achtergrond

Geenstijl

Poolvortex! Diepvrieswoei! IJslockdown! Elf steden! GUERRA DE BOLAS DE NIEVE!

POOLWERVEL DES DIEPVRIESDOODS INKOMEND!

Feliciteer de ijsbeer want z鈥檔 habitat wordt uitgebreid met een stukje Noord-Europa. De Noordpool is zich kwaad aan het maken en waar temperaturen van min tachtig botsen met andere klimaatwaarden ontstaan er lagedrukgebieden met ijskoude winterwinden. En die komen deze kant op, met inclusief kans op VERLAMMENDE SNEEUWSTORMEN en GESELENDE KOUDEKLAPPEN VAN POOLWIND. Experts willen niet op hun betrouwbaarheid afgerekend worden (maar dat zijn we met OMT, RIVM & Rutte III onderhand wel gewend), maar er worden beweringen gedaan over 20 centimeter sneeuw en dertig centimeter ijs. IT GIET OAN! Dat worden Teslafiles zo ver het oog reikt, sneeuwpoppen en ijssculpturen achter de open raampjes van de afhaalhoreca, hamsterruns op cacaopoeder bij de supermarkten, spekgladde GGD teststraten waar de wattenstokjes als ijspriemen zullen voelen, en iedereen een dik gebreid wollen mondkapje voor de blauwe lippen. In Madrid is de eerste Guerra de Bolas de Nieve al uitgebroken en nee dat is geen coronamutatie want let op: kortademigheid tijdens de kou is niet meteen corona het kan ook door de ijle ijslucht komen!

馃憠 De oper van ECMWF gaat diep de winter in! Volgende week een pak #sneeuw van 10-20 cm, gevolgd door zeer strenge vorst. Ik post dit niet vanwege de hoge betrouwbaarheid, maar w茅l omdat dit kaartjes zijn voor het archief. We zien ze tegenwoordig niet vaak meer zo voorbij komen!

Image
Image
Image
221
Reply

De kans op serieus winterweer neemt toe! Het #ECMWF komt volgend weekend zelfs met een sterk 鉂勶笍 sneeuw signaal. Positie en koers van een storing zijn cruciaal. Bij de vorming van een sneeuwdek is s' nachts matige en tijdens opklaringen zelfs strenge vorst niet uitgesloten! 馃ザ

Image
Image
Image
72
Reply

Niet de betrouwbaarste maar welke weerman is dat wel

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.