Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Feynman en/of Feiten – Sneeuwvrij?

Kinderen raken besmet, kopiëren het, verspreiden het. Dat was al bekend in APRIL

Je zou toch denken dat met een jaar ervaring in online onderwijs het simpel zou zijn maandag de scholen te sluiten voor die laatste paar examenleerlingen die nog mogen en moeten komen? Als is het maar om de zorg te ontlasten van een paar simpele botbreuken. Code Rood, teststraat dicht, school open, stap maar op je fietsje naar de koelkast om een gooi te doen naar je examen!

Rutte meldde triomfantelijk dat de basisscholen weer open mochten. Binnen de kleine lettertjes van deze verkiezingsstunt kwam de aap uit de mouw: een klas mag alleen contact hebben met een paar leerlingen uit de eigen klas, om brede verspreiding zoals in Lansingerland te voorkomen. Het is een boekwerk dat ik u zal besparen, micromanagement dat negen maanden over datum is.

De onderliggende filosofie die wederom slecht gedeeld wordt is simpel: Bubblelicious. Hopen dat een uitbraak beperkt blijft tot een gezin of een tafeltje, hooguit een hele klas. De kinderen niet meer naar de buitenschoolse opvang, want daar zouden leden van de ene klas leden uit de andere klas ontmoeten. Het idee is zo simpel, dat je afvraagt waarom het in geen enkel draaiboek stond.

De ouders laten thuiswerken, zodat een besmetting in het gezin blijft, en niet wordt meegenomen naar de werkgever. Niet winkelen of de horeca in, want daar ontmoeten kinderen & volwassen zich in andere samenstelling dan in de klas of op het werk. Hier wordt met de botte bijl het aantal verschillende contacten dat iemand kan hebben gereduceerd. Alles wordt gelekt, behalve het motief.

KLAS

Het is precies dezelfde compartimentindeling die de brandweer voor grotere gebouwen voorschrijft, zodat nooit het hele pand snel afbrand. Deze techniek is erg oud. De kans dat deze methode gaat werken, wordt groter naar mate je deze duidelijk uitlegt. Voor mij is het onbegrijpelijk dat dit al een jaar niet gebeurd. Daarmee wordt de naleving vanuit het kabinet al gesaboteerd.

31 scholen in Brabant gaven aan die missie niet in enkele dagen te kunnen regelen. Waarom is dit plan niet in april gedeeld en uitgevoerd? Let wel, schoolbesturen en docenten moeten deze nieuwe maatregelen uitwerken tot lokaal maatwerk -onbetaald- terwijl de school gewoon open is. Zelfs de ramen staan open voor extra ventilatie, dankzij de extreme kou maakt fysiek onderwijs geen kans.

Natuurlijk zijn kinderen zonder heftige symptomen en hoestbuien minder gevaarlijk als volwassenen die klachten negeren, of na een positieve test vrolijk de hort op gaan. Maar ze doorlopen nog steeds alle stadia. Ze raken besmet, ze kopiëren het virus, en verspreiden het. Dat was al bekend in APRIL. Het enige wat kinderen minder hebben, is een immuunsysteem dat longen, hart en brein aanvalt.

Docenten wordt gevraagd mee te gaan in steeds wisselend ad-hoc beleid, met extreem korte invoertijden, ze mogen -gratis- meer uren maken om daarna ongevaccineerd contactonderwijs aan te bieden. Toen Rutte voor de kerstvakantie op dinsdagavond besloot dat er woensdagochtend online les moest komen, kregen de meeste leerlingen helemaal geen les meer. De koek was op.

Het FD kwam met het nieuws dat 40% van de leerlingen zal zakken voor het eindexamen. Daar moeten volgens minister Slob de leerlingen rekening mee houden. Ben je lekker mee: een jaarsalaris minder in je carrière. Dit zal voor een plotselinge groei van het aantal leerlingen & klassen zorgen. Dat personeel en lokalen zijn er helemaal niet. Goede examendocenten in exacte vakken al helemaal.

Precies dezelfde groei ontstond deze zomer in het hoger onderwijs dankzij “altijd geslaagd” coronadiploma's. Docenten mochten examenleerlingen maanden langer lesgeven -onbetaald- om ze toch over de streep te trekken. Het slagingspercentage steeg, het aantal docenten in het hoger onderwijs niet. Docenten compleet overwerkt, maar hun werkgever krijgt geen extra geld.

Deze studenten hebben dankzij een gebrek aan bagage, geen sociaal leven met medestudenten en veel online onderwijs een valse start. Binnen een systeem waar een jaartje studievertraging keihard wordt afgerekend met de student. Van extra collegegeld tot en met extra studiegeld. Studeren is een investering die je alleen mag aftrekken van je bijbaantje als vakkenvuller, niet van je latere baan.

Doordat leerlingen alleen online getoetst mogen worden, is steeds slechter in beeld hoe groot per kind de schade is. Het wordt lastig te bepalen welk niveau een leerling heeft, welke hulp nodig is. We hebben afgelopen jaar gezien dat met de mantel der liefde iedereen bevorderen vooral leidt tot kinderen die nog verder verzuipen in online klassen waarin ze niet kunnen meekomen.

Met geld strooien om achterstanden aan te pakken in vakanties is maar zeer beperkt haalbaar. Leerlingen en docenten hebben deze rustmomenten keihard nodig.

Hun grootste achterstand zit in welzijn.

Reaguursels

Inloggen

Nou de scholen blijven weer dicht hoor. Bij ons hebben de juffen vrijdagmiddag vrij genomen om slingers op te hangen en koffie te leuten. Om dan maandag gewoon WEER 15 minuten les te geven en dan “tot 11.50 uur, doe je best” te roepen. Dit zijn geen leraressen meer die kennis overbrengen en enthousiasmeren, maar ongemotiveerde werknemers die gewoon naar een website verwijzen. Je koopt een lesprogramma in, zet de kids aan het werk en hup het huishouden doen. En dan zeuren om nog meer geld omdat ze thuisonderwijs zwaar vinden...

