achtergrond

Geenstijl

Tweede voicemail Essent-medewerker opgedoken

"Ik had net anderhalf uur lang zo’n kutgesprek, met alleen maar van die hoppers."

Kennelijk zitten er wat inbound en outbound stekkers verkeerd om in het switchboard van Essent, want hun callcenter-medewerkers brallen steeds de voicemails van hun klanten vol. Bij het AD dook zo'n bericht op: "Die mensen zijn allemaal kankerlijers. En daarom moet je ze verneuken, er geld uithalen", hoor je een Essent-medewerker onder andere zeggen (audio hierboven). Op zich weet ieder nuchter mens wel dat die belfabriekbots niet uit de hoogste sociale kaste van onze verfijnde samenleving komen, maar dit is wel heel pijnlijk. En GeenStijl heeft dus ook zo'n voicemail ontvangen, óók van Essent. Behalve dat het weinig klantvriendelijk is, suggereert deze dude ook nog eens dat ze niet altijd eerlijk werken bij de energieboer:

Dit was de begeleidende mail "Had net het volgende berichtje op mijn voicemail en die deel ik graag met jullie. Kleine inleiding, maandje geleden overgestapt van Essent naar Eneco, mooi aanbod etc, klonk goed. Werd inmiddels een paar weken gestalked door een nummer waarvan ik dacht dat het Essent zou kunnen zijn. Ik hen zelf terug gebeld om de afrekening af te handelen ook nog gevraagd of ze mij gebeld hadden, nee waren niet de mensen van Essent. Klopt op zich ook want waarschijnlijk zo’n ingehuurd marketeer bedrijf met echte verkoop profs die mij proberen te bellen... Zei ik profs...? 😂"

Lastig te verstaan? Transcript na de breek!

Essent voicemailbericht

(…)

Echt?

Ik had net anderhalf uur lang zo’n kutgesprek, met alleen maar van die hoppers.

EWA NATUURLIJK NIET. Nee ik kan gewoon bellen op mijn campagne want daar staat het verbruik gewoon bij. Ja lekker toch?

Onbekend, je dat mag ook gewoon. Jaaaaaa. Gewoon: wat betalen ze nu, ze gaan bij ons dit betalen. Daaahaaag.

Ik heb een pakje sigaretten voor je gehaald, rot op jongen.

Hmmmm.

Ja weet je wat het is? Die mensen willen allemaal zo graag terug dat ik ze gewoon kan zeggen: “Betaal maar twintig euro meer (…) vinden ze allemaal prima. Ik heb daar geen last van, als die mensen zo graag terug willen boeit het ze echt niet wat ze gaan betalen. Als ze maar gewoon terug kunnen komen bij Essent.”

“Ik heb echt letterlijk alle (…) eerlijk gemaakt, op een na. Gisteren heb ik eentje niet eerlijk gedaan, voor de rest alles. Ja ik had ook eentje echt dik ge(…) maar voor de rest zit ik allemaal plus. Dus. Nou ja prima. Ze meten het toch over een week, dus je kunt best een keert een uitschieter hebben als je de rest… Dan zou ik proberen om even proberen een of twee op nul te krijgen.”

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Vliegvouchers: vvd-minister Van Nieuwenhuizen helpt @KLM bij het ontduiken van de wet

Cash is afgeschaft door corona, vouchers zijn het nieuwe geld. Vouchers voor cancelconcerten, vouchers voor sneuvelfestivals en vouchers voor geannuleerde vluchten. Wat als je geen vouchers wilt? Je hebt recht op je geld, maar de vvd blokkeert de burger.

@Van Rossem | 11-05-20 | 21:00 | 0 reacties

Whaha. Defensie opent klachtenlijn

🎵 lalalala *This is the End van The Doors* lalalala 🎵Dit gesprek kost 70 cent per minuut plus uw gebruikelijke belkosten... 🎵 lalalala 🎵Dit gesprek kan worden opgenomen voor trainingsdoeleinden... 🎵 lalalala 🎵 Er zijn 52 wachtenden voor u... 🎵 TUUT!

@Mosterd | 09-10-18 | 12:38 | 0 reacties

Voicemail! Verhoeven is KLAAR met de politiek

Komt binnen op het stijlloze antwoordapparaat. Een noodkreet. Van Verhoeven - niet die slappe knakker van D66.

@Mosterd | 07-05-18 | 18:00 | 0 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.