achtergrond

Geenstijl

LIVE: Het dagelijkse vaccin tegen verveling

Zo thuiswerkers, hier je dagelijkse dosis Voelen Of Je Nog Leeft

Dag vier van het thuiszitten en niksdoen. Wij droomden over pizza's in klassieke Italiaanse restaurants, waar dieprode wijnen door weelderige serveersters die net iets te diep over je tafel bukten werden uitgeschonken. Daarna gingen we dansen in clubs waar de meeslepende muziek ons in zulke geestbevrijdende sferen bracht dat we de kristallen kommen vol gratis xtc die op de bar naar ons lonkten bijna onaangeroerd konden laten. Maar goed, toen werden we weer bruut wakker geapplaudisseerd door een sentimentele kudde coronaklapvee en sleepten we ons weer naar de doodsaaie eenzaamheid van een ruimte waar één 30 inch beeldscherm tussen vier muren de dagelijkse stroom aan snel uitdrogende coronagrappen de geest verder verdort, wachtend op de dagelijkse update van de coronacounter op de website van het RIVM. F5, F5, F5...
Update: Even Geduld AUB. RIVM-site doet een Brunobruinsje. Volgens onze techbunker: "Loadbalancer stuk, die zijn als intensive cares: als ze vol zitten gaan vallen er slachtoffers.."

RIVM: 18 overleden, 409 nieuwe, totaal 2460 mensen positief

"Sinds gisteren zijn 409 mensen positief getest op COVID-19, de ziekte die veroorzaakt wordt door het nieuwe coronavirus. Daarmee komt het totaal positief geteste mensen op 2460. Onder hen zijn 594 mensen die in de zorg werken; zij worden vaker dan andere groepen getest. 
18 patiënten zijn sinds de vorige update overleden aan COVID-19. In totaal zijn er nu 76 mensen overleden aan de ziekte. De leeftijd van de overledenen ligt tussen 63 en 95 jaar. In totaal zijn 489 patiënten opgenomen (geweest) in een ziekenhuis.
De meeste positief geteste mensen wonen in de provincie Noord Brabant, namelijk 870 personen. Daarna zijn de meeste positief geteste mensen gemeld in Zuid Holland (312). Limburg (301). 
Door de NIVEL Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg -peilstations zijn afgelopen week 9 infecties gerapporteerd, waarmee dit totaal 17 wordt."

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.