Rechtsdraaiend | 07-02-21 | 20:41

Goed om bevestigd te zien dat ik op GS echt niets meer te zoeken heb

Buerman | 07-02-21 | 16:27

Feynman begrijpt nog steeds niet dat het niet gaat om voorkomen dat het virus rondgaat ten koste van alles maar het proberen te beperken qua snelheid. De circulatie stilleggen is een pijpdroom. Dat kan je even doen maar lost niets op. Maatschappij kan gewoon niet lang genoeg op slot. Dus dat doe je alleen om extremen te voorkomen. Niet om dood en ziekte te voorkomen. Als mensen zo graag oma willen blijven omhelzen net zo vaak als hun eigen kinderen, mogen ze dat zelf weten. Dat langdurige reguleren is een droom. Feynman klinkt wel erg vaak als advocaat van het totalitaire regime want dat heb je nodig om zijn suggesties te implementeren. Of een gedweeë bevolking met minimale individualiteit, dat schijnt ook goed te werken tegen de verspreiding.

GeenAccount | 07-02-21 | 15:51

In de gevangeniswereld is het al tijden bekend dat je bij infectieziektenuitbraken de patiënten moet opsporen en samen in 1 gebouw moet stoppen om de rest schoon te houden. Toch zie je in de VS in de gevangenissen HIV en tuberculose goede zaken doen. (Hier trouwens niet maar medisch gezien moet je hier ook niet in de gevangenis komen).

Nichtsneues | 07-02-21 | 15:25

In buitenhof eindelijk eens een deskundige die uitlegt wat een ontzettende boerenl*l Rutte is.
De afbraak van de zorg is overigens al begonnen onder Balkenende.

likdoorn | 07-02-21 | 12:30 | 4

@likdoorn
Ik heb niet gekeken, maar wie is die deskundige en is hij inderdaad deskundig?

Alco-de-Holist | 07-02-21 | 14:08
▼ 1 antwoord verborgen

Nu de Britse variant leidend is, heeft vaccineren nog zin. Dit gaat een tijdelijk effect worden: Coronavirus latest news: Oxford vaccine offers 'limited' protection against mild cases of South Africa variant - but can protect against severe disease www.standard.co.uk/news/health/oxford...

Feynman | 07-02-21 | 11:31 | 1

Fijn, sneller vaccineren, hoe minder virus circuleert hoe minder kans op een vervelende mutatie omdat de aantallen kleiner zijn. In ons vaccinatietempo is het binnenkort nauwelijks meer nodig om te vaccineren: iedereen heeft het gehad of is al dood. Probleem opgelost.

Beter: iedere week de risicogroepen van 1 veiligheidsregio vaccineren. Ben je over 6 maanden klaar. En de ziekenhuizen hebben het er 2 weken later minder druk.

Nichtsneues | 07-02-21 | 15:28
-weggejorist-
Mark Smeeks | 07-02-21 | 11:26

Ach, al die kindertjes die nog nóóit zo'n sneeuwpak hebben gezien moeten uitgerekend morgen weer naar school na zoveel weken binnen zitten terwijl ze met deze sneeuw juist een frisse neus zouden kunnen halen, maakt die ene week dan nog iets uit? Dat ene uurtje sneeuwpret ná school zet geen sneeuwpop aan de dijk, natte kleertjes, warme douche, eten, half uurtje t.v. en dan naar bedje toe. Morgen weer een schooldag en in de pauze mag je een kwartiertje sneeuwballen gooien hahaha leuk hoor....pfff

potjandorie | 07-02-21 | 10:58 | 1

Het speelkwartiel zal heus wel wat langer zijn hoor.

zeeman73 | 07-02-21 | 13:14

Ik heb al vaker gelezen dat leraren extra lessen willen geven aan leerlingen, vooral leerlingen met achterstand. Het antwoord is en blijft continu een keiharde "Nee!", want niet belangrijk genoeg. Het gaat hier om groep 7-8, kleine groepjes van bijvoorbeeld 8 leerlingen in de vakanties. Nee, nee, nee is het antwoord.

Maar vervolgens andere groepen 8 van 20-30 leerlingen wél toelaten voor (extra) lessen. Het is gewoon niet uit te leggen.

Koekkeloere | 07-02-21 | 10:17

Nog twee interessante artikelen in de Welt am Sontag;
www.welt.de/politik/deutschland/artic...
Wetenschappers maken op aanvraag van de minister modelen om het beleid te ondersteunen. Gebeurt dat ook in Nederland?
www.welt.de/politik/ausland/plus22587...
In de UK gaat veel niet goed maar het vaccineren gaat als een dolle. Waarom gaat het daar wel goed en hier in Europa zo langzaam?

mikes43357369 | 07-02-21 | 09:59 | 1

De UK heeft geen last meer van de diktators uit Brussel als het om vaccins gaat.
Rutte zei het al voor de camera we kunnen geen spoetnick vaccin gebruiken zonder toestemming van de EMA.
Dus ons lot ligt voor een groot gedeelte in handen van de EU.

likdoorn | 07-02-21 | 11:58

Het zijn niet alleen Nederlanders die zich steeds minder aan de maatregelen houden.
www.welt.de/politik/ausland/plus22586...
"Österreich lockert am Montag die Kontaktbeschränkungen – trotz hoher Coronazahlen. Die Sehnsucht nach mehr Freiheiten sei zuletzt größer geworden, sagt Bundeskanzler Kurz im WELT AM SONNTAG-Interview. Immer weniger Leute hätten sich noch an die Vorschriften gehalten."
Het is veel gevraagd van mensen die geen risico lopen om hun leven een jaar op te schorten.

mikes43357369 | 07-02-21 | 09:52

Zouden virussen dezelfde amfibische angst hebben zoals wij, voor de termen code oranje, code rood?

nobodiesunmighty | 07-02-21 | 09:49

Dit heette vroeger "ijsvrij", niet sneeuwvrij.

van Oeffelen | 07-02-21 | 09:29
-weggejorist-
Braindead2000 | 07-02-21 | 09:12 | 1

Overleg op het Carshuis gaat niet door want "sneeuw"?
Is het onderwerp niet belangrijk, is er geen haast, kan het gebouw niet gelucht worden, is Teams vastgelopen?

Zorc | 07-02-21 | 08:44 | 1

En die werkgevers blijven maar onterecht eisen dat hun mensen op het werk komen. Daar zou Rutte eens wat aan moeten doen.

Nichtsneues | 07-02-21 | 15:19

-n gaat lekker vandaag!

rigelstraat | 07-02-21 | 08:16

Wynia besluit met een hoopvolle boodschap: het is helemaal nog niet zeker dat Rutte de grootste wordt.
Rutte die ‘liberale’ premier van de ‘volkspartij’ voor ‘vrijheid’ en ‘democratie’. Precies 3 concepten waar Mark geen enkele voeling mee heeft.

ratelaar | 07-02-21 | 09:02

De voetbaltrainer Fred of Ome Willem?

zwaaropdehand | 07-02-21 | 10:13

Voordeel is wel dat we nu paar weken erlost zijn van die klimaat activisten.

Hun argumenten zijn niet bestand tegen een witte wereld en -12.

rigelstraat | 07-02-21 | 07:49 | 6

‘Global warming’ is al lang veranderd in ‘extreem’ weer en ‘climate change’. Ergo; als u niet wil sterven aan ‘extreme’ koude: stop met vleeseten, stop met vluegen, stop met autorijden, stop met houtstook, stop met LEVEN!!!1!!!1.

Dat is steeds se boodschap van activisten. Vermeid elk risico, blijf binnen en stop met (genieten van) leven.
U moet boetedoen. De kerk en wraakvolle god heeft u de rug toegekeerd, leve de nieuwe kerk. De kerk van de wetenschap en de mens (ipv god) die de wereld creëert.

Dezelfde mechanismen allen een inverte benadering.

ratelaar | 07-02-21 | 09:09

@ratelaar | 07-02-21 | 09:09: dank voor uw commentaar maar het zou prettig zijn als u de NL grammatica in ere houdt. "Vermeid" is nog steeds vermijd...... om maar een voorbeeld te noemen.

be_careful | 07-02-21 | 13:18

Maakt voor klimaatgekkies niet uit, als het kouder wordt dan roepen ze weer dat dit ook komt door de opwarming, doordat de golfstroom omdraait. Ze praten alles naar de door hun gewenste uitkomst toe.

kunstliefhebber | 07-02-21 | 14:58
▼ 3 antwoorden verborgen

Zoals altijd was 'het onderwijs er niet klaar voor'. Dit omdat het onderwijs altijd lijkt te wachten tot zij ergens toe worden aangezet, dan wordt er meegestribbeld en dan doen ze het toch maar. Elke keer weer. Heb zelf een vitaal beroep en heb de gehele coronaperiode gewoon moeten werken. Locatie is door ons zelf coronaveilig gemaakt, niks wachten op het management, Rutte of de regering. Niemand bij ons heeft corona opgelopen.

Weerduivel | 07-02-21 | 07:15 | 2

De meeste scholen hadden een plan voor alle leerlingen op school met looproutes & afstand, een plan voor halve klassen en een plan voor alles online. Toen kwam een oekaze om de alle leerlingen thuis te houden, maar de examenklassen wel op school, desnoods als halve klassen. Die optie is nooit gecommuniceerd. Dan krijg je dat het verkorte rooster voor alles online, niet klopt met het rooster voor de examenleerlingen die wel op locatie zijn.

De scholen krijgen daadwerkelijk pas een halve dag vooraf te horen wat ze wel en niet mogen, waarbij alle bestaande plannen rechtstreeks de prullenbak in mogen.

Feynman | 07-02-21 | 07:35

Een echte test van dit soort maatregelen is of er niemand van de anderen ziek wordt nadat een medewerker met beginnende corona, en zonder symptomen, op het werk was. Nog beter, sls een asymptomatische medewerker niemand aansteekt. Petje af voor eigen initiatief en zelf nadenken.

Stil_Haben | 07-02-21 | 07:48

Rutte zet in op de groepsimmuniteit door leraren en ouders via de kinderen te besmetten die dan weer hun vrienden en collega's besmetten.
Met als onzin argument dan kinderen niet besmettelijk zijn omdat ze minder symptomen hebben.

Osdorpertje | 07-02-21 | 04:56 | 3

Nogal logisch dat als je minder symptomen hebt dat je dan minder besmettelijk bent

Fijn_dat_je_er_bent | 07-02-21 | 07:56

Kinderen killen dit type beter. besmettingsmodellen moeten telkenmale worden bijgesteld en zijn niet betrouwbaar, ongecontroleerd observationeel continue wisselend onderzoek. Zelfde missers worden gemaakt als in de middeeeuwen tot heden. Ook in de middeleeuwen was afstand houden een manier om de eeuwenlang durende killer, de pest tegen te houden. Ok, ander beestje. Maar toch massale sterfte. Modellen worden gebruikt om persoonlijke voorkeuren uit te voeren onder het mom van wetenschap. Er is nu zoveel veranderd dat hier zelfs geen complex wiskundig model gaat helpen. In tegendeel zelfs. O ja, dit is een opinie.

nobodiesunmighty | 07-02-21 | 09:59

Shit, heb net auto op straat ff sneeuwvrij gemaakt.
Maar dat mag dus eigenlijk niet. Avondklok, jeeeee

TheOne48 | 07-02-21 | 02:12

Ik zat te scrollen maar bij “extreme kou” ben ik definitief afgehaakt.

Messerschmitt | 07-02-21 | 00:16

Wat is het toch moeilijk om voor je eigen kroost te zorgen tegenwoordig.

Pap ouders, kom op zeg. Drie keer vakantie per jaar is al bespottelijk.
Beetje een jaar afzien en het is al huilen met de pet op.Graag de dienstplicht weer invoeren, niet dat ik daar veel heb gedaan maar goed toch veertien maanden afzien.

pegaje | 07-02-21 | 00:00 | 4

Rubberen-tegelcultuur. Mama en Papa moeten overal bij opletten, want stel je voor dat er iets gebeurd. Kinderen worden niet losgelaten en kunnen niks zelfstandig. Gevolg: kinderen hebben continu alle aandacht nodig en moeten vermaakt worden.

elco485 | 07-02-21 | 01:14

U heeft duidelijk geen (jonge) kinderen. En zie daar het probleem van deze tijd; empathie tot aan de deur. Alleen wat binnen de eigen belevingssfeer valt krijgt empathie en medeleven, de rest kan stikken.

Magna Carta | 07-02-21 | 08:06

@Magna Carta | 07-02-21 | 08:06: Valt wel binnen mijn eigen belevingssfeer en ben het volkomen eens met bovenstaande reacties.

B. Randnetel | 07-02-21 | 09:44
▼ 1 antwoord verborgen

Waarom hoor ik niets over een mogelijk geneesmiddel dat in Israel is ontwikkeld? Dat is toch groot nieuws? Dus niet vaccinatie maar genezend? Heb het op de Margriet site (sic) vanochtend gelezen. Telegraaf heeft er als enige melding van gemaakt vanavond..

decaliter | 06-02-21 | 23:56 | 5

Hoeveel olifanten moet hier voor afgeknald worden?

Hondt | 07-02-21 | 00:57

@decaliter | 06-02-21 | 23:57: past niet in het jaarlijkse verplichte vaccinatie programma die op stapel staat

davidhasseltoff | 07-02-21 | 01:06
▼ 2 antwoorden verborgen

dit stukje kan niet serieus zijn of wel?

stunter | 06-02-21 | 23:45

Ach, een beetje trollen, een beetje gaslighten, een beetje reverse psychology, en de mensen doen precies wat je wil...

King of the Oneliner | 06-02-21 | 23:41 | 1

De mensen......... jij beschrijft de gemiddelde VVD stemmer over de jaren heen....

Koning BongoBongo | 07-02-21 | 07:54

foutje bedankt, niet zo erg dat het contract herzien moet worden ervoor:
"Dit zal voor een plotselinge groei van het aantal leerlingen & klassen zorgen. Dat personeel en lokalen zijn er helemaal niet. Goede examendocenten in exacte vakken al helemaal NIET."

You can thank me later.

King of the Oneliner | 06-02-21 | 23:29 | 3

Bedankt voor die opendeur die je intrapt. Zoiets ??

Flow_Snake | 06-02-21 | 23:38

@King of the Oneliner | 06-02-21 | 23:42: Die

Koning BongoBongo | 07-02-21 | 07:55

Angst is een slechte raadgever. Dat, in combinatie met een vleugje dunning-krugereffect, is een succes formule om je samenleving over het randje te toppelen. Maar blijf vooral nog even volhouden en stel vooral geen vragen, want we navigeren op de achteruitkijkspiegel met 50% van de kennis in een spannende onzekere fase van de crisis of zoiets.

Dat was een jaar geleden een mooi verhaal, maar is inmiddels zijn geloofwaardigheid verloren. Het is wel duidelijk, ons crisis team is onderdeel van het probleem, niet de oplossing. Kicking the can to see another day, want woorden als “solidariteit” en “verbinding” zijn slechts een goedkope afleidingsmanoeuvre voor de bekrompen toekomstvisie en leiderschap waar het in dit land aan ontbreekt.

deugallergie | 06-02-21 | 23:22

Hier doen ze her wel goed hoor... toetsen Engels met 2e laptop en Google translate. De rest wordt via app groepjes gedeeld tijdens de toets. Ikmoet zeggen; "ze weten zich goed te houden" en zolang dit het beleid is gaan ze gewoon over. Whahaha. Maar mooie tegel weer feymann ^^

Flow_Snake | 06-02-21 | 23:07 | 5

@Papa Jones | 06-02-21 | 23:23: ik had ook liever normaal onderwijs gezien, maar heb ook gezien hoe knullig het er aan toe gaat. Dus ben blij dat ze oud en wijs genoeg zijn dit zelf goed op te pakken... die paar uur online les is al helemaal lachwekkend en kansloos. Dus ik zal de laatste zijn om te zeggen dat ze er slecht aan doen.

Flow_Snake | 06-02-21 | 23:29

@Flow_Snake | 06-02-21 | 23:29: Nee, ik snap het ook wel, dat die kinderen dat zo doen... ik snap alleen niet dat ze op school dat toestaan / niet doorhebben.

Op school hier hebben ze gewoon de toetsen stilgelegd. Ja, opstellen maken, dat kan nog wel.
Hoewel ze laatst weer begonnen zijn met wat overhoringen, ook voor geschiedenis. Ik zal mijn zoon eens vragen hoe ze dat doen.

Papa Jones | 06-02-21 | 23:41
▼ 2 antwoorden verborgen

Weet je wat ik ook niet begrijp. Ik ben 62 plusser. Risicogroep voor corona sinds 1 jaar dus.
Ik meen mij te herinneren , dat er een paar geleden plotseling een wet is aangenomen die de AOW leeftijd verhoogde van 65 naar ongeveer 67 jaar.
We werden immers allemaal gezond ouder en die 60 plussers moesten niet zo zeuren....Nou ik kan jullie vertellen , dat ik al heel wat vrienden ten grave heb zien dragen geboren tussen 1957 en 1960. Maar niemand die het erover heeft.
Je leest alsmaar over "dorhout". Enge wereld en eng land is dit geworden. BAH!

Sojev | 06-02-21 | 23:01 | 5

@El Rico Grande | 06-02-21 | 23:04: Dat is helaas een feit. Ze willen echter niet alleen over een pensioen beschikken, ze gunnen je ook de schamele erfenis niet. Arm zul je je ouderdom in gaan! Ik begrijp niet , dat er zoveel sadisten op deze Rutte clown blijven stemmen. Zegt wel iets over de sociale toestand in dit land.

Sojev | 06-02-21 | 23:09

Er moet nog meer dor hout en de AOW blijft 67 om de coronacrisis te financieren.

klaas24 | 07-02-21 | 00:16

Tsja, als je vriendenkring bestaat uit kettingrokers, zuipschuiten en vraatzuchtigen dan is het vrij normaal dat ze rond deze tijd het hoekje omgaan. "Dor hout" is zo iemand, en dan nog eens tien jaar ouder, die last heeft van COVID en in een hospice thuishoort, en niet op een IC...

Rhenium | 07-02-21 | 00:39
▼ 2 antwoorden verborgen

Kan er nog steeds niet over uit dat de meerderheid van de burgers zich laten koeieneren door een regering,die sinds april geen enkele moer gedaan hebben aan opschaling van ziekenhuis personeel enz enz.
Wie zijn die mensen toch die alles maar pikken van een stelletje gewetenloze narcisten met hun nepregering.

komtdatschot | 06-02-21 | 22:56 | 4

Dat zijn die mensen die bellen om hun buurman aan te geven?

MoonBeebe | 06-02-21 | 23:21

Sheeple

Ron_Paul | 07-02-21 | 00:07
▼ 1 antwoord verborgen

Even iets anders; overleg catshuis gaat niet door wegens weersomstandigheden !! Haha. Nooit van online vergaderen gehoord , pluchezitters? Nou, het onderwijs wel. Bedrijfscultuur wel. Opgedragen door jullie!
Stelletje kakmakkelijken!!!

Mispel | 06-02-21 | 22:48 | 5

Op Zoom werken de driftbuien van Rutte niet. Als hij onder zijn pc met het schuim op de lippen gillend over de grond rolt, gaan de anderen even koffie halen. Niet de bedoeling.

De Geus | 06-02-21 | 23:08

Het is oh zo simpel en de verklaring voor alles wat misgaat; slechts weinig mensen willen het geloven maar heel bestuurlijk Nederland hangt aan elkaar van goede bedoelingen en complete incompetentie op alle, maar dan ook álle, vlakken. Zo ook online vergaderen, ik zou niet verbaasd zijn als geen enkele laptop van de Tweede Kamer beschikt over Microsoft Teams, om een voorbeeld te noemen.

Pontius Vulgaris | 06-02-21 | 23:27

Is online vergaderen wel veilig genoeg dan?

Bootvisser | 07-02-21 | 10:35
▼ 2 antwoorden verborgen

Morgen geen vaccinaties vanwege sneeuw. Sneeuw is dus gevaarlijker volgens Rutte. Krijgen we nu dus voortaan ook lockdown bij winterse neerslag? Gaat nergens meer over

Nescio73 | 06-02-21 | 22:39 | 5

Die trend is al jaren geleden ingezet, toe de NS al bij bladeren op de rails het niet langer kon blijven rijden.

EEnzame SchizofrEEN | 06-02-21 | 22:49

@komtdatschot | 06-02-21 | 22:46: Beetje longontsteking oplopen moet je durven riskeren om het risico dat je door corona longontsteking krijgt te verkleinen.

Binnenbaan | 06-02-21 | 22:50
▼ 2 antwoorden verborgen

Ben je docent en zit je qua leeftijd en andere reden in een risicogroep, dan snap ik de onwil. Zo niet, dan mag er wel een beroep op je gedaan worden om door te werken. Je bent net zo essentieel als artsen, verzorgenden, brandweer, supermarktpersoneel, enz. Het is wel taak van de overheid om deze mensen daar ook beter voor te belonen en ze te beschermen door juist hen als eerste een vaccin aan te bieden, ipv oudjes van 90 jaar oud.
Verder doen alleen mensen zonder kinderen of met van die perfecte brave kinderen zonder 'rugzakjes' lichtzinnig over thuisonderwijs. Voor mijn vrouw en ik en gigantisch veel kennissen in dezelfde situatie waren de gesloten scholen werkelijk een hel, met als gevolg psychische en fysieke gezondheidsproblemen, relaties onder druk en nog niet te overziene gevolgen voor de kinderen zelf. Alle overige maatregelen waren een lachertje vergeleken met de sluiting van de scholen.

Quantum Suicide | 06-02-21 | 22:38 | 10

Een docent is geen essentieel beroep in vergelijking met de andere beroepen die je noemt .Leg het onderwijs gewoon een paar maanden stil en hou daar rekening mee aan het einde van het schooljaar .Los dit weer op als Covid zijn biezen heeft gepakt. En als je kinderen hebt pas je je eigen mogelijkheden daarop aan en dat doe je met plezier want het zijn je eigen kinderen en je krijgt er heel veel voor terug in de toekomst ....... zeggen alle ouders.

Koning BongoBongo | 07-02-21 | 08:05

Tja, gesloten scholen, de kinderen thuis, Je zou met pensioen gaan en er dan achter komen dat je niet met je partner door een deur kan? Hoe kan dit een hel zijn?

brie-de-penis | 07-02-21 | 13:16
▼ 7 antwoorden verborgen

Was dit nou echt allemaal nodig om ervoor te zorgen dat de STINT niet meer op de weg zou komen? Dan had je toch alleen de kinderopvang hoeven te sluiten? Raar...

DanskeRob | 06-02-21 | 22:34

Rutte de prutser verprutst weer wat. Hoe kan het dat die clown nog steeds de boel mag blijven verprutsen.

El Rico Grande | 06-02-21 | 22:33 | 3

Omdat een kleine vier miljoen kwaadaardige egocentrische gnomen op dat schorem blijft stemmen.

Zapata10 | 06-02-21 | 22:37

@Zapata10 | 06-02-21 | 22:37: vaak uit gebrek aan een acceptabel alternatief. Het is niet alleen de VVD. Het is alles.

Binnenbaan | 06-02-21 | 22:48

Ik hoorde van een oud collega dat ze op Rutte ging stemmen. Reden was dat ze Wilders een rare vond en van Rutte wist ze niets negatiefs te melden, wat ik raar vond ........ en bij doorvragen ook niets positiefs ,wat ik weer niet raar vond. Samengevat is ze verworden tot een kritiekloos schaap..... de gemiddelde VVD stemmer.....

Koning BongoBongo | 07-02-21 | 08:10

Ondertussen sluit Amsterdam de sluizen en stelt een vaarverbod in. Zodat het ijs kan aangroeien, de burgers straks op de grachten kunnen gaan schaatsen en hun poten zullen breken. Daar zitten ze in de ziekenhuizen echt op te wachten. Leven die lui in een andere wereld ofzo?

goedverstaander | 06-02-21 | 22:32 | 4

Neen, men creëert een perfecte ijsvloer.
En vaardigd dan een schaatsverbod uit.

de honden blaffen... | 06-02-21 | 22:43

@de honden blaffen... | 06-02-21 | 22:43: lol, dat zit er nog dik in ook. Voortschrijdend inzicht.

Binnenbaan | 06-02-21 | 22:49

@de honden blaffen... | 06-02-21 | 22:43: en dan lekker boetes uitdelen

Ron_Paul | 07-02-21 | 00:09
▼ 1 antwoord verborgen

Bekijk het maar, ik ben nog boos over het vorige topic (verboden woord). Ik zet mijn klok een paar uur terug en ga een wandeling maken. Ik laat me niet van twee kanten naaien.

Sinterbikske | 06-02-21 | 22:30 | 1

Geen corona-keffertje meer kunnen scoren in het lokale asiel?

EEnzame SchizofrEEN | 06-02-21 | 22:53

Het vaccineren van de ouderen is ook zo over nagedacht.
Mochten een jaar mijn ouders niet of nauwelijks bezoeken, ze moesten zich zoveel mogelijk afzonderen. Nu gaan ze vaccineren, oh u kan niet zelfstandig als 85 en 88 jarige komen, u bent moeilijk te been en kan niet lang staan? Goh misschien kan iemand van de familie helpen, ja hoor 2x een uurtje in een auto met pa en ma is dan geen probleem terwijl ze bezoeken al een jaar niet zou kunnen. Zouden ze daar wat staan te verkleumen met honderden, terwijl ze al die tijd afgezonderd moesten leven. Heb gewoon afgezegd en de huisarts gevraagd, die komt binnenkort aan huis vaccineren.

Damoos | 06-02-21 | 22:30 | 1

U bent te volgzaam.

Pimp my Voortuin | 06-02-21 | 22:34

Als ik hem was zou ik de ME maar vast achter de hand houden. Over tien jaar spreekt men nog steeds over de Bloemendaalse Rellen.

marcoplarco | 06-02-21 | 22:36

Sprak zojuist met een vriend die in Engeland woont. In tegenstelling tot ons land worden nu per dag gemiddeld 400.000 mensen ingeënt. Er zijn nu reeds 11 miljoen(!) mensen die het vaccin toegediend hebben gekregen. 11 miljoen!
In pakweg 2 maanden tijd! Het vaccin kan je bij wijze van spreken op de hoek van de straat halen. Letterlijk! Ze doen het zelfs bij de supermarkten. Waarom kan dit hier niet? Met dit tempo zitten die kinderen tot 2030 nog thuis. Het is toch ook om moedeloos van te worden?

MoonBeebe | 06-02-21 | 22:25 | 4

400.000 in een dag? Dat doet Rutte hier niet in anderhalve maand. Waarom zit die clown er nog?

El Rico Grande | 06-02-21 | 22:34

De familie in de UK, allen werkzaam bij de NHS, hebben al lang die vaccinatie gehad en bellen geregeld met de vraag waarom wij (werkzaam in onderwijs en zorg) nog steeds niet aan de beurt zijn.
En het gekke is dat ze nog steeds verdrietig zijn over de brexit.

EEnzame SchizofrEEN | 06-02-21 | 22:57

Waarom e.e.a. hier niet kan? Gebrek aan creativiteit van de kant van Rutte die aan de leiband van Merkel mee huppelt.

Koning BongoBongo | 07-02-21 | 08:14
▼ 1 antwoord verborgen

maar het belangrijkste van die pandemie: gaat Rutte IV een kanshebber worden of blijft het bij 3 haperen , faites vos jeux s’il vous plaît

HetOorAakel | 06-02-21 | 22:24 | 3

Rutte IV ligt erg voor de hand.

Papa Jones | 06-02-21 | 22:42

Die denkt: 'zo heb je Covid-19, zo heb je Rutte-19'.

EEnzame SchizofrEEN | 06-02-21 | 22:57

Haperen? Hoezo , hebben de schapen het land verlaten ? Dit zijn mensen die alles wat ingestraald wordt via de NPO buis als empirische waarheid en dus staat Rutte er weer goed voor.

Koning BongoBongo | 07-02-21 | 08:17

Een jaarsalaris minder in je carrière?
Wat een huilebalk argument.
Toen ik 16 maanden schuttersputjes mocht gaan graven had ik het maar te slikken.
Dat jaar heb ik ook nooit gecompenseerd gekregen.

BrutusBosch | 06-02-21 | 22:24 | 7

@EEnzame SchizofrEEN | 06-02-21 | 22:59: wat voor auto had jij destijds dan?? Bedankt voor de tax free sigaretten iig

Flow_Snake | 06-02-21 | 23:16

@Flow_Snake | 06-02-21 | 23:16: Dat bord is destijds een soort van omgewaaid, zo een viertonner in.
En die bel eindigde in een zadeltas van een motormuis.

EEnzame SchizofrEEN | 07-02-21 | 00:34

@Mokum Kosher | 06-02-21 | 23:10: en veel geleerd.

überholprestige | 07-02-21 | 06:55
▼ 4 antwoorden verborgen

Mijn dochter is 8. Ik 55.

zwaaropdehand | 06-02-21 | 22:20 | 5

@R. Skickr | 06-02-21 | 22:24:
Ik was ook goed in rekenen op de lagere school.
We zouden vrienden geworden zijn als we elkaar toen kenden....

HoerieHarry | 06-02-21 | 22:29

En 2 jaar daarna wordt ze eindelijk 18

Buerman | 07-02-21 | 16:26
▼ 2 antwoorden verborgen

Die basisschoolleerkrachten moeten gewoon nog via de webcam les blijven geven. Half om half kunnen ze nooit allemaal in de gaten houden. Ongevaccineerd lesgeven om voor de verkiezingen nog even ouders te willen behagen? Leerkrachten zijn geen ontvangende Corona proefkonijnen ofwel?

Weet dat het zeaar en lastig is voor de ouders, maar beter zijn hun kinderen voor hun opa's en oma's nog even thuis.

Jan, Leiden | 06-02-21 | 22:20

De column van Feynman is elke zaterdagavond een verademing. Let even op de taalfouten (afbrand, gebeurd), maar de kennis van Feynman bestrijkt een breed spectrum. Hij brengt het zonder ambtelijk geblaas duidelijk onder woorden. Top!

hoogstetijd | 06-02-21 | 22:19 | 2

Ik ben het met u eens.

zwaaropdehand | 06-02-21 | 22:23

Ik vind het geblaat van Feynman altijd een hoop geschreeuw en weinig wol. Verhalen vol angst voor corona, enorm veel spelfouten... Ik sla ze liever over.

Geert Maksimaal | 07-02-21 | 14:20

Morgen ochtend lekker naar het strand met de Tamaskan

SinisterNL | 06-02-21 | 22:18 | 1

Kan je beter met de Unimog naar toe.

EEnzame SchizofrEEN | 06-02-21 | 23:01

En maandag ze we ingesneeuwd. Niet de deur uit als het niet hoeft.

Fi-Bu-Bla | 06-02-21 | 22:04

Deze aandacht voor het onderwijs voor de jeugd is mij uit het hart gegrepen. Al dat gejammer over 10-20% oversterfte, sterfte van mensen die toch al aan het eind van hun leven waren, en op de IC wat betreft corona merendeels met obesitas. Als je alleen daar op let dan stel je de verkeerde prioriteiten. De maatschappij is nog zo veel meer. Economie (die gaat ook om mensen), ondernemers, sporten, leven, en dus ook onderwijs. Doe onmiddellijk alle scholen open. Ook studenten moeten weer naar de collegezaal kunnen gaan. Laat de kortzichtigheid achter ons, en ga weer eens goed aan de toekomst werken.

Rest In Privacy | 06-02-21 | 22:03 | 15

Eens , alles terug open en neem je verliezen . Het is genoeg geweest .

Koning BongoBongo | 07-02-21 | 08:21
-weggejorist-
negorij | 07-02-21 | 10:16
▼ 12 antwoorden verborgen

Bericht vanuit een (vreselijk koud, want al die experts snappen geen bal van luchtverversing dus moeten de ramen én deuren open van het) lokaal.
Elke week nieuwe roosters, want collega's blijken besmet, blijven thuis uit angst of moeten nog een paar dagen in quarantaine. Daar komt weer een nieuwe opdracht bij vanuit de hogere lagen (die vrijwel allemaal al een jaar lang thuis aan de keukentafel beleid zitten te bedenken), zodat er tussen de lessen aan de vierde-klassers en de online lessen aan de rest lokalen moeten worden her-ingericht, looproutes besproken, roosters aangepast, brieven opgesteld. En over een maand (of twee?) bedenkt Hugo Blue-shoes weer wat nieuws.
Overigens blijven dezelfde beleidsmakers uiteraard de lopende en nieuwe stukken bedenken, want dat is hun boterham, en 'moeten' we dus telkens weer aan nieuwe projectjes meedoen.
Leerlingen die nog naar school moeten komen, raken ontmoedigd door de telkens veranderende roosters, hebben inmiddels een leefritme dat nergens meer op slaat en mailen tot in de vroege ochtend (wat zeg ik, ik heb een brugpiepertje die 's ochtends om half twee nog 'even belt' via teams 'omdat u als beschikbaar in teams staat'). zonder dat ouders hier weet van hebben Maar goed, dat is dan nog een leerling waar we wat van horen. Er zijn er waar we inmiddels de wijkagent langs moeten sturen omdat we twijfelen of een familie niet psychisch aan de grond zit.
Enfin, veel collega's doen hun best, in de vakanties gaan sommige collega's toch weer bijlessen geven want zielig, dat die straks met een burn-out thuis zitten zal veel ouders nauwelijks merken.

EEnzame SchizofrEEN | 06-02-21 | 22:02 | 8

@J-van-de-Bontekoe | 06-02-21 | 22:15: Dat zijn mensen van de politie die vrijwel elke week bij ons langs komen. Soms voor een gastles, vaak om problemen op te lossen.

EEnzame SchizofrEEN | 06-02-21 | 22:44

@Binnenbaan | 06-02-21 | 22:15: Zelfs dan tikten we afgelopen december de 9 graden aan in het lokaal. Wel gezellig, iedereen met mutsen, sjaals en handschoenen doen alsof er niets aan de hand is en stug proberen op je digibord te schrijven...
Inmiddels zijn de regels iets aangepast en moeten we 'spuien'... Dus elk uur even de boel verversen...

EEnzame SchizofrEEN | 06-02-21 | 22:48

Yep, stossluften volgens de Duitser.

RichardBandler | 06-02-21 | 23:06
▼ 5 antwoorden verborgen

Fijn weer de kids naar school, uiteraard pas dinsdag omdat de leraren aankomende maandag een studiedag hebben...

Hollandse_blauwe | 06-02-21 | 22:01

Complete prutsers, rutte cs... ze denken de kool en de geit te sparen. Wat ze niet willen begrijpen is dat een intelligente lockdown niet bestaat. Corona kan zonder vaccins in drie weken onder controle gebracht worden, maar dat vereist een echte lockdown en dichte grenzen, niet maandenlang lafjes ertegenaan hangen en de samenleving volledig te slopen zonder enige perspectief. Xi lacht zich rot, de westerlingen richten zichzelf volledig te gronde, precies zoals hij gedacht had.

Pierrepoint | 06-02-21 | 22:00 | 8

@ger1306 | 06-02-21 | 22:21: Rutte is op alle gebied al 10 jaar aan het modderen en je zou toch denken dat hij hier van zou hebben geleerd .

Koning BongoBongo | 07-02-21 | 08:23
▼ 5 antwoorden verborgen

Maar waarom geen groep 9 maken voor een jaar of twee. Weg probleem.

pegaje | 06-02-21 | 21:59 | 1

Heel creatief .... dus niets voor Rutte.

Koning BongoBongo | 07-02-21 | 08:24

Goed stuk maar voor Feynman wel veel taal-missers....

jan1956 | 06-02-21 | 21:56 | 8

@Drukvandaag | 06-02-21 | 22:38:
Nog steeds geen sneeuw in Leeuwarden...
Ik wil naar buiten sneeuwpoppen maken.
Oh nee, avondklok.

HoerieHarry | 06-02-21 | 22:42

Het is een dunne lijn tussen inzichten, geneuzel en constateringen. Niet iedereen snapt dat....

jan1956 | 07-02-21 | 06:21
▼ 5 antwoorden verborgen

kinderen moeten gewoon na school gaan en door gaan met leven. we worden nu al een jaar allemaal geterroriseerd door een griep virus die op een kleine uitzondering na alleen schadelijk is voor mensen die sowieso al in hun laatste maanden zitten. het is een schande dat kinderen het recht op onderwijs ontzegt wordt. dus open die scholen

Marchal | 06-02-21 | 21:56 | 4

@Papa Jones | 06-02-21 | 22:02: Na een jaar bent u volledig geïndoctrineerd en gespeend van eigen denkvermogen. Van harte.

marcoplarco | 06-02-21 | 22:32

U wordt niet gehinderd door kennis.

zwaaropdehand | 06-02-21 | 22:46

@Papa Jones | 06-02-21 | 22:02: Ik vraag me af hoeveel varianten er nog gaan komen , dit kan nog vele maanden duren . Na elke variant komen er weer halfbakken maatregelen die het virus minimaal vertragen . Stop je met die maatregelen gaat het virus zijn gang weer tot de volgende minimale vertraging .... dus hoe lang mag het nog duren vindt je ?

Koning BongoBongo | 07-02-21 | 08:28
▼ 1 antwoord verborgen

"minder gevaarlijk als"? Gezakt.

mrfreeze | 06-02-21 | 21:55 | 4

@Pimp my Voortuin | 06-02-21 | 22:26: Ga even zitten. Ik denk dat ik je iets moet vertellen.

Rest In Privacy | 06-02-21 | 22:33
▼ 1 antwoord verborgen

Als schoolbestuur zou je gauw zeggen: groep 7+8 kapjes op in de pauze, en de rest lekker hun gang laten gaan.
Als ze er mee weg kwamen zouden ze het doen, maar probleem zijn de ouders die eisen dat de maatregelen gevolgd gaan worden, omdat Mark het gezegd heeft.

Sjiek | 06-02-21 | 21:55

Het wil nog niet erg opschieten met die 'Britse variant'. Maar geen zorgen, ze vinden heus wel een nieuwe reden om de maatregelen te verlengen.

C1O2 | 06-02-21 | 21:51 | 11

@W_F | 06-02-21 | 22:23: Experts are baffled by decline in cases, las ik gisteren of eergisteren in de Engelse media. Wel relatief veel kinderen met zeldzame covidgerelateerde autoimmuunziekte, dat dan weer wel.

Binnenbaan | 06-02-21 | 22:42
▼ 8 antwoorden verborgen

Het pijnlijke is dat deze zomer er in Den Haag kennelijk serieus gedacht werd dat het ergste voorbij was. In plaats van de hele zomer keihard doorbuffelen om een gedegen integrale visie op risicomanagement en crisisbeheersing op papier te zetten, en de crisisorganisatie op een hoger plan te tillen (al was het maar voor het geval DAT), is men lekker achterover gaan leunen. Visie was immers voor de opticien.

Het slechte voorbeeld geven, tegenstrijdige signalen afgeven, groepen wegzetten en tegen elkaar opzetten, onduidelijke verhalen vertellen, niet kunnen uitleggen en dus maar dwingend of met dwang opleggen, het is gewoon het professioneel organiseren van je eigen falen.

En dat gaan we 17 maart belonen. Stockholm syndroom. Zucht.

Binnenbaan | 06-02-21 | 21:50 | 7

@C1O2 | 06-02-21 | 22:11: u heeft volledig gelijk, daar had eerder Merkel moeten staan.

Pierrepoint | 06-02-21 | 22:17

Dat was de laatste keer dat ze gelijk hadden. Door hun kop in het zand te steken voor behandelingen met Ivermectine, HCQ, zink en vitamine D, en alleen maar op een vaccin te sturen hebben ze honderden mensen onnodig laten sterven. Misdadigers zijn het!

marcoplarco | 06-02-21 | 22:30
▼ 4 antwoorden verborgen

Volgens buienradar sneeuwt het hier als ik naar buiten kijk zie ik niks.

voldemort | 06-02-21 | 21:48 | 8

@Drukvandaag | 06-02-21 | 22:10: Een complot niet. Maar het KNMI zit vol met schijtbroeken die als de dood zijn dat ze het fout hebben. Hoeveel weeralarmen zijn er het afgelopen jaar NIET uitgekomen? Ik kan ze niet meer tellen. Want als ze het niet hebben aangekondigd dan hebben ze een probleem. Dus regent (pun intended) het weeralarmen. Je kunt er dus geen pijl meer op trekken.

goedverstaander | 06-02-21 | 22:13
▼ 5 antwoorden verborgen

Allemaal een onvoldoende.

überholprestige | 06-02-21 | 21:48

Ach de regering. Morgen zouden ze vergaderen in het catshuis. Maar dat is afgezegd vanwege een beetje sneeuw en wordtater gehouden. Het hele land zit al maanden thuis te vergaderen, maar de hoge heren voelen zich hier veel te belangrijk voor.

elco485 | 06-02-21 | 21:47

En Slob haalt zijn schouders op.

Mag die man langdurig in een kerker opgesloten worden, doe maar tot na de formatie van Rutte 12.

Sjiek | 06-02-21 | 21:46

"Docenten wordt gevraagd mee te gaan in steeds wisselend ad-hoc beleid, met extreem korte invoertijden, ze mogen -gratis- meer uren maken om daarna ongevaccineerd contactonderwijs aan te bieden".

Het waanzin onderwijsbeleid dat in Nederland al ruim veertig jaar aan de gang is blijft in corona tijd onverminderd doorgaan. Het meest verbazingwekkende vind ik mensen die zich daarover verbazen.

Vuurspuger | 06-02-21 | 21:44

De regering past de feiten aan, als het past in hun straatje. Een lijn of een wetenschappelijke onderbouwing heb ik nog niet gevonden. Mondkapjes werken niet / wel. Scholen dicht/ open, avondklok.. we houden het maar want afschaffen en opnieuw invoeren wordt lastig door de 2e kamer te krijgen. Het rommelt maar wat aan.

Wim Venijn | 06-02-21 | 21:42

Laat die kinderen met rust, die zijn per definitie nergens schuld aan. Die zouden koste wat kost zorgeloos naar school moeten kunnen. Dit basisprincipe is al compleet weggevaagd door de Corona wappies.

opblaasschaap | 06-02-21 | 21:42 | 4

@neonreclame | 06-02-21 | 21:43: Ja lach maar. Ik krijg soms het idee dat er echt op die dehumaniserende manier gedacht wordt.

Rest In Privacy | 06-02-21 | 22:18

Behalve jij. Oh nee toch niet

sub zero ice cold | 07-02-21 | 00:17
▼ 1 antwoord verborgen

Alles opengooien, corona lekker laten uitrazen, de natuur zijn ding laten doen. Kunnen we binnenkort weer normaal gaan doen tegen elkaar. Zo de opperwappie heeft gesproken.

polletjepiekhaar | 06-02-21 | 21:42 | 6

Same here. Stop met deze volslagen idiote angstcultuur. Dit heeft niets meer met volksgezondheid te maken, en alles met het moedwillig slopen van de samenleving. Niet alleen moeten we stoppen met luisteren naar deze volbloed idioten, we moeten ze voor het gerecht slepen en voorgoed van het machts-toneel verwijderen.
Wappies for the World!

marcoplarco | 06-02-21 | 22:27

Lekker struikelen over de lijken. Heerlijk.

zwaaropdehand | 06-02-21 | 23:02
▼ 3 antwoorden verborgen

Ja Lansingerland: "Vorige maand stelden de GGD en het Erasmus al in een tussenconclusie dat er in Lansingerland geen grootschalige verspreiding was van het virus."

de honden blaffen... | 06-02-21 | 21:40 | 1

Ja eh, dat soort conclusies komt nu even niet uit.
Code zwart komt eraaaaaaan!!!!

Sjiek | 06-02-21 | 21:50

En wat als de ouders een essentiële winkel hebben?.

Kilroywashier | 06-02-21 | 21:40

Heil corona

rein9576 | 06-02-21 | 21:37

Eigenlijk ook nog eens een heel mooi lied! Echt zeer muzikaal deze gast!

keestelpro | 06-02-21 | 21:39

Nee, niet....

neonreclame | 06-02-21 | 21:42

Gelukkig! Ik was al bang dat het alleen nog maar over sneeuw zou gaan. Keroona bestaat nog.

PhallusObesitas | 06-02-21 | 21:34 | 2

Maar niet in uw beperkte wereld.

zwaaropdehand | 06-02-21 | 23:03
▼ 3 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl