achtergrond

Geenstijl

Maar wat deed JIJ dan als 15-jarige puber?

Supergrappig natuurlijk dat de puberzoon van de burgermoeder inbreekt op woonboten en met nepwapens zwaait in hard criminaliserende ex-lieve stad Amsterdam, maar wij waren ooit ook vrij van school op woensdagmiddag. WAT DEED U TOEN? Wij trappen wel af:

Spartacus: Ik gooide na school thuis soms m'n lunchbrood uit m'n raam naar de ganzen zodat m'n ouders niet doorhadden dat ik het niet had opgegeten, maar ze zagen het meestal gewoon uit m'n raam vallen. En ik heb een keer twee vriendjes gefilmd terwijl ze graffiti zetten onder een spoorbrug, maar dat was eigenlijk voor een CMV-opdracht in havo 5. Ohja, en wel eens ingebroken in een 'leegstaand' bedrijfspand en dan vanaf het dak de terreinbewaker tarten. Die middag geldt trouwens nog steeds als het hoogtepunt van m'n leven.

Von Loghausen: Ik heb wel een hele keer gespijbeld op de middelbare school, omdat ik mijn gymspullen vergeten was. De school had wel "reserve gymkleding" (lees: allerlei random meuk die in de gymzaal is blijven liggen), maar dat vond ik te ranzig om aan te trekken. Toen ik daar vervolgens herrie over kreeg, heb ik met veel pijn en moeite een briefje van mijn vader gemaakt, door van een notitieblokje zijn dokters-/spijkerhandschrift over te trekken. Dat heeft me uiteindelijk meer tijd gekost dan de gymles die ik gemist had. Einde anekdote.

Ronaldo: Ik pikte rondslingerend geld van mijn ouders om stiekem friet van te kopen, maar soms ook saucijzenbroodjes. Oh wacht, en ik heb met mijn zatte kop tegen een winkeletalage gepist op Romereis.

(Uitleg afbeelding na de lees verder)

Mosterd: Ik heb een keer uit de eendenvijver in ons dorp gedronken. Toen lag ik een paar dagen in het ziekenhuis, iedereen in paniek. Ik was twee jaar oud en eigenlijk nog helemaal geen puber. Ik heb verder nooit iets uitgevroten verder, ik was een fucking muurbloempje. Ja, een keer de arm van een dude gebroken en zelfs dat was per ongeluk. Niks gestolen, niks gejat, niks gepikt. De fascinatie voor pikken kwam later pas. O en wij hadden een perenboom, en dan plukte ik peren en legde ze in een rijtje over de weg. Dan kwam de trekker van Boer Piet en die reed dan over de peren heen - eat that Bruno Oey!

Van Rossem: We braken vaak in bij een leegstaande sigarenfabriek om te kijken er nog ruiten ingekeild konden worden en we roofden oude TL-buizen bij de LIGA-fabriek, die we dan op het spoor legden omdat ze zo lekker explodeerden. Nog leuker was die keer dat we een stuiver op de rails legden bij het contactpunt van de overgang. Passerende trein drukte de munt in de rails, spoorbomen gingen dicht - en niet meer terug open, terwijl wij toekeken hoe de file bleef aangroeien. Dat werkte trouwens ook door met een schoffel over dat contact te ‘vegen’. Steeds bomen half laten sluiten een paar honderd meter verderop, stoppen met vegen en opnieuw beginnen als ze weer omhoog stonden.
(Disclaimer: Afbeelding boven dit topic is gefingeerd, in de nineties waren er zulke ingewikkelde fotobewerkings-mogelijkheden ter voorbereiding van mild vandalisme nog niet bereikbaar voor de modale puber.)

Pritt: Eh... wij gingen met de import-agent (durpjes in FRL hadden vaak import-agenten uit Randstad) mee naar het Lauwersmeergebied om met z'n dienstwapen op verkeersborden te knallen. Verder niks bijzonders.

Von Loghausen (reprise): Oh, en een keer had ik een scriptje van 4 regels geschreven dat een verzoek deed aan een webservice met een random ip adres. Alleen wel heel veel keer. Waardoor die webservice een beetje stuk ging. Wat misschien wel de bedoeling was. Kennelijk vond Kaspersky Labs (van de antivirus ja) dat dusdanig indrukwekkend dat ze dat stukje mini-code een virus hebben verklaard: "Trojan-Clicker.JS.Small.p". Ik vraag me nog steeds af of dat een verwijzing is naar mijn lidgrootte, en hoe zij dat weten. (Dit was alleen wel in 2008. Een dezer dagen hoop ik toch echt uit mijn puberteit te komen.)

EN JULLIE DAN?

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

"Neuken doe je op de Wallen"

Amsterdam-Noord hangt protestborden op tegen HalsemaHoeren

@Pritt Stift | 28-03-23 | 11:11 | 107 reacties

Brante & Immink — Boylesque in je broekje

♫ Weet je wat ik graag zou willen zijn? Een Halsema bordeel! ♫

@Redactie | 17-02-23 | 21:01 | 440 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.