Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

DAG III. Armenië: "Turkse F-16 heeft Armeense straaljager neergeschoten, piloot overleden"

Huge if true en weer een stapje hoger op de escalatieladder. Hier dag 1 en 2 van de OORLOG.

Op het moment van schrijven heeft Turkije nog niet gereageerd op de genocide op een Armeense piloot. Mocht het inderdaad kloppen, dan is dit de eerste directe militaire confrontatie tussen Turken en Armenen sinds die andere holocaust. En ook vandaag was het front weer heet, al doen de Azeri's nog altijd bijzonder geheimzinnig over het aantal militaire slachtoffers aan hun kant. De Armeense zijde meldt inmiddels 84 militaire doden en 120 gewonden.

Onderstaand de eerste beelden van door de Azeri's aangeschafte Israelische zelfmoord-drones. Meerdere beelden van hoe dergelijke drones voortijd uit de lucht getrokken worden, na de breek. Daarboven vermeende beelden van deze Armeense aanval, waarin binnen 3 uur 12 "tanks" vernietigd zouden zijn. Wordt vervolgd!

Armeense aanval op Azeri's die volgens hen "12 tanks in drie uur" vernietigde

Azerbeidzjaanse zelfmoord-drones van Israelische makelij

Drone-aanval op Armeense bus met vrijwilligers op weg naar het front

Armeense mortierteams houden niet over

Social
Social
Social

wow

Social

Reaguursels

Inloggen

Ik heb even wat gegoogled, en wat hier gebeurt is niet helemaal zuivere koffie:

Het voeren van een oorlog is volgens het internationaal recht in beginsel onrechtmatig. Ook het dreigen met geweld valt onder dit artikel. De landen zijn allemaal soeverein en gelijk en het zou een inbreuk maken op de soevereiniteit van een land als er gedreigd wordt met oorlog of als er oorlog gevoerd wordt. Slechts in twee gevallen is het gerechtvaardigd om een oorlog te voeren en deze twee gevallen staan ook in het VN-Handvest.

De eerste mogelijkheid om een gerechtvaardigde oorlog te beginnen is als er een mandaat van de VN-Veiligheidsraad is op grond van artikel 39 van het VN-Handvest. De Veiligheidsraad stelt vast of er sprake is van een bedreiging van de vrede, verbreking van de vrede of een daad van agressie en kan aanbevelingen doen of maatregelen treffen. Allereerst zal er een oplossing gezocht moeten worden tussen de partijen. De middelen die de partijen ter beschikking hebben zijn de onderhandelingen, feitenonderzoek, bemiddeling, conciliatie, arbitrage, goede diensten van derde landen en rechterlijke beslissingen (bij een vast tribunaal of een ad-hoctribunaal). Mochten deze middelen geen oplossing bieden dan kan de Veiligheidsraad maatregelen nemen, met of zonder geweld. In de praktijk delegeert de Veiligheidsraad de bevoegdheid om tot geweld over te gaan aan één of meer landen. De Verenigde Staten hebben als rijk en machtig land een aantal keer van deze bevoegdheid gebruik kunnen maken.

De andere mogelijkheid om een gerechtvaardigde oorlog te beginnen is als er sprake is van zelfverdediging. Dit kan zowel individuele zelfverdediging zijn als collectieve zelfverdediging. Zelfverdediging is ook mogelijk als de ambassade van een staat in een ander staat aangevallen is (vgl. de Iraanse gijzelingscrisis).

Er zijn een zestal voorwaarden om rechtmatig gebruik te maken van zelfverdediging:

1 Er moet een gewapende aanval op de staat hebben plaatsgevonden.

2 Deze gewapende aanval moet toerekenbaar zijn aan een andere staat en niet aan bijvoorbeeld een rebellengroep.

3 De zelfverdedigingsactie moet direct na een aanval plaatsvinden. Er kan dus geen periode van een aantal maanden tussen een eerste aanval zitten en een zelfverdedigingsactie die verband houdt met de eerste aanval. Als er niet direct adequaat gereageerd wordt, vervalt het recht op zelfverdediging.

4 De zelfverdediging moet noodzakelijk en proportioneel zijn ten opzichte van de aanval.

5 De actie van zelfverdediging moet gemeld worden bij de VN-Veiligheidsraad

6 Deze zelfverdediging moet worden beëindigd op het moment dat de VN-Veiligheidsraad de maatregelen heeft genomen die noodzakelijk zijn om de internationale vrede en veiligheid te garanderen.

Timide_Aso | 30-09-20 | 07:40 | 4

Armenië is opgeroepen door de VN om als bezetter van Azerbaycan onvoorwaardelijk terug te treden. Afgelopem weken/maand wou het andere delen van Azerbaycan bezetten om de gasleiding naar EU te dwarsbomen. Nu heeft Azerbaycan eerst de laatste aanval afgeslagen en voert een strijd om bezetters uit haar grondgebied (die in 1992 bezet werd) te krijgen. Azerbaycan heeft geen oog op Armeense grondgebied. Ik denk dat daarom Frankrijk en Rusland op de zijlijn wachten op in te vallen. Maar zolang Azerbaycan op haar eigen grondgebied verdedigende acties uitvoert is er denk ik weinig grond om Azerbaycan aan te vallen. Armenie heeft haar hand overspeelt op aandringen van Putin en Macron en mag nu op de blaren zitten.

Kaan78 | 30-09-20 | 08:04

@gaffelbaard | 30-09-20 | 07:59: mijn punt is dat ik het per definitie jammer vind als mensen door geweld om het leven komen. Vergeet niet dat soldaten ook gewoon kinderen van mensen zijn, of zelf vader/moeder van een kind zijn. Ik vind het onderscheid tussen soldaten en burgerslachtoffers raar. Ik kan niet goed tegen onrecht.

Timide_Aso | 30-09-20 | 08:32

@Kaan78 | 30-09-20 | 08:04:
Dat weet ik Kaan, maar wat vond je zelf van die oproep? Ff eerlijk.
Doe wie werd daar toen voor opgeroepen?

Door:
Medvedev (rusland),
Obama (amerika), en
Sarkozy (frankrijk).

Het volk in Armenië, NK en Azerbijdzjan hadden daar niks in te vertellen. Het is imho dan ook heel logisch die de volken uit alle 3 die gebieden die oproep aan de spreekwoordelijke laars gelapt hebben.

Verder snap ik niet zo goed hoe je de mensen uit NK of Armenië als bezetter kan zien.
Het leger van Azerbeijan is bijna 1,5 keer groter; 45850 tegen 66950. Tel daar het leger van Turkije (773000) bij op.
Dan kom je uit op
45850 tegen (66950+773000=) 839950
En dan heb ik de syrische huurlingen (Hamza brigade) niet meegerekend.

NK heeft ongeveer 150.000 inwoners ongeveer. Armenie 2+ milj inwoners. Turkije heeft 80 milj inwoners.

Ik snap wel uit welke hoek jouw argumenten komen. Ik denk uit die van de OIC, waar Turkije overigens zelf ook lid van is. De OIC heeft namelijk al een paar keer eerder de vermeende 'armeense agressie' veroordeeld.

Timide_Aso | 30-09-20 | 08:32 |
Aha. Ok. Bedoel je het zo dus.
Ik begrijp je. Dood is dood. Voor bijvoorbeeld een vader of moeder is er niet veel verschil in het verdriet om het verlies van je kind.

Toch is er een verschil. Een verschil dat uitmaakt, bijvoorbeeld, of iets wel/geen oorlogsmisdaad is. Het verschil is dat soldaten (meestal) wapens hebben en dus de middelen om zich te verdedigen. Burgers niet, die zijn meestal ongewapend en hebben dus geen mogelijkheid zich te verdedigen. Daarom vindt 'men' het ene erger dan het andere. En ook dat is begrijpelijk.

gaffelbaard | 30-09-20 | 15:24
▼ 1 antwoord verborgen

Een beter voorbeeld van het Dunning-Kruger effect zou ik niet kunnen bedenken. Hoe dommer, hoe dominanter en luidruchtiger in het “debat”. QED.

Bigi Bana Boy | 30-09-20 | 07:04

Dik 9 YTL voor 1 Euro and rising.

hmPrinsBernard | 30-09-20 | 06:43

Het is allemaal maar weinig inclusief, lief en divers. Maar de Grijze Wolven van Denk vinden het allemaal prachtig in dit land. Dat van datzelfde Denk excuses moet aanbieden voor de slavernij. Dat is geen gotspe meer, daar moet een nieuw woord voor worden bedacht.

Piet Karbiet | 30-09-20 | 05:11

Tja maak je in Nederland een grapje over zwarte piet dan lopen alle adverteerders quasi verontwaardigd en opgestookt door wokies, boos weg want, schande! Hier adverteren ze vrolijk door.. woke gasten!? Wakker worden! Waar kan je trouwens zo'n aardappel filter voor je video editor downloaden?

Fuck_The_Koekoek | 30-09-20 | 00:41

En het is weer oorverdovend stil vanuit Brussel en Den Haag. De euro paupers en deugders durven dat Erdo-varken niet aan te pakken, Die op het pluche zittende zakkenvullers in Brussel denken nog steeds dat ze in Teletubbie land wonen, onder het motto horen zien en vooral zwelgen,

vuilnisbak | 30-09-20 | 00:19 | 1

De politieke partijen in NL ook. Ineens hebben ze ergens een keer geen mening over.

gaffelbaard | 30-09-20 | 07:42

Door al die zuinigheid en niet het percentage door Europa willen steken in defensie komt uiteindelijk het groot Turkse rijk van destijds gewoon terug. Want wie of wat gaat dat enorme leger van Turkije nog tegenhouden met Erdogan de agressor? Niemand.

Jan, Leiden | 29-09-20 | 21:52 | 3

Turkije heeft dat leger niet nodig. 2 woorden: demografische oorlogsvoering.

gaffelbaard | 29-09-20 | 22:11

Poetin. Heel simpel. De NAVO valt toch al uit elkaar, de EU volgt, niemand in Noord Europa die het erg vinden zal dat we niet meer op hoeven te draaien voor wat er in de Balkan en verder gebeuren zal, ga je zien dat dat 'vluchtelingenprobleem' ook meteen verdampt, want niks te halen, gedaan d'r mee.

Abject | 30-09-20 | 00:01

@Abject | 30-09-20 | 00:01:
Daar ben ik het niet mee eens. De Balkan is in feite al sinds de dark ages bezet door moslims, die meerdere keren genocide op de volken in de Balkan gepleegd hebben (in Albanië bijvoorbeeld leven nog maar 1 a 2 % christenen, de rest is in de voorbije eeuwen vermoord of uitgeroeid of gevlucht of gedeporteerd of tot bekering gedwongen), de bevolking tot slaaf maakte en verkochten als handelswaar (voor wie dat nog niet wist, Google op slavs op janitsaren en Devshirme), en letterlijk al eeuwen en eeuwen lang het als springplank willen gebruiken om de rest van Europa te kunnen veroveren.

Genoeg is genoeg.
Ik vind dat het tijd is die landen te bevrijden van het mohammedaanse juk en Erdogan's turks-nationalistische en Neo-ottomane agressie en pogingen steeds meer gebied van de EU te veroveren, te stoppen.

gaffelbaard | 30-09-20 | 08:19

Turkije onder Erdogan is een heel eng, agressief, dictatoriaal kutland aan het worden. Ze mengen zich in Syrië om tegen de Koerden te vechten, ze mengen zich in het conflict in Libië om die 'warlord' (ben zijn naam even kwijt) te steunen. Ze provoceren Griekenland met dat onderzoeksschip dat naar olie/gas zoekt in Griekse wateren. En nu dit weer.

Het lijkt wel of die Erdogan een enorm minderwaardigheidscomplex heeft en dat oude Ottomaanse rijk weer terug wil, zodat hij zich van zijn Calimero-complex kan ontdoen.

Ik was in 1993 op vakantie in Turkije. Toen hadden ze een vrouwelijke premier - Tansu Ciller - en vond ik Turkije een tamelijk relaxed land. Als ze op de weg van Ciller waren voortgegaan, zich 'normaal' waren blijven gedragen (dwz seculier waren gebleven ipv die islamitische 'revival' onder Erdogan), en relaxed waren gebleven, hadden ze allang lid van de EU kunnen zijn. Nu is dat godsonmogelijk.

Dr_Johnson | 29-09-20 | 21:37 | 4

Dr_Johson, je vergat de Turkse steun (lees: opstokerij) aan de Oeigoeren in Xinjiang.

bisbisbis | 30-09-20 | 00:11

Het lijkt wel? Het is gewoon zo. Zegt ie zelf.

Piet Karbiet | 30-09-20 | 05:13
▼ 1 antwoord verborgen

Terugschieten op die Turken.

Kuifje-naar-Brussel | 29-09-20 | 21:03 | 2

Ik zie het Rutte niet doen. Sterker nog de MSM berichtgeving neigt naar Erdogan als een van 'ons'

van heinde en verre | 29-09-20 | 21:25

Doen ze ook. In NK en Armenië. Terugschieten.
Even een paar feiten.
Turkije 80 miljoen inwoners. Azerbeidzjan nog 10+ miljoen inwoners. Armenië 2+ miljoen.
NK nog geen 200.00 inwoners.

Maar volgens de organisatie van de moslimlanden (de OIC, die bestaat uit 53 van die landen) zijn de Armeniërs de agressor.
www.oic-oci.org/topic/?t_id=23879&...

En de turkse-nationalistische propaganda draait op volle toeren, ook in NL.

gaffelbaard | 30-09-20 | 08:06

Nou zeg, goed spul nog, die F16.
@Putin: Kom op, waar blijven je MIG-35s?

hotmint | 29-09-20 | 21:01

Weetje?, de ark van Noach landde ook in Armenië op de bergen van Ararat na de zonvloed, volgens de Thora.

steekmug | 29-09-20 | 20:55 | 1

Klopt. Helaas ligt Ararat nu in Turkije. Je kan de berg vanaf de daken in Jerevan zien liggen.

Antiquerulant | 29-09-20 | 21:57

Voor wie moeten we juichen? Vind de namen allemaal wat verwarrend. Wie is wie?

Rotterdammert1965 | 29-09-20 | 20:53 | 3

Natuurlijk juichen we voor de partij xie geen allahu akbar poept

bart2653 | 29-09-20 | 20:59

In alle duidingen op Nos, Nu en in de Nurc geen woord over de link met de genocide van Armenen door de Turken.

Feitenpliesie | 29-09-20 | 20:30 | 7

@gaffelbaard | 29-09-20 | 22:31:
Bekend. Al is het maar omdat ik er middenin leef. En het mijn hobby niet is om weg te kijken :)

Haram, het boekje van Fenny Brinkman uit 2005.
Lerares die uit idealistische overwegingen les gaat geven op een islamitische basisschool.
Langzamerhand realiseert zij zich in een uiterst intolerante omgeving, anti-westerse omgeving te zijn terechtgekomen.

Zo wordt het liedje 'Ozewiezewozewiezewallah...' verboden omdat er 'allah' in zit (no kidding!). En dit is nog het meest onschuldige...

michelpen | 29-09-20 | 23:35

@michelpen | 29-09-20 | 23:35:
Dus, als we het de discriminatie en racisme onder islamitische NLers bestrijden, dan zie ik het sluiten van dat onderwijs als een van de mogelijkheden.

Persoonlijk ben ik voorstander van een radicale ontzuiling van het onderwijs, eruit bestaand dat alle religieuze scholen worden verboden in combinatie met 1 of 2 uur godsdienstonderwijs waarin leerlingen algemene kennis over alle verschillende geloven en levensovertuigingen op de wereld krijgen. En bidden op school ook verbieden want een school is geen gebedshuis.

gaffelbaard | 30-09-20 | 07:52

@gaffelbaard | 30-09-20 | 07:52:
Helemaal mee eens: afschaffen dat bijzonder onderwijs.
Die hobby voer je maar lekker uit op zaterdag, zondag of in de avonduren. Net zoals de rest van Nederland dat doet.

Momenteel is het zo dat wij, de belastingbetalers, er aan meebetalen om deze gifverspreiding mogelijk te maken...

michelpen | 30-09-20 | 10:43
▼ 4 antwoorden verborgen

Shellshock en gewond, arme dienstplichtige in Harald zijn filmpje.

steekmug | 29-09-20 | 20:27 | 1

Ja, riep u mij?

Shellshock | 30-09-20 | 06:32

Triomfantelijk gejuich zonder allahu akbarrr, van mij mogen ze winnen.

nsfl | 29-09-20 | 20:26

Wacht tot Turkije artikel 5 van het NAVO-handvest inroept. Dan moet Nederland an Turkse zijde meestrijden. Chips, nootjes, bier!

mkuyt | 29-09-20 | 20:22 | 4

Denk dat Erdo een hele dikke middelvinger te zien krijgt. De Navo is opgezet om tegen agressors te strijden, niet met!

cpio | 29-09-20 | 20:32

Navo is opgericht als verdediging tegen een agressor. Niet om een agressor op zijn veroveringstocht te moeten volgen.

panthoseen | 29-09-20 | 20:50

Absoluut niet. Erdogeit is zelf begonnen. Hij zoekt het maar uit.

Frau Merkel | 29-09-20 | 21:58
▼ 1 antwoord verborgen

Weet de schrijvers van dit artikel niet dat "De Armeense holocaust" niet gebruikt mag worden? Er is maar één Holocaust en die niet van de Armenen.

Arachne | 29-09-20 | 20:16 | 1

Je bedoelt de Armeense genocide.
Maar ook die mag je in sommige landen niet noemen.

Trouwens, binnen sommige (trouwstoet) kringen in Nederland ook niet...

michelpen | 29-09-20 | 22:27

Enkele decennia terug werkte in een van de jongensbordelen van Istanboel een begeerlijke schandknaap die Erdoganymedes werd genoemd, naar zijn illustere voorbeeld uit de Griekse mythologie en eveneens schaapherder.
Zijn kontje werd geroemd in het erdoganse oostelijke Middellandse Zee-gebied en vele heren die de jongensliefde praktiseerden frequenteerden het sodomitische etablissement waar de knaap werkzaam was.

Maar het noodlot sloeg toe. Op een nacht waarin de maan een zilveren glans deed oplichten boven de vele minaretten en koepels die de stad rijk was, ontdekte Erdoganymedes tijdens een handjob een pijlijk bultje op zijn pols dat zijn zo geroemde vaardigheden aardig in weg zat. Het gevolg was dat de vaste cliënten hem gingen mijden waardoor zijn inkomsten behoorlijk terug liepen. Uiteindelijk liet hij zich onderzoeken door een erdokter die hem mededeelde dat hij leed aan erdoganglion, een vervelende aandoening die een efficiënt gebruik van de handen onmogelijk maakt. Echter, hij hakte de erdogordiaanse knoop door, mede in de hoop om ooit heerser te worden over Azië, werd voetballer en ging bedrijfskunde studeren. Later werd hij politiek actief bij een rechts-nationalistische islamistische stroming die het Osmaanse verleden verheerlijkte.

Zijn uitgewoonde ster was nu rijzende, hij liet zijn snor staan, huwde erdogansje en werd burgemeester van de stad der jongensbordelen waar hij in het verleden zelf vele heren burgemeester had gemaakt. Maar hij wilde meer macht, hij had ooit de erdogordiaanse knoop niet voor niets doorgehakt. Hij stichtte een erdogang hij AKP noemde, kreeg veel jeugdige aan hangers die werden verenigd in de erdojugend die hij op zijn bevel 22 tegenstanders liet kaltstellen. Hij schopte het zelfs tot premier en president.

Zijn erdoganglion is verdwenen zodat hij nu met harde hand de ottomaanse scepter zwaait en om een en ander te vieren liet hij het grootste paleis op aarde bouwen waarvoor een deel van een natuurgebied werd opgeofferd. En het is allemaal niet genoeg. Wat hem betreft keert het ottomaanse rijk terug.

wijsvinger | 29-09-20 | 20:01 | 3

Pracht epistel.

Gokmaar | 29-09-20 | 20:22

Ganglion, knap vervelend. Ben er zelf met succes aan geopereerd.

Sinterbikske | 29-09-20 | 20:46

Mooi stuk maar jammer van "handjob".

kleybeuker | 30-09-20 | 09:58
-weggejorist-
Tishetnetnie | 29-09-20 | 20:01 | 1

Kinderen laat je niet in Porsches rijden en F16's verkoop je niet aan Turken.

Pierre Lebon | 29-09-20 | 19:58 | 4

De Duitsers hebben de geitendrukkers Leopard tanks en duikboten verkocht. Kudtmoffen.

Frau Merkel | 29-09-20 | 22:00

@Frau Merkel | 29-09-20 | 22:00:
-
Binnenkort verkoopt Pakistan ze atoomwapens. Of ze krijgen er een paar van de Russen om mee te spelen. Dan hebben wij pas écht een probleem in Europa.

bisbisbis | 30-09-20 | 00:18

@Frau Merkel | 29-09-20 | 22:00: Die leopards zijn in de handen van de Turken niets waard want ze zetten ze niet in zoals het hoort. Maak je geen zorgen.

SDI | 30-09-20 | 03:03
▼ 1 antwoord verborgen

Armenen hebben gescoord? Geen mondkapje en niet klappen gewoon juichen!!!

Masteryu | 29-09-20 | 19:55

Erdo en zijn Reich.

Longhorn | 29-09-20 | 19:55

Volgens mij was de raket die er op afgestuurd was, duurder dan het ding zelf.

Mr.Crowley | 29-09-20 | 19:54 | 1

Ja, maar als die drone vervolgens geen bussen vol met mensen opblaast...

Ron_Paul | 29-09-20 | 20:23

Tja, oude mannen die weer jonge mannen de shit in duwen, met hun ideetjes. Gebruikelijk tafereel binnen de soort homo sapiens sapiens.
Misschien verstandiger om oude mannen boven de 45 niet meer te laten regeren, maar die naar het front te sturen.
Moet ik helaas ook weg. Doei!

nobodiesunmighty | 29-09-20 | 19:43 | 1

Iedere politicus, leider, hoge legeroom en mediapersoon, die oorlog propageert, moet 4 familieleden (eerst 1e lijn) aan leger doneren. Deze familieleden dienen aan het front. Daar we leven in de eeuw van de gelijkheid kunnen dat mannen, vrouwen, transgenders, homos, lesbiennes, binair en nonbinair en mensen die wel en niet menstrueren zijn.

Arachne | 29-09-20 | 20:14

Een Turkse minister heeft gezegd dat de Armeense claims niet berusten op de waarheid. Als ik verschillende Turkse bronnen bekijk en de geclaimdr veroveringen van Azerbaycan kan het dodental van Armenië naar factor 20

Kaan78 | 29-09-20 | 19:43 | 7

Het geitje heeft gekalfd.
Ik herhaal.
Het geitje heeft gekalfd.

Graaisnaaiert | 29-09-20 | 20:07

Wat is oorlog toch prachtig he kaan? Je bent pas 41 dus je kan je nog makkelijk aanmelden bij het turkse leger (kun je gelijk je dienstplicht vervullen).

A.I. van Dee | 29-09-20 | 21:59

Ik zat er niet ver naast. Azerbaycan claimt dat het 2300 Armeense soldaten heeft uitgeschakeld. https://m.sabah.com.tr/dunya/2020/09/30/son-dakika-azerbaycan-2-bin-300-ermenistan-askerinin-etkisiz-hale-getirildi
Mijn visie is dat Armenië bezetter is. VN heeft Armenië opgeroepen om onvoorwaardelijk terug te trekken. Azerbaycan is gewoon een operatie gestart op eigen grondgebied. Zou raar zijn als je op eigen grondgebied barbaren niet meer terug mag drijven. Zolang Azerbaycan het grondgebied van Armenië respecteert en er buiten blijft valt er internationaal weinig aan te doen lijkt mij.

Kaan78 | 30-09-20 | 08:21
▼ 4 antwoorden verborgen

Lopen er hier nog dienstplichtige Turken rond? Hoog tijd voor een oproep om hun land te gaan dienen. Gewoon met de bajonet voorop en pangpang roepen, zoals ze in het Nederlandse leger hebben geleerd.

Andersdenkend | 29-09-20 | 19:41 | 1

Een herhaling van de Gallipoli campagne...

DutchvanderLinde1899 | 29-09-20 | 19:59

LOL @ de -edit! @ 19:10

Is dit nog nieuws? | 29-09-20 | 19:39

Rusland verkoopt militaire meuk aan beide landen...

Rest In Privacy | 29-09-20 | 19:39

Het is de opvolger van de Scud, die Saddam zo graag gebruikte. De Scud is exact gelijk aan de V2.

Frau Merkel | 29-09-20 | 22:13

Die Iskanders zijn de E ( 'Eksport') versie, met een kortere actieradius (280 km.) en een minder nauwkeurig besturingssysteem dan de 'echte'. Armenië heeft er 25 stuks van gekocht juist met de bedoeling om de Azeri's af te schrikken. En dat is dus alvast even niet gelukt. Ze bestrijken overigens wel Turkse steden als Erzerum, Kars en Dogubeyazit.

bisbisbis | 30-09-20 | 00:24

Het plegen van een moord is verboden.
Waarom is het voeren van oorlog niet verboden?
Serieuze vraag.
Dit is toch zo barbaars.

Timide_Aso | 29-09-20 | 19:35 | 5

@Is dit nog nieuws? | 29-09-20 | 19:37: De NAVO en/of alle andere landen ter wereld. Als er ook maar één vliegtuig of tank wordt neergeschoten: direct een complete boycot van dat land. Alle geldstromen dicht naar dat land. En de minister-president van het aanvallende land wordt geëxecuteerd.
Dan is het snel klaar hoor.
Maarja, is misschien een beetje een utopische gedachte, maar daar is de wereld nog nooit slechter van geworden toch?

Timide_Aso | 29-09-20 | 19:45

@Is dit nog nieuws? | 29-09-20 | 19:59: heel erg trieste lijst...

Timide_Aso | 29-09-20 | 20:13
▼ 2 antwoorden verborgen

Goed dat ik geen opperhoofd ben want ik had het wel geweten.

Rest In Privacy | 29-09-20 | 19:35

Dat Erdolf Türkler achter deze oorlog zit is wel duidelijk. De klootzak. Die gast verdient echt een .50 tussen de ogen.

Varende_Reaguurder | 29-09-20 | 19:34 | 1

Dat wil helaas niet, want de kinetische kracht van een .50 patroon zorgt dat het hoofd ontploft bij inslag van de kogel. Zelf gezien.
Oorlog is verschrikkelijk en alleen maar leuk voor de winnende machthebbers vraag de oorlogsvets maar...
1000x meer "straattuig" als nu is er niets bij in vergelijking met een oorlog.

steekmug | 29-09-20 | 19:46

Waar bemoeien die Turkse klootzakken zich mee?

Bigi Bana Boy | 29-09-20 | 19:30 | 3

Turken hebben eigen agenda. Erdogan gaat niet stoppen met stokebranden. Na dit weer iets nieuws.

Rest In Privacy | 29-09-20 | 19:33

Erdo wil meer invloed en zich een goede onderhandeling positie hebben ivm gas uit Azerbeidzjan.

Roger-Rabbit | 29-09-20 | 19:39

Met gebied dat vroeger tot het Ottomaanse rijk behoorde. Net als Libië, Syrië, Griekenland, Bosnië en andere landen daaromheen (de ottomanism haalden daar hun 'slavs' vandaan, de slavs die de etymologische oorsprong van het woord slaven zijn). Erdogan wil die gebieden terug. Daar is een woord voor: Neo-ottomanisme.

gaffelbaard | 29-09-20 | 22:39

Wat zegt DENK ervan als zijnde Turkse partij?

Is dit nog nieuws? | 29-09-20 | 19:29 | 2

Turkije heeft het volste recht zich te verdedigen tegen terroristen?

oplichter | 29-09-20 | 19:31

Het is gewoon onvoorstelbaar dat Europese politieke leiders dit niet hebben zien aankomen.

Mr.Crowley | 29-09-20 | 19:29 | 7

Wie zegt dat ze dit niet hebben zien aankomen?
Mogelijk hebben ze er belang bij. En anders is het een prima afleiding om het volk mee bezig te houden. Corono, oorlog; allebei handel.

Arachne | 29-09-20 | 20:10
▼ 4 antwoorden verborgen

Het is altijd weer gezellig dit soort beelden te zien, doet me denken aan de goede oude tijd met Peter Arnet CNN bagdad eerste golf oorlog. Volgens mij verandert en nooit wat. Gewoon weer the same old shit other place other time. Zou goed zijn om wat overtollig materiaal te vernietigen en wat oude bommen en granaten af te schieten. Bij ons in Nederland is zelfs een rotje verboden.

Cashforce1 | 29-09-20 | 19:27

Zijn de toetredingsonderhandelingen met de EU nog gaande? Vast wel.

oplichter | 29-09-20 | 19:24 | 2

Ja hoor. Ook de toetreding van voormalig Armenië is nu ook weer een stapje dichterbij.

TonieKolonie | 29-09-20 | 19:35

Turkije wil niet meer zegt Erdogan.
Maar de waarheid is dat Turkije nog steeds weigert aan een aantal voorwaarden te voldoen. Daarom kunnen ze nog steeds geen lid worden.

gaffelbaard | 29-09-20 | 22:49

Ik denk dat de defensie uitgaven van Turkije binnenkort ruimschoots de NAVO-norm van 2% van het BBP gaat overstijgen. En dat is niet omdat ze meer gaan spenderen aan defensie.

FrikandellenEdje | 29-09-20 | 19:23

Erdogan gaat wel zo gigantisch op zijn bek.
Ondertussen een oorlog op 4 fronten en hij heeft de hele wereld tegen zich,

Mr.Crowley | 29-09-20 | 19:23 | 10

@Mr.Crowley | 29-09-20 | 19:43:
Daarom moeten wij in het westen dus beginnen met onze centen niet bij Turken stuk te slaan. Onze baasjes zullen wel geen sancties durven op te leggen of geldstromen te blokkeren maar wij als bevolking kunnen wel een statement maken. Jammer alleen dat slechts weinigen dat met mij zullen doen.

Graaisnaaiert | 29-09-20 | 19:48
▼ 7 antwoorden verborgen

Turkije heeft zich onder dictator Erdogan ontwikkeld tot vijand nummer 1 van de westerse wereld en de Christenen. Doel is het vestigen van een groot Ottomaans rijk waarin de Islam allesoverheersend wordt.
Dit land hoort niet bij de Navo en absuluut niet bij de EU.
De EU en de Navo zouden zich moeten richten op samenwerking met Rusland, zoals ze ooit samen het fascistische Duitsland hebben bedwongen. Deze samenwerking is absoluut noodzakelijk om tegenwicht te bieden aan deze Turkse agressie.
Erdogan is een wolf in schaapskleren die het bloed van duizenden aan zijn handen heeft, maar niemand heeft dat hier blijkbaar door. En hij blijft maar door moorden.

ZZP-er | 29-09-20 | 19:22 | 5

Juist die staten met veel onwetende fanatieke en troste jongemannen hebben zich in t verleden ontpopt tot onheilspellende staten die bakken ellende hbbn veroorzaakt.

Flow82 | 29-09-20 | 19:40

Wie zegt dat NATO en EU tegen de Turkse agressie zijn?
Er lopen diverse agenda's

Arachne | 29-09-20 | 20:07
▼ 2 antwoorden verborgen

Als ik dat bericht goed lees, stukje kromme vertaling onderaan, dan is de F-16 injured en de Turkse pilot stierf heldhaftig ??

Der Schnitzeljäger | 29-09-20 | 19:20

Lijkt me heerlijk om te wonen, Armenië, zo gezellig tussen Rusland en Turkije in.

Mr_Natural | 29-09-20 | 19:20

Een multicultureel feestje! Mooi hè?

TonieKolonie | 29-09-20 | 19:20

Het wachten is op een reactie van Ankie en Mark.

hertogvanzottegem | 29-09-20 | 19:13 | 2

Nou kijk turkije is een mammoettanker en die ....

Ach laat ook maar iedereen weet dat zowel ankie als marki een tena lady aanhebben

IkWilOokWatZeggen | 29-09-20 | 19:18

Dat wordt een snoeiharde oproep tot een staakt het vuren!

Schriever | 29-09-20 | 19:20
-weggejorist-
JanVergoor | 29-09-20 | 19:10

#TeamCharlesAznavour

JanVergoor | 29-09-20 | 19:10

Turkije moet de Armeense Genocide erkennen

-edit-

Jegrotevriend | 29-09-20 | 19:10 | 34

Wow!
Strakke actie!
Een 9,1 voor deze uppercut ;-)

Ruimedenker | 29-09-20 | 19:59

Credit voor de edit!

Rennieflox | 29-09-20 | 20:02

Hahahaha, geweldige edit, GS!

WitteGrunneger | 29-09-20 | 20:19
▼ 31 antwoorden verborgen

Het gebied waar de strijd om gaat heet Nagorno-Karabach. Vanwege een grote Armeense diaspora werd het na de val van de USSR afgepakt van Azerbeidzjan. De Turken hebben dit altijd terug willen veroveren. Verder is de Armeense regering een paar jaar terug een prowesterse koers ingeslagen, waar ze bij vergeten zijn dat de Russen hun enige natuurlijke bondgenoot zijn. De VS ziet maar al te graag een conflict tussen de Russen en Turken en zullen niet ingrijpen. De EU gaat ook geen conflict aan. De Russen zullen waarschijnlijk voorlopig niks willen doen tot de Armenen zich weer volledig. Het gebied dat ze in de tussentijd verliezen krijgen ze niet meer terug.

heldheino | 29-09-20 | 19:08 | 2

Nou, Rusland kan ook niet heel lang wachten want er staan 5000 pakistaanse troepen klaar in Baku om naar het front te gaan. Dit begint een wereldoorlog in het klein te worden als hier niet heel snel en beslissend wordt ingegrepen.

Pierrepoint | 29-09-20 | 19:26

@Pierrepoint | 29-09-20 | 19:26:
Die WW is Erdogan al jaren geleden begonnen. Erdo moet weg. Hij is een bedreiging voor de wereldvrede. Wie dat nu nog niet inziet, is ziende blind.
Gelukkig beginnen steeds meer mensen dat in te zien.

gaffelbaard | 29-09-20 | 23:05

Waar is mutti Merkel nu?

davidhasseltoff | 29-09-20 | 19:08 | 4

in haar cojona bunker

hertogvanzottegem | 29-09-20 | 19:14

Die schaft das, teveel Turken in Duitsland, en een paar deals over militair gereedschap

Jacques_SiConto | 29-09-20 | 19:20

Ik zit net te eten. Is er iets?

Frau Merkel | 29-09-20 | 22:15
▼ 1 antwoord verborgen

waarschijnlijk is het allemaal niet zo heel belangrijk wat daar gebeurt want ik lees het alleen maar hier.

yeps | 29-09-20 | 19:08

Team Armenië.

Bigi Bana Boy | 29-09-20 | 19:07

Turkije en Rusland hebben wat te bespreken De NAVO heeft een probleem

thanseeuwen | 29-09-20 | 19:07 | 5

@Mr.Crowley | 29-09-20 | 19:14: ja rustig bezig om alle nukes het land uit te krijgen, de CIA is waarschijnlijk al een regime change aan het financieren, en het Pentagon om Turkije uit de NAVO te flikkeren. Nu Merkel nog even stoppen met het verkopen van onderzeeërs, en de rest van de eu even Frankrijks voorbeeld volgen en wapentuig aan Griekenland 'verkopen'. Mocht Turkije de vluchtelingen deal willen 'opblazen' dan lijkt het me niet meer dan eerlijk om dan de Turken van Cyprus te pesten, en vervolgens de vluchtelingen daar te vestigen. Mochten ze er daar een islamitische shithole van willen maken zoals in hun thuisland dan maakt dat verder ook niet uit.

Jacques_SiConto | 29-09-20 | 19:29

@Jacques_SiConto | 29-09-20 | 19:29: Ik denk dat die nukes het land al lang en breed verlaten hebben. Die Yanks hebben dit al lang en in de gaten en zijn wijzer dan de Europese politici.

Mr.Crowley | 29-09-20 | 19:36

@Jacques_SiConto | 29-09-20 | 19:29:
Die nukes zouden al een paar maanden geleden naar Polen en een ander ex oostblokland getransporteerd zijn.
Duitsland wordt trouwens ook door de Amerikanen verlaten.
Te veel Turken daar denk ik.

Mr.Crowley | 29-09-20 | 19:39
▼ 2 antwoorden verborgen

Rusland heeft Turkije opgeroepen zich in te zetten voor een wapenstilstand. Dat lijkt me een verontrustend kalm en overwogen standpunt van de grote beer.

Rest In Privacy | 29-09-20 | 19:07 | 2

Poetin weet dat al die onrust nergens goed voor is.

Mr.Crowley | 29-09-20 | 19:52

Een Russische BOEM komt meestal onverwachts zo ook het doelwit getuige MH17

Rotterdammert1965 | 29-09-20 | 21:17

Beetje antiek ding zo'n SU-25 ....

Der Schnitzeljäger | 29-09-20 | 19:07 | 2

Nee F16's.... die zijn nieuw....

Is dit nog nieuws? | 29-09-20 | 19:28

@Is dit nog nieuws? | 29-09-20 | 19:28: Met de laatste versie kun je meer dan de JSF.

Frau Merkel | 29-09-20 | 22:16

Erdogan moordenaar, zie ook Nasser moordenaar.
Erdowie, Erdowo, Erdowann?
Laffe maar eerbiedwaardige Frau Angela. Spreek a.u.b. en geef nu een duidelijk signaal dat we dit niet tolereren.

ecologiste | 29-09-20 | 19:04 | 1

Met die Turkse enclaves in dat land? Angela schijt 7 kleuren bagger en belt voor elke officiele handtekening die zij zet met Erdolf of hij het goed vindt.

Graaisnaaiert | 29-09-20 | 19:36

Waar betaald erdodinges deze oorlog van? Wordt weer tijd dat hij een paar duizend vluchtelingen naar de grens stuurt om de EU te chanteren. Dan krijgt hij weer een paar miljard.

jan huppeldepup | 29-09-20 | 19:04

Ik zie geen lhbhxxx soldaten, waar zitten die?

Acidstain | 29-09-20 | 19:03 | 1

Bij Erdogan in het paleis, maar hou maar onder ons want niemand mag dat weten. Hans Teeuwen kan het wel bevestigen!

De Ana(a)list | 29-09-20 | 19:21

Erdolf heeft wat succesjes nodig voor 2023. Hij wil zich dan tot kalief laten uitroepen en kampioen van de mohamedanen zijn. Daar moeten dus wat christenen voor geslacht worden en land "her"overd worden waar ooit mohamedanen woonden. Dat hij nu bezig is in Armenie geeft ook aan hoe goed het gaat op het front in Syrie en Libie, overal waar hij komt wordt het een puinhoop en glijd het hem door de vingers, deze omgekeerde koning Midas.

Pierrepoint | 29-09-20 | 19:03 | 1

Ik hoor dat vaker, 2023. Ben benieuwd. Zou als AIVD wel een oogje in het zeil houden op Turken met een Nederlands paspoort hier, plus de overige bekende DENK- en NIDA-fanboys, Dyanet etc. etc. Better safe than sorry.

Graaisnaaiert | 29-09-20 | 19:34

Wie vecht tegen wie en voor wie moeten we zijn ? Wat zij de kampen ?

Lebowski72 | 29-09-20 | 19:02 | 5

@Bigi Bana Boy | 29-09-20 | 19:14: maar jij faciliteert/likt politici die voor massa immigratie van islam zijn naar het westen.

hertogvanzottegem | 29-09-20 | 19:16

@Bigi Bana Boy | 29-09-20 | 19:14:
He, Bigi, wat bevooroordeeld weer. Valt me tegen van u. De Azaan is het nieuwe geluid van de Vrede, uweettog?

Graaisnaaiert | 29-09-20 | 19:27

@Frits de Vriez | 29-09-20 | 19:14:
Ja de "gematigde rebellen" die door Turkije gesteund werden. En daarna door onze deug-regering.

gaffelbaard | 29-09-20 | 23:10
▼ 2 antwoorden verborgen

Het is wel armenens hè?

Mr_Natural | 29-09-20 | 19:02
-weggejorist-
dhrat | 29-09-20 | 19:00 | 1

Is hier geen sprake van een Nederlandse
F16 ?
Dubbel paspoort na verkoop misschien .

Ikbenhet6 | 29-09-20 | 19:00

Aan de beeldkwaliteit te zien zijn het wel originele Armeense beelden...

De Ana(a)list | 29-09-20 | 18:59 | 1

Turkije daarin tegen heeft wel beelden?

Is dit nog nieuws? | 29-09-20 | 19:27

Een WO III om Nagorno-Karabach.
Wie had dát ooit gedacht?

Ruimedenker | 29-09-20 | 18:58

Joris? Het is een anti-oorlog nummer geschreven en performed door Armeniërs.

threeheadedmonkey | 29-09-20 | 18:58

Is er nou echt geen diplomatieke oplossing te bedenken door die kleuters?
Maak bv. Istanboel en Ankara met de grond gelijk en klaar ben je. Daarna, als in de tijd van de Vietnamoorlog, een beetje ouwehoeren in Parijs en klaar ben je.

Ik zeg, een kind kan de was doen.

Ichneumonidae | 29-09-20 | 18:57

Meneer de president, welterusten.
Slaap maar lekker in je mooie witte huis.
Denk maar niet te veel aan al die verre kusten
waar uw jongens zitten, eenzaam, ver van thuis.
Denk vooral niet aan die zesenveertig doden,
die vergissing laatst met dat bombardement.
En vergeet het vierde van die tien geboden
die u als goed christen zeker kent.

RickRD | 29-09-20 | 18:57 | 7

@Mr_Natural | 29-09-20 | 19:04: Denkt dat Trump juist zijn troepen heeft terug gehaald en dat het meer op ome erdolf wijst.
Wordt weer tijd voor het thuisfront met veel turkse vlaggen de Brug in Rottedam te bezetten.

jan huppeldepup | 29-09-20 | 19:08

Erdogan luistert niet naar Boudewijn de Groot. Alleen naar de Koran schare.

hertogvanzottegem | 29-09-20 | 19:17

Een protestsong van de protestgeneratie die links was.
Protestsong tegen Mao, Stalin, Lenin, Che, Pol Pot; we wachten (nog steeds). Blijkbaar zijn die doden niet gelijk aan die 46 doden.

Arachne | 29-09-20 | 20:04
▼ 4 antwoorden verborgen

Islamieten die christenen omleggen. Is dat niet aan de orde van de dag? Is iemand hier nog verbaasd over?

SIogra | 29-09-20 | 18:56 | 3

Ja de Turken plegen weer genocide. Blijkbaar willen ze de laatste Armeniers ook nog vernietigen.

ZZP-er | 29-09-20 | 19:02

John de Mol wel. Albert Verlinde ook.

hertogvanzottegem | 29-09-20 | 19:18

Overleden? Gesneuveld heet dat. Overlijden doe je (thuis) in bed. Op het slagveld sneuvel je. Wat is dit nu weer voor newspeak.

JB86 | 29-09-20 | 18:55 | 2

Juist.

IkwilJinekwel | 29-09-20 | 19:10

JB86 | 29-09-20 | 18:55 |
Het neerschieten van MH-17 is ook geen oorlogsdaad maar een ramp.

Is dit nog nieuws? | 29-09-20 | 19:26

Als Turkije aanvalt, dan geldt toch niet het NAVO verdedigings principe neem ik aan? Daarna ook gelijk eruit trappen als het kan.

KokkieBalboa | 29-09-20 | 18:52 | 7

Nee, alleen als een land van buiten het bondgenootschap een NAVO-lidstaat aanvalt. Al hoop ik dat die clausule niet in werking treedt als de FSB besluit om Erdolf om te leggen. Of de Mossad. Of willekeurig welke veiligheidsdienst dan ook. Erdolf weg zou een zege voor de regio zijn.

Graaisnaaiert | 29-09-20 | 19:25

@Glasgow Argus | 29-09-20 | 18:59: Zo werkt de NAVO niet. U denkt dat Luxemburg een bom op Moskou kan gooien en dan piepend art. 5 kan inroepen omdat ze lid zijn van de NAVO? Gelukkig niet zeg.

DeJemelscheet | 29-09-20 | 19:25

@Glasgow Argus | 29-09-20 | 18:59: Gewoon niet opnemen als Erdogan belt. Laat hem dan maar een rechtszaak aanspannen. De rechterlijke uitspraak is over 10 jaar. Ach de oorlog is al over.

Sitting_targets | 29-09-20 | 19:28
▼ 4 antwoorden verborgen

Leuk, Falcon die een Frogfoot neerhaalt. Toch leuk hoe dat ouwe spul nog lekker met elkaar kan knokken.....

captainobvious | 29-09-20 | 18:52 | 1

The Red Baron is ook al gesignaleerd.

Acidstain | 29-09-20 | 19:00

Hebben ze wel mondkapjes op ?

JorisvGost | 29-09-20 | 18:48 | 2

Lol

Bello de Hond | 29-09-20 | 18:52

Zag je die winkelwagentjes niet?

Acidstain | 29-09-20 | 19:06

2020 en oorlogen. Mijn god. De mensheid slaapwandeld tot in treurnis door.

quatro32 | 29-09-20 | 18:48 | 3

*slaapwandelt

Sitting_targets | 29-09-20 | 18:50

Zolang we debielen met dubbele agenda's als leiders kiezen blijven we dit houden.

Graaisnaaiert | 29-09-20 | 19:21

Het Heelal zou prima verder draaien zonder mensheid. Zelfs zonder Obama,Merkel en Rutte. Wel even slikken voor deughers. De goden hebben destijds de toch wat minder geslaagde Dino's ook afgedankt via een steentje op aarde.

hertogvanzottegem | 29-09-20 | 19:22

Ik neem aan dat Rutte nu alle banktegoeden en geldstromen richting dat land direct bevriest?

2voor12 | 29-09-20 | 18:47 | 1

Dat heeft Rutte meteen al gedaan toen Erdogan continu de Grieken provoceerde ;-).

De EU heeft de sunsidiestroom ook accuut stopgezet.

Oh, wacht...

Bataafje | 29-09-20 | 18:48

En weer worden onwetende jonge mannen opgeofferd voor een kleptocratisch regime en geopolitieke spelletjes.

fail | 29-09-20 | 18:46 | 2

Ach, ze doen het graag uit liefde voor hun grote leider. De turken hier zijn ook in volle adoratie van die besnorde fascist.

2voor12 | 29-09-20 | 18:47

@2voor12 | 29-09-20 | 18:47:
Fijn, zet ze maar op de bus naar Azerbaijan dan, kunnen ze hun liefde bewijzen.

Der Schnitzeljäger | 29-09-20 | 19:05

Drones? Ook een manier om 1,5m afstand te houden

Stijl_Loos | 29-09-20 | 18:46

Voor welk team moet ik zijn? Kan ik een sjaaltje kopen in de clubshop?

filosofem | 29-09-20 | 18:46 | 2

Armenië. Er is vast wel ergens een vaantje te koop.

Enter Yeti | 29-09-20 | 18:48

@Enter Yeti | 29-09-20 | 18:48: Tja, de Russen zijn ook voor Armenië.

Gandalph | 29-09-20 | 19:02

Wat hebben die fascistische, genociderende Erdo-kalifatisten daar te zoeken? En keihard de NATO uit flikkeren met die mongoloïde hakbars.

Idiosyncrator | 29-09-20 | 18:45 | 6

juli 2019:
Rusland is begonnen met het leveren van geavanceerde S-400-luchtdoelraketten aan Turkije, een NAVO-lid. De aankoop zou zo’n 2,2 miljard euro waard zijn.

Der Schnitzeljäger | 29-09-20 | 19:11

@Der Schnitzeljäger | 29-09-20 | 19:11: En 36 Sukhoi Su-35 multirol straaljagers wil Turkije aanschaffen van Rusland.

steekmug | 29-09-20 | 20:21

@Der Schnitzeljäger | 29-09-20 | 19:11: Verstandig van de russen want ze kunnen zo'n systeem hoogstwaarschijnlijk uitzetten net als amerika dat kan met hun straaljagers en defensie systemen.

A.I. van Dee | 29-09-20 | 21:39
▼ 3 antwoorden verborgen

flikker op gek

Elpefo | 29-09-20 | 18:47

Je ziet door de boom het bos niet meer.
Ben meer van hun andere songs.
Deze komt zo hard binnen.

Ruimedenker | 29-09-20 | 19:14

Drone clipje geeft een advertentie van Kia.
Sowieso een ruk auto natuurlijk maar ik vraag me af wat de link met geweld is.

Maar uh, met zo`n kroontje kan je toch advertentie vrij kijken??

Maya de Blij | 29-09-20 | 18:45 | 4

Genius.

captainobvious | 29-09-20 | 18:50

Misschien is het een zelfmoord auto voor eenmalig gebruik, schijnen heel goedkoop te zijn.

jan huppeldepup | 29-09-20 | 19:12

Je wederhelft googled naar een kia picanto?

steekmug | 29-09-20 | 20:24
▼ 1 antwoord verborgen

Ik hoop dat God de Armenen bijstaat. Ik hoop nog meer dat andere landen dat gaan doen.

Schepvogel | 29-09-20 | 18:44 | 2

Amen.

Lupuslupus | 29-09-20 | 18:46

De Armenen zijn beter af met God. De rest van de wereld laat zich niets gelegen aan christenen en zeker niet aan landen met een christelijk karakter. Die kunnen letterlijk doodvallen.

Arachne | 29-09-20 | 20:00

Ik mis een historische geopolitieke duiding van dit conflict.

Baron Clappique | 29-09-20 | 18:43 | 5

Gebied was ooit van Azerbeidzjan en dat zijn die nu aan het terug halen op de Armenen, samen met de Turken, die willen hun holocaust compleet maken. Erdogan is op oorlogspad.

Gandalph | 29-09-20 | 19:08

@Gandalph | 29-09-20 | 19:08: Het is toch raar dat dat historisch besef bij die moslims zo eenzijdig is. Ze willen Nagorno-Karabach (of Artsakh) terug omdat dat vroeger bij Azerbeidzjan hoorde. Over Nachitsjevan hoor ik ze dan weer niet. Dat zou dan terug naar Armenië moeten. Ik denk niet dat ze het daarmee eens zijn...

Enter Yeti | 29-09-20 | 19:25

@Gandalph | 29-09-20 | 19:08:
Onzin. Het gebied is altijd Armeens geweest. Alleen werd het in de sovjettijd administratief ingedeeld bij de deelrepubliek Azerbeidzjan. Dat betekent niet dat het ooit van Azerbeidzjan is geweest.

Antiquerulant | 29-09-20 | 22:01
▼ 2 antwoorden verborgen

Erdolf is weer lekker bezig alles goed op spanning te zetten daar... Mag hopen dat de Russen in gaan grijpen, de NATO is al tijden een tandenloze tijger.

Vanilla | 29-09-20 | 18:43 | 2

Wat zou nato moeten doen dan?

JWZ_JMK | 29-09-20 | 18:48

@JWZ_JMK | 29-09-20 | 18:48: Die misselijke Turken eruit flikkeren. Hadden ze allang moeten doen toen Erdolf heel Europa begon af te persen.

Vanilla | 29-09-20 | 18:54

Misschien kan Talpa iets bedenken
De Grote ontkennings oorlog show.
De kijkweg show

H0lland | 29-09-20 | 18:42

Mij benieuwen wannee hij onze tanks in gaat zetten en om ons luchtafweer gaat vragen. De lul. En het zit ook nog in de navo.

mr_awesome | 29-09-20 | 18:41

Ik zou zomaar kunnen denken dat de US de GPS-knop voor Turks wapentuig zou kunnen uitzetten.

BrutusBosch | 29-09-20 | 18:40 | 2

Trump is een slim boefje

H0lland | 29-09-20 | 18:43

Daarom heeft Turkije ook Russische S-400 luchtdoel raketten sinds juli 2019.

Der Schnitzeljäger | 29-09-20 | 19:30

Aaaah. Erdogan doet wat zijn voorouders niet gelukt is. Hopelijk gaan de Russen zich er mee bemoeien.

Enter Yeti | 29-09-20 | 18:36 | 3

Ze hebben een verdrag met de Russen,is wachten dat ze er een beroep op doen............ en dan is het feest compleet

Roger-Rabbit | 29-09-20 | 18:41

Ik heb het idee dat dit juist een één-tweetje is tussen Rusland en Turkije .....

Der Schnitzeljäger | 29-09-20 | 18:59

@Der Schnitzeljäger | 29-09-20 | 18:59: Dat geloof ik niet. De export van Azerbeidzjan draait op olie en gas. Dat is natuurlijk ingestort. iIntern in Turkije gaat het natuurlijk ook niet echt lekker. Ik vermoed dat ze dit gebruiken als afleiding voor de interne problemen.

Enter Yeti | 29-09-20 | 19:10

Voor wie zich nog afvraagt wat Erdogan zijn ware intenties zijn... En zijn grijze wolven zitten ook hier....

Odin | 29-09-20 | 18:36 | 1

Mede mogelijk gemaakt door het decennia lang storten van vele, vele, vele miljarden op Erdogans rekening door de EU-landen.
Uw geld dus!

Aristotalloss | 29-09-20 | 18:44

Zijn er eigenlijk ook good guys? Of alleen bad guys?

HansWorst1222 | 29-09-20 | 18:35

Dat was toch bij Club Cinderella en the Ambassador?

antagonist | 29-09-20 | 19:02

F16's. Je koopt ze om mee te schieten of om mee uit de lucht geschoten te worden.
Ohja, eigenlijk zijn ze er puur voor de hobby van betaalde piloten. Om eindeloos onbevredigende oefenrondjes mee te vliegen.

Leptob | 29-09-20 | 18:33

Erdolf is op zoek naar Lebensraum im Osten...

Mark zit te Dutten | 29-09-20 | 18:33 | 1

Straks naar het Westen, alleen snappen onze sneue vertegenwoordigers dat nog niet.

tis_wat | 29-09-20 | 18:50

Hoe kan een drone nou zelfmoord plegen? Ik nie snap ech nie.
Noem het dan een drone-bom of zo.

keestelpro | 29-09-20 | 18:31 | 7

@Haberdoebas | 29-09-20 | 18:36: Israël is nogal pragmatisch als het om oorlog en vrede gaat. Weet niet of ze hier hun vingers aan willen branden.

Kuifje-naar-Brussel | 29-09-20 | 21:25
▼ 4 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

bespaartips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken

#BREEK

Thierry Baudet per direct gevraagd uit FvD-bestuur te stappen