achtergrond

Geenstijl

De laatste sneeuwdag in het Stamcafé

Jongens wat een heerlijk weekend was het

Allemaal geschaatst, niemand gevallen of door het ijs gezakt? Nou, laatste avond Bols, Beerenburg of Zuidam dan maar en opwarmen bij de verzamelde klanken uit de panelenjukebox of de hartverwarmende woorden van Martin Bosma over D66, hieronder. Zelf zitten we ons te warmen aan wat weemoed. Naar de vrijzinnigheid van het internet en de wereld van 2008, welteverstaan, toen sociale controle tegen nodeloze kwets nog louter analoog was, woke nog niet tot ongefundeerde cancelwerkloosheid leidde en een paar tetten op het web nog niet tendentieus werden geacht. En die simpele weemoed komt allemaal door één mailtje dat in de stijlloze inbox plofte vandaag:

"Hallo, Geenstijlredactie
Ik kwam deze foto (
zie bijlage ) tegen op een gerenommeerd Amerikaans fotoblog. Wat mijn aandacht trok was het welbekende roze kroontje in de linkerbovenhoek, en dat deze meneer een ongelofelijk Hollandse kop heeft. Ik stuur deze mail uit nieuwsgierigheid naar de context van deze foto. Ik hoop dat jullie mij iets over deze kunnen vertellen. Bij voorbaat dank en met vriendelijke groet, [naw bij redactie bekend]"

Natuurlijk hadden we het antwoord paraat in de voorste breinkwabben: op de foto herkennen we Rob Muntz die in 2008 een serie schaamteloze reis-avonturen schreef voor GS, vanuit Paraguay waar onze kunstbroeder en zijn boezemvriend Arthur van Amerongen destijds zat ondergedoken, gevlucht voor het stijve linkerarm-regime van de Politieke Correctheid nadat hij het islamrealistische Brussel: Eurabia had geschreven. Aldaar maakte het duo een heleboel middelvingerpret met de lokale middenstand, en daaronder. Wat begon als een brave ontdekkingsreis, verzandde al snel in een vuige vertelling over de zelfkant van de immer goedgeluimde voormalige televisemaker. Een en ander is gelukkig voor de eeuwigheid gekroniekeerd in een achtdelige serie plus kerstspecial, alhier ter uwer vermaak nog eens uit de annalen van uw weblog opgerakeld (extragratis tip: voor die tendentieuze tetten meteen doorklikken naar de kerstspecial):

Rob Muntz in Paraguay, deel 1
Rob Muntz in Paraguay, deel 2
Hola! Tetas. Rob Muntz in Paraguay, deel 3
Sapperdeflap! Rob Muntz in Paraguay, deel 4
Ojee bruinhemden! Rob Muntz in Paraguay, deel 5
Nueva Germania! Rob Muntz in Paraguay, deel 6
Colonia Nueva Germania. Rob Muntz in Paraguay, deel 7
Rob Muntz Paraguay Kerst Special

Gelukkig is er nog een beetje polemiek in de politiek:

Bonusvraag: van wie waren al deze assets?

Bonusvraag: van wie waren al deze assets?

Antwoord: van een vrouw die zich 'buitenstaander' noemt en wier enige binding met Nederland haar paspoort is. Dit komt uit haar nevenverdienstenformuliertje van de Verenigde Naties, 2012. Hier ook nog 2013 en 2014, toen ze inmiddels zes hypotheken had.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.