achtergrond

Geenstijl

Slachtofferhulp: 'Internet! Stop eens met kwetsen'

In de eeuw van het slachtoffer is het vandaag Europese Dag van het Slachtoffer. Of het internet even een dag wil zwijgen.

In de slachtofferception van de samenleving dalen we vandaag weer een verdieping verder af. "Slachtofferhulp roept met de bewustwordingscampagne #socialslachtoffer gebruikers van social media op om te stoppen met het posten van kwetsende opmerkingen over slachtoffers en nabestaanden van verkeersongevallen, misdrijven en rampen." Kennelijk komt het niet in die professionele emosponzen op om slachtoffers aan te raden om even uit te loggen als je leed te verwerken hebt. Het is namelijk makkelijker om tegen het hele internet te zeggen dat het niet mag kwetsen, want het is niet dat het internet een plek is waar de ene helft van de gebruikers pathologisch op zoek is naar een reden om gekwetst te zijn om daar de andere helft (die pathologisch bezig is zijn/haar/vreer vrije mening ostentatief en anoniem te uiten) de schuld van te kunnen geven, omdat het je in deze dag & tijd gratis aandacht oplevert in een mediamaalstroom die constant op zoek is naar nieuwe slachtoffers die gekwetste schuldvingers willen wijzen naar anonieme commenttrollen om zichzelf op een fatsoenlijk voetstuk van marmer zacht invoelend empathisch materiaal te kunnen positioneren, om vanaf die verheven positie de kwetsdrek van zich af te voelen glijden door zelfreinigend te verzuchten Hoe Erg Het Toch Allemaal Is, tegenwoordig. 

Er is maar 1 manier om te voorkomen dat we vandaag met zulke beelden geconfronteerd worden en daarom vragen wij van GeenStijl alle gebruikers van het internet om op ingetogen en invoelende wijze rekening te houden met de bewustwordingscampagnehashtag #socialslachtoffer. Score om 08u30: 2 tweets. 0 instatags. Kwetsend.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.