achtergrond

Geenstijl

ONDERZOEK: Nasissers bijna altijd beige

Nasissers, we moesten het woord twee keer lezen maar dat zijn dus sissers die je na'en. Maar meestal loopt het met een sisser af.

Aldus een onderzoek onder 1312 inwoners van Utrecht, ook wel bekend als het Enschede van de Randstad. En we overwegen ook dit rapport te melden bij een meldpunt want het is weer een en al vreemdelingenhaat wat de klok slaat. "Ook de jongere mannelijke daders zijn volgens de respondenten (die met deze groep te maken kregen), in veel gevallen jongens met een migratieachtergrond. Een aantal respondenten zegt daarvan te balen, omdat het een bevestiging van de vooroordelen lijkt.

Dit racisme laat respondenten dan ook bepaald niet ongemoeid. Een van hen zegt: "Hoe ik het breng, is dat het allemaal heel erg gericht is richting één bevolkingsgroep **[mensen met een migratie-achtergrond]. Helaas is dat waar ik in de realiteit gewoon mee te maken heb gehad. Ik ga niet doen alsof dat niet is gebeurd, maar het is niet zo dat ik daardoor denk van ‘ze zijn allemaal per definitie slecht of... [...] *Alleen, als er iets stelselmatig iedere keer terugkeert, dan kan je daar wel toe verleid worden. Dus ik snap wel dat er mensen zijn in de samenleving die wel op zo’n manier gaan denken." *

Dehumaniseren kun je leren maar dat hoef je de volgende respondent niet uit te leggen hoor. "Dit doen ze voornamelijk tegen jonge witte mannen. Ten minste dat denk ik hè. Ik kan dat verder ook niet beargumenteren. Ik denk dat het gewoon een beetje, net als een stel hondenmoeten ze hun territorium afbakenen en dit is de manier waarop ze dat doen.

Enfin, er zit blijkbaar dus meestal een bepaald daderprofiel achter (seksuele) straatintimidatie. Je bent pas oud als je niet meer leert!

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Onverbiddelijk nieuw rapport geslachtstransities: "Kwetsbare Britse tieners gebruikt als voetbal, bewijs ontbreekt, dit is een systeemfout"

De avant-garde (wij, uw weblog, gewoon hier) kan het dossier 5 jaar te laat en tienduizenden verminkte kwetsbare tieners en adolescenten verder eindelijk overdragen aan de Zembla's en Guardians

@Spartacus | 11-04-24 | 19:33 | 206 reacties

Rabbijnrammer weer op vrije voeten

Er bestaat niet zoiets als een grondrecht op gevangenisstraf

@Ronaldo | 02-04-24 | 15:06 | 148 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.