Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Rant. Terreur in Nieuw-Zeeland brengt alle voorspelbare ranzigheid in Nederland boven

Amien.

“Een eco-fascist”, zo omschrijft de Nieuw-Zeelandse nazi zichzelf in een interview met zichzelf in zijn eigen van narcistische onzekerheid druipende manifest. Het goede nieuws, if there is any, is dat hij alleen en uit zichzelf handelde, gebaseerd op een zelfradicalisering die gestoeld lijkt in een wirwar van symboliek, ideologie en historische verwijzingen. Nazistische zonnetekens, christelijke kruisvaarderssymbolen en een allegaartje aan opvattingen over afkomst, etniciteit en een eco-fascistische opvatting dat iedereen op zijn eigen eiland moet blijven, gebundeld in een manifest om tot een rotsvaste overtuiging van het eigen gelijk te komen: moslims moeten dood, om "the great recplacement" te voorkomen. Ziek.

Onder begeleiding van een “vrolijk” Servisch-nationalistisch muziekje reed hij naar zijn doelwit. Auto in een steegje, en met de muziek nog aan en de achterklep nog open - diverse wapens en onbestemde jerrycans zichtbaar - loopt hij de moskee binnen. Het zijn niet de beelden an sich die de rillingen over de rug doen lopen, het is de bijna enthousiaste koelbloedigheid en doelgerichtheid waarmee de terrorist zijn acties uitvoert. Met trefzekere schoten raakt hij alles wat in zijn crosshairs komt. 

Hij loopt naar buiten, schiet op straat, gaat terug naar binnen, weer naar buiten, en rijdt uiteindelijk weg bij de plek van de massamoord - allemaal in uiterst koele en kalme bewegingen. Zijn aanhouding, schrijft hij op voorhand, zal hem niet deren, want hij deed immers het juiste en het goede. Het proeft naar religieus gedreven waanzin, maar er is geen kerk die deze lessen predikt. De Breivik van Nieuw-Zeeland heeft zichzelf bekeerd. [Enige duiding hierrr bij de altijd nuchtere Nikki Sterkenburg.]

Ondertussen, in Nederland. Retoriek, propaganda en proxies. Terwijl snel duidelijk wordt dat de dader zo goed als zeker een eenling was, en geen onderdeel van een wereldwijd complot of gecoördineerde actie, roept de Blauwe Moskee om extra beveiliging. Op diverse andere plekken in het land worden moskeeën beveiligd. DENK vraagt om vlaggen halfstok en staakt de verkiezingscampagne terwijl hun grote leider in Ankara het "racistische" westen veroordeelt. Onbedoeld (of soms gewoon wél bedoeld) verdelen ze Nederland in wij en zij, op basis van een gebeurtenis aan de andere kant van de wereld die weliswaar in een neerwaarts patroon past, maar waarvoor geen enkele aanleiding is om in Nederland dat vuur verder op te stoken - tenzij je die redenen zelf bedenkt. En dat gebeurt dus overal:

Terwijl "realistisch rechts" de moslims de eigen schuld geeft...
Op internet en sociale media al snel de naargeestige stemming die je altijd krijgt na zo’n walgelijke geweldsdaad. Op rechts en bij de “realisten” hoor en lees je té veel van dezelfde retoriek die ze nota bene moslims en deuglinks altijd verwijten na een aanslag: apologetisch, “ja maar” en “wie kaatst…”. Want die “burgeroorlog” komt er aan, “dankzij (s)linkse politiek” of de “experimenten” met migratie - waarbij er gemakshalve voorbij gegaan wordt aan het feit dat we nooit negatieve berichten horen over bevolkingsbotsingen in Nieuw-Zeeland. Om nog maar te zwijgen over dat moeizame migratie en integratie nooit een argument of excuus kunnen of mogen zijn voor gewapend geweld tegen onschuldigen met een andere overtuiging. Er zijn zelfs uiteraard weer mensen debielen die roepen dat de video van de aanslag "een hoax" is, omdat ze "geen bloed" zien. 

...en D66 het op Wilders afschuift...
Waar Geert Wilders als een van de eersten stelling neemt in een statement waarin hij alle vormen van geweld verwerpt, zijn er toch Kamerleden te vinden die hem proberen te linken aan het geweld in Christchurch, zoals Sjoerd Sjoerdsma van D’66 hier op smerige wijze doet. De naam van Thierry Baudet wordt in verband gebracht met teksten in het manifest van de dader (zoals hier door de onvermijdelijke Leo Lucassen), omdat Baudet ook wel eens ‘cultuurmarxisme’ heeft gezegd. Op NPO Radio 1 zit BNR zenderbaas Sjors Frohlich tegenover Paul Jansen van de Telegraaf de schuld in de schoenen van Wierd Duk te schuiven, en ook hij is uiteraard niet de enige. Hee daar heb je nepjanker Nasrdin ook weer!

..geeft de NPO weer platform aan opruiing en haatzaaien
Het is een vorm van haatzaaien en opruiing die met instemming wordt ontvangen (zoals je ook op Radio 1 het hele dorp Urk als “racistisch” mag neerzetten, gevolgd door een oproep om de dijken door te steken). Wat een wonderlijk (en woedend makend) fenomeen is dat toch. Maar waar de “realisten” (en let’s face it: de racisten) zich tot hun eigen (digitale) keldertjes beperkt weten, krijgt de verdeeldheid zaaiende vingerwijsretoriek van NPO en MSM weer eens alle ruimte, zoals altijd. 

Pleegt een moslim een terreurdaad, dan is de islam vrede en laten we niet alle moslims over één kam scheren. Gebeurt het tegenovergestelde, zoals hier, dan zijn de politiek correcten, de deugkneuters en al hun laffe laven er als de kippen bij om ‘‘Wilders, Baudet, Trump, Brexit & Wierd!’ te scanderen - om zo de gebeurtenis op te kunnen hangen aan onschuldige mensen die er niets mee te maken hebben, in een land waar niets is gebeurd, op basis van verwijten die in niets anders zijn gegrond dan een verwrongen vijandsbeeld. Zeg maar wat de dader in Nieuw-Zeeland ook verinnerlijkt lijkt te hebben.

Maar wat weten we weinig van Nieuw-Zeeland, van de cultuur, de politiek en de maatschappelijke ongemakken. Het is letterlijk aan de andere kant van de wereld en ligt een halve dag verder in de toekomst. Over de dader van dit geweld is nog nauwelijks wat bekend, anders dan wat hij zelf heeft gedeeld. Over de slachtoffers of hun moskee weten we ook nog bijna niets. Maar hier in de polder heeft iedereen de proxy al te pakken van het vijandbeeld in zijn eigen hoofd waarop deze walgelijke terreurdaad geprojecteerd kan worden. 

Geen enkele discussie, geen enkel debat en geen enkel beleid wordt bepaald, gestuurd of verbeterd door excessief geweld. De gruweldaad in Nieuw-Zeeland blijkt voor (te) veel mensen echter weer een propaganda-proxy voor hun eigen (politieke) agenda. Een agenda waar helemaal niets of niemand mee vooruit geholpen wordt. Alleen het gevoel van onmacht, dat delen we allemaal.

Reaguursels

Inloggen

Ik keur geen enkel terrorisme ook goed, er waren ook moslims slachtoffer van 9/11. Het heeft nu een eigen leven gekregen dat " alle" moslims toen feest vierden door beelden uit Palestina, enz. Velen vonden het ook heel erg en waren ook vanhun stuk, maar dat zie je niet.

Jan Onbewoond | 17-03-19 | 11:25

Branton Tarrant. Familie van de Tarantula's?

Jan Onbewoond | 17-03-19 | 09:58

Ik wil hier toch de schuld aan Trump geven.
Moeilijk, maar er wordt aan gewerkt. Geef me een paar dagen.

amygdala | 16-03-19 | 22:01

Raar: mijn eertse tekst met taalfout en spelfout blijft staan. Mijn gecorrigeerde versie (inhoudelijk niet anders) wordt gejorist.

amygdala | 16-03-19 | 21:50
-weggejorist-
amygdala | 16-03-19 | 21:38

Het lijkt een punt dat door sommigen begrip werd geventileerd bij aanslagen door moslimextremeisten maar hoor ik dat niet.
Verder zag ik een aboriginal protest dans, vermoedelijk uitgevoerd door een blanke westerse Nieuwzeelander: indrukwekkend hoor.
Maar, wat vinden de echte aboriginals eigenlijk van moslim immigratie en bouw van moskeeen?

amygdala | 16-03-19 | 21:30 | 1

Ik vermoed dat het een Haka is. Een dans van de Maori's.

Weelildragon | 17-03-19 | 01:42

Wel een groot verschil met de aandacht waarbij meer dan 40 koptische Christenen werden gedood door Islamitische terroristen.

jaapio1961 | 16-03-19 | 20:45 | 2

Heeft te maken met het land waar het gebeurde. Dit was een aanslag in de westerse wereld.

Weelildragon | 17-03-19 | 01:42

@Weelildragon | 17-03-19 | 01:42:
Sorry, maar dat klopt niet. Er zijn ook aanslagen op christenen en christenvervolging in de westerse wereld Maar de MSM schrijft daar niet of minder over. Voorbeelden?

Turkije - christenen worden vervolgd, of belemmerd (zoek bij het ECHRI www.echr.coe.int maar op Bremner v. Turkey, Jehovah witnessess v. Turkey, Ercep v. Turkey)
Spanje - www.theguardian.com/world/2017/aug/22...
Duitsland - m.dw.com/en/bavarian-court-tries-afgh...
Engeland - straatprediker word verwijderd nadat een moslim zich daaraan stoorde www.christianconcern.com/our-issues/f...
Schotland - evangelicalfocus.com/europe/4236/Relig...
En, waarom het lijkt of er bijna geen christianofobie bestaat in de EU heeft een reden: "... very few European OSCE Participating States report official figures relating to hate crimes with an anti-Christian bias. In fact, only 5 European Participating States (Denmark, Finland, Germany, Greece, Poland) submitted those figures ...". Het word niet gerapporteerd. Dus is het er niet.
mailchi.mp/a18f37570f53/goverments_un...

Het punt dat ik hiermee wilde maken is: het heeft niets te maken met het land waar het gebeurde. Het gebeurt ook in de westerse wereld. En ook als het in de westerse wereld gebeurd, word er - op een paar uitzonderingen na - niet of nauwelijks over geschreven

gaffelbaard | 17-03-19 | 11:54

Hier lees je weinig over en - veel erger - niets in de MSM of in al die NPO talkshows: 20 doden na dubbele aanslag op kathedraal Filipijnen - nos.nl/l/2269237

Lychnari | 16-03-19 | 17:55 | 1

Gelezen. En dat op het eiland Jolo. Yolo. You-only-live-once? Dat verzin je toch niet!?

Maar goed, het blijft verschrikkelijk. En toch viel het misschien wel te verwachten.

De terrorist van de Christchurch moskee pleegde de aanslag uit wraak voor aanslagen door moslimterroristen en ander geweld door moslims (voordat iemand hierover valt, dat schrijft de dader zelf in zijn manifest, ik heb dat niet verzonnen). Het is een kwestie van dat tot de volgende idioot opstaat en (weer) een aanslag pleegt.

De dag erna pleegt IS, lazen we dus, wraak en vermoord 20 christenen.

Maar, christenen vermoorden deden ze (ISIS dus) toch al, alleen hadden ze deze keer een reden: de aanslag van de dag ervoor in Christchurch. Waar het heen gaat? Ik weet het niet. Ik denk alleen maar nog meer wraak.
Ook deze man zal niet de laatste zijn die wraak neemt voor het geweld en de aanslagen door moslims.
En ook deze aanslag van gisteren zal niet de laatste aanslag op christenen zijn.

Hoe komen we uit die spiraal? Wij met ons allen, inclusief moslims, moeten stoppen met alle kritiek op de Islam weg te wuiven als islamofobie. Er is wel degelijk een verband tussen Islam(itisch-radicale geloofsovertuigingen) en terrorisme. Als 'we' met ons allen dat extremistische gedachtengoed niet aan gaan pakken, zal er niks veranderen.

gaffelbaard | 17-03-19 | 10:17

Dat je gedwongen kunt worden te bekeren tot een ander geloof begrijp ik nog wel, maar hoe kan iemand je je blanke huidskleur ontnemen?

En bieden Oost-Europa en de Portugese stranden ook hoop voor blanke atheïsten?

Kompromat | 16-03-19 | 19:29
-weggejorist-
Kim-Jung-Un | 16-03-19 | 17:41 | 3

De dader schreef in zijn manifest door welke personen hij geïnspireerd geraakt was. De MSM gaat helemaal locos daarop. Een daarvan is Candace Owens. Lees maar.
www.trtworld.com/americas/who-is-cand...

gaffelbaard | 16-03-19 | 16:49

Waar was de Nieuw Zeelandse Politie dan, of teams die allerlei soorten terroristen direct konden waarnemen? Waren ze ook wegbezuinigd? En als hij nog een tweede moskee onder vuur kon nemen, was de Politie er aan de koffie? Ze dachten zeker ook dat ze er in een Vredig Paradijs woonden.

Jan Onbewoond | 16-03-19 | 16:15 | 1

Ik las "vredig Parijs". Dacht al......

Opblaas_boot | 17-03-19 | 13:55

Hij wilde massaimmigratie met geweld beheersen.Als die Amerikanen ook niet zo tekeer gingen in het Middenoosten, dan waren die vluchtelingen ook niet In bootjes, inclusief Afrikanen, die meeliftten naar Europa en Australie enz. gegaan. En Mexicanen. Als deze hulp kregen uit Amerika dan bleef toch iedereen thuis?

Jan Onbewoond | 16-03-19 | 15:49 | 2
-weggejorist-
Kompromat | 16-03-19 | 16:05

Uw hersenpan ook onbewoond ???

Mazoeza | 16-03-19 | 19:41

Ik geef niet graag links naar YouTube, en ik weet ook niet wie degene is die deze beelden hierop heeft geupload, maar de oude CNN-video kon ik nergens anders vinden en de beelden hier lijken authentiek Dus dan toch hier maar via deze link;
www.youtube.com/watch?v=HTYoV-_GlNs

Alleen mensen met een zeer zieke geest kunnen uitbundig feest vieren wanneer er een massaslachting heeft plaatsgevonden op onschuldige mensen. Of de slachtoffers nu christen, moslim, hindoe, atheist et cetera zijn.

Hebben de DENK-fanatici, en andere slachtofferrol-spelende moslims, inmiddels ergens autochtonen (of beter: ooit) kunnen betrappen op het soort massale feestgedrag zoals in de CNN-video van destijds tentoon wordt gesteld?

Kompromat | 16-03-19 | 15:07 | 1

Walgelijke beelden. En triest maar waar.
Helaas ook niet incidenteel, dit komt op meerdere plaatsen voor.

letopuwzaak | 16-03-19 | 16:23
-weggejorist en opgerot-
Frank de Vries | 16-03-19 | 15:04 | 1
-weggejorist en opgerot-
Ferdinanda | 16-03-19 | 14:39 | 1

Nou dat is toch ook wat, blijkt die schutter extreem links te zijn. Wat nu MSM ?
youtu.be/4noba6VhEhM

Bolder | 16-03-19 | 14:35 | 1

Hij is links in de zin dat je PVV ook links kan noemen.

Weelildragon | 17-03-19 | 01:38

Politici zwijgen over terreur tegen christenen, maar eisen nu wel consequenties na aanslag in Christchurch.

Wat zeggen diezelfde politici (en hun vriendjes in de media!) over de aanslagen op christenen – of zijn die al normaal geworden?

Twee weken geleden vermoordden radicale moslims 32 christenen in Nigeria en staken ze de kerk in brand.

Kan iemand een reactie van dezelfde politici over deze terreur tegen christenen vinden?

Die is er niet? Hoe kan dat nu?

Kaskensj | 16-03-19 | 13:30 | 1
-weggejorist-
Watjijwat | 16-03-19 | 14:57

Sommigen verdedigen hem ook nog. Na deze aanslag gaan deze ," mensen" , toch ook weer vrolijk verder met hun huisje, boompje en beestje en racistische cultuur. En andersom wellicht ook. Het zit gebakken in hun extreme hersens. Ze trekken ook aan het kortste eind. Met geweld bereik je niks mee. Alleen Ellende en Verdriet. Is dat leuk? Nee. Ook in de natuur, waar niemand de baas is, kan geweld voorkomen. Zoals Tsunamis, Aardbevingen, Orkanen. Het effect is hetzelfde.

Jan Onbewoond | 16-03-19 | 13:26
-weggejorist-
Datsun_Cherry | 16-03-19 | 13:25

Goed stuk!

Helemaal mee eens!

killRoy1982 | 16-03-19 | 12:09
-weggejorist en opgerot-
van frustenstein | 16-03-19 | 12:01 | 3

Ik ben nu wel benieuwd naar de reactie van de mensen die geprotesteerd hebben in Chemnitz, maar vooral naar die gasten die op dat protest allochtonen belaagd hebben.

Bevinden zich onder deze mensen potentiële Brenton Tarrant’s?? En wat vindt Pegida hier van??

Waarom hebben we dit soort gedoe niet met boeddhisten,hindoes of joden in europa?

Vragen, vragen....

Injegezicht | 16-03-19 | 11:58 | 1

Omdat er maar tientallen miljoenen joden zijn. Was dat getal 1 miljard geweest, dan had je percentueel net zoveel gekken. Boeddhisten zijn druk bezig moslims aan het uitmoorden in Birma en andere plekken. Tot slot, je moet wel echt zéér naief zijn als jij denkt dat hindoes een betere track-record hebben. Ze lynchen zowat alles en iedereen bij het geringste gerucht dat iemand vlees eet of kinderlokker is. Deze gekte focust zich alleen binnen de grenzen, en dat is de enige reden dat je niets hoort.

Rationele Mocro | 16-03-19 | 12:50

Het brengt de ranzigheid naar boven bij de islam en alle islambillenlikkers. En niet alleen in Nederland.

Rest In Privacy | 16-03-19 | 11:50

Zo'n 200.000 christenen werden de afgelopen jaren vermoord door moslims in Midden-Oosten.

In 2017 werden er nog 43 Koptische christenen in kerk door moslims neer gemaaid, maar nauwelijks enige reactie in het westen en vooral niet in de media.

Nu schreeuwen deze media en politici moord en brand.

Dus nogal een selectieve verontwaardiging van de politiek en media.

Kaskensj | 16-03-19 | 11:41 | 5

Zondag een demonstratie op de Dam 'Van onze moslims blijf je af'.

Het was ook mooi geweest als bij élke aanslag op westerse forensen, concertgangers en terrasbezoekers een massale demonstratie op touw was gezet 'Van onze westerse medemensen blijf je af'.
Solidairiteit,het is het mooist als het twee kanten opgaat.

letopuwzaak | 16-03-19 | 12:32

Blablabla altijd dezelfde domme argumenten. Misschien ben jij selectief het nieuws aan het consumeren?. Ik kan mij herinneren dat Egyptenaren massaal de straat opgingen om te demonstreren tegen die aanslag op de kopten. Ik kan mij ook een aanslag op een nachtclub in Turkije herinneren die nauwelijks de aandacht genereerde die de aanslag in Frankrijk wel kreeg. Oftewel, alles wat in een Westers land gebeurt, verkrijgt automatisch meer aandacht in westerse media. Dit is hoe de media werkt. Dus niet huilen.

Rationele Mocro | 16-03-19 | 12:56

@Rationele Mocro | 16-03-19 | 12:56:
Dit is gewoonweg niet waar. Ik keek altijd de actualiteiten en er was heel veel aandacht voor Turkije.
Er wordt de NPO juist verweten de aanslagen in ons westen te ' downplayen'. Met snel weer door naar ander nieuws.
Ik heb inderdaad de massale betuigingen voor de kopten gemist, goed dat u dat zegt. Dat neem ik van u aan.

letopuwzaak | 16-03-19 | 13:04
▼ 2 antwoorden verborgen

Uiteindelijk is het allemaal de schuld van MO... alle terreur op deze aarde.
Wat heeft het elkaar afslachten nu voor waarde.
Jij geloofd dit en ik geloof dat.
Dat rechtvaardigt aan beide zijden geen bloedbad.

LostSandWich | 16-03-19 | 11:06

Correct me if im wrong, maar bij een verdeling naar rato betekent dat:

Totaal aantal moslims: 1,5 miljard
Totaal tot geweld bereid: 50 miljoen
Ofwel: 50mln/1,5mlrd*100=3,33%

Totaal aantal moslims NL: ~1,1mln
Totaal tot geweld bereid: 1,1mln/100*3,33%=36300?!?!?

Injegezicht | 16-03-19 | 12:19

Dank je wel. Heb "Het vervallen huis van islam" in de bestelling nu.

Mazzelstof | 16-03-19 | 13:04
-weggejorist-
Der alte Fritz | 16-03-19 | 10:05

“De wereld zal niet vernietigd worden door diegenen die kwaad aanrichten, maar door diegenen die toekijken zonder iets te doen.”
Albert Einstein

Mazoeza | 16-03-19 | 10:00 | 4

@LostSandWich | 16-03-19 | 11:08: niet onder de toekijkers, mag wel geconstateerd worden.
Moeilijk te plaatsen wel in een suffe wereld die alles in "kwaad" en "goed" wil verdelen.
Omdat deze meneer kwaad deed maakt dat de islam namelijk nog niet goed. Nog niet een beetje.

Jan Passant mk2 | 16-03-19 | 12:07

Kwaad natuurlijk.

Degene die toekijken zijn de politici, de media en die droeftoeters die social media vol kalken door vragende stellen als ‘hunnie en zunnie’

killRoy1982 | 16-03-19 | 12:11
▼ 1 antwoord verborgen

Verward, achtergesteld en gediscrimineerd in de samenleving, een vertekend wereldbeeld, moeilijke jeugd met aanpassingsproblemen, drop-out, lange tenen en een agressief karakter plus het feit dat zijn manifest heilig, onwrikbaar en niet voor interpretatie vatbaar is................

G'd zij dank is deze idioterie in één van de vreedzaamste landen, Nieuw Zeeland, net als die in Noorwegen, niet representatief hoe de westers-beschaafde mens tegen problemen aankijkt en gelukkig is het wereldnieuws.
Pas als we het gaan afstrepen wordt het écht gevaarlijk !
Dan gaan we de beschaving verliezen, wanneer we deze terreurdaad afzetten tegen de dagelijkse terreurdaden en ellende veroorzaakt door de islam en komen dan op een niveau terecht waarin burgeroorlogen hun voedingsbodem vinden !

Mazoeza | 16-03-19 | 09:51 | 1

... en allen die dit hier aan bepaalde personen framen omdat dit zo lekker bekt: zijn de initiators !

Mazoeza | 16-03-19 | 09:52
-weggejorist-
ceeshond | 16-03-19 | 08:20

Het was een zeer trieste dag met enkel verlies. Deze daad kan op geen enkele wijze met een "ja, maar zij, hullie, etc" ruimte hebben, zoals het bovenstaande stukje aangeeft, aangezien dit door een zieke geest is gepleegd. Dialoog met wapens en moorden = af. Ik voel mee met het verdriet, en wens alle betrokkenen veel sterkte. We hebben het hier nog altijd over mensen! Dit soort acties geven weer voedingsbodem voor meer geweld. Je krijgt zeg maar een soort van 'Gaza-effect'.... Joh! Deze impasse willen we niet, dus niet meer doen kaalkopjes.

KwestieVanBalans | 16-03-19 | 06:09 | 5

@TyrionLannister | 16-03-19 | 09:05: Laten we de dure plicht op ons nemen om de moslims die zich hier niet veilig meer voelen met spoed helpen bij de terugkeer naar hun eigen veilige land.

likdoorn | 16-03-19 | 09:35
▼ 2 antwoorden verborgen

Goed verhaal. Wist niet wat ik hoorde, in het NOS journaal vroeg de verslaggever aan de (voor het zingen de moskee uitgaande) moslim of hij overwogen had om niet naar het vrijdagmiddaggebed (vrijmigebeh) te gaan en ansluitend vroeg hij of de moslimmeneer "angst" had gevoeld bij het naar de moskee gaan in Leidsche Rijn (koekoek NOS, een eenzame gek 20.000 km verderop en dan hier vragen of de mensen angst hebben, dan ben je dus bewust stress aan het veroorzaken die er niet is met zelfs een kans dat je bevolkingsgroepen tegen elkaar opzet).

Watching the Wheels | 16-03-19 | 06:00 | 3

Die vraag bevreemde mij ook al hoogstens.
Net als trouwens de lengte van het onderwerp, bijna de helft van het 8 uur journaal. Het ging maar door, alles was uit de kast getrokken.

Titaantje | 16-03-19 | 08:49

Wordt dat ook gevraagd aan forenzen, concertgangers, en mensen in grote steden op een terras?

letopuwzaak | 16-03-19 | 09:25

NOS/NPO totaal verrot vrijdagavond eerst bij de wereld graait door Timmermans en als kers op de taart bij Eva en Paul de klimaat maffia onder leiding van de MP.
Ik trek het niet zap meteen weg word misselijk niet goed voor de bloeddruk!!!!

likdoorn | 16-03-19 | 09:43

Van Rossum, Ik zou het niet beter kunnen verwoorden wat ik vind en denk. Miljoen + -jes.

marian2???? | 16-03-19 | 05:23

Er zijn ouders van kinderen vermoord, er zijn kinderen van ouders vermoord. Iedereen die hier iets aan toe te voegen heeft wat met "Ja, maar..." begint is af.

Rhenium | 16-03-19 | 03:20 | 8

@ rhenium
Zeldzaam domme reactie. Jij bent af.

Superkwatta | 16-03-19 | 11:53

Vandaag zijn we allemaal af.

teevee | 16-03-19 | 14:54

Wat een eenzijdigheid en raar verbod op nuance.

Zeker ook 'niets dan goeds over de doden' ? Vorige week las ik een bezwaarlijke reactie over de documentaire over MJ, ingegeven door het feit dat hij postuum niet in de gelegenheid is erop te reageren of zichzelf te verdedigen.

Wat doorzichtige deflectie! Gaat die vlieger ook op voor de nazi's et cetera?

HypoPseudo | 16-03-19 | 17:07
▼ 5 antwoorden verborgen

Mohammedanen worden in dezen als domme peuters behandeld, die amper kunnen praten en dus continue in bescherming moeten worden genomen.....

Mazoeza | 16-03-19 | 02:35

Draai het eens om.

ik2! | 16-03-19 | 02:16

Met pasen legt een haas eieren

ik2! | 16-03-19 | 01:55

geen westerse wereld

SinisterNL | 16-03-19 | 05:53

Inderdaad, waarom stond er toen geen NOS-verslaggever bij een kerk in Leidsche Rijn om de kerkganger te vragen of hij overwogen had om niet te gaan? Waarom vroeg de NOS-verslaggever toen niet aan mensen of ze angst hadden? K*t-NOS. Wat ze gisteren deden was bewust stemming kweken en bevolkingsgroepen tegen elkaar opzetten.

Watching the Wheels | 16-03-19 | 06:58

Ik heb jaren in NZ gewoond, nz partner gehad. Daar is de oorlog en gruweldingen niet dichtbij geweest. Mijn ex grapte ook om nazis. Ook bij vrienden die in de outback woonden, stukje maatschappelijke vorming was nogal eens zoek met anarchistische ideeen tot gevolg. Verbaasd me dus niet in NZ. Maar goed, kan overal gebeuren.

Rietpieper | 16-03-19 | 01:09

NOS:
In de 17 minuten durende video van de aanslag zegt de schutter ook: "Onthoud mensen: abonneer je op PewDiePie." Ook die verwijzing naar die populaire YouTuber is een internetgrapje. Maar het had ook als effect dat PewDiePie zich meteen distantieerde van de video - en daarmee tegelijkertijd zijn miljoenenpubliek wees op het bestaan ervan.

Die laatste zin. Nadat Pewdiepie door de terrorist wordt besmeurd, doet de NOS het nog even dunnetjes over. Pewdiepie als verbreider van het gedachtengoed van de terrorist, weliswaar onbedoeld (of toch niet?).

Tendentieus artikel. Internet, social media allemaal slecht. leidt maar tot radicalisering. Kolen op het vuur voor de internetcensuur van Olongren.

nos.nl/artikel/2276146-christchurch-t...

Rest In Privacy | 16-03-19 | 01:07 | 1

De afgelopen dagen heb ik met verstandsverbijstering gekeken/geluisterd naar de publieke omroep. Ook ik kan niet anders concluderen dat men moedwillig aan het polariseren is, al dan niet bij monde van Sjors Fröhlich en Elfje Tromp.

amateurrr | 16-03-19 | 09:23

De Islam is het baasje, de Nederlanders zijn het haasje, met dank aan het vaasje. Succes ermee......

Paddy074 | 16-03-19 | 00:53
-weggejorist-
Kim-Jung-Un | 16-03-19 | 00:48

Wat een.zielig ziek zooitje, die hollandse politiek... Een maniak roeit 49 mensen uit aan de andere kant van de wereld, en natuurlijk proberen sicko's er hier in polder-kneuterland politiek gewin uit te halen door ongegeneerd en ongefundeerd modder te smijten naar elkaar....ziek!

Nederlanddraaitdoor | 16-03-19 | 00:24

Serieus?
De uitsekende tegel van Machinale Knal weggejorist?
Ik ben het met Machinale Knal eens en vind het manifest geen stuk tekst van een doorgedraaide gek. Over 20/30 jaar is Europa inderdaad een museum geworden en iedereen stond erbij en keek ernaar. Maar je hebt inderdaad wel lekker gereaguurd. En dan? Gefeliciteerd GeenStijl dat je het einde van onze beschaving op de voet hebt gevolgd en becommentarieerd in redactionele commentaren. Chapeau! De daden van deze gast aan de andere kant van de wereld zijn weerzinwekkend en geen oplossing, maar zijn gedachtengang is iets om over na te denken en wat mij betreft dé motivatie om de grenzen van Europa hermetisch te sluiten om burgeroorlogen in de toekomst te voorkomen cq. zo lang mogelijk uit te stellen.

canis lupus | 16-03-19 | 00:24 | 1

Zijn gedachtegang, einde van de beschaving, really? Pak eens een geschiedenisboekje over de 20e eeuw erbij en bezoek bijv het gebied rond de Somme.

Fchecker | 16-03-19 | 08:50
-weggejorist en opgerot-
Machinale Knal | 15-03-19 | 22:40 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

Moslims willen bescherming en erkenning van de gevaren.
Ik denk dat alle autochtonen in Europa hetzelfde willen.

letopuwzaak | 15-03-19 | 22:34 | 3

Qua oa openbare drukke plaatsen, evenementen en openbaar vervoer.

letopuwzaak | 15-03-19 | 22:36

Er zijn in veel steden toch betonblokken neergezet ter bescherming ?

Andorian | 15-03-19 | 23:29

@Andorian | 15-03-19 | 23:29:
Bescherming in de zin van dat dat niet eens nodig zou zijn, bedoel ik.
Maar ik zal uw sarcasme gemist hebben wellicht..

letopuwzaak | 16-03-19 | 12:36

"Maar wat weten we weinig van Nieuw Zeeland..." Tja, omdat ik er gewoond heb volg ik het land met bovengemiddelde belangstelling. Het land is (zeker buiten de grote steden Auckland, Wellington, Christchurch en Dunedin) easy on going, want we zijn mijlenver van de rest van de wereld: Dichtstsbijzijnde buren zijn Australië (ook Commonwealth) en Nieuw Caledonie (Frankrijk). Niet verwonderlijk dat de mensen zeer easy on going zijn.
Zelfs de regering is een coalitie die in Nederland onmogelijk zou zijn: een coalitie van socialisten, groenen en nationalisten. Alsof je in Nederland een coalitie van PvdA, Groen Links en PVV zou hebben. Het enige gevaar de laatste jaren heeft een natuurlijke oorzaak: Nieuw Zeeland ligt op de "ring of fire" hetgeen zich uit in ca.30.000 aardbevingen per jaar, 3 vulkanen op het Noordereiland waar de laatste uitbarstingbin 1996 was en deze zomer veel bosbranden door grote droogte. Als je op een klein vliegveld van een middelgrote stad zoals Nelson of Invercargil ophet (turboprop) vliegtuig stapt is er geen veiligheidscontrole nodig en die is er ook niet. In dit licht bezien komt deze aanslag over als eigen soort ontmaagding. Nieuw Zeeland is (jammer genoeg) hardhandig wakker geschud. En dat in een stad die nog gapende wonden heeft van de grote aardbeving 7 jaar geleden. Ik bezocht Christchurch 2 jaar geleden en dan wordt je verdrietig van de schade die er nog steeds is veroorzaakt door de aardbeving. Nu wordt ik er extra verdrietig van dat een gestoorde gek a la Breivik op deze manier in deze stad en dit land tekeer gaat.

Brulboei_61SB | 15-03-19 | 22:30 | 1

Een lone wolf zoals Breivik is niet te stoppen en je kunt er niets tegen doen. De grote vraag is hoe komt zulk een figuur aan zijn wapens om dit te doen. Geloof en wapens zijn een gewoon een slechte combie....

Paddy074 | 15-03-19 | 23:36
-weggejorist-
Cold-Cees | 15-03-19 | 22:01
-weggejorist en opgerot-
degelukkigehollander | 15-03-19 | 21:54

Aan de andere kant van de wereld wordt een aanslag gepleegd en in Nederland moeten de zielige moslims beveiligd worden?

De vraag is waarom. Zijn er hier ook Blanke racistische mannen met ern laag bloedsuikerspiegel die enigzins verward zijn door het verkiezingsprogramma van Denk en die van plan zijn een aanslag te plegen met wat speelgoed van Intertoys.

Cashforce1 | 15-03-19 | 21:52 | 2

Mogelijkerwijs wel ja. De veiligheidsdiensten zullen evenwel goed in de gaten houden of er opeens opvallend veel roze lego wordt verkocht.

Mazzelstof | 16-03-19 | 07:44

Dat is het reflex wat we ontwikkeld hebben met terrorisme. Het verschil is alleen dat dit reflex gebouwd is op het feit dat de meeste terroristische acties uit naam van Islamitisch gedachtegoed wordt gedaan, waarbij de aanhangers wereldwijd alom verspreidt zijn. Dan kan een actie aan de ene kant van de wereld al gauw gestructureerd zijn met een actie dichterbij.
En als er dan zo’n zeldzame actie als in Christchurch plaats vindt, schiet men in hetzelfde reflex zonder eerst de feiten op een rijtje te zetten.

Met een idiote actie als deze staan wij niet en masse op straat te juichen en feest te vieren. Nee, wij benoemen de actie zoals het is: laf, onnodig en totale waanzin.

Verder is het diep triest dat er nu zekere politieke partijen zijn die met dit korreltje graan de molen volop laten draaien voor hun eigen politieke gelijk. Veruit hypocriet, maar ook tekenend.

Highwoodman | 16-03-19 | 10:18

Van Rossem is van de school “waar er twee kijven, hebben er twee schuld”.
Maar dat gaat niet altijd op. Het is te gemakkelijk.
Natuurlijk krijg je de handen er voor op elkaar, want het komt genuanceerd en bruggen-bouwerig over. Het zogenaamde redelijke en gematigde midden.
Het heeft echter iets gratuits. Je kijkt er mee weg van de achterliggend problematiek. En dat heeft iets lafs en is uiteindelijk niet constructief, noch oprecht. Met alle respect overigens.

Superkwatta | 15-03-19 | 21:46

Je flikt het weer, Van Rossem. Hulde.

Lewis | 15-03-19 | 21:36

CNN legt Facebook al onder vuur waarom zijn video's (zo lang) te zien waren..

Shareholder II | 15-03-19 | 21:31 | 4

@Is dit nog nieuws? | 15-03-19 | 21:37: Beide dus, denk ik. Men verwijt o.a. Zuck geen goede algoritmes te hebben, noch adequaat te reageren. Ik kom nooit op facebook, maar er valt wat voor te zeggen. Omdat het technisch wel beter kan denk ik.

Shareholder II | 15-03-19 | 21:43

@Shareholder II | 15-03-19 | 21:43:
Tja, live is niet te doen qua hoeveelheid upload. En achteraf, tja als er ergens een enorme ramp is (tsunami bijvoorbeeld) staat de media te springen om beelden.
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/de-hel-achter-de-facade-van-facebook~b884f37c5/?referer=https%3A%2F%2Fwww.volkskrant.nl%2Fnieuws-achtergrond%2Fde-hel-achter-de-facade-van-facebook%7Eb884f37c5%2F%3Freferer%3Dhttps%253A%252F%252Fwww.volkskrant.nl%252Fnieuws-achtergrond%252Fde-hel-achter-de-facade-van-facebook
Stukje leesvoer over feestboek

Is dit nog nieuws? | 15-03-19 | 22:46

Lang, lang, lang. Man, ik mis het volledige deel 2!

drbukkake! | 15-03-19 | 22:52
▼ 1 antwoord verborgen

Het is vreselijk om onschuldige mensen het licht in hun leven niet te gunnen, ook al hebben ze een ander geloof, of zijn ze anders. Dat geldt ook voor de , terroristische moslims, Je bereikt er niks, nada, mee,. Alleen Ellende. Als ze dit ook nog gaan verdedigen dat hierdoor,hun eigen wereld, er beter van wordt, zijn ze net zulke barbaren en gekken.
.

Jan Onbewoond | 15-03-19 | 21:27

Het vreemdst aan deze moordaffaire vind ik nog dat de moordenaar zonodig
Pewdiepie, het youtube kanaal met meer abonnees dan de wallstreet journal en de waschington post samen, heeft genoemd.
Misschien moet ik daardoor sterk aan lee harvey oswald denken.
Men heeft weer een idioot gevonden om het vuile werk op te knappen.

joepiedepeopie | 15-03-19 | 21:21 | 1

Dat is tactiek van de aanslagpleger.
Pewdiepie heeft giga veel volgers.
Maximale aandacht voor de stream ten koste van een argeloze blogger.

Opblaas_boot | 16-03-19 | 14:17

Wat ik bijna net zo erg vind als de aanslag zelf, is de vele mensen die stiekem in hun handen wrijven. Ze zullen er niet snel voor uit komen (alhoewel ik er al best wat heb gezien op facebook), maar je merkt precies wie het zijn wanneer ze zich zo voorzichtig mogelijk uitdrukken om niet de permaban te ontvangen.
Hoe je op dit soort beelden kunt "kicken" is voor mij een raadsel, je moet een fucking psychopaat zijn. De ironie ontgaat hen ook totaal. De aanhangers van deze witman en de aanhangers van ISIS geloven dat ze tegenover elkaar staan; in feite behoren ze tot dezelfde schroothoop van walgelijke, idealistische idioten. Iedereen in het midden moet moet het er maar mee doen.

Rationele Mocro | 15-03-19 | 21:17 | 12
-weggejorist-
letopuwzaak | 16-03-19 | 12:45

@Rationele Mocro | 16-03-19 | 12:10:

U draait wat zaken om. We hebben helaas al veel ervaringen met islamitische aanslagen(dus daar valt wel wat over te zeggen, het is óns aangedaan), en bovendien iedereen hier in de panelen weet dat moslims het meest lijden onder moslims.
Daarom wil men hier graag verre van blijven.

Een verschil in reactie na een aanslag opmerken is geenszins goedkeuring of 'jullie beurt om..'
U klinkt heel stigmatiserend en haatdragend nu.

letopuwzaak | 16-03-19 | 12:54

@letopuwzaak | 16-03-19 | 12:54: "vele mensen" is opzettelijk subjectief, daarom zeg ik ook niet "meeste mensen". Voor mii zijn er al tien, tien te veel; en ik heb over twee draden heen op GeenStijl, minstens 50 x een "weggejorist en opgerot" aangetroffen. Dat in combinatie met andere posts op andere websites waar condoleance-berichten honderden dislikes krijgen, maakt dat mijn reactie overbodig noch stigmatiserend is.
Jij zegt dat iedereen "een verschil in reactie" opmerkt. Het enige wat ik opmerk, is dat iedereen altijd "een verschil in reactie' opmerkt. Het lijkt er eerder op dat iedereen selectief is in hun verontwaardiging.

Rationele Mocro | 16-03-19 | 13:16
▼ 9 antwoorden verborgen

Wat ik niet snap dat die burgemeesters nu de moskeegangers weer direct met cameraploegen een hart onder de riem moeten steken, we beschermen u en extra beveiliging etc.

Heb de huichelaars niet gezien bij concerten en poppodia na bataclan.

Deze shit is ook nog eens aan de andere kant van de wereld, door een verward persoon en dan staat er een politiebus in nl voor de moskee. Waarom altijd dat ostentavieve gedweep met extra bescherming voor die arme moslims. Toen die Dikke gefileerd werd in 020 was het zelfs zaak om naar de moskeeën te gaan. Ging bea bij moskees op bezoek ipv bij de ouders en kind van van Gogh.

Man man man andersom maar downplayen (incident, lone wolf gek) en nu maar onderstrepen hoeveel gevaar die moslims wel niet lopen. Striptekenaars, filmregisseurs, kerstmarktliefhebbers, vuurwerkshowkijkers
treinreizigers, Eagles of death metal fans en terraszitters daarentegen... waarom die verwrongen reflex. Ik vermoed omdat ze heel diep van binnen wel voelen dat het niet goed zit maar omdat moslims zo zielig zijn hebben ze bescherming nodig. Waar ze dan weer dankbaar voor moeten zijn met stemmen op linkse partijen. Het is de zieligheidsindustrie

Kladderadatsch | 15-03-19 | 21:14 | 4

Kladderadatsch, u heeft gelijk. De selectieve verontwaardiging druipt er inderdaad van alle vanaf. Het is pathetisch.

Superkwatta | 15-03-19 | 21:52

Dat was destijds al met de roofmoord van de mp3 spelert in 2006 te Brussel. Het is niet altijd duidelijk welke elementen ervoor zorgen dat een gebeurtenis tot een symbool met maatschappelijke betekenis uitgroeit. De media spelen ongetwijfeld een bepalende rol, maar ze staan niet los van maatschappelijke gevoeligheden en spanningsvelden. De media bepalen niet alleen de tijdsgeest, ze zijn er ook een veruitwendiging van. De collectieve reactie toont weliswaar heel momentaan waar mensen in deze samenleving nog om bekommerd zijn en wat hen raakt.

Bill Cosby | 16-03-19 | 01:07
▼ 1 antwoord verborgen

Wat ik begreep uit zijn manifest is dat iedereen lekker in zijn eigen landje moet blijven en met hun eigen mensen omgaan. Op bezoek gaan in andere landen mag wel en daar had hij ook geen probleem mee aangezien hij zelf ook graag reisde.
Wat hij vergeet is dat één belangrijke factor over het hoofd word gezien waar landsgrenzen niet tegen bestand zijn en dat is LIEFDE. Hoeveel mensen laten huis en haard achter om bij de liefde van hun leven te zijn?

Injegezicht | 15-03-19 | 20:47 | 2

maar ipv 3-7 geliefdes naar 1 reizen kan die éne geliefde toch ook (terug) naar die andere reizen?

SinisterNL | 15-03-19 | 20:53

Veel mensen laten huis en haard achter uit LIEFDE voor gratis geld.

DeBelastingbetaler | 15-03-19 | 22:24

Die man is een Australiër, geen Nieuw-Zeelander, die ter projektvoorbereiding naar NZ kwam. Maar dat is maar een ondergeschikt verschil, want die twee landen liggen niet meer dan drie-en-een-half uur vliegen van elkaar.

issieookweer | 15-03-19 | 20:46

Hoewel momenteel de lijken worden geborgen van deze verwerpelijke aanslag, geilen de X66 Sjoerdi's er blijkbaar op, om voor het steeds dommer en naïever wordende stemvee, de link te leggen naar Wilders en Beaudet.
-
Het vervelende is dat X66-ers nooit iets inhoudelijk onderbouwen zodanig dat je er een zinnige discussie mee kunt voeren of argumenten tegenover kunt stellen, dus ook nu geldt weer inhoudsloos demoniseren. Er rest dan ook niets anders dan zelf naar die inhoud te gissen.
De haat zaaiende X66-Sjoerdi zal vermoedelijk doelen op de kritiek die geuit wordt op de islam. Kritiek op een ideologie hebben, die overigens zelf bol staat van de aanslagen, staat niet gelijk aan het aanzetten tot dit soort geweld. Dus snap ik echt niet waar hij op doelt.
-
Ik kan er inderdaad ook niets anders van maken dan het op een vieze manier beschimpen van je politieke tegenstander, gebaseerd op de eigen belevingswereld en je fantasie wereld projecteren op de ander.
-
Valt dit ook onder nepnieuws of is voor dit soort idioten de campagne #doeislief gestart? Is dit nu verbinding zoeken en verstandig omgaan met in dit geval echt een verwarde man? Waar het er normaliter dik bovenop ligt uit wat voor hoek de aanslagen komen (en waar hele organisaties achter zitten) doet men er alles aan om het te downplayen en te vergoelijken.
Nu is het een keer echt een verwarde man (zelfde soort idioot als zo'n school-shooter) en wordt er wel een heel verhaal van gemaakt. Het hele land moet worden gemobiliseerd, men gaat hier letterlijk over lijken voor de politieke buhne.
-
Voor die moslim acteur kun je nog begrip opbrengen die is niet wijzer, maar vanuit een politieke functie staat dit verre van wijs en al helemaal niet professioneel!
Er worden overigens vanuit de gemeenschap die wel gewoon gezonde kritiek hebben op de islam nu geen snoepjes uitgedeeld en geroepen dat het niets met verwarde mannen te maken heeft, die wellicht sympathie heeft voor het nazi gedachtegoed.
-
Met respect voor de slachtoffers, lijkt het me vanuit de X66 gepast om wat terughoudend te zijn. Overigens bij deze, mijn oprechte medeleven met de slachtoffers. Ook voor degenen die deze week bij andere onderlinge moslim aanslagen zijn gevallen, ondanks dat ze allemaal wel heel erg ver weg zijn.

bananabanana | 15-03-19 | 20:28 | 1

O nu is het echt een verwarde man hoor, natuurlijk. Niet iemand die een manifest van 75 pagina's schrijft en bewust op moskeeën aanslagen pleegt om zo moslims om te brengen. Dit is gewoon terrorisme. Puurste vorm wel ook.

SuqMadiq | 15-03-19 | 22:49

God zou eens weten van onze total fuckup.
Dan zouden de rapen pas gaar zijn.

oplichter | 15-03-19 | 20:10

Een moslim zegt op tv dat hij nu bang is om naar een moskee te gaan, voelt zich als haringen in een ton.

Dat gevoel kunnen denk ik veel mensen onderschrijven als ze daags na een aanslag weer in een metro of trein moeten stappen.
Ik ken mensen die om deze reden concerten, kerstmarkten en grote steden helemaal vermijden, en zich nooit meer zo veilig voelen als pakweg 15 jaar geleden.
Jammer.

letopuwzaak | 15-03-19 | 20:10 | 5

Ik zal toegeven dat ik ook niet meer onbevangen ben..

letopuwzaak | 15-03-19 | 22:13

@Jorgensen | 15-03-19 | 21:46: ik ook, heb met mijn vrouw besloten geen grote evenementen te bezoeken. Alles bekijk ik als "hier zou een terrorist veel slachtoffers kunnen maken"

DeBelastingbetaler | 15-03-19 | 22:27

Inderdaad, ook ik vermijd druk bezochte evenementen, kijk toch wel iets méér om mij heen. Het onbevangen bezoeken is voorbij.

MoonBeebe | 15-03-19 | 23:18
▼ 2 antwoorden verborgen

Interesssant stuk van VanRossem wat in 2016 is geschreven. Iets waar de terrorist van nu ook over schreef: we worden vervangen!

www.geenstijl.nl/5004222/de_tijd_van_...

Injegezicht | 15-03-19 | 19:57

Communisme is 100% atheïstisch. Atheïsme leidt altijd tot nihilisme. Deze aanslag is op basis van atheïstische denkbeelden prima te rechtvaardigen. Op basis van Christelijke (Westerse) denkbeelden absoluut niet. Wat deze man deed is fout! Net als de daders van vele aanslagen in Europa (ook Rusland) en andere delen van de wereld. Fout is fout, goed is goed. er zit niets grijs tussen.

Jesaja | 15-03-19 | 19:57 | 5

U bent waarlijk een idioot. Proficiat.

Shareholder II | 15-03-19 | 21:36

Atheïsme leidt niet tot nihilisme, hoe komt u daarbij?
Alsof religie het alleenrecht heeft op zingeving en geweten.
Ik durf het tegendeel te beweren.

letopuwzaak | 15-03-19 | 21:43

Jesaja.
Ik moet u helaas teleurstellen.
Op basis van Christelijke (Westerse) denkbeelden hebben helaas velen het leven gelaten. Het was en is de verlichting met kennisvermeerdering die er voor gezorgd hebben dat de vele scherpe kantjes van religie waaronder het christendom zijn afgenomen..... Religie is een opgelegde beperking voor ontwikkeling..... Zo was het, en zo is het helaas nog steeds.....

dijkbewaker | 16-03-19 | 02:22
▼ 2 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Palmolie | 15-03-19 | 19:55

Dus een racistische nationalist heeft een hekel aan nieuwkomers. Zijn voorouders leven zelf ook nog maar 300 jaar in nieuw zeeland en Australië. Als het niet zo triest was, zou het bijna grappig zijn. Tragisch voor de mensen en de nabestaanden die dit is overkomen.

jezusisonzin | 15-03-19 | 19:46 | 2

De meesten veel korter. Eerder 150 jaar.

Australië was zelfs een strafkolonie. Daar kwamen voorouders lange tijd juist terecht als ze niet pasten in de westerse cultuur en waarden en normen.

Shoarmamasutra | 15-03-19 | 20:29

Ze hebben niet persé een hekel aan nieuwkomers. Ze hebben vooral een hekel aan nieuwkomers met een andere cultuur dan zijzelf.

teevee | 16-03-19 | 03:16

Brenton Tarrant is geboren en getogen in Grafton NSW, een stadje van 19.000 inwoners tussen Brisbane en Sydney. www.smh.com.au/national/nsw/alleged-c... www.abc.net.au/news/2019-03-15/christ... Uit zijn biografie valt op, dat hij Noord Korea bezocht en Pakistan, waarbij hij merkwaardig lovend zich uitliet over de Pakistani. Wat opvalt is Brenton's Europa-manie. Hij onderscheidt niet landen in Europa, zoals Europeanen zullen doen, maar koestert patriottische gevoelens tegenover 'Europa' als geheel. Binnen 'Europa' blijkt Anders Breivik zijn grote held te zijn. Ook is Brenton Tarrant best wel cultureel ontwikkeld. Zijn favoriete dichter is Dylan Thomas (1914-1953, alcoholist, radicaal links, pacifist, communist) . In Brenton's manifest staat het gedicht
'Do not go gentle into that good night':

Do not go gentle into that good night,
Old age should burn and rave at close of day;
Rage, rage against the dying of the light.

Though wise men at their end know dark is right,
Because their words had forked no lightning they
Do not go gentle into that good night.

Good men, the last wave by, crying how bright
Their frail deeds might have danced in a green bay,
Rage, rage against the dying of the light.

Wild men who caught and sang the sun in flight,
And learn, too late, they grieved it on its way,
Do not go gentle into that good night.

Grave men, near death, who see with blinding sight
Blind eyes could blaze like meteors and be gay,
Rage, rage against the dying of the light.

And you, my father, there on the sad height,
Curse, bless, me now with your fierce tears, I pray.
Do not go gentle into that good night.
Rage, rage against the dying of the light.

Over de muziek waar hij naar luisterde tijdens zijn moordpartij bestaan meerdere interpretaties. Een bron meldt dat het Servisch was, de Australische bronnen houden het op 'Britse militaire 17e eeuwse muziek'. Brenton's beroep is leraar fitness. Zou hij wellicht als hobby wargames hebben op de smartphone / computer? Dat zou meer licht werpen op deze persoon.

Eeuwig..Op..Vakantie | 15-03-19 | 19:41 | 2

Wow je hebt hem gevonden. De Europeaan!

Shoarmamasutra | 15-03-19 | 20:30

Het is duidelijk dat deze aanslag door een enkeling zwaar gaat misbruikt worden om iedereen te demoniseren die nationalistische of islamkritische ideeen heeft,

Nochtans, hijzelf noemt zich weliswaar een "ethno-nationalist" (wat al niet representatief is voor het gros van de nationalisten), maar hij omschrijft zichzelf in zijn manifest bovendien als ECO-fascist (!) EN hij stelt letterlijk : "The nation with the closest political & social values to my own is the People's Republic of China"..... (!)

Oh ja, hij gebruikt inderdaad het Duitse "Black Sun" symbool, maar ik denk niet dat hij in nazi-Duitsland ver zou geraakt zijn met zijn sympathie voor Chinees communisme.....

'Verwarde man" dus.....

Mau777 | 15-03-19 | 19:39 | 5

@tragic1911 | 15-03-19 | 19:43:
Ik heb het filmpje ook gezien, maar wat is uw observatie over de claim dat het eerste slachtoffer de dader groet bij de ingang van de moskee?

Is dit nog nieuws? | 15-03-19 | 19:50

@Is dit nog nieuws? | 15-03-19 | 19:50: Wat maakt dat nu uit, de groet werd meteen beantwoord met een schot. En niks complot. Pipo gaat gewoon vol gas GTA.

tragic1911 | 16-03-19 | 00:42

@tragic1911 | 16-03-19 | 00:42:
Wat het uitmaakt? Heeft u het plaatje bovenaan het artikel gezien? Heeft die groet plaats gevonden of is dit het gebruik van een verschrikkelijke aanslag voor ander doeleinden?

Is dit nog nieuws? | 16-03-19 | 10:13
▼ 2 antwoorden verborgen

Ja, zo zie nu dat het journaille bij de moskee staat, om de reacties van moslims te registreren.
Dat heb ik nog nooit zien gebeuren bij kerken als er in Egypte weer eens een aanslag op een Koptische kerk plaatsvond.

de honden blaffen... | 15-03-19 | 19:30 | 8

@Is dit nog nieuws? | 15-03-19 | 22:39:
Dat het zo slecht afstraalt op de gemeenschap, islam is vrede.

de honden blaffen... | 15-03-19 | 23:21

@SuqMadiq | 15-03-19 | 22:35:
Zeg eens, heb jij wel eens gezien dat bij een islamitische terreuraanslag op de christelijke gemeenschap, hetzij in Afrika, Indonesië of het Midden Oosten dat de media een bisschop of een dominee interviewden met de vraag of zij extra in Nederland extra bescherming voor de kerken wilden?
Of dat de burgemeester met veel bombarie een kerk bezocht?
Nog nooit gezien!

de honden blaffen... | 16-03-19 | 00:30
▼ 5 antwoorden verborgen

Oh trouwens:
Ik heb het filmpje gezien en de eerste man wordt voor zover ik het kon zien in zijn rug geschoten. Die zag de schutter echt niet aankomen.
En voor de idioten die het hoax noemen omdat ze geen bloed zagen: die hebben het filmpje niet gezien. Bah. Genoeg bloed.
Geen goed woord voor over. Vreselijk dit alles.

Is dit nog nieuws? | 15-03-19 | 19:25

Even voor de duidelijkheid, het is en blijft een walgelijke aanslag op onschuldige burgers die laf worden neergeschoten.
Wat je nu ook ziet is dat de meest linkse ratten deze laffe aanslag gebruiken om kritische politici en de weinige echte journalisten zodanig te framen dat zij mede verantwoordelijk gehouden worden voor deze gebeurtenissen.
Degenen die voor dat framen verantwoordelijk zijn past maar een ding, gewoon je mond houden en eens ophouden met die vuige framing om hun gelijk te halen.
Laat ik als uitzondering een naam noemen omdat dit niet de eerste maal dat dit kamerlid zich hier aan schuldig maakt, Sjoerd Wiemer Sjoerdsma D66 zou er goed aan doen eens te gaan nadenken voordat hij op die twitter knop drukt.

oakmont | 15-03-19 | 19:23

Waarom werden de beelden eerst wel en daarna niet meer, daarna weer wel en nu niet meer op/via Geenstijl / dumpert gezet? En alle linkjes naar de video in de commentaren verwijderd?

Is dit nog nieuws? | 15-03-19 | 19:19 | 2

aivd , nog nooit een mp4 gezien die je kunt opslaan. deze wel . zal wel iets inzitten.

newray | 15-03-19 | 19:24

@newray | 15-03-19 | 19:24:
elke .mp4 kan je opslaan
voorbeeld
https://media.dumpert.nl/tablet/_3a4af55b_YTDL_1.mp4.mp4.mp4

Is dit nog nieuws? | 15-03-19 | 19:38

Dit is een oorzaak van de opwarming van ons Nederland door het haatklimaat. Het is tijd voor haatklimaatspijbelaars, en ik vind het mooi dat GS zich distantieert van de rechtse haatklimaatfascisten. Je kunt wel trots hopen dat dit een lone wolf was, maar een horde lonewolfs is ook een horde.

Balgesjaakt | 15-03-19 | 19:17

Zo zie je maar weer:
Onder elk geloof heb je fundamentalisten en gematigden.
Het is allemaal één pot nat.
Van de week bij de Godsvruchtenden in Urk. En nu weer in (What's in a name, of alle places) in Christchurch. Urk, Christchurch, man, man man. Waar moet dat heen?

TB2318 | 15-03-19 | 19:10

Mooi geschreven stuk. Tis van de zotte inderdaad hoe de linkse partijen het willen afvuren op de rechtse partijen. Echt Zum kotzen gewoon

Yzord | 15-03-19 | 19:07

Wat me zorgen baart is dat een paar burgemeesters nu naar een paar moskeen gaan om hun medeleven te betuigen. maar dat heb ik ze niet zien doen met aanslagen op moslims of om verhaal te halen na aanslagen door moslims.

Kenneth Nietvatten | 15-03-19 | 19:00
-weggejorist-
xavira | 15-03-19 | 18:57 | 1

Laat ik beginnen te zeggen dat het verschrikkelijk dat er zulke idioten op de wereld rondlopen.
Maar net zo erg is dat de opruiers en de gore journalistiek nu vol op het orgel gaan.
Wekelijks worden er door moslims aanslagen gepleegd waarbij soms veel slachtoffers gemaakt o.a ook op koptische christenen in bv Egypte.
Er word dan amper aandacht aan besteed maar nu is het blijkbaar pas echt erg.
Dat de dader maar een levenslange gevangenisstraf mag krijgen.

likdoorn | 15-03-19 | 18:57 | 3

Eens, het is niet normaal wat deze pipo doet maar het vingerwijzen door mensen zoals Erdogan, alsof het om islamofobie gaat, is echt schandalig. Constant haat prediken en als het dan andersom is dan komt dat door onze haat? Ik snap hem niet meer.

tragic1911 | 15-03-19 | 19:40

@tragic1911 | 15-03-19 | 19:40: Erdogan dieeen aanslag op een geloofsguis rasisme noemt. Echt een rat heeft meer hersenen

sarah1965 | 16-03-19 | 09:17
-weggejorist-
Gerrit gordijnstok | 15-03-19 | 18:56

hoeveel slachtoffers zullen er nog vallen onder de over elkaar buitelende gutmenschen die elkaar verdringen om deze laffe daad te veroordelen en er van alles bijhalen wat niets ter zake doet
het is gewoon een goed uitgevoerde en in de puntjes voorbereide aanslag van een idiote einzelganger en geen georganiseerde daad van terreur geinspireerd door een van de wereld religies die prediken dat hun geloof vrede is
deze aanslagpleger was in ieder geval niet zo dom om zichzelf op te blazen

van Dam | 15-03-19 | 18:55

npo . 92 mensen met schotwonden in ziekrnhuis. wtf is er bij die tweede moskee gebeurt ??

newray | 15-03-19 | 18:50 | 4
-weggejorist-
Herman7766 | 15-03-19 | 19:10

Niet zo veel toch? Vier doden en de schutter is weggejaagd door iemand die gewapend was.

praat_poep | 15-03-19 | 19:12

@Herman7766 | 15-03-19 | 19:10: Ik denk dat je de moslims in dit geval moet lezen als de moslims die naar westerse landen zijn geemigreerd. Dat zijn de mensen waar men zich hier aan stoort, en niemand zal ontkennen dat hun 'broeders' in het midden-oosten flink geleden hebben.

praat_poep | 15-03-19 | 19:16
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
Vitaly Chernobyl | 15-03-19 | 18:47 | 2

pardon: "Se7en".

Manneke Pislam | 15-03-19 | 18:47

Dit is gewoon of je echt in de film 'Seven" zit terwijl het om je heen gebeurt.

Manneke Pislam | 15-03-19 | 18:45

Weggejorist? Of mag je hier geen sites met feiten delen?

Ojadasawe | 15-03-19 | 18:45 | 1

Je mag hier al tijden alleen nog de mening van Joris delen, net zoals bij de reguliere kranten. Alles wat afwijkt levert een "weggejorist" en of opgerot op.
"Tendentieus en ongefundeerd" zou dan ook beter vervangen kunnen worden door "Angstig en Politiek Correct"

Flatulent | 16-03-19 | 11:51

En het allerbeste moet nog komen van de deugneuzen. Dezelfde lui die een terreur daad aan de andere kant van de wereld in de schoenen van Nederlandse politici proberen te schuiven zullen bij de 1e kamer verkiezingen dadelijk massaal gaan stemmen op een man die mede-verantwoordelijk was voor een politieke moord in hun eigen land. Want Rosenmuller deugt, en dan mag je wel zeggen wat je denkt. Van de deugneuzen.

Over hypocriet gesproken.

ViagraFalls | 15-03-19 | 18:39 | 1

Exact dit. Rosenmuller, Thom-Anne Frank-de Graaf ... zij zijn en worden beloond.

e_abbastanza | 15-03-19 | 18:47
-weggejorist-
Ojadasawe | 15-03-19 | 18:39
-weggejorist-
hustler01 | 15-03-19 | 18:38 | 1

Ik heb gisteren aandachtig de column van Fidan Ekiz gelezen en feitelijk gebeurt hier hetzelfde ook als is de aanleiding anders en zonder verdere discussie verschrikkelijk.
Het verdelen van Nederland in wij en zij is al lang geleden ingezet, zoals zij verwoord: door verwarring te zaaien tussen kritiek op fundamentalisme en haat tegen een groep mensen, terroristen hebben niets met islam te maken maar de angst voor hun ideologie wordt wel (succesvol) weggezet als het schaden van alle moslims, is het mechanisme wat ook hier weer de kop opsteekt en de eeuwige slachtofferrol weer met verve vervuld kan worden.
En wordt er met volle overtuiging gewezen en vindt men deugend Nederland al wijzend aan zijn zijde.
Ik zelf zie een duidelijk verschil tussen een ideologisch gecreëerd verschil door in dit geval een godsdienst die een onderverdeling maakt tussen gelovigen en ongelovigen waartegen naar blijkt alles is geoorloofd en de daad van een individu met een eigen verwrongen wereldbeeld.
Man, blank en middelbaar voel me niet verantwoordelijk voor de daad van een enkeling die wat mij betreft volgende week terechtgesteld mag worden. Wens wel dat er hard opgetreden wordt tegen religieus fanatisme met al zijn uitwassen leidend tot segregatie, haat, onterecht geclaimd slachtofferschap en niet genomen verantwoordelijkheid voor eigen handelen (of dat je geen keus hebt), als dit leidt tot het afwijzen van onze (mijn) samenleving heb je er wat mij betreft niets te zoeken en dien je te verkassen (desnoods onder dwang) naar een land waar je wel volgens deze opvattingen kunt leven en die deze onderschrijven. Dat is de verantwoordelijk die de overheid al lang geleden ter hand en serieus had moeten nemen wegens het geclaimde monopolie op geweld.

bwanabanjo | 15-03-19 | 18:37 | 1

We zijn niet verdeeld in wij en zij, dat waren we altijd al, en het is nooit alleen wij geworden. Wat niet aan Nederland ligt, want relatief is het hier wat dat betreft een stuk beter gesteld dan in de meeste van onze buurlanden. En je moet het ook een beetje als klimaat zien: we kunnen hier in Nederland wel proberen het beter te doen, maar als het in de rest van de wereld fout gaat, werkt dat ook hier door.

praat_poep | 15-03-19 | 19:21
-weggejorist-
Rene046 | 15-03-19 | 18:33
-weggejorist-
Sans Comique | 15-03-19 | 18:31

Tja, wat is dit nu weer? Wat een schade. Wat een verdriet. Wat een kansen voor mediaplaying van zieke instituten. Wat een misbruik van verkeerde inzichten, dogma's en indoctrinatie. Wat een zieke actie. Wat een zeldzame glitch van veiligheidsdiensten. Wat kun je doen anders dan de schouders ophalen en in je naaste omgeving de boel positief beinvloeden. Lekker pilsje erbij 's avonds nach die arbeit en morgen vroeg weer op om centjes te verdienen voor de omhooggevallen infrastructuur van NL.

AlsoSprach | 15-03-19 | 18:18

Ik ben even gedoken in het recente verleden van commentaren van linkse intellectuelen op terrorisme. En goed dat ik dat gedaan heb, want in tegenstelling tot de indruk die ik ervan kreeg blijkt het allemaal erg mee te vallen. Zo blijken volgens hen keukentrapjes, luchtvervuiling, hartfalen, hitte-golven, voedselvergiftigingen, auto-ongelukken en blikseminslagen ieder apart veel meer doden te eisen. Het komt hierdoor, zo luidt de conclusie met opmerkelijke eensluidendheid: we zijn slechte rekenmeesters dat we juist terrorisme zo erg vinden. Dàt is het grote probleem.

Nou, prachtig toch? Kan iemand dit goede nieuws dan even overbrengen aan al die bezorgde Nederlanders die ik links en rechts in mijn oren hoor toeteren dat zij namens volslagen onbekende mensen aan de andere kant van de wereld in zak en as zitten, dit helemaal niet nodig is en slechts het gevolg van niet goed kunnen rekenen?

Mazzelstof | 15-03-19 | 18:18
-weggejorist en opgerot-
Donkersloot | 15-03-19 | 18:14

Ik zie zojuist NOS journaal Halsema in Amsterdamse moskee: "Wij zijn met u, wij zorgen voor u ...".
Factcheck: klopt. Zij zorgt voor moskeegangers. In het kwadraat zelfs.

e_abbastanza | 15-03-19 | 18:13 | 5

@Vitaly Chernobyl | 15-03-19 | 18:49: Omdat Halsema burgemeester van Amsterdam is, en niet van Christchurch of Bagdad.

praat_poep | 15-03-19 | 19:23

@Is dit nog nieuws? | 15-03-19 | 19:39: Gisteren nog. In een blauwe enveloppe. Ik moet hem alleen nog betalen.

Flatulent | 16-03-19 | 12:02
▼ 2 antwoorden verborgen
-weggejorist-
De Laureaat | 15-03-19 | 18:10

Fuck iedere duiding, is te vroeg vind ik, meer dan 'dit is zo ongelooflijk kut' is eigenlijk niet nodig

Bohse Koempelz | 15-03-19 | 18:09

Leo "antifa" Lucassen heeft de column van van Rossem gelezen en dacht: "goed idee, hier ga ik dus politiek gewin uitslaan!". En prompt de (s)linkse bingo kaart erbij gepakt. Ieslaam, Geertje, Sjerry, rassies... bingo!

Graaf_van_Hogendorp | 15-03-19 | 18:07 | 2

Maar dat klopt niet. In het manifest verwijst de dader naar Donald Trump.
Dus kunnen ze beter Donald Trump de schuld geven.

gaffelbaard | 15-03-19 | 18:18

In het manifest zegt de dader dat zijn favoriete natiestaat Communistisch China is. Meneer de massamoordenaar was vroeger communist en anarchist en is nog altijd anti-kapitalistisch. Dat lijkt eerder op het gedachtegoed van Lucassen en Groen Links dan op dat van Baudet. Dat deze massamoordenaar stapelgek is blijkt wel uit de rest van dat verwarde racistische manifest. Hoe dan ook een gruwelijke moordpartij. R.I.P.

radiatorknopje | 15-03-19 | 18:35

Als moslims 't doen (aanslag plegen op niet-gelijkgestemden), dan komen ze uit een omgeving die hun heeft verleid en aangespoord (haatprekende imams, foute vriendjes etc) en is de uitvoering vaak in teamverband. De groep/sociale cirkel heeft dus geen corrigerend vermogen, maar het tegenovergestelde. IS is natuurlijk een perfect voorbeeld in deze, maar Boko Haram in Afrika is net zo. Net zoals de groepjes/terreurcellen die hier in de gaten gehouden moeten worden.

In het geval van een doorgedraaide niet-moslim, is het vaak een zonderlinge eenling, waar helemaal niemand wist wat hij van plan was, en er dus geen kans op correctie vanuit de omgeving is. Aansporing komt sowieso niet vanuit de fysieke omgeving, maar selectief info graaien vanaf het internet, gemixt in een ziek brein.

Opmerkelijk detail: grootste groep slachtoffers van aanslagen van Moslims zijn ook moslims

je postbode | 15-03-19 | 18:06 | 10

@Rationele Mocro | 16-03-19 | 12:33:
Vrij vertaald en kort samengevat zegt je reactie:

'Een Nederlander die zegt dat Marokkanen vooroordelen hebben over Nederlanders = een Nederlander met vooroordelen over Marokkanen.

Zo gaan we er natuurlijk nooit uitkomen. Het is een feit dat vele mensen denken dat niet-blanken niet racistisch kunnen zijn, of geen vooroordelen kunnen hebben. Het tegendeel is waar. Hier een voorbeeld (scroll down voor de tweets) tpo.nl/2018/08/02/this-is-sarah-jeong...

Racisme en vooroordelen zijn niet voorbehouden aan mensen met een nederlandse afkomst/blanke huid of welk geloof dan ook. Maar op een of andere vreemde manier vinden vele mensen die geen nederlandse afkomst/blanke huid hebben, of mensen met een zekere geloofsovertuiging, dat heel erg moeilijk om toe te geven. Laat staan te erkennen dat dat bestaat.

Maar evengoed, bedankt dat je me even toestond het er even uit te spuwen (het moest er even uit, maar dat was denk ik al duidelijk) en er ook nog op te reageren. Plusje voor jou.

gaffelbaard | 16-03-19 | 16:23

@Rationele Mocro | 16-03-19 | 12:33:
"Grappig hoe bang jij bent om te accepteren dat blanken ook terroristen kunnen zijn ..." schreef jij eerder.

Ik las in die zin toch echt een (racistisch) vooroordeel.
Misschien kan je toelichten waarom jij ervan overtuigd bent dat (blanke) mensen 'bang' zijn om "... te accepteren dat blanken ook terroristen kunnen zijn". Dan kunnen we daar verder over discussiëren en misschien komen we dan nog ergens.

gaffelbaard | 16-03-19 | 16:34

@Opblaas_boot | 16-03-19 | 14:34:
Nou, opblaasbootje,
Ik heb het nu ook gelezen. Helemaal. Ik ben eruit. Mij is het duidelijk waarom de dader het gedaan heeft.

Op basis van het manifest heb ik de overtuiging dat deze terrorist de aanslag pleegde uit wraak. Wraak. Gewoon. Wraak. Ordinaire wraak.

De terrorist geeft dat in zijn manifest zelf ook meerdere keren toe.

Wraak voor verschillende door moslimextremisten gepleegde aanslagen, wraak voor de slachtoffers die vielen bij die aanslagen, wraak voor de sex-ring schandalen (in de UK, Australië en Finland), gebeurtenissen uit de geschiedenis (Balkanoorlogen, Ottomaanse rijk), de nieuwjaarsverkrachtingen in Duitsland, (de negatieve gevolgen van ) de immigratiepolitiek van Merkel, de demografische ‘overname’ (de dader spreekt over ‘fertility rates’) met het doel een moslimmeerderheid in Europa te vestigen, wraak voor de honderdduizenden slachtoffers die in Europa vielen door de hand van de ‘invaders’ (ik denk dat de dader doelt op de Moren en de Ottomanen die Spanje en Zuid-Europa binnenvielen en bezet hadden/hebben), wraak voor de Barbarijse slavernij, wraak voor de NATO actie ten bate van moslims in Kosovo, wraak voor de ‘omvolking’, wraak voor video’s (van moslims of moskees, de dader verwijst ernaar in het manifest m.b.t. een andere moskee) met haatspraak, kortom … een heleboel wraak.

Niet vanwege racisme, fascisme, xenophobie of wat dan ook. Daar lopen er op de aardbol immers vele miljoenen van rond, en die zijn geen terrorist. En, er bestaan ook mensen die geen racist o.i.d. zijn, maar toch aanslagen pleegden. Dat valt dus af als reden.

Blijft over: wraak. Dat is waarom de dader de aanslag pleegde.


Opblaasbootje, jij schreef het manifest ook te hebben gelezen. Ik ben nieuwsgierig naar je mening. Wat denk jij ervan? Welke conclusies trek jij eruit m.b.t. de aanslag?

gaffelbaard | 16-03-19 | 19:42
▼ 7 antwoorden verborgen
-weggejorist en opgerot-
Fausto | 15-03-19 | 18:04

1 incident van 1 verwarde man. Verschrikkelijk en sterkte aan de nabestaanden maar die gebeurt toch al vele tientallen jaren; incidenten door verwarde eenlingen ?! Niets nieuws dus. Kan gebeuren. Zet eens wat vaker een linkse bril op.

Rest In Privacy | 15-03-19 | 18:03 | 1

bloedsuikertje, doe je niks aan.

SinisterNL | 15-03-19 | 18:46
-weggejorist-
ratelaar | 15-03-19 | 17:58

"Deze aanslag niet politiek uitbuiten". Op zich geheel mee eens. Echter, eerdere aanslagen (door moslims) werden door uiterst rechts wel volledig en uitentreuren politiek uitgebuit. Wordt er nu met twee maten gemeten? Of kunnen we hier afspreken dat we dit bij een volgende aanslag (hopen dat die achterwege blijft) ook niet gaan doen...

nuance19 | 15-03-19 | 17:54 | 2

Zodra het NOS opent met nieuws dat er weer een paar Kopten zijn vermoord praten we verder.

azijnseikerT | 15-03-19 | 18:05
-weggejorist-
Parel van het Zuiden | 15-03-19 | 18:09

de een knalt in opgebouwde frustratie en zieke geest een hoop mensen aan flarden en een ander laat een Lufthansa tegen een berg aanvliegen, beide hebben ze gemeen dat hun werkelijkheid funest is voor anderen

Baron de laclou | 15-03-19 | 17:52

Is toch gewoon een incident met een verwarde man?
Niet direct zijn achtergrond er bij betrekken hoor.

Zeg. Hoe is het op Urk?

frickY | 15-03-19 | 17:50 | 4

De vis wordt duur betaald.

Opblaas_boot | 15-03-19 | 18:56

@azijnseikerT | 15-03-19 | 17:59: Die is aan de lage kant. Althans, dat nemen we aan bij dat soort figuren want anders zouden we hem zelf verantwoordelijk voor zijn gedrag achten, en dat is racistisch en moeten we niet willen met z'n allen etc.

praat_poep | 15-03-19 | 19:25
▼ 1 antwoord verborgen

Overdonderd en geshockeerd... meer kan ik er niet over kwijt....

kat-de-kat | 15-03-19 | 17:44

"Is this the real life?
Is this just fantasy?
Caught in a landslide
No escape from reality
Open your eyes
Look up to the skies and see
I'm just a poor boy, I need no sympathy
Because I'm easy come, easy go
A little high, little low
Anyway the wind blows, doesn't really matter to me, to me
Mama, just killed a man
Put a gun against his head
Pulled my trigger, now he's dead"

King of the Oneliner | 15-03-19 | 17:42 | 5

Nogal een flinke oneliner

Buerman | 15-03-19 | 17:58

Zelf bedacht deze tekst? Tip: zet er wat muziek onder, zou zo maar een hitje kunnen worden.

HaatbaardKnipper | 15-03-19 | 18:57

'I don't like Fridays'.

gestoptmetroken | 15-03-19 | 19:06
▼ 2 antwoorden verborgen

Wat wel opvalt, is dat het schrijven van (een) lange tekst(en) het aantal "geslaagde" moorden enorm doet toenemen. Men mag hopen dit soort geschriften niet vermenigvuldigd worden en "zich" als een virus gaan gedragen.

ridder pompompom | 15-03-19 | 17:38 | 1

Waarom niet? Van zo'n tekst lezen word iemand nog geen terrorist, toch?
Ik zat vandaag zelf ook dat manifest te lezen. Het geeft een kijkje in de geest van. Dat vind ik interessant omdat ik net als vele anderen denk: 'Hoe komt iemand tot zo'n daad?' En wat kan daar nou op tegen zijn?

En trouwens, het manifest van Ted Kazinsky (de Unabomber) is ook gewoon nog steeds op internet te vinden.

Sorry, maar van 'woorden lezen' word iemand nog geen radicaal of op aanslagen beramende terrorist. Echt niet. Daar is toch echt meer voor nodig.

gaffelbaard | 15-03-19 | 18:27

Ik vind het wel typerend dat hij luidkeels aankondigt wat hij wilt bereiken met z'n actie, en het vervolgens nog voor elkaar krijgt ook.

Dibs | 15-03-19 | 17:37

Linkse riooljournalisten en gestoorde politici, vooral hier van D66, komen bij dit soort gebeurtenissen vanzelf bovendrijven als stront in een rioolzuivering. Ze kunnen alleen maar olie op het vuur werpen ter meerdere eer en glorie van hun eigen pathetische bestaan. Net nog zo'n verdwaasd goedmensje op de radio die met zo'n typische SWJ-jankstem Wilders voluit de schuld gaf, want Breivik was fan van Wilders en deze gek uit NZ weer fan van Breivik.

B.Spiritus | 15-03-19 | 17:37 | 2

@B.Spiritus
In werkelijkheid noemde B. slechts 3 maal zelf en in die driemaal, noemde hij hem een watje. Zelf hing hij naar de leer van de Assassijnen. Nou, dat is gebleken. (het is/was een soort salafistische club engnekken).

toetssteen | 15-03-19 | 17:49

De NSB denkt met U mee zullen we maar zeggen.

Trumme | 15-03-19 | 17:49
-weggejorist en opgerot-
klinkklaar | 15-03-19 | 17:33

Kom jongens. Gun Joris ook wat rust (inshallah) tijdens het vrijdagmiddag ballet.

Shareholder II | 15-03-19 | 17:30

Part and parcel zei de Londense burgemeester, het lijkt erop dat hij gelijk had.

Papierversnipperaar | 15-03-19 | 17:25
-weggejorist-
menage | 15-03-19 | 17:21 | 2
-weggejorist-
klinkklaar | 15-03-19 | 17:19 | 1

Goed stuk, van Rossem. Verder lijkt het me goed om een momentje te stoppen met links/rechts-gelul hier in de comments. Gekken heb je in alle soorten en smaken. Laat dat framen lekker over aan de idioten bij de MSM.

threeheadedmonkey | 15-03-19 | 17:15 | 2

U heeft een puntje hier. Alleen het is beetje lastig om dan wel adequaat vocabulaire te vinden wat snel en passend is. Ik noem een allochtoon ook nog steeds een allochtoon.

Rest In Privacy | 15-03-19 | 17:19

"Allochtoon" betekent "van elders afkomstig". Dat is dus een correcte term.
Voor gestoorde gekken hebben we geen nieuw vocabulair nodig.

threeheadedmonkey | 15-03-19 | 17:42

Verwerpelijk hoe linkse partijleden deze situatie aanklampen om wilders en baudet te demoniseren.

shamehair | 15-03-19 | 17:14 | 3

Ja, en die Sjoerdsma had helemaal enge reactie.. Sneu volk, dat ze dit soort narigheid in hun voordeel willen gebruiken. Erdo ook.

bqbq | 15-03-19 | 17:17
-weggejorist-
FreeVogelaar | 15-03-19 | 17:20

Ach ja het eeuwige slachtoffercomplex.

Leuk weetje. De meest gore moordenaars en sadisten zien/zagen zichzelf altijd als slachtoffer. En gefrustreerd dat ze daarover zijn/waren. Tot ze zich eindelijk konden uitleven. Dit is een psychologisch ding. Je ziet het bij Incels. Bij Islamisten. En je ziet het bij mensen waar je het niet van zou verwachten. Ik vraag u daar heel lang en goed over na te denken.

DeKussendeWielrenner | 15-03-19 | 17:23
-weggejorist en opgerot-
foeiboem | 15-03-19 | 17:11
-weggejorist-
FreeVogelaar | 15-03-19 | 17:11 | 1

Als één schaap over het hek is....., wel een beetje bang dat andere gestoorden hier een voorbeeld aan nemen. Breivik was gestoord en die van vandaag is net zo gestoord maar zo lopen er nog wel meer van rond.

pino2 | 15-03-19 | 17:07 | 5
▼ 2 antwoorden verborgen

De mensen eisen de dood als straf.

Er is nog nooit iemand van de dood terug gekeerd om te vertellen hoe erg zijn doodstraf wel niet was.

De dood als verlichting?

Kanarie_Geil | 15-03-19 | 17:07 | 1

Je kunt hem beter op droog brood en water zetten, gaat 'ie vanzelf langzaam dood door vitaminegebrek. De doodstraf is véél te mild voor dit soort rioolratten.

pino2 | 15-03-19 | 17:08

Goed stuk van Rossem. Droevig om te zien hoeveel mensen er vandaag deze massamoord aangrijpen voor het behalen van eigen gelijk. Zowel de linkse kerk met het vinger wijzen als de haatdragende kneuzen die blijkbaar geen mededogen kunnen tonen voor mensen die hulpeloos worden afgeslacht.

KingHotwing | 15-03-19 | 17:06 | 2
-weggejorist en opgerot-
rukvogel | 15-03-19 | 17:11
-weggejorist-
FreeVogelaar | 15-03-19 | 17:15

Wel bizar dat iedereen over elkaar buitelt om elkaar de schuld te geven. Als ik zijn manifest lees was er voor hem maar 1 dader en dat was Tayyip Erdoğan. Ook een mafkees natuurlijk, maar nog geen reden voor zo'n daad natuurlijk. Rip.

Rest In Privacy | 15-03-19 | 17:03
-weggejorist-
hetwerktniet | 15-03-19 | 17:01

En ja hoor, daar stond mevrouw Halsema vanmiddag -naar alle waarschijnlijkheid: ongevraagd- in een moskee, gestoken in een blauwe, harige trui die de aandacht van de aldaar aanwezigen in sterk verminderde mate op het onderwerp moet hebben gericht te verkondigen dat de stad Amsterdam o, zo solidair was met de moslims in Christchurch en dat de Amsterdamse moslims zich toch vooral geen zorghen hoeven te maken - er rijdt de komende dagen wat vaker een politieauto zichtbaar voorbij.
-
Op dezelfde dag dat in de stad waarvan zij de voorzitter van de veiligheidsdriehoek is al drie jaar en vier maanden ongestoord de wapenleveranciers van de Bataclan-aanslag blijken te wonen.
-

bisbisbis | 15-03-19 | 17:01 | 1

Bizar, geen ander woord voor.

Maris v.d Hof5393 | 15-03-19 | 17:21
-weggejorist en opgerot-
henk1948B | 15-03-19 | 17:00

Dat manifest van die gast. Het is geen standaard gekkie. Gek dat hij onschuldige mensen vermoord ja dat wel.

Repetitive Beats | 15-03-19 | 16:54

Ik heb het uitgebreide manifest van A tot Z gelezen en het is van alles maar "verward" en "onsamenhangend" zoals door de pers genoemd is het niet. Ik denk dat tienduidenden zijn beschrijving van de toestand in de wereld en en de ondergang van de westerse beschaving herkennen. (En heimelijk nog véél meer mensen). En dat zijn gruwelijke handelen zoals hij zelf schrijft "voorspelbaar en te verwachten" is. Hij verwacht een clash of cultures zoals velen en wil die in een geweldadigde stroomversnelling brengen (sic). Maar zijn narratief, laat iedereen vooral in zijn eigen land met eigen cultuur blijven, zal voor velen een "feest" der herkenning zijn. Zoniet een aanmoediging en motivatie tot meer van zulke terreur. Hij heeft erover nagedacht, erover geschreven, daar had hij het bij moeten laten.

Account7 | 15-03-19 | 16:53 | 2

'Mein Kampf' geldt ook als "verward" en "onsamenhangend", maar is dit ook niet. Adolf H. heeft er ook over nagedacht, en had het daar ook bij moeten laten.

Sendis | 15-03-19 | 17:14

@Sendis | 15-03-19 | 17:14:

Apologeten. Bah. Wees dan gewoon eerlijk en zeg waar je voor staat.

DeKussendeWielrenner | 15-03-19 | 17:20

Op dit moment ben ik dat manifest aan het lezen. Ik had eerder deze dag al een stukje gelezen. Toen viel mij al e.e.a. op in het manifest.

Net les ik in het manifest een verwijzing naar een video op facebook van een (andere) moskee. Misschien een haatpreek geweest? Ik weet het niet. De video is al weggehaald.

Maar dat brengt mij op het volgende: facebook.
Samen met vele anderen vind ik het raar dat facebook wel allerlei extreem-rechtse en racistische postings verwijderd. Terecht. Maar wat ik 'raar' vind is dat hier tegenover staat dat menige haatpreek, of christianofobe of anti-semitische uitingen op facebook wel gewoon kunnen blijven staan.

Als zo'n video (of video's?) deze dader hebben geleid tot het plegen van deze aanslag, word het dan niet eens tijd dat facebook hier iets aan gaat doen en OOK die video's verwijderd?

Ik ben nieuwsgierig naar wat anderen van dat idee vinden.
Dus .. kom er maar in! Iemand?

gaffelbaard | 15-03-19 | 16:50 | 9

@DeKussendeWielrenner | 15-03-19 | 16:52:
Recente voorbeelden zou ik op moeten zoeken, maar ik kan voor nu wel 3 voorbeelden geven waarover GeenStijl eerder een stukje schreef. Ik denk dat dat inmiddels wel is weggehaald. Maar, de moderators van facebook lieten het eerst staan, en haalden het pas weg nadat er publieke ophef over ontstond. Hier de links.
www.geenstijl.nl/5142243/ook-al-schul...
www.geenstijl.nl/5140626/sinterklaas-...
www.geenstijl.nl/4045721/ga_eens_deau...

gaffelbaard | 15-03-19 | 17:33

@DeKussendeWielrenner | 15-03-19 | 17:19:
Och, oud, en zwak, en ziek, en misselijk ... zolang je je vingers nog hebt, kan je nog prima zoeken. Dat kan ik ook. Dus kan jij het ook.
Facebook is overigens niet het enige medium waar men haatpostings aan kan treffen, die vervolgens dan lang, te lang of gewoon blijven staan. Bijvoorbeeld Youtube of Twitter.

gaffelbaard | 15-03-19 | 18:00

Nog iets dat opviel. Uit het manifest dit citaat:

"Were/are you a supporter of Donald Trump?
As a symbol of renewed white identity and common purpose? "

Dus ... De NLse leugenpers die Geert Wilders, Thierry Baudet en Wierd Duk de schuld lopen te geven en hen lopen te demoniseren gelijk wijlen Fortuyn, kunnen hiermee ophouden. Ik heb het net gelezen!

Donald Trump heeft de schuld!

gaffelbaard | 15-03-19 | 18:17
▼ 6 antwoorden verborgen

Ondertussen op de extreem linkse joop :
Linkse Meid 15 maart 2019 at 09:28
Mede mogelijk gemaakt door Geert Wilders.

Dit wordt dus toegestaan door de moderator van dienst bij de extreem linkse joop, m.a.w : wij zijn het er mee eens.

Wil je daar nu als tegenreactie plaatsten : ja maar dan zijn terroristische aanslagen door moslims dus mede mogelijk gemaakt door de linkse politiek? dan wordt het niet geplaatst en krijg je een ban.

ÎÎÎ ReBeL ÎÎÎ | 15-03-19 | 16:48 | 5

Al meerdere keren aan den lijve ondervonden inderdaad . Kans om tegengas te geven is absoluut onmogelijk is mij al zeker 3 keer duidelijk gemaakt met een perma . Ach hoe zal het ook anders met zo n hoofdredacteur .

ghetto-is-back | 15-03-19 | 17:14

Dan heb je daar die Bernie, die oproept om mensen die een hoofddoekje van een doekwikkelaar aftrekt (voorbeeld) naakt aan een kruis te spijkeren en voor een moskee in een marokkaans dorp te zetten (letterlijke reactie)

Als je vraagt "meen je dat nu? Overdrijf je niet een beetje" kan je weer een nieuwe account aanmaken.

Het feit dat er belastinggeld naar die site gaat is een nagel aan mijn doodskist.

Historicuck_Han | 15-03-19 | 17:19

Ook op de technische "JOOP" word alles van te voren al gecensureerd, mag je niets zeggen.
"[ZT] Doden bij terreuraanslag op twee moskeeën Nieuw-Zeeland"
gathering.tweakers.net/forum/list_mes...

Let op:
In dit topic geld het Zero Tolerance beleid, en het beleid rond actualiteitentopics. Zie ook:
Actualiteit, Wetenschap & Maatschappij Beleid

Bij herhaalde overtredingen kan een tijdelijke ban uit AWM verwacht worden.

Concreet houdt ZT in:
• Post a.u.b. geen aanstootgevend materiaal zoals van slachtoffers.
• Geen discussie voeren over de islam in welke vorm dan ook.
• Geen discussie over maatschappelijke problematiek in welke vorm dan ook.
• We houden het bij actualiteiten, en alleen actualiteiten.
• Alle reacties die over terrorisme in het algemeen gaan worden dus uit dit topic verwijderd.

unfuckinbelievable...

iew | 15-03-19 | 18:23
▼ 2 antwoorden verborgen

Fijn dat dat wordt georganiseerd. Plots past piëteit.

Shareholder II | 15-03-19 | 17:02

Is dit ook voor andere aanslagen in de afgelopen jaren georganiseerd?

letopuwzaak | 15-03-19 | 17:27
-weggejorist-
ecologiste | 15-03-19 | 16:37

Ik vraag me overigens af of er echt mensen zijn die zeggen "walgelijk" maar stiekem denken "eindelijk, eindelijk krijgen die moslims wat ze verdienen". Gezien het laatste topic en het aantal verwijderde commentaren vrees ik veel te veel. Indien u denk "eindelijk, eindelijk" dan bent u een monster en geen haar beter dan ISIS.

U heeft Jezus nodig, in uw leven en in uw hart.

DeKussendeWielrenner | 15-03-19 | 16:36 | 18

@DeKussendeWielrenner | 15-03-19 | 16:46: Ik ben Gulliver niet maar wat een smerige vraag vind ik dat. Is Jesus te joods voor u. Moet het even kwijt. Verbeeldt u zich een goed mens te zijn?

Rest In Privacy | 15-03-19 | 18:47

Gelul als er in Egypte veel meer christenen over de kling worden gejaagd dan zien we geen beveiliging bij de kerken in Nl waarom nu wel leg dat eens uit

Cashforce1 | 15-03-19 | 22:02

zijn niet de kruistochten (lees slacht partijen) uit naam van Jezus en zijn vader uitgevoerd?

hatschjoe | 16-03-19 | 08:47
▼ 15 antwoorden verborgen
-weggejorist en opgerot-
florisv1245 | 15-03-19 | 16:36
-weggejorist-
komtdatschot | 15-03-19 | 16:35 | 2

"“Een eco-fascist”, zo omschrijft de Nieuw-Zeelandse nazi zichzelf in een interview met zichzelf in zijn eigen van narcistische onzekerheid druipende manifest."

Het is een Australiër. Dat is echt wel een belangrijk verschil. Historisch? Nieuw-Zeelanders zijn kolonisten, opportunisten, mensen met dromen en hoop op een nieuw leven. Australiërs stammen veel vaker af van "ongewenste" elementen. Het was een straf-kolonie. En feitelijk verschil wat iedereen weet die beide landen heeft bezocht.

Verder is het in mijn nederige mening een beetje vreemd dat alles wat neigt naar extreemrechts pontificaal in de verdediging schiet. "Ik keur het af, maar..." "dat doen we anders nooit hoor... , maar..."

Enzovoort.

Als dit een moslim was geweest die een kleuterschool van joden had afgeknald dan hadden we "Ik keur het af, maar de zionisten bezetten onze landen" niet geaccepteerd van welke moslim dan ook. En terecht. Dus ik blijf al die apologeten walgelijk vinden.

DeKussendeWielrenner | 15-03-19 | 16:33 | 2

Wat je zegt klopt, maar dat komt omdat moslims niet hardop uitspreken dat ze het afkeuren.
En links ook niet.

Historicuck_Han | 15-03-19 | 17:24

@Historicuck_Han | 15-03-19 | 17:24:

Uiteraard. Zij zijn slecht dus mag ik nog slechter zijn. Want ik ben zieliger. Ik begrijp u niet. Ik kan mij niet in uw idioterie vereenzelvigen.

DeKussendeWielrenner | 15-03-19 | 17:31

"Het is letterlijk aan de andere kant van de wereld en ligt een halve dag verder in de toekomst"

Uh??? Nu is nog steeds nu, ook aan de andere kant van de wereld en staat daar een andere tijd op de klok.

omwenteling | 15-03-19 | 16:32 | 1

@Omwnteling
Als aan het eind van uw zin een vraagteken staat, dan is het simpele antwoord: ja.

toetssteen | 15-03-19 | 17:42
-weggejorist-
telelezer | 15-03-19 | 16:30

Domino effect, de eerste stenen zijn al lang geleden gevallen. Benieuwd wanneer en waar de volgende steen omvalt. Ik heb kids waar ik me steeds meer zorgen om maak.
Vrees dat het hier niet bij blijft en dat we nog heel erg veel vergelijkbare shit gaan meemaken.

Denarius | 15-03-19 | 16:29

Ik herinner mij slechts, hoe er tijdens 9/11, wereldwijd, gedanst en gefeest werd, door de moslims, ik ben blij, dat dit niet nu gebeurt aan de a free zijde, toch een vorm van beschaving, toch?

ReneHopeta | 15-03-19 | 16:23 | 4

Zonder nog teveel aandacht aan die gestoorde python programmeur te willen besteden, zou je het "zónder aanzien des religies" als vorm van vooruitgang kunnen zien ja. Maar of je dat ook bedoelde..

Shareholder II | 15-03-19 | 16:30

@ReneHopeta; dat zei ik toevallig net ook tegen mijn man, neemt niet weg dat ik ook deze aanslag afschuwelijk vind. Degenen die destijds aan het dansen en feesten waren na de 9/11 aanslag zijn natuurlijk gewoon monsters en net zo erg als deze terrorist van vandaag.

pino2 | 15-03-19 | 16:44
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
Kanarie_Geil | 15-03-19 | 16:15
-weggejorist-
Derkaderr | 15-03-19 | 16:12

Haatbaard AlaSnackbar roepende ploflims die aanslagen plegen: Niet representatief vior het geloof want Islam ies vrede. Brevik aanhangende mentaal gemankeerde ueberkneuzen die helemaal Call of Duty gaan op een moskee in Kiwiland ? Schuld van Geert, van Thierry, van Wierd, van populisten en verder van iedereen die ook maar een haardikte rechts van de (uiterst) linkerzijde van het politieke spectrum zit. Los van de tragedie en kotsopwekkende barbarij gepleegd door deze hoop DNA-pus: elk zinnig argument in de discussie, elk feit en elk bewezen voorbeeld van de dagelijkse werkelijkheid aangaande de fundamentele onverenigbaarheid van de islam met de op joods-christelijke gebaseerde westerse democratie, is hier weer op een behoorlijke en nauwelijks te overbruggen achterstand gezet. En wee diegene die ook maar iets van nuance meent te mogen aanbrengen (of zelfs maar de schijn opwekt) in het discours over die essentiële onverenigbaarheid. U staat op het schavot van het Deuggilde voordat u de woorden "ja maar" over de lippen hebt gekregen.

Grijskijkert | 15-03-19 | 16:07 | 1

Grijze kijkert wat heeft u hier een potje gelijk aan uw zijde...... potjandorie wat een juiste woorden!

de directeur | 15-03-19 | 16:52

Ik heb zijn beeldmateriaal. De eerste neergeschotene in de portiek van de moskee zegt "hello brother", niet "salam".

Datum en tijd | 15-03-19 | 16:05 | 2

Al zei ie dat wel. In de middelgrote Brabantse steden vliegen de Salam aleikums je ook om de oren. 50/50 met houdoe.

Repetitive Beats | 15-03-19 | 16:14

@Repetitive Beats | 15-03-19 | 16:14: Dat betekend gewoon 'goede dag'.
nl.wikipedia.org/wiki/Salam_(Arabisch...)
Is gewoon een uitdrukking; niet een referentie naar vrede.

Datum en tijd | 16-03-19 | 01:02

Het grote dilemma ligt in het feit dat we het eigenlijk over assimileren moeten hebben ipv integreren. Assimileren is het opgaan in bestaande omgeving en overnemen van bestaande normen en waarden. Integreren is het toevoegen van iets nieuws aan een bestaande omgeving zonder dat dit ten koste gaat van eigen normen en waarden van het toegevoegde. Daar zit een probleem omdat de te assimilerende groep zaken zou moeten opgeven of zich gedragen zoals de bestaande groep wil. Dit gaat dan weer in tegen art.1 van de grondwet en daar gaat het schuren en kun je spanningen verwachten.

Injegezicht | 15-03-19 | 16:03 | 2

Het gaat niet alleen schuren. Het mag ook niet van Saudi-Arabië.

Datum en tijd | 15-03-19 | 16:15

Mensen gaan niet assimileren in een stervende decadente cultuur als die van henzelf nog gezond en sterk is.

KutFilosoof | 15-03-19 | 16:17
-weggejorist-
ches | 15-03-19 | 16:03 | 1

Eerlijk is eerlijk: als er in deze contreien een aanslag wordt gepleegd door moslims doet men hier en op Powned ook alsof 'Yasser' en 'Halalsema' nog net niet zelf de trekker hebben overgehaald.

Wat het zo oneerlijk maakt is dat de politiek en elitaire media uiting geven aan eenzelfde soort discours en op élk spaarzaam moment dat het kan (Urk... NZ...) ideologische opponenten en andere weerbarstige elementen wegzetten als redeloos, staatsgevaarlijk, gek.
Je typeert ze als raaskallende, supremacistische idioten, verstoken van enig bonafide argument of een 'verzachtende omstandigheid/handicap' in de vorm van een religie.
'Ja, duhh... de RK kerk en Luther tellen niet, want die zijn evil', 'Hebben ze te kennen gegeven dat ze aanslagen tegen moslims afkeuren en meeleven met de slachtoffers? Boeit niet'.
'Ze hebben vast de champagne ontkurkt toen ze het hoorden. Dat móet... dat zál... Nieuwe Neurenberger processen!'

En die strategie werkt: Baudetje pesten is cool geworden, rappers zijn een soort Robin Hoods die types als Poetin naar het leven staan, en over de voors en tegens van islam en massa-immigratie praat je niet in de kantine.

Slogra | 15-03-19 | 16:02 | 1
-weggejorist-
kortebroek | 15-03-19 | 16:21

Wij zijn Urk

Bakschuif | 15-03-19 | 16:01

Is het al de schuld van Poetin genoemd? En Trump? En Brexit?
Of is dat impliciet hetzelfde bij de Sjorsen Fröhlichs en Elfies Trompen van dit land?
Laat maar. De vraag stellen is het beantwoorden.

Stormageddon | 15-03-19 | 16:01 | 1

Sjorsen Fröhlichs, typisch Nederlandse naam.

Kanarie_Geil | 15-03-19 | 16:02

Dikke streep door “gematigde, genuancerde Islamkritiek”, want “voedingsbodem”. Bedankt, mongool met je zieke hoofd en je guns.

Zeddegeizot | 15-03-19 | 15:58 | 2

Ja dat dan weer wel, ziek en verward. Kritiek doet niemand wat mee. Dit doet olie op het vuur. En dat was zn bedoeling.

rattenvanger XL | 15-03-19 | 16:06

Alsof dat er voor dit incidentje al was.

WayneGretzky*99* | 15-03-19 | 16:16

"Maar waar de “realisten” (en let’s face it: de racisten)"
Ik wil niemand hier verdedigen, maar laten we wel bij de feiten blijven. De islam is geen ras.

Aad Teïst | 15-03-19 | 15:57

De mensen die hier een politiek slaatje uit willen slaan, zijn bijna net zo erg als de dader.

bqbq | 15-03-19 | 15:57 | 3

Wou net een soortgelijk tegeltje bakken. U was mij voor. Die mensen misbruiken een trieste gebeurtenis om onschuldige mensen te framen, zoals topicsteller ook stelt.

Geil Kippetje | 15-03-19 | 15:59

Ik denk dat niemand dat wil.

Doe mij maar twee ! | 15-03-19 | 16:35

Toch wel een beetje bizar. Als het een aanslag was geweest van een moslim, hadden Wilders/Baudet/Trump er wel een politiek slaatje uitgeslagen. Als het een blanke terrorist is, mag er niets over extreemrechts gedachtegoed worden gezegd? Lees anders zelf de topics over Bataclan eens terug en draai de rollen om.

* Il Principe * | 15-03-19 | 17:01

Helder! @ van Rossem.
Daarnaast mag er ook wat mij betreft in de Media en de straat een universeel woord gaan gelden van Religie en/of ideologie af-wijzer.

Of voor mijn part een Anti religieus en anti ideologie denker dat meer recht doet aan de waarheid, in plaats van het niet feitelijk racist en xenofoob roepende frame.
Want het gaat niet over ras of angst voor een religie,maar om afkeer van religie of een tegengestelde ideologie.

Welles! Nietes! | 15-03-19 | 15:57

We staan straks allen stil, als ook Islamitisch Nederland voorgaat in de herdenking. We staan in de groep die rouwt, tussen Moslims in. Vanavond op Urk is het stiller dan normaal.

Shareholder II | 15-03-19 | 15:57 | 3

U heeft dezelfde woordenbrij-generator als de heer Rutte?

Kapitein Stijlvol | 15-03-19 | 16:05

Nou dat hopen we dan maar. Ik verwacht het niet, na wat er in NZ gebeurd is vandaag.

Overmar | 15-03-19 | 16:08

@Kapitein Stijlvol | 15-03-19 | 16:05: Ik heb geen spindoctors nodig

Shareholder II | 15-03-19 | 17:32
-weggejorist-
Dr. Vigilante | 15-03-19 | 15:57
-weggejorist en opgerot-
DeRijdendeJapanner | 15-03-19 | 15:56 | 1

Ik weet niet is iedereen gek geworden ofzo? Hier in rep en roep (geacteerd weet het zeker) er moeten dingen beveiligd worden. Vorig jaar zijn er duizenden en duizenden moslims vermoord duizenden! door... moslims... En toen? Waarom wordt dit eruit gelicht?

ikdenkwat | 15-03-19 | 15:54 | 2

Ik citeer hiertoe de opmerking van onze mede reaguurder Bakschuif ( 15-03-19)
""(...)wij, sukkels, halen ze binnen of het vrienden zijn. Dat zijn het niet en dat willen ze ook helemaal niet zijn. Ze willen overheersen. Niet anders dan dat. Kijk eens naar DENK door deze bril en zie de Islam in volle glorie aan het werk."

telelezer | 15-03-19 | 16:00

Opgeschrikt door haat, ’n nieuwe aanslag
Iedereen in angst, ’n wereldwijde baaldag
Vele doden en gewonden
‘n SS-er die in seconden
Gezinnen verwoest met ’n grijnslach

Aanslagen op kerken gebeuren helaas elk jaar
Maar waarin verschillen ze dan van elkaar?
De koning en de premier
Zijn geschokt en leven mee
Die selectieve verontwaardiging vind ik raar

Bij slachtpartijen op Kopten stierven ook 80 mensen
En niemand die toen reageerde om sterkte te wensen
Als dat komt door angst
Is dat ’t aller wrangst:
De selectieve verontwaardiging overschrijdt alle grenzen

De haatspiraal moeten we nu wel doorbreken
Want anders gaan we door met ‘t kweken
Van nieuwe fascisten
En moslimextremisten
Die alle slachtoffers op elkaar willen wreken

De lont zit sinds vandaag weer in het kruitvat
Maar in Nederland is iedereen ’t geweld zat
Dus kan in Urk na ‘t gebed
De vrede nog worden gered
Door samen te treuren vanwege dit bloedbad

Angélica de Sancé | 15-03-19 | 15:51 | 7

Prachtig verwoord weer Angélica, complimenten. Alleen van dat 'samen treuren' moet je niet teveel verwachten, dat kan wat mij betreft alleen als dat wederkerig zou zijn. Als bv het graf van de uiteengereten Ebba niet meerdere keren was vernield, alsof haar dood niet al gruwelijk genoeg was.

Maris v.d Hof5393 | 15-03-19 | 16:17

@Maris v.d Hof5393 | 15-03-19 | 16:17: Als ik de naam Ebba lees, zie ik haar voor me .Reactie van niks maar moest het even zeggen.

Rest In Privacy | 15-03-19 | 18:55
▼ 4 antwoorden verborgen

Manifest gelezen.
Dit is Exact! wat hij voor ogen had.

Hij wist dat de media snel zou wijzen naar de voorspelbare zondebokken over heel de westerse wereld.

Hij was ziek, maar de ziekte die de westerse wereld in zijn greep heeft diagnosticeerde hij perfect.

KutFilosoof | 15-03-19 | 15:51 | 3

En na een diagnose komt een behandeling.
Enige voorstellen hiervoor?

Rest In Privacy | 15-03-19 | 15:55

@Ce ca! | 15-03-19 | 15:55:
De massa-mens laten ontwaken.

de 'massa-mens' is een dier die continue prooi valt aan de isme's van de huidige cultuur(kijk alleen al naar de 20e eeuw). Verdoemd om niet te individualiseren maar gezegend in de zin dat ze altijd haar handen kan wassen van alle verschrikkingen die door haar invloed hebben plaatsgevonden.

Dit zal doorbroken moeten worden, men moet wakker worden. Maar dat lijkt hopeloos. Zalig zijn de onnozelen, en zij zijn met vele.

KutFilosoof | 15-03-19 | 16:15

@ KutFilosoof | 15-03-19 | 16:15
Hopelijk krijgt het internet nog de kans waarvoor het gebruikt kan worden. Openlijke communicatie en het delen van ideeën of inzichten.
Met censuur gaan we het niet redden namelijk.

Rest In Privacy | 15-03-19 | 16:28

Wilders 2016 naar Australië ---> Australiër Brenton Tarrant begint zo'n 2 jaar geleden wapens te verzamelen ---> 1+1=2. Kijk zo makkelijk is dat dus.

janleuk | 15-03-19 | 15:51 | 6

Inderdaad: het is heel makkelijk verbanden te leggen die er niet zijn. Kinderlijk eenvoudig eigenlijk: een kind vindt 's ochtends een pakje in zijn schoen en denkt: o, Zwarte Piet kwam vannacht door de schoorsteen! Dat was immers wat pappa en mamma hem hadden verteld.

Zenzeo | 15-03-19 | 16:24
▼ 3 antwoorden verborgen

Mijn naam is Switzerland in deze en heel veel andere issues.

Mark_D_NL | 15-03-19 | 15:48 | 3

Zwitsers hebben een zeer beperkte blik door al die bergen. Geef mij maar het vlakke Hollandse land, kun je heel ver kijken. Mooi!

Kanarie_Geil | 15-03-19 | 15:50

Mijn naam is Dronken. Altijd goed.

Toos Doos | 15-03-19 | 15:57

Terreur is iets verschrikkelijks.
Willekeurige onschuldige mensen afslachten is barbaars en de daders moeten (als het bewijs duidelijk is) de doodstraf krijgen.
Wat mij alleen stoort zijn die misselijkmakende linkse deugers en wegkijkers die er in dit land rondlopen.
Zo veel hypocrisie en huichelachtigheid vind je nergens.
Wat een walgelijk volk.
Denk daaraan als je gaat stemmen

pejoar | 15-03-19 | 15:47

Als er nu een moslim cel geactiveerd wordt en een aanslag pleegt zegt de linkse media weer van ja dat krijg je er van. Een soort van get-out-of-jail-free card voor de volgende moslimextremische aanslag.

Repetitive Beats | 15-03-19 | 15:44
-weggejorist-
komtdatschot | 15-03-19 | 15:42
-weggejorist-
TheOneWhoKnocks | 15-03-19 | 15:41 | 2

Het is vrijdagmiddag, dus tijd om je anus even lucht te geven.

Kanarie_Geil | 15-03-19 | 15:41

Geen twijfel mogelijk Rutte en de Russen hebben de schuld. Beiden proberen de verkiezingen te beïnvloeden.

kakketoe | 15-03-19 | 15:41 | 2

En ik maar denken dat het de schuld van Wilders is

telelezer | 15-03-19 | 15:54

Nee, daar is gewoon de MSM voor.

Datum en tijd | 15-03-19 | 16:23

De vraag die in mij opkomt is deze: hoe komt het dat we het met zijn allen normaal zijn gaan vinden dat de hele westerse wereld zich nu schrap zet?

Schulzie | 15-03-19 | 15:40 | 1

Dat heet de "realiteit" nu eenmaal.
Eerst had je de christelijke dreiging daarna Spaanse, Duitse, toen de Russische, en nu is de het de beurt schijnbaar aan de islam.

Rest In Privacy | 15-03-19 | 15:53

Het, jamaarhunniegehalte is hoog vandaag.
Verder nog nieuws uit Urk, iemand?

Rest In Privacy | 15-03-19 | 15:40

Mooi geschreven van rossem

kapodtmakert | 15-03-19 | 15:39
-weggejorist-
rattenvanger XL | 15-03-19 | 15:37 | 1
-weggejorist-
Bakschuif | 15-03-19 | 15:35 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen
-weggejorist-
LostSandWich | 15-03-19 | 15:34

Als moslim terroristen mensen uitmoorden zijn het in de MSM dagen lang 'verwarde mannen' die 'niks met islam te maken hebben'. Maar nu het een blanke is krijsen de media dat onmiddellijk over de wereld

telelezer | 15-03-19 | 15:34 | 1
-weggejorist-
Rest In Privacy | 15-03-19 | 15:46

Toen er een Kathedraal opgeblazen werd met mensen er in nos.nl/artikel/2269237-20-doden-na-du... bleeft het overal stil. Nu gebeurt iets soortgelijks aan moslim kant en iedereen pakt het op om zijn eigen politieke agenda te spuien. Laat iedere politicus die het niet gehad heeft over de kathedraal op Jolo nu ook zijn mond houden.

IJStengel | 15-03-19 | 15:33 | 4

Inderdaad worden regelmatig aanslagen over de hele wereld gepleegd op christelijke kerken maar hoor je er zo min mogelijk over.
"Lying by omission" door de MSM om ons dom te houden (plus sluwe afleiding door zoveel mogelijk aandacht voor de klimaatpsychose) want de door Brussel bevolen omvolking moet ongestoord en zonder protesten door kunnen gaan

telelezer | 15-03-19 | 15:39

@telelezer | 15-03-19 | 15:39: Misschien is deze aantijging een klein beetje te stevig om enige onderbouwing achterwege te laten?

Diewijfvandielange | 15-03-19 | 15:55
▼ 1 antwoord verborgen

De terrorist is naar eigen zeggen een racistische eco-fascist. Voorheen communist, daarna anarchist, daarna libertarier en nu ridder in de orde van de racistische eco-fascisten. Hij heeft nog wel het meeste gemeen met Volkert van der Graaf. Ook een eco-fascist.

tipo | 15-03-19 | 15:31 | 2

Desondanks, hij zal eenzijdig in de hoek van "extreem rechts" worden geplaatst, en eenieder die men reeds in diezelfde hoek heeft geveegd zal met hem en zijn daad geassocieerd worden en zelfs ervan beticht worden medeverantwoordelijk te zijn. Dat slaat alle nuance dood en blokkeert elke serieuze poging tot begrijpen en duiden van wat hier is gebeurd.

Schoorsteenveger | 15-03-19 | 15:39

@Schoorsteenveger China is het grote voorbeeld van de terrorist. Net als bij Paul Rosenmöller en Jan Marijnissen. Maar goed, Er is in NL ook een Ben van der Kooi die dit allemaal openlijk toejuicht. Dat wordt extreem-rechts genoemd, terwijl er niks rechts aan is. ach ja.

tipo | 15-03-19 | 16:24

5% van Nederland is moslim en bijna 5% van Nederland gaat op Denk stemmen. Daar maak ik me heel wat meer zorgen om dan om die aanslag in Nieuw-Zeeland. Want Denk voert een walgelijke intimidatiepolitiek en steunt en gehoorzaamt dictator Erdogan en wil in Nederland een soort staat in een staat maken, een eigen dictatuurtje die (wettelijk) niet mag worden bekritiseert. Daar maak ik me zorgen om. En dat blijf ik zeggen. En ik maak me ook meer zorgen om aanslagen die extreme moslims kunnen gaan plegen (die al vele malen verhinderd zijn in Nederland) dan om aanslagen op moslims. Het laatste zou kunnen gebeuren in Nederland, maar is een stuk minder waarschijnlijk.

Rest In Privacy | 15-03-19 | 15:31 | 2

Inderdaad opvallend dat denk zoveel (virtuele) zetels heeft.
Of moslims zijn uitermate fanatiek om op denk te stemmen, of het zijn er al erg veel. In beide gevallen een zorgelijke ontwikkeling.
iedereen mag stemmen waar hij op wil, maar de huidige ontwikkelingen geven een heel sterke polarisatie aan. En de extremen daar weer van gaan extreme dingen doen. Dat gaat hier uiteindelijk ook gebeuren, want wat moet het tegenhouden? Gezond verstand? Bij velen niet meer aanwezig...

Nuchternederland | 15-03-19 | 15:47

Dat Christchurch mag ook wel eens een ander naamplaatje op.. bah..

deechteprins | 15-03-19 | 15:30 | 1

Mo'mosque

bisbisbis | 15-03-19 | 17:20

"... het feit dat we nooit negatieve berichten horen over bevolkingsbotsingen in Nieuw-Zeeland"
Dat komt omdat Nieuw Zeeland ver weg is, en jullie gewoon geen nieuws horen uit dat land. In werkelijkheid zijn er stevige spanningen tussen blanken en maori's, die de blanken beschuldigen het land te hebben afgepakt. Hilarisch natuurlijk: de maori's kwamen helemaal een eeuw eerder aan, en hebben de oorspronkelijke bevolking zo volledig uitgemoord dat er niemand meer over is om over de maori's te klagen... Maar er is genoeg aan de hand in dat land.

Opslag Medium | 15-03-19 | 15:29
-weggejorist en opgerot-
Kromme Tenen | 15-03-19 | 15:28 | 2
-weggejorist-
pigadaki | 15-03-19 | 15:25

Zo'n jochie van nauwelijks een jaar of 20, die een gewapende idioot in een camouflagepak op de ingang van zijn moskee ziet komen aanmarcheren.
Wat doet zo'n ventje?
Hij vlucht niet weg, zoals ieder normaal mens zou doen, maar begroet hem met ; ''Vrede zij u, broeder.''
Om de situatie de deescaleren en die idioot misschien nog op het laatste moment tot andere gedachten te kunnen brengen?
Of had hij gewoon niks in de gaten, omdat hij het zich eenvoudigweg niet kon voorstellen dat zoiets ooit in zijn vredige land en stad zou kunnen gebeuren?

In beide gevallen bezorgt het me een brok in mijn keel.
Want deze vredewens was ook zijn laatste woord en zijn laatste daad voordat hij als een konijn door die idioot werd afgeknald.

"Vrede zij u, broeder'', terwijl de loop van een geweer op hem wordt gericht.
Laten wij ons a.u.b. realiseren dat dit net zo goed en net zo kwaad een christelijk Nederlands jochie had kunnen zijn, die een islamitische terroristenidioot bij de ingang van zijn kerk ziet.

Heb het echt HELEMAAL gehad met alle Breivikken, Osama bin Ladens en ander terroristisch schorem van deze wereld. Laten zulke mislukte figuren en psychopathische gekken zichzelf voor hun kop schieten wanneer ze het zo verschrikkelijk vinden om met andere mensen samen te moeten leven, die hun politieke en ideologische meninkje niet delen. In plaats van dat zij weerloze, onschuldige en ongewapende mensen gaan vermoorden om hun zielige puntje te maken.

Ongezien de tyfus voor elke terrorist.
En tevens voor iedereen, die zijn/haar fatsoen niet kan houden.
Maar die, over de lijken van de slachtoffers van terroristen heen, ook een politiek en ideologisch puntje menen te moeten scoren op de media.

Ab Sconditus | 15-03-19 | 15:24 | 6

Amen...!

Nemo_Tenetur | 15-03-19 | 15:54

Ab Sconditus | 15-03-19 | 15:24 |
Heeft u het filmpje gezien?

Is dit nog nieuws? | 15-03-19 | 19:49

Ik heb hier toch een beetje moeite mee. Het is niet nodig om extra emotie toe te voegen aan de feiten: een man van 20 is geen 'jochie' en 'Salaam' is een redelijk standaard begroeting.

teevee | 16-03-19 | 03:10
▼ 3 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Diewijfvandielange | 15-03-19 | 15:23 | 1

Het zal je vrouw/kind/man maar zijn die slachtoffer is van deze daad. Echt vreselijk. Dat anderen er mee aan de haal gaan is totaal respectloos. Ik voel inderdaad onmacht van Rossum. Goed stuk

Omebert | 15-03-19 | 15:23 | 4

@Mr_Natural | 15-03-19 | 15:24: nee, het laatste slachtoffer (waar hij overheen rijd, na nog een schot te hebben gelost) is een vrouw. Ze roept nog om hulp voordat ze word dood geschoten. Het is echt luguber.

Burt Cokain | 15-03-19 | 15:39

Ik heb duidelijk ook vrouwen en meisjes gezien in het overigens afschuwelijke filmpje maar man of vrouw, ieder mensenleven is er één. Laten we het eens hebben over goede en foute mensen i.p.v. moslims tegen de hele wereld want niet iedereen is fout aan welke kant dan ook.

pino2 | 15-03-19 | 17:00
▼ 1 antwoord verborgen

vorig jaar nog, waar was de ophef?
Er werd op de bus geschoten vanuit drie auto's. Het is nog niet duidelijk wie de daders zijn. Christenen in Egypte zijn vaak het doelwit van moslimextremisten. Begin april vielen bij twee aanslagen op kerken in het noorden van het land meer dan 45 doden.

De terreurbeweging Islamitische Staat (IS) eiste de verantwoordelijkheid voor de aanslagen op. IS heeft begin deze maand gedreigd met meer aanslagen op christenen en op westerse buitenlanders.

small_town_dude | 15-03-19 | 15:22

Islam is de weg van de Mens! Zo goed????

pigadaki | 15-03-19 | 15:21

Helemaal gelijk, Van Rossem.
Hoe bekrompen en kortzichtig ben je wel niet om Wilders of Baudet in verband te brengen met deze walgelijke aanslag.
Hoe ziek ben je om de aanslagpleger te steunen of om zijn actie te “begrijpen”.
Al die halfgebakken twitteraars, die puur provoceren, om een beetje aandacht.
Een dictator,die Koerden als ontbijt eet, heeft een mening die er niet om liegt en louter bedoeld is om zijn positie als machtige islamiet te verstevigen.
Altijd maar weer dat wijzen naar elkaar, zonder objectief en genuanceerd naar de problemen te kijken.
De feiten zijn duidelijk. Een gek schiet onschuldige mensen dood. Daar mag niemand van profiteren.
Links niet, rechts niet, moslims niet, ongelovigen niet, helemaal niemand.
En toch doen ze allemaal mee met stemmingmakerij. Steeds weer olie op het vuur.
Het zal ook nooit stoppen, de wereld is vol met gekken.
Er lopen er meer los dan dat er vastzitten.

Ruimedenker | 15-03-19 | 15:21

Het walgingsniveau voor '66 is bij mij weer verder opgeschaald. Zo'n bloedbad even snel gebruiken voor verkiezingen. Moreel failliet clubje.

Schmalz | 15-03-19 | 15:19

Met dit soort geweld komen we nergens. Helaas is het reflex weer eentje om te janken. Moskeeën worden beveiligd. Voor welke dreiging? Geen kerk werd beveiligd na de aanslag op een kerk in Frankrijk. Toen een radicaal islamitische groep een aanslag pleegde op een moskee in Egypte werd geen moskee in Nederland extra beveiligd. Voor wie is men bang? Wie heeft er gedreigd dan?

LibertyCity | 15-03-19 | 15:19

Zijn er al dansende en juichende rechts-extremisten op straat gesignaleerd?

gestoptmetroken | 15-03-19 | 15:19 | 2

Hier wel, er toeterde hier in de straat een auto maar ik weet niet zeker of het iets met rechts-extremisme te maken heeft. Voor alle zekerheid maar tellen?

Mr_Natural | 15-03-19 | 15:21

Dat zijn dan de uitvreters en scholieren he.

Shareholder II | 15-03-19 | 15:35

Politici, media en opiniemakers buitelen over elkaar heen om deze slachtpartij - terecht - te veroordelen. En iedereen, van extreem-rechts tot extreem-links, wappert weer met het beschuldigende vingertje; er is weer gekakel in het hoenderhok, dat het een aard heeft.

Maar ondertussen is er niemand, maar dan ook niemand, die kennelijk in staat is, of zich geroepen voelt, om het slapende monster aan te pakken dat de oorzaak is van dit alles; de wereldwijde massa-migratie. Dat slapende monster wordt af en toe even wakker om een enorm smerige scheet te laten, zoals nu in Christchurch. Of zoals eerder, in Parijs, Brussel, Nice, Düsseldorf, Keulen, Madrid, Barcelona, Londen, of in Utøya, Noorwegen. Om vervolgens weer door te snurken.

Maar vroeg of laat wordt dit monster klaar-wakker en ik moet er niet aan denken wat er gaat gebeuren als het wild om zich heen gaat slaan.

Iets of iemand moet eindelijk iets doen om dit monster definitief te laten inslapen.

Zoals je vossen nooit zal kunnen laten integreren in een hoenderhok, zo zijn er nu eenmaal, kennelijk, culturen en religies die je niet samen in een hoenderhok kunt zetten zonder dat er types zijn die het nodig vinden met knuppels te gaan smijten. De schade die die knuppels vervolgens aanrichten, raakt iedereen, óók degenen die helemaal niet van plan waren ooit met een knuppel te gaan smijten.

Peter Emile | 15-03-19 | 15:18 | 2

Opnieuw een juweeltje van u!!

Maris v.d Hof5393 | 15-03-19 | 16:38

Ik zou zeggen; schaf de vliegtuigen en schepen (behalve handelsschepen) af, dat zal de migratie grotendeels terugdringen en héél erg goed voor het milieu, hoeft ook niemand aan de warmtepomp en kunnen we gewoon op benzine blijven rijden.

pino2 | 15-03-19 | 17:03

Vind dit weer een heel prettig stuk van Van Rossem. Een beetje gezonde rede ipv amechtig deelnemen aan die debiliteit van het maken van misplaatste verwijten.

Dimaz | 15-03-19 | 15:18

Vreselijke beelden van een gestoorde. Erg, de linkse kliek die over de ruggen van de dodelijke slachtoffers, politiek gewin tracht te halen. Totale mediastilte daarentegen bij aanslagen door moslims in Egypte op kerken van de Kopten, waar al honderden, zo niet duizenden doden zijn gevallen. De hypocrisie is weer niet van de lucht.

Sendis | 15-03-19 | 15:14 | 2

Totale mediastilte?
Voor de gein hijs ik uw "aanslagen door moslims in Egypte op kerken van de Kopten" in een search-engine.. en dat geeft talloze loepzuivere hits in diverse mediale vormen. Dus.

Shareholder II | 15-03-19 | 15:24

@Shareholder II | 15-03-19 | 15:24: Mediastilte ja, in vergelijking tot de geestelijken van de linkse sekte die, nog geen etmaal later, over elkaar heen buitelen om het gedrag van één psychopaat, want dat is het, op onze schouders proberen te leggen.

Sendis | 15-03-19 | 16:17
-weggejorist-
Diewijfvandielange | 15-03-19 | 15:14 | 1
-weggejorist-
enorme sukkelzak | 15-03-19 | 15:12 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

www.stuff.co.nz/national/health/10653... Nieuw Zeeland voert de suïcide statistieken van de wereld aan.
www.stuff.co.nz/entertainment/celebri... www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC... en.wikipedia.org/wiki/Structural_disc... Drie artikelen over Nieuw Zeeland en racisme. Meestal gaat het over de Maori's, en wordt het globalistische verhaal rond 'kolonialisme' herhaald.
en.wikipedia.org/wiki/Islam_in_New_Ze... Het Wikipedia artikel is reeds geupdated met de laatste gebeurtenissen.

Eeuwig..Op..Vakantie | 15-03-19 | 15:11 | 1

Die hoge suïcideratio heeft ook erg te maken met de economische rampjaren die het land heeft gehad. De jeugd werkeloosheid is enorm hoog evenals de levenskosten. Dit treft natuurlijk de Maori het zwaarst (drankgebruik!!!!), maar dit gaat wel even wat dieper de maatschappij in dan alleen deze bevolkingsgroep. De serie van zwaardere en minder zware aardbevingen eist ook zijn tol. Het aantal doden is gelukkig altijd bescheiden gebleven maar de materiële én emotionele schade is enorm. Christchurch is jarenlang een bouwval geweest. Een vriend van mij werkte op de universiteit van Christchurch in 2011. Geen schade aan eigen huis (woonde toen wat bezuiden de stad) maar hij werd wel verwacht de volgende dag te gaan werken op de universiteit, midden tussen de naschokken door terwijl er nog geenszins een fatsoenlijke check was geweest in het gebouw (vrijwel de enige "hoogbouw" van de stad). Tja en dan gebeurt er wel eens iets geks in iemands hoofd. Lastig maar schitterend land.

Rest In Privacy | 15-03-19 | 15:25

Verdorie wat mooi geschreven! Dank daarvoor!

Rest In Privacy | 15-03-19 | 15:11

Minder haat, meer neuken!

Gewoon ff je geloofs/ras idealen opzij zetten of afschaffen en lekker een interraciale orgie houden. Is dat de oplossing?

Injegezicht | 15-03-19 | 15:11 | 2

Vroeger dacht ik altijd dat ze hierheen kwamen om te vluchten van het geloof/ dictatuur.

Sjonie01 | 15-03-19 | 15:41

Dat is, mits onveilig, pro-integratie en anti-vergrijzing.

Datum en tijd | 15-03-19 | 16:34

De dader had zichzelf geradicaliseerd, zo lijkt het. Dat kan makkelijk, elke dag het journaal opzetten en je gaat langzaam op een andere manier naar de medemens kijken.

Niet dat deze schanddaad iets verandert: Iedereen wordt vandaag gesterkt in de overtuiging die hij al had, van links tot rechts.

SjonnieC | 15-03-19 | 15:10

De voorspelbare reacties van de extreme Deugmensen op hun enge klamme bekrompen Fatsoensheuvel.

Ik zie de islam niet als de dader, hooguit als een kwaadaardig organisme dat de kansen uitbuit die het in de schoot geworpen krijgt. "Extreem rechts", indien dat bestaat, is toch vooral hier en daar een enkeling als Breivik en deze meneer.

Niet zo in de geest van de nieuwe fascisten, die onze eigen westerse samenleving alweer als dader opvoeren. Terwijl zij het zelf zijn die willens en wetens zo veel mogelijk verwarde mannen ophalen uit poepgatlanden en die met voorrang boven de eigen bevolking tussen de bevolking huisvesten. In de volle wetenschap dat daar sociale problemen en wrijving uit zullen ontstaan. Met onze eigen bevolking als opgevoerde oorzaak.
Wanneer de gekste exemplaren van de Boze Profeet aanslagen plegen werken politie, media, burgemeesters en rechters zich in het zweet om dat begripvol te verdoezelen en onder een stille tocht en teddyberen te begraven.
Pleegt Breivik in Noorwegen een aanslag, dan is dat de directe verantwoording van Geert Wilders en de blanke man.
Dus ook wanneer deze gek met zijn geschilderde wapentuig aan de andere kant van de wereld doordraait.

Sorry hoor, maar wie dat soort ongein met opzet faciliteert die past echt een bloksnor. Hoewel de islam nog met minstens 10-1 voorstaat in de aanslag-derby, zie ik toch "onze" Verenigde Nazi's, de EU, "onze" staatsmedia en de klimaat-apen als ergste daders in dit soort blijkbaar onvermijdelijk ongerief.

Jan Passant mk2 | 15-03-19 | 15:09 | 2

Eens (vooral de laatste alinea).

Wering | 15-03-19 | 17:15

Helemaal mee eens

knalrode lippenstift | 15-03-19 | 19:35

Zeker voor een rant een helder en zakelijk betoog. Toch stoort mij de "whataboutism" inzake de "linkse" reacties op islamaanslagen. Die dubbele moraal is feitelijk juist, maar dan de conclusie. Hoewel gezond verstand niet aan de orde is, vind ik mijn wereldbeeld wel zo helder en consequent vergeleken met al die identiteitsmisvormde opvattingen van de wat meer modegevoelige linkschmens.

Dus tel ik liever mijn zegeningen, blijf open staan voor andere meningen en kijk al dan niet met verwondering om mij heen. Maar tot 1 ding laat ik mij niet meer verleiden, en dat is mij ergeren aan andermans onbenul. Dat frustreert slecht mijzelf en wie nou eenmaal intellectuele diepgang verwart met deugend napapegaaien gaat zijn goddelijke gang maar.

Wat dat aangaat heb je voor het scherpen meer aan andersdenkenden die hun denkbeelden wel goed en constructief weten te onderbouwen. Daar kun je zaken mee doen in het maatschappelijk debat, zo ontstaat "verbinding"(excusez le mot). En laat de rest tot die tijd in zijn achterlijke sop gaarkoken. Die lopen in de meeste gevallen vanzelf een keer keihard tegen een muur op.

En voor zo meteen alvast een welgemeend proost, ondergetekende kan in ieder geval "een" biertje goed gebruiken.

Rest In Privacy | 15-03-19 | 15:09 | 3

Hoezee, en cheers!

lanexx | 15-03-19 | 15:16

Tijd voor een biertje inderdaad. En wat muziek. Ook alvast proost.

Toos Doos | 15-03-19 | 15:18

Proost, leerzaam stuk.

rattenvanger XL | 15-03-19 | 15:30

ziek deze man. gestoorde gek. Maar ik lees in diverse media verschillende veroordelingen van islamitische organisaties waarvan ik het bestaan niet eens wist. Waar waren ze de afgelopen 10 jaar bij de aanslagen in Parij/Brussel/ Berlijn.
En die moordlustige gek uit Ankara trekt zijn kop ook niet open bij een aanslag in het westen. Valt me gewoon op.

Lieveschat | 15-03-19 | 15:09

Wat mij nog het meeste verbaast zijn de reacties van de Booslims over het openbaar zijn van de video. Dat het respectloos en weet ik het wat zou zijn.

Vreemde is dat diezelfde Booslims staan te juichen als er weer en kop chop video online is van een of ander terreur land.

Anyway ben bang zoals diversen al zeggen dat dit het begin van het einde is.

Prutsium | 15-03-19 | 15:08 | 1

Onzin. Ik vind het ook BIZAR hoe die beelden maar als massmedia worden gevoerd en geconsumeerd.
Je vergelijking slaat vervolgens compleet nergens op.

Shareholder II | 15-03-19 | 15:14

Internet. Massavernietigingswapen. Straks mag alleen de Donald nog twitteren.

Rest In Privacy | 15-03-19 | 15:08
-weggejorist-
pigadaki | 15-03-19 | 15:07

Ondertussen in 020,

De politie heeft dinsdag twee mannen in Amsterdam aangehouden in een onderzoek naar de herkomst van de wapens die IS-terroristen hebben gebruikt bij de aanslagen in Parijs in 2015. De verdachten zijn mogelijk betrokken bij de levering van de wapens.
www.at5.nl/artikelen/192439/duo-in-am...

janleuk | 15-03-19 | 15:06 | 3

Dat is al zo 4 jaar geleden .

Rest In Privacy | 15-03-19 | 15:09

@TeeJee | 15-03-19 | 15:19:
Het is een cynisch grapje, TeeJee.
Bij mij kwam deze shit wel erg dichtbij, maar dat kan u niet weten.

Rest In Privacy | 15-03-19 | 15:28

Voorspelbare reacties, zowel van links als van rechts. Dit soort gebeurtenissen raken mij niet echt meer, onverschilligheid en gewenning. Een minderwaardig mens als ik kan wel intens genieten van de hysterische reacties op de Joop.

gestoptmetroken | 15-03-19 | 15:06

Heeft iemand al gevraagd naar de suikerspiegel van de dader?

bisbisbis | 15-03-19 | 15:05

Prachtig stuk Van Rossem, wellicht het beste dat ik hier ooit gelezen heb.
Genuanceerd en van een zeer hoog niveau.

EefjeWentelteefje | 15-03-19 | 15:05 | 2

Als dat geen neuq0n wordt!

Kapitein Stijlvol | 15-03-19 | 15:09

EefjeWentelteefje | 15-03-19 | 15:05 | 100% met jou eens, 'n top tegel.
Take care.

PopeyeKamper | 15-03-19 | 16:11

Hoe kan het dat een Gert Jan Mulder van twitter wordt gekickt en zo'n Peter Lagendijk niet?

JTKDM | 15-03-19 | 15:05 | 2

Vrijheid van meingsuotimeningsuiting geld alleen als je de juiste lichaams of politieke kleur hebt.

Roger-Rabbit | 15-03-19 | 15:08

Burgemeester Aboutaleb heeft vrijdagmiddag een bezoek gebracht aan de An-Nasr-moskee aan de Van Citterstraat in Rotterdam om steun te betuigen na de terroristische aanslag in Nieuw-Zeeland.
www.rijnmond.nl/nieuws/179427/VIDEO-S...

janleuk | 15-03-19 | 15:04 | 2

Hij ging gewoon voor het gebed. Zoals iedere vrijdag.

Rest In Privacy | 15-03-19 | 15:05

Volgens mij doet Aboutaleb dat wel vaker, op vrijdagmiddag...

bisbisbis | 15-03-19 | 15:06

De link naar de beelden van de moordpartij moet maar beter weggehaald, ik denk dat we nu ook maar moeten stoppen met internet op deze wereld.

Doe mij maar twee ! | 15-03-19 | 15:04

petje af voor van rossum, spijker, kop!

macdushi | 15-03-19 | 15:04

Het is niet alleen gotverlaten gemakzuchtig om dhrn Wilders en Baudet hieraan te koppelen, het geeft ook blijk van een kwaadaardige geest, die dit soort vreselijkheden wil aanwenden voor eigen poltiek gewin. Smerigheid ten top.
Dhr. Sjoerdsma zit in de Tweede Kamer, gotbetert. Evocatus

Evocatus | 15-03-19 | 15:02

Het is een ziek incident. Erg 21ste eeuws. Het aantal eenlingen groeit.

Ik vind het jammer dat álles meteen het web op gaat. Geeft het hijgerige hournaal excuus/reden het ook uit te zenden als demense straks aan tafel gaan?
Oogt bijna als presentatie van realistic gameplay van een nieuw computerspel? In dier voege proberen de beelden ook zoveel mogelijk mensen te bereiken? Bizar.

Shareholder II | 15-03-19 | 15:02

Precies. Walgelijk destructief niveauloos gewauwel in de ruimte.
Domme, domme mensen.

Bat-Adam | 15-03-19 | 15:02

Waar waren de meer dan 1000 reaguursels per aanslag toen vele christelijke en koptische kerken in afrika en het midden-oosten het doelwit waren van moslim extrimisten?
Ik heb DENK er nooit over horen praten.
Het kan niet aan de ver van mijn bed show liggen want nieuw-zeeland ligt verder als afrika en het midden-oosten.
Welke ophef was er toen op sociale media en de nieuws media en bij mensen zoals nu?
Ging deze ook afschuwelijke aanslag in Christchurch op willekeurige moskee's of omdat hadden de daders de stad Christchurch uitgekozen om zijn letterlijke naam?
Liever vrede op aarde dan brandend in de figuurlijke hel.

steekmug | 15-03-19 | 15:01 | 1

Precies volgens mij 0 reacties.En nu loopt alles vast.Wat een hypocriet zooitje volk.

flesje | 15-03-19 | 15:18

Nasrdin is een opruiende linkse klootzak.

Shareholder II | 15-03-19 | 15:05

Smaad en laster staan niet voor niets vermeld in het wetboek van strafrecht, maar wellicht is het beter om deze sukkel maar geen aandacht te geven.

EefjeWentelteefje | 15-03-19 | 15:08

Lekker, van een partij die een genocide ontkent maar een aanslag aan de andere kant van de wereld aangrijpt om theatraal te gaan troosten en ronselen. Maar welke partij kwam voor mij, overtuigd ov-reiziger, op toen er in Zuid-Amerika een busongeval was?

Diotima | 15-03-19 | 15:01 | 3

Eeeehhhh.... de reisverzekeraar?

bisbisbis | 15-03-19 | 15:03

@bisbisbis | 15-03-19 | 15:03:
Ik zat gewoon in een de belbus tussen Kuttekrabbeveen en Zompzwin, en ik voelde me zo onveilig vanwege dat nieuws!

Diotima | 15-03-19 | 15:09

Er zijn hier bijna wekelijks busongevallen met meer dan 10 doden waar je in Europa niets over leest. OV is hier dodelijker dan religie.

Rest In Privacy | 15-03-19 | 15:27

We zijn kennelijk in Universe 25 beland, en een van the beautiful ones heeft een stukje zitten te tiepen...

Bucket of Shit and P | 15-03-19 | 15:00

Ja wat je wist dat zou komen, dit gebeuren aan de andere kant van de wereld wordt weer jaren in verband gebracht met Wilders Baudet.
Wie weet heeft het nut zo voor de verkiezingen.

marrretje | 15-03-19 | 14:58
-weggejorist-
pigadaki | 15-03-19 | 14:58
-weggejorist-
Lebowski72 | 15-03-19 | 14:58 | 1

Heeft die terrorist iets van Wilders of Baudet opgestoken en is 'ie toen gaan schieten? Nee, wel van de Serven kennelijk (waar Nederland trouwens slechte ervaringen mee heeft gehad), maar niets van Nederlanders. Dus stop met navelstaren. Het gaat in deze zaak niet om Nederland. Als je dat wel zo probeert te framen dan is dat opportunisme, oneerlijkheid en hysterie.

Rest In Privacy | 15-03-19 | 14:57 | 1

Heeft het AD dit keer wel het goede filmpje online?
*roept iets met Wilders*

Rest In Privacy | 15-03-19 | 15:01

Veel aandacht en populisme voor de islam.
Blanke slachtoffers zijn altijd racisten.

rein9576 | 15-03-19 | 14:56

Walgelijke tweet van D66 non-talent Sjoerd Wiemer Sjoerdsma zeg. Om überhaupt de naam Wilders weer te gebruiken na zo'n slachtpartij van vanmorgen (walgelijk). Kan me nog een paar aanslagen herinneren in Parijs en 9/11 waar een bepaalde religie stond te juichen, maar daar hoor je ze niet over tweeten.

born2killn00bs | 15-03-19 | 14:56

Pffff. Even tot 10 tellen.

van Oeffelen | 15-03-19 | 14:55 | 2

ik tel mee

chamois | 15-03-19 | 14:57

Pak die schotsche meuk maar vast vast.

Rest In Privacy | 15-03-19 | 15:12

Ik reageer zoals de radicaal linksen reageerden op Bataclan: dit is echt heel erg, echt verschrikkelijk, dit is zo erg.

postmodernismisdead | 15-03-19 | 14:54 | 1

Ja vind ik ook heel erg voor die mensen, en verder is het ver van mijn bed.
De wereld draait door zeg maar.

marrretje | 15-03-19 | 15:00

@Langshetrandje | 15-03-19 | 14:11
Het categoriseren in termen als links of rechts begrijp ik nooit zo goed als het om Islamgerelateerde onderwerpen gaat. De links-liberale politiek heeft de Moslims omarmd, maar vergeet tegelijkertijd dat Islam en het klassieke linkse gedachtengoed totaal niet samengaan. Links dat de islam faciliteert is toch een beetje als de fabel over de kikker die de schorpioen wil helpen en daardoor zelf moet sterven.

Heiner | 15-03-19 | 14:54 | 2

@Heiner; 'links' beseft dondersgoed dat de Islam wereldwijd voor ellende zorgt maar de anti-rechtse agenda heiligt alle middelen.

ploppy | 15-03-19 | 14:58

Yup. Maar jodenhaat overwint alles.

Rest In Privacy | 15-03-19 | 15:13

Over de kakofonie van deugers en politiek opportunisten die elkaar nu de maat nemen maak ik mij geen zorgen. Maar dit geeft voor allerlei lui ook weer aanleiding om weer eens te beginnen over daadwerkelijke maatregelen. “Grenzen aan de mensingsuiting”. “Beter gaan kijken naar extreem-rechtse groepen en lui die daar omheen hangen (aanhangers van PVV/FvD)”. “Islamofobie bestrijden”. “De toon in het openbaar debat is hier debet aan”. Enzovoort.

Kortom: een excuus voor meer censuur, meer repressie, meer labeltjes, meer polarisatie. En daarmee vanzelf meer Breivikjes en Bataclans.

Muxje | 15-03-19 | 14:52 | 1

Dit...

Rest In Privacy | 15-03-19 | 15:14

De denker des vaderlands, de man van de nuance en realistische blik, wars van stromen en populaire opvattinkjes. Zeg maar, de man van het redelijke midden, is maar weer eens de hoofdredacteur van het zogenaamd extreme Geenstijl.

Lood om oud ijzer | 15-03-19 | 14:52 | 3

Dat is precies de bedoeling.

Willem_Oltmans | 15-03-19 | 14:58

Inderdaad een van de weinige goeie stukkies van Pritt Stift. Blijkbaar zit daar diep van binnen toch iets van een sluimerend talent:)

Rest In Privacy | 15-03-19 | 15:16
-weggejorist en opgerot-
RembrandtvanGogh | 15-03-19 | 14:51

Het was een kwestie van tijd toch? Waarom hoorde ik destijds geen enkele politicus over het slachten van Jezidies door IS?
Waarom word er wereldwijd nooit bericht over het vermoorden, lees slachten, van Christenen door moslims? Dan zwijgen de linkse landverraders als het graf.. Doordat de politiek wegkijkt/geen actie onderneemt en mensen die (terecht) kritisch zijn op de Islam, wegzetten als racisten, nazies, fascisten etc, krijg je dit soort extreme excessen. Begrijp me niet verkeerd, ik keur elke vorm van geweld af, maar dat zoiets is gebeurd verbaasd mij totaal niet. Er zijn mensen die naar de wapens grijpen, omdat de overheid het al decennia laat afweten..
Ben bang dat dit het begin is van een burgeroorlog! Het lont is in het kruidvat.. De toekomst voor onze kinderen en kleinkinderen zie ik heel somber in.. Er word al gewaarschuwd voor kruistochten tegen moslims, how bizar?? Om te janken!!

Matlochtoon | 15-03-19 | 14:50 | 2

Ja inderdaad iets goedkeuren is iets heel anders dan begrijpen/verband leggen waarom dit gebeurt 20 jaar geleden hadden we deze ellende niet.

Sjonie01 | 15-03-19 | 15:51

Zoiets als dit bedoel je? nos.nl/artikel/2269237-20-doden-na-du...
Het verschil is dat je niet verwacht van mensen in een beschaafd land dat ze een dergelijke barbaarse daad uitvoeren. Als dit in een of ander shithole gebeurt is dat helemaal niet gek. Maar ja, blijkbaar heeft deze schizofrene Nieuw-Zeelander iets opgestoken van de zieke lone wolf tactieken van de radicale islam. Ironisch eigenlijk.

Barre_de_k | 15-03-19 | 18:29

Wat zorgenbarend is, er zijn mensen die een verband zien in de kritiek op het beleid van een school die geen inspectie toelaat, en deze massamoordenaar.

Einde van de Domheid | 15-03-19 | 14:49 | 1

Goed onderwijs vergroot je kansen in de samenleving en voorkomt zo radicalisering?

Diotima | 15-03-19 | 14:52

Zoals ik vanochtend op de staatsraden hoorde. Dit is terecht in het nieuws en hoe. En we zullen het voorlopig ook nog horen. Maar bij aanslagen bij moslims onderling, op moskeeën waar meer dan 300 doden vallen, dat is voor de msn bijna "news as usual" .

BrutusBosch | 15-03-19 | 14:49 | 3

Tja.. dat is dan weer niet uniek genoeg ??

suscrofa | 15-03-19 | 14:53

Inderdaad, aan islamitisch geïnspireerde aanslagen met talloze burgerslachtoffers in Indonesië, India, Pakistan etc. worden hooguit 10 regeltjes tekst gewijd en daar hoor je verder in de talkshows niemand over. Blijkbaar is er differentiatie in terreurgeweld.

2tribes | 15-03-19 | 14:59

Nogal een verschil of dit plaatsvindt in een land als Afghanistan of Yemen of een ontwikkeld land dat best ver weg ligt van al deze ellende.

Mocro070 | 15-03-19 | 15:05

Wel grappig om te zien dat de propaganda tactieken uiteindelijk niet zo heel veel verschillen.
Orban na een van de kerstaanslagen in 2017: o nee, ze vallen nu kerst aan! Stuur het leger om de kerstmarkt te beschermen!
Terwijl zelfs de NOS zei dat er lage dreiging was voor aanslagen vanwege het lage aantal moslims.
nos.nl/artikel/2208129-pantserwagens-...

Anno maart 2019, Nederlandse MSM en gevestigde politieke partijen in 2019 na een aanslag aan letterlijk de andere kant van de wereld:
Oh nee! Ze komen voor de moslims! Snel beveilig alle moskeëen!
Maar kijk eens in verband met wat voor aanslag er vandaag mensen zijn opgepakt in Amsterdam:
nos.nl/artikel/2276100-om-twee-mannen...

Barre_de_k | 15-03-19 | 14:48 | 3

Het focuspunt van die foto is ongelukkig gekozen.

Joffri | 15-03-19 | 14:51

Ja dat wandelt gewoon allemaal maar in Amsterdam rond, icm met het politiek correcte Groen links bestuur kan dit alleen nog erger worden.

marrretje | 15-03-19 | 15:08

1 van de 2 verdachten meteen vrij gelaten vanwege gezondheidsproblemen: Is het gevangenishospitaal ook al weg bezuinigd?

eastender | 15-03-19 | 16:18

Aanslag is erg, politiek gewin proberen uit te halen is nog erger.

Ik ben een simpele man, maar zoals aangegeven mensen proberen nu te gaan polariseren, en een gemeenschappelijke vijand te willen creëren.

Dus een dikke nee, ik doe hier niet aan mee.

DeutschlandUberAlles | 15-03-19 | 14:48
-weggejorist-
Willibald von Klúúúk | 15-03-19 | 14:47

Hij gebruikte de black sun, dat is nou echt een beetje het meest duistere in occulte zin wat de wereld heeft kunnen verzinnen. Zijn eerste slachtoffer groette hem met 'Vrede' want er is verschil tussen Islam en islamisten. Het ene is een religie, het andere een politieke ideologie.

Einde van de Domheid | 15-03-19 | 14:47 | 1
-weggejorist-
eastender | 15-03-19 | 16:20

Rechts is de ideologie van de vrede. Einde discussie.

Rest In Privacy | 15-03-19 | 14:45 | 1

Iedere ideologie is vrede, zo lang er maar niemand met een ander idee rondloopt.

Joffri | 15-03-19 | 14:53

Net zo als bij eerdere terreurdaden denk ik: voor dit soort zaken had de doodstraf voor mij niet afgeschaft hoeven worden.

Schadenfreude | 15-03-19 | 14:43 | 3

Denk je dat het deze psycho had weerhouden van zijn daden ?

suscrofa | 15-03-19 | 14:51

@suscrofa | 15-03-19 | 14:51: Zeker niet maar het overdreven buigen voor terroristen en hun wandaden en levenslang kost en inwoning voor seriemoordenaars mag niet eens anders bekeken worden want policor. Daar mag best eens beweging in komen. Kijk eens naar de veroordeling afgelopen week van een Syriër die in NL mensen ombracht: 24 jaar. Kijk eens naar die Nederlands paspoortige isis moordenaars: 6 jaar voor een miserabel langere lijst aan misdaden dan die Syriër. Er moet hier hoognodig geïnvesteerd worden in nadenken over bestraffing. De doodstraf moet je op z'n minst kunnen uitspreken, omzetting naar levenslang is een vriendelijkheidje. ( o, daar komt de EU: levenslang is zielig, dat wordt afgeschft). Levensloos is veel zieliger maar het slachtoffer perspectief en rechtvaardigheid zijn niet populair.

eastender | 15-03-19 | 16:31

De doodstraf is onherroepelijk, je zal maar ten onrechte veroordeeld worden. Doodstraf eisen ->Tokkies.

Kanarie_Geil | 15-03-19 | 17:01

heel mooi netjes stukje

Fedde71 | 15-03-19 | 14:42
-weggejorist-
Zyprexa20mg | 15-03-19 | 14:41 | 1
-weggejorist-
JackStick | 15-03-19 | 14:41 | 2

Veel mensen zijn allang afgestompt na alle aanslagen en IS filmpjes en gaan gewoon weer door. Niemand zou verwonderd moeten zijn dat dit nu is gebeurd, net zo min als we verwonderd zouden zijn over de volgende moslimterrorist. Door sociale media en migratie wonen we nou een maal in één groot land, dus wat in NZ of Syrië gebeurt, heeft wel degelijk een effect op NL. Nationaliteiten tellen niet echt meer (velen hebben ook dubbele paspoorten), maar mensen plaatsen zichzelf en anderen in hokjes op basis van godsdienst, afkomst, of politieke voorkeur. Van grote groepen merken wij hier niks, zoals de Chinezen, de Zuidamerikanen of de Indiers. Wat hun rol zal zijn in deze wereldwijde tand om tand ophitserige cultuur weten we nog niet. Een kalmerende, of een inmengende? Ik ben een pessimist, maar ik denk dat in Nederland en wereldwijd steeds meer conflictsituaties onstaan, tenzij communicatie over de wereld tussen regios via de media rigoreus afbreekt. Pas dan kan weer geconcentreerd naar lokale oplossingen gekeken worden.

Hadena | 15-03-19 | 14:41
-weggejorist-
HetOorAakel | 15-03-19 | 14:40 | 3

Deze keer was het een verward persoon,En word het plots een ‘‘Wilders, Baudet, Trump fanboy.

Roger-Rabbit | 15-03-19 | 14:39 | 2

Ik zie het verband ook niet helemaal tussen zijn eigenlijke idolen Karadzic en Pew-die-pie. Maar goed, zo werkt onze deugende journalistiek tegenwoordig; framing and blaming.

suscrofa | 15-03-19 | 14:46

Ja? En zo proberen mensen met radicale sympathieën telken hun straatje schoon te houden door het op 'verward persoon' te gooien.

Diotima | 15-03-19 | 14:48

Het smerige van alles is dat die aanslag word misbruikt door de gutmenschen voor de as nepverkiezingen op 20 maart,om maar vooral Wilders en Baudet erbij te betrekken.
Zag je ook al bij de gebeurtenissen in Urk.

komtdatschot | 15-03-19 | 14:39
-weggejorist-
frank4444 | 15-03-19 | 14:39

Er zijn zoveel mensen die elkaar naar het leven staan. Ik ga me daar niet over opwinden want dat is de aard van het beestje blijkbaar. Iemand die naar Syrie gaat om te vechten (of naar Urk) en dan tegen een kogel aanloopt, daar sta ik verder geen moment bij stil. Wat dat betreft voor iedereen vrije keuze.

Willekeurig mensen afslachten die bezig zijn met de normale dagelijkse beslommeringen als winkelen, forensen, zelfs bidden... Dan heb je toch echt een flinke tumor in het brein.

Dat staken van de campagne vind ik een prima idee. Als alle partijen dat nou doen na iedere aanslag zijn we van die bak leugens en valse beloften ook af. Kunnen we ons stemgedrag gewoon baseren op resultaten uit het verleden.

Joffri | 15-03-19 | 14:38

#jeSuisKiwi

Zegtnietzoveel | 15-03-19 | 14:38

Vroeger had je de duidelijkheid van slagvelden en uniformen.
Nu is het meer een uniform slagveld.
Bah.

Rest In Privacy | 15-03-19 | 14:34 | 1

'Wereldoorlog'.

Toos Doos | 15-03-19 | 14:39

Wijze woorden. Laat de hysterische laven en framers maar uitrazen. Het is ook moeilijk als je weet dat je de ratio niet aan je kant hebt. Er moeten uiteindelijk ook nog kritische mensen zijn die hun hoofden koel weten te houden in deze tijden van meedogenloos polariseren. Om nog meer bloedvergieten te voorkomen bijvoorbeeld.

suscrofa | 15-03-19 | 14:34

@van Rossum
Pleegt een moslim een terreurdaad, dan is de islam vrede en laten we niet alle moslims over één kam scheren. Gebeurt het tegenovergestelde, zoals hier, dan zijn de politiek correcten, de deugkneuters en al hun laffe laven er als de kippen bij om ‘‘Wilders, Baudet, Trump, Brexit & Wierd!’ te scanderen...
Schitterend verwoord...

lock box | 15-03-19 | 14:33 | 4

Ja, meten met 2 maten. Generaliseren mag niet, behalve als het je uitkomt.

Rest In Privacy | 15-03-19 | 14:48

Hier sluit ik me ook graag bij aan.

Na een islamitische aanslag bij de moslims ook geen vlaggen half stok, onderbreking van dagelijkse activiteiten of massale steunbetuigingen.
Wij moeten soms gissen dat ze er niet achter staan (terwijl er soms gejuichd wordt op scholen, hoe erg is dat..).

Ik heb geen blank mens vandaag horen juichen. Iedereen verafschuwt de aanslag en dat is passend.

letopuwzaak | 15-03-19 | 15:14
▼ 1 antwoord verborgen

Laatste zin; Onmacht? Nee, dat deel ik niet. Ik accepteer hoe het werkt. (ja, wacht maar tot jezelf narigheid ervaart!) Ja, ook dan.

horsteknots | 15-03-19 | 14:32 | 1

Leuk voornemen maar niet meer dan dat.

bodemloos | 15-03-19 | 15:49

Wij kennen van nabij mensen in Nieuw Zeeland, die oorspronkelijk uit Zuid Afrika kwamen. Daar werden ze gediscrimineerd vanwege hun Indiase achtergrond. Eerst emigreerden ze naar Australië, daarna naar Nieuw Zeeland om hun droom: rustig te leven in een wereld zonder irrationele haat, te kunnen verwerkelijken. Die droom is nu kapotgeschoten. Las ook over Nederlanders in Christchurch, die 'chagrijnig uit Europa waren weggegaan' vanwege aanslagen in Londen en Parijs. Die zitten daar nu ook droomloos.
Het zou goed zijn, wanneer er meer aandacht komt voor de achtergrond van Anders Breivik in Noorwegen. De Russische journalist Vladimir Pozner heeft onlangs de gevangenis van Breivik bezocht. [Russischtalig www.youtube.com/watch?v=njDI2yf4CLA ] Wat opvalt, is het onvermogen van de Noren om Breivik anders te beoordelen dan door hun deugbril: Breivik had een slechte jeugd etc. maar hij is een Noor, d.w.z. een goed deugend mens. Nou, daardoor werd hij dus kierewiet.

Eeuwig..Op..Vakantie | 15-03-19 | 14:32 | 4

De dader was een verwarde man. Althans dat beweren de media vaak als een moslim een aanslag pleegt.

Kaskensj | 15-03-19 | 14:40

@Kaskensj | 15-03-19 | 14:40: Deze dwaas had net als Breivik eerst een manifest geschreven - ditmaal 70 bladzijden dik waarin het waarom wordt uitgelegd. Die persoonlijke verantwoording ontbreekt bij extremistische moeslims. Vandaar, denk ik.

Willibald von Klúúúk | 15-03-19 | 15:14

Homo sapiens kan niet emigreren vanwege oorlog. Homo sapiens IS oorlog. Het enige dat je kunt overwegen is emigreren om bij de lokale winnaars te horen.

SjonnieC | 15-03-19 | 15:16
▼ 1 antwoord verborgen

Had deze gozer beide moskeeën dan in z'n 1tje beschoten?

Gen. Maximus | 15-03-19 | 14:31 | 2

Ja generaal, maar niet te gelijkertijd.

Schadenfreude | 15-03-19 | 14:39

De aanslagpleger was kennelijk een "verwarde" man.

Kaskensj | 15-03-19 | 14:31

Volgens mij komt het ook omdat we een natie van theatrale debielen zijn geworden. Op alle fronten. Of we waren het altijd al. Alles moet overdreven en worden gebruikt voor de eigen agenda. Als de wereld niet ten onder gaat aan het klimaat, dan wel aan de islam of de economie. We buitelen over elkaar heen om te zeggen dat we het allemaal verschrikkelijk vinden, terwijl we een minuut later gewoon rustig een eitje staan te bakken of een serie gaan kijken. Of overdrijf ik nu?

Ggroengras | 15-03-19 | 14:31 | 3

Zowaar een keer met je eens. Dus je zal wel overdrijven. ;)

Toos Doos | 15-03-19 | 14:38

@Toos Doos | 15-03-19 | 14:38: hahaha, wat ben je toch een doos ;)

Ggroengras | 15-03-19 | 14:50

Nee je overdrijft niet.Had zelf nachtdienst.Hoorde het op de radio.Kom we gaan koppie doen.Je hoort het aan en ga over op de orde.

flesje | 15-03-19 | 15:31

@Pierre Lebon | 15-03-19 | 14:42: Tijdens de 2 minuten stilte nav 9- 11 was en stond zo'n beetje heel Nederland stil. Behalve bepaalde types die niet alleen de aanslagen uitbundig vierden maar ook gewoon doorreden met hun auto.

janleuk | 15-03-19 | 14:54

@Kaskensj | 15-03-19 | 14:35:

Goed punt. Dan zie je dat niet. Wanneer Kopten in Egypte het niet overleven bijvoorbeeld.

Jan, Leiden | 15-03-19 | 17:36

Hebben de gemeentes ook de vlag halfstok gehangen met de aanslagen in Baclan/Parijs?londen? Wat een hypocrieten.

roodborstje1 | 15-03-19 | 19:49
▼ 6 antwoorden verborgen

Nu drie keer gelezen en vind het eigenlijk een slap verhaal. Beetje voor de bühne ook, lijkt het. Mag ik dat zeggen ?

Willem_Oltmans | 15-03-19 | 14:30 | 2

Lol @ bühne. Voor wie moet ie anders schrijven, lieve Kitty?

Phreack | 15-03-19 | 14:37

De andere bühne. Denk even door.

Willem_Oltmans | 15-03-19 | 14:41

Laten we hopen, dat de staatsomroepen Baudet en Wilders niet teveel gaan demoniseren, laat de VVDgraafjes nog maar wat marathon wedstrijden lopen.
Svp

Theo-Pim-Riv | 15-03-19 | 14:30

Maar wat is nou zijn probleem? Er wonen in heel Nieuw-Zeeland tien keer minder moslims dan in Rotterdam.

Mr_Natural | 15-03-19 | 14:30 | 1

En je wordt volgens mij alleen toegelaten als je iets hebt bij te dragen.

boerk | 15-03-19 | 14:37

Petje af Van Rossum. Propaganda-proxy is een goede verwoording van de voorspelbaarheid van reacties die dit nieuws met zich mee brengt.

Wensbaar Denken | 15-03-19 | 14:30

Het overgrote deel van de mensheid bestaat uit gematigde figuren en aardige mensen, maar in de media en op internet hoor je alleen de uitersten toeteren en polariseren. En juist die minderheid krijgt extreem veel aandacht, omdat zij ons angst aanpraten en inspelen op onze emoties, niet ons verstand. En zo kweek je gekkies.

Diotima | 15-03-19 | 14:29 | 2

Raak!

Willem_Oltmans | 15-03-19 | 14:42

Ik ben al jaren geabonneerd op de goednieuwskrant. Hij komt alleen nooit.

Rest In Privacy | 15-03-19 | 15:32

Goed stuk. Nee, een heel goed stuk. Dank en compliment.

norocketscience | 15-03-19 | 14:29

Er zijn mensen die hebben het over de naam Christchurch.
Maar in Nederland hebben wij ook plaatsen met een dergelijke naam:
Oostkapelle, Biggekerke en Koudekerke--> zo zijn er nog meer.

sociaal_econoom | 15-03-19 | 14:28 | 10

@Ce ca! | 15-03-19 | 14:32:
En voor Kamperlanders die echt niet willen deugen hebben we altijd nog het Kampereiland om ze te interneren.

Graaisnaaiert | 15-03-19 | 17:26

DAt maakt allemaal niet uit, dat zijn volgers van de Prins van de Vrede (volgens islam is jezus dat), die hoeven alleen maar belasting te betalen.

lovekila | 15-03-19 | 17:44
▼ 7 antwoorden verborgen
-weggejorist-
swebe | 15-03-19 | 14:27

Van Rossum: laatste alinea is zo mooi verwoord, het is om in te lijsten!

Nu kunnen Baudet en Wilders wel aangifte doen i.v.m. dit walgelijke verbinden met en framen, maar mijn grijze vermoeden zegt me nu al dat dit weer eens selectief niet ontvankelijk wordt verklaard door het OM?

Ook van Ollongron hoeven we geen reactie te verwachten van afkeur over deze zeer smadelijke tweets, want hoe fijn zouden deze niet kunnen zijn voor het verkrijgen van kiezers op de coalitiepartijen?

Dit land is bezig met een vrachtwagen zonder remnen vanaf een helling te rijden richting een blok beton met daarop deugmensen. Ze willen het niet zien.

Jan, Leiden | 15-03-19 | 14:27

Spijker, kop.
Eigenlijk valt hier weinig aan toe te voegen. Feit is dat onschuldige mensen het slachtoffer zijn. Dit voor eigen gewin gebruiken maakt dat de situatie kan ontstaan dat je tzt zelf bloed aan je handen hebt.

exqueeseme | 15-03-19 | 14:27

De deug duiders staan weer te dringen om dit gruwelijke incident in de schoenen te schuiven van de doodnormale Westerling (of nog liever, een Wilders). Zie nou wat dat verdorven Westen voort brengt, allemaal racisten!! En ook D66 gaat al vol op het racisme orgel.

Ronman2k | 15-03-19 | 14:26
-weggejorist-
Klutskwijt | 15-03-19 | 14:26
-weggejorist-
Methylfenidaat | 15-03-19 | 14:25

Mensen die vandaag met hun vingertje staan te wijzen spelen een politiek spel over de rug van 49 vermoorde onschuldigen. Ze zouden zich helemaal kapot moeten schamen.

Sqbar | 15-03-19 | 14:25

Moslims-Christenen 1-1
krijgen peptalk in de rust.
Het wordt nog een explosieve tweede helft.
Zijn we er toch weer ingetuind.

King of the Oneliner | 15-03-19 | 14:23 | 1

ik denk dat je een paar nullen bent vergeten. 100000 - 1, gelukkig zijn westerlingen geen "sore losers" en bieden graag de andere wang.

Cobalt bomb | 15-03-19 | 14:29
-weggejorist-
Superior Bastard | 15-03-19 | 14:23 | 5
▼ 5 antwoorden verborgen

Helemaal eens met dit stuk, niets meer aan toe te voegen.

Eppo | 15-03-19 | 14:23
-weggejorist-
Kaskensj | 15-03-19 | 14:22 | 1

Het gebruikelijke riedeltje. Moslim pleegt aanslag: verwarde éénling. Blanke idioot pleegt aanslag: het hele westen is slecht.
En de media doen er gewoon aan mee.

2voor12 | 15-03-19 | 14:22 | 2

Dit.

Care | 15-03-19 | 14:28

Yup, zo werkt het krampachtig tegenhouden van een onoverkomelijk nadeel van de digitale revolutie. En daardoor is het een self-fullfilling prophecy: er komt oorlog, ongeacht. Enkel de groepen zijn nog niet duidelijk, maar het begint er meer een meer op te lijken dat het internetgekken tegen normale mensen wordt.

Toos Doos | 15-03-19 | 14:36

Ik heb hier vandaag geleerd dat het de schuld van 'het internet' is.

Ggroengras | 15-03-19 | 14:22 | 1

Was het gras overal maar even groen.

Pelforth | 15-03-19 | 14:44

Reactie overheid.

"we hebben meer middelen nodig om dit soort types op te sporen, we willen graag sleepnet 2.0"

Terwijl een simpel handhaven al veel leed voorkomt. Hoe komt deze man aan wapens? Nieuw Zeeland heeft een goed functionerende geheime dienst en politieapparaat, vraag maar aan die dikke Duitser van MEGAUPLOAD.

Maar handhaven doen we zeker in Nederland lekker selectief en niet effectief.

Wellicht moeten wij burgers deze insteek van onze overheid belonen met nog meer macht.

Kaas de Vies | 15-03-19 | 14:21 | 1

U kunt altijd aangifte doen.... Haha, niet dus.

boerk | 15-03-19 | 14:39

Hoe heet die beweging die waarschuwt voor de ‘omvolking’ van de blanke cultuur en oproept in verzet te komen en te de-islamiseren. De beweging met politiemensen, militairen en motorclubs die zich nu nog inhouden maar heel ‘hard’ kunnen zijn. De beweging die oproept jezelf te bewapenen en trainen omdat dat binnenkort nodig kan zijn met de overspoeling van Islamitisch tuig...

Heeft die beweging, die ideologie, een naam?

Ravissant | 15-03-19 | 14:21 | 4

Fidesz, Vlaams Belang, euh, hoe vaak mag ik raden?

Diotima | 15-03-19 | 14:51

Welk punt wil je nu maken?

lovekila | 15-03-19 | 17:38
▼ 1 antwoord verborgen

Eventjes.. die gast gebruikt ook AR in zijn video.. Heel erg wierd maar hij 'switched' naar een wapen heel snel (@5:45)
Sorry voor het 'gebruiken' van de video, maar wat mij betreft is dit een game fanaat! -FPS

BT2142 | 15-03-19 | 14:20

De één ziet een tragische gebeurtenis, de ander ziet een kans om makkelijk te scoren.
En laten we wel wezen, zo vlak voor de verkiezingen is zo´n kans op een framing van Baudet en Wilders natuurlijk veel te mooi om te laten liggen.

spanarchist | 15-03-19 | 14:20

Mooie rant.
Een klein puntje van nuchterheid, heer Nijman: in Nederland, of op Nederlandse (internet)media? Want dat is wat mij betreft een wereld van verschil.

Toos Doos | 15-03-19 | 14:19
-weggejorist-
wlodek | 15-03-19 | 14:19 | 3

u schrijft het en ik bedacht dit al bij het horen van deze verschrikkelijke aanslag

Rest In Privacy | 15-03-19 | 14:19

Die gast is compleet koekwaus.
kennelijk had 'ie alles tot in detail voorbereid (wanpens, jerrycans), zijn zoekgedrag op internet toonde dat hij nog meer locaties wilde "bezoeken" en de muziek die je op de achtergrond in de video hoort, schijnt "Remove Kebab" te heten (op een van z'n wapens stond ook de tekst "kebab remover". Meer info over de achtergrond van die muziekvideo vind je hier: knowyourmeme.com/memes/serbia-strong-...

memyi | 15-03-19 | 14:18 | 2

Gelukkig hebben we het sleepnet uitgegooid dus kunnen we alles nog eens rustig nalezen en er onze eigen interpretatie aan geven.

Cobalt bomb | 15-03-19 | 14:24

Ik vind helemaal mooi

Care | 15-03-19 | 14:29

"waarbij er gemakshalve voorbij gegaan wordt aan het feit dat we nooit negatieve berichten horen over bevolkingsbotsingen in Nieuw-Zeeland."
Geenstijl gaat gemakshalve voorbij aan het feit dat we nooit berichten horen over Nieuw-Zeeland. Feit blijft dat er bevolkingsbotsingen zijn, vaak tussen Maori en blanken.

Feit is dat dat in alle Anglo-Saksische landen gebeurt, neerkijken op mensen is nogal een dingetje in die cultuur.

Dauthi | 15-03-19 | 14:18 | 1

Die Angel Saksen waren ook al niet aardig tegen de op bezoek komende Deense Vikingen en de Keltische inboorlingen.

Pelforth | 15-03-19 | 14:31

Dit is een actie van een volkomen gestoord persoon. Het is weer jammer (maat voorspelbaar) dat er in de media direct een anti-islam gevoel wordt beschreven. Bepaalde partijen en moslims kunnen dit niet zien als een actie van een gestoord iemand. Zelfs van een vreselijke slachting als dit wordt weer misbruik gemaakt om tegenstellingen aan te tonen.

Ruikbaard | 15-03-19 | 14:18

Mooi verwoord.

Uqbar | 15-03-19 | 14:18

Zeer goed stukje Van Rossum! Al vind ik wel dat u in aanleg en in de basis dezelfde retoriek bezigt als "realistisch rechts.." cum suis. Niks mis mee verder. Maar ook u gaat in uw verder prima betoog tussen de regels door op zoek naar een soort van relativering door te wijzen in de richting van MSM, Denk, D66 en andere laven. Zeer terecht in mijn optiek maar ook ietwat ongemakkelijk....

de directeur | 15-03-19 | 14:18
-weggejorist-
Vrouwtje_haram | 15-03-19 | 14:17 | 1

Overigens vind ik Sjoerd Sjoerdsma een minderwaardig mens..... politieke munt proberen te slaan uit een dergelijk gewelddadig incident is behoorlijk ranzig en dan druk ik mij nog voorzichtig uit!

Fatwabuster | 15-03-19 | 14:17

Punt!

DankeSchon | 15-03-19 | 14:16

En daarom lieve mensen, is identiteitspolitiek zo'n tikkende tijdbom. Van welke soort dan ook. Kappen met die zooi voordat het helemaal ontspoort.

Gen. Maximus | 15-03-19 | 14:16 | 1

+1 En niet te vergeten identiteitsjournalistiek. Misschien nog wel een groter gevaar. Wat ben ik gvd blij met GeenStijl die misschien wel die enige nieuwssite van Nederland is met.... zeg maar.... WEL STIJL! (en verstand)

keestelpro | 15-03-19 | 20:52

Dank van Rossum, goed genuanceerd verhaal.

henkvaningrid | 15-03-19 | 14:15

Goed artikel en volgens mij een neutrale weergave van de werkelijkheid

Eddy67 | 15-03-19 | 14:15

Cambrils, geen vlag halfstok gezien of demonstratie , laat staan excuses, zo kan ik wel doorgaan.

gato | 15-03-19 | 14:15

Niet kwetsend, keurige stijl en zeer raak. Vele plussen.

warrig | 15-03-19 | 14:14

Vermoeiend allemaal inderdaad. Veel emotie en ook kleur bekennen, maar het is in principe allemaal vrij simpel rationeel te analyseren. Het oplossen van de problemen is iets lastiger.

Ja veel geloofsgenoten van de Islam brengen grote problemen mee en voorkomt een succesvolle integratie in de Westers Wereld.

Ja je dient geen mensen af te knallen.

De overheid dient gewoon te onderkennen dat het niet zo lekker gaat en de specifieke problemen van immigratie van Islamieten erkennen (daar beginnen we mee) en oplossingen bieden.

Dus duidelijke kaders schetsen waar wij al zo lang naar op zoek zijn. Dit gaat namelijk van kwaad tot erger.

Kaas de Vies | 15-03-19 | 14:14 | 3

Beste reactie van vandaag.

Beefbus | 15-03-19 | 14:16

+1 Kaas

Cobalt bomb | 15-03-19 | 14:22

Kaas, dat het van kwaad tot erger gaat is velen wel duidelijk. Zie dat gerust in een veel-veel breder perspectief; deze wereld (de mensheid) verkeerd in een ernstige mentale crisis.

spinselsinjehoofd | 15-03-19 | 17:53

Idd walgelijk dat politieke organisaties deze beestachtige (sorry beesten) voor politiek gewin aanwenden. Helaas gebeurd dat met alle aanslagen. De kogel komt momenteel vanuit alle richtingen. Het was blijkbaar een lone wolf. Die komen van alle kanten, links , rechts, christen, moslim en de smurfen.

Zatkniss | 15-03-19 | 14:14

Opportunistische hufters!

Sikter_Git | 15-03-19 | 14:13 | 1

Wie?

Is dit nog nieuws? | 15-03-19 | 19:43

Belangrijk is dat premier Rutte en Koning Willem-Alexander vanochtend hun medeleven hebben betuigd.
De rest van de reacties zijn minder belangrijk.

sociaal_econoom | 15-03-19 | 14:13 | 2

Waarom dat zo? Ik vind het medeleven 'van de buurman' even belangrijk(er).

HaatbaardKnipper | 15-03-19 | 14:18

Zieke idioten,daar hebben we er echt teveel van.

van stampij | 15-03-19 | 14:13 | 1

Weet u wel tegen wie je dit zegt?

sociaal_econoom | 15-03-19 | 14:19

Behalve de ranzigheid kon je ook op de platitudes wachten. Volkskrant: aanslag kan ook in elke Nederlandse moskee gebeuren. Ja en ook in elke christelijke kerk, elke school, elk gemeentehuis en ga zo maar door. Maar dat laat de VK natuurlijk weg. www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/...

Rest In Privacy | 15-03-19 | 14:13 | 3

Cafés, boulevards, concerthallen, centraal station, of gewoon op een willekeurige straat...

Parel van het Zuiden | 15-03-19 | 14:18

@Koonkluk Huis;
Je weet wel op hele slinkse wijze de Volkskrant te ranten, door heel bewust 'Moskeebestuurders:' voor je citaat weg te halen.
De Volkskrant citeert op haar beurt gewoon de uitspraken van moskeebestuurders.
Is ook logisch dat mensen zo reageren.
Na de aanslag op de kerstmarkt werden ook ineens alle kerstmarkten strenger bewaakt.
En er zijn zeker genoeg mensen daarna NIET naar de kerstmarkt gegaan.
Maar dat laat Koonkluk Huis natuurlijk weg.

Tarmac | 15-03-19 | 15:46

U vergat de synagogen. Oh, wacht. Die worden allemaal al 24/7 bewaakt. En niet tegen verwarde mannen.

Mammeloe | 15-03-19 | 16:42

Natuurlijk wordt deze gebeurtenis geframwd voor eigen politiek gewin. Maar dat gebeurt bij moslimaanslagen net zo goed. Beter zeggen al die politici helemaal niks.

du Roi Soleil | 15-03-19 | 14:12 | 2

Niks zeggen krijgen ze ook gelazer mee. Aanslagen als deze zijn altijd een beetje een catch22 voor politici. Ze worden geacht om voor de hand liggende zaken op te dreunen, maar worden daar ook direct om bekritiseerd.

Phreack | 15-03-19 | 14:17

Een paar jaar geleden tijdens de oranje hesjes in Syrië... waren de reacties een stuk gematigder.
Volgens mij zijn er toen 400 mensen omgekomen.

sociaal_econoom | 15-03-19 | 14:17

Sterke tekst, van Rossem.
Vooral de snelheid van het kwalificeren van deze gek als extreem rechts is redelijk bijzonder. Links en rechts zijn wat geruchten over de dader en diens geschiedenis. Het lijkt me echter (nog) geen moslim. Wat op zich dus al weer opmerkelijk is voor een terrorist.

Rest In Privacy | 15-03-19 | 14:11 | 2

Ach, de uiterste verrotte flanken van het beschavingshoefijzer liggen heel dicht bij elkar hoor. En wat zichzelf 40 jaar terug als progressief links werd gezien haalt tegenwoordig conservatief rechts qua intolerantie en verbodsgeilheid op alle fronten keihard in.
Ik trek de grens waar mensen stoppen met kwaken en beginnen met meppen, willekeurig in welk ideologisch/religieus sausje ze zichzelf onderdompelen.

Graaisnaaiert | 15-03-19 | 14:48

@Graaisnaaiert | 15-03-19 | 14:48:
Ben het volkomen met u eens, maar het is in de gemiddelde media in heel EUropa zo dat het erger is extreem rechts te zijn (whatever that is) dan om extreem links te zijn (want dan is je geweld nog te rechtvaardigen als uitwas van deugen).

Rest In Privacy | 15-03-19 | 15:37

Deze keer dus wel een verwarde overduidelijk psychotische man. Tragische gebeurtenis maar niet echt groot wereldnieuws

rode peper | 15-03-19 | 14:11

En als een idoot aan de ene kant van.Het spectrum wat uitvreet dan dienen we dat gezamenlijk te verwerpen. Dat smeedt een band van eensgezindheid. Net zoals we dat moeten doen als een idioot aan de andere kant van het spectrum wat uitvreet. Gezamenlijk ! Hard Verwerpen ! Smeedt ! Een ! Band! dus nooit zeggen dat je je niet hoeft te verdedigen voor welke idioot dan ook. Dat ! Splijt! Alleen ! Maar!

Willem_Oltmans | 15-03-19 | 14:11

Het enige verschil is dat deze gek zijn eigen manifest heeft geschreven en de islam al een manifest heeft; de koran. Daar staat in beschreven dat ongelovigen onderdrukt moeten worden en vele vormen van geweld.

dutch bikkel | 15-03-19 | 14:11 | 2

Mooie en afgetrainde mening. Ontbreekt eigenlijk alleen nog de afwijzing van geweld aan.

spinselsinjehoofd | 15-03-19 | 17:48

Een hele mooie rant Van Rossem.
Dank!

Berbaar | 15-03-19 | 14:11 | 12

@Toos Doos | 15-03-19 | 14:43:
Komt goed Toos, bedankt.

Berbaar | 15-03-19 | 14:51
▼ 9 antwoorden verborgen

Ze zoeken hier weer een excuus om de Grenzen nog wijders open te zetten .

liegende lippen | 15-03-19 | 14:10

Ok, dus GeenStijl weet dat iedereen fout zit met zijn opvatting over deze gebeurtenis en het grotere verband. Ik ben érg benieuwd naar de visie van de redactie over oorzaak en oplossing!

meenemen! | 15-03-19 | 14:10 | 5

Waarom? Visie van anderen nodig om je mening te vormen? Of juist om nutteoos te kunnen bakkeleien over het eigen vermeende gelijk?
Het is een ver-van-mijn-bed-show, geen 'groter verband'. Hoe graag mensen er ook van alles aan willen hangen wat er geen moer mee te maken heeft.

Toos Doos | 15-03-19 | 14:29

@Toos Doos | 15-03-19 | 14:29:
Ik heb mijn ideeën ja, maar hoor graag van anderen hoe zij over dingen denken. Dit is op zich wel een goede eigenschap als je een beargumenteerde mening wenst te vormen. Zeker als iedereen terug zijn hok in wordt gestuurd zoals in bovenstaand epistel, lees ik ook graag iets van opinie en analyse van diepliggende oorzaken. Als we het namelijk bij de feiten houden, zien we de laatste tijd toch meer geweld obv haat en religie. Waarom is dit zo, waar komt het vandaan en hoe kunnen we hier iets aan doen? Ja, haat aanwakkeren moet aangepakt worden (hoe?), daar zijn we t over eens, maar zijn we er dan? Ik vrees het niet.

meenemen! | 15-03-19 | 14:43

@meenemen! | 15-03-19 | 14:43:
Als je graag meningen hoort van anderen: ga eens praten (serieus!).
Op internet meningen spuien dan wel absorberen leidt doorgaans tot polarisatie en nodeloos ge-ik en ge-jullie. Een metafoortje:
Je bent boer en plant zaadjes voor je komende seizoensoogst. Als je net de zaadjes hebt geplant ga je ook niet weken discussiëren met alle andere boeren: je voedt de vruchten zo goed als mogelijk en kijkt naar hoe je het meest kan oogsten, vangt problemen af die je vaststelt op je akker zoals een vogelverschrikker etc. Pas wanneer de gehele oogst desondanks mislukt ga je eens discussiëren met andere boeren over waar de oorzaak nu heeft gelegen. Hadden zij ook een mislukte oogst, of juist niet? Waar was het hetzelfde, en waar niet?
Internet heeft het moraalzaadje geplant en wij zijn de boeren die moeten zorgen. De oogst kunnen we in willen investeren, maar is niet zuiver van ons eigen handelen afhankelijk. Ook van de weersomstandigheden, de vogels, de grond, de kwaliteit van de zaadjes. Wij kunnen als boeren dus enkel doen wat wij wel begrijpen: ons werk.
Oftewel: schoenmaker, blijf bij uw leest. Wij hoeven niets te doen.

Toos Doos | 15-03-19 | 15:05
▼ 2 antwoorden verborgen

Chapeau Van Rossem. Propaganda-proxy vind ik treffend verwoord.

Rest In Privacy | 15-03-19 | 14:10 | 1

Ditto voor Deugkneuters.

Graaisnaaiert | 15-03-19 | 14:39

Als de geschiedenis iets leert, dan is het wel dat "Om nog maar te zwijgen over dat moeizame migratie en integratie nooit een argument of excuus kunnen of mogen zijn voor gewapend geweld tegen onschuldigen met een andere overtuiging." altijd lijdt tot onlust en geweld.

Cobalt bomb | 15-03-19 | 14:10

Inderdaad.
Reaguursels niet nodig in deze.

Nuchternederland | 15-03-19 | 14:09

Alweer een verwarde man met suikerziekte?

Methylfenidaat | 15-03-19 | 14:09 | 1

Nee, dat met die suikerspiegel die zijn er alleen van islamitische origine.
Dit is een blanke man van het extremistisch rechts en nu zijn ineens alle blanke mannen rechts extremistisch en daarom moeten wereldwijd alle moskeeën beveiligd worden,
en het moet wereldnieuws worden, wat het natuurlijk ook is, want als een moslim een hoop doden maakt onder het genot van zijn geloof, dat is dat niet meer nieuwswaardig.
Nu rollen er BN'ers over elkaar om keihard te deugen richting de islam terwijl andersom
de islamitische gemeenschap het geen reet interesseren als er weer een ploflim onschuldige niet islamitische burgers vermoord.

Halul gebakken | 15-03-19 | 15:14
-weggejorist-
Reden | 15-03-19 | 14:09

blijfkritisch toch?

me | 15-03-19 | 14:09

Wat is een eco fascist ?

Fatwabuster | 15-03-19 | 14:09 | 2

Een groenlinks stemmer?

HaatbaardKnipper | 15-03-19 | 14:14

Yassar Klavar

The2Amendment | 15-03-19 | 15:54

Als de één radicaliseert, doet de vijand dat ook. Vingertjes wijzen lossen we niets mee op. Uiteindelijk zijn er geen onschuldigen.

Suncatcher | 15-03-19 | 14:09 | 3

Helemaal mee eens.

Edgecrusher | 15-03-19 | 14:19

Nou ja die kant gaan we op dus. Binnenkort ratelende kalashnikov op het Binnenhof.

kaasfondue | 15-03-19 | 17:21

@ Suncatcher | 15-03-19 | 14:09: Mij is niets gevraagd. Maakt me dat schuldig?

spinselsinjehoofd | 15-03-19 | 17:43

In ons dorp met 2400 inwoners is vooralsnog alles rustig, buiten de wind en af en toe een bui. Ik pak nog een bakkie leut.

club704 | 15-03-19 | 14:08

Er zijn in en in slechte rechtse mensen.
Dat klopt.
Ik denk ook niet dat dit ontkend wordt.
Maar er zijn ook in en in slechte linkse mensen, in en in slechte moslims, in en in slechte allochtonen.
Laten we dus gewoon stoppen met elkaar mietje noemen en gewoon zo eerlijk mogelijk berichten. En niet selectief shoppen aub.
De wereld is niet zwart-wit. Er zijn geen duidelijk te onderscheiden "goeien en slechten".

Rico Tampeloerus | 15-03-19 | 14:07 | 3
-weggejorist-
frank4444 | 15-03-19 | 14:13
-weggejorist-
frank4444 | 15-03-19 | 14:15

Voor straf eet ik 3 dagen geen kiwi’s. Zeau!

Kapitein Stijlvol | 15-03-19 | 14:07 | 6

@Mr_Natural | 15-03-19 | 14:08:
Goed te beren, kangaroo, niets mis mee. Maar goed, onder de hashtag #IkBenWoest eet ik 3 dagen geen kangaroe. En onder de hasthag #IkDeugMee deel ik dat met de hele wereld.

Graaisnaaiert | 15-03-19 | 14:38

@
Mr_Natural | 15-03-19 | 14:08 |
Echt?
*haalt platypus uit oven*

Rest In Privacy | 15-03-19 | 14:43

Panda’s zijn dan ook veel lekkerder.

The2Amendment | 15-03-19 | 15:53
▼ 3 antwoorden verborgen

Toen in (ik meen in januari) op de Filipijnen een soortgelijk iets gebeurde (maar dan andersom om) waar was toen de verontwaardiging en oproep tot beveiliging van kerken?
Religieuze sneuneuzen heb je altijd al gehad, maar dit riekt naar opportunistische verkiezingsretoriek.

Mellita, domi adsum. | 15-03-19 | 14:07 | 1

Als ik ergens niet vrolijk van wordt is het van Sjors Frohlich.

Cobalt bomb | 15-03-19 | 14:06 | 3

Die heeft het ooit goede en onafhankelijke BNR gesloopt .

ja,diedus! | 15-03-19 | 14:20

Sjors Frohlich is net als de EU: niemand heeft erom gevraagd.

keestelpro | 15-03-19 | 20:29

Er is een 'wij' en een 'zij' maar dat ligt niet aan 'ons,' zeiden wij.

vanBarchum | 15-03-19 | 14:06 | 1

En zij.

marian2???? | 16-03-19 | 05:39

Eens in de zoveel tijd heb je dit soort zieke figuren. In-en in- triest. Ze bereiken het tegendeel van hun doelstellingen, en geven armor aan de tegenpartij.

Rip slachtoffers. en heel veel sterkte voor de nabestaanden.

kotelet | 15-03-19 | 14:05

Bedankt. Prachtig geschreven.

Rest In Privacy | 15-03-19 | 14:05 | 2

Eens. Ik mis alleen de opmerking "dat het niks met de islam heeft te maken".

funkyd | 15-03-19 | 16:28

In plaats van #notmyislam is het nu #notmyrightwingdeathsqaud

Randymars18 | 15-03-19 | 14:05 | 1

How about #NotMyIdiots?

Graaisnaaiert | 15-03-19 | 14:36

Had allemaal niet hoeven gebeuren als we de wereld niet naar onze hand hadden willen zetten.

Willem_Oltmans | 15-03-19 | 14:04 | 5

Inderdaad, als jij nou niet was geboren was de wereld een stuk leuker geweest. Ben je nu blij?

Barre_de_k | 15-03-19 | 14:53

Barre, geldt dat niet voor iedereen?

Willem_Oltmans | 15-03-19 | 15:05

Mijn geboorte was onvermijdelijk en mijn toekomst is glorieus omdat deze wereld voor mij is gemaakt en ik hem naar mijn hand ga zetten, ik ga precies doen wat ik wil doen omdat deze wereld .
en dat is een dag lang vanuit mijn bed shitposten.

Barre_de_k | 15-03-19 | 15:36
▼ 2 antwoorden verborgen

Dank van Rossum. + 1000

MoonBeebe | 15-03-19 | 14:04 | 1

Ja, het is een eenling! Op eenzaam hoog niveau, onze Bart. Onbegrijpelijk dat niet meer mensen dit (willen) zien.

Normpje | 15-03-19 | 14:19

Heeft ie ook iets over het klimaat te melden?

The2Amendment | 15-03-19 | 14:03 | 1

Het politieke klimaat is weer versmalt tot to shoot or to be shot. Ik denk niet dat een heffing of subsidie ons van de naderende armageddon kan redden. Het is dezelfde hersenverwekende sfeer als in de jaren twintig van de vorige eeuw. Lemmingen op zoek naar een klif.

kaasfondue | 15-03-19 | 17:29

vuile zieke hond!

pibasso | 15-03-19 | 14:02 | 3

Nou ja, als je het niet met het stukje eens bent, kom dan met argumenten.

John McClane | 15-03-19 | 14:08

Naar goed gebruik, beginnen we een zin met een Hoofdletter en namen idem dito Hond, behalve necrosis, dat hier op dit forum dan weer niet.

Theo-Pim-Riv | 15-03-19 | 14:16

@Theo-Pim-Riv | 15-03-19 | 14:16:
Vind het zelf ook tof als mensen mijn naam correct uitspreken/tijpen, met kleine c, kleine r. Echter, wanneer dat niet gebeurt, en dat gebeurt vaak, dan blijf ik de rust zelve. Zoals altijd hier feitelijk. Kijk maar; een moslim-topic, iets om stokpaardje te gaan, en er valt hier bij mijn geen onvertogen woord... wat niet door joris' boksbeugel kan/zou kunnen/zou mogen kunnen/zou moeten mogen kunnen.

chicago river | 15-03-19 | 15:27

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland