achtergrond

Geenstijl

Nu dus echt een ding in transdebat: "2+2=5"

Beetje bij de tijd blijven jongens.

Met dank aan RTL Nieuws is dit dus waar we inmiddels aanbeland zijn. Komt ongeveer op het volgende neer. Wiskundige en bekende van de show James Lindsay gooide sarcastische Georgewin "2+2=4: A perspective in white, Western mathematics that marginalizes other possible values" de aula in. Nou, iedereen happen natuurlijk en nu is het herrie. 2+2 zou immers ook 5 kunnen zijn. Namelijk als '2' symbool staat voor bijvoorbeeld de 'daadwerkelijke waarde 2,5', of als '+' en '=' iets anders zou betekenen dan het blanke patriarchaat door de eeuwen heen overeen gekomen is.

Ja, zo kennen we er nog een paar, maar het is allemaal versiering voor het hoofdpunt dat activisten willen maken: de notie van een objectieve werkelijkheid is een Westers construct, net als het binaire geslachts-denken. Dus 2+2=5 = biologische mannen kunnen echte vrouwen zijn en biologische vrouwen zijn "people who menstruate" en "individuals with a cervix". Is dat nou zo moeilijk. Meer vermaak na de breek.

Zeg het gewoon, zijn we er van af

Poll!

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

addendum

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

TransScreen filmfestival "Laat zien dat we geen enge creatures zijn". Schat, dat vindt ook niemand

Niemand vindt of noemt jullie "enge creatures" en zo wel dan zijn het bijna altijd moslims maar jullie zijn nog niet klaar voor dat gesprek

@Spartacus | 19-05-23 | 12:00 | 150 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.