achtergrond

Geenstijl

Behandeldirecteur Michael Panhuis in Vught gepromoveerd tot bestuurder kliniek Den Dolder

Weet u nog, dat vernietigende OVV-rapport over alle misstanden die voorafgingen aan Panhuis' moord op Anne Faber?

De eindverantwoordelijke voor die misstanden, de behandeldirecteur uit de tijd dat Panhuis in PI Vught 'behandeld' werd, en vervolgens werd overgeplaatst voor een herintegratietraject in kliniek Den Dolder, zit in de carrièrelift. Erik Masthoff is per 1 maart bestuurder bij Fivoor, de organisatie waar de psychiatrische afdeling van Den Dolder onder valt. Ja, echt iemand die de bedrijfsprocessen kent, zeg maar. 

Hans Faber, de oom van, laat weten: "Dat nota bene deze man is aangesteld toont wat ons betreft aan dat het de bestuurders van Fivoor en de PI Vught ontbreekt aan realiteitszin en moreel besef en de moord op Anne afdoen als een bedrijfsongevalletje. Respectloos naar Anne, haar familie en haar vrienden. Het belooft ook weinig goeds voor de cultuuromslag die moet plaatsvinden in de forensische psychiatrie."

Masthoff is dus de behandeldirecteur waaronder Panhuis op zijn eigen verzoek zijn zedendossier niet over liet dragen aan Den Dolder, waarmee zijn zedenachtergrond volledig buiten beeld raakte tijdens zijn herintegratietraject. Maar gelukkig, hand in eigen boezem hoor: "De aanbevelingen in de rapporten wijzen ons echter wel op de verantwoordelijkheid om het beter te doen dan bij Michael P. Daar zijn alle betrokkenen, onder wie Erik, zich erg van bewust. Hij draagt deze verantwoordelijkheid met veel energie en is er op gebrand herhaling van het gebeurde te voorkomen."

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.