Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Dit is per 1 juli allemaal VERBODEN

En er worden ook dingen verplicht. En duurder, natuurlijk

Halverwege het jaar, ongeveer rond de datum waarop u de belastingen voor dit jaar bij elkaar gewerkt hebt en voor uw eigen portemonnee aan de slag gaat, wordt een hele stapel nieuwe wetten van kracht. Vanaf 1 juli mogen een heleboel dingen niet meer, worden andere dingen verplicht en wordt er natuurlijk ook enorm over uw veiligheid gewaakt, door Vadertje Staat.

VERBODEN per 1 juli:

Goedkoop BIERRR
Tot 1 juli zullen we hysterische hamsterbeelden zien van BIER, dat nog heel even het nieuwe goud cq pleepapier is. Na 1 juli is meer dan 25% stuntkorting op fris opdrinkpils (en andere alcohol) niet meer toegestaan en dat betekent dat bijna alle bieraanbiedingen zullen doodslaan.

Bier drinken met een rietje
Per 1 juli wordt bier drinken met een plastic rietje ook lastiger, want 'plastic wegwerpartikelen' worden verboden. Parkbarbecueërs en licht reizende (niet te verwarren met lichtreizende) kampeerders moeten nog snel ff de zolder of schuur volstouwen met plastic borden, bestek en - desgewenst - ballonstokjes, want die gaan samen met plastic rietjes op de verbodslijst voor "Single Use Plastics", een directive uit Brussel vanuit de European Green Deal. Hier nog een ingewikkelde infographicsoep voor ondernemers.

Gratis plastic flesjes
Plastic waterflesjes krijgen 15 cent statiegeld vanaf 1 juli. Daarvoor worden etiketten aangepast maar let op, er is een TRANSITIEPERIODE. Op flesjes die zonder statiegeld verkocht zijn, kun je natuurlijk geen 15 cent terugverdienen. Jammerdebammer, deze infographic snijdt je tijdelijke transitieverdienmodel de pas af.

Roken in rookruimtes
In de horeca zijn ze al verboden, maar in "(semi-)publieke sectoren en openbare gebouwen" worden rookruimtes per 1 juli ook ontoegankelijk gemaakt voor rokers. Althans. Rookruimtes worden niet verboden en rokers mogen ook gewoon naar binnen, maar het wordt wel verboden om in rookruimtes daadwerkelijk te roken. Waarmee rookruimtes dus feitelijk geen rookruimte meer zijn, ook al zou je ze wel rookruimte blijven noemen. Per 1 januari 2022 mogen bedrijven ook geen rookhok meer hebben.

Stroomstoten voor honden
Honden mochten al niet meer gepavlovd worden met elektriciteit en dat verbod op training met stroomstootapparatuur wordt uitgebreid naar de training van politie- en legerhonden. Er geldt alleen een uitzondering voor honden met GEHEIME MISSIES. Enorm benieuwd waar je een hond elektrisch voor moet laden voordat ie een taak kan uitvoeren nu.

Koud bellen
Prima verbod: ongevraagd opbellen voor (telefonische) verkoop mag niet meer. Wij dachten dat het al lang gebelmenietregisterd was, maar het aantal ongevraagde (en onbeschofte) telefoontjes dat nog altijd binnen komt, toont wel aan dat zo'n register totaal niet werkt. Het zal nu ook wel weinig uithalen, maar belspammers moeten in ieder geval de nummerherkenning verplicht aan laten staan. Dat blokkeert in ieder geval makkelijk, want ZE zullen toch wel blijven bellen. Met dank aan de Kamer van Doorverkoophandel, uiteraard.

WORDT DUURDER per 1 juli

AliExpress
Tot 30 juni betaal je geen btw over buiten de EU bestelde spullen onder de 22 euro. Per 1 juli betaal je daar gewoon 21% over. Dus die supergoedkope Chinese stekkertjes en kabeltjes en geheugenkaarten en mondkapjes worden iets minder supergoedkoop. Beter voor een gElIjK sPeElVeLd in de EU, duurder voor - naar verwachting - 5 miljoen consumenten die samen voor 1,4 miljard goedkope meuk uit het buitenland inklaarden zonder extra kosten. PostNL legt uit wat de nieuwe tarieven zijn.

Vakkenvullers
Het minimumloon gaat per 1 juli omhoog. Met een whoping 0,96% en daarmee nog lang niet naar de 14 euro per uur waar diverse clubs al een tijdje voor lobbyen: vanaf 21 jaar is de bodem iets meer dan een tientje per uur of 1701 euro per maand.

VERPLICHT vanaf 1 juli

Belasting betalen
Betaalachterstanden door corona bij de blauwe struikrovers? Vanaf 1 juli moet je weer belasting betalen. Althans: je kan geen uitstel meer aanvragen.

Tellerstanden opschrijven
Voor auto's al langer de norm, voor motoren volgende week ook verplicht: het registreren van kilometertellerstanden. Om fraude tegen te gaan, uiteraard. Voor auto's wordt de registratie wat strakker getrokken: ook voor reparaties/onderhoud onder de 150 piek moeten RDW-erkende garagisten de tellerbureaucratie bijwerken.

Lagere drempels en hogere fietsbrugrelingen
Goed nieuws voor oud-hoofdredacteuren van Quote: de nieuwe drempelwaarde voor (nieuw te bouwen) publiek toegankelijke gebouwen, zoals winkels en cafés wordt op 20 millimeter hoogte gemaximeerd. Ook 'trapmarkeringen' krijgen nieuwe eisen. Minder goed nieuws voor oud-hoofdredacteuren van Quote als ze ooit levensmoe zouden worden: de leuningen van fietsbruggen en -viaducten moeten omhoog naar minimaal 130 centimeter.

Reaguursels

Inloggen

Over je online aankopen onder de 22 euro schrijft PostNL:

"Vóór 1 juli gebeurde dit alleen bij een waarde van 22 euro of hoger. Onder de 22 euro betaalde je dus helemaal geen btw. Om dit recht te zetten, "

Bwahahaha! "om dit recht te zetten".... die hufters daar hebben wel lef. Want "Benieuwd wat je precies moet betalen?" Jaahaaa?! Nou dat dan 4 euro als je geheel geautomatiseerd betaald of 7 euro als er een mannetje of vrouwtje (of x) aan te pas moet komen.

Vroegah zei men dus, en geheel terecht, er is zo weinig BTW op een pakketje van 20 euro, dat zijn de kosten van het innen niet waard. Maar goed, nu slaan de overheid (kassa!) en de transporteur (kassa!) de linkerhanden in een en de rechterhanden in uw portemonnee.

Hopelijk gaan Aliexpress etc. er voor zorgen dat ze alle aankopen voor jou in 1 pakket verzenden (want als het allemaal in aparte envelopjes gaat kan het behoorlijk oplopen) en moet je dus 'opsparen' en alles in 1 keer tegelijk kopen, en maar 1 keer kosten betalen.

EnNouJijWeer | 22-06-21 | 14:49 | 3

Alle bedragen onder de 4,71 blijven gewoon zonder BTW, aangezien alle bedragen onder de 1 euro BTW worden kwijtgescholden. Alle kleine artikelen bij AliExpress worden dus verstuurd met een waarde onder dat bedrag. En voor de grotere dingen heeft Ali al lang opslagruimte binnen de EU geregeld. Niets aan de hand, die Chinezen zijn gewoon goed voorbereid...

42 | 22-06-21 | 15:18

Dat klinkt al een stuk beter. Al was die BTW heffing nog redelijk, die 4/7 euro losgeld is dat absoluut niet.

EnNouJijWeer | 22-06-21 | 15:32

Ali Express heeft zn zooi al in Europa liggen dus dat probleem is ook opgelost

Santtulainen | 22-06-21 | 11:06

Plastic is zo'n beetje het mooiste materiaal dat we hebben. Het is gemakkelijk in zo'n beetje elke vorm te krijgen, het is sterk, goedkoop en in veel versies nog mooi ook. Het is de vraag of we het moeten verkwisten aan wegwerpartikelen, maar zo lang het goedkoop is, zal dat altijd het geval zijn. Plastic is vanwege de grote hoeveelheid soorten echter niet te recyclen. De mythe dat dat wel het geval is, is de grootste misdaad van de plastic lobby.

Plastic is echter ook geen milieuprobleem. Als je het niet in zee stort of in de rivier dumpt, tenminste. Plastic is uiteindelijk gestolde benzine. Eerst gebruik je het voor iets nuttigs, en daarna levert het in de afvalverbrandingsoven ook nog eens energie op. Verbrand het op hoge temperatuur en filter de verbrandingsgassen, zoals in Nederland al gebeurt.

Brussel is dus weer een verzonnen probleem aan het oplossen. In plaats daarvan, zouden ze beter de export van plasticafval kunnen verbieden. Daarbij worden louche bedrijven in ontwikkelingslanden betaald om het aan te nemen. En de goedkoopste manier om er weer vanaf te komen is .... in zee storten.

Chuck the plant | 22-06-21 | 10:21 | 2

Je gaat dus om buiten bij de BBQ een kippetje te eten in Saudi Arabie bij terroristen olie aanschaffen en dat tot een plastic schijfje verwerken omdat dat zo lekker makkelijk is.
Terwijl als je dan al van wegwerpartikelen wilt eten, je ook papier kunt geruiken, gerecycled ook nog.. maar wat is er mis met gewoon een goedkoop bord van gebakken klei die je ook weer gewoon kunt afwassen...

Epistulae_Morales | 22-06-21 | 11:06

@Epistulae_Morales | 22-06-21 | 11:06: Papieren borden en bekers hebben vaak een laagje plastic, dat recyclen als papier onmogelijk maakt. Een laage was is beter, maar duurder. En verbranding van papier is vuiler dan het verbranden van plastic.
Maar je hebt gelijk, hoor; Maak desnoods die plastic borden wat dikker (Hoi Mepal!) zodat je ze jaren kunt gebruiken en ze toch niet te zwaar zijn voor je backpack.

Chuck the plant | 22-06-21 | 11:11

Plastic rietjes/bestek/borden bestel je op aliexpres etc.
voor drank gaan we naar Duitsland

Kris | 22-06-21 | 10:01

Krampenhonden zijn het die zgn. wereldverbeteraars en alles maar duurder, duurder en nog meer duurder. Plastiek draagtasjes gratis voor andere vervangen 30 cent mevrouw, schandalig.

Cocorico | 22-06-21 | 09:35 | 1

Zeeman heeft tasjes van een euro, vouw je als klein pakketje in je tas.

gato | 22-06-21 | 10:52

Rietjes? Wie gebruikt dat nu behalve bij die 2 milkshakes per jaar.

Risingson | 22-06-21 | 08:18 | 1

kleine kinderen. Dus sowieso al geen goed idee met al die weekmakers in dat plastic.

Epistulae_Morales | 22-06-21 | 11:07

Dat er ook BTW betaald moet gaan worden over bestellingen <€22 kan ik nog wel mee leven. De buitenproportionele kosten die de postbedrijven gaan innen voor het inklaren zijn het probleem.

GOEM | 22-06-21 | 07:54 | 5

Afhandelingskosten zijn verlaagd van €13 naar €4 bij online afrekenen. Dus bij een iets grotere order bij de Alie valt dat wel mee. Of bestel eens in NL! Koopt Nederlandsche waar!

Mark Smeeks | 22-06-21 | 11:34

@Mark Smeeks | 22-06-21 | 11:34: Helaas wordt er in Nederland bijna niets meer geproduceerd want duur of mileivervuilend. Meer dan 99% van alle webshops verkopen via Aliexpress ingekochte goederen.

SimpeleZiel | 22-06-21 | 11:38
▼ 2 antwoorden verborgen

Klein bier vergeleken met de maatregelen die komen gaan in een nieuwe coalitie met het links-extremistisch D66.

jemagookniksmeer | 22-06-21 | 07:43 | 1

En verliezers GL/PVDA. Mark my words.

inCol | 22-06-21 | 08:14

Van de week een enquête van de Kamer van Doorverkoophandel via mail binnen. Ingevuld, niet mals. Geen idee of en wat ze naast het handelsregister doen.

Der Schnitzeljäger | 22-06-21 | 07:15 | 2

Oh jee, door op die enquette in te gaan, geeft u blijk van bestaan en in staat te reageren.
Deze informatie (uw NAW, enquette-antwoorden en verdere data) zijn inmiddels in de verkoop geplaatst. Verwacht binnenkort vele telefoontjes en mail met aanbiedingen waar u uiteindelijk alleen maar slechter mee af bent.

EEnzame SchizofrEEN | 22-06-21 | 08:27

Reageer niet op enquetes, niet doen, tenzij er een persoonlijk belang bij is... De rest is tijdverspilling.

DeCynischeAmbtenaar | 22-06-21 | 09:26

Luister voor bier betalen al jaren veel te veel geld. Alleen een slaapkop kocht bier buiten de bonus. De standaard prijs voor een kratje gaat nu een paar euro omlaag, het is iedere dag bonus. Driewerf hoera

3Xniks | 22-06-21 | 05:55 | 2

je zult wel pils bedoelen en denken dat het om bier gaat...
Echte bierdrinkers kopen het bier wat lekker smaakt en dat pi(l)s aftreksel kun je ook gewoon uit de kraan tappen.. Want voor de smaak is daar weinig tot geen verschil

Epistulae_Morales | 22-06-21 | 11:09

Over de grens is het nog steeds goedkoper.

Limburgse-Harry | 22-06-21 | 01:51

Mooi al de offers maar wat krijgen we er voor terug? En wat als het niet werkt? Accepteert men dat? Ik denk van niet.
Daarom zal men met meer doemscenario's aankomen om meer schuldgevoel aan te praten en met nog meer waanzinnige maatregelen aankomen. Ze leren er niks van.

Deflatiemonster | 22-06-21 | 00:38 | 1

Meer diversiteit, dat is wat u er voor terugkrijgt.

meneer Q | 22-06-21 | 11:10

Registratie kmstand als opmaat voor het rekeningrijden? Wappieroepers kom er maar in

Canis.bonus.es | 22-06-21 | 00:25 | 1

Sjees, doe eens niet zo wappie zeg...
Rekening rijden doet iedere autobezitter al jaren, goedkoop is het alleen als paps of mams het volledig voor je betaalt.

_Zweevers_ | 22-06-21 | 00:37

Toch vreemd, die Rutte had het ooit over minder regels maar in 10 jaar tijd zijn er al duizend extra regels bijgekomen. De illiberale partij, ook wel trekpop van hyperglobalisten genoemd, maakt een Noord Korea van dit land. Tijd voor nieuwe bezems!

Rest In Privacy | 22-06-21 | 00:21 | 2

Kaag hoeft geen nieuwe bezem, die vliegt nog prima...

Canis.bonus.es | 22-06-21 | 00:26

Met een Nimbus 2000 neem ik aan?

Dutch_Viscount | 22-06-21 | 02:49

Geen sterke drank meer door supers geleverd bij de boodschappen

wilderst | 22-06-21 | 00:00

ow jee, hadden ze dit niet eerder kunnen melden?
Heb een Chinese prostituee besteld, afspraak staat op 2 juli, gaat me dit nu extra kosten?

Stijlloser_from_NL | 21-06-21 | 23:53 | 2

vast aftrekbaar in jouw geval

enfant_terrible | 22-06-21 | 00:11

Als ze goedkoper is dan 22 euro en je betaalt voor 1 juli dan mag de nog gewoon per airmail jou afzuigen

Rest In Privacy | 22-06-21 | 00:23

Ik wou dat ik demissionair was en afgetreden. Soort ontslag. Dan begon ik een GS-eiland. Met Kaas als kolonel.

Piet Karbiet | 21-06-21 | 23:27

Weer ontzettend flauw om alleen de flessen met etiket statiegeld te geven.

knutsel_ | 21-06-21 | 23:26 | 2

Ook op blikjes. Maar dan per 2022. Waarom niet tegelijkertijd vind ik ook weer vreemd.

TRUMP | 21-06-21 | 23:44

Een stapeltje etiketten drukken en op de etiketlose flessen plakken dus

Dutch_Viscount | 22-06-21 | 02:51

Ik vind wattenstaafjes met papieren stokje altijd een genot voor het trommelvlies. Maar pampieren rietjes komen bij mij niet in de cola. Ik neem altijd mijn eigen toscanees geslepen loodkristallen lurkbuisje mee, veilig bewaard in een lekker strak meeneem-foedraaltje.

Bad_Pritt | 21-06-21 | 23:06 | 1

Je kan ook een rolletje plakband meenemen en het papieren rietje ter plaatse plastificeren. Dan lekker lurken en Jesse uitlachen

Rest In Privacy | 22-06-21 | 00:25

NL in je paspoort en op je nummerplaat staat al lang niet meer voor Nederland. Het staat voor Niet Leuk! En Den Haag blijft het maar bevestigen.

dasechtgeenstijl | 21-06-21 | 23:06

Is het niet verboden om landbouw trekkers te gebruiken voor het vervoer van niet landbouwproducten? Ze betalen geen wegenbelasting.

watazooi | 21-06-21 | 22:58 | 1

Kratten bier zijn landbouw grondstoffen.

W_F | 21-06-21 | 23:01

In Duitsland kun je al heel lang geen rietjes kopen, daarvoor echter plastic strohhalme en raad is bij wie?
https://www.action.com/de-de/p/bunte-strohhalme/

jan huppeldepup | 21-06-21 | 22:53

"Nieuwe regels voor aankopen uit een niet-EU land" Aankopen dus. Dit geld niet voor geschenken van mijn Chinese vrienden.

W_F | 21-06-21 | 22:50

Benieuwd wat we in 2050 allemaal niet meer mogen. Ik ga het niet meemaken. Ik lig dan al lang onder de zoden. Ik hoop dat onze kinderen en kleinkinderen dan nog mogen uitademen en bewegen.
Schijtziek van die klimaat / milieu maffia met hun hyperbole klimaat maffia shit ,met dank aan de MSM.

Zwizalletju | 21-06-21 | 22:25 | 5

@Zwizalletju | 21-06-21 | 23:18:
Dat zal ze zeker niet gaan vertellen. Gaan we verder terug in de tijd dan zien in het tabel periodes met hogere temperaturen. Waren er minder mensen op aarde geen auto's industrie plastic geen electriciteit en minder intensieve landbouw en veeteelt. Dat laten ze ook niet zien.
Gemanipuleerde kaarten en tabellen over wereldwijde opwarming.
Klimaat heeft geen reet met de mens te maken. Het is de zon, het is een 12.000 jarige natuurlijke cyclus. Dat het mis gaat dat wel en het gaat goed mis. youtu.be/rEv3HRIVPUQ

jitro | 22-06-21 | 06:04

@MoonBeebe | 21-06-21 | 23:13: Dacht altijd dat het klimaat een globaal iets was waar we allemaal invloed op hebben maar kennelijk werkt het ook super lokaal, al die CO2 zal wel blijven hangen door al die bergketens die ons van onze buurlanden scheiden.

Lokii | 22-06-21 | 08:17

In 2050 is er een nieuwe president:
Al Zwiraria en islam is dan de gedoogde godsdienst.

meneer Q | 22-06-21 | 11:14
▼ 2 antwoorden verborgen

Na het ACIDD komt het zoet!

Acidstain | 21-06-21 | 22:16

Oh god, Timmerfrans is op de tv over het EK. In de eerste 3 minuten: PvdA en GL moeten in de regering, Miljarden moeten naar het klimaat. Voetballers moeten knielen. Verder veel ik ik ik ik.

Cassandra | 21-06-21 | 22:14 | 5

Ik dacht dat de EU een democratisch gekozen systeem zou moeten zijn, dus wat doet die vetklep van een weggestemd splinterpartijtje daar dan nog steeds?

tsjajaja | 21-06-21 | 23:29

Timmerfrans is het Black Swan event, maar niet verder vertellen okay?

Canis.bonus.es | 22-06-21 | 00:29

Aan Timmerfrans, van restpartijtje PvdA, te zien hebben de Europarlementariërs nog niet hoeven in te leveren dat is alleen voor het gewone werkvolk.

Waar-is-niets | 22-06-21 | 10:06
▼ 2 antwoorden verborgen

Tuurlijk , maak alles maar duurder... mensen zullen zich massaal gaan bewegen naar Duitsland en België... goedkopere brandstoffen, boodschappen en alcohol. De inkomsten van de overheid moeten fors stijgen.... de uitgaven van de massa immigratie kost jaarlijks miljarden extra, elk jaar weer.... een soort Italiaans bodemloze put maar dan in onze polder.

Hollandse_blauwe | 21-06-21 | 22:09 | 3

Volgende verkiezingen VVD +5 zetels, stelletje masochisten!

Acidstain | 21-06-21 | 22:18

Je vergeet dat je In Duitsland ook nog voor een redelijke prijs kunt eten en dat een gemiddelde uitgave bij de DM drogist de helft kost van wat dezelfde producten bij het Kruidvat kosten.

tsjajaja | 21-06-21 | 23:32

Over duurzame drinkflesjes gesproken. 2017,

Met het nagenoeg voltallige personeel vliegt de in Haarlem gevestigde duurzame-waterflesproducent Dopper begin komend jaar naar Nepal.

Zo’n veertig Dopper-werknemers zullen daar onder meer de projecten bekijken die het bedrijf ondersteund voor de verbetering van drinkwater. De reis wordt verdeeld over twee groepen gemaakt in februari en maart.

Bibop | 21-06-21 | 22:09 | 1

Onder het motto "veertig paar ogen zien meer dan een paar". Je gaat met het personeel van zo'n bedrijf natuurlijk niet een dagje naar Scheveningen of Drenthe voor het jaarlijkse potverteren, he bah da's ordinair, dat kun je die mensen niet aandoen begrijp dat toch.

Waar-is-niets | 22-06-21 | 10:13

Het blijft irritant:
Drinken door zo'n vies pappig stukje papier.
Omdat plastic de vervelende eigenschap heeft; eigenhandig de zee in te wandelen.

Benieuwd hoeveel bomen er over pakweg 20 jaar in totaal gesneuveld zijn, omdat wij een stuk hout door de koffie roeren en een shitload aan karton nodig hebben.
(Die 'single use plastics' zijn ook gewoon te recyclen hoor. Een houten roerstaafje niet.)

Cannabooze | 21-06-21 | 22:03 | 2

Inderdaad. Papieren rietjes zijn smerig en onaangenaam. En bij allerlei drankjes doen ze er vervolgens wel zo’n halfronde koepel over… van plastic. Gewoon, om te zieken.

Muxje | 21-06-21 | 22:08

@Muxje | 21-06-21 | 22:08: Rondslingerende mondkapjes zijn ook smerig. Hoor je niemand over.Ben het overigens wel met je eens.

MoonBeebe | 21-06-21 | 23:15

130cm voor brugleuningen is prima. Als ik over de brienenoord fiets zit dat railinkje zo laag je er makkelijk overheen mietert als er weer zo een e-fiets bejaarde rakelings langs je scheurt

markuitarnhem | 21-06-21 | 22:01 | 3

mogen stroomstootwapens voor bejaarden op geheime missie nog?

Transgender-Airlines | 21-06-21 | 22:03

Je kan bijna struikelen over dat hekje en nog maar niet spreken over de ruimte onder het hekje.
Maar volgens mij gaan ze ergens in 2023 de brug vervangen.

Patjep | 21-06-21 | 22:42

Ik snap die site van PostNL niet helemaal. Bij de Belastingdienst staat een veel uitgebreidere (en ingewikkelde) uitleg. Hoeveel je moet betalen hangt o.a. af van *wat* je bestelt.

Eerst moet je de verzendkosten erbij tellen (die betaal je natuurlijk al zelf aan de webshop). Over *dat* bedrag moet je dan tot maximaal 12% invoerrechten betalen (dus ook over de verzendkosten, want ja... er moet natuurlijk maximaal binnengeharkt worden).

En over *dat* bedrag moet dan tenslotte 21% BTW betaald worden. Oftewel je betaalt 21% BTW over het artikel, de verzendkosten *en* de invoerrechten. Echt elke cent zullen ze eruit persen.

2Little2Late | 21-06-21 | 21:59 | 6

Volgens mij is invoerrechten pas vanaf 150 euro, 12%=18 euro dus splitsen in meerdere leveringen weegt op tegen de verzendkosten. BTW is wel meteen vanaf 0 euro (was +/- 20 euro) maar de Chinese webshop kan met een streepjescode bewijzen dat BTW afgedragen is zodat er niet meer hoge administratiekosten van postNL bij komen.

Wat ook veranderd is dat Amazon.nl vanaf volgendenweek verantwoordelijk is voor de BTW als zijn de betaling regelen en het op hun website staat, ook bij drop-shipping.

W_F | 21-06-21 | 22:28

Een maat uit de VS stuurde me eens twee petjes : zijn legerbaret van zijn diensttijd in Irak, en een honkbalpetje van zijn favo team. Hij had niet opgegeven dat het een kado'tje was dus ik moest prompt VEERTIG euro aan invoerrechten aftikken wegens "invoer van hoofddeksels" ! Het meest debiele van alles was nog wel dat er een stuk of 5 knalrode stickers op het pakje geplakt waren met teksten als "LET OP ! NIET AFGEVEN ! INVOERRECHTEN VERSCHULDIGD !" "DOUANE. TE BETALEN" enz. Zo doodsbang zijn ze kennelijk dat ze een cent "mislopen". Het is echt bespottelijk.

Asteroid-B612 | 22-06-21 | 08:15
▼ 3 antwoorden verborgen

Elke keer als ik de garage bezoek krijg ik een bonnetje mee met bijgewerkte km-stand. Is dit bij een merkdealer niet gewoon standaard anno 2021?

Dat die spam over de telefoon eindelijk aan banden word gelegd zou tijd worden. Eindelijk lekker terug vissen naar info en meteen kunnen aangeven. Heerlijk. De hobby NSBer uithangen.

Die wattenstaafjes zijn die toevallig ook nog ergens in de aanbieding per doos?

BenDover | 21-06-21 | 21:59 | 1

De Etos heeft ze met papieren stokjes wat zachter dan plastic maar beter dan die kutte houten dingen die vroeger beter waren.

voldemort | 21-06-21 | 22:09

Wat een idioten, lopen te zeiken over rietjes, maar wel 150 miljard 1 weg mondkapjes uit de oceanen gevist...

flappie | 21-06-21 | 21:57

De Vomarfolder van deze week staat vol met drankaanbiedingen. Vooral wijn en Amstel Bier.
Nu wordt voor de maanden juli en augustus ingeslagen. Vanaf September is de standaardprijs voor een krat Amstel bij de Vomar E12,40. Daar 25% van de prijs af (4 halen, 3 betalen) en het probleem is weer opgelost.
Een krat Amstel bier is het lokkertje van de Vomar. Een Rood eilandje van verlies in een zee van winst.

Haberdoebas | 21-06-21 | 21:56 | 2

Amstel kent alleen maar verliezers.

Reebensteeltje | 21-06-21 | 21:59

Bij de Juichcape hebben ze regelmatig Belgische biertjes in de aanbieding, tweede halve prijs. Is 25% per eenheid. Ben je er al.

All_yall | 21-06-21 | 22:02

U bent eentje vergeten. Contant geld gaat geld kosten. Ik kreeg een berichtjein mijn bank app van de Rabobank.

Vanaf 1 september
geld storten, €2,25 per keer eerste vier keer, daarna €9,50.
geld pinnen van een andere automaat dan Geldmaat €0,75 per keer.

Banken zijn rotzakken, zoveel besparingen door internetbankieren en ons dan laten betalen voor dit. Wacht maar tot iedereen z'n geld van de bank afhaalt.

Twee Jeetjes | 21-06-21 | 21:54 | 1

De Rabobank is ook een extreme kut bank.

Dutch_Viscount | 22-06-21 | 03:02

Consequent bier bij Aldi of Lidl halen. Als dat niet kan Best bier bij Dirk of Deka.

Arnold Layne | 21-06-21 | 21:54 | 5

Best is zeer best bier

YoMoms | 21-06-21 | 22:01

@bitterpete | 21-06-21 | 22:00: Niet in de aanbieding was het iets van 8 euro per krat beter dan de 15 a 16 euro adviesprijs voor andere bieren.

voldemort | 21-06-21 | 22:07

@bitterpete | 21-06-21 | 22:00: We mogen weer. Volgende week maar ff inladen daar. Flesjes van halve liter, 20 stuks voor 8 euro. Gelijk tank volgooien, scheelt enorm.

MoonBeebe | 21-06-21 | 23:18
▼ 2 antwoorden verborgen

"Plastic waterflesjes" ... wie koopt er verdomme plastic waterflesjes ? Neem een Bidon / Dopper mee met kraanwater als je het zo nodig moet.

Zwizalletju | 21-06-21 | 21:53 | 3

Wat moet je anders? Bier wordt teringduur

Transgender-Airlines | 21-06-21 | 21:56

Ik koop plastic waterflesjes. Heb er nu iets van 100.

djs | 22-06-21 | 07:45

Wat maakt zo’n doppert nou beter dan een ander willekeurig flesje?

GOEM | 22-06-21 | 07:50

Hier in Portugal hebben ze al papieren rietjes. Ik snap het niet want de plastic gingen in de gele plastic bak. De papieren gaan bij het restafval omdat het een papieren rietje is met een geplastificeerde binnenkant. Net als het wegwerp bestek dat wordt vervangen door bamboe, hout bestek en dat gaat weer bij het restafval dus de berg wordt dan toch groter?

EmilioEsteves | 21-06-21 | 21:52 | 3

Zoals bij de meeste van dit soort maatregelen, maakt het effect niet zo veel uit. De bühne is weer tevreden, dat is alles wat teld.

Shadowzz | 21-06-21 | 21:54

U ziet dat verkeerd. "Op papier" , bij de ambtenarij en in "de modellen", klopt het wel.

Zwizalletju | 21-06-21 | 21:55

Zoiets dacht ik al

EmilioEsteves | 21-06-21 | 22:48

Vind het prima van km standen noteren maar geef importauto's zonder aantoonbaar km verleden dan geen Nederlands kenteken meer. Een importauto uit b.v. Duitsland zonder boekjes is vrijwel altijd teruggedraaid. Nooit kopen dus.

Bibop | 21-06-21 | 21:49 | 3

"Van een oud vrouwtje geweest die er alleen maar boodschappen mee deed." (=vertegenwoordiger die er stad en land mee af reed)

Osdorpertje | 21-06-21 | 22:06

Vroeger moest je dan iig nog APK hebben, maar dat mocht niet meer van Europa. Nu worden er geimporteerde wrakken op kenteken gezet, en wordt vervolgens een zelfde auto gejat om daar vervolgens dat verse kenteken aan te hangen.

De_GVR | 21-06-21 | 22:36

Haha! Wat dacht je van geen apk plicht voor al die witte kentekens die hier rondrijden?

djs | 22-06-21 | 07:46

Wat betreft plastic vervuiling gaat NL met deze regelgeving echt het verschil maken in de wereld:
www.forbes.com/sites/davidrvetter/202...
Het zelfde geldt voor CO2, stikstof, Pfas etc.

E.Colli | 21-06-21 | 21:48 | 1

USA en UK, mooi dan

Canis.bonus.es | 22-06-21 | 00:38

Als mijn ouders vroeger zeiden dat iets niet mocht.......

Rara, ..

GKJP | 21-06-21 | 21:48

130 cm? Dus ik moet eerst op een bierkratje gaan staan om van het viaduct te springen?

Colin.Fart | 21-06-21 | 21:47 | 2

En dan ook nog eens een kratje zonder korting. Kudt! Zit dan ook niks mee?

Basil Fawlty | 21-06-21 | 21:49

mooi gevaarlijk voor Wesley Sneijder en Roel van Velzen, die lopen er dan zo onderdoor.

muggetje | 21-06-21 | 21:58

8 pallets met elk zo'n 105 kratjes.
Op menig boerenerf staat een caravan die de jongeren als drankkeet mogen gebruiken. Maar 20 duizend biertjes opdrinken is ook 20 duizend biertjes weer uit pissen.

Osdorpertje | 21-06-21 | 21:46 | 2

Ach na je derde biertje pis je toch water, kan zo over het land heen.

peterdh | 21-06-21 | 22:10

Goed voor de grond, daar groeien plantjes van.

djs | 22-06-21 | 07:46

Vandaag weer een energiebeller aan de lijn, bij dalende prijzen hadden ze nog een kans maar nu met de stijgende hogere gasprijzen hebben ze geen schijn van kans, een nieuw contract is altijd slechter, alleen met misleiding kunnen ze nog contracten wegzetten.

AlexanderVissers | 21-06-21 | 21:46 | 3

De stijging van gas zit in de belastingen, wat buiten de contracten valt. Je betaald dus extra voor een "vaste" gasprijs en krijgt daarbovenop alle belastingverhogingen.

W_F | 21-06-21 | 21:55

@W_F | 21-06-21 | 21:55:

Toch knap dat vrijwel iedereen "betaalt" verkeerd weet te spellen vandaag de dag.

djs | 22-06-21 | 07:47

Dus,

De vier grote steden vragen het nieuwe kabinet om een nationale feestdag op 1 juli, de dag van de afschaffing van de slavernij in de Nederlandse koloniën in 1863, in te stellen..

Binnen de Afro-Surinaamse gemeenschap gaan al langer stemmen op om van 1 juli een vrije dag te maken, zoals dat ook in Suriname het geval is. Een meerderheid van de Amsterdamse gemeenteraad ondersteunde dat verzoek vorig jaar met een motie.

Bibop | 21-06-21 | 21:45 | 4

Meer dan 70% van de afrosurinamers zit aan een uitkering. Die anderen kunnen wel een dag vrijnemen.

Haberdoebas | 21-06-21 | 21:51

Hebben we niet al een dag van de vrijheid? 5 mei is niet alleen voor het einde van de tweede wereld oorlog, het is daar een eerbetoon aan. Maar we danken daarvoor in zijn totaliteit onze vrijheid.
Of maakt onze geschiedenis als kolonie van Frankrijk en daarvoor Spanje ineens niets meer uit? Ons land en de bevolking hier werd ook keihard uitgebuit.
Laat die mensen voor die nationale feestdag op 1 juli maar een cursusje Nederlandse geschiedenis doen.

Shadowzz | 21-06-21 | 21:53

@Shadowzz | 21-06-21 | 21:53: nog steeds een vorm van slavernij in Nederland, dit weren we allemaal maar benoemen het niet. De afschaffing heet straks , idee?

Henkie | 21-06-21 | 23:50
▼ 1 antwoord verborgen

Die rietjes zijn wel een dingetje hoor. De Macmilkshake ervaring is heel anders. En die pakjes drinken dat is helemaal kudt met die papier maché rietjes.

Wat plastic bordjes en bestek betreft, geweaun 'vaatwasserbestendig' op het label plakken. Dan is het geen single use meer.

sjef-van-iekel | 21-06-21 | 21:45 | 2

ik kreeg gister bij de mac zo'n papieren rietje in een plastic verpakking. Corona meneer. Een papiertje om een papieren rietje kan niet zo goed tegen vocht.

muggetje | 21-06-21 | 22:02

@muggetje | 21-06-21 | 22:02:

Die papieren rietjes zijn ook gewoon drie keer kut. Je moet je shake of pakje drinken in 1 x leeg drinken omdat het rietje het na 2 minuten begeven heeft. Totale besparing op milieu 1 x 10^-50 % ... Ik durf te wedden dat het vervaardigen van het papieren rietje meer verontreinging geeft dan het plastic.

peterdh | 21-06-21 | 22:19

Ik kreeg vanmiddag een gratis auto bij een volle tank benzine.

Mr_Natural | 21-06-21 | 21:44 | 2

Ik enkel korting op de wasserette.

sjef-van-iekel | 21-06-21 | 21:45

Bij de aankoop van zijn T-Ford kreeg Guust Flater een rubberboot van 8 meter + buitenboordmotor van zijn olieleverancier.

Acidstain | 21-06-21 | 22:23

Wen er maar aan dat alles duurder wordt.
Tekort aan zo’n beetje alle grondstoffen, transport wordt duurder, zelfs lonen gaan omhoog(in China).
En je weet het, eenmaal duurder, gaan de prijzen niet snel naar benee.

Ruimedenker | 21-06-21 | 21:43 | 2

Alles gaat duur worden. Enorm duur.

sjef-van-iekel | 21-06-21 | 21:46

"Opeens" tekort aan grondstoffen en weet ik veel? Gewoon je niet strikt noodzakelijke aankopen zo veel mogelijk uitstellen lost veel op.

Waar-is-niets | 22-06-21 | 10:25

AliExpress duurder. Yes Trump-beleid.

Rest In Privacy | 21-06-21 | 21:42 | 3

Nee, EU beleid.

Ruimedenker | 21-06-21 | 21:45

Ik laat mijn auto altijd maken door een kennis, hij zou best mijn km stand willen noteren, maar als de kachel aan gaat verdwijnt ook de km stand, en dan?

brie-de-penis | 21-06-21 | 21:41

Zo'n stroomstootband is zelfs voor dieren onmenselijk. Wat is er mis met een welgemikte ouderwetsche schop onder de testikkelen? Luie varkens! Tenzij het een teefje is natuurlijk. Die doe je zwijgen met een trendy bitch slap.

Stijlloze bezoeker | 21-06-21 | 21:39 | 1

Er zijn bevolkingsgroepen die dat zouden moeten hebben om sissen en je kan... moeder af te leren

Olleke | 21-06-21 | 22:04

Ik ben benieuwd hoe dat met die streepjescode op statiegeld flessen werkt: Je stopt de fles met streepjescode in het inleverapparaat, de streepjescode word niet goed herkent en het apparaat denkt dat het een oudere fles zonder statiegeld is, dus je krijgt de fles niet terug. En dan?

En zijn die streepjescodes uniek of kan je dezelfde streepjes op oude flessen plakken?

W_F | 21-06-21 | 21:38 | 8

@Shadowzz | 21-06-21 | 21:47: Lidl automaten kijken naar het etiket als je het scheef legt komt het weer terug. En AH vreet geen lidl bier flesjes tenzij je ze in het krat zet.

voldemort | 21-06-21 | 22:12

@Shadowzz | 21-06-21 | 21:47: Dat veranderd dus volgendenweek. een fles zonder etiket (en dus streepjescode) is een fles van voor 1 juli dus geen statiegeld.

W_F | 21-06-21 | 22:17

1 Let al bij de aankoop op of de etiketten niet beschadigd zijn. 2 Pakt de automaat het flesje niet probeer dan nog eens. 3 Lukt het weer niet roep dan een medewerker/ster (etc.) erbij. Je zult zien dat de eventuele problemen snel verholpen zijn (eigen ervaring uit Duitse supermarkten).

Waar-is-niets | 22-06-21 | 10:32
▼ 5 antwoorden verborgen

Hahaha in de VS is men een beetje aan het terugkrabbelen op die papieren rietjes, want zo goed voor de natuur blijken ze niet te zijn en ze zijn godverdomme compleet waardeloos. Je moet je 2 liter cola dan binnen 2minuten wegdrinken anders wordt dat rietje slap en de koolzuur begint als een gek te bruisen door dat ruwe oppervlakte van dat fucking papieren rietje.
Pure doorgeslagen linkse idioterie. Verplicht ze dan te maken van biologisch afbreekbaar plastic, want dat bestaat gewoon.

Shadowzz | 21-06-21 | 21:38 | 3

Pure symboolpolitiek. Gewoon de jeugd opvoeden.

AlexanderVissers | 21-06-21 | 21:41

Rietjes zijn voor meisjes en mietjes.

Rest In Privacy | 21-06-21 | 21:52

Ik zou die bloedzuigers zo graag dezelfde controle gunnen over hun werk en uitgaven. Gelijk speelveld voor iedereen. Zelfde wantrouwen.

Denkhetnjet | 21-06-21 | 21:35

Vooral de kortingen op bier afschaffen klinkt als muziek in de oren. Drank met Alcohol moet je juist verhogen

mocroGS | 21-06-21 | 21:35 | 11

@All_yall | 21-06-21 | 21:53:

Symboolpolitiek is het ook...

( Halve liter Amstel op 50 cent is toch 80 cent min 30 cent zeg maar als ik dus meer koop dan is het dus goedkoper dan gisteren..)

Ik begrijp je.. Ik zeg meer diefstal...

neonreclame | 21-06-21 | 22:05

Was Mohammed nou maar een drinkebroer geweest. Helaas.

Acidstain | 21-06-21 | 22:06

@Acidstain | 21-06-21 | 22:06:
Rumi, filosoof en dichter van Perzische afkomst, daarentegen was ooit gevlucht naar het huidige Turkije. Wijn, wijn, liefde, schoonheid, leven en wijn. Moslims hebben ooit een verkeerde afslag genomen en zijn té koppig om naar de weg terug te keren.

All_yall | 21-06-21 | 22:11
▼ 8 antwoorden verborgen

Siri..!!

"Dingen op mijn wishlist"...

Drempels verlagen...

neonreclame | 21-06-21 | 21:35

Dat plastic mag wel wat minder ja. Een nieuwe regel waar ik niet over zeur...

SterF... | 21-06-21 | 21:34

Ik, als Smurf, eis een blauwe koets!

bitterpete | 21-06-21 | 21:32 | 1

Ik een van gerecycled plastic.

Waar-is-niets | 22-06-21 | 10:35

En de postbodes huiveren bij hun vooruitzicht

Transgender-Airlines | 21-06-21 | 21:32

Afwerkplek nog steeds een tientje? Ik vraag dit voor een PvdA-vriend.

skoftig | 21-06-21 | 21:31

Wordt toch tijd dat Noordoostië zich gaat afscheiden van De Rest van Tristate, want hier scheiden onze wegen. Laat ons een machtige muur bouwen van kei en staak, om onze prachtige provincies. En Vestia Rotterdam gaat die betalen. Arrr

All_yall | 21-06-21 | 21:30 | 2

Beter maken we met Groningen, Friesland, Drente en Overijssel ons eigen Nederland, met blackjack en hoeren.

Shadowzz | 21-06-21 | 21:44

@Shadowzz | 21-06-21 | 21:44:
Overijssel er dan ook maar bij dan. Misschien moeten we een tentencampagne beginnen. Trekkers tegen Tristate!
Overigens klinkt blackjack en hoeren als een prima fundament voor een nieuw land.

All_yall | 21-06-21 | 21:56

Ik mis verplichte geboortebeperking....

Acidstain | 21-06-21 | 21:29 | 2

Dat zou zóveel problemen oplossen. Maar ja, onbespreekbaar dus symboolprutsen we maar verder en laten de olifant in de kamer onbenoemd.

Wayfaring stranger | 21-06-21 | 21:44

Stop eerst maar eens met kinderbijslag of toeslag of hoe het ook mag heten dan gaat de lol er wel vanaf.

voldemort | 21-06-21 | 21:59

Deugwetgeving gaat nog eens heel groot worden in dit land.

Graaier | 21-06-21 | 21:29 | 1

De Godwins hangen nu al in de lucht.

Acidstain | 21-06-21 | 22:07

Een verbod op een liegende MP en een D66 mevrouw met een narcistische tevens Brussel agenda,

Ray Skak | 21-06-21 | 21:28

Dus eerst creëeren we een gigantische berg afval met behulp van mondkapjesplichten en daarna verbieden we plastic rietjes.

C1O2 | 21-06-21 | 21:27

Alle plastic in de ban. Voor. Duizenden pakken hooi heb ik de afgelopen dagen gezien, allemaal ingepakt in plastic. Gekkenbende.

Normpje | 21-06-21 | 21:25 | 1

Dan wordt het niet opnieuw nat door regen. Dan zou het onbruikbaar worden.

sjef-van-iekel | 21-06-21 | 21:57

Mijn hobby was net met een peuk in m’n bek een hond bewerken met een taser terwijl ik een vakkenvuller onderbetaal.
Waar gaat het heen met dit land?

Transgender-Airlines | 21-06-21 | 21:25 | 1

Ja de peuk mag nog als hij niet brand. Taser mag niet maar stop is een batterij in zijn achterste, dat mag dan weer wel. En de vakkenvuller, als hij praatjes heeft flikker hem eruit, er zijn genoeg 85 jarige die zijn job over moeten nemen.

jan huppeldepup | 21-06-21 | 22:49

Wie heeft deze communistische Gesetzgebung eigenlijk allemaal verzonnen? In welke verkiezingsprogramma's stond dit en in welke debatten veur de verkiezingen kwam dit naar voren? En nog belangrijker... waarom gaan mijn medelanders hiermee akkoord?

Graaf_van_Hogendorp | 21-06-21 | 21:25

En best veel dimissionaire besluitvorming, lekker democratisch dus... Rutte, goed gewerkt, pik!

Nederlanddraaitdoor | 21-06-21 | 21:24

Ik snap dat verbod op plastic niet zo. Je verzameld het gescheiden in. Het is prima te recyclen en daarvoor heel duurzaam. Nee, lekker vervangen door papier, waar elke keer een boom voor gekapt moet worden is goed.

IJzer Oxide | 21-06-21 | 21:24 | 3

Omdat Nederlanders hun gebruikte rietjes opsturen naar China, waar ze in de rivier gedumpt worden en zo de oceaan in drijven. Ik heb gelukkig nog 200 plastic rietjes voor in mijn bier.

W_F | 21-06-21 | 21:43

@W_F | 21-06-21 | 21:43: De diepvries zakjes zijn helaas op en al weken niet te krijgen in de supermarkt.

voldemort | 21-06-21 | 21:57

Gaaf "vrij" land, lekker betaalbaar ook....

Nederlanddraaitdoor | 21-06-21 | 21:23

Ik heb al bij Aliexpress inkopen gedaan alsof het Amstel bier in de aanbieding was.

Reebensteeltje | 21-06-21 | 21:23 | 6

Ik hoop voor je dat alles op tijd binnenkomt.

Deksmaat | 21-06-21 | 21:33

@Acidstain | 21-06-21 | 21:27: Post.nl is de AliExpress pakketjes al weken aan het oppotten, de pakhuizen puilen uit, echte kruideniersmentaliteit daar.

Conan de Rabarber | 21-06-21 | 21:34

@Reebensteeltje | 21-06-21 | 21:31: ach ,het zal met het btw verhaal wel loslopen. daar hebben die chinezen allang wat op bedacht .duurdere pakketjes kunnen al tijden ,jawel verzekerd worden voor het geval het bestelde in het land van bestemming door de btw molen gaat .je krijgt dan simpelweg (zit wel een max op uiteraard)de alsnog betaalde btw netjes terug .overigens komt heul veul electronica spul allang uit china ,plakt men er ff een bijv duits merk op en hup 20 eur duurder .

bowlfabriek | 21-06-21 | 21:43
▼ 3 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Toedels | 21-06-21 | 21:22 | 2

Mooi dat de cameraman ook per trekker naar de locatie is gekomen.

W_F | 21-06-21 | 21:21

Verder zouden ze GroenLinks moeten verbieden en een verplichte waarschuwing moeten tonen iedere keer dat Kaag in beeld komt.

Conan de Rabarber | 21-06-21 | 21:20

Vroeger was alles beter en goedkoper.

Sexopolis | 21-06-21 | 21:20

Honden mogen niet meer gepavlovd worden met stroomstootwapens. Burgers daarentegen wel, want vanaf volgend jaar krijgen duizenden pliesies in Nederland de beschikking over een stroomstootwapen, de Taser X2.

TonAlias | 21-06-21 | 21:19 | 4
▼ 1 antwoord verborgen

Kan er niet gewoon een wetboek komen met alle dingen die nog wél mogen?

Mr_Natural | 21-06-21 | 21:19 | 3

Dat wordt een dunne uitgave.

TonAlias | 21-06-21 | 21:21

Zo werkt de wet in Nederland eigenlijk al, niets mag tenzij het toegestaan is. Het Engelse recht werkt meer andersom: alles mag zolang het niet verboden is of er niemand op tijd bezwaar maakt.

W_F | 21-06-21 | 21:23

@W_F | 21-06-21 | 21:23:
Mwoa, nee. Anders hadden we ook niet al die "problemen" gehad met designer drugs. Jouw casus heeft betrekking op de overheid. De overheid is in beginsel niet vrij om te handelen, tenzij in de wet staat dat de overheid dit wél mag. Burgers zijn in beginsel vrij te handelen, tenzij het verboden is.

peterdh | 21-06-21 | 22:29

Geen bier, niet roken, papieren rietjes, dure benzine. Ik ga vanaf 1 juli maar eens overmatig aan de suiker zolang het nog kan.

Sinaslolly | 21-06-21 | 21:18 | 5

@Diepstrotje | 21-06-21 | 21:50: Appelsap is ook vrij zoet 44 kCal per 100ml tomatensap is maar 14 kCal maar ja daar moet wodka bij om dat naar binnen te krijgen.

voldemort | 21-06-21 | 21:54
▼ 2 antwoorden verborgen

Er zijn helaas nog steeds mensen die een blafband aanschaffen voor hun hond. Kennelijk is opvoeden te veel werk.

Terpetijnzeikert | 21-06-21 | 21:18

U wou meer overheid. U krijgt meer overheid. Meer armoede, meer schaarste, meer tekorten, meer en hogere belastingen, hogere consumentenprijzen, meer asieleisers,

Tha Analyzer | 21-06-21 | 21:17 | 2

De wal keert het schip, altijd.

Sinaslolly | 21-06-21 | 21:19

Het grote nivelleren is een paar jaar geleden al begonnen.

pibasso | 21-06-21 | 21:24

Ik mis nog het bidden in stilteruimtes.

Deksmaat | 21-06-21 | 21:16 | 1

Nee, deze wetten zijn bedacht door onze grefo-staatssecretaris Blokhuis: een griezel (ik denk altijd dat ik naar Ronald Goedemondt zit te kijken) die altijd schermt met zijn "preventie-akkoord" waar helemaal niemand mee akkoord is gegaan maar wat gewoon een onderdrukking van geneugten is.
Dus bidden moet, zuipen mag niet. Straks mag je ook alleen nog maar seksen voor reproductie, dus zonder lol of om te oefenen.
Ja, je lacht nu, maar die kant gaat het wel op.

Bakkeleures | 21-06-21 | 22:07

Die Chinese meuk blijft ook na BTW spotgoedkoop
en supergiftig met allerlei kkverwekkende troep
Lekker goedkoop naar de haaien blijft dus kunnen

Tobi | 21-06-21 | 21:16 | 4

Stel je niet aan, alle goedkope of betaalbare elektronica komt uit China. Je moet het alleen niet opeten. Was wel blij dat de tussenhandel en importeurs er tussen uit waren en aan btw betalen had ik toch al een hekel.

voldemort | 21-06-21 | 21:52

@Deksmaat | 21-06-21 | 21:21:
Per 1 juli kun je bij Ali gewoon de BTW vooruit betalen, dus niks geen 'handlingskosten'.

Distributiecentra in de EU zijn leuk bedacht, maar ga jij maar eens een pakketje naar je overbuurman sturen. Dan kun je het dus veel beter rechtstreeks vanuit China versturen.

Johnweer | 21-06-21 | 21:58

Dat verpakkingsmateriaal uit China bestaat uit eerlijk gifvrij karton, ja vast.

Acidstain | 21-06-21 | 22:15
▼ 1 antwoord verborgen

De rokende medemens heeft het maar zwaar.. Hoge prijzen (25 gulden!) voor een pakje 50 gr shag. Kopen mag, maar het roken niet.. Kut land

Crematorium-de-Asbak | 21-06-21 | 21:15 | 4

Van mij mag dat snel 25 euro worden, en de minimumleeftijd gelijk aan de pensioenleeftijd (die dan weer op gaat lopen door te stijgende levensverwachting).

W_F | 21-06-21 | 21:28
▼ 1 antwoord verborgen

Mag ik mijn vrouw nog wel met de vlakke hand een opvoedkundige tik geven?

pibasso | 21-06-21 | 21:15 | 5

Alleen als je een stopwoord hebt afgesproken.

Rest In Privacy | 21-06-21 | 21:23

Hahahaha Conan. Check!

pibasso | 21-06-21 | 22:08

De zg. "donkey punch", ja.

Asteroid-B612 | 22-06-21 | 08:28
▼ 2 antwoorden verborgen

Verbod op verbod op verbod op verbod. Over de jaren worden we steeds minder vrij. Totdat het weer eens klapt en dan beginnen we weer opnieuw

einz | 21-06-21 | 21:14
-weggejorist-
Crapbag | 21-06-21 | 21:14

Dat verbod op een elektronisch halsband voor honden zuigt natuurlijk apenballen. Er zouden uitzonderingen mogelijk moeten zijn.

WeirJack | 21-06-21 | 21:14 | 1

Die uitzondering is er dus; geheime missie. Kan BOA ook niet verder naar vragen want dan is missie geen geheim meer. Kom je dus mee weg.

Nescio73 | 21-06-21 | 21:30

Het verbod op ambtenaren uitbreiding wordt niet nageleefd.Te weinig boa's waarschijnlijk.

van stampij | 21-06-21 | 21:12

De KVK verbieden data te verhandelen , dat zou pas helpen.

Wijze uit het Oosten | 21-06-21 | 21:12 | 2

Inderdaad! De papieren troep die ik in mijn postbus krijg en ook de ongewenste telefoontjes ivm energie en telefoon. Ik heb inmiddels over de jaren 4 a 500 nummers geblokkeerd en ze blijven maar bellen. Met "dank" aan de KVK.

Basil Fawlty | 21-06-21 | 21:22

@Basil Fawlty | 21-06-21 | 21:22: En allemaal uit het buitenland, de UK is ook zo lekker bezig. Zie ik staan UK neem ik niet op, trouwens geen enkel nummer uit buitenland.

gato | 22-06-21 | 11:06

Binnenkort moeten we ook een portretje van Rutte op een pin op onze jas dragen.

Graftak | 21-06-21 | 21:11 | 1

Ben ondertussen op een leeftijd dat als ik een onderbroek te lang aan heb er vanzelf een portretje van Rutten aan de binnenkant verschijnt,ter grootte van een stuiver.

Conan de Rabarber | 21-06-21 | 21:28

Wat een boel symboolpolitiek

Het leven is zwaar | 21-06-21 | 21:10

Ik word liever hot gebeld.

Pimp my Voortuin | 21-06-21 | 21:08

koffiepads zouden ze moeten verbieden.
Ze leveren een berg afval en smerige koffie op.

Rest In Privacy | 21-06-21 | 21:08 | 5

We zijn het eens. Gore bende, grote rotzooi.

Normpje | 21-06-21 | 21:23

de niet te zuipen nespresso cupjes kunnen ook wel weg.

voldemort | 21-06-21 | 21:48

Ik heb familieleden met zo'n senseo apparaat. Dat zijn sindsdien vage kennissen.
Wat een gore troep. Je kunt nog beter koffie zetten van potgrond dan die rommel.

Bakkeleures | 21-06-21 | 22:03
▼ 2 antwoorden verborgen

Wat zullen we allemaal veel gelukkiger zijn met deze wetgeving.

Glasgow Argus | 21-06-21 | 21:07 | 2

Als men gewoon een lijst maakt met wat wel mag, dan kan mijn demente opa het ook nog onthouden.

Astroturfer | 21-06-21 | 22:20

@Astroturfer | 21-06-21 | 22:20: homo worden schijnt helemaal te kunnen, of genderneutraal willen zijn en ietsjes te pro europeesch. Dat mag allemaal wel. (of je dit ook allemaal wilt zijn is een andere discussie, maar je vroeg om de dingen die nog wel mogen.
Oranjezoen mag ook, maar negerzoen opeens weer niet.

De polls zijn je vast al eerder dit jaar om de oren gevlogen (Als we het ANP en de Reuterspersen mogen geloven) en zijn we als Nederlandje al jaren de meest gelukkige Europeanen samen met de Skandinavische tak.

_Zweevers_ | 22-06-21 | 00:24

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie
Online Casino | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen