Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Even een klein rondje NOW-subsidies

Spitten met zevenmijlslaarzen, wie doet er mee?

We kregen in een bruine envelop wat ergernissen over de NOW-regeling onder de deurpost doorgeschoven. En toen nog een. En toen nog een. Mensen die 'misselijk' zijn van wat ze horen en zien inzake misbruik van de NOW-regeling, de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid, 'een subsidie die uit publiek geld wordt betaald'. ICT-ondernemers, die goud geld verdienen met het aanbieden van online werkplekken, en gieren van het lachen om die NOW-fooi. Bedrijven die pikzwarte cijfers schrijven door het aan de man brengen van thuiswerkapparatuur, maar tónnen hebben ontvangen. Mensen die, na het ontvangen van de subsidie, de boel failliet laten gaan om schuldenvrij te kunnen doorstarten - geld foetsie. Bij het UWV, de FIOD, banken en accountants komen weliswaar wat meldingen binnen, maar dat is maar het topje van de ijsberg. Nee, het topje van een wespennest, bovenop het topje van een ijsberg.

Laten we met z'n allen eens een rondje doen door de graai-rolodex, u kunt 'm HIER vinden. Gevalletje 'please correct us if we're wrong', maar dan hebben we het balletje in ieder geval aan het rollen, en uw eigen bevindingen mogen in de comments.

Eerst maar eens beginnen met een vrolijke subsidieaanvraag uit de categorie 'waarom de fok zit dat ÜBERHAUPT in Nederland' en wel € 7.803 voor STICHTING MOSLIM BESNIJDENISSEN RIJNMOND AL-CHITAAN ROTTERDAM. Echt jongens, rot op. En dan in het verlengde daarvan moskeeën, die draaien zogenaamd allemaal op vrijwilligers. Nou, niet dus, de imam zuigt u helemaal leeg. Geloof in het algemeen: zoek voor de grap eens op 'protestant'. Protestantse gemeente te Delft, protestantse gemeente te Heerenveen, protestantse gemeente te Leiden, protestantse gemeente te Haarlem, protestantse gemeente te Amsterdam, protestantse gemeente te Hoogeveen, enz. enz. enz., 'de protestante gemeenten in Nederland hebben een vermogen van EEN MILJARD' maar ze staan er állemaal op, de collectezak fier uitgestoken in de richting van aalmoezenier Wouter Koolmees. Behalve in Urk en Staphorst komt er niemand meer, stap een willekeurige kerk in en je veegt de spinnenwebben van de kerkbanken, ze pochen allemaal dat ze draaien op vrijwilligers en er gaan TONNEN heen. Hoe.

Sport, dan. Wat te denken van voetbalclub FC Emmen, oftewel FC Emmen bv uit Emmen. Steken de hand in de honingpot en krijgen € 597.582 aan publiek geld overgemaakt op de bankrekening. Wat schetst nou onze verbazing? Emmen meldt zich bij FC Groningen voor een keeper die 1 miljoen euro kost. Een 'transferstunt'. Van FC Emmen. Een keeper die nu bij een grotere club dan FC Emmen speelt. Een keeper ter waarde van EEN MILJOEN. In de voetbalwereld fronst iedereen de wenkbrauwen: hoe dit dan? Nu gaat Emmen dat miljoen vast niet betalen: ze hebben alleen 'geïnformeerd'. En nu is het natuurlijk niet alleen FC Emmen: de betaaldvoetbalclubs pakken samen 25 miljoen, met Ajax (3,9 miljoen) als koploper, en straks staat er weer een of andere Braziliaanse spits van 10 miljoen ballen de samba te dansen. Maar het gaat verder, helemaal tot aan de bodem van het amateurvoetbal: 25 pagina's aan voetbalverenigingen tot aan v.v. Oeken uit Brummen (369 euro), B.S.V.V. uit Bovensmilde (318 euro) en v.v. Jaffa uit Utrecht (270 euro). Bij de amateurclubs die wij kennen staan altijd van die pensionado's hun geraniumgaatjes te vullen met praatjes - maar kennelijk krijgen ze loon en kennelijk kunnen ze het niet missen.

Blijven we in de sport, maar dan in het sport van het grote geld verdienen: het merk van de drie strepen maar zonder hoofdletter, adidas. De sportgigant pakt via adidas international marketing bv € 3.274.710, via adidas international bv € 2.282.895 en via adidas Benelux bv nog eens € 593.529. Dat is opgeteld € 6.151.134 PUBLIEK GELD dat wordt overgemaakt naar de bankrekening van een multinational die vorig jaar een omzet draaide van 21,1 MILJARD euro met een nettowinst van 1,7 MILJARD euro, waarbij men (destijds) mikte op een online verdubbeling in 2020. We wachten de cijfers wel af, maar adidas gaat ons niet vertellen dat ze zó veel minder sportspulletjes hebben verkocht dat ze die zes miljoen keihard nodig hadden om te overleven. Immers, we moesten een weekje niet naar buiten, en daarna stond iedereen in de sportwinkel hardloopschoenen te kopen.

Wat iedereen ook veel heeft gedaan de afgelopen tijd, is puzzelen. "Legpuzzels zijn niet aan te slepen tijdens coronacrisis", kopte het AD. "Iedereen aan de legpuzzels en gezelschapsspelletjes door coronacrisis", kopte Omroep Brabant. "Veel vraag naar legpuzzels door binnenblijvers", kopte het ANP. Koninklijke Jumbo bv, u weet wel, van die bekende rode olifant op die puzzels, de bezigheid die door heel Nederland is gebombardeerd tot volkssport nummer 1: aldaar ontving men een legpuzzel van 84.489 euromuntjes, met nog eens een puzzel van 13.000 stukjes die ging naar een andere bv met de naam Jumbo Nederland bv. Zegt u het maar.

Nu we toch bezig zijn met de trends, wat te denken van campers. Campers zijn niet AAN TE SLEPEN. En toch zitten de grote jongens allemaal gezellig onder de luifel van de NOW-lijst. Bruggink in Borculo, Kroon in Winterswijk, Haffkamp uit Sittard: ze staan er ALLEMAAL op. En dan wordt-ie helemaal mooi. Ene Renze Laubertsheimer zegt in het AD-artikel over campers heel stoer 'dat de terugval inmiddels wel is rechtgetrokken'. "Hij noemt het campercentrum niet helemaal representatief voor de ontwikkelingen. 'Omdat wij de laatste jaren al een stijgende lijn zien in de verkopen. We zitten bovenin de markt, met prijzen van 30.000 euro tot boven de ton. Jaarlijks verkopen we er altijd wel zo’n 200'." En wat schetst nou onze verbazing? Volkswagen Campercentrum Nederland bv uit Amersfoort, ja hoor, € 56.793.

De computerwereld dan, spelcomputers enzo, die dingen gaan als warme broodjes over de toonbank. Hier, een artikel over games. "Ook andere Nederlandse gamebedrijven merken meer interesse. De streamingdienst voor games Utomik meldt dat de belangstelling groeit en dat geldt ook voor het Nederlandse Paladin Studios. Dat bedrijf bracht eind maart met Nintendo Good Job! uit, een spel waarin je bizarre bureauklussen moet uitvoeren." Paladin Studios pakt € 251.625; die game kwam in MAART uit. Daar moet wel bij vermeld worden: "We merken dat het moeilijker is om financiering te krijgen voor projecten", zegt Derk de Geus van Paladin Studios. "Dat ga je later dit jaar zeker merken door vertragingen." 'Moeilijker om financiering te krijgen voor projecten', is dat dan 250k waard? Voorts, IT'ers als Triple IT uit Alkmaar (280k+ subsidie, met mooie 'recente klanten' als Red Bull, Vodafone, Marktplaats, etc.) en appbouwers, zoals Fish on Fire bv ook al uit Alkmaar, in de lijst voor dik 50k. Wat heel grappig is, want alle appbouwers die wij spreken zijn DRUK. DRUK. DRUK. Blijven we in Alkmaar want we zijn er nou toch. Het Stedelijk Museum. Okee, die vangen dus 'maar' € 59.358. Maar die hebben (jaarverslag PDF) een 'subsidierelatie' met de gemeente. Daar is het Stedelijk Museum te Alkmaar natuurlijk niet alleen in, maar dat is JAARLIJKS zo'n 2,8 MILJOEN euro. Subsidie. Van de gemeente. Wel van harte gefeliciteerd met daarbij € 59.358!

De media dan. RTL Nederland bv uit Hilversum, u kent het allemaal van de cijfertjes 4, 5, 7 en 8, omdat u dagen achter elkaar naar duurbetaalde reclames zit te kijken tussen herhalingen over mondkapjesnieuws door, € 3.455.871. Wat hebben ze het zwaar in tijden dat iedereen achter de tv hangt. En weet u wat nou zo dapper is aan RTL? Dat ze GRATIS RECLAME aanbieden aan mkb'ers. Gratis reclame, zo ongeveer ter waarde van € 3.455.871, zeg maar. Boekhandels. Van der Velde uit Leeuwarden, meer dan twee ton. Donner uit Rotterdam, 90k. Vijf pagina's aan boekhandels. Is het nou echt nodig, die NOW?

Dan eens kijken naar faillissementen. Zoek maar eens op 'failliet corona' en u ziet bijvoorbeeld Taxi De Reest uit Meppel. Failliet: "Dat is gebeurd op verzoek van een groep chauffeurs die zeggen al maanden geen salaris te hebben ontvangen." Frappant, want in de NOW-lijst zien we dat V.O.F. Taxi De Reest uit Meppel toch mooi € 17.564 heeft ontvangen. Waar is dat geld dan, of beter: in wiens zak zit het dan wel? Hier lezen we: "Een eventuele terugvordering zal op de boedel worden verhaald. De kans is echter reëel dat de boedel onvoldoende zal zijn om de terugvordering te realiseren." Nou. Lekker dan.

En dan tot slot nog een uitstapje naar de onderkant van de lijst, want de KLM's van deze wereld kennen we wel. Q-ONTIME bv uit Roosendaal, 21 euro. The Stand Company uit Waalwijk, 39 euro. Burgers uit Druten, 42 euro. Cafetaria Het Pleintje uit Waalre, 42 euro. Dat zijn 21 kroketten. Honderden kapsalons. Vage grillrooms. Het schiet alle kanten op. En wat denkt u van advocatenkantoren &KASEM bv AMSTERDAM, € 6.408. Van Kasem. Van De Vries. Van al die winnende rechtszaken. Subsidie. Voor Kasem. Okee de Top 600 zat ook thuis, maar serieus Kasem, was er niks te doen? SPONG!! Spong Advocaten bv uit Amsterdam: € 33.714. Stel dat Spong een werkweek van 67 uur maakt - de man werkt hard - tegen een uurtarief van 500 euro. Dat is € 33.500.

En JA, we snappen heus wel dat de aanvragen zijn gedaan in een tijd van onzekerheid, dat sommige aanvragen zonder meer terecht zijn, dat het geld in bepaalde gevallen terechtkomt in andere potjes dan de voorbeelden die wij hebben gegeven en dat iedereen z'n woordje of excuus wel klaar heeft staan, maar een groot deel van de aanvragen is zo krom als een hoepel. Kom maar door met uw eigenste bevindingen, we zijn benieuwd.
PS. We zochten ook naar de bv GeenStijl maar DIE STAAT NIET IN DE LIJST

Reaguursels

Inloggen

Hema 14 miljoen..... mag wat kosten.

droeveling | 30-07-20 | 18:35

Wie had dat verwacht... zijn er al kamervragen gesteld? Of zijn die te druk met de straatnaambordjes-regelgeving?

Arijane | 30-07-20 | 17:07

MC Donalds. Vestigingen hielden hun handje op. Titaal 115000.

Debombdiggity | 30-07-20 | 13:03

Ik denk dat veel werknemers niet weten dat hun baas now-geld heeft opgehaald en toch misschien mensen heeft ontslagen of zo.
Misschien oproep aan alle werknemers (en ontslagenen) om even hun baas op te zoeken in de lijst en kijken of ze er voor/nadeel van hebben gehad.

Butchijo | 30-07-20 | 11:48

'een subsidie die uit publiek geld wordt betaald'.
Laat me niet lachen. Waarom komen ze daar nu ineens wel mee en niet bij al die vage klaplopers van de laatste decennia zoals KOZP en besnijdenissen en wat al niet meer.

Der Schnitzeljäger | 30-07-20 | 11:48

OPEL NEDERLAND B.V. een halve millie..
volgens mij de enige auto importeur die geld is gaan ophalen...
staatsteun???

ps damen is 6 millies,
toch 1 millie per bv
dan laten we de andere B.v.s die onder dezelfde holding vallen er nog even buiten......
bootjes was toch waar de markt nu mee bezig was ivm corona

Triple2K8 | 30-07-20 | 10:24

damen gorinchem 6 b.v. voor 1 bedrijf... maar wel bijna 1 millie naar binnen harken....

Triple2K8 | 30-07-20 | 10:15

Tsja, al die miljarden naar bedrijven die helemaal niet in de shit zitten, en ondertussen zitten er zo'n 12.000 flexwerkers op een houtje te bijten met een afgekeurde aanvraag voor subsidie omdat ze 'net te weinig verdienden in februari' of 'net te veel verdienden in april', terwijl ze bij elkaar niet eens zoveel zouden krijgen als Transavia, waar de gemiddelde piloot meer kan verdienen dan een minister.

Schattepatat | 30-07-20 | 09:49

Een crematorium voor 63K???? Die hebben toch extra inkomsten gehad?

Daarnaast 23 uitvaartdiensten die meegraaien???

ET20 | 30-07-20 | 09:12 | 1

Zal wel te maken met familie en vrienden die niet bij de crematie mochten zijn. Scheelt toch in de omzet koffie en cake. Ben benieuwd of ze de tarieven ook meer dan 25% hebben laten zakken. Maar voor deze branche geldt dat ze zwemmen in het geld. Het is een miljonairsclub.

Graaier | 30-07-20 | 09:39

Ik sta ook niet in de lijst.
Daar zou ik bij moeten zeggen.. trots op, maar bij mij overheerst vooral de teleurstelling over de complete idioterie van de overheid om bedrijven als Adidas en de islamitische snij in je schwans club te belonen met gratis geld.

Geld wat ik straks weer op mag halen.. misschien toch eens overwegen om naar een land te emigreren waar we zowel zakelijk als prive aan de ontvangende kant kunnen gaan zitten :(

DatInternetDingetje | 30-07-20 | 09:05

Wederom een clusterfuck van jewelste. Er zijn legio bedrijven die hun omzet alleen in zomer of het najaar scoren. Natuurlijk laten zij een omzetdaling zien. Gratis geld maakt demense erg creatief, met name boekhouders. En het mooie is dat er legio bedrijven zijn die er geen aanspraak op mogen maken, maar het juist erg moeilijk hebben. Wat een aanfluiting!

Eagle_Eye | 30-07-20 | 08:53 | 2

Ook leuk. Als je moet aantonen in een specifieke maand x procent minder omzet te hebben gedraaid, dan schort je het versturen van je facturen gewoon een maandje op. Haal je de subsidie binnen en een maand later alsnog je zogenaamd gemiste omzet. En als ik het zo even snel kan verzinnen, dan is het met 100% zekerheid door een aantal slimmeriken al toegepast.

Eagle0511 | 30-07-20 | 10:45

Precies. Of je laat de ene bv wat meer factureren aan de andere.

Badd Pritt | 30-07-20 | 15:34

Is dit een sollicitatie voor FTM, Mosterd ? ;)

Niek1582 | 30-07-20 | 08:33

Dus bijna 8 miljard al toegekend (lees: al overgemaakt) naar bedrijven waarbij we na afloop een definitieve berekening gaan opmaken. Best, natuurlijk gekeken in mijn woonplaats, staan heel wat bedrijven in die het echt moeilijk hebben (horeca, kappers, diverse winkels etc) maar er staan ook een aantal bedrijven die 50 tot ver over de100 k krijgen waarvan ik mij toch afvraag of ze 1. Wel zoveel personeel hebben, 2. Wel zoveel omzet verlies hebben en 3. Sommige nog überhaupt actief waren voordat de corona begon. Bij een gedeelte van deze bedrijven is niets meer terug te halen als ze zich eerdaags failliet laten verklaren. O nee.. Uiteraard heeft Rutte beloofd dat alles terug betaald gaat worden (met rente), maar die bullshit hebben we 10 jaar gelden ook al van hem gehoord (of betaald Griekenland nu inmiddels netjes..? hoor er al jaren niets meer over). Om positief af te sluiten, die 7,8 miljard is gezien de steun die NL naar Brussel stuurt een peulenschil.

Barry P | 30-07-20 | 08:24

Maar ik heb de BV GeenStijl toch maar mooi van een donatie kunnen voorzien uit die NOW.

Dubbelepunthoofd | 30-07-20 | 08:21 | 1

Oh nee. Tozo. Dat was een schijntje.

Dubbelepunthoofd | 30-07-20 | 09:45

Niks mis met moslim besnijdenissen. Graag zo hoog mogelijk.

The2Amendment | 30-07-20 | 08:06

Tesla: 6 miljoen. Terwijl die Musk met zijn biljoenen van de week nog zat te twitteren over Marxisme. Ik mag hopen dat BLM elke Tesla dealer tot de grond toe afbrandt.

Snorkle | 30-07-20 | 08:01 | 1

“Das Kapital in a nutshell; Give me that for free”.
Elon Musk.

me,myself and IK | 30-07-20 | 09:19

Vanmorgen maar eens geen vegetarisch ontbijt maar een broodje besneden voorhuid op het menu. Smakelijk!

Astimar Teutis | 30-07-20 | 07:54

Je kan er schande van spreken, maar zo is het geregeld.
Met andere woorden, zo koopt VVD de stemmen voor Verkiezingen'21

BoerBob | 30-07-20 | 07:31

Jaren en jaren worden we al door Den Haag als een citroen uitgeperst en ineens geld hier geld daar. 21 miljard naar Zuid EU. Alsof het helemaal niets is. En nu dan?! Dit moet giga veel bezuinigingen en extra lasten verzwaringen veroorzaken. We zijn de lul.

DrachiR | 30-07-20 | 07:30

Wat zo raar is aan deze regeling is dat Zzp'ers en kleine ondernemers er veel buiten vallen. Vriend van mij is zzp'er en komt voor geen enkele regeling in aanmerking, terwijl hij wil veel omzet verlies heeft. Een dat kan hij aantonen ook. Twee grote opdrachtgevers hebben hem letterlijk gemaild dat een ze een offerte traject voor een vervolg opdracht even moesten parkeren wegens corona. Maar hij hoefde op geen enkele regeling te tekenen.

Qippie | 30-07-20 | 07:19 | 2

Onjuist. ZZP'ers konden gebruik maken van de "Tozo" regeling. Wellicht moet die vriend even iets beter opletten.

Derechtselutser | 30-07-20 | 09:39

@Derechtselutser | 30-07-20 | 09:39:
Ja, leuk, maar Tozo is pas van toepassing als je liquiditeitsproblemen hebt. Moet je dus wel eerst je spaarbuffers opmaken. Dus een goedlopende zzp'er met reserves moet eerst bijna kapot gaan, dan ken er met Tozo een doekje voor het bloeden komen. De bedrijven in de NOW regeling krijgen soms grote bedragen voor het in stand houden van werkgelegenheid, met amper controle hoe dat zich vorm geeft. Sommige van die bedrijven hebben helemaal last van de crisis gehad, en zouden ook zonder NOW hetzelfde personeelsbestand gehouden hebben. Dit is gewoon een hele dure subsidie van arbeid geweest.

Qippie | 30-07-20 | 11:41

Weet je wat mij opvalt? Dat je zoveel Amsterdam tegenkomt.
Ik ben eens gaan meten. Op drie willekeurige bladzijden van de NOW-lijst staat 25 keer Amsterdam en 7 keer Rotterdam. Wat dat betekent? Denk zelf eens na!

Rest In Privacy | 30-07-20 | 07:07 | 2

Dat ze in Amsterdam harder werken dan in Rotterdam?

NeedIsaymore? | 30-07-20 | 07:57

Kunnen deze gegevens in een “schandpaalapp” zodat we zo’n jatmous voortaan kunnen vermijden? Doe ik bij de islamitische besnijdenis club al jaren. Trouwens, mag die mensenrechten schendende club überhaupt bestaan? Moet de NVWA daar niet controleren op rituele mini-slacht? En denkt er ook maar iemand dat er minder besneden is? Moslims hebben zich tot nu toe nergens aan gehouden, waarom denkt u dat Aboutaleb aan de mondkapjes wilt?

Rest In Privacy | 30-07-20 | 07:01

Je verwacht het niet hè. Oh wacht, hoe zat het ook alweer met de taalscholen, de zorgbureau's, de persoons gebonden budgetten, de energiesubsidies, etc. etc. etc.

batvoca2 | 30-07-20 | 06:47

Overheidsingrijpen dat totaal niet efficiënt geweest blijkt te zijn. Dat konden we van te voren niet aan zien komen.

Diddykong92 | 30-07-20 | 06:40

Kijk, laten we wel wezen, het is onmogelijk te weten welke bedrijven minder klanten hebben omwille van de corona maatregelen.

Is dan niet het (op één na) eerlijkst dat een bedrijf voor iedere werknemer gewoon wat geld ontvangt? Zoals het nu is. Laten we wel wezen, iedere euro die we hier niet uitgeven gaat naar Italië...

Tr0l0l0l | 30-07-20 | 03:53

Twee pagina's met McDonald's. Blijkbaar toch geen miljoenen bedrijf dan.

Met_baard | 30-07-20 | 03:08 | 1

Die waren toch dicht? Die vind ik niet zo vreemd eigenlijk.

Omebert | 30-07-20 | 07:30

Ja. Nou en? Wie gaat er wat aan doen? Niets dus. Weg gratis geld.

inCol | 30-07-20 | 02:34

Ik ben wel blij met de NOW, mijn omzet is met meer dan 50% gedaald, 4 man personeel die ik amper aan het werk kan houden, door de NOW en wat financiële reserves kan ik ze blijven betalen en in dienst houden.
Zonder de now hadden zij op straat gestaan en had ik de deuren moeten sluiten. Het is jammer dat er tussen de aanvragen een hoop rotte appels zitten. Wat wel mooi is dat de zwartwerkers niets krijgen.

MX-DADDY | 30-07-20 | 01:38

Eigen bedrijf, niet nodig gehad dus niets aangevraagd. Op het moment dat de boel verkocht wordt en ik met pensioen kan ben ik vertrokken. Heb heel veel meer dan mijn fair share bijgedragen. Genoeg is genoeg.
Dit land geeft geen inkomstenprobleem maar een uitgavenprobleem. Belasting betalen is prima maar heb steeds meer mijn bedenkingen hoe het uit wordt gegeven. Tis mooi geweest.

Lucifer | 30-07-20 | 01:06 | 2

Inderdaad!! Simpeler verwoorden kan niet: dit land heeft geen inkomsten probleem, maar een uitgavenprobleem!!!

Overrijp | 30-07-20 | 02:10

Shake hands Lucifer. De tering naar de nering zetten en we komen de winter wel door. Als ze dat in Den Haag nou ook eens deden! Die ± 8.000.000.000 moet echt wel teruggehaald worden, dus volgend jaar mag iedereen meebetalen.

NeedIsaymore? | 30-07-20 | 08:03

Dit wordt zo'n toeslag affaire dingetje denk. Geld is binnen, wordt uitgegeven. Wordt na controle gevorderd en voila, tig ondernemers zijn 'slachtoffer'.

sjef-van-iekel | 30-07-20 | 00:59

Met dank aan GeenStijl voor de druk op de ketel denk ik dat er heel wat mensjes de komende dagen 'vrijwillig' centjes gaan retourneren...

Ook kudo's voor de overheid voor het opstellen en openbaren van die lijst. Slimme manier om goed goedkoop een heleboel geld te recupereren. Een meesterlijke zet...!

Witte_Willem | 30-07-20 | 00:18

Ongelofelijk. Een ICT-adviesbureau in Waalre. Zitten in een luxe kantoorpand. Allemaal kantoorbanen. Dus konden gewoon op afstand doorwerken. Ze heten Acknowledge. Maar voor de NOW-regeling hebben ze nog veel méér bedrijfsnamen. Tikken samen 7 ton af. Schandalig.

ACKNOWLEDGE BENELUX B.V. WAALRE 303.615
ACKNOWLEDGE CONSULTANCY B.V. WAALRE 69.171
ACKNOWLEDGE HEALTH INNOVATION B.V. WAALRE 27.294
ACKNOWLEDGE PORTAL SERVICES B.V. WAALRE 57.822
ACKNOWLEDGE PRODUCT & SERVICES B.V. WAALRE 26.202
ACKNOWLEDGE PROFESSIONAL SERVICES B.V. WAALRE 96.246
SYNERGY FOUR YOU B.V. WAALRE 86.880
SYNERGY FOUR YOU B.V. WAALRE 17.310

Sinterklahaas | 30-07-20 | 00:17 | 1

Je ziet het veel in de lijst, tientallen BV's op hetzelfde adres en van dezelfde eigenaar.

sprietatoom | 30-07-20 | 00:36

Ruim vierhonderd advocatenkantoren. En daar zit(ten) een flink aantal commercieel opererende kantoren tussen. Ik heb als sappelende toevoegingsadvocaat misschien een klein beetje boter op mijn hoofd, want ik vang altijd al taxpoet, maar ik vraag mij toch af hoe het kan dat zo veel confrères hun buffers kennelijk niet op orde hebben.

mpdeklerk | 30-07-20 | 00:12 | 4

Ik kan niet bedenken waarom een advocaten kantoor door corona in de problemen is geraakt. Ze zijn niet gedwongen dicht gegaan zoals de horeca. Het zijn ook geen grootschalige evenementen die niet meer mochten/mogen.
Is voor 90% kantoorbaan wat ook thuis gedaan kan worden. Waar zit hier die 30% omzetverlies dan?

Eagle0511 | 30-07-20 | 10:51

@Eagle0511 | 30-07-20 | 10:51: In de strafrechtadvocatuur schijnt het af en toe hard aangekomen te zijn omdat van de ene op de andere dag nauwelijks meer arrestaties werden verricht. Dus geen piketmeldingen. Dus geen piketdeclaraties. En zittingen zijn massaal uitgesteld. En de omzet daarmee ook. Uitgesteld: niet afgesteld.

mpdeklerk | 30-07-20 | 10:56

@Timide_Aso | 30-07-20 | 07:38: Advocaten horen net iets meer binnen de lijntjes te kleuren. Graaien “omdat het kan” lijkt mij tuchtrechtelijk nogal een risico.

mpdeklerk | 30-07-20 | 10:58
▼ 1 antwoord verborgen

Politieke partijen doen er zelf ook wel aan mee. Voorbeeldje: Secretariaat CDA pakt ook even een lekkere 70k mee, op 4 piek na. Ze doen het tenminste nog wel onder eigen naam. De VVD graait waarschijnlijk onder tal van onbekende stichtingen.

Kopieerapparaat | 30-07-20 | 00:04

Het is zo’n grote cluster fuck up... dat de politiek van mening gaat zijn dat het beter maar nooit goed onderzocht moet worden. De grootste diefstal van publiek geld ooit zit er tussen.

Oepsie1234 | 29-07-20 | 23:51

Het zoveelste voorbeeld van een regeling die door onze regering in het leven is geroepen waar nauwelijks langer dan 3 seconden is over nagedacht. Overhaast, ondoordacht en vooral aan alle kanten wagenwijd open voor fraude. Die zogenaamde topambtenaren tonen keer op keer aan totaal geen benul te hebben waar ze mee bezig zijn. Man man man geld vliegt bij deze overheid alle kanten op, maar er komt geen cent op plekken waar het wel nodig is.

Ruikbaard | 29-07-20 | 23:44 | 1

Of ze runnen naast hun ambtenaren functie ook nog zelf een bedrijfje (of hun partner). In ieder geval: ze kunnen er vaak zelf van mee profiteren...

Eagle0511 | 30-07-20 | 10:53

Mijn Poolse buurman met een klussenbedrijfje heeft net een nieuwe mercedes van 2 ton gekocht een een dure motor. Ik kan nu wel raden waarvan.

drs. P | 29-07-20 | 23:38

And NOW the end is near.
I did it my way...................

Broadsquire | 29-07-20 | 23:36

Maar even terug naar de realiteit; dit zijn geen giften he. Dus alle grote bedrijven gaan het uiteindelijk gewoon terugbetalen. Tenzij ze inderdaad fraude plegen en de stekker er uit trekken. dan moet je alsnog wel een goed verhaal hebben.

Behangdelul | 29-07-20 | 23:35 | 1

Ja, tegen 0% rente. Zegmaar een gratis lening en sneller geregeld dan via een bank en notaris, gewoon hup, zonder vragen op je rekening gestort.

Timide_Aso | 30-07-20 | 07:43

ik heb er over nagedacht om het ook te doen, maar het was mijn eer te na. Wellicht dom, want ik had er een aanbetaling van kunnen voor een nieuwe auto. En als ik in mijn regio, de Zaanstreek, kijk zijner toch een hoop die hebben staan harjen

FrankVeer | 29-07-20 | 23:35 | 2

'harken' dus. Hoop dat er nog strenge controles volgen.

FrankVeer | 29-07-20 | 23:38

Ik ook. Lees mijn tegel beneden. Weliswaar om andere redenen, maar geloof me, je deed er verstandig aan. Op een enkele slimmerik na die deze fraude uitermate ingenieus heeft dichtgetimmerd, zijn de meeste gewoon stomme en hebberige mongolen wie het vele jaren gaat kosten om op te lossen waarvan ze enkele maanden hebben kunnen genieten...

Witte_Willem | 29-07-20 | 23:54

Ze moeten al die lui en de accountants vervolgen op grond van artikel 323a van het Wetboek van Strafrecht: "Hij die opzettelijk en wederrechtelijk middelen die met een bepaald doel door of vanwege de overheid dan wel door of vanwege een volkenrechtelijke organisatie zijn verstrekt, aanwendt voor andere doeleinden dan waarvoor zij zijn verstrekt, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste vier jaren of geldboete van de vijfde categorie". Kunnen we eindelijk die lege gevangenissen vullen met frauderende corona-aso's.

Mickdestok | 29-07-20 | 23:32 | 1

En velen zullen die vier jaar krijgen...

Witte_Willem | 29-07-20 | 23:48

Mijn bek valt open. Nederland is stuk. Enige subsidie die ik al jaren krijg is negatief. Zit in blauwe envelop.

Lorejas | 29-07-20 | 23:20

Maar al die subsidiegangers worden achteraf netjes gecontroleerd? Net als die soepsidieslachtoffers uit het midden oosten met dubbele nationaliteit. Dat beleid werkt al jaren heel succesvol. Oh wacht..
Ik weet het ook niet meer, ben op en uitgestreden

Bill Cosby | 29-07-20 | 23:18 | 2

Dat laatste wisten we al mr. #metoo

tsjajaja | 29-07-20 | 23:22

Ik hoor Koolmees nog zeggen dat hij hoopt dat bedrijven netjes met de regelingen omgaan.
Wouter,... je bent door heel veel staatsruif plunderaars, zonder gebruik van vaseline, keihard in je reet genomen.

tsjajaja | 29-07-20 | 23:18

Luister, ik ben ook een boef, althans ik verkoos in het verleden liever het leveren van (mogelijk minder legale) diensten en/of producten boven het jatten als een raaf. En desondanks ik alweer jaren geleden eerlijk(er) ben gaan ondernemen maar een boef blijft een boef en snel geld snel geld..

Het bloed kruipt waar het niet mag gaan en eerlijk is daarom eerlijk, ook ik heb er over nagedacht om de boel flink te tillen. Ik heb zelfs nog een bundeltje inactieve BV's en een paar stichtingen voor liggen die uitermate geschikt zijn om de boel voor vele tonnen te beflikkeren. Ik heb er goed over nagedacht en besloten om het niet te doen. Niet vanuit moraliteit, fuck dat, de overheid heeft mij ook vaak genaaid en strooit sowieso met geld als zwarte piet doet met pepernoten. Nee, ik doe het niet omdat het te gemakkelijk is.

Te gemakkelijk betekend dat heel veel, té veel mongolen het ook zullen doen en het dus volledig uit de hand loopt. En als het uit de hand loopt weet je dat de overheid er uiteindelijk achteraan gaat.

Deze fraude is extreem makkelijk aan te tonen. Dat geld is uitgekeerd op goed vertrouwen en bij nacontrole zullen de meeste door de mand vallen.

Met andere woorden; voor de gemiddelde gezagsgetrouwe burger is dit heel irritant om te lezen maar ik ben overtuigd dat 85% van de fraudeurs uiteindelijk zwaar de lul zullen zijn...

Witte_Willem | 29-07-20 | 23:14 | 8

@Witte_Willem | 29-07-20 | 23:46: Hoe dan ? Gaat de controle beter lopen dan het uitkeren ? Zonder slapende ambtenaren die alleen maar aan hun loonstrookje denken ?

Niek1582 | 30-07-20 | 08:22

@wittewillem: je denkt misschien de overheid te bedonderen, maar het is ONS geld, en bij tekorten komen ze het weer bij ons halen, dus je steelt van het volk... een paar bedrijven ook, maar die ontwijken belasting zo erg dat alleen de burgert netto betaald.

Analia von Solmsch | 30-07-20 | 09:11

@Niek1582 | 30-07-20 | 08:22: De overheid doet niet aan een kosten/baten analyse. Als ze jou op het spoor zijn en je willen pakken, dan hebben ze alle tijd en alle geld van de wereld om dat ook te doen. Dat ga je niet winnen. Witte_Willem heeft gelijk in deze.
En in dit geval gaat het om te veel geld.

Eagle0511 | 30-07-20 | 10:59
▼ 5 antwoorden verborgen

En deze bedragen zijn alleen nog maar van de eerste periode van 3 maanden, toch? Dus het is nog 50-100% meer.

Watching the Wheels | 29-07-20 | 23:13

Al die stichtingen op die lijst ... hebben zeker allemaal een winstoogmerk en meerdere werknemers?

bisbisbis | 29-07-20 | 23:12

Het is mij volledig duidelijk. Het is nu met deze waanzin volledig gedaan met de Euro. Einde verhaal in slow motion.

SaintNick | 29-07-20 | 23:08

MIjn oud werkgever staat er ook tussen, de twee directeuren verzamelen ferraries en lachen zicn een breuk.

pietjePuke | 29-07-20 | 23:05 | 2

Paladin dus...

Min. v. Communicatie | 30-07-20 | 00:02

De mijne ook maar dat was altijd al een oplichter.

sprietatoom | 30-07-20 | 00:34

Tot mijn verbazing kom ik mijn eigen bedrijf tegen. We draaien als de tierelier en ik heb eerlijk gezegd de afgelopen maanden het nog nooit zo druk gehad. We hebben absoluut geen last gehad van de corona crisis.
Maar toch: circa 250 duizend! Mijn bek valt open.

druipsmurf | 29-07-20 | 22:59 | 8

@kapoerewiet | 29-07-20 | 23:01:
Wat denk je zelf? Daar waar ik in dienst ben. Anders is er inderdaad wel iets grondig mis met mijn geheugen.

druipsmurf | 29-07-20 | 23:07

Paladin dus...

Min. v. Communicatie | 30-07-20 | 00:03

@Watching the Wheels | 29-07-20 | 23:06: Omzetdaling. Die makkelijk zelf te veroorzaken is door het versturen van je facturen een maandje uit te stellen.

Eagle0511 | 30-07-20 | 11:01
▼ 5 antwoorden verborgen

EXPLOITATIE CIRCUIT PARK ZANDVOORT B.V.. 250k .... Prins bril kan toch wel even wat bijlappen?

Don-Damsko | 29-07-20 | 22:57 | 1

een weekje huur ophalen van zijn huisjes.

sprietatoom | 29-07-20 | 23:35

SUIT SUPPLY B.V. AMSTERDAM € 4.412.694
(Dat is tich waanzin, die kerel heeft toch een privejet?)

HEMA B.V. AMSTERDAM € 11.396.676

RANDSTAD GROEP NEDERLAND B.V. DIEMEN € 10.745.679

Watching the Wheels | 29-07-20 | 22:55 | 1

C&A NEDERLAND C.V. AMSTERDAM € 6.950.715
(Van de rijkste familie Brenninkmeijer van Nederland)

Watching the Wheels | 29-07-20 | 22:57

Weski advocaten: 50.319. Ik moest trouwens even zoeken hoe dat mens ook alweer heette. De eerste hit als je met de zoektermen 'heks advocaat' zoekt bij Google.

The_iron_boar | 29-07-20 | 22:54

Booking.com: in totaal circa 64,5 miljoen(!)

druipsmurf | 29-07-20 | 22:54

Nog een mooie: Grolsch, Swinkels (Bavaria) en Inbev allen zo'n 2 -3 miljoen euro. Alles met Brouwerij: 5.9 miljoen.
Heineken 0 euro

Coolcnor | 29-07-20 | 22:51 | 2

Daar heb ik ook erg mijn best voor gedaan, BURP

Wokpan1975 | 29-07-20 | 23:48

Die snap ik dan weer wel. De hele horeca in Nederland een paar maanden dicht. Ik geloof best dat die 30% of meer omzetverlies hebben gehad in die tijd.

Eagle0511 | 30-07-20 | 11:03

HOLLAND CASINO N.V. HOOFDDORP € 31.885.515

Watching the Wheels | 29-07-20 | 22:49 | 4

HANS ANDERS NEDERLAND B.V. GORINCHEM € 6.397.092

Watching the Wheels | 29-07-20 | 22:52

ATOS NEDERLAND B.V. AMSTELVEEN € 5.066.950
(kan er niet meer geautomatiseerd worden?)

Watching the Wheels | 29-07-20 | 22:53

Ja die Holland Casino is de meest schandalige, toch wel. Teren op de zakken van oude vereenzaamde vrouwtjes en nu op die van de belastingbetaler.

kapoerewiet | 29-07-20 | 23:03
▼ 1 antwoord verborgen

Ik kom ook nogal wat woningmakelaars tegen.

Vespucci | 29-07-20 | 22:43 | 3

Waanzin allemaal.

Watching the Wheels | 29-07-20 | 22:49

Terwijl ze het zo enorm druk hebben gehad... zegt mijn makelaar. Wacht, ik ga 'm ff opzoeken!

kapoerewiet | 29-07-20 | 23:03

Ach ja.. al dat belastinggeld naar degenen die het juist niet nodig hebben, halen we volgend jaar gewoon weer op als bezuiniging op de salarissen van de zorg en politie en hulpverlening. Er is vast ook nog wel geld te halen bij Jan Modaal. Adidas, FC Emmen, de camperbranche en al die anderen hoeven zich echt niet te schamen hoor, zij zullen het harder nodig hebben dan de verpleegster aan het bed.

johnyl | 29-07-20 | 22:41

Verkeerde topic..

sprietatoom | 29-07-20 | 22:40

Is het mogelijk om een programma met een verborgen camera te maken waarin je 17 miljoen mensen voor de gek houdt?
Ik denk inmiddels van wel.

Mr_Natural | 29-07-20 | 22:28 | 1

Ralph Inbar is niet dood. Hij is al jaren bezig met het uithalen van de grootste grap ooit.

Frans Laarmans | 29-07-20 | 23:20

Grappig, ik zie een paar bedrijven er niet op staan. Die waren altijd al behoorlijk enthousiast met geld wegsluizen. Maar wel altijd een grote bek dat ze er steeds mee wegkwamen. Kennelijk durven ze het nu niet.

Deflatiemonster | 29-07-20 | 22:27

Had Koolmees de aanvragen nou maar eerst aan dit forum voorgelegd.

Schriever | 29-07-20 | 22:23 | 1

Zo is dat, als je een dag door dat register kijkt haal je er honderden miljoenen onterecht uitgekeerde bedragen uit.

sprietatoom | 29-07-20 | 22:24

10 miljoen naar makelaars want oh wat hebben die het zwaar.

sprietatoom | 29-07-20 | 22:22 | 1

Goed werk, GS!

ger1306 | 29-07-20 | 22:41

Laat het geld en asieleisers verdelen maar over aan de VVD.
Die weten inmiddels wel hoe je een strak en goedlopende economie moet ruïneren.
De afrekening komt naar verwachting niet via de kiezer maar uiteindelijk op het dorpsplein.....

Ommezwaai | 29-07-20 | 22:22 | 3

Het is allemaal de schuld van de buitenlanders!!!1111@@@

Wickedmen | 29-07-20 | 22:41

Nee van Trump toch?

denhaagvandaag | 29-07-20 | 23:00

Als je dit ziet is er blijkbaar meer dan genoeg geld in dit land.

HoerieHarry | 29-07-20 | 22:21

Waarom hoor ik hier niemand over in de trant van "we hadden zoveel aan onze ouderen kunnen geven" - iedereen klaagt steen en been maar heeft een behoorlijk pak boter op het hoofd.

viejohuevon | 29-07-20 | 22:21 | 2

De ouderen kosten geld en gaan toch deaud. Al dan niet met wat hulp van een virus. Kijk maar hoe men vaak wijst naar de gewone griepdoden. Al volkomen geaccepteerd. Heel raar eigenlijk. De VVD weet dit.

Deflatiemonster | 29-07-20 | 22:29

Ik denk dat een hoop mensen ook wel zo denken. Die zien naasten die het niet breed hebben bijvoorbeeld. Het zou ons in elk geval moeten gaan om de laksheid waarmee geld waar we voor werken, uitgesmeerd wordt. Laten we maar weer hopen dat het allemaal wat genuanceerder blijkt te liggen dan deze mislukte boodschappenlijst. Of ben ik dan naïef?

CoffeeDick | 29-07-20 | 23:17

Ha, ik berichtte er toenstraks bij het andere al over. Ik zit al de hele dag te bladeren naar bedrijven in de omgeving die hier gegraaid hebben en ben ook met stomheid geslagen. Nagelstudio's die 60K claimen maar die eigenlijk eenmanszaakjes aan huis zijn. Autodealers die gedurende de hele crisis gewoon open zijn geweest die tienduizenden, soms tonnen gegraaid hebben. Webdesignbureautjes die juist meer gedraaid hebben (want 'schreeuwende vraag naar e-commerce door de crisis) en desondanks voor tienduizenden graaien terwijl het bedrijfjes zijn met hooguit een handjevol medewerkers op een hippe zolderkamer. Ook veel bedrijven die onder verschillende BVs en holdings gegraaid hebben. En last but not least niet bestaande bedrijven. Hier in de buurt zit er schijnbaar een taxicentrale met veel personeel, want die hebben zomaar 2,5 ton gegraaid. Nog nóóit van het hele bedrijf gehoord en het adres is zo'n unit op een industrieterrein. Schaamteloos. Keihard namen en shamen die clubs, want de rekening komt uiteindelijk bij ONS.

Le Roi | 29-07-20 | 22:19 | 2

Waar is het meldpunt? Je zou zoiets wel verwachten bij een pot van 8 miljard euro . Maar ja, het blijven ambtenaren.

Deflatiemonster | 29-07-20 | 22:36

Hier constateer ik ongeveer hetzelfde. Ik was nogal verbaasd dat iemand waarvan ik weet dat z'n hele business is ingestort, twee weken geleden toch met het hele gezin op vakantie ging; ruim 32 ruggen voor z'n eenmanszaak. Iemand waarvan ik weet dat hij verzuipt in het werk; toch nog 8 ruggen. Ook anderen met vage onderneminkjes, voortvloeiend uit de malafide advertentieverkoop, allemaal kleine bedragen, waarmee ze ruim een tonnetje meepakken. Ook sportzaken en andere winkels die gewoon gestopt zijn of failliet zijn gegaan, hebben nog mooi een paar duizend meegepakt. Geen belastingbetaler wordt er wijzer van, maar blijkbaar is het in ons gemeenschappelijk belang.

The_iron_boar | 29-07-20 | 22:46

Gewoon. Omdat. Het. Kan.
En ze er mee wegkomen.

Schoftentuig.

Carlos_I | 29-07-20 | 22:18 | 1

Kan er ook erg boos om worden. Ik draag BTW af en dan nog ongeveer 50% belasting en die lui betalen nooit wat en vullen hun zakken en dat is gewoon overheidsbeleid.

Watching the Wheels | 29-07-20 | 23:15

Goed stuk, ik zat er lekker in. Ga zo door

Yzord | 29-07-20 | 22:18

Wel fijn dat je tegenwoordig niet meer naar de kerk hoeft om een duit in het zakje te doen.

Mr_Natural | 29-07-20 | 22:15 | 1

Voor de toorn van... hoeven ze ook niet meer te vrezen. Want alles kan vandaag de dag alles is geoorloofd alles mag. Maar voor hen die vliegen van Aldi-oost naar Lidl-west omdat er brood is dat afgeprijst is, zijn de druiven wel zuur.

.

Rest In Privacy | 29-07-20 | 22:35

tata steel trouwens ook interessant gezien daar veel meer speelt

Struikrover3 | 29-07-20 | 22:14 | 3

Tata 'steel'.

Mr_Natural | 29-07-20 | 22:29

Tata steelt

stijlloospeilloos | 29-07-20 | 22:29

Ja en dat personeel pleuren ze er uiteindelijk alsnog uit.

Watching the Wheels | 29-07-20 | 23:16

U betaalt.

Pithoigia | 29-07-20 | 22:14

Stichting vluchtelingenwerk Noord-Nederland: 182.208. Hoe dan?

The_iron_boar | 29-07-20 | 22:11 | 2

Blijkbaar betalen ze prima salarissen daar.
Ik ken iemand met een kledingbedrijf.
Heeft 550.000 gehad.
Hoeft niet terugbetaald te worden.

HoerieHarry | 29-07-20 | 22:12

Mieles.

Zenzeo | 29-07-20 | 23:03

Heb nog een klein pensioengaatje ondanks dat ik al 33 jaar alweer voltijds werk. Straks nadat dit ook nog eens deels is overgemaakt aan Zuid-Europa wellicht een echt groot pensioengat? Mag ik me zelf dan opwerpen als goed doel om wat ik straks ook nog meebetaal aan deze regeling om er wat van te laten storten door bedrijven die het nog weer overhouden? M.a.w. hoe word ik een goed doel?

Jan, Leiden | 29-07-20 | 22:10

hebben de dijkgraven nou al een plan of hebben ze een nieuwe massaratie gekocht. deltaplan 2020

newray | 29-07-20 | 22:09

Een opdrachtgever van mij vroeg 10% reductie op mijn tarief want zielig, kwamen niet voor NOW in aanmerking. Wel dus, totaal 1.4 miljoen. Kudt.

FordPrefect | 29-07-20 | 22:07 | 2

Stuur ze een een nieuwe rekening. Kijken wat hun reactie is.

Deflatiemonster | 29-07-20 | 22:13

Bij mij wilde ze het uurloon zelfs 25-50% verlagen. Echt kudt om dan nu te zien dat ze met tonnen geholpen worden. Wel goed dat het openbaar is.

Watching the Wheels | 29-07-20 | 23:18

wat ook interessant is is om now 2 er naast te leggen. bij gebruik van de 2e mogen er geen executive bonuses en dividend worden uitgekeerd. ben benieuwd wat bv een booking daar doet

Struikrover3 | 29-07-20 | 22:07

Goed stuk Mosterd! Gisteren een t-shirtje besteld, ik zal em dragen met extra trots.

Sinterbikske | 29-07-20 | 22:07

Zie nog een bedrijfje dat als een tierelier draait want in software. Ga ze niet noemen want een kameraad werkt er maar wat een gegraai.

sprietatoom | 29-07-20 | 22:06

Hoeveel heeft WA van Oranje gefixt? Of is dat wel geheim?

klaas24 | 29-07-20 | 22:05 | 1

Die regelt al tientallen miljoenen extra per jaar via de post "onderhoud interieur".

Watching the Wheels | 29-07-20 | 23:20

VOF Stoot Je Hoofd Niet (een na laatste pagina) pakt 57 euro hahaha!

orca | 29-07-20 | 22:05

Och. Het is maar belastinggeld. Wie maalt daar tegenwoordig nog om?

Odin | 29-07-20 | 22:04 | 2

De belastingdienst.

Zenzeo | 29-07-20 | 23:04

Maar dan weten we ook meteen waarom het Omtzigt nooit kon worden. Die clown met die schoenen kijkt wel de andere kant op.

Watching the Wheels | 29-07-20 | 23:21

Protestantse gemeenten een miljard en als je d'r wat zegt dan is dat vloeken in de kerk. Nederland gaat kopje onder. Daar is geen zeespiegelstijging voor nodig.

isitsoornot | 29-07-20 | 22:04

Super dit stukje journalistiek. Jullie treden in de voetsporen van Bernstein en Woodward en Follow the Money. Omtzigt is trots op jullie, en ik ook.

KayakFun | 29-07-20 | 22:03

En dit is dan nog klein bier vergeleken met het coronageld dat we aan de eu kwijt zijn.

Astimar Teutis | 29-07-20 | 22:01

de now-regeling wordt toch nog naverrekend of begrijp ik het verkeerd? Ik dacht in oktober en dat dit nog niet het vaststaande bedrag is. Bedrijven hebben now aangevraagd in maart, niet wetende hoe lang de eventuele gedeeltelijke lockdown zou gaan duren.

brawler | 29-07-20 | 21:59 | 1

Klopt, de voorschotten zijn uitgekeerd op basis van een verwachte omzetdaling over de gekozen 3 maanden maart/april/mei, april/mei/juni of mei/juni/juli (minimaal 20% ten opzichte van een gemiddeld kwartaal in 2019). Afrekening volgt inderdaad nog op basis van werkelijke omzetdaling.

Vierkarakters | 29-07-20 | 23:01

Als religie zichzelf niet kan bedruipen heeft het ook geen bestaansrecht

fak86 | 29-07-20 | 21:59

1. Ajax 3.967.434
2. PSV 2.755.125
3. AZ 2.278.995
4. Utrecht 1.532.502
5. Twente 1.425.921
6. Feyenoord 1.301.673
7. PEC 1.187.628
8. Vitesse 1.111.242
9. Heerenveen 1.078.503
10. Groningen 1.046.562
11. Willem II 890.685
12. ADO 808.248
13. Sparta 788.073
14. Heracles 744.066
15. VVV 717.903
16. Emmen 597.582
17. Fortuna 584.778
18. RKC 475.908

The_iron_boar | 29-07-20 | 21:58 | 3

Dat zijn veel keepers.

Mr_Natural | 29-07-20 | 22:00

@Mr_Natural | 29-07-20 | 22:00: Ja, als Emmen die keeper van Groningen koopt, heeft Groningen 2 miljoen en Emmen eindigt 4 ton in de min. Emmen wordt hier niet helemaal terecht bespot, heb ik het idee.

The_iron_boar | 29-07-20 | 22:01

Ajax had net 200 miljoen of zo gerealiseerd in 2019, dus dat wordt makkelijk aantonen dat het minder gaat.

Watching the Wheels | 29-07-20 | 23:22

Check een bedrijf als payroll select eens. Schan fucking dalig! Met iets van 10 bv's de now aanvragen. omzetdaling baseren op gewekte uren van derden. Het moet niet gekker worden!

Die hele payroll sector is sinds de laatste wetswijziging als een kaartenhuis in elkaar gedonderd. En dat willen ze graag door de belastingbetaler laten opvangen.

Derechtselutser | 29-07-20 | 21:57 | 4

Abiant in Groningen, exact hetzelfde. Graait even 4 miljoen uit de ruif.

The_iron_boar | 29-07-20 | 22:03

Inderdaad, misbaksels.

EefjeWentelteefje | 29-07-20 | 22:13
▼ 1 antwoord verborgen

Dit is deels fophef. Als straks blijkt dat teveel is aangevraagd, dan gaat het teveelontvangene weer retour.

Antigoog | 29-07-20 | 21:56 | 13

@GodfrietvanAviko | 29-07-20 | 23:08: hieruit blijkt dat je je op loopt te winden over iets waar je de ballen van snapt. We willen nu al wel terugstorten, maar het kan simpelweg niet, omdat dat nog niet georganiseerd is door de staat.

Antigoog | 30-07-20 | 00:46

@GodfrietvanAviko | 29-07-20 | 23:09: hoe vaak is een pandemie en daarop volgende lockdown al voorgekomen? Wist iemand hoe lang dat ging duren? Wat de gevolgen zouden zijn? Niemand heeft een glazenbol. We hebben snoeihard gewerkt om de schade beperkt te houden en zijn daarin geslaagd met puur ondernemerschap. We zijn er dan ook trots op dat we achteraf gezien de NOW niet nodig hebben gehad en gaan het met opgeheven hoofd terug betalen. We hebben iedereen nog in dienst, terwijl de omzet met tussen de 15-20% is teruggelopen. Als onze aandeelhouder zijn zin had gehad, dan had nu 20% van ons personeel allang op straat gestaan.

Antigoog | 30-07-20 | 00:52
▼ 10 antwoorden verborgen

Ik werk zelf voor stichting moslim besnijdenissen en ik doe mijn werk heel slordig.

LuckyGuy | 29-07-20 | 21:52 | 1

Hoeveel vingers heb je nog over?

Frau Merkel | 29-07-20 | 22:37

Ons bedrijf (multinational) ontving onterecht subsidie en werd automatisch doorgestort naar deeltijdwerkers (ook onterecht ontvangen dus). Werd binnen een maand teruggehaald en teruggestort. Er zijn dus wel goeie clubs. Ging om iets van een ton.

MisterMr | 29-07-20 | 21:51

Ik zou geschokt zijn als al die NOW helemaal goed besteed zou zijn. Een haastwetje. Wat verwacht je ervan? En er zijn ook bedrijven die per ongeluk net buiten de regeling vielen en die kapot gaan in de crisis.

Geld van de staat, altijd ellende. Iedereen gewoon zelf zijn geld verdienen, veel beter.

Rest In Privacy | 29-07-20 | 21:51 | 2

Normaliter is het zo dat ik in de zomertijd het werk binnenkrijg voor de winter... De luchtvaartgerelateerde pijpleiding is aan het leeglopen en zal rustig blijven de komende jaren. Geen nieuwbouw, geen uitbreidingen van terminals, op de projecten na die de point of no return al gepasseerd zijn, zullen de meeste luchthavens even een pas op de plaats maken (genoeg capaciteit voor de komende jaren). Bijvoorbeeld Changi (Singapore) heeft al het werk aan Terminal 5 al stilgelegd... Die wetgeving is volstrekt niet van toepassing op mijn activiteiten. Ach dat was in 2001 zo, en na 2008... Komt nu genoeg tijd om weer wat onderzoek te doen en software te schrijven :- )

Enrique C | 30-07-20 | 10:30

Gewoon zelf je geld verdienen wordt wat lastig als de overheid gewoon keihard je deuren sluit (horeca / evenementen). Daardoor komen ook weer bedrijven in problemen die daar rechtstreeks van afhankelijk zijn. (Tot en met de boer die met zijn aardappelen blijft zitten omdat de horeca geen friet meer verkoopt...)

Eagle0511 | 30-07-20 | 11:12

Stichting het Vrije Voorhuidje. Alstoeblieft dankoewel.

Rest In Privacy | 29-07-20 | 21:51

Die jongens moeten wel heel hard gelachen hebben en hebben geproost op corona.

Graaier | 29-07-20 | 21:59

Ik heb even Heuts.nl (Fource Automotive B.V.) opgezocht, die moeten toch een vermogen hebben verdiend aan alle zwembaden en bijbehorende accessoires, maar wel € 1.528.830 subsidie pakken.

Uruzgaan | 29-07-20 | 21:50

In mijn bedrijf met 15 man/vrouw €4.000 gevraagd en gekregen op basis van heel slechte verwachtingen. Tot nu toe niet nodig gehad. De accountant liet weten dat terugbetaling niet nodig is, nu het tot nu toe aardig door loopt. Het gaat immers om de toenmalige verwachting. We hebben besloten het in te zetten voor echt goede doelen, niet de gebruikelijke clubs met grootverdieners en communicatieafdelingen. U snapt wel.

H. Drievuldigheid | 29-07-20 | 21:49 | 2

Terugbetaling wellicht niet nodig, mooi voor u dat de verwachtingen beter zijn dan aangenomen. Maar: u smijt de gift liever weg dan het terug te boeken ten gunste van de belastingbetaler die uw gift financierde. Interessante gedachtengang wel.

_pacman_ | 29-07-20 | 21:53

Vandaar het kroontje. Nobel initiatief!

Frau Merkel | 29-07-20 | 22:38

Iedereen mag doneren aan mijn goede doel: mijn girorekening

Rest In Privacy | 29-07-20 | 21:49 | 1

En aan mijn wijnkelder.

Zenzeo | 29-07-20 | 23:07

Ik kom zo met een reactie. Ben al bij pagina 82.

Leptob | 29-07-20 | 21:47

Vuile gore rotschande dit. Ik mag toch hopen dat híer nou eens massaal gezeik in de media van komt. Dan heb je eens écht een punt te pakken. Die grote bedrijven zitten me nog het meest dwars. Uren kutreclame wegtikken en aan de andere kant ook nog ff dokken. En moslimbesnijdenissen? Laat het geen vrouwenbesnijdenissen zijn, uit onze zakken! Heel gauw opschonen die gratisgeldgeeflijst.

CoffeeDick | 29-07-20 | 21:47 | 2

Maar spelen we Wilders en Baudet niet in de kaart door dit in de media te brengen zo vlak voor de verkiezingen?

du Roi Soleil | 29-07-20 | 22:25

@du Roi Soleil | 29-07-20 | 22:25: Sja, misschien is dat goed, wat kritische noten. Maar ik heb er nog eens over nagedacht: Het domste wat we met z'n allen kunnen doen is hierover nog meer verdeeldheid zaaien. Corona drijft al een wig in de samenleving. Tweestrijd in naleving RIVM-regeltjes, tweestrijd qua al dan niet thuiswerken en nu ook tweestrijd in den portemonnee. Iedereen wil geld, can't blame them for trying zegmaar. Maarja... wie gaat nou op een juiste manier kaf van koren scheiden straks he?

CoffeeDick | 29-07-20 | 23:36

Er ging ook EUR naar de gerechtsdeurwaarders EUR 3.258.112, waarvan bijna een miljoen naar de landelijke associatie. Mag van die lui niet verwacht worden dat ze weten de tering naar de nering te zetten?

The_iron_boar | 29-07-20 | 21:42

Een miljoen voor een keeper voor Emmen, dat geld wordt dus wel gebruikt voor een goed doel.

Mr_Natural | 29-07-20 | 21:41 | 2

Nee, voor een goede keeper. Voor een goed doel kun je weer apart subsidie krijgen.

threeheadedmonkey | 29-07-20 | 21:45

Als je het correct wilt houden: aalmoezenier is een geestelijke militaire functie voor katholieken, de predikant de protestantse versie. Maar het verbaast me wel dat de protestanten hun handen ophouden bij de predikant. Niet in het minst verbaasd over de besnijdenissentent.

SDI | 29-07-20 | 21:40

Ben ook protestants opgevoed. Leer je wel hoe je met geld moet omgaan. Iets met Tering en Nering.

Rest In Privacy | 29-07-20 | 21:38 | 1

Ja zoals ons koninklijk huis dat zo mooi laat zien met die rare constructies om er zelf alleen beter van te worden.

Gazzerop | 29-07-20 | 21:56

Praktijkvoorbeeldje bij werkgever die net mijn jaarcontract niet verlengde.
In april een paar dagen ziek thuis geweest.
Waar normaal gezien op de uitgereikte weekstaten keurig 'medewerker ziek' staat vermeld zag ik op die van mij 'medewerker naar huis gestuurd wegens te weinig werk' Mehoela, dat van te weinig werk was helemaal (nog) niet aan de orde.
Ik heb daar een mooi woord voor. FRAUDE!

loze stijl | 29-07-20 | 21:38 | 2

Maar wat ga je ermee doen?

Deflatiemonster | 29-07-20 | 22:42

loze stijl | 29-07-20 | 21:38 de NOW werkt op basis van omzetdaling, heeft weinig te maken met jouw individuele werkstaat.

Vierkarakters | 29-07-20 | 22:58

dit is voor de correctie, maar ik ben heel benieuwd op basis van welke omzet de geloof instellingen dan verlies draaien. hebben ze afvalligen die corona aangrijpen als smoes?

Struikrover3 | 29-07-20 | 21:37

Eindelijk weer eens een GEEN STIJL artikel. Bravo.

am*dam | 29-07-20 | 21:36

ik wil een daktuin op m'n flat . 3 miljoen graag.

newray | 29-07-20 | 21:34
-weggejorist-
ZOMG | 29-07-20 | 21:34 | 1

Meneer Boomsma heeft ook lekker bovengemiddeld gegraaid.. Toch maar even een huis van een paar miljoen gekocht.

Wasbakplasser | 29-07-20 | 21:34

Dat huis ter heijde ken ik nog uit mijn defensie tijd. Daar ga je heen voor en na je uitzending.

JanAmsterdamEnzo | 29-07-20 | 21:32

Trouwens. Tendentieus stukje van GS. Als jullie die regeling ingevuld hadden, hadden jullie geweten: Je vult op VOORHAND je verwachte omzetderving (in %) in.

Achteraf ga je gecorrigeerd worden, dan word het een gift dan wel een lening (als in: terugbetalen). Tenzij je de boel flest en failliet gaat. Maar dat zie ik die protestanten, adidas of Emmen niet doen.

Beetje blamage stuk dit van GS.

TheBurnerMan | 29-07-20 | 21:32 | 5

@Graaier | 29-07-20 | 21:41: Natuurlijk kun je je omzetcijfers binnen een bepaalde marge aanpassen. Maar indien je in een niet getroffen sector zat had je weinig kans dat je huurbaas, personeel, leveranciers en overige crediteuren je uitstel van betaling gaven. Dus waar ben je dan mee bezig? Jezelf door allemaal hoepels laten springen voor een karige regeling?

Wacht nu maar eerst de nacalculaties af. Dan praten we weer verder. Geenstijl praat al over de uitslag van de wedstrijd terwijl we er nog midden in zitten.

TheBurnerMan | 29-07-20 | 22:47

@_pacman_ | 29-07-20 | 21:44: Boven €125k NOW uitkering moet er een accountantsverklaring komen. Die zullen niet zo snel meewerken aan fraude (naïef idd want het gebeurd wel maar die sector ligt ook onder een vergrootglas). En bij het aanpassen van de factuurdatum ontvang je je geld ook later maar goed, knoeiers heb je er altijd bij en dan janken als ze zelf niet voldoende geld hebben.

Vierkarakters | 29-07-20 | 22:52
▼ 2 antwoorden verborgen

En wie zie ik daar... de schurken van booking.com op de derde plaats terwijl dit toch een uitgelezen mogelijkheid was ze te laten creperen.... meesteroplichters op het gebied van hotelboekingen ..."haast u ... nog 4 kamers beschikbaar" ... kom je aan is het hotel nagenoeg leeg .. ga je even weg bij je boeking .. kom 5 min later terug ... ooops .."helaas is uw kamer in prijs verhoogd "... "gasten beoordeelden dit hotel als fantaaaastisch ".. etc etc ...

daytripper | 29-07-20 | 21:31 | 3

Online Marketing / targeting for dummies is misschien een leuk boekje als u hier nog verbaasd over bent danwel intrapt.

_pacman_ | 29-07-20 | 21:35

Daarom boek je eerst, belt daarna het hotel, regelt de prijs en annuleert booking. Werkt altijd. Of je kijkt op maps en belt ze gelijk met de prijs van booking. Ik heb heel wat euri bespaard zo.

Frau Merkel | 29-07-20 | 22:41

BOOKING.COM CUSTOMER SERVICE CENTER (NETHERLANDS) B.V. AMSTERDAM € 8.120.910

staan er minimaal nog een keer in

Behangdelul | 29-07-20 | 23:30

Atos 5,2 miljoen

UpdateAvailable | 29-07-20 | 21:34

Booking.com met dochter ondernemingen totaal € 64 miljoen

cheops | 29-07-20 | 21:36

Goed overzicht . Dit was te verwachten als je als kabinet vrijwel ongelimiteerde bakken met geld klaar zet en toekent en later wel eens ziet of het terecht was. Zie het maar eens terug te krijgen.

Zwizalletju | 29-07-20 | 21:28

In de Bollenstreek, NHW jobs. Bijna 382000 euro van deze regeling. Nog een aparte vermelding van 28000 euro later in de lijst. Dit is een Polenuitzendbedrijf. Dat is volgens mij niet werken=geen loon, dus hoezo moet dat bedrijf loon doorbetalen? Zo wordt die Slavenhandel wel érg lucratief.

treintrien | 29-07-20 | 21:28 | 2

Je betaalt de Polen gewoon zwart in de corona periode. Via de NOW krijg je geld omdat uit de boekhouding blijkt dat niemand gewerkt heeft. Dus geen omzet. Makkelijk verdiend.

Graaier | 29-07-20 | 21:53

@Graaier | 29-07-20 | 21:53: Er staan overigens nog veel meer polenbureaux op de lijst, ze konden er blijkbaar aanspraak op maken. Het blijft mij wel een raadsel waar dat goed voor is. Fijn dat wij mogen opdraaien voor de kosten van buitenlandse uitzendarbeid. Joepie.

treintrien | 29-07-20 | 22:34

Die website met NOW overzicht bedrijven klopt dus niet. Mijn onderneming staat er niet in. Wel NOW1 ontvangen.

Kut regeling trouwens. De facto ben je voor die 4000 euro van RVO een doorgeefluik van het UWV geworden.

TheBurnerMan | 29-07-20 | 21:27 | 5

Volgens mij haalt u enkele regelingen door elkaar.
NWO = tegemoetkoming loonkosten personeel en moest worden aangevraagd bij het UWV.
Het door u genoemde bedrag van € 4.000 lijkt betrekking te hebben op de regeling TOGS (Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren) en liep via RVO.
Die € 4.000 hoeft u volgens mij niet terug te betalen dan wel is belastingvrij.

Jooperishoop | 29-07-20 | 21:54

@Jooperishoop | 29-07-20 | 21:54: Ik haal dus niets door elkaar. Moet je nagaan. Als je niet eens aanspraak kon maken op de TOGS was je de facto op kosten van jezelf een doorgeefluik van het UWV.

TheBurnerMan | 29-07-20 | 22:40

@TheBurnerMan | 29-07-20 | 22:40:
Ondernemer hier, meer dan 25 jaar een eigen bedrijf (tegenwoordig vooral luchtvaartgerelateerd). Geen cent aangevraagd, geen seconde tijd (ok wel wat tijd) erin gestoken. Uit principe. Ik vertrouw de overheid niet, en zeker de Belastingdienst niet. Ik vlieg wel onder de radar en bespaar mij een hoop rondsloop en elende in de toekomst. Eindelijk weer wat vrije tijd nu...

Enrique C | 30-07-20 | 10:12
▼ 2 antwoorden verborgen

Booking.com €44 miljoen ?? Voor een online bedrijfje. Hoeveel mensen moeten ze daar aan het vreten houden ?

cheops | 29-07-20 | 21:27 | 4

Die staan een paar keer op de lijst, in totaal bijna 65 miljoen.

treintrien | 29-07-20 | 21:36
▼ 1 antwoord verborgen

Ik schrijf morgen de stichting Anusbleken in.
Heb ik overmorgen wat extra vakantiegeld op de rekening.

HoerieHarry | 29-07-20 | 21:27 | 3

Ik ga ook een stichting beginnen. HPI: Het Pisvinger Instituut.
"Wilt u al uw geld wegpissen? Gaarne pissen in onze richting!"

threeheadedmonkey | 29-07-20 | 21:36

Wel goed besteden.

Rest In Privacy | 29-07-20 | 21:37

Racist! Waarom niet anusbruinen?

Rest In Privacy | 30-07-20 | 07:02

Stichting Moslim Besnijdenissen: €7803,-
Wtf

R.Oppenheimer | 29-07-20 | 21:26 | 2

Dubbel ziek inderdaad.

Rest In Privacy | 29-07-20 | 21:31

Heel het weekend onverdoofd nekkensnijden vieren. Zal ook wel subsidie voor koeltoer heen gaan.

bqbq | 29-07-20 | 21:32

Ten eerste is het al waanzinnig dat heel politiek Den Haag de NOW regeling in no time goedkeurde. Miljarden euro's gaat het om. En iedereen ziet, weet of voelt dat massale misbruik op de loer ligt. Maar zeiden ze "Dat weten we. Maar we gaan ervan uit dat ondernemers het fatsoen hebben geen misbruik te maken van de regeling in deze moeilijke tijd". OMG. Ten tweede is het erge dat al het misbruik waarvan tout ondernemend Nederland van op de hoogte is niet aan de orde wordt gesteld. Nu pas via de ondeugende jongens van GS staat het op een rijtje. Het interesseert blijkbaar niemand ene fuck dat belastinggeld met miljarden wordt weggepist in de al diepe zakken van louche ondernemend Nederland.

Graaier | 29-07-20 | 21:26 | 2

Het staat al een tijdje op de UWV site hoor. Ook de VK heeft er al over geschreven dacht ik.

Vierkarakters | 29-07-20 | 22:42

Klopt, al paar weken op UWV een pdf lijst hiervan openbaar met als reden: "De overheid wil zo transparant mogelijk zijn over de besteding van publiek geld.".................... In het kader van gelijke behandeling, wanneer worden de overige bestedingen en hulpgelden voor mensen die al jaren aan de subsidietiet liggen openbaar gemaakt met naam en woonplaats???

Ghehehe | 30-07-20 | 07:40

Aan de liefste kapster van de wereld vroeg ik of ze nog iets van een tegemoetkoming had gekregen voor de maanden dat ze dicht moest. Nee. Niks. Ze mocht eventueel wel de huur iets later betalen, maar dat was het dan. Een jonge meid nog, met twee kleine kinderen. Of ze erin wilde zakken dus.

Poesmobiel | 29-07-20 | 21:25 | 3

Dan heeft ze volgens mij niet heel goed gezocht. Dit soort zaken konden gebruik maken van de TOZO regeling. Regels waren erg soepel. Alleen verschilde per gemeente de aanvraagprocedure flink.

Frans Laarmans | 29-07-20 | 21:33

@Frans Laarmans | 29-07-20 | 21:33: Klopt. Ze kan het overigens nog met terugwerkende kracht aanvragen tot 1 juni. En voor 10.000 geld lenen. Ook de TOZO regeling is trouwens erg fraudegevoelig.

Graaier | 29-07-20 | 21:50

Oké, dank. Zal nog eens aan haar vragen of ze het allemaal wel goed heeft uitgezocht.

Poesmobiel | 29-07-20 | 22:43

Er zullen rond Leerdam wel wat verdachte loodsen staan waar soms rook uit komt, maar niemand echt weet waarom...

DeterioraSequor | 29-07-20 | 21:25

Ook weer iets dat in geen MSM is terug te vinden. Geenstijl, het laatste bastion der onafhankelijke journalistiek, met het geweten op de juiste plaats.

kapoerewiet | 29-07-20 | 21:25 | 2

Twee keer per week een artikel dat je een euro waard is. 100 euro premiumgeld per jaar. Vind ik een mooi bedrag.

Knufter | 29-07-20 | 21:26

@Knufter | 29-07-20 | 21:26: ik ben al premiumlid. Moet alleen uitzoeken of die betaling een machtiging was of dat ik elk jaar mezelf eraan moet herinneren over te maken. Niet zo duidelijk.

kapoerewiet | 29-07-20 | 22:12

Protesteren!

Ruudjuh | 29-07-20 | 21:24

Zoeken op stichting is ook interessant.

Brentjeee | 29-07-20 | 21:23

Geen mens is hebzuchtiger en schaamtelozer dan een gelovige.

Rest In Privacy | 29-07-20 | 21:23 | 3

Amen

SterF... | 29-07-20 | 21:27

Dit dus. Hypocriet tot op het bot.

DrumPiet | 29-07-20 | 21:31

U weet het. Als fulltime prediker van het ultieme geloof van de ondergang door corona.
Zoek aub de verschillen tussen de wereld van de geloofsgekkies en uw scheldpartijen richting de corona-ongelovigen in uw ogen alhier in de panelen.
U komt ergens in de buurt van de Getuigen van Jehova, qua niveau.

Echt waar, analyseer uw bijdragen in deze toestand/discussie. Misschien dat niet uw ogen opengaan, maar dat u toch door uw oogharen eens kijkt en probeert te zien wat werkelijk gebeurt.

Sans rancune.

reservebelgië | 29-07-20 | 22:06

Ik heb de subsidiestromen van mijn stad onlangs eens nageplozen en ben me rot geschrokken. Vervolgens voelde ik een enorme woede naar boven komen en heb enige tijd zeer luid en hartgrondig gevloekt. Ik vloek zelden. De kat was die dag onvindbaar en de buren kropen schichtig weg achter de heg. Het was niet minder dan traumatisch. Ik kan geen kerk meer zien zonder te denken aan de miljoenen die daar tegen de plinten aan klotst. En maar zielig en armlastig doen. Van mij krijgen ze geen cent meer.

Wiebenick | 29-07-20 | 21:23 | 5

@Wiebenick | 29-07-20 | 22:12:
U, vooral u, mag mij gerust tot de wappies rekenen.
Zelf probeer ik altijd het grote perspectief te zoeken in veel dingen die in de wereld gebeuren. Niet alleen in mini-NL maar op wereldschaal te wegen wat de onderlinge belangen zijn. Wat de uitgezette strategiën ten doel hebben of een nuttige bijdrage kunnen leveren.
Ben zelf wel het overzicht aan het kwijtraken. De gekte slaat wereldwijd toe. Verwarring voert mijnerzijds de overhand.
Uw gerichte reaguursel betreffende de subsidiestromen in uw omgeving deed mij reaguren. Natuurlijk gaan de geldstromen altijd de verkeerde kant op! U bent toch volwassen neem ik aan.
U opwinden over subsidiestromen. En uw opwinden over de corona-gekte. Het ik niet precies begrijpen doen wat uw insteek is. Natuurlijk heeft een mondkapje niets te maken met subsidiestromen.

Maar uw corona-razernij die u hier in de panelen stort verbinden met subsidiestromen duidt toch bepaalde onverwerkte traumatische ervaringen.

Mijn advies. Vrijblijvend en kosteloos. Zit ff stil. Denk na, wat wil ik nou en wat is nou mijn mening. Formuleer dat en hou u daarbij.
Schuimbekkend in de panelen tekeer gaan wordt ook ontmaskerd.
Geloofswappies met het schuim op de mond onderspuwen en met een mondkapje op het corona-geloof uitdragen is de minimale marge tussen geniaal en gek.

Idioten hangen een geloof aan. Whatever. Nadenken is veboten.

Naschrift.
Uw schuimbekken over de geldstromen in uw eigenste buurt geeft toch beetje uw zicht op de/uw realiteit aan. Probeer niet al te dom over te komen. Heeft ook een weerslag op al uw vorige nogal Paulis/Prediker-dit is de enige reformatorische waarheid-achtige plempsels.
Degradeer niet uzelf.
Danku.

reservebelgië | 29-07-20 | 22:49

@reservebelgië | 29-07-20 | 22:49:
Srry taalfoutjes. Te laat voor correctie.
"Wat ik niet precies begrijp wat uw insteek is"
ter correctie naar boven gooit.

En uiteraard VerboTen.

reservebelgië | 29-07-20 | 22:58

@reservebelgië | 29-07-20 | 22:49: U bent aan het verkeerde adres. Ik daag u uit plempsels van mij te vinden die de enige waarheid prediken. Die zijn er niet. Ook het zgn schuimbekken vindt niet plaats. Eerlijk gezegd bezondig ik mij wel eens aan chargeren en uitvergroten van emoties om mijn punt te onderstrepen. Als liefhebber van taal kan ik soms de verleiding niet weerstaan. Dan hoop ik maar op een goede verstaander. De rest van uw invullingen en aannames laat ik graag aan u. Uw wijze woorden kunt u beter richten tot geachte reaguurder Stormageddon, die volgens mij wel in de staat verkeert die u hier zo beeldend beschrijft. Bedankt voor de moeite en alvast welterusten.

Wiebenick | 29-07-20 | 23:35
▼ 2 antwoorden verborgen

Klein bier. 1.800 miljard naar failed states. Weet u het nog?

Ridde Rogter | 29-07-20 | 21:23 | 4

@Kuifje-naar-Brussel | 29-07-20 | 21:48:
Hmmm. De Jager is met terugwerkende kracht ook vvd?
Of een congsi met Hugo?
De door u geliefde vvd gaat christendemocratische leugens uit de dood opwekken?

reservebelgië | 29-07-20 | 21:57
▼ 1 antwoord verborgen

Goed dat dit openbaar wordt gemaakt. Hulde.

DrumPiet | 29-07-20 | 21:22

Stiekem de kapper en de sportschool gecheckt.. Ze staan er niet bij. Raar..

Wasbakplasser | 29-07-20 | 21:22 | 1

Die website is brak. Mijn onderneming staat er ook niet tussen.

TheBurnerMan | 29-07-20 | 21:32

Tsja mijn buurman wou honderd euro lenen, ter overbrugging zegmaar. Niv zei nee. Twee dagen later stond de regeling op zijn rekening. Maar het was wat warm, weetje wat ik koop een airco... enzovoorts

niv01 | 29-07-20 | 21:21

Calvin Klein europe staat erin voor ruim 1 miljoen. Calvin Klein haalde wereldwijd vorig boekjaar nog een omzet van 3.7 miljar dollar. Het moederbedrijf PVH een winst van 440 miljoen.

Qippie | 29-07-20 | 21:20 | 2

You are joking!

SaintNick | 29-07-20 | 21:26

Oh en overkoepelende PVH staat er zelf ook in voor ruim 11 miljoen.

Qippie | 29-07-20 | 21:27

En zo ken ik plenty kleine bedrijven / ondernemers die voor de corona prima draaiden, buiten alle regelingen vallen en nu zo'n beetje naar de klote zijn.

Dat geld van de regelingen moet natuurlijk op een gegeven terugverdiend worden door de overheid dus reken maar op btw en andere belastingverhogingen en heffingen. Wel natuurlijk de verkiezingen dus U heeft nog effe rust.

AntonJansen | 29-07-20 | 21:19 | 1

Kon wel eens tegenvallen. Veel gemeenten staan op omvallen, dus de eerste belastingverhoging komen er al snel aan in 2021.

UpdateAvailable | 29-07-20 | 21:22

Hoe groter het begrotingstekort, hoe meer we ontvangen uit Brussel.

johoost | 29-07-20 | 21:19 | 2

Kijk, omdenken!

Rest In Privacy | 29-07-20 | 21:23

Als je met 28 man uit eten gaat moet je niet een broodje kaas met een glas melk bestellen om te proberen de rekening zo laag mogelijk te houden (terwijl de rest aan champagne en kaviaar zit).

UpdateAvailable | 29-07-20 | 21:24

Wow, mooi uitzoekwerk, mooie ophef, die waarschijnlijk alleen tot deze website behouden blijft...

LuNaTeeQ | 29-07-20 | 21:19 | 2

Deze schitterende scoop is al twee weken te vinden op de website van het uwv........

kokkie klaphaak | 29-07-20 | 21:36

@kokkie klaphaak | 29-07-20 | 21:36: zo is dat. Gewoon bij het UWV onder "pers berichten". Staan overigens wel meer dubieuze gevallen tussen, waaronder mijn werkgever.

Lochos | 29-07-20 | 23:46

Veel mooie beelden en schilderkunst hebben ze niet meer in die protestantse kerken.

SaintNick | 29-07-20 | 21:18

Toen Koolmees zei dat fraude niet viel uit te sluiten en een beroep deed op fatsoen wist je al dat ie een vrijbrief uitreikte.

gestoptmetroken | 29-07-20 | 21:17 | 1

Exact. Toen ik dat hoorde dacht ik al "OMG", dit gaat helemaal verkeerd. En ze gaan er niets aan doen.

Graaier | 29-07-20 | 21:29

Begint zowaar weer een beetje op het oude GS te lijken, roeren in de stront van corrupt NL.

Penus Decoratus | 29-07-20 | 21:15

Nou zeg, deze zag je echt niet aankomen !!
Svp ook zo n lijstje over EU bestedingen van noodfondsen enzo............

2CVOcean | 29-07-20 | 21:14 | 1

Er komen geen bonnetjes en het gedeelte geleend kunnen we als schenking zien. Er komt geen cent terug. De EU gaat zelf ook geld lenen en daar staan we ook nog garant voor. Zelfs de Duitsers waren subtieler met EIN REICH.

Rest In Privacy | 29-07-20 | 21:24

Dus als je als ZZP'er 20K per maand omzet draait kan je ook nog in aanmerking komen voor NOW (vraag dit uiteraard voor een vriend).

UpdateAvailable | 29-07-20 | 21:13 | 4

Nee, ZZP-ers kunnen de typhus krijgen. Behalve als ze 20K ex BTW in de maand omzetten, dan kunnen van die gelegaliseerde staats-roofpartij (er zal netto voor uw vriend nog zo'n 12K resteren) deze subsidiemachine bekostigen.

_pacman_ | 29-07-20 | 21:19

Als je inkomen als ZZP'er onder het sociaal minimum (€1500?) komt wel. Als overbrugging.

Rest In Privacy | 29-07-20 | 21:28

@Peter_la_Selie | 29-07-20 | 21:28: Yep, die regeling heet TOZO. Was eerst nog zo ruim dat je met een partner die voldoende verdiende ook gewoon geld overgeboekt kreeg. Was gelovig ik drie maanden zo. Dus een miljonaire met een man die een ton per maand verdiende kreeg het ook gewoon na een simpele aanvraag. Nu krijgen ze 1000 euro aan de maand. Leuk zakcentje en je hoeft er niets voor te doen. Wordt ook heel snel uitgekeerd en definitief gemaakt. Controle binnen de TOZO is net zo naadje als NOW.

Graaier | 29-07-20 | 21:35
▼ 1 antwoord verborgen

1,3M naar apotheken.
Logisch.

Pimp my Voortuin | 29-07-20 | 21:12 | 7

Hier in 020 werken vnl mensen die nauwelijks fatsoenlijk Nlds of Engels kunnen in de apotheek. Daarbij begrijpen ze nauwelijks iets van het systeem, gevolg enorme wachttijden omdat deze mensen alle kansen moeten krijgen. Kan me voorstellen dat daar subsidies naar toe gaan om deze achtergestelde mensen aan werk te helpen.

ultraman | 29-07-20 | 21:28

Apothekers? De grootste graaier van een apotheker zit in Groningen. Zijn naam is niet "zomer" maar............ Verkoopt voor 1 ton per jaar stimulerende middelen onder de toonbank wat in eigen zak verdwijnt en verdient netto 3 ton per jaar met zijn 4 apotheken.

enkelereisretour | 29-07-20 | 21:30

Jazeker, de apotheker!

threeheadedmonkey | 29-07-20 | 21:41
▼ 4 antwoorden verborgen

VV Oeken uit, altijd lastig.

_pacman_ | 29-07-20 | 21:12

Andermans geld uitgeven, it's sooooo easy...

EefjeWentelteefje | 29-07-20 | 21:11 | 1

Zooooveel money jonguh.

Brintabever | 29-07-20 | 21:24

Bij de Belastingdienst en het UWV steken ze geen poot meer uit hoor. Durven ze niet meer. Die zijn helemaal kapotgeshamed in het verbale geweld van het racisme 'debat'.

Schulzie | 29-07-20 | 21:10

Zie je wel, in ieder schuilt een politicus.

RickTheDick | 29-07-20 | 21:10 | 1

Heb je dat nou pas door?

Rest In Privacy | 29-07-20 | 21:38

Nog meer miljarden die weggepist worden. Precies zoals ik al had voorspeld in maart. Allemaal vanwege hysterie om een of ander flutvirusje....

Antiquerulant | 29-07-20 | 21:10

En jij subsidie, en jij subsidie, en jij en jij !
Over wie het gaat betalen doen we niet moeilijk, dat zijn uw klein-klein-klein kinderen.

OudeNederlander | 29-07-20 | 21:07 | 2

Wel op tijd je belastingen betalen anders krijg je 3 minuten later een brief uit naam van de koning.

_pacman_ | 29-07-20 | 21:13

@_pacman_ | 29-07-20 | 21:13: ja en als je niet meewerkt/betaald krijg je gewapend bezoek over de vloer (popo met deurwaarder).

IkwilJinekwel | 29-07-20 | 21:20

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl