Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

PSV-fan piswoest om racismekaart NRC

Racistische spreekkoren. Waar dan?

We hebben gedemonstreerd in Eindhoven. Tegen KOZP. We hebben gezongen en er is geen geweld gebruikt tegen KOZP; alleen enkele schermutselingen met de politie. We hebben geen racistische dingen gezongen of geroepen. Toch meent het NRC dat we ongebreideld racisme hebben gebezigd. Absoluut niet waar. Zelfs de mensen waar we bang voor waren dat ze verkeerde dingen zouden gaan zingen/roepen hebben zich prima ingehouden. De racisme kaart is wel heel snel uitgedeeld door het NRC.

Boos iemand in de stijlloze chatbox. Uit Eindhoven, waar het vanmiddag eventjes stevig aan toeging. Oké, er waren wat akkefietjes met de pliesie. Maar racisten zijn we nie, jonguh.

Tjerk Langman (LPF) trok vorige week al aan de Eindhovense raadsbel met het verzoek GEEN DEMO'S toe te staan in Eindhoven tijdens het kinderfeest, want BlokkeerTjerk zag al in zijn glazen bol wat er vandaag ging gebeuren. BM Jorritsma legde dat verzoek naast zich neer (dom), en twittert vandaag ook nog even een uberfout filmpje van kindertjesbedreiger Jeffrey A. (nog dommer). Kan iemand die Jorritsma verlossen van zijn ambtsketi? Totaal ongeschikt.

Volgens het NRC zijn ze in Eindhoven allemaal Hitler met een KKK-puntmuts en staan er iedere avond brandende kruizen in Stratumseind. Maar is dat wel zo? Hiero bij dit topic VIER filmpjes uit Eindhoven met lawaai, gezang, spreekkoren en boeroepings. Speakers aan en luisteren maar!

"Sinterklaas, wie kent hem niet?" (Vara-coryfee Henk W. 1987)

Social

Haha, dat menneke...

Social

Eh... We verstaan er geen klap van. Iemand?

Social

Ja. Luister ook eens naar spreekkoren!

Social

Reaguursels

Inloggen

Vanaf 2.48 bij filmpje Burgemeedster Jorritsma. AIVD meneer met zonnebril en hoed op de achtergrond haha

Rest In Privacy | 19-11-18 | 08:15

Moeten we anders kinderen gewoon niet leren dat Zwarte Piet niet bestaat? Dat je ook in het echte leven alleen kado's krijgt van blanke mannen en je van zwarte mannen niets te verwachten hebt? = vrij naar Peter Pannenkoek.

Rest In Privacy | 18-11-18 | 13:10

Voor mij als Zuidlimburger is Urk voorlopig het hoofddorp van authentiek Nederland. Ook, omdat ze met hun Urks Sinterklaasjournaal herinneringen oproepen aan toen mijn fantasie door Sinterklaas op gang gebracht werd en de viering nog een onomstreden sociaal bindmiddel was.
Bovendien hebben ze met dat Sinterklaasjournaal een creatieve oorvijg uitgedeeld aan de NPO, maar ze hadden wel toch ook even mogen denken aan de in vergetelheid geraakte roe van Zwarte Piet. ;-)
www.youtube.com/watch?v=MxwvcOfekWU&a...

WirMachenMusik | 18-11-18 | 12:43

Het heeft ook wel iets kolderieks om de intocht tijdens een weekend zonder eredivisievoetbal te organiseren.
Naast de anti Pieters hadden ook de voorstanders tijd zat deze keer.

theJ71 | 18-11-18 | 12:39

www.facebook.com/168983660364693/vide...
Zeer interessante beelden van de demo in Rotterdam. Een harde kern van zo'n 10 man en de rest nuttige idioten en meelopers. Toch wel zo'n 60 man overwegend blanken inclusief pers en stillen zo te zien. De baardige meneer 'Elvin" met de witte gympen van KOZP, die de beveiliging deed in de NTR tunnel was er weer bij- volgens zijn uitspraken een rotterdammer.
Hij begon zijn pep-talk met verklaren, dat zij zich niet aan de regels van de burgemeester zouden houden. Dat kon de aanwezige politie dus ook horen.
Let op de snelheid waarmee iemand die met een fiets een opmerking tegen de demonstranten maakte door de politie verwijderd werd.
En dan onder het genot van een jointje de Erasmusbrug op.
Ouders met kinderen "moesten zich schamen om hun kinderen aan racisme bloot te stellen".
Bij het aangewezen vak : "In het vak gaan we niet" "Weg met Aboutaleb" en personen met gelaatsbedekkende kleding worden door de politie gedoogd. De demonstranten gaan gewoon hun eigen gang. Een demonstrant raakte gewond op de Erasmusbrug door klappen van twee mannen die uit auto's stapten en de demonstratie wilden blokkeren. Onmiddellijke arrestaties door arrestatieteam ook van Elvin, de baard met de witte schoenen. Demonstranten en niet-demonstranten krijgen klappen.
images4.persgroep.net/rcs/ePR_43N8SlA...

Roadblock | 18-11-18 | 12:25

Nogal kortzichtige PSV fan, "we hebben niet racistische dingen gezegd huiliehuilie" want dat soort uitspraken had je niet van de media verwacht? Niet zo slim.

Anlail | 18-11-18 | 12:25

Uiteraard wist Jorritsma dat er heibel zou uitbreken. Precies zoals die Dokkumse burgemeester willens en wetens het lont aan het kruitvat wilde aansteken door KOZP uit te nodigen tezamen met Neo-Nazi's. Iets dat gemakshalve weer door een ieder is vergeten.
Men wil juist dit soort heibel, men wil juist dat 'de burger' in het hoekje van de nazi's wordt gedrukt. Bij elke linkshangende gemeente wordt bewust KOZP uitgenodigd, om de burgerij uit te dagen en vervolgens degenen die zich niet kunnen beheersen gretig door het OM te laten vervolgen. Het doel is en blijft simpel: de burger moet terug in zijn hok, en wel nu. Want binnenkort komt de 80 miljoen binnenwaaien waarvan de VN vindt dat wij die wel kunnen opnemen, en dan moeten we wel een burgerij hebben die braaf zijn belastinkjes betaalt, braaf zijn mond houdt en gedwee luistert naar wat de boven hem gestelden hem opdragen.

Datsun_Cherry | 18-11-18 | 12:24

De media is net als de politie een bolwerk van politiek correctheid maar de media is, in tegenstelling tot de politie wel diverser geworden in toon en objectiviteit. Wat dat betreft leve de moderne tijd...

De politie is het grootste politiek correcte instrument in NL, het boet liever op heel veel zaken in om zo nog een beetje 'gemogen' te worden.

ikeethetbeter | 18-11-18 | 12:15

Het wordt tijd om voorbeeld te nemen aan het friese volkslied.

Damien368 | 18-11-18 | 11:40

Waar waren de blokkeerbrabo's?....

Rest In Privacy | 18-11-18 | 11:21 | 2

Op het Catharinaplein aan het borstelen met de wouten, malloot.

Kinkfactor | 18-11-18 | 18:52

Er gaan nogal wat wegen naar Tilburg

menage | 18-11-18 | 19:11

mooi man die Burgemeester die hooligans en KOPZ in dialoog liet gaan tussen kinderen en gezinnetjes.. kan nu mooi de wereld rond dat voor standers van Pieten rascistisch zijn die extreem geweld niet schuwen.. bravo Burgemeester, of burgervader.. knap werk.. om het recht van vrijheid van meningsuiting hoger te agenderen dan het recht van de jonge brave burger (ook voor of neutraal voor zwarte piet waarschijnlijk) op veiligheid en een geweldloos kinderfeestje..
zag net staan dat in Deventer dat iets met voetbal en rellen aangekondigd in de straten niet door kan gaan vanwege een noodverordening..
kan wel dus.
die burgervader gaat die hier nog vragen over krijgen in de Gemeenteraad of in Den Haag?

fikkieblijf! | 18-11-18 | 11:03 | 1

zeg Mark, onze minister president.. jij riep toch samen met Grappenhuis ( minster van veiligheid en justitie of andersom) alle ouders op om vooral met de peuters en kleuters de intocht te gaan opzoeken.. want het zou fantastisch geregeld zijn.. misschien toch even een bilatje met die Burgemeester organiseren want je schept hiermee niet echt vertrouwen in leiderschap voor een veilige bijeenkomst met je kleine kinderen. In Eindhoven zullen ze vooral de volgende x absoluut dit soort boodschappen negeren.

fikkieblijf! | 18-11-18 | 11:12

Plaatje en filmpje zijn product van het op 1 hoop gooien van verschillende en van elkaar los staande feesten waarbij heiligen herdacht of gevierd worden (Sint Nicolaas, San Benito en 3 koningen hebben niets met elkaar te maken,), het op 1 hoop gooien van rudimenten van gebruiken en geloven van ver voor de tijd dat Europa gekerstend werd (bijvoorbeeld de krampus figuur), en hoe gebruiken uit andere landen nu ten onrechte aan de viering van het Sint feest in NL (bijvoorbeeld wederom de krampus welk nooit een NLs gebruik is geweest) worden toegedicht.

Maar het ergst is hoe de ware toedracht en geschiedenis doelbewust verzwegen en ontkend word. Dat is de verwijzing naar Moren, die rond de 8e eeuw Myra plunderden, daarbij slaven maakten, waaronder het jongentje Basilios dat vervolgens een jaar lang een slaaf op hun schip was. Zo beschouwd is dus de foto van Sint met de Moren (onder die foto staat Spanje) een historisch juiste verwijzing die ten onrechte word beschouwd als racisme.

Tegelijkertijd geven beide voorbeelden aan welk een vies smerig spel gespeeld word ten poging alle herinneringen aan het Moorse (een volk met een gitzwarte huidskleur), en in bredere zin islamitische-, slavernijverleden (waarbij ook blanke mensen tot slaaf gemaakt en verkocht werden!!) uit de geschiedenis annalen te schrappen.

Het is voor islamieten en mensen van kleur "inconvenient truth" die in de weg van hun racismestrijd staat en het fundament onder hun vorderingen (van vergoeding) van het slavernijverleden volledig weglaat.

KOZP strijd gaat dus niet over zwarte Piet is racisme, maar heeft een dubbele agenda die zwarte Piet is racisme misbruikt als dekmantel voor raciale haat tegen blanken, tegen alles dat blank is, tegen de cultuur van blanke Nederlanders en hun geschiedenis, en tegen het geloof van vele Nederlanders die nog steeds hun heiligen herdenken en gedenken (Sint Nicolaas is een rooms katholieke heilige).

Zo beschouwd is de KOZP strijd, en ook de voorbeelden in de hierboven gegeven links, een voorbeeld van anti wit racisme, black supremacy en -gelet op hoe de geschiedenis daarin verdraaid word - tegen blanken gerichte culturele genocide.

P.s. Zwarte Piet is geen symbool van koloniale slavernij, en geen negatieve stereo typering i.t.t. de bijvoorbeeld Amerikaanse black-face die dat wel is.

gaffelbaard | 18-11-18 | 11:42

Dank u @gaffelbaard voor deze zienswijze.

letopuwzaak | 18-11-18 | 13:08

"Onze" main stream media had nooit zo'n podium moeten geven, jaar in jaar uit (!), aan fascistische clubs als KOZP en de grauwe eeuw. "Onze" bestuurders hadden ze nooit een plek aan de route van de intochten mogen geven. Had inderdaad allemaal nooit gemogen...

Helaas is zijn redelijke besturen en media, die de wil van de meerderheid van het volk respecteren en er ook voor autochtonen zijn, teveel gevraagd in het extreem linkse klimaat waarin we leven. Ons bestuur is niet langer een afspiegeling van de samenleving.

Dit alles maakt dat de harde kern van PSV iets gedaan heeft wat niet nodig zou moeten zijn, maar helaas noodzakelijk is. En daarvoor ben ik ze erg dankbaar. Respect!

_Roy_ | 18-11-18 | 10:54 | 2

Even vergetend dat mensen gewoon stemmen en het bestuur dus gekozen is.

menage | 18-11-18 | 11:00

Mijn vraag is, wie betaalde de bussen om deze demonstranten te vervoeren (a €1300 / dag)?
Wie heeft er belang bij dat het uit de klauwen gaat lopen?? Deze lui geen platform geven is nu een gemiste kans. Vreemd vind ik nog steeds dat de blokkeer Friezen drie weken voor de intocht zijn berecht. Ergens in Juni had het ook gekund. Scheeld weer aandacht.
De belangrijkste pijler van terroristme is aandacht krijgen, deze pijler zorgt voor angst bij de tegenstanders en nieuwe aanwas bij de terroristen.. Dat zijn mijn worden niet, maar van Coördinator nationale terroristen bestrijding!!!🤔

Von Staufelberg | 18-11-18 | 12:18

Al die journalisten en BN'ers in de media die zo ontzettend graag willen deugen, hadden ook kunnen meedemonstreren met die paar anti ZP demonstranten, maar dat deden ze natuurlijk niet, zelf lekker met hun riante inkomen thuisblijven en maar hoog van hun ivoren toren blazen.

Wolkbreuk | 18-11-18 | 10:33

De LPF had dus het gelijk aan zijn zijde, maar zijn eigen rol in het grotere plaatje ziet de burgervader niet.
Een zuig demonstratie tussen kinderen is smakeloos. Wat zeg je tegen je kind, ja die mensen zijn tegen Sinterklaas en Zwarte Piet, want?
Of de KOZP zuigers echt zo gediscrimineerd zijn, waag ik te betwijfelen. Maar als dat niet zo is, dan heeft die burgervader nog een ding aan z'n broek. Namelijk gelijk als hoax de racismekaart trekken op het RTL nieuws.
Als dit echt niet zo is en hij kan het niet hard maken, lijkt me dit een mooi item voor Twan z'n RTL Late Night. Een burgermeester die willens en wetens zijn eigen rol niet oppakt en een Sinterklaas intocht laat verzieken door een stel zogenaamde vrije meningsuiting demonstraten. Maar dan vervolgens anderen door het slijk wil halen.
-
Hoe zit het eigenlijk met ons moreel kompas Amsterdam? Gaat daar de Sint nog in gesprek met KOZP?

bananabanana | 18-11-18 | 10:28 | 2

Dat KOZP zuigers (jouw woorden) ooit gediscrimineerd zijn wil ik best geloven.
Maar, dat is een andere vraag dan die of Zwarte Piet racistisch is. Wie zich in de geschiedenis verdiept zal ontdekken dat Zwarte Piet geen herinnering aan slavernij, maar juist symbool staat tegen slavernij.

Ja, tegen slavernij. Een symbool dat herinnert aan lang vervlogen tijden dat de Moren bij plunderingen (ook blanken tot) slaven maakten en slavenhandel dreven.
Soms denk ik dat het KOZP erom te doen is om letterlijk alles dat herinnert aan blanke slavernij uit de geschiedenisannalen te schrappen. In hun belevingswereld moet het zo wezen dat alleen zij 'zielig' (lees: dat blanke mensen geen en alleen zij recht hebben geldelijke vergoeding van slavernijverleden te eisen) zijn, en dat slavernij van blanke mensen (door slavenhandelaren met een kleurtje, Arabieren of pikzwart zoals de Moren) nooit heeft bestaan. Om die reden moet het enige overblijfsel dat nog aan die tijd herinnert, Zwarte Piet, weg en verboden worden.

gaffelbaard | 18-11-18 | 10:55

P.s. ik mag aannemen dat Grapperhaus dan ook de KOZP lui die naar kinderen scholden en hen en hun ouders terroriseerden dan ook aan gaat pakken??????

gaffelbaard | 18-11-18 | 11:12

Denk dat de meeste mensen er anders over denken, dus ze kunnen met gerust geweten gaan slapen, goed gedaan boys.

gato | 18-11-18 | 10:22

De verslaggeving van de intocht door de meeste media is weer diep triest. Een aantal kleine akkefietjes worden omschreven als dat het op meerdere plaatsen onrustig was.

Ik heb zelf een tijd staan kijken in Groningen, eventjes onrustig, de rest van de uren een gezellig feest.

KOZP die het slachoffer speelt en zegt dat ze oh zo vreedzaam hun mening willen uiten, iets wat uit vorige jaren bleek dat dat toch niet zo vreedzaam ging. Denk aan kinderen in hun gezicht racist noemen, agressie, niet aan demonstratieregels houden, dreigen met geweld(inc. doodsbedreigingen) en aanvaringen met journalisten. Hetgeen wat volgens mij de oorzaak is van de sterke afkeer tegen KOZP.

Grapperhaus zei net al dat iedereen die iets gooide naar KOZP hard zal worden aangepakt. Als dat gebeurd zal het er volgend jaar vast een stuk gezelliger aan toe gaan...

Luckystriker | 18-11-18 | 10:17 | 3

"Denk aan kinderen in hun gezicht racist noemen, agressie, niet aan demonstratieregels houden, dreigen met geweld(inc. doodsbedreigingen) en aanvaringen met journalisten."
Dat is ook wat gisteren in 010 gebeurde en dat het daar dus uit de hand liep is dus feitelijk door KOZP zelf uitgelokt. Gezopen dat Aboutaleb de politie niet de opdracht gaf KOZP terug te geleiden naar het voor hun demonstratie toegewezen vak. Imho heeft Aboutaleb daarom bloed aan zijn handen, het bloed van degenen die gisteren in 010 klappen kregen. Dat was echt een hele domme beslissing van Aboutaleb, de burgemeester die werd binnen gehaald als bruggenbouwer maar dankzij wie de polarising tussen bevolkingsgroepen in 010 tot ongekende hoogte is toegenomen.

gaffelbaard | 18-11-18 | 11:11

Gelukkig krijgen ze binnenkort kereltje Pechtold. Die bouwt zelfs bruggen naar Oekraïne met nazi-geld.

Frau Merkel | 18-11-18 | 12:24
-weggejorist-
gaffelbaard | 18-11-18 | 16:43

Ongeacht of je nu pro of anti Zwarte Piet bent, we zien allemaal dat het NRC hier een journalistieke schreef over gaat. Dit is geen nieuwsbericht meer, maar pure beïnvloeding en dus propaganda.

Enkele voorbeelden :
De anti-groep wordt als lieve en rustige groep mensen beschreven die alleen maar opkomen voor hun mening en dus hun recht. Zij worden uniform genoemd als “activisten”. En vooral als de underdog van het verhaal. Dat is bewust gedaan, want dan heb je een psychologisch voordeel. De underdog kan over het algemeen op sympathie van veel mensen rekenen.

De pro-groep daarentegen wordt weggezet als rumoerig en asociaal. Praten niet, maar schreeuwen. Komen agressief over en intimideren. Worden in het begin aangeduid met “PSV-supporters”. Overigens vreemd, want wat heeft hun achtergrond te maken met het uitgangspunt van hun actie? Weer zo’n dubbele moraal, want bij terroristische aanslagen wordt het noemen van een dergelijk detail door dit soort media juist stelselmatig vermeden. Het bericht bouwt dit vervolgens op naar “hooligans” en “relschoppers”.

In een democratische rechtsstaat zou dergelijke eenzijdige propaganda niet door de overheid op de publieke omroep mogen worden toegestaan. Dat riekt naar indoctrinatie en dat druist juist in tegen een democratie.

Nogmaals, aan welke kant je ook staat: dit is pas echt een zorgelijke ontwikkeling!

DankeSchon | 18-11-18 | 10:14 | 1

Niet alleen zorgelijk.
Verwerpelijk! En aanzetten tot haat (m.i. tegen blanke Nederlanders). Afschuwelijk dat de NRC medewerking geeft aan het aanzetten tot nog meer raciale haat.

gaffelbaard | 18-11-18 | 11:46

Bij de NPO is ook volop reclame gemaakt voor een boek over IS hoer Laura H geschreven dior een NRC journalist.
Het staat vol met niet controlerbaren feiten

Jacktheflipper | 18-11-18 | 09:53 | 1

Een extragratis recensie voor op de achterflap: "Bipolaire kudthoer des doods, 1 varkensreet",

Kapitein Stijlvol | 18-11-18 | 10:01

Nederlanders zouden eens voor belangrijke(re) zaken de straat op moeten gaan. Het is belastingverhoging op verhoging op verhoging, we worden massaal uitgeknepen, waarom wordt daar niet tegen gedemonstreerd? Rutte lacht zich een krul in zijn piemeltje, heel dit Zwarte Piet gedoe is een mooie bliksemafleider.

JI-HAAT | 18-11-18 | 09:46 | 1

Mensen komen pas in beweging als ze niks of weinig meer hebben te verliezen. Ik wijs in dat verband op een zeer relevant citaat van de grote denker en staatsman Ronald Reagan: "History teaches that wars begin when governments believe the price of aggression is cheap". Dus nog even geduld. Het gezwel van de ondergang moet nog iets verder voortwoekeren.

isitsoornot | 18-11-18 | 10:09

Heb de berichtgevng gevolg.

Wat ik zag was dat KOZP veel mensen, waaronder ook kleine kinderen, uitscholden voor racist e.d. en dat in sommige steden (010 bijvoorbeeld) zich niet aan de regels hielden (demonstratie voeren buiten de daartoe aangewezen plek), zich zeer agressief en op geweld uitzijnde gedroegen.
Echt? Ja! Als je in 010 over de brug loopt en daarbij naar kleine blanke kindjes loopt, naar ze schreeuwt en gilt en ze uitscheld dat het racisten zijn, dan ben je agressief en uit op geweld!!!!!

Het andere kamp, het anti KOZP kamp, heb ik alleen sinterklaasliedjes die we allemaal kennen horen zingen.

@NRC
ik ben hier best boos over. Dit valt onder smaad. Uw krant besmeurt nu alle NLers met een leugen. Iedereen die erbij was of het gezien heeft weet dat u liegt.
Ik hoop dat Morgen gans NL uw kranten in de fik steekt,of erover heen post. Lekker voor je...

gaffelbaard | 18-11-18 | 09:40 | 12

@Roadblock | 18-11-18 | 13:02

Daar noemt u wat: “maar als er geweld gebruikt wordt van allebei de kanten, moet dat ook niet weggemoffeld worden.”

Helemaal eens. Goed punt! Waarom lees je dit dan niet in het artikel van NRC? Dat is precies waarover ik (en bijv. Gaffelbaard) vallen. Het eenzijdige wegmoffelen.

DankeSchon | 18-11-18 | 13:35

DankeSchon | 18-11-18 | 13:21 |
Ik ben blij dat u het samen zo eens bent, maar tussen het elkaar bedanken door:
Danke Schon? Waar schep ik het beeld van NRC? Ik heb de filmpjes van Eindhoven en Rotterdam bekeken en feiten gezien. U blijkbaar niet.
Er werd in Eindhoven met een bierblik gegooit, en er werd in Rotterdam geslagen.
En natuurlijk wordt een groep aansprakelijk gesteld voor wat een enkeling uit die groep doet. Heeft u ooit wel eens anders meegemaakt?
Spiegelt u eens: Als iemand van KOZP een blikje bier gegooid zou hebben? Zou die hele groep hier niet aansprakelijk voor gesteld worden?
"Benadrukken en uitvergroten van iets dat mogelijk een feit zou kunnen zijn, maar niet representatief is voor het gebeuren aldaar."
Ja, je kan natuurlijk ook de feiten willen verdoezelen, als het je even niet uitkomt. Dat komt wel meer voor.

Roadblock | 18-11-18 | 13:37

Roadblock | 18-11-18 | 13:37
Ik heb in mijn tegels nergens ontkend dat er in 010 geslagen, dus suggereer dat aub ook niet.

Wat ik schreefwas dat ik de reactie van de Rotterdammers een normale en begrijpelijke reactie vind op het gedrag van KOZP, dat zelf eigenhandig de reactie van de Rotterdammers heeft uitgelokt. (heeft u de wetsartikelen die ik noemde ter vergelijking wel opgezocht en gelezen?

Nogmaals, KOZP overtrad de regels, waren agressief naar mensen en kinderen toe. Ik weet niet of je een ouder bent, maar stel je