Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Achterlijk reli-schuim tekent homohaatmanifest

Haatcitaat uit het handvest van de eigenheilige hoerenzonen

Tering. Dit is een factor 1000 ernstiger alsdan #sorryjohan. En er staan SGP-prominenten tussen. Kom er maar in, minister Van Engelshoven!

Hosmo hebben is geen ziekte, homoháát is een geestelijke afwijking. Die (niet) toevallig ook nog eens bovengemiddeld veel bij 'geestelijken' voor komt, alsof 'geestelijk zijn' op zichzelf een bewijs van mentale ziekte is. Wat NU weer met de gristengekkies? Nou, op dezelfde kille wind waarop de identity politics van de mediale SJW-millennials uit de VS is overgewaaid, is een vertaling van de Nashville-verklaring meegekomen. Dat zijn veertien doodzieke middeleeuwse artikelen waarin homo's & transgenders hun rechten worden ontzegd, of zelfs in hun bestaan worden ontkend. TL;DR: "God hates fags". En daar hebben honderden (!!) Nederlandse predikanten nu ook hun heilige hanenpoot onder gezet. Onder wie naar verluidt ook Kees van der Staaij, de vriendelijke voorman van de SGP achter wiens minzame glimlach toch altijd weer een treurig bekrompen burgermannetje van de levensbeschouwelijke bukkerij schuil blijkt te gaan. Bah bah bah wat een benepenheid, kleinzieligheid, discriminatie en hardvochtige onmenselijkheid weer van de pepermuntsabbelaars. Maar ja, noem je achterlijke ideologie een 'religie' en je lacht de wetten van de rechtsstaat, het liberalisme en de medemenselijkheid gewoon recht in de homovriendelijke smoel uit. Gelukkig zijn wij nog vrij om op dit digitale kleitablet te krassen dat we hopen dat alle ondertekenaars eeuwig branden in hun eigen hel, waarbij ze ook nog eens bij iedere stap die ze daar zetten op een LEGO-blokje trappen.
Instant Factcheck: Van der Staaij staat inderdaad tussen de ondertekenaars (mirror), onder Bart Jan Spruyt. SGP-senaatsfractievoorzitter Van Dijk staat er ook tussen.

Wat je in de islam dan weer niet ziet: tegengeluid

Social

Er zijn ook goeie geloofsgekkies

Social

Maar er is ook verholen instemming

Social

En er zijn wegkijkers natuurlijk

Social

Reaguursels

Inloggen

God houdt van homo's, Allah van kinderen. Gelukkig hebben deze christenen nog gezond verstand, als het aan de linksgekkies ligt gaat ons volk uitsterven.

Wemibono | 07-01-19 | 18:51

Het is de battle of religekkies vs gûttmenschen, Trump vs Nancy Pelosie, verlichters vs kaftbeoordelaars!

Homofilie komt niet van DNA maar van niet volledig uitontwikkelen van het testosteron hormoon.

Alle mannen ontwikkelen zich na de zesde week van de zwangerschap uit een vrouwenlichaam tot man. Het ovarium daalt door de buikwand naar beneden naar het scrotum = de man zijn ballen. De clitoris groeit uit tot een eikel aan een penis. De tieten houden zich gedeisd. Maar daarom heeft een man tepels. Hij ontwikkelt zich uit een vrouwenlichaam. Alle emoties vergroeien tot slechts drie: iets is gaaf, iets is gewoon, iets is klote, met nog eentje voor landskampioen, eentje voor Europacup en de mooiste voor wereldcup.

Ikbeneenzelfbouwer | 07-01-19 | 10:53

Het huwelijk is door de kerk ingevoerd in Nederland vanaf de 13e eeuw. Omdat het anders zo'n zootje was in de gezinnen. Achteraf was niet meer aan te wijzen wie de vader van het kind was. Moeders die aan hun lot werden overgelaten. Veel gezinnen met kinderen van meerdere vaders. Dat was het Derde Geheim van Bernadette, gij zult geen kinderen nemen van meerdere mannen. Één vader per gezin, daar was het huwelijk voor. Om de kindersterfte en kinderverwaarlozing tegen te gaan. En wie buiten het huwelijk een kind kreeg werd verketterd, buitenechtelijk, in hoererie gewonnen. Vrouw, gij zult kuis leven voor het huwelihk, daarna maakt niet uit. Maar daarom die derde boodschap van Heilige Maria aan de geteouwde vrouw, niet stiekem buitwn de deur neuqen en je man ervoor laten opdraaien. Want dat gebeurde natuurlijk juist! En die derde boodschap van Maria moest geheim blijven want hoe durf je als kerk zelfs te denken dat een getrouwde vriuw buiten de deur neuqt!

Daar was het huwelijk voor, om de loslopende man aan het gezin te binden kwa zorgplicht. En in 1550 besluit het Concilie van Trente om het dopen, trouwen en begraven op te schrijven in dikke kerkboeken. Die hadden kracht van wet, niet van de overheid, maar van de kerk. Tot 1811 was een huwelijk pas geldig als je voor de staatskerk was getrouwd. Alle katholieken trouwden dus voor de katholieke en daarna ook nog een keer voor de protestantse kerk. Pas vanaf 1811 wordt de burgerlijke stand ingevoerd en kan je voor de wet trouwen. Een huwelijk is niet gemaakt voor de liefde tussen twee mensen, maar voor de trouw en de zorgplicht voor de kinderen. Alle kinderen van die getrouwde vrouw zijn voortaan van haar echtgenoot. DNA kenden ze nog niet.

En dan krijgt D66 opeens de kans om te zeggen dat huwelijk voor de liefde tussen twee mensen is en die ook mogen trouwen. Dus ook homo en lhbtghqtr . . . Ik heb dat op school nooit meegekregen. Mijn geloof is anders. Ik heb gelukkig vrijheid van geloof in Nederland. Dat is al zo sinds we wonnen van de Spaanse Armada. Alle Inquisitie is fout en moeten we met man en macht bestrijden. Het lot van kinderen moet beschermd blijven! Prima wat homo en transgender doet, ik ben hetero en heb geen trek in hun, maar troywen is voor de zorgplicht van het gezin en niet voor de liefde. Dat hebben vogeltjes ook.

Ikreaguuralzesjaar | 07-01-19 | 09:15 | 3

Nu hebben we bijstandsuitkering maar vroeger had je niks. Je had alleen de kerk en de weeskamer. Weeskinderen werden als houkint ondergebracht bij andere gezinnen. Er was vroeger veel kindersterfte, wel 30% van de kinderen stierf voor hun 5e levensjaar. De enige oplossing die weduwen en weduwnaars hadden was zo snel mogelijk opnieuw trouwen. Daar was het huwelijk voor, de zorgplicht, liefde was bijzaak. Er was weinig bevolking, weduwe en weduwnaar niet meuren, kruip maar bij elkaar.

Ikreaguuralzesjaar | 07-01-19 | 09:29

Dank voor jouw bijdrage. Nooit over nagedacht, maar hier ga ik me zeker in verdiepen!

Libertinowitz | 07-01-19 | 09:40

Ikreaguuralzesjaar | 07-01-19 | 09:15 |
De vraag is uiteraard of het van buitenaf opdringen van zorgplicht de enige manier is. Er heeft zich in onze beschaafde wereld een proces voorgedaan van internalisering van morele regels. Wat in vroeger tijden desnoods met geweld moest worden afgedwongen is vandaag de dag in veel gevallen geworden tot een innerlijk stemmetje dat elke dag roept "zo heb je je te gedragen". Die zorgplicht en dat gevoel van verantwoordelijkheid zijn daarmee onderdeel geworden van wat vandaag als "liefde" wordt begrepen. Beter kun je het niet hebben, een synthese van het één en het ander. Het pijnlijke voor de Kerken is uiteraard dat ze langzaamaan hun grip op de kudde aan het verliezen zijn, dat hun controlerende functie niet of nauwelijks meer nodig is en dat ze daarmee ook hun macht over het volk verloren zijn. Dat is een hard gelag, en je hoort de tanden dan ook knarsen, elke keer als wij het bewijs leveren dat we het zonder God en Bijbel, maar vooral zonder de volksmenners die zich op God en Bijbel beroepen kunnen rooien.
En D66 hebben we al helemáál niet nodig om te weten wat goed is en wat slecht. Dat is een clubje dat lui meelift op de veranderingen en niets maar dan ook niets toe te voegen heeft wat ertoe doet.
Overigens, vogeltjes trouwen niet en hebben verder ook helemaal geen verplichtingen. Ze doen maar wat, die vogeltjes.

Schoorsteenveger | 07-01-19 | 09:58

Het bewijs is geleverd ze zijn net zo gek als moslims. Dit zou een juist moment zijn om sgp cu en cda en denk onmiddellijk te verbieden. Kerk en staat gescheiden en dat is niet voor niks. Geen geïndoctrineerde maloten meer in het kabinet. Regering doe er wat aan. Geloven in je eigen huis en onmiddellijke sloop van kerken synagogen en moskeeën. De enige hoop om ons land mooi te houden

peetjoh | 07-01-19 | 08:44 | 2

Moet je de kerken, synagogen en moskeeën slipen omdat je geen geloof wil in de politiek? Dus niet de partijgebouwen? Dus geen vrijheid van godsdienst?

Twee Jeetjes | 07-01-19 | 09:36

Nee idioot. Heb je nou niks geleerd van de geschiedenis? Die 100 miljoen doden onder Stalin en Mao? Wat jij moet doen is je Marxistische religie als zodanig erkennen en een ander blikveld innemen.

BrokenTipi | 07-01-19 | 12:00

Ik zie het probleem niet. Ik heb geen problemen met homoseksualiteit ma As r ik heb ook geen probleem met het feit dat sommige mensen, uit religieus oogpunt, wel een probleem hebben met homoseksualiteit. Is het tegenwoordig verboden om een afwijkende mening te hebben?

SicSeb | 07-01-19 | 07:45 | 3

ma As r = maar

SicSeb | 07-01-19 | 07:46

T probleem is ook de gelovige groep zij hebben een probleem wat doden tot gevolg kan hebben. Een afwijkende mening kan totdat je door die mening een ander iets aan wil doen dan wordt t gevaarlijk

peetjoh | 07-01-19 | 08:24

Het lijkt mij vooral een probleem als je binnen die groep opgroeit en die gevoelens hebt.

Simon_GS | 07-01-19 | 08:28

Nederland, 21e eeuw, en NOG zitten we in Nederland opgescheept met die Christelijke mafklappers. Ik ben er HELEMAAL klaar mee. Opdonderen met je stenen-tijdperk opvattingen. Maar aan de andere kant: dat is wel 'vrijheid van meningsuiting'. En dat mag hier.

m@rkus | 07-01-19 | 05:44 | 2

Dat is geen vrijheid van meningsuiting. Meer vrijheid van godsdienst. Godsdienst is geen mening meer een geloof

peetjoh | 07-01-19 | 08:26

Een geloof is een mening.

Mr.Crowley | 07-01-19 | 11:47

Eerlijk gezegd begrijp ik niet waarom zovelen hiervan zo over de zeik gaan. Ik ben zelf a-religieus, dus ik zal zelf nooit die stelling innemen en deel hun mening niet, maar zij verklaren officieel het ergens mee te zijn wat al duizenden jaren in hun boek de bijbel staat. Eeuwen lang schijnheilig geweest met het gedogen van homoseksualiteit, zolang het maar stiekem gebeurde en nu nemen zij afstand van alweer een stukje schijnheiligheid. Wat interesseert jou nu wat de kerk vindt van jouw leefstijl? Ze gaan heus geen homo's van gebouwen gooien of aan bomen hangen, zoals dat dagelijks in landen die het geloof van de vrede aanhangen, wel gebeurt. Dit schept ook duidelijkheid naar ons toe. Je weet nu tenminste dat als je homo bent, je niets te zoeken hebt in hun kerk. En als het je dan echt niet lukt om gelukkig te zijn zonder kerk, geloof of religie, begin dan je eigen religie, of bekeer je dan tot een kerk waar je wel welkom bent. Probleem opgelost.

In tweets zag ik ook al GL-politici tekeergaan hiertegen, maar die moeten helemaal hun bek houden, want er komt nooit kritiek uit hun mond als er homo-haat uit islamitische hoek komt, want... oh ja, in o.a. Amsterdam zitten ze ermee gezellig samen in het bestuur.

Flip468 | 07-01-19 | 00:22 | 2

Op t moment dat ze dus de grootste partij zijn ga je echt last krijgen van ze (bijv winkels dicht op zondag) en of ze mensen van een flat gooien motte we even afwachten. De christelijke groep heeft in het verleden bewezen dat moorden gewoon kunnen voor de kerk

peetjoh | 07-01-19 | 08:29

Het huwelijk staat niet in de bijbel, dus daar kunnen de religekkies het niet van hebben. Het huwelijk is iets van de mensen zelf en dan bedoeld voor de zorgplicht voor de gezinnen. Het huwelijk is niet ingevoerd voor de liefde, daar ben je vrij in.

Twee Jeetjes | 07-01-19 | 09:55

Wat vinden de andere geloofspartijen ervan?
CU, CDA en DENK?

kloopindeslootjijook | 07-01-19 | 00:21 | 1

Madeleine van Toorenburg (CDA) heeft op Twitter afstand van de Nashville-verklaring genomen. Voor de rest is het bij mijn weten vooralsnog stil... maar ik vermoed dat de CU, toch de 'liefste' van de christelijke partijen, woorden van soortgelijke strekking zal uitspreken.

de IJsman | 07-01-19 | 00:39

Mevrouw van Engelshoven juicht, kan zij weer lekker progressief twitteren. Als Sigrid Kaag een homohatend land bezoekt dan natuurlijk geen woord maar wel een hoofddoekje om.

Rest In Privacy | 07-01-19 | 00:18

VVD en D’66 spelen weer de verontwaardige ondchuld. Ze delen een regering met homohaters, want ga er gerust vanuit dat de CU er niet veel anders over denkt. En bij het CDA zitten er ook een paar. Kortom, Het kabinet Rutte vind homohaat prima zo lang de partijen maar aan de macht kunnen blijven.

Lafayette | 07-01-19 | 00:08

Het blijven zielige mensen de gelovigen die nog over zijn.

wieowie123 | 06-01-19 | 23:40 | 1

U bedoelt de religieuzen. Iedereen gelooft ergens in. Maar degenen die zich als domme schapen laten indoctrineren door op macht beluste sekteleiders, imams, priesters, dominee's etc.. etc.. ja die zijn net zo zielig als drugsverslaafden ja. Religie is opium voor 't volk.

Flip468 | 06-01-19 | 23:48

Meningen achter de voordeur en ga uit uw bol in het stemhokje.
Lekker rustig.

Go_Vegan2.0 | 06-01-19 | 22:26 | 1

Er mogen geen twee mensen in het stemhokje. Ook niet moeder en kind. Want moeder kan niet vrij stemmen als kind later aan papoie thuis vertelt dat moeders op iemand anders heeft gestwmd dan DENK.

Twee Jeetjes | 07-01-19 | 09:43

Wat mij het meest intrigeert is dat alle gutmenschen nu op hun achterste benen staan, terwijl er nog niet opgeroepen wordt tot geweld. Er wordt alleen gezegd, dat het niet in hun geloof past. Terwijl het in de moslimwereld een stuk verder gaat. Maar dan hoor je ze niet. En ik probeer niks goed te praten, ik observeer alleen het verschil in de reacties.

The_Black_Knight | 06-01-19 | 22:08 | 2

Dat ze dat aangeven, gecombineerd met wat we uit het verleden van die club weten maakt dat mensen die wél dusdanig verlicht zijn dat zowel religie als wat je met wie tussen de lakens uitvreet geen moer meer kan schelen aanslaan op zo'n verklaring. Van de mossels weten we dat ze ook daadwerkelijk tot actie overgaan dus die krijgen de volle laag en van zodra de christelijken weer van dit soort dingen menen te moeten verkondigen krijgen die 'm ook. Mij hoor je in beide gevallen, gutmenschen kunnen de pot op, in het nieuwe jaar zijn zij zooooo 2018.

elfenstein | 06-01-19 | 22:21

Ik vind het wel irritant hoe de NPO en de deugers nu helemaal losgaan op de SGP. Op 3fm de hele ochtend toespraken en liedjes over liefde en elk nieuwsbulletin met die minister die zegt dat we stappen terug in de tijd gaan. Wat een onzin. Een in NL uitgestorven religie voor oude mensen. Heldhaftig hoor om tegen een dood paard te trappen. Doe ook es bij de Islam, npo

Middensteun | 07-01-19 | 10:16

Kan iemand uitleggen waarom pedofilie / necrofilie niet geaccepteerd wordt en homofilie blijkbaar door iedereen wel geaccepteerd moet worden?
Blijkbaar bestaan er wat weeffouten in de evolutie (of is het degeneratie?) waarvan de ene wel en de andere niet toegestaan wordt.
Of is dit het resultaat van doorwerkende verlichting? Vragen, vragen.

Eppo | 06-01-19 | 21:41 | 2

Degeneratie is in volle gang... lees het verhaal “the time machine” op gegeven moment komt de tijdreiziger bij de Elim of Elif of id uit. Dit zijn mensen die in feite leven als vriendelijke zombies. Ik zie steeds meer gelijkenissen. (ik chargeer maar dan toch)

ja-nee-misschien | 06-01-19 | 21:48

Nou, ik denk dat 'wederzijds goedvinden' homosexualiteit sociaal acceptabel maakt als het tussen volwassenen is.

Bestialiteit - Die kip of hamster heeft geen keus.
Pedofilie - Niet bepaald goed voor de ontwikkeling van het kind.
Necrofilie - Ook al merkt ze er niets van is het een onsmakelijk idee als oma opgegraven wordt voor...

StuggeRob | 06-01-19 | 22:11

Bijbelvaste christenen hebben het recht homoseksualiteit als afwijkend en abnormaal te beschouwen. Vrijheid blijheid. En daar blijft het dan ook bij.

Willibald von Klúúúk | 06-01-19 | 21:02 | 1

Heel goed gezegd maar dat snappen maar heel weinig progressieve (min 80% vd stemgerechtigden) mensen. Zo ook Van Rossum... wel door hebben dat de media ons hersenspoeld oa mbt de
Lhtb genderneutrale shit die ons door de strot is geduwd maar als er dan een keer een tegengeluid komt van mensen die nooit en te nimmer met geweld
Of id hun standpunt duidelijk maken, waar ik het zelf niet mee eens ben voor de goede orde, is het internet te klein. Succes ermee geïndoctrineerde stakkers.

ja-nee-misschien | 06-01-19 | 21:44

Het heeft geen zin om met religieus waanzinnigen te discussieren, als het penibel wordt beroepen ze zich op een onbewijsbare, oppermachtige entiteit die niet mee kan praten maar dus wel gequote wordt bij het leven. Tenzij je daar een ander fictieve ome tegenover zet heb je geen schijn van kans. tegenover je zitten twee debaters en eentje daarvan kan je niet zien maar die claimt wel de overmacht.
Einde verhaal. Reli's zijn gemankeerd in hun denken, kunnen ze ook niks aan doen ze zijn zo geprogrammeerd en ze zullen nooit of te nimmer toegeven dat hun verhaal niet klopt. Is hetzelfde als Zwartepiet trouwens, zodra mensen volgestopt zijn in hun jeugd met rare verhaaltjes gaan ze zich daaraan vastklampen tot hun dood.
Ik ben dan ook van mening dat kinderen eigenlijk religievrij opgevoed zouden moeten worden en pas als je volwassen bent kan je besluiten om bij een kerk te gaan, eerder niet. Dit houdt trouwens ook een direct verbod op genitale verminking in, bij ALLE geloven en voor jongetjes en meisjes. Die shit is al veel te lang aan de gang en gaat tegen ALLE regels en goede zeden in.

elfenstein | 06-01-19 | 20:47 | 2

Ik heb zelf mijn hele jeugd op een religieuze school gezeten (Vrijeschool), en ookal had ik het daar erg naar mijn zin: ik ben het met je eens, religie zou eigenlijk niet met de paplepel ingegoyen mogen worden. Onderwijs óver religie daarentegen, vind ik wel degelijk waardevol.

RozemarijnLucassen | 06-01-19 | 22:35

@elfenstein, dan heb jij je eigen geloof ontwikkeld? En je vindt die beter dan die van rekigieuzen?

Twee Jeetjes | 07-01-19 | 10:04

Ach de meeste christenen weten niet eens dat de bijbel gewoon geschreven is door een romein. Gewoon de joodse T N GH een beetje verlengd met een nieuw testamentje om de macht lekker in rome ( vaticaan) te houden en lekker elke week het zakje volstoppen van de paus (ook zon zelfbenoemde jezus) Ze volgen jezus de zoon van jozef en maria en niet de zoon van god maar zij geloven van wel net zoals ze zoveel geloven. Ze geloven zelfs dat ze gelijk hebben ondanks alle bewijzen van niet. Het wordt tijd dat ze gaan bewijzen dat er meer is dan hun hersenspinselsels anders is een totaal verbod op religie de juiste keuze. Onschuldige mensen oplichting is tenslotte verboden

peetjoh | 06-01-19 | 20:08

Dit manifest is wellicht en mogelijk het overeenstemmend vooraf voor latere wetgeving wanneer de sharia wordt ingevoerd in de Europese wetgeving en waarbij iedereen dan wegkijkt hoe homoseksuele en transgenderse medemensen van flatten worden geworpen. Net als in WO 2 (kijk nog even naar homoseksuelen WO 2 op Wikipedia) zijn de meeste Europeanen heel goed als het er echt op aan komt in wegkijken bij misstanden in de toekomst t.o.v. andersgeaarde medemensen. Hoezo is dit dan zomaar een ongevaarkijk regel uit een convenant van alleen maar religieuzen. Het is een religieuze instemming met dezelfde houding van dat andere geloof. Het zou zwaar moeten worden veroordeeld!

Jan, Leiden | 06-01-19 | 19:51

Ah dus dit is die prachtige Joods-Christelijke tradities waar Geert en Thierry het altijd over hebben. Lekker terug naar die goede oude tijd.

Ardbeg | 06-01-19 | 19:46 | 4

Nog altijd beter dan de moslimfanboys met hun progressieve GroenLinks achterban

Rest In Privacy | 06-01-19 | 21:05

Arme Geert en Thierry zien niet in dat het Joodse geloof meer gelijkenissen heeft met de Islam dan met de Christenen.. Zij eten ook kosjer, oftewel halal. Zij voeren ook besnijdenissen uit, mening qua homoseksualiteit gaan zij zelfs een stapje verder dan de islam. Alleen betreft gedeelde samenleving gaan zij in Nederland iets langer mee dan de islam.

staples | 06-01-19 | 22:39

De christelijke groep ziet t ook niet dat ze gewoon een joods geloof volgen wat 1op 1 gelijk is aan koran. Jezus had een baard droeg een jalaba. Joden Moslims Christenen 1 pot nat. De refo groep hoeft alleen nog maar de opdracht te krijgen van de dominee. T wachten is nog ff daarop dan vallen er ook doden

peetjoh | 07-01-19 | 08:20
▼ 1 antwoord verborgen

Kouwe drukte om niks. Als religekkies willen geloven dat het niet in God's plan staat om heaumeaux te zijn, dan hebben ze daar het volste recht toe. Als ze daadwerkelijk van plan waren homo's en lesbienne's rechten te ontnemen was het een ander verhaal geweest, maar ze zeggen alleen dat hun religie niet compatibel is met de moderne tijd. Laat ze lekker.

His Lordship | 06-01-19 | 19:30 | 2

Geef ze de kans en onze hosmobiennes staan te knisperen op het vuur voor je deze tegel uitgelezen hebt. Onderschat ze niet, in het verleden zijn er ontelbaar vele mensen vanwege bekrompen reli's ontzettend naar aan hun eind gekomen. Van de mossels pik ik het niet, die moeten heel snel hun gore bek eens houden met hun kudtgeloofje en dat geld ook voor "onze" christenhhonden, die mogen ook lekker het museum in waar ze thuishoren maar ik wil er eigenlijk helemaal niks meer van horen zover komt al dat bullshit-in-the-sky gedoe me de keel uit.

elfenstein | 06-01-19 | 20:57

Jeetje Elfenstein, iets milder mag wel hoor. Wel een leuke vondst, hosmobiennes. Die houd ik erin.

staat het bier koud? | 06-01-19 | 22:14

Ik snap het probleem niet, wat is de nieuwswaarde?

lirft | 06-01-19 | 18:45

Voormalig gay activist en ondertekenaar van het Amerikaanse manifest: youtu.be/0KbOAXxz77w

ccr316 | 06-01-19 | 18:14

Homofilie is geen ziekte maar een parafilie, dat is heel wat anders. Dat men het sinds 1973 geen parafilie maar mag noemen van de politiek correcte kerk is wat anders: Als morgen iedereen roept dat bomen stiekem roze bladeren hebben wil dat nog niet zeggen dat die blaadjes ook echt roze zíjn.

Neemt verder niet weg dat homo's gewoon homo mogen zijn van mij, ze kunnen er zelf ook niets aan doen. Maar laten we niet net doen alsof homofilie normaal is.

En - de Nashville verklaring gelezen hebbende - ben ik van mening dat iedere rechtgeaarde Christen deze zou moeten onderschrijven. Zelf ben ik overigens niet door de Christenmolenwiek getroffen, dus zegt die verklaring met niet zoveel. Hij is wel een uitdrukking van de standaardleer van de kerk.

Vitaly Chernobyl | 06-01-19 | 17:51 | 8

rukvogel | 06-01-19 | 19:51
Necrofielen, pedofielen en dierensexliefhebbers kunnen er ook niks aan doen, maar mogen het niet praktiseren omdat ze daar slachtoffers mee zouden maken.

RozemarijnLucassen | 06-01-19 | 22:43

RozemarijnLucassen | 06-01-19 | 22:43
Ben wel benieuwd wat jij denkt dat een necrofiel zijn slachtoffer nog kan aandoen? Tenzij ie ze eerst doodt, maar dan ben je geen necrofiel maar gewoon een moordenaar.

staat het bier koud? | 06-01-19 | 22:28
Homo's zijn mensen, zonder meer. Maar 'gewoon' mensen? "Gewoon" mensen reproduceren zichzelf door mensen van 2 geslachten op natuurlijk wijze samen te brengen hetgeen resulteert in een nieuw mensje.

Dus mensen die met respect bejegend dienen te worden... ja. Maar 'gewoon' mensen? Wat mij betreft versta ik daar iets anders onder.

Glennfiddich | 07-01-19 | 12:20

@staat het bier koud?

Dat homosexuelen mensen zijn is onmiskenbaar en dat er genoeg chille homo's zijn waarmee je prima een biertje kunt doen en bitchen over de politiek ook.

Die correlatie is een statistiek die me alleen opviel en waar je verrassend weinig over hoort. Ga zelf maar eens Googlen naar de cijfers van jongens/meisjes slachtoffers van pedofilie en die delen op het percentage homosexuelen. Of er zijn een paar homo's die héél veel jongens lastigvallen of pedo/homo valt vaker samen of al de cijfers die ik tegen ben gekomen zijn scheef.

StuggeRob | 07-01-19 | 18:43
▼ 5 antwoorden verborgen

Best erg dat het niet alleen door de "zware broeders" is ondertekend maar ook door gematigden van de PKN. Zo zie je maar weer dat extremisme niet perse religie-afhankelijk is. Je zou er bijna D66-fanboy van gaan worden. Bijna.

dexter_morgan | 06-01-19 | 17:31

Dit manifest van christenen of van een flat gegooid worden door moslims. Kies maar.

Mart6037 | 06-01-19 | 17:15 | 1

Het een zet de deur open voor de ander

menage | 06-01-19 | 17:58

Vanuit het geloof bezien kun je niet anders zeggen in de 21e eeuw dat homo's onderdeel van de schepping zijn. Het is geen keuze, het geen gekozen gedrag, is het zoals de mensen zijn geboren met identiteit en al.
Dat wil dus zeggen dat deze twitterpreker zich niet kan vinden in hoe God de wereld gemaakt heeft en het zelf beter weet.

kloopindeslootjijook | 06-01-19 | 17:03 | 1

Tja, pedofiel zijn is ook geen keuze. Pedofielen zijn ook onderdeel van de schepping. En sociopaten, die hebben er ook niet voor gekozen. Die zijn ook door God zo gemaakt.

Schoorsteenveger | 06-01-19 | 17:19

De progressieve kerk gaat natuurlijk vol op het orgel bij deze Nashville verklaring, verklaren moslims hetzelfde, dan horen we krekels.

Rest In Privacy | 06-01-19 | 16:54

Ze spelen de religie-kaart om elke discussie de mond te snoeren..
Ze moeten eerst aangeven hoe ze zo zeker weten dat er sprake is van heilige bedoeling. Want bepalen daarmee wel hoe iemand zo moeten leven. Gebaseerd op eigenlijk ... niets.
Weet je niet wat het spelen van de geloofskaart is?
Daniel Dennett :
www.youtube.com/watch?v=_X7_dHA-myI

Daniel Dennett: The main thing we want to talk about is “What should we do? What is the moral course of action to take?” And if that is to be a reasonable discussion, we have to take a few cards off the table.

Bill Moyers: Such as?

Dennett: – The faith card. We have to take the faith card off the table.

Moyers: What do you mean “take the faith card off the table?” I mean, if one is a man of faith one can’t take the gene out.

Dennett: Well, you know, Lucille says you’re wrong. … You don’t know who Lucille is? – She’s a friend of mine. She’s always right. – I can’t play that card in an argument! It’s just rude of me to say “Well, Lucille says you’re wrong.” and you say “Who’s Lucille?” and I say “Friend of mine. Always right.”

kloopindeslootjijook | 06-01-19 | 16:51 | 2

Gebaseerd op eigenlijk ... niets.
dwz
Hoe iemand tot dat geloof is gekomen.

kloopindeslootjijook | 06-01-19 | 17:11

Tot zover de verdediging van de vvmu, de anti-demonisering stellingname en de oproep tot inhoudelijk debat ipv slechtgeinformeerde eenzijdige clichees. Baai.

Rest In Privacy | 06-01-19 | 16:34

De juichhomo's van D66 staan te springen om straks weer zaken te doen met de Nashville SGP mocht de gristelijkliberale coalitie zijn meerderheid verliezen.

Rest In Privacy | 06-01-19 | 16:30

Tsss... tu quoque, v. Rossem? Was ervan overtuigd dat ik Mosterd onderaan zou zien staan. Apart dat de door jullie zo bejubelde Vvmu hier niet meer geldig is?

En ook apart dat vrij seks, met wie dan ook, kennelijk deel moet zijn van je 'identiteit'.

Homo's mogen van jullie wel, maar pedo's niet. Of mensen die met geiten...

Want dat is dan geen identiteit?

Persoonlijk vind ik dat iedereen verantwoordelijk is voor zichzelf. Toch hoop ik dat er niet teveel homo's komen. Ik vind het namelijk behoorlijk ruk dathet aantal geboortes bij de hoofddoekjes nu al stukken grotes dan bij 'ons'. En die verhouding hoeft van mij niet nóg schever?

Teeweetwee | 06-01-19 | 16:19 | 1

homo's en lesbiennes nemen ook kinderen hoor.

devineskye | 06-01-19 | 17:17

Kan mij er niet zo druk om maken. Het zijn dominees van clubjes waar de meeste mensen toch al niet bij willen horen. Bijvoorbeeld om hun vrouwbeeld en betweterigheid te weten wat een Schepper zou willen. Als je de hele tekst leest dan gaat het vooral om de omgang met homosexualiteit in de eigen gelederen. Men sluit deze mensen niet uit en geeft zelfs aan dat er herderlijker mee omgegaan moet worden dan in het verleden het geval was. Voor de rest overtreden de meeste gelovigen vele geboden zoals in de Bijbel verwoordt en maken zich daar blijkbaar veel minder druk om.

Simon_GS | 06-01-19 | 16:18

Jezus zegt: heb je naaste lief als jezelf.

Bolder | 06-01-19 | 16:16 | 2

Klopt, maar niet allemasl tusden de lakens.

Teeweetwee | 06-01-19 | 16:20

Lekker. Ja, Jezus rukte wat af op de verloren uurtjes.

Lorejas | 06-01-19 | 17:23

Het reli-bashen mag weer een keer. Het punt van de verklaring is zeer zeker discutabel te noemen, maar religie als de bron van alle kwaad wegzetten, getuigt van een even grote weg-met-ons mentaliteit als Sargentini met pillen op. Het niet hebben van een religie is even goed een religie, al is het dan in een wat lossere vorm. Het zou prettig zijn als de redactie zich hier eens in zou verdiepen. Dit gaat zo langzamerhand richting Antifa praktijken.

Frau Merkel | 06-01-19 | 16:05 | 2

frau M
Het niet hebben van een religie is even goed een religie, al is het dan in een wat lossere vorm....
-----
Onzin argument.
Er is een significant verschil om iets te geloven wat gebaseerd is op bewijs als een religie wat een geloof is gebaseerd op geen enkel bewijs....

dijkbewaker | 06-01-19 | 17:35

Mensen zonder religie zullen nooit oorlog gaan voeren uit naam van hun god. Er zijn natuurlijk wel 1000 andere redenen maar die heeft de religie ook nog dus religie heeft altijd 1 reden meer voor oorlog. En dat is geen bewezen reden

peetjoh | 07-01-19 | 09:20

GS, de mond vol over "democratie en de vrijheid van meningsuiting" behalve als 't niet in het plaatje past. In het weergeven van andere meningen begint u zelf een beetje op de verfoeide EU te lijken: 'relischuim' of rascist, of nazi.
60% van mijn leven ben ik actief christen en wel in de orthodoxere hoek. Nooit hoor ik haatopmerkingen over homo's. Het afwijzen van een homosexuele relatie is geen haatmanifest maar een verschil van mening, een opvatting die niemand wordt opgelegd en al helemaal niet meer in deze tijd! Iedereen is vrij de kerk uit te rennen als het je niet bevalt. Het artikel zegt meer iets van u dan van ons door direct gierend uit de bocht te vliegen. Voor veel reaguurders is het scheldwoord rascist en nazi verworden tot een geuzennaam omdat deze woorden de achterliggende lading uit hun context trekken en niet dekken. Enfin, voor mij is het scheldwoord 'relischuim' ook verworden tot een geuzennaam.

matrixbluepill | 06-01-19 | 15:47 | 1

Ik lees niet dat GS van der Staaij wil verbieden om zijn mening over homo's te uiten dan wel hem wil beletten dat-ie ergens zijn handtekening onder zet. Maar GS heeft wel een mening over de mening van van der Staaij.
Als je het hartgrondig oneens bent met iemand's standpunt, dan wil dat niet zeggen dat je dat je wilt verbieden dat die ander dat standpunt inneemt. Maar je mag het wel benoemen. Je mag het standpunt van van der Staaij gewoon homohaat noemen bijvoorbeeld.

Schoorsteenveger | 06-01-19 | 17:24

Esther spreekt zich uit tegen 'werkgeversbellen' en is daarmee een 'wegkijker'? Nogal inconsistent - GS heeft net een heel artikel gewijd aan het online werkgeversbellen door Judith Sargentini...

peter82 | 06-01-19 | 15:40

Ikzelf heb totaal niks met het idee van "verklaarde" homoseksualiteit.
Maar ik accepteer en respecteer dat, VAN ALLE TIJDEN, rond de 2% - 5% natuurlijke homoseksualiteit voorkomt. Het is altijd zo geweest.

SaintNick | 06-01-19 | 15:28

twitter.com/zinenzo/status/1081877835... Esther de Hek zit te soppen van de aandacht. Nou Esther bij dezen dan nog wat meer..
Wat een kloothomomel ben ik toch eigenlijk.

Boris die Sauertopf | 06-01-19 | 15:06 | 1

Maar dan wel een lieve kloothommel. Dat dan weer wel.

Frau Merkel | 06-01-19 | 16:01

Ik ben zelf homo (dat had ik al eerder een keer geschreven, geloof ik), maar ik kan hier toch echt niet mee zitten. Ik ben niet geschokt, verontrust, verontwaardigd, boos of angstig hierom. Voor het overgrote deel van de Nederlanders is deze verklaring irrelevant. Ofwel ze zijn ongelovig, ofwel ze behoren tot een kerk waarin het niet uitmaakt dat je homo bent. In de Nederlands-Hervormde Kerk (verreweg de grootste protestantse kerk in Nederland) kunnen homo's gewoon trouwen als ze dat willen. In de katholieke kerk kan dat niet, maar ook daar waait toch echt een andere wind inmiddels. Dat in zeer streng gereformeerde kerken homoseksualiteit wel als zondig wordt gezien, is geen verrassing. Dat weten we al jaren. Het zal ongetwijfeld een enorme tragedie zijn om op te groeien als homo in een streng gereformeerd milieu, dat ontken ik niet. Maar de aanhangers van deze kerken zijn een minuscule groep. Daar komt de bedreiging voor ons niet vandaan. En - last but not least - er is vrijheid van meningsuiting in dit land. Ik zie niet in waarom je niet zou mogen zeggen dat je vindt dat homoseksualiteit een zonde is.

staat het bier koud? | 06-01-19 | 14:58 | 8

Dat is waarschijnlijk zo en ik heb zelf ook alleen maar hele fijne ervaringen met het Christendom gehad.
Voor mijn neefje, die homosexueel is, was het bij mijn lieve en goedbedoelende tante iets verdrietiger. Dat hoeft natuurlijk niet zo te zijn, maar ik heb ook de beklemming wel gezien van opgroeien met het geloof.

letopuwzaak | 06-01-19 | 16:11

staat het bier koud?:
Maar de aanhangers van deze kerken zijn een minuscule groep. Daar komt de bedreiging voor ons niet vandaan.
-----------
Die aanhangers kunnen in dorpen en sommige steden verreweg in de meerderheid zijn waar de sociale controle beklemmend kan zijn als je er buiten valt. Familie en vrienden in je directe omgeving jagen je weg alsof je melaats bent. Zo gaat dat in de zwarte kousen gemeente waar Gods woord bij iedereen is ingestampt en in beton is gegoten... De klok is ergens stil blijven staan voor eeuwig en altijd....

dijkbewaker | 06-01-19 | 17:44

Prima verwoord. De orthodoxe kerk in Nederland is een minderheid. Bij veel progressieve Christenen ( PKN) is een en ander absoluut geen item en staat menig homo op de kansel.

piet keizer | 06-01-19 | 23:42
▼ 5 antwoorden verborgen

Van der Staaij bevindt zich in bedenkelijk gezelschap.

Schoorsteenveger | 06-01-19 | 14:54

In de juiste bijbelvertaling - dus niet de Statenbijbel- staat er dit: God schiep de mens naar God's evenbeeld. Mannelijk en vrouwelijk schiep God hen. En God zegende de mens.

Er staat dus niet dat God mannen en vrouwen schiep, er staat wel dat God mensen schiep met zowel mannelijke als vrouwelijke kenmerken. En dat Zij/Hij zelf ook zo was.

Kalofagas | 06-01-19 | 14:43 | 4

We kunnen elkaar met Bijbelteksten bestoken wat we willen, maar we hebben te accepteren dat daarin zowel vredelievende lezingen zijn (vaak over de mensheid) alswel afkeurende betreffende homosexualiteit.
Dat is een feit waar we niet omheen kunnen.
Het heeft geen zin om te roepen dat de ene tekst boven de ander staat.
We kunnen intussen toch wel concluderen dat deze teksten ruimte laten voor interpretatie.
Ik heb veel aan bijbelstudie gedaan in mijn jeugd, dus ik weet heus waarover ik praat.

Wat ons rest is praten over hoe we hedentendage met elkaar om willen gaan.

Elk ander gesprek heeft geen enkel nut en zal tot geen enkele overeenstemming leiden.

letopuwzaak | 06-01-19 | 14:59

En als er nou eens geen god zou bestaan?

kokenrel | 06-01-19 | 15:47

Reactie op @nerugaer om 14:50: in het Hebreeuws staat er op die plek: ‘zakar en nekeba’ (manlijk en vrouwelijk, de biologische betekenis) schiep Hij hen en niet: ‘isj en isja’ (man en vrouw, de meer 'sociale' betekenis).

Ik geloof zelf in het spaghetti-monster.

Kalofagas | 06-01-19 | 20:30
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
Jesaja | 06-01-19 | 14:41 | 3

De vraag is eigenlijk of je een volksvertegenwoordiger mag zijn als je mensen discrimineert. ('Gelijke gevallen gelijke bahandeling).

Of het wettelijk mogelijk is dat je bij een clup hoort die dit openlijk vindt daar heb ik niet genoeg kennis voor. Zij vinden dit uiteraard op grond van teksten die in de Bijbel zijn terug te vinden.

Dus óf zij dit vinden daar valt in feite niet over te twisten. Of wij dit nu moreel goed of fout vinden. Zij vinden dit en daarmee klaar.
En dat kunnen ze ondertekenen (met welk doel?)

De vraag is meer wat je in de huidige tijd hiermee aan moet.

letopuwzaak | 06-01-19 | 14:36

Bij de Remonstranten zijn homos gewoon welkom. Ook om te trouwen. www.remonstranten.nl/wiki/geloof/homo...
Via via heb ik gehoord dat ze ook bij de Nederlands Hervormden niet zo rigide als bij de SGP zijn.
Niet alle christelijke stromingen zijn zo eng, zo rigide, zo extreem als bij de SGP.

** just saying **

gaffelbaard | 06-01-19 | 14:32

Gelukkig is er met FVD een uitstekend alternatief voor de SGP. Verder hoop ik dat alle deugmeneren en deugmevrouwen die nu los gaan op onze Christenfundi's zich ook eens een keer nadrukkelijk gaan uitspreken tegen de islam. Maar daar is veel meer moed voor nodig en je krijgt er geen deugpunten voor in je deugbubbel.

BlowingBubbles | 06-01-19 | 14:21 | 4

de IJsman, het gaat natuurlijk om het programma, de partijlijn. Er zijn er heel veel van diverse partijen die prima kunnen 'debatteren'. Maar zegt u eens, wie agendeerde het best de deplorabele staat van het materiaal waar onze soldaten mee op pad worden gezonden? Wie heeft ervoor gezorgd dat het verdrag van Marakech niet zomaar eventjes door gedrukt zou worden zonder dat het kiesvee er iets vanaf wist?

BlowingBubbles | 06-01-19 | 14:53

@BlowingBubbles | 06-01-19 | 14:53
wat betreft FvD: vergeet niet: het Oekraine referendum en het aanvechten van de klimaatwaanzin

telelezer | 06-01-19 | 15:08

BlowingBubbles | 06-01-19 | 14:53

Dat defensie niet over deugdelijk materieel beschikte was reeds lange tijd duidelijk en werd uit meerdere hoeken bekritiseerd. Dat achterlijke toneelstukje van Terry tijdens het debat waarin Hennis aftrad (die zich er overigens altijd voor heeft ingezet het budget voor defensie te vergroten, dus in die zin was Terry's stunt nog ongelukkig getimed ook) droeg inhoudelijk niets bij aan het debat en overigens hebben we het FvD toen de rest van de avond niet meer gezien en/of gehoord.

Voor wat betreft de ophef over het Pact van Marrakech heb ik in meerdere bijdragen aangegeven dat ik deze zwaar overtrokken vond, zie dit extract uit een eerdere reactie:

"Dat debat is door Terry aangevraagd omdat hij dit een mooie aanleiding vindt om te blazen. Dat is zijn goed recht en daar is hij parlementariër voor. Helaas voor zijn kiezers ontbeert hij het strategisch inzicht en de wil om werkelijk verandering dan wel aanpassing van het beleid te bewerkstelligen; zie bijvoorbeeld die bij voorbaat kansloze motie van wantrouwen, die hij al had ingediend voordat het inhoudelijk debat überhaupt van start was gegaan.

Dat er in Belgiê een bestuurlijke crisis op handen is vanwege deze intentieverklaring tot nauwere samenwerking tussen staten teneinde migratiestromen beter beheersbaar te maken, zegt vooral iets over de ongeschiktheid van Belgische populisten om een land te bestuderen.

Er zijn diverse reeds bestaande en door Nederland geratificeerde internationale verdragen die aan vluchtelingen rechten toekennen die verder reiken dat deze natte wind van de VN."

de IJsman | 06-01-19 | 15:16
▼ 1 antwoord verborgen

Die verklaring staat op gespannen voet met onze wetgeving die discriminatie verbiedt. Maar die verklaring komt niet uit de lucht vallen, en dat figuren als van der Staaij ondertekend hebben komt óók niet als een verrassing.
Wetgeving sluit gemeenlijk aan op wat een samenleving als geheel als goed en slecht ziet, en moet daarmee in balans zijn. Als het om kwesties als discriminatie gaat kunnen we dus constateren dat er een behoorlijke inbalans is tussen onze seculiere wetten en God's wetten zoals begrepen door clubs als de SGP, een door taboes omgeven inbalans. We wéten allemaal dat er in de Bible Belt een behoorlijke homohaat heerst, maar we doen er maar niks aan, we laten het gewoon dooretteren, want ja, het zijn homohaters met een zeker privilege, het zijn namelijk gelovigen die zich kunnen en willen beroepen op een Heilig Boek. Kort gezegd, wat met de Verlichting is ingezet is nooit afgemaakt, maar we doen alsof dat wél het geval is door de restproblemen met een paar taboes te camoufleren.
Overigens, met die SJW-hype lijkt het omgekeerde zich eveneens te voltrekken. Een hypergevoeligheid voor discriminatie heeft zich van ons meester gemaakt, waardoor bijkans elke vorm van interactie als mogelijke vorm van discriminatie onder het vergrootglas wordt gelegd.
Ik vind eerlijk gezegd een groep die beweert dat de Enig Ware God homofilie verbiedt vele malen bedenkelijker dan de vermeende vooroordelen van een Derksen. Van hem weten we in elk geval dat-ie niet háát.
Overigens, dat zo'n van der Staaij er kennelijk geen moeite mee heeft om zich te affiliëren met van die extreme engnekken uit de VS zegt wel iets over het gemak waarmee lieden die eenzelfde Heilig Boek als criterium nemen elkaar vinden. En dat geeft te denken als het gaat over de vraag of er werkelijk een verschil is tussen gematigd en extreem.

Schoorsteenveger | 06-01-19 | 14:07 | 5

Homohaat of uit een goed hart afkeuren ligt soms dicht bij elkaar.
Mijn neef uit een modern ogend maar wel zeer christelijk gezin heeft ook een enorm verdriet moeten lijden omdat zijn ouders zijn homosexualiteit afkeurden en afvallig bevonden. (Je komt niet in de hemel en dat willen we wel voor jou).
Dat is ontzettend ingewikkeld.

Dit soort praktijken helpen niet de mensheid te brengen naar een punt waarop men begrijpt dat homosexualiteit gewoon 1 op zoveel is in de natuur.
Zo werkt de natuur.
Elk van ons is product en een stuk van die natuur, met al onze verschillen.
Moderne mensen dienen elkaar te beoordelen op gedrag, niet op uiterlijk of sexuele voorkeur (tenzij misdadig).

letopuwzaak | 06-01-19 | 14:43

Op Urk leven genoeg homo's, in alle vrijheid zonder met geweld bejegend of belaagd te worden. Zijn onderdeel van de samenleving. Urk houdt niet van extravagant, dat staat los van homo-zijn.

Letopuwzaak, u heeft het over '1 op zoveel', oftewel aangeboren, versus beoordelen op gedrag, oftewel aangeleerd. Homoseksualiteit is een combinatie van beide en over de verhoudingen van die combinatie is de wetenschap nog in het onzekere. Je moet inderdaad oordelen op gedrag. Niet iets waar iemand niets aan kan doen.

Van Urk | 06-01-19 | 15:09

Gelukkig om te horen dat het in Urk dan zo goed gaat!
Extravagantie is inderdaad gedrag en dat kan men afkeuren.

letopuwzaak | 06-01-19 | 15:45
▼ 2 antwoorden verborgen

Grappig, als deze verklaring van moslims afkomstig was geweest had iedereen hier moord en brand geschreeuwd. Nu het gristenhonden zijn lees ik over het algemeen “laat ze toch”. Deze old skool christenen zijn net zo erg als moslims. De SGP is ook nog steeds tegen vrouwenkiesrecht. Afschaffen die partij!

Cheeky Bastard | 06-01-19 | 14:03 | 2

Tjongejonge wat een haatdragende tegel. Net zo erg als moslims? Wat een kolder. Christenen zijn belastingbetalers. Bidt en werkt. Prima ingevoegd in de werkende cultuur. Oké, ze doen niet mee aan de losgezongen stadse uitwasemingen. Maar waarom zou dat moeten?

Van Urk | 06-01-19 | 14:20

Haatdragend? Ja, dat klopt wel. Naast de prachtige dingen die je opsomt die christenen doen zijn er natuurlijk ook andere dingen te noemen waar de kerk zich mee bezig houdt. Kindermisbruik, corruptie, doofpotten, uitstotingen, homohaat, etc.

Cheeky Bastard | 06-01-19 | 14:47

Deze mensen vonden dit gisteren ook, en eergisteren en 10 jaar terug... Homo's hadden geen centje pijn destijds daardoor - integendeel: In een (Post-)Christelijke samenleving als de Nederlandse, hebben homo's aldaar de geografische jackpot gewonnen. Nergens ter wereld hadden homo's het destijds (~10 jaar terug) zo goed als in NL.

Het enige verschil met gisteren is dat deze mensen nu hebben opgeschreven wat ze vinden.
Alleen daarom moeten we nu met zijn allen in de fik staan?

In de alledaagse praktijk verandert dit niets aan het leven van homo's.

En ja, er zijn zeker wel dingen veranderd voor homo's de afgelopen 10-15 jaar. Tolerantie op straat is hard achteruit gegaan. Maar dat heeft niets te maken met hetgeen er in de bijbel staat.

Noch met wie nou zijn handtekening hieronder heeft gezet.

Rest In Privacy | 06-01-19 | 13:35 | 4

Met hetgeen er in NL aan de hand is, is dit in vergelijking geneuzel over het 13-de cijfer achter de komma.

Te vergelijken met de invloed van de mens op "Climate Change" als hij met de auto naar zijn werk gaat als er een eindje verder op en vulkaan uitbarsting plaatsheeft.

Belangrijkste geboden, voor Christenen, zijn nog steeds Matthew 22:35–40, of zo u wilt, Mark 12:28–34. Met name relevant:
"Thou shalt love thy neighbour as thyself."

Stuur mij maar een kaartje als er door Christenen op straat "Islamitische toestanding" uitbreken. Dat is voor mij dan het moment om mijn hoofd uit mijn aars te halen.

Tot op dat moment:
Stay Calm
Vote Wilders.

Rest In Privacy | 06-01-19 | 13:59

"Alleen daarom moeten we nu met zijn allen in de fik staan?"

Ja, dat was vroegah, door toedoen van dit soort gelovigen, die jou op de brandstapel verbrandden als jij iets anders vond dan die vrome schijnheiligen op grond van hun "geopenbaarde waarheid" vonden dat jij vinden mocht.

Die tijden zijn gelukkig voorbij, maar dat wil niet zeggen dat ze ooit niet weer zouden kunnen herleven. In Iran maken de moslims de dienst uit en daar bungelen homo's aan hijskranen omdat ze homo zijn/waren.

Als mensen aardigheid hebben in religie en vrijdag of zaterdag of zondag fijn met allen leuke, toffe rituelen gaan beleven in hun diverse clubhuizen, prima, mijn zegen hebben ze, maar ze moeten niet de dienst willen uitmaken voor anderen, en hun leefregeltjes willen opdringen aan andersdenkenden.

Dr_Johnson | 06-01-19 | 14:13

Yep, dat bedoelde ik met:
"Stuur mij maar een kaartje als er door Christenen op straat "Islamitische toestanden" uitbreken. Dat is voor mij dan het moment om mijn hoofd uit mijn aars te halen."

Het is goed om in het achterhoofd te houden:
Wat u beschrijft, gebeurde in de geschiedenis alleen op die momenten dat de Kerk en Staat verstrengeld waren. Op die momenten had de Kerk namelijk de wet ter beschikking om Zonden te bestraffen. (De criminalisering van de zonde.) Dat is geen goed idee. Vinden Christenen over het algemeen zelf ook, overigens.

En de kans dat we dat weer gaan zien gebeuren - dat de Kerk wetten gaat schrijven - is toch wel erg klein, moet ik zeggen. Tot die tijd, wanneer de kerk zich niet met wetgeving bezighoudt en gewoon het Christendom blijft verkondigen, kom je altijd terug bij Jezus' eigen woorden in de passage Matthew 22:35-40.

En dan gaat het prima voor elkaar komen, zoals dat al meer dan 100 jaar goed gaat.

Rest In Privacy | 06-01-19 | 14:42
▼ 1 antwoord verborgen

lol @ legoblokje. Dat doet inderdaad nog zeerder dan een hellevlam.

obominotie | 06-01-19 | 13:29

Hoor je elke dag in bijna alle moskeen, links = muisstil hierover.
Christengekkie zeggen exact hetzelfde, links = Schande, heibel!, blablabla
Pas als christengekkies met een vrachtwagen een meute platrijden zal links net zoals bij de andere religekkies zwijgen, uit angst....

ZwarteDag | 06-01-19 | 13:25

Het probleem van een religie is dat de aanhangers van een religie vinden dat hun regels voor iedereen moeten gelden. Terwijl zij eigenlijk in een hoekje van de kamer moeten gaan zitten, bescheiden zwijgend en doordrongen van hun onvolmaaktheid.

BrabantsVerzet | 06-01-19 | 13:23 | 5

@ nerugaer
Kunt u mij eens in het kort uitleggen wie de opdringer van homo is?
Dan krijg ik mogelijk meer inzicht in deze materie.
Dank u bij voorbaat.

F. Jacobse | 06-01-19 | 13:35

@jacobse: bijna de gehele linkse media, entertainment industrie, links liberaal onderwijs, D66, Groenlinks, PvdA etc., gutmenschen met vrije seksuele moraal, snowflakes, antifa tuig, feministen etc. En niet te vergeten de hosmo reaguurders.

nerugaer | 06-01-19 | 14:58

@ nerugaer
Dank voor uw duiding, lijkt mij alsof heel Nederland er achter zit. Is dat niet wat veel?

F. Jacobse | 06-01-19 | 22:03
▼ 2 antwoorden verborgen

Keek even door die lijst met ondertekenaars: veel dominees van de Hersteld Hervormde Kerk. Wanneer je dominee in die kerk bent, en je handtekening ontbreekt op deze lijst, dan is dat reeds 'opvallend'. Zo begint het onzalige gedoe met verdachtmakingen en het kloppen op de borst: "De Farizeer, staande, bad dit bij zichzelven: O God! ik dank U, dat ik niet ben gelijk de anderen mensen, rovers, onrechtvaardigen, overspelers; of ook gelijk deze tollenaar." Stel nu even een overspeler voor, die niet bij een 'vreemde' vrouw maar bij een 'vreemde' man naar binnen springt. Is dat onmogelijk om 'overspeler' zo te verstaan? Maar wat willen die Nashvillers nu aan de klok hangen? Juist: O God! ik dank U, dat ik niet ben gelijk de anderen... De Verlichting kwam in zwang met "Vrijheid, Gelijkheid en Broederschap". Het tekenen van de Nashville verklaring staat gelijk aan het doorstrepen van Vrijheid, Gelijkheid en Broederschap.

Eeuwig..Op..Vakantie | 06-01-19 | 13:16
-weggejorist-
postmodernismisdead | 06-01-19 | 13:09 | 1

Jah, dit is nog even een reminder dat qua achterlijkheid
het gristendom niet zo heel ver af staat van het allah-isme.
Deze potentiele criminelen moeten dus ook goed in de gaten gehouden worden.

hotmint | 06-01-19 | 13:03 | 2

Het verschil is dat er steeds Minder-MInder-Minder gristenen in NL zijn maar dat er steeds Meer-Meer-Meer moezzzliems ons land elk jaar met honderdduizenden tegelijk binnenkomen

telelezer | 06-01-19 | 13:27

Onze eigen christenislamisme! Kunnen we er nog wel bijhebben. Niet.
Je kunt er op losgaan. Minder gevaarlijk. Dat scheelt!

Rest In Privacy | 06-01-19 | 15:07

Ik keur het homo huwelijk ook af, so what? Dat is toch je eigen mening? Waarom zijn er toch altijd mensen die gewoon niet anderen met een andere mening met rust kunnen laten. Al gaan ze met paarse hoeden met gele stippen lopen, het zal me geen flikker boeien. Andersom kan men niet.

bicycle | 06-01-19 | 13:02 | 3

De SGP laat niet met rust. De SGP oefent gewapend met deze "eigen meningen" politieke macht uit. De SGP heeft tot voor kort ook gewoon geweigerd om binnen de eigen partij vrouwen het passief kiesrecht te ontzeggen en kwam daar gewoon mee weg. Een schande als je het mij vraagt.

Schoorsteenveger | 06-01-19 | 14:14

De SGP is het toonbeeld van wil opleggen. Bij voldoende mandaat zouden zij zonder problemen er een aantal wetswijzigingen doorheen jassen.
Daar gaat uw theorie 'boeien, dat is mijn mening en die mag ik hebben'.

letopuwzaak | 06-01-19 | 15:52

De SGP heeft ook wel degelijk een punt, alleen de meeste mensen zijn te dom om in te zien dat ze hetzelfde doen qua achter waarden staan en daarmee zaken uit te sluiten. Het proces dat je veroordeelt doe je zelf aan mee. Met dat verschil dat je het zelf niet door hebt en niet wilt onderkennen.

De domme mens die Zichzelf slim acht. Er zijn er meer dan je denkt. Je zou alleen nooit denken dat jij dat bent.

Als je niet in staat bent het bewustzijn een plek te geven, hoe kun je dan de geestelijke wereld begrijpen? De informatie dat DNA is voor de materialistische wereld komt overduidelijk uit bewustzijn voort, waar informatie plaatsvindt. Zo dom dat je God kunt afwijzen met dat gegeven.

BrokenTipi | 07-01-19 | 13:45

Ik heb niets met enige religie. Een religie dwingt mensen tot een gedrag en gedachtengang door anderen. Voor mij mag iedereen hetero of homo/lesbo zijn,
Heb ik geen probleem mee, zolang een homo of lesbo zich als belangrijk opdringt, want "anders".
Maar ik blijf het onnatuurlijk vinden als homo's en lesbo kinderen mogen adopteren. Ik vind dat die kinderen dan in een onnatuurlijk situatie opgroeien.
Ik heb wel ernstig bezwaar tegen het ombouwen van man naar vrouw of andersom. Wie dat wil heeft geen dokter nodig maar een psychiater.

mickey99999 | 06-01-19 | 13:01 | 5

Je mag dan wel niets met religie hebben, je denkbeelden zijn wel EXACT hetzelfde....

ZwarteDag | 06-01-19 | 13:29

@Joris Beltsin, "Er zijn allerlei aandoeningen mogelijk bij een geboorte. Zo kan het ook voorkomen dat niet alle geslachtskenmerken netjes opgelijnd liggen."

Dit zijn zeer zeldzame aandoeningen en zijn niet in verhouding ten op zichtte van het aantal personen die een geslachtsoperatie ondergaat.
Ik ben het met u eens dat Biologie niet te ontkennen valt en dat de mensheid al minstens 2000 jaar te maken heeft met Homofilie en transseksuele gevoelens.

Mickey heeft overigens gelijk met zijn bezwaar tegen het opvoeden van kinderen door homoseksuele ouders. Kinderen groeien aantoonbaar op tot stabielere mensen binnen een conservatieve gezinssamenstelling. Voor Homo's en Lesbie's geen leuk gegeven maar wel de waarheid. Hiermee zeg ik dus niet dat Homo's kinderen niet kunnen opvoeden. Maar dat het -gekeken over het hele spectrum- niet wenselijk is.

WijnVlekWrijver | 06-01-19 | 13:42

Zelfbeeldvervormingen stonden vroeger onder de DSM. Je hebt aan actiegroepen te danken dat wetenschap opzij wordt gezet. Psychologie is dan ook geen echte wetenschap, maar meer een common sense trial and error dingetje. Er gaat juist heel veel mis in de sociale studies.

BrokenTipi | 07-01-19 | 14:15
▼ 2 antwoorden verborgen

Het vreemde is dat homosexualiteit een dna-kwestie is, en erfelijk bovendien. We zien homoseksualiteit dan ook in de natuur, bij andere soorten, terug. Vreemd om dat heden ten dage nog te negeren. Genderidentiteit lijkt me een ander verhaal, je geslacht wordt bepaald door chromosomen, voor zover mij bekend. Je kunt je van alles voelen en vinden, maar je bet wat je chromosomen bepalen. Of zie ik dat verkeerd?

Hommel | 06-01-19 | 13:00 | 7

Hommel | 06-01-19 | 13:00 | Hommel, u ziet het redelijk goed. Op de televisie lieten ze een keertje een aantal dames aan het woord met "androgeen ongevoeligheids syndroom" ( www.erfelijkheid.nl/ziektes/androgeen... ), wel volledig XY maar in de praktijk toch (deels) vrouw. Verder heb ik van een goeroe/expert vernoemen dat het ook voor kan komen dat als iemand een ander geslacht had in een vorig leven, en zich te veel herinnerd van dat vorige leven, dit invloed kan hebben op de seksuele oriëntatie.

Wladimir 1928 | 06-01-19 | 13:46

@Hommel, u heeft weer niet opgelet bij de lez over sexuele voorlichting! Homofile kan niet in het DNA zitten en doorgegeven worden aan de volgende generaties, want sinds wanneer maken homofielen kinderen? Dus homofilie kan niet in het DNA zitten en het kont ook niet door de opvoeding! Jij hebt nog niet door waarom mannen tepels hebben. In de eerste zes weken van de zwangerschap zijn de foetus van jongen en meisje gelijk. Dan komt het testosteronhormoon vrij. Wie XX heeft doet niks, wie XY heeft vergroeit van meisje naar jongen envgender "op man" keert om naar "op vrouw". Geen testosteron? Dan alle XY ook meisje! Gebrekkig testosteron? 20% van gender "op man" keert niet om maar blijft "op man". Daarom in elke generatie homofielen en ook bi, dus niet door DNA! Lesbo komt van iets anders dan testosteron en is minder dan die 20%.

Twee Jeetjes | 07-01-19 | 10:32

Twee Jeetjes | 07-01-19 | 10:32 Daar vergis je je deerlijk in. https://www.youtube.com/watch?v=IDmQns78FR8

Hommel | 07-01-19 | 11:49
▼ 4 antwoorden verborgen

Waarom willen zoveel mensen zich altijd bemoeien met anderen? CRISPR-cas9 dat bemoei-gen toch weg. (Verplicht, dat wel! :))

bierrr | 06-01-19 | 12:53 | 1

Aageboren?

HogeNood | 06-01-19 | 13:09

Natuurlijk staat een hele trits SGP-ers eronder. De onderbouwing met bijbel versen staat er gewoon bij, namelijk.

Neemt u nou, bijvoorbeeld:

Genesis 1:27-28 (King James version):
So God created man in his [own] image, in the image of God created he him; male and female created he them. And God blessed them, and God said unto them, Be fruitful , and multiply , and replenish the earth, and subdue it

Simpel toch: man en vrouw, en hun God gegeven opdracht is "gaat heen en vermenigvuldigd u".

En in het aanghaalde Artikel 7 staat:
WIJ ONTKENNEN dat het in overeenstemming met deze heilige bedoelingen is wanneer mensen zichzelf bewust willen zien en positioneren als personen met een homoseksuele of transgenderidentiteit.

Slam Dunk, lijkt me.

U kunt bij God gaan klagen, beste v Rossem :-)
Of een nieuwe periode van boek verbrandingen inluiden, natuurlijk.

Rest In Privacy | 06-01-19 | 12:52 | 3

Ja en de aarde is plat, de zon draait om de aarde, het heelal en alles is in zes dagen geschapen door God.
De man is het hoofd der vrouw...
Ik kan nog even doorgaan ....

Analia von Solmsch | 06-01-19 | 13:27

Ik heb ook een paar artikelen ter onderbouwing, die uit het 1001 sprookjesboek. Aangezien het in het sprookjesboek staat is het dus waar! Hier kan niet over getwijfeld worden!

ZwarteDag | 06-01-19 | 13:35

God bestaat niet.

Van Rossem | 06-01-19 | 13:45

De bijbel en de koran lijken beide door geesteszieke mensen te zijn geschreven voor een geesteszieke massa volgers. Enge sektes...

Injegezicht | 06-01-19 | 12:46 | 4

@BrokenTipi | 06-01-19 | 12:53

Robert Sapolsky: Religion is a mental illness:
youtu.be/mJM5mipwebw

bierrr | 06-01-19 | 13:02

BrokenTipi | 06-01-19 | 12:53 Ah. Jij hebt de wijsheid in pacht. Ik lees dat echt wel tussen je regeltjes door hoor. Het eeuwige gelijk. Het eeuwige betweten. De Kaftveroordeler. Pannekoek pur sang.

Lorejas | 06-01-19 | 13:08

Religie in het algemeen dankt zijn bestaan aan een tijd dat mensen nog niet zo ver ontwikkeld waren maar al wel in de gaten hadden dat het leven eindig is, en dat was eng. Religie boodt hier een bepaalde houvast om dat fenomeen minder eng te maken en tegelijk ook een code die mensen met het oog op het einde, een vreedzamer en minder egoïstisch gedrag afdwingt. Het maakte de wereld een betere plek om in te leven want in principe zijn wij beesten die elkaar om het minste of geringste afmaken. Tot zover zijn alle religies gelijk. Christendom heeft een soortgelijke gewelddadige geschiedenis als de Islam maar hier hebben wij een verlichting doorgemaakt. Daar zit momenteel het grote verschil in en zorgt ervoor dat Islam geen plaats heeft in een ontwikkelde cultuur, het morrelt aan de progressie die wij als cultuur hebben doorgemaakt. Verder is groepsstrijden een natuurlijk fenomeen wat je al ziet bij alle soorten wedstrijden tussen bijvoorbeeld verschillende gemeenten. Daar komt dus de strijd tussen religies vandaan. De Islam neemt hierin met geweld het absolute voortouw. Dat is de reden dat Islam nergens past behalve in het Midden-Oosten. Het is hun cultuur, have fun with it there. Maar hier luisteren naar een Christelijke groep die dit soort achterhaalde retoriek als in het artikel is net zo idioot als luisteren naar die booslims. Islam is erger dan Christendom maar beide zijn achterhaald en passen niet bij deze tijd van de wereld!

Nemo_Tenetur | 06-01-19 | 13:15
▼ 1 antwoord verborgen

Vrijheid van meningsuiting ook als het je niet bevalt. Je hoeft er toch geen lid van te worden? Als je je gaat opwinden over alles wat je niet bevalt kun je daar een blog mee vullen! Het boek Leviticus is al meer dan 2000 jaar oud dus wat is hier het nieuws, dat christenen zich door de Bijbelteksten laten leiden?

AlexanderVissers | 06-01-19 | 12:44 | 1
-weggejorist en opgerot-
mr. exp. | 06-01-19 | 13:28

Die religekkies hebben zelf geen bestaansrecht en moeten hun bakkes houden... Gelukkig zijn het er nog maar een paar. Homo's etc. hebben gewoon dezelfde rechten (en plichten) als heteroseksuelen. Echter ben ik wel van mening dat het fenomeen niet is hoe de natuur het in gedachte had anders had in een homo of lesbo stel de ene partner, de andere op een natuurlijke manier kunnen bevruchten. Dit neemt natuurlijk niet weg dat het zoals ons allemaal, ook mensen zijn die het recht moeten kunnen uitoefenen om te trouwen, kinderen te krijgen (op wat voor manier dan ook) en erkenning van hun bestaan krijgen in de ruimste zin van het woord. De religekkies moeten eerst hun eigen dochters eens goed beteugelen voordat ze met het vingertje wijzen naar andere "lifestyle keuzes" want iedereen weet dat die jonge meiden die verplicht worden op zondagochtend naar de kerk te gaan, op alle andere dagen de grootste en meest freaky sletjes zijn die er rondlopen....

Nemo_Tenetur | 06-01-19 | 12:42 | 2

""iedereen weet dat die jonge meiden die verplicht worden op zondagochtend naar de kerk te gaan, op alle andere dagen de grootste en meest freaky sletjes zijn die er rondlopen....""
@ Nemo_Tenetu
Inderdaad: ik, als "ongelovige hond" had het enorme geluk om (lang geleden) als 19-jarige zo'n prachtig 17-jarig roodharig Pinkstergemeenschap "freaky sletje" te mogen "daten" Inderdaad meer dan zeer gewillig en sexy. Ik denk er nog vaak aan terug. Als tegenprestatie moest ik dan wel op zondagen mee naar hun kerk

telelezer | 06-01-19 | 12:57

homo of lesbo, die een kinderwens hebben en dan als pleegouders verder willen vind ik een brug te ver.

mente aperta | 06-01-19 | 13:11

Geinig hoeveel de radicale islam en het radicale christendom gemeen hebben...
Maar is dit dan ook islamisering?

Mocro070 | 06-01-19 | 12:41 | 5

Koran: allah is de heerser van de wereld, the best deceiver. Bijbel: Satan is de heerser van de wereld, vader van de leugen. Koran: je mag liegen, doden en bidden naar een steen. Bijbel: dat zijn 3 van de 10 geboden overtreden. Openbaringen spreekt zelfs over een valse profeet en de eindtijdverhalen staan zo tegenover elkaar dat ze het over bijna hetzelfde hebben, alleen je raadt het al: islam is de boosdoener. En het belangrijkste van allemaal: de betrouwbaarheid van de geschriften en de inhoud: de enige redding is geloof in Jezus wordt in de Koran onderuit gehaald. Ondanks de getuigen rondom de kruisiging, wederopstanding en feiten rondom doodsbevestiging.

Het wordt zo onderhand een lachertje. Mensen die jouw mening erop nahouden. Kip zonder kop. Bel horen luiden, maar klepel...

Nee hoor, ze hebben zoveel gemeen.

BrokenTipi | 06-01-19 | 13:36

Nee. 2 belangrijke verschillen:
1. Dit betreft inderdaad radicale christenen maar het is een doorsnee opvatting onder moslims
2. Deze mensen handelen niet obv deze overtuiging, in tegenstelling tot vele moslim landen

Gen. Maximus | 06-01-19 | 14:31

nerugaer Hier scharen de christenen zich toch duidelijk achter de moslims. Meer dan kwalijk. Dit ondertekenen en niet veroordelen hoe moslims homofielen behandelen. Vinden het blijkbaar wel best. Ze zijn minder gevaarlijk maar even afstotelijk dom!

Rest In Privacy | 06-01-19 | 15:25
▼ 2 antwoorden verborgen

God zit op een wolkje en deelt uit. Aan die familie geeft hij een jongetje, aan deze een meisje.
God is almachtig, God is alom aanwezig. God is alziend.
Hoe komt het dan dat hij toch jongetjes en meisjes uitdeelt die van dezelfde sexe houden. Een foutje van God?
In God geloven. Het doet me altijd denken aan een moslimkennis van me. Tijdens de ramadan, de onthoudingsperiode, viel hij flauw. Geen water, geen vocht, geen eten. Drink toch wat, zei ik, toen hij weer bijkwam. De ogen begonnen te draaien. Hij keek in alle hoeken en gaten of hij zijn god kon vinden. Zijn god die hem zou straffen alleen al bij het aanhoren van deze zondige woorden. Hij was bang. Hij wist niet waarnaar hij op zoek was. Maar die god, die big brother, moest ergens naar hem staan te kijken. Wachtend om hem te veroordelen.
Er bestaan lieve mensen, nare mensen, vervelende mensen, mensen zonder geweten. Allen door God geschapen. Er bestaan ook homo’s. Eveneens door God geschapen. Wat heeft God verkeerd gedaan? Vertel het me. Had hij beter minder homo’s kunnen scheppen en meer hetero-moordenaars? Meer mensen zonder geweten? Meer pedo’s? Meer huichelaars? Meer mensen die het hun gegeven vaderland in de uitverkoop zetten? Meer mensen die niet om hun eigen tradities geven? Meer mensen die hun medemensen verkopen, verraden, neerknuppelen, wetten gebruiken voor hun eigen doeleinden? Meer mensen die denken god op aarde te zijn. Meer mensen die geloven in de geldgod. Meer mensen die denken beter te zijn, meer rechten te hebben dan anderen. Meer mensen die soortgenoten uitsluiten? Veroordelen om wat ze zijn? Meer van dat soort mensen?
De god die de ondertekenaars aanhangen is niet mijn God. Ook al ben ik Christen, de SGP en andere christenen tekenen niet in mijn naam. Zij denken God te kennen en kennen slechts een god. Eén van de vele godjes die de aarde rijk is.

onnosel | 06-01-19 | 12:40 | 3

Je doet je naam eer aan. God deelt geen homoseksualiteit uit. Heeft alles te maken met de zondeval. Maar jij geeft God graag de schuld. Snap ik.

nerugaer | 06-01-19 | 12:49

"Je doet je naam eer aan. God deelt geen homoseksualiteit uit. Heeft alles te maken met de zondeval. Maar jij geeft God graag de schuld. Snap ik.
nerugaer | 06-01-19 | 12:49 |"

Kan God geen kernwapen op die "zondeval" afschieten? Voor de rest: "gaap!!".

HogeNood | 06-01-19 | 13:04

@hogenood: jij wil graag dat God geen vrije wil had gegeven en daardoor ook geen liefde.

nerugaer | 06-01-19 | 13:31

Even wat achtergrondinfo van de andere zijde van de grote plas. In de VS is het met name in 'evangelische kringen' gebruikelijk om zich in het openbaar uit te spreken tegen homo / lesbo enz. enz. Dit kenmerkt hun 'evangelisch' zijn in politieke zin. Maar let op: juist onder degenen die het hardst fulmineren tegen homo / lesbo enz. enz. blijken zich weer vele homoseksuelen te bevinden. De schandalen van ultra anti-homo dominees die in een mannenWC met een voetje begonnen te paaien naar een naburig honk zijn niet meer te tellen. Dus zullen in verloop van de tijd bij de Nashville-verklaring ondertekenaars ook onthullingen naar buiten komen. Dat terwijl die Nashville verklaring juist de bedoeling heeft om de scheidslijn tussen straight en gay lijnrecht te trekken. Maar in werkelijkheid bibbert en bubbelt die lijn alle kanten op. Wanneer de Nashville-verklaring ondertekenaars met hun stemverklaring willen uitdrukken dat ze betrouwbaar d.w.z. straight zijn, dan kunnen ze zich beter linea recta bekennen tot de islam. Maar ook in de islam is straight soms niet straight.

Eeuwig..Op..Vakantie | 06-01-19 | 12:37

Vroeger wisten we niet eens dat er homo's bestonden, en veel homo's gingen onder sociale druk toch trouwen, met vele ongelukkige huwelijken tot gevolg. En voor zover homoseksualiteit erfelijk is aangelegd werd nog verder gefokt ook. De beste situatie deed zich denk ik voor van ongeveer 1975-2000: homoseksuelen konden probleemloos samen wonen maar gelukkig geen kinderen adopteren. Met de introductie van het homohuwelijk in 2001 en zelfs het adopteren van kinderen door homoseksuelen, en het draagmoeders inhuren door homoseksuele mannen, is men naar mijn mening volledig doorgeslagen. Ik ben (in tegenstelling tot betrokken geestelijken en sommige reaguurders) voor de nuance, voor de gulden middenweg.

Wladimir 1928 | 06-01-19 | 12:34 | 2

Bejaarde die ook wat roept, de jaren 70 waren perfect blablabla... Opa gaat gelukkig binnenkort dood.

ZwarteDag | 06-01-19 | 13:49

ZwarteDag | 06-01-19 | 13:49 U laat met uw wens in ieder geval geen onduidelijkheid bestaan over uw niveau, waarvoor dank.

Wladimir 1928 | 06-01-19 | 18:53

Want GS is de enige die politiek incorrect mag zijn? Dit mogen deze mensen gewoon geloven voor zichzelf. Er is pas een probleem als ze andere mensen onrechtmatig gaan behandelen maar dat staat nergens in het manifest. Ik geloof dat linkse mensen hartstikke mesjoche zijn, maar ik behandel ze in het dagelijks leven met net zoveel respect als ieder ander. Dat geldt hoop ik aan voor alle reaguurders. Maar dat wil niet zeggen dat jullie me kunnen opdringen te geloven dat linkse mensen net zoveel gezond verstand hebben als andere mensen.
Op dezelfde manier mogen deze mensen een idee hebben over hoe homoseksualiteit binnen hun geloof moet worden gezien. En daar sluiten ze binnen hun geloof mensen mee uit, maar geloof maar dat ik binnen het geloof van GroenLinks ook word uitgesloten en daar heeft (terecht) niemand een probleem mee.

Tisnietanders | 06-01-19 | 12:30
-weggejorist-
prakkezeerder | 06-01-19 | 12:18

Er zijn nogal wat reacties van: christenen mogen hun ding doen en Homo's ook.
Alsof er 2 partijen zijn die los van elkaar samenleven.
In de praktijk is dit niet houdbaar omdat er een behoorlijk vast percentage homo's tussen de hetero's worden geboren. Dit geld ook voor christenen.
Homo's worden net zoveel in christenfamilies geboren als bij ongelovigen.
Dan speelt er zich in veel gevallen een familiedrama af waar het homo kind afgewezen wordt alsof het een keus is. Een tragisch jij bent mijn kind niet of je moet het weerzinwekkende homo willen zijn los laten...... Dat is de reden waarom homo kinderen in de kast blijven zitten totdat het niet meer houdbaar is en de familie ontvlucht wordt. Letterlijk dan wel figuurlijk, met alle erbij horende tragedies..... Het gaat om de verzonnen heilig verklaarde homofobe god wat de bron is van homo discriminatie..... overal ter wereld. De straf om openlijk homo te zijn is verschillend en soms geld de doodstraf..... Maar ook in Nederland is de afkeer en het afwijzen van homo's vooral in de eigen gelederen een straf die met de kennis van nu allang tot het verleden zou moeten horen....

dijkbewaker | 06-01-19 | 12:17 | 3

Er zijn echter mensen die zich jarenlang om verschillende redenen door de maatschappij voelen uitgesloten. Oppervlakkigheid ervaren of hun geluk niet kunnen vinden, ondanks alle vrijheid die zij hebben meegekregen.
Sommigen vinden binnen een religie juist wel die geborgenheid. Waaronder homo's.
Uw eerste zin geeft daarom hoop. Het zijn geen twee partijen die los van elkaar leven. De nuance is echter vele malen groter.

LinkeLotje | 06-01-19 | 12:30

Dit is een beschrijving van een aantal gevallen in orthodoxe kringen. De homo als mens wordt juist geliefd en geaccepteerd. God houd van zondaars maar niet van zonden. Probleem met homeaux is dat ze hun identiteit koppelen aan hun seksuele voorkeur. Dat is nogal raar. Je bent niet wat je doet. Het is wel een essentieel onderdeel, maar niet zo alles bepalend zoals de homo-agenda ons opdringt.

nerugaer | 06-01-19 | 12:36

Christenen worden niet geboren, die worden gemaakt.

J. Jarig | 06-01-19 | 12:45

"heilige hanenpoot" / "eeuwig branden in hun eigen hel, waarbij ze ook nog eens bij iedere stap die ze daar zetten op een LEGO-blokje trappen."
@Van Rossem | 06-01-19 | 09:35
Genieten gewoon op deze heiige (nee, dus niet DAT ene contextwoord) zondagochtend.
Hete bak koffie, broodje kaas pan pan... oh, tis al reeds middag. Oepsie!
En de 5 zit in de klok...

chicago river | 06-01-19 | 12:05

"Attentie! Komt dat zien!" Binnenkort bij u in de buurt: Beeldenstorm 2.0! "Komt dat zien!"

chicago river | 06-01-19 | 11:57
-weggejorist-
Van Urk | 06-01-19 | 11:57 | 10
▼ 10 antwoorden verborgen

Links is dolblij met de SGP. Als de SGP niet bestond, dan had links die partij opgericht. Bij elke religiekritiek op de islam komt links met: en die SGP dan? Dat is pas echt het probleem! Ik ben blij dat GS excessen van alle religies consequent veroordeelt.

Rest In Privacy | 06-01-19 | 11:57 | 1

Exact. Christenen als useful idiots voor het grote gevaar.

Joris Beltsin | 06-01-19 | 12:01

Waar ik woon barst het van de refo's.
Ik respecteer ze en zij respecteren mij.
In de winter komen wij bij elkaar op visite en praten honderd uit.
Als er problemen zijn helpen zij mij of ik help hun zoals goede buren betaamd.
Is het nu echt de bedoeling dat ik mot met ze ga maken omdat ze een geloof aanhangen?
Zij menen dat en ik meen dit, we verschillen van mening dat moet kunnen.

botbot | 06-01-19 | 11:56 | 7

Totdat u op zondag de was buiten hangt, de auto wast of je schuurtje in de verf zet. Dan komt een delegatie bij je aan de deur om je terecht te wijzen of je krijgt eieren tegen of stenen door je ruiten en bij de lokale middenstand word je niet meer geholpen.
Als dit bij jou niet het geval is woon je helemaal niet in de buurt van refo's.

JanVergoor | 06-01-19 | 12:42

JanVergoor | 06-01-19 | 12:42
Ik ga op zondag het gras niet maaien of schilderen maar als u daar behoefte aan heeft mij best.
Wel zijn er anderen die wel op zondag de boel op zijn kop zetten maar zover ik weet hebben die nog nooit een delegatie ontvangen.
U gelooft waarschijnlijk liever in wild west verhalen.

botbot | 06-01-19 | 13:06

Hart bible belt hier en ze belle dus echt aan

peetjoh | 06-01-19 | 19:48
▼ 4 antwoorden verborgen

Het is dat die fijne Christen wel weten dat ze anno 2019 niet meer wegkomen met homos head down van een flat flikkeren maar anders....
En daar zit hem nou net het venijn, het feit dat ze net iets sluwer dan die mossels hun haat boodschap weten te brengen maakt ze nog niet beter, alleen een beetje handiger in het omgaan met een iets modernere samenleving.

zwellevertje | 06-01-19 | 11:55 | 1

Zo door redenerende hebben wij in Nederland twee samenleving ondermijnende gevaarlijke stromingen. Het christendom en de islam.
Maar D66 dan Jacobse zult u zeggen. Onder leiding van de trekpop Netten regelen die hun eigen ondergang.

F. Jacobse | 06-01-19 | 12:28

Laat die gelovigen lekker in hun bubble, we zijn het zo eens met elkaar, we voelen ons nu saamhorig, ach, gewoon om lachen alsof je naar een komisch toneelstuk kijkt.

hotbrasil | 06-01-19 | 11:54

En zo glijden we langzaam maar zeker weer terug in de tijd; een wereld die steeds onveiliger wordt voor joden, en voor homo's.
Alsof de duivel er mee speelt.

Jahowiseffe | 06-01-19 | 11:52 | 1

De duivel hoeft niets te doen, dat doen de meeste mensen zelf wel. De slechtheid zit in de mensen, niet in iets er buiten.

ZwarteDag | 06-01-19 | 13:56

Of je komt tot de conclusie dat geloof, geslacht en seksuele oriëntatie onderdelen vormen, een kapstok a.h.w. van je identiteit. En wanneer je excessen gaat promoten, terwijl je je identiteit nog niet zover hebt ontwikkeld, begint te lijken op een losgeslagen propaganda machine met als uiteindelijk resultaat een aantal groepen die Zichzelf hebben verheven tot God. Zonder God. Ik zie het probleem wel. Dan krijg je van die mannetjes in paarse majo's die vrouwen schoppen, omdat je er een andere mening op na houdt als je abortus als moord ziet.

BrokenTipi | 06-01-19 | 11:49

Leven en laten leven hier in het ondermaanse maar bepaalde Waarheden zijn er echt wel voor elke mens. Helaas hebben door de eigen misdragingen van het grondpersoneel het geloof in iets hogers verloren maar we behoren allemaal tot het grondpersoneel. Homoseksualiteit is uit de bocht gevlogen yang energie. Yang energie is van nature naar BUITEN gericht. Een man is 3x yang een vrouw 2x. De mens heeft Yang energie om naar binnen te richten t.b.v. zelfonderzoek! Wellicht is U meteen duidelijk waarom de gevangenissen voor 94% met mannelijk volk is bezet? De vrouw heeft een overvloed aan Yin en is daarom naar binnen gericht en geeft zichzelf vaak de schuld van misere om haar heen. Beide geslachten zijn bedoeld om een middenweg te bewandelen in zichzelf tussen 'goed'en 'kwaad'. Homoseksualiteit is naar buiten gerichte begeerte energie; het verhaal van Narcissus. In deze wereld wordt narcisme aangemoedigd en het is heel logisch dat er zoveel (kast) homosexuelen zijn.. Ikke ikke ikke en kijk mij nou toch es.....

pigadaki | 06-01-19 | 11:47 | 5

In de psychologie wordt dit interne en externe attributie genoemd. In het hoger onderwijs wordt je doodgegooid met zelfreflectie. Je verpakt common sense in een spirituele verpakking. Nooit in het hoger onderwijs gezeten, zeker?

BrokenTipi | 06-01-19 | 11:58

BrokenTipi | 06-01-19 | 11:58 |
Goed dat de psychologie bestaat, anders liepen er allemaal gekken en ongelukkige mensen … ow, wacht.

Jahowiseffe | 06-01-19 | 12:08

@brokentipi Zeker geen klassieke opleiding gehad??? De Griekse mythologie maakt heel wat meer duidelijk over de Mens dan de psychologie in onze dagen. ZO fijn altijd dat neerbuigende toontje...

pigadaki | 06-01-19 | 12:09
▼ 2 antwoorden verborgen

.. overigens zijn veel globalisten homo dus zal het christelijke geloof wel verboden worden wanneer er vaker zulke ernstige meningsdelicten aan het licht komen.

Jan Passant mk2 | 06-01-19 | 11:46

Sssssssstttttttt, Alleen Die-Wilders en Baudet mogen nationaal bespot worden. De rest hoort bij de door ons vastgestelde kartel.

Kamervraag | 06-01-19 | 11:45

Zolang geen haat en geweld wordt gepredikt, dan vind ik het prima. Ieder zijn eigen mening. Mij kan je ook niet dwingen om een bepaalde opvatting te accepteren.

yeps | 06-01-19 | 11:45 | 1

Heb je het document wel gelezen? stel je eens voor dat je als homo (of zelfs gewoon als vrouw) in zo'n omgeving opgroeit. dan word ik liever een keer goed in elkaar geslagen.

zorg(elijke)staat | 06-01-19 | 12:04

We hebben ooit een minister van "Jeugd & Gezin" gehad, remember? Andre Rouwpoot (CU). Verwarde man zat nog geen dag in functie of begon iedereen malle foldertjes te sturen. INhoud: GEZIN! HOEKSTEEN! HOEKSTEEN! SAMENLEVING! HOEKSTEEN! HOEKSTEENNNN!!!
-
Arme drommels. Enige reden dat islamietjes doen of ze christenen trappie hoger vinden staan dan ketters en heidenen zoals ik, ze min of meer allebei die homohaat kennen (waarbij islamietjes het nog stiemerderder doen dan in de biblebelts), en het feit dat ze Jezus ook erkennen als Prof.Eet.
-
Weet je. Ze doen maar. Met hun lousy rules and regulations. Kijken wie er op z'n neus kijkt als je hart niet meer klopt en je lichaamstemperatuur daalt als een parachute met piloot en 't touwtje doet niets.

chicago river | 06-01-19 | 11:45

Ik ben van mening dat het niet in de bedoeling van de natuur (of je het nou wetenschappelijk of godsdienstig wil uitleggen maakt niet uit) heeft gelegen of ligt om schepsels (ongeacht welke) op de wereld te zetten die niet als hoofddoel hebben zich voort te planten en zo de circle of life in stand te houden.

Dat heeft niets te maken met mijn acceptatie van welk wezen dan ook dat van deze standaard afwijkt, noch voor mijn sympathie of antipathie ten opzichte van welke mens dan ook. Ik heb zat homoseksuele kennissen en familie, die niet alleen uit seksualiteit bestaan, dus nooit op de gay pride te vinden zijn, niet de hele dag aan het bewijzen zijn dat ze bijzonderder zijn als anderen en uitermate fijne vrienden zijn.

Het wachten is op reaguurders die vinden dat ik dat niet zo mag zien, want vrijheid, blijheid nietwaar.

bergsbeklimmer | 06-01-19 | 11:44 | 8

Wat de natuur voor bedoelingen heeft maakt mij geen zorgen. Zeloten met bedoelingen die zij ook nog eens afdwingen met wet & geweld, zoals Deugmensen globalisten en islamitisch verwarde mannen, die zijn gevaarlijk.

Jan Passant mk2 | 06-01-19 | 11:57

"Ik ben van mening dat het niet in de bedoeling van de natuur [...] en zo de circle of life in stand te houden. "

Wanneer ik naar de natuur kijk neem ik iets anders waar. De natuur is enorm kwistig. Lang niet elke vrucht schiet wortel, veel dieren leven niet lang genoeg om voort te planten. Alles is bruikbaar in de gigantische kringloop die natuur heet.

Rest In Privacy | 06-01-19 | 11:57

Kan u begrijpen ware het niet dat er iets in de voortplantingsdrift van de mens niet helemaal goed is uitgepakt.

Rest In Privacy | 06-01-19 | 15:30
▼ 5 antwoorden verborgen

"Alias, Paulus", van Thijs Voskuilen er eens bijpakken?

LoesjeP | 06-01-19 | 11:43

De bijbel is dan ook een en al plagiaat van de Gilgamesj-epos. Een geschrift, niet van God maar van Sumerie. Soort Harry Potter boeken uit die tijd.
En daar baseren ze dan hun geloof op.

Wim Venijn | 06-01-19 | 11:42 | 1

Oude Testament zijn de Joodse boeken (Tanakh), sommige verhalen zoals die van de Zondvloed lijken inderdaad op die uit de Gilgamesj. Maar vind je ook op andere plaatsen terug,( Atlantis bij Plato),

Zouden herinneringen kunnen zijn aan werkelijk catastrofale overstromingen na de laatste IJstijd.

Zwizalletju | 06-01-19 | 12:45

Ze doen maar, het is maar een mening. In de Islamitische samenleving worden homo's gewoon bestraft, dan valt dit nog wel mee.

BozePaarseMan | 06-01-19 | 11:42 | 1

Lul niet. Dit is net zo kwalijk. Geloof het is een pest en plaag.Op de wereld zijn we beter af zonder.Zeer slechte en wrede dprookjes. Dat blijkt keer op keer. Ook zeer discriminerend.

tweetybird | 06-01-19 | 11:46

Homo’s, hetero’s en Christenen, vereenigt u. Samen tegen den religie der vrede die ons bestaan bedreigt! Hoezee! Te paard!

Nivelleermarionet | 06-01-19 | 11:42

Liefde tussen twee mensen komt voor in verschillende gedaanten.
Ook tussen mensen van gelijk geslacht. Ook tussen de mens en god.

Dat neemt niet weg dat door onze Westerse decadentie en de behoefte om alles in hokjes te stoppen grote levensvraagstukken voor individuen worden opgelost door de waan van de dag.

Het wederzijdse onbegrip komt voort uit populair hype denken.
Het moet kort, makkelijk, in een enkele zin uitgelegd kunnen worden.

LinkeLotje | 06-01-19 | 11:42

Homo zijn, lesbienne zijn, trans zijn, allemaal prima... Doe je ding.
Maar waarom zijn er zoveel op TV? Dat is toch geen afspiegeling van de samenleving meer?
Back on topic: Alle religies zijn evil.

poiuytrewq | 06-01-19 | 11:41 | 1

Soms is het beter om je tegel niet te plaatsen. U staat voor lul!

SolidRock | 06-01-19 | 12:28

Niet zo hysterisch Bart. Maak me maar wakker als er in Barneveld homo's head first van de kerktoren gaan.

Gen. Maximus | 06-01-19 | 11:40 | 1

Nee dat doen christenen niet. En dat is precies de reden dat we er geen zak aan hebben om dat andere geloof in toom te houden. Als enemy of my enemy zou ik ze nog als strategische vriend willen hebben maar het zijn eerder de useful idiots die de weg voor middeleeuwse barbaren vrijmaken.

Joris Beltsin | 06-01-19 | 11:45
-weggejorist-
Hark_van_Rommel | 06-01-19 | 11:40

Van mij mogen ze dat vinden. Sorry. Niks tegen homo’s of wat dan ook, maar mensen in het algemeen moeten een keer leren hun opvattingen niet aan anderen op te leggen. Homo’s moeten hun gedoe niet aan gristenen opleggen en gristenen hun wanen niet aan anderen. Dat zou al een stuk schelen. Doe je eigen dingetje maar hou daar verder je muil over dicht.

Bigi Bana Boy | 06-01-19 | 11:37 | 3

Dat je voortaan sorry moet zeggen als je vindt dat ze dat mogen vinden..

Balgesjaakt | 06-01-19 | 11:39

"Homo’s moeten hun gedoe niet aan gristenen opleggen"???
ik heb nog nooit gehoord van iemand die genetisch gezien geen andere optie had dan christen te zijn, maar daar van z'n homo ouders niet voor uit mocht komen en daardoor de rest van z'n leven getraumatiseerd was, omgekeerd ken ik er genoeg

zorg(elijke)staat | 06-01-19 | 12:10

@ Bigi Bana
Precies, als ik je tegel zo eens lees, had jij beter een vet virus of in ieder geval wat ransomware op je computer/telefoon/tablet kunnen hebben.

SolidRock | 06-01-19 | 12:33

Het ontkennen van een overeenstemming met heilige bedoelingen is niet hetzelfde als homo haat of het ontzeggen van rechten. Fakenews.

Balgesjaakt | 06-01-19 | 11:36 | 1

Dat is wel zo en dat komt m.i. door de betreffende groep die dat vindt. Gereformeerden vormen een relatief kleine groep, zijn niet gewelddadig en leggen hun wil niet op. En toch, hoe zouden de reacties zijn als een stel moslims een dergelijke verklaring op zouden stellen? Grote kans dat zij precies hetzelfde vinden.

StiekemeBunzing | 06-01-19 | 11:40

Ik behoor tot de wegkijkerts. Vrijheid, blijheid wat mij betreft en wie zonodig een zware christen wil zijn en tegelijkertijd homo komt in een spagaat. En dat homohuwelijk heb ik altijd een beetje lachwekkend gevonden, vooral ook in een tijd waarin hetero's ook steeds minder trouwen.
Zolang de christenmens niet oproept tot homovervolging gaan ze hun gang maar.

JvanDeventer | 06-01-19 | 11:35

Foei.
Alleen islamitisch verwarde mannen worden gedoogd bij het denken van dit soort dingen. Denken en geloven mag verder niet zomaar.

Jan Passant mk2 | 06-01-19 | 11:35

Ah. De openbaring van Gods heilige bedoelingen zoals geopenbaard in de schepping en de bijbel. Nou, daar ga je dan, want homosexualiteit en hermafrodie zijn waarneembaar in de schepping. Maar ja, bijbel zegt weer vies bah. Moeilijk hoor, wat is het nu, schepping of bijbel?
Ziet er wel harstikke geleerd uit hoor, zo'n 'Verklaring' maar er staat uiteindelijk flauwekul.

DebraCadabra | 06-01-19 | 11:34 | 3

In feite stelt u de hamvraag: vanwaar de discrepantie tussen schepping en bijbel. Mijn gok: mensenwerk. Manipulatie?

Nivelleermarionet | 06-01-19 | 11:37

Nivelleermarionet | 06-01-19 | 11:37
Uw begrippenmolen draait een beetje dol. Je hebt het over 'Schepping' (geschapen) of je hebt het over 'natuur': Nature is all the animals, plants, and other things in the world that are not made by people, and all the events and processes that are not caused by people. / The nature of something is its basic quality or character. Wat betreft het begin van de Bijbel, Genesis 1, is het nog maar de vraag of dat cosmologisch bedoeld is. Eerder in aanmerking komt een juridisch verstaan.

Eeuwig..Op..Vakantie | 06-01-19 | 12:13

Niks mensenwerk! Dit is natuurlijk het werk van den duivel.

Djadja_Kolja | 06-01-19 | 12:15

De HEERE God bestaat alleen in hun hoofd, niemand heeft hem ooit gezien of gehoord, gewoon een verzinsel uit lang vervlogen oertijden , jammer dat ze daar bij de SGP alleen nooit achter zullen komen.

En het is weer even slikken inderdaad als je dit van Spruyt en Van der Staaij te verwerken krijgt en gaat niet alleen om dit Artikel 7, de rest liegt er ook niet om.

Blijft wel het feit dat je ook zonder een "God" in je kop best wel vraagtekens moet stellen bij het doorgeschoten identity gedoe , bijvoorbeelsd zaken die het mogelijk maken om je wettelijk je geslacht van man naar vrouw te veranderen terwijl je 100 % man bent en omgekeerd.

Voor de rest moeten iedereen maar lekker doen wat hij/ zij/ het wil.

Zwizalletju | 06-01-19 | 11:32

Dat de Staatkundig Gereformeerde Partij zich op dit standpunt stelt, is toch al sinds jaar en dag bekend?

Ik heb gisteravond, nadat er onder den Twitteraers #OPHEF over was ontstaan, deze Nashville-verklaring even gelezen. Ik lees er niet meer in dan het gebruikelijke verhaal van Ome Kees: de keuze om als praktiserend homoseksueel/homofiel (ik weet het verschil niet) door het leven te gaan, keurt hij om redenen af.

Ben ik het niet mee eens. Maar roept hij op tot haat en/of geweld? Neen. Hij keurt nadrukkelijk niet de mens af, slechts de levensstijl. En dat recht heeft-ie, godverdomme!

de IJsman | 06-01-19 | 11:31 | 2

Probleem met Grefo's is niet dat ze openlijke homohaat zullen etaleren tenzij die homo binnen de eigen gelederen gevonden wordt. Dan krijg je het gebruikelijke psychische geweld (uitsluiting, vrienden en familie die je niet meer tolereren, je wordt op straat afkeurend bekeken en dergelijke) Wij buitenstaanders zien zulks vaak niet maar reken maar dat er wel degelijk haat en geweld wordt toegepast binnen de eigen kringen.

normanius | 06-01-19 | 11:41

normanius | 06-01-19 | 11:41

Ongetwijfeld zal er binnen de gereformeerde gemeenschap worden geleden. Maar ik beoordeel Van der Staaij op zijn merites als parlementariër. De Bijbel vormt de leidraad voor het handelen van de SGP. Dat homoseksualiteit wordt afgekeurd blijkt uit de Bijbel (dankzij een gefrustreerde Stewie uit Family Guy weet ik: Leviticus 18:22).

Dus wat is nu helemaal het probleem met deze Nashville-verklaring?

de IJsman | 06-01-19 | 12:07

Het gegeven dat je deze uitspraken sterk kan bekritiseren zonder dat hordes schreeuwende mannen op je stoep staan toont aan dat het een marginaal verschijnsel is.

larie | 06-01-19 | 11:31

Ach, van mensen die hun eigen kinderen desnoods verloochenen als deze keuzes maken die afwijken van de leer verwachtte ik persoonlijk toch al niet veel. Een leven lang geïndoctrineerd worden tast je zelfstandig denkvermogen aan.

MickeyGouda | 06-01-19 | 11:30 | 1

Zoals je kunt zien aan onze Nederlandse sneeuwvlokjes die als lemmingen naar de ondergang rennen achter hun Jessias aan!

Neighborhood_Bully | 06-01-19 | 12:03

Altijd weer tenenkrommend om weer eens geconfronteerd te worden met de ziekelijke obsessie met seks die kennelijk inherent is aan woestijngodsdiensten.
Dat geeft al aan hoe achterlijk er in dergelijke kringen 'gedacht' wordt.
Homo's bestaan onder zowat alle diersoorten beste grefo's en hakbars, ik neem aan dat de schepping dus toch een beetje mislukt is, als dat homo zijn zo verschrikkelijk is?

Verder: goed dat weer eens even duidelijk wordt wat een enge club die SGP is. Het DENK voor grefo's, niks meer en helaas vooral niks minder. Waarom die engerds hier op GS regelmatig nog op sympathie van de reaguurders kan rekenen, het is me een raadsel.

EefjeWentelteefje | 06-01-19 | 11:29 | 4

@Nederlander65
Licht eens toe?
Vertel eens, wat is dan dat heilige boekje van de atheïsten, vrouwen en homo's waarin staat dat bepaalde seksuele handelingen tussen bepaalde mensen wordt afgekeurd?
Mafklapper.

EefjeWentelteefje | 06-01-19 | 11:45

Het zijn gewoon geen slechte mensen, ze kijken gewoon anders. Ik heb daar geen probleem mee

Bokito ergo sum | 06-01-19 | 11:46

@Nederlander65
Volgens mij werden de pornobanden/dvd's in de videotheken gelegen op de biblebelt en de refosstreek "natuurlijk onder de toonbank", aan de lopende band verhuurd!

SolidRock | 06-01-19 | 12:40
▼ 1 antwoord verborgen

Mja, dat vinden ik nu eenmaal. Is niets nieuws hoor. Volgens de Bijbel staat nu eenmaal de doodstraf op homoseksualiteit. Daar is niets aan veranderd de laatste paar decennia.

De Koreaanse Slet | 06-01-19 | 11:27 | 2

juist.
De bewegingen in de maatschappij tasten de constante waarden niet aan.
In de jaren dertig - veertig was het " normaal" dat je Joden haatte en verguisde.
in latere jaren niet en nu zie je dat weer een beetje (veel) terugkomen.
Homofilie was 60 jaar geleden onaanvaardbaar, nu moet het worden aanvaard vindt men. Wie weet hoe dat over 50 jaar is.
Nu is poedofilie not done. Over 50 jaar wel?
Niemand weet het. Een ding is zeker: de Bijbel, de Koran en andere boeken zijn zoals ze zijn en hun volgers mogen daarin geloven.

langzullenweleven | 06-01-19 | 11:33

De '10' geboden gaan voor alles. Gij zult niet doden voorop. Dus geen zand in de ogen strooien. En degene die zich hier toch schuldig aan maakt, zal de gevolgen moeten dragen, en dat nu is Wet.

SlimmeBelg | 06-01-19 | 12:22

Religie moet in de nieuwe DSM^6 : Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders.
Die lui denken echt dat er een wereld zondvloed is geweest. Verder dat we een platte aarde hebben, wat het middelpunt is en die 6000 jaar oud is. Ook nog iets met slavernij goedkeuren.
Welke christenman/meid kan mij dan vertellen hoe de kangaroo ooit op die ark-boot seawatch3 is geweest ? Ja met grote sprongen !

hackxor | 06-01-19 | 11:27
-weggejorist en opgerot-
HoudHetSimpel | 06-01-19 | 11:26 | 3

Ha ha die gestoorde zielen. Jaloers op fulminerende Moorse collegae.

En ze doen maar. De kleinzielige SGP e.c. pijpen Lucifer maar es flink. Onze goeie God houdt zelfs van dat soort hypocrieten. Want zó is God jonguh. God haat niet. Dat bepaalt Kees niet met een krabbel (de idioot). God houdt van mensen. Gelovig verdwaalden begrijpen dit niet. Exact hetzelfde probleem zul je in alle religie zien. Hatende kleine groepen die zich steeds verder afsplitsen (in hun haat). Laat die stakkers, maar geef ze podium noch macht.

Shareholder II | 06-01-19 | 11:24 | 1

Lol man, wat rook jij? Wat een heerlijke wezenloze apeshit is dit.

ristretto | 06-01-19 | 11:38

Is begrijpend lezen nu echt zo moeilijk? Wordt dat niet meer geleerd op school? Er staat hier letterlijk dat de ondertekenaars vinden dat God bepaald wat onze gedragingen zijn als man of vrouw met heilige bepalingen. Het jezelf benoemen als trans of homo vinden zij tegen deze heilige bepalingen. Dat mogen zij vinden. Ze claimen totaal niet dat iemand dit niet mag zijn, maar zij hebben er wel een mening over. En gelukkig mag dat nog. Valt me tegen dat GS op deze bandwagon springt.

Snorkle | 06-01-19 | 11:22 | 4

+1

Dutchbeaurouge | 06-01-19 | 11:29

@Snorkl
Dat mogen zij vinden. En dan mag ik daar een mening over hebben: dat zij achterlijke gereformeerde schijnheiligen zijn. Heerlijk toch, al die vrijheid van meningsuiting.

medusa324 | 06-01-19 | 11:34

Tuurlijk Snorkle, vanachter je religiehekje de meest vreselijke meningen roepen onder het mom van de VVMU. Me hoela.

ristretto | 06-01-19 | 11:40
▼ 1 antwoord verborgen

Die Zwarte Kousen zijn een uitstervend soort, roepen niet op om mensen van het dak te gooien, plaatsen geen bommen, steken geen willekeurige passanten neer als ze “in de war” zijn en hebben meestal een normale bloedsuikerspiegel. Maatschappelijk is het een volstrekt irrelevante groep. Negeren die malloten!

Mijn klomp breekt | 06-01-19 | 11:20 | 10

Dat kun je wel zeggen maar toch proberen ze weer iets aan te zwengelen om weer 300 jaar terug in de tijd te gaan.Wegkijken en we gaan zo weer terug in de tijd. Toch.

tweetybird | 06-01-19 | 12:00

Je mag toch hopen dat die van staaij nooit in het kabinet komt zodat hij het hier voor het zeggen krijgt. Net zo gevaarlijk als een DENK.

tweetybird | 06-01-19 | 12:02

Nou Blow van RTL, het fout spellen heeft niets te maken met mijn intelligentie of domheid, zo je wilt.
Je hebt nóg steeds geen uitleg gegeven waarom ik dom zou zijn. Jij begon met beledigen en geeft geen uitleg.
Verder heb je niet goed gelezen wat ik schreef in het eerste reaguursel.
Ik ben géén refo, woon enkel in een dorp met refo’s. Daar komen we elkaar tegen en mijden onderwerpen, waarvan we weten, waarover we het nooit eens kunnen worden.
Jammer, Blah van RTL, je hebt mij niks kunnen leren. Maar ik hoop in de toekomst wél wat van je op te steken.

Ruimedenker | 06-01-19 | 12:12
▼ 7 antwoorden verborgen

de kerken zijn al 2000 jaar tegen hosmo. ben je t daarmee oneens, dan laat je uitschrijven. dan verdwijnt t vanzelf.

Padre Grassi | 06-01-19 | 11:19

Naast de nasvilleverklaring id de cairoverklaring interessant leesvoer

Ollie B. Bommel | 06-01-19 | 11:18 | 1

Is de

Ollie B. Bommel | 06-01-19 | 11:19

De wereld is één grote tegenstelling.
Religie
Politiek
Geslacht
Kleur
Smaak
Mening
Geaardheid
Etc etc.....
Wen er maar aan.
Oh, en behandel een ander zoals je zelf behandelt wil worden.

Ruimedenker | 06-01-19 | 11:18

Aan de ene kant de doorgeslagen gekte van de "genderneutrale wc's" en de NS die het in hun treinen niet meer zal hebben over "Goedemiddag, dames en heren", maar "Goedemiddag, beste reizigers", en aan de andere kant de intolerante idioten die menen op grond van "heilige boeken" homo's hun vrijheid en levensgeluk te mogen ontzeggen.

A plague on both their houses.

Ach, in de jaren 70 waren we zo goed op weg. De religie - in dit geval het christendom - was na vele eeuwen teruggedrongen naar waar die hoorde: achter de voordeur en in het clubhuis, terwijl "het geloof" verder nergens meer een - verderfelijke - invloed kon uitoefenen op het dagelijks leven van andersdenkenden én gelovigen. De werkelijke scheiding van kerk en staat met als resultaat een tolerante, seculiere rechtsstaat was een feit. Voor even, helaas.

Daarna is de gigantische instroom van moslims op gang gekomen, die schijt hebben aan de scheiding van kerk en staat, intolerant zijn als de ziekte, en alles en iedereen veroordelen die niet hun malle woestijngeloof aanhangt, compleet met bloedige aanslagen door de fanatiekste onder hen.

Van de weeromstuit krijgen de orthodoxe christenen - vnl de refo's - ook weer praatjes, nu kennelijk met als voorlopig treurig wapenfeitje deze ondertekening van de "Nashville-verklaring". Nashville-Tennessee, dat associeer ik met vrolijke country and western muziek, maar niet dus. Komt daar soms ook die Westboro Baptist Church vandaan? Google die maar eens, dat is tuig..... dat geloof je gewoon niet.

Dr_Johnson | 06-01-19 | 11:18 | 6

geloofdzijdeheer | 06-01-19 | 11:38
Eeey.. pssst.. na de zaterdag komt de zondag,maar reken dan ook niet op de barmhartige hulp van de ongelovige okay?

Welles! Nietes! | 06-01-19 | 11:53

Geloofzijdeheer. U bent af. Bij u geloof. Had u niet in die fijne kerk horen te zitten .

tweetybird | 06-01-19 | 12:06

Geheel onwaar. Juist de ontzuiling die u zo bejubeld was compost voor de toegenomen individualisme en de daaruit ontsproten genderwende. De moslims konden juist goed aarden in een samenleving waar de zuilen net ingestort waren.

Van Urk | 06-01-19 | 12:34
▼ 3 antwoorden verborgen

En Jezus zeiden, nog voor de haan kraait hebt u mij drie keer verloochend.
En ieder zijne volgers riepen nee heer.. ik zeker niet.
Want Jezus was gestorven voor de zonden van alle mensen!... Of zoiets.

Dus van der Staai en de rest van de Jezus volgers.. waarom dat wantrouwen in zijn barmhartigheid,die arrogante correctie op zijn visie,waarom de benepen godslastering die jullie nu tonen door ontkenning van 't 'naar zijn beeld geschapen zijn'

Okay..2 keer het onze vader, en 3 weesgegroetjes.. dan zij het u vergeven, dus kom maar even voor mij knielen.... onder de habijt.

GRIEBUSTUIGH 3.0 VERS 1

Wat prijs ik de dag in de toekomst als wat na ons komt het ooit voor elkaar krijgt om religie,indoctrinatie en ideologieën de wereld uit te helpen op straffe van verbanning naar het dichts bijzijnde zwarte gat in de ruimte

Welles! Nietes! | 06-01-19 | 11:17 | 3

wast een slecht verhaal. totaal onlogisch

langzullenweleven | 06-01-19 | 11:35

langzullenweleven | 06-01-19 | 11:35
Wat een een onlogische reactie.
Totaal verkeerd geschreven.

Welles! Nietes! | 06-01-19 | 11:39

ik ben zeer onder de indruk van je! Ook je reactie is top!
totale tijdverspilling om jouw teksten te lezen.

langzullenweleven | 06-01-19 | 18:46

Wetenschappelijk gezien is alles wat van het normale afwijkt een afwijking in het chromosomen gestel.
Lichamelijk als ook geestelijk.
Met deze stellingname geld de wetenschap dus als geestelijke afwijking.

rein9576 | 06-01-19 | 11:15 | 2

Ik heb de stellige indruk dat u niet zoveel van wetenschap begrijpt.

Joris Beltsin | 06-01-19 | 11:19

In de wetenschap worden nog enen gegeven voor -d/-t fouten, dat wel.

Toos Doos | 06-01-19 | 11:22

Waarom zou de SGP dat niet mogen vinden? Ze mogen vinden wat ze willen en daar ook voor uitkomen. Vrijheid van meningsuiting geldt niet alleen voor Johan Derksen, maar net zo goed de SGP (zelfs als die op een religie wordt gebaseerd). Niemand in dit land heeft het recht anderen voor te schrijven waarin en/of hoe ze moeten geloven of juist niet. @Van Rossem lijkt zich hier een beetje te vereenzelvigen met de linkse deugmens.

Angelica | 06-01-19 | 11:15 | 5

@Angelica | 06-01-19 | 11:15 |
Laat mij die vraag even snel voor u beantwoorden. Omdat religieuzen denken dat zij hun vaak nogal bekrompen wereldbeeld menen te moeten opleggen aan anderen omdat dit van hun Geloofsboekje moet. En dáár wringt het. U mag geloven wat u wil, ook als ik de dingen die u gelooft verwerpelijk vind, maar; dit opdringen aan mensen die uw geloof niet delen is niet alleen onwenselijk maar ook nog eens bijzonder onfatsoenlijk. En verder heeft het verleden geleerd wat er gebeuren kan. Want wanneer dit soort schotschriften gaan circuleren is de opmaat naar gruwelijkheden vaak niet zo heel ver meer weg. Ik noem eens een ISIS waar homo's op wekelijkse, soms dagelijkse basis van een nabij gelegen hoog gebouw werden gegooid in het Kalifaat. Of hier in Europa, waar homo's in het verleden in afgrijselijke gestichten werden opgesloten of erger nog, de gevangenis, enkel en alleen omdat ze homo waren. En in een ver verleden was de doodstraf ook nog een optie. In een hoop landen in Afrika zijn homo's vandaag de dag hun leven nog steeds niet zeker, om over het M.O. maar te zwijgen. Ik hoop dat u het niet erg vindt dat ik hier ten lande niet zo veel trek heb in navolging van dergelijke idioterie.

Sjefke7807 | 06-01-19 | 11:46

Wat ze vinden moeten ze zelf weten. Helaas blijft het niet bij vinden. Ze sluiten ook uit. En dat is toch een stapje verder. Blijft u maar wegkijken.

tweetybird | 06-01-19 | 12:08

Dank u Sjefke!!

Rest In Privacy | 06-01-19 | 15:45
▼ 2 antwoorden verborgen
-weggejorist-
pejoar | 06-01-19 | 11:15 | 2

Ik ontken het bestaan van goden. Maakt mij dit een hater van gelovigen?

spamzuiger | 06-01-19 | 11:13 | 4

Nee

HoudHetSimpel | 06-01-19 | 11:15

Vraag het een streng gelovige nadat je je bevestiging over het ontkennen van het bestaan van goden uiteen hebt gezet.

Toos Doos | 06-01-19 | 11:20

Wat is een streng gelovige? Ik ben ervan overtuigd dat we allemaal 1 zijn en dat Jezus ons uitgelegd heeft hoe we terug kunnen keren naar waar onze ziel vandaan komt. Je kunt je alleen afwenden van god, meer niet. En ja, God houdt van alle mensen (of ze nu moslim, jood, homo of reaguurder zijn). Daarnaast is het wel handig om leefregels te hebben als mensengroep. Maakt God verder niet, je hebt een handleiding om terug te komen naar de bron. Doe je best is de opdracht.

geloofdzijdeheer | 06-01-19 | 11:32
▼ 1 antwoord verborgen

De meeste mensen hebben blijkbaar echt een leider nodig. Een soort fictief papa-figuur die hen vertelt wat zij goed of slecht moeten vinden. Volgers, psychisch zwakke mensen die onder het juk van 'vrijheid' hun onvrije meningen over het internet uitspuwen in de hoop dat zij steun vinden in hun 'vrijheidsgelijke' regeltjesneukers die 'de religie' verdedigen.
.
Dit soort groepsmens, de meeheulers met dit soort smerige christelijke haatdoctrines (doet weinig onder aan islamitische haatdoctrine op de 'nettere' verpakking na), is de soort die individuele liefde en individuele vrijheid niet begrijpt, omdat angst hen is ingeprent vanaf de geboorte, vanuit de genen én opvoeding.
Omdat papa en mama niet mochten neuken voor het huwelijk.
Omdat papa en mama altijd in hun hoofd zaten tijdens seks, denkend aan god.
Omdat papa en mama niet mochten scheiden.
Omdat papa niet mocht drinken op zondag en mama de voordeur niet mocht openen.
Omdat papa en mama elke avond Christus dankten voor het eten, in plaats van papa die de kostwinner was.
Omdat papa en mama vertelden dat homo en lesbi een zonde is, kan geen liefde zijn.
Want papa en mama, en vooral de kerk, weten hoe god alles bedoeld heeft.
.
Oh, wat een vrijheid. Oh, wat een blijheid. Oh, wat een liefde.
We komen blijkbaar allemaal in de hemel wanneer we van het aardse leven een geestelijke hel maken.

Toos Doos | 06-01-19 | 11:13 | 7

Pot verwijt de ketel. Jij hebt ook een vaderfiguur in je leven. Doe nou maar niet alsof jij een briljante autodidact bent.

nerugaer | 06-01-19 | 11:38

@ Toos 11.27
Laat u zich daar voor betalen?

F. Jacobse | 06-01-19 | 13:13

Toos
Het zijn me de reaguurders wel vandaag. Mijn God!

Rest In Privacy | 06-01-19 | 15:49
▼ 4 antwoorden verborgen

Van der Staaij is er zo eentje die denkt dat je homo’s kunt genezen als je maar hard genoeg bidt. En dan nog zijn er van die types die zeggen dat ze maar eens op de SGP gaan stemmen vanwege hun ‘goeie standpunten’. Hoe dom ben je dan.

medusa324 | 06-01-19 | 11:13

SGP: 3 zetels in de Tweede Kamer
DENK: 3 zetels on de Tweede Kamer

SGP: vooral geconcentreerd in de “Bible Belt”.
DENK: vooral geconcentreerd in (steeds verder uitdijende) moslimwijken.

Binnen achterbannen van beide partijen (percentages ken ik niet) zijn er mensen die op grond van hun geloof kritiek op of zelfs problemen hebben met homo’s.

Hiermee houden de overeenkomsten met beide partijen wel zo’n beetje op.

SGP: jarenlang stabiel in de peilingen tussen 2-3 zetels.
DENK: sinds hun oprichting meteen met 3 zetels in 2017 in de Tweede Kamer gekomen, en inmiddels meestal rond de 6-7 zetels in de peilingen.
De import van “nieuwe-Nederlanders” uit het MO blijft overigens toenemen. Met dank aan links.

SGP: Geweld vanuit een deel van de achterban van de SGP tegen homo’s:
?
DENK: geweld vanuit een deel van de achterban van DENK tegen homo’s:
Wat DENKt u zelf?

Over welke categorie stemgerechtigden zullen op grond hiervan homo’s zich nu het meest zorgen maken?

Kompromat | 06-01-19 | 11:12 | 1

De paar honderd inheemse neo nazi's, want die zijn pas echt gevaarlijk.

Pelforth | 06-01-19 | 11:21

Kinderkens bemint elkander; krabt mekaar de oogskens uit!

Janas | 06-01-19 | 11:09 | 1

En verzadigt uwer zelve met de door het fisfucken verkregen wijn uit het bloedende kruis uwer naaste.

schoon-schip-maken | 06-01-19 | 11:11

Dus... als ik tot mijn dood in Sinterklaas geloof ben ik gek, maar als ik tot mijn dood in God geloof ga ik naar de hemel?

Ton8695 | 06-01-19 | 11:09 | 1

Jup.
Maar dan wel zonder pakjesavond.

schoon-schip-maken | 06-01-19 | 11:12

Het probleem is dat God, Allah en al hun collega's al meer dan 2000 jaar zichzelf helemaal niet laten horen in dit soort discussies. Het wordt hoog tijd dat ze zelf een account aanmaken op alle social media. Dan kunnen we eindelijk eens horen/lezen hoe zij zelf denken over bepaalde onderwerpen.

pa_niek | 06-01-19 | 11:05 | 1

Wat mij betreft is dat account helemaal niet nodig. Dat mensen manipuleren uit machtswellust is al zo lang duidelijk. En wat is er nou makkelijker dan de regels zetten namens een entiteit die niet zelf kan roepen dat ze onzin uitkramen. Maar dan denk ik weer: als die goden zo almachtig zijn, kunnen ze toch wel even de boel corrigeren. En als ze zo almachtig zijn, hadden ze homo-zjn toch nooit gecreëerd? Het volkomen versleten repliek zou dan natuurlijk zijn:
a) Gods wegen zijn ondoorgrondelijk (altijd goed)
b) Hij stelt ons op de proef

xspalm | 06-01-19 | 11:14

Religie, altijd één groot feest. Je wordt geboren in een streng religieus gezin. Je vader staat vierkant achter dit manifest. Dan kom je er achter dat je homo bent.
Joepie, wat een hel. Satan had het niet beter kunnen verzinnen.

knutsel_ | 06-01-19 | 11:05 | 8

@nerugaer
Gezellige mannenbroeder ben jij. Nog een beetje uit te houden daar in de Alblasserwaard? Je kiest ervoor om achterlijk te zijn en dat die jij met verve.

medusa324 | 06-01-19 | 11:16

Moeten, moeten, moeten? Ik hoorde laatst iemand uitleggen wat een moet is. Een moet is een afdruk van een koevoet in je deurpost als je marokkanen op visite hebt gehad tijdens je afwezigheid. Dat is een moet!

F. Jacobse | 06-01-19 | 13:09

neruqaer wrm kan je niet met meerdere vrouwen sex hebben. Wat is daar niet goed aan. Denk je echt dat de romeinse schrijver van je christelijke bijbel (joodse T N GH wat verlengt met een nieuw testamentje) het bij t juiste eind had . Nooit aangedacht dat t alleen maar een verhaaltje was voor macht?

peetjoh | 06-01-19 | 20:00
▼ 5 antwoorden verborgen

Man, man, man. Schrijven die christenen eens een "Tendentieus, ongefundeerd en nodeloos kwetsend" artikel en dan gaat Geenstijl over de zijk. Hoe hypocriet moet je zijn om artikeltjes op het roze weblog te mogen plaatsen.
Ik lees in artikel 7 een sterke motie van afkeur naar het praktizeren van leefstijlen die anti bijbels zijn. Dat kan en mag gewoon.
Het artikel doet deze mensen niet demoniseren. Niet echt afwijkend van eerdere afkeuringen. "Je mag het wel zijn, maar niet doen" is nu omschreven als "... zien en positioneren" waarbij positioneren een voor de reaguurders te moeilijke omschrijvin is van het oude "doen".
Het onpeilbaar achterlijke deel van de reaguurders uit op het moreel hoog te paard zittende weblog uit hier verwensingen en scheldpartijen aan de christenen die vele malen erger zijn dan de besproken tekst.
Als dat jullie moraal is dan doet zelfs de gemiddelde rifaap het beter tegenover de seksueel afwijkende medemens dan deze reaguurders t.o.v. de mensen met een eigen religieuze overtuiging.
Zelden zoveel haat gezien tegen specifieke meningen als hier op dit weblog. Echte intolerantie zit niet bij de christenen, maar bij de religiehaters op dit weblog. Wat een haatzaaierij in de comments. Daar kunnen wij christenen nog van leren.
Een weblog dat hoog te paard zit over de mening van de christenen, maar deze ongefundeerde en veel ergere haatzaaierij van de reaguurders liefdevol omarmt.

HoudHetSimpel | 06-01-19 | 11:04 | 10

@Jacktheflipper
Dat is wat ik bedoel. En verder tikt geenstijl ook weleens stukjes over de Islam en dan is het ineens een stuk stiller met kritiek op geenstijl.

Bon-sens | 06-01-19 | 11:26

De enige intolerantie die ik toesta is de intolerantie tegen intoleranten.

Bass Trouble | 06-01-19 | 11:41

@ jack the flipper
Ik vind het voorbeeld van Van Engelshoven bijzonder ongelukkig gekozen. Zij is van onderwijs. Dat zegt dus niets over de bovenkant!
Ja ik weet het hij is oud maar niet minder toepasselijk.

F. Jacobse | 06-01-19 | 13:06
▼ 7 antwoorden verborgen

Walgelijke gelovigen die maar blijven volhouden dat die ene mens beter is dan de andere, zum kotsen.
We hebben Hitlers boek verboden, maar zijn er een paar andere nog schadelijker titels vergeten.

Foxcave | 06-01-19 | 11:03 | 5

Nou ik vind de haatzaaiende reaguurders juist het interessantst.
Als ik van deugende reaguurders zou houden ging ik wel naar de Joop.

keestelpro | 06-01-19 | 11:14

Houdhetsimpel. Ik ken heeeeel veeeel christenen die zum kotzen zijn.

beau van rtl | 06-01-19 | 11:18

Foxcave | 06-01-19 | 11:03 |

Ik zag Mein Kampf laatst anders gewoon bij de plaatselijke boekhandel in het schap liggen. Ook via de webzone van die bolle is het gewoon te bestellen.

de IJsman | 06-01-19 | 11:41
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik ken zat homo's en die 'discrimineren' net zo goed hetero's als andersom. Mensen zijn mensen en zijn nu eenmaal bij voorkeur onder gelijkgestemden. Vooroordelen of vooringenomen, foutieve, meningen zijn niet exclusief voorbehouden aan reli's of hetero's. Zo ook de SGP'ers. Lekker veilig onder mekaar want anders dan anders is maar eng. Dat je er als geloofsgekkies zo'n punt van moet maken; laat ze lekker. Je kunt tenslotte niemand verplichten een seksuele geaardheid waar je niets van wilt weten te accepteren en zelfs te omarmen als iemand dat gewoon pertinent niet wil, uit wat voor overtuiging dan ook.

Homo seksueel zijn is geen keus, religekkie zijn wél.

Dutchbeaurouge | 06-01-19 | 11:03 | 7

Hahaha +1 Beau!

keestelpro | 06-01-19 | 11:15

Peniskokertje | 06-01-19 | 11:07

Maak je niet druk. Ze hebben wel iets te vertellen maar vanzelfsprekend bij lange na niet genoeg om ook maar iets van dit verwrongen verhaal te implementeren in de maatschappij. Ze zitten in hun eigen bubble en dat mag in een vrij land. Massa's in de bible belt zijn het roerend met ze eens. Daar doe je niets aan en dat hoeft ook helemaal niet. Ze zitten elkaar niet in de weg, er zijn geen SGP'ers die 's nachts homo's met een betonschaar bewerken of gaan protesteren bij de pride. Het is een marginale groep die met de tijd alsmaar kleiner aan het worden is. Dat verdwijnt vanzelf op termijn. Islam, dát is een vele malen groter gevaar. Dat groeit en groeit.

Dutchbeaurouge | 06-01-19 | 11:16

keestelpro. Blij dat jij het wel snapt.

beau van rtl | 06-01-19 | 11:21
▼ 4 antwoorden verborgen

De beste uitleg over religies en goden in het algemeen heeft voor mij Jim Jefferies. Duidelijk en allemaal waar. Als Kees van der Staaij naar hem zou luisteren kan hij daar een hoop van leren.

beau van rtl | 06-01-19 | 11:02 | 3

JIM JEFFERIES.

beau van rtl | 06-01-19 | 11:07

Je bedoeld die Jim die tegenwoordig zn ziel verkoopt voor wat deugende democraten dollars?

Ton8695 | 06-01-19 | 11:13

@Ton8695
Het gaat om geld en Ton is weer zuur.

Erikjan79 | 06-01-19 | 11:45

Het ligt er altijd zo dik bovenop - vrijwel allemaal seksueel volstrekt onaantrekkelijke en fgefrustreerde mensen met een jaloerse haat naar alles wat met seks te maken heeft.

Galois256 | 06-01-19 | 11:01

Religion is like a penis:
- it is OK to have one
- it is OK to be proud of it
- but please do not show it around in public
- and do NOT enforce it on young children !

euroka | 06-01-19 | 11:00 | 1

Het is in het Engels dus het is waar.

keestelpro | 06-01-19 | 11:02

Kijk, God schept een heelal met zo'n 10^24 sterren, iedere seconde explodeert/implodeert ergens een ster waarbij alle eventueel omringende planeten vernietigt worden, dus lekker bezig op grote schaal. Vervolgens stuurt God een boekje naar planeet Aarde, waarin o.a. slavernij nooit wordt veroordeeld (ook niet door hippie Jezus die decennia na de Spartacus-opstand heeft geleefd), en die God maakt zich pas écht ontzettend druk om wat voor gaatje je je piemel steekt.

Nee, met die Christelijke moraal hebben we echt goud in handen. Daarom hebben we ook geen Joods-Christelijke beschaving, maar een humanistische beschaving. De filosofen uit het oude Griekenland zijn in de moderne tijd veel interessanter dan wat Jezus en Paulus als religie in elkaar hebben geflanst.

Festen | 06-01-19 | 11:00 | 1

De oud Griekse filosofen hebben goed nagedacht en hun kennis is nog steeds actueel, echter verbannen uit het huidige onderwijs. Jezus Christus heeft vervolgens bewezen waar Plato, Aristoteles, zelfs Pytagoras, die zich 8 van zijn vorige levens kon herinneren, ook Boedha, over hebben bericht, een geestelijk leven na de stoffelijke dood.

SlimmeBelg | 06-01-19 | 11:11

Veel mannen moeten niks van homo weten.
Hun vrouw in dr kont neuqen vinden ze geen probleem. En als zij zichzelf konden pijpen deden ze dat ook gewoon.
Homomannen willen er niets van weten een vrouw in dr kont te neuqen.
Mannen zijn rare wezens....

Ruimedenker | 06-01-19 | 10:59 | 3

Toch vind ik je als man in je kont laten neuqen weer een groter probleem dan daar een zwaarddrager voor in te schakelen.
Ik weet, ik ben hypocriet. En daarnaast nog eens maagd ook.. ;-)

schoon-schip-maken | 06-01-19 | 11:01

Door een vrouw bedoel ik.
T is zondag eh, was ff afgeleid door de kerkdienst.

schoon-schip-maken | 06-01-19 | 11:02

Kontneuken?, daar is het darmkanaal toch niet voor bedoeld?.

Pelforth | 06-01-19 | 11:25

Wat wel opvalt is dat gelovigen vaak een obsessie hebben met (on)reinheid
Ook de 14 goddamn rules of Nashville staan er vol mee

Rest In Privacy | 06-01-19 | 10:59 | 1

Wat opvalt is dat gelovigen zo'n obsessie hebben met seks in het algemeen.

* Il Principe * | 06-01-19 | 11:17

Ow, wat zijn we weer goed bezig met het hakken op de SGP. En, voelt dat nu lekker?

Ik ken héél veel SGP'ers en het zijn gewoon hardwerkende Nederlanders met een afwijkende mening op enkele onderwerpen. Verder zijn ze prima mensen, betrouwbare werknemers en doen geen gekke dingen.

Wat is daar mis mee?

Nog nooit heb ik in Nederland zo'n haat gevoeld tegen onze eigen mensen.

Geef iedereen de vrijheid om zichzelf te zijn. Homo's maar ook Griffo's!

Heppie-even-voor-mij | 06-01-19 | 10:57 | 4

Van alle gelovigen zijn de echte zwarte kousen nog de minst hypocriete.
Ze leven immers zelf ook al in zonde. Dat schept toch een band.

schoon-schip-maken | 06-01-19 | 11:04

Sgp zit te hakken op de homo's. Sgp is begonnen. Verwacht dus een tegenreactie.
Voelt dat lekker als sgper, te hakken op homo's?

Wim Venijn | 06-01-19 | 11:06

Er zijn ook moslims die gewoon hardwerkende Nederlanders zijn 'met een afwijkende mening' op enkele onderwerpen.
Dat weerhoudt mij niet om ze doodeng te vinden. Net als grefo's.

EefjeWentelteefje | 06-01-19 | 11:13
▼ 1 antwoord verborgen

Leviticus 20:13: "Als een man met een andere man omgang heeft zoals met een vrouw, begaan beiden een afschuwelijke daad. Zij moeten ter dood worden gebracht."

Zo zijn er wel meer uitspraken te vinden die oproepen tot geweld vooral in het oude testament, ook ongelovigen hebben het te verduren.
Neem je de bijbel als gelovige nogal letterlijk en als leidraad voor je dagelijks handelen heb je wel wat probleempjes. Of in de bijbel daadwerkelijk staat wat God wil en vindt lijkt me een nogal twijfelachtige stelling, lijkt me meer zo dat je in de bijbel leest dat lang geleden men er op bepaalde gebieden nogal dubieuze denkbeelden op nahield.
Maar zolang als er gelovigen zijn de geloven dat hemel en aarde in 7 dagen zijn geschapen zullen ze ook wel in andere onzin geloven, deze onzin dus.
Noem het geloofsvrijheid, ik zie het document vooral als een te strikte uitleg vd bijbel, niet meteen als homo-haat.
Los daarvan staan er nogal wat tegenstrijdige uitspraken in de bijbel, die kun je niet altijd al te letterlijk nemen wat nu wel gebeurt.

KeesRoeiboot | 06-01-19 | 10:56

Zijn de ondertekenaars soms heel bang dat homo en transgender de overhand krijgen? Transgender lijkt mij echt een heel groot ongemak. Een hoop medische ingrepen en het resultaat is meestal maar matig. Homosex komt op mij over als paralympics. Penis en vagina passen zo lekker bij elkaar, die mogelijkheid heb je dan niet. Als je gevoelens je niet die kant opsturen, dan ga je die kant niet op.

Rest In Privacy | 06-01-19 | 10:56

Misschien maar eens een soost gelijk document opstellen over gelovigen? Kijken hoe snel je dan gedonder hebt ;)

Vosfox | 06-01-19 | 10:55 | 2

Hear hear.

knutsel_ | 06-01-19 | 11:00

Gelovig zijn is een keuze, daarom denken ze dat alles een keuze is. En wat is geloven als je vooral zit te bedenken hoe dit leven zo onaangenaam kan worden gemaakt, want volgens geloof moet je lijden want door lijden kom je in hun hemel. Dus ze maken hel op aarde zodat hun geloof in de hemel sterker wordt. Religie is een ziekte... een psychische stoornis. Als je tot je 70ste in sinterklaas gelooft ben je gek, als je tot je 70ste in od gelooft ga je naar de hemel? KOEKOEK....

Ton8695 | 06-01-19 | 11:02

Maar het wereldwijde geloof in de voetbalgod die zegt dat mannen en vrouwen niet gelijkwaardig zijn door ze apart te laten voetballen vinden we wel normaal.

Leptob | 06-01-19 | 10:55 | 3

Er komt nog eens een tijd dat er een vrouwelijke voetbalster in een profteam wordt opgenomen. Zo'n Lieke Martens zou menig spits uit de 1e divisie kunnen evenaren. Echter zou je dat willen als vrouwelijke voetbalster? Nu speelt Lieke bij Barcelona. Dan zou ze bij Helmond Sport of zo spelen.

keestelpro | 06-01-19 | 11:02

Jij bent ook niet de slimste he? Gelijkwaardig is niet hetzelfde als gelijk. En ik neem aan dat je wel eens opgevallen is dat mannen en vrouwen niet gelijk gebouwd zijn? Dus vanwege de superieure spierkracht van een man is gescheiden sporten heel logisch. Kunnen olympisch kampioenen (m/v) nog steeds gelijkwaardig zijn. En natuurlijk heeft mannenvoetbal meer kijkers dan vrouwenvoetbal. Maar mannenvoetbal heeft ook meer kijkers dan mannen poolstokhoogspringen, maar dat wil nog niet zeggen dat mannenvoetbal beter is of zo.

Salutis Humanae | 06-01-19 | 11:13

@Salutis Humanae U legt hier precies uit wat er mis is onder de hersenpannetjes van vele mensen. Zo ook de uwe. Dat u enig niveau mist blijkt ook wel uit uw eerste opmerking dat ik niet de slimste ben. Ik deponeer gewoon een stelling. Iets dat ik vind. U mag mij best proberen te overtuigen van een andere mening. Maar als u alle wijsheid in pacht hebt en meent mij te kunnen beoordelen als niet de allerslimste dan valt er niets te discussieren. Dan bent u dus blijkbaar die voetbalgod. Inshallah.

Leptob | 06-01-19 | 11:41

Seks met kinderen vinden ze dan weer normaal.

Ghibli | 06-01-19 | 10:52 | 5

Dat is bij katholieken een groter dingetje dan bij protestanten.
Dat dan weer wel.

schoon-schip-maken | 06-01-19 | 11:06

@schoon-schip-maken
Nee, protestanten weten het stil te houden

Bon-sens | 06-01-19 | 11:14

Nou Gibli.. ik ben liefdevol opgegroeid met protestantse ouders. Niks mis mee. Dat het celibaat in de Middeleeuwen is opgesteld..... tja dat was en is natuurlijk een ongezond idee. Dus je opmerking ... vinden Ze ( wie bedoel je) weer normaal..... onzin.

piet keizer | 06-01-19 | 23:53
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik ben niet religieus, maar word wel kotsmisselijk van al die overdreven homo- en genderwaanzin. Gayprides, aanpassingen aan allerlei rare afwijkingen en het tot norm verheffen van iets wat slechts een zeer kleine minderheid is.
Ik heb niks tegen homo's als mens, maar wel tegen het gedram, gezeik en overdreven verwijfd gedoe.
Daar komt nog bij dat veel mannen (ja, ook getrouwde!) tegenwoordig uitermate verwijfd en truttig doen. Dat zie je vooral in TV reclames, waarin mannen en vrouwen soms qua gedrag niet meer van elkaar te onderscheiden zijn.
Kinderen wordt al heel vroeg gevraagd een keuze te maken uit een aantal gendertypen, daarmee allerlei verwarring en onnodige vraagtekens veroorzakend.

Homo's prima, daar is niks mis mee. Wel met het LBGHTQetc exebitonisme.

Nederlander65 | 06-01-19 | 10:51 | 6

Verdiep je er eens in voordat je begint te schreeuwen ouwe Nederlander. Kip zonder kop.

Rest In Privacy | 06-01-19 | 11:12

@Peniskokertje. Ik weet waar ik over praat. Dat dat jou gezien je bespottelijke nickname niet bevalt, tja, daar kan ik dan weer niks aan doen.

Nederlander65 | 06-01-19 | 11:36

@Nederlander65
Uw reactie is een brij van tegenstellingen stereotypes en aannames. Triest!

SolidRock | 06-01-19 | 13:05
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik snap niet waarom religieuzen, van welke gezindte dan ook, toch altijd zo bezig zijn met de wijze waarop, met wie, waar en waarom iemand van bil gaat. Dem Reinen ist Alles rein, den Schweinen wird Alles Schwein!

isitsoornot | 06-01-19 | 10:50 | 1

Gelovigen willen in een hel leven.. dat versterkt hun gevoel dat er een hemel moet bestaan. Wij zitten helaas op dezelfde planeet en komen daardoor ook in hun gecreëerde hel terecht.

Ton8695 | 06-01-19 | 10:55

De race naar de bodem is goed onderweg... sjonge jonge.. zo te zien kunnen we winnen door gewoon alles kapot maken en alle vrijheid en veiligheid te slopen. Goed bezig, gelovige strijders.. jullie maken de wereld echt een stukje beter. Hel op aarde is het doel... bedankt religie, bedankt mislukte onderontwikkelde kindervrienden van het geloof.

Ton8695 | 06-01-19 | 10:50

Oproepen tot geweld tegen anderen is verboden. Het hebben van een andere mening niet. Ik zie geen oproep tot geweld..... dus ze mogen een mening hebben.

Oepsie1234 | 06-01-19 | 10:49 | 2

Dat is nogal wat psychisch geweld als je hele bestaan als homo middels zo'n artikel 7 wordt ontkend en veroordeeld.

keestelpro | 06-01-19 | 10:50

Laten we dan ook een manifest opstellen tegen het geloof en haar volgers. Domme zombies die uit angst de wereld tot een hel maken zodat hun geloof in de hemel wordt versterkt.

Ton8695 | 06-01-19 | 10:52

Je wordt geboren en je kijkt wat rond
En ze stoppen je weer onder de grond
Maak je geen illusies, meer is er niet.
.
Henny Vrienten.

swassannuf | 06-01-19 | 10:47 | 4

Laat maar vallen want het komt er toch wel van.

spanarchist | 06-01-19 | 10:56

Maar zo is het wel, dus geniet en maak van de wereld een hemel ipv een hel.

Ton8695 | 06-01-19 | 10:56

Ton, het geloof helpt gelukkig om de hemel te creëren op deze hel van een aarde.

Van Urk | 06-01-19 | 12:22
▼ 1 antwoord verborgen

Lang geleden vroeg Kobus aan dominee op catechisatie; Ds, heeft god nu de duivel geschapen, ja of nee. Als u ja zegt hebt u een probleem en als u nee zegt hebt u ook een probleem; kreeg hij een fikse draai om de oren! Een volstrekt legitieme vraag.

De religekkies verdiepen zich kennelijk ook nooit in de ontwikkeling(en) van de aapachtigen. Onnozele mensen!

mevr.Kribo | 06-01-19 | 10:47 | 3

De duivel is niet gemaakt. Hij is niets meer dan een gevallen engel. Daarom ook zo moeilijk te onderscheiden van het goede omdat de duivel er helemaal niet eng of angstaanjagend uitziet en de mens daardoor zo makkelijk te verleiden is. Die uitleg kreeg ik als ongelovige van mijn godsdienstleraar. Heb heel wat leuke discussies gehad met hem.

Rotterdammert1965 | 06-01-19 | 11:05

Dank,prachtig argument voor een discussie die weleens heb met reli’s.

De Profundus | 06-01-19 | 11:13

Ooit als 8 jarige aan een priester gevraagd of een indiaan uit het Amazone gebied, die nog nooit contact heeft gehad met gelovigen, maar wel altijd netjes heeft geleefd, in de hel komt omdat hij niet in onze God geloofd.
Antwoord moet ik nog krijgen, draai om de oren was wel ontvangen na de vraag.
Eikels.

Peerkeoud | 06-01-19 | 11:15

Wie anno 2019 sowieso nog gelooft in het scheppingsverhaal zoals beschreven in de bijbel is niet goed snik. Er zou daadwerkelijk een straf moeten staan op dergelijk soort DOMHEID zeker als je daar conclusies uit trekt zoals hierboven omschreven in dat artikel 7. Man man man wat ben ik toch klaar met al die religieuze achterlijkheid.

keestelpro | 06-01-19 | 10:46 | 1

straf? Ik stel voor een flinke religietaks te gaan heffen bij deze vervuilers van onze vooruitgang. Niks mis met vrijheid van godsdienst, maar de vervuiler betaalt!

Sgt. Pepper Spray | 06-01-19 | 10:56

Een gevoelig standpunt op papier zetten over hoe je vindt dat homo's met hun geaardheid zouden moeten omgaan is wat anders dan homohaat, Van Rossem. Je hebt zelf trouwens nogal een mening in dit stuk over religie, dat lijkt me precies zo aanvallend. Waarom niet de ruimte laten voor andere meningen. De homo's kunnen toch net als bij #Johan hun schouders ophalen en hun eigen leven leiden als ze het er niet mee eens zijn? Dat moeten religieuzen ook ten aanzien van jouw antireligieuze plempsels. Het is allemaal zo opruiend en prikkelend, terwijl dit niet nodig is want de religieuze mening is mij dunkt al 1000den jaren bekend en er is nihil gevaar voor de samenleving algemeen en homo's in bijzonder. Het is natuurlijk je goed recht om dit agressief te schrijven maar het brengt ons als samenleving weinig anders dan ouderwetse verzuiling/polarisatie. Zeker omdat dit manifest een absoluut vreedzame inhoud heeft. En nee, ik hang géén religie aan. Verrassend he?

RigouReus | 06-01-19 | 10:46 | 8

@azijnselkerT
Nee -IK- vind het ontkennen van iemands identiteit zeker niet 'compleet normaal', maar dat geldt ten aanzien van homofilie én religie. En nu er dus twee partijen zijn moeten standpunten wel eerlijk wordt vertaald en dat lukte Van Rossum niet zo goed.

RigouReus | 06-01-19 | 11:07

In al die eeuwen is de religieuze mening over homo's niet altijd zo vreedzaam geweest. Wel eens gehoord over de Inquisitie ? Het is nog niet zo heel lang geleden dat de RK Kerk correctieve maatregelen nam die we nu alleen nog bij IS zien, zoals martelingen en brandstapels voor ketters, heksen en homo's. Weet jij heel zeker dat die tijden nooit terug zullen keren als we fanatici de ruimte geven ?

euroka | 06-01-19 | 11:11

@euroka
Klopt, maar er zijn geen aanhangers meer van de inquisitie/ die vorm van het christelijke geloof. Dat zijn niet dezelfde mensen die dit manifest hebben getekend. De hele intentie is nu anders. Ik vind dat hier ruimte voor moet zijn, juist omdat er geen haat in zit. En dat is ook het kwalijke aan dit stuk van Van Rossum, dat wel haat suggereerd. Het verward de discussie en zet juist aan tot agressie. Ik vind andersom dat je ook vrij moet zijn om geloof als achterlijk te beschouwen. Zolang geweldloos.

RigouReus | 06-01-19 | 13:51
▼ 5 antwoorden verborgen

De enige reden voor het homo-huwelijk is het omzeilen van successierechten voor en het opbouwen van pensioen'rechten' door niet-bloedverwanten.

CiTy3 | 06-01-19 | 10:45

Ik vraag me af of zo iemand die getekend heeft, bloedtransfusie weigert van een homoseksueel, in een kwestie van leven en dood

hotbrasil | 06-01-19 | 10:44 | 3

Dan niet, gelovigen blinken altijd uit in hypocrisie.

Pelforth | 06-01-19 | 10:45

Vroeger mocht een homoseksueel geen bloeddonor zijn, ik weet niet of dat nog steeds zo is.

Motormuis | 06-01-19 | 10:59

@Motormuis Ja mits je een jaar geen seks hebt je homoseksuele partner. Dat veel Bi-mannen/vrouwen wel seks kunnen hebben met hetzelfde geslacht, dat wordt dan weer niet benoemd. Deze groep kan ongeacht de seks naar hartelust leegbloeden bij Sanquin.

SolidRock | 06-01-19 | 13:18

Eigenlijk vind ik het allemaal zó vermoeiend.

Muuke | 06-01-19 | 10:43 | 4

Pelforth | 06-01-19 | 10:45
Conclusie;
Iedere gelovige zit aan zijn kinderen.

botbot | 06-01-19 | 10:51

Konden die gelovigen ook maar eens van kleine kinderen afblijven.

Pelforth | 06-01-19 | 10:45

Alsof het alleen gelovigen zijn die niet van kinderen af kunnen blijven.

Rotterdammert1965 | 06-01-19 | 11:08

Klopt. Ook gymnastiekleraren zij mij er een paar. Nietwaar Jerry?

F. Jacobse | 06-01-19 | 12:55
▼ 1 antwoord verborgen

Totaal oneens met hun mening, maar van mij mogen ze die hebben zolang ze anderen die mening niet opdwingen. Dat hete vrijheid van meningsuiting, hoe achterlijk je die ook mag vinden.

TheBigKirth | 06-01-19 | 10:43

Eenhoorns staan ook in de bijbel. Echt gebeurd. Klopt allemaal als een zwerende vinger.

Wim Venijn | 06-01-19 | 10:41

Als je godje even niet kijkt, snel met je vunzige vingers aan kleine kindertjes zitten en daarna met een vroom smoeltje een manifest ondertekenen zodat iedereen kan zien dat je deugt. Virtue signaling 1.0.

Joris Beltsin | 06-01-19 | 10:40

MSM en NPO sloegen op tilt om iets wat Johan Derksen riep, nu blijft het stil aan de overkant.

homieguerneville | 06-01-19 | 10:37 | 3

Er zit nogal een verschil tussen wat iemand op TV reutelt of een handtekening zetten onder een of ander bij het grote publiek niet bekend manifest van een stel religekken... Zo vreemd vind ik het dus niet dat de MSN en NPO hier (nog) niets mee gedaan hebben.

normanius | 06-01-19 | 10:41

De MSM slaat pas vanochtend ook op tilt over Parijs gisteren. Nu ze het protest kunnen framen met die profbokser gaan ze wel los op de voorpagina. Gisteren bleef het lange tijd verdacht stil en als het er dan over ging probeerde men het protest vooral te marginaliseren. Gisteren trouwens ook een grote demonstratie in Belgrado, waar de Servische premier zijn land de EU in probeert te rommelen. Wat zie ik dan op het Duitse (NPO kijk ik niet) nieuws? Niks over de gele hesjes of Belgrado, maar een item over een anti-Orbán demonstratie in Boedapest, waar mensen met EU-vlaggetjes lopen te zwaaien.

JohnJames_001 | 06-01-19 | 10:44

Die Vukic is inderdaad pro EU en heeft banden met de georganiseerde misdaad.
Zowel links als rechts ziet de man niet zitten.

Pelforth | 06-01-19 | 10:50

Hoeveel vrouwen staan er tussen de ondertekenaars?

Fervent | 06-01-19 | 10:37 | 1

Die mogen het huis niet uit.

Rest In Privacy | 06-01-19 | 10:43

Ze mogen het vinden maar middeleeuws blijft het wel.

"Jezus Christus is gekomen niet om rechtvaardigen maar om zondaren te roepen tot bekering en hen zalig te maken. "

Hij wilde inderdaad bekeren, maar zoals ik het interpreteer accepteerde onze boi Jesus iedereen (van lepralijders tot dames van lichte zeden) en vergaf hun bij bekering. Dit document oogt niet als als een oproep tot acceptatie maar riekt naar een veroordeling.

Maar weer een partij afgevallen om op te stemmen, al had ik al weinig vertrouwen in de mannenbroeders.

Graaf_van_Hogendorp | 06-01-19 | 10:36 | 3

O dus ze moeten gewoon vergeving vragen als ze homo hebben gehad, duidelijk.

Watching the Wheels | 06-01-19 | 10:41

@ WtW
In Rotterdam sprak zich enige tijd geleden een imam uit over het hebben van homo. Hij kon het genezen, zo sprak hij. Maar zit dat nu in de basisverzekering of niet?

F. Jacobse | 06-01-19 | 12:54

@F. Jacobse | 06-01-19 | 12:54
Zal wel aanvullend zijn.

Watching the Wheels | 06-01-19 | 13:17

Refo’s kopen bij de eigen bakker, hebben een eigen school en sluiten hun zondaars buiten. Niks nieuws deze mening op de bible belt. Is natuurlijk schrikken op een Amsterdamse redactie. Wat ik erger vindt is dat nu deugend Nederland (en GeenStijl, maar goed die zijn consequent in hun godsdienstkritiek) WEL durft keihard te benoemen wat het probleem is. Feit blijft de SGP en hun religie zijn een miljoenmiljard keer minder problematisch dan die van de kut Finnen. De SGP en hun gemeenschap respecteren de democratische orde, grijpen niet naar wapens en zullen demografisch gezien niet snel meer zetels halen als ze al jaren doen. Kortom oud nieuws, geen probleem, wel een dubbele standaard. Persoonlijk vind ik het wel prettig als gekkies hun mening open mogen ventileren. Weet je gelijk weer waarom niet op SGP te stemmen toch? Vrijheid van meningsuiting en zo.

Wilders Spamaccount | 06-01-19 | 10:36 | 2

Loop niet te trutten man! Je praat recht wat krom is. De ene moord is niet erger of minder erg dan de andere. Als een of andere imam dit gezegd had stond je op je achterste poten. Feit is dat Geenstijl terecht tegen alle relifascisme is ongeacht de naam van het beest.

gein_zörreg | 06-01-19 | 10:47

Ja dat is het natuurlijk waarom er wel enige sympathie krijgen. Van SGP-ers heb je geen last, weinig althans. Gezagsgetrouw, orde moet zijn, hard werken. SGP-ers op scooters die handtasjes stelen?

Rest In Privacy | 06-01-19 | 11:51

Vooralsnog heeft een homo/lesbo/transgender etc.... niets te vrezen van welke SGPer dan ook.
Voor zover ik weet gaat de fractie van de SGP normaal om met Henk Krol en gelijkgestemden, Henkie Krol kan helaas voor hem geen lid worden van de SGP.... thats all

Fatwabuster | 06-01-19 | 10:35 | 1

Dat laatste klopt, Henk heeft een katholieke achtergrond. Dat is pas erg!

Guido | 06-01-19 | 10:39

Hou toch op met die onzin en opdringerige meningen. Gekkies en gekke overtuigingen, ik lees niet anders. Laat gaan. Als het van de rechter mag lijkt me er weinig aan de hand.

Pedronegro | 06-01-19 | 10:35

Smouter heeft wel een beetje gelijk: die tweede zin in artikel 7 is veel harder genoteerd dan gebruikelijk. Ongemakkelijk hard zelfs, daar zou ik geen 'amen' op willen/kunnen zeggen al ben ik goed gereformeerd.

Guido | 06-01-19 | 10:33

Gaat die Van der Staaij ze dan allemaal vermoorden of zo als hij er een paar ziet? En waarom gaat Kees dan wel naast iemand met homo zitten bij Pauw? "Stuk, je bent een stuk, je kan niet stuk bij mij ..." www.youtube.com/watch?v=-_Vm1ITPeP0

Watching the Wheels | 06-01-19 | 10:32 | 2

Omdat ie hypocriet is en zich nooit zal uitspreken in een talkshow?

Erikjan79 | 06-01-19 | 10:35

Dat slokje water dat Van der Staaij neemt als die Ederveen "ruk" zingt ... had hij het de eerste keer toch goed gehoord. Het was zeer surrealistische televee, die Ederveen spoort natuurlijk ook niet helemaal (understatement).

Watching the Wheels | 06-01-19 | 10:37

@artikel 7: als bange slaven, uit angst voor onzekerheid en de dood, onderwerpen ze zich vanuit de banden der traditie, aan de bedoeling (van een imaginair = verzonnen persoon), die volgens hen is te vinden in een oud gedateerd boek, de verzamelde werken van mensen die lang geleden hun hersenspinsels (aannames=geloof) daarin optekenden, toen zekere kennis en wetenschap nog zeldzaam waren, en toen twijfel aan dat geloof leidde tot uitstoting of de dood.
Ja, dat is waanzin en zou genezen/bestreden moeten worden (ik stel voor: via CRISPR/Cas).
Maar:
1. Artikel 7 stelt slechts dat ze zich daaraan onderwerpen (= idiote en in principe gevaarlijke geloofsstelling, die helaas nu eenmaal is vrijgesteld in de grondwet) maar bevat geen beschrijving van hoe daar in de praktijk mee om te gaan.
2. De tegenwoordige gristenen kennende, gaan ze daaraan niet (i.t.t. de volgers der 'heilige' koran), de ultieme consequenties verbinden (discrimineren en van daken gooien).
.
Dus, laten we ons bezig houden met zaken die veel belangrijker zijn. Gristenen hebben theologisch grote stappen gemaakt de afgelopen eeuwen, door vele teksten te ontdoen van hun kracht o.b.v. algemene uitspraken van Jezus (het "gij zult liefhebben"-gebod). Deze mensen zijn bij lange na niet ons grootste probleem, en kun je beter tegemoet treden als bondgenoten in strijd tegen de EUrofilie, de 'identity politics'-waanzin en de islam-waanzin.

Fijnstoffer | 06-01-19 | 10:31 | 3

Kortom;
Vind je het gelul. Of geloof je het nog steeds?

HoerieHarry | 06-01-19 | 10:35

Beste HH, de Nashville verklaring is wat mij betreft gelul. Ik geloof niet in het bestaan van een Opperwezen.

Fijnstoffer | 06-01-19 | 10:39

Als je de identiteit van een persoon niet erkent. Denk je nou zelf dat daar geen discriminatie op volgt? Als het feit al zelf geen discriminatie is. We hebben het hier over ontkennen he! Ik begrijp best dat er grotere problemen zijn. Maar dat betekent niet dat we deze problemen maar even onder de mat schuiven. Plus veel voor GS daarom.

azijnseikerT | 06-01-19 | 10:50

Iedereen die in God geloofd is gewoon knetter gek. Wordt tijd dat al die mensen eens behandeld worden. Liefst met een mesje en ergens een stukje uit de hersenen snijden zodat het geloof 'verdwijnt'. De meeste problemen in de wereld zijn direct herleidbaar naar Geloof en de gratis ellende die er bij komt. Het is 2019... als je in een sprookje wilt geloven dan moet je wat vaker naar de efteling gaan.

MeneerGuggenheimer | 06-01-19 | 10:29 | 6

Middensteun. Mijn punt ging over dat hij iedereen die geloofd knettergek noemt. Jij begint over ‘waarheid’. Jouw punt 1 klopt. Punt 2. Mensen kiezen zelf tegen God, niet andersom.

nerugaer | 06-01-19 | 11:05

*gelooft

nerugaer | 06-01-19 | 11:07

Inderdaad bijna iedereen is knettergek. De wereld zou er een stuk gezelliger op worden als er alleen maar Atheïsen zouden zijn. Stuk slimmer ook de wereld dan!

MeneerGuggenheimer | 06-01-19 | 12:24
▼ 3 antwoorden verborgen

Evolutie, ook zo'n onzin.

McSnor | 06-01-19 | 10:27

Augustinus...'Beter een balk in je reet, dan een pik in je oog'

RickTheDick | 06-01-19 | 10:26 | 2

Wat moet je ook met een pik in je oog?
Niet relaxed.

HoerieHarry | 06-01-19 | 10:28

wel de pik in de reet van de ander zien, maar niet de balk in het eigen oog. (Mattheüs 7:3-5)

Watching the Wheels | 06-01-19 | 10:44

Gristenen zullen GS HQ niet letterlijk afbranden. Booslims wel. Nuff said.

WernerT | 06-01-19 | 10:25 | 1
-weggejorist-
inderdaad geen stijl | 06-01-19 | 10:26

Ophef om niks, een ontkenning is geen haat.
In (de meeste) westerse landen hebben homo's niets te vrezen
en dezelfde rechten als ieder ander.
Kom daar maar eens om in islamitische landen.

spamzuiger | 06-01-19 | 10:24 | 3

Klopt. Helaas lijkt het erop alsof GS redactie een anti-gristen-complex heeft. Onduidelijk waarom precies.

inderdaad geen stijl | 06-01-19 | 10:28

En de eerste stelling van art 7 past precies in het straatje van GS en ieder weldenkend mens: gewoon natuurlijk binair.

Guido | 06-01-19 | 10:36

Iemands identiteit ontkennen is geen haat. Joh schiet mij maar lek.

azijnseikerT | 06-01-19 | 10:45

zie hier waarom (normale) jongeren en gezinnen niets te zoeken hebben in de kerk.
Als de kerk mee zou gaan met de tijd, zou het ze beter afgaan.

Schepvogel | 06-01-19 | 10:23

De inquisitie bestaat anno 2019 overwegend uit dominees.

Roelof_ | 06-01-19 | 10:23

Ook onwelgevallige meningen mogen toch? Het recht van vrije meningsuiting is juist gemaakt voor extreme meningen. Dat weet Geenstijl toch?
Zolang ze niet oproepen om homo’s van de flat te ‘flikkeren’ is t toch prima dat ze een gekke mening hebben?

Goed-hardt | 06-01-19 | 10:22

Als een man het met een man wil doen of een vrouw met een vrouw moeten ze dat zelf maar weten. Maar mag ik wel zeggen dat ik een homohuwelijk iets belachelijks vind? Het homohuwelijk vind ik nl. wel degelijk een belachelijke vertoning. Mag je dat überhaupt nog vinden?

halbstark | 06-01-19 | 10:22 | 1

Een huwelijk in het algemeen is al belachelijk. Niets anders dan een wettelijke verklaring aan de overheid dat Jantje met Truusje neukt. Zodat de overheid Jantje en Truusje dubbel dubbel kan naaien de rest van hun leven. Een huwelijk afsluiten als bewijs voor een 'God' dat je van elkaar houdt, kom op zeg! Wat is er dan zo belachelijk aan een homohuwelijk? Het is allemaal onzin.

Indoneesje | 06-01-19 | 10:30

Er worden wel veel debiele akkooorden,manifesten en pacts getekend de laatste tijd.

van stampij | 06-01-19 | 10:22 | 1

Een mode dingetje.

Muuke | 06-01-19 | 10:40

Volgens de bijbel gaat homeau in tegen de scheppingsorde in. 1 cor 6. Ze zullen het Koninkrijk van God niet beërven. Logisch dat homoseksualiteit niet geaccepteerd wordt. Net als seks voor het huwelijk of vreemdgaan. Waarom nu weer ze selectief? Het valt gewoon onder zonden. Net als de zonden die hetero’s begaan. Alleen zijn we selectief verontwaardigd als de onzekere homeaux weer gaan gillen. Ik denk dat de homeaux altijd moeilijk blijven doen omdat ze zelf in de kern weten dat hun levensstijl onnatuurlijk is. Of is dat gek gedacht?

nerugaer | 06-01-19 | 10:22 | 8

Bakkeleures. De voedselregels zijn oudtestamentisch. Niet van toepassing voor christenen onder het nieuwe verbond. Lees de bijbel voordat je commentaar hebt.

nerugaer | 06-01-19 | 10:45

@nerugaer
Scheer je weg man. Het is zondag, dan mag je helegaar niet op het internet van je godje.

medusa324 | 06-01-19 | 11:20

Volgens die lezing valt het inderdaad onder zonden.
Volgens biologische- en natuurwetten is homosexualiteit prima te verklaren en heeft 1 op zoveel deze natuur.
Daar is niks onnatuurlijks aan. Zo werkt de natuur juist.
Het is maar net met welke bril u wenst te kijken.
Ik raad u de laatste aan.

letopuwzaak | 06-01-19 | 14:04
▼ 5 antwoorden verborgen

Ik ben van mening dat homoseksualiteit net zoals religie moet worden behandeld. Je mag het zijn, geloven en beoefenen, maar doe dat gewoon lekker thuis ja en val andere mensen niet met je dingen lastig. Helder toch?

Klutskwijt | 06-01-19 | 10:20 | 2

Dus mannen mogen niet zoenen op straat?

Schroedinger | 06-01-19 | 10:44

(En je moet gewoon lekker thuis naar de kerk?)

Schroedinger | 06-01-19 | 10:47

Gristenen, die onderschrijven, dat ze geloven in dingen, die in de bijbel staan. Verrassend...

Berelulpinda | 06-01-19 | 10:18

Het enige begrip wat ik kan opbrengen bij moslims is dat ze er openlijk vooruit komen dat ze homo's haten. Christenen zijn daarin simpelweg achterbaks en smerig. Zogenaamd vol van naaste liefde etc etc. Ik moet van beide helemaal niks hebben. En Gristenen die dit ondertekenen zijn in mijn ogen net als islamieten staatsvijanden en vijand van de samenleving. Opbokken met je religieuze waanzin!

Indoneesje | 06-01-19 | 10:18 | 4

Moslims haten iedereen: joden, christenen, atheïsten, homo's. Vul de lijst gerust aan want compleet is ie niet.

spamzuiger | 06-01-19 | 10:30

spamzuiger | 06-01-19 | 10:30 | Ze komen er eerlijk voor uit tenminste. Overigens heb ik sterk het vermoeden dat Christenen ook iedereen haten. Gezellige clubjes, je zou er maar lid van zijn.

Indoneesje | 06-01-19 | 10:33

Indoneesje | 06-01-19 | 10:33
Een moslim vertelde mij eens dat er in islamitische landen geen homo's voorkomen. Dat is pas een ontkenning.

spamzuiger | 06-01-19 | 10:43
▼ 1 antwoord verborgen

Ja want koorknaapjes in hun achterste nemen is niet gay ofzo. Ik denk dat de gelovige groep nog een grotere afwijking heeft dan de homo,s. Roepen dat op zondag werken slecht is, en de dominee doet vrijwilligerswerk?. Brullen dat je je naaste lief moet hebben maar je buurman van een ander geloof kan doodvallen. Ik zie steeds meer gelijkenissen met de gelovige groep uit de zandbak

peetjoh | 06-01-19 | 10:18

Ik snap het probleem niet.
Wat ze zeggen is; het is niet volgens de leer die wij aanhangen.
Dat is prima toch? Zolang ze die maar niet opdringen aan anderen. Je mag zelf geloven en vinden wat je wil.

mark1487 | 06-01-19 | 10:17 | 1

Zo lees ik het ook. Achterlijk en achterbaks vond ik ze toch al.

Rest In Privacy | 06-01-19 | 10:21

In Frankrijk werd een peiling gehouden naar de wensen van de gele hesjes. Het voorstel dat de meeste stemmen haalde was afschaffing van het "huwelijk voor iedereen", het homohuwelijk dus.

JTKDM | 06-01-19 | 10:15 | 6

@JTKDM | 06-01-19 | 10:22

Het homohuwelijk toestaan staat niet gelijk aan acceptatie. Een huwelijk is niet hetzelfde als een relatie, het is een instituut bedoelt om kinderen in te verwekken.

omanders | 06-01-19 | 10:27

@ JTKDM | 06-01-19 | 10:22 |Goh, dat wisten we nog niet, bedankt voor de nuttige info. Ooit in het Oostblok geweest, Latijnse landen, Azië, Zandbakkië? Zo is het op de hele wereld en ik vind het raar en insinuerend om er de gele hesjes bij te slepen.

Rest In Privacy | 06-01-19 | 10:29

@JTKDM | 06-01-19 | 10:22

Je zou met een beetje ironie het homohuwelijk zelfs het tegenovergestelde van acceptatie kunnen noemen. Het degradeert een homoseksuele relatie immers tot een soort gemankeerde heterorelatie. Overigens refereren sommige homo's aan hetero's als "breeders", dus ik denk dat, als je even de ideologie uitschakelt, het sentiment onder homo's niet bepaald onvervalst pro-huwelijk is.

omanders | 06-01-19 | 10:44
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik vind het dom maar ze mogen er tegen zijn

Bokito ergo sum | 06-01-19 | 10:15

Bij een ineenstortende cultuur zijn de minderheden het eerst de klos.
We gaan het Romeinse Rijk na.

kwark001 | 06-01-19 | 10:15

10:15; aanvang dienst. Laat ons bidden.

JohnJames_001 | 06-01-19 | 10:15

Ben nu George Michael aan het draaien.
Verrekte jammer dat ie dood is.

HoerieHarry | 06-01-19 | 10:13 | 2

Freedom!

Omebert | 06-01-19 | 10:16

Everything she wants.

HoerieHarry | 06-01-19 | 10:17

Dit is hun overtuiging. Dat mag. Geen probleem mee. En fijn dat het openbaar is.

grmblll | 06-01-19 | 10:13 | 2

Maar om dat dan te ondertekenen in een soort manifest is weer wat overdreven vind ik.

Muuke | 06-01-19 | 10:20

Maar o o o als een moslim zo iets zegt.

Wiezewalakristalix | 06-01-19 | 10:21

Tja, ik heb het wel eens vaker gezegd. Gelovigen zijn achterlijk. En zitten in onze regering. Hier waren nu voorgedrukte aangifte papieren makkelijk geweest.

PijlVader | 06-01-19 | 10:13

Ik vind het dubbel. Van mij mag iedereen neukon met iedereen, al dan niet met piemel. Homo, lesbisch, leef je vooral uit.

Wat betreft transgender en alle tussenvormen gaat het mij een grens over. De definitie 'man' of 'vrouw' is meetbaar. Meer smaken zijn er niet. Zit in je genen. Mensen die niet happy zijn met hun genen die mogen er wat mij betreft best wat mee doen, maar verwacht van mij niet dat ik je anders ga noemen of behandelen dan 'man' of 'vrouw'.

marcoplarco | 06-01-19 | 10:13 | 14

@ JohnJames_001 | 06-01-19 | 10:20

Klopt. Er zijn zelfs vrouwen met een XY chromosomenpaar, maar die door een genetische afwijking geen effecten van mannelijke hormonen ondervinden. Vanaf de conceptie groeien die dan op als vrouwen. Sterker, ze zijn vaak vrouwelijker dan "echte" vrouwen.

Maar onder deze groep zie je niet een massale hoeveelheid transseksuelen. Hetzelfde geldt voor hermafrodieten, die heel vaak ervoor kiezen om *niet* te operenen. Hetgeen voor mij een grote aanwijzing is dat er iets heel anders mis is bij transseksuelen.

omanders | 06-01-19 | 10:51

@Toos. Ik pas, leest u vooral azijnseikerT nog eens goed na.

JohnJames_001 | 06-01-19 | 10:53

Toos Doos | 06-01-19 | 10:25
Een DNA test bevestigd het geslacht, soms worden mensen als hermafrodiet/intersexueel gebroren, door afwijkingen in de chromosomen of in de hormoonhuishouding.
Bij geen keuze, en geen medische noodzaak, groeit het kind met beide geslachten op en mag het zelf kiezen als het daartoe in staat is...
mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoeni...

Bart_Banaan | 06-01-19 | 11:03
▼ 11 antwoorden verborgen

Evolutionair gezien is het niet nodig om homo's en transgenders te bashen: er zijn mensen zat op aarde en niet iedereen hoeft kinderen te krijgen.
..
De scheiding tussen kerk en staat is echter wél broodnodig, omdat religieuzen van allerlei pluimage tegenwoordig voor god willen spelen en anderen willen veroordelen op basis van hetzelfde grondrecht als waar vanuit zij (s)preken.

Toos Doos | 06-01-19 | 10:13 | 2

Waar.

Muuke | 06-01-19 | 10:23

@Toos Doos | 06-01-19 | 10:13

Je beseft dat de scheiding van staat en religie iets ontzettend Christeijks is?

“Geef wat van de keizer is aan de keizer, en geef aan God wat God toebehoort.”

omanders | 06-01-19 | 10:53

Hoeveel homo's zijn er de afgelopen 50 jaar door SGP'ers in elkaar geslagen?

Panos88 | 06-01-19 | 10:12 | 10

Dat de moslims pas nu zo ver zijn als de kerk 400 jaar geleden is nou eenmaal zo, Christenen profiteren stiekem toch van de wetenschap Maar de kerk veroordeeld hun nu wel, hypocrisie ten top lijkt mij. Net zoals dat een sgp,er geen tvscherm mag maar wel hier typt op een pcscherm

peetjoh | 06-01-19 | 11:16

@Erikjan79 Nee hoor, heb ik helemaal zelf verzonnen.

inderdaad geen stijl | 06-01-19 | 11:28

@Panos88
Hoeveel Homo's hebben de afgelopen 50 jaar SGP'ers in elkaar geslagen? NOU?

SolidRock | 06-01-19 | 13:27
▼ 7 antwoorden verborgen

De homo haat van elke religie moet worden blootgelegd en veroordeeld !

Castor12 | 06-01-19 | 10:11 | 4

@peetjoh Bewijzen? Eehmm.. heet het niet 'geloof'? De term verklapt het eigenlijk al zeg maar.

inderdaad geen stijl | 06-01-19 | 10:35

het tegenoverste van geloven is de waarheid . Dus bewijs maar eens een keer na 2000 jaar, geloven,

peetjoh | 06-01-19 | 11:19

@peetjoh De term 'geloven' zal echt niet gaan veranderen om dat jij dat toevallig graag wil.

inderdaad geen stijl | 06-01-19 | 11:29
▼ 1 antwoord verborgen

Voor religekkies zoek ook eens naar de #Caïroverkaring.

Ollie B. Bommel | 06-01-19 | 10:09 | 1

#whataboutism

Erikjan79 | 06-01-19 | 10:15

Ik denk dat het een soort grens is. Ik heb ook vrienden die ik zeer lief heb en er voor door het vuur wil gaan, maar nu zijn lul aan te raken of zijn achterwerk zou niet in me op komen. Bij een mooie vrouw zit ik graag aan haar bips dus ben ik nog ver van die grens weg. Andere zitten dichter aan die grens en zijn een beetje of helemaal Bi. Ben je over de grens ben je Homo. Ik heb er geen moeite mee zolang ze met me vriendelijk en niet anders omgaan. Leven en laten leven is hier de leus. Waar ik wel moeite mee heb, is als twee van over de grens een kind gaan opvoeden.

jan huppeldepup | 06-01-19 | 10:08 | 4

Is het dan een besmettelijke ziekte ?

Er zijn nog wat andere zaken in de wereld: Vandaag las ik dat als je in Saudi-Arabie van je vrouw scheidt je haar minimaal een SMS moet sturen zodat ze dat weet. Een revolutionair progressief voorstel van die verlichte prins daar.
Misschien dat de Links-progressieve kerk daar eens haar licht over kan laten schijnen voor ze zo los gaan op de SGP ?

Nichtsneues | 06-01-19 | 10:17

Toch heeft Bart Nijman een lekker kontje, iedere gezonde hetero zal dat beamen.

spamzuiger | 06-01-19 | 10:18

@ichtsneues
Waarom zo geïnteresseerd in een ander land, ga daar naar toe dan.

Erikjan79 | 06-01-19 | 10:43
▼ 1 antwoord verborgen

Oké, de SGP kan dus ook van het lijstje "goede partijen" af. Blijft niet veel meer over. Of moeten we politiek en geloof niet met elkaar mengen?

Muuke | 06-01-19 | 10:07 | 5

Hoezo stonden ze op dat lijstje dan? Dit is toch geen nieuw feit dat ze dit gedachtengoed hebben?

deministerpresident | 06-01-19 | 10:13

True.

Muuke | 06-01-19 | 10:15

Dat was voor kwark.

Muuke | 06-01-19 | 10:28
▼ 2 antwoorden verborgen

Hoe kun je nou in godsnaam (pun intended) geloven dat de aarde en het volledige heelal 6000 jaar geleden geschapen is door één, uh, iets? En alles wat het tegendeel bewijst wegredeneren met "dat heeft god zo gemaakt om ons te verwarren". En vraag ze eens waar god dan vandaan komt.

DKP | 06-01-19 | 10:06 | 2

Dus je bedoeld dat god een verwarde man was?

jan huppeldepup | 06-01-19 | 10:09

Misschien omdat het 'geloof' heet? De naam verklapt het eigenlijk al.

inderdaad geen stijl | 06-01-19 | 11:31

Voor mij blijft echt alleen nog het FvD en de PVV over als mogelijke partijen om op te stemmen. De rest valt af in verband met klimaat waanzin of immigratie idioterie. SGP staat echt veel te ver van mij af daar kan ik ook echt niet op stemmen.

osolemio | 06-01-19 | 10:03 | 2

Dream on....

HoerieHarry | 06-01-19 | 10:06

U was mij voor, excuus osolemio.

Muuke | 06-01-19 | 10:12

Tjonge wat een haat over het algemeen, terwijl als je je gezonde verstand
gebruikt je weet dat de wereld alleen geschapen kan zijn. En nu niet met allerlei
vage theorieën aankomen waarvan geen enkele ooit bewezen is.

jansma28542681 | 06-01-19 | 10:00 | 9

De schepping als enige waarheid voorstellen maar geen enkele aanleiding hebben om zulks te geloven...
De bijbel vertelt in elk geval iets anders dan wat tot nu toe al bewezen is, in slechts 100 jaar tijd. Zo is de ouderdom van de aarde, het zonnestelsel en het heelal in elk geval enorm veel groter dan de bijbel beweert. Aantoonbaar hè, dus geen bewijsloze fantasie. En de evolutie van bijvoorbeeld vogels op de verschillende Galapagos eilanden is een bewijs voor de evolutie van organismen, waar de bijbel rept over schepping van alle soorten. Raar.
In de bijbel staat 2 maal dat God niet van homo’s houdt en 7 maal dat we geen garnalen mogen eten. Vanwaar de haat jegens homo’s en garnalen en waarom eten we tóch massaal garnalen maar hebben die gelovigen het niet zo op homo’s ?
Ik weet het wel, ze hebben zelf massaal hosmo en durven er niet voor uit te komen en als je het verkettert, haalt een ander met hosmo het niet in zn hoofd om jou te verleiden. Dat mijn lieve geloofsgenoten is de reden dat grefo’s niet houden van hosmo.

Bakkeleures | 06-01-19 | 10:35

Bakkeleures | 06-01-19 | 10:35

Waarom mogen we geen garnalen eten? Ik heb 9 jaar katholiek onderwijs gehad (heeft niet geholpen), maar daar heb ik nooit van gehoord.

Bijtendehond | 06-01-19 | 10:52

Geen garnalen mogen eten. Krijgen we dat weer. Waar staat dat dan in de bijbel? Echt nog nooit gehoord.

inderdaad geen stijl | 06-01-19 | 11:33
▼ 6 antwoorden verborgen

Dan is het toch bijna jammer dat ze op zondag niet reaguren. Bijna he?

knutsel_ | 06-01-19 | 09:59 | 1

Vlak voor kerktijd geplaatst. Durft zeker tegen tegengeluid te horen.

Van Urk | 06-01-19 | 12:04

Ik lees nergens dat ze van een hoog geplaatst balkon geworpen dienen te worden. Of ben ik nu in de war met een andere religie..

nietmijnbaardvriend | 06-01-19 | 09:59 | 8

@2voor12
Natuurlijk, misschien artikel nog eens lezen? Wat zijn ze aan het veranderen hè!

Erikjan79 | 06-01-19 | 10:07

Erikjan79 | 06-01-19 | 10:00
Of dat nou in de bijbel staat of in de koran .... je kunt toch met een beetje verstand wel snappen dat je mensen niet van een dak afsodemieterd omdat ze anders geaard zijn. Misschien moet er iemand nog een derde bs bundel schrijven waarin homo's verheerlijkt worden ; is dat dan ook een waarheid ??

Koning BongoBongo | 06-01-19 | 10:08

@Koning BongoBongo
Wanneer is hier voor het laatst iemand van een dak gegooid dan?

Erikjan79 | 06-01-19 | 10:18
▼ 5 antwoorden verborgen

Ja, hardvochtig. Mensen het ongeluk intrappen. En dan denken dat je heel goed bezig bent.

Rest In Privacy | 06-01-19 | 09:58

De gelovigen geloven ook dat in elke mens iets goed zit. Elke dag het tegendeel bewezen op je bordje krijgen en dat nog steeds blijven geloven is een psychische aandoening waar ik geen diagnose aan durf te stellen.

kwark001 | 06-01-19 | 09:58 | 1

"De mens is geneigd tot ieder kwaad...", leert de Catechismus.

Guido | 06-01-19 | 10:56

Mijn Opa rookte 3 pakjes Hosmo per dag en is toch nog 98 geworden.

Mark_D_NL | 06-01-19 | 09:56 | 1

Gefeliciteerd. Wil je een stickertje uitkiezen?

inderdaad geen stijl | 06-01-19 | 11:35

Godsdienstwaanzin, zo ook bij de buren waar de nieuwe Merkel, AKK (Annegret K..... Kut) het heilige geschrift hoger acht dan rechten en gelijkheid voor de homo-mens.

JohnJames_001 | 06-01-19 | 09:54

Ja zo gaat dat he.
Doorgeslagen aan de ene kant => doorgeslagen aan de andere kant.

pollens | 06-01-19 | 09:53

Beetje overdreven. Ondertekenaars stellen alleen dat vanuit hun optiek, iemand geen lid van hun (Grefos) clubje kan zijn als homo of transgender. Dat lijkt me Vrijheid van Meningsuiting vrienden

Wees_eens_creatief | 06-01-19 | 09:53 | 2

Dat is uitsluiten. Discrimineren. Wat begrijpt u daar niet aan?

Normpje | 06-01-19 | 09:56

Je mag binnen je eigen privéclubje zelf bepalen wie je toelaat. Anders zouden mannen toch ook gediscrimineerd worden in het vrouwenvoetbal?

2voor12 | 06-01-19 | 10:03

Zullen we eerst eens wat gaan ondernemen tegen die ideologie, die zich voordoet als een geloof? Het lijkt me niet slim om onze energie hieraan te verspillen. We zullen ook de Christenbroeders nog hard nodig hebben? Dit lijkt meer een afleidingsmanoeuvre...

Neighborhood_Bully | 06-01-19 | 09:53

En toch zie ik die ondertekenaars zich niet met een vrachtwagen door de voorpui van het COC heenrijden om zoveel mogelijk homo's plat te rijden.
Zou die andere religie een voorbeeld aan kunnen nemen.

2voor12 | 06-01-19 | 09:52 | 4

Ik denk dat de haat binnen de islam vele vele malen groter is.
En het christendom is ook zo geweest met haar Inquisitie maar heeft dat toch wel achter zich gelaten.

2voor12 | 06-01-19 | 09:59

@2voor12
Denken? Tja, daar ga je al...

Erikjan79 | 06-01-19 | 10:10

En de Romeinen die de Christenen vervolgden en.... etc etc. Iedere nwe stroming heeft het tot nu toe over zich gekregen. Totdat ze macht bezitten. Dan worden de grondbeginselen met voeten getreden. De nieuwste stroming, De eeuw van Christus is ook al voor het gerecht gesleept, ten onrechte. Duidelijke antwoorden over levensvragen als homofilie. Gewoon een overgangsfase tussen stoffelijke levens als man en vrouw. Reïncarnatie dus. Niks ziekte. Jammer voor alle betweters die beweren zo dicht bij God te staan. Ze begrijpen het niet.

SlimmeBelg | 06-01-19 | 10:12
▼ 1 antwoord verborgen

Ze smelten de plastic foetussen!!

Conan de Rabarber | 06-01-19 | 09:52

Religieuzen zijn altijd debielen en dat tonen ze telkens opnieuw aan. Ik neem ze ook niet serieus, mensen die een denkbeeldig opperwezen aanbidden. Het getuigt van een chronisch gebrek aan realiteitszin en pragmatisch denkvermogen als je gelooft in iets waarachtigs waarvoor geen enkele aanleiding bestaat, laat staan enig bewijs.
Zulke debielen besturen wel ons land, leren onze kinderen lezen, schrijven en rekenen en dat vind ik best verontrustend. Daarom leer ik mijn kind voortdurend dat geloven in een opperwezen misschien heel leuk kan zijn, maar vooral heel erg dom is en dat je gelovigen nooit serieus moet nemen maar voortdurend moet wantrouwen.

Bakkeleures | 06-01-19 | 09:52 | 6

@ bakkeleures
Juist! Vor hen die het nog niet helemaal begrijpen, als er een opperwezen bestaat zij wij dan de untermenschen? Weet u trouwens wie er ook sprak over untermenschen?

F. Jacobse | 06-01-19 | 12:37

Van Urk: gelovige Nobelprijswinnaars, zeker van enkele decennia geleden, konden moeilijk zeggen dat ze ongelovig waren daar ze anders hun broodheren voor de kop stootten. Vergelijk het met de Amerikaanse presidenten, die waren ook niet allemaal gelovig maar veinsden dat ten gunste van de stemmen.
Wetenschap en religie gaan wel samen maar op enig moment komt elke gelovige wetenschapper op het punt dat hij of zij begrijpt dat een opperwezen niet bestaat en het heelal niet is geschapen maar is ontstaan. Het feit dat je dat zelf niet begrijpt, het feit dat wetenschappers het begrijpen, geeft aan waar je staat.
Om met Cruijff te spreken: “Je begrijpt het pas als je het snapt.” Dus ja, gelovigen zijn dom kuddevolk.

Bakkeleures | 06-01-19 | 13:48

2016: Ben Feringa, scheikunde.

Van Urk | 06-01-19 | 13:56
▼ 3 antwoorden verborgen

Religie is een machtsmiddel.

ParanoidAndroid | 06-01-19 | 09:51 | 3

Dat is menselijk misbruik van geestelijke wetenschap.

SlimmeBelg | 06-01-19 | 10:15

Religie is een juk. Jezus is Verlosser.
Daarom ben ik ook niet religieus, niet protestant of katholiek, niet gereformeerd of hervormd. Ik ben gewoon christen.

nope | 06-01-19 | 11:55

ParanoidAndroid | 06-01-19 | 09:51
Religie is een doorgeevolueerde hersenafwijking. De eerste mensen begrepen al dat natuurgeweld niet en hingen er een labeltje aan. Onweer werd god huppeldepup, bliksem werd god hotseknots etc. Is er nooit meer uitgegaan !

the namster | 06-01-19 | 12:11

Het is niet verboden maar ook niet verheffend.

van Oeffelen | 06-01-19 | 09:48

En de meeste ondertekenaars zijn ‘hervormd’. Ze waren eerst anders, maar hebben een andere vorm aangenomen. Hersteld hervormd zijn ze nu volgens Wiki. Zou dit er mee te maken hebben?

Normpje | 06-01-19 | 09:48 | 2

Van vaste vorm naar vormloos.

kwark001 | 06-01-19 | 09:50

Doelt u op buitenaardse shape shifters? Te paard! Invasie!

Nivelleermarionet | 06-01-19 | 09:52

De ondertekenaars maken een denkfout; er is geen god.

Risingson | 06-01-19 | 09:47 | 10

@risingson : Gelijk oversteken dan. Ik lees dat als u 'Een blik in het Hiernamaals' van Jozef Rulof leest, okee?

SlimmeBelg | 06-01-19 | 12:35

@ Belg
Het hiernamaals is een aanname. Dood is een feit

Is dit nog nieuws? | 07-01-19 | 06:48
▼ 7 antwoorden verborgen

Het homo zijn en geloof, altijd een twistpunt.
Je moet maar zo denken, de op geloof gebaseerde partijen weten donders goed dat de islam een verkeerde bij in de korf is, maar durven niets te ondernemen omdat ze bang zijn zichzelf te steken.

kwark001 | 06-01-19 | 09:47

en toch levert het anno nu nauwelijks problemen op tov dat andere boekie.

oorwormpie | 06-01-19 | 09:46 | 1

Toch denk ik dat homo’s en lesbiënnes best wel erg veel last hebben van dat schijnheilige gezever.

Nivelleermarionet | 06-01-19 | 09:50

Het is prima zo.

hamstr | 06-01-19 | 09:46

Die katholieke geestelijken hebben niet toevallig homo. Hun ouders voorzagen al dat een gezin niet vlot zou komen en god's regeles misschien wel in gevaar kwamen. Dus stuurden ze hen t klooster in, dan kwam t wel goed. Op zich al n vorm van heameauapartheid.
Sommige geestelijken blekenen wrokzuchtig tegen jonge jongetjes die wel ongedwongen jeugd beleefden en namen die af voor eigen gerief.

Maar idd. Benoem dit eens lekker. Veel erger dan Derksen, die lomp iets kort door een bocht gaat maar in principe oproept tot uit de kast komen.

Shoarmamasutra | 06-01-19 | 09:45 | 1

Stop oude en jonge hosmo jongens samen in een klooster met een machtsverhouding en je krijgt misbruik, dat zie je ook in het leger en bij andere religies.

Bakkeleures | 06-01-19 | 09:55

Ik denk ook dat ik homo ben.
Weet het nog niet helemaal zeker.

HoerieHarry | 06-01-19 | 09:44 | 6

Na het beffen gister weet ik het niet meer...
HoerieHarry | 06-01-19 | 09:49
Laat die duitse herder van je dan ook met rust.

A.C.H.M.E.D | 06-01-19 | 09:54

Ruimdenker, ik vind veel leuk maar ben geen necrofiel.

HoerieHarry | 06-01-19 | 09:58

Ruimdenker, ik vind veel leuk maar ben geen necrofiel.
HoerieHarry | 06-01-19 | 09:58

Necrofilie, Grieks: νεκρος lijk of dode, is een seksuele voorkeur voor het bedrijven van seks met een dood lichaam.

A.C.H.M.E.D | 06-01-19 | 10:20
▼ 3 antwoorden verborgen

Lekker om dit gewoon eens zwart op wit te zien. Dit is 'onze cultuur', daar moet je niets aan veranderen heb ik begrepen. "Zo waarlijk helpen mij God almachtig". Het zit tot in de vezels van onze monarchie. In de maatschappij verweven als een tumor. Geloof is voor mensen die zelf niet na kunnen denken. Hoop is uitgestelde teleurstelling. Waar we miljarden uitgeven om een medicijn tegen kanker, Ebola en aids uit te vinden, kunnen we beter een medicijn uitvinden tegen de geestesziekte die 'geloof' heet.

ben.dover.1ste | 06-01-19 | 09:43

Zou willen dat prominente christenen zich wat minder belachelijk gedroegen zodat ik me niet zo zou hoeven schamen...

"Gij zult de Heer, uw God, liefhebben met heel uw hart, met heel uw ziel en met heel uw verstand. Dit is het grote en eerste gebod. Het tweede, daaraan gelijk, is: Gij zult uw naaste liefhebben als uzelf." (Mattheus 22:37b-39)

Deze verklaring is ZO niet in overeenstemming met bovenstaande tekst. Acceptatie gaat voor ALLES.

Leyrann | 06-01-19 | 09:43 | 10

Medusa. Als de bijbel een sprookjesboek is, waarom dan zo tegen een boek zijn? Ga je ook bij de efteling staken? Of misschien toch geen sprookjesboek?

nerugaer | 06-01-19 | 11:55

@nerugaer : Lees Jozef Rulof (25 geestelijk wetenschappelijke werken) en u zult begrijpen wat Jezus bedoelde met : Er zullen er na Mij komen die alles zullen verklaren. Veel plezier de komende 5 jaar.

SlimmeBelg | 06-01-19 | 12:40

@leyrann. Ik ben zeer bekend met de Bijbel en ook u zult helaas moeten accepteren dat er zowel vredelievende teksten in staan (voornamelijk over de gehele mensheid) alswel afkeurende teksten over homosexualiteit.
Het siert u dat u deze actie niet ondersteunt, maar er zal altijd een wig bestaan tussen de hedendaagse normen en de geschriften van weleer.
Dat erkennen is al een goede stap. In plaats van met teksten zwaaien naar elkaar (niet dat u dat doet).
Het is nu eenmal geschreven zoals het is geschreven.

letopuwzaak | 06-01-19 | 14:50
▼ 7 antwoorden verborgen

Tja, het ene geloof mag je natuurlijk onbestraft bekritiseren. Bij het andere is het koeltoer. Terwijl het beide achterhaalde ideeen zijn.

NaughtiusMaximus | 06-01-19 | 09:42 | 1

We hebben het toch niet meer over geloof of religie, maar over ideologieen? Het zijn tenslotte geschriften en regels die honderden jaren geleden zijn opgeschreven door mannen die de macht over het volk wilden hebben en houden. Van enige goddelijk interventie is nog nooit daadwerkelijk iets gebleken.

Leffe Blonde | 06-01-19 | 15:00

Is het nog wel toegestaan om ouderwets hetero te zijn, of is dat haram c.q. tegen Gods wil? Kleingeestige zotten. Niks beters te doen? Oh wacht, zondag. Nu begrijp ik het.

Nivelleermarionet | 06-01-19 | 09:41 | 2

Ik heb ooit eens een tijdje in Hilversum gewerkt. Op een bepaald moment moest ik echt uit de kast komen als hetero om mezelf te beschermen. #truestory

keestelpro | 06-01-19 | 11:27

De beste optie: cisgender

RickVogelschrick | 06-01-19 | 11:29

Tsja, als de ene religie het mag, mag je andere het ook. Gelijke monniken/imams gelijke kappen/kufiya

Highwoodman | 06-01-19 | 09:41 | 1

Dus de minister zal zwijgen

Zult-eter | 06-01-19 | 09:48

Willem zit nog in de ontkenningsfase. Al zal hij zeggen van niet.

Mr_Natural | 06-01-19 | 09:37 | 2

Zij die er het hardst tegen ageren, verweren zich vaak in feite tegen hun eigen homoseksuele gevoelens inderdaad.

keestelpro | 06-01-19 | 11:25

Hoeveel van die reli-fanaten hebben aan kleine jongetjes gezeten? De ervaring leert dat dat toch een redelijk percentage moet zijn.

J-van-de-Bontekoe | 06-01-19 | 12:16
-weggejorist-
Francisca | 06-01-19 | 09:37 | 2

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl