Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

BREEK. Alternatief voor FvD doet gooi naar TK21

Simpel: Nexit

Wij hebben een mail gekregen van Ruud. En u kent ons. Als in een email de woorden 'embargo' en 'Nexit' voorkomen, dan weten wij niet hoe snel we op de Publish-knop moeten rammen. Allemaal komende donderdag vrij nemen dus, want dan presenteert Ruud zijn plan, waar geen Speld tussen te krijgen is. Knip. En plak.

Afzender: R. Hijbels  NEXIT en Voorwaarts
Onderwerp: PERSBERICHT Nieuwe partij die mee gaat doen aan de tweede kamerverkiezingen 2021

Onder embargo tot donderdag 10 december 17:00

https://www.nieuwspoort.nl/agenda/overzicht/politieke-partij-nexit/?date=2020-12-10

Bij dezen wil ik u uitnodigen om de persconferentie op 10 december bij te wonen. Deze vind plaats in Nieuwspoort, zaal Wandelgangen 1 en begint om 15:00.
Ik zal hier een nieuwe partij lanceren die beoogt mee te doen met de aanstaande verkiezingen. Eigenlijk is het een niet zozeer een partij alswel een staatkundige hack. 

Ik kijk ernaar vooruit u toe te mogen spreken. 

Mvg Ruud 

Contact gegevens 

Ruud Hijbels / NEXIT   

Twitter @nexit2021 

https://www.nexitnu.nl
https://www.facebook.com/NLuitdeEU
https://twitter.com/nexit2021
https://www.linkedin.com/in/ruudhijbels/

Doelstelling

NEXIT heeft enkel tot doel de Nederlandse burger een zuivere vraag te stellen:"Willen wij nog langer deel uit blijven maken van de EU?" Er zijn bewust geen verdere standpunten 

Mogelijkheid tot uittreden 

Het is mogelijk om de uittreding in 1 dag te realiseren. Dit kan door artikel 94 van de Nederlandse grondwet. Deze stelt dat internationale verdragen boven nationale wet- en regelgeving staan. Eén van deze verdragen is het Verdrag van Lissabon. Hierin staat artikel 50 die het mogelijk maakt om uit te treden. Met andere woorden: Het recht om uit te treden staat boven al onze nationale wetgeving. Na de uittreding zal ik mijn ontslag aanbieden bij Zijne Majesteit de Koning. 

Beoogd electoraat 

Naar schatting is driekwart van de bevolking het er niet langer mee eens hoe de het nu gaat in de EU. Hiervan zijn er steeds meer mensen die daadwerkelijk een NEXIT voorstaan. Sinds de corona-deal van Rutte is de onvrede over de EU flink toegenomen. De huidige politieke partijen die een uittreding voorstaan (PVV en in mindere mate het FvD) hebben daarnaast nog heel andere plannen die ze graag verwezenlijkt willen zien. Plannen die een groot deel van het electoraat helemaal niet ziet zitten. Er is dus een duidelijke groep die wél uit de EU wil stappen maar geen kopvoddentax zien zitten bijvoorbeeld. Deze mensen hebben nu geen mogelijkheid om hun onvrede te uiten. Ik wil deze groep bedienen.Dit kan het beste door geen verdere punten anders dan een uittreding uit de EU voor te stellen. Het blijft een heldere en zuivere vraag. Hier zit dus geen ideologie achter of een bepaald gedachtegoed anders dan wellicht populisme of anti-elitarisme. Hierdoor kan iedereen zonder gewetensbezwaar voor uittreding kiezen. 

Daarnaast hoop ik dat we in Nederland een zuiver debat aangaan met elkaar. Dit debat is, met name in de 'mainstream media', volstrekt afwezig terwijl dit wel leeft onder de bevolking. Het wordt hoog tijd dat we het er eens met zn allen over hebben. Er is de bevolking in 2005 gevraagd of we een Europese grondwet wilden hebben. Dit is door 61,54% weggestemd. Via een slinkse omweg is dit echter alsnog doorgedrukt als het Verdrag van Lissabon. Dit lijkt me geen democratische manier van doen en we moeten ons afvragen of we ons dit nog langer willen laten aanleunen. 

Mogelijke scenario's 

1) NEXIT haalt de kiesdrempel niet. Het is dan over en uit en ik kan gewoon lekker m'n leven leiden. 

2) NEXIT haalt enkele zetels. In dit geval zal ik samenwerking zoeken met andere EU kritische partijen zoals de SP, PvdD, PVV en Fvd. Mochten we samen een meerderheid kunnen formuleren dan kan de uittreding plaats vinden. Indien dit niet lukt zal ik mijn ontslag indienen bij de Zijne Majesteit de Koning. 

3) NEXIT haalt een meerderheid (>76 zetels). Dit lijkt een onmogelijkheid. Echter door mee te doen met 1 standpunt en de belofte dat ik na 1 dag weg zal gaan veranderd het karakter van de verkiezingen. Velen zullen dit (correct) zien als een verkapt referendum. In een referendum is het mogelijk om meer dan de helft van de stemmen te krijgen. Indien deze tweede kamerverkiezingen zich zó ontwikkeld zal ik onmiddellijk na het uittreden het kabinet ontbinden en nieuwe tweede kamerverkiezingen uitschrijven. 

Dit zullen dan reguliere verkiezingen zijn maar binnen een ander kader, namelijk een van een vrij en soeverein Nederland waar iedereen kan stemmen op de partij naar keuze. 

Voordelen van deze werkwijze 

Het voordeel van deze werkwijze is dat ik geen bestuurlijke of andere vaardigheden hoef te ze bezitten. Ik hoef geen capabele ministers te werven (iets wat de LPF de das om heeft gedaan) en ik hoef geen mening te vormen over onderwijs, zorg, defensie of andere zaken. Ik hoef de kiezer geen gouden bergen te beloven die ná de verkiezingen niet nagekomen kunnen worden. 

Nadelen van deze werkwijze 

Door deze onorthodoxe opstelling kan het voor sommige mensen lastig zijn te snappen dat deze werkwijze de potentie heeft een de reguliere verkiezing tot een de facto referendum te buigen. 

Mvg. Ruud 

Naschrift GS

Verdomme Ruud, wat een goed plan, uitstekend uitgewerkt ook. Meedoen aan de verkiezingen met een soort staatkundige hack. Dat niemand dat ooit eerder bedacht heeft.

Reaguursels

Inloggen

Heeft laaggeschoold Nederland nog een extra partijtje om uit te kiezen.

Jur | 08-12-20 | 09:42 | 3

Je schrijft “niet geïndoctrineerd” verkeerd.

RtotheB | 08-12-20 | 09:47

Tja, Balkenende en cs. hebben Nederland uitgeleverd met het Verdrag van Lissabon. Ondanks het feit dat een ruime meerderheid van de nederlandse bevolking zich in het referendum tegen de Europese Grondwet had uitgesproken, werd de boel daar klakkeloos door die droplul ondertekend. Zelfs om gebruik te maken van de opt-out mogelijkheden - zoals b.v. Denemarken heeft gedaan - op belangrijke gebieden zoals b.v. immigratie, om het heft zelf in handen te kunnen houden, kwam niet in die slapjanus op. Op de erkenning van z'n europese megalomane vriendjes. Onlangs heeft ook al het Europese Hof gesteld dat Nederland geen inkomenseisen mag stellen aan mensen die een bruid willen importeren. Kortom, onze soevereiniteit zijn we op dit gebied al definitief kwijt. Europa bepaald wie er in Nederland binnenkomt en hoe zij zich mogen gedragen. En helaas zijn dat hoofdzakelijk kanslozen, waarvan het inburgeren in ons aangeharkte landje honderden miljarden Euro's heeft gekost en blijft kosten. Niet dat't erg lukt, de gevangenissen worden voor 80% bevolkt door deze nieuwe nederlanders. En de rekening? Die betalen letterlijk en figuurlijk u en ik.

Nu kijken Nederland of standvastig is en ik denk dus, nee. Maar ik vind het een goed initiatief en steun ze.

Thoth | 08-12-20 | 09:25

Kansloos... nu hebben we de kans om de PVV de grootste partij van Nederland te maken..... laten we dat doen voordat Rutte en Klaver weer samen aan de onderhandelingstafel zit.

wolftour | 08-12-20 | 07:15

Steun!

TonyMontana010 | 08-12-20 | 03:07

Allereerst beetje rare titel. Dit komt nog niet eens in de buurt als alternatief voor fvd. Verder leuk idee om makkelijk een goed betaalde baan te krijgen. Jammer alleen dat deze partij alleen kans van slagen heeft bij 76 zetels of meer. Iedereen weet dat dat nooit gaat lukken met een dom en makkelijk idee als dit. Sowieso gaat geen enkele partij ooit 76 zetels krijgen, zelfs niet als de inhoud perfect is. Dit komt omdat mensen niet alleen op een programma stemmen, maar ook op een persoon of personen van de partij. En als deze man echt denkt dat mensen hun stem puur gaan wijden aan de eu, dan is hij nog achterlijker dan zijn idee zelf. Hij wil gewoon een makkelijke baan (samenwerking zoeken met pvv en fvd).

Interpertatie | 08-12-20 | 00:18 | 1

Nee hoor mensen stemmen op de meest corrupte gladpratende lulhannes die de meeste reclamespotjes inkoopt hij kan zelfs 1000,- euro beloven en het niet waarmaken.. Met andere woorden weer 4 jaar kutte met Rutte..

politiekgemotiveerd | 08-12-20 | 00:30

Even terzake: krijgen jullie ook reclame voor Schiesser damesondergoed in beeld?

borderlijntje | 07-12-20 | 23:24

Ja, Interesting.

Ben Adam | 07-12-20 | 21:26

Wacht nu eerst maar eens de echte Brexit af. Tot nog toe fietste het VK nog lekker uit de wind, in de slipstream van de EU mee en is er nog niks echt gebeurd. Maar op 1 januari zal het VK uit de EU donderen. Dan eerst maar een half jaartje kijken hoe geweldig dat uitwerkt op de Britse economie en soevereiniteit. Mocht het een doorslaand succes opleveren, dan kan je altijd nog een Nexit overwegen.

Beste_Landgenoten | 07-12-20 | 21:08 | 2

Binnen nu en tien jaar staande Britten meewarig lachend 'sliep uit'te doen vanaf de overkant van de Noordzee. met de grootste luchtvaarthub van Europa en het meest aantrekkelijke belastingregime voor bedrijven in Europa.

bisbisbis | 07-12-20 | 21:29

Ah, het economisch argument. Vast een socialist. Heeft nooit de soevereiniteit van een land of de ongebreidelde massa immigratie als argument gehoord van mensen die tegen zijn. Tegelijkertijd heeft de arbeider, of sorry, tegenwoordig stemmen die pvv, dus tokkie, nul groei in koopkracht ondervonden. Maar hey, linkse hobby’s. Je weet toch.

RtotheB | 08-12-20 | 09:59

Twee enorme spelfouten bij puntje 3. Jammer, leuk geprobeerd

Johan1235 | 07-12-20 | 20:46 | 3

Ik heb nog een punt 4. Taalnazi's tegen de muur.

Hevvlan Demuru | 07-12-20 | 21:00

@Hevvlan Demuru | 07-12-20 | 21:00: Het is gebruikelijk om getallen tot 20 voluit te schrijven...

ikvindhelemaalmooi | 07-12-20 | 22:47

Het is geeneens een hack. Onze grondwet bepaalt nergens dat Nederland lid is van de EU - hoewel D66 dit er wel in poogt te fietsen. Een beroep op artikel 94 van de grondwet is dus onnodig. We hoeven de grondwet niet via een verdrag te overrulen, we kunnen het lidmaatschap van die club sowieso opzeggen.

Joris Beltsin | 07-12-20 | 20:41

Een bewindspersoon kan zijn of haar ontslag aanbieden aan Zijne Majesteit.
Een kamerlid doet dat bij Mw Arib.
Eerst terug naar school, iets over staatsinrichting leren.
Slechte start, nog afgezien van diverse schrijffouten.

Almasri | 07-12-20 | 20:41 | 1

Maar hij moet toch eerst minister-president worden om het EU-lidmaatschap op te zeggen?

Joris Beltsin | 07-12-20 | 20:43

Ah de Nigel Farage uit de polder. Maar dan niet zo welbespraakt aan het schrijfseltje te oordelen.

Joris Beltsin | 07-12-20 | 20:27

Ik dacht toen ik dit opende: dit is die club van Joost en Annabel. They had us in the first half, not gonna lie.

Derkaderr | 07-12-20 | 20:24

Wel beetje op je spelling letten Ruud, of heb je het aan een matige tikkip gedicteerd?

laurentius | 07-12-20 | 19:52

Dappere maar tevergeefse poging

thanseeuwen | 07-12-20 | 19:39

150 partijen in de TK, laat dit land maar vergaan. We hebben het al verkloot. RIP allen

Nederland80 | 07-12-20 | 19:30

you say you are a rude boy
you also say you can't go to jail
But you live in a glass house so
DON'T THROW STONES

Prince Buster - Rude Rude Rudee

masahide | 07-12-20 | 19:09

Deze vind plaats....... dan ben ik al weg

nee_toch? | 07-12-20 | 19:02

Even aan de Hiddemeister vragen of het juridisch klopt?

tantesidonia | 07-12-20 | 18:58

Wat een negativiteit. Ruud doet in elk geval zijn best. Het geniale van zijn plan ontgaat jullie toch niet? Hier bouwt iemand aan een megamiddelvinger. Up his!

Rest In Privacy | 07-12-20 | 18:56

Ehh. neen.

hotmint | 07-12-20 | 18:53

Nexit kan altijd, maar is minder slim dan een status aparte. Er zijn veel urgenter issues: islamdodelarij, echte sociale integratie voor importentials, effectieve energiereactoren, herstel gezag, woningbouw (in stijl aub), ...

Pieterman | 07-12-20 | 18:46 | 2

Ja leuk geprobeerd, maar dat gaat hand in hand met de ondemocratische regelgeving uit de Europese Unie..

ikvindhelemaalmooi | 07-12-20 | 22:48

Bedoelt u met "woningbouw in stijl" die afgrijselijke betonnen kopieën van woningen uit de jaren dertig? Neen, dank u!

Rhenium | 07-12-20 | 23:13

Leuk, nog een one issue partij.
"Tegen Europaaaaaa"
En dan, daarna? En ondertussen?
Ja. Da weten we nie.
Dan stem ik nog liever op Henk Krol.

JanVergoor | 07-12-20 | 18:44 | 1

Dat is juist het fijne, een 'daarna' is er niet.

Rest In Privacy | 07-12-20 | 18:57

Ik vind helemaal mooi.
Mijn stem heb je.

jemagookniksmeer | 07-12-20 | 18:44

Nu even cursus correcte spelling. de perco vind plaats. Wie zo vervoegt is af.

RGV42 | 07-12-20 | 18:35 | 2

"Indien deze tweede kamerverkiezingen zich zó ontwikkeld..."

Tja.

Peter Emile | 07-12-20 | 18:46

@Peter Emile | 07-12-20 | 18:46:

"veranderd het karakter"

sprietatoom | 07-12-20 | 18:55

Verdeel en heers, he Rutte
We hebben je wel door.

ptrck | 07-12-20 | 18:30

Op zich een heel goed idee. Maar wel een heel groot nadeel: wie krijgt bij optie 2 mocht er ontslag ingediend worden straks het mandaat?

Als straks iedere PVV en FvD stem hier naar toe gaat, en er komt geen meerderheid dan heeft het kartel straks geen oppositie meer.

hallootje kadootje | 07-12-20 | 18:30

Een echte linkse politicus dus. Een Kameleon, één dom dingetje van Wilders noemen om je af te zetten tegen PVV.
Verder houdt ie het bij alleen uittreden EU. One issue dus. Kortom ook gewoon een pro-immigratie partij. Zoals alle andere, behalve de 2 echt rechtse, zullen we ze maar noemen.

verwonderd | 07-12-20 | 18:28 | 1

Je moet toch ergens een eerste schop in de grond zetten?

ParaPiet | 07-12-20 | 18:34

Ik kijk ernaar vooruit u toe te mogen spreken.
Mvg Ruud
Die is gezakt voor het ook a; afgeschafte Groot Dictee der Nede....................

J.Thee.Cohen | 07-12-20 | 18:24 | 1

Hij kijkt in ieder geval niet achteruit.

ParaPiet | 07-12-20 | 18:32

Een goed plan. Van harte succes gewenst.

etwaboy | 07-12-20 | 18:22

Ruud is een soort van Rapper Sjors onder de lijsttrekkers..

Rest In Privacy | 07-12-20 | 18:19

Ieder initiatief dat transparant maakt hoe ellendig het met onze democratie is gesteld moeten we serieus nemen.

NPOlitiekgekleurd | 07-12-20 | 18:10

Omdat Brexit zo'n succes is zeker...

druif | 07-12-20 | 18:07 | 3

Beter ten halve gekeerd (Brexit) dan ten hele blijven dwalen (het corrupte, geldverspillende EU Politburo). Dat de uitvoering van de Brexit chaotisch is, doet niks af aan de democratische beslissing die een Brexit als resultaat oplevert.

Grijskijkert | 07-12-20 | 18:26

EU heeft er alles voor over om de Brexit te doen mislukken. Zelfs eenzelfde deal als Canada werd de UK niet gegund.

sprietatoom | 07-12-20 | 18:29

Kansloos, ze gaan Nederlanders vertellen dat Netflix en Linda niet te ontvangen zijn buiten de EU en het is alweer verloren.

Zapata10 | 07-12-20 | 18:05 | 1

Hij is goed!

ParaPiet | 07-12-20 | 18:35

FOUTLOOS Nederlands. Ja, dat konden ze bij FvD wel.

Verderkijkert | 07-12-20 | 17:50

Het is heel simpel wat er moet komen is een VVD2 die zijn beloftes na komt, niet naar links uitwijkt of andere partijen uitsluit.

Urbanus_2.0 | 07-12-20 | 17:41 | 2

Dankzij vvd zitten we in een overbevolkt, onveilig en links land. Geen VVD is beter.

BozePaarseMan | 07-12-20 | 18:02

Nexit is onnodig en ongewenst, we moeten gewoon uit de euro. De euro zal op een gegeven moment klappen, wat tot meer machtsoverdracht naar de EU zal leiden, vooral monetair en economisch, en daarmee de natiestaat compleet uithollen. Als de EU geen monetaire en economische macht heeft, dan heeft ze feitelijk helemaal geen macht, en blijft het gewoon een faciliterend instituut voor de interne markt. Ondertussen schieten in heel Europa prijzen van aandelen, vastgoed, etc omhoog omdat de rente laag moet blijven omdat anders zuid Europa klapt, en daarmee de euro. Een sterke devaluatie van ons geld, en een waarmee uiteindelijk de schuldenberg te groot wordt en alleen door drastisch ingrijpen de economie weer op gang geholpen kan worden. Italië heeft niet alleen een flinke schuldenberg, maar ook een van de grootste goudvoorraden ter wereld. Ze zijn alvast aan het voorsorteren dat het geld, en dus hun schulden waardeloos worden, en zullen daarna hun bevolking weer op de been helpen met een munt gekoppeld aan hun goudvoorraad. En de sukkels in het noorden zijn de pineut. Behalve misschien de landen die hun eigen munt nog hebben.

Jacques_SiConto | 07-12-20 | 17:39 | 5

Goed begin, maar ik stel voor dat er ook een grondwetswijziging wordt doorgevoerd die stelt dat Nederlands recht vóór EU recht gaat. Anders hebben we wel een eigen munt, maar alsnog niks te zeggen in eigen land

einz | 07-12-20 | 19:12

De EU is de euro. Zonder de euro hadden we geen EU hoeven optuigen, maar hadden we gewoon door kunnen gaan met de EG.

Grachus | 07-12-20 | 21:24
▼ 2 antwoorden verborgen

Ruudje vergeet dat we een eerste slaapkamer ook hebben. En een raad van state. En een swamp die in geen 100 jaar toestaat dat we loskomen van hun neues ewige Reich.

Graaf_van_Hogendorp | 07-12-20 | 17:31

Gaat Ruud dit ook allemaal doen zonder zijn gezicht te laten zien?
Kan hij ook zijn gezicht niet verliezen.

Rest In Privacy | 07-12-20 | 17:21

Zucht! Een partij die gedoemd is te mislukken met zo'n naam!
Joh, bedenk een goede leuke naam, bedenk een goed (rechts) plan en go for it.
Maar nee, een partijnaam met NEXIT erin, man man man man

mood | 07-12-20 | 17:18 | 2

NOP (Nederlandse Onafhankelijkheids Partij) dan maar?

Het leest als een Nederlandse Nigel Farage met het "Na de uittreding zal ik mijn ontslag aanbieden bij Zijne Majesteit de Koning." Als je een Nexit wilt realiseren dan moet je ook de ballen hebben om het hele proces tot de daadwerkelijke splitsing geregeld en een feit is mee te doen.

oh no | 07-12-20 | 17:23

Het zou zomaar kunnen dat pakjesvervoerder het niet helemaal eens is met het gebruik van de EX combinatie. Zij hebben dat ook on ongetwijfeld is dat beeldmerk met haar kenmerkende pijl naar rechts gedeponeerd.
Verder niets dan lof voor dit idee!

paost712 | 07-12-20 | 17:41

Tuut, tuut, tuut... De groetjes van Ruud! Heibel.

Stijlloze bezoeker | 07-12-20 | 17:17

Zeg Hijbels, heb je Joost Eerdmans al gepolst ?

demaup | 07-12-20 | 17:11

Er is maar weinig te vinden over Ruud Hijbels hoor.
Eigenlijk alleen ene Ruud Hijbels linkedin Allround verkoopmedewerker en adviseur at Sailspecials Groningen en omgeving, Nederland 204 connecties.
En dan nog dat lid van facebook is.
Ik kan dat alletwee niet checken want heb geen fb of linkedin.
33 followers op twatter is ook niet echt hoopgevende.
Na deze aandacht op GS verwacht ik dat het dus verder ook wel zal verdampen in dikke lucht. *Ruud Hijbels feauteaus nog ff zoeken gaat*
Oha,.. Ruud is u dat ? external-content.duckduckgo.com/iu/?u...

grapo | 07-12-20 | 17:11

Je krijgt trouwens pas serieus wachtgeld als je minimaal 3 maanden in de Kamer gezeten hebt. Ik meld het maar even, want ik neem aan dat het Ruud daar om te doen is.

bintang | 07-12-20 | 17:08 | 1

Hij is de naam niet waard, maar dat wachtgeld lijkt me we wat

Ruud5 | 07-12-20 | 17:49

Hoe is het trouwens met Jan Molendijk en zijn Good-All partij? Loopt die nog vrij rond?

Ad Hominem | 07-12-20 | 17:07 | 1

Verrek, die Molendijk. En z’n bizarre plempsels op GS. Wat is daar van geworden?

Muxje | 07-12-20 | 17:39

Kan iemand de 500-issues-partij ‘-500 p/week’ oprichten?

JackStick | 07-12-20 | 17:06

Misschien kan hij beter de Nederlandse tak van de Monster Raving Loony Party oprichten. Meer kans op stemmen.

Basil Fawlty | 07-12-20 | 17:06 | 1

Ow wacht, die hebben we al en die hebben 36 zetels thans in de peilingen.
(Was ik je voor Kuifje voordat je met je belegen FvD of PVV onliner "grap" komt).

Basil Fawlty | 07-12-20 | 17:06

Weet je wat ik nou nooit zo goed snap? Dat als je spullen bij geenstijl komen te liggen en je een topic krijgt (wat de beste promo is) dat je dan niet even een accountje aanmaakt en direct gaat reageren op vragen. Ruud, je bent LUI!

Behangdelul | 07-12-20 | 17:05 | 1

Yep - mooie conclusie!

oh no | 07-12-20 | 17:25

Van zijn linkedin: "Allround verkoopmedewerker en adviseur at sailspecials.nl/"
Prima voorbereiding op zijn taak als premier, maar goed hij hoeft het ook maar 1 dag te doen (tenzij hij erachter komt dat het toch niet in 1 dag kan, die NEXIT, vanwege euro en zo).

TheOtherWhiteMeat | 07-12-20 | 17:03 | 4

@wlodek | 07-12-20 | 17:18: Nee, niet eens. We hebben het hier over een man die in 1 keer premier wil worden.
Als Hugo de Jonge morgen premier zou worden, heeft hij een CV met daarop een wethouderschap Rotterdam en ministerschap van VWS. Het is al lang geleden dat hij voor de klas stond.
Mark Rutte was voordat hij premier werd 2x staatssecretaris en fractie-voorzittter van de VVD TK.

TheOtherWhiteMeat | 07-12-20 | 17:26

@TheOtherWhiteMeat | 07-12-20 | 17:26: alles wat de overheid (politici & ambtenaren) of gedaan heeft is altijd mislukt. Er is niet 1 overheidsproduct te noemen dat men vrijwillig zou willen afnemen alles wordt onder dreiging van lichamelijk geweld opgedrongen. Dus we hebben meer aan mensen die nog geen ervaring met mislukken bij de staat hebben.

wlodek | 07-12-20 | 20:16

@wlodek | 07-12-20 | 17:18: Met sous-chef suggereer je dat hij vice-CEO was o.i.d. Dat is teveel eer. Hij was gewoon het hulpje bij HRM. In dat opzicht ben ik wel jaloers op hem, want bij HRM zitten vaak lekkere wijven. En daar heeft hij niks mee gedaan. Wat een faalhaas is het toch.

Grachus | 07-12-20 | 21:21
▼ 1 antwoord verborgen

verdieping.d66.nl/thema/nooit-een-nex...

Nooit een Nexit
Grote uitdagingen als klimaatverandering, migratie en terrorisme kan Nederland niet alleen aan. Daar moeten we in Europa voor samenwerken.

Is dit nog nieuws? | 07-12-20 | 17:02 | 5

Daar heb je geen EU voor nodig.

Overigens faalt die samenwerking al een poosje, want de meeste EU landen voelen die behoefte tot samenwerking op migratie en klimaat helemaal niet. Die lachen Nederland gewoon uit.
En dan kom je met D66? De partij die hun eigen kroonjuwelen overboord gooide en nu niks meer is een populistische machtspartij die geilt op de stoeltjes met macht. Scheer je weg, farizeeër.

Rest In Privacy | 07-12-20 | 17:19

Is dit een d66 promotie berichtje? Waar en wil is....

ceriel82 | 07-12-20 | 17:33

@TeeJee | 07-12-20 | 17:19: Nog een reden om uit de EU te gaan. Gedwongen samenwerking is altijd tot mislukken gedoemd.

Grachus | 07-12-20 | 21:19
▼ 2 antwoorden verborgen

Hijbels. Als je goed naar die naam luistert, dan weet je wel waar het op uit gaat draaien bij deze belangwekkende nieuwe partij.

Ad Hominem | 07-12-20 | 17:01

Beste Ruud, haal dat "voorwaarts" weg ajb, Verder wel een leuk idee, je doet tenminste iets.

Apollo | 07-12-20 | 16:59 | 2

Eens, ik vind zijwaarts meer op zijn plek.

Binnenbaan | 07-12-20 | 17:07

Nee Ruud, we zitten tot de volgende volgende verkiezingen nog wel vast aan de Benelux. Het nieuwe Benelux-verdrag verankert de Benelux in de EU. Doe eerst je huiswerk maar eens.

ZOMG | 07-12-20 | 16:58

Geinig, maar dan had je vier maanden geleden al moeten beginnen. Denk niet dat je genoeg publiciteit krijgt om hier ook maar enige landelijke ruchtbaarheid aan te geven.

Rest In Privacy | 07-12-20 | 16:57 | 2

Dan onderschat u het aantal bezoekers van GS.

RickRD | 07-12-20 | 17:32

Goed verhaal Ruud! Lekker kort ook!

blikjegrolsch | 07-12-20 | 16:56

Nexit is niet het hoofdthema van deze verkiezingen. Daar komt Ruud nog wel achter.

van Oeffelen | 07-12-20 | 16:56 | 4

@Is dit nog nieuws? | 07-12-20 | 17:03: Economie.

Binnenbaan | 07-12-20 | 17:07

@Is dit nog nieuws? | 07-12-20 | 17:19: Zeker wel, ze kunnen de economie helemaal doodvermoorden.

ZOMG | 07-12-20 | 17:38
▼ 1 antwoord verborgen

Nederland gaat niet uit de EU. Dat is wel het domste wat we ooit kunnen doen. Wij zijn een handelsnatie met een van de grootste havens ter wereld, een transitie luchthaven en bovendien is Nederland een belastingparadijs voor Internationale ondernemingen. Wij stappen niet uit de EU enkel omdat mensen niet begrijpen wat een zevenjaarsbegroting is. Misschien haalt Ruud een zeteltje en heeft hij vier jaar een comfortabel inkomen, maar meer wordt het niet.

Red shirt | 07-12-20 | 16:55 | 4

Nooit meer oorlog, toch?

Deflatiemonster | 07-12-20 | 17:38

Helaas is dit wel het redeneer niveau van minstens 75% van Nederland. De EU leeft al sinds de oprichting in een permanenten financiële crisis (waar overigens voor het ingaan van de EU al door 99% van de economen voor gewaarschuwd was....). Normaal gesproken is het onmogelijk dat het in stand blijft en zal men eruit willen . Dat is echter in een vrije samenleving en reken er maar op dat die vrije samenleving (straks) niet meer bestaat/zo goed als ontmantelt is, maar we stilletjes een dictatuur in zijn gerommeld waarbij de EU alles bepaalt. Zie alleen maar die engnekken van D66 die niet willen dat EU onderwerpen hier ten lande bediscussieerd kunnen worden of onderwerp van een referendum zijn. Voor D66 geldt alleen de almacht van Brussel en voor de rest mag je je bek houden en belasting afdragen. En dat wordt elk jaar gradueel erger.

Grachus | 07-12-20 | 21:01
▼ 1 antwoord verborgen

Bedankt voor je uitnodiging, maar welk deel van de lock-down begreep je nou niet?

Sarcastica | 07-12-20 | 16:53

Als stam+T al verleden tijd is voor Ruud, dan vrees ik dat ook hij geen enkel verschil zal maken in het omver werpen van de religie genaamd EUcratie.

Mensdier | 07-12-20 | 16:53 | 2

"Het voordeel van deze werkwijze is dat ik geen bestuurlijke of andere vaardigheden hoef te ze bezitten."
Dus ook geen taalvaardigheid nodig.

koeberg | 07-12-20 | 16:57

Het woord bewust wordt ook vakkundig misbruikt door Ruud. Als we ergens voor kiezen zetten we daar tegenwoordig graag bewust voor. Zodat iedereen weet dat we een keuze gemaakt hebben. Ofzo.

nietoftochwel | 07-12-20 | 16:57

Begin eens met een lesje Nederlands en nog belangrijker, een lesje staatsinrichting. Een Tweede Kamerlid dient zijn ontslag niet in bij de koning, maar bij de voorzitter. Zou een beetje raar zijn als een lid van de wetgevende macht zijn ontslag indient bij een lid van de uitvoerende macht. Montesquieu draait zich om in zijn graf.

bintang | 07-12-20 | 16:51 | 2

Met 76 zetels vormt hij in zijn eentje de regering en dan dien je wel ontslag in bij de koning.

heldheino | 07-12-20 | 16:55

@heldheino | 07-12-20 | 16:55: Ook in die fictieve situatie dienen de 76 kamerleden nog steeds hun ontslag in bij de voorzitter.

bintang | 07-12-20 | 16:57

Delen deze partijtjes wel netjes met de FvD/PVV hun overstemmen als ze minder dan 1 zetel halen? Anders zijn het gewoon een stel opportunisten opgezet door de Deep State om rechts tegen te werken.

heldheino | 07-12-20 | 16:50

Top idee. Count me in

Pummetje | 07-12-20 | 16:50

Best wel geniaal.
U heeft mijn stem.

geen koning | 07-12-20 | 16:49 | 2

Hij heeft liever een financiële bijdrage cab je.

demaup | 07-12-20 | 17:17

Geniaal?

Is dit nog nieuws? | 07-12-20 | 17:19

Ik denk er sterk aan om Groen rechts op te richten. Heb al één standpunt: Uitgeprocedeerde asielzoekers uit milieuoverwegingen lopend terug naar land van herkomst. Iemand nog andere ideeën ?

D.Onderop | 07-12-20 | 16:49 | 9

Slogan:
Buitenlanders eruit is goed voor het milieu!

Gajus | 07-12-20 | 17:11

@Red shirt | 07-12-20 | 16:57: Kijk dat is nog eens karakter tonen. Voorstellen doen die goed zijn, behalve voor jezelf. Klasse!

Grachus | 07-12-20 | 20:47
▼ 6 antwoorden verborgen

Wisten jullie dat over twee dagen het vetorecht van EU-lidstaten afgeschaft wordt zonder dat daarover gestemd wordt? Dan gaat Brussel namelijk door met het coronafonds zonder dat Polen en Hongarije akkoord zijn…

RickRD | 07-12-20 | 16:49

Na de 2e spelfout ben ik gestopt. Ruudt is een prutser.

IJschpegel | 07-12-20 | 16:48

Hmmm.... "Na de uittreding zal ik mijn ontslag aanbieden bij Zijne Majesteit de Koning. ". Dus je wilt er alles aan doen om uit te treden en dan terugtrekken van je verdere verantwoording?

Sinclair | 07-12-20 | 16:47 | 1

ook wel een farage-je ....

Satria | 07-12-20 | 16:48

Logo is wel gejat van FedEx.

JackStick | 07-12-20 | 16:46 | 1

FedExit

Rest In Privacy | 07-12-20 | 16:47

En dan vervolgens net als D666 tegen het referendum zijn , maar goed , ik besteed volgend jaar m'n halve liter Diesel wel om op je te stemmen.

Ghibli | 07-12-20 | 16:46 | 1

Diesel, helemaal gek geworden? ongelood 98, anders krijg je voordetonatie met een 2.0 of een 2.8.

Nuchternederland | 07-12-20 | 16:50

Stem op mij!!1!!!111!!!!11

Rest In Privacy | 07-12-20 | 16:45 | 1

Ik denk dat het Ruud gedeelte in je best een samenwerking aan kan gaan met de andere Ruud.

Nuchternederland | 07-12-20 | 16:49

Interessant idee..., dacht ik welgeteld twee seconden. Next.

Stijlicoon | 07-12-20 | 16:44

Ontslag indienen als Kamerlid bij de Koning? Nee, zo werkt dat niet.

JohnLocke | 07-12-20 | 16:44 | 1

We als Ruud minister van alles is geworden...

SterF... | 07-12-20 | 16:50

Ik stem liever niet op een one-issue partij. Dan weet je niet wat die partij voor de rest van de onderwerpen van plan is. Of gaat deze partij 1 dag aan het werk om het plan door de kamer te krijgen, en als dat mislukt, 4 jaar lang neuspeuteren voor een fors salaris (tot aan de volgende verkiezingen)?

petersteenkamp | 07-12-20 | 16:42 | 1

Misschien alleen nog even on the side doorvoeren dat de wekelijkse opname van 500 migratieachtergrondiës gereduceerd wordt tot 0, maar daarna niks meer doen. Als ze dat kunnen garanderen, plus een nexit, krijgen ze mijn stem.

JackStick | 07-12-20 | 16:52

Lekker overzichtelijk, één standpunt. De rest wordt toch altijd uitonderhandeld.

Dubbelepunthoofd | 07-12-20 | 16:41 | 2

Er is ook ooit een partij geweest zonder een enkel standpunt. Dat zouden dan de leden in interne referenda moeten beslissen elke keer.
Is geëindigd met nul zetels.
Goh, hoe heette die partij ook alweer?

2voor12 | 07-12-20 | 16:45

@2voor12 | 07-12-20 | 16:45: Dat wil ik wel graag weten welke partij dat was? Ik heb ook ooit eens een dergelijk idee gehad; een partij van onafhankelijken. Alleen maar om goede politici te krijgen die een aanval op het partijsysteem konden doen.

Grachus | 07-12-20 | 21:05

Weer een kleuterpartij erbij, laat ik als geste voor de potentiële stemmers op deze partij dit advies parafraseren : “wie gaat slapen met een jeukende kont, wordt wakker met een stinkende vinger”

Dreeke | 07-12-20 | 16:41

Dat komt omdat de britten zo stom waren te onderhandelen met de eu.
Door meteen in 1 dag uit te stappen. Hoeven wij niet te onderhandelen. Dat doen we later wel en dan kunnen we wel met de vuist op de tafel slaan.

Cadaver | 07-12-20 | 16:49

@Cadaver | 07-12-20 | 16:49: Haha! Ik zie een klein ventje voor me, van een jaar of 4, die heel boos kijkt en met zijn vuistje op tafel slaat.

koeberg | 07-12-20 | 17:10

Hoop dat er in het partijprogramma geen spelfouten staan.

sioux_ | 07-12-20 | 16:37

Nexit? Op voorhand kansloos. Al die partijen schieten als paddestoelen de grond uit, maar eind van de rit rotten ze weer allemaal dood als het weer een beetje warmer wordt.

guppy | 07-12-20 | 16:35 | 1

Jep

Lievewitteman | 07-12-20 | 16:36

Domeinnaam
nexit.nl
Status
actief
Houder
NexIT
Administratieve contactpersoon
hostmaster@nexit.nl
Registrar
Nexit Louis Davidsstraat 198 2551DZ 'S-GRAVENHAGE Netherlands
Technische contactpersoon

hostmaster@nexit.nl

DNSSEC
nee
Domeinnaamservers

ns-auth-00.openisp.nl
ns-auth-01.openisp.nl

Registratiedatum
1999-10-20
Datum laatste wijziging
2020-04-12
Administratie door
NL Domain Registry

Pimp my Voortuin | 07-12-20 | 16:34 | 4

Je plempt alle gegevens van een domeinnaam die niet wordt genoemd. Zie artikel

YoMoms | 07-12-20 | 17:28

@YoMoms | 07-12-20 | 17:28: Correct. Of ze zijn zo cheap dat ze een ongebruikt domein niet aankopen, of het heeft er wel mee te maken. Ik denk optie 2, gezien de datum van de laatste wijziging (4 dec 2020).

Pimp my Voortuin | 07-12-20 | 17:34
▼ 1 antwoord verborgen

Nexit zou uiteraard fantastisch wezen,maar op dit soort inhakende bloedruikende sentimenten plannen ga je niet stemmen toch.
Persoonlijk benk er al een tijd uit: mij zien ze uberhaupt niet in hun stembureau.
Niemand die mijn stem krijgt.
Met dank aan jezelf, Nederlandse polderpolitiek, ja, met randjes.
Rare randjes.
En het wordt met de dag vreemder.

chicago river | 07-12-20 | 16:34 | 5

chicago river | 07-12-20 | 16:34 |
mij zien ze uberhaupt niet in hun stembureau.
Niemand die mijn stem krijgt.
________
Goed, dan gaan ze langs je heen,... en kunnen ze hun plannen verder uitrollen...
...... over je heen.
Niet stemmen wordt echt niet als een proteststem opgevat.

Kijkeensaan | 07-12-20 | 16:42

@Kijkeensaan | 07-12-20 | 16:42:
Kon / kan mij niet /nooit vereenzelvigen met NL pol. Partijen.
Toen Forum opkwam, en zeker toen ANanninga zich meldde, wist ik: dat is het hoogst haalbare, voor een sceptische niet-meeloper als ik.
En toen barstte ook daar de bom.
Zoek het maar uit, met je zooitje.
Uiteindelijk emigreer k toch.
Zo rond de tijd dat Rutte in Bruxelles Timmerfrans zn tranen droogveegt.

chicago river | 07-12-20 | 16:51

@chicago river | 07-12-20 | 16:51: Je kunt toch op zijn minst helpen om het kartel om ver te duwen? Aan niet-stemmen heeft niemand wat.

Grachus | 07-12-20 | 20:40
▼ 2 antwoorden verborgen

Goed plan Ruud, kunnen de mensen die altijd over de EU etc. etc. etc. etc. etc. etc. zeiken, ik dus, een statement maken. Niet verwacht maar ik ga stemmen!

Twannie | 07-12-20 | 16:33

Yey een 1 punt partij. Zo een die als hij
30 zetels heeft:

De zetels niet kan vullen met bekwame mensen.
Nederland de afgrond in duwt want verder geen stanpunten

Top. Alternatief. Not.

peterdh | 07-12-20 | 16:33

Kijk dat is pas eerlijk, mijn stem krijgen ze ook.

Rest In Privacy | 07-12-20 | 16:45

Voor donderdag je tekstje nog wat bijwerken, Ruut

Bob W | 07-12-20 | 16:33

klinkt als een Johan Vlemmix. Veel succes.

small_town_dude | 07-12-20 | 16:33

Kansloos.
Nederland zit momenteel helemaal niet op een Nexit te wachten. Zet dat over vier jaar maar op het programma.

Rest In Privacy | 07-12-20 | 16:32 | 4

@Graaier | 07-12-20 | 16:36:
Definieer "zelfstandigheid". Als je handelsafspraken wilt maken met wie dan ook, zit daar een enorme compliance aan vast. Geen zin an? Geen handel. Ook niet met Trump, mocht die in z'n high castle blijven.
Daar komen de Britten nog wel achter.

De echte Stolwijker | 07-12-20 | 16:48

@De echte Stolwijker | 07-12-20 | 16:48
Ach ze hebben al een free trade deal met Japan en ook met Australie. VS zal snel volgen ook als Harris, sorry Biden, daar president is en China is pragmatisch zoals altijd dus dat zal ook lukken.
Echter de EU is het kleine jankende kind in deze onderhandelingen want ze kunnen het niet verdragen dat een nettobetaler eruitstapt.
Vannacht kondigde de EU vol trots aan dat ze toch mochten blijven vissen in de territoriale wateren van het VK en dat het VK 30 of 40% toestond aan de EU waarop het VK zei. Hoho dat hebben we helemaal niet afgesproken. Als er ergens een smerig spel wordt gespeeld dan is het wel vanuit Brussel want die technocraten gunnen het licht niet in de ogen van anderen en zeker niet een afvallige.

Basil Fawlty | 07-12-20 | 17:36
▼ 1 antwoord verborgen

Leuk! Maar blijf toch gewoon op Thierry stemmen.

Vackman | 07-12-20 | 16:32 | 2

Een verloren stem.
Helemaal niemand wil nog met die rare kwast samenwerken.

Rest In Privacy | 07-12-20 | 16:33

Op vrijdag bouwt de volgende na Ruud weer een nieuw zandkasteel op de vloedlijn.

zuurtjeregen | 07-12-20 | 16:31

Sorry Ruud, lees eerst de kieswet maar eens. Het maximale aantal zetels dat een partij kan halen is 80, maar dan moet je er in de vorige verkiezingen minstens 15 gehaald hebben. Het maximum dat je kan halen als nieuwe partij is 50.

ZOMG | 07-12-20 | 16:30

"Nederland zal tijdens de aankomende verkiezingen een vraag gesteld worden: "Willen wij nog langer in de EU blijven?"

Oh ja joh? Door wie dan?

knutsel_ | 07-12-20 | 16:30 | 2

Door iemand met een mondkapje op, hoop ik. In tegenstelling tot die kut enquete zeikerds die vandeweek bij de ingang van mijn supermarkt stonden.

Vuurwezel | 07-12-20 | 16:33

kutenquetezeikerds. is dat 3x woordwaarde?

zuurtjeregen | 07-12-20 | 16:34

Zijn ze ook van de complotten, 5G , MH17 conspiracy, klimaathoaxen, boreale toestanden, en wantrouwen ze wetenschap en mensen die onze gebouwen ontwerpen?
Anders blijf ik lekker bij FvD hoor

RandyBiel | 07-12-20 | 16:30 | 4

Ik ben om

RandyBiel | 07-12-20 | 16:39

MH17, euhhh onderste steen hoe zat het ook alweer, bijna iedereen is het vergeten en de waarheid blijft een groot raadsel

Mich2007 | 07-12-20 | 17:07
▼ 1 antwoord verborgen

Goed idee, die Britten zijn ook zo vreselijk blij met hun Brexit.

Zoiets | 07-12-20 | 16:30 | 5

@Slough | 07-12-20 | 16:37:
De Britten hebben dankzij Brexit helemaal niks meer te zeggen maar moeten nog wel aan de EU regels voldoen want handel. Wat de Brexiteers "project fear" noemden is nu grotendeels realiteit geworden. Great success!

Zoiets | 07-12-20 | 18:52

Komt nog wel.

Hoorneslaan | 07-12-20 | 20:16

@De echte Stolwijker | 07-12-20 | 16:45: Vooral Blair, die heeft DOELBEWUST, om de conservatieven een hak te zetten, de grenzen wijd open gezet.

Grachus | 07-12-20 | 20:36
▼ 2 antwoorden verborgen

Met zo'n naam insinueer je eigenlijk dat je, naast het verlaten van de EU, verder niet echt een programma hebt. FvD was veel meer dan alleen de EU verlaten... dit doet bijna vermoeden dat we straks 10 one-issue partijen op rechts hebben met allemaal 1 element uit het fvd programma xD

ReyNemaattori | 07-12-20 | 16:29

NB: je kan geen 76 zetels of meer halen. Hooguit iets van 50 oid. Is zo grondwettelijk vastgelegd dus dom gelul in de ruimte. Daaaaag Ruud

D.Onderop | 07-12-20 | 16:28 | 8

@ZOMG | 07-12-20 | 16:32: Dank. ik weet het nog uit de tijd van Fortuyn toen sprake was van mss wel 60 zetels of meer. Kon dus niet, hooguit 50.

D.Onderop | 07-12-20 | 16:36
▼ 5 antwoorden verborgen

Bij deze meld ik mij aan om de jongerenafdeling te gaan leiden.
Het ontwerp voor de uniformpjes ligt al klaar.
En als Henk Otten niet beschikbaar is wil ik ook wel de penningmeester zijn.

Osdorpertje | 07-12-20 | 16:27 | 3

De Nederlandse leeuw rekt zich uit bij het uitroepen van de Nexit.

Rest In Privacy | 07-12-20 | 16:29

Het schijnt dat Conny va Noudenallen lijstduwer wordt.

De echte Stolwijker | 07-12-20 | 16:42

@De echte Stolwijker | 07-12-20 | 16:42: Niet zo denigrerend. Het is Gonny va Noudenallen.

Grachus | 07-12-20 | 21:41

Huub gaat even 4 jaar wachtgeld trekken of wat?

Behangdelul | 07-12-20 | 16:27

Het mag. Het mag allemaal, jezelf in je oneindige ijdelheid geroepen voelen om de zoveelste splinter op te richten. Het is geen staatkundige hack, het is de kieswet. En wie nog de stompzinnigheid betracht door er op te gaan stemmen, staat ook in z'n recht.

De echte Stolwijker | 07-12-20 | 16:25 | 2

Het kost je sowieso 10 duizend euro om je in te schrijven. En dat geld ben je kwijt als je de kiesdeler niet haalt.

Rest In Privacy | 07-12-20 | 16:28

@Kuifje-naar-Brussel | 07-12-20 | 16:28:
Er zijn altijd wel wat opportunistische "ondernemers" te vinden die wat inkomsten willen witwassen voor wat kortstondige invloed in de zoveelste tot mislukken gedoemde splinter.

De echte Stolwijker | 07-12-20 | 16:41

One-issuepartij lijkt me geen goed idee.

RickRD | 07-12-20 | 16:23 | 1

Richt maar eens een partij op met 1 issue: Anti-immigratie....

Is dit nog nieuws? | 07-12-20 | 16:26

Wat een onzin. Er is al 1 fatsoenlijke partij voor alle Nederlanders.

quatro32 | 07-12-20 | 16:23 | 6

@Van Urk | 07-12-20 | 16:33:
Jaaahhh, leve de middeleeuwen! Graag ook de brandstapel weer terug!

SterF... | 07-12-20 | 16:54

PVV.

Gajus | 07-12-20 | 17:07

@SterF... | 07-12-20 | 16:54: Die brandstapel was iets katholieks....Juist dankzij de voorvaderen der SGP'ers zijn we daar van af.

Grachus | 07-12-20 | 20:30
▼ 3 antwoorden verborgen

Je zo duidelijk profileren met 'Nexit' dan ben je eigenlijk al kansloos. Het brengt nauwelijks nuance en dan trek je alleen maar radicalen inclusief alle heibel.

roevka | 07-12-20 | 16:23 | 2

Ik vindt het eerlijk gezegd nog te breed. Ik zoek meer een partij die gewoon een kreet hebben, zoals Aaaassrrrrggg!

opblaasschaap | 07-12-20 | 16:24

Ah. Een nieuwe splinterpartij. Dat komt het kartel wel van pas.

Nee bedankt, de laatste keer dat een gladde jongen de subsidiewereld wel even op zijn kop ging zetten leverde mijn bescheiden bijdrage alleen maar een extra vleesboom op aan genoemd gezwel.

Jan Passant mk2 | 07-12-20 | 16:22 | 4

nee joris

Jan Passant mk2 | 07-12-20 | 16:26

@Jan Passant mk2 | 07-12-20 | 16:26: Weesie bedoel je; niet Joris. Ja, daar zijn we mooi ingetuind.

Grachus | 07-12-20 | 20:29
▼ 1 antwoord verborgen

Onder embargo?
Waarom?

Is dit nog nieuws? | 07-12-20 | 16:21

Ik denk dat Ruud buiten zijn moeder en zijn psychiater weinig mensen toespreekt. Wordt lachen!

JJMS | 07-12-20 | 16:21

Dat pijltje zal FEDEX niet echt leuk vinden.

pdvd | 07-12-20 | 16:21 | 1

Geeft ook aan dat deze klup niet vooraan loopt wat betreft originaliteit.

Aristotalloss | 07-12-20 | 16:31

Staatkundige H4Ckz0r5

Rest In Privacy | 07-12-20 | 16:20

"Allereerst heb ik donaties nodig. Giften." Tha, wanneer het daar al mee begint, 'allereerst', tel uit je verlies.

deja_view | 07-12-20 | 16:20 | 1

Misschien kan hij Europese subsidie aanvragen? Is vast een potje voor.

_pacman_ | 07-12-20 | 16:22

Soms is dat open wifi in GGZ-instellingen wel geestig.

brutus68 | 07-12-20 | 16:20 | 3

De meeste mensen hier reageren via die wifi...

Is dit nog nieuws? | 07-12-20 | 16:23

@Is dit nog nieuws? | 07-12-20 | 16:23: Klopt.

Alleen is dat tegelen met mijn neus nog best lastig als je armen in een dwangbuis zitten..

Wijze uit het Oosten | 07-12-20 | 16:33

@Is dit nog nieuws? | 07-12-20 | 16:23: Ik gebruik altijd een postduif.

deja_view | 07-12-20 | 16:34

Wat een dom idee. Volgens peilingen is er geen meerderheid voor een nexit. Ongeveer 59% wil in de EU blijven. Pvv fvd en hun kiezers willen maar om twee redenen een Nexit. Grenzen dicht en NL is netto betaler aan EU. Dat hele kopvoddentaxargument slaat dus nergens op. Welke kiezers moeten ze nou bereiken die wel uit de EU willen maar niet PVV of fvd willen stemmen? Mensen die huilen dat er een EU energielabel op hun stofzuiger zit? Dat ze nog maar 2 soorten telefoonladers kunnen kopen?

Middensteun | 07-12-20 | 16:20 | 11

@_pacman_ | 07-12-20 | 16:38:
Boris: bij deze zeg ik mijn lidmaatschap van de tennisclub op.
Tennisclub: OK, per 1-1 vervallen al uw plichten en rechten.
Boris: maar ik wil wel op de tennisbaan blijven tennissen.
Tennisclub: die baan is alleen voor leden.
Boris: wèèèh, ons wordt het leven zuur gemaakt!

De echte Stolwijker | 07-12-20 | 16:59

@Kuifje-naar-Brussel | 07-12-20 | 16:37: handelsbalans UK - EU: 85% van EU naar UK, 15% van UK naar EU. 90% van de Britse viswateren is voorbehouden voor EU landen. Zelfs die landen die niet aan een zee grenzen gaan er gaan vissen.( Hongarije bvba)

kokenrel | 07-12-20 | 17:20

@De echte Stolwijker | 07-12-20 | 16:30: Toen de Brexit bekend werd was Juncker en week lang bezig om allerlei dreigementen richting het VK te uiten. Eerlijk gezegd heb ik in mijn halve eeuw leven nog nooit politici zo onbeschoft gezien jegens anderen die een andere keuze maken. De EU heeft ook verdragen met niet EU landen, zoals Noorwegen (betalen een bepaald bedrag of een Douane unie (Turkije etc.). En wat waren die onderhandelingen met Ukraïne en het geitenpaadje van Rutte dan? Ging ook om toegang tot die EU markt (en op termijn toetreding).

Grachus | 07-12-20 | 20:26
▼ 8 antwoorden verborgen

Straks 22 partijen in de Tweede Kamer Waarvan 14 met 2 zetels. Dat zal zoden aan de dijk zetten.

Rest In Privacy | 07-12-20 | 16:19 | 5

@Kuifje-naar-Brussel | 07-12-20 | 16:25: Ach Kuif, hou op. Ik zat er ten tijde van de nasleep van de brand bij de ATF in Drachten (volledig ondergesneeuwd want er klapte nog een vuurwerkfabriek een dag later). Ik heb genoeg ge-WOB't voor drie mensenlevens.

Rest In Privacy | 07-12-20 | 16:27

@Quib | 07-12-20 | 16:27: Je moet er inderdaad van houden. Ken een boel mensen die er op zijn afgeknapt.

Rest In Privacy | 07-12-20 | 16:29

@Kuifje-naar-Brussel | 07-12-20 | 16:29: Gebeurt heel vaak. Je gaat er met de beste intenties in, maar het is een bijzondere wereld waar je inderdaad enorm tegen moet kunnen. Ik ben veel te rechtlijnig voor de politiek.

Rest In Privacy | 07-12-20 | 16:33
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik ga er niet op stemmen. Ik ben nog altijd voor een samenwerkingsverband. Alleen de strop zit nogal strak. Dat zie ik graag anders.

Leptob | 07-12-20 | 16:19 | 1

De EEG is een heel erg goed werkend samenwerkingsverband geweest en naar die situatie moeten we terug.

Grachus | 07-12-20 | 20:21

Geenstijl is net zo goed met embargo's als Huawei.

JWZ_JMK | 07-12-20 | 16:18 | 1

Ja, iedereen die een beetje weet hoe het werkt stuurt niet zijn hele lap tekst die onder embargo valt naar iedereen en zijn moeder.
Ja kan immers niet gehouden worden aan afspraken waar je zelf niet vooraf mee akkoord bent gegaan.

Dus mail je, als je weet wat je doet, een lokkertje met de mogelijkheid dat de ontvanger meer kan opvragen onder embargo...

gizahrrrr | 07-12-20 | 16:27

Dan ben je echt niet goed bij je hoofd, dan leef je in een utopie. Nederland gaat nooit uit de EU, Nederland is zo'n beetje de EU, ze doen wel of ze zielig zijn maar we cashen behoorlijk als klein, klein kleutertje.

Rest In Privacy | 07-12-20 | 16:17 | 3

Ze zijn wel goed bij hun hoofd, maar ze denken niet hetzelfde als jij.

Rest In Privacy | 07-12-20 | 16:20

We gaan niet uit de EU omdat we 1) een van de grote voortrekkers van het project geweest zijn, 2) Nederlanders over het algemeen erg laf en volgzaam zijn en 3) (de belangrijkste) wij economisch gezien moeten doen wat Duitsland doet. Zonder de Duitsers gaan wij het knap moeilijk krijgen.

Grachus | 07-12-20 | 20:19

Ik gok op scenario 1, of zelfs scenario 0 namelijk dat het Ruud niet lukt om voldoende handtekeningen op te halen om aan de verkiezingen mee te doen.

yeah-right474 | 07-12-20 | 16:16

kansloos maar goed.

newray | 07-12-20 | 16:15 | 3

Toch GS gehaald, dat lukt ook niet iedereen.

Rest In Privacy | 07-12-20 | 16:17

@Kuifje-naar-Brussel | 07-12-20 | 16:17: Hij heeft er ook wel wat tijd aan besteed lijkt het. Een dikke pluim voor het doorzettingsvermogen. Is wel erg bezig met de Koning valt me op.

de Voorzittert | 07-12-20 | 16:18

@de Voorzittert | 07-12-20 | 16:18: Maar tijd om een eindredacteur naar de tekst laten kijken was er blijkbaar niet.

Rest In Privacy | 07-12-20 | 16:20

One issue partij, die redden het niet over het algemeen.

DeCynischeAmbtenaar | 07-12-20 | 16:15 | 1

PvdD?

Is dit nog nieuws? | 07-12-20 | 16:20

dit is dus niet de stijlloze partij van Eerdmans en Nanninga

klimaatsloper | 07-12-20 | 16:14 | 2

Ik heb die publiciteitsfoto gezien. The horror !

oldandwise | 07-12-20 | 16:16

Die overschatten zichzelf ook wat, als ze daadwerkelijk met een nieuwe partij komen.

de Voorzittert | 07-12-20 | 16:17

Het omgekeerde van Ruud is duuR.

SIogra | 07-12-20 | 16:14

Ruud is geen Neerlandicus, maar je kan niet alles hebben.

oldandwise | 07-12-20 | 16:14 | 3

Ook geen econoom.

Rest In Privacy | 07-12-20 | 16:17

Neerlandicus? Waar is zo’n persoon nog voor nodig?
Ik dacht dat we met 1000 tolken en een koptelefoon een aardig eind kwamen?
Onze mp is trouwens 9 jaar bezig geweest om 4 jaar geschiedenis af te ronden.
Onze koning zat nu nog in Leiden als 3 hoogleraren zijn scriptie niet hadden geschreven.
Noem eens 4 Neerlandici in beide kamers?

geen koning | 07-12-20 | 17:24

Prima plan. Jammer dat het in de praktijk niet gaat werken.

MAD1950 | 07-12-20 | 16:14 | 1

Want?

geen koning | 07-12-20 | 17:20

Pond Sterling vandaag weer flink in waarde gedaald. Men is bang voor de chaos die Brexit gaat brengen.

Rest In Privacy | 07-12-20 | 16:14 | 22

Daar kan je bang voor zijn.
Ook kan je met net wat minder centjes dolgelukkig zijn als je eindelijk bent verlost van eikels uit Brussel

geen koning | 07-12-20 | 17:19

@Basil Fawlty | 07-12-20 | 16:40: Cable? Wireless Cable bedoel je?

Grachus | 07-12-20 | 20:16
▼ 19 antwoorden verborgen

Oh god, weer een one-issue partij van een wappie die bij economie en staatsinrichting niet goed heeft opgelet. Jammer.
Baudet had tenminste nog wat meer punten, buiten het kolderieke plan voor een nexit (dat net als een brexit bijzonder dom is om voor te stellen). FvD krijgt mijn stem wel, niet dit soort wappiepartijen.

Bakkeleures | 07-12-20 | 16:14 | 7

@Torwart | 07-12-20 | 16:17: De Europese Economische Gemeenschap was inderdaad een zinvol iets, daarna is de EU compleet doorgeslagen door de zelfpijperij van politici die een superstaat wel zagen zitten.
Het verschil tussen EEG en EU heeft alleen maar beperkingen en kosten met zich meegebracht maar bijvoorbeeld uniformiteit en gelijkvormigheid heeft het nooit opgeleverd. Elk land maakt z'n eigen wetten en regels en daar komt een EU sausje overheen wat feitelijk de boel alleen maar slechter heeft gemaakt.
De Europese munt was ook gedoemd om duur te worden en te blijven. Landen als Italië hanteren niet dezelfde normen die wel nodig zijn in een economische eenheid.
Terug naar de EEG zou ik wel steunen ja.

Bakkeleures | 07-12-20 | 16:25

@SIogra | 07-12-20 | 16:18: HAha.
Is in maart alweer vergeten.
Als de verkiezingen door mogen gaan, black wednesday.
Fvd haalt er 9 , pvv 20 ongeveer.
Zijn ze de 2e en 4e partij van een (land?)
Daarna een regering vvd, cda, D66, pvda, gl en cu.
Stem maar gewoon Nexit.
Beste idee sinds de invoering van de meuro.

geen koning | 07-12-20 | 17:17

@Kuifje-naar-Brussel | 07-12-20 | 16:19: Tuurlijk wel. Alles is terug te draaien of iets nieuws op te zetten. Het is even lastig en het geeft kosten op de korte termijn. Op de lange termijn verlost te zijn van het EU monster levert uiteindelijk veel meer op. Het zal helaas niet gebeuren, want veel te veel bange EU wappies hier ten lande.

Grachus | 07-12-20 | 20:13
▼ 4 antwoorden verborgen

Is er nou werkelijk geen enkele mogelijkheid om al die losse fragmenten op rechts te bundelen tot een fatsoenlijke partij tegen al dat linkse overwicht.

Rotterdammert1965 | 07-12-20 | 16:13 | 3

Op de manier die Ruud voorstaat is er geen probleem. We stemmen allemaal eerst op Ruud daarna nieuwe verkiezingen en je kan weer stemmen voor de rest. Ik zie het wel zitten, eindelijk van die vermalijde stink EU af.

A.I. van Dee | 07-12-20 | 16:36

@A.I. van Dee | 07-12-20 | 16:36: Ik ook.
Van links tot rechts
Van rechts naar links

geen koning | 07-12-20 | 17:12

Goed verhaal, behalve al de extra lidwoorden die hij de een het de tekst de heeft geplaatst een het.

ZureKoek | 07-12-20 | 16:13 | 1

Is het een goed verhaal? Of zijn het wat lidwoorden teveel?

geen koning | 07-12-20 | 17:10

KAP. NOU. EENS. Met al die splinterpartijtjes, jemig.

tjongerschans | 07-12-20 | 16:13 | 5

@Is dit nog nieuws? | 07-12-20 | 16:19: Dan denk ik eerder aan haar zus Sophie.

Rest In Privacy | 07-12-20 | 16:22

Toen er een partij voor diertjes kwam, eentje voor VVD ers die net niet genoeg verdienen om ghetto veilig te wonen, eentje voor babyboomers dacht ik dat ook.
Maar dit is werkelijk een prachtig plan.
Win/ win voor het ganse land.

geen koning | 07-12-20 | 17:07
▼ 2 antwoorden verborgen

Vind plaats....

UpdateAvailable | 07-12-20 | 16:13 | 1

Niet de enige grammaticale fout.

Rest In Privacy | 07-12-20 | 16:23

De Speld, zei je?

Glasgow Argus | 07-12-20 | 16:13

Leuk plan, maar ik stem gewoon D66.

Ruben Landzigt | 07-12-20 | 16:12 | 9

Provocateur!

SterF... | 07-12-20 | 16:57

@Ruben Landzigt | 07-12-20 | 16:29: Hebben wij al.. ze heet ‘mutti’ heeft geen kinderen maar wel een kudde klappende schaffen.

geen koning | 07-12-20 | 17:03

@Ruben Landzigt | 07-12-20 | 16:29: Ja, echt fantastisch een keuze maken gebaseerd op niet ter zake doende uiterlijkheden. Het is inderdaad duidelijk dat jij helemaal bij D66 past.

Grachus | 07-12-20 | 20:06
▼ 6 antwoorden verborgen

Knip en plak werkt niet. Tekst staat er nog steeds. Help.

BL6swguPp7hoYH | 07-12-20 | 16:12

Ah. Laatste zin. Ruud is een snapper, hij snapt het wel. Dag Ruud:

Lorejas | 07-12-20 | 16:12 | 1

Dit dus!

LoesjeP | 07-12-20 | 16:18

PVV.
Verder komt er niks in de buurt van regeren.
Naja.
PVV ook niet, cordon sanitaire.
Stemmen? Pfft.....

Is dit nog nieuws? | 07-12-20 | 16:12 | 3

Al heeft PVV 76 zetels, de echte machthebbers, de PvdA/D66 ambtenaren, zullen alles saboteren.

2voor12 | 07-12-20 | 16:17

@2voor12 | 07-12-20 | 16:17: met 76 zetels gaat dat moeilijk worden.
Dan nog 51 in die andere hopeloze kamer.
Helaas is PVV zo kartel als de vvd.

geen koning | 07-12-20 | 16:57

Ik stel voor om op referendum partij Nexit te stemmen. Heb je middels een klein wandelingetje aan je democratisch recht voldaan. En er is tenminste een kans om de donzen deken ff een beetje op te schudden.

geen koning | 07-12-20 | 17:00

Die krijgen minimaal twee zetels. En dan Bodeh ook twee. Worden leuke discussies in de Kamer.

Rest In Privacy | 07-12-20 | 16:12 | 7

@geen koning | 07-12-20 | 16:56: Jammer, het is onderzocht. Praktisch niemand wel een exit. In de voet schieten is niet populair in Nederland. Door het eigen hoofd schijnbaar wel bij een rij dwazen.

AntiZanicz | 07-12-20 | 18:04
▼ 4 antwoorden verborgen

Daar komt Hijbel van.

de Voorzittert | 07-12-20 | 16:11 | 2

Gegarandeerd Hijbel inderdaad.

Eierkopf | 07-12-20 | 16:21

Hij belt is het.

zuurtjeregen | 07-12-20 | 16:26

Tuut, tuut, tuut, de plannen van Ruud.
Een goed plan begint met een goed logo.
Gemiste kans dus. Welke grafisch designer helpt Ruud aan een fatsoenlijk logo?

keestelpro | 07-12-20 | 16:11 | 9
▼ 6 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie
Online Casino | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen