achtergrond

Geenstijl

"Wie 'ieuw' roept, moet bij zichzelf te rade gaan"

Vrouwen, sowieso de beste uitvinding sinds mannen.

En het duurde misschien even, maar dan eindelijk klimmen ze op de barricades tegen het laatste restje patriarchaat. Dat stukje ijsbergsla dat onopgemerkt zo net achter je kies al een week ligt te ontbinden, omdat het door de laatste feministische golf over het hoofd gezien werd. Bahareh Goodarzi en Maaike Muntinga publiceren vandaag een opiniestuk in naoorlogse verzetskrant Het Parool.

"Maar denken we niet stiekem allemaal dat menstruatie onsmakelijk is? We vinden bloedende vulva's goor, onaantrekkelijk, onvrouwelijk." Meid spreek voor jezelf. We vinden het al spannend om de caissière te begroeten en als er dan een keer een meisje is dat ons bestaan lijkt te erkennen nemen we zelfs een strafblad en 5 kinderen van 6 mannen op de koop toe, dus menstruatiebloed is echt het allerlaatste waar je ons over zult horen.

"We dagen iedereen uit maandverband en tampons niet meer te verstoppen, hardop te praten over hun menstruatie en mensen die daar met 'ieeeeeeeew' op reageren te bevragen. We zijn klaar met ons te schamen, te verontschuldigen en te verstoppen. Tijd om het menstruatietaboe voor altijd te doorbreken." Vertel het ze! En we wensen je het allerbeste met de campagne.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.