Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Grote GeenStijl Kamerleden Ranking: 10 t/m 1

Definitieve ranglijst van ALLE KAMERLEDEN. Eerder verscheen hier 150 t/m 100, hier 99 t/m 50 en hier 49 t/m 11. En dan nu, tromgeroffel, DE TOP 10!

10. Henk Krol (Bejaarden)
Noem ons een sucker voor van de ouderen maar het is gewoon razend knap, wat die poezelige bear Henk Krol aan het doen is. Gooi een stel bejaarden in een hok en geheid dat ze gaan muiten. De advocaat is op, thee is niet warm genoeg, de sjoelbak is niet gepoetst, de gewrichten doen pijn, de thermostaat staat niet hoog genoeg, de jongeren maken te veel lawaai, de televisie staat te zacht, de stoel zit niet lekker, de letters zijn niet groot genoeg, de seniorenkorting is te laag, de zoon komt niet vaak genoeg op visite, koersbal is geen Olympische sport. Bovendien weten ze het allemaal beter, want zoals iedereen weet ontlenen bejaarden altijd zeggenschap aan 'levenservaring' en levenservaring bij jezelf is per definitie meer waard dan levenservaring bij een ander. Dat maakt bejaarden soms ook zo onhebbelijk: ze weten het allemaal beter. En toegegeven, bij 50Plus is het ook regelmatig gedonder, maar dat Krol de boel bijeen weet te houden is hartstikke bewonderenswaardig.

9. Lodewijk Asscher (PvdA)
Ooit opgelet hoe politici, als ze een keertje per ongeluk naar voren worden geroepen, zenuwachtig hoppend van het ene been op het andere been voorlezen van een papiertje om zo snel mogelijk weer te mogen zitten? Nee, dan Asscher. Totale kampioen neemt geeneens een papiertje mee. Gaat staan. Kijkt de zaal in & de mensen aan, in plaats van plichtmatig opdreunen wat-ie heeft ingestudeerd. Spreekt uit de grond van zijn hart en lijkt het allemaal nog echt te menen ook. Dat hij en zijn partij met regelmaat en nu al tig jaar achtereen uit de bocht vliegen nemen we wel voor lief, want bij Asscher hanteren we een andere maat dan voor alle anderen. Namelijk de menselijke. Als we 'm zo zien lullen lijkt het warempel wel een mens van vlees en bloed! Een bevlogen politicus en op het oog best een sympathieke kerel. Boks ouwe.

8. Tunahan Kuzu (DENK)
Iedereen maar lachen om het Nederlandse chapter van de Erdogan-partij, en ideologisch zijn ze zo verdwaald als een lam in een slachthuis, maar we moeten met z'n allen toegeven dat die knapen van Denk op uitermate geraffineerde wijze hun electoraat gemobiliseerd hebben om zich af te keren van de gevestigde orde - al lijkt de mojo inmiddels wel weer wat verdwenen. Het succes is vooral toe te schrijven aan Tunahan Kuzu, een afgrijselijke doch gewiekste en soms ook best wel grappige gast, die het politieke spelletje een stuk beter heeft begrepen dan malle eppie Öztürk en de rancuneuze dementor van Azkaban. Kuzu zuigt (vandaar ook zijn bijnaam 'de Mia Khalifa van de Tweede Kamer'), zeurt, deelt uit en incasseert, en hoe verknipt zijn opvattingen af en toe zijn en wat we er ook van mogen vinden met z'n allen, het is een prima Kamerlid die stáát voor zijn doelgroep. Altijd lachen, met Kuzu! *duikt weg*

7. Khadija Arib (PvdA)
Dat was even schrikken zeg, die treinramp van een Van Miltenburg. En toen wilde de PVV per se Bosma als Kamervoorzitter en toen wilde de rest geen Bosma als Kamervoorzitter en toen stemde de PVV niet op Van Toorenburg maar toch op de inmiddels kansloze Bosma en daarom ging het toen tussen die malle Elias en Arib en toen werd het Arib en toen was Geert boos wegens 'Marokkaan'. Boy was Geert wrong want wat hebben wij een geweldige Kamervoorzitter. Inspirerend, geliefd, betrokken, streng, rechtvaardig, niet te beroerd voor een confrontatie en allround gewoon hartstikke vakbekwaam. Okee, Bosma is de beste Kamervoorzitter die we nooit hebben gehad, maar Arib is de beste Kamervoorzitter die we wél hebben gehad.

6. Geert Wilders (PVV)
De geniale oorwassingen die Geert Wilders in zijn begindagen met regelmaat uitdeelde zijn spaarzamer geworden, maar bij vlagen is hij nog steeds een van de meest tot de verbeelding sprekende en allerbeste speechers van de Tweede Kamer. Iemand die zijn leven heeft gewijd aan zijn politieke visie en denkbeelden en, wegens de manier waarop hij zijn leven moet leiden, ook nooit meer anders zal kunnen. Dit is het dan, voor onze Geert. Het is onwaarschijnlijk dat de PVV ooit nog een woordje mee zal spreken in een coalitie, maar ondanks alle bezwaren, ondanks alle kritieken vanuit de media, ondanks het negeren, ondanks alle verwijten en ondanks alle beschuldigingen en verdachtmakingen en opgeheven wijsvingertjes: de PVV is nog altijd een hartstikke relevante en belangrijke oppositiepartij in de Tweede Kamer en dat is natuurlijk vooral te danken aan de OG, Original Geert.

5. Femke Merel van Kooten-Arissen (wijlen dieren)
Vrije vogel! Niet bijvoeren s.v.p. want daar komen ratten op af

4. Theo Hiddema (FvD)
Is Theo Hiddema nou echt zo'n goed Kamerlid? Nee joh gek! Theo is vooral een uitermate vermakelijke kerel en het perfecte uithangbord naast de bak branie van Baudet. Cynisch, op het randje, humoristisch en een absolute halfgod voor de FvD-jonkies die in hun roeibootjes meepeddelen in de zuiging van de Renaissancevloot. De Hiddemeister laveert kundig langs de flakbarrages die op het FvD worden afgeschoten en ook temidden van de ellende die de partij van binnenuit heeft getroffen bleef en blijft Hiddema fier overeind, vooral omdat hij geen gekke dingen doet en geen rare teksten uitkraamt. Resumé. Niet echt een goed Kamerlid, wel een mooie lul.

3. Ronald van Raak (SP)
Niemand is mooier teleurgesteld en verontwaardigd dan Ronald van Raak. Dan lukt 'm weer eens iets niet, want SP'er, of er gaat iets gruwelijk de verkeerde kant op in zijn ogen, en dan spat de verbazing van het scherm. We horen 'm nog zeggen, tegen Ollongren bij een debat over de intrekking van het raadgevend referendum, 'wie ze wel niet denkt dat ze is?' Zeer actief Kamerlid, wachtgeldhater, SP-dino, referendumvoorstander en pleitbezorger van meer burgerinspraak in onze democratie, derhalve het laatste D66-Kamerlid sinds Hans van Mierlo (died thrice) die de kroonjuwelen van Kneuzen66 verdedigde en dat is best wel frappant want VAN RAAK IS HELEMAAL NIET VAN D66. Maar goed, daarom staan er ook geen D66'ers in de Top 66 van deze ranglijst, en staat Ronald van Raak op 3, omdat hij in tegenstelling tot die andere laffe herders wél gewoon een uitgesproken Kamerlid is die strijdt voor zijn idealen.

2. Pieter Omtzigt (CDA)
Roep op een pleintje wie het beste Kamerlid is en je hoort vast wel iemand 'Thierrrry 🇱🇺🇱🇺🇱🇺🐸'-tetteren, of een *psst psst* 'Kuzuuuu 🇹🇷🇹🇷🇹🇷'-sis. Dan weet je ook wel dat het gaat om bevooroordeelde mensen die supporter zijn van hun eigenste team. Neutrale kijkers noemen namelijk met regelmaat de naam Pieter Omtzigt. Totale dossierkoning, eenmanscontrolemechanisme, menselijke graafmachine, Kamervragengenerator, erbovenopzitter, scepticus, diesel, slaaphater en toekomstig Minister van Belangrijke Zaken in het kabinet-Baudet I, die na een jammerlijk gefaalde karaktervermoordpoging door fopkrant nrc uiteraard op zijn plek bleef zitten om onverdroten door te gaan met kontschoppen. Alleen die C in CDA hè.

1. Martin Bosma (PVV)
All rise for the king! Van links tot rechts, bejaarden tot de poezenaaiers, patat tot friet, huisjesmelkers als Van Haga tot koeienmelkers als Von Martels, Baudetianen tot Geertianen en helemaal vanuit Friesland tot aan het uiterste puntje in Limburg: als Martin Bosma naar het spreekgestoelte trippelt worden de oortjes gespitst teneinde het een en ander er eens goed in te knopen. Een fijner, humoristischer, vernuftiger, geestiger en bovenal kundiger spreker is er op dit moment immers niet in dit huis. We kijken speeches van Bosma het liefst zoals een film, iedereen de mond houden en met een knalpot bier en een bak popcorn, we zouden er verdomme nog voor betalen ook, samen met veertig luidruchtige "jongeren" in een smoezelige zaal van Pathé Zaandam kijken naar de jaarlijkse Roast of NPO. Bosma's genialiteit komt voort uit een verbluffende hoeveelheid kennis, spitsvondigheid en het in het bezit hebben van een mooie lul - figuurlijk, ffs. En, niet onbelangrijk, het is in real life gewoon een hartstikke aardige gast. Driewerf hoera voor de koning! Hoera hoera hoera.

