Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

"Houtkachels moeten DOOD want Blanke Man"

Last night in Sweden. Een verbod op het opslaan van brandhout op eigen land

Social

Hilarisch alsook zorgwekkend nieuwsbericht (uit Zweden) voor u door de Google Translate gehaald. Om hoofdschuddend te lezen bij 't knapp'rend haardvuur.

+ De regering zet nieuwe stappen in de richting van houtverbranding met nieuwe wet
+ De poging om houtkachels te verbieden is vorig jaar mislukt
+ De verplichte vergoeding - bijna SEK 3.000 per houtstapel - maakt het goedkoper om in de toekomst met olie te stoken

Volgend jaar zal het veel moeilijker zijn om brandhout te hanteren, althans op kleine schaal. Zweden neemt macht tegen kleinschalige en private houtverwerking en introduceert een vergoeding van SEK 2.900 per houtstapel om brandhout op te slaan op zijn eigen land in de buurt van openbare wegen. De wet is het nieuwste offensief van de regering tegen het verbranden van hout sinds de poging om houtkachels te verbieden mislukte in 2019.

Volgend jaar moet iedereen die brandhout op zijn land wil opslaan, 2.900 SEK betalen en een vergunning aanvragen bij de Zweedse transportadministratie, meldt SVT Nyheter. Het verbod is ook van toepassing op zuiver particuliere houtopslag op hun eigen terrein of op hun eigen land - zolang er een openbare weg in de buurt is.

"Bewolkte politieke trends"
De kwestie kreeg in de hoofdstad een impuls in 2012, toen het boek van de Noor Lars Mytting over houtverbranding, een verkoopsucces werd in de hele Noordse regio.

===
Tussenschrift van Pritt
Dat boek
De Man en Het Hout is waarlijk een bijbel en een gids voor een beter bestaan. Sindsdien deug ik. Zelden zoveel geleerd over bomen, houtsoorten, bijlen, kettingzagen, kloven, hout stapelen, drogen en stoken. Fenomenaal opgeschreven ode aan de zelfvoorzienende man met eigen huis en haard. Als Sjinkie dit boek gelezen had, had-ie nooit thinner in z'n houtkachel gegooid. Wees geen Sjinkie. Koop dat boek.
===

"Het succes van zijn boek kan te maken hebben met turbulente politieke trends van die tijd," maakte de populaire avondkrant Expressen van de Bonnier Group zich zorgen over een analyse in het voorjaar van het volgende jaar, geschreven door journalist Arne Lapidus. "Houtkap is een duidelijk mannelijke activiteit, en houtnostalgie gaat terug naar de oude Noorse gebruiken," werd het verder genoemd.

Het Nordic Museum waarschuwde in dezelfde krant dat houtverbranding een soort symbool van zelfvoorziening zou kunnen worden, en in tegenspraak met een meer ideale toekomstvisie, waarbij iedereen op gelijke voet afhankelijk is van de samenleving.

"Het is niet zonder problemen dat bastions worden gecreëerd die indruisen tegen idealen van gelijkheid en integratie", vertelde de etnoloog Jonas Engman van de autoriteit aan de krant.

"Risico dat mensen controle over het bestaan krijgen"
Volgens het Nordic Museum is houtverbranding een uitdrukking van heimwee naar de voormalige boerenmaatschappij en het huis van de mensen, en naar hoe we hulde brengen aan de inheemse gemeenschappen als zelfvoorzienend.  Engman merkt op dat het bos niet alleen een bedreiging vormt voor vrouwen en de integratie van immigranten, maar dat het ook het risico loopt om Noordse mannen het idee te geven dat zij het zelf zijn en niet de autoriteiten die hun bestaan beheersen. Maar volgens de autoriteit zijn er verschillende gebieden die op deze manier problematisch zijn, waar mannen nog steeds taken uitvoeren die wettelijk door deskundigen moeten worden uitgevoerd.    

Grillen, timmerwerk op huizen en hout hakken zijn mannelijke scènes.
Ze geven ons het gevoel controle te hebben over ons eigen bestaan. Dit zijn gebieden die worden versterkt en waar vrouwen geen toegang hebben, vertelde Patrik Engman aan Expressen en vervolgde:  - Dit is Noords hout, dat is het ding ... Ik ben ervan overtuigd dat er diepe conservatieve waarden zijn die we niet willen zien.

Houtkachelverbod in rook op
In 2018 besloot de Zweedse Raad voor Volkshuisvesting, Bouw en Planning om houtkachels, zelfs bestaande, te verbieden. Maar toen - letterlijk - bracht het het huis naar de hel. Boze burgers begonnen hun houtkachels naar de regeringskantoren, de Zweedse nationale raad voor huisvesting, bouw en planning en verantwoordelijke ministers te sturen, en de regering moest zich terugtrekken.  "De regels van de Zweedse Raad van Volkshuisvesting, Bouw en Planning voor houtkachels zijn verwijderd," las een persbericht van de Zweedse Nationale Raad van Volkshuisvesting, Bouw en Planning, waarin stond dat het verbod was opgeheven toen de regering de autoriteit vroeg om te onderzoeken of het verbod echt nodig was.    

Een gefrustreerde Jonas Engman becommentarieerde de kwestie in Aftonbladet. "Thuis beslis ik, en dan moeten de omgeving en het klimaat buiten beschouwing worden gelaten", zei hij tegen de linkse krant.

Reaguursels

Inloggen

Waar ik in Zweden geweest ben is controle op deze maatregel zo goed als onmogelijk, als je betracht hoe dun het land bevolkt is (m.u.v. enkele stedelijke gebieden). Kortom ik hou het op een proefballon

Dutch_Viscount | 06-01-20 | 14:47

van mij mag iedereen lekker de kachel aan, maar dat laatste stukje conspiracy gelul dan heb je echt hulp nodig,

menage | 06-01-20 | 13:34

> "Volgens het Nordic Museum is houtverbranding een uitdrukking van heimwee naar de voormalige boerenmaatschappij en het huis van de mensen,"

Ehhh.... het 'huis van de mensen' is een iets te letterlijke vertaling van de term 'folkhemmet' die beter vertaald kan worden met 'verzorgingsstaat' of 'volksstaat', hiermee doelende op de van-de-wieg-tot-het-graf verzorgingsstaat waar de Scandinavische landen bekend om stonden. Het is een term uit de jaren '30, destijds gebezigd door de (sterk nationalistische) sociaaldemocratische partij in Zweden.

Voorgeenchanterikpeu | 06-01-20 | 13:33

Wat is dat opa op de foto? Nou, gender neutraaltje, dat zijn Opa en Oma voor een openhaard zitten te genieten met een lekkere glas wijn en een sigaretje. Heh, bah Opa, dat kan toch allemaal niet. Nee, sorry...

salsaparilla | 06-01-20 | 13:09

Terug in de tijd met de vertwijfelde medemens.

ET007 | 06-01-20 | 11:54

Fulgorant schoorsteenreiniger is hier bij mij nergens meer te krijgen. Allemaal van de schappen gehaald. Is dat bij jullie ook zo? Dan zijn ze houtkachel stoken al aan het ontmoedigen. Krijg je meer schoorsteenbranden. Kunnen ze daarna roepen dat houtkachel stoken gevaarlijk is en stemt het hele parlement voor een houtkachelvverbod. Kan iemand extra fulgorant importeren dan?

DitjaarkrijgikAOW | 06-01-20 | 11:31 | 1

Je kunt ook gewoon goed stoken - droog hout, voldoende lucht - en de schoorsteen voldoende vaak vegen, dat werkt een stuk beter dan 'schoorsteenreiniger'.

Voorgeenchanterikpeu | 06-01-20 | 13:27

"..... die indruisen tegen idealen van gelijkheid en integratie"
Een hele enge dit. Hier worden 'idealen' als zijnde vanzelfsprekend
opgedrongen. Blijkbaar moeten houtstokers integreren in hun eigen samenleving ??

Wekkertje | 06-01-20 | 10:12

Agenda 21 \ 30.

endofdays | 06-01-20 | 09:21

Dit is onzinnieuws. Ik woon in Zweden en dit is je reinste flauwekul. Stemmingmakerij

Stelletjeknakkers | 06-01-20 | 09:03 | 12

@Stelletjeknakkers | 06-01-20 | 13:12: 'het partijfeuilleton van de Sverige Demokraterna'

Kom op knakker, zet die televisie nu eens uit, leg Dagens Nyheter/SvD/Aftonbladet/Expressen even neer en ga eens een praatje maken met wat Zweden. Mocht je op Södermalm of Östermalm of in Danderyd wonen dan kan ik je aanbevelen om je even naar elders te begeven voor een wat genuanceerder resultaat. Je zult er al snel achter komen dat "het partijfeuilleton van de Sverige Demokraterna" (wat overigens dubbel is, "demokraterna" betekent "de demokraten" (bestemde vorm zonder lidwoord) dus hier staat "de de Zwedendemokraten") eigenlijk goed weergeeft wat een groot deel van de bevolking denkt. Dat Fria Tider het soms op een loopje neemt met de letterlijke waarheid, ja... dat geef ik je. Het is vergelijkbaar met een SD en AfS-gerelateerde versie van Aftonbladet (de krant van de vakbeweging en de sociaaldemocratische partij). Een iets genuanceerder blik op de werkelijkheid is te vinden in Nyheter Idag ofschoon ook daar regelmatig stemming wordt gemaakt. Dat geldt voor alle media dus in dit opzicht is er niets nieuws onder de zon.

Toch zijn deze alternatieve media onontbeerlijk in het extreme mediaklimaat in Zweden waar een flink deel van de reguliere media staatssteun krijgt en vergeten lijkt te zijn dat het hun taak is om de machthebbers te bewaken, waar de televisie en radio extreem slagzijde maken naar de linkerkant van het politieke spectrum en direct (SVT (televisie) en SR (radio)) danwel indirect afhankelijk zijn van de staat voor hun brond van inkomsten. Waar de "minister van justitie" onlangs weer blijk gaf van zijn verwrongen idee over wat democratie nu eigenlijk betekent toen hij beweerde dat de kritiek op de "regering" door de "conservatieve" oppositie (tussen aanhalingstekens want een Zweedse "conservatief" zou in veel andere landen als een "progressief" worden gezien) een voorbeeld was van hun "verachting voor de democratie".

Wie wind zaait, zal storm oogsten. In Zweden is de afgelopen decennia de nodige wind gezaaid, het wachten is op het uitbreken van de storm. In de opiniepeilingen is SD nu de grootste partij en lijkt S (de sociaaldemocratische partij) de neergang vooralsnog niet te kunnen stoppen.

Voorgeenchanterikpeu | 06-01-20 | 14:02

@Stelletjeknakkers | 06-01-20 | 13:55: Nee hoor, de gemeente is juist geen staatsorgaan. Zweden heeft - of had - een traditie van verregaand gemeentelijk zelfbestuur. Wikipedia heeft er het nodige over te zeggen in 't Zweeds - de Nederlandse referentie gaat naar 'Gemeentedienst' wat natuurlijk iets heel anders is.

sv.wikipedia.org/wiki/Kommunal_sj%C3%...

Voorgeenchanterikpeu | 06-01-20 | 14:19
▼ 9 antwoorden verborgen

Ik wacht op een verbod op het uitademen van CO2

Mark zit te Dutten | 06-01-20 | 09:00

We leven in een land vol mongolen en politieke amateuristische kneuzen.
Gas afschaffen en dan bio-massa centrales subsidiëren...... Amateurs.
1 houtkachel is niet zo erg in een woonwijk en als die dan ook niet gestookt wordt bij windstilte dan valt het mee. Maar tegenwoordig heeft half debiel Nederland een houtkachel en in de tuin ook nog een vuurkorf. De luchtkwaliteit in Sydney is momenteel beter dan in mijn wijk. En dan ook nog eens stoken met nat of afval hout en bij windstilte en dat alles onder het mom van gezelligheid.
Het is net als met de vreugdevuren op Scheveningen. Een paar pallets in de fik is niet erg maar een stapel pallets van 40 meter hoog wel. Het is alsof niemand nog kan nadenken in dit land. Maar zeg er maar niets van want dan kun je een paar tikken krijgen of ze kijken je aan alsof jij gek bent.... Het is toch gezellig of traditie? Kudtvolk dat is het.

Pete_1968 | 06-01-20 | 08:39 | 1

Dit topic gaat over Zweden, wel gelezen?

JJMS | 06-01-20 | 10:49

Ik heb geen eens een kachel. Mooi goedkoop

Aussie_dude | 06-01-20 | 08:15

Edit- laat maar grap is net al gemaakt.

Rest In Privacy | 06-01-20 | 08:03

De hout kachels dat daar wordt gebruikt is een gesloten systeem. Ze zijn hoog rendement en de typische houten verbrandingsgeur bestaat niet meer. Je stookt minder en meer warmte.

Extra.Paracetamol | 06-01-20 | 07:55

Mytting, de kerkvader van het witte cis-patriarchaat.
(kon niet laten)

Rest In Privacy | 06-01-20 | 07:50

Opbokken met die houtkachel. Leuk wanneer je in een buitengebied woont. Echter in een stadse woonwijk is het k#t. Mechanische ventilatie trekt de rook van de buren binnen. Zome

thekolere | 06-01-20 | 07:47 | 3

Tja, mechanische ventilatie is natuurlijk ook wel een Vinex dingetje.
Ga je schamen, burgâh.

schoon-schip-maken | 06-01-20 | 07:53

Ruikt het ook nog eens lekker

Wekkertje | 06-01-20 | 10:16

Mechanische ventilatie zou lucht uit lager gelegen delen van het huis moeten trekken om die boven het dak uit te blazen. Als de buren stoken tijdens een inversie - als de rook laag boven de grond blijft hangen - kan dit gebeuren maar normaliter zou het geen probleem moeten zijn. Zit je ventilator misschien verkeerd om?

Voorgeenchanterikpeu | 06-01-20 | 14:12

Het hou(d)t niet op.... niet vanzelf...

Rico den Hollander | 06-01-20 | 07:43 | 1

Het hout je in ieder geval lekker bezig.

schoon-schip-maken | 06-01-20 | 07:48

Niets is verboden zolang jmen er maar genoeg voor wil betalen.

Rest In Privacy | 06-01-20 | 07:40

Krijg altijd zo'n vieze smaak in me mond van dit soort figuren... Om dat eruit te krijgen moet ik de hout gestookte bbq aan te slingeren, paar ribs te roken en aangezien het winter is zal ik er een vuurkorf bij moeten zetten voor warmte..

Barkruk2 | 06-01-20 | 07:27

Hele bossen verdwijnen in biomassacentrales, maar een kleine biomassacentrale thuis mag niet.

zeeman73 | 06-01-20 | 07:25

Zo'n mooi land hebben en het eigenhandig af willen breken om maar te deugen.

De vries, Henk. | 06-01-20 | 07:09

Vervelende "hoogopgeleide" brilsmurfen die niets toevoegen en nog nooit een dag in hun leven hebben gewerkt. De enige ervaring met zweet hebben ze opgedaan tijdens spinning of squash. Zorgvuldig gestileerde föhnkoppen die anderen de maat nemen met hun ethiek en moraal. Laat die winter maar komen.

Rest In Privacy | 06-01-20 | 07:07

Volgens die link is dat boek alleen nog als e-Book verkrijgbaar. Voor de echte e-Man.

Doctor Honoris Causa | 06-01-20 | 06:59

Altijd weer die communisten. Ze willen gewoon niet dat mensen op hun eigen stukje leven zonder inmenging van de staat, ze willen iedereen in ghetto's proppen en dan gecontroleerd uitroeien.

sarcastro | 06-01-20 | 06:45

Wat?! Inderdaad hilarisch en tegelijk doodeng. Zweden is toch zo’n beetje het gidsland voor radicaal, ideologisch links. Zal me niets verbazen als er in Nederland radicale linksmensen ook fantaseren over zo’n verbod, tegen tuinkachels, barbeques en open haarden. Meer controle over het (domme, witte, mannen) volk.
Een lekkere veilige feminiene maatschapij....

ratelaar | 06-01-20 | 06:17 | 1

Nee, niet allemaal. Ik leef mee met geplaagde vredelievende volk hier.

Rest In Privacy | 06-01-20 | 08:20

Een schuur in de tuin en hoppa, 2999 SK gespaard. Sukkels.

Lt-Kol Kilgore | 06-01-20 | 06:06

Vreemd, ik lees toch iets anders in het oorspronkelijke artikel.
1. Het gaat om hout dat je (op je eigen grond) langs de kant van de openbare weg legt, klaar om in vrachtwagens opgeladen te worden. Niet om je paar kuub in je eigen tuin.

Je hebt hier toestemming voor nodig omdat het laden van het hout voor gevaarlijke situaties kan zorgen (is echt zo, spreek uit ervaring). Vroeger kon dat gratis nu gaat die toestemming dus kosten.
2. Geldt enkel voor hout langs openbare weg, niet op de vele kleine privaatweggetjes in de bossen.

Voor veel Zweden die een eigen stukje bos hebben en voor eigen houtvoorraad zorgen verandert er niets.

Toch even beter je bronnen checken GeenStijl

dukath | 06-01-20 | 06:02 | 4

Sterker nog, er lijkt te staan dat de vergunningplicht voor die opslag ook al bestond, maar tot nu toe gratis was. Ze hanteren een vergelijkbare taktiek als hier: als een onmiddellijk verbod niet haalbaar is maak je het gewoon flink duurder. En de gebruikte argumentatie eromeen is nog steeds doodeng: we kunnen niet hebben dat sommige mensen onafhankelijk durven te leven.

Muxje | 06-01-20 | 08:15

@Muxje | 06-01-20 | 08:15: je hoeft er echt niet meer achter te zoeken dan inkomsten verhogen voor de staat. De koppeling met onafhankelijk leven is stemmingmakerij. Nogmaals, het gaat om plekken waar men de openbare weg gebruikt om hout te laden, niet voor opslag in je tuintje. Het hout mag dan wel op eigen grond liggen, de zware vrachtwagen die het komt inladen staat wel op de openbare weg.

dukath | 06-01-20 | 11:31

@dukath | 06-01-20 | 11:31: Houtstapels voor privégebruik - die ook onder deze regeling vallen - worden niet door zware vrachtwagens gehaald (of gebracht), hooguit door een trekker met aanhanger. Als je deze nieuwe belasting (want dat is het) zit in de context van eerdere pogingen om houtstook aan banden te leggen - het al genoemde voorgenomen verbod op houtfornuizen en de daaraan voorafgaande (uit Denemarken overgewaaide) suggestie om energiebelasting te heffen op hout uit eigen bos - dan wordt duidelijk dat het hier om meer dan alleen een inkomensverhoging voor de staat gaat. De "regering" heeft een broertje dood aan ongereguleerd (als in 'niet belastbaar') energiegebruik, of het nu om hout of waterkracht of wind of zon gaat. Er is ook een offensief aan de gang tegen kleinschalige waterkrachtcentrales - denk hierbij aan installaties die een paar kilowatt leveren voor gebruik op een afgelegen boerderij, vaak gebouwd op plaatsen waar al eeuwenlang een watermolen in gebruik is.

Voorgeenchanterikpeu | 06-01-20 | 13:22
▼ 1 antwoord verborgen

Geinig. Werkt misschien in de onderste paar provincies ( Gotaland en daaronder ). De rest - het echte Zweden dus - steekt de Husqvarnamiddelvinger op en kapt nog een bosje. En zo hoort het ook.

Graaisnaaiert | 06-01-20 | 04:59

Houthakken staat gelijk met werken .
Dat moeten we toch niet willen .
Slechte voorbeelden voor doet .

likmegaties | 06-01-20 | 04:54

Dit stemt overeen met de heilig verklaring van Sint Greta
Van Het Klimaat (geprezen zij haar naam).
En hoe bestuur en politiek vijanden van het volk zijn.

Iggy_Plop | 06-01-20 | 04:40

OT: Ricky Gervais was geweldig bij de Golden Globes vandaag!

sjuul69 | 06-01-20 | 03:48

Aan elk feestje komt een eind. Ook na 150.000 jaar houtstook

Stevo365 | 06-01-20 | 03:00 | 1

Zelfs aan het leven komt een eind, doorgaans na zo'n 80 jaar. Met of zonder houtstook.

Here's Freddy | 06-01-20 | 08:57

Houtkachels verbieden en biomassacentrales vet subsidieren.
De nieuwe logica?

Bret24286011 | 06-01-20 | 02:42 | 1

Uiteindelijk leggen beide het loodje. Geen probleem dankzij kernenergie. Aan dat laatste moet links nog even wennen.

NPOlitiekgekleurd | 06-01-20 | 04:18

Linkse mensen zijn zwaar krankzinnig en moeten niet de mogelijkheid hebben hun waanzin te verspreiden door middel van geschriften op dood hout ! In het gesticht met die lui.

Zelf al lang het gekkenhuis ontsnapt en woon in Azië, alwaar ze dan weer te weinig doen aan het milieu maar ok...

GerMonster | 06-01-20 | 02:41

Pippi Langkous, Volvo, Ingmar Bergman, en IKEA, de Zweden kunnen dus wel reëel zijn als ze dat willen.

MickeyGouda | 06-01-20 | 02:36

Gaat hier ook gebeuren. Zie ook dat ze zachtjes aan van biomassa subsidie afstappen. Want ze kunnen openhaarden/kachels moeilijk gaan verbieden ivm met klimaat als je biomassa goed voor het klimaat is.

Snap_het_ook_niet | 06-01-20 | 02:35

Het woord vuur komt ook voor in vuurwerk, aangezien het het om een totaalverbod gaat kunnen we geen half werk leven.

keistad | 06-01-20 | 02:06

Zweden dient geboycot en liever nog vernietigd te worden. Ja, ja, ik hoor u alweer "waarom" vragen.

Nou, omdat ze nadat ze hun eigen land compleet naar de linksdragende kloten hebben geholpen nu langzaamaan hierheen komen om met hun grote bek hetzelfde te komen doen, wegens linkse dogma's en tunnelvisie.

Dan is er nog Greta Thunberg, dat autistische Klimafaat-kutjong. How dare you? Lust u nog peultjes?

Vattenfail VØgelblënders. Heeft u die hautaine duujjjjjjzame zenuwen-reclame over de toekomst van onze Noordzee weleens gezien? Nederland nog verder naar Belanus en er nog trots op zijn ook. Ja, ik weet het, kassa.

Ikea. Dat mag wel maar een open haardje niet?

U ziet, redenen genoeg. Daarom dus weg met Zweden. Twatter POTUS Donald aub maar dat Zweden eigenlijk een Iraanse buiten-provincie is ofzo, lost het probleem zich misschien ook wel op.

Ik wil geen Zweedse proeftuin zijn. Ik wil m'n land terug. Nexit nu!

Kinkfactor | 06-01-20 | 01:27 | 4
-weggejorist-
Wekkertje | 06-01-20 | 10:21

@Renkum0317 | 06-01-20 | 09:52: Denk eraan dat je niet naar Spotify luistert (Zweeds), niet via Klarna betaalt (Zweeds), zorg ervoor dat er geen SKF kogellagers in je huis komen (staat voor 'Svenska Kullagefabriken' oftewel 'de Zweedse kogellagerfabriek'), je je reet niet met Edet pleepapier afveegt (Zweeds, de fabriek staat hier zo'n 10 km vandaan), je geen Stora Enso papier gebruikt, geen Södra of Derome of een van de vele andere merken hout, je... welaan, ik denk dat je het begint te begrijpen? Zweden is groot en veelzijdig, het land is veel meer dan de politiek correcte nonsens die de "regering" en hun lakeien je voor willen spiegelen.

Voorgeenchanterikpeu | 06-01-20 | 18:12
▼ 1 antwoord verborgen

Ook veel te mannelijk, dat hout en dat zelfredzaamheid. Sissy's zijn er nodig. Spijkerbroek is ook wel veel te mannelijk. Misschien zijn jurken en leggings beter voor de integratie van de boze witte mannen in den vreemde culturen.

Wim Venijn | 06-01-20 | 01:22 | 4
▼ 1 antwoord verborgen

Het schijnt dat houthakken testosteron verhoogd.
Dat is inderdaad niet bevorderlijk voor de idealen gelijkheid en integratie.

MistaRazista | 06-01-20 | 01:15

Jammer. Gewoon verbieden die smeerlapperij. Ga maar in een plaggenhutje in Siberië wonen als je hout wilt stoken.

jcvjcvjcvjcv | 06-01-20 | 01:12 | 3

Tsss...

Sjeik-Sjotum | 06-01-20 | 01:14

Weet je wie ook mensen naar Siberië liet sturen?

Rest In Privacy | 06-01-20 | 01:16

@Gulliver | 06-01-20 | 01:16:

Jazeker, dat was een oeroud gebruik. Misdagigers van allerlei snit, waar de tsaristische maatschappij een hekel aan had, verdwenen voor altijd naar die contreien.
Dát bedoelde u toch? Evocatus
.

Evocatus | 06-01-20 | 02:33

De regering is bang voor brandstapels.

Astroturfer | 06-01-20 | 01:02 | 1

regering in Zweden is eerder bang voor bommen en granaten, wat redelijk gewoon is geworden in Zweedse steden.

Schepvogel | 06-01-20 | 05:23

Maar als je nou eens beargumenteert dat het hier om een insectenhotel gaat, mag je dan wel een houtstapel hebben?

Verbandmeester | 06-01-20 | 00:59 | 1

Het kost veel meer geld om een vergunning voor een hotel te krijgen.

KlauwnBassie | 06-01-20 | 06:27

Sjeik Sjotum blijft stoken tot het bittere einde!

Sjeik-Sjotum | 06-01-20 | 00:54

Gezelligheid, voorbij die tijd.

kloopindeslootjijook | 06-01-20 | 00:40

Bosbranden maken toch gewoon deel uit van de natuur en het klimaat?

kloopindeslootjijook | 06-01-20 | 00:38

Is ook n soort vuurwerk eigenlijk

DinkyToy | 06-01-20 | 00:38

Ben net over geschakeld op mijn eigen biomassacentrale en dan mag ik daar 267 pleuro voor aftikken.

thomas hagen | 06-01-20 | 00:27

Overheden zien graag hun inkomsten veilig gesteld. Iedereen zo veel mogelijk afhankelijk maken van een energiesoort waar de overheid het meeste aan kan verdienen. Een klimaat-massa-hysterie is een prima middel om inwoners toe te drijven naar de door de overheid gewenste soort energievorm en dus overheidsinkomsten. Overheidsfalen kost nu eenmaal bakken met geld.

Ruikbaard | 06-01-20 | 00:22

"Thuis beslis ik en dient het klimaat buiten beschouwing gelaten te worden". En zo is dat.
Wat de linkse gek doet, moet ie zelf weten, maar hier brandt de kachel. Ook hier komt de belastingdienst straks de houtstokers wel even fiks belasten. Rutte vindt het vast een geweldig idee van die Zweden.

*Alvast ondergrondse stookolietank voor onder de tuin zoeken doet*

Kopieerapparaat | 06-01-20 | 00:19

Vorig jaar een rondleiding gevolgd bij de Cu Chi tunnels alwaar de VC konden stoken en koken zonder rook te produceren. Lezen maar niet uitprinten, de klimaatmaffia kan dit als bewijs tegen U gebruiken wikivisually.com/wiki/Ho%C3%A0ng_C%E1...

HdJ | 06-01-20 | 00:17

Wilt u een houtvuur?
Dan koopt u maar een 4k oled scherm en een open haard video.

de honden blaffen... | 06-01-20 | 00:03 | 1

Die worden met een groot smerig vrachtschip hierheen gebracht, samen met tig prullaria van Ali Expres die na een paar maanden in de plastic soep verdwijnen.

kloopindeslootjijook | 06-01-20 | 00:45

Typische linkse heilstaat. Wanneer de mensen niet de geweldige dingen doen waarin zij geloven worden ze publiekelijk te kijk gezet. Heeft dat niet het beoogde resultaat dan gaan ze dwingen met regels. Wanneer dat niet werkt strengere regels. Als dat niet werkt dan...... De geschiedenis heeft één en ander meerdere malen het resultaat getoond.
Pas op voor links met zijn fanatieke volgelingen.

metdedag | 06-01-20 | 00:03

Ongeveer naast ons huis gaat het Zweedse Vattenfall de grootste houtkachel ter wereld in Diemen bouwen........

flashforward | 06-01-20 | 00:02

OT Iraakse sjieten (dat ligt althans voor de hand) proberen Amerikaanse ambassade in bagdad te raken en schieten landgenoten dood net voor de groene zone. Wat waarschijnlijk soenieten zijn en dus hebben die losers toch hun zin.

Rest In Privacy | 06-01-20 | 00:00 | 2

Iran gaat terugslaan, Trump daar weer over heen enz enz.

sprietatoom | 06-01-20 | 00:15

De communisten zijn knettergek geworden. Zelfs Stalin zou dit te extreem vinden. Man man man. Ik bedoel mens mens mens.

Bamberger Reiter | 05-01-20 | 23:53 | 3

nu overdrijft u. Stalin vond niks extreem.

Rest In Privacy | 06-01-20 | 00:02

@Langshetrandje | 06-01-20 | 00:02: Wellicht heb ik me van de stijlfiguur hyperbool bediend maar de boodschap is duidelijk toch haha. De Linkse Kerk is zö gek dat het wel slechte satire lijkt.

Bamberger Reiter | 06-01-20 | 00:13

@Bamberger Reiter | 06-01-20 | 00:13: De werkelijkheid heeft satire allang ingehaald vrees ik.

reagluurder010 | 06-01-20 | 08:31

Dit is waar de overheid voor bedoeld is me dunkt.

R. Skickr | 05-01-20 | 23:49

Hier in Scotland stookt iedereen gecombineerd. Olie of lpg CV plus hout en kolen. De kolenboer heeft een goed bestaan. De afval container mag gevuld worden met alles wat je wilt. Het lijkt een sprookje. Jullie worden hardt genaaid door Rutte.

bigstone | 05-01-20 | 23:45

Alle kiezers worden compleet genaaid met energie door de politiek.

Hadden we eerst zelf onze energieproductie en energie inkoop in eigen bezit zijnde een gezamenlijk publiek goed van en voor het land en inwoners van het land.

Nu is alles naar markt gebracht en verkocht en is het min of meer opgeconsumeerd. Ter compensatie van dit gemis van rendement op bezit zullen de belastingen op energie alleen maar verder gaan toenemen de komende jaren en zal de overheid alles op alles zetten om de burger afhankelijk te laten zijn van belastbare energie voorzieningen.

Tee Of Cup | 05-01-20 | 23:39

Zie de tegel van
Mika6101 | 05-01-20 | 21:30
Het lijkt wat anders te liggen.

Frau Merkel | 05-01-20 | 23:39 | 2

Doel is nog steeds minder boomstammetjes beschikbaar voor de haard.

toperwtje | 06-01-20 | 02:04

@toperwtje | 06-01-20 | 02:04: Nee het doel is belastinginkomst. Het gaat niet om brandhout. Maar om gekapt hout dat langs de kant van de weg ligt om opgehaald worden door de fabriek.

Mika6101 | 06-01-20 | 08:39

In Zweden zijn nog achterlijker dan hier. Die haten zichzelf.

HaatbaardKnipper | 05-01-20 | 23:38 | 2

Correct en tevens juist

DinkyToy | 06-01-20 | 00:40

Hier haten ze elkaar. Dat is ook wat waard en schiet je tevens niks mee op.

Rest In Privacy | 06-01-20 | 08:24

Onvoorstelbare waanzin gewoon

kwartjes | 05-01-20 | 23:32

Kenia dat is pas een leuk land!
Alleen niet voor Amerikanen

laurentius | 05-01-20 | 23:29

Als er nou nog meer mensen (electrisch) gaan fietsen komt er vanzelf een omslagpunt.
Die scherpe houtrooklucht ruik je in de hele stad en slaat op je longen.

snapal | 05-01-20 | 23:29

Zijn gekozen bestuurders, dus de meerderheid van de Zweden heeft een steekje los.

Dutch_Holland | 05-01-20 | 23:26 | 1

Nee dat is niet zo: dit soort dingen staan nooit in de verkiezingsprogramma’s, dus kiezers hebben dan er niet voor gekozen.

Tee Of Cup | 05-01-20 | 23:34

*stukje Amazone-regenwoud in de fik steken doet*

OverdaanDerOnderheid | 05-01-20 | 23:25

Wat is nou de link met de openbare weg? Iemand? Rare jongens, die Zweden.

Amsterdamsko | 05-01-20 | 23:25 | 1

Hmm... misschien iets met electriciteit.
Ligt je perceel aan de openbare weg, dan moet de overheid voorzieningen voor electriciteit aanbrengen, zoiets?

Papa Jones | 05-01-20 | 23:27

Het is allemaal nep, ondertussen lopen ze het hele midden oosten plat te bombarderen, hebben ze daar geen schuldgevoel bij?bij al die vervuiling, en mensenlevens, ze vallen een land binnen en noemen het daarna verdedigen, die hele EU is 1 nazi zooitje bij elkaar. maar iedereen stemt straks toch weer braaf vvd/pvda, en de cirkel is weer rond, en het begint weer van vooraf aan

Davidaames | 05-01-20 | 23:24

Wat is hier nou het probleem? Vrouwen kunnen toch ook gewoon een bijl pakken en hout hakken? Ik snap hier werkelijk geen hout van!

Amsterdamsko | 05-01-20 | 23:22

Mijn houtkachel is honderd procent duurzaam.
Ik gebruik geen fossiele brandstoffen.
Met een warmtepomp zou ik wél (gedeeltelijk) fossiele brandstoffen moeten gebruiken.
En nu héél snel kappen met die houtstookrazzia's!

Papa Jones | 05-01-20 | 23:18

Greta heeft haar beeldmerk al vast laten leggen. Betalen.

Rest In Privacy | 05-01-20 | 23:15 | 1

Stop eerst eens met die achterlijke cruiseschepen. Maar nee.

kloopindeslootjijook | 06-01-20 | 00:46

Houtstookverbod kijk daar kunnen we wat mee, is ook te handhaven gewoon aanbellen bij het huis dat zijn buren in de rook zet. flinke boete van 10.000 euro per overtreding opzetten en probleem opgelost

Petroselinum crispum | 05-01-20 | 23:14 | 3

Prima voorstel! Ik stik de moord door dat gestook van de buren.

piloot47 | 05-01-20 | 23:41

Milieu engerd. Gheyl he: verbieden.

HaatbaardKnipper | 05-01-20 | 23:41

Pfffff
Mag van Brussel......
Krijg je nooit een boete voor

Rest In Privacy | 05-01-20 | 23:57

Ik ben eindelijk zelfvoorzienend in de Morvan (het stookhoutproductiebos voor heel Parijs) met berken hout van eigen bos en een houtgestookte CV ketel voor mijn 11 kamers, 4 badkamers en ettelijke bijgebouwen. Geduldig bijeen gespaard met 80 uur per week buffelen in de ICT. Blij dat het eindelijk over is. Vorig jaar met veel moeite van mijn coke- en speedverslaving afgekomen. De laatste klanten bij het grofvuil gezet en eindelijk rentenieren. Ik ben nog maar 50 maar heb harder gewerkt dan de meesten doen tot hun 67ste. Deze winter voor het eerst ook meegedaan aan de jacht, heb sinds september vergunning voor een mooie dubbelloops. En de eerste die mijn houtvoorraad wil belasten krijgt een schot hagel om zijn oren.

plaspop | 05-01-20 | 23:14 | 1

Lekker stoer kijken in je spiegeltje en dan naar bed hè?

Openbaar Mysterie | 06-01-20 | 00:59

Haha iedereen die gelooft in opwarming van de aarde is echt zo'n schaap, zie "Global Warming" maar als de patriot act na 11 september, het stond al lang vast dat ze een gezamenlijke vijand moesten creëren, dus straks niet meer thuis stoken, maar veel geld betalen omdat je een vervuiler bent en stroom/gas gebruikt.

straks ook geen cashgeld meer, (loopt al aardig op schema), dus niks bijklussen alles lekker digitaal, volgende stap is dat de vrouw fulltime gaat werken, dus kinderen worden opgevoed door de regering, ook als u weigert om uw kind niet te vaccineren, dan komt jeugdzorg om de hoek kijken die uw kind voorgoed afpakt.

kortom er worden onzichtbare vijanden gecreëerd, waarvan u de aanstichter bent, dus u heeft te luisteren.

Davidaames | 05-01-20 | 23:10 | 2

Mooi gesproken... Spijker op z'n kop...!

Nemo_Tenetur | 06-01-20 | 00:35

Uw tegel doet mij denken aan 'Adam Curtis - The Power Of Nightmares'.

Het creëeren van een onzichtbare vijand om de macht te behouden.

BubbelWater | 06-01-20 | 06:05
-weggejorist-
Bertussie | 05-01-20 | 23:01

Haha...! Flikker toch op met al die achterlijkheid... Die wetten en regels zijn debiel, maar degene die zich er aan houdt is nog veel debieler... Ik heb geen openhaard of groot eigen terrein, maar wed maar dat wanneer ik die zaken wel zou hebben dat er geen ambtenaar in de wereld is die mij dit soort dingen gaat verbieden... Althans, ze kunnen het wel verbieden maar ze krijgen het niet voor elkaar dat ik geen totale schijt aan zo'n verbod heb, noch dat ik ook maar een halve cent voor vergunningen betaal... De tering ermee... Hetzelfde met BBQ'en, vuurwerk, roken, en al het andere leuke in mijn leven dat ze af dreigen te pakken. Dan maar in overtreding en boetes krijgen, ik betaal ze met liefde en plezier, gewoon om te kutten...!

Nemo_Tenetur | 05-01-20 | 23:01

Maar goed, wij hebben hier de Partij Voor Vuurtjes.

Bigi Bana Boy | 05-01-20 | 23:00 | 3

mislukte poging tot wat u wellicht humor vindt

hertogvanzottegem | 05-01-20 | 23:29

Maar ja we hebben hier ook de vuurtjes voor doekoe, partij.En D666 is iets met vuurtjes in hell

tweetybird | 05-01-20 | 23:40

Bigi Bana Boy | 05-01-20 | 23:00
Helemaal zelf bedacht ? Zelfs mijn kleinzoon van 9 jaar zou dit niet hardop durven te denken....

the namster | 06-01-20 | 11:39

Van de titel klopt geen ruk. Ik ben blank, boos, maar ik heb een CV op gas en daar ben ik zeer tevreden mee. Van mij mag iedere houtstoker een bekeuring krijgen. Ben ik nu een boze blanke homo?

John_J | 05-01-20 | 22:59 | 2

Nee, gewoon een zeikerd...!

Nemo_Tenetur | 05-01-20 | 23:02

Af en toe een haardvuurtje maken of de houtkachel aan doen voor de sfeer.
Mag niet.

kloopindeslootjijook | 06-01-20 | 00:43

Nou ok, Het kan dus nog gekker dan de Nederlandse regering.

Datgingniegoed | 05-01-20 | 22:57

Hoho, dit is zwaar racistisch! Volgen jullie de norm niet? Blank is verboden, het moet wit zijn.

Rest In Privacy | 05-01-20 | 22:56

Waarom is australie eigenlijk zo weinig in t nieuws? 5x grotere fik dan bij die wappies in brazilie vorig jaar, en dat was elke dag groot in t nieuws. Australie is natuurlijk blank, en dus fout.

Henk de Vries2074 | 05-01-20 | 22:54 | 2

Australië is bijna dagelijks in het nieuws. Wordt steevast aan 'climate change' gelinkt. Never mind dat ze al 200 brandstichters opgepakt hebben, en dat de branden met name zo groot zijn omdat er al jaren niet meer preventief onderhoud gepleegd mag worden van de Australische Groene Khmer.

marcoplarco | 05-01-20 | 23:01

En hoe zit dat dan met een houten been?

Schriever | 05-01-20 | 22:48 | 2

En mag je nog wel op een houtje bijten ?

Bertussie | 05-01-20 | 22:53

Je mag dus niet meer zelfvoorzienend zijn? Dan mogen zonnepanelen op eigen dak zeker ook niet meer?
Beetje je eigen elektriciteit opwekken, dat kan toch zomaar niet?! Dat "druist in tegen idealen van gelijkheid en integratie". Immers, niet iedereen kan zich zonnepanelen veroorloven en zo zelfvoorzienend worden.

Timide_Aso | 05-01-20 | 22:47 | 4

Je mag niet meer zelfdenkend zijn. Als men jou informeert dat zonnepanelen de aarde gaan redden, dien jij zonder dit soort heidense “dus-gedachten“ zonnepanelen te nemen.

Voor het geval je zondige gedachten tegen het Grote Groene Geloof hebt gekoesterd of zelfs hebt geventileerd, zul je eeuwig (maar wel CO2-, stikstof en PFAS- neutraal) branden in Gretta’s toorn. How dare you!

erkomenanderetijden | 05-01-20 | 23:24

Je bent met zonnepanelen niet zelfvoorzienend. Zonnepanelen leveren aan het net en niet aan je huisje, je hebt dus altijd nog een verkoop en een koop van energie en die is door de overheid volledig te sturen.

Blauwpetje | 06-01-20 | 00:29

Daarom zodra ze de salderingsregeling opheffen meteen een Tesla Powerwall (of concurrent) kopen en al je eigen stroom in je eigen Powerwall stoppen en daarmee de electrische auto opladen en gedurende de avond/nacht stroom gebruiken.
Met een eigen opslag vermijdt je de energie tarieven en belastingen die jouw slimme meter registreert en de scheve tarieven die er dan komen. 1 cent voor jouw zonnestroom overdag, en 40 cent voor hun stroom in de nacht wanneer de zon niet schijnt.

KayakFun | 06-01-20 | 00:48
▼ 1 antwoord verborgen

Alles bij elkaar ben je beter af in China. Maar eh.. Zo'n stapel boeken... Mag je die wel op je erf klaar hebben liggen voor de kachel? Ik vraag me serieus af waar zij naar toe willen.

Mark van Leeuwen | 05-01-20 | 22:46

Weet je wat echt helpt voor het milieu? Van 7 miljard mensen terug naar 500 miljoen ofzo. Kunnen die lekker stoken wat ze willen.

JanAmsterdamEnzo | 05-01-20 | 22:41 | 6

@Enra; O ja...?! Kernenergie doet wonderen... Gelul dus allemaal...!

Nemo_Tenetur | 06-01-20 | 00:13

@Nemo_Tenetur | 05-01-20 | 23:19: en hoe zit het met leefruimte, een plek om te wonen, te recreëren? Waar wordt ons voedsel gemaakt? Andere producten?
Onze manier van leven bestempelen we als "normaal". De rest van de wereld ziet dit als "ideaal" en streeft daar dus naar.
Dat gaat niet. Ooit van 'Earth Overshoot Day' gehoord?

Timide_Aso | 06-01-20 | 07:35
▼ 3 antwoorden verborgen

".... die indruisen tegen idealen van gelijkheid en integratie"

Dat zijn niet mijn idealen, vriend..

marcoplarco | 05-01-20 | 22:37

Tja in Duitsland proberen ze van de houtstook af te gaan en over op aardgas want minder fijnstof en andere troep in oa de steden. Blijkbaar is het daar soms nog london 1910 ofzo.

In Nederland gaan mensen weer richting houtstook want energietransitie en nostalgie enzo. Beste dienst die je de houtstook en jezelf op dit moment kunt bewijzen, is om dat ding maar 2x per jaar weer te stoken: wanneer die Noord-Wester van 10 bft er staat. Want anders help je de metingen van RIVM alleen maar om te bewijzen dat jou kachelpijp inderdaad 1500 pakjes Marlboro in je wijk heeft verspreid binnen 1 uur en hebben we volgend jaar met z'n allen een verbod op de vuurkorf en de openhaard te pakken en kan het nooit meer. En dat is gewoon niet zo tof.

Dus, wees geen boomer, zet die pelletkachel uit want toch een stom nep openhaard-ding, draai de gaskraan open van je CV en suck it up 95% van de tijd. Kunnen we in de toekomst forever 2x per jaar nog gewoon lekker echte man spelen met vuur enzo.
Of koop een openhaard op gas voor de resterende dagen van het jaar en word blij van die vlammetjes.

Alleen zo gaat de open haard in NL op de lange termijn kunnen blijven, als er niet te veel aanleiding gegeven wordt om het te verbieden.

Martin007 | 05-01-20 | 22:30 | 1

Duitsland stookt vooral op huisbrandolie. Dat weten veel Nederlanders niet. En vergeleken daarmee is aardgas uiteraard brandschoon.

Bigi Bana Boy | 05-01-20 | 23:08

Prijsoverzicht van bruinkool en antraciet: www.tzb-info.cz/ceny-paliv-a-energii/... Bruinkool schommelt rond de 120 Euro per ton (zelf ophalen), Antraciet rond de 220-300 Euro per ton en briketten rond de 170 Euro per ton. De allergoedkoopste brandstof komt uit Polen, ook dennenhout (dat lekker veel roet produceert): www.uhli-z-polska.cz/

Eeuwig..Op..Vakantie | 05-01-20 | 22:27 | 2

De prijs per Joule oid lijkt me een betere indicatie.

Frau Merkel | 05-01-20 | 22:59

Dennenhout is leuk om het vuur aan te steken maar het brandt heet en kort dus a) het is niet echt ideaal voor je kachel en b) je moet vaak hout bijvullen. Gebruik liever een dichtere houtsoort als berk voor een rustiger en langduriger vuur. Ik stook op dit moment vooral iep, dit omdat de iepenziekte hier aardig heeft toegeslagen, verder meestal wat er in de voorgaande jaren is geveld door storm of sneeuw.

Ik woon in Zweden en zou dus door deze regels van de "regering" getroffen worden, ware het niet dat ik voldoende land heb om m'n hout ver van de openbare weg te stapelen. Die weg is sowieso niet helemaal openbaar, hij wordt niet door de staat onderhouden maar door de wegvereniging. Ik twijfel er echter niet over dat de "regering" hier geen uitzondering voor zal maken.

De werkelijke reden voor dit soort bokkensprongen is tweevoudig, aan de ene kant is het het verlangen om zelfstandigheid te onderdrukken maar verder speelt ook mee dat het lastig is om de belastingen nog verder te verhogen in het land met de hoogste belastingen ter wereld terwijl de kosten voor de opvang van (en de overlast veroorzaakt door) het geïmporteerde gehoopte toekomstige stemvee almaar oplopen.

Voorgeenchanterikpeu | 05-01-20 | 23:17

wel·te·rus·ten (tussenwerpsel) 1 - Op weg naar morgen 2 - slaap lekker

gebruikesrnaam | 05-01-20 | 22:26

Ik heb daarentegen wel een houten windmolen.

Rest In Privacy | 05-01-20 | 22:26

Zwarte Gerrit is overigens ook net overleden. Dat was de man van Blonde Sien die de dochter was van Rooie Sien die weer de vrouw was van Rooie Nelis die het café Rooi Nelis in de Jordaan in 1937 openende en tijdens de bezetting niet enkel voedselbonnenfraude pleegde maar mogelijk voor ondergedoken Zweden bier tapte. Toen al.

aflaatverkoper | 05-01-20 | 22:26 | 1

En Zwarte Dino? Die wou Nina? Die met Ropko was verloofd? Ook allemaal dood?
(Uit de beroemde hit: 'Brandend Hout')

piloot47 | 05-01-20 | 23:04

Maar: Kan Sjinkie wel lezen?

Rhenium | 05-01-20 | 22:25 | 2

Braille.

Rest In Privacy | 05-01-20 | 22:39

Allinne Frysk

Bertussie | 05-01-20 | 22:57

Het gaat inderdaad om het kweken van afhankelijkheid van het individu voor de regering. Daar is heel veel beleid op gericht.
Het wordt ook steeds lastiger om vermogen op te bouwen om financieel onafhankelijk te zijn of om je huis af te betalen. Nergens voor nodig, als je geld nodig hebt bepalen wij wel hoeveel je krijgt via een uitkering.
Eigen dieren houden en slachten is al verboden en een paar jaar terug gingen er stemmen op (Montsano) dat voor moestuinen alleen door Monsano goedgekeurd zaad mocht worden gekocht.
Als je er goed over nadenkt is heel veel beleid gericht op het afhankelijk maken van burgers aan de overheid.

du Roi Soleil | 05-01-20 | 22:24 | 1

Afhankelijk inderdaad, en ook nog via een omweg van megagrote multinationale corporations zodat het vinden van het juiste klachtenloket best een ding is. Monsanto is overigens overgenomen, het is nu onderdeel van Bayer AG, interessante wiki hier en.wikipedia.org/wiki/Bayer

kindapaas | 06-01-20 | 05:55

Jonge, spontane kerstbomenfik hier aan de kade.
Nul politie te zien.
Ook de standaard zeikwijven houden zich stil.
Biertje erbij.
I'm luving it.

Piet Karbiet | 05-01-20 | 22:22

Zweden deugt zichzelf kapot. Deze maatregel treft vooral de autochtone man, hopelijk zitten daar wat populisten tussen die de boel nog kunnen redden.

BozePaarseMan | 05-01-20 | 22:21
-weggejorist-
wim72 | 05-01-20 | 22:21 | 7
▼ 7 antwoorden verborgen

Tja het is allemaal heel logisch, op gas en olie kun je belasting heffen. Op brandhout niet en daar zit hem de kneep. Zweden moet zijn buitelandse gasten ook betalen en nu wordt het geld knap dus................
Enne als je regering brandhout is, moet je daar ook voor betalen?

jan huppeldepup | 05-01-20 | 22:19

Tegen de tijd dat alles is verboden voor een lang gezond leven gaan we dood van verveling.

Zeddegeizot | 05-01-20 | 22:18

Dit kan toch niet echt zijn; een overheid die (zo openlijk) tegen zelfredzaamheid is. Weet je zeker dat je niet de Zweedse De Speld hebt gevonden?

Battery!!! | 05-01-20 | 22:15 | 1

Bron is SVT, dat is de Zweedse staatstelevisie. Vergelijkbaar met de NOS dus.

Mijn GS nick magnie | 05-01-20 | 22:30

Het moge duidelijk zijn, dat dat amateuristische houthakken duidelijk een Boreale activiteit is.

Janas | 05-01-20 | 22:14 | 2

Reken maar dat Jesse Klaver met een woody zit te typen om een dergelijk idee te gaan overnemen, boreaal of niet.

Ruikbaard | 05-01-20 | 22:20

Bijna alles in Zweden is boreaal of sub-boreaal, dit gezien de ligging van het land zo rond de poolcirkel. Daarmee is het vreemd dat het Deugen hier zo populair is, zeker als je weet hoeveel uilen er hier in het bos leven.

Voorgeenchanterikpeu | 06-01-20 | 00:55

Nu weet ik het zeker: naast de aanschaf van een houtkachel ga ik voortaan ook mijn eigen spullen smeden. Klein beginnen en uiteindelijk smeed ik mijn complete woningbeveiliging bij elkaar. Laat ze daarna maar eens proberen om mijn houtkachel op te eisen.
En barbecuen, het hele jaar door, want het is altijd barbecue-weer.
Je bent een man of je bent het niet.
Oh, ik heb wel zonnepanelen, want ook in mij schuilt een begaan mens.

De waard zijn gast | 05-01-20 | 22:10 | 1

Sinds ik mijn Big Green Egg BBQ heb BBQ ik nu al 6 jaar het hele jaar door van 1 jan tot 31 dec. Er komt bijna geen rook vanaf, het is uiterst zuinig want als je klaar ben sluit je alle gaten en dooft het vuur.
Ik heb ook nog een pizza oven daar komt wel wat rook vanaf bij het opstarten de eerste 20 minuten, daarna kleurloos en rookloos. Dat doe ik 1x per maand met goedkeuring van de buren.

KayakFun | 06-01-20 | 00:58

De enige reden dat dit wordt verboden is dat dit niet meetelt voor de CO2 afspraken van Parijs. Heel Nederland wordt door het Zweedse Vattenfahl van overheidswege kaal gestookt, en nog niet eens erg schoon, en de gewone man mag dat niet. Eigenlijk zou de gewone man er een beloning en subsidie voor moeten krijgen, dat krijgen de energie reuzen ook.

down | 05-01-20 | 22:09

Eigenlijk zijn linkse mensen NPC's. Geprogrammeerde none playing characters zonder eigen denkvermogen die een strikt systeem volgen. (het marxisme).
Ze proberen de echte zelfvoorzienende mensen mee te sleuren in hun matrix.
Hetzelfde geld voor sekteleden, religieuzen en klimaatpsychotici.

keestelpro | 05-01-20 | 22:05 | 4

Treffend verwoord. Het allerergst zijn degenen die de dingen die anderen mijlenver zagen aankomen gaan brengen als revolutionaire inzichten. En dat daarbij dan blijkt dat ze voorheen rücksichtslos hun mening hebben door gedramd zonder dat deze ergens op was gebaseerd.

MickeyGouda | 05-01-20 | 22:23

@sprietatoom | 05-01-20 | 22:09: tja, ze deugen zo erg dat er getto's in de grote steden, no Go zones waar de popo's niet meer durven te komen (o.a in Malmo) en de Denen gaan hun grenzen met Zweden bewaken on te voorkomen dat dat tuig naar Denemarken gaat... Het was ooit een mooi land, nu vergane glorie, op weg naar een bankroet...

FrankOngerust | 05-01-20 | 22:52
▼ 1 antwoord verborgen

Weer een mooi hoofdstuk in de historie van progressieve extremisten. Europa gaat een mooie groene dood tegemoet.

Nederland80 | 05-01-20 | 22:04

Ik dacht dat rechts in Zweden de verkiezingen had gewonnen.

straatsurfer | 05-01-20 | 22:03 | 1

Rechts bestaat niet in Zweden. recht is louter links maar dan meer richting het midden.

halfvolle glas | 05-01-20 | 22:11

Niet zeiken mensen, je krijgt de regering waar je op stemt. Stem je op idioten, dan krijg je idioten.

me163komet | 05-01-20 | 22:02 | 3

En zo is het!

anti-fatwa | 05-01-20 | 22:13

mits er niet met stemmen gerommeld word.

miknic | 05-01-20 | 22:16

Ja dat geldt ook zo in Nederland, helaas nog even met hele grote aantallen afrekenen met het kartel.stem ze weg

foxhunter | 05-01-20 | 22:23

Ik verwarm mijn hele huis al heel lang met gratis hout in de houtkachel. Zes dagen hout halen, zagen en tassen is zes maanden gratis stoken. Ik haal gratis wegwerppallets bij de aannemers. Ik heb een 6kW houtkachel, als je die continu stookt is dat genoeg om een vrijstaand huis warm te houden. Een koud huis duurt drie dagen eerdat die warm is, maar dat hoeft maar één keer. 's Nachts laat ik hem uitgaan. Mijn cv-ketel staat de hele winter dus uit!

Ik ga in de problemen komen als je geen houtkachel meer mag stoken. Mijn schamele pensioentje laat het niet toe dat ik het gas voor de cv-ketel kan betalen. Ik krijg ook geen zorgtoeslag want ik heb teveel overwaarde op m'n huis.

DitjaarkrijgikAOW | 05-01-20 | 22:02 | 4

Een goede houtkachel kun je gewoon gebruiken als CV hoor.

laagvliegert | 05-01-20 | 22:09

Een 1m3 softbox met controller en 3 verpakkingen geisoleerde luchtslang met wat verdelers en wat regelbare roosters doen wonderen.
Tegenwoordig zit er op de betere pallet of combi kachel ook 1 of 2 aansluitingen (rond 80) voor 1 of 2 naastgelegen ruimtes (max 10 meter verwijderd).
De echt betere hout of combi (biomassa/bruinkool/pallet) kachel heeft daarnaast nog een CV doorkoppel aansluiting met zelfs nog een warmwater koppeling.
Vanaf ongeveer 1400 euro. Dus die slaapkamers koud > dat was vroeger zo ja.

Tuinhekje | 05-01-20 | 22:12

@laagvliegert | 05-01-20 | 22:09:
@Tuinhekje | 05-01-20 | 22:12:

Heb slechts een eenvoudige open haard. Maar de techniek is dus sterk verbeterd. Dat is de reden dat hij hier niet continue wordt gebruikt, die te plaatselijke warmte.

sprietatoom | 05-01-20 | 22:23
▼ 1 antwoord verborgen

Al vaker geschreven: verbieden die krengen tenzij dat wordt gestookt met een goede filter maar dat hoeft niet in dit land dus doen de asocialen dat niet.

Vuurwerk verbieden maar de buurt onder meuren met zo'n kloten kachel is geen probleem.

Schiet mij maar lek.

ProAsfalt | 05-01-20 | 22:00 | 6

Nou laten ze dat dan maar doen je lek schieten als je er echt om vraagt,lost wel je probleempje op.maar jij bent helaas niet co2 neutraal dat is dan weer jammer voor je geliefde natuur.

Coolcalmcollected | 05-01-20 | 22:06

De overheid belast of beboet ieder groen initiatief. Kijk maar eens: hoe zuiniger de auto, hoe hoger de brandstof. Hoe minder uitstoot je auto, hoe hoger de wegenbelasting. Hoe meer windmolens, hoe hoger de energiebelasting. Hoe efficiënter je stekkerbak, dan schaffen ze het voordeel van de lagere bijtelling wel af.
Het gaat de overheid niet om het milieu, het gaat ze puur om het geld.
Als burger: het gaat mij dan ook niet meer om het milieu, alleen om het geld.
Zo wil de overheid dat toch?

Tuinhekje | 05-01-20 | 22:16

Ga maar eens meten bij die houtgestookte RWE centrales van Vattenfall c.s en al die wijkcentrales die nu overal gebouwd worden om iedereen verplichte warmtenering te laten kopen... Van het gas af is echt idioot....
De Hufters van D666, Goor Links en, cda, CU en de Volk Val Dood partij moeten ze erin douwen..... Ruimt lekker op....

FrankOngerust | 05-01-20 | 23:00
▼ 3 antwoorden verborgen

1 april begint vroeg dit jaar?

Kladderadatsch | 05-01-20 | 21:59

Laten we in Nederland eens gewoon iets rustiger aan doen. We beginnen met een kerstbomen verbod, vervolgens zien we wel weer verder.

straatsurfer | 05-01-20 | 21:59 | 1

Zwarte piet verbod, rookverbod in de kroeg, rookverbod op het terras, kerstmisverbod, verboden vlees te eten, houtkachelverbod,open haard verbod,aankomend vuurwerkverbod,we zijn nu bezig met een alcoholverbod.,vrije meningsuiting verbod,referendum afgeschaft, organenafstaan gebod.

anti-fatwa | 05-01-20 | 22:17

Het hout niet op... niet vanzelf.

De waard zijn gast | 05-01-20 | 21:57

de man en het hout heb ik gelezen. Vond het niet zo denderend. beetje lyrisch geschreven. Voor baarden en knotjes.

horsteknots | 05-01-20 | 21:55

Maak je borst maar vast nat voor het waterverbod!

Rest In Privacy | 05-01-20 | 21:55

Nog even en dan krijgen we in nederland een gaskachelverbod als je op minder dan 5km van open water woont of een kachelverbod bij minder dan 5km van houtrijke bebossing zit.
Daarna uiteraard wel excessief waterbeheer en een bierverbod in duitsland, want dat geeft mannen moed en kwetst minderheden!

Dezenaamhier | 05-01-20 | 21:52 | 1

Pizzaverbod in Italië. Die gaan ook niet meer de houtovens in.

Jos Tiebent | 06-01-20 | 05:42

Binnenkort ook in deugland Nederland het geval. Alleen zal de € 263,-- ruimschoots overschreden worden. Ik leg vast een voorraadje aan.

pibasso | 05-01-20 | 21:51 | 3

Gewoon een stapel hout voorzien van een bordje met het woord "insectenhotel" en er is niets aan de hand.

Ruikbaard | 05-01-20 | 21:57

John Lennon wist het al: je kunt beter over Noors hout zingen.

Rest In Privacy | 05-01-20 | 21:49 | 1

Lol!

letopuwzaak | 05-01-20 | 22:55

Als dat vuurwerkverbod er komt dan ook een houtstookverbod. Hier in de wijk velen houtkachels waarvan sommige dit als primaire verwarming gebruiken, en een aantal nemen het niet zo nauw qua rook en geur overlast.. zelfs bruinkool wordt er gestookt. Erg primitief en zeker niet noodzakelijk om je huis warm mee te krijgen. Persoonlijk verwacht ik dat er een streekvervoer gaat komen voor zowel hout als biomassa bij burgers... wellicht eerst stevig ontmoedigen dmv hoge extra belastingen zodat het niet meer financieel aantrekkelijk is om uiteindelijk een algeheel verbod door te voeren. Wel enorm hypocriet dat de overheid wel zelf miljarden inzet op biomassa... ipv steenkool.kernenergie.

Hollandse_blauwe | 05-01-20 | 21:49 | 2

De overheid stimuleert dit gedrag. Al zou de energie gratis en groen ergens weg komen, het gaat de overheid om uw geld. Dan alsnog belasten ze wel iets dat met uw verbruik te maken heeft. Daarom, kies voor jezelf.
Als ze 100 km oostelijk de burger 1000 euro premie geven voor een nieuwe gas aansluiting, en dat 200 km zuidelijk de burger dit jaar 1500 euro compensatie krijgt op gas, en dat hier de burger het niet mag, dat vertelt mij genoeg. De maatregelen hebben niks maar dan ook niks met het milieu te maken.

Tuinhekje | 05-01-20 | 22:19

Precies. Het is leuk als het beperkt blijft, net als vuurwerk, maar vanwege de overlast wordt het verboden.
Het is wel wrang in een dunbevolkt land als Zweden.

Diotima | 05-01-20 | 22:47

Zweden is toch geen Europa?
Wij hebben biomassa algeheel neutraal verklaart.
Wat die deugkippen daar verzinnen is hier allang beklonken.
Wat denk je dat iedere oostblokker gaat betalen voor wat hout voor de deur?
Dan is Europa zo terug naar twee landen?

Rest In Privacy | 05-01-20 | 21:48

Mannen zonder wood, nee daar worden vrouwen erg gelukkig van.

LJBrinkhorst | 05-01-20 | 21:43

Ze moeten godverdomme van mijn stamboom afblijven! Op naar de nul warmtepompen en leve de oermens inclusief zijn bbq-setje van de Hema.

Phreack | 05-01-20 | 21:42

het volk komt toch niet meer in opstand. Het is over en uit in het extreem linkse europa.

Henk de Vries2074 | 05-01-20 | 21:41 | 5

Ik vrees dat je gelijk heb. Als ik naar mijn collega's kijk dan heeft de indoctrinatie goed zijn werk gedaan. Allemaal spelen ze dezelfde grammofoonplaat af.

yeps | 05-01-20 | 22:01

@Plat-forum | 05-01-20 | 21:48: Tegen de tijd dat iedereen het heel slecht heeft is iedereen zo slap geworden door al dat gehersenpoel dat al begint op lagere scholen en veganistisch voedsel dat mensen helemaal niet meer in staat zijn om in opstand te komen.

straatsurfer | 05-01-20 | 22:02
▼ 2 antwoorden verborgen

Gaan ze ook de Zweedse Zwaluw-lucifers afschaffen ?

ja,diedus! | 05-01-20 | 21:41 | 1

Stora Enzo, zoek daar maar eens op. Zelfs het plee-papier komt daar vandaan.

Veluwse-Eikel | 05-01-20 | 21:52

Nee, geen brandhout meer.
Biomassa, dat schijnt wel te mogen...
Waarom? Geen idee.

Gerf | 05-01-20 | 21:41

Europa is het Star Trek Universum en haar bevolking verwordt langzaam tot De Borg, cybernetische organismen die onvrijwillig zijn geassimileerd in de gemeenschap. Dit alles in het kader van een nietsontziende zoektocht naar perfectie. Toen ik De Borg voor het eerst in een aflevering voorbij zag komen vond ik ze super eng. Inmiddels bewegen ze zich tussen ons, met Greta als koningin en het centrum van het collectief.

MickeyGouda | 05-01-20 | 21:39 | 5

Het is een zelf-beperkend iets hoor, nog even en dan vervalt het gewoon weer naar de middeleeuwen met al die nieuwe abrahmitische religie aanhangers.

Rest In Privacy | 05-01-20 | 21:56

Heruitvinding van het communisme. Wel met het verschil dat de oorspronkelijke communisten geloofden in opbouw na expansie, terwijl de nieuwe communisten geloven in vernietiging na expansie.

Rest In Privacy | 05-01-20 | 21:58
▼ 2 antwoorden verborgen

Volgende planeetreddende stap; een verbod op houten huizen.

Yumi | 05-01-20 | 21:35 | 5

Met hout bouwen is vreemd genoeg duurzamer

Blubberbazooka | 05-01-20 | 22:34
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik verkoop kettingzagen. Mag toch hopen dat dit niet overwaait.

toperwtje | 05-01-20 | 21:35 | 3

Over komt waaien. Stop de tijd.

toperwtje | 05-01-20 | 21:36

Mag je nu ook al geen kettingen meer zagen dan?

De waard zijn gast | 05-01-20 | 21:58

@De waard zijn gast | 05-01-20 | 21:58: Kettingen roken is in ieder geval wel bijna verboten.

Ruikbaard | 05-01-20 | 22:10

Er zijn jaren dat ik niet in Zweden kom, dus over houtkachels heb ik geen mening. Over Zweedse vrouwen wel.

Rest In Privacy | 05-01-20 | 21:34 | 3

De Zweedse import ook: alles ies hoer!

skoftig | 05-01-20 | 21:39

Shops die ooit Swedish Erotica en Danish Climax verkochten doen nu goede zaken met verkoop van de Penis Lock.

Rest In Privacy | 05-01-20 | 22:08

Tja Zweedse....... ja af en toe.

jan huppeldepup | 05-01-20 | 22:16

Sinds het opklaarde op nieuwjaarsdag brandt de houtkachel hier elke middag en avond.

ole guapa | 05-01-20 | 21:33 | 1

net 30m3 hardhout weggestapeld. ik kan we 4 jaar vooruit

enfant_terrible | 05-01-20 | 21:44

Ik lees over verbieden, linkse kranten en dingen weer moeten terugdraaien omdat mensen echt boos worden. Het gaat over foutlinks Zweden.

appeltjesgroeneweide | 05-01-20 | 21:30

Ik heb bos in Zweden. Het bericht heb je verkeerd begrepen. Bos eigenaren moeten 2900kr betalen om gekapt bos bij de weg te leggen. Dit was voorheen gewoon gratis. Het gaat dus niet over brandhout maar over gekapt hout dat naar de fabriek gaat.

Mika6101 | 05-01-20 | 21:30 | 23

Miko.

Rest In Privacy | 06-01-20 | 08:11

Herstel... Mika.

Rest In Privacy | 06-01-20 | 08:14

@Frau Merkel | 05-01-20 | 23:38: Haha. Het gaat om een paar duizend kubiek hout. Dat stook je niet op in een jaartje. Deze maatregel is gewoon door de overheid om extra belasting te innen. Het heeft niets met brandhout te maken. Maar deze belasting schaadt de boseigenaren die leven van de houthandel. De Zweedse regering wil simpel even een nieuwe belasting verzinnen die extra inkomsten geeft, en dacht: We belasten gewoon de boseigenaren even voor het aan de weg leggen van hout. Maar ze 'vergeten' dat dit geen groot probleem is voor de grote bos eigenaren. Die belasten het gewoon weer door aan de klant. Maar de kleinere boseigenaren zijn de pineut. Plus het maakt het ook moeilijker voor de beginner om ooit een eigen boswerkzaamheid op te zetten. Je kunt dit vergelijken met als de Nederlandse regering ineens een belasting zou gaan innen op het ophalen van melk bij de boer. Een Zweedse boswerkzaaheid is te vergelijken met een agrarisch bedrijf.

Mika6101 | 06-01-20 | 08:48
▼ 20 antwoorden verborgen

Dat hout? Ja dat is voor die kleine gietijzeren biomassa centrale in m'n huiskamer.

Harry Turtle | 05-01-20 | 21:29

Over brandhout gesproken: het zal toch niet waar zijn dat we echt verlost zijn van de tekeningen van gregorius nekschot? (Verder respect voor de man en hoe hij Donner van het CDA als fascistische NSBer ontmaskerde.)

kaasfondue | 05-01-20 | 21:28 | 2

Gelukkig hebben we de mohammedcartoonwedstrijden van Tante Greet nog. Jij een bodyguard! En jij een bodyguard! En jij! Het kost een paar belastingcenten, maar het islam zal nooit meer dezelfde zijn.

Rest In Privacy | 05-01-20 | 21:38

Donner Neerlands ondergod. Brrr

Rest In Privacy | 05-01-20 | 22:25

Dan het hout maar in de schuur of kelder opslaan. Of wil de overheid als een soort gestapo in huis gaan controleren? In dat geval de blokken achter een kastdeur - als een soort onderduikers, zeg maar.

lekgoot | 05-01-20 | 21:28 | 2

De familie Frank zat verscholen achter een houten kast.
Nu is de houten kast bijna zelf aan de beurt.
Het zijn rare tijden. *boek 1984 van Orwell in de warmtepomp gooit*

keestelpro | 05-01-20 | 21:35

Waterloo!
La la la lala la
Waterloo!

Piet Karbiet | 05-01-20 | 21:25 | 2

De meeste bomen zijn bedrog, de meeste bomen zijn bedrog ze zijn bedrog.

keestelpro | 05-01-20 | 21:34

Eigenlijk verwerpelijk dat je 'De Man en het Hout' ook als e-book kan bestellen.
Je wilt toch een dode boom in je klauwen hebben als je het leest.

keestelpro | 05-01-20 | 21:24 | 3

Priceless, dank u wel!

niels5142 | 05-01-20 | 21:30

Minimaal. Iedereen wil toch een zo groot mogelijke footprint achterlaten!? Ter nagedachtenis zeg maar. Ikke wel tenminste. Laat me eerst walmend cremeren om vervolgens mijn as met een joekel van een vuurpijl de lucht in te schieten. Dan kaboem... mijn zwaar vervuilende asresten dwarrelen neer op aarde. Zó mooi. Kan bijna niet wachten.

RickVogelschrick | 05-01-20 | 21:30

Maar welke Jonas Engman word er nu geciteerd? Die van de Stockholm University, of die van de Uppsala University?
Raak in verwarring.

hotnot | 05-01-20 | 21:23

Ach mensen toch. Heeft het eigenlijk wel zin om hier nog tijd en energie in te steken!? Sla je het hout op in een grote schuur. Wapent u. De overheid is nu uw vijand.

RickVogelschrick | 05-01-20 | 21:23

Ach Zweden... Een soort Amsterdam in Europa

Madrox | 05-01-20 | 21:22 | 3

Wij zeggen hier thuis ook altijd: Zweden, het Amsterdam van het noorden.
Hoewel Amsterdam het Parijs van het noorden noemen ook steeds actueler wordt.
Eigenlijk kan je deze formule gebruiken en hij klopt altijd met dank aan de EU:
[Europese grote stad naar keuze] is het [Europese grote stad naar keuze] van het [random windstreek]

keestelpro | 05-01-20 | 21:28

@keestelpro | 05-01-20 | 21:28:
Zeg Kees, moet ik jou nou de hele avond in gaten gaan houden?
Amsterdam wordt ook wel het Venetië van het Noorden genoemd, niet het Parijs.

aflaatverkoper | 05-01-20 | 22:19

Houtstookcorrespondent Pritt slaat weer eens de spijkert op z'n kop. De staat moet met haar tengeltjes afblijven van de zelfvoorzienende burger, die haar eigen warmte genereert. Echte mannen stoken.

HypodePipo | 05-01-20 | 21:21 | 1

Hee, dat is een van de dingen die ons onderscheidt van de dieren: wij kunnen fikkie stoken.

VanBukkem | 05-01-20 | 21:25

Toen er bij de roeivereniging Okeanos (VU, Amstelveen) de eerste polyester boten binnen kwamen bedacht de materiaalman een mooie naam voor een nieuwe houten vier met stuurman:
Hout moet.

Piet Karbiet | 05-01-20 | 21:20 | 1

Vervolgens kwam er een knalgele boot en die kreeg de naam: mooi geel is ook lelijk

witwas | 05-01-20 | 21:31

Hoe stoer ik ook doe, ik word altijd vergeleken met Edgar van Jiskefet.

Rest In Privacy | 05-01-20 | 21:18 | 1

Ghe ghe...

keestelpro | 05-01-20 | 21:59

Laatst een huisje gehuurd met houtkachel (buiten).

Heb de hele avond in het vuur gestaard en genoten van het knisperende vuur.

Nacho_Vidal | 05-01-20 | 21:16 | 7

Zo'n doosje zweedse zwaluw lucifers heb ik altijd in mijn binnenzak.
Niet dat ik rook of zo maar gewoon om af en toe de geur van vers brandend hout te ruiken. Dat gaat nooit een guilty pleasure worden trouwens al jankt Zweedse Greta nog zo hard.

keestelpro | 05-01-20 | 21:47
▼ 4 antwoorden verborgen

.. een land dat een Greta produceert en uit het niets islamitische getto's tovert moet wel stevig in handen zijn van het nieuwe fascisme.

Jan Passant mk2 | 05-01-20 | 21:16 | 2

Het lijkt wat dat betreft als 2 druppels water op Nederland. Zelf het taaltje hebben ze gejat van onze Friezen.

keestelpro | 05-01-20 | 21:58

Wat dat betreft gaan de Nederlandse en Zweedse overheden gelijk met elkaar op. Volkomen de grip en regie op het land kwijt en de gevolgen daarvan proberen te dempen met verboden.

Ruikbaard | 05-01-20 | 21:15 | 5

@Het brein erachter | 05-01-20 | 21:29: Dat wel, maar Jesse zit al achter de type-machine hoor. Ping.

Ruikbaard | 05-01-20 | 21:33

En hoe meer verboden, hoe minder zij gehandhaafd kunnen worden. Zo zal het mij benieuwen hoeveel mensen daadwerkelijk 100 gaan rijden op wegen die gebouwd zijn voor hogere snelheden. Heb jarenlang standaard 10-20 km/u te hard gereden, maar slechts één bekeuring ontvangen.
Op een gegeven moment is de burger alle respoect voor de overheid kwijt en doet iedereen maar wat. Geen goede situatie.

lekgoot | 05-01-20 | 21:34

@Het brein erachter | 05-01-20 | 21:29:
Daarbij volledig voorbijgaand aan de 'nature' component van de menselijke ontwikkeling. Er is geen gelijkheid. Maar een overheid is er voor om de ergste ongelijkheidsexcessen te dempen, niet om iedereen te verstikken in een allesomvattende 'nurture' wurggreep.

lekgoot | 05-01-20 | 21:38
▼ 2 antwoorden verborgen

Gretadepten.

bisbisbis | 05-01-20 | 21:13

Behoorlijk uit z'n verband gerukt, opgefuckt en aangedikt, Pritt - maar het is wél zo, dat de halve wereld loopt af te geven op Trump, terwijl wij hier in Europa ook nog wel een paar onberekenbare, doorgeslagen máfklappers aan het bewind hebben.

bisbisbis | 05-01-20 | 21:13

Ehm... Australië is op het moment 1 hele grote houtkachel. Greta, zeg er wat van!

Sinclair | 05-01-20 | 21:12 | 2

How dare you!

Rest In Privacy | 05-01-20 | 21:27

Zweden zouden zich wel thuis voelen nu in Australië. Het is daar één grote naar eucalyptus riekende sauna.

keestelpro | 05-01-20 | 21:43

Tsja. Je moet het ook geen brandhout noemen . Maar blokhut. Klaar.Kwestie van creatief neerleggen.

tweetybird | 05-01-20 | 21:12

Lees Lois Lowry, The Giver. Helemaal geen leuk of prettig boek, maar daarna herken je wel elke poging of spin om in een dystopie te worden gekwakt. Zoals via het zinsdeel 'om Noordse mannen het idee te geven dat zij het zelf zijn en niet de autoriteiten die hun bestaan beheersen.'

Poesmobiel | 05-01-20 | 21:11

Zweden: Deugland bij uitstek. Laat ze maar zo snel mogelijk hun land naar de kolere helpen zeg ik, opdat we allemaal kunnen aanschouwen hoe het niet moet. Ik heb het land opgegeven.
Van dat Viking-DNA is niet veel meer over.

VanBukkem | 05-01-20 | 21:11 | 6

@tweetybird | 05-01-20 | 21:40:
Dank voor de uiteenzetting maar, ik had het eigenlijk enkel over de positie van het woord 'voornamelijk' in de zin van die tunnelgraver.
U is leraar?

aflaatverkoper | 05-01-20 | 21:57

@tweetybird | 05-01-20 | 21:40: Wat je zegt is waar. Het grappige is dat de nazaten van de Vikingen nu veelal buiten Scandinavie wonen. In Normandie, kop van Noord Holland, Gorinchem, en in Sicilie vind je veel nazaten van Vikingen.

ballenkraker | 05-01-20 | 22:22
▼ 3 antwoorden verborgen

Een echte kerel stookt helemaal niet. Die trekt een houthakkerstrui aan voor het geval dat er zich een wijfje aandient.

aflaatverkoper | 05-01-20 | 21:10 | 6

E hij doet z’n haar in een knotje

Rest In Privacy | 05-01-20 | 21:50

@Bali Lovert | 05-01-20 | 21:50:
Een knotje is de ultieme dooddoener. Doe mij maar een pedant opstaande paardenstaart.

aflaatverkoper | 05-01-20 | 22:05
▼ 3 antwoorden verborgen

Ach, waarschijnlijk alleen in Stockholm e.o., hoofdstedelijke gekte (zie ook het lemma Amsterdam). Stockholmsyndroom zo u wil. In Noord-Zweden zal men zich de schouders ophalen over dergelijke idiotie, en legt nog een blokje hout op het vuur.

henkvaningrid | 05-01-20 | 21:09

Goede parodie!

Het is toch een parodie? Toch?

omanders | 05-01-20 | 21:07 | 2

We gaan ooit nog eens terugkijken naar parodieën om de krankzinnigheid van ons huidige bestaan te compenseren met het gezonde verstand van de satire van weleer.

keestelpro | 05-01-20 | 21:14

Zweden ís een parodie.

Vod Kanockers | 05-01-20 | 21:17

Vrijwel iedereen houdt (ha!) van een goed fikkie, maar die impulsieve drang om je mannelijkheid eraan af te meten begrijp ik niet. Je bent geen stoere houthakker die leeft van het land in symbiose van de natuur. Nee, over het algemeen ben je een weekdier dat zijn kantoorbestaan compenseert met stoere mannen dingen. Waarschijnlijk heb je ook zo'n stoere massieve barbecue (geen grill!) In de tuin. Brrr. Ron Swanson spuugt op je.

beldewouten | 05-01-20 | 21:07 | 3

Maar wie is nou potdorie Ron Swanson?

Rest In Privacy | 05-01-20 | 21:33

En uiteraard een bijpassende weekdier auto, zo'n stoere tweewiel aangedreven lease SUV.

Harry Turtle | 05-01-20 | 21:34

George Orwell had het niet beklemmender kunnen bedenken. Lieve help, net als je denkt dat Zweden onder dwingende aanvoering van linkse feministen het dieptepunt in stupiditeit en aansturen op zelfvernietiging al had bereikt. Die ooit zo mooie samenleving kan nog kapotter blijkbaar.

Dr. Snoepjes | 05-01-20 | 21:07

Je mag geen hout opslaan als je in de buurt van een openbare weg woont.
Maar dat slaat toch op iedereen?
Hoe wil je ergens wonen zonder dat er een weg naar je huis toe gaat?
En wat als het allerlaatste stukje weg privé is? Mag je dan wel hout opslaan?

Osdorpertje | 05-01-20 | 21:05 | 3

In Zweden en Noorwegen heb je nog zat ruimte zonder openbare weg in de buurt

Rotterdammert1965 | 05-01-20 | 21:26

Als in: de elite met genoeg poen voor een grote oprijlaan blijft buiten schot.
En natuurlijk wat boeren, maar dat is slechts collateral damage.

LesPaul | 05-01-20 | 21:31

Niet raar opkijken als Zweden binnenkort alle wegen tot openbare verklaart
inclusief het tuinpad naar de schuur

Tobi | 05-01-20 | 22:50

Hard hout nu.

Eierbal-is-fijn | 05-01-20 | 21:05

1 april al?

toerbaas | 05-01-20 | 21:05

Weet je wie ook een bos hout voor de deur had?

Piet Karbiet | 05-01-20 | 21:05 | 10

@Piet Karbiet | 05-01-20 | 21:15:
Hij had ook een kuil vol benzine voor de deur. Niet echt milieuvriendelijk maar gelukkig alleen voor eigen gebruik.

keestelpro | 05-01-20 | 21:18

Pamela Odame?

skoftig | 05-01-20 | 21:21

@keestelpro | 05-01-20 | 21:18: Ik heb al zijn boeken. Men noemt mij alhier ook wel Piet Karbietlertje. Geen idee waarom.

Piet Karbiet | 05-01-20 | 21:23
▼ 7 antwoorden verborgen

Wie twittert op Last night in Sweden zou toch denken dat er grotere problemen zijn zoals; bomaanslagen, autobranden, moorden, massale verkrachtingen, enclaves waar het gezag niet meer komt.
Maar ach Links waar dan ook dweept met dit gidsland.

Johan_Voorhaar | 05-01-20 | 21:05 | 1

Ja, maar als je niet naar de problemen kijkt maar naar de oplossingen dan gaat het daar uitstekend.
En wie mist er nou een paar mensen op de miljoen, moet je kijken hoe blij die M-O mensjes wel niet zijn van ons geld!

Dezenaamhier | 05-01-20 | 21:48

Wij importeren "biomassa" uit de VS die via zwavel stokende zeeschepen naar NL komen.

Zij laten biomassa naast de hut liggen om olie uit de zandbak te importeren.

De klimaatreligie is binnen de EU een tegenstrijdig contraproductief systeem.

Feynman | 05-01-20 | 21:04 | 5

@Gulliver | 05-01-20 | 21:11: die kachels moeten wel goed worden afgesteld om de juiste verbrandingsgraad te krijgen. Zodra je rook uit een schoorsteen ziet komen weet je al dat het foute boel is.

Rotterdammert1965 | 05-01-20 | 21:29

@Ongeruste vader | 05-01-20 | 21:17: Yep!

ger1306 | 05-01-20 | 21:35
▼ 2 antwoorden verborgen

Stook je volledig op hout Pritt? Dan heb je een klein huis of te weinig voor de winter.

Rest In Privacy | 05-01-20 | 21:04

Bij Wodan! Ik ga elke eik in de Kennemerduinen hoogstpersoonlijk omhakken. Het letterlijk eeuwenoude symbool van het Patriarchale Fallaat! En sjouw ze vervolgens stuk voor stuk naar de dichtstbijzijnde biomassacentrale. Dat zal ze leren, die ellendige kudtwijven!

Rest In Privacy | 05-01-20 | 21:04 | 1

Ik zou beginnen bij alle bomen die bij kamerleden van Drammers 666, Goor Links, vvd, CU en cda voor de deur staan. Stomp van 1 meter laten staan zodat ze hun fiets ertegenaan kunnen zetten. Zit jij er warm bij in de winter en zij gaan kapot van de hitte in de zomer. 2 vliegen in 1 klap :-)

FrankOngerust | 05-01-20 | 23:15

Ik heb enkel een gashaard vanwege de buren. Als ik achteraf had gewoond dan hadden ze de tyfus gekregen!

Rest In Privacy | 05-01-20 | 21:03 | 4

Gelukkig wonen wij achteraf. In het buitengebied. Hier wordt lustig gestookt. En heeft iedereen een flinke voorraad, meestal zichtbaar vanaf de weg, om de winter door te komen. Ook vandaag weer ons landhuisje warm gestookt met onze fijne houtkachel.

schijtzat | 05-01-20 | 21:05
▼ 1 antwoord verborgen

Ik heb het boek gelezen, lekker saai en droog. Maar dan na een paar hoofdstukken, het gaat helemaal niet over hout. Het gaat over mannen in gevecht met de kou en het bestaan. Klassiek overleven. Een man zijn, een mannelijke man. Het staat er wel niet, maar ondertussen. Geen wonder dat die klimapussies over de rooie gaan.

GregorVanPallandt | 05-01-20 | 21:03

En hier in Nederland zijn de energiecentrales bezig massaal hout te importeren uit de Verenigde Staten omdat het zo goed zou zijn voor het milieu.

Osdorpertje | 05-01-20 | 21:03
-weggejorist-
Kapitein Stijlvol | 05-01-20 | 21:02 | 2

Sinds ABBA er mee opgehouden is, tellen de Zweden niet meer mee.

aflaatverkoper | 05-01-20 | 21:01

Poewie. Hoe zit het dan met houten tandenstokers!?

Poesman | 05-01-20 | 21:00 | 1

Daar heb je er heel van nodig om een vuurtje te stoken. Maar heet geen brandhout.

tweetybird | 05-01-20 | 21:17

Zweden: de kanarie in de kolenmijn van deug-excessen.
Maar werkelijk, wie had dit ooit kunnen bedenken? Hout stoken als symbool tegen de glorieuze socialistische heilstaat...

Muxje | 05-01-20 | 20:59

Eeensch. Het enige land op aard' wat nog meer schuldig is dan Nederland, is Zweden.

skoftig | 05-01-20 | 20:58

In gelijke mate.... Is communisme in een Zweeds jasje. De geschiedenis leerde dat communisme niet werkt. Wat een land is dat!

Moestuinier | 05-01-20 | 20:58

How dare you!!!

JohnWBooth | 05-01-20 | 20:57 | 3

Laten we Zweden goed in de gaten blijven houden.
Daar gaat het als eerste finaal mis.
Dan kunnen we hier het tij wellicht nog keren.
Wat waren de Zweden ooit trots.
ABBA, Scania, Ikea, Vulva, en nog meer juweeltjes.
Ondertussen is dat land volledig kapot gemaakt.
Maar het kan nog kapotter.
Let op NL!
Beter ten halve gekeerd, dan ten hele gedwaald.
Zal tegen dovemansoren zijn.....

Ruimedenker | 05-01-20 | 20:57 | 3

Lasse Braun!

skoftig | 05-01-20 | 21:00

Eigen haard is hout waard.

Rest In Privacy | 05-01-20 | 20:57 | 1

En goud.

schijtzat | 05-01-20 | 21:07

1 april valt vroeg dit jaar.

heinze | 05-01-20 | 20:56

Ik snap er weer helemaal niks van. Welk deel was nou google translate of alles?

mykdelta | 05-01-20 | 20:56

Moet ik nu echt zelf gaan uitzoeken hoeveel 2900 SEK is? Ik kom hier voor ontspanning... Het zijn 267 euro's. Valt nog mee...

zuilim | 05-01-20 | 20:56 | 4

267 euro betalen aan de staat omdat jíj een paar stapeltjes natuurlijk hout met eigen zweet aanlegt weinig? Kom zeg. What's next: zandbakbelasting?

HypodePipo | 05-01-20 | 21:15
▼ 1 antwoord verborgen

Hahahaha dan maal lekker dikke stookolie. Burn baby burn!

gristen | 05-01-20 | 20:54

Zweedse dames met een bos hout voor de deur krijgen toch wel ontheffing, mag ik hopen?

Kapitein Sjaak Mus | 05-01-20 | 20:54 | 2

Als ze niet in de buurt van een openbare weg wonen.

Osdorpertje | 05-01-20 | 21:11

Zolang je ze maar niet te heet maakt.

marcoplarco | 05-01-20 | 21:29

Ik wil graag een verbod op debiele verboden

Henk P | 05-01-20 | 20:53

Een verbod op brandhout had Australië een hoop ellende bespaard.
Maar alle gekheid op een zwaluwstokje: boek besteld.
Hout stoken = leven.

keestelpro | 05-01-20 | 20:51 | 15

Dat boek een jaar geleden gekregen, ik zit in de houtverwerking. Prachtig geschreven! Inderdaad een aanrader.

Nebuchednezzar | 05-01-20 | 22:59

Das niet waar... Een oud gebruik is dat je zogenaamde brandganzen in het bos maakt. Die moet je ook schoonhouden, zodat als er brand komt de brandweer er snel bij kan zijn om te blussen. die takken van de brandgangen doen het heel goed in de houtkachel trouwens.. Laat alle bijstandstrekkers (die fysiek kunnen) die brandgangen maar schoonhouden.

FrankOngerust | 05-01-20 | 23:22
▼ 12 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl