achtergrond

Geenstijl

Zelfmoordpreventielijn 113 overspoeld door suïcidale ondernemers. (Bent u een ondernemer in nood? Adverteer dan gratis op GeenStijl)

Tellen deze strijders straks ook als coronadoden, en stierven zij dan aan of met corona?

Verdrietig nieuws uit het tranendal. "113 Zelfmoordpreventie, de crisislijn waar mensen met suïcidale gedachten terecht kunnen, krijgt steeds meer meldingen en hulpvragen van ondernemers. Dat blijkt uit navraag door BNR bij 113. Ook mkb-organisaties, overheidsinstellingen en werkgevers melden bij 113 steeds vaker dat zij ondernemers aan de lijn krijgen die wanhopig zijn en aan zelfdoding denken.

Neerwaartse somberheid noemt men dat en het raakt iedereen die ermee te maken krijgt. "Ondernemersclub ONL zegt dagelijks gebeld te worden door ondernemers die zeggen dat ze het niet meer zien zitten. Ook bij overheidsinstellingen zoals de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) krijgen ze die wanhopige ondernemers aan de lijn. De RVO voert de steunmaatregelen uit die het kabinet voor ondernemers in het leven heeft geroepen. De medewerkers van deze dienst die ondernemers te woord staan over die steunmaatregelen worden getraind door 113, zo bevestigt RVO ook aan BNR. 'Die gesprekken komen bij die medewerkers ook flink aan,' zegt Iris Zuidweg, trainer en adviseur bij 113. 'In die training geven we handvatten hoe je het gesprek met een ondernemer die suïcidale gedachten, aan kunt gaan.' In ieder geval niet doorverwijzen naar 113, zo waarschuwt Zuidweg. 'Daarmee geef je aan niet te willen luisteren en de boodschap af dat het misschien al te laat is.'"

Ja, wat kan het leven soms echt zijn. Bellen of chatten met zelfmoordpreventie-deskundigen kan hier bij 113. Belangrijke oproep aan ondernemers in zwaar weer, onderstaand.

GS Oproep aan ondernemers in het nauw! Adverteer gratis bij ons

Kunt u een duwtje in de rug gebruiken? Mail dan uw website en een korte beschrijving van uw dienst/product onder vermelding van "duwtje in de rug" naar redactie@geenstijl.nl. Afhankelijk van het aantal inzendingen vouwen we meerdere advertenties in 1 of meerdere commerciële posts, om het bij het enorme roze leger onder de aandacht te brengen.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

GRATIS RECLAMES DEEL III. 8 mededelingen van ONZE ondernemers speciaal voor reaguurders

Nieuw jaar nieuwe kansen! Hier de derde - en laatste - rits gratis advertenties voor adverteerders die wel een duwtje in de rug konden gebruiken. Hier las u deel 1 en 2!

@Spartacus | 01-01-21 | 19:33 | 0 reacties

GRATIS RECLAMES DEEL III. 11 mededelingen van ONZE ondernemers speciaal voor reaguurders

Vorige week dropten we de tweede 11 gratis reclames voor ondernemers die wel een duwtje in de rug konden gebruiken. En nu dus, ja, de volgende 11. In volgorde van inzending, onderstaand!

@Spartacus | 24-12-20 | 18:00 | 0 reacties

GRATIS RECLAMES DEEL II. 11 mededelingen van ONZE ondernemers speciaal voor reaguurders

Eergisteren dropten we de eerste 11 gratis reclames voor ondernemers die wel een duwtje in de rug konden gebruiken. En nu dus, ja, de volgende 11. In volgorde van inzending, onderstaand!

@Spartacus | 18-12-20 | 19:25 | 0 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.