Reaguursels

Inloggen

Die plek is gewoon dik verdiend door M Bosma.
Op een prachtig mooie manier weet deze man de huidige problemen aan de kaak te stellen met gelukkig nog de nodige humor.
In de laatste 2 speeches van Martin heeft hij het eng nekken clubje D66 vakkundig en correct gesloopt tot een miezerig Demolished 66 clubje.
Zijn gezonde en nuchtere kijk op het huidige beleid in Nederland kan ik zeer waarderen.

Datgingniegoed | 24-11-19 | 02:43 | 1

Van 6 t/m 1 zijn stuk voor stuk vaklui.

Datgingniegoed | 24-11-19 | 03:00

Ronduit smakeloos om zo'n Bosma geniaal te noemen, maar goed.

Shareholder II | 24-11-19 | 00:40 | 2

Ik begrijp je wel. Het is heel naar om iemand alleen maar op basis van feiten en redelijkheid te horen praten als je zelf alleen vanuit de onderbuik kunt reageren.

Hoezo ben ik een lul | 24-11-19 | 08:11

Femke nr 5 van Kooten is van de motie 'islamofobie-meter', heel geloofwaardig; motie mooi afgeserveerd door winnaar Bosma. Arib en Omtzigt, zucht. Hele fora zijn volgeschreven maar het fanclubje blijft volharden. Nou, dat was weer de jaarlijkse Tombola. Of de Bingo; met wat gefoefel, dat wel.

eastender | 23-11-19 | 23:54

Zou Bosma ook stiekum een reaguurder zijn op GS? Maar ben het helemaal eens met de nummer 1 “Ollengrrrrren Bosma”! Stem PVV/FVD in 2021 jongens en meisjes (of hopelijk eerder)

TonyMontana010 | 23-11-19 | 21:50

Leuk, op nr. 1 staat de man die al jarenlang mijn voorkeursstem krijgt.

Boer Harm uut Twente | 23-11-19 | 21:20

Eensch met Bosma, maar jullie moeten voor de goede orde het stemgedrag van Omtzigt eens bekijken, dan weet je dat deze hond wel blaft maar niet bijt.

En Asscher heeft 020 bijna bankroet laten gaan.

UncleAlbert | 23-11-19 | 20:07

een herkenbaar en goed verdedigbaar lijstje met een juiste winnaar. Met Hiddema ook terecht ver en ver genoteerd boven Baudet. Mensen die ik ken en die FVD hebben gestemd deden dat unaniem vanwege de persoon Hiddema, Baudet werd op de koop toe genomen als iets wat er bij hoorde. Als ik dat extrapoleer dan is Hiddema de drijvende kracht van het FvD. Niet Baudet en al helemaal niet die andere vogel die nu geld opstrijkt in de eerste kamer.

jan-lul-de-behanger | 23-11-19 | 19:05

@ azijnsekerT 09:08
U doet uw naam eer aan, u zit nog op de avondBLO?

Al met pensioen | 23-11-19 | 18:30

Baudet op 0, ow nee in de IT beginnen we te tellen bij nul, kennen ze hier niet. Die zal wel een keer de roze redactie dwars hebben gezeten... op 117?

drammerd | 23-11-19 | 17:36

Gedegen lijstje als politieke kleur en stijl geen rol spelen. Integriteit en geloofwaardigheid zouden daarentegen wel mee moeten wegen en in dat kader valt de controlled opposition acteur Pieter Omzigt keihard af.

HdJ | 23-11-19 | 17:25
-weggejorist-
antifa777 | 23-11-19 | 16:57

Bosma terecht op nummer één.
Formuleert raak en met humor. Altijd een plezier om naar te luisteren.

Wering | 23-11-19 | 15:24
-weggejorist en opgerot-
luzzitania | 23-11-19 | 15:13

Ik zou die Femke merel vervangen voor Dion Graus of Renske Leijten. Dion omdat ie laat zien dat dieren voor rechts ook belangrijk zijn en dat geweld tegen dieren vaak hand in hand gaat met andere criminele activiteiten. Die dierenpolitie was niet zo'n slecht idee. En renske Leijten omdat ze gewoon superveel weet en sterk is in debatten.

Middensteun | 23-11-19 | 14:53

Weet niet of het met deze groep nobody's zo knap is om in de top 30 te eindigen.
Martin Bosma +1 trouwens. Kun je met interviews niet betrappen op onwetendheid en is altijd netjes.
Kuzu is inderdaad sterk maar zit helaas niet in de Tweede Kamer maar wel in de harem van sultan Erdo dus die zou eigenlijk niet in dit lijstje mogen staan.
Verder heeft de SP een paar opvallend sterke hoogvliegers en is het inderdaad niet verwonderlijk dat D66 niks meebrengt.
Mooi lijstje

Draak uit Brabant | 23-11-19 | 14:47

Die PVV smurf Bosma kan leuke verhaaltjes vertellen hoor, maar heeft in feite nog niets bereikt. Kan alleen al daarom niet op 1 staan.
Dat GS hem verkiest snap ik wel, hij was ooit journalist, zorgt voor nieuwe onderwerpen alhier, en is zelfs niet cameraschuw voor die lange rooie Utrechter. Desalniettemin, wij weten beter.

nieuwe_Deen | 23-11-19 | 14:38 | 4

Zuuuuur.....

Hatseflats | 23-11-19 | 16:30

@Hatseflats | 23-11-19 | 16:30: Niks van aantrekken die Zwitsal is nog niet schizofreen genoeg om het te snappen.

captain-caveman | 23-11-19 | 17:16

Scheelt dat ze bij D66, pvda en gl wel een hoop hebben bereikt, zeker in de positieve zin nietwaar?

Hollandse_blauwe | 23-11-19 | 19:12
▼ 1 antwoord verborgen

Asscher en Kuzu op 7 en 8? Asscher de man die zorg droeg voor de fundamentalistische blauwe moskee in Amsterdam en Kuzu de anti-democraat? Kwestie van smaak!

dickg | 23-11-19 | 14:32
-weggejorist-
Brulboei_61SB | 23-11-19 | 14:26 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

Mooi lijstje, ik snap alleen die uitverkorene op nr. 5 niet.
Nooit van het mens gehoord.

EefjeWentelteefje | 23-11-19 | 13:48

Vanwege volledig dichtgetimmerde en stof- en tochtvrije regeerakkoorden, kun je vaststellen dat er in die 2e Kamer maar 'ins blue hinein gelölt' wordt.
Ik stel dan ook voor hen tijdens de verbouwing gewoon naar huis te sturen; niemand zal het opvallen.....

Elder of Z. | 23-11-19 | 13:45 | 1

'ins blaue hinein gelölt'

rmstock | 23-11-19 | 17:57

Ronald van Raak, terechte nummer drie. Staat er voor de mensen en niet voor zijn geld. Wat dat betreft en nog wel meer een echte SPer

Rest In Privacy | 23-11-19 | 13:39

Uhhh Dijkhoff was een goede debatter. Je weet wel die van de VVD. Maar haal maar van de lijst. Ook die is verloren. Smeekt net op een congres voor clementie van de leden voor het 100 rijden. Nou dan ben je als partij wel echt over de houdbaarheids datum heen.Man wat een sof die partij. We worden echt geregeert door echte dwazen.

tweetybird | 23-11-19 | 13:37 | 3

In Oostenrijk verhogen ze juist de snelheid van 130 naar 140. Maar ja, daar zijn ze ook niet van het padje zoals in Nederland

PieterPassant | 23-11-19 | 13:58

Ben je op een vvd congres? Doe berbaar, kuifje, redshirt cum suis de groeten.

NeedIsaymore? | 23-11-19 | 14:12

Riep jij laatstelijk niet dat je trots was op die volgevreten Timmerfranz waar je op ging stemmen?!

eastender | 23-11-19 | 23:47

Bosma is een koning. Omtzigt is CDA klapvee.

Mahatma | 23-11-19 | 13:32 | 1

En dus hoort Omtzigt niet in dit rijtje. Hij doet CDA, is CDA en stemt CDA en heeft zijn ruggengraat ingeleverd toen hij werd teruggevloten.

eastender | 23-11-19 | 23:48

Ik gaat op Thierry stemmen. Lekker gedonder in de kast maken. Iedereen die van z'n plek laten vallen. Thierry wil premier worden. Hiddema is uitstekend maar is eerder weg.

Ikbeneenzelfbouwer | 23-11-19 | 13:30

Martin Bosma een king? Een koning? Martin's rukwind kuif doet eerder denken aan de 'Engel van de Geschiedenis' van Walter Benjamin: "die overleeft te midden van ondergang, machteloos maar onoverwonnen". Wanneer Martin Bosma gelijkgesteld wordt aan een koning, dan wordt daarmee eigenlijk stilletjes mee gezegd: Democratie is van nul en generlei waarde. Nee, Martin Bosma is DE democraat bij uitstek, waartegenover de koningen van de lui achterover leunende VVD afsteken als klonen van een zweetloze Prince Andrew. Ze (samen met hun bedpartners D66, CDA, CU) zitten daar hoog te paard NIET te zweten. Als hooggeborenen uit de mythische tijd van net vóór de zondvloed zien ze migratie ongebreideld naderbij rollen, maar kijken - belust op macht - weg. Pieter Omtzigt is de uitzondering die de regel bevestigt: hij doet gewetensvol zijn werk als parlementariër. Verkoopt noch nonsens, noch stikstofkastelen, noch klimaatreligie. Hulde aan @Mosterd voor de menselijke portretteringen,

Eeuwig..Op..Vakantie | 23-11-19 | 13:23

Eens met Bosma op 1, maar niet eens met Arib op 7 als kamervoorzitter….in het begin van haar voorzitterschap vond ik haar best goed, maar de laatste tijd zit zij er teveel doorheen te kletsen en maakt zij diverse debatten dood, dus een plek op 120 of zo had ik beter gevonden.

Keyboardspeler | 23-11-19 | 13:20

Terechte no 1, - maar de rest van de lijst valt m.i. heel wat op aan te merken. Niet al te serieus nemen dus :)
Genieten als Martin Bosma zijn zegje doet. Zouden er een gekozen president verkiezingen zijn in NL zou hij absoluut mijn stem krijgen.

negetsdaard | 23-11-19 | 13:16

Martin Bosma, zeer zeker, maar ik zag van de week nog een PVV-er die GroenLinks flink de mantel uitveegde, potentie is er wel.
Maar Arib beste kamervoorzitter? Ik herinner me een opstandige Ozturk die zij maar niet in bedwang kon houden en daar een beetje als een wanhopige Marokkaanse kinderjuf probeerde een onwillige leerling in de toom te houden, en jammerlijk faalde. Vast een heel aardige vrouw, maar te aardig voor deze Kamer.

Datsun_Cherry | 23-11-19 | 13:15 | 1

Ozturk is een autist die als een blind paard doordramt. Daarbij is hij moslim. Zie je tegenover zulk barbarisme maar beschaafd te houden, ik geef het je te doen. Daarbij geeft Arib zo'n droldrie wél alle ruimte om zich te laten kennen en dat is ook wat waard. Nee, die Arib is nie so slech nie.

Sans Comique | 23-11-19 | 13:26

Gaat Geert de stok overdragen of wil hij nog steeds mp proberen te worden?

Rest In Privacy | 23-11-19 | 13:03 | 4

Hij zou het mischien wel willen. Al heb ik daar ook mijn twijfel over. Maar hij is realist. En zolang die tweede kamer een gedeelte van het volk negeert zoals het een echte democratie betaamt weet hij ook wel dat dat nooit zal gebeuren. Dus beter nog iets van tegenwicht geven aan dat kabinet. De rest van die slappe oppositie doet het niet.Dus wees maar blij dat er nog zo'n partij in de kamer zit. Anders wordt het daar helemaal een ja en amen voor dealtjes voor eigen gewin.De dagelijkse praktijk daar tegenwoordig. Ze zitten nu echt totaal niet meer voor het volk .Maar voor het eigen gewin .Op wat uitzonderingen na zoals de pvv en wat oppositie leden van wat partijen. Ook wel de partij dissidenten genoemd. Die partijen gedogen ze maar zijn ze eigenlijk liever kwijt.

tweetybird | 23-11-19 | 13:21
▼ 1 antwoord verborgen

Ieder volk krijgt de regering / overheid die het verdient en waar hetvoor gestemd heeft.

Ervaringsdeskundige | 23-11-19 | 12:54 | 3

Nope. Hun partij blaadjes zeiden hele andere dingen. Die van de VVD moest je of achterste voren lezen of onderste boven.Zeg dus maar gerust de leugen regeerd. Maar eerlijk is eerlijk. Het duurt wel heel langggg voordat mensen dat door hebben.

tweetybird | 23-11-19 | 13:13

@tweetybird | 23-11-19 | 13:13: Hoe vaak is het Volk nu al belazerd door het Kartel en haar usefull idiots (denk aan GL bijvoorbeeld) na verkiezingen? Ik loop nu al meer dan 50 jaar op deze aardkloot en heb tot nu toe alleen de zelfde ouwe uitgekauwde partijen in de r regering voorbij zien komen. PvdA, CDA, VVD, D66, en als er eens een partij als GL veel zetels krijgt gaan die doodleuk met het Kabinet mee om Wlders niet in de kaart te spelen. Maar de mensen blijven maar stemmenm hoe vaak ze ook in hun gezicht uitgelachen worden (en echt niet alleen door Rutte. Die is slechts wat onbeschaamder). Ik neem aan dat mensen die op D66 stemmen democratie hoog in het vaandel hebben staan. Als die nu nog steeds op D66 blijven stemmen, krijgen die inderdaad wat ze verdienen.

Sans Comique | 23-11-19 | 13:35

@Sans Comique | 23-11-19 | 13:35:

Het probleem is vroeger had je nog wat te kiezen. Dan waren er nog wel wat verschillen. Maar zoals nu blijkt. Je kan stemmen op het pvda. Je kan stemmen op groenslinks. Maar alles heeft dezelfde uitkomst. Je stemt op het kabinet. Oppositie bestaat bijna niet meer. Die partijen hebben het allemaal te druk met dealtjes met het kabinet sluiten. Dus als je op de vvd stemt stem je eigenlijk op groenslinks en andersom ook. En zo is het nu in die hele tweede kamer.Yep we krijgen in 2021 weer een hoop zwevende kiezers of mensen die het niet meer weten. Waarschijnlijk ook een hoop niet stemmers. Want wat heeft het nog voor zin. Yep de politiek is doodddd

tweetybird | 23-11-19 | 13:45

De bejaarden beschrijving is ook exact van toepassing op de Linksgekkies.

Bolder | 23-11-19 | 12:33

Met zulke talenten is het wachten op een grote club die deze kanonnen in spe voor een grijpstuiver opkoopt om er vervolgens de Europa Cup mee te winnen. Je vraagt je af waarom niemand die bal voor open doel inkopt.

De Briemusketier | 23-11-19 | 12:27 | 6

@Ger1306:
Heb het risico louter gerelateerd aan de politiek om een redelijke inschatting te maken. Natuurlijk ben ik Theo van Gogh (rust zacht) niet vergeten en zal ik hem ook nooit vergeten.

Voight-Kampff | 23-11-19 | 16:34

Ik wil u ter overweging meegeven dat u hiermee (onwillekeurig) het business plan van het partijkartel hebt benoemd.

Voight-Kampff | 23-11-19 | 18:17
▼ 3 antwoorden verborgen

Klein min-puntje over Bosma:
Kamerleden worden geacht te spreken via de voorzitter. Af en toe verbetert Bosma als een kamerlid dat niet doet. En hoewel Bosma gelijk heeft, komt hij op dat soort momenten over als een schoolmeester en soms dreigt daardoor het debat daardoor dood te slaan.

Rest In Privacy | 23-11-19 | 12:23 | 3

Voor alle duidelijkheid; Bosma is dan op dat moment voorzitter. Dus, als voorzitter corrigeert hij dan de kamerleden door ze er op te wijzen dat ze via de voorzitter moeten spreken.

Rest In Privacy | 23-11-19 | 12:28

Bosma is een grote charmeur en hij heeft kamervoorzitter Arib in de pocket.

keestelpro | 23-11-19 | 12:29

Weet je wie er ook een handje van had om het debat de nek om te draaien, en waar de Groene Khmer, het links en rechts liberale gajes en religieus geinspireerde tuig in de tweede kamer graag aan refereren?

De Briemusketier | 23-11-19 | 12:31

Krol, charmeur, goed bij de tijd, niet voor één gat te vangen.
Kuzu, heeft z'n uiterlijk niet mee en kan daar goed mee om gaan.
Arib, Turkse moeder des vaderland, wat op zich al een prestatie is.
Wilders, kerel van stavast, laatste der Mohikanen.
Femke ken ik niet.
Hiddema, oude heer, jong van geest.
Van Raak, de witte raaf van de SP.
Omzicht, what's in a name.
Bosma, voor al uw spreekbeurten.

Wiebenick | 23-11-19 | 12:21 | 5

Krol is nou juist wél voor 1 gat te vangen. Heeft ie vroeger nog een krantje over gemaakt.

MarkiesDeBalzaque | 23-11-19 | 13:20

Yepp Kroll vergeet nooit een verjaardag. Daar heeft u helemaal gelijk in.

tweetybird | 23-11-19 | 13:25

Arib, Turkse moeder des vaderland?!? Je bent niet lekker joh.

eastender | 24-11-19 | 00:04
▼ 2 antwoorden verborgen

Kuzu hoger geeindigd dan Azkaban? Jammer Azkaban is de enige DENK politicus die sympathiek op me over komt.
Maar Bosma op 1 da's gewoon terecht. Ik kan niet wachten tot die man de scepter van Geert over neemt en MinPres wordt.

keestelpro | 23-11-19 | 12:06

Geweldige winnaar, en topic.
Maar Fleur had voor mij hoger gemogen, wat een geweldige politica.
Zet daar die Zweedse madam eens tegenover.
Proest ....

Pjotterdjotter | 23-11-19 | 12:06

Leuk en goed dat GeenStijl bij de beoordeling van Kamerleden niet meteen naar de eigen politieke opvattingen kijkt, die denk ik recht voor de raap fors rechts zijn maar vooral kijkt naar hoe het Kamerlid is en wat van een Kamerlid mag worden verwacht, dus of het voor zijn/haar politieke idealen staat en die van de eigen de achterban of niet. of het een laffe pluche plakker is of voor dat waar ze behoort te staat zijn/haar nek uitsteekt. Top dus van GeenStijl dat daarom Van Raak, ondanks dat hij van de Socialistische Partij, toch in de top drie terecht is gekomen.

Vuurspuger | 23-11-19 | 12:02 | 3

"Leuk en goed dat GeenStijl bij de beoordeling van Kamerleden niet meteen naar de eigen politieke opvattingen kijkt"

Ook wel een beetje geforceerd politiek divers deze hele lijst. Maar wel goed inderdaad om politici op hun vakbekwaamheid te beoordelen en niet af te branden vanwege de partij die ze vertegenwoordigen.

keestelpro | 23-11-19 | 12:26

Zowel Ronald van Raak als ook Jasper van Dijk houden er voor wat betreft law and order, maar ook de gang van van zaken in de TK nogal rechtlijnige opvattingen op na. Daar kunnen veel TK leden en bewindslieden vooral in het "liberale" spectrum nog een puntje aan zuigen.

Heiner | 23-11-19 | 12:30

Toch moeten wij ook een aplaus geven voor plaats 150. Daar stond vele jaren mei li vos. Het kamerlid van de pvda. Die enkel in die kamer was als iedereen er moest zijn (verplicht) En verder nooit.Helaas in die tweede kamer is die nietsnut ons ontvallen. Ze hebben haar een baantje gegeven in die eerste kamer. Daar hoeft ze zoiezo niet vaak te zijn. Gelukkig hebben ze een goede vervanger gevonden voor die plek 150.Ik zeg aplaus. Dat is toch een hele prestatie. Nou geen zorgen. Het is de opmaat naar kamer 1

tweetybird | 23-11-19 | 11:54 | 1

Mei Li Vos was een belofte met grote t**ten. De verwachte kwaliteiten heeft zij nooit waargemaakt. Dus een belofte is ze niet meer.

Heiner | 23-11-19 | 12:32

Baudet op nummer honderd-en-nog-wat en Van Kooten-Arissen en Kuzu in de top 10. Eten jullie daar op de redactie spacecake of lengen jullie je thee soms aan met spiritus?

Pearlbitch | 23-11-19 | 11:46

Das nou een échte man, die Bosma! (Wilders ook trouwens). Eerlijk en er geen doekjes om winden. Niet aardig gevonden hoeven worden, alleen durven te staan i.p.v. al die met-de-wind-meewaaiers van linkse signatuur. Echte vrouwen in de 2e kamer??? Fleur en dan hééel lang niets!

pigadaki | 23-11-19 | 11:43

Omtzigt op twee is m.i. te hoog. Hij was de luis in de pels van Rutte m.b.t. MH17 maar mocht niet meer van deze 'kleine Napoleon' die lekker alle problemen wil weglachen zonder dat hij gestoord wordt door leden van de Tweede Kamer, die juist die functie bekleden: controleren van de regering!
Meteen haalde Buma Omtzigt van het dossier en sindsdien is het erg stil geworden. Omtzigt had zich moeten beroepen op zijn Kamerlidmaatschap en de betekenis daarvan. Hij had Buma EN Rutte de middelvinger moeten geven... Dat deed hij niet en daarmee is het goede kamerlid Omtzigt precies hetzelfde als de anderen kamerleden van VVD CDA D'66 en CU: goed betaald klapvee.
Bijzonder dat de PVV twee mensen in de top tien heeft staan en het kleine FvD toch ook een. Van Raak verdient zijn plek namens de SP. De vleermuis is valselijk komen binnen fladderen en hoort hier niet thuis. Hij is geen Nederlands volksvertegenwoordiger maar een afgezant van graaf Vlad in Ankara en gekozen door de vijfde kolonne, ook geen Nederlanders. Het Nederlandse parlement telt dus feitelijk geen 150 kamerleden.

Angélica de Sancé | 23-11-19 | 11:36 | 1

Ja en nee, het probleem is dat Omtzigt qua stemgedrag niet handelt naar zijn eigen (bijna altijd terechte) conclusies. Maar goed veel rokers weten ook dat rook slecht voor ze is.

SchweinchenDick | 23-11-19 | 19:31

Diep triest dat de democratie ondermijnende zetel rovende fractiediscipline zo'n gemeengoed is geworden dat daar bar weinig van deze 150 Kamerleden in deze lijst op afgerekend kan worden.

Je krijgt er nog geen top 3 mee vol.
Dat is veelzeggend voor de deplorabele staat van de huidige democratie.

De enige fracties die ik ooit serieus zal nemen zijn de fracties die dit vrij en zonder ruggespraak stemmen in ere herstellen.

Als ook FVD hierin blijkt te verzaken wordt het tijd voor de VEZR.

Ben-Bataaf | 23-11-19 | 11:35

Baas boven baas. Feli Martin!

Ramses Sappie | 23-11-19 | 11:30

Mooie lijst. Met een terechte aanvoerder.

Gewone_mevrouw | 23-11-19 | 11:24

Zolang het partijkartel bestaat heeft een parlement weinig nut.

Hadena | 23-11-19 | 11:23 | 2

Daarom was een rangschikking van 1 tot 150 met sub-numering accurater geweest. Iedereen op plaats 150 en de rest van de plaatsen oningevuld laten. Zoiets:
150.150
150.149
..
..
150.1 = Bosma

Voight-Kampff | 23-11-19 | 11:48

sub-nummering.

Voight-Kampff | 23-11-19 | 13:43

"een prima Kamerlid die"
Wat geweldig dat dit zo bij Kuzu staat. Helemaal op z'n plek daar.

zwarte_weduwe | 23-11-19 | 11:21

Mooi cabaret die Martin Bosma. Bijna literair.

Jan Marijnissen | 23-11-19 | 11:19

Martin Bosma komt uit Wormer.... uiteraard!!!

skoftig | 23-11-19 | 11:17

En wanneer komt Ranking de Partijen?
Die individuele trekpoppen zijn slechts een percentage van hun heilige huisjes.

A.U.EnLeven | 23-11-19 | 11:05 | 1

17 maart 2021

Jan Marijnissen | 23-11-19 | 11:18

Martin wie ?

Azijnist | 23-11-19 | 11:03 | 1

Je doet je naam eer aan.

Gewone_mevrouw | 23-11-19 | 11:21

Bosma moet alleen eens wat hemden kopen, t-shirts onder een overhemd kan echt niet, zeker icm met een jasje.

geenspam | 23-11-19 | 10:57 | 1

Omdat geenspam dat vindt?

laatste_waarschuwing | 23-11-19 | 12:34

Bosma. Terechte winnaar. Heeft ook mijn stem, ik hoop dat Geert hem de nr 1 man maakt. Dan zal een aardverschuiving gaan geven voorspel ik. Dan hebben we de man waar iedereen op zit te wachten.

drs. KJ | 23-11-19 | 10:54

Martin Bosma is een uitstekend spreker en schrijver, weet mensen te boeien. Maar dat betekent nog niet dat hij dan ook een -uitstekende- leider is ic kan zijn.

hollandsevluchteling | 23-11-19 | 10:53

Vol-ko-men terecht dat Bosma op 1 staat. De rest zal me jeuken.

J. Jarig | 23-11-19 | 10:51

Daarom heb ik bij de vorige verkiezingen op de Hiddemeister gestemd en ga ik bij de aankomende verkiezingen op de Bosmaster stemmen.

Rest In Privacy | 23-11-19 | 10:49 | 2

Het is tijd voor plan B.
Met de B van Bosma!

knutsel_ | 23-11-19 | 10:52

De laatste keer heb ik een muntje opgegooid: Baudet of Wilders. Baudet won. Nu twijfel ik niet meer over de partij, wel nog over de persoon. Bosma, inderdaad als beste kamerlid en Wilders om hem een hart onder de riem te steken na zoveel jaren vechten tegen onrecht en verloedering. Hij krijgt soms ook uit onverwachte hoek steun en heeft zijn gelijk verdiend: www.telegraaf.nl/lifestyle/394200443/...

Angélica de Sancé | 23-11-19 | 11:59

Niets tegen in te brengen. Slechts ëën Motie van Treurnis: Femke Merel op plek vijf en dan helaas een foto van de Hiddemeister eronder. Voelt toch een beetje als een wegtrekker.

Rest In Privacy | 23-11-19 | 10:46 | 2

U had liever een aftrekker?

Behangdelul | 23-11-19 | 11:01

Ik heb voor mijn opleiding Martin Bosma mogen interviewen. Het is een zeer leuke man. Heeft humor en kan zeer goed redeneren. Een zeer aimabele man.

Heisenberg74 | 23-11-19 | 10:40

Wat te denken van een partij met Bosma, Omtzigt, Hiddema, van Raak,A Agema en Eerdmans? En ja komt, Dijkhof van de VVD van de lijn er bij? Direct naar de 25 zetels.... minimaal!

Behangdelul | 23-11-19 | 10:38 | 3

Zonder Dijkhof en ik ben voor.
(Dijkhof is zichzelf kwijt.)

Gewone_mevrouw | 23-11-19 | 11:23

@Gewone_mevrouw | 23-11-19 | 11:23:

Yep. Ingeperkt door eigen partij vermoed ik. Al is hij als hij in de tweede kamer achter de kansel staat een goed debatter.Toch ook 1 van de betere in die tweede kamer ondanks dat ik het niet zo op die vvd heb.

tweetybird | 23-11-19 | 11:39

De houdbaarheid datum van Dijkhof is aan het verlopen. Hij was een tijd grappig en adrem, kon leuk uit de hoek komen maar lult nu regelmatig slapjes.
Lijkt me ook lastig om als vvd'er te beseffen dat je op dezelfde manier op de burger pist als groen links en de andere milieufetish idioten.

donkieshot | 23-11-19 | 11:56

Het lijkt me zo dat het stemgedrag van #5 Merel niet meegenomen is in deze overweging..

photto | 23-11-19 | 10:35

Mooi lijstje, ik snap alleen niet waarom Ozturk op plaats 144 staat ipv 150. Ozturk is de domste kamerlid ooit op eenzame hoogte.

Wasbakplasser | 23-11-19 | 10:35 | 4

Hij is wel zichtbaar. "Iedereen" weet wel wie de fractieleden van DENK zijn, zelfs als ze de namen niet precies weten. Wijs in die TK maar eens de backbenchers van CDA, D'66, GL, VVD en PvdA aan.

Heiner | 23-11-19 | 11:33

[de] [k]amerlid?

LiniaalRectaal | 23-11-19 | 17:17
▼ 1 antwoord verborgen

Er zitten meer lullen in dan in een porno film.
Henk Krol: kan heel goed niet kloppende cijfertjes in een excel diagram zetten. Had er geen probleem mee om zijn personeel te bestelen om zijn luxe levensstijl te financieren.
Lodewijk Asscher: Is niet de kleinzoon maar de achterkleinzoon van die Asscher die alle Amsterdamse Joden opofferde zodat hij als laatste aan de beurt zou zijn tijdens de holocaust.
Tunahan Kuzu: Grijze Wolf, Turkse nationalist, rechtstreekse vertegenwoordiger van Erdogan. Verklikt kritische Turken bij de Turkse geheime dienst.
Khadija Arib: Langstzittende kamerlid. Heeft dit bereikt door Marokkaanse te zijn.
Geert Wilders: Het op een na langst zittende kamerlid. Voor altijd in de oppositie. Kan roepen wat ie wil maar wordt toch niet serieus genomen. Het grootste deel van wat hij roept kan niet eens worden uitgevoerd en is alleen maar toneel voor de bühne.
Femke Merel: Wilde in de dierenpartij iets voor de mensen doen en werd voor de bus gegooid.
Theo Hiddema: Het enigste kamerlid die verstandige dingen zegt. Wordt verguisd door de rest van de Tweede Kamer.
Ronald van der Raak: Een redelijk alternatief voor een PvdA’er. Als je een PvdA’er had gewild.
Pieter Omzigt: Zegt verstandige dingen om zich vervolgens weer aan de partijdiscipline te onderwerpen. Zeg dan niks.
Martin Bosma: Mag verstandige dingen zeggen omdat er toch niemand luistert.
Zijn voorstellen worden nooit aangenomen omdat hij van de PVV is en worden dan een paar weken later opnieuw ingediend door iemand van het kabinet en dan worden ze wel aangenomen.

Osdorpertje | 23-11-19 | 10:31 | 4

Dat dit de winnaars zijn zegt genoeg over de rest. GS maakt een punt.

Analia von Solmsch | 23-11-19 | 10:45

Osdorpertje | 23-11-19 | 10:31

"Zijn voorstellen worden nooit aangenomen omdat hij van de PVV is en worden dan een paar weken later opnieuw ingediend door iemand van het kabinet en dan worden ze wel aangenomen."

Geldt ook voor de kretologie van Geert. Voor het oog lijkt het of de PVV niets bereikt. Feitelijk is er al behoorlijk veel van hun - met name - migratie standpunten verwezenlijkt. Misschien niet letterlijk, maar dan toch in iets mildere vorm.
Ik zou zeggen, het resultaat telt. Blijf aan de zijlijn loeien (Geert) en gooi zo nu en dan een goed plan naar binnen (Martin) en zie hoe het na verloop van tijd wordt uitgevoerd. Briljante strategie!!

der_feldwebel | 23-11-19 | 10:46

Touché en chapeau!

Rest In Privacy | 23-11-19 | 11:19
▼ 1 antwoord verborgen

Proficiat Bosma! U bent gewoon de beste man op de beste plaats, 'never change a winning team".

Rest In Privacy | 23-11-19 | 10:28

Mijn favoz 1,2 en 4. grappig en leerzaam lijstje jongens.

David000000007 | 23-11-19 | 10:27

Als we meer mensen als Omtzigt hadden zag Nederland er heel anders uit! Wat een doorbijter.

Vliegende_rookworst | 23-11-19 | 10:21 | 1

Hij bijt, maar niet door.

kwark001 | 23-11-19 | 10:21

Advies aan Geert: maak Bosma de lijsttrekker van de PVV. Laat Bosma het verhaal doen. Jij blijft nadrukkelijk aanwezig om aspecten uit het verhaal van Bosma/de partij flink uit te vergroten zoals jij daar goed in bent. Jij bent nu te groot en Bosma is te klein. Jouw naam, imago en wat je de afgelopen vijftien jaar hebt bereikt gaat niemand vergeten. Tijd voor atap twee.

Leptob | 23-11-19 | 10:17 | 3

Uitstekend advies.

GeorgeS. | 23-11-19 | 10:30

En dan Bosma ook wonen in een bunker met beveiliging? Moet hij ook nog willen?

Jan, Leiden | 23-11-19 | 10:40

Verstandig advies! Bosma spreekt meer mensen aan dan Geert Wilders. Ik denk alleen niet dat Bosma dat wil. Je leven te slijten in kazernes en gepantserde auto’s met lijfwachten is ook geen pretje. Het doorzettingsvermogen van Wilders is natuurlijk fenomenaal en bewonderenswaardig. Maak van de PVV een gewone partij met leden die het bestuur kiezen en voila de PVV krijgt meer zetels,niet minder.

Eendragtmaaktmagt | 23-11-19 | 10:43

Nr. 5 over het hoofd gezien en maar op die plek geplempt?

kwark001 | 23-11-19 | 10:17

Eens met de nummer één dus dan doet de rest er niet meer toe.

knutsel_ | 23-11-19 | 10:15

Bosma overduidelijk numner 1 met kop en schouders. Terecht. Wanneer we dit soort kamerleden hadden als Bosma stond Nederland er stukken beter voor. Best wel bijna eens over de top 5, maar Wilders had gezien het dagelijks te brengen offer wel op 5 mogen staan? Want wie is Femke Merel van Kooten-Arissen nu dan eigenlijk? Hangt die met een poster bij GS?

Pieter Omzigt staat terecht op 2, maar hij zit overduidelijk bij de verkeerde partij in een verkeerde coalitie om maar iets te kunnen bewerkstelligen. Ze luisteren met bewondering naar hem, maar doen vervolgens niets mee of het tegenovergestelde?

Kuzu op 8. Nou, hij komt op voor de visie en belangen van Ankara, maar duikt nogal weg wanneer de kritiek aanzwelt? Dn sterk me tv interrupties vind ik hem ook al niet echt, sorry. Nee, die zou niet in mijn top 10 voorkomen.

Jan, Leiden | 23-11-19 | 10:14

Terechte winnaar. Prachtige man.

osolemio | 23-11-19 | 10:08

Thanx Mosterd! Toch aardig wat zaterdagochtenden met een glimlach op mijn gezicht doorgekomen ondanks een intense kater en zeikende kinderen aan den kop.

overVecht | 23-11-19 | 10:08

Kan het wel eens zijn met deze top 10...... zelfs die gekke Kuzu doet het op zijn manier wel goed en 'vleermuis' lul je niet zo maar onder de tafel.

Fatwabuster | 23-11-19 | 10:07

OMTZIGT overstappen naar FVD s.v.p.

Verderkijkert | 23-11-19 | 10:06

Van Harte gefeliciteerd Martin Bosma! Wat een volharding, inteligentie, lef, dapper, feitenkennis, harde werker, humor. Eenzame dappere strijder. Terechte winnaar.

Rest In Privacy | 23-11-19 | 10:05

Mijn top 5:
1. Bosma, 2. van Raak, 3. Omtzigt (was ooit op 1), 4. Hiddemeister en 5. Fleur Agema, (het hardst werkende kamer lid met een pré op gezondheidszorg)

Op plaats 150 staan ongeveer 45 kamerleden (vooral van GL en D66 en VVD)

Broadsquire | 23-11-19 | 10:02 | 3

Jazeker, Fleur had in de top 5 gemogen! Ontzettend harde werkster, nog altijd bewondering voor.

Jan, Leiden | 23-11-19 | 10:15

@Jan, Leiden | 23-11-19 | 10:15: Het goede van Fleur is dat ze niet handelt uit een partij boekje maar de mens in de zorg centraal stelt. Niet 1 kamer lid die haar op die portefeuille kan benaderen en zelfs de minister en de staats kunnen daar nog een puntje aan zuigen. Agema kent haar vak als geen ander. Maar ja PVV dus is ze op voorhand al fout, dan kijkt en luistert men niet verder.

Broadsquire | 23-11-19 | 11:18

Daar ben je toch mooi druk mee, zo'n lijstje.

John_J | 23-11-19 | 10:01

In het jongerencentrum te Z., Concordia of Ons Genoegen ofzo, traden allerlei new wave- en punkbandjes op. Soms was het leuk, soms niks. Maar altijd geweldig waren de recensies op maandag in de Zaanlander. Geschreven door die knaap in de lange regenjas. Vlijmscherp, geestig, echt werk van gemaakt. Toen al, hij was nog maar 17, die aardige, bescheiden nerd. Wel een verrassing dat hij later bij de PVV opdook,

Vod Kanockers | 23-11-19 | 10:00

Al hail the king! Bosma is de terechte winnaar, maar Omtzicht?
Ik had bakken vol respect voor de man, maar sinds hij besloten heeft om ondanks al die dossierkennis, vragen etc, toch kritiekloos de partijlijn te kiezen ben ik wel klaar met hem.
Weer zo'n menneke van veel praat, maar toch tekenen bij het kruisje.

DatInternetDingetje | 23-11-19 | 09:57

Door Kuzu en Asscher in de top tien opgenomen te hebben mooi de schijn van partijdigheid vermeden. GS kan natuurlijk niet de partijkrant van rechts worden.

Rest In Privacy | 23-11-19 | 09:55 | 1

GS kan zijn wat het wil. Zie voor verdere uitleg het motto. Hier worden politici langs de lat gelegd en eerlijk is eerlijk, dit lijstje snijdt hout. Probeer de zaak eens te bekijken zonder links/rechts bril op, gewoon kijken naar wie die lui zijn en wat ze doen. Zouden meer mensen moeten kunnen.

elfenstein | 23-11-19 | 09:58

Pieter Omtzigt... Degene die heel hard dingen aankaart die absoluut niet door de beugel kunnen. De man die naar eer en geweten handelt. De man die oprecht uitzoekt waar het mis gaat. De man die de onderste steen boven haalt. De man die met ruggengraat vast blijft bijten in dossiers die anderen het liefst vergeten.
--> De man die vervolgens *al* die mooie principes keihard over boord flikkert en tekent bij het kruisje van het CDA zodat er geen flikker gebeurd met al het voorgaande.

Al draagt een aap een gouden ring.

peterdh | 23-11-19 | 09:53

Ik vraag me bij Omtzigt el eens af of hij ooit buiten komt. Of hij getrouwd is en hoe erg zijn vrouw dan wel niet moet zijn als je zó veel tijd besteed aan het verdedigen van de democratie (wat hij voortreffelijk doet).
Het enige kamerlid dat ooit mijn voorkeursstem heeft gekregen terwijl ik eigenlijk helemaal niet op het CDA wíl stemmen.

BekiekUtMoar | 23-11-19 | 09:51 | 1

Mooi weggegooid dus. Want hij tekent gewoon bij het kruisje van het CDA. Je hebt dus gewoon CDA gestemd. Niks geen Omtzigt.

peterdh | 23-11-19 | 09:54

.. eeuwig zonde van Pieter Omtzigt. Ingekapseld bij een dertien-in-een-dozijn kartelpartij.

Jan Passant mk2 | 23-11-19 | 09:50

Een oprechte vraag. Als jullie stemmen..., stemmen jullie dan op een persoon of op een partij?

Rest In Privacy | 23-11-19 | 09:49 | 9

Een vraag uit de losse pols, of niet?
Het is namelijk een goede vraag in die zin, dat door partijdiscipline veelal een stem op een specifiek persoon helaas vaak verdwijnt in de grote partijhoed, alwaar vervolgens een stel andere, vaak kleurloze meestemmers uit worden gehaald.
In een nogal ideologisch beeld zouden wij (schizofreen, nietwaar?) op een individu kunnen stemmen, waarna deze met veel stemmen dus ook meer inspraak zou kunnen krijgen. Uiteraard, voorkeursstemmen kan een individu op een TK zetel doen landen, maar dan blijkt het slechts één stem tussen een groep meestemmers / niet-denkers.
Het fenomeen 'zonder last of ruggespraak'komt niet zo maar uit de (k)lucht vallen; het had ervoor kunnen zorgen dat die persoon waar wij op gestemd hebben, ook daadwerkelijk mijn geluid had kunnen laten horen.
Maar goed, ja, ik stem waar mogelijk op één persoon.

EEnzame SchizofrEEN | 23-11-19 | 10:07

@EEnzame SchizofrEEN | 23-11-19 | 10:07: Ik heb altijd gestemd op partijstandpunten, maar zit er nu aan te denken op een persoon te gaan stemmen. En dat vind ik wel raar van mijzelf. Vandaar dat ik benieuwd ben naar de mening van andere reaguurders...

Rest In Privacy | 23-11-19 | 10:52

@Quib | 23-11-19 | 10:52:
Partijstandpunten zijn niet eens het papier waard waarop ze geschreven staan. Die zijn alleen de laatste weken voor de verkiezingen een ding bij de stemwijzer, waarna ze verdwijnen in de prullenbak van de coalitie.

Behalve die van extreemGroenlinks, waar alle kartelwortels blijkbaar economische/(over)machts belangen bij hebben.

Jan Passant mk2 | 23-11-19 | 11:11
▼ 6 antwoorden verborgen

Er is in deze ijst duidelijk geen rekening gehouden met het vrouwenquotum.

Mr_Natural | 23-11-19 | 09:49 | 4

Ehh alle aanwezige vrouwen stonden gewoon in de lijst hoor.

peterdh | 23-11-19 | 09:58

Dat wordt in één keer gecompenseerd door FMA in de top 10 te zetten. Het wichtje hakkelt, snapt regelmatig zichtbaar haar eigen inbrengtekst niet, is gespeend van elke vorm van algemene ontwikkeling (kent Che Guevara niet en refereert aan Boris van der Ham als D66-oprichter en aartsvader van het referendum). Ze heeft twee pluspunten en die zijn duidelijk zichtbaar, dat dan weer wel.

Pearlbitch | 23-11-19 | 12:00
▼ 1 antwoord verborgen

Mooie topdrie,
ik vraag mij af wat die Merel, Hiddema, Asscher, die Denk snuiter in de toptien doen vraag ik mij af.

VW, alles ist vorbei | 23-11-19 | 09:47 | 1

Dan is uw zaterdagbesteding dus geregeld.

Frau Merkel | 23-11-19 | 09:50

Arib heeft nog steeds haar riffijnse paspoort. Ze zal het best aardig doen, maar een Kamerlid hoort 1 paspoort te hebben. We zien wat voor ellende er van komt met de vleermuizen in de Kamer. Hetzelfde geldt voor alle posities bij de overheid. Corruptie en belangenconflicten te over. Het argument dat ze de andere nationaliteit niet af kunnen staan is hier in de panelen al eerder aan flarden geschoten. Het is onwil, zoals zoveel in de kaasstolp.

Frau Merkel | 23-11-19 | 09:44 | 3

'Ja, maar, inclusiviteit, multiculturalisme, diversiteit... En ik vind die iftars altijd zo fijn'
Reactie vanuit Joop.nl - coulissen.

EEnzame SchizofrEEN | 23-11-19 | 10:10

Vind een 2e paspoort maar symboliek. Uiteindelijk gaat het er toch om dat er gewoon respect is voor de aard, cultuur van de autochtone bevolking en er zover mogelijk wordt geassimileerd. Dat je dus 1 land Trouw bent, waar je woont namelijk. Dat ze dan een 2e paspoort hebben boeit me niet, tenzij er bewust misbruik van wordt gemaakt.

Jan, Leiden | 23-11-19 | 10:30

Ach vind het soms best vermakelijk met mevrouw Arib. Bij tsjerrie lijkt het vaak een 1 tweedje tussen moeder en zoon waar de moeder de zoon tot de orde roept en van de denkula's moet ze echt heel weinig hebben. Ik vind wat voorzitter zijn ze het wat dat betreft best heel goed doet.En soms heeft ze hele aardige rake opmerkingen.

tweetybird | 23-11-19 | 12:06

Welverdiende eerste plaats voor Martin Bosma.
Naast Theo Hiddema en soms Geert de enige uit de lijst waarvan ik de herhaling van de speech in zijn geheel kan uitzitten.
Wel jammer van de Deugneuzels die altijd interrumperen met Reclameboodschappen voor de Fatsoens-super, maar die kunnen op fast-forward.

Jan Passant mk2 | 23-11-19 | 09:40

Supertrio voor mij: Bosma, Van Raak en Tjerrie. En verder Geert om het spul op te warmen. Als zij de aanval openen op het kartel, kun je echt chips en bier klaarzetten.

Kamervraag | 23-11-19 | 09:39

Ook in de gemeentepolitiek. Nooit iets feitelijk aan de maatschappij bijgedragen maar wel macht willen hebben.

Rest In Privacy | 23-11-19 | 09:37

Precies de nummer 1 die ik had verwacht. En terecht!

XverderNix | 23-11-19 | 09:37
-weggejorist-
Ga1 | 23-11-19 | 09:36

Ik vind het toch bovengemiddeld vaak rare, gematigd begaafde mensen, werkschuwe mensen die in het reguliere banen cirquit niet ver zouden komen. Bovengemiddeld veel marokkanen en bijna nooit Aziaten: die hebben geen tijd. Moeten werken.

Rest In Privacy | 23-11-19 | 09:33

En waarom van Kooten-Arissen op vijf? Omdat lachen bij haar pijn doet?

BrutusBosch | 23-11-19 | 09:31 | 1

Ze waren haar vergeten. Dus moesten haar ergens in de top 10 kwijt. Vandaar ook de uitgebreide beschrijving.

Het brein erachter | 23-11-19 | 11:04

Bosma en Hiddema hebben wat dingen gemeen. Ze hebben bijvoorbeeld allebei schijt aan dronken Naatje en schromen niet om dat kenbaar te maken. In volmaakte volzinnen, dat dan weer wel. Dat roept associaties op met de tijden van weleer, waarin men in dit land nog gewoon kon zegen wat men wilde of nodig achtte, zolang het maar een beetje respectvol bleef.

MickeyGouda | 23-11-19 | 09:31 | 4

Goed gevonden overeenkomst.

Jan, Leiden | 23-11-19 | 10:26

Dit dus ...

Pjotterdjotter | 23-11-19 | 11:53
▼ 1 antwoord verborgen

Terecht!!

Ko Ranzig | 23-11-19 | 09:30

Bosma, wat ben je toch een mooie lul

haddem | 23-11-19 | 09:29

Weer geen eerste.
Verdorie!

Kaas de Vies | 23-11-19 | 09:29 | 5

Suske en Wiske titel ! Kaas het Kamerlid ....

Koning BongoBongo | 23-11-19 | 09:36

Scherp @mr_natural

Cunts-en-kitsch | 23-11-19 | 09:38

Uw kwaliteiten schitteren op het Roze Slagveld en zullen resulteren in een hoge notering, zoniet de welverdiende nummer 1 positie in de jaarlijkse GS topreaguurders lijst. Mijn steunkous heeft u!

elfenstein | 23-11-19 | 10:02
▼ 2 antwoorden verborgen
-weggejorist-
miquetsage | 23-11-19 | 09:29

De laatste tijd steeg mijn waardering voor de PVV, want Bosma. Tot Geert gisteren weer van hele dikke stukken hout planken ging zagen.

Rest In Privacy | 23-11-19 | 09:27 | 1

Dan stem je toch op Bosma de volgende keer. Geert is te lomp qua woorden .

Koning BongoBongo | 23-11-19 | 09:37

Oh ja Bosma. Wat heeft hij toch allemaal bereikt als verantwoordelijk bestuurder van dit land. Herinner mij even aan zijn lange lijst successen.. Wie?

Beste_Landgenoten | 23-11-19 | 09:27 | 10

Beste Landgenoten, dat argument is zo achterhaald als wat en is een stukke langspeelplaat.

peterdh | 23-11-19 | 10:01

Heerlijk, hoe BL tracht de boel op stang te jagen, en hij zelf (oh, en zijn broodheer 'the invisible man'-Rutte) vervolgens fijn afgebrand wordt..
Zit je dan, te deugen, met een grote VVD poster ingelijst aan de muur, zuur te zijn. Stilzitten, BL, als je geschoren wordt.

EEnzame SchizofrEEN | 23-11-19 | 10:20

Heeft de PVV eigenlijk ooit een echte kans gekregen hun standpunten te verzilveren? Toen nog maar net in de coalitie werden door VVD spelletjes gespeeld om het snel te beëindigen. Gewoon een groepje machtswellustelingen die alleen in werkelijkheid kartelpartijen willen om hun zin door te drijven. Dat is dan de VVD.

Jan, Leiden | 23-11-19 | 10:25
▼ 7 antwoorden verborgen

“we zouden er verdomme nog voor betalen“, dan heb ik nieuws voor je Mosterd; voor deze 2e kamer betaal je al ruimschoots en als het aan hen ligt wordt dat nog veel meer door de uitbreiding van het aantal medewerkers....

Julianalaan | 23-11-19 | 09:24

Die Kuzu heeft het toch maar mooi naar de kop geschopt.

Mr_Natural | 23-11-19 | 09:24 | 3

Raak

Canis.bonus.es | 23-11-19 | 09:34

Is wel een beetje een inkopper.

EEnzame SchizofrEEN | 23-11-19 | 10:21

Gefeliciteerd heer Bosma, u heeft het verdiend.

BubbelWater | 23-11-19 | 09:21

Leuk lijstje. Een qua volgorde ben ik het nog aardig eens, als je als kwaliteit en entertainment gelijkwaardig belang toedicht. Maar het enige waar ik bij oprecht over verbaas is dat mensen vinden dat Greet en Bosma goed kunnen speechen. Dat kunnen ze namelijk voor geen meter. Ze zijn er zelfs slecht in. Sterker nog, er zijn maar heel weinig Kamerleden die dat een beetje kunnen. SP’ers zijn er soms goed in, Asscher - zoals GS omschrijft en misschien een verdwaalde gristen. De speeches die hier als ‘goed’ worden aangeduid zijn alleen op papier goed. Greet en Bosma hebben de voordrachtcapaciteiten van een spreekbeurtscholier. Hakkelend en takkelend, met gemaakte passie. Baudet kan wel best aardig een voordracht houden, maar zijn teksten zijn dan weer op papier kudt, en dan zijn ze uitgesproken ook kudt. Het zou een wereld van verschil maken als mensen vanuit hun hart spreken en niet van papier. Maar waarom tik ik dit eigenlijk? Boeit niemand wat natuurlijk.
Het belangrijkste is, is dat Bosma wint. Qua inhoud vind ik het een totale randdebiel, maar het lijkt me een leuke vent: gefeliciteerd, ouwe lurker.

beldewouten | 23-11-19 | 09:21 | 7

@Voight-Kampff | 23-11-19 | 10:57: Met name de laatste twee zinnen zijn erg fijn. Een paar glaasjes zou de volksvertegenwoordigers ook wel eens wat losser kunnen maken tijdens het spreken. Proost.

beldewouten | 23-11-19 | 11:31

De PVV draag ik een warm hart toe, maar van de speeches van Bosma word ik niet warm of koud. Beetje vreemd, want iedereen hier vindt hem "geniaal".

Dit schreef ik gisteren rond 23.30. Kreeg 4 korzelige reacties. Waar waren jullie?

Bosma ratelt en heeft een eentonige, hijgerige cadans, hij lardeert zijn betogen met zoveel sneren en klinkslagen dat het menigeen duizelt, schat ik zo in. Mij wel, in ieder geval. Steeds dreigt hij de weg kwijt te raken, wat geen ontspannen luisterbeleving geeft. Zijn gelaat blijft onbestemd. Wat meer dramatiek en emotie zou er meer bezieling in brengen, bezieling die er volgens mij wel degelijk is. Bosma lijkt nu een beetje op een wijsneuzig schooljongetje dat de meester het bloed onder de nagels vandaag haalt, of de bekwame maar overwerkte huisarts die tijdens een minder goed nieuws gesprek steeds op zijn computer kijkt. Wat meer eenvoud en to the point, graag.

Want hij is wel één van de weinigen in dat absurde circus die zinnige dingen zegt. Hou het vooral simpel, zou mijn advies zijn. Al heb je nog zoveel verbale goocheltrucs in huis, je hóéft ze niet allemaal tegelijk te laten zien. Het mág natuurlijk wel. Ga ik wel even wat anders doen.

Wiebenick | 23-11-19 | 11:49

@Wiebenick:
Uw vraag: waar waren jullie?
Reactie: heb ik net uitgelegd ... in de kroeg ;).

Disclaimer: als er voor die tijd geen soevereine partij is opgericht dan ga ik (ook) op de PVV te stemmen, vanwege enige partij met Nexit doel.

Voight-Kampff | 23-11-19 | 11:59
▼ 4 antwoorden verborgen

Baudet premier, Bosma vice-premier. Dat zou mooi zijn. Maar het gaat de goede kant op. Mensen krijgen eindelijk genoeg van die eeuwig lachende Pinocchio van de VVD met zijn lege gladde nietszeggende praatjes. Het werd tijd ook.

Motleycrew | 23-11-19 | 09:21 | 7

@Motleycrew | 23-11-19 | 09:41: Baudet weet heel veel... Een beetje een uitspraak van een kleuter die opkijkt tegen zijn onderwijzer.

Rest In Privacy | 23-11-19 | 09:46

Interessant hoe mensen altijd de échte slimmerikken proberen weg te zetten als onbenullen en brillies. Willen jullie dan graag bestuurd worden door mavo klantjes die leuk kunnen lullen maar nog geen wortel kunnen trekken?

elfenstein | 23-11-19 | 09:52

@Kuifje-in-de-EU | 23-11-19 | 09:46: Een beetje respect voor iemand met twee universitaire opleidingen is wel op zijn plaats, toch ? Ik vind het in ieder geval een hele prestatie. Baudet paart kennis aan visie, en dat zie je bij vrijwel niemand in de tweede kamer. De meeste kamerleden komen niet verder dan wat leeg oeverloos gebabbel.

Motleycrew | 23-11-19 | 09:55
▼ 4 antwoorden verborgen

Van Raak en Bosma zouden een fantastisch tandem vormen voor de bevrijding van de dictatuur van Groene Kmehr en de grootkapitaallobbyisten/EU-globalisten die NL op dit moment in hun dodelijke auto-erotische wurggreep te pakken hebben.

SchweinchenDick | 23-11-19 | 09:21 | 1

Samen met Baudet zouden ze het kartel kunnen breken. Maar ja: Nederlandse hokjesgeest.

kaasfondue | 23-11-19 | 11:14

Heb zelfs (in ver verleden) wel der eens op van Raak gestempt. Goeie vent. Zijn inbreng in het referendum-debat was onvergetelijk sterk, de term ‘66 (laat die D maar weg, lol) is dankzij hem gemeengoed geworden.

Computer_says_no | 23-11-19 | 09:20
-weggejorist-
miquetsage | 23-11-19 | 09:17 | 1

Prima top 10. Bosma terechte winnaar :D

Rest In Privacy | 23-11-19 | 09:17

Bosma heeft een eigen partij nodig.

JanAmsterdamEnzo | 23-11-19 | 09:16 | 4

Of overstappen naar FvD. Bosma wordt tot op zekere hoogte tegengehouden door Geert's botte bijl en de daarbij horende afkeer van veel mensen voor de hele partij.
Daarmee zeg ik niet dat Geert op moet houden, integendeel hij doet het geweldig als schenenschopper maar Bosma kan en moet beter.

elfenstein | 23-11-19 | 09:48

@elfenstein | 23-11-19 | 09:48: Aan de botte bijl van Geert is Bosma meer dan debet, want Wilders' spreekteksten zijn grotendeels van zijn hand.

Pearlbitch | 23-11-19 | 12:08
▼ 1 antwoord verborgen

Salarisverhoging voor de nrs 1-10.De rest kunnen we wel korten.

van stampij | 23-11-19 | 09:14 | 2

Salarisverhoging voor Kuzu? Tja.

Jan, Leiden | 23-11-19 | 10:21

@Jan, Leiden | 23-11-19 | 10:21:
Dat is indirect terrorismefinanciering. Slecht plan. Alhoewel, de Kaagmiljoenen en de Toyota's van Rutte komen ook niet terecht waar het zou moeten dus onze Vleerturk bevindt zich in goed gezelschap.

Graaisnaaiert | 23-11-19 | 12:40

Bijna allemaal oppositie-politici, die fel kunnen ageren voor de camera's, maar nauwelijks iets bereiken. Verspilde moeite dus

Rest In Privacy | 23-11-19 | 09:13 | 12

Alle debatten zijn verspilde moeite. Is er ooit een partij geweest die standpunten of inzichten heeft gewijzigd of aangepast vanwege oppositie ?

Koning BongoBongo | 23-11-19 | 09:32

@botbot | 23-11-19 | 09:27: in de regeerakkoorden is alles dichtgetimmerd. Waarom denkt u dat de laatste kabinetsformatie bijna een half jaar heeft geduurd?

therealbraindump | 23-11-19 | 09:53

Volgens mij is iemand ergens in gepikt.

knutsel_ | 23-11-19 | 10:14
▼ 9 antwoorden verborgen

De verwachtte en terechte nummer 1. Helaas bij de verkeerde partij, maar mijn stem heb je denk ik Martin! Absolute eindbaas en verdediger van Nederland.

Behangdelul | 23-11-19 | 09:13

Download het boek van Martin Bosma, het is een gratis download: de schijn-elite van de valsemunters.

hollandsevluchteling | 23-11-19 | 09:12 | 6
▼ 3 antwoorden verborgen

Kuzu hoort op nummer 69. Samen met Azarkan, dat dan weer wel.

Kapitein Stijlvol | 23-11-19 | 09:11

Bosma terecht op No. 1. Ik vreesde even met grote vreze dat de gladde man van 1000 euro de winnaar zou worden.

Nivelleermarionet | 23-11-19 | 09:10 | 1

Psst, die gladde is geen Kamerlid ;)

beldewouten | 23-11-19 | 09:23

Bosma is een unicum.

ScheveHarry | 23-11-19 | 09:10

Omtzigt op 2? De totale partijslaaf die letterlijk altijd de partijlijn volgt en stemt?

2voor12 | 23-11-19 | 09:09 | 1

Hij controleert de macht tot 13 cijfers achter de komma en dat doet hij prima. Hij is geen idealist, daar is bij het CDA geen ruimte voor. Voor Omtzigt moete alles kloppen, reproduceerbaar zijn en links en rechts in balans. Prima om erbij te hebben, maar de rebel die velen hier in hem willen zien is hij niet.

Graaisnaaiert | 23-11-19 | 11:28

U vergeet bij 8 te melden dat er speciaal een zetel aan het plafond is geschroefd om de vampier in zijn natuurlijke habitat mee te kunnen laten doen aan het reilen en zeilen in de zaal. Wtf bent u denkende? Bij 8 klopt alleen het *duikt weg* deel..

mr.money | 23-11-19 | 09:09

Krol. Volkomen terecht dat deze vertegenwoordiger van de meest asociale egoïstische vingerwijzende generatie in de top 10 staat.

azijnseikerT | 23-11-19 | 09:08 | 2

Lol

Canis.bonus.es | 23-11-19 | 09:18

Ok, boeman

Nuchternederland | 23-11-19 | 09:23

Er kan er maar één de winnaar zijn, en dat is Bosma. En dat betekent eigenlijk automatisch dat de rest losers zijn, en dat klopt ook wel weer.

Amherst | 23-11-19 | 09:06

Kuzu is een smet op ons parlement, een pisvlek van de eerste orde.

HypodePipo | 23-11-19 | 09:05 | 6

Een zwakte is ons bestel dat zo'n DENK uberhaupt bestaansrecht heeft .

Koning BongoBongo | 23-11-19 | 09:35

@azijnseikerT | 23-11-19 | 09:15: “Dat hij hier op de juiste plek lijkt, ligt meer aan het niveau van andere politici.” Dit omschrijft perfect vrijwel de gehele TK.

swapper | 23-11-19 | 09:48

uiteraard, maar gek genoeg snap ik wel dat ze hem een goed politicus vinden. Dat was Hitler natuurlijk onbetwistbaar ook.

Hemmenaar7 | 23-11-19 | 16:50
▼ 3 antwoorden verborgen

Eens met de top 4!
Ronald van Raak is een waardevolle toevoeging aan de tweede kamer (als heb ik niks met de SP). Mooie vent en herinner mij zijn inbreng bij het afschaffen van het referendum en de sleepnet nog, mooie vent vol met passie!

MoltisantiBeer | 23-11-19 | 09:04

Martin Bosma doet mij atijd denken aan mijn vroegere leraar maatschappijleer zelfde soort kennis,spitsvondigheid en humor.

steekmug | 23-11-19 | 09:03 | 1

Ik weet ongezien bijna zeker dat uw leraar maatschappijleer een behoorlijk links mannetje was. Dat zijn ze namelijk allemaal in Nederland. Of heeft u héél toevallig net in de klas gezeten bij die ene uitzondering (onder de maatschappij-leraren) die de regel bevestigt?

Wladimir 1928 | 23-11-19 | 17:42

1 is goed. Punt.

Hatröss | 23-11-19 | 09:01 | 6

@Aristotalloss | 23-11-19 | 10:11:
nee joh, zelfs bij de IBs zijn ze al lang weg, als er geen klanten bij zijn.
En zeker geen islamitische trend zoalng het bovenste knoopje er wel gewoon bij los is. Wat ook meteen een overtuigende reden is om geen geen stropdas te dragen: want knoopje los.
Geen stropdas, wel knoopje dicht, dat is de waanzin ten top, dat zijn dan ook ayatollah streken uit het Iraanse parlement.

Hemmenaar7 | 23-11-19 | 16:48

@ZonderNaam | 23-11-19 | 16:49: Ik las vanmiddag op Wikipedia dat de eersten die een stropdas droegen de Romeinse senatoren waren welke feitelijk de volksvertegenwoordigers waren in het oude Rome. Volksvertegenwoordigers! Wie kan er dan als politicus op tegen zijn?

Aristotalloss | 23-11-19 | 17:26
▼ 3 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl