achtergrond

Geenstijl

Vijf Vragen over Code Geel

De TotaalPaniek in Nederland helder uitgelegd voor de leek

**Wat betekent Code Geel?
**In concreto betekent Code Geel dat ANP een fotograaf naar de Erasmusbrug stuurt voor plaatjes van fietsers in de wind, en dat er op Telegraaf.nl filmpjes van landende vliegtuigen verschijnen. Vinden ze gaaf daar op de Basisweg. KIJK DIE KIST WIEBELEN!!1!. En dan een preroll van een halve minuut voor een filmpje van 8 seconden.

**Hoe vaak hebben we Code Geel in Nederland?
**Geen idee, niet bij te houden. Nog vaker alsdan plofkraken in Amsterdam en beroerde columns van Saskia Noort in het Algemeen Dagblad. Het is al Code Geel als het 2 centimeter sneeuwt of 2 graden vriest. Over een paar jaar geven ze Code Geel af omdat het donker wordt, of licht. Let maar op.

**Is Code Geel totale onzin?
**Ja, eigenlijk wel. Het waait in Nederland, al eeuwen. Soms wat harder, soms wat zachter. Er breken takjes af van bomen, er komt wat schuim op de golven, en in tuinen vallen witte plastic stoelen om, poe hee. Gisteravond was er wat woei te zien op de meteo-kaarten, en dan gaan er bij het staats energietransitie orgaan KNMI alle weeralarmbellen af, want dan kunnen ze weer lekker paniek zaaien om niks, en 's avonds in het NOS Journaal u een schuldgevoel en een warmtepomp aanmeten.

**Stortte die bouwsteiger in elkaar door Code Geel?
**Welnee. Die bouwsteiger was daar gisteravond laat neergezet door Gerrit Hiemstra en Reinier van den Berg, met assistentie van Diana Woei (koffie, broodjes). Gerrit en Reinier hebben leren klussen van Jesse Klaver, dus die steiger ging sowieso om. Had niks met Code Geel te maken.

**Wanneer zijn weeralarmen dan wel nuttig, GeenStijl?
**Alleen als er een wederbericht op GeenStijl verschijnt met "DES DOODS" in de kop. Dan moet u zich even achter de oren krabben en maatregelen nemen. Voor de rest kunt u gewoon doorgaan met uw leven, en u niet gek laten maken door het KNMI.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.