achtergrond

Geenstijl

'Teslasubsidie kost 5 MILJARD meer dan berekend'

Aldus beweren de narekenaars van FTM.

De Teslasubsidie wordt een financiële strop die vele malen hoger uitvalt dan het kabinet beweert. Het kabinet laat ons (= de kritische burger) echter niet meerekenen, want het kabinet heeft een rekenmodel gebruikt dat niemand mag zien, omdat het kabinet het bij een privaat bedrijf heeft ingekocht. Een privaat bedrijf dat toevallig ook voor Tesla werkt. Enfin, het hele verhaal over deze fijnstofbom onder het kabinet leest u al weken op uw GeenStijl, alwaar we echt wel fan zijn van die razendsnelle technologiebommen van Elon Musk, maar niet van schimmige financiermanieren om duurzaamheid door de strotten van onze petroleumhoofden te proppen. 

Ook FTM houdt dit verhaal al een tijdje bij, en die hebben op basis van bestaande date + basale logica alvast een nieuwe som gemaakt waaruit blijkt dat de subsidie op elektrisch rijden 4,5 miljard euro hoger is dan geraamd in het Klimaatakkoord. (Subsidie ja, niet 'belastingkorting', want het moet linksom of rechtsom ergens van betaald worden.) Een verschil van - ff snel rekenen - duizend miljoen miljard procent, in het nadeel van de belastingbetaler. Nou. Als Vadertje Staat al niet grondig kan uitrekenen wat een paar extra stekkerbakken op de snelweg de schatkist gaan kosten. Dan moeten we die 1000 miljard aan totale klimaatkosten kennelijk ook alvast maar met factor vijfhonderd gaan vermenigvuldigen.
INSTANT UPDATE: Oppositie heeft FTM ook gelezen en behalve deze draad Omztigt-draad eisen CDA, GroenLinks, SP, PVV, CU & vvd nu voor maandagavond van D’66 "de achtergronddocumenten (en de onderliggende aannames) die gebruikt zijn bij de doorrekeningen stimuleren EV", plus de brieven van hoogleraren die de concept analyse van het plan beoordeeld hebben.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.