achtergrond

Geenstijl

Terugkijken. Econoom SLOOPT reputatie Barbara Baarsma (Rabobank) en Coen Teulings (UU) in Op1

Met zulke vrienden heb je geen vijanden meer nodig

Dus. Eerst zetten economen Barbara Baarsma (Rabobank) en Coen Teulings (Universiteit Utrecht) hun naam onder een plan, dat helemaal geen plan blijkt te zijn. Vervolgens verschijnen economen Barbara Baarsma (Rabobank) en Coen Teulings (Universiteit Utrecht) in allerlei media om dat plan, dat helemaal geen plan blijkt te zijn, te verdedigen. Daarna komt de initiatiefnemer met vage insinuaties over 'druk' uit 'kabinetskringen' en trekken economen Barbara Baarsma (Rabobank) en Coen Teulings (Universiteit Utrecht) zich met een identieke verklaring op LinkedIn terug. Daarna schrijven economen Barbara Baarsma (Rabobank) en Coen Teulings (Universiteit Utrecht) nóg een identieke verklaring op LinkedIn, waarin ze de suggestie dat ze onder druk zijn gezet ontkennen. En vervolgens laten economen Barbara Baarsma (Rabobank) en Coen Teulings (Universiteit Utrecht) een andere econoom, namelijk Arnoud Boot, bij Op1 een volstrekt onbegrijpelijk verhaal vertellen over dat hij (Arnoud Boot dus) hen wél onder druk heeft gezet, dat het eigenlijk helemaal niet over het plan gaat (???!!!, red.) en dat ze een 'verkeerde afslag' hebben genomen.

En dan durft Boot over economen Barbara Baarsma (Rabobank) en Coen Teulings (Universiteit Utrecht) nog te zeggen: "Het zijn buitengenwoon waardevolle mensen. Voor het economisch debat, voor economische wetenschap, etcetera, natuurlijk."  Ondertussen zegt de Universiteit Utrecht helemaal niks over de strapatsen van haar universiteitshoogleraar en suggereert de Rabobank met een misleidende tweet dat Baarsma daar binnenkort vertrokken is. En u weet. Dit is Nederland. Teulings schuift over twee weken weer gezellig aan om aan Jort Kelder uit te leggen hoe de wereld in elkaar zit, Baarsma duikt binnenkort op als tafeldame van Matthijs en dan lachen ze misschien nog een keertje over de 'verkeerde afslag', maar herinnert niemand hen er echt aan dat ze als een stel laffe honden in hun hok zijn gedoken toen ze verantwoordelijkheid moesten nemen voor het feit dat ze op volstrekt ondoordachte wijze het halve land land lekker hebben gemaakt door een quasi-wetenschappelijk stempel op een volstrekt onuitvoerbaar plan te zetten. Als je durft te beweren dat dit 'buitengewoon waardevolle mensen' zijn, dan ben je misschien wel econoom, maar snap je niets van het begrip 'waarde'. Het is crisis. Alle economen terug naar hun eigen land. En snel een beetje.

Zo dus

FD over HerstelNL: ‘Dergelijk advies levert veel aandacht op, maar ook krassen op reputaties. Want slechte plannen blijven slecht, ook als gerenommeerde economen zich er tijdelijk achter scharen.’ Goede analyse van @mathijsbouman over de waarde van optionaliteit.

Image
FD Nieuws
FD Nieuws
@FD_Nieuws

Economen en corona fd.nl/opinie/1375015…

128
Reply

"Mijn eigen, toevallig identieke afweging"

"Mijn eigen, toevallig identieke afweging"

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.