Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

LIVE! Joost Eerdmans van JA21 in Schermtijd voor Politieke Partijen

Nieuwe voorman om een vervallen zuil te restaureren?

In het afgelopen jaar zijn de meeste volwassenen vertrokken bij het tot complotcircus vervallen Forum Kontrollumis Oppositium en een deel van hen heeft zich verenigd in een Judas Alliantie het Juiste Antwoord. Lijsttrekker daarvan is Joost Eerdmans, lijstduwer Annabel Nanninga en de rest van de lijst is ook gevuld met voornamelijk afvallige verstandig gebleven FvD'ers. Ja, dat leidt tot een boel kinnesinne en heibel en clichés over dolken en vooral tot aan het gewelddadige grenzende online tribalisme (we verwensen de Forumtrollen weer een fijne avond in de YouTube-chat! - red.). Maar laten we wel wezen: met Joost Eerdmans is ongetwijfeld een redelijker gesprek te voeren dan met deze fabulerende fakenews-mitrailleur. Dus hebben we hem uitgenodigd in Schermtijd voor Politieke Partijen, want we moeten vóórwaarts met dat redelijke rechtse tegengeluid, die een kritisch oog op de islam en de integratie wil houden, waar het MKB niet door in Brussel lobbyende multinationals wordt verdrukt, die weerwoord biedt aan klimaathysterie en waarin de burger wat meer transparant zicht op & inspraak in de politieke besluitvorming krijgt. Of het hen wél gaat lukken? De peilingen zeggen plusminus drie zetels, maar de lijsttrekker begon zijn kroegentocht langs talloze fractiekamers wel bij de LPF. Dus spannend blijft het sowieso, vanavond aan tafel bij splinterhater Tom Staal en zwevende kiezer Timon "Spartacus" Dias,
LIVE om 21u00 in de stream hierboven of op deze zender.
Podcast na afloop op Soundcloud, Spotify en/of Apple.
Volgende week: komt Pieter Omtzigt zijn Sociaal Contract toelichten (en als ie z'n belofte houdt, komt Geert Wilders ook nog een keer langs vóór 17 maart). 

17 maart: GeenStijl TK2021 Uitslagen Festival

Op verkiezingsavond gaan we ook LIVE met GSTV. Vanuit Studio Schermtijd zenden we vanaf het sluiten van de stembussen om 21u00 live uit, totdat we een uitslag hebben. Er is iets met poststemmen, en de Amerika-ervaring leert: dat wordt laat. Gelukkig hebben we Maurice de Hond en Sywert van Lienden voor cijfers & feiten, levert huisstatisticus Ronaldo de exit polls omdat we een aftakking van de officiële uitslagenfeed bij elkaar hebben gehackt (lees: braaf ingekocht bij ANP) en zorgen Hans Teeuwen en Theodor Holman voor duiding & luim bij de prognoses, uitslagen en politieke reacties. We beloven dat het sneller, vrolijker en cijferfeitelijker wordt dan de bij Staatsomroep. Vergeet de NOS, kijk op 17 maart naar ONS! Gegarandeerd 100% Ron Fresen Vrij. Sponsor ons, want we zijn geen subsidie-NOS:

Reaguursels

Inloggen

Er was ooit een tijd dat je prima publiekelijk je steun kon uitspreken voor FvD. Mensen die nooit openlijk op de PVV durfden te stemmen konden bij FvD hun ding vinden zonder gedoe. Bizar dat Baudet het voor elkaar gekregen heeft dat je tegenwoordig beter voor de PVV kan uitkomen dan voor de FvD. En dat zullen er ook velen gaan doen. Want Wilders heeft zich uitstekend neergezet de laatste jaren. Programmamatig is er verder een alternatief namelijk JA21. Maar ja, de overgebleven Baudet fans hebben niets met programma's, die hebben het over loyaliteit, etc, En zien dadelijk weer verraders, en schreeuwen moord en brand als hun partij weer eens uit elkaar valt.

Lafayette | 06-03-21 | 18:27

Beluisterd via podcast, goed constructief verhaal. JA21 kan op me rekenen. Alleen die remigratie bonus lijkt me niet heel reëel en misschien 1 stap te ver. Beperking immigratie lijkt me volgens Australisch model afdoende.

Jan, Leiden | 06-03-21 | 16:55
-weggejorist-
Pieter01 | 06-03-21 | 16:54

Heel duidelijk, helder, nuchter 'niet lullen, maar poetsen' en inhoudelijk goed 'Leefbaar Rotterdams' verhaal wat Eerdmans vertelt. En hij weet waarover hij spreekt, vanwege zijn jarenlange ervaring in zowel de landelijke- als de gemeentelijke politiek.

Zet daar dan eens zo'n flapdrol als een Baudet tegenover.

JA21 is onder Eerdmans een serieuze kandidaat voor een volgend kabinet. Dat staat buiten kijf.

Een megagroot electoraal succes zal het de eerste keer waarschijnlijk niet meteen worden, de partij is nog te jong. Maar - zoals Joost zegt - een paar zetels kunnen het verschil al maken, tezamen met de zetels in de Eerste Kamer. En met een JA21 in de coalitie kan die linkse CU met hun krankzinnige immigratiestandpunten er mooi uitgewipt worden.

En zéker in de huidige politieke constellatie, waarin een blik aan zotten aan zowel linker- als rechterzijde ervoor zorgt dat de versplintering hoogtij viert en - voorheen - grote partijen steeds meer gemarginaliseerd worden, steekt JA21 onder de kleinere partijen er met kop en schouders bovenuit.

Lukt dat alles, dan voorzie ik voor JA21 een sneeuwbaleffect de komende jaren, en zullen ze alleen maar groter gaan worden.

Hopelijk wordt JA21 dan dat rechtse alternatief waar we sinds Bolkestein al die jaren op hebben zitten wachten.

De toekomst zal het uitwijzen. Nu eerst 17 maart.

Kompromat | 06-03-21 | 15:47 | 2

Het VVD programma van 2010, zou je zo op stemmen (zie Briefje van Jan), maar er is helemaal niets van terecht gekomen onder Rutte.
Thierry dacht dat hij gewonnen had bij de PS verkiezingen, maar het programma en de hang naar een normale rechtse partij bracht hem de winst. Alle goeie mensen zitten nu bij JA21.
Ik hoop dat veel mensen inzien dat het met de FVD nooit meer wat wordt en toch en nadenken.

bananabanana | 06-03-21 | 17:23

Stap voor stap , hoop dat JA21 de 3 zetels gaat halen en dan nog 7 of 8 in 1e kamer , groter daar dan PVV en FVD

Dreeke | 06-03-21 | 19:50
-weggejorist-
captainobvious | 06-03-21 | 12:18 | 1

JA21 is toch wel een geluid op rechts.
En die daadwerkelijk kan regeren.

Misschien wel eerder dan de PVV dat voor elkaar krijgt, als ze teveel een protestpartij blijven.

kloopindeslootjijook | 06-03-21 | 11:38 | 3

Wat een onzin !

demaup | 06-03-21 | 12:21

Geen onzin. Het kan.

Zbrodj | 06-03-21 | 13:28

Deze judas (is inmiddels geuzennaam) gaat ook voor JA21. Ik ben inmiddels geen aanhanger van zetelrovers meer , dat scheldwoord is opeens verdwenen sinds Van Haga zo prominent op de kieslijst en het podium FvD staat. Laten we vizier op links richten en niet op elkaar is mijn visie.

Dreeke | 06-03-21 | 11:25 | 3

Je denkt lekker zelf na.
Waarom ben je dan een judas.
Dat is alleen voor groepsdenkers zonder identiteit.

kloopindeslootjijook | 06-03-21 | 11:40

De enige Judassen zitten nu nog bij het FVD. Die hebben het vertrouwen van de kiezers (FVD had potentie om nummer één te worden) beschaamd, door zichzelf boven de boodschap te plaatsen.

bananabanana | 06-03-21 | 17:28

Afdeling Nachthap (maar het kan ook als avondet0n) :
"Jullie snappen er nix van ! Een Italiaanse pastasaus heeft maximaal VIER ingredienten. Wat jullie doen heeft niets met pasta te maken !" aldus mijn verontwaardigde aanstaande schoonzoon. En dat is een originele spaghettivreter dus hij kan het weten. This recipe is easier than squeezing the shit out of a circus dwarf. Zelfs nadat ik 20 halve liters in mijn kanis heb gekolkt is dit gerecht probleemloos te bereiden om 5 uur 's ochtends, zonder ravage aan te richten in de keuken : Neem GOEDE tomaten, geen smakeloze "Hollaendische wasserbomben". Eventjes door de midden die rooie rakkers, zaadjes eruit frutten. Neem GOEDE olijfolie. Die tomaten op een laag vuurtje zacht laten worden. Als ze een beetje zacht en gaar zijn flikkeren we er flink wat knoflook bij. Don't be shy with the garlic ! Roer0n. Dan een blikkie tonijn, en groene olijven erbij. Dat is alles. Opwarmen, en huup huup barbatruuk, gooi maar door de slierten pasta. Dus geen groentepakketten, geen oregano, geen pakjes Honig macaroni mix, klonten half om half gehakt of, erger nog (argh!) PREI door je spaghetti gooien aub. Zelf mik ik er altijd nog een handje chili pepper flakes doorheen . ZEER GOED TE KNAGEN dit lieve mens0n !!!11

Asteroid-B612 | 06-03-21 | 11:07

Het is opmerkelijk en typerend tegelijk dat onder Leon Baten ('klimaathysterie') zeer weinigen met on-topic argumenten komen. Er is ook een Duits klimaatmeisje dat de vloer aanveegt met klimaathysterici die steeds ándermans geld willen gebruiken voor maatregelen om hun eigen angsten te beteugelen.

Harry.Langezwaal | 06-03-21 | 10:52

In het briefje van Jan werd vandaag even gememoreerd naar het VVD partij programma van 10 jaar geleden. Nou eigenlijk helemaal niets mis mee.
Daaronder stonden de resultaten, tja om te janken.
Dan heb je het nog geeneens zozeer over een mening maar over feiten.
-
Daarom ga ik (we en ik neem de familiekliek mee) voor JA21.
Het partijprogramma van FVD was op zich goed en winnaar van de PS verkiezingen, maar de partij is leeg en is eigenlijk enkel Thierry. Teveel mensen laten zich nu helaas leiden door wat ze van iemand vinden in plaats van dat ze even verder kijken.
Als je daarover nadenkt,
Waarom geen vragen bij Op1, Jinek en zo in de trend van: "Goh, hoe denkt de NX66 de immigratie te financieren zonder het sociale stelsel op de waagschaal te leggen?".
Sigrid, waarom kan iemand van de NX66 wel leven met een CO2 footprint waar je u tegen zegt en moet een boer zich voor iedere scheet wel verantwoorden, terwijl hij voedsel produceert op de meest milieuvriendelijk manier die er is?
Sigrid wat vindt je van de imams die oproepen om zoveel mogelijk kinderen te nemen en daarmee verantwoordelijk zijn voor veel armoe in boreaal Afrika en nog erger daarmee de CO2 uitstoot tot ongkende hoogte laten stijgen?
Sigrid moet de moskee waar de verwarde man, die volgende week weer een paar mensen neersteekt, zijn inspiratie opdoet niet verantwoordelijk worden gehouden voor de verwarring van de verwarde man?
-
Waarom is er eigenlijk nog geen theatershow met Sylvana en haar partijprogramma? Zoveel nonsense, kunnen ze zelfs in Zimbabwe om lachen.
Met zulke staatsondermijnende onzin kom je anno 2021 in de Tweede Kamer, veelzeggend. Is dan echt geen drempel?
Waarom geen NPO aandacht hiervoor?

bananabanana | 06-03-21 | 10:46

Het was Baudet, het bleef Baudet en het is Baudet geworden, de stembrief is op de bus. Nanninga kan duwen wat ze wil en Van Rossum gifpijlen maken!

Rest In Privacy | 06-03-21 | 09:59 | 1

Bij mij was de enige persoon die mij weg kon duwen Baudet. Die heeft prima duwwerk geleverd.

ZoekEenVrijeNick | 06-03-21 | 10:55

Ik ben eruit, het wordt JA21 op 17 maart.

cheops | 06-03-21 | 09:25 | 4

Niet de VVD? De VVD heeft nu een speciale aanbieding: 1+3 gratis. Als je VVD stemt krijg je D66, PVDA en GL er gratis bij.

Freezzz | 06-03-21 | 10:00

Ja idd, een van de weinige clubs waar nog wat reality testing aanwezig lijkt.

Harry.Langezwaal | 06-03-21 | 10:54

Same!

Frits de Vriez | 06-03-21 | 10:57
▼ 1 antwoord verborgen

Like yesterday. Getting old on some July Morning.

De LP weer uit de kast trekken...

Yrrab | 06-03-21 | 09:46

Voor afwezige vrienden. Ik zit op de rotsen en staar over de oceaan, met koffie en ribbelchips, tot jullie bootje weer aanmeert.
youtu.be/UoZpuCgZ2AY

MickeyGouda | 06-03-21 | 09:12 | 2

En de Dude strooide de as van een vriend uit de urn...

van Oeffelen | 06-03-21 | 09:19

Prachtig Mickey! Hoop dat ze het lezen en luisteren, :-)) X

lezeres | 06-03-21 | 12:02

Dat ventje van 18 gaat er niet zitten voor ons land, maar voor zichzelf.
Laat maar dan.

kloopindeslootjijook | 06-03-21 | 09:01 | 1

Net zoals dat andere ventje, DJ Jopie !

demaup | 06-03-21 | 09:15

Ik lees up Nu dat die turk, van die achterlijke gore vieze vuile hoertje, geen werk meer kan vinden door GS. yunus dadasoglu heet hij. Ik vind dat wel tof maar aan de andere kant weet je wat ie nu voor geld gaat doen. Gaat ons weer klauwen aan belastinggeld kosten.

kleybeuker | 06-03-21 | 08:55 | 3

Misschien kan hij een dagboek gaan bijhouden en dit publiceren als feuilleton. Oh wacht, nee, laat maar.

MickeyGouda | 06-03-21 | 09:00

Het was ook bij in de Vooravond toen de schrijfster van dat boek Lale Gül
daar was.

kloopindeslootjijook | 06-03-21 | 09:05

Heeft ie dubbel paspoort dan gaat ie na 17 maart (mits we goed stemmen) na het plegen van criminaliteit gewoon t land uit.

timmey | 06-03-21 | 10:28

En toch heb ik die partijhoppende Eerdmans altijd een nogal nare kerel gevonden.
Waar het pcies aan ligt, kan het niet uitleggen.
Wellicht dat volcontinu chagrijn in dat belerend stemmetje.
Of was het die nare doorzichtige lichtmoeilijke bril?
Zeg het maar. Kom er zelf niet uit.
"Toedels!" (Berbaar schittert door afwezigheid, vandaar).
/scusi Boris /GU, expliciete dubbelpost.

chicago river | 06-03-21 | 08:35 | 5

@MickeyGouda | 06-03-21 | 08:41: Jawel, maar het moeten er niet teveel worden en ze moeten zich liever niet in de politiek bewegen, met hun geveinsde transparantie.

Verder komt het 'je ne sais quoi' ten aanzien van Joost me wel bekend voor. Tot het moment dat hlj in november plots zo 'geschokt' was en met Annabel en veel gespeelde bombarie het FVD alweer verliet. Toen wist ik het ineens.

Yrrab | 06-03-21 | 09:14

En wat zegt het programma?

van Oeffelen | 06-03-21 | 09:20

Hij heeft een complete nieuwe invulling gegeven aan het begrip "zetelroof". Dat gezegd hebbende, het zou wel een goede zaak zijn als zijn partij een paar zeteltjes wint in de Tweede kamer.

Freezzz | 06-03-21 | 09:29
▼ 2 antwoorden verborgen

Gister moest junior zonodig weer eens (per ongeluk?) mij bespringen waardoor mijn bril [krak] deed. Ik heb hem heel lief gezegd dat ik dat erg vervelend vond. Of had ik gewoon heel boos moeten worden omdat ie best wel weet dat ik een bril draag? Hoeveel klappen mag je een kind nog geven tegenwoordig? Dus ik zit nu wat te kutten met secondelijm.

Leptob | 06-03-21 | 08:34 | 6

Vroeger werd er gescholden met 'brillejood' maar wat is dat eigenlijk?

kleybeuker | 06-03-21 | 08:57

Sorry, geen geld voor een schoolreisje dit jaar.
Of zoiets.

kloopindeslootjijook | 06-03-21 | 08:58
▼ 3 antwoorden verborgen

Hoe heet die domme kut ook alweer van BIJ1?Dit is een soortgelijk raadseltje denk ik.

Short | 06-03-21 | 08:29

Breng 250 ml volle melk aan de kook.
Roer hier 50 gram havermout doorheen.
Al roerend 2 minuten door laten koken op laag vuur.
Giet de pap in een diep bord.
Voeg 20 gram ongezouten roomboter en 2 eetlepels suiker toe.
Roer het geheel nog een keer goed door tot de boter gesmolten is.

kleybeuker | 06-03-21 | 08:25 | 4

Gadverdamme Van Binsbergen!
Gadverdamme!

chicago river | 06-03-21 | 08:36

Wat nou.. vet lekker, toch?

kleybeuker | 06-03-21 | 08:48

Wat ga je metselen?

kloopindeslootjijook | 06-03-21 | 08:58
▼ 1 antwoord verborgen

Met 3 zetels gaat hij zeker in de kamer komen.

Dat is wel een rechts geluid erbij in de kamer van iemand die ook de regionale politiek kent.

Hopelijk gaat hij niet de politicus uithangen maar lekker praktisch blijven.
Zoals Rutte en Wopke en Klaver praten word je al moe van.

kloopindeslootjijook | 06-03-21 | 08:21

Een aantal weken geleden sta ik in een openbaar urinoir, staat die akwasi naast me te zeiken.
Stiekem keek ik even of dat het waar was dat die gasten zulke giga stampers hebben, en ja hoor het leek wel een afgeschoten marinierselleboog.
Wilde het toch weten en vroeg het hem en of er medicijnen of wat dan ook was, om dat waspeentje van mij wat meer aanzien te geven.
Geen probleem zij hij, touwtje om je lul met een gewichtje eraan en een paar weken later alles voor mekaar.
Verleden week zag ik hem weer en hij vroeg hoe het met het project ging.
nou vertelde hem dat ik nog werkte aan de lengte, maar de kleur al op orde had.

dirkdoorsnee | 06-03-21 | 08:11 | 1

Gezien Akwasi zal de rest van je lijf dan ook volgen en heb je ineens toegang tot allerlei privileges.

Kowalski11 | 06-03-21 | 08:35

Er is deze winter geen enkel officieel geval van de griep in Nederland vastgesteld. volgens het RIVM ,zo dus prik van influenza hoeft dan ook niet meer

witchmaster | 06-03-21 | 07:47 | 3

Toch mooi dat we met ons goede gedrag met z’n allen de griep hebben uitgebannen.

Pretzel Logic | 06-03-21 | 07:58

Zullen we dan ook maar met de prik tegen polio stoppen?

Diederik_Ezel | 06-03-21 | 08:12

Nog nooit is het zo evident geweest dat schermen met abstracte thema's het nieuwe populisme is: Privacy, klimaat, gelijkheid, gelijkwaardigheid. Allemaal termen die het lekker doen bij een groot deel van de millenials. Al deze partijen en bewindslieden zitten er niet voor het land maar voor zichzelf: Daarom snap ik niet dat er nog mensen stemmen op partijen als D66 en Groenlinks. Simpelweg omdat je er helemaal niets voor terugkrijgt. Zelfs je vrijheid niet.

De Pilsvogel | 06-03-21 | 07:33 | 10

@zwaaropdehand | 06-03-21 | 08:15:
Maar wel uit vrije keuze, neem ik aan? Alles op Marktplaats zetten als jij er klaar voor bent om je herfstdagen te slijten in warme oorden. Niet je de tandjes werken om lijdzaam te moeten toezien hoe elke uitvreter (al dan niet geïmporteerd) keurig evenveel krijgt als jij, voor nul inspanning.

MickeyGouda | 06-03-21 | 08:22

"Juist nu"

SinisterNL | 06-03-21 | 08:24

Ja daar heb je gelijk. Zo zijn er mensen die het millieu in Nederland willen verbeteren omdat Nederland een voorbeeldfunctie krijgt en andere landen kan aanspreken. Mijn standpunt is dat als je een beter millieu wil hebben dan moet je op zoek naar het verdienmodel en op economische kracht afdwingen dat er uiteindelijk alleen maar vraag is naar de groene producten.

Tapioca pudding | 06-03-21 | 10:02
▼ 7 antwoorden verborgen

nee, hij heeft totaal geen weet van wat er speelt met de vaccinatie en Bs pcr test onzin. mij stem krijgt hij niet

free101 | 06-03-21 | 07:08 | 3

Fijn dat u het schijnbaar allemaal wel weet. Maak u zelf bekend en vertel ons onwetenden wat er allemaal speelt.

Graaier | 06-03-21 | 07:33

En wie weet het dan wel en verdiend onze stemmen...?

Kowalski11 | 06-03-21 | 08:37

Marijnissen wil meeregeren, maar SP-jongeren en veel kiezers zien dat niet zitten - nos.nl/l/2371418

Mooi hè? Marijnissen wil Nederland "eerlijker" maken. Lees: ze wil welvaart volgens haar eigen inzichten stelen bij de ene burger en cadeau doen aan de andere burger. Ongeacht wat iemand doet om welvaart voor zijn/haar gezin te vergaren. Kapotstuk belasten want anderen zijn zielig.

Heb echt nooit begrepen waarom dit "eerlijker" zou zijn. Of waarom communistische extremisten de morele claim op "eerlijk" mogen leggen...

Ja, maar... er zijn ook bejaarden en gehandicapten enzo? Is dat het?

Odin | 06-03-21 | 06:37 | 11

Liberale vrijheden zijn niet vanzelfsprekend.
Je ziet een paar dingen over het hoofd.

Weet je dat er mensen zijn die niet gaan studeren omdat ze tegen de kosten aanhikken? So much voor individuele vrijheid.
Of dat je bang bent voor zorgkosten. We hebben zorgmijders in ons land.
Of dat mensen hun recht niet kunnen halen omdat een rechtsbijstandverzekering geen reet voorstelt en je tegen een team juristen van een bedrijf of overheid moet opboksen jarenlang. Kijk even naar Groningen. Dat loop nog steeds. Bizar. Die juristen hebben het liefste dat iedereen daar morgen zelfmoord pleegt of zo.
Hoe ga je als je 5 dagen zwaar werk moet doen voor minimumloon nog erbij studeren dan?
Die Rutte heeft mooi praten.
Dus daar rammelt iets aan dat VVD-verhaal.
Het zijn altijd mensen met geld die daar heel makkelijk over praten. Doe je even dit en doe je even dat.
Overigens heeft Wiegel dat ook wel door, maar mist Rick Nieman dan weer.

kloopindeslootjijook | 06-03-21 | 08:52

Zodra de linksen het woord "eerlijk" in de mond nemen moet van Oef een teiltje pakken.

van Oeffelen | 06-03-21 | 09:22
▼ 8 antwoorden verborgen

Dat mannen worden vermoord is een soort van normaal. Zal wel hun eigen schuld zijn.
Dat vrouwen worden vermoord, dat ligt toch iets anders. Dat heet namelijk 'femicide'
Erdogan! Kom er maar in!
www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/...

Leptob | 06-03-21 | 06:30 | 3

De man/vrouw verhouding in het aantal vermoorden is oneerlijk. Tijd voor een moordquotum dus.

Pretzel Logic | 06-03-21 | 07:51

@Pretzel Logic | 06-03-21 | 07:51: Ik weet er wel een paar.

zwaaropdehand | 06-03-21 | 08:25

En als Rob Jetten wordt vermoord noemen ze dat in de USA homocide.

_pacman_ | 06-03-21 | 08:35

Een goedemorgen wezentjes op dit ondermaanse.
Mijn vrouw en ik groeien ook sexueel steeds meer naar elkaar toe.
Gisteravond hadden we allebei hoofdpijn.

dirkdoorsnee | 06-03-21 | 05:53 | 8

@Pretzel Logic | 06-03-21 | 08:06:
Je verstand staat er bij stil. De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat mijn man en ik voor de afstanden ooit wel allebei een Batavus Apache hadden, allebei een herenfiets dus. Dit herinnert me aan het enige van de NRC dat ik mis: die pagina waar op dezelfde manier typetjes werden gezocht in het straatbeeld: kortpittige dames, heren in rode broek, emo's, bikers, etc. Dat was echt leuk.

MickeyGouda | 06-03-21 | 08:29

Heeft ze zich eindelijk bij je aangesloten...

Kowalski11 | 06-03-21 | 08:38
▼ 5 antwoorden verborgen

Tsk tsk, heren: heel even zijn er geen reaguursters in de panelen en hop, de vrouwonvriendelijke sneren vliegen rond. Eigenlijk zou ik Katja Schuurman moeten inseinen, maar goed, voor een dubbele jenever - of twee - zij het jullie vergeven.

MickeyGouda | 06-03-21 | 04:47 | 4

Valt wel mee toch?,.. oempadoempa en neon? Kwajongens. De rest is heel braaf.

horsteknots | 06-03-21 | 06:27

O jee, hormonen. Ik ben weg.

zwaaropdehand | 06-03-21 | 08:26

Had een kijkje genomen, struikelde over o.a. een stelling en dacht, *vanavond maar even een Netflix avondje*. ;-)) Mickey, jij weet altijd weer de juiste toon te vinden om iets luchtig aan te stippen. Bewonder ik enorm, serieus. Is een gave! Vind 3 jenevers eigenlijk het minimum, of ben ik nu te streng? Lol :-)) Tot gauw.

lezeres | 06-03-21 | 13:47
▼ 1 antwoord verborgen
▼ 1 antwoord verborgen

Ja dat Smurf ik echt niet he..

Rare Smurf dat er rondSmurft,,!!

neonreclame | 06-03-21 | 03:22

Haha die vervelende hypocriete Belg. En Studio100 moest nog geboren worden. :)

knutsel_ | 06-03-21 | 08:44

Eindbestemming Brooklyn. Kan eindelijk gaan slapen. youtu.be/07Y0cy-nvAg

R. Skickr | 06-03-21 | 03:02 | 1

Breukelen.

keestelpro | 06-03-21 | 03:07

Deze man, Kees. Deze man. Alleen Merkel vind ik op dit moment een ergere.

VP732 | 06-03-21 | 03:17

Wanneer je alle idioten aan jouw kant kunt krijgen, kun je tot alles verkozen worden

INH.30CL | 06-03-21 | 02:53 | 4

Als je een meerderheid van de wereldbevolking zo ver kan krijgen dat ze in een godje geloven, tja

TheOne48 | 06-03-21 | 03:32
▼ 1 antwoord verborgen

Nou Nou...

... zo heette mijn Chinese vriendinnetje. Die met die maillot.

R. Skickr | 06-03-21 | 02:54

@R. Skickr | 06-03-21 | 02:54:

Wie..??

Hoe lang is een Chinees en wie is zijn vrouw...

Weet je wat laat maar.....

neonreclame | 06-03-21 | 02:55

Heb vandaag een IQ test gedaan. Moest je van jezelf raden of je een hoog of een laag IQ hebt. Als je het goed raadt, dan heb je een hoog IQ. Ben voor de zekerheid maar laag gaan zitten.

R. Skickr | 06-03-21 | 02:47 | 6

Als je lage verwachtingen hebt ben je nooit teleurgesteld.

Asteroid-B612 | 06-03-21 | 10:43
▼ 3 antwoorden verborgen

Waar is opa vertelt gebleven? Heb ik hem gemist?

TheOne48 | 06-03-21 | 02:42 | 6

@TheOne48 | 06-03-21 | 02:51:
Nee! Ik heb bijvoorbeeld dingen meegemaakt die ik nooit ga delen omdat ze te mooi zijn. En geweaun omdat die meiden ook moeders hebben die misschien wel GeenStijl lezen.

keestelpro | 06-03-21 | 03:09
▼ 3 antwoorden verborgen

Lekker ff een nieuwe aflevering van Friends gekeken vanavond. Blijft leuk.

R. Skickr | 06-03-21 | 02:36
-weggejorist-
Oempadoempa | 06-03-21 | 02:35 | 25
▼ 25 antwoorden verborgen

Ik drink experimenteel bier.
Als ik te vervelend word moet je me gewoon kicken GU.

keestelpro | 06-03-21 | 02:14 | 12
▼ 9 antwoorden verborgen

Zit ff atletiek hardlopen te kijken. Zijn altijd 2 of 3 favouriten maar er lopen er 10 ofzo. Waarom doen die andere 7 mee? Toch kansloos.
Geldt voor meer sporten ook voetbal enzo. Ik nie snap nie.

TheOne48 | 06-03-21 | 01:56 | 8

@R. Skickr | 06-03-21 | 02:22:
Stukje gekeken, ben benieuwd naar jouw resultaat!

TheOne48 | 06-03-21 | 02:27

@TheOne48 | 06-03-21 | 02:27: Heb geduld. Ik begin het onder de knie te krijgen. Zo soepel als hij speelt zal.me trouwene nooit lukken.

R. Skickr | 06-03-21 | 02:37
▼ 5 antwoorden verborgen

He's a freak of nature but we love him so.
▶️ youtu.be/tX23qUNslJA

R. Skickr | 06-03-21 | 01:54

Of voor iemand die van iets houdt wat heel strak is.

Danny Carey - Pneuma

Try it.

GrandMechantLoup | 06-03-21 | 01:43 | 4

@R. Skickr | 06-03-21 | 01:47:
Doe niet zo sjiek met je Frans.
In het Nederlands heet dat toch gewoon maagdenvlies?

keestelpro | 06-03-21 | 02:07

Danny Carrey is zeer dicht bij God. De eerste keer dat ik dit hoorde kon ik het overigens niet geheel waarderen. De fills zijn echt, Tsja, te veel. Maar dat stomme nummer ging maar niet uit mijn hoofd. Niet mijn favoriet van dat album, maar heeeuuuuul goed. Probeer het al lang op vinyl te krijgen maar is lastig.

The-loopy-cowboy | 06-03-21 | 02:11
▼ 1 antwoord verborgen

Bijna iedereen in Nederland kent zijn muziek maar weinigen kennen zijn naam; Rene Merkelbach. De huiscomponist van de Efteling. Vele mensen hebben genoten tijdens een paddotrip terwijl ze door de Efteling heenliepen en de totale ambiance over zich heen lieten gaan. Het mooiste was toch altijd het sprookjesbos.

Brabeaulander | 06-03-21 | 01:42

The Rocky Road To Dublin - The Ramparts / 2yKLnfYqOIs

Robert Haynes | 06-03-21 | 01:35

Ik heb trek in een broodje dolfijn op roggebrood met mayonaise.

Ja mag niet. Maar toch.

Iemand nog een mooi muziekje?

Ik heb zin in Entombed - Wolverine Blues.

GrandMechantLoup | 06-03-21 | 01:31 | 2

@R. Skickr | 06-03-21 | 01:34:

Dank. Is eigenlijk nog beter.

GrandMechantLoup | 06-03-21 | 01:52

Mijn eerste single was ik zelf.

VP732 | 06-03-21 | 01:30

Jim Carrey - Somebody to Love / XNc9phYujWY

Robert Haynes | 06-03-21 | 01:17 | 1

Mooie serie was dat altijd... met The Fonz.

R. Skickr | 06-03-21 | 01:20

Rara wat is het, als het over 30 jaar uit een boom op je hoofd valt dan ben je dood?
-Een gigantisch wonder, er zijn geen bomen meer.

IQ the Straycat | 06-03-21 | 01:16 | 2

Tap je uit ander vaatje: als het van een windmolen flikkert ben je dood?

Lorejas | 06-03-21 | 01:18

Zeiden ze 30 jaar geleden ook over RaRa

R. Skickr | 06-03-21 | 01:21

De Nachthap.

Pasta Tonno Notturno per due:

Hoog op smaak zoals de pasta puttanesca, alleen omdat er tonijn in zit noemen we 'm tonno. Notturno betekent nachtelijk. Puttanesca betekent zoals de hoeren het doen, omdat je alle ingredienten altijd in huis hebt, er zit amper iets vers bij, veelal ingelegde produkten. Komt ie.

Zet een pan met heet water op en breng aan de kook. Doe er zoveel zout in als zeewater. Kook je favo shape pasta naar je eigen gewenste bite.

Ondertussen fruit je zachtjes een halve ui in ringen in een mooie olijfolie, eventueel gebruik je ook de olie die op het blikje tonijn drijft. Op het laatst doe je er een dikke teen knoflook in dunne plakjes bij. Afblussen met een blik gepelde tomaat van Heinz. Kappertjes erin, plakjes olijf, een theelepel oregano, spaanse peper naar smaak. Tonijn erbij, roeren en klaar.

De grote vergissing bij het maken van deze pasta is de saus lang te koken om de smaak uit de kappertjes, oregano en olijven te trekken. Dan gaat de tomaat- en tonijnsmaak kapot. Niet doen dus,

Eet smakelijk!

wilderst | 06-03-21 | 01:16 | 32

@R. Skickr | 06-03-21 | 02:24: nee, inderdaad. Volgende keer weer verder. Ik herken je wel, ik heb facial recognition.

VP732 | 06-03-21 | 02:32

@wilderst | 06-03-21 | 02:29: Wilde speciaal marsmellows voor je halen. Ik dacht dan maak ik het niet te moeilijk voor je.

R. Skickr | 06-03-21 | 02:32
▼ 29 antwoorden verborgen

Ben op zoek naar een jeans met de juiste pasvorm, maar ze hebben nergens mijn maat; Extra Medium.

R. Skickr | 06-03-21 | 01:13 | 1

Lol

VP732 | 06-03-21 | 01:15

Rondje shotje van het huis.
Jellyfish. Bkue Curaçao, wodka en druppeltje Bailys
youtu.be/0gSWBzi0qjA

R. Skickr | 06-03-21 | 01:11

Janis Joplin ~ Live in Frankfurt, Germany / 5NuZxUxHN0o

Robert Haynes | 06-03-21 | 01:11

Runaway (Explicit) / cv1naUa3_3g

Robert Haynes | 06-03-21 | 01:03

Als je de Nederlandse inbreng van het songfestival, Jeangu Macrooy, op zijn kop zet kan je hem als pleeborstel gebruiken.
Waarschuwing: dit is een flauwe grap.

Jan Dribbel | 06-03-21 | 00:59 | 6

@Brabeaulander | 06-03-21 | 01:20:
Voorspelling: De chanson van Frankrijk krijgt douze points, die Nederlandse inzending zal ergens onderaan bungelen.

drs.Nee | 06-03-21 | 01:27

Is die haardracht een parodie op het voormalige hanenkamkapsel waar je ondersteboven je stoepje mee kon boenen? Ik vraag dit voor een vriend. ;)

drs.Nee | 06-03-21 | 01:47

Prima als het songfestival doorgaat, zolang het maar niet op TV komt.

W_F | 06-03-21 | 08:07
▼ 3 antwoorden verborgen

Radiohead - Creep / XFkzRNyygfk

Robert Haynes | 06-03-21 | 00:56 | 3

Autobiografisch? Gitaargeluid hadden ze trouwens te danken aan een gescheurde speaker. Wilden ze eerst vervangen, tot iemand zei dat het juist dik klonk. Komt ie dan
youtu.be/XFkzRNyygfk

R. Skickr | 06-03-21 | 01:00

Er staan ook enkele fantastische capella covers op youtube van "radiohead - creep". Het is moeilijk om de mooiste eruit te pikken.

Brabeaulander | 06-03-21 | 01:15

Best of Rust Cohle True Detective Season 1 / LejnTJL173Y

Robert Haynes | 06-03-21 | 00:52 | 2

Detectives; wat heb ik ontzettend genoten van Jack Frost.

Brabeaulander | 06-03-21 | 00:53

OT: 2 dames, 2 poesjes supertam, rennen naar je toe om hun kopje in je hand te drukken.
Kuffelkatjes ras Lynx-DNA maar wel hoogzwanger oops de vader is een zwerfkater Thommy witte sokjes en befje. Wil iemand een kitten? Gaat lukken via de redactie. Alleen serieuze kattenfans svp.

Medium-Tali-BAN | 06-03-21 | 00:49 | 8

@R. Skickr | 06-03-21 | 00:57: Onder de kop, een wit vlakje. Beetje als een rechter zeg maar hi hi

Medium-Tali-BAN | 06-03-21 | 01:09

Prima slikheksen.

The-loopy-cowboy | 06-03-21 | 02:14
▼ 5 antwoorden verborgen

Dat interview van Ruud de Wild met Geert Wilders zojuist bij Ingelijst op npo1 was nou niet om over naar huis te schrijven. Ruud komt naïef over en Geert speelde daar niet op in, hij liet het liggen. Een gemiste kans.
Wat Geert nodig heeft is een goeie spindoctor.

drs.Nee | 06-03-21 | 00:48 | 3

Intake van het programma is volgens mij niet om er een diepgravend politiek gedoe van te maken. Vond het een aangenaam programma.

TheOne48 | 06-03-21 | 00:56

Heb het ook gezien, de insteek is duidelijk dat de gast zijn verhaal kan doen. Geen discussies dus, of hinderlijk gedrag van de presentator.

Papa Jones | 06-03-21 | 01:03

@TheOne48 | 06-03-21 | 00:56:
De bedoeling van het programma is, dat het luchtig blijft, alhoewel de kern vrijheid daar wel ter sprake kwam. Toch?
Ruud zei tegen Wilders dat als hij op hem zou stemmen, hij zijn baan kwijt zou zijn. Dit is in strijd met Grondwet artikel 1:
Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.
Daarbij, schijnt Ruud niet te beseffen dat wanneer hij van zins is om zich met zijn geliefde voort te planten, hun op Nederlandse bodem geboren kind naast de Nederlandse nationaliteit ongevraagd een vreemde nationaliteit krijgt toegediend van het land van z'n opa. Indien het een jongetje wordt, ook nog verplicht militaire dienst.
Dát heeft niets van doen met het maken van eigen volwassen keuze, laat staan met vrijheid. Dit wordt opgedrongen door een buitenlandse macht. Jammer dat Wilders dit liet liggen.

drs.Nee | 06-03-21 | 01:08

Dit is reaguurder Asteroïd
youtu.be/kiWxdgwePV4
Wie kan zeggen dat ie ook over de wereld heeft getourd met z'n band?

R. Skickr | 06-03-21 | 00:48

The Night of Casino Scene / xTryuqGxTE4

Robert Haynes | 06-03-21 | 00:46 | 1

Casino is een topfilm. Lekker lang ook en met Joe Pesci.

R. Skickr | 06-03-21 | 01:01

Ok dan neem ik de honneurs wel waar.

De Nachthap
- kippenbouillon
- gember platslaan
- citroengras platslaan
- Vissaus
- sesamolie
- eitje stukslaan en pocheren in de bouillon
--eier noodles naar keuze
- laten koken-
- kip van gisteren erbij, speklapje kan ook
- paksoi
- Chilipoeder
- suiker

Klaar
In een grote bowl. Verse kruiden erbij, koriander, peterselie en basilicum
Gedroogde chilivlokken

Bamisoep...

-

R. Skickr | 06-03-21 | 00:43 | 20

@wilderst | 06-03-21 | 01:31: Ik heb het niet ober bouillon blokjes. Als je dan adrem wilt zijn, zorg dan dat je wel scherp blijft. Een nachthap is iets dat je op dat moment gaat maken, zie ik jou met je prakkies nog niet doen.

R. Skickr | 06-03-21 | 01:39

@R. Skickr | 06-03-21 | 01:39: de honneurs waarnemen: de eer des huizes ophouden.

VP732 | 06-03-21 | 01:45
▼ 17 antwoorden verborgen

Prima vent maar sub-top en te weinig charisma. Blijvertje dus maar erg groot zullen ze nooit worden.

Sofa1 | 06-03-21 | 00:42 | 1

Pijnlijk, maar juiste constatering ben ik bang...

Sjiek | 06-03-21 | 00:54

Annabel sloopt die vent wel weer een kapot natuurlijk. Eerste Kamer zitten, een dag per week, vier dagen tijd voor haarzelf. Staan we weer op nul. Ik heb nou al zo vaak op Geert gestemd en heb nog steeds niet iets zien gebeuren. Dus ik ben daar moe van. Ik ga nu Joost Eerdmans doen, komt op hetzelfde neer minus de scherpe randjes. Net enoeg om die meederheid te maken tegen wat we niet willen.

DitjaarkrijgikAOW | 06-03-21 | 00:39 | 2

Eerste Kamer zitten, een dag per week, vier dagen tijd voor haarzelf (?)
Zij werkt in de Eerste Kamer, Provinciale Staten en de gemeenteraad.

drs.Nee | 06-03-21 | 00:42

Doet me wel een beetje denken aan een stripje met Goofy die een marathon rent en de laatste kilometer voor de finish zegt: pfff, ik ben moe. Ik ga terug.

VP732 | 06-03-21 | 00:43

Ging net iets mis met plaatsen. Mijn excuses als het dubbel geplaatst is.

Als je die polletieke stukkies op GS leest zitten ze het eigenlijk zo’n beetje op één lijn met FvD, hoewel GS wat betreft corona nog wel wat om de hete brei heen blijft draaien.
Dan kijk je toch steeds vreemd op van de Terryhaat die uit het roze blog omhoog dampt. Voor de draad ermee Rossumdinges, wat is je probleem want inhoudelijk hebben we hier nog niets mogen vernemen.
Prima hoor dat jullie nou dat kakelende wijf van een Eerdmans een kontje willen geven. Het is een keuze. Maar vergeet niet dat deze Joost gewoon een door de VVD gelegd ei is.
Mensen die in de buurt van Eerdmans wonen kunnen smakelijk vertellen over de lijkwagens die daar af en aan rijden. Joost krijgt namelijk vaak bezoek van VVD-kopstukken als Fransie Wijsglas en Uri Rosenthal.

fokkewoelf | 06-03-21 | 00:31 | 8

@VP732 | 06-03-21 | 00:39: Sjerrie hed een groot narcistisch probleem. Denken dat hij alle academische disciplines onder controle heeft. Hij ziet zijn tekortkomingen niet en dat is tragisch.

knutsel_ | 06-03-21 | 00:45

@knutsel_ | 06-03-21 | 00:45: zekers. Maar die attitude heeft hij altijd wel gehad. Ook als professor. Hij had dat wat moeten aanpassen (temperen) in de landelijke spotlights en niet zoals nu gebeurt is die houding in standje drie voortzetten.

VP732 | 06-03-21 | 00:50

@VP732 | 06-03-21 | 00:50: Normale brave mensen worden niet van de één op de andere dag wappie zeg maar.

knutsel_ | 06-03-21 | 00:54
▼ 5 antwoorden verborgen

Bob Dylan - Like A Rolling Stone / a6Kv0vF41Bc

Robert Haynes | 06-03-21 | 00:29 | 1

Mannen hebben een beter gevoel voor humor dan vrouwen omdat mannen vrouwen moeten laten lachen

Turbulentie? | 06-03-21 | 00:25 | 1

Da's een goeie.

Sjiek | 06-03-21 | 00:49
-weggejorist-
Fred_Fuchs | 06-03-21 | 00:23 | 1

Bobby Bare - Numbers / D8WKEs6y8qw

Robert Haynes | 06-03-21 | 00:22

@Graaisnaaiert | 06-03-21 | 00:25: good for you.
Het werkt zoals het werkt. Of de regering moet nu doorzetten (maar waarschijnlijk zijn ze nu wel demissionair, en dadelijk na 17 maart maakt het niet meer uit welke kudtsmoes ze verzinnen om niet door te zetten), of de tweede Slaapkamer moet het willen. Dus ik kijk in mijn glazen bol en uit de mist zie ik drie woorden opdoemen. Glas. Plas. Was.

VP732 | 06-03-21 | 00:29

@knutsel_ | 06-03-21 | 00:26: ja óók. Maar die wordt gedekt door de bovenlaag, die zelf over doorzetten bepaalt. En zo is het cirkeltje weer rond.

VP732 | 06-03-21 | 00:31
▼ 2 antwoorden verborgen

Ja21 is een kansloze partij. Boter bij de vis bij Links? De EU vanuit binnen hervormen? De EU bestaat uit door Multinationals gestuurde poppetjes.
Hoe kun je over Rechts praten als je denkt de Linkse lobby te kunnen beïnvloeden. En Wilders kansloos? De PVV is zich langzaam goed aan het innestelen in de politiek. De tijd van Fitna als hoofdthema is voorbij.

ET007 | 06-03-21 | 00:19

Stelling:

Alle vrouwen zijn hoeren. Alleen het aantal klanten verschilt.

R. Skickr | 06-03-21 | 00:19 | 3

En de prijs.

ET007 | 06-03-21 | 00:20

50 euro om het zeuren mee af te kopen werkt alleen zolang je geen vaste klant bent :)

Graaisnaaiert | 06-03-21 | 00:26

Niet eens

Ik ga nu drie maanden met een vrouw die zegt dat ze echt geen hoer is!

Turbulentie? | 06-03-21 | 00:27

The Winner / Yv_fuejbELc

Robert Haynes | 06-03-21 | 00:14 | 1

Winner loses youtu.be/hyHA_kU1A8Q
Shit Ain't Like That! It's Real F#cked up!

R. Skickr | 06-03-21 | 00:16

There Ain't No Good Chain Gang / A2z6i54d7m4

Robert Haynes | 06-03-21 | 00:11 | 1

Waarom heb jij nog steeds die Zwitsal?

Sinterbikske | 06-03-21 | 00:13

I've Always Been Crazy / vda75XawNzk

Robert Haynes | 06-03-21 | 00:08

Het aantal biomassacentrales in Nederland is ruim 200 met nog ruim 100 in aanbouw. Hoeveel dit er wereldwijd zijn is moeilijk terug te vinden. Vergeleken met de oppervlakte van Nederland moet het wereldwijd minimaal in de duizenden lopen.
Volgens de Rijksoverheid wil het kabinet meer biomassa uit Nederland gebruiken en minder afhankelijk zijn van biomassa uit het buitenland.
Dus wie zitten er straks weer als eerste zonder bomen en met in zekere zin onbruikbare biomassacentrales?
Gelukkig zijn de biomassacentrales om te bouwen naar kerncentrales... alle ruim driehonderd not

IQ the Straycat | 06-03-21 | 00:08 | 3

En maar doorrammen met die 'groene' ideeën, eh verdienmodellen.

VP732 | 06-03-21 | 00:34

@VP732 | 06-03-21 | 00:34:
27.000 huishoudens in Amsterdam maken gebruik van energie uit biomassacentrale, met dank aan GroenLinks. ZwartLinks was gepaster geweest.

IQ the Straycat | 06-03-21 | 00:43

@IQ the Straycat | 06-03-21 | 00:43: of ExtreemLinks. Mag ook.

VP732 | 06-03-21 | 00:53

Je moet ook focussen.

R. Skickr | 06-03-21 | 00:08

Of ik m'n vrouwelijke kant wat meer wilde tonen... heb de auto in de prak gereden en de hele avond m'n vrouw, zonder enige reden, genegeerd.

R. Skickr | 06-03-21 | 00:04 | 3

En ons de oren van de kop gekletst. :)

knutsel_ | 06-03-21 | 00:07

Lol! Mag ik u iets inschenken?

Sinterbikske | 06-03-21 | 00:12

Toch bijzonder hoe de NOS achterstallig onderhoud aan het spoor als klimaat gerelateerd probleem blijft brengen.

Sinterbikske | 06-03-21 | 00:04 | 1

Of dat, of te weinig EU. Of natuurlijk extreem rechts. Dit was het makkelijkst.

VP732 | 06-03-21 | 00:25

Kerels die naar de hoeren gaan zijn losers.
Normaal zou ik zeggen dat het losers zijn.
Ik hoop dat mijn dikke negerin Chantal weer snel achter het raam ligt.
Ik heb de gesprekken gemist...

Oempadoempa | 06-03-21 | 00:03 | 1

Hoe gingen die gesprekken?

- Oooh wat heb je een lekker kutje
- Oooh wat heb je een lekker kutje

- waarom zeg je dat twee keer?
- Da dee'k nie. Was d'n echo

R. Skickr | 06-03-21 | 00:07

Ondertussen bij de buren,

"Het Overlegcomité heeft beslist dat de horeca pas op 1 mei opnieuw open mag. Die beslissing heeft vooral voor de kustgemeenten grote gevolgen. De kustburgemeesters riepen woensdag nog op om tenminste de horecaterrassen en strandbars te mogen openen, zodat er meer spreiding is van toeristen. De burgemeesters vrezen dan ook voor de gevolgen en burgemeester van Middelkerke Jean-Marie Dedecker roept zelfs zijn collega’s op om tegen die beslissing in te gaan. “Dat is hier een dictatuur aan het worden en ondertussen zitten wij met de gebakken peren aan de kust.”
bron: HLN

Droom-Vreesman | 05-03-21 | 23:58 | 1

Kom niet aan de zon Droom...

neonreclame | 06-03-21 | 00:00

Carmen - Habanera / KJ_HHRJf0xg

Robert Haynes | 05-03-21 | 23:47

Lost Highway ~ Hank williams / lCgicPdsxxg

Robert Haynes | 05-03-21 | 23:38 | 1

Welk ‘lijflied’ had Hoekstra bij die show met Ploumen op de NPO? Was dat Tiësto?

Mauguio | 05-03-21 | 23:38 | 9

@R. Skickr | 06-03-21 | 00:00: was het ook niet een nummer van de Bueno Vista Social Club? Of was dat een ander nummer wat ze gejat hebben? Onbegrijpelijk dat er op Pinkpop één miljoen voor het optreden van die band neergelegd is iig.

Sinterbikske | 06-03-21 | 00:10

Het juiste antwoord was: in my memory (Tiësto).
Toch bedankt voor de vermakelijke discussies hierboven.

Mauguio | 06-03-21 | 09:14
▼ 6 antwoorden verborgen

Ja, dit klinkt gewoon wel goed eigenlijk. Joost zegt weinig gekke dingen. Kan het goed verwoorden. En als je brein niet naar de klote geïndoctrineerd is omdat je uit een links nest komt, zou ieder welberedenerend mens op deze partij kunnen stemmen.

peuleschil | 05-03-21 | 23:37 | 2

Ik twijfel tussen JA21 vanwege de inhoud en de PVV voor deels inhoud en vooral de macht die ze als grotere partij hebben.

Nuuk | 06-03-21 | 00:12

Hank Williams III and Jesco White - Straight to Hell / _rP2rofuqPE

Robert Haynes | 05-03-21 | 23:30 | 1

Bedankt Noord Holland!

ik heb vandaag een lekke band gekregen omdat ik een gat in de weg ontweek en daardoor in een ander gat in de weg reed

Turbulentie? | 05-03-21 | 23:29 | 5

U was onderweg van Kielegat naar Lampegat? Met een flinke omweg dan wel hè.

Sinterbikske | 05-03-21 | 23:52

Je had die drempel ook moeten nemen.

ET007 | 06-03-21 | 00:23

Gatverdamme....

Kowalski11 | 06-03-21 | 00:27
▼ 2 antwoorden verborgen

Nu bij Jinek Frank Lammers acteur, en ook bekend van oubollige en sneue Jumbo reclames, die reageert op filmpje waarin Wilders verteld dat hij vroeger o.a. journalist wilde worden. Lammers: 'was hij het maar geworden dan waren wij van hem af'. Nou Frank je spreekt met wij niet namens mij (dat rijmt).

Droom-Vreesman | 05-03-21 | 23:26 | 8

Joop v/d Ende's dochter zat daar aan tafel als Diana musical-producente.
Lammers brak in, in het gesprek, vroeg aan de geblondeerde actrice die Diana speelt: 'Denk je dat Diana echt verliefd was op Prins Charles' nadat zij bevestigend antwoordde gaf Jinek haar mening: ' Ze was ook 19... ze was net uit de luiers'.

Fidan Ekiz lag onlangs meermaals onder vuur omdat 'men' vindt dat ze als presentatrice niet haar eigen mening behoort te uiten.
Wanneer Jinek haar eigen mening uit, is er bij diezelfde lui uiteraard sprake van radiostilte.

drs.Nee | 05-03-21 | 23:54

Frank Lammers is sneu, oud en bollig.

van heinde en verre | 06-03-21 | 00:01
▼ 5 antwoorden verborgen

Ik denk dat een partij voor gehandicapten wel aardig zou zijn maar dan moet er natuurlijk geen kiesdrempel komen.

Knufter | 05-03-21 | 23:25 | 8

Die is er al,bij1

Swedishchef | 05-03-21 | 23:49
▼ 5 antwoorden verborgen

Ondertussen is het eerste kievietsei gevonden in Wilnis.

laurentius | 05-03-21 | 23:23 | 7

Op de lagere school werd nog onderwezen: één kievit - twee kieviten.

drs.Nee | 06-03-21 | 00:02
▼ 4 antwoorden verborgen

Op Facebook schooien ze steeds voor donaties tegen de honger in Jemen. Daar heb ik totaal mijn buik van vol.

Knufter | 05-03-21 | 23:23 | 1

Hier leren we uit dat de honger in Jemen voorbij is als ze daar ook Facebook hebben

Nuuk | 05-03-21 | 23:30

Scott H Biram, "Judgement Day" / WIa7rH350rM

Robert Haynes | 05-03-21 | 23:23

Ze zeggen wel eens dat eerlijk het langste duurt maar dat betekent dan toch dat oneerlijk veel sneller gaat?

Knufter | 05-03-21 | 23:22 | 2

Ik heb hier dus een crèmpje en als ik die op smeer voelt dat als een soort tweede huid.

Heel vervelend.

Knufter | 05-03-21 | 23:21 | 3

Heel vervellend voor u.

VP732 | 05-03-21 | 23:23

Dan zou ik die eerste huid weg laten halen...

Kowalski11 | 05-03-21 | 23:35

@ Lt-Kol Kilgore, weet niet of je hier vanavond nog komt, heb twee mooie dj sets voor je uitgezocht.
youtu.be/on0pXYh0lqI
youtu.be/fR_5ivov33g
Vooral op die tweede heb ik vanmiddag al een dansje gedaan alsof er afgelopen jaar niets aan de hand was. Geniet!

Sinterbikske | 05-03-21 | 23:18

... Beetje gespannen in de rechter schouder..

neonreclame | 05-03-21 | 23:18 | 9

@beldewouten | 05-03-21 | 23:45:

Ik wacht opo het moment dat ie een lekker wijf naar voren tovert,,,

Aanpassen: Daar is ze....

neonreclame | 05-03-21 | 23:47
▼ 6 antwoorden verborgen

Ondertussen in Zweden,

Ik heb niets gedaan, ik weet het niet meer, zegt de 22-jarige Afghaan tijdens de hoorzitting.

De officier van justitie eiste dat de man in hechtenis zou blijven.

Toen de officier van justitie zijn claim presenteerde, kreeg de 22-jarige een uitbarsting van woede en sloeg hij tegen de tafel, wat leidde tot zijn berisping. De advocaat van de man betwistte de arrestatie.

Droom-Vreesman | 05-03-21 | 23:13 | 5

Hetzelfde riedeltje in alle landen.
En het was ook een hele lieve jongen volgens zijn familie

laurentius | 05-03-21 | 23:18
▼ 2 antwoorden verborgen

Bob Seger - Like A Rock (Live) / zLm_IK8hODE

Robert Haynes | 05-03-21 | 23:11

Eh...

knutsel_ | 05-03-21 | 23:18

Who is the girl wearing nothing but a smile
and a towel
in the picture
on the billboard
in the field
near the big old highway?

youtu.be/HaH0X7wQxN0

Turbulentie? | 05-03-21 | 23:10

Randy Watson and the Sexual Chocolate - The Greatest Love Of All.
youtu.be/KzANAr1V82c

P-unit | 05-03-21 | 23:07 | 1

This kid is good!

Deflatiemonster | 06-03-21 | 10:34

Hoi Joost
Het lukt mij niet
Gewoon. Die. Bril.

Rest In Privacy | 05-03-21 | 23:06

Inshallah

Rest In Privacy | 05-03-21 | 23:07

JA (een-en-twintig) als je rechts van de VVD wil zitten, wat Rutte graag zou willen dan stem je JA21. Maar als ik de gemiddelde commentaren analyseer dan denk ik dat de meesten links van de SP willen zitten maar dan zonder buitenlanders. Voor die mensen heb ik slecht nieuws. Die buitenlanders gaan niet weg. Dus je mag kiezen. Elke stem voor de PVV is een stem voor Rutte. Natuurlijk PVV is ook hartstikke socialistisch. Maar niemand neemt het serieus. Die mensen kunnen beter SP of PvdA stemmen. Is beter voor ze.

Hoe dan ook als je van Rutte af wil stem je links. SP of PvdA. Misschien lukt het. Als je een ruk naar rechts wil en meepraten dan is JA21 wel je beste optie. Ze hebben zetels in de senaat en kunnen Nederland nog rechtser maken dan het al is.

GrandMechantLoup | 05-03-21 | 23:03 | 6

Ga eens weg met je gaslighting.

Adriel | 05-03-21 | 23:32

Maar niemand neemt het serieus.
Is er iemand die jou serieus neemt dan? Ik kijk om me heen. Niemand te zien. iedereen is weg dus je zit wat tegen jezelf te praten tijdens het dromen.
Gewoon wakker worden en pvv stemmen er is namelijk geen alternatief.

dijkbewaker | 06-03-21 | 00:30

@dijkbewaker | 06-03-21 | 00:30:

Rutte bedankt je. Zoals ik al zei. Elke stem op Wilders is een stem voor Rutte.

Als je dat niet kan begrijpen zou je niet eens stemrecht mogen hebben.

Sterkte.

GrandMechantLoup | 06-03-21 | 01:13
▼ 3 antwoorden verborgen

.... Of dat je je biertje op pakt en er niet zo heel veel meer in zit en dat je dus te veel kracht zet en dan denkt van he..!!Hoe kan dat en dat je er dan achter komt dat het blikje bijna leeg is en je helemaal naar de koelkast moet...

neonreclame | 05-03-21 | 23:02 | 2

Zoiets.

Robert Haynes | 05-03-21 | 23:05

All Them Witches - Blood and Sand / Milk And Endless Waters (Live on KEXP) / eovMuxGqyGQ

Robert Haynes | 05-03-21 | 23:02 | 5

@Robert Haynes | 05-03-21 | 23:15: I am. More a wild boy.

Robert Haynes | 05-03-21 | 23:18

Kom op GS!
Robbie hoort ondertussen bij het meubilair.
Ontui die gozerT!

Ruimedenker | 05-03-21 | 23:22

Haal die zwitsal maar weg, scheelt ons ook weer linkwerk. :)

knutsel_ | 05-03-21 | 23:27
▼ 2 antwoorden verborgen

Opportunist met zeventiger jaren montuurtje, glad als een paling in een emmer snot.

SergeantPierlala | 05-03-21 | 23:01

Tis het net niet die Joost. Blijft toch een beetje een Veluws gereformeerd spruitjeslucht om hem heen kleven. Ontbeert hem tevens aan charisma en komt over als een beroepspoliticus die nu zijn plekje eindelijk heeft gevonden. Hij is geen durver ook, want anders was hij wel bij de PVV gegaan, maar daar deugt hij toch ietsjes teveel voor. Sympathieke vent, maar het wordt niks.

van der g | 05-03-21 | 22:57 | 3

Hij gaat dus niet bij de PVV zitten,omdat hij als rechtse partij een keer mee wil regeren.De PVV wordt stelselmatig buitengesloten.Heeft niks met durven te maken.En ja gek he, politicus zijn is een beroep.En charisma kan mij gestolen worden, als hij maar wat voor mekaar krijgt en met Leefbaar Rotterdam heeft hij bewezen dat ie wat in zijn mars heeft.

Kowalski11 | 05-03-21 | 23:03

@Kowalski11 | 05-03-21 | 23:03:
Als je mee wil regeren moet je veel zetels halen en dat gaat niet gebeuren, voorzie ik nu al. En om invloed uit te oefenen hoef je niet per definitie mee te regeren. In Rotterdam was trouwens Leefbaar de grootste, maar niemand wilde met hen samenwerken. Een stem dus op de grootste anti-massa-immigratiepartij is dus de beste keuze. De keuze op de PVV is dus makkelijk gemaakt.

van der g | 05-03-21 | 23:14

@van der g | 05-03-21 | 23:14: Het verschil tussen jouw eerste tegel en de tweede is enorm.. De eerste puur op de man en de tweede inhoudelijk... ik ga voor nr. 2

Kowalski11 | 05-03-21 | 23:38

Ik hoor nog niemand over dat miljoentje voor D66. Aftrekpostje dit! BS kooppolitiek is gearriveerd, en hoe!

Pieterman | 05-03-21 | 22:56

Als de bal via de keeper over het doel gaat, aan welke kant wordt dat de corner genomen?

Turbulentie? | 05-03-21 | 22:56 | 4

Aan de kant waar de keeper staat. Zou lullig zijn als dat dan weer helemaal aan de overkant zou zijn.

Lorejas | 05-03-21 | 23:02

Vanaf de zijkant.

Kapitein Sjaak Mus | 05-03-21 | 23:13

@Kapitein Sjaak Mus | 05-03-21 | 23:13: thanks!

Turbulentie? | 05-03-21 | 23:14
▼ 1 antwoord verborgen

Ab Osterhaus weer aan zijn zoveelste rode wijntje bij OP1? Britt Dekker reageert altijd wel lekker spontaan. Ab heeft ook een pony en die heet .. Pony. Wat een programma.

Watching the Wheels | 05-03-21 | 22:53 | 8

Brit
Mag best
Eens langskomen

Rest In Privacy | 05-03-21 | 23:09

@goedverstaander | 05-03-21 | 23:04:
Waarschijnlijk ook gewoon Pony? Misschien dat ze 2 letters verandert.

@ruudvangeelen | 05-03-21 | 23:09:
Ja, leuke meid. Kan je best mee lachen, denk ik.

Watching the Wheels | 05-03-21 | 23:12
▼ 5 antwoorden verborgen

Alles met in achtneming van de verkiezingen die nakend zijn en de campagne die, ten koste van alles, gevoerd wordt is Joost Eerdmans een respectabel persoon, volksvertegenwoordiger met een recht(s)e rug en goede ideeën. Hij kent de klappen van de zweep wat betreft Haagse mores. Ik gun hem 6 zetels. Maak het ze maar flink lastig een linkse regering te vormen. Helaas is dat met de VVD op dit moment een utopie.

R. Skickr | 05-03-21 | 22:53 | 3

Daarom juig ik de versplintering ook zo toe. Bij1, Volt, laat maar komen, des te beter voor de PVV.

Sinterbikske | 05-03-21 | 22:56

Public Enemy - Don't Believe The Hype (Official Music Video) / 9vQaVIoEjOM

Robert Haynes | 05-03-21 | 22:52 | 1

Ah, het sectarische genootschap der dieren.

Nuuk | 05-03-21 | 22:58

Had beter op die mondschutting kunnen staan "Oral-B werkt hier".

VP732 | 06-03-21 | 00:11

Kiesdrempel zou inderdaad omhoog moeten, om die warboel van splinterpartijen tegen te gaan

laurentius | 05-03-21 | 22:48 | 2

Ach, wat maakt het uit. Verreweg de meeste van die avonturiers halen geen zetel. De meeste splinterpartijen in de Tweede Kamer ontstaan door zetelrovers: lieden die de partij op wiens ticket ze de TK zijn binnengekomen, verlaten en dan gewoon op het pluche blijven plakken en voor zichzelf beginnen. De Van Haga's, Van Koten en De Bie's, Henk Krols, etc.

Zijn meestal na nieuwe verkiezingen verdwenen, muv Wilders, en de mannen van DENK.

Dr_Johnson | 05-03-21 | 23:01

Of het aantal zetels in de kamer halveren. Scheelt op termijn een hoop wachtgeld, en vermindert het aantal backbenchende non-valeurs

AnitaDik | 05-03-21 | 23:12

Als je met de neus in de boter valt wil ik je niet per se gelukkig noemen

Turbulentie? | 05-03-21 | 22:48 | 3

Soms slaap je als een baby. Hele nacht liggen krijsen... is niks.

Knufter | 05-03-21 | 23:16

Ik zit de 17e ook weer op een stembureau om stemmen te tellen. De uitslagen geef ik hier ook weer door.

Sinterbikske | 05-03-21 | 22:47 | 3

En je denkt dat iemand daarop zit te wachten, omdat?

IJzer Oxide | 05-03-21 | 23:07

Ik geef de uitslag ook vaak door maar dan nemen ze gewoon ivermectine

Knufter | 05-03-21 | 23:17

Pff ook een keer gedaan. Nooit meer. Wat een chaotische toestand vond ik dat. Eerst al die bladen uitvouwen, dan op partij dan op gekozene. Met gele briefjes erop en alles op de grond in sportzaal. En steeds maar verschillen. Dus weer opnieuw enz. Meer of minder stemmen dan er zouden moeten zijn en zo. Pff tot een uur of twee in de nacht. En weet zeker dat aan het eind er nog fouten in zitten. Tot een uur of twee in de nacht bezig geweest. Aan het eind alles weer in dozen doen en dan gaat de voorzitter met de hele handel achter in de kofferbak naar hoofdstembureau. Wat een amateurisme eigenlijk in deze moderne tijd. Maar ik kreeg wel mooi dertig euro om te tellen van 21.00 uur tot 02.00 uur snachts.

Kattie | 05-03-21 | 23:42

Er was , 10 of 15 jaar geleden, een bepaald jazzy nummer, heel lekker, dat voor een tv commercial werd gebruikt. Ik kan dat niet meer achterhalen, titel en uitvoerende artiest(en) totaal vergeten.

Maar in die commercial zag je dacht ik iemand op een schommel op een dak (waarvoor reclame werd gemaakt weet ik ook totaal niet meer). En als ik het goed herinner, vond André van Duin het ook een heel goed nummer.

Iemand enig idee?

Dr_Johnson | 05-03-21 | 22:47 | 10

@ko uit groningen | 05-03-21 | 23:02: Groningen loopt weer achter

R. Skickr | 05-03-21 | 23:06

@R. Skickr | 05-03-21 | 22:59:

YES!!! Dat was het. Dank je. Wat een lekker nummer zeg! Ik word er weer helemaal gelukkig van.

Dr_Johnson | 05-03-21 | 23:07
▼ 7 antwoorden verborgen

En Wilders komt na de verkiezingen?

IJzer Oxide | 05-03-21 | 22:44

Fijn gesprek, ik heb ervan genoten.

osolemio | 05-03-21 | 22:44

The Raconteurs – Level (Official Live Video) / 1Vjn4GSYyhk

Robert Haynes | 05-03-21 | 22:42

Onbetrouwbaar figuur.

Tronald_dump | 05-03-21 | 22:42

@neonreclame | 05-03-21 | 22:46:
Ik vraag me af hoe die hond van Pavlov nou eigenlijk heette. "Kluifje" waarschijnlijk.

IQ the Straycat | 05-03-21 | 22:55

Vroeger was niet álles beter lol.

IQ the Straycat | 05-03-21 | 23:03
▼ 2 antwoorden verborgen

Verdikkeme; druk hier. Is dit de kroeg of moet die nog open? Ober!!1!

Lorejas | 05-03-21 | 22:39 | 1

Schermtijd & Chips, Nootjes, Bier = altijd in het GeenStijl Stamcafé.
*preaust*

keestelpro | 05-03-21 | 22:40

Bij Jinek verklapt Wouter de Winther onbewust dat er voor de uitzending helemaal niet getest wordt. 'ik heb dat ook één keer gedaan, omdat iemand in mijn omgeving....'.

kroel | 05-03-21 | 22:38 | 4

Premier Rutte schuift dagelijks aan bij debatten, talkshows etc. Na ruim een jaar corona is hij onlangs pas voor het eerst getest.

drs.Nee | 05-03-21 | 22:46

@drs.Nee | 05-03-21 | 22:46:
Je zou dan dus kunnen stellen dat je houden aan de basisregels voldoende is en lockdown en avondklok opgeheven kunnen/moeten worden.

Ambiorix | 05-03-21 | 23:02

@drs.Nee | 05-03-21 | 22:46: Klopt! De EO doet er in ieder geval bij één programma wel aan. Rutte was een beetje verbaasd maar was wel zo sportief om eraan mee te doen. /Saneer de NPO.
Dat er een uitzondering is gemaakt voor media optredens blijft absurd. Waarschijnlijk is er ook een memo op dat spoedwetje geplakt waarop staat dat testen bij NPO programma's niet hoeft.

quazi | 06-03-21 | 06:28
▼ 1 antwoord verborgen

Het maakt mij allang niet meer uit wie er aan de macht komt, als het maar niet Rutte is.

deugallergie | 05-03-21 | 22:36 | 4

Jakkes. Alsof je Selsukkel of KoeZoe bekt.

Pieterman | 05-03-21 | 22:51
▼ 1 antwoord verborgen

Leuke uitzending en een leuke gast. Maar het wordt er allemaal niet makkelijker op.

C1O2 | 05-03-21 | 22:36

Was de tijd nog maar zo youtu.be/3H1W81vfkOs
Toen moest het land nog opgebouwd worden met knoestige handen.

dhrat | 05-03-21 | 22:35

Ik heb alle keren op Hiddema gestemd, in afwachting tot Baudet een ontwikkeling zou doormaken die mij voldoende reden gaf om uiteindelijk op hem te stemmen. Hiddema is weg en Baudet is niet de kant op ontwikkeld die ik hoopte. JA21 gaat het worden. Het beste alternatief op rechts, ijzersterk aanwezig in de Eerste kamer en nog niet uitgekotst door het kartel, nog een reden om strategisch op JA21 te stemmen. Het liefst had ik een krachtig FvD gezien met allen nog aan boord, maar het liep allemaal anders.

Crusher | 05-03-21 | 22:34 | 5

Mooie samenvatting (helaas)

Dr. Worstenbroodje | 05-03-21 | 23:16

Nog niet uitgekotst. Precies dat

AnitaDik | 05-03-21 | 23:18

Ik sluit me daarbij aan.

cheops | 06-03-21 | 09:20
▼ 2 antwoorden verborgen

Moeders is trouwens corona vrij..

Alweer..

neonreclame | 05-03-21 | 22:32 | 10

Mijn moeder (86, verzorgingstehuis) mag nu weer naar de centrale ruimte nadat ze corona heeft gehad. Heel verdrietig om haar huisgenoten die er wel aan zijn overleden. Allemaal te laat gevaccineerd. Zelfs volgens de Nederlandse planning. Hugo, bedankt!

goedverstaander | 05-03-21 | 22:51
▼ 7 antwoorden verborgen

Backstabber. Niet te vertrouwen, dus ook niet op stemmen. Net als Nanninga.

boer-zonder-principe | 05-03-21 | 22:31 | 6

@Pieterman | 05-03-21 | 22:48:
Oke.
Hij en opportunistische baantjesjaagster Nanninga zijn willens en wetens in de partij gestapt, terwijl al geruime tijd een bepaalde zweem rond FvD hing.
Ze hebben Baudet en FvD gebruikt als springplank voor hun eigen belangen.
Kortom, backstabbers. Zou ik nooit op stemmen.

boer-zonder-principe | 05-03-21 | 23:04

Wat een ongelooflijke kleuter tegel.Ik denk dat ze jouw stem niet eens willen hebben.Dus als je je ergens bij aansluit,en in Annabels z'n geval vroeg Baudet zelf of zij bij het Forum wou komen, dan mag je onder geen beding meer zo'n partij verlaten want dan ben je een mesindrugprikker... schei toch uit!

Kowalski11 | 05-03-21 | 23:17

@boer-zonder-principe | 05-03-21 | 23:04: Klinklare onzin wat beide betreft.Eerdmans laat al meer dan 15 jaar een rechts geluid horen en dat heeft hij met leefbaar rotterdam aangetoond.En Annabel is vrij vroeg bij het Forum terechtgekomen toen alles nog in opbouw was en er nog geen rare geluiden rondzoemden.En het was Thierry persoonlijk die Annabel heeft gevraagd om bij FVD te komen.Annabel heeft na lang wikken wegen toegestemd, omdat ze met haar colums niet daadwerkelijk iets kon veranderen in de politiek.

Kowalski11 | 05-03-21 | 23:24
▼ 3 antwoorden verborgen

Wie was die sidekick? 100 euro's zeggen dat ie het niet volhoudt z'n haar niet voor april te (laten) knippen.

Prof. D.A.H. Vintik | 05-03-21 | 22:27 | 8

@keestelpro | 05-03-21 | 22:51:
Die kapper wou mij laatst ook doen, maar haar tot in m'n nek bevalt me te goed met de huidige temperaturen.

Prof. D.A.H. Vintik | 05-03-21 | 23:28
▼ 5 antwoorden verborgen

Joost Eerdmans zegt dat een stem op PVV of FvD kansloos is zonder het schandelijke cordon sanitaire te veroordelen. Sterker: hij gebruikt het als argument om dan maar op JA21 te stemmen!
Vervolgens pronkt hij wèl met de door de FvD behaalde zetels in de 1ste kamer.
Schoolvoorbeeld backstabber. Deze man is een Mark Rutte v2.0 in wording.
Next!

keestelpro | 05-03-21 | 22:27 | 17

Het is godsgeklaagd dat zelfs ervaren politici Baudet niet tot de orde hebben kunnen roepen. Ik denk dat ze het niet eens geprobeerd hebben...

knutsel_ | 05-03-21 | 23:35

@knutsel_ | 05-03-21 | 22:43:
De grootste partijen leveren de ministers die de echte problemen aanpakken. mensen met verstand van zaken en geen omhoog gevallen partijpoliticus met veel bla bla zonder echte kennis van zaken.

dijkbewaker | 06-03-21 | 00:40
▼ 14 antwoorden verborgen

Dat getwijfel over die vaccinatie in het begin was erg onduidelijk.

laurentius | 05-03-21 | 22:27

En dat we hebben veel mensen in de eerste kamer... hebbie die gratis gekregen dan?

knutsel_ | 05-03-21 | 22:25 | 1

Nee, die zijn op een schaaltje gegeven door Baudet.

omanders | 05-03-21 | 22:27

Een normale man die rustig zijn programma toelicht, zonder grote woorden of woeste armgebaren. Prima! Charismatische politici hebben we al genoeg.

gestoptmetroken | 05-03-21 | 22:25 | 1

Da's beroepspolitiek, geen charisma. Charisma had onze kale relnicht Fortuyn, want daar praten wij nu nog steeds over!

cwi_client | 05-03-21 | 22:35

"Nieuwe voorman om een vervallen zuil te restaureren?"

De GeenStijl verkiezingspoll heeft bepaald wie hier de "vervallen zuil" is: ja21. Baudet behoudt een overweldigende meerderheid van de stemmen. Dat zijn de feiten.

_Roy_ | 05-03-21 | 22:24 | 1

Precies. Wij moeten geloven dat JA21 (wel een innige relatie met GS) FvD gaat wegpesten met racistische appjes en foute jaren 40 grapjes.

cwi_client | 05-03-21 | 22:33

SID VICIOUS * Take a chance on me * NEW VIDEO / XK5kjqOGL1k

Robert Haynes | 05-03-21 | 22:24 | 1

*trapt de deur van de kroeg open*

Turbulentie? | 05-03-21 | 22:24 | 2

Pas op voor de terugslag. Het zijn saloondeuren.

keestelpro | 05-03-21 | 22:26

Het was een leuke aflevering alleen waren de onderwerpen erg éénzijdig.
Hoe kun je midden in de grootste crisis sinds WO2 het complete onderwerp negeren? Geen woord over het virus of de maatregelen. Onbegrijpelijk.
Dat is namelijk wèl HET thema waar deze verkiezingen over gaan:
Kom wij nog ooit uit deze wurggreep van maatregelen en virusbangmakerij?

Hoe heb ik ooit kunnen ontdekken of JA21 mijn stem waard is?
Mega faal.

keestelpro | 05-03-21 | 22:23 | 2

Dat mistte ik inderdaad ook maar dat mag je Eerdmans niet verwijten. Tom Staal en Spartacus wel.

goedverstaander | 05-03-21 | 22:29

Zakelijk en nuchter, goede club achter mensen je, te slim om je uit te laten sluiten. Joost, je bent het beste wapen wat we hebben op rechts, en dit land heeft je hard nodig, mijn stem heb je.

schoneslapert | 05-03-21 | 22:23 | 1

Rutte zegt 'dank u voor uw stem op Mark Rutte'. Dit is pas anders als ze richting 10 zetels gaan. En dat gaat niet gebeuren. Nee 21 dus.

WhiteShark | 05-03-21 | 22:26

Jammer Joost, het is het net niet.
Te weinig principieel.
Maak je hard, knok!
Genoeg gepolderd. Sta ervoor.
Daar maar geen deelname aan een kabinet.
Wees geduldig.
Dan wordt het maar VVD, D66, CDA, maar blijf bij je standpunt.
Het blijft Geert. Liever links-islam-kritisch, dan halfbakken rechts.
En ik ben verdomme een rechtse klootzak.

Ruimedenker | 05-03-21 | 22:22 | 1

Die drie gaan net aan de 63 zetels aantikken. Dan dus over links met Groen en PvdA? Kortom.. Deze verkiezingen is de enige juiste strategie: Volg je hart.. Elke uitkomst wordt een ongeluk.

geen koning | 05-03-21 | 23:08

Dienblad vol met bier bestellen doet, het eerste rondje is van mij. Proost Kees!

Brabeaulander | 05-03-21 | 22:21

Mijn god, ik heb zo'n sessie met een politicus nog nooit van begin tot eind uitgezeten. Dit was de eerste. En ik vond Eerdmans geweldig. Ik denk nu dat ik voor 90% op JA21 ga stemmen. Goeie vent die in de Tweede Kamer thuishoort, liefst met 5 of 6 zetels.

Dr_Johnson | 05-03-21 | 22:20 | 1

Ik vond hem ook sterk. Het is natuurlijk niet een intellectueel maar bijzonder bevlogen. Bovendien krijg je vrijwel hele de Eerste Kamer-fractie erbij kado en dat is een sterke positie. Verder heel realistisch op vluchtelingen, EU, et cetera.
Je kunt je ook afvragen wie bij wie is weggelopen. Van de FvD is fors minder dan de helft aan politici overgebleven als je kijkt naar Eerste Kamer en Provinciale Staten.

goedverstaander | 05-03-21 | 22:27

Dank je wel jongens, leuk gesprek. Tot de volgende!

Tashtego | 05-03-21 | 22:19 | 1

Het was een prettig gesprek om naar te luisteren maar ik ben nog steeds zwevend. Joost had wel een goed punt dat "zij" veel mensen in de Eerste-Kamer hebben zitten.

Brabeaulander | 05-03-21 | 22:23

Spartacus en GroenLinks. Juist. :)

goedverstaander | 05-03-21 | 22:18 | 2

Zal wel een geintje zijn. Is wel handig als journalisten niet echt achter een partij gaan staan als ze objectief willen blijven.

Watching the Wheels | 05-03-21 | 22:20

@Watching the Wheels | 05-03-21 | 22:20: Exact. Zo zie ik dat ook.

goedverstaander | 05-03-21 | 22:21

Wanneer komt Wilders?

JackStick | 05-03-21 | 22:17 | 5

Buhne. Niet tribune.

Lorejas | 05-03-21 | 22:28

@Red shirt | 05-03-21 | 22:21:

Weet niet of je het weet maar er komt ook een hele troep beveilgers mee, is even wat ingewikkelder dan bij de rest. Ook wat betreft locatie.

Roze_bril_drager | 05-03-21 | 22:30
▼ 2 antwoorden verborgen

Kan iemand dat ding even op 20 zetten..??

Koud..!!

neonreclame | 05-03-21 | 22:14

Oke jongens jammer, hij is voor de jacht ... dat wordt geen zetels voor Joost.

Watching the Wheels | 05-03-21 | 22:11 | 16

Jacht is nodig. Echter alleen door ervaren mensen. Ik weet van ‘uitjes’ voor ondernemers en flapdrollen van Rijkswaterstaat die omgekocht waren. Een opspringende fazant die helemaal in lood veranderde. Het leek wel oorlog. En die dingen gebeuren gewoon.

Normpje | 05-03-21 | 22:30

@Normpje | 05-03-21 | 22:30: tegenwoordig gaat er een studie van 2 jaar aan vooraf met staatserkende examen (praktijk en theorie) met jaarlijkse onverwachte controles door politie en oh wee als je je zaken niet op orde hebt. Dan is er ook nog weidelijkheid waarbij je elkaar op gedrag aanspreekt. We zijn ondertussen professionals!

WeirJack | 05-03-21 | 22:38

@Watching the Wheels | 05-03-21 | 22:22: Klassieker.

goedverstaander | 05-03-21 | 22:40
▼ 13 antwoorden verborgen

@mensen die de techniek bij de uitzending regelen: kunnen jullie aub die lampen achter Tom niet continu van kleur en intensiteit laten veranderen? De youtube compressie heeft hier vaak wat moeite mee

histor | 05-03-21 | 22:10

Dank je wel Joost je hebt mijn stem en waarschijnlijk ook die van 27.000 rechtse medejagers

WeirJack | 05-03-21 | 22:10 | 8

@knutsel_ | 05-03-21 | 22:19: valt wel mee groot deel jaagt alleen grofwild in Dld. Maar er zijn er zeker wel zo'n 18.00 actief in NL. Aan de andere kant er zijn 600.000 sportvissers en toch zitten er geen 25 aan iedere sloot!

WeirJack | 05-03-21 | 22:23
▼ 5 antwoorden verborgen

Ik zit vanavond bij GS, ik doe een spijkerjasje aan. Lekker onder de ‘jongens.’

Normpje | 05-03-21 | 22:05 | 3

Viel mij ook al op. Fresch gastje.

Cunts-en-kitsch | 05-03-21 | 22:13

Dat is een denim overhemd. Lekker casual inderdaad.

Usumani | 05-03-21 | 22:16

Beetje boomerachtig als je het mij vraagt.

knutsel_ | 05-03-21 | 22:17
-weggejorist-
beldewouten | 05-03-21 | 22:05 | 1

Ok, officieel fan van Sparta, maar hé gast, ga ‘s ff asap naar de kapperT.
Je lijkt wel een natte tennisbal.

Ruimedenker | 05-03-21 | 22:01 | 3

Ik vind het wel lekker woest.

knutsel_ | 05-03-21 | 22:03

De kans is echter groter dat hij nog geen afspraak heeft kunnen maken.

knutsel_ | 05-03-21 | 22:09

Een hoop FVD trollen hier.

Heeft Baudet jullie aan het werk gezet?

Bolhoed | 05-03-21 | 22:00 | 3

Mag ik je volmacht?

beldewouten | 05-03-21 | 22:06
-weggejorist-
Bobbinski | 05-03-21 | 22:56

@IQ the Straycat | 05-03-21 | 22:23:

Dat wel..

Ze mag ook wel een keer naar de keuken ofzo...

neonreclame | 05-03-21 | 22:24
▼ 5 antwoorden verborgen

Het hoge woord is eruit: Eerdmans gelooft in Noord-West Europa. Ik ook.

Rest In Privacy | 05-03-21 | 21:59 | 3

Een Rijnlandse Unie.

Professor Superhirn | 05-03-21 | 22:02

@Professor Superhirn | 05-03-21 | 22:02: Een Noordzee Unie. Mare nostrum.

Rest In Privacy | 05-03-21 | 22:04

Ik wil ook best geloven dat er een Noord-West Europa bestaat.
We gaan het na onze dood wel zien.

geen koning | 05-03-21 | 22:58

OT: Als je stem laat afhangen van debatkunsten, verkiezingsprogramma of de campagne, dan ben je je stemrecht niet waard.

Peilstok | 05-03-21 | 21:58 | 3

Uiteindelijk moet je idool in de kamer en de achterkamertjes toch ook wat voor elkaar krijgen, en dat lukt helaas niet met alleen goede ideeën

frickY | 05-03-21 | 22:04
-weggejorist-
Peilstok | 05-03-21 | 22:10

@frickY | 05-03-21 | 22:04: Ik heb nog nooit iemand waar ik op stemde als een idool beschouwd en dat hou ik graag zo.

Peilstok | 05-03-21 | 22:12

Qua stemgeluid zouden Joost Eerdmans en Tom Staal elkaars typetje kunnen zijn.

Professor Superhirn | 05-03-21 | 21:58

Natuurlijk is Joost te gast maar ik zou graag Spartacus wat meer horen. Het is nu 85% Joost, 10% Tom en 5% Spartacus.

Brabeaulander | 05-03-21 | 21:56 | 1

Timon is wat rustig inderdaad.

Watching the Wheels | 05-03-21 | 22:08

Het is waanzin dat Nederland een migratieland is. In de jaren 60 werd ik op de lagere school voorbereid om te emigreren naar Australie. Want Nederland was vol.
Het was 1966.

Sojev | 05-03-21 | 21:52 | 12

Wel grappig dat we in die tijd dus een soort van Marokko of Turkije waren, die van hun wat minder ontwikkelde onderdanen af probeerden te komen.

The-loopy-cowboy | 05-03-21 | 22:22

Amsterdam (5.274 inw./km²)
Shanghai (3.271 inw./km²)
Ik weet, appels peren. Maar toch. Kijk er eens zo naar.

grapo | 05-03-21 | 22:23

@The-loopy-cowboy | 05-03-21 | 22:22: Klopt. Met dat verschil dat wij dus in 70 jaar zo ontwikkeld hebben dat het nu andersom is en dat wij niet meer in middeleeuwse toestanden hangen.

grapo | 05-03-21 | 22:26
▼ 9 antwoorden verborgen
-weggejorist-
fokkewoelf | 05-03-21 | 21:52 | 2

De enige Joost die mij ooit heeft aan gesproken was Joost den Draaijer, Joost, with the most of the Dutch coast. Joost mag weten wat voor een draaier Joost Eerdmans is, maar die man spreekt mij dus niet aan. Daar zit geen muziek in.

Broadsquire | 05-03-21 | 21:52 | 1

192 een goed idee!

Sojev | 05-03-21 | 21:57

“Maar daarmee kom je niet in een kabinet”
Fout antwoord Joost.
Minder immigratie zou een breekpunt moeten zijn.

Ruimedenker | 05-03-21 | 21:52 | 1

Heeft hij dat gezegd? Dan gaat mijn stem dus niet naar Ja.

BrutusBosch | 05-03-21 | 22:46

JA21: gewoon rechts zonder gekkigheid

van heinde en verre | 05-03-21 | 21:51 | 2

Ik blijf het de judas alicantie vinden.

IkwilJinekwel | 05-03-21 | 22:01

Vond Joost Eerdmans in z'n politieke begintijd wel aansprekend maar hij is geen meter verder gekomen. Heb bij hem het idee dat hij eigenlijk heel andere dingen wil zeggen dan hij zegt. Kom op Joost uit je eens, ga een los en zeg gewoon wat je denkt. Dan maar ten onder. En ga anders in een heremodezaak werken want zo kom je op mij over.

Droom-Vreesman | 05-03-21 | 21:50

Eerdmans, geen statuur, geen charisma, geen heldere scherpe (korte) presentatie van de partijstandpunten.

In een tijd waarin het knuffelgehalte van de lijsttrekker klaarblijkelijk belangrijker is voor het gros van de Nederlanders, gaat dit m niet worden.
Never nooit 6 zetels voor Já21.

Milton_Styx | 05-03-21 | 21:49 | 9

@neonreclame | 05-03-21 | 22:08:

In die combinatie (charisma en poten in de klei), kom je uit bij bij Boer Koekoek.

Dan zijn we er bijna, nu nog breed aanspreken de in de samenleving. :)

Milton_Styx | 05-03-21 | 22:14
▼ 6 antwoorden verborgen

Hoe gaat de politiek het vertrouwen herstellen op de volgende terreinen: de toeslagschandaal, het matchfixing, het sjoemelsoftware, het bulgarenfraude, veroordeling europese franse ex president voor corruptie, datja van poetin, afpakken basisbeurs, woningnoodschandaal, sleepnetwet, brexit

stipjes | 05-03-21 | 21:49

"Ongeveer 7 per jaar over de grens,,"..

Doet mij lachen...

neonreclame | 05-03-21 | 21:49

Eigenlijk zou iedereen ook een 2e partij moeten kunnen kiezen, dan zou je een richting voor een gewenste coalitie kunnen meegeven. Ouderwetse meuk dat huidige stemsysteem.

Watching the Wheels | 05-03-21 | 21:47 | 5

Geen nieuw idee maar wel heel goed. Ik ben voor.

goedverstaander | 05-03-21 | 21:52

Combineren met het idee van Knufter.

Usumani | 05-03-21 | 22:25

Gewoon 150 partijen. Dan telt tenminste iedere stem in die kamer. Al die meestemmende laafjes mogen hun democratisch gezwam in de bips douwen.

geen koning | 05-03-21 | 22:52
▼ 2 antwoorden verborgen

Tierry is labiel en zijn 'running mate' (braak) is vanwege integriteit uit de vvd geflikkerd. Dan moet je het wel heel bont maken...

Peilstok | 05-03-21 | 21:47

Nog een misser van Joost: landingsrechten zijn namelijk Europees geregeld.

ZOMG | 05-03-21 | 21:47 | 6

@Watching the Wheels | 05-03-21 | 21:51: Japan is vergrijsd, 0 moslims.
Men zegt daar dat het maar om 1 generatie gaat.

ger1306 | 05-03-21 | 22:24

@RichardBandler | 05-03-21 | 21:54:
Japan heeft al 30 jaar deflatie en nauwelijks economische groei. Zij doen al jaren wat wij nu ook aan het doen zijn met de FED en ECB, geld printen uit het niets om het draaiend te houden. Dat is ook een manier, maar vraag is hoelang dat goed blijft gaan voordat het omslaat naar hyperinflatie.

Watching the Wheels | 05-03-21 | 22:33
▼ 3 antwoorden verborgen

Die haan, priceless.

Robert Haynes | 05-03-21 | 21:47

Geert Wilders, u heeft geen andere keus.

Normpje | 05-03-21 | 21:46 | 6

@Watching the Wheels | 05-03-21 | 21:52: Iedereen. Iedereen is ook voor zonneparken. En afval langs de weg. Grote bedragen in bodemloze putten. Invloed van islam. Ach, kijk gewoon om je heen. En het wordt steeds gekker. Joost kan ons niet helpen.

Normpje | 05-03-21 | 21:57

@Red shirt | 05-03-21 | 21:52: zullen wij afspreken dat we niet meer op elkaar reageren? Want ik veracht je.

Normpje | 05-03-21 | 21:58

@Normpje | 05-03-21 | 21:57:
Vind wel dat Wilders de laatste jaren enorm gegroeid is in de debatten, ze lullen hem niet onder tafel en hij zegt best vaak rake dingen.

Watching the Wheels | 05-03-21 | 23:03
▼ 3 antwoorden verborgen

Fout rechts. Is gewoon een PVV'er die zich voordoet als fatsoenlijk rechts.

mocroGS | 05-03-21 | 21:42 | 3

Eerdmans heeft nooit iets met de PVV van doen gehad. Maar welke partij vindt u fatsoenlijk rechts dan?

Professor Superhirn | 05-03-21 | 21:46

Kom op Mocro!
PVV is gewoon links, met een rechts kritisch islam/ immigratie sausje.
Begrijpelijk als je dat islam kritische geluid niets vindt, maar immigratie- kritisch klinkt toch als muziek in je oren?
Waarom de kansen verkleinen van Rachid en Mo, die hier geboren zijn?
Ik vind, dat Rachid en Mo, die hier geboren zijn een eerlijker kans verdienen dan Oemfoefoe, die hier naartoe komt om de sociale voorzieningen.

Ruimedenker | 05-03-21 | 21:48

Gelukkig wordt fatsoenlijk links vertegenwoordigd door integere politici zoals Kauthar Bouchallikht.

MickeyGouda | 05-03-21 | 22:00

Richard de Mos van Code Oranje, vind ik aansprekender. Ik hoop oprecht, dat hij een zetel krijgt.

Sojev | 05-03-21 | 21:39 | 1

Gun ik hem ook! De Mos zorgt voor een beetje reuring in die Haagse kliek.

Watching the Wheels | 05-03-21 | 21:53

Hé Spartacus!
Ik mag jou vriend.
Even los van die onbegrijpbare TwitterTopics.
Je stelt die vragen, die vragen die er toe doen.
Begin een partij en ik ben je man.
Luf u bro.
Heerlijk!

Ruimedenker | 05-03-21 | 21:38 | 3

Wacht even..

Hij is aan het praten..!!

neonreclame | 05-03-21 | 21:38

Dacht even ... wat is Bart stil vanavond, hij is er niet?

Watching the Wheels | 05-03-21 | 21:41

Ik wil wel eerst z'n partijprogramma zien.

paarsislelijk | 05-03-21 | 22:40
-weggejorist-
Lokalesheriff | 05-03-21 | 21:36 | 3

De partij Volt is een interessant verschijnsel. Ze schijnen in elk land met hetzelfde programma aan verkiezingen mee te doen. Dan is dan wel the real shit. Maar gaat dat echt werken? Gaan de Bulgaarse en de Italiaanse Volters dan toch niet zeggen tegen de Nederlandse Volters: we gaan het toch anders doen. Als dat Volt groter wordt, dan spat het uiteen. Er is geen Europees volk. De EU is niet coherent. Bulgaren worden geen Duitsers. En dat gaan we weer zien.

Rest In Privacy | 05-03-21 | 21:35 | 10

@Watching the Wheels | 05-03-21 | 21:39: volt wordt betaald door een bekende filantroop

Middensteun | 05-03-21 | 21:50

@Epistulae_Morales | 05-03-21 | 21:38: Groningers en LImburgers zijn ook verbonden door een gemeenschappelijke mentaliteit. Groningers en Limburgers verschillen uiteraard ook in mentaliteit. Aanzienlijk zelfs. Maar als je het vergelijkt met Bulgarije, en een heleboel andere landen in de EU. Ja, Groningers en Limburgers horen toch wel bij elkaar, zoals heel Nederland dan toch wel bij elkaar hoort.

De essentie van Nederland is burgerlijkheid. Dat tref je door heel Nederland dominant aan.

Rest In Privacy | 05-03-21 | 21:53

We zijn al viel Duitserder dan we zelf weten.

Bratwurst? Sauerkraut mit Schinken?

Yrrab | 05-03-21 | 22:08
▼ 7 antwoorden verborgen

Wel een goed verhaal, maar ik heb Joost nog niet op de NPO gezien dus ze gaan nooit echt veel zetels halen op deze manier. Zou mooi zijn als ze 6 zetels halen, maar ik denk eerder 2 of zo en dat is te weinig.

Watching the Wheels | 05-03-21 | 21:35 | 2

Goedemorgen Nederland, afgelopen dinsdag.

Zbrodj | 05-03-21 | 21:59

Een van de beste NL politici heeft helaas geen plaats gevonden op kieslijst PVV. Snap niet direct waarom niet. U mag raden over wie ik spreek.

MaximusAurelius | 05-03-21 | 21:34 | 1

Henk Bres.

beldewouten | 05-03-21 | 22:00

'De pvv staat buitenspel'. Ja maar dat is dan toch een beetje catch-22 Joost. Of je wil echt op een aantal belangrijke punten breken met het bestaande beleid maar dan mag je niet meedoen, of je kiest ervoor om mee te doen maar dan moet je je tevreden stellen met hier en daar wat bijschaven. Eigenlijk een bekend verhaal, en dit zal het verhaal blijven zolang de electorale verhoudingen niet radicaal anders worden.

Tashtego | 05-03-21 | 21:33

Het is een splinter. Terwijl het een intelligente man is. Hij kan beter zich aansluiten bij de VVD. Hetzelfde als met Baudet. Volledig kansloos. Hooguit 1 of 2 zetels. En dat wil Europa veranderen.

Red shirt | 05-03-21 | 21:32 | 3

Je kan nooit genoeg partijen hebben...!!

neonreclame | 05-03-21 | 21:34

Dat lijkt me overdreven. Het is niet ongewoon dat kiezers de kat uit de boom kijken. SP, Wilders en Baudet kwamen ook klein de kamer in en konden al dan niet in potentie flink doorgroeien toen mensen zagen wat ze in het parlement deden. Bij een volgende verkiezimg kan Ja 21 makkelijk naar rond de 20 zetels als ze goede optredens hebben en Baudet niet. Andersom kan baudet ook makkelijk richting 20 als hij met een duidelijk verhaal en niet te veel gedoe herstelt en Ja 21 wel gedoe krijgt.
De hamvraag wordt natuurlijk of dat de democratischer georganiseerde intellectuele uitdager wordt of dat het een gelegenheidscoalitie wordt waar egos gaan botsen en in de snelle groei slecht gefilterde sujettem tussen de gelederen komen.

Shoarmamasutra | 05-03-21 | 21:54

Baudet is compleet doorgedraaid. In het begin had die veel stemmers van rechts conservatief. Nu alleen wappies.

fubarmf | 05-03-21 | 22:27

Spartacus, ga gewoon lekker op Thierry stemmen man. Je bent het duidelijk niet met dit slappe aftreksel eens over het belangrijkste thema.

FrikandelSpeciaal | 05-03-21 | 21:31

Kan ik ook op Tom Staal stemmen?

Juffrouw op de fiets | 05-03-21 | 21:30

Joost heeft in zijn loopbaan vaak uitvoering kunnen geven aan zijn woorden en dwong daarmee respect af.

Nu zelfs van Wopke Hoekstra, die zegt te hopen dat hij bij het CDA terugkomt om invulling te geven aan een verbreding binnen het CDA.

Als JA21 genoeg zetels krijgt dan is de kans op een coalitie plaats groot.

Bolhoed | 05-03-21 | 21:30

1 vraag. Wat heeft Eerdmans nu al die jaren, dat hij al in de rotterdamse raad zit voor de "Rotterdammers" gedaan? Het lijkt me best een goede bestuurder. Hij benoemd al 20 jaar de problemen , maar lost ze echter niet op. Trouwens links en rechts zijn achterhaalde termen. Het is nu Nationalisme versus Globalisme.
FVD in de steek laten was niet een goede zet. PVV is zeker een oplossing, Eerdmans!

Sojev | 05-03-21 | 21:27 | 5

@Binnenbaan | 05-03-21 | 21:31:
De PVV heeft er puur dankzij de zetels die ze bezet houden voor gezorgd dat Rutte en de overige kartelista's niet zomaar een regering konden vormen met een meerderheid in de Eerste en Tweede Kamer. De PVV vormt daarmee een probaat middel tegen de antidemocratische kadaverdiscipline en dichtgetimmerde coalitieakkoorden.

Hup Geert!

Professor Superhirn | 05-03-21 | 21:55

Vreemde conclusie die wel waar lijkt. Toch zijn allebei in essentie zeer rechtse ideeen.. globalisme en nationalisme.
En wij maar klagen dat de hele boel naar links opschuift.

geen koning | 05-03-21 | 22:43
▼ 2 antwoorden verborgen

Zes zetels? Keep dreaming Joost.

knutsel_ | 05-03-21 | 21:27

Thier en Joo zijn zo een beetje even racistisch

Leibniz | 05-03-21 | 21:26 | 1

Niet racistisch dus, goed te weten.

IQ the Straycat | 05-03-21 | 21:27

Encryptie verzwakken? Ik denk dat Joost zich eerst beter moet inlezen...

ZOMG | 05-03-21 | 21:25 | 2

Het is al jaren een verongelijkt knulletje die zich als de erfgenaam van Fortuyn ziet. Als ik hem dag in dag uit zie prevelen met dat brilletje op dan is mijn dag weer goed. Elke oppnent aan tafel zaagt hem in twee minuten doormidden.

Prinsemarij | 05-03-21 | 21:28

Hoi Joost, je had het over jouw achtertuin en waterstijging. Wat vind je er dan van dan de provincie kost wat kost 15.000 woningen op dat laagste punt wil gaan bouwen? In jouw achtertuin?

Behangdelul | 05-03-21 | 21:23

VVD-lijsttrekker neemt voorschot op formatie Mark Rutte:

’Nationaal herstelplan voor vliegende start naar de zomer’

Door INGE LENGTON EN WOUTER DE WINTHER Updated 20 min geleden 25 min geleden in BINNENLAND

De VVD wil het gesprek met Mark Rutte (54) in de Tweede Kamer houden en per se niet in het Torentje. Het beroemdste kantoor van Nederland mag in geen geval in verband worden gebracht met de verkiezingscampagne van de liberalen. Toch twijfelt niemand eraan dat Ruttes optreden als premier in crisistijd hem de enorme virtuele voorsprong op zijn concurrenten heeft opgeleverd.

Is het nou moeilijk om het socialistische strijdlied De Internationale uit het hoofd te leren?
„Hahaha. Waartoe die vraag?”

Nou om die ruk naar links die uw partij maakt. In uw verkiezingsprogramma wordt veel geld uitgegeven en het kleeft van ’samen’ aan elkaar, net als dat van de PvdA al decennia doet. Bent u van kleur verschoten?
„Dat is niet mijn idee. De VVD is altijd een partij geweest rechts van het midden. Dat is niets veranderd. Alleen FvD zit nog iets rechtser.”

U ontkent dat de VVD naar links is opgeschoven?
„Ja. We zijn gebleven waar we zaten. In de beeldvorming is wel iets fout gegaan. Door de discussie over de dividendbelasting ontstond het beeld dat we de partij waren voor de grote ondernemingen.”

Bron: Telegraaf.nl van een paar uur geleden, morgen in de print editie.

www.telegraaf.nl/nieuws/1062207840/ma...

Hele gesprek voor niet-abonnees : imgur.com/a/IFl2Ngy , screenprint via Word.

Zwizalletju | 05-03-21 | 21:22 | 2

Trap er niet in, stem niet.

Binnenbaan | 05-03-21 | 21:32

Wat een verschrikkelijke lullo die 18jarige

MaximusAurelius | 05-03-21 | 21:21 | 3

Onze eigen Gretta... Moet je dat willen? Thierry omringt zich met zijn jugend...

Maar ik heb wel een paar uitzendingen gezien met deze jongen. Het is geen verkeerde. Maar laat die jongen nog even een paar jaar studeren.

Rest In Privacy | 05-03-21 | 21:26

@Sitting_targets | 05-03-21 | 21:26: voordat je 10-15 jaar in maatschappij hEbt meegedraaid (gewerkt, beste in normaal bedrijf en niet bij overheid) heb je niets te zoeken in politiek

MaximusAurelius | 05-03-21 | 21:28

@MaximusAurelius | 05-03-21 | 21:28: Normaal bedrijf? En dan alle functies van beneden naar boven volledig doorlopen.
Best ook alle opleidingsniveaus doorlopen, beetje met de handen werken.
Huren, en kopen.
Na het derde jaar pensioen ben je wel rijp denk ik.
Of we gaan eens zorgen voor een diversere volksvertegenwoordiging. Niet zo van kleur en sekse maar van beroepsgroepen en levensinvullingen.

geen koning | 05-03-21 | 22:39

Goed interview tot nu toe.

JohnLocke | 05-03-21 | 21:18

Wat rijmt er op Joost?
Dan ga ik een Sinterklaas gedicht voor hem maken.

Oempadoempa | 05-03-21 | 21:15 | 11

@knutsel_ | 05-03-21 | 21:56:
Nog 5 dagen Knutsel en dan ga ik me gedragen als een schoolmeisje op een Engelse kostschool...

Oempadoempa | 05-03-21 | 21:59
▼ 8 antwoorden verborgen

We gaan de antivaxx kant op met JA21. Lijkt me electoraal niet slim.

de Voorzittert | 05-03-21 | 21:14 | 2

Een kwart van Nederland krijgt/kreeg jaarlijks een griepvaccinatie, 13 miljoen mensen dus niet. In 2018 overleden er bijna 10 duizend mensen aan griep. In week 33 van vorig jaar ruim 500 mensen aan de "hittegolf", doen we blijkbaar allemaal niets mee. Of toch?

IQ the Straycat | 05-03-21 | 21:21

@IQ the Straycat | 05-03-21 | 21:21: Wel waar. We gaan van het gas af.

geen koning | 05-03-21 | 22:34

Mensen die politiek op de vlucht zijn? Projectie.

knutsel_ | 05-03-21 | 21:11

Eerdmans, een bevlogen en welbespraakte vakman. Maar mist wat flair om echt een groot deel van de zwijgende meerderheid mee te krijgen. Sowieso een euvel voor JA21 met Nanninga die ook maar een smaldeel aanspreekt qua gunfactor.

de Voorzittert | 05-03-21 | 21:10 | 5

@osolemio | 05-03-21 | 21:43:
Annabel is zwanger/uitgerekend en ze staat als hekkensluiter op de lijst. Toffe dame maar ik denk dat je qua politiek weinig van haar kunt gaan verwachten.

fubarmf | 05-03-21 | 22:36

@fubarmf | 05-03-21 | 22:36: Ze is al bevallen en het debat was goed. Inhoudelijk was zij sterk en kwam ook buitengewoon sympathiek over. Ik denk dat zij een hele grote politica kan worden.

osolemio | 06-03-21 | 01:54
▼ 2 antwoorden verborgen

Nijman gevlucht of...?

Behangdelul | 05-03-21 | 21:09

Baudet was al boos weggelopen.

Rest In Privacy | 05-03-21 | 21:05 | 3

Ja daar heb je denk ik gelijk in ,maar ik ben wel heel benieuwd hoe rutte reageerd als hem zn lollie uit zn mond trekt .

Bjorn19851111 | 05-03-21 | 21:09

Als de vragen van een zodanig niveau zijn moet je dat doen. Geen probleem.

Zwizalletju | 05-03-21 | 21:11

Het pinokio niveau dan zit ik altijd goed ,was ff zwitzal op mn poepert doen.

Bjorn19851111 | 05-03-21 | 21:39

Oh crap het is al begonnen.

knutsel_ | 05-03-21 | 21:04

Heeft joost ook een uil van minerva?

Bjorn19851111 | 05-03-21 | 21:01 | 1

Joost heeft iets met lege dozen.

demaup | 05-03-21 | 21:53

Op de valreep.....
Beste Joost,
Ben jij de nieuwe Pim?
Ben jij het oprechte, eerlijke, rechtse geluid?
Kleinere overheid, werken voor je vreten, immigratiestop, sociaal liberaal, zo min mogelijk subsidies, klimaatnuchter, criminaliteit aanpakkend?

Ruimedenker | 05-03-21 | 21:01 | 2

Er komt nooit meer een nieuwe Pim vrees ik.

JohnLocke | 05-03-21 | 21:02

Hij was er bij Pim al bij en poigde nog iets met de scherven. Hij werd weinig op waarde geschat tussen de ruziezoekers en idioten die veel in beeld kwamen bij de LPF.

Shoarmamasutra | 05-03-21 | 21:58

Proost, op een mooi gesprek!

Tashtego | 05-03-21 | 21:00

Het was trouwens het interview met Baudet hier in april of zoiets dat me deed beseffen dat het flink de verkeerde kant op aan het gaan was met Baudet. Tjonge wat een legendarisch interview om verkeerde redenen was dat.

JohnLocke | 05-03-21 | 20:59 | 1

Wat was nu het punt dat baudet wappie wappie ging?

fubarmf | 05-03-21 | 22:37

Ja21: de enige partij waar ik alle kandidaten uit pure empathie bij voorbaat onbeperkt zwangerschapsverlof toe wens. Als een soort hedendaags zilverlingenequivalent. Joost Eerdmans gaat de VVD naar rechts richten.

Gewoon uit nieuwsgierigheid: hoe dat dan precies, meneer Eerdmans?

Hetkanverkeren | 05-03-21 | 20:59 | 2

Kunt u tot 75 tellen? VVD ook en die zullen toch echt wat zetels nodig hebben voor een meerderheid.

Behangdelul | 05-03-21 | 21:11

Geert Wilders en Pieter Omtzigt nog. Wat een line-up! Ik neem aan dat Thierry niet meer komt? Jammer eigenlijk.

JohnLocke | 05-03-21 | 20:57

Zo. Volgende week het zware geschut. Gaaf, dat wordt smullen.

Deksmaat | 05-03-21 | 20:53

"Maar laten we wel wezen: met Joost Eerdmans is ongetwijfeld een redelijker gesprek te voeren dan met deze fabulerende fakenews-mitrailleur."
Als je dit zegt, zit je gewoon op een andere golflengte die niet helemaal lekker interfereert met die van Thierry Baudet. Dat, of je bent van een te laag niveau.
Of TB van een te hoog niveau, dat kan ook. Sommige mensen zijn zo intelligent - wat vaak enigszins gepaard gaat met iets minder sociaa/empathisch zijn, dat ze het niet goed trekken als anderen niet hun denksnelheid kunnen bijbenen. Dat is het denk ik. Dat in combinatie met een torenhoge hoeveelheid zelfvertrouwen, wat sommigen weer interpreteren als arrogantie, waar zij dan weer gigantisch op happen.
Destructieve interferentie, dat is wat het is.

Timide_Aso | 05-03-21 | 20:51 | 6

Salvador Dali : "Ik ben geen goede schilder. Ik ben veel te intelligent om een goede schilder te kunnen zijn"

Asteroid-B612 | 05-03-21 | 21:18

Mensen die denken dat ze heel slim zijn zijn het meestal niet, ze zijn juist te dom om te zien wat er allemaal is wat ze niet snappen.
Ik denk dat dat ook voor Baudet geld, die leeft nogal in zijn eigen fluwelen gelijkbubbel

Shoarmamasutra | 05-03-21 | 22:01

@Shoarmamasutra | 05-03-21 | 22:01: Helaas is het waar. Je zult toch moeten levelen met de normale mensen in de samenleving. Anders kun je nog zo slim zijn, maar blijft het vooral bij boekenkennis. Het klinkt als een cliché, en dat is het ook, maar daarom niet minder waar.

BigBaron | 05-03-21 | 22:50
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik ben in vrede gekomen, een goedenavond.

Brabeaulander | 05-03-21 | 20:49 | 3

Doekje..??

neonreclame | 05-03-21 | 20:50

Henkie are U ready 4 fast chat on JoepToep?!

keestelpro | 05-03-21 | 20:51

Wil je een patatje?

Rest In Privacy | 05-03-21 | 21:00

Zijn die brieven wel op 17 Maart binnen..??

neonreclame | 05-03-21 | 20:49

♫ Eerdmans & Nanninga, Eerdmans & Nanninga
Dat zijn de beste vrinden, die je maar kunt vinden.
Zie je Eerdmans gaan dan komt Nanninga er aan. ♫
Toch?

keestelpro | 05-03-21 | 20:48 | 3

Ja, maar wie is de acrobaat?

goedverstaander | 05-03-21 | 20:52

Opzich prima kerel die joost. Maar iemand die in pakweg 10 jaar tijd 4 partijen heeft gehad, wordt m toch niet voor mij

JDMslut | 05-03-21 | 20:47 | 4

JA is al de zesde...

knutsel_ | 05-03-21 | 21:07

Je moet wel kijken naar de aard van de partijen. Daar zit toch wel een lijn in. Hij zoekt telkens naar een fatsoenlijk rechts conservatief nationalistische partij. De implosie van de PVV kan je hem niet kwalijk nemen hij heeft juist geprobeerd t meermalen beter terug te bouwen. Hij viel alleen in het niet toen Wilders piekte. Met Forum kwam er toch een alternatief. Hij is laat ingestapt, vast bang dat ook dat weer een draai kreeg. En dat bleek ook.

Shoarmamasutra | 05-03-21 | 22:10

Hoi doet het toch echt goed.

fubarmf | 05-03-21 | 22:41
▼ 1 antwoord verborgen

Ik ben zwevend kiezer maar neig toch wel wat naar JA21. Maar eens kijken wat Eerdmans er van bakt zo meteen. Ik heb mijn vraag al ergens geplempt maar in het kort toch nog maar even:

Annabel Nanninga is lijstduwer bij uw partij en ze heeft aangegeven niet in de Tweede Kamer te gaan zitten want ze is al lid van Eerste Kamer en de gemeenteraad van Amsterdam. Is de beslissing van Nanninga definitief of staat de deur nog op een kier in het geval dat ze heel veel voorkeurstemmen krijgt? Ja/Nee/Weet niet/Geen mening.

goedverstaander | 05-03-21 | 20:46 | 1

U zit bij de goede partij. Die weten ook niet wat ze nou willen en waar ze bij horen.

Zwizalletju | 05-03-21 | 21:07

Dat hele JA21 stinkt zonder dat er verhalen door de media verzonnen hoeven te worden. Backstabbers.

Denkhetnjet | 05-03-21 | 20:46 | 8

@Dr_Johnson | 05-03-21 | 21:05: een beweging van 100.000 in al zn vormen en wegen controleren? Weet je wel hoeveel VVD koppen aan te top er rolden? Maar individuen in de krochten van app groepjes wegen dan zwaarder ofzo. Gewoon rare redenatie en niet eerlijk.

Denkhetnjet | 05-03-21 | 22:08

Wilders is ook afgesplitst (VVD) om principiele gronden. Is er nog iemand die dat zetelroverij of verraad vond?
Of je het wel of niet met hem eens bent, het is een duidelijk eigen geluid wat ooit bij de VVD een beetje (bolkestein) was en nu weg is.

Shoarmamasutra | 05-03-21 | 22:16
▼ 5 antwoorden verborgen

Ik wens Spartacus een gehouden vaart..!!

neonreclame | 05-03-21 | 20:45 | 2

Het is “behouden”...

eerstneukendanpraten | 05-03-21 | 21:17

Ach Joost is ervaren genoeg om dit warme bad te overleven

Mauritskade | 05-03-21 | 20:45

Afsplitsing van fatsoenlijk rechts. We gaan het zien.

Mahatma | 05-03-21 | 20:44

Wie gelooft zo'n backstabber nou.

jve89 | 05-03-21 | 20:41 | 3

Zo te lezen jij niet, ongeacht wat er gebeurd is of wat Joost gaat vertellen.
Gelukkig mag dat (nog) in Nederland.
Maareuh... Wie gelooft u eigenlijk?

EEnzame SchizofrEEN | 05-03-21 | 20:44

En het klokje tikt verder en verder en nog steeds niks het lijkt prorail wel .

Bjorn19851111 | 05-03-21 | 20:56

Een muiter...
JAtten21

Aristotalloss | 05-03-21 | 21:06

Het is vrouwelijk, zwart, begint met een "s" en eindigt op een "s".. en als het uit de boom op je hoofd valt dan ben je dood?
... Oow sorry, dit is het stamcafé nog niet. Mijn excuses.

IQ the Straycat | 05-03-21 | 20:37 | 10

@IQ the Straycat | 05-03-21 | 20:54:

Dit gaat nog een tijdje duren..

Biertje over een uurtje..??

neonreclame | 05-03-21 | 20:55

@IQ the Straycat | 05-03-21 | 21:02: Leg liever wat pretpoeder op de spiegel. Haal je gram bij Wim Vim.

Asteroid-B612 | 05-03-21 | 21:32
▼ 7 antwoorden verborgen

Aaaarch!
Joost.... ik weet ‘t niet.
Laat maar zien kerel. Show me.
En anders gewoon Geert W.

Ruimedenker | 05-03-21 | 20:37

Circle jerken rond JA21 en sneren naar FvD. Needles to say wie de schrijver dezes is. Sterkte 17 maart Bart.

NeedIsaymore? | 05-03-21 | 20:36 | 3

Baudet wilde alleen komen als hij de muziek mocht bepalen.

Rest In Privacy | 05-03-21 | 20:37

@Gulliver | 05-03-21 | 20:37:

Hetgeen me brengt bij de vraag die ik Joost nou eens zou willen stellen: van welke muziek hou je eigenlijk, pop, klassiek, jazz? En zo ja, geef eens wat voorbeelden van muziek die je dan 's avonds bij een biertje of wijntje opzet, en waarbij je je ogen sluit en geniet.

Dr_Johnson | 05-03-21 | 21:00

Eigenlijk best wel zin in...

Hup Joost,,!!

neonreclame | 05-03-21 | 20:36

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl