Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Feynman en/of Feiten – Coronapas

Bij de ingang van het restaurant staat straks niet alleen uitsmijter met een corona-check-app, maar ook een weegschaal.

TOEDELEDOKIE

Over anderhalf jaar kunnen we feestelijk 200 jaar vaccinatieplicht vieren. Zonder een pokkenbriefje mocht je vanaf 1823 de school niet meer in. Er ontstond een tweedeling in de maatschappij tussen gevaccineerde scholieren en ongevaccineerden.

Ook toen al had onderwijzer Abraham Capadose religieuze bezwaren. Vaccineren is een gebrek aan vertrouwen in God, die zou toch wel te hulp schieten bij ziekte?! Een bijzondere gedachte, waarom is een vaccin geen aangereikte hulp?! Dit is toch ook Gods schepping?! Het was toch Jezus Christus die zijn lichaam en bloed deelde voor onze zonden?! Sharing is caring!

Door wereldwijde vaccinatie werd het virus in 1980 pokkenvrij verklaard, de Nederlandse vaccinatiecampagne was jaren eerder al gestopt. De methode was in 1796 door Edward Jenner aangetoond, maar bestond al duizenden jaren eerder in China. Gezien de miljoenen doden, de verminkingen en leidende oorzaak van blindheid, was totale vaccinatie eeuwen eerder gewenst.

Deze eeuwenoude vaccinatieplicht kreeg recent een nieuw jasje. Kinderdagverblijven mogen niet-ingeënte kinderen weigeren. Met ruime meerderheid werd een wet aangenomen, eentje die bekrachtigd werd door het EHRM. Dat de Kamer afgelopen week weer in debat ging over vaccinatiedwang, is pure volksverlakkerij: op bühne het ene roepen, in de coulissen het andere stemmen.

Het is mooi dat we van het zeer rigide pokkenbriefje zijn afgestapt en dat zelfs na coronabesmettingen de rest van de klas op school mag blijven. Onderwijs is toch een van de belangrijkste rechten van het kind: Artikel 23 van het kinderrechtenverdrag. (een verdrag dat Nederland op maar drie punten weigert na te komen). The show must go on!

Het is volledig juist om recht van docenten op een veilige werkplek daaraan totaal ondergeschikt te maken. Het schept wel een verplichting om iets meer en iets sneller meer ventilatie te regelen, niet in de laatste plaats omdat leerlingen in frisse lucht aantoonbaar meer leren.  Daar deden Harvard en drie andere universiteiten in 2015 al succesvol onderzoek naar. (PDF)

Tekst gaat verder onder illustratie

Bij zorgpersoneel worden hardere keuzes gemaakt. Zoals doorwerken bij coronaklachten, puur omdat anders de zorg vastloopt. Een vaccinatie tegen hepatitis-B is zo goed als verplicht, inclusief nameten of de zorgmedewerker genoeg antistoffen aanmaakt. Hepatitis-B is een sluipmoordenaar, pas na leverfalen valt een besmetting op, dan is het helaas te laat.  

Over anderhalf jaar kunnen we ook feestelijk het negentigjarig bestaan van het gele boekje tegen onder andere gele koorts vieren. Volgens Hugo de Waanzinnige een boekje zonder juridisch status. Hier ontkende Hugo de autoriteit van de WHO met 194 leden en al haar voorlopers, die al anderhalve eeuw internationaal samenwerken om infectieziekten te bestrijden in tientallen verdragen.

De cholera-epidemie werd in de negentiende eeuw bestreden met aderlatingen. Cholera veroorzaakt uitdroging, waardoor het bloed indikt tot stroop. De beroemde arts J F Dieffenbach opende vervolgens het hart, om op die manier nog enig bloed uit de patiënt te krijgen. Deze patiënt overleed enkele minuten later. (p10 PDF) De medische wetenschap is gelukkig een paar stappen verder.

Nu nog mag je naar de kroeg met een prikje of een testje. De volgende stap is alleen na vaccinatie of genezing, en daarna gaan we door naar een prikje EN een testje. Dit is niet alleen ingegeven door corona, maar ook door een structureel personeelstekort in de zorg, intense bureaucratie en micromanagement door zorgverzekeringen en verzekeraars van medische fouten.

De Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid is in haar laatste publicatie extreem duidelijk. Alleen met voldoende preventie en pijnlijke politieke keuzes blijft de zorg betaalbaar. Er is te weinig zorg en te weinig personeel dus dweilen met de kraan is geen optie. Bij de ingang van het restaurant staat straks niet alleen uitsmijter met een corona-check-app, maar ook een weegschaal.

Het is extreem bijzonder dat Rutte3 viel over de gebrekkige transparantie rond de kinderopvangaffaire waardoor deze jarenlang kon voortslepen. Kaag & Bijleveld struikelden over de transparantie rond de evacuatie uit Afghanistan, waardoor ook die affaire kon voortslepen en falen. Nu doen we rond coronamaatregelen en andere beleidskeuzes weer hetzelfde.

Ik had graag net iets meer feitelijk willen ingaan op het coronabeleid, maar ik ben nog afwachtende van de publicatie van de beleidsvorming en evaluaties over de afgelopen anderhalf jaar. De hadden dankzij Artikel 68 van de grondwet, Kamervragen en WOB-verzoeken allang openbaar moeten zijn. Dankzij dit gebrek aan transparantie ontbreekt draagvlak en lerend vermogen.

De echte tweedeling in de maatschappij is niet wie wel of niet de kroeg in mag. Veel harder is de splitsing tussen onze dictators met kennis en macht, en volgzame lemmingen.

Reaguursels

Inloggen
-weggejorist-
kale tornado | 19-09-21 | 15:14
-weggejorist-
kale tornado | 19-09-21 | 15:14

Goed dat @Feynman even aanstipt dat er geen enkele transparantie is in het beleid van dit land. De voorbeeldjes Toeslagenaffaire en Afghanistandebacle zijn duidelijk, maar dat noopt mij toch even iets zeggen over de WRR.

De WRR zei afgelopen week iets over zorgkosten. Maar hadden we daar geen apart ministerie voor? Dat jaarlijks zo'n 90 miljard miljard euro aan zorg besteedt? Terwijl er nog talloze andere (semi-) overheidsinstellingen met zorg bezig zijn?
Wat is dan eigenlijk de meerwaarde van de mening van de WRR?

Dit is dus precies waarom dit land geen enkele transparantie kent. Er zijn veel te veel bestuurslagen, die allemaal worden aangestuurd door veel te veel commissies, (advies-) raden, instituten, (klankbord-) werkgroepen, task forces, (plan-) bureautjes, etc. Die dichte kluwen van beleidsmakers maakt het bijna onmogelijk om uit te zoeken wie waarvoor verantwoordelijk is.
Ongeveer de helft van onze bestuurslagen wordt gekozen. Al die adviesclubjes worden echter niet gekozen maar benoemd. Die zijn het gevolg van baantjesmachines voor hoge ambtenaren en (ex-) politici waar vele miljarden in omgaan.

Dat is niet alleen extreem duur; het frustreert ook elke vorm van degelijk beleid. In de zorg bijvoorbeeld klaagt de werkvloer al jaren dat er teveel management is. Teveel overbetaalde managers die niks toevoegen aan de zorg, behalve veel te veel voortdurend veranderende regelgeving. Dat is een van de redenen waarom goed zorgpersoneel vaak ander werk zoekt. Ook in andere overheidssectoren heerst de omgekeerde piramidevorm. Zo zijn er meer (politie-) mensen om agenten aan te sturen, te beoordelen en extra taken op te leggen; dan dat er agenten op straat zijn. In het onderwijs gaat het idem dito.
Defensie; we hebben 102 generaals, maar ons piepkleine legertje wordt met 10 jaar eerder afgekeurde mortieren naar Mali gestuurd. Toen dat 2 mensen het leven kostte werd er niemand vervolgd. Er zitten immers *teveel* verantwoordelijken in de omgekeerde piramide.

Terug naar de WRR, die om diverse redenen ongelijk heeft. De WRR adviseert om (oa) een suikerbelasting op te leggen. Nog meer geld voor een overheid die vooral faalt omdat zij veel teveel geld te besteden heeft. Niet doen dus.
Sowieso twijfel ik aan andere conclusies van dat rapport. Dat begint al met het woordje "suiker"; hoeveel mensen weten dat een glaasje appelsap 6 suikerklontjes bevat? Vrijwel niemand doet dat in zijn koffie. Gaan fruit, smoothies en vruchtensappen dus ook belast worden?
Bovendien is het lastig te geloven dat hart- en vaat- ziekten waar mensen relatief jong aan overlijden meer zorgkosten opleveren dan gezonde 70 plussers die met jarenlang voortslepende ellende als osteoporose, dementie en alzheimer te maken kunnen krijgen. Andere kostenpost is de gehandicaptenzorg die al jaren wordt opgescheept met geweldsplegers die "ontoerekeningsvatbaar" verklaard zijn. Die volstrekt nutteloze "behandelingen" zijn niet alleen peperduur; ze brengen echte gehandicapten en hun verzorgers in gevaar, en jagen zo bovendien zorgmedewerkers weg uit die sector.

Die problemen los je niet op met meer en hogere belastingen.
Integendeel, de corrupte baantjesmachine draait vooral op belastinggeld en daarnaast op "bijdragen" van bedrijven die daarvoor in ruil weer subsidies en politieke invloed terugkrijgen.
Hoe kleiner de overheid, des te makkelijker die is te controleren.

Dandruff | 19-09-21 | 15:04 | 1

U slaat de spijker op de kop. Een bedrijf dient winstgevend te zijn betreffende producten die het maakt of diensten die het levert. Producten en diensten worden door de mensen op de werkvloer verricht, controle op kwaliteit en uitvoering heeft zijn eigen mensen/chefs op de werkvloer nodig, de uitvoering hoe wat en waar aangestuurd door in en verkoop en directie. In de huidige cultuur worden er steeds meer lagen geplaatst tussen chefs werkvloer en directie waarvan je daadwerkelijk het wezenlijke nut ten behoeve van de winstgevendheid van een onderneming mag afvragen. Veel van het verdiende geld gaat op aan die tussenlagen die grotendeels zichzelf aan het werk sturen en houden maar geen werkelijk rendement opleveren. Hard en rechtlijnig wgsnijden van die overtolligen zou een enorme boost aan de winstgevendheid van een bedrijf geven en daarna een verbetering geven van de positie van de werkelijk winstgevenden van een bedrijf. Dit geldt voor alle vormen van ondernemen, en overheid dus ook.

GuruOuwehuru | 19-09-21 | 17:39

men vergeet daar in den haag dat "onze" verbouwde europese corona app( vanwege privacy verbouwd) gekoppeld is aan de bsn nummer, daarbij moet je als je de app laat zien je legitimeren. en laat dat nou niet mogen want volgens de rijksoverheid www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/iden... *** Een politieambtenaar, een toezichthouder en een conducteur mogen naar uw identiteitsbewijs vragen **** dus niet de kantine medewerker van de plaatselijke voetbalclub, de serveer of ober, of de mac donalds kassiere. zal lachen worden volgende week.

pedro2300 | 19-09-21 | 13:33

@many-more | 19-09-21 | 12:57: Het zou zo maar kunnen dat mensen die zich niet laten vaccineren een wat gebrekkig talent hebben voor het trekken van juiste conclusies.

Mazzelstof | 19-09-21 | 13:43
▼ 6 antwoorden verborgen

De methode was in 1796 door Edward Jenner aangetoond, maar bestond al duizenden jaren eerder in China. Gezien de miljoenen doden, de verminkingen en leidende oorzaak van blindheid, was totale vaccinatie eeuwen eerder gewenst.

Waarom daar dan niet mee doorgegaan als het toen al bekend was? Omdat claims van tech die zogenaamd al duizenden jaren bestaat doorgaans niet waar zijn. De Duizenden jaar oude Traditionele geneeskunst bestaat pas sinds Mao en Yoga zoals dat nu beoefend wordt is gebaseerd op Duitse of Deense gymnastiekoefeningen van rond het begin van de 2ste eeuw.

Oh, en pest en pokken zijn wel een paar graadjes erger dan Covid,. Met je miljoenen verminkingen en leidende oorzaak van blindheid. Als er in Overdrive geschakeld moet worden om de zaak extra te dramatiseren haak ik af.

Sans Comique | 19-09-21 | 10:55

Hahaha ga al jaren NIET meer uit! Te duur en geen flikker aan in dit achterlijke landje! Laat maar lekker omvallen! Spaar het geld liever om te investeren in het buitenland zodat ik snel over een paar jaartjes weg ben uit dit achterlijke zieke landje!

Ditisgeenstijlmeer | 19-09-21 | 10:45 | 3

Uw toetesenbord is defect. De punt geeft een uitroepteken.

FordPrefect | 19-09-21 | 10:50

"een verdrag dat Nederland op maar drie punten weigert na te komen"

Toch grappig. Als een "populistische" partij iets wil met immigratie of strafrecht worden er altijd gauw allerlei "internationale verdragen" van stal gehaald die dan zouden voorkomen dat we eens een keer een probleem aanpakken. Maar als het de overheid zo uit komt wel lekker voorbehouden gaan maken op internationale verdragen.

Off-topic:
"Door wereldwijde vaccinatie werd het virus in 1980 pokkenvrij verklaard"

Wat fijn, een pokkenvrij virus!

Tapu | 19-09-21 | 10:42

Ik vraag mij af wie het virus meer verspreid. De gevaccineerde die met Corona loopneus gewoon naar kantoor gaat, of de ongevaccineerde die doodziek op de bank ligt.

Ron_Paul | 19-09-21 | 10:20 | 6

@Sans Comique | 19-09-21 | 10:56:
Een vermoeden is iets anders dan een aanname.

lekgoot | 19-09-21 | 11:05

@lekgoot | 19-09-21 | 11:05: Is dan nog erger.
En de vraag was wie er gevaarlijker was, de gevaccineerde die met milde symptomen of geen maar wel besmettelijk is die gewoon naar zijn werk gaar of de ongevaccineerde die thuis blijft. Kun jij wel met een derde categorie aankomen maar daar ging de vraag niet over. Jij doet dus een Kaagje of een Rutje.

Sans Comique | 19-09-21 | 12:52

@Sans Comique | 19-09-21 | 12:52:
'erger' is jouw eigen subjectieve oordeel. Vermoedens drijven de wetenschap. Vermoedens leiden tot hypotheses en hypotheses leiden tot onderzoek dat de hypothese al dan niet ontkracht. Aannames leiden tot religie.

lekgoot | 19-09-21 | 13:31
▼ 3 antwoorden verborgen

Toen in januari 2020 beelden werden getoond van Chinezen die zonder app geen supermarkt of restaurant meer inkwamen, sprak de NOS en een hoop andere echomedia van een inbreuk op de privacy die hier - in het westen - gelukkig nooit zou worden verplicht.

In November 2020 gaf De Jonge aan dat er geen indirecte vaccinatieplicht komt.:
zie het parool van 18 november 2020

De app dient maar 1 doel: dat is 'dwang' voor toekomstige vaccinaties snel mogelijk te maken. Zonder 3de, 5de, of 10de inenting is je app namelijk niet meer geldig straks. En waarom ook niet invoeren voor andere (medische) doeleinden?

Domme vergelijkingen met pokken of polio gaan niet op: het Covid-19 virus (en de inmiddels meer dan 11 varianten die herkenbaar zijn - zijn verwand aan het griepvirus. Griep/SARS (gerelateerde) virii zijn de meest verspreide en dodelijkste virii ter wereld omdat ze zich enorm snel kunnen aanpassen/variaties ontstaan hierdoor dus ook hoge besmettelijkheid.

LoremIpsum | 19-09-21 | 10:12 | 3

"dus ook hoge besmettelijkheid"... echter gevaarlijk voor een heel heel klein deel van de bevolking.

Ben_Hur | 19-09-21 | 10:37

De mens lijdt het meest aan het lijden dat hij vreest.

Wiebenick | 19-09-21 | 10:52

Je ziet aan Kees Verhoef (=D66 = NPO) hoe snel dat draaien van de meningen van onze journalisten kan gaan. Binnen een week.

Sans Comique | 19-09-21 | 12:54

Transparantie past niet in de Rutte Doctrine.

Mahatma | 19-09-21 | 09:55

In de Volkskrant vandaag weer een helder figuurtje obv NLse data waaruit opnieuw duidelijk blijkt dat Covid vooral wordt doorgegeven door ongevaccineerden. Als de rest vd samenleving dezelfde onverstandige keuzes zou maken als anti-vaxxers dan weten we zeker dat we deze winter weer met overvolle ziekenhuizen en lockdowns zouden zitten. Vaccineren doe je dus vooral ook voor je omgeving en de samenleving.

Diederik_Ezel | 19-09-21 | 09:46 | 8

Gebaseerd op dit artikel:
www.thelancet.com/journals/laninf/art...
De auteurs plaatsen wel een kanttekening:
"The most pressing unanswered questions include the extent to which emerging variants can evade existing immunity and whether immunity wanes over time. The emergence of the delta variant tests our waning vaccination-derived immunity and previous estimates of vaccine effectiveness. Fortunately, boosters appear to restore protection against infection.73 Risk of infection after a vaccine can be modulated by patient characteristics (eg, age), circumstances (eg, time since vaccination), and virus characteristics (eg, lineage).74 For this reason, comprehensive surveillance of viral genotypes, clinical presentation, case history, and demographics of individuals infected with SARS-CoV-2 after vaccination is essential. Although no variant of concern has completely evaded vaccine-derived immunity, some vaccines have compelling in-vitro evidence for decreased efficacy against certain variants, especially variants with the E484K mutation.75 Continued careful follow-up in the laboratory, clinical settings, and epidemiological studies over the coming months will illuminate the ultimate capacity of these vaccines to prevent transmission and will identify the need for updated vaccines."

Het is dus nog onbekend in hoeverre in de toekomst boosterprikken nodig zullen zijn. Ik ben best bereid om af en toe een update te halen, maar bij een frequentie van meer dan een prik in de paar jaar kies ik er op de lange termijn - in mijn geval, met mijn gezondheidstoestand, bmi, enz. - denk ik liever voor om te gokken op natuurlijke immuniteit dmv infectie, mits er wat betere behandelingsmogelijkheden voorhanden zijn. Voor nu houd ik mij nog steeds aan maatregelen als afstand houden en uit de buurt blijven van mensen met ziekteverschijnselen.

lekgoot | 19-09-21 | 11:16

@lekgoot | 19-09-21 | 11:16: Ik denk dat dit een zeer verstandige strategie is in jouw geval. Ik begrijp ook niet zo goed waarom die anderhalve meter regel nu ingeruild is voor verdere vaccinatiedrang. Immers, e waren er aan gewend een zekere voorzichtigheid te betrachten door de ingevoerde maatregelen. Los van de discussie over de effectiviteit van de diverse maatregelen, waarbij ik persoonlijk denk dat veel mensen in een bedompte ruimte (schoollokaal ?) de meeste kans op transmissie geeft. Maar ik laat die discussie graag aan deskundigen. Voorzichtig schuilen en hopen op voortschrijdende mogelijkheden om de ernstig gevolgen te dempen, lijkt me niet verkeerd. Een echte infectie zonder ernstige afloop zou dan de beste optie zijn om een grotere immuniteit te verwerven dan via vaccinatie met (nog) onbekende lange termijn effecten. Die kennen we immers niet omdat er simpelweg nog te weinig tijd is verstreken. Wat al die "believers" daar ook van zeggen die vinden dat je gewoon mee moet doen en niet moet zeuren. In feite zijn juist die fanatieke vaccers de bangerikken. Dat de groep herstelden nog steeds na 180 dagen wappie is als ze zich niet laten vaccineren in in dit licht natuurlijk inderdaad waanzinnig. Waarom een bekend risico inruilen voor een onbekend en onnodig risico van vaccinatie als je al immuun bent ?

pleemobiel | 19-09-21 | 12:11

Hoe verklaar je dan de studie van Oxford, onder 3 miljoen mensen, dat het geen fuck uitmaakt of je nu wel of niet gevaccineerd bent voor het doorgeven van het virus. Hoe verklaar je dan dat 1/3 op de IC alsnog gevaccineerde zijn. hoeveel mensen zijn er met een slecht afweersysteem of onderliggend lijden die wel gevaccineerd zijn? Mij maakt het niet uit gevaccineerd of niet. Het gaat mij meer om het feit dat we keihard voorgelogen worden. Het staat allemaal haaks op de studies uit het buitenland, die steeds andere zaken tonen dan Nederlandse studies.

coronadashboard.rijksoverheid.nl/arti...

www.reuters.com/business/healthcare-p...

[G]eenstijl | 19-09-21 | 15:24
▼ 5 antwoorden verborgen

@Bootvisser | 19-09-21 | 00:38:
Het gaat er voor het kabinet om dat je straks ook nog braaf gehoorzaamt voor de 3de, 5de, 10, etc prikje.

Dat kan alleen maar worden afgedwongen middels een app waarmee kan worden aangetoond om je wel voldoende injecties hebt gehad.

LoremIpsum | 19-09-21 | 09:39

Welke verzekeraar komt straks als eerste met zijn aanvulling op het deugpakket... Naast het rijgedrag kastje in je auto kun je dan ook je prikstatus uploaden. Vanaf volgend jaar je lidmaatschap bij een of ander vega just eat clubje en over 10 jaar je Spotify Playlist delen. Gij die deugt wordt rijkelijk beloond, fuck the ongehoorzame

Janhoo | 19-09-21 | 09:29 | 5

@Janhoo | 19-09-21 | 09:29 in de de VS wordt dit al jaren toegepast. Daar is levenstijl (lees vooral gewicht) al jaren voor veel verzekeringsbedrijven een reden om je premie op te basseren, of je gewoon niet te verzekeren.

LoremIpsum | 19-09-21 | 10:25

@Kaposi_Sarcoom | 19-09-21 | 10:06: Ach, als je leven toch al kut is, wat moet je dan in hemelsnaam met al die zorg. Dat kutleven nog verder verlengen? Hou op, schei uit.

luistukvreten | 19-09-21 | 10:48

@Kaposi_Sarcoom | 19-09-21 | 10:06: Dan kies je vrijwillig (!) een verzekering die alleen een ziekenhuisopname en de daaraan verbonden kosten dekt met een eigen risico van EUR 1000,- p.p. per jaar (destijds FL 2000,-) . Die had ik al in de tijd dat het ziekenfonds nog bestond en dat beviel uitstekend. Het hoge E.R. zorgde ervoor dat de administratieve lasten voor de verziekeraar beperkt bleven en dat de verzekerde niet voor elk wissewasje naar de arts liep, zodat die ook wat meer tijd had voor zijn patiënten. Met invoering destijds van het huidige stelsel ging mijn premie met ongeveer 50% omhoog, wat aangeeft in welke orde van grootte de te behalen besparingen zijn. Het kan echt een stuk minder (geld)verspillend, hoor!

Spie | 19-09-21 | 12:04
▼ 2 antwoorden verborgen

In tijden van stress en verandering zijn mentaal kwetsbare personen vatbaar voor het ontwikkelen van wantrouwen en achterdocht. Via internet, dat vol staat met materiaal dat deze achterdocht voedt, en met algoritmes werkt waardoor je steeds meer gelijke content krijgt, ontstaan allerlei theorieen over vaccincomplotten e.d. daarnaast natuurlijk de gebruikelijke mensen die overal tegen zijn, mensen met denkstoornissen die hun ideeen willen verspreiden en figuren die al deze kwetsbaren willen gebruiken voor eigen gewin.
In werkelijkheid zikn de vaccins veilig en effectief en zijn er geen geheime plannen.
De tweedeling zit vooral in mentaal kwetsbaar en gewoon met gezond verstand. De figuren die voordeel willen halen uit deze groep kwetsbarrn dienen te worden aangepakt.

zeeman73 | 19-09-21 | 08:56 | 12

Mentaal kwetsbaren nemen alles klakkeloos aan wat Hugo het verteld, want zelf een beetje nadenken en de realiteit onder ogen zien is te ingewikkeld.

SailingDuck | 19-09-21 | 10:46

Mooi verhaal. Schrijf een boek.

luistukvreten | 19-09-21 | 10:49

Klopt, maar er speelt ook, dat de bevolking (of in ieder geval het overgrote deel) ook wel goede redenen heeft om de politiek te wantrouwen. Denk aan de kindertoeslagaffaire, aan het briefje met 'Functie elders' en het overduidelijke gelieg dat op de onthulling volgde. Lees bijv. deze link (in NL ligt het op details misschien iets anders, maar de grote lijn van het verhaal is 1 op 1 hier toepasbaar): www.zerohedge.com/political/ministry-...

Spie | 19-09-21 | 12:10
▼ 9 antwoorden verborgen

"het kinderrechtenverdrag. (een verdrag dat Nederland op maar drie punten weigert na te komen)."

Nee. Er zijn drie voorbehouden gemaakt. In de praktijk weigert Nederland op veel meer punten het verdrag na te komen, en is hier al voor op de vingers getikt. Dan gaat het b.v. om art.27, 28 en 29.

ParadiseLost | 19-09-21 | 08:29

In een democratie heeft het Burger, via zijn al of niet uitgebrachte stem, het recht om zich achter politieke domoren als lemmingen van de rotsen te storten. Eigen schuld dikke bult.

Zemko | 19-09-21 | 07:08
-weggejorist-
3Xniks | 19-09-21 | 06:59

Dit stukje gaat van hak op tak. Na een wel sterk begin is het moeilijk te volgen wat nu het hoofdonderwerp is.

popeye-de-zeemeermin | 19-09-21 | 06:47 | 1

Dat is de auteur eigen. Ik zit me nog altijd af te vragen welk virus nu pokkenvrij is verklaard. Vermoedelijk moest daar “wereld” staan ipv “virus”?

nieuwe_Deen | 19-09-21 | 09:16
-weggejorist-
MargDavis | 19-09-21 | 06:42

De VVD heeft nog niet zo lang geleden samen met de "socialisten" van de PvdA ruim 30000 mensen uit de zorg op straat gezet, je maakt mij niet wijs dat die allemaal aan de bak zijn, elders werken, met verlaat pensioen zijn. Ik maak me sterk; zonder bewijzen, ik weet, dat er plenty mensen zijn die voor het juiste salaris in de zorg aan de gang willen gaan. Juiste salaris is het toverwoord, daar willen D66 en VVD niet aan, de zorgverzekeraars willen salarisverhogingen voor het management en specialisten, maar niet daaronder. Het volk ziet dat het goed is, want stemt Rutte.

bergsbeklimmer | 19-09-21 | 06:40 | 1

Met de opkomst van de privé klinieken zijn veel mensen in de zorg daar gaan werken omdat de arbeidsomstandigheden beter zijn, er beter betaald wordt en je niet in het gezicht gespuugd en uitgescholden wordt door "verwarde" patiënten en hun familieleden. Het is dus niet alleen het juiste salaris wat de oplossing is. Het zou wel iets helpen. Zeker.

forecastle | 19-09-21 | 08:10

Dertig jaar zelf testen na een paar duizend jaar in China, teken ik voor. Maar kunnen we niet een groepke onderdrukken, normaal doen we daar nieuwe testen op die nog niet goed gekeurd zijn. Of duurt dat ook te lang?

mmx | 19-09-21 | 06:25 | 1

@mmx:
Een groep onderdrukken en daar tests op doen… Ik meen me iets te herinneren over wen volk ten oosten van Nederland die ook zoiets deden.

Nostra da Mus | 19-09-21 | 09:26

Je kan hier allerlei onzin en bullshit kwijt.
Maar een zin over The Commons Project en het wordt verwijderd
Beste readactie, waarom?
Dit is gewoon feitelijk waar, dat alle corona apps, naast tal van andere maatregelen, via deze organisatie zijn opzet.
Dus graag zou ik willen weten, waarom blijft alle onzin staan en wordt dit verwijderd?

Damoos | 19-09-21 | 06:20 | 3

@Damoos: het valt mij inderdaad ook op dat je TCP vaker aanhaalt. Ik heb er zijdelings wat van gehoord, maar er me niet in verdiept. Heb jij betrouwbare links, zodat ik mij hierin kan verdiepen?

Verder, GS heeft het best druk met het controleren van alle reacties. Daardoor, denk ik, worden jouw reacties vaak (ten onrechte) verwijderd. Snap ik idd ook niet als ik eerlijk ben. Alsof je het er niet over mag hebben.

Maar goed, ik snap wel meer dingen niet van GS. Zoals mijn Zwitsalletje achter mijn naam. Alsof ik een of andere trol ben ofzo. Ik probeer, zo goed en kwaad als ik kan, te reageren.

Jet 777 | 19-09-21 | 08:40

Waarschijnlijk ben je gewoon wat te snel. Het miet nig iets verder ontrafelen allemaal en dan mag jij je zegje ook doen. Dan is deze materie ook ontwappied

luistukvreten | 19-09-21 | 10:55

Onjuiste informatie, over die kinderdagverblijven. De initiatiefwet is aangenomen, de Eerste Kamer moet zich er nog steeds over uitspreken en wat het EHRM er over heeft uitgesproken is volstrekt ongerelateerd en irrelevant.

Mr Dixit | 19-09-21 | 05:58

Figuren die het vaccin niet willen hebben allemaal een glazen bol.
Want ze weten allemaal welke kwalen je krijgt de komende tijd met een vaccinatie,
De simpele zielen.

jaja | 19-09-21 | 04:43 | 19

@Kaposi_Sarcoom | 19-09-21 | 10:19: Standaard modus operandi van de pro vaxxers. Wegzetten als wappie of simpele zielen, terwijl ze zelf te makkelijk een spuit accepteren. Mee met de meute en vanuit die positie de ander wegzetten als gekkie. Het blijft bijzonder om te zien dat vele zo agressief communiceren en hun verheven mening aan een ander opdringen.

GoedGaan | 19-09-21 | 11:08

@jaja | 19-09-21 | 05:20: Even vertalen: ik weet het beter en die ander is gek. Nou, gefeliciteerd, maar ik ben nog steeds niet van mening veranderd.

GoedGaan | 19-09-21 | 11:10
▼ 16 antwoorden verborgen

Hoe staat het eigenlijk met de ontwikkeling van een medicijn, en waarom hoor je hierover nooit iets in welke pers dan ook? HIV is toch ook een virus dat niet met een vaccin onder de knie is gekregen, maar met een medicijn?

Ithaka van Kavafis | 19-09-21 | 02:09 | 5

Het medicijn is bekend en dat weet iedereen. Ik gok dat wurgcontracten van big pharma het beleid voeren.

Ben_Hur | 19-09-21 | 10:43

Er zijn medicijnen als HCQ en ivermectin, maar daar kan Big Pharma niks aan verdienen en brengt de emergency use authorization van de vaccins in gevaar. Daarom worden deze medicijnen massaal gecensureerd voor het publiek en mogen dokters het niet voorschrijven.

culture_vulture | 19-09-21 | 16:44
▼ 2 antwoorden verborgen

Beetje vergelijkbaar als in een goed geventileerde ruimte staan met een pcr positieve corona besmette

VolleBak | 19-09-21 | 00:34 | 1

Er zijn medicijnen, maar die zijn verboden, 'mogelijk' vanwege de afspraken met de vaccinleverancier.

JP Balkenbrij | 19-09-21 | 08:56

Ondertussen in India... Zweden... Denemarken Afrika!

Tha Analyzer | 19-09-21 | 00:28 | 1

Urk

lekgoot | 19-09-21 | 10:17
-weggejorist-
Tesla-Tokkie | 18-09-21 | 23:22 | 6
▼ 6 antwoorden verborgen

Hepatitis B vaccinaties incl. titerbepalingen verplicht voor chirurgen en OK personeel? Maar er gaat toch bijna niemand dood aan Hepatitis B? Wat een waanzin!! Great Reset. Bill Gates. WEF. Dictatuur. O nee misschien toch wel handig om besmettingen te voorkomen.

Diederik_Ezel | 18-09-21 | 22:55 | 1

Passieve immunisatie is iets waar bij HepatitisB wel goed naar wordt gekeken. Zoek maar eens op! Het geeft te denken dat iedereen die besmet is geweest met corona, toch een vaccinatie moet krijgen.

Krijgtheenenweer | 18-09-21 | 23:19

Als de zgn " zorgverzekeraars " worden opgeheven is er ineens heel veel meer geld voor zorg. Maar zulke pijnlijke keuzes maakt Nederland niet. Te veel baantjes voor afgekeurde politici.

Winston1 | 18-09-21 | 22:30 | 1

Het overstap circus kost elk jaar zo'n 500 miljoen. En dan zal er ook nog wel wat meer aan overhead bespaart kunnen worden. Laten we zeggen dat er in totaal een miljard te besparen valt wat voor extra personeel aangewend kan worden. Praat je toch in de orde van grote van zo'n 20.000 FTE bij een modaal (bruto) salaris (incl de werkgevers premies etc)...

oh no | 18-09-21 | 23:09

Een aantal landen in azië willen geen backpackers meer alleen vermogende toeristen
No Backpackers: Top indonesian minister wants ‘clean’ Bali when foreign tourism restarts Any international tourism relaunch would be conducted carefully, Luhut said, including by making the health and mobility tracking app PeduliLindungi mandatory at public facilities and tourist attractions. The minister also said that Indonesia is only interested in “quality visitors.”
Kunnen ze dat ook meteen aan je Qr code koppelen

Rang | 18-09-21 | 22:28 | 6

@Leviticus_ | 19-09-21 | 01:42:
Beste ik vindt het een slechte ontwikkeling als de hele middenklasse weggevaagd wordt .Alle horeca gelegenheden nachtleven overgenomen door de elite en er alleen plaats is voor dure hotels en vermogend buitenlanders die wegblijven.Ze mogen blij zijn met elke euro die er besteed wordt.

Rang | 19-09-21 | 06:43

@mmx | 19-09-21 | 06:29:

Ja, maar toch geven die stink hippies zo min mogelijk uit dat weet iedereen. Lekker goedkoop lokaal eten bij gezinnetjes die het al niet zo breed hebben ipv met geld smijten.

Ben_Hur | 19-09-21 | 10:45

@Ben_Hur | 19-09-21 | 10:45: Prima toch? Ze geven niet minder geld uit, maar krijgen er meer (diensten/producten) voor terug. Zo gaat het altijd: je hebt een bepaald vakantiebudget en daarvoor probeer je zoveel mogelijk te verkrijgen.

Spie | 19-09-21 | 12:19
▼ 3 antwoorden verborgen
-weggejorist-
gebochelde | 18-09-21 | 22:24
-weggejorist-
Damoos | 18-09-21 | 22:22

Burgers die burgers op een groen vinkje gaan controleren, de regering blijft buiten schot. Goed bedacht wel.

Sinterbikske | 18-09-21 | 22:19 | 5

Volkspolizei, we hebben het allemaal al vaker gezien.
Je houdt een samenleving over van mensen die elkaar niet meer durven te vertrouwen. De STASI van de DDR, nog niet eens zo lang geleden. De Securitate in Roemenie, nog korter bij. Nee, mensen zien het niet en als je ze wil waarschuwen dan ben je een wappie.
Onderhand gaat de ontmenselijking gewoon door.

General McAuliffe | 18-09-21 | 23:43

Het is een uit de klauwen gelopen Stanford experiment.

deugallergie | 19-09-21 | 00:00

@deugallergie | 19-09-21 | 00:00: U snapt het! Alleen is het niet meer een experiment, situationisme is nu een tactiek die wordt ingezet om een doel te bereiken.

BadPatNL | 19-09-21 | 02:40
▼ 2 antwoorden verborgen

Er zijn sinds begin van de "pandemie" in Nederland 560 mensen jonger dan 60 jaar aan corona overleden.
Waar gaat dit over?

de honden blaffen... | 18-09-21 | 22:11 | 11

Zo is dat!

Sofa1 | 19-09-21 | 00:03

@de honden blaffen... | 18-09-21 | 22:11: Sinds het uitbreken van de "pandemie" zijn er minder dan 200 COVID positief geteste mensen van onder de 50 gestorven in Nederland.

BadPatNL | 19-09-21 | 02:47

Over de succesvolle vaccinatiecampagne behalve bij parels en wapperds. Hup Hugo!

funda | 19-09-21 | 14:10
▼ 8 antwoorden verborgen

In Rusland is de animo om zich te laten vaccineren erg laag. Het Sputnik vaccin was al vrij vroeg beschikbaar maar de meeste mensen vertrouwen de overheid niet. En daar zijn alle redenen voor. Morgen mag er gestemd worden en Putin heeft de oppositie kaltgesteld. Zo is de partij van Navalny een terrorristische organisatie verklaard. Inmiddels heeft de overheid een loterij aan de vaccinatie gekoppeld waarbij een auto gewonnen kan worden. Tegen iedereen in NL die beweert de NL overheid niet te vertrouwen wil ik adviseren de komende week de verkiezingen in Rusland te volgen. Om daarna nog een keer af te vragen of we het NL werkelijk zo slecht hebben. De vraag stellen zal hem beantwoorden zijn.

Red shirt | 18-09-21 | 22:04 | 9

Volgende week zijn de Duitse verkiezingen. De shitshow die daarna volgt..

starbuck280 | 18-09-21 | 22:34

@Frau Merkel | 18-09-21 | 22:32:
D66 is dan een van de eerste kandidaten voor een verbod.

de honden blaffen... | 18-09-21 | 22:41

@maxrelax | 18-09-21 | 22:28: lijkt is heel diplomatiek, zorg op niveau, woningnood, schaarste aan bijna alles wat publiek geregelt is incompetent mag van mij ook.

Pensionista | 18-09-21 | 23:17
▼ 6 antwoorden verborgen
-weggejorist-
flappie | 18-09-21 | 22:03 | 9
▼ 9 antwoorden verborgen

Het gaat allang niet meer over covid en vaccinaties. Dat circus is het middel, de controlestaat is het doel. Covid zijn we vanaf, die QR code gaat nooit meer weg.

marcoplarco | 18-09-21 | 22:01 | 2

Je kunt er van alles achter zoeken maar het feit is dat Nederland altijd de grotere landen om ons heen volgt.
En nu dus ook weer.

jaja | 18-09-21 | 22:03

@jaja | 18-09-21 | 22:03: Zou er een klein nanochipje in het vaccin kunnen zitten waardoor we via 5Gmasten robotjes worden? Vraag dit ,letterlijk, voor een vriend.

ger1306 | 18-09-21 | 22:37

Het enge is dat je gewoon aan je water voelt dat het hier niet op gaat houden, zeker na vorige bericht over de griep, straks ook verplichte griepprikken voordat je op de werkvloer mag verschijnen, vervolgens zal het vermoedelijk doorgetrokken worden op klimaat regels en dergelijke. Ik heb alle vaccinaties gehad en de enigste reden dat ik deze weiger is door het systeem erachter wat ze aan het optuigen zijn en de enorme opdringerigheid. Je voelt steeds meer vrijheden verdwijnen, geen vuurwerk, geen ongezond eten/vlees, CO2 belastingen en heffingen op autorijden, enzovoort. Het bevalt me allemaal maar helemaal niks, er wordt in mijn ogen een basis gelegd voor heel veel verplichtingen en weinig rechten.

keistad | 18-09-21 | 21:42 | 11

@funda | 18-09-21 | 22:10: wellicht moet de conclusie zijn dat de Arbo wet is doorgeslagen... want hoezo moet de werkgever verantwoordelijk gehouden worden om een virus tegen te houden als zijnde een maatregel van een veilige werkplek?!

Zaken als dat je niet kan vallen, onder stroom kan komen te staan, veiligheidskleding, en een goede stoel lijkt me daar logischerwijs onder te vallen, maar een virus tegenhouden...

Ja, dat kan wel, maar dan moet de focus dus liggen op ventilatie.

oh no | 18-09-21 | 23:17

@oh no | 18-09-21 | 23:17:
Wanneer een nieuwe wet niet passend vorm te geven is, liever een bestaande misbruiken.

mmx | 19-09-21 | 06:35

@funda | 18-09-21 | 22:10: Ik wel helaas, zelfregulering in art 2.. en toen kon het boek weer dicht...

pieterS | 19-09-21 | 10:53
▼ 8 antwoorden verborgen

Het mooiste van het verhaal is dat als Omtzigt MP was geweest en Bruins nog gewoon minister van volksgezondheid ik die spuit waarschijnlijk gewoon genomen had.

many-more | 18-09-21 | 21:41 | 1

Nee, dat is het domste van het verhaal.

Wiezewalakristalix | 18-09-21 | 22:26

Pokken overlevingskans zonder vaccine: 60%
Covid overlevingskans zonder vaccine: 99.97%

nutsniet | 18-09-21 | 21:38 | 7

@bdn01 | 18-09-21 | 23:12: En hoeveel zijn bewezen covid gevallen zonder onderliggend lijden?

Die met onderliggend lijden hadden net zo makkelijk bij een goed groeiseizoen kunnen omvallen.

oh no | 18-09-21 | 23:19

@bdn01 | 18-09-21 | 23:12: Die berekening (ifr) wordt iets anders gemaakt dan jij het nu doet voorkomen. Het is dus bullshit wat je schrijft.

Krijgtheenenweer | 18-09-21 | 23:21

@bdn01 | 18-09-21 | 23:12: Ik weet niet of die cijfers kloppen, maar ik weet wel dat je met die 1,8miljoen besmettingen waarschijnlijk gewoon positieve tests bedoelt. Er zullen er ook veel besmet zijn geweest zonder positief getest te zijn, ofwel door geen symptomen niet een test hebben genomen, ofwel in de beginperiode niet genoeg testcapaciteit.

KokkieBalboa | 18-09-21 | 23:31
▼ 4 antwoorden verborgen

Neem gewoon die spuiten.
Maakt je leven een stuk makkelijker.

jaja | 18-09-21 | 21:34 | 8

you'll be happy

Karel17 | 18-09-21 | 21:58

Makkelijker niet, wel volgzamer ;)

oh no | 18-09-21 | 23:20

Ik heb die spuiten genomen maar omdat ik die QR-check app zal weigeren te laten zien zal mijn leven 'niet makkelijker gemaakt worden'.
Iets waar ik bewust voor kies en geen moeite mee zal hebben.

Mag u zelf concluderen óf de prikken óf de corona app leidend zijn.

Bootvisser | 19-09-21 | 00:03
▼ 5 antwoorden verborgen

Inmiddels moet en zal iedereen een prikje hebben. Naast de juridische implicaties van het verplicht inspuiten bestaat het probleem dat er geen medische noodzaak is. De israelische minister zei dit afgelopen week voor een open microfoon. De vraag is waarom dit dan toch doorgedramd moet worden. Het financiële aspect speelt natuurlijk een rol, maar dat moet af te kopen zijn. Er is inmiddels zoveel geld verzonnen, dat dit er ook wel bij kan.
Dan blijft eigenlijk over dat iedereen een prikje MOET hebben, omdat anders de verschillen op zouden kunnen vallen en dan blijkt dat de overheid gefaald heeft. Dat de overheid op het wereldtoneel niet meer de bovenhand hebben is al decennia bekend. Bedrijven hebben die rol overgenomen. Het vertrouwen in de overheid moet dus blijven. Binnen Europa zitten we met een EU die nog altijd zoekende is naar hun meerwaarde voor de burger. Het riedeltje over geld wisselen bij de grens is sleets en de telefoonabonnementen en stekkertjes weet iedereen ook wel. De Fransozen willen het Europese leger via EI2 optuigen (ook Nederland doet weer mee) en dit virus geeft natuurlijk mogelijkheden. De app geeft inzicht in en controle over de burger via een administratie die in Brussel beheerd wordt. Formeel zijn het nog landelijke servers, maar dit is via de Brusselse methode een kwestie van tijd.
De opties lijken dus of een Brusselse machtsgreep om hun legitimiteit te organiseren of een operatie om neveneffecten te maskeren of beide. Geen van beide is wenselijk.

Frau Merkel | 18-09-21 | 21:30 | 9

@#enpassant | 19-09-21 | 00:37: Willen de meeste mensen hier niet weten. Stel je voor dat je fabrikant bent van een product wat deels niet deugt en je klanten stoppen massaal de koppies in het zand voor het minder leuke nieuws.

BrulSpin | 19-09-21 | 00:50

@#enpassant | 19-09-21 | 00:37:
Je maakte goede punten, maar kijk tabel S3 nog even na - het bijschrift zegt van dose1 tot 1 maand na dose2 (dus niet pas na 1 maand na dose2).
Interessant hoe er 2 covid doden in de placebo en 4 hartstilstanden bij de pfizers zijn...

Berepoep | 19-09-21 | 04:17

@Berepoep | 19-09-21 | 04:17:
Het word pas lachen als je je realiseert dat heel het percentage voort komt uit een random geinfecteerde groep. Infectie testen bij een gevaarlijke ziekte zijn niet ethisch en worden niet uitgevoerd.

mmx | 19-09-21 | 06:42
▼ 6 antwoorden verborgen

Het gaat allang niet meer om de vraag of je actieve kiesrecht er toe doet. Het gaat om de passieve selectie. We kiezen een nationaal honderdvijftigtal, we krijgen een twee dozijn bondscoaches. Ik haat voetbal: maak mij Bondscoach. Wordt Suriname eindelijk ook eens Wereldkampioen.

Hetkanverkeren | 18-09-21 | 21:25

Wanneer zullen we "Het oude normaal is hélémáál terug!" te horen en/of te lezen krijgen?

Rest In Privacy | 18-09-21 | 21:21 | 6

@de honden blaffen... | 18-09-21 | 21:45: Maar wat bedoelde hij precies?

ChalinaRosa | 18-09-21 | 21:52
▼ 3 antwoorden verborgen

Lemmings: geweldige game met dito muziek op mijn dos PC.
youtu.be/u0_Oe7ZYF4U

Schemerlamp | 18-09-21 | 21:17 | 2

Goeie ouwe tijd

naglfar | 18-09-21 | 21:41

Sommige puzzles waren best lastig !

Asteroid-B612 | 18-09-21 | 21:50

Bij de NOS werden we gisteren ook al een beetje voorgemarineerd op een verplichte vaccinatie voor alle werknemers. Blablabla hoe zo'n succesverhaal dat wel niet was in Italië. En hoe er in Italië totaaal niet over gezeurd werd. Neu, dat duurt niet lang meer.

VanBukkem | 18-09-21 | 21:09 | 17

@funda | 18-09-21 | 21:32:
Bergamo was een enkel geval met een clusterfuckje:
- lokale pneumokokken uitbraak waarop 40.000 mensen een vaccinatie kregen met aantasting van de weerstand
- massale terugkeer naar Bergamo van de Chinezen uit Wuhan die daar nieuwjaar gevierd hadden
- een burgemeester die bang was de Chinezen voor het hoofd te stoten en een actie startte "Hug a Chinsese"
- Italiaanse knuffelcultuur
- zeer hoge gemiddelde leeftijd waarbij alle generaties veel met elkaar in contact komen
- slechte medische voorzieningen en gebrek aan ervaring. Zo werd er beademd met overdruk, wat de toch al aangetaste longen sloopte.

Frau Merkel | 18-09-21 | 22:52

@VanBukkem | 18-09-21 | 21:22: maar dan wel een autogordel die je nooit meer af kunt doen, ook niet als blijkt dat er bij de productie van dat ding iets is foutgegaan waardoor je langzaam wordt vergiftigd..

VolleBak | 19-09-21 | 00:22
▼ 14 antwoorden verborgen

Eindelijk een antwoord gevonden op de vraag waarom herstelden van Covid toch het vaccin zouden moeten nemen. En het is nog erger dan ik dacht: omdat men niet geheel zeker is van de mate en duur van de door infectie verkregen immuniteit, heeft men (in Amerika) maar besloten dat iedereen aan het vaccin moet. One size fits all dus. en better safe than sorry. Meer zit er niet achter. Dan boffen wij in Europa nog dat we tenminste een herstelcode van 180 dagen hebben die dus veel te kort blijkt, maar het is veel gemakkelijker iedereen die prik op te dringen. In Amerika eten ze pillen als snoepjes, dus daar valt een dergelijke behandeling niet zo snel op. Er zijn dus nu tienduizenden mensen in Nederland die nu of binnenkort een verlopen herstelbewijs hebben en tegen hun zin onnodig gevaccineerd zouden moeten zijn. En dit terwijl uit alle studies tot nu toe blijkt dat natuurlijke immuniteit veel breder en robuuster is dan die- door vaccinatie. En we pikken het nog ook. (Nou ja, ik niet dan).https://www.bmj.com/content/374/bmj.n2101

pleemobiel | 18-09-21 | 21:09 | 9

@BobDobalina | 18-09-21 | 21:40: Uw vertrouwen ligt meer bij dierendokters met belangen... overjarige vogelverschrikker hippy,s , en een deskundige basisschool leraar, geen vragen meer edelachtbare..

broervandenhollander | 18-09-21 | 22:05

@sodapoppin | 18-09-21 | 21:36: Maar stel je nou eens voor dat (bijvoorbeeld) ik door natuurlijk verkregen immuniteit me de rest van mijn leven over Covid geen zorgen hoeft te maken en dat jij na je 10 e booster spuit je gaat afvragen of een besmetting misschien toch niet een optie is. Stel he, stel. Zou je dan niet een beetje spijt hebben van die arrogante kut houding ?

pleemobiel | 18-09-21 | 22:19
▼ 6 antwoorden verborgen

Het is allemaal je eigen schuld, had je maar niet op ons moeten stemmen. Ingmar Bergman, wiens eerste scene uit een film ik nog moet zien, wist het al. Je bent de regisseur van je eigen leven. Play it Again, Sam.

Casablanca, in Marokko, had cinematografisch een soort van primeur. Voor de liefhebbers. Een neger met een piano. Oh, Lordy! Het gaat in de formatie, schitterend woord niet te verwarren met Creatie, allang niet meer om de inhoud.

Maar mag ik uw Jezus wezen? Een beetje immigrant weet de weg naar Golghota: do ist der Bahnhof (nach Osten). Nederlanders zijn best een beetje hardnekkig. Wat met die Noordzee en al wat er op komt binnendobberen. Laat staan via de grenzen.

Een makreel, gerookt, kost al gauw drie euro. De Hollandse Nieuwe is ook dit jaar niet meer te hachelen. Traditie: 102.200 Nederlanders zijn ons voorgegaan. Leer te leren.

Hetkanverkeren | 18-09-21 | 21:08 | 12

@Kapitein Sjaak Mus | 18-09-21 | 21:19: Ik heb mijn lichaam wel degelijk overvraagd. Maar volgende week vrijdag: Pfizer, The Sequel. Godallejezus, ik neem die verantwoordelijkheid!

Upon a Catwalk! Snap de ironie van Victoria's Secret. T'is een lullig staafje. Wel dwars door je eikel.

Hetkanverkeren | 18-09-21 | 21:34
▼ 9 antwoorden verborgen

Ik heb na het vaccin een derde teelbal gekregen.
Ben er wel blij mee.

jaja | 18-09-21 | 21:05 | 7

Hebben wielrenners ook wel eens. Die zijn dan minder blij dan u.

Kukooo1 | 18-09-21 | 22:08

Omdat je zo'n eikel bent?

VolleBak | 19-09-21 | 00:17
▼ 4 antwoorden verborgen

Het is de schuld van de nieuwe variant.
watch?v=SZ8SfvgILgQ

Reebensteeltje | 18-09-21 | 21:03

Ik ga het proberen.

Nergens meer binnen, nergens meer naar toe, nergens! nergens! als ze vragen om een vaccinatiebewijs. Ik heb- en wil geen app.

Ik doe dit al twee maanden en ga dit in ieder geval volhouden tot eind december. Als de supermarkten het maar niet gaan eisen. Ik ben al zo gehersenspoeld dat ik mijn smartphone zo veel mogelijk thuislaat.

Teringland.

PolderTaliban | 18-09-21 | 21:01 | 10

"Nee meneer, ik heb geen mobieltje, en ik heb al helemaal geen idee wat een QR code is."
Ik doe mee.

VanBukkem | 18-09-21 | 21:31

@PolderTaliban Je weet dat taliban meervoud is, he?

Fulminator | 18-09-21 | 21:35

@John McClane | 18-09-21 | 21:11: Relax? Geef ze een vinger en ze pakken je organen.

Rutte-naar-P.I.Vught | 18-09-21 | 21:39
▼ 7 antwoorden verborgen

Prima dat niet-geente kinderen maar naar een eigen kinderdagverblijf moeten gaan. Een baby tot 14 maanden kan ernstige complicaties overhouden aan mazelen opgelopen tijdens het halen of brengen van oudere broer of zus. Een baby kan pas met 14 maanden gevaccineerd worden, omdat het daarvoor nog niet voldoende antistoffen aanmaakt.
Covid vaccinatie is toch iets anders. Men kan zichzelf beschermen en er wordt momenteel nog data verzameld.
Ik ben één van die vrouwen die na de 1e vaccinatie gezwollen borstklierweefsel kreeg, alle grappen ten spijt; waarom werkt een vaccin *mogelijk* op het hormonale systeem? (Overigens ook bij mannen) Ik moest één cyclus wachten, daarna nog één. Zowel huisarts als twee ggd artsen zeggen dat dit vaak geconstateerd is, maar er geen hypothese over bestaat. Kortom, men weet niet waarom sommige vrouwen een verstoorde hormoonhuishouding hebben *mogelijk* *wellicht* na vaccinatie.
Niet weten betekent ook niks kunnen zeggen over eventuele schadelijkheid. Wat men mij kan aanbieden is nog een paar keer een controle.
Echter, ik ben pro vaccinatie en op zich vertrouw ik het vaccin, en ik heb ook de tweede vaccinatie genomen. Ik heb een afweging gemaakt.
Maar mijn dochter - een peuter- krijgt voorlopig geen vaccin totdat bekend is waarom het hormonale systeem betrokken raakt bij toch redelijk veel vrouwen.
Wie meer weet of meer relevant onderzoek gelezen heeft is welkom te reageren. Ik vertel alleen wat de ggd arts mij heeft gezegd.

letopuwzaak | 18-09-21 | 21:01 | 14

@letopuwzaak | 18-09-21 | 22:28:
Ik wissel graag met je van gedachten en leer ook graag wat bij. Als ik denk wat nuttigs bij te kunnen dragen deel ik het graag met je om door te spreken.
De bronnen zijn te vinden op vaccinatieschade punt be. Linkjes mag ik nog even niet plaatsen van de redactie. Het doormaken van de mazelen heeft ook positieve bijwerkingen, al doet dat natuurlijk niets af aan het leed van degenen die wel blijvende schade oplopen.
Tijdens een opleiding zal niets ter sprake komen wat tegen het Rijksvaccinatieprogramma ingaat, dus dat zou ik niet direct als criterium gebruiken.

Frau Merkel | 18-09-21 | 23:03
-weggejorist-
Mverwoond | 19-09-21 | 07:50
-weggejorist-
Mverwoond | 19-09-21 | 08:36
▼ 11 antwoorden verborgen

Gewoon jammer dat er geen keuze gelaten wordt. De huidige maatregelen of Corona pas. Wil je 100% vol, dan pas. Of 1,5 meter en 2/3 capaciteit. Prima toch, bordje bij de deur en klaar.

JoepertKnoepert | 18-09-21 | 21:00 | 6

@BobDobalina | 18-09-21 | 21:42:
Het enige wat jij dan moet hopen is niet in het ziekenhuis te komen. Met het personeelstekort is het maar de vraag of jij belangrijk genoeg bent om geholpen te worden. Of denk jij dat je keus hebt wie jou helpt als ze je binnenrijden? Je zal het niet eens weten.

Nee, het komt de kwaliteit zeker niet ten goede als je niet gevaccineerden uit de zorgsector weert, en om redenen. Maar die kan ieder mens met gezond verstand en een neutrale blik zelf bedenken. Jij bent verre van neutraal en je dringt je prikje op aan iedereen die niet jouw mening deelt. Maar zo steekt de wereld dus niet in elkaar.

Hoewel ik zelf in de zorgsector werkzaam ben, met en zonder Covid patiënten waar ik rechtstreeks contact mee heb, ben ik wel neutraal en zou het mij niet uitmaken of iemand wel of niet gevaccineerd is. Dat is nog steeds een eigen keuze. Dat jij het niet eens bent met die keuze mag maar is geen reden tot enige vorm van drang en dwang.

Fortis_et_liber | 18-09-21 | 21:55

@BobDobalina | 18-09-21 | 21:42: Wat weer een generalisatie. Mensen die vraagtekens hebben bij dit "vaccin", wat nog steeds een therapie is eigenlijk, zijn geen antivaxxers.

ChalinaRosa | 18-09-21 | 22:02

gelukkig ga jij daar niet over Modobalina.

IkwilJinekwel | 18-09-21 | 22:05
▼ 3 antwoorden verborgen

Wat ontbreekt is het fundamentele verschil tussen mRNA vaccinaties en de traditionele vaccinaties, zeker in het licht van het verbod en op straffe van enorme boete bij het voorschrijven van medicijnen die mogelijk werken bij een covid infectie. Hierbij komt de enorme financiële en sociale uitwerking van het drama op de maatschappij, die vooral gestuurd wordt via de klikjes-platformen, die als basis een geverifieerd en deels onsamenhangend pakket aan maatregelen hebben. Het recht op lichamelijke integriteit van het individu gaat te allen tijde boven de belangen van de staat. De enige uitzondering is wanneer iemand mentaal of fysiek handelingsonbekwaam is. Het dit virus is dat niet het geval, dus is er geen enkele basis voor het afdwingen van een inspuiting middels het het dreigen met ontzegging van deelname aan de maatschappij. De overheid heeft simpelweg het recht niet.

Frau Merkel | 18-09-21 | 20:55 | 19

@Frau Merkel | 18-09-21 | 21:42: het criterium is uiteraard niet handelingsonbekwaamheid (dan wel fysieke onbekwaamheid - die term ken ik niet overigens). Dna-afname wordt ook gezien als een inbreuk op de lichamelijke integriteit. Ook toegestaan. Het rechts is geclausuleerd:

ARTIKEL 11 grondwet

Ieder heeft, behoudens bij of krachtens de wet te stellen beperkingen, recht op onaantastbaarheid van zijn lichaam.

En vooralsnog heeft overigens geen enkel land een vaccinatieplicht voor covid.

BobDobalina | 18-09-21 | 21:55

@2voor12 | 18-09-21 | 21:15: door verplichting worden de gevolgen moeilijker zichbaar bij gebrek an vergelijkinsmateriaal. Aan de andere kant, propaganda en censuur door de macht, kunnen er voor zorgen dat de waarheid sowieso nooit boven tafel komt.

Kukooo1 | 18-09-21 | 22:00
▼ 16 antwoorden verborgen

In 1980 werd het virus pokkenvrij verklaard. Das wel een rare zinsopbouw toch

Maggiderin | 18-09-21 | 20:54 | 1

Zitten sowieso rare zinnen in de tekst. Met de dictafoon de tekst opgenomen en linea recta overgetypt?

Risingson | 18-09-21 | 21:14

Hoeveel mensen zijn er destijds overleden na en aan de pokken vaccinatie?
Iemand?

ChalinaRosa | 18-09-21 | 20:51 | 6

@Frau Merkel | 18-09-21 | 21:01: Ik vind ook dat de vergelijking mank gaat. Wat mij zorgen baart zijn de bijwerkingen van dit zgn. vaccin. Die zijn niet onderzocht, deze vaccinatie heeft mede daarom of beter gezegd juist daarom een voorlopige goedkeuring. Learning om the job zogezegd. In de praktijk tensten hoe het uitwerkt. En juist daarom mag en kan het niet verplicht worden.

ChalinaRosa | 18-09-21 | 21:14

@Pietie | 18-09-21 | 21:14: Dat niet alleen, het is vooral de schaal waarop het wordt uitgerold die mij zorgen baart.

Frau Merkel | 18-09-21 | 21:20

@Frau Merkel | 18-09-21 | 21:20: En dat volledig gezonde kinderen voor wie het een klein griepje is, worden gevaccineerd. Volledig tegengesteld aan hun eigen belang.

Grachus | 18-09-21 | 22:25
▼ 3 antwoorden verborgen

Door de overheid uitgegeven gezondheidspaspoorten met QR-codes kunnen de eerste stap zijn naar de invoering van een sociaal kredietsysteem naar Chinees model. Dit onthult het potentieel voor werkelijk angstaanjagende gevolgen.

De COVID-19-crisis heeft regeringen over de hele wereld een unieke kans gegeven om een ​​nieuw controlesysteem voor hun burgers in te voeren onder het mom van bescherming van de gezondheid. Hoewel het al duidelijk is dat COVID-vaccinaties infectie of overdracht niet zullen voorkomen, heeft het virus onze democratieën het perfecte excuus gegeven om door de overheid uitgegeven gezondheidspaspoorten met QR-codes in te voeren om in te grijpen in aspecten van het dagelijks leven waar onze superheren om lijken te geven. het "niet materieel" - ook voor bepaalde vervoermiddelen, restaurants of gezondheids- en fitnessfaciliteiten

Rang | 18-09-21 | 20:51 | 6

@naglfar | 18-09-21 | 20:58: Dat weet ik niet, er gaat veel buiten het blikveld van de doorsneeburger om, werd mij ooit verteld door iemand van de voormalige BVD.

funda | 18-09-21 | 21:07

@funda | 18-09-21 | 21:07: dat geloof ik graag. Maar moeten we daarom ook die QR-pas maar goed vinden? "Omdat ze toch al alles weten"?

naglfar | 18-09-21 | 21:37

De Eu wil er al een digitale portemonnee van maken. Kan Timmermans kijken of je niet teveel vlees koopt en zo ja wordt je extra belast www.ft.com/content/0080a5ed-4717-4ba3...

Snap_het_ook_niet | 18-09-21 | 21:44
▼ 3 antwoorden verborgen

Israël heeft een extreem hoge vaccinatiegraad, coronapas, strenge controles, 3e prik a fijn iedereen kent de feiten.... en hebben op dit moment een extreem hoge toename in besmettingen, ziekenhuisopname, etc.

Vooral blijven janken en vingerwijzen naar de ongevaccineerden. Exact wat politici willen; bevolking tegenover elkaar zetten en elkaar de hersens inslaan. Ondertussen kunnen zij ongestoord verder met het afbreken van het land, liberaliseren, verkoop van het land, privacy verder afpakken, importeren van nep vluchtelingen, etc.

TERUGVANWEGGEWEEST | 18-09-21 | 20:51 | 26

@TERUGVANWEGGEWEEST | 18-09-21 | 21:35: Fauci ken ik alleen toen hij Trump stond uit te lachen bij een persco, voor de Nederlandse situatie is hij niet reevant.
Dus, neem je nietszeggende youtubefilmpjes gerust maar weer mee.

funda | 18-09-21 | 21:41

Ik vind wetenschappelijke publictaties over het algemeen beter dan joutoepjes. Maar ja, wie weet weten ze op joetoep meer...

omanders | 18-09-21 | 21:46

@ funda:
Je kent jezelf blijkbaar goed.

Nostra da Mus | 18-09-21 | 23:16
▼ 23 antwoorden verborgen

Het blijft inderdaad bloedje irritant hoe men basale informatie achterhoudt. Om vervolgens met grootspraak en dedain het volk te zeggen wat het beste voor ze is.

Terwijl je niet heel ver hoeft te kijken om te zien dat het uiteindelijk allemaal om de poen draait tot en met dat stokkie in je neus. Als er geen verdienmodel van te maken valt, past het niet in die pseudoliberale beleid; dat zoveel meer kapot heeft gemaakt dan ons lief zou moeten zijn.

En nou zitten ze op de Mookerhei, ver van alles en iedereen zoals ze het wensen.

hoochee | 18-09-21 | 20:46

Hoe zit het met de Ebola app ?

Het leven is zwaar | 18-09-21 | 20:45 | 5

Ik was meer benieuwd naar de vliegende vinkentering app. Of de tijgermug-app. Ging gisteren bleek geven bij Sanquin. Woon in het Groene Hart dus werd er een extra buisje getapt voor onderzoek naar besmetting met die tering- ehhhhh tijgermug.

PolderTaliban | 18-09-21 | 21:08
▼ 2 antwoorden verborgen

Rommelen met datum in je mobiele telefoon helpt. Foutje in de app.

Gumush | 18-09-21 | 20:44 | 3

En wat schiet je daar mee op?

Lorejas | 18-09-21 | 21:37

Helaas niet. Je krijgt wel een QR code, maar een kruis op de controle app met 'verkeerde qr code'

ik.zou.haar.doen | 19-09-21 | 09:48

@Lorejas | 18-09-21 | 21:37: dat de helft van je apps die met tijd werken om hun encryptie te bepalen niet meer werkt??

pieterS | 19-09-21 | 10:30

De pokken is wel een ietsiepietsie gevaarlijker dan covid. Het is namelijk veel besmettelijker en dodelijker.

A.I. van Dee | 18-09-21 | 20:43 | 6

@videtur | 18-09-21 | 20:53: exact. Maar dat wil 90% niet horen of snappen. Daarom moet China het huidige beleid 100 jaar gaan volhouden.

ik.zou.haar.doen | 18-09-21 | 20:54

@videtur | 18-09-21 | 20:53: plus dat je geen symptoomloze drager van de pokken kan zijn... We weten inmiddels dat dit voor Covid zeker het geval kan zijn.

videtur | 18-09-21 | 21:01
▼ 3 antwoorden verborgen

Zouden er ook pokkenwapperds geweest zijn die iedereen gek jengelden over hun 'lichamelijke integriteit'?

funda | 18-09-21 | 20:41 | 11

@ik.zou.haar.doen | 18-09-21 | 20:53: je weet wat de eerste pokken medicijnen waren en hoe die werden ingebracht? verder vreet je waarschijnlijk genoeg groente en fruit op waarop bewezen gifstoffen zitten.

miko | 18-09-21 | 22:08

wellicht maar niet zoveel. Die zitten vooral in de bijbel-gebieden.

MaarFeitelijk | 19-09-21 | 10:31

@Kukooo1 | 18-09-21 | 21:50: er blijft niets achte rvan het vaccin. het immuunsysteem wordt gestart en dat is het. Uw verzinsel is een verzinsel, uit onbenul. Jammer dat uw soort zich ook voortplant

MaarFeitelijk | 19-09-21 | 10:33
▼ 8 antwoorden verborgen

Een weegschaal voor de deur? Dat zie ik niet zo snel gebeuren. Het laaghangend fruit van suiker- en vettaxen wordt niet eens geplukt.
Toen ik jong was was er frisdrankbelasting en was fris zelfs duurder dan bier. Nou is dat extreem maar het idee niet dom. Maak de BTW slimmer, goedkoper bij gezond, duurder bij ongezond.

Shoarmamasutra | 18-09-21 | 20:40 | 6

jaja, maak genot duurder want het is slecht. mag het iets minder overheid zijn die zich met mijn leven bemoeid?? straks mag ik niet meer zwemmen in zee, op jungle tochten, niet meer duiken, jagen etc,

housop

miko | 18-09-21 | 22:06

@Asteroid-B612 | 18-09-21 | 21:48: dan moet je eens naar de samenleving kijken in die 7 staten. Armoede troef en alles in deplorable staat.

MaarFeitelijk | 19-09-21 | 10:30
▼ 3 antwoorden verborgen

We praten er hier over met beheerders van voetbal en tennis kantine.
“Gaan we niet doen, we zijn geen politieagent”.
Zijn allemaal vrijwilligers en ons kent ons.
Gaan we dus niet doen.

Ruimedenker | 18-09-21 | 20:35 | 10

Vandaag op de plaatselijke voetbalclub:
- Ze komen gezamelijk in de auto aan.
- Ze zitten gezamelijk in de kleedkamers.
- Ze voetballen gezamelijk.
- Ze douchen gezamelijk.

En als ze wat willen bestellen moeten ze dadelijk een app laten zien.

Onze kantine heeft 3 in- en uitgangen, waarvan 3 nooduitgangen. 2 daarvan zitten reeds 'op slot'.

Het wordt lastig om het nieuwe QR beleid veilig en gemotiveerd uit te laten voeren.

Bootvisser | 19-09-21 | 00:38

zo kent men de nederlanders wel, in november zitten we dan weer met een besmettingsexplosie en in december zit alles op slot.

MaarFeitelijk | 19-09-21 | 10:28

NB de test-app heeft helemaal niet zo'oranje scherm en er gaat ook geen toeter af.

MaarFeitelijk | 19-09-21 | 10:30
▼ 7 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl