Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Solidaire stilte en bezinning in het Stamcafé

Iedereen is namelijk buiten, want daar gebeurt het

Treurige beelden uit het hele land van vernielingen, vechtpartijen en wederkerig politiegeweld vulden het Weekend van de Avondklok. In Eindhoven raakte deze horeca-onderneemster nóg gedupeerder door de rellende randdebielen tussen vreedzame demonstranten, maar ook zonder geweld vragen deze Amsterdamse buurtkroegen om uw steun. Want zijn toch op de wereld om mekaar te helpen, nietwaar. En vergeet dan ook het autootje van Oma Tonnie in Tilburg niet!

Helpen, zei u? Wat er nu gebeurt, is dat we onszelf & elkaar wéér door Rutte uit elkaar laten spelen. Vanmorgen sprak hij opruiende taal tegen de, volgens hem, "99% die zich aan de maatregelen houdt" om die meerderheid te keren tegen de overige 1%. Burgers moeten van DemissioMark afrekenen met andere burgers, terwijl de bal bij de politiek ligt. Een bal die ze al zo vaak hebben laten vallen, alweer & nog een keer, zelfs je identiteit komt er inmiddels mee in gevaar. Je volledige vrijheid inmiddels ook.

Het hele jaar horen we hoe solidariteit ons door de Chinese Sars moet slepen, maar het mag alleen centraal bepaalde, door regels, kaders en voorwaarden afgebakende solidariteit zijn. Al die anderen, die 1%, joh, die zijn allemaal gek. Helemaal wappie. Citaat van Jan Willem Duyvendak, hoogleraar sociologie aan de UvA uit voormalige verzetskrant Parool: “Het is precies het Amerika van Donald Trump. Als je leeft in een eigen werkelijkheid, krijg je vanzelf het idee dat je radicale dingen moet gaan doen om anderen de ogen te openen.” 

Dat is een vies retorisch truukje: niet alleen worden mensen collectief voor gek verklaard, hun motieven worden ook louter bekeken als een echokamer van hun eigen groep. Zo hoeft die Duyvendak zijn eigen dichtgetikte Bubbel van Oud-Links UvA-Dédain niet te verlaten om in de echte wereld op zoek te gaan naar bredere redenatie, diepere beschouwing en eerlijke (zelf-) reflectie: veel makkelijker is het om een door de meerderheid moreel gesegregeerde groep zelfstandig iets aan te rekenen, waar we juist collectief mee kampen: een pandemie die bij bijna iedereen mentaal, fysiek, emotioneel en financieel zwaar weegt. 

Als je solidariteit predikt, verlangt of zelfs afdwingt, begin dan bij degenen die als eersten over de rand kukelen. Ga niet vragen wanneer de demissionaire (!) MinPres het leger gaat inzetten tegen zijn eigen bevolking, zoals de Innige Banden van de media vanmorgen deden (die overigens nooit vragen wanneer het leger wordt ingezet om de vastgelopen vaccinatiestrategie los te trekken van Hugo's selfieziekte). Doen alsof je zelf boven die mensen staat door zo hard mogelijk op ze te trappen, is OOK een uiting van mentale schade. Bekijk het anders eens door de ogen van Theodor Holman: empathischer.

Na de breek, een mailtje aan alle Kamerleden waarin we op cc stonden, waarin een burger een keurig verwoorde bede doet om de vlám uit de pan te halen. Minder maatregelen, niet nóg meer maatregelen, maar bétere maatregelen. Want die relschoppers leiden vooral van één ding enorm af: Hugo de Jonge kan niks, Mark Rutte nog minder, en de avondklok zette alles op vijf voor twaalf.

Zelftest: Als je dit toejuicht, ben je mentaal geknakt

Social

Social

Social
Social

Joe

Social

Reaguursels

Inloggen

Over de foto: als de klootzak die een waterkanon op het hoofd van een meisje richt niet vervolgd wordt, wonen we in een bananenrepubliek. Bedoeld om van afstand een massa te verjagen, niet om een meisje dat nota bene al wegloopt uit het niks te belagen. Poging tot doodslag.

drs. Levi Samsonov | 26-01-21 | 11:38 | 7

@wolfjemidas | 26-01-21 | 12:10: De betreffende vrouw was geen Nederlandse maar een Tsjechische die zoals ik vermoed bij haar Nederlandse vriend verbleef. Mogelijk heeft zij door taalproblemen de enkel in het Nederlands gegeven bevelen van de politie niet op tijd begrepen. Wat de politie hiervan kan leren is dat zij bij het aankondigen dat er geweld zal worden gebruikt als de vorderingen niet meteen worden opgevolgd die vorderingen niet alleen in het Nederlands maar ook in het Engels kenbaar worden gemaakt. Het gedrag van haar vriend vind ik 1000x verwerpelijker want hij heeft niets voor de veiligheid van zijn buitenlandse vriendin gedaan toen dat dringend nodig was, in plaats daarvan bleef hij nog seconden lang met zijn mobieltje van dichtbij de ME filmen voordat hij pas door kreeg wat er mijn zijn vriendin was gebeurd. En als ik de beelden goed bekijk dan lijkt het er op dat die spuit water uit het kanon niet voor die vrouw maar voor haar vriend bestemt was. De politie heeft in deze veel te onbesuisd gehandeld en daardoor die vrouw vol tegen haar hoofd getroffen. Dat is m.i. een strafbare fout, door de grote kracht waarmee het water uit dat kanon komt is dat van heel dichtbij een levensgevaarlijk wapen. Daar dient dan ook met de noodzakelijke voorzichtigheid mee worden omgegaan en dat heeft de politie nagelaten terwijl die vrouw en haar vriend voor geen enkele politieagent een acuut gevaar waren. Omdat er geen sprake was van zelfverdediging van de kant van de politie is die daarom zelf strafbaar wegens buitenproportioneel geweld. Een onmiddellijke schorsing van de betreffende agent die heeft gespoten terwijl de rijksrecherche het incident onderzoekt is dan ook vereist. Als ik in ons land de ambassadeur van de Tsjechische Republiek zou zijn dan had Rutte van mij gisteren al een bezoek gekregen waarin ik een volledige verklaring eis van het betreffende incident.

Vuurspuger | 26-01-21 | 13:49

@Vuurspuger | 26-01-21 | 13:49:
"Mogelijk heeft zij door taalproblemen de enkel in het Nederlands gegeven bevelen van de politie niet op tijd begrepen."
Hilarisch! Dat gelooft u zelf toch niet? Dat domme wicht had daar niets te zoeken, al lang voordat ze die waterstraal tegen haar hoofd kreeg.
Ze was zeker met haar vriendje de historische geveltjes in de binnenstad van Eindhoven aan het bewonderen. Laat me niet lachen.

Spring Bruissteen | 26-01-21 | 14:12

@Spring Bruissteen | 26-01-21 | 14:12: Ik geloof niets, U daar in tegen wel, dat is het verschil.

Vuurspuger | 26-01-21 | 14:50
▼ 4 antwoorden verborgen

Ik vind het schandalig wat er gebeurt, maar ik vind de slooppartij die het kabinet Rutte uitvoert op onze economie en bevolking nog een tikkeltje erger.

DeAapUitDeMouw | 26-01-21 | 09:59 | 1

Het is één en hetzelfde beleid. Het één moet zorgen voor de verdeling en het andere is het gevolg van het daaruit ontstane heersen. De Romeinen kenden dat trucje al.

Gladiator Fap | 26-01-21 | 10:12

De 180 graden draai die de media ( RTL en NOS) gisteren deden was wel weer typerend. Begin van de avond was het vooral reltuig en rechtse tokkies die keihard moesten worden aangepakt. Deze conclusie hadden ze zelf getrokken omdat PVV en FvD tegen de avondklok waren, dus dit reltuig moesten wel aanhangers zijn.
In de loop van de avond werd wel duidelijk dat de rellen ook vooral vanuit de "prachtwijken" werden georganiseerd en dat er ook opvallend veel bontkraagjes tussen liepen. En opeens was daar Peter R. de Vries om aan te geven dat de relschoppers toch eigenlijk heel zielig zijn, niet begrepen en gehoord worden etc... Je kent het bekende zielige geleuter wel.

lagelander | 26-01-21 | 09:54 | 2

Hetzelfde verhaal met Halsema bij Op1 goede journalisten hadden haar gevraagd hoeveel mensen ze gisterenavond hebben aangehouden in Amsterdam.

sprietatoom | 26-01-21 | 09:57

Hier op GeenStijl werd op 25-01-21 om 14:02 door Van Rossem al een begripvol stuk gepubliceerd. De Vries is hierin dus niet de eerste en zeker niet de enige.

eilende Zebra | 26-01-21 | 13:17

Het rellen heeft niets te maken met de avondklok. Die klok en de daaruitvoortvloeiende rustige protesten plus het zwabberende machtsvertoon van de politie gaven alleen het groene licht aan idioten die weinig aanleiding nodig hebben om te rellen en te verwoesten en te plunderen, net zoals dat in Frankrijk en de USA is gebeurd. Daar zitten veel allochtonen bij en binnenlandse tokkies en waarschijnlijk nauwelijks doorgedraaide voetbalsupporters. Waarom kan de overheid (en niet alleen de overheid) dat niet gewoon erkennen?

B. Randnetel | 26-01-21 | 09:27 | 4

Je hebt helemaal gelijk, Juist die tokkies, en de Willem Engel fans, en al die figuren die lichtzinnig de corona maatregelen niet nakomen valt heel veel te verwijten.

En nee, ik ben niet iemand die klakkeloos staat te juichen omdat er zo streng wordt gehandhaafd. Het lijkt mij wijs als iedereen zich een keer op de hoogte stelt over dat waar geleerden als de Belgische professor Mattias Desmet erg bezorgt over zijn. Ja dat geldt vooral ook jullie twee, Rutte en Van Dissel! Al die gevoelde ontreddering door de ernstige corruptie binnen de overheid waar types als Rutte (ik kan zijn zelfgenoegzame grijns niet meer verdragen) steeds mee wegkomen. Al die welhaast uitzichtloze ellende van het (zo noem ik het toch een keer) China virus. De mentale, emotionele en economische schade die dit alles veroorzaakt. Het wantrouwen, de polarisatie, de mislukte integratie van veel orthodox religieuze nieuwkomers (m.i. extreem conservatief rechts helemaal niet de natuurlijke achterban van de sociaal democratie) uit andere culturen. De ordinaire machtspolitiek van KOZP die nu ook zijn begonnen om het carnaval aan te vallen. Het gedram en gejank van de zogenoemde beledigde gekwetsten, "die zijn het grote gevaar voor de maatschappij", aldus acteur en cabaretier Paul Haenen in zijn rol als dominee Gremdaat. Zie: www.youtube.com/watch?v=VNWmzwHCIRE

Het broeit al heel veel langer en daar mag blijkbaar amper over worden gepraat want dat zou politiek incorrect zijn. Facebook censureert er belachelijk op los, de miljardairs van Big Tech worden steeds machtiger, het grote geld ontneemt ons daarmee het recht op de vrijheid van meningsvorming en meningsuiting. En ik zou tegen Zuckerberg en met name ook tegen intolerante haatbaarden en hun aanhang willen zeggen: "onze vrijheid van meningsuiting die door jullie wordt aangevallen is voor ons zeker net zo heilig als jullie profeet Mohammed.

Ik zie steeds meer onrust, misleiding, angst, boosheid, ellende en in plaats dat ik hoopvolle verbeteringen zie, zie ik achteruitgang, polarisatie en afbraak van democratie. We zijn (zoals Pim Fortuyn dat ooit schreef) een decennia lang een verweesde maatschappij. Een wereld waarin de rijken, nu juist dankzij de corona crisis, nog rijker worden en de armen nog armer. Lijkt het wel of de mensheid collectief gek aan het worden is. Samen tegen corona strijden, ik kan het woord samen uit de mond van huichelaars als neoliberaal Rutte niet meer verdragen, ga je mond met zeep spoelen.. gek!

Of het nu gaat om de bestorming van het Amerikaanse Capitool door vol idioten, of om de zogenoemde de avondklok rellen hier, die zijn m.i. de aanleiding om het al vele jaren bestaande veel dieper liggende ongenoegen en verborgen chaos tot ontploffing te laten komen. En dat al dat tokkie tuig daarvan misbruik maakt om burgeroorlog toestanden toestanden te creëren en zo het Nederland zoals het ooit mag definitief de doodsteek toe te brengen maakt mij witheet van woede.

Woede over alle chaos die mede door Rutte's wegkijken van corruptie zijn huichelachtig slap gelul waarmee hij en zijn kabinet de anderen de maat neemt. Steeds maar weer dat zwabberen en blunderen en alles weggrijnzen en daar steeds opnieuw mee wegkomen. Ik ben ook woedend op jou Teflon Boy! Ik hoop dat jij met jouw neoliberale bende (door velen hier links genoemd) bij de komende verkiezingen een enorme afstraffing krijgt. Maar ik denk dat dat niet gaat gebeuren. Dus ik ben ook boos op dat aanzienlijke deel van de bevolking dat steeds maar weer op types als Rutte en zijn corrupte bende blijft stemmen. Hoezo samen? Stop met dat demagogische gehuichel!

Vuurspuger | 26-01-21 | 11:29

U denkt dus dat het toeval is dat juist deze maatregel zoveel weerstand oproept, en dat die er toe leidde dat daags na het ingaan van de avondklok in een groot aantal steden rellen ontstonden. De idioten en opportunisten die nu vernielingen aanrichten en winkels plunderen waren er vorig jaar ook al, en afgelopen vrijdag ook. Het verschil is dat vanaf zaterdag deze disproportionele maatregel geldt. Dat deze maatregel zoveel weerstand oproept bij een grote minderheid was te voorzien, want het gaat om een hele principiële kwestie. Wat we hier zien is het gevolg van sentimenten die veel breder leven. Als u dat niet heeft meegekregen, dan leeft u echt in een bubbel.

Dr. Vigilante | 26-01-21 | 11:42

Omdat dat nogal negatief uitpakt voor die kleine groep die wel willen meedoen in deze maatschappij. Ze worden ook wel medelanders genoemd.

DrachiR | 26-01-21 | 13:59
▼ 1 antwoord verborgen

Ben ik nu de enige die vind dat de reclame campagne van Tony Chocoloney erg ongepast is.

Karel Kruizenruiker | 26-01-21 | 09:12 | 1

Ja

Raspatat | 26-01-21 | 11:29

Nu kan je ervaren waarom zeker de landelijke politici en de ambtelijke top moet deugen. Als die zelf (bijvoorbeeld wat betreft de zorgtoeslagaffaire) onze volksvertegenwoordigers zelfs als zij daar nadrukkelijk om vragen niet informeren, bewust verkeerd informeren met ernstige belubber tactieken dan is dat een reden om het kabinet meteen naar huis te sturen. Als ik Tweede kamerlid Renske Leijten heel emotioneel zie worden, bijna zie huilen omdat haar door het landsbestuur het werk onmogelijk wordt gemaakt. Als ik Pieter Omtzigt zie, eveneens geëmotioneerd, die heel gefundeerde verbijsterende dingen zegt over het landsbestuur, maar ook over de pers en mede volksvertegenwoordigers die gevangen zitten in een onbehoorlijke fractie discipline om de politieke en bestuurlijke vriendjes van de partijleiding uit de wind te houden, dan wordt ik woedend. Dan zijn we een door en door corrupt land geworden. Als na alle schandalen types als Rutte en andere ministers nog steeds menen dat hun positie nog steeds houdbaar is en daar gewoon mee wegkomen dan hebben ze geen recht meer om anderen (die bijvoorbeeld geëmotioneerd hulpverleners op staat lastig vallen of op het Museumplein in eerste instantie geen geweld tegen de politie wilde gebruiken maar wel met grof geweld zijn verjaagd door de ME dan heeft Rutte en consorten het morele recht verloren de bevolking de maat te nemen. Ik heb beelden gezien hoe een politiewaterkanon een Tsjechische vrouw van heel dichtbij tegen een muur spuit met een ernstige hoofdverwonding tot gevolg dan wordt ik woedend.. op die spuitsmeris. Op de beelden was duidelijk te zien dat die vrouw alleen nog maar tevergeefs bezig was om zich te dekken tegen de directe impact van al het geweld om haar heen en dan wordt ze keihard door een smeris tegen een muur gespoten. Ik hou er rekening mee dat zij vanwege taalproblemen heel wel mogelijk de in het Nederlands gegeven vorderingen van de politie niet heeft begrepen. En dan is ze voor haar veiligheid afhankelijk van haar Nederlandse vriend die in plaats van de veiligheid van zijn vriendin in de gaten te houden met zijn mobieltje de ME van dichtbij bleef staan filmen. Die moet door de politie worden opgepakt, zeker ook omdat hij zijn buitenlandse vriendin in gevaar heeft gebracht. En tegen die Susan, met haar openbrief in de krant over die vrouw zou ik willen zeggen, zet je over je worde heen en ga juist een keer praten met die Tsjechische vrouw, al was het maar om jezelf te verzekeren dat jou harde veroordelingen gerechtvaardigd zijn.

Vuurspuger | 26-01-21 | 09:09

Arm nederland, we zijn zo onderhand een lachertje , deze rellende figuren zullen nooit en te nimmer iets bijdragen op welk vlak dan ook , ben benieuwd hoeveel van deze mensen op de zak van de staat leven, dus ook op de zak van alle werkende en belasting betalende nederlanders.
Want wie gaat dit betalen ? En waar zijn de ouders van deze soms nog best jonge mensen , of denken ze dat ze ergens bij vrienden zitten te mens erger je nieten , of monopoly te spelen, of zijn dit nu de mensen die een IQ hebben van tussen de 70 en 85 , er schijnen er 1,4 miljoen te zijn, met problemen met het sociale aanpassingsvermogen. nou ik denk dat het ergens thuis begint, opvoeding heet dat. Welke ouder weet tegenwoordig nog wat zijn spruit uitspookt, waar ze zijn en met wie ze omgaan.
opvoeden is geen pretje, het kost tijd heel veel tijd , herhalen, herhalen..
Van de figuren die zijn opgepakt, en welke nog minderjarig zijn zouden ze van mijn part de ouders mogen laten meebetalen aan de veroorzaakte schades, het is hard de rest van je leven betalen aan de ellende welke je lieve spruit heeft veroorzaakt. De WA verzekering zal dit niet dekken.

padeltje | 26-01-21 | 09:08

Maar hoe is het nu met pfas en de bouw van nieuwe huizen en zo? Wanneer komt vliegveld Lelystad er nou om alle vakantiegangers in goede banen te leiden? Halen de boeren hun stikstofreductie? Zet die 100 km/uur nu zoden aan de dijk? Is minimaal 30% inmiddels vrouw? DIt leidt alleen maar af van de werkelijke problemen

Mark van Leeuwen | 26-01-21 | 09:06

We zitten dus gevangen in een spiraal van steeds sterker en harder tegen elkaar uitgespeeld worden. Maar de echte aanleiding is toch echt het beleid van de overheid, of je het nu over criminele import van cultuurverrijkers hebt of de compleet doorgeslagen coronamaatregelen. En Rutte schuift alle verantwoordelijkheid heel snel van zich af.

UpdateAvailable | 26-01-21 | 09:05

Stash :

"Ik ben nu op het #Kruisplein in #Rotterdam, maar eerlijk is eerlijk: Het zijn vooral Marokkaanse-Nederlanders die uit zijn op rellen"

twitter.com/KenStash/status/135375036...

Yasser Feras :

Jesse Klaver (GroenLinks): Avondklok-rellen zijn schuld van PVV-leider Geert Wilders (Die afstand neemt van rellen)

tpo.nl/2021/01/24/jesse-klaver-groenl...

Jesse Klaver apekool. Dit is intens vieze politiek, bizarre aanval op Geert Wilders.

Wilders :

"En dat geldt natuurlijk ook voor de bontkraagvriendjes van @jesseklaver
uit de Schilderswijk: wegwezen!"

twitter.com/geertwilderspvv/status/13...

Thoth | 26-01-21 | 09:02

Gewoon waar wat van Rossem zegt. Een paar snowflakes gaan huilie huilie doen. De finse relnichten mogen allemaal de bak in. Maarrrr de Corona-maatregelen gaan te ver en lossen weinig op. Voor de honderdste keer. Meer ziekenhuisbedden, meer personeel, meer bescherming voor 60+. De rest van Nederland weer los.

nerugaer | 26-01-21 | 08:57 | 1

Jaja, het probleem is niet de bedden, maar het personeel wat al zwaar overwerkt is en daardoor een ziekteverzuim van 30% heeft. Maar blijkbaar heeft u een heel blik zorgpersoneel extra. Ik zou zeggen, begin een uitzendbureau in de zorg. Als je genoeg gekwalificeerde mensen weet te vinden heb je een goudmijn.

wolfjemidas | 26-01-21 | 12:18

Kan iemand het lulverhaal van Hugo mbt 'het is de schuld van AstraZenica' factchecken aub?

glaaf | 26-01-21 | 08:53 | 2

Het aantal doses in de koelcel neemt nog steeds harder toe dan het aantal geprikte mensen; wat ons nu tegenhoudt is niet een gebrek aan vaccins maar aan prikacties. Maar: als we heel veel sneller (lees: volgens schema) gaan prikken, dan komt de bodem van de voorraad op een gegeven moment in zicht omdat AstraZeneca niet op tijd levert, en lopen we uit op de planning van de Jonge. Die planning was trouwens toch al best case, uitgaande van volledige en tijdige levering van alle bestelde vaccins. Er is nauwelijks enige contigency ingebouwd.

Conclusie: de stelling van Hugo is deels waar, maar hij is nog steeds een incompetente zak.

Muxje | 26-01-21 | 09:00

@Muxje | 26-01-21 | 09:00: Ik zou het wel leuk vinden als bijvoorbeeld nu-nl ook zo’n soort conclusie zou hanteren. Niet per se over De Jonge, maar gewoon over iedereen.

beldewouten | 26-01-21 | 09:05

als mijn zoon zestien is en op zo'n avond als gisteren met een zwarte broek en hoodie naar buiten zou willen dan zou ik hem toch tegenhouden. En gaan bellen met de ouders van zijn vrienden. Waarom doen al die ouders van deze jongens (en meisjes) dat niet?

small_town_dude | 26-01-21 | 08:53 | 2

Wat denkt u?

dirkdoorsnee | 26-01-21 | 08:56

Geen idee, toen ik zei tegen me moeder dat ik dan maar naakt over straat wil rennen om de relschoppers af te leiden, zei ze ook gewoon: als je denkt dat dat helpt? Maar gelukkig toch goed geluisterd. Dus helaas zolderkamerfappers geen fotos van een streakende chinese schone op de straten van venray deze keer.

XueMei1991 | 26-01-21 | 19:39

Gewoon rellend tuig, geen getergde burgers. Ook niks nieuws, we hebben dit eerder gezien bij uit de hand gelopen demonstraties, voetbalwedstrijden, en elk oud&nieuw. Het verschil is de schaal: de bereidheid om mee te gaan rellen is een stuk groter, uit frustratie over de situatie of uit verveling, maar niets van dat is een excuus om de boel kort en klein te slaan.

Muxje | 26-01-21 | 08:48

Oproep tot vrede en saamhorigheid: altijd goe.

Maar. Als ik nu de roze bril op zet en het even vergeenstijliaan: dus met oud & nieuw moeten we ook gewoon ff minder minder met die politie aanwezigheid? De heren en dames Relschopper zullen dan gewoon die 226 auto's en 612 containers wél netjes laten staan en gezamenlijk een rondedans doen op het stadsplein?

Juist. In een democratie moet je je rug recht houden wanneer een klein groepje dapper weerstand denkt te bieden tegen het systeem. En dan heb ik het niet over de Belastingdienst, maar over het ziekenhuis, Enschede, doelwit van relschoppers. Of de teststraat in Urk. Zoals wijlen Jan Jaap van der Wal al eens zei: dan doe je niet meer mee.

Tussen de naïeve maar welwillende vreedzame protestanten - die de geweldsmonopolie van de staat niet helemaal kunnen vatten lijkt - zit óók gewoon een mix hooligans (want geen voetbalwedstrijden), thrillseekers (Netflix, Marble Master én Awled Moufida uitgekeken) en beroepstuig dat tegen alles is wat ook maar lijkt op werk, regels, tandenpoetsen of schouders rechten.

Hoeveel begrip en kopjes thee wil je tegen iemand aan gooien die willens en wetens niet meer mee wil doen met jouw samenleving? Helpt dat?

zon unieke naam die | 26-01-21 | 08:48 | 1

Het is correct, maar het helpt niet. Je praat tegen dovemansoren, vooral aan de linkerzijde.

Gladiator Fap | 26-01-21 | 09:38

Ik hoor weinig over de etnische achtergrond van de daders, dat alleen al geeft te denken.

Ko Ranzig | 26-01-21 | 08:45 | 7

Het is een vrij diverse groep tot dusver. Urkers, Hooligans, Marokkanen+ Turken in wijken als Schalkwijk en Schilderswijk, Pvv tokkies en FvD wappies.

zeertegendradig | 26-01-21 | 08:53

@zeertegendradig | 26-01-21 | 08:53: u gooit de vreedzame protesterenden op 1 hoop met de rellers. Dat is nou precies wat de overheid en de regerende partijen graag willen hebben. U wordt bedankt.

B. Randnetel | 26-01-21 | 09:30

@B. Randnetel | 26-01-21 | 09:30: Ik gooi ze inderdaad op 1 hoop. Vreedzaam protesteren is prima, maar helaas blijven er ook 300 van deze "vreedzame" protesteerders rondom de 50 relschoppers staan waardoor deze continue in de menigte kunnen opgaan en moeilijk aangepakt kunnen worden. Zodra je merkt dat het grimmig begint te worden gewoon weggaan en een andere keer terugkomen. Ik vind dat deze onschuldige omstanders in dit soort situaties medeplichtig zijn.

wolfjemidas | 26-01-21 | 12:26
▼ 4 antwoorden verborgen

De familie Duyvendak, dat zijn toch wel de tokkies van de wetenschap.

jantjeuitnederland | 26-01-21 | 08:44 | 1

Zijn broer was Rara terrorist en grote man achter GL/ Klaver, dan weet je het wel.

lagelander | 26-01-21 | 09:42

Kan iemand me vertellen waarom de slippendragers van onze beteren (bestuurders, politici, MSM, onderwijs) zo "verbijsterd" zijn over de rellen? Mijn verbaast laat staan verbijstert me helemaal niks meer. Ja dat 80+% van mijn medelanders partijkartel stemt, maar dat is een ander verhaal.

nos.nl/artikel/2366026-burgemeesters-...

"Ook Tweede Kamerleden reageren met afschuw op de rellen. "Dit doet gewoon pijn", twittert CDA-Kamerlid Wytske Postma. "Tot nu toe waren winkelplunderingen altijd iets wat in andere landen gebeurde. Niet hier. Niet in ons Nederland."
CDA backbencher volgt het nieuws niet meer?

www.at5.nl/artikelen/198096/verbazing...

En in 2020 werden winkels geplunderd nav het overlijden van Fentynal Floyd in een ander land duizenden kilometers verderop.

In welke wereld leven deze lieden eigenlijk? Of is dit gewoon puur om de toon te bepalen in de MSM?

Graaf_van_Hogendorp | 26-01-21 | 08:43 | 3

Hoekstra dit is zo niet Nederland komt hij wel eens buiten hier in mijn buurt 80% zo on-Nederlands

dedwarsligger | 26-01-21 | 08:48

Is de standaard reactie: "Ik ben verbijsterd, en vind het onacceptabel".

Kicksalot | 26-01-21 | 08:56

Dat is mij dus al een beetje sinds de Identitypolitics/linkse-era/Trump-era het probleem.

Die linkse/elite/establishment kliek hoor je nou nooit eens vragen "Waarom doen ze dit?", NOOIT. Waarschijnlijk omdat ze dan dus de misschien wel goede reden moeten horen waarom mensen dit doen of waarom mensen eigenlijk pvv/trump/fvd stemmen.

Het wordt een beetje "iedereen is gek behalve ik" gehalte.

SinisterNL | 26-01-21 | 09:20

Deze rellen komen Rutte en De Jonge goed uit. Niemand heeft het meer over hun waardeloze beleid. Niemand heeft het er meer over dat Rutte leiding geeft aan een maffia-achtige belastingdienst die mensen de dood in heeft gejaagd.
Niemand heeft het meer over De Jonge die in een jaar niet heeft kunnen zorgen voor een behoorlijk beleid om Corona aan te pakken. Niemand heeft het meer over De Jonge die niet in staat is gebleken fluks te starten en door te pakken met vaccineren.

Wat we nu zien - en dan bedoel ik de filmpjes over de rellen - lijkt in bijvoorbeeld Rotterdam Zuid op een soort etnische zuivering qua winkels. De Beijerlandselaan, indertijd een chique winkelstraat. Nu koop je er waterpijpen.

El Rico Grande | 26-01-21 | 08:41

We mogen weer wat reljeugd feliciteren met een strafblad. Gefeliciteerd, het levert wel minder op dan een diploma, maar lijst 'm in. Vanavond weer rellen? En morgen? En overmorgen? Lijkt bijna werken man! Succes ermee.

Armin Langbaard | 26-01-21 | 08:38

Geen school, geen voetbal, geen café, geen bioscoop, geen restaurant, geen sport, geen winkels, geen bijbaan, kortom al maanden niks te doen.... Daarbij financiële stress. Wat denk je dan dat er kan gaan gebeuren? De verbazing van politici over deze structurele rellen laat zien dat zij niet beseffen wat dergelijke maatregelen voor impact en consequenties hebben.

ProMontagna | 26-01-21 | 08:37 | 6

@El Rico Grande | 26-01-21 | 08:44:
Joi. Joy.

chicago river | 26-01-21 | 08:51

Als u wekelijks in de kroeg zat, in het stadion zat, in de bioscoop, 2x per week uit eten, regelmatig aan het sporten was (kan overigens ook zonder sportschool), wekelijks de winkels bezocht dan geloof ik best dat de maatregelen een grote impact hebben op uw leven. Echter kan ik mij niet voorstellen dat u aan het werken was. Zie het maar zo, u houdt nu heel veel geld over omdat je niet de winkels in en uit loopt, geen bioscoop pakt, vaker thuis kookt. Dus de financiële stress kan ik moeilijk begrijpen.

wolfjemidas | 26-01-21 | 12:31
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik hoor de laatste dagen veel mensen roepen om de inzet van het leger. Dan denk ik, welk leger?
Oud-militairen en bezorgde burgers starten petitie tegen ‘dramatische staat’ strijdmacht Door jarenlange bezuinigingen is Defensie onvoldoende uitgerust om ons koninkrijk te beschermen. Dat is de boodschap van een manifest dat dinsdag wordt gelanceerd, door onder meer de voormalig hoogste baas van de landmacht Mart de Kruif, voormalig hoofd van de Militaire Inlichtingen en Veiligheidsdienst Pieter Cobelens en journalist en opiniemaker Sander Schimmelpenninck.
www.trouw.nl/binnenland/oud-militaire...

RickRD | 26-01-21 | 08:36 | 2

Hmmm, toch gek na 10 jaar law and order VVD en Rutte.

ratelaar | 26-01-21 | 08:50

Per direct de dienstplicht activeren.

P-unit | 26-01-21 | 09:09

Van Rossem, je bedoelt het volgens mij hartstikke goed, maar wat we nu op staat zien is gewoon rellend tuig. Dat zijn niet de mensen waar de britse MP voor opkomt en het zijn niet de mensen waar GS voor zou moeten opkomen.

jawor36 | 26-01-21 | 08:36 | 1

Inderdaad.

B. Randnetel | 26-01-21 | 09:33

Rudie is compleet van het padje . Hij ziet de realiteit maar dan omgekeerd . De politie moet veel en veel harder optreden en de relschoppers stoppen heus niet als de avondklok wordt teruggedraaid .

Koning BongoBongo | 26-01-21 | 08:35 | 6

@LesPaul | 26-01-21 | 08:47: "ja, ik ben ook tegen rellen, maar dat is helaas de bijvangst die je krijgt als mensen die voor hun rechten opkomen"

Dit is letterlijk het goedpraten van rellen. Bizar.

Ja_hoor | 26-01-21 | 09:00

@Ja_hoor | 26-01-21 | 09:00: Dat is niet het goedpraten van rellen, dat is koppelen van oorzaak aan gevolg. Net als de EU kijkt ook de Nederlandse regering op vele gebieden hoe ver ze gaan kunnen tot het volk het niet meer pikt. Nou, niet zo ver dus.

LesPaul | 26-01-21 | 09:14

Nederland is van het padje.
Het begon met een demonstratie, enkel wappie, enkele mensen die werkelijk geloven dat Corona niet echt is een middel om ons te knechten, de gewoonlijke linkse uitkering slurpende beroepsdemonstranten zaten daar ook bij.
Toe kwamen er kleine groepen relschoppers, voetbal holigans die zich vervelen, enkel voor eigen entertainment.
Maar wat er nu gaande is is een BLM, Antifa achtige stroming, waarbij alles aangegreoen wordt, om te kunnen rellen en stelen, onder het mom van ‘intitutioneel racisme’, gecombineerd met het vuile rifgebergte tuig wat gewoon 365 dagen per jaar lastig is, niets diet behalve crimineel zijn.
Laat Rutte dat svp. In zijn nadagen nog eens inzien aub.

Ray Skak | 26-01-21 | 10:46
▼ 3 antwoorden verborgen

Nog geen 1% wordt flink ziek of flink deaud van corona. En 99% heeft er last van. Zo zie ik het. Maatregelen zijn ook beetje extreem.

Maar daarom rellen is stom.

En Rutte moet gewoon zeggen dat vanaf 1 feb geen avondklok meer is en dat vanaf 1 apr de kroegen weer open gaan. En dat alle kwetsbaren dan een prik hebben gehad. Ook al jokt hij, dan is het randje eraf bij veel protesteerders.

sjef-van-iekel | 26-01-21 | 08:32 | 3

Je kunt de Minister-President toch niet gaan vragen om te jokken?

Oh, wacht...

Petrus Poortwachter | 26-01-21 | 08:34

Als het protesteerders zouden zijn wel ,maar het is merendeel reljeugd .

Koning BongoBongo | 26-01-21 | 08:36

Heeft niets te maken met corona regels.
Dit is een heel ander probleem waar heel Europa mee te maken heeft. Deze hersenloze grijpen deze kans nu, maar dit broeid al langer

zoalsikhetzeg | 26-01-21 | 08:42

Dus de trend is om deze rellen goed te praten, ja ? Dat is snel gegaan zeg, hier.

Ja_hoor | 26-01-21 | 08:31 | 8

@Plaktong | 26-01-21 | 08:37: dit is inderdaad ook een van de oorzaken. 17 miljoen mensen zitten de hele dag bij elkaar op de lip. Kinderen thuis pa en ma thuis werken. In de avond gezellig thuis wat denk je wat een spanning dat geeft. De avondklok is als een schot hagel misschien raak ik wel iets. Niet bewezen. Rutte wegwezen

foxhunter | 26-01-21 | 08:45

Ze worden niet goed gepraat. Er wordt gewoon gedaan alsof het "wappie-protesten" zijn. Dan is het niet zo erg. Vergelijk de beroemde CNN meme's met "mostly peaceful protests" (met op de achtergrond brandende huizen)

Gladiator Fap | 26-01-21 | 09:35
▼ 5 antwoorden verborgen

Hij had al dat huis met die erker, maar door de zinnige dingen die ik Hoekstra hoor zeggen bij WNL is hij nóg een stukje aantrekkelijker geworden. Wat mij betreft zit hier onze nieuwe premier.

MickeyGouda | 26-01-21 | 08:28 | 11

@MickeyGouda | 26-01-21 | 08:52: Nee gewoon blijven doen Mickey! Ik vind hem ook aantrekkelijk. Weet niet echt of hij ook zinnige dingen zegt. Ik raak zo snel afgeleid als ik hem zie en luister dan niet meer zo scherp, lol ;-))

lezeres | 26-01-21 | 09:12

@B. Randnetel | 26-01-21 | 09:37: Dat is toch een beetje de kern van het reaguren, Ronnie: tegels plaatsen die anderen geen hol interesseren. Heb ik het goed als ik denk dat jij door de avondklok geen enkel feestje misloopt?

beldewouten | 26-01-21 | 09:59
▼ 8 antwoorden verborgen

Ja mensen. Ze gaan vandaag beginnen om de schaarse hoeveelheid spuiten bij 90+-ers in te spuiten.

PhallusObesitas | 26-01-21 | 08:27

Ik heb niks met carnaval, maar kan mij indenken dat het voor Brabo’s een verschrikkelijke tijd is. Daarom is het wel mooi en ontroerend dat Van Rossem die foto van hem in dat berenpak gewoon plaatst.

beldewouten | 26-01-21 | 08:26

Volgens mij zie ik in de laatste seconde van het cafe eigenaar filmpje een houten honkbalkuppel vastgehouden worden door een agent,
Het is natuurlijk en zekers tijdens een avondklok natuurlijk niet de bedoeling dat je met een slagwapen op de stoep staat alleen tijdens een noodweerexes mag het misschien. Maar opwachten niet.

steekmug | 26-01-21 | 08:25 | 6

@Muxje | 26-01-21 | 08:35: Met de knuppel achter de toog liggend en zelf buiten op de stoep niet. Beetje zoals in amerika deed die cafe eigenaar denk ik en dat wilt de overheid hier niet.

steekmug | 26-01-21 | 09:03
▼ 3 antwoorden verborgen

Jack Mikkers (VVD, Den Bosch) maakt zich zorgen over het veiligheidsgevoel. Ja Jack, gevoelens! Dat is wat nu telt!

omanders | 26-01-21 | 08:25 | 2

Ik woon tegen de binnenstad aan in Den Bosch, met twee kinderen onder de 3. Ik heb mij nog nooit onveilig gevoeld in mijn eigen stad, maar doe dat nu wel. Zo zie je maar weer dat onze hele beschaving aan een zijden draadje hangt. Het bestaat bij de gratie van je medemens.

De Bijsluiter | 26-01-21 | 08:37

@De Bijsluiter | 26-01-21 | 08:37: En bij de gratie van ordehandhaving!

omanders | 26-01-21 | 09:06

Wat een slap opruiend verhaal.

mis en bouteille | 26-01-21 | 08:25

Tuüuurlijk. Deze rellen laten zien dat Nederland een heel ander probleem heeft dan de lockdown en de avondklok.
En dat is vele malen groter dan corona.
Msm maakt er onderandere een extreem rechts probleem van.
Onbegrijpelijk.

zoalsikhetzeg | 26-01-21 | 08:24 | 6

Nou Fele, onder andere Halalsema gisteravond.

ceriel82 | 26-01-21 | 08:39

Dat is precies het probleem. Het is extreem-rechts! Nee het is extreem-links! Het zijn de goeien tegen de slechten! De middelmaat komt bovendrijven, want diversiteit enzo. Een neger, een vrouwtje een gehandicapte en een transsexueel en we hebben een divers en inclusief team. Talent is extreem rechts, kritiek op bekrompen diversiteitsdenken is extreem rechts, kritiek op immigratie is extreem-rechts, kritiek is extreem-rechts.
Alles wat goed gaat is progressief en inclusief, alles wat fout gaat is extreem-rechts.
Een analyse maken van gebeurtenissen is niet lastig. Als het een negatief gevoel oproept: extreem-rechts, als het een postief gevoel oproept: inclusief en progressief.
Hoezo gepolariseerd?

ratelaar | 26-01-21 | 08:47
▼ 3 antwoorden verborgen

De vraag is: waren die rellen ook gekomen zonder avondklok? Antwoord: natuurlijk, alleen hadden ze dan wel een andere aanleiding gevonden. Het frame "extreemrechts" of "anti-corona-wappie" wordt naar hartelust gebruikt om de werkelijkheid weer te kneden. Wat we zien zijn twee problemen, die voor het gemak maar even met elkaar verbonden worden: 1.) 40 jaar pappen en nathouden in combinatie met de 2.) subcultuur waarin geweld geaccepteerd en gestimuleerd wordt. Om dat dan even aan Corona en een avondklokje te verbinden om zo de rest van de bevolking -het gros- aan de maatregelen te knechten mag echt een misselijkmakende gotspé heten. Wat we zien is massa-psychologie aan het werk. En het ergste is: de heren politici komen er mee weg. Ik zeg het al vaker: dit gaat op den duur he-le-maal mis. Want op het moment dat het gros van de bevolking eindelijk wakker wordt, is het te laat. En dan is het weer "ich habe es nicht gewusst". Maar je wist het wel, vriend. Je stond erbij en keek ernaar. En je was te druk bezig om iedereen met vragen voor "wappie" te verklaren, gelijk te stellen met een minimale groep échte gekken, om maar vooral niet in discussie te moeten gaan terwijl je vrijheden één voor één afgenomen werden. Één belangrijk verschilletje met toen: het staat allemaal op internet. En internet vergeet niet. Nooit.

Gladiator Fap | 26-01-21 | 08:24 | 6

De rellen zijn zeker niet de wappies maar het is ‘de straat’ die het niet pikt dat ze van hun grootste vijand, de blanke Nederlandse autoriteit (agent, docent, baas), daar niet mogen zijn. Het is nl de enige plek waar ze dominant kunnen zijn (denken ze). En het is ook de plek voor hun handeltjes; berovingen, diefstal, heling, souteneur, drugs. Kan niet meer met een avondklok. Ja, jaren lang pappen en nathouden en dat heb je dit.

Risingson | 26-01-21 | 08:36

@chicago river | 26-01-21 | 08:32: Dan drinken we er toch samen eentje... samen, gezellig in de bruine kroeg. Toen was de wereld nog in orde.

Gladiator Fap | 26-01-21 | 08:41
▼ 3 antwoorden verborgen

Dus, 151 arrestaties landelijk waarvan 50 in Rotterdam.
Goed bezig met duizenden agenten...

Petrus Poortwachter | 26-01-21 | 08:23 | 3

Finnen zijn vals en snel, al 40 jaar.

grindbak | 26-01-21 | 08:24

Ja, het viel allemaal dan ook wel mee.

beldewouten | 26-01-21 | 08:31

@beldewouten | 26-01-21 | 08:31: U past perfect in het NPO-plaatje, zojuist: "kinderen" "jongeren". Dit verkwanselde land, vergiftigd door emo-queens in bestuur en onderwijs.

grindbak | 26-01-21 | 08:42

Jawel, jawel, die horden muzieklinkjes is tof enzo, TE tof haast (kom nergens meer aan toe nondeju!).
Echter even wat anders nu.
.
(Denk: Man Bijt Hond-stemmetje) :
Hebt u en uw uw intimi of anderszins de app "SIGNAL" al gedownload, reeds?
Ter vervanging van de STASI variant whattappje.
.
Mogge zonder dakje.
En wakkerrrr.
/*CLICKKLOK!*

chicago river | 26-01-21 | 08:23

De situatie zoals die gisterenavond in Rotterdam zuid was is precies hetzelfde als dat die de afgelopen 20 jaar was.
Iedereen heeft schijt aan wet en regelgeving, iedereen doet wat hij wil, er heerst een totaal andere cultuur die niets meer met een Nederlands straatbeeld te maken heeft, de overheid kijkt weg en bagatelliseren de problemen en de totale teloorgang van delen van Rotterdam.
Het enige wat er door de avondklok gebeurd is dat deze problemen nu zichtbaar worden en bestuurlijk Nederland geconfronteerd wordt met de puinzooi die ze zelf decennia lang onder het tapijt hebben geschoven of zelfs hebben ontkent.
Die avondklok kan mij niet lang genoeg duren, laat alle PVDA burgemeesters maar lekker zweten.

Fele | 26-01-21 | 08:22 | 2

Ik ben toch wel weer benieuwd hoe het dadelijk weer verpakt gaat worden dat het uw schuld allemaal is

Mark van Leeuwen | 26-01-21 | 08:48

"Het enige wat er door de avondklok gebeurd is dat deze problemen nu zichtbaar worden" - slaat de spijker op zijn kop denk ik, de reden dat het in Nederland met achterstandswijken optisch onder controle lijkt te zijn heeft er denk ik mee te maken dat er veel geld en moeite in wordt gestopt vanuit de overheid en daarnaast een hoop van die inwoners vrij makkelijk andere bijbaantjes hebben om aan inkomsten te komen. En veel vrijheid gewend, want er mag een hoop in Nederland en echt bang voor de politie hoef je hier ook niet te zijn, in de meeste gevallen is het je vriend i.t.t. in bijv. het voorbeeld VS waar het je vijand is.

Oftewel, de ware aard komt met deze avondklok naar boven drijven, oftewel het dunne laagje beschaving is weg en dan blijkt dat je een hoop rotzooi hebt wonen in Nederland.

Wybe Wabes Abbema | 26-01-21 | 08:53

Maar even hoor:
De telegraaf kopt met Peter R. de Vries die zegt: "De relschoppers voel zich niet gehoord". En De Limburger verklaart: "We verafschuwen het geweld. Maar het is ook een noodkreet van jongeren."

Dit land is ziek. Ernstig ziek. Terminaal.

Jimmydepimmy | 26-01-21 | 08:20 | 6

En toch. Zonder avondklok zaten 99% van die relschoppers gewoon op de playstation en had je geen nieuws. Dus slim is zo’n klok niet.

quatro32 | 26-01-21 | 08:40
▼ 3 antwoorden verborgen

Vooralsnog complimenten voor de inwoners uit Utrecht en zeker uit de kansarme wijken. Daar bleef het relatief rustig. Hopen dat dit zo blijft !

johnyl | 26-01-21 | 08:20

Er wordt door de relschoppers met flinke stenen gegooid en dan krijgen de agenten het bevel om een stuk terug te trekken . Dat lijkt me niet de juiste strategie want dit wordt door IQ lozen ervaren als overwinning. Vooral met dat stenen gooien lijkt me gericht schieten gerechtvaardigd. Moet u eens kijken hoe hard het aantal relschoppers dan achteruit kachelt . Maar in het softe Banania is zelfs de inzet van traangas al een stap te ver. D'r verandert hier nooit iets met dat slappe beleid.......

Koning BongoBongo | 26-01-21 | 08:18 | 5

@Naall | 26-01-21 | 08:26: Ik denk toch echt dat dit de enige oplossing is . We verzanden in het slappe hap gepolder en laten veel te veel gebeuren. De maatschappij is enorm verhard en de regering benoemt dit sporadisch ,maar doet er bar weinig of helemaal niets mee.

Koning BongoBongo | 26-01-21 | 08:46

Niet schieten, wel harder meppen

Mark van Leeuwen | 26-01-21 | 08:51

@Mark van Leeuwen | 26-01-21 | 08:51: Mee eens. En duidelijke straffen. Duidelijk waarschuwen: ga je onder deze omstandigheden de boel verzieken, dan gelden niet de normale regels. En "ik voelde me depressief" is geen, ik herhaal géén argument. Op dit moment geldt: ga je plunderen en je wordt gepakt, dan zit je een week in de bak. Minimaal. Val je mensen aan? Automatisch de hoogst mogelijke straf en geen kans op vrijlating door "goed gedrag". Dat had je je voordien kunnen bedenken, een gewaarschuwd mens telt voor twee. Je kunt deze omstandigheden gewoon niet vergelijken met een normale Zaterdagmiddag in 1975 of zo. Doe dat dan ook niet. Noodverordening moet ook iets betekenen. Zo niet, dan is dat hetzelfde als de eeuwige "code oranje" wanneer de wind waait: gewoon een loze kreet, zodat de discussie gestuurd kan worden.

Gladiator Fap | 26-01-21 | 10:00
▼ 2 antwoorden verborgen

Met nog zeven weken te gaan wordt de strategie al duidelijk. We worden weer klaargestoomd voor een hoeksteen samenleving. Mede door de geloofwaardigheid van Grapperhaus zijn alweer tweede mooiste dag van zijn leven. De schiettent van Halsema op De Dam kermis. En de opvoedkundige expertise van Rutte. De nieuwe hoeksteen heet hoekstra. Wopke Hoekstra.

5gninja | 26-01-21 | 08:16 | 2

Zeven van 7?, interessant!

steekmug | 26-01-21 | 08:27

Op elke plek waar het nu niet losbarst kan je rustig een huis kopen. Daar heb je niet de kans om een Fin of tokkie als buurman te krijgen.

sander3488 | 26-01-21 | 08:15

Waarom blijven ze nog steeds spreken van wappies, hooligans, extreem rechts?
In die volgorde ging het inderdaad.
Maar zie ik alleen blm activistische plunderaars uit niet Nederlandse culturen.
Van mij mogen die holigans terugkomen en daar een flink op in meppen.

Ray Skak | 26-01-21 | 08:15 | 1

Dat durven ze niet hardop te zeggen. Want is politiek incorrect en doet namelijk alleen de PVV en FvD in hun ogen. Want er zijn namelijk genoeg goede Finnen weet u? Die van 2 deuren verder bijvoorbeeld. Die doet ons geen vlieg kwaad. (nee ons niet nee, maar met z'n vriendjes op straat is het een pleurisjong)

sander3488 | 26-01-21 | 08:18

Ik vind ook dat de overheid steken laat vallen. Met als meest dramatische voorbeeld het falende vaccinatiebeleid. Maar daarmee kun je nog geen plunderingen verklaren.

Zo kun je élke plundering 'verklaren'. Ook die in de voorsteden van Parijs door Noord-Afrikanen, en de plunderingen door onze BLM-vrienden in Amerika.

Als je die wilt verklaren, ben je gewoon politiek aan het bedrijven. Prima. Maar het blijven vandalen.

Papa Jones | 26-01-21 | 08:14

Als je wil demonstreren, doe je dat maar overdag. Het argument 'er zitten een paar relschoppers tussen de demonstranten' sneed geen hout toen het BLM betrof, en doet dat nu ook niet. Eigen verantwoordelijkheid eerst.

konjodebonjo | 26-01-21 | 08:12

De rest van Europa lijkt te smullen van de Nederlandse actualiteit. Hetzelfde Europa dat ons dwingt in een politiek correct keurslijf en ons nog meer van dit soort problematiek door de strot ramt. Van die 150 aangehouden 'jongeren' zou ik graag, paginagroot, de pasfotootjes en voornaam met initiaal zien in alle landelijke dagbladen. Man en paard.

MickeyGouda | 26-01-21 | 08:11 | 5

Goedemorgen Mickey. Ben het helemaal met je eens! Heb net een groot aantal clipjes van de rellen achter elkaar gekeken. Zie toch echt een oververtegenwoordiging van the usual suspects. Krijg hier gevoelens bij die ik eigenlijk niet wil hebben. Laat ik het houden op een ijzige, innerlijke verkilling. Andere gevoelens hou ik maar liever voor me :-((

lezeres | 26-01-21 | 08:45

Neehoor, alleen van mensen die zich keurig laten testen zijn de gegevens min of meer openbaar

Mark van Leeuwen | 26-01-21 | 08:54
▼ 2 antwoorden verborgen

Overigens is die "keurig geformuleerde brief" niets meer dan toegeven aan de terreur van de straat. Zelfs de Weimarrepubliek had nog meer ruggengraat.

omanders | 26-01-21 | 08:10 | 1

Hoezo, je kan toch stoppen met deze klok, rust laten wederkeren, en relschoppers vervolgen?

Naall | 26-01-21 | 08:16

Heeft er al iemand ‘onacceptabel’ geroepen?

Tiscali-2 | 26-01-21 | 08:10 | 2

Ja ,mijn vrouw had weer eens geen zin in sex.

Koning BongoBongo | 26-01-21 | 08:11

Nóg niet, maar PVV en FvD hebben al wel vast de schuld gekregen. Dus de deugers en hitsers liggen op schema.

Ride_On | 26-01-21 | 08:13

Bruls houdt het tenminste simpel. Die heeft alle relschoppers opgegeten.

Jos Tiebent | 26-01-21 | 08:10 | 1

Boertje en klaar is Kees !

Koning BongoBongo | 26-01-21 | 08:24

Haal de angel eruit per direct. En ga handhaven op waar je dat al kon. En in godsnaam, rol dat vaccineren uit.....

Naall | 26-01-21 | 08:07

Hoi, goedemorgen.
Ik heb niet veel tijd, ik ga gauw aan het werk.
Iemand moet deze teringzooi betalen.
Dank je Mo, Rachid, dank je Mark, Jesse, Jettje, dank je Baudet.
Geen bloemen op m’n graf aub.
Dank u.
De rest een fijne dinsdag.

Ruimedenker | 26-01-21 | 08:05 | 2

Fijne dag.

Naall | 26-01-21 | 08:09

@Naall | 26-01-21 | 08:09:
Daaaaahaag beste R. (denk het Utregs accent er zelf maar bij want k kan het niet erg goed)

chicago river | 26-01-21 | 08:29

Voortrbordurend op vorige tegel: Het manco van heel veel populistisch rechtsen is dat het OOK kindertjes van de jaren '60 zijn.

omanders | 26-01-21 | 08:04

Godallejezus, Bart. Het probleem ligt bij het handhaven. En de huilende burgermeesters die dat zo'n verschrikkelijke pijn doet.

Aboutaleb: "Hier heb ik moeten dreigen met inzet van traangas, een verregaande maatregel. Dat vind ik verdrietig, want dat heb ik in mijn hele carrière als burgemeester nog nooit hoeven doen."

Wat doe je in godsnaam in het bestuur als je natte wangetjes krijgt van traangas inzetten tegen rellende idioten?

Dit is niet het gevolg van de maatregelen van Rutte, niet van viruswappies en andere gereformeerden maar van 40 jaar gedoogbeleid.

omanders | 26-01-21 | 08:01 | 2

Je hebt volkomen gelijk.

Rest In Privacy | 26-01-21 | 08:05

Hear hear. Wat een kolderiek artikel van Nijman. Opruiend en zuurrechts. Ik kom hier al jaren, maar bovenstaand artikel gaat er bij mij echt niet in.

De Bijsluiter | 26-01-21 | 08:40

'keurig geformuleerde brief'? 'meer empathisch zijn'? Naar die relschoppers van gisteravond bedoel je? Wat een fokking kneuzenstukje dit.

Tergender | 26-01-21 | 08:01 | 1

Maar echt.... deze rellen op wat voor manier dan ook legitimeren is zo fout.

Naomi71 | 26-01-21 | 08:04

Kan iemand mij uitleggen waarom extreemrechts te pas en onpas gebruikt wordt?
Gisterenavond Halsema weer over het Museumplein relschoppers, dat waren wappies, jongeren en extreemrechts. Ik weet niet hoe ik ze herken maar niet specifiek opgevallen op het Museumplein.
Wordt dit nu het nieuwe stopwoord bij alles wat links niet bevalt? Extreemrechts of is dit nu een fictief verwijswoord voor alles wat riekt naar anti links?
Ik ben daar niet uit.

Datzullenwenogweleen | 26-01-21 | 08:00 | 2

Het is vrijwel altijd extreem links als er geweld aan te pas komt. Zij zijn alleen wat handiger in het demoniseren van alles wat maar enigszins naar recht neigt.

ff serieus nu! | 26-01-21 | 08:09

Elk geweld moet en zal op bordje van "extreem rechts" (alles rechts van GL, X66, PvdA) komen. Antifa verstoort pegida demo: schuld van rechts. Moslims breken binnensteden af: schuld van rechts. BLM tuig breekt binnensteden af (US): schuld van rechts.

De argumenten zijn op. Nooit zal links verantwoordelijkheid nemen voor hun mislukkingen. Dat betekent immers dat zij moeten toegeven dat ze er de laatste decennia flink naast hebben gezeten. Gaan ze nooit doen. En dus heeft "rechts" het altijd gedaan.

Ride_On | 26-01-21 | 08:22

Schrijnend hoe op staatstelevisie en bij Clinton-geiler Jinek stellig wordt medegedeeld dat dit extreem rechts en voetbal hooligans waren. Werkelijk waar bizar.

MoltisantiBeer | 26-01-21 | 08:00 | 3

Inderdaad. Ze zijn Antifa vergeten.

Papa Jones | 26-01-21 | 08:01

Klopt, extreem rechts-islamitisch en Raja Club Athletic Casablanca hooligans.

Jimmydepimmy | 26-01-21 | 08:08

Volgens mij hadden die voetbal supporters juist een streep getrokken van tot zo ver rellen en niet verder want dan grijpen wij in

Mark van Leeuwen | 26-01-21 | 08:59

Nederstan is aan het afbreken en hier zijn wij aan het opbouwen. Rare wereld he.

Gokmaar | 26-01-21 | 07:59

Wat een middelmatig jankstuk.

BonanzaNLD | 26-01-21 | 07:58

Als ik 20 was geweest, zou ik vast ook wel stiekem naar buiten gaan, maar massaal slooen en plunderen als die achterlijke hyena's. Je zou toch zeggen dat die streng gelovige ouders iets over de vrede van hun geloof prediken tijdens het avondeten? Althans, ik heb bij veel beelden het idee dat een bepaalde groep net wat vaker voorkomt.

Massasterilisatie is misschien een oplossing.

ZureKoek | 26-01-21 | 07:57 | 2

Die ouders schenken nog eens een theetje in, legger de pers op de grond even recht en zappen naar een ander Arabisch kanaal. Wat Mo buiten uitspookt, daar hebben ze geen weet van noch interesseert het ze.

Jimmydepimmy | 26-01-21 | 08:09

Aluhoedje op" daar zijn de mRNA vaccinaties voor"
Aluhoedje af.

steekmug | 26-01-21 | 09:08
-weggejorist-
Taartvorm | 26-01-21 | 07:55 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

De rust is teruggekeerd. Mijn achterdeur staat een stukje open want zit lekker binnen te roken en hoor de klok tikken en vogeltjes fluiten.

Leptob | 26-01-21 | 07:54

Blijven we nu miepen over die krakerstrien die willens en wetens op een plek loopt waar ze niet mag zijn? Náár de relschoppers toeloopt en niet van het rellen weg? Op Omroep Brabant staan de Facebook accounts van haar en haar linkse vriendje. Oprutte dit, illegale feesten, kraken, nog een verdwaalde antifa sticker. En dan liegen dat ze niet een het protesteren waren. Slachtoffergedrag. Ze vinden t optreden buitensporig? Jammer dan.

Jazeetie | 26-01-21 | 07:53 | 2

Eindelijk iemand met gezond verstand. Ik verwacht een Joris.

_pacman_ | 26-01-21 | 07:56

Ik kan het niet vaak genoeg zien. Pats, raak.

SterF... | 26-01-21 | 08:04

Het heeft ook een beetje te maken met de ik, ik, ik en de rest stik houding, tenzij er wat te halen is natuurlijk qua bijvoorbeeld plunderen en ff lekker sensatie opzoeken, dan komen alle culturen en stemvolk van tegengestelde stromingen samen. Bijvoorbeeld DENK en PVV kiezers.

steekmug | 26-01-21 | 07:50 | 3

Die laatste zin mag je aanvullen met álle partijen links en rechts van VVD/CDA/D66/CU.

Papa Jones | 26-01-21 | 07:53

Je bent wel erg stereotype steekmug. Ik denk dat de gemiddelde “PVV’r” al op bed lag na een dag hard werken.

J.Cash | 26-01-21 | 07:57

Bijvoorbeeld schrijf ik erbij toch?, voor de uitersten vergelijking.

steekmug | 26-01-21 | 08:01

Medelijden met de relschopoers is niet nodig maar vergeet vooral hun (indirecte) baas, Mark Rutte niet. Hij is de aanstichter van dit alles en heeft hierop geanticipeerd.!

ff serieus nu! | 26-01-21 | 07:48 | 1

Wat een stupiditeit...

Jimmydepimmy | 26-01-21 | 07:52
-weggejorist-
zeefert | 26-01-21 | 07:48

Als ik de beelden zo bekijk van afgelopen avond / nacht, dan denk ik bij mezelf, mocht ik daar wonen, dan stond er een grote ketel water/olie op het vuur. Kom dan mijn fiets maar jatten klootzakken.

Lt-Kol Kilgore | 26-01-21 | 07:45 | 1

Dan krijg je dezelfde behandeling van de politie als die café eigenaar die zijn zaak wilde beschermen.

steekmug | 26-01-21 | 08:17

Hoekstra nu op WNL. Hij geeft op werkelijk alle vragen van de presentatrice de meest ridicule antwoorden. Overigens uitstekende vragen. Hoekstra is nu al af.

Torwart | 26-01-21 | 07:45 | 8

@_pacman_ | 26-01-21 | 07:55: je hebt gelijk. Maar dat is dus ook een probleem. Angst voor polarisatie. Soms ontkom je er niet aan.

Torwart | 26-01-21 | 08:09
▼ 5 antwoorden verborgen

Weinig henk & ingrid of lijkt dat maar zo landelijk gezien.

telefoontje | 26-01-21 | 07:40

Denk dat er veel meer mensen tegen avond klok zijn dan alleen de relschoppers, denk dat als ik 20 was,ik er ook had gestaan, je kan je bevolking geen jaar lang knevelen .

Spychopaat | 26-01-21 | 07:39 | 1

En dus ram je de ramen van een ziekenhuis in elkaar.

Prinsemarij | 26-01-21 | 07:46

En het zure is nu wel dat de personen die ongeveer nog het méést worden getroffen door de Corona-maatregelen, nu vooral het puin en glas van hun winkelstoepje mogen gaan vegen... Of straks de extra ellende op hun afdelingen in het ziekenhuis met lede ogen mogen aanzien...

De lui die je nu vooral hoort en ziet, zowel de yoga-wappies als deze raddraaiers, die hebben financieel en psychologisch nog het minste te ‘lijden’ en hoeven enkel even hun tanden op elkaar te zetten en door te bijten.
Maar nee hoor....

Jimmydepimmy | 26-01-21 | 07:38

Kort samengevat: we worden geregeerd door wappies die geen deuk in een pak boter slaan.
En we worden geterroriseerd door vandalen die de boel kort en klein slaan.

Leuk!

Papa Jones | 26-01-21 | 07:38 | 7

@Torwart | 26-01-21 | 07:53: Ik zie toch duidelijk een verschil tussen vreedzame demonstranten, en agressievelingen in het zwart die wapens en vuurwerkbommen meenemen. Ik heb het nu over de laatste groep. Die rellen hoe dan ook, die zoeken enkel een aanleiding. Dus hup de lange lat erover. Triest dat zij de demonstraties komen verstoren.

Papa Jones | 26-01-21 | 07:58

@Papa Jones | 26-01-21 | 07:58: jij bent Rutte. Symptoombestrijding. Het echte probleem blijft. Geen oplossingen. Sowieso lange lat , maar ook OPLOSSINGEN.

Torwart | 26-01-21 | 08:07

@Torwart | 26-01-21 | 08:07: Onzin. Ik ben geen Rutte. Er gaat een hoop mis. Maar we moeten zo snel mogelijk uit de lockdown. Weet jij de oplossing?

Ik als leek roep 'Sneller inenten, betere controles op Schiphol en aan de grenzen, uitbreiding capaciteit in de zorg'.

Dat laatste is een langetermijndoel, want dat red je niet twee maanden.

Stations slopen en winkels plunderen heeft geen zin in ieder geval. Dit gaat om vandalen die misbruik van de situatie maken.

Papa Jones | 26-01-21 | 12:24
▼ 4 antwoorden verborgen

Ik vind het eigenlijk allemaal gedram over die avondklok. Die avondklok is niet meer dan een poging om de vrijblijvende adviezen zoals amper visite ontvangen af te dwingen. Of hedden de relschoppers liever geen avondklok maar dan wél brigades die de voordeuren langsgaan, komen aankloppen, zonodig de deur inbeuken en even een kijkje nemen hoeveel mensen er zijn?

Leptob | 26-01-21 | 07:37 | 11

Precies, de mensen die goedwillend zijn moeten boeten voor onduidelijke regels. Zelf heb ik bijvoorbeeld het bezoek aan m'n ouders gereduceerd van 1 keer per week naar 1 keer per maand. Zo ga ik ipv 6 keer per week naar de supermarkt (ik woon dichtbij) naar 1 a 2 keer. Lijkt me een simpel rekensommetje qua risico's die iedereen kan maken.

roevka | 26-01-21 | 08:33
▼ 8 antwoorden verborgen

Ik weet niet of het Rutte's ultieme doel was, maar de avondklok is een (nieuwe) stap in de richting van het vestigen van een dictatuur. Het gebruik van (grof) geweld tegen de bevolking is verder gelegitimeerd. En dan zijn er nog totaaldebielen als WIlders die er een schepje boven op willen doen met de inzet van het leger. We zinken langzaam maar zeker weg in een steeds diepere poel van ellende en spiraal van geweld. Next step: uitstel verkiezingen 17 maart.

UpdateAvailable | 26-01-21 | 07:32 | 13

Niemand is bezig met een dictatuur. Jezus man, lul toch niet zo dom en doe niet zo dramatisch. Ongelofelijke huilebalk.

Jimmydepimmy | 26-01-21 | 08:12

@Jimmydepimmy | 26-01-21 | 08:12: klopt wordt geen dictatuur. Maar ben je het niet eens met me: overal te laat en geen oplossingen van onze leiders?

Torwart | 26-01-21 | 08:13

@Torwart | 26-01-21 | 08:13: Ik ben het zeker met je eens dat ze op dit moment steken laten vallen. Maar dat rechtvaardigt nog niet deze rellen. En vooral niet als je ziet WIE er vooral aan het rellen zijn...

Jimmydepimmy | 26-01-21 | 08:31
▼ 10 antwoorden verborgen

Ik houd me graag vast aan uitspraken en denkwijze van onze grootmeesters van weleer, bv Einstein:
“A clever person solves a problem. A wise person avoids it.”
“We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them.”

Dus Mark, doe er wat mee.

Torwart | 26-01-21 | 07:29 | 4

Bescherm de zwakkeren en geef de rest hun leven terug.

Hemke-Valsema | 26-01-21 | 07:38
▼ 1 antwoord verborgen

De propaganda voor de kamerverkiezing is begonnen. Op RTL/NPO worden loslopende jongeren aangemerkt als leidinggevende in de FvD/PVV gelederen. Treurig. Van de nadere partijen, helemaal geen donder.

Thoth | 26-01-21 | 07:21

Aanpakken dat tuig met rubberen kogels en traangas en desnoods hen (of ouders) financieel uitkleden.

Diederik_Ezel | 26-01-21 | 07:20 | 6

Als er brand is is er eerst repressie, daarna pas preventie.

Kernsplijter | 26-01-21 | 07:49

@Torwart | 26-01-21 | 07:25: Je kunt niet blijven alles maar toelaten je moet ook de brave burger beschermen. Als dat niet meer kan, dan stuur je de cavalerie, tanks, no mercy.

Lt-Kol Kilgore | 26-01-21 | 07:50

Het leger had al lang eerder moeten worden ingezet. In veel andere landen piepen ze wel anders als ze de andere uniformen zien.

J.Cash | 26-01-21 | 08:22
▼ 3 antwoorden verborgen

Bizarre redenatie. Overal door Europa heen worden avondklokken ingesteld, een maatregel die de R met 8 tot 13 procentpunten kan drukken. Nergens leidt het tot dit soort taferelen, die op geen enkele wijze goed te praten zijn en hopelijk met zo hard mogelijke hand uit elkaar geslagen worden. Dit heeft werkelijk geen hol te maken met de trage uitrol van de vaccinatiecampagne, want ook met een snelle uitrol zouden we nu een avondklok hebben, die overigens door het parlement goedgekeurd werd. Dit gaat niet over Hugo en Mark, maar over het gedrag van extreemrechts, complotwappies en halfgeletterden die denken dat dit over "vrijheid" zou gaan. Gelukkig dat de staat precies hiervoor dus het geweldsmonopolie heeft en wat mij. betreft zetten ze dat zo hard mogelijk in.

Naomi71 | 26-01-21 | 07:20 | 20

In die andere landen heeft de overheid hun geloofwaardigheid nog niet verloren, het gedraai, gelieg en het uitzuigen van de bevolking heeft niet echt geholpen.

hatschjoe | 26-01-21 | 08:09

@Naomi71 | 26-01-21 | 07:49: ik weet dat zeker. Het zijn namelijk volksvertegenwoordigers die p.p. een x-aantal (totaal stemmen / 150) vertegenwoordigen. Dat is ook de reden van stemmen... maar gelukkig betekent het dat een partij met 1 zetel in praktijk kan mee regeren... daarnaast is democratie al jaren handjeklap in achterkamers

kabouter prikkeprak | 26-01-21 | 08:52
▼ 17 antwoorden verborgen

De integratie is goed gelukt...

Rest In Privacy | 26-01-21 | 07:19 | 1

Extreemrechts relt gebroederlijk met de mocros en de roze dominee zag dat het goed was.

Rest In Privacy | 26-01-21 | 07:30

Het is als een test van Rutte om te kijken hoe ver hij kan gaan. De treurigheid zal zijn dat hij nog onlogischer wordt in z'n maatregelen tegen de bevolking. Het lijkt me ook meer om z'n Europese politieke maatjes te laten zien dat hij bepaald. Die avondklok was nergens voor nodig. Maar in plaats dat ter discussie staat gaat het over de rellen. En dat is precies hoe Rutte werkt. Rookgordijn, ontkennen en draaien met betrekking van de problemen die hijzelf veroorzaakt. Hij komt sympathiek over maar dat zou niet de maat mogen zijn om hem te tolereren.

roevka | 26-01-21 | 07:14 | 10

@Gulliver | 26-01-21 | 08:03:
Dat kan toch beide? Wou je zeggen dat de maatregelen geen negatieve, mentale en lichamelijke, effecten hebben op de bevolking? De maatregelen hebben toch automatisch een effect op de bevolking. Er wordt steeds gewaarschuwd dat de rek eruit is. Bedoelen ze dan uit het virus? :)

roevka | 26-01-21 | 08:42

@Gulliver | 26-01-21 | 08:03: er was, gelet op de cijfers, geen enkele reden om de bestaande maatregelen te verscherpen. Dan zijn er twee mogelijke verklaringen: verdere uitbreiding van macht over de bevolking of enorme domheid ( klakkeloos meegaan in de hysterie van het OMT) bij de politici die dit besluit hebben genomen. In beide gevallen wil ik ze niet als bestuurder.

Franker | 26-01-21 | 08:44

Klopt zo zie ik het ook , jammer dat veel mensen ziende blind zijn. Rutte is heel slecht voor Nederland.

foxhunter | 26-01-21 | 09:10
▼ 7 antwoorden verborgen

99 versus 1%. Waar wordt dit nu weer vandaan getoverd? Alle corona maatregelen worden opgehangen aan cijfers die op zijn minst subjectief zijn.

‘Cijfers liegen niet’, Maar ze verbloemen de werkelijkheid vaak wel danig! . Zo is er de Simpson paradox die wel zo’n 25% van de vergelijkingen kan beïnvloeden. En dan zijn er nog de vaak vertekenende vergelijkingen… ‘Als je alleen daarnaar kijkt, doe je het al gauw niet goed.’ Er zijn taartpuntgrafieken die een heel andere uitkomst suggereren dan de werkelijkheid aantoonde; En er is het fenomeen correlatie versus causaliteit – met andere woorden: er zijn inderdaad meer verdrinkingen als de ijsjesverkoop toeneemt, maar toch heeft het een geen invloed op het ander.

In ons taalgebruik hebben we het voortdurend over oorzaak-gevolg relaties. Is dit het resultaat van dat? Kunnen we de daling van ziekenhuisopnames bij Corona toeschrijven aan de maatregelen van sociale isolatie? De wetenschap van causaliteit heeft voor dit soort vragen een wiskundige taal ontwikkeld. Die bestaat enerzijds uit een beeldende kennistaal van causale diagrammen. Een plaatje met pijlen die bekende of veronderstelde verbanden uitdrukken tussen de ene en de andere variabele, uitgedrukt in puntjes. Aanvullend is de symbolische vraagtaal voor het formuleren van de vragen waarop het antwoord gezocht wordt.

1steafslagrechts | 26-01-21 | 07:13

Zaterdag toch al?
Overigens ook India.

Bataafje | 26-01-21 | 07:30

Dat viel een beetje te verwachten natuurlijk. Maar komt goed, Joe kan straks zijn persoonlijke legereenheid bestaande uit louter transseksuelen erheen sturen

C1O2 | 26-01-21 | 07:44

Dus een massale vreedzame demonstratie tegen racisme waarbij geen extra besmetting optreden is niet goed, maar een massale demonstratie zonder duidelijk doel en met vele vernielingen midden in de zwaarste tijd van de pandemie (en een dreigend gevaar van het engelse virus) moeten we genuanceerd benaderen? Juistem GS. Lekker bezig. Ik hoop echt dat het geen huidskleurdingetje is want dan ben ik echt weg hier.

BobDobalina | 26-01-21 | 07:00 | 7

Als ik zo naar de beelden kijk zijn de rellen inmiddels wel grotendeels een huidskleurdingetje, Bob, maar dan anders. Deze terreur heeft een on-Nederlandse intensiteit. Niet om je richting de uitgang te duwen, maar politieke correctheid gaat ons hier niet doorheen helpen.

MickeyGouda | 26-01-21 | 07:31

Lees het laatste nieuws een keer. pffft

Gokmaar | 26-01-21 | 07:32
▼ 4 antwoorden verborgen

Ik zie terroristen die ten eerste de regels overtreden door buiten te zijn, maar daarnaast ook eigendommen van een ander en publiek eigendom (ziekenhuis), brand stichting, plunderen en politie dood willen hebben door het gooien van stenen en vuurwerk. Ik ben volledig voor vvmu, recht op demonstratie (zonder vergunning) maar dit groepsgedrag komt meer in de buurt van wilde beesten. En deze wilde beesten moet je keihard aanpakken mits zij gewaarschuwd zijn.

Schepvogel | 26-01-21 | 06:59

Meer beelden uit Eindhoven.
Allemaal gefrustreerde keurige burgers zo te zien:

youtu.be/FznlAfv_cPc

Rest In Privacy | 26-01-21 | 06:59 | 5

@Gulliver | 26-01-21 | 07:37: ja het zijn natuurlijk wel allemaal nederlandse staatsburgers want ze hebben de nederlandse paspoort op zak.

steekmug | 26-01-21 | 08:08

@steekmug | 26-01-21 | 08:08:

Dat zelfs voetbalhooligans zich massaal tegen de relschoppers keren zegt meer dan genoeg.
ME + hooligans tegen mocros en extreemrechts. Het moet niet gekker worden.....

Rest In Privacy | 26-01-21 | 08:18
▼ 2 antwoorden verborgen

Zo de supermarkt aan de beijerlandselaan ook in puin, daar zal de horizontaal voortzoevende voortdurend vibrerende komokiloknaller met opgepimpte boodschappentrekker met tractorbanden niet blij mee zijn, daar de misantropische dikkedarmduiker dan nog langer moet wachten op zijn “ welverdiende “ brunch, als hij van zijn tante afrolt.

dirkdoorsnee | 26-01-21 | 06:58 | 1

De olifant in de kamer heeft een bontkraagje en rijdt scooter...

vette_shit | 26-01-21 | 06:53 | 4

@Gulliver | 26-01-21 | 07:05: Één voordeel is dat het grote-probleem-dat-nooit-benoemd-mag-worden zo wel érg zichtbaar wordt!

Jimmydepimmy | 26-01-21 | 07:15

@Jimmydepimmy | 26-01-21 | 07:15:
Nee hoor, NOS toont vooral blanke hooligans uit angst aan te zetten tot vreemdelingenhaat.

Watching the Wheels | 26-01-21 | 07:20

@Watching the Wheels | 26-01-21 | 07:20: Dat valt zowaar zelfs mee, valt op tijdens het terugkijken van de beelden op de NOS. Ze kúnnen ook niet anders, omdat ze anders enkel generieke beelden van 'vuur' en 'brand' kunnen tonen. Maar zélfs op de NOS-beelden zie je enkel tientallen in het zwartgeklede 'bekende' types en 'broers', met de kenmerkende haardracht, kleding en dito 'kk'-scheldwoorden...

Jimmydepimmy | 26-01-21 | 08:44
▼ 1 antwoord verborgen

Gewoon aanpakken, en hard ook. Mijn zegen heb je. Het is de goede tegen de kwaden nu. Hier moeten we samen doorheen. En ja, dat is die kleine 1 procent, met daarin ook veel wappies.

Van Rossum ook langzaam van het padje, voel me minder thuis hier

V-styn | 26-01-21 | 06:49 | 2

Zal wel meevallen. Balans, proportionaliteit. Dat tuig dat auto's omkeert en winkels plundert hard aanpakken, maar een beetje voorzichtig zijn met kwetsbare wappies die alleen maar in de weg lopen.

Watching the Wheels | 26-01-21 | 06:54

Ik heb niets op met wappies en ontkenners, maar als die vreedzaam van zich laten horen, zoals ze al máánden doen en álle ruimte en tijd voor hebben gekregen, dan zij het zo.
Maar als er op gegeven moment een aantoonbare reden is om te zeggen: ‘nu even niet’, dan hou je je daar gewoon aan.
Die lui die we nu zien, komen niet op voor de vrijheid, die zijn gewoon volkomen doorgedraaid. Ik kan me niet voorstellen dat die homeopatische kruidenwappies DIT voor ogen hadden??
Er is iets heel anders aan de hand; kan er niet goed de vinger op leggen wát precies. Maar het lijkt vooral op ‘kak aan Nederland’ en wetteloosheid.
Nou, die lui mag je inderdaad wmb genadeloos hard aanpakken. Dit zijn géén vredelievende burgers die enkel vraagtekens stellen bij vaccinatie en niet mogen knuffelen!!

Jimmydepimmy | 26-01-21 | 07:10

Trump vergelijkingen zijn een Godwins, zeker als ze van de UvA komen.

Der Schnitzeljäger | 26-01-21 | 06:32

Één van mijn tante's vaste uitspraken is "Afijn, de rook trok op". Ineens vat ik 'm.

MickeyGouda | 26-01-21 | 06:32

Dat filmpje is in ieder geval een positieve start van de dag, Watching. Môge!

MickeyGouda | 26-01-21 | 06:43

Ben wel benieuwd of een deel van die positieve gasten nou toch ook met die rellen meedoen. Het lijken allemaal jongere pubertjes, maar bizar dat je eigenlijk nooit iets (positiefs) over die wijken op tv ziet. Het gaat altijd om en over Amsterdammers (geintje) youtu.be/_5t4gdDReao?t=2

Watching the Wheels | 26-01-21 | 06:45

Maak wonen betaalbaar en al wat hier komt eisen zonder er recht op te hebben eruit .
Scheelt een hele hoop gezeik .

likmegaties | 26-01-21 | 06:10

Valt mij wel op dat een hoop reaguurders hier normaal moord en brand schreeuwen bij linksachtige demonstraties die uit de hand lopen nu plunderingen en geweld goed praten.

Rest In Privacy | 26-01-21 | 05:27 | 8

Ik heb volgens mij nog niemand plunderingen en geweld zien goedpraten hier. Fake news.

snakedogman | 26-01-21 | 08:45

Tokkiereaguurders houden het hier meestal niet zo heel lang vol.

Graaisnaaiert | 26-01-21 | 11:24
▼ 5 antwoorden verborgen

Nederland is woedend! De kritische massa is bereikt. Dat er een hoeveelheid schuim der aarde door de straten trekt nu, dat voelde iedereen wel aankomen. Het verandert niets aan het feit dat Nederland laaiend is. Met die Sperrzeit werd een grens overschreden!
Terugdraaien, en snel!

Rest In Privacy | 26-01-21 | 05:11 | 7

U heeft helemaal gelijk. En alle wappieroepers zijn linkse demagogen die het blijkbaar niet erg vinden dat een gedeelte van het parlement buitenspel heeft gestaan mbt de invoering van een zeer verregaande maatregel als een sperrtijd, tbh van een virus dat 2, 3x erger is dan de griep.

NL noemt zichzelf altijd een vrijheidslievend volk. De 'coronacrisis', of beter gezegd: de coronamaatregelcrisis, heeft mij definitief anders doen denken over mijn medemens. Blijkbaar loopt dat tuig ook rond, hier in de comments.

MarttHvdB | 26-01-21 | 07:02

@MarttHvdB | 26-01-21 | 07:02: ja, want als er géén enkele goede reden zou zijn om dit allemaal te doen, dan zou de overheid het nog steeds doen. Want zo zijn ze gewoon; vals en gemeen! En ze willen ons allemaal ‘pakken’ en knechten.
Yeah, right...

Jimmydepimmy | 26-01-21 | 07:21
▼ 4 antwoorden verborgen

Zag dat ze in de incestenclaves ook Nederland aan het verbouwen waren, dit in het kader van, we brengen het vakantieland dichterbij met het vliegverbod wat van kracht is.

dirkdoorsnee | 26-01-21 | 04:52

Dit moest echt zo @bartnijman?

Wil iedereen die het nog steeds prima vindt dat een meisje dat niks verkeerd deed zo gruwelijk en gevaarlijk door de politie mishandeld is lekker opkankeren uit mijn timeline? Thanks.

Had ook anders gemogen toch?

Behangdelul | 26-01-21 | 02:51 | 5

ik hoop dat ze verwarming uitgezet hebben in de celblokken. sadisme.

newray | 26-01-21 | 04:18

Mensen die de ziekte kanker verbaal misbruiken dalen bij mij altijd een paar treden op de beschavingsladder.

Rest In Privacy | 26-01-21 | 05:58

Trollen? Had Nijman op zijn minst op een betere vocabulaire gezet, maar vind het oprecht kwalijk.

Behangdelul | 26-01-21 | 07:31
▼ 2 antwoorden verborgen

Na de NPO-processie van elkaar tegensprekende epidemiologen, virologen en chefartsen zien nu quasi-wetenschappers als politicologen, sociologen, conflict-experts enz. ook hun kans schoon op media-aandacht. En in de Limburgse gazet van mijn vrouw, werpen zich zelfs "jongerenwerkers" op als ter zake kundiger dan mensen die wel met wiskunde, vervoegingen en logisch denken uit de voeten konden. Gaat het nog erger worden?

WirMachenMusik | 26-01-21 | 02:46 | 5

@bolletje kaas. | 26-01-21 | 05:14: politie had dit voorspeld.
En Rutte vast ook aangezien er ak langer werd gereld in Nederland, alleen niet op zo'n grote schaal, maar wel lokaal.
Grote faal van Rutte of bewust gepland. U mag het zefgen.

Bataafje | 26-01-21 | 07:36

@bolletje kaas. | 26-01-21 | 05:14: En precies dat (voorspellen) lijkt mij de belangrijkste voorwaarde om het predikaat "wetenschap" te verdienen voor een theorie.

WirMachenMusik | 26-01-21 | 15:19

@1steafslagrechts | 26-01-21 | 06:41: Maar uit lange reeksen relevante empirische data kun je wel vaak voorspellingen genereren, zelfs als je het zich voordoen van de verschijnselen als zodanig, niet sluitend kunt verklaren.

WirMachenMusik | 26-01-21 | 15:25
▼ 2 antwoorden verborgen

Het is allemaal niet erg C02-neutraal wat ik hier voorbij zie komen.

Wist u trouwens dat de Brulsemeester sinds z'n 35ste enorm is afgevallen.
Trots op!

fokkewoelf | 26-01-21 | 02:39

Er is ook een uitvoerig van No woman no cry door Boney M maar die zal ik niet posten. Over Rainbow gesproken: God zelf aan het woord : Kill the King youtu.be/RQ38PnsU1Fs

Arnold Layne | 26-01-21 | 02:40

@Arnold Layne | 26-01-21 | 02:40:
Tijd ver vooruit, sloeg destijds in als een bom. Nog steeds een topnummer!

LeavingLaLaLand | 26-01-21 | 04:04

Life is Life.... goeie meeschreeuwer!

Koning BongoBongo | 26-01-21 | 08:40
▼ 3 antwoorden verborgen

Nou @van Rossum (Zelftest: Als je dit toejuicht, ben je mentaal geknakt), dan mag jij bij deze bepalen dat ik mentaal geknakt ben. Ik keur dit helemaal goed. Zelfde als dat ze van mij vanavond het vuur hadden mogen openen op plunderaars. Je hebt daar gewoon niets te zoeken. PUNT.
Maar wel fijn om te weten dat @van Rossum tegenwoordig mijn psycholoog mag spelen.

Behangdelul | 26-01-21 | 02:09 | 8

Of wat dacht je van die poging tot doodslag op die journalist die van een paar meter een baksteen op zijn hoofd gegooid krijgt? De gooier mogen ze van mij direct.... u vult hem zelf maar in

Behangdelul | 26-01-21 | 02:38

@Behangdelul | 26-01-21 | 02:33: Generaliseren, wegzetten, depersonificeren, kwalificeren als een plaag die bestreden moet worden, overheidsgeweld toejuichen, het is allemaal niet erg origineel. Ik kan alleen maar concluderen dat een significante minderheid van de reaguurders niets geleerd heeft van de geschiedenis van de 20e eeuw en totaal blind zijn voor wat er onder hun neus echt gebeurt. Ik word er echt een beetje verdrietig van, mag je best weten.

Binnenbaan | 26-01-21 | 02:40
▼ 5 antwoorden verborgen

Vond dit wel toepasselijke muziek, voor deze dag. Vooral het einde. Lou Reed perfect day
youtu.be/pgviDNeXQ2w
you're going to reap what you sow

seasicksteve | 26-01-21 | 01:59 | 2

U is Groninger die de Koffiecorner met Martin Drent heeft beluisterd, toevallig?

Graaisnaaiert | 26-01-21 | 11:21

Mijn mentaal al dan niet geknakt zijn is behalve niet aan de orde evenmin aan deze roze rechtbank. Overigens vind ik waterkopmeisje nog steeds dom hert die wist dat er (water-)klappen konden vallen maar ben blij dat ze nog leeft. Hoop dat ze er -ondanks kennelijk autoriteitsprobleem en karakterfalen- naast geheid op kosten van NL belastingbetaler schadeclaimpoging ook iets van opsteekt (hakken en spaanders, kitchen & heat, etc.).

HarmFS | 26-01-21 | 01:51 | 4

Ik denk dat het iq van de agent die het nodig vond de trekker van zijn Kärcher over te halen nog een stuk lager ligt. Mislukte poging standrechtelijke executie. Niets minder.

Binnenbaan | 26-01-21 | 02:14

@Binnenbaan | 26-01-21 | 02:14: Eensch. Excessen zijn er om benoemd te worden. Deze actie van meneer agent is gewoon fout. Punt

Milovsky | 26-01-21 | 08:06

@Binnenbaan | 26-01-21 | 02:14: Denk eerder dat hij niet meer wist hoe te richten . Hij heeft zijn pistool waarschijnlijk nog nooit mogen richten van de hoge bazen.

Koning BongoBongo | 26-01-21 | 08:52
▼ 1 antwoord verborgen

Naar bed gaan/slapen is eigenlijk een beetje dood gaan, maar dan met een herkansing.

(Nee, ik vind 'm zelf ook niet zo goed, maar ok)

Het was weer gezellig in de bar, ondanks alles. Morgen, dus over een paar uurtjes is vroege vogel Mickey er weer voor de koffie. Ik dank Kees, ik dank Casey, grapo, Mr Goldbach is wel een beetje agressief, daar maak je geen vrienden mee, OK tot de volgende keer allen.

King of the Oneliner | 26-01-21 | 01:50 | 1

King, we delen een gevoel over slapen. Als kind al ging ik met tegenzin naar bed. Het moet, maar ik sta liever 'aan'. Dat gezegd hebbende: ik hoop dat jij heerlijk, geweldloos ligt te dromen.

MickeyGouda | 26-01-21 | 06:18

Je eigen zaak moet je natuurlijk kapot laten slaan i.p.v. dat je het probeert te beschermen na 2100, anders wordt je opgepakt ? En de daders, tjah...

Geld voor autootje oma Tonnie is er bijna, denkt u ook nog aan de Ideal collectebus voor het verlaten van dit etablissement?

Goeienacht, slaapwel!

Jan, Leiden | 26-01-21 | 01:45

Ik hield het niet voor mogelijk, maar GS heeft vandaag nog kuttere berichtgeving dan de NOS.

Ruud_Berzerker | 26-01-21 | 01:44

Betreffende die zelftest: Ja, dat juich ik van harte toe, en daar lijkt me niks mis mee. Ik mis in je stuk het feit dat die muts daar niets te zoeken had.

Jelle. | 26-01-21 | 01:37 | 3

Iets met een noodbevel, toch?

Jimmydepimmy | 26-01-21 | 08:14

En dus rechtvaardigt dat bijna doodslag door de politie?

snakedogman | 26-01-21 | 08:50

@snakedogman | 26-01-21 | 08:50: Nou... als elke relschopper zo'n opdonder zou krijgen waren de straten weer rustig ..... dus ja goed begin.

Koning BongoBongo | 26-01-21 | 08:56

Het volk komt in opstand.Was te verwachten.Rijken rijker armen nog armer.Onzinnige covid maatregelen.Maskers die niets helpen.Avond klok is nu ook bewezen in ander land=geen daling van besmettingen..
Het is een grote gevangenis geworden.
Flink tegen gas geven is ok anders gaan die oogjes en oren in de regering nooit open.

tegenalles | 26-01-21 | 01:34 | 6

Hup, terug naar Facebook, jij, Tegenalles.

Jimmydepimmy | 26-01-21 | 08:15

@Snoepbroekje | 26-01-21 | 01:40: Inderdaad ,heb veel filmpjes teruggekeken en het allochtonengehalte was behoorlijk hoog. Vernielen en stelen was de boodschap .

Koning BongoBongo | 26-01-21 | 08:58
▼ 3 antwoorden verborgen

Hou toch eens op met dat gehaat tegen Rutte man. Nederland is nou eenmaal een coalitieland: Als er niet genoeg mensen rechts stemmen, wordt het beleid vanzelf links. En rechts van de VVD zit nou eenmaal ook niet zoveel. Wilders is behalve zijn op immigratie en integratie vooral heel links. De door jullie in het zadel geholpen Baudet bleek een lege huls, een bruinhemd en heulende met complotwappies.

Begin gewoon zelf een partij, als je het allemaal zoveel beter weet, in plaats van je continue gezaag vanaf de zijlijn. Noem het GeenPeil, ofzo. Wordt vast een doorslaand succes.

Jelle. | 26-01-21 | 01:28 | 6

+1 voor Jelle

Behangdelul | 26-01-21 | 02:18

Wat heeft Rutte in 's hemelsnaam gedaan voor de man in de straat? Welke verkiezingsbeloftes is hij nagekomen? Wat is er gebeurd met de zorg zoals wij die kenden? De migratie waar nooit een eind aan komt met alle problemen vandien , de pensioenen die 12 % achter lopen , de torenhoge ziektekosten ,steeds meer miljarden naar andere landen via de EU . Dat zijn nog maar een paar voorbeelden . Maar jij mag nou de dingen noemen die Rutte wel voor Jan met de Pet doet.

Koning BongoBongo | 26-01-21 | 09:10
▼ 3 antwoorden verborgen

Het is allemaal verzekerd. Onverwachte omzet voor de gesloten winkels.

Slystar | 26-01-21 | 07:01

Ik sta volledig achter dit artikel. Sterk!

Upendo | 26-01-21 | 01:27

Het gezicht van Rutte naar de buitenwereld, en mooi is het niet.

VP732 | 26-01-21 | 01:45

Land staat in brand en Rutte maakt zich druk om deze onzin.

Maar ben benieuwd hoe Rutte gaat oplossen wat hij zelf in gang gezet heeft.

sprietatoom | 26-01-21 | 02:22

Die EU ! Dass Vierte Reich ! Zijn enige besogne .

Koning BongoBongo | 26-01-21 | 09:14
▼ 3 antwoorden verborgen

Maar goed.

Zo'n avondklok is ook rampzalig. Ik snap die relschoppers ergens. Ik kom zelf nu al om van de stress. Vanavond rond een uurtje of 22:00 was ik zo gestrest dat ik tegen mijn vrouw zei; liefste, echt ik kan dit niet meer aan, het is alsof ik opgesloten zin in de gevangenis. Ik denk echt dat het enige wat me gerust kan stellen een blowjob is.

Mijn vrouw antwoordde: "Waar denk je serieus nog een piemel te kunnen vinden om aan te sabbelen na 21:00? En drink je melk op!"

Ja, het leven is wreed...

Theodorus.Goldbach | 26-01-21 | 01:16 | 4

Vooruit, hier wat aandacht. Je hebt het kennelijk hard nodig.

Binnenbaan | 26-01-21 | 01:26

Je vrouw is dus getrouwd met een homofiel. Ja dat kan wreed zij voor haar maar ze weet het, dus het valt ook wel weer mee. Leuke situatie man!

R. Skickr | 26-01-21 | 01:26

@R. Skickr | 26-01-21 | 01:26:
Ach, mevrouw Goldbach heeft ook een achterdeurtje dus is het voor beiden behelpen.

Graaisnaaiert | 26-01-21 | 01:32
▼ 1 antwoord verborgen

BREAKING: Trump formeel aangeklaagd en zal berecht worden door de Senaat wegens opruiing tot een opstand om een autogolpe te plegen.

Trump moet ook echt zijn laatste jaren in armoede wegrotten in de gevangenis. Gewoon puur omdat karma een kutwijf is en hij het ook echt verdient.

Theodorus.Goldbach | 26-01-21 | 01:07 | 12

@niemand specifiek | 26-01-21 | 01:37:
Was u toevallig ook 1 van die pannenslagers tijdens de persco van Rutte laatst? Of met dat belagen van Omtzigt?
De term "pedofielen/pedofiele ... vulmaarin..." is een standaard argument voor dat soort mensen. Moet je niet bij willen horen, het staat zo zielig.

Graaisnaaiert | 26-01-21 | 01:47

@ Theodorus.Goldbach | 26-01-21 | 01:07: Dat hetgeen u dhr. Trump toewenst u in meervoud moge overkomen, dat wens ik u toe. Zieke hond.

prins_flip_da_luxe | 26-01-21 | 02:05
▼ 9 antwoorden verborgen

Irritante kinderen ook altijd.

R. Skickr | 26-01-21 | 01:10

Ik denk niet het verstandig is om morgen aangifte te gaan doen van het feit dat je splinternieuwe elektrische fiets door de Hermandad aan gort gereden is.

de honden blaffen... | 26-01-21 | 01:01

Zit net naar herhaling Jinek te kijken waar zowaar iemand die dan terrorismedeskundige is domweg zomaar roept de de plunderaars rechts-extremistische groepen zijn zoal destijds Rara links was. Ik durf te wedden dat dit grootdeels kinderen zijn waarvan de linksstemmende ouders waarschijnlijk voor het overgrote deel geen oorspronkelijke Nederlandse achtergrond hebben of de grootouders niet.

Dat mens heeft wel lef zeg, hoe dan ook moet net iets extremer rechts zwaar worden gedemoniseerd, nou "mevrouw", wij weten wel beter, want die wonen veelal niet in buurten als de Schilderswijk en soortgelijke buurten in andere steden. Daar heersen in die wijken ander tuig die vrije mensen onderdrukken in de wijk, winkeliers afpersen en handgranaten leggen voor een winkel als waarschuwing. En in die wijken is vanwege drugsoorlogen de eindleeftijd wel eens jonger dan 20.

Daar hoor ik u niet over, wel een compleet uit de lucht gegrepen stigma van rechts.

Jan, Leiden | 26-01-21 | 01:01 | 6

@F. Jacobse | 26-01-21 | 01:08:
Er zijn heel wat meer gefrustreerde mensen, maar die worden zo als berg onder dit plunderende tuig geschoven, al dan niet met opzet vanwege de frustratie. Dit tuig heeft niets met mensen te maken die fatsoenlijk tegen avondklok en andere maatregelen zijn.

Jan, Leiden | 26-01-21 | 01:12

Dom wijf. Effe de term 'extreemrechts' droppen.

RickyLaRue | 26-01-21 | 01:12

Hahaha... ik geloof niet dat rellende allochtonen extreem rechts zijn. Wel zijn ze extreem dom en gewelddadig . Weer een Nederlander die alles nalult en niet zelfstandig kan denken.

Koning BongoBongo | 26-01-21 | 09:34
▼ 3 antwoorden verborgen

Twee beweringen, welke is volgens u de juiste?
1) De avondklok is de directe oorzaak van het uitbreken van de rellen.
2) De avondklok zal het aantal coronabesmettingen sterk doen afnemen.

Rhenium | 26-01-21 | 00:59 | 5

Geen van beide. Mijn nobele mening maar hoor.

keestelpro | 26-01-21 | 01:06

Rellen zullen besmettingen doen afnemen!

R. Skickr | 26-01-21 | 01:06

1 is waar. Zonder avondklok waren deze rellen er niet geweest.
2 is twijfelachtig. Niet omdat ik het zeg, maar omdat zelfs de directeur van 17 Londense ziekenhuizen het zegt en vele wetenschappers met hem. Ik heb tijdens een wandeling ook nog nooit gezien dat er opeens een coronaatje uit de bosjes schoot om mij te besmetten.

DeJemelscheet | 26-01-21 | 01:18
▼ 2 antwoorden verborgen

Is het dragen van een palestina sjaal tijdens rellen een Get Out of Jail Free card?
Dit vraag ik voor een vriend.

Reebensteeltje | 26-01-21 | 00:58

In 2010 - na de rake VVD-slogan:

V A N D A L E N G A A N B E T A L EN

werd voor het eerst in de Nederlandse politieke geschiedenis een kabinet geïnstalleerd onder leiding van een VVD-premier. Het kabinet Rutte I.

Na de ferme woorden van de VVD tijdens de verkiezingscampagne in 2010 verwacht je 11 jaar na dato met daarna kabinetten Rutte II en III aan zet dat, bij wet bepaald is dat kriskras door het land de enorme zinloze schade aangericht aan o.a. straatmeubilair, overheidsgebouwen en particuliere bedrijven in +20 steden door avondklokrelschoppers, nooit meer op conto komt van dé belastingbetaler - een makkelijk financieel leeg te trekken prooi'.

Dankzij de inzet van de VVD zal de onschuldige burger nooit meer financieel opdraaien voor schade veroorzaakt door vandalen omdat de VVD inmiddels ervoor gezorgd heeft dat die schade expliciet wordt verhaald op de dader(s).

Oh wacht... Verwachtend dat een VVD-verkiezingsbelofte uit 2010 geregeld is
nadat VVD 11 jaar lang het kabinet leidt, blijkt dat zoiets simpels voor de VVD te hoog gegrepen is en dat het een van de staaltjes van de populistische VVD-verkiezingspropaganda voor de bühne is in de categorie:
11 jaren in charge: geen daden maar woorden.

drs.Nee | 26-01-21 | 00:55 | 1

Holle verkiezingsretoriek, ook na 11 jaar of 25 jaar totdat het land zo zwaar naar de kloten is dat het niet meer werkt.

Jan, Leiden | 26-01-21 | 01:08

Net de straat op gegaan om te protesteren maar mijn hond had er weinig zin in.
Toen maar weer naar huis gegaan. Voelde toch heel even rebels.

spamzuiger | 26-01-21 | 00:54

Toch wel onder de indruk van de politie inzet. Blijkbaar kan het wel als ze echt willen. Hopelijk levert het ze geen 3 maanden papierwerk op, anders hebben we er tot de lockdown eindigt niks meer aan.

zeertegendradig | 26-01-21 | 00:54

2020 is een stuk beter te pruimen dan 2021. En we moeten nog dik 11 maanden.

Fi-Bu-Bla | 26-01-21 | 00:53 | 1

Van de mutaties en het gebrek aan vaccins wordt je ook niet heel blij.

2020 was slechts een amuse.

sprietatoom | 26-01-21 | 02:14

Het zijn natuurlijk jager/verzamelaars, o nee wacht.

ptrck | 26-01-21 | 00:52

Speciaal voor de Baudettianen onder ons; de Uil van Minerva versus de Raaf van Odin. Wie gaat er winnen? Spann0nd.
www.youtube.com/watch?v=6CJ09qlsU6c
( Kalevala - Nagryaluni ).
En voor de jonge Boreaaltjes van Oom Freek die de symboliek nog niet helemaal begrijpen, vraag en ik zal antwoorden.

Graaisnaaiert | 26-01-21 | 00:49 | 3

Welke van de twee, huginn of muninn?

Binnenbaan | 26-01-21 | 00:52

Als de uil van Minerva vannacht zijn rondje vliegt zal hij hoofdschuddend de de domheid van de zittende macht bezien.

de honden blaffen... | 26-01-21 | 00:54

De Urkers deden het voor. Nu hebben wij het over Antifa. Import. That's it!

Fi-Bu-Bla | 26-01-21 | 00:48

Wat schreef holman ?? Ik ga geen Parool betalen haha

Icewallowkum | 26-01-21 | 00:44 | 1

Steeds hard erin gaan als overheid maakt het erger. (parafrase)

Toch een lezenswaardig stuk en geen paywall.

DeJemelscheet | 26-01-21 | 01:25

Zet het leger nou maar in, dit tuig heeft een aantal voorbeelden nodig... Dit slappe gelul over empathie en begrip ben ik wel klaar mee.

First Contact | 26-01-21 | 00:43

Fantastisch idee zo'n avondklok, de politie is op sommige plekken de controle kwijt en dan te bedenken dat dit mogelijk nog weken zo doorgaat in de grote steden:
twitter.com/GeLeHesjesNL/status/13538...
Wat was ook alweer het bezwaar van de gemeentes? Twijfels over de handhaving.. En voor de invoering van de avondklok werd uitgegaan van het slechtste scenario:
www.ad.nl/binnenland/hoogleraar-virol...
Misschien geen goede vergelijking maar toen begin januari één keer een mogelijke ijsdikte van 13 cm in de lange termijn voorspelling verscheen, dan ga je toch ook niet een Elfstedentocht uitschrijven? Hoe kan dit? Waarschijnlijk politieke druk.

#enpassant | 26-01-21 | 00:43 | 7

@de honden blaffen... | 26-01-21 | 01:10: En met 10.000 x meer moeite. Dat waren tenminste geen ordinaire plunder rellen zoals dit. Het is gewoon tuig. De vergelijking die je trekt is totaal mank en doe je de Franse revolutie zo ontzettend mee te kort om ze hier mee te vergelijken. Als je een beetje geschiedenis in je donder had durfde je niet eens deze vergelijking te maken. Terug in je hok.

Carnage_pinata | 26-01-21 | 01:15

Dit kabinet vertoont gelijkenissen met een cytokine storm.

VP732 | 26-01-21 | 01:19
▼ 4 antwoorden verborgen

De WHO heeft de getallen net naar beneden bijgesteld.
Maar dat krijgen we natuurlijk nooit te horen...

wiener mit pommes | 26-01-21 | 00:40 | 2

Het punt. Het is geen killervirus. Wel een onberekenbaar kutvirus. Maar vooral geen moeite doen om het te berekenen, maar de hele wereldbevolking knevelen.

VP732 | 26-01-21 | 01:20

@VP732 | 26-01-21 | 01:20:
Ik mis de actiebereidheid van de regering(en) om knalhard in te zetten op een gezonder eet-, woon- en leefpatroon. Zeker nu we dagelijks de hele wereld overvliegen en de rotzooi uit China morgen in Pennsylvania opduikt en vice versa is het wachten op de volgende pandemie. En dat gaat gebeuren binnen de volgende Windows-upgrade, mark my words. Dus maak de samenleving pandemiebestendig, dat is mijn oproep aan dit kabinet en eigenlijk aan de hele EU.

Graaisnaaiert | 26-01-21 | 11:15

2021 en nog steeds geen beschaving.

laurentius | 26-01-21 | 00:36

Blijkt dat die dame die vol het waterkanon op haar bakkes kreeg een illegale immigrante uit het Oost-Blok te zijn. Dus dat volk is hier niet eens geboren, komt hier om te rellen, en wij moeten dat allemaal maar accepteren. Nou ik vind daar wel wat van. Aan de andere kant, ze kon natuurlijk de instructies van de politie niet verstaan. Dus dat pleit haar vrij. Maar je zou toch zeggen dat die oostblokkers wel snappen dat als er zoveel politie staat en die iets lopen te bleren over de speakers dat het toch echt tijd is om naar huis te gaan. Toch?

Maar goed. Sywert denkt dat een schedelfractuur gelijk staat aan hersenschade dus alles kan tegenwoordig.

Theodorus.Goldbach | 26-01-21 | 00:30 | 12

Oh.. het feit dat ze niet van origine Nederlands is , is voldoende reden om het gebeuren goed te keuren?

yabbadabbadoooo | 26-01-21 | 01:09

Tsjechië is lid van de Europese Unie. Geen enkele Tsjech is dus illegaal in Nederland, net zoals dat jij niet illegaal bent in Tsjechië, ervan uitgaande dat je Europeaan bent. Haar status/afkomst zou in deze trouwens niet uit mogen maken, ze is gewoon een mens. Weet je trouwens wat een schedelbasisfractuur inhoud? Dat meisje heeft geluk gehad, die agent die haar onder spoot trouwens ook.

zegmaarwij | 26-01-21 | 01:17

Er was gezien de weinige beelden geen enkele reden om dat kind overhoop te spuiten. We hebben het hele incident natuurlijk niet gezien maar dit lijkt op een mispeer van de agent, geen bewussie in ieder geval. En dat meisje lijkt ook totaal geen aanleiding te geven. Ik zeg, uitzoeken die hap.

Graaisnaaiert | 26-01-21 | 01:51
▼ 9 antwoorden verborgen

Nou, het was gezellig. Ik stap weer even in m'n waterkanon. Dienst begint weer.

beldewouten | 26-01-21 | 00:25 | 3

Geladen met eigengestookte bier?

Graaisnaaiert | 26-01-21 | 00:28

Spuit ze!

knutsel_ | 26-01-21 | 00:29

Ouwe spuiterdt!

King of the Oneliner | 26-01-21 | 01:22

Rutte is dood.

Lange leve Rutte 3!

Sofa1 | 26-01-21 | 00:25 | 1

Is hij gestopt met liegen?

Reebensteeltje | 26-01-21 | 00:25

Broer gaat naar Maasstad ziekenhuis. Politie? Als je 152 relschoppers wil arresteren kan je deze (Moh heet hij gok ik) daar even op komen pikken.

Dirk III | 26-01-21 | 00:28

Wat een aanstellert. Zou het kunmen dat deze "jongere" blijvende schade hieraan overhoudt?

R. Skickr | 26-01-21 | 00:39

Men heeft decennia lang alles geslikt.
Men is niet in opstand gekomen.
Ziedaar het resultaat.

de honden blaffen... | 26-01-21 | 00:31

Een paar afgebrande teststraten, wat glasscherven bij een station en hier en daar wat geplunderde winkels. Boeh hoe... Al die schade valt in het niet in vergelijking met de totale onkunde van het RIVM en de regering. 'carnaval kleine kring' 'geen zorgen over corona' 'mondkapjes werken niet' 'aerosolen geen probleem' etc etc

donar wodanszn | 26-01-21 | 00:19 | 3

Tuurlijk joh...

Min. v. Communicatie | 26-01-21 | 00:29

Morgen weer, ouwe Pagan van me?

Graaisnaaiert | 26-01-21 | 00:36

Misschien helpt het als jouw huis en haard in de route van de plunderaars valt morgen. En je met je vrouw en kids ligt te rillen onder je bed van angst.

Kunnen wij hier genuanceerd doen dat t slechts het huis van donar en een aantal anderen betrof, waar hebben we het over.

Inferi0r | 26-01-21 | 06:13

Als je een vaccin bedenkt tegen een gemene ziekte kun je het dan beter geen naam geven die als Arsenica wordt uitgesproken? Ik weet wel dat ze Astra Zeneca heten, maar ik hoor steeds Arsenica, omdat iedereen op de TV zo snel praat.

JvanDeventer | 26-01-21 | 00:19

Poeh hee, wel 151 aanhoudingen vanavond. Op een plek? Welnee, verspreid over het hele land. En met een beetje geluk komen die morgenochtend allemaal weer vrij om morgenavond weer gezellig mee te doen.

Met_baard | 26-01-21 | 00:18 | 1

Het regende en dat blijft de hele week doorgaan. Dan blijft de echte relschoppert blijkbaar liever thuis.

R. Skickr | 26-01-21 | 00:28

Even voor diegenen die niet weten hoe extreemrechtse jongeren/viespeukjes eruit zien:
www.youtube.com/watch?v=S9xJGcIAi1w
( Krawallbruder / Bose Buben Club - Unbeugsam )
Ja, dit zijn echte viespeukjes. Nummer is trouwens niet eens zo slecht, helaas.

Graaisnaaiert | 26-01-21 | 00:17

Is er nog nieuws over de klimaattop?

5gninja | 26-01-21 | 00:15 | 3

Ja het was top!

R. Skickr | 26-01-21 | 00:29

Ja, het wordt morgen behoorlijk fris.

Min. v. Communicatie | 26-01-21 | 00:30

Ja, we gaan allemaal dood.

de honden blaffen... | 26-01-21 | 00:33

Kan Rutte de buurtvaders geen ontheffing geven zodat ze hun neven, zonen en broers vermanend toe kunnen spreken?

Mijn bloed kookt eigenlijk wel bij het zien van al dit gesloop in Nederland door dat tuig.
Het Kartel gaat heel hard zijn best doen dit te spinnen met betrekking tot de aankomende verkiezingen.
Nu al hoor je ze op tv roepen dat het PVV en FvD leden zijn. Zo ziek dit.

Dirk III | 26-01-21 | 00:13 | 2

Mainstream Media is the enemy of the people. In plaats van onderzoek te doen, is het een entertainmentshow waarin een deel van het politieke spectrum schuldig wordt bevonden. De oorzaken worden niet aangepakt, maar weggezwegen. Het verschuiven van de bewijslast om een ander ermee te beschuldigen. Niks is nieuws onder de zon. Mensen doen dit al jaren. Die dingen word ook oud, niemand heeft er wat aan het verspilt tijd, moeite en geld.

Zolang rechts geen geluid heeft op de nationale televisie, wat verwacht je dat er gebeurt? Zolang andere geluiden niet gehoord worden, blijven we in een spiraal/self-fulfilling prophecy. Een kant begint zich steeds meer en meer te ergeren aan de politieke ideologie die dominant is op de televise. Dan duidt mijn vraag: wat kan rechts doen om meer van zichzelf te laten horen zonder gecensureerd te worden door het andere politieke spectrum? Er is geen vrijheid in links, dus hoe doorbreken we dat?

Adriel | 26-01-21 | 00:25

Ze krijgen bijna een miljard per jaar.
Als ze dat maar roepen.

de honden blaffen... | 26-01-21 | 00:35

Waar haalt die mevrouw met haar gebroken kuttekop eigenlijk het lef vandaan om zich te laten behandelen door hetzelfde ziekenhuispersoneel waarvoor zij zo'n disrespect toont?

SIogra | 26-01-21 | 00:11 | 4

Je bent 80 jaar te laat en 200km te veel naar het Westen geboren.

Dirk III | 26-01-21 | 00:16

Hier, een gratis bruin hemd voor je.

Binnenbaan | 26-01-21 | 00:19

Twee godwins voor de prijs van één.

knutsel_ | 26-01-21 | 00:23
▼ 1 antwoord verborgen

Lekker stukkie harde muziek van Type O Negative - Race War youtu.be/PBHsOmZlGG4

R. Skickr | 26-01-21 | 00:11 | 4

@R. Skickr | 26-01-21 | 00:25:
Nooit live gezien maar de c'tjes lagen al wel op het studentenkamertje. Ach ja, ze waren natuurlijk niet links genoeg. Zelfs bij Lynyrd Skynyrd en Molly Hatchet ( en meer Souther Rockbands ) werden vraagtekens gezet. Toen al...

Graaisnaaiert | 26-01-21 | 00:27

@R. Skickr | 26-01-21 | 00:25:
Ik ook (met de Nijmeegse delegatie). "Jesus Christ looks like me". Ha!

Deksmaat | 26-01-21 | 00:32
▼ 1 antwoord verborgen

www.dumpert.nl/latest?selectedId=8054...

Je zal er maar rijden...

Mooi accentje. Goh Femke. Goh Jinek, ik heb alleen nog maar importtuig zien slopen, plunderen en rellen. Misschien een paar hersendode wannabe kaaskoppen maar de meerderheid laat zich raden.

Dirk III | 26-01-21 | 00:06 | 9

@Binnenbaan | 26-01-21 | 00:41:
Na het evenwichtige uitwisselen van alle argumenten eindigen de meeste discussies inderdaad met "sorry schat, je had toch gelijk". En dan hopen dat ze niet nog een keer begint, om wat voor reden dan ook :) .

Graaisnaaiert | 26-01-21 | 11:10
▼ 6 antwoorden verborgen

@seasicksteve | 26-01-21 | 01:44:
Ik vind hem bij Rainbow en zijn eerste periode Sabbath het beste tot zijn recht komen. at een zanger. De laatste keer dat ik hem zag was een paar jaar voor zijn overlijden, toen mochten ze geen Black Sabbath heten en toen speelden ze als Heaven and Hell. En ze waren in topvorm. Wat een band...

Graaisnaaiert | 26-01-21 | 11:07
▼ 4 antwoorden verborgen

Wie?

tantesidonia | 26-01-21 | 04:13

Laten we eventjes kijken naar de politieke partijen die we moeten afstraffen.

DENK.
PVV.
SP.
FvD.

Hoewel ik twijfel bij SP. Ik heb gewoon een hekel aan communisten.

Theodorus.Goldbach | 26-01-21 | 00:04 | 10

Ik wil niet lastig doen maar neo liberalen zijn uiteraard ook gewoon socialisten. Alleen hebben ze een ander t shirt aan getrokken.

Lt-Kol Kilgore | 26-01-21 | 00:24

@Lt-Kol Kilgore | 26-01-21 | 00:24: Echt niet mijn waarde, of je moet socialisme beschouwen als iets wat altijd en alleen maar ten dienste staat van het internationale bedrijfsleven en dat het socialisme als leidende economen Hayek en Friedman had.
Als je dat gelooft wordt het toch tijd om eens wat te gaan lezen.

Zapata10 | 26-01-21 | 00:32

T.G. heeft het niet zo op democratie en andere meningen?

Graaisnaaiert | 26-01-21 | 00:44
▼ 7 antwoorden verborgen

Right. Dus een hoop afstammelingen van anderskokenden en dit volk.

twitter.com/RoelMaalderink/status/135...

Wanneer gaat Baudet zijn stormtroepen tot de orde roepen?

#specialehinttip

Nooit, hij vindt dit geweldig.

Theodorus.Goldbach | 26-01-21 | 00:01 | 1

Dit is louter VVD, D66, PvdA en GroenLinks tuig hoor.

Kopieerapparaat | 26-01-21 | 00:21

Ik ben eigenlijk wel verbaasd over hoe weinig principieel veel voorstanders van de avondklok deze benaderen. Veelgehoord argument vóór: wij hebben er geen last van, want we zitten 's avonds meestal toch thuis. We kunnen observeren hoeveel weerstand deze maatregel oproept; iets dat voorstanders van de avondklok als een verrassing lijkt te komen (in elk geval voor wat betreft de heftigheid). De avondklok raakt echter aan fundamentele vrijheden en heeft daardoor een grote symbolische waarde.

Mensen hebben een aantal universele en onvervreemdbare rechten, die de grens aangeven tot waar de overheid en samenleving (behoudens in uitzonderlijke situaties) nog dingen mag opleggen aan individuele burgers. Een van de rechten die burgers hebben is om zich binnen de landsgrenzen vrij te mogen verplaatsen. Een algemene avondklok perkt dit recht ook in op tijden en plaatsen waar geen enkel concreet risico bestaat op verspreiding van het virus. Er is in die situaties geen sprake van een uitzonderlijke situatie die zo'n zware ingreep in burgerrechten rechtvaardigt. Daarmee is het een heel principiële kwestie.

Dr. Vigilante | 26-01-21 | 00:00 | 7

@Min. v. Communicatie | 26-01-21 | 00:08:

Iets heeft deze lont ontstoken zaterdag om 21 uur, daarna maakt niet meer uit wat.

sprietatoom | 26-01-21 | 00:10

@Min. v. Communicatie | 26-01-21 | 00:08: bullshit anders zou er elke dag wel gereld worden.

IkWilOokWatZeggen | 26-01-21 | 00:14
▼ 4 antwoorden verborgen
-weggejorist-
rachid82 | 26-01-21 | 00:00 | 9
▼ 9 antwoorden verborgen

Hoelang wordt dit nu al voorspeld?
En weggelachen?

de honden blaffen... | 25-01-21 | 23:59 | 2

Elke dag jaar in jaar uit.

Dirk III | 26-01-21 | 00:02

@Dirk III | 26-01-21 | 00:02: tenminste 30 jaar. Ik heb geen medelijden.

IkWilOokWatZeggen | 26-01-21 | 00:17

Die zijn alweer voorbij joh.

Knufter | 26-01-21 | 00:05

Five to one - The Doors
They’ve bot The guns, we’ve tot The numbers

youtu.be/bEDEDLTUo5A

zuurtjeregen | 25-01-21 | 23:58

Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat een aanzienlijk deel van de plunderaars van een niet nader te benoemen signatuur zijn. Waar ik natuurlijk niets mee wil suggereren. Ik zou niet durven!

laurentius | 25-01-21 | 23:55 | 1

Het zijn inderdaad allemaal stomme idioten

priwax | 26-01-21 | 00:00

Dag 3: de kleine jihad is begonnen maar we noemen de daders jongens en jonge jongeren.

Jan Dribbel | 25-01-21 | 23:53 | 2

Nee, ze noemen ze extreem rechts. (Femke Halsema) Als dat niet gewoon opzettelijke misinformatie is dan weet ik het niet meer. Ik snap ook niet waarom. Wat schiet Nederland en wat schiet Amsterdam ermee op om het probleem niet te benoemen?
Wat voor journalisten gaan mee in deze foute weergave van de werkelijkheid.
Dan spoor je gewoon niet.
Alle buurtvaders hielden zich blijkbaar wel aan de avondklok.

Dirk III | 25-01-21 | 23:57

Verkiezingen

Lt-Kol Kilgore | 26-01-21 | 00:05

Ik heb mijn eigen bier gebrouwen. Ga ik na negenen op straat verkopen. Werkgeversverklaring op zak.

beldewouten | 25-01-21 | 23:53 | 8

@zuurtjeregen | 26-01-21 | 00:07: Geen accijns over illegale waar, maar ik draag vrijwillig af. Zodat de popo meer wapens krijgt.

beldewouten | 26-01-21 | 00:14
▼ 5 antwoorden verborgen

Als ik het zo eens doortrek naar de Gele Hesjes waar ik heel wat meer sympathie voor had dan kan de politie wel degelijk wat doen. Macron (de duivel hebbe zijn ziel) heeft het Gele Hesjes protest aan diggelen geschoten. En dat waren echt wel wat meer mensen dan die paar honderd relschoppers waar wij last van hebben.
Traangas, rubber kogels. Binnen twee dagen afgelopen met die rellen.

Zapata10 | 25-01-21 | 23:52 | 5

@Zapata10 | 26-01-21 | 00:05: Macron heeft aardig wat concessies moeten doen om de angel eruit te krijgen. Toch echt iets anders dan "protest aan diggelen geschoten". Verdiep je anders ook even in de tijdlijn.

Binnenbaan | 26-01-21 | 00:08
▼ 2 antwoorden verborgen

Zou Ice Cube kunnen lachen?
Waarschijnlijk niet.

RickyLaRue | 25-01-21 | 23:53

Maar gellukkig hebben alle veelal allochtone straatcoaches, buurtvaders, 'buurtwerkers' ver-allochtonisering van de politie goed geholpen om meer wederzijds begrip te kweken.

Net als de top 600, zoveel euri in gepompt en toen kwam de mocro maffia keihard in het straatbeeld.

Maar we kennen linkse politici, het gaat gewoon weer vanaf begin af aan met subsidies opentrekken omdat er 'een klooof is'.

ikeethetbeter | 25-01-21 | 23:49 | 1

Hmm, de afgelopen 30 jaar is de VVD er 20 van aan de macht geweest. Dat is dus links. Wie zijn de rechtse politici dan volgens u?

Zapata10 | 25-01-21 | 23:54

Carpe diem mensen, Carpe diem.

Adriel | 25-01-21 | 23:49 | 1

Carpe noctem

RickyLaRue | 26-01-21 | 00:00

Het is inderdaad de culminatie van maandenlang slecht en slap beleid. Een avondklok zou niet nodig zijn geweest als we gelijk in maart een volledige lockdown hadden ingevoerd om het virus te stoppen. Iets met zachte heelmeesters die stinkende wonden achterlaten.

Japannert | 25-01-21 | 23:48 | 5

Het virus is hoogstwaarschijnlijk niet te "stoppen", hoe graag we dit ook willen. Daarom is zo'n overheidsslogan als "alleen samen krijgen we corona onder controle" in feite niets anders dan pure propaganda. Want wat nu als we het niet "samen" onder controle krijgen? Gaan we dan de komende jaren zes maanden maanden per jaar het land platleggen, en drie maanden per jaar een avondklok invoeren? Om er dan na bijvoorbeeld vijf jaar achter te komen dat het niet goed werkt? We hebben behoefte aan realisme, niet aan sprookjes...

Rhenium | 26-01-21 | 00:15

@Rhenium | 26-01-21 | 00:15: Het virus is prima te stoppen. Dat hebben Korea, Taiwan, Singapore, Nieuw-Zeeland etc laten zien. Onze regering heeft er bewust voor gekozen dat voorbeeld niet te volgen.

Japannert | 26-01-21 | 00:40

@Rhenium | 26-01-21 | 00:15:
-
Testen, testen, testen, testen, testen, testen, testen, testen, testen.
En als je daarmee klaar bent: testen.
-
Moet je eens zien hoe snel dat het stopt.

bisbisbis | 26-01-21 | 00:58
▼ 2 antwoorden verborgen

Ieder politicus of journalist die iets mag zeggen voor de camera begint deze dagen met de nieuwe deugretoriek. "Natuurlijk ben ook ik groot voorstander van ons demonstratierecht". En dan gaat ie pas met een soort van antwoord beginnen.
Nou om het maar op z'n Rutte's te zeggen, 99% van de Nederlanders interesseert het geen ene moer dat demonstratierecht.

verwonderd | 25-01-21 | 23:48

Ik vind dat de politie wel wat harder mag meppen

thanseeuwen | 25-01-21 | 23:48 | 3

Ja dat gaat alles oplossen, gewoon meer meppen. Goed punt.

deugallergie | 25-01-21 | 23:52

Ik vind van niet.

zwenkwieltje | 25-01-21 | 23:58

Ik vind dat die rellers wel wat meer agenten onderuit mogen trappen. (I know, slaat ook nergens op)

Kopieerapparaat | 26-01-21 | 00:33

De bezinning van mijn avond is als volgt. Of het nou wappies, relnichten, bontkraagjes of gewoon verontruste burgers zijn, feit blijft dat de tyfus is uitgebroken onder dit gezag. Dit gezag heeft dus, ergo, gefaald. Dan kun je wel gaan knuppelen en met tanks over mensen heen gaan rijden, maar dan faal je nog harder.

Wat ik eerder betoogde: het afgelopen jaar is iedereen duidelijk geworden wat een volstrekt incompetent setje nitwits de zaak hier bestuurt. De keizer heeft geen kleren meer aan. Maar voor die kleren betaalt iedereen wel de hoofdprijs.

Dan breekt er iets. Ik zie het *overal* om me heen. Niemand, van oud tot jong en van links tot rechts begrijpt ene flikker van het beleid van de afgelopen maanden. Niemand. En dan gaan de luiken open. Het licht schijnt dan in het duister. En het duister heeft het niet begrepen.

FustViking | 25-01-21 | 23:47 | 6

En de critici worden geframed als: populist; rechtsextremist, aluhoedje, complotdenker, wappie en nu relschopper. What's next? Terrorist?

Lentehaas | 26-01-21 | 00:09

VVD-CDA-PvdA-D66-GL-CU: 93 zetels.

Nog steeds mensen zat die het beleid volop steunen. U zit zelf in het duister.

zwaaropdehand | 26-01-21 | 00:17
▼ 3 antwoorden verborgen

Ontneem het volk brood en spelen. Dan krijg je dit gegarandeerd.

Joffri | 25-01-21 | 23:47 | 1

Een biertje in het café, voetbalwedstrijd, vuurwerk, niet meer mogen hangen op straat
De ideale doelgroep en mix om van deze groepen relschoppers te krijgen

zuurtjeregen | 26-01-21 | 00:13

The Prodigy - Their law
www.youtube.com/watch?v=Qz9I0WJxF84

What we're dealing with here is a total lack of respect for the law
I'm the law and you can't beat the law (Note)

Acidstain | 25-01-21 | 23:46

Terrorisme expert Beatrice vanavond bij op1 of Jinek: Reichstag werd bestormd door rechtsextremisten, maar er zaten ook normale mensen tussen zoals van de antifa! Waaaaaat?

Mart6037 | 25-01-21 | 23:46 | 5

Dat die haar examen terrorisme expert nog maar eens gaat overdoen.

Lt-Kol Kilgore | 26-01-21 | 00:13

Viel mij ook op. 'Gewoon Antifa' zei ze.

zwaaropdehand | 26-01-21 | 00:19
▼ 2 antwoorden verborgen

Classic!

Binnenbaan | 25-01-21 | 23:56

Nice!

Acidstain | 26-01-21 | 00:01

Zojuist gemaakt en even met de telefoon opgenomen:

youtu.be/MlSreiRWnrM

En voor degene die het nog niet weten: dit zijn demo's voor intern archief. Dit keer niet eens audacity gebruikt. Echte productie volgt nog wel een keertje.

Knufter | 25-01-21 | 23:42 | 8

@RickyLaRue | 25-01-21 | 23:51: Dat kan je op verschillende manieren interpreteren. In het meest positieve geval heet het dan toch gewoon "eigen stijl"?

knutsel_ | 25-01-21 | 23:57

@knutsel_ | 25-01-21 | 23:57: hij heeft gelijk.

Beperking van instrumentatie. Dit zou als een u2 nummer moeten worden uitgevoerd.

Ik zou dolgraag eens met vette beats willen werken. Eens aan daw jongens vragen.

Ik kan er wel een dua lips stijl ding uit poepen.

Knufter | 26-01-21 | 00:03

@Knufter | 26-01-21 | 00:03: Ik vind die Duo Lips maar niks eerlijk gezegd. Word er niet warm of koud van. Dan hou ik nog meer van ouwe zeikerds met een akoestische gitaar. :)

knutsel_ | 26-01-21 | 00:08
▼ 5 antwoorden verborgen

Toch blijf ik het allemaal maar een wat laffe bende vinden.
Billy Idol - Rebel Yell: youtu.be/VdphvuyaV_I

beldewouten | 25-01-21 | 23:40 | 2

Dus die 1% die eerst gelooft dat levensgevaarlijke COVID ontstaat door 5G, om vervolgens te geloven dat COVID een gevaarlijk Chinees baksel is om de schadelijke effecten van 5G te maskeren, om daarna te geloven dat wereldleiders het virus gezamenlijk bedacht hebben om ons te onderdrukken om daarna weer te vinden dat het maar een ‘onschuldig griepje’ is zonder enige retrospectie dat het verhaal nu al enkele keren totaal veranderd is in totaal onverenigbare theorieën. Je bedoelt die 1% die niet gelooft in ‘mainstream media’ en dus geen krant leest en ieder tegenbericht afdoet als ‘want mainstreammedia’. Of we die 1% vooral serieus willen nemen?

MaBu | 25-01-21 | 23:40 | 6

En bij welke 1% behoor jij?

MistaRazista | 26-01-21 | 03:02

@beter-laat-dan-nooit | 26-01-21 | 00:08: als 40.000 mensen dat doen moet het wel goed zijn natuurlijk... ‘mijnheer Baudet’ is een soort politieke ‘Pornhub’, dat scoort altijd goed.

MaBu | 26-01-21 | 07:42

@MistaRazista | 26-01-21 | 03:02: Goede vraag Mista! Zet me weer eens aan het denken. In ieder geval niet die 1% die denkt dat Baudet en Haga het verschil gaan maken en niet doorheeft dat deze populistische knuppels nog nooit een initiatiefwet of wetsvoorstel hebben ingediend.

MaBu | 26-01-21 | 08:42
▼ 3 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Remi A. | 25-01-21 | 23:40 | 1

Dat is lang geleden, betere tijden.

de honden blaffen... | 26-01-21 | 00:08

Rage Against The Machine - Killing In the Name
youtu.be/bWXazVhlyxQ

Reebensteeltje | 25-01-21 | 23:39

Het is riftuig dat net als tijdens de ramadan een aanleiding zoekt om te rellen of zijn we de zomer vergeten waar het overal herrie was met deze gasten.

Dirk III | 25-01-21 | 23:39 | 3

En het worden er steeds meer...

Acidstain | 25-01-21 | 23:48

@Acidstain | 25-01-21 | 23:48: het wordt tijd dat er eens een politicus komt die de vraag stelt wie er meer of minder riftuig wil in dit land... maar dat schijnt strafbaar te zijn...

Mark zit te Dutten | 25-01-21 | 23:52

Ze zijn vast aan het oefenen voor als ze over een paar jaar Nederland overnemen ,maar rutte laat ze maar binnen, wie is nu de boef dat is r!

Hoorneslaan | 25-01-21 | 23:54

Dag ginger. Vond het heel mooi dat oldscool reaguurders in vorig topic net zoals mij het radicale midden willen vertegenwoordigen. Loopt niet te hitsen. Want wij winnen deze "burgeroorlog" op onze sloffen.

sjaakdeslinksesul | 25-01-21 | 23:39

Morgen ook nog ff naar de Beijerlandselaan maar mijn onderbuik zegt me dat ik weinig buitenlandse zaken vernield zal zien

dedwarsligger | 25-01-21 | 23:38

Voor noodzakelijke zaken wordt vrijstelling gegeven voor het overtreden van de avondklok. Ik vraag me dan wel af hoe noodzakelijk sommige bijdragen zijn in de praatprogramma's. Zie daar onderwerpen voorbij komen waarvan ik de noodzaak absoluut niet in zie. Weer typisch van die uitzonderingen waar veel mensen zich aan ergeren.

watazooi | 25-01-21 | 23:35 | 1

Er zijn ook mensen die proberen hun boeken te verkopen in deze tijden, dat is bovendien artistiek en cultureel verantwoord. Daarnaast zijn er mensen met een sterke mening, ook wel expertise genoemd, bijvoorbeeld een Amerika kenner of een terreurexpert die vanuit interessante invalshoeken allerlei problemen analyseren, iets met "onvrede", "ongehoord" en "geradicaliseerd" enzo.

Neem daarbij nog de bekende TV persoonlijkheden, die recent gestopt zijn met snuiven en daar een nummer over hebben geschreven, of een nieuw programma hebben ontwikkeld, met knikkerbanen bijvoorbeeld. Om dit alles af te doen als niet essentieel lijkt mij volstrekt ongepast.

Je vraagt je misschien af, waarom moet dit na 21:00 worden opgenomen terwijl normale burgers dan geacht worden thuis te zijn? Omdat er belangrijke actualiteiten zijn, en zoals je hierboven al leest, gebeuren er allerlei spannende actualiteiten tussen 21:00 en 23:00.

deugallergie | 25-01-21 | 23:46

Bart weer thuis van het rellen? hET iS dE SchUld vaN RuTtE. GvD zeg. Ja het kan zeker beter en kritiek is terecht. Verder? Er is een aardige wetenschappelijke consensus dat het virus over gaat van mens naar mens nu toch? Het is dan toch ook niet heel lastig te begrijpen het terugdringen van contact misschien wel handig is..

E2 | 25-01-21 | 23:35 | 6

En kaag zag dat het goed was!

Hoorneslaan | 25-01-21 | 23:56

Het toch een feit dat er niemand op straat was voor de afkondiging van de avondklok?
Waarom dan een toch avondklok invoeren?
Het resultaat was voorspelbaar.

de honden blaffen... | 26-01-21 | 00:11

Dat inzicht was er in maart al. Dat is waarom landen die eerder met dit bijltje gehakt hebben, Taiwan, Korea, Singapore etc gelijk een strenge maatregelen invoerden, net als andere landen met capabele bestuurders (Nieuw-Zeeland etc), waar onze regering dacht dat allemaal te kunnen negeren omdat wij als Nederlanders het toch wel beter weten dan die Aziaten, en voor een strategie van pappen nathouden kozen.

Japannert | 26-01-21 | 00:39
▼ 3 antwoorden verborgen

Corona beleid voor de avondklok:
"Samen krijgen we Corona enigzins redelijk onder controle"
Corona beleid na de avondklok:
"Met de inzet van duizenden agenten en het leger krijgen we Corona misschien ooit weer onder controle"
Goeie maatregel jongen!

Mark zit te Dutten | 25-01-21 | 23:35 | 1

En waarschijnlijk krijgen we corona nooit onder controle, Beter dus passen we ons aan aan de realiteit.

Rhenium | 26-01-21 | 00:27

Enorm goed stuk, Van Rossem. Het verwoordt precies wat ik voel.
De instinctieve afkeer van enerzijds de reljongeren en tokkies, als katten op het spek van een avondklok gebonden, maar ook van de zelfgenoegzamen: zij die geen twijfel toelaten, en de ander het voordeel van die twijfel misgunnen. Alle BN-ers, roestvast op hun deugende kansel, alle politici die de rellen misbruiken voor hun campagne, alle twitteraars en oneliner-helden, die sneller tikken dan ze hebben nagedacht: wat mij betreft niks beter dan bontkraagjes die met stenen gooien. Opruiers.

kapoerewiet | 25-01-21 | 23:34 | 2

Nee. Jij snapt er echt niets van vriend. Het zijn normale mensen zoals ik die rust in hun wijk willeb.

sjaakdeslinksesul | 25-01-21 | 23:45

@sjaakdeslinksesul | 25-01-21 | 23:45: Hij snapt het op zijn manier en jij snapt het op jouw manier. Ik dacht dat jij hier degene was van het radicale midden (je nick doet anders vermoeden)?

Usumani | 25-01-21 | 23:53

Die meid die zich omver liet spuiten moet zich doodschamen, De politie had middels tekstborden en megafoon duidelijk gemaakt dat iedereen daar moest vertrekken. De aanwezigheid van ME, honden, paarden en WaWe's (WasserWerfers) had haar moeten doen inzien dat er een kans was dat er geweld gebruikt zou worden. Haar aanwezigheid alleen al droeg bij aan de escalatie, immers hoe meer mensen op die plek, hoe groter de noodzaak dat de politie moest ingrijpen.
Nu is zij gewond geraakt en moest zij een beroep doen op de zorgverleners die toch al overbelast zijn. Zij heeft dus willen en wetens de zorgverleners gehinderd in hun werk, door aandacht voor zichzelf op te eisen, terwijl dit eenvoudig te voorkomen was.
Doodschamen moet ze zich.

Arnold Layne | 25-01-21 | 23:34 | 9

U moet u dood schamen!

Hoorneslaan | 26-01-21 | 00:00

Ik proef hier enige vrouwenhaat.

Mr.Crowley | 26-01-21 | 00:14

Kluns

J-van-de-Bontekoe | 26-01-21 | 07:40
▼ 6 antwoorden verborgen

Nee, dat waren 'jongeren'.

keestelpro | 25-01-21 | 23:55

Ach Rutte heeft de afleiding van de toeslagen affaire en waarom er zo langzaam gevaccineerd wordt. Hij had de afleiding politiek gezien nodig en mooie bijkomstigheid van avondklok is dat er dan dus ook niet gevaccineerd kan worden. Bijna iedereen voelde gewoon aan dat het een onzin maatregel was om zich politiek un te dekken. Die rellen zijn ook goed voor hem, want zijn standvastigheid tijdens die turken stand-off had hem ook zetels opgeleverd, dus daar ging hij voor. Even Jinek gehoird, maar dat was alles framen op extreem rechts, alleen Peter r de vries had zowaar zo’n beetje hetzelfde punt waarom wordt er niet gevaccineerd etc. Uiteraard gelijk afgekapt door Jinek.

Snap_het_ook_niet | 25-01-21 | 23:32 | 3

Inderdaad Rutte polariseert voor eigen gewin, daar is hij heel goed in.

Rennieflox | 25-01-21 | 23:37

Hou eens op over die vaccinatie, lees je eens in. Ik hoef die zooi niet.

momusopus | 25-01-21 | 23:43

@momusopus | 25-01-21 | 23:43: 'Lees je eens in.' Wappietaal voor googelen, Facebookje klikken en grasduinen in de funnel van YouTube.

zwaaropdehand | 26-01-21 | 08:19

Goed dat er mensen zijn die de problemen van meer dan één kant bekijken en vooruit proberen te denken. Goede speech van het Britse parlementslid. Goede brief van Rudie. Begrijpen is niet hetzelfde als goedpraten. Maar begrijpen is nodig als je chaos wilt voorkomen. Met een lange lat rammen of door knieschijven schieten kan iedereen. Nadenken over de gevolgen is blijkbaar niet iedereen gegeven.

J.P.Drapeau | 25-01-21 | 23:32 | 2

Chapeau, Drapeau! Drie laatste zinnen, sterk.

kapoerewiet | 25-01-21 | 23:40

Prima tegel !

2021 sla ik ff over | 26-01-21 | 02:15


Revolutie in Nederland. De Zeeman wordt geplunderd.
Waar een klein volk groot in kan zijn.

King of the Oneliner | 25-01-21 | 23:32 | 4

@Eric Newby | 25-01-21 | 23:50: ah, net op de wikipagina van Zeeman gezien dat de slogan moet zijn: "Heel Nederland loopt binnen bij Zeeman." Dus dan moet jij wel stinkend rijk zijn.

kapoerewiet | 25-01-21 | 23:53

@kapoerewiet | 25-01-21 | 23:53:
Ach, die onderbroeken voor dagelijks gebruik zijn prima hoor, en de pedaalemmerzakjes en sinds Covid de haarbandjes ook. Ben niet zo'n snob en ik heb dure hobbies, dus elke euro die ik op noodzakelijke onzin kan besparen is er eentje die extra in de kleine speciaal- en hobbyzaken terecht komt. Jeweetwel, die toko's die waarschijnlijk niet meer bestaan na de lockdown...

Graaisnaaiert | 26-01-21 | 10:59
▼ 1 antwoord verborgen

De Zeeman plunderen... het valt me mee dat ze de voedselbank en de kringloopwinkel met rust hebben gelaten.

JvanDeventer | 25-01-21 | 23:30 | 2

Ja als dat je favoriete merk is. Een campingsmoking en zeeman onderbroeken. Daarover draagt ons model een bontkraagje van echt rattenbont en een tasje voor zijn butplug in op te bergen.

Lt-Kol Kilgore | 26-01-21 | 00:20

“Ouders die de oorlog nog hebben meegemaakt”. Heeft iemand al ‘how dare you?” geroepen?

Tiscali-2 | 25-01-21 | 23:29 | 2

Ja, Arnold Layne hierboven. "Ze moet zich doodschamen" (2x) over die dame die gewond raakte.

kapoerewiet | 25-01-21 | 23:43

De aanzet mag dan misschien gegeven zijn door een groep autochtonen, maar de rellen zijn inmiddels grotendeels overgenomen door de usual suspects die elke kans aangrijpen om de boel te verzieken, ongeacht de aanleiding.
Waarom is het toch zo moeilijk voor de politiek en media om te erkennen dat er een probleem met bepaalde bevolkingsgroepen is? Hoe kun je nu ooit tot een adequate aanpak komen als je zelfs weigert het probleem te benoemen?
Zolang je als media de schuld bij Wilders en Baudet blijft leggen, zoals vanavond weer gebeurd is, zal het alleen maar erger worden.

spanarchist | 25-01-21 | 23:29 | 4

Amerikaanse toestanden

Acidstain | 25-01-21 | 23:44

Inderdaad, Halsema vanavond ook bij OP1 over de rellen zondagavond: ''je zag complotdenkers, hooligans, rechtsextremisten...'' geen woord over de usual suspects weer. Ook andere woordvoerders spreken lekker vrijblijvend over 'jongens'. Kortom, een hoog 'don't mention the war' gehalte in alle NPO uitzendingen. Zo kolderiek hoe krampachtig de olifant onbenoemd blijft. Want we moeten natuurlijk niet de PVV in de kaart willen spelen. Kolderiek en zwaar vermoeiend. Potentieel gevaarlijk ook.

2tribes | 25-01-21 | 23:46
▼ 1 antwoord verborgen

Cool

P-unit | 25-01-21 | 23:33

Wat, als ik dat toejuich dan ben ik mentaal geknakt? Dan ben ik maar mentaal geknakt. Dat stel zocht het zelf op.
En nee, niks toegeven. Hard aanpakken- waterkanon erop en zeker niet buigen voor dat tuig.

Gewone_mevrouw | 25-01-21 | 23:26 | 7

@Binnenbaan | 25-01-21 | 23:32: Maatje m, maar met de kleur van democratie. Die minderheid die nu op deze manier hun gelijk probeert te halen zie ik als bruinhemden.

Gewone_mevrouw | 25-01-21 | 23:43

@Gewone_mevrouw | 25-01-21 | 23:42: Blijf je nou niet vastlullen. Je zit op een verkeerd spoor. En dat mag, ik zal je niet zwaar gewond rammen met een waterkanon omdat je even fout gelopen bent (in je hoofd.)

kapoerewiet | 25-01-21 | 23:45
▼ 4 antwoorden verborgen

Lenny Kravitz - Are you gonna go my way - Live Paris 2014

youtu.be/_OYimOt3Unc

Overmar | 25-01-21 | 23:24 | 10

@DeSchaatsendeRechter | 25-01-21 | 23:40: Graag gedaan. Ik ben een oude (helaas, t is niet anders) vrouw wiens zoon bij haar inwoont. Vanwege de woningnood. Ach mijn denkbeelden komen vaak een beetje hard over maar in real life ben ik best aardig hoor :-)

Lupuslupus | 25-01-21 | 23:46
▼ 7 antwoorden verborgen

En dan vragen ze zich in Den Haag oprecht af waarom de politie etnisch profileert en in chatgroepen minder subtiel over bepaalde kansenjongeren praat...

hoevenpe | 25-01-21 | 23:23 | 3

De eerste dagen zag ik vooral blanke avondklokhooligans uit steden en gehuchten waar ik als Marokkaan nog nooit van gehoord had. In die topics was er toch wat meer coulance richting de amokmakers, Niet vergeten: Turkse en Marokkaanse amokmakkers / hooligans zijn gewoon óók Nederlanders.

DeSchaatsendeRechter | 25-01-21 | 23:52

Ik heb begrip noch empathie voor mensen die de boel afbreken. Tuig is het.
Zo.

knutsel_ | 25-01-21 | 23:23 | 1

De dakKoreanen wisten wel raad met dat tuig.

RickyLaRue | 25-01-21 | 23:26

Avondklok+ Demonstratie met Romeos laten escaleren = de spreekwoordelijke druppel.

1977 | 25-01-21 | 23:23 | 2

This is what wappies actually believe ∆

De Bijsluiter | 25-01-21 | 23:25

@De Bijsluiter | 25-01-21 | 23:25: dat je minder afhankelijk van de pers als poortwachter is nou het mooie van internet. Profiteer daar nou van google eens een beetje op protesten en romeo bijvoorbeeld. Succes

1977 | 25-01-21 | 23:51

Ik doe maar 1 linkje posten vandaag. Heb ff geen zin.
Maar voor alle oudjes tot middeloudjes, Shine on you crazy diamond. Official video.
m.youtube.com/watch?v=8tMIXnhdGSs
*Cognacje inschenkt en in de lounge zitten gaat* Proost.

grapo | 25-01-21 | 23:22

Rookt de server? Af en toe is de site onbereikbaar en zie ik DDoS waarschuwingen.

Deksmaat | 25-01-21 | 23:20 | 2

Dumpert ook.

Is dit nog nieuws? | 25-01-21 | 23:21

Is normaal tegenwoordig kan geen kwaad ofzo.wel beetje irri. Dat ben ik met je eens. jammer dat gs zich zo moet beschermentegen derden.

Shadow112 | 25-01-21 | 23:26

Redelijk onnodige actie met dat waterkanon. Maar waarom loop je daar? Je ziet wat er aan de hand is. Draai om. Loop weg. De nieuwsgierigheid won.

Hoezo ben ik een lul | 25-01-21 | 23:20 | 10

Dat agentje wilde graag een keer een vrouw in het gezicht spuiten.

1977 | 25-01-21 | 23:56

De kant die ze op liep was de enige kant die op kon / mocht lopen. De andere kant was afgezet met ME.

cheops | 26-01-21 | 00:04

lul

Hoorneslaan | 26-01-21 | 00:09
▼ 7 antwoorden verborgen

Uitstekende smaak!
* zoekt tevergeefs naar hash *

MoslimMolen | 26-01-21 | 00:47

Dat filmpje van die waterstraal op Denisa is nu wel genoeg uitgemolken.
Empathie prima, maar niet voor doorgedraaid reltuig.

Spring Bruissteen | 25-01-21 | 23:19 | 7

Heel triest , het was onnodig, dit is dus waarom de politiek niet meer wordt vertrouwt.

foxhunter | 25-01-21 | 23:32

@Binnenbaan | 25-01-21 | 23:22: Ik hoop van harte dat je gelijk krijgt, zie genoeg beelden de laatste 3 dagen van agressief gedrag, hoop dat zij een goede advocaat kiest en die politieman schorsen voor het leven, er zijn grenzen nietwaar?

Keyboardspeler | 25-01-21 | 23:34

Waaruit blijkt dat ze reltuig was ?

cheops | 26-01-21 | 00:00
▼ 4 antwoorden verborgen

Ik denk dat we beter eerst miljarden kunnen besteden aan een eerlijker en beter politiek en sociaal-economisch klimaat, dan de miljarden in een groene put of in een blanco check naar een Afrikaanse dictator te sturen. En een spiegel naar en stofkam door de bevooroordeelde media.

Phantomas | 25-01-21 | 23:19 | 3

de zorgpremie,s zijn wederom gestegen dit jaar. er zijn 100.000 ingeplande zeer kostbare medische ingrepen niet door gegaan het afgelopen jaar. ik vraag mij af wat er met al die bespaarde miljarden is gedaan.

ko uit groningen | 25-01-21 | 23:31

@ko uit groningen | 25-01-21 | 23:31: vroeg ik mij ook al of. Maar nog meer waarom niemand er vragen stelde. Niemand.! Niemand op links heeft volgens mij vragen gesteld (van midden en rechts politiek NL verwacht je het niet/minder, behalve dan de PVV). En hoe gaat het met de autopremies straks?

Phantomas | 26-01-21 | 00:00

Ik ben met terugwerkende kracht van mening dat het waterkanonschot op die meisje een gestoorde actie was van de politie.

Rest In Privacy | 25-01-21 | 23:19 | 12

ik denk dat ze bij de politie ook wel even met samengeknepen billetjes het gevolg van deze actie afgewacht hebben.ze had inderdaad zo maar dood kunnen zijn en het was dan ook nog eens op band vastgelegd. slechtere pr kun je volgens mij als organisatie niet hebben.

ko uit groningen | 25-01-21 | 23:47

Ik heb eens een foto gezien van een turkse meneer die zo een straal op zn bakkes kreeg. Zijn ogen hingen nog aan een draadje..

mona-toetje | 26-01-21 | 01:37
▼ 9 antwoorden verborgen

Je ziet de media nu alweer voorsorteren op de eerst volgende maatregelen, kom maar door met dat leger want de politiek bezwijkt wel. De komende tijd even wat aandacht aan besteden, want rellen! Ben benieuwd wat ze daarna nog van stal halen, hierbij alvast wat suggesties, laten we onze schouders er onder zetten om dit "normaal" te maken:

1. Shoot on sight!
2. GPS enkelbanden voor elke Nederlander
3. Heropvoedingskampen op Terschelling
4. Volledig op slot inclusief voedselbonnen en tulpenbollen
5. Pil van Drion in het basispakket

Iemand nog suggesties?

deugallergie | 25-01-21 | 23:18 | 8

@FustViking | 25-01-21 | 23:21:
Vergeet Tjerrie ook niet, die heeft alle wappies hiertoe aangezet. Aldus de linkspoten.

Ommezwaai | 25-01-21 | 23:26

Wedlock heette die film geloof ik. Beter dan de enkelband.

Joffri | 25-01-21 | 23:59

Bananen. Veel gratis bananen.

MistaRazista | 26-01-21 | 02:21
▼ 5 antwoorden verborgen

Mijn God.... ik & m'n vrouw zijn verloren.
Enne die Twit had een duitse bron.... dan mot 't echt waar zijn.

MoslimMolen | 25-01-21 | 23:27

Klopt staat op Bild.

MistaRazista | 26-01-21 | 02:15

@MoslimMolen | 25-01-21 | 23:27:
Loopt op zijn minst vertraging op, de levering. Dus loopt onze vaccinatiestrategie ook op zijn minst vertraging op en dus het traject naar versoepeling van de maatregelen ook.

Graaisnaaiert | 26-01-21 | 10:53
▼ 1 antwoord verborgen

Dit gaat toch uiteindelijk als een succes worden gebracht voor Rutte en gebruikt worden voor het neersabelen van elke kritiek. We vroegen ons al af wat Rutte nu nog uit de hoge hoed kon trekken met het falende COVID beleid en de val van kabinet. Nou, een avondklok dus. Hij kan de sterke leider gaan uithangen. En het gepeupel gaat er weer in trappen.

P-unit | 25-01-21 | 23:16 | 2

De volgende stap is het leger inzetten... Zoals altijd weer te laat natuurlijk. Pas als het halve land is uitgewoond, wordt Rutte wakker.

Ommezwaai | 25-01-21 | 23:25

Rutte voelt nattigheid.
Hij gaat de verkiezingen uitstellen.

de honden blaffen... | 26-01-21 | 00:17

Mogge kom die Roette vanuit torentje sorrie zeggen.

william7055 | 25-01-21 | 23:16 | 2

Hij zal geen sorry zeggen voor de 5e colonne die mede dankzij zijn beleid dag in en dag uit ons land binnenrolt.

Ommezwaai | 25-01-21 | 23:20

Time for a palace revolution:
www.youtube.com/watch?v=BUt0dZXPFoU
Voor degene die namens de 'autoriteiten' op zoek is naar subversieve uitingen op het internet: ik bedoel dit niet subversief. Beetje stoom afblazen, moet kunnen.

Amsterdamsko | 25-01-21 | 23:15

Nou, ik heb vier boxershorts aan van de Zeeman en een nieuwe Samsung die nog ingewerkt moet worden.
En ik heb een 3e oog, want hier is de tegel die ik schreef voordat het waterkanon de meisje een hersenschudding spoot:( ze is een Tsjechische, dus had alleen daardoor niets met de rellen te doen)
www.ad.nl/binnenland/denisa-kreeg-een...
Als de politie deze "jongeren " niet meer tegen kan houden, en zij voelen dat ze kunnen winnen, krijgen we een Kristallnacht 2.0, maar dan uit materialistische motieven.
De winkels met de mooiste spullen zullen worden geplunderd, denk aan Apple, dure merkkleding, sigaretten, mobieltjes etc., maar natuurlijk niet de zaak van een "oom".
Wollah, dat moeten we niet willen met z'n allen.

Al jaren is de straat van hen, om dope te dealen vanuit "taxi's" en scooters, lachgas cartridges op straat te smijten, homo's uit te schelden.
Al jaren ben ik vaak de enige "Nederlander" op straat, ja, de "omvolking" (derde generatie) is snel gegaan en wat zijn ze mooi groot geworden.

Pluk nu de vruchten hiervan.

En ze hebben gezien dat het mogelijk is, in de anonimiteit van de groep, gemaskerd vanwege "corona", kunnen ze plunderen.
Hopelijk niet brandstichten met molotovcocktails.
Ik hoop dat ik het verkeerd zie en misschien te somber.

King of the Oneliner | 25-01-21 | 23:15 | 1

En je hebt gelijk gekregen want precies DAT is gebeurd!

keestelpro | 25-01-21 | 23:41

Amen.

Joffri | 25-01-21 | 23:15 | 1

*hosti toewerpt*

keestelpro | 25-01-21 | 23:37

Ik snap de sympathie niet. Je kunt demonstreren van 4:30 tot 21:00. Als je het graag vreedzaam wilt houden. Dit rellen kweekt bij niemand empathie. Ondernemers die al in de shit zitten worden er nog verdere in getrapt door deze ‘vrijheidsstrijders’. Waarom moet je de daar begrip voor hebben? Het is voor iedereen een waardeloze schijttijd, maar doel is om de besmettingen te verlagen. De druk op de ziekenhuizen te doen afnemen, zodat je daar weer voor al je ongemakken langs lunt. Door dit soort hand-to-hand combatsituaties worden de besmettingen niet echt lager lijkt me. Een schedelbasisfractuur lijkt me ook wat teveel van het goede, maar waarom loop je daar?

Humsico | 25-01-21 | 23:14 | 3

Tijdelijke wet maatregelen covid-19 is NIET van toepassing op grondrechten. Dus je kunt ook prima na 21:00 uur demonstreren.

Binnenbaan | 25-01-21 | 23:16

Het is gewoon rellen. Onder de noemer protest. Net zoals hooligans rellen onder de noemer voetbal.

Is dit nog nieuws? | 25-01-21 | 23:18

Wat heeft t voor zin? De grote buitenlamp is uit, wie ziet je bordje? Of is t niet om n boodschap uit te dragen?

Humsico | 25-01-21 | 23:22

Man man man

Michelle_zuilen | 25-01-21 | 23:13

Ook treurige beelden bij SBS:
R'damzuid escaleert; auto's etc. in de hens

MoslimMolen | 25-01-21 | 23:13

Ze hebben gewoon met de poten af te blijven van andermans spullen.

Otman | 25-01-21 | 23:13 | 5
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik snap ook de redenatie niet meer. Het klopt ook niet.
Demonstreren ook tegen de Corona maatregelen is een recht dat in de grondwet is vastgelegd, iets wat ons elke keer als er duizenden mensen voor iets dat zwart, inclusief of goed voor het milieu is wordt voorgehouden. Toch gaat de politie bij elke corona demonstratie los alsof het om Navalny aanhangers gaat die in opdracht van Poetin in elkaar geramt moeten worden.
En dan komne we weer bij die grondwet. Demonstreren is daar als recht in opgenomen maar wordt spijkerhard tegen opgetreden omdat "mensen de corona regels overtreden"
In die grondwet staat ook de godsdienstvrijheid. En dan krijgen we iets geks. Afgelopen maanden al peletons ME kerken en moskeen zien leegrossen? Waterkanonnen bij de kerken in Staphorst die iedereen omver spuiten die een kerk ingaat? Niets daarvan Godsdienstvrijheid is een recht horen we dan.
Ok zitten er dan bijlagen bij die grondwet waarbij de helft van Nederland daar geen rechten aan mag ontlenen?

ZomaarEen | 25-01-21 | 23:13 | 1

Hier heb je een punt. Als ze die demonstratie niet neer hadden geslagen was er nu waarschijnlijk niks aan de hand geweest. Meten met twee maten.

SchichtigeSpicht | 25-01-21 | 23:25

Wie wil er een poepie ruiken?

Rest In Privacy | 25-01-21 | 23:12 | 3

Trek eens aan mijn vinger.

Reebensteeltje | 25-01-21 | 23:13

Ruik ik al want kat heeft net gescheten.
Allemachtig. Wat een meur

RickyLaRue | 25-01-21 | 23:17

Ik wil proosten maar weet even niet waarop. Op de rede? Op de rede. Cheers.

Deksmaat | 25-01-21 | 23:12 | 1

Op morgen. Proost.

Is dit nog nieuws? | 25-01-21 | 23:27

Ik heb trouwens een groot probleem met dat roepen van burgeroorlog dit burgeroorlog dat. Een burgeroorlog is een gewapende strijd tussen twee of meer groepen in hetzelfde land. Een gewapende strijd tussen burgers en de overheid is een burgeropstand.

Binnenbaan | 25-01-21 | 23:12 | 4

Rassenoorlog dan? Godsdienstoorlog?

klaas24 | 25-01-21 | 23:31

Ik zie echter niemand het binnenhof kort en klein slaan. Slechts supermarkten en andere winkels worden geplunderd. Dus het lijkt vooralsnog niet echt op een burgeropstand

einz | 25-01-21 | 23:42

Op het moment dat ze mijn winkel binnenstappen en leegtrekken zie ik daar weinig burgeropstand in. Heb je nog meer wijsheden waar we niks mee opschieten?

Moresnetunited | 26-01-21 | 00:57
▼ 1 antwoord verborgen

Er waren gisteren dus een boel mentaal geknakten op geenstijl en op de interwebs in zijn geheel. Ook straks zullen er wel weer een paar de kop opsteken mbt waterkanonmeisje.
Triest dat je zo'n houding aan moet nemen om te laten zien hoe 'goed' je wel niet bent.

grapo | 25-01-21 | 23:12 | 1

De morele suprematie is al lang door een andere groep gekaapt en wordt goed bewaakt.

Joffri | 25-01-21 | 23:17

Triest, maar ik vraag mij af wat doe je precies daar? Het is absoluut niet de meest handige actie van de politie.

Morris | 25-01-21 | 23:12

Zie net Op1. Rellen en plunderingen. We Zagen dat een paar jaar geleden in Frankrijk, Engeland, Brussel enz. Nee zou bij ons in Nederland niet gebeuren. Hier was alles beter geregeld met wijkagenten, goede begeleiding, opvang enz. Nou dat zien we nu. In Op1 hebben ze hetallemaal over jongeren en jongens. En durft er nou eens helemaal niemand iets te zeggen over hun afkomst?
Straks komen die gastjes allemaal weer bij mama en soms ook papa thuis. Wat zeggen die ouders dan: leuke avond gehad jongen? Ga maar lekker slapie doen.
Pfff dat wordt een enorme voor de maatschappij verloren generatie straks.
Als dit zo doorgaat komen we zelfs na de corona nooit meer van de avondklok af en veranderen grote delen in no go zones, net als de banlieues in de Franse grote steden.

Kattie | 25-01-21 | 23:11 | 2

Dit is de jeugd die 's avonds (om wat voor reden dan ook) altijd op straat hangt. Dat wordt nu 'afgepakt'. Binnen een weekje wel weer rustig denk ik.

Rest In Privacy | 25-01-21 | 23:15

Finse jongeren? In ieder geval wel Urker jongeren. Maar inderdaad nog steeds niks over die andere jongeren. Die worden zeer zorgvuldig anders omschreven om maar niemand tegen het hoofd te stoten, bij de NOS worden ze nu normlozen genoemd.

klaas24 | 25-01-21 | 23:36

Goede maatregel die avondklok. Zorgt voor verbinding. ‘Savonds nog nooit zoveel mensen op straat geweest en overdags lekker met elkaar opruimen. Met mensen in de kwetsbare leeftijd in een bushokje de scherven opvegen. Hebben die ook eindelijk weer eens een uitje. Win-Win voor iedereen.

Mallenmoe | 25-01-21 | 23:11 | 1

Heerlijke stijlvorm dat sarcasme.

keestelpro | 25-01-21 | 23:32

Ik vind wel dat die Beatrice de Graaf gedegradeerd moet worden wegens domheid. Jammer dat Pim er niet meer is om "Ach mens, ga toch koken" tegen haar te roepen.

JvanDeventer | 25-01-21 | 23:11 | 1

Erg hé? Eng hé? Gevaarlijk gewoon.

Normpje | 25-01-21 | 23:12

Hee. Het sneeuwt.
Morgen lekker sneeuwballen gooien naar de politie.
#Friedepiepel

VanBukkem | 25-01-21 | 23:10 | 8

Noordoosten confirmed. Buurtje Delfzijl, Stadskanaal?

keestelpro | 25-01-21 | 23:31

Ik zie voetsporen in de sneeuw zonder pootafdrukken van een hond ernaast. Iemand overtreedt de avondklok.
*belt politie*

VanBukkem | 25-01-21 | 23:36

Niks geen sneeuw hier.
Omgeving HoerieHarry.

RickyLaRue | 25-01-21 | 23:58
▼ 5 antwoorden verborgen

In Duitsland pasten ze in de oorlog de enige goede maatregel toe bij plunderingen: ter plaatse de doodstraf.

Eurohater | 25-01-21 | 23:09 | 5

Gezien uw nick moet er in uw bolletje toch behoorlijk wat cognitieve dissonantie rondwaren.

Joffri | 25-01-21 | 23:20
▼ 2 antwoorden verborgen

Dat waterkanon (heet opeens waterwerper gek genoeg) was een foutje bij die mevrouw. Niet goed te praten, maar blijft mensenwerk. Wat deed die mevrouw daar met de handen omhoog middenin de rellen. Wie loopt er nou langs een actief waterkanon? Intriest.

De rellen leggen vooral bloot dat we een enorm aantal asocialen hebben in dit land die met veel geblaat over vrijheid, liever de pleuris laten uitbreken, dan dat ze solidair zijn voor godbetere een week of twee. Doe in die tijd wat nuttigs, lees een boek, kijk een mooie serie. Doe verdomme je huiswerk of een interessante cursus. Ipv draagvlak zeikmails typen.

de Voorzittert | 25-01-21 | 23:09 | 9

Hoe had ze anders weg moeten lopen ? Mevrouw wilde duidelijk weg van de plek en vormde geen enkele bedreiging.

cheops | 25-01-21 | 23:54

Ik lees net de gebruiksaanwijzing van een waterkanon.

MistaRazista | 26-01-21 | 01:58

Als die vrouw was overleden, wat aanvankelijk de bedoeling was, dan had Baudet de schuld gekregen.

Astroturfer | 26-01-21 | 04:52
▼ 6 antwoorden verborgen

Heel epistel in de ratel beland.

schillenboer | 25-01-21 | 23:09

Misschien toepasselijk, jongens?

Robin Trower - Bridge of Sighs

youtu.be/06lWmDg7i7Q

Overmar | 25-01-21 | 23:08

Dit is toch de kroeg voor mentaal geknakten?

beldewouten | 25-01-21 | 23:08 | 5

Ge bent er bij!

Sinterbikske | 25-01-21 | 23:15

welkom

Zyprexa20mg | 25-01-21 | 23:24
▼ 2 antwoorden verborgen

En hugo zit nog steeds op zijn zetel. Waarom geen motie van wantrouwen tegen deze pabo gast die minister van volksgezondheid speelt. Hij heeft samen met Rutte van Nederland een bananenrepubliek gemaakt.

Lagertha | 25-01-21 | 23:08 | 4

@de Voorzittert | 25-01-21 | 23:14: Heel vak K!

Hoorneslaan | 26-01-21 | 00:29

Ja, maar helaas zonder bananen.

MistaRazista | 26-01-21 | 01:38

@de Voorzittert | 25-01-21 | 23:14: Amen!

sqlMaster | 26-01-21 | 08:52
▼ 1 antwoord verborgen

Ik krijg steeds maar weer visioenen van die Iraakse woordvoerder die vol bleef houden dat het Saddam regime niet in gevaar was terwijl de Amerikaanse bommen om hem heen explodeerden. Als dit een belachelijke uitspraak lijkt raad ik je met tegenzin aan Jinek even te bekijken. Sterkte!

MarkiesDeBalzaque | 25-01-21 | 23:07 | 4

Goeie metafoor in relatie tot Jinek inderdaad.... levensgevaarlijk die volstrekt bizarre duiding daar door oa Beatrice de Graaf.

de directeur | 25-01-21 | 23:32

@de directeur | 25-01-21 | 23:32:
Beatruus is al langer de weg kwijt. Een duider die niet kan, wil of durft te benoemen. Daar hebben we niet zo heel veel aan.

Graaisnaaiert | 26-01-21 | 10:49
▼ 1 antwoord verborgen

Misschien moet je hem eerst 180° draaien zodat de wielen weer op het asfalt staan.

keestelpro | 25-01-21 | 23:09

Ligt nog uit te fikken. Morgen weer een dag.

Lorejas | 25-01-21 | 23:22

Wat een onrust in de binnensteden! Het gerinkel van uiteenspattende winkelruiten klinkt nog na als tinnitus in m'n oren.
Nu heerlijk tot rust komen in het vertrouwde GeenStijl stamcafé.
Ik proost op de-escalerend politieoptreden oftewel het oude normaal.
*cheers*

keestelpro | 25-01-21 | 23:05 | 1

Dat is echt geen binnenstad, Rotterdam zuid

Shoarmamasutra | 25-01-21 | 23:24

Ik zet deze flatscreen effe hier neer hoor.

5gninja | 25-01-21 | 23:05

Wilders 2021: Build Back Better

Remi A. | 25-01-21 | 23:05

Het café is eindelijk open! Laten we de bar plunderen.

Nuuk | 25-01-21 | 23:05

Nog even ter aanvulling: @ 1.18
Ja doe maar ambulans
Alsof hij een shoarma besteld. Ja knoflook.

Is dit nog nieuws? | 25-01-21 | 23:07

2021 gaat een top jaar worden! *opent biertje* proost allen!

Patjep | 25-01-21 | 23:04 | 3

In the Year twenty one twenty one...

steekmug | 26-01-21 | 08:13

Maak mij Kolonel.

Slechter wordt het niet.

Kaas de Vies | 25-01-21 | 23:04 | 4
▼ 1 antwoord verborgen

Ik juich het toe. Meer van dat graag.

woestecentrist | 25-01-21 | 23:03
-weggejorist-
_pacman_ | 25-01-21 | 23:01 | 10
▼ 10 antwoorden verborgen

De nieuwe meme op GeenStijl:

Een volk dat voor spellen zakt
zal meer dan leif en goed verliesen
dan dooft de jonko alstie kakt

King of the Oneliner | 25-01-21 | 23:01 | 5

@keestelpro | 25-01-21 | 23:13: -dat is het einde van het feest- is beter ritmisch gezien, want 2 lettergrepen meer

King of the Oneliner | 25-01-21 | 23:21

@King of the Oneliner | 25-01-21 | 23:21:
Om hem helemaal kloppend te maken (maar minder sterk qua inhoud)
Een volk dat voor triage vreest
Zal meer dan IC plek verliezen
Dan dooft het feest

keestelpro | 25-01-21 | 23:28
▼ 2 antwoorden verborgen

Proost!
Op morgen. Dan is alles beter.

Is dit nog nieuws? | 25-01-21 | 23:00 | 2

Ik denk het niet Job !

Ab_de_Slam | 26-01-21 | 00:36

Nieuwe iftar in zicht, mensen maakt u geen zorgen.

Ab_de_Slam | 26-01-21 | 01:00

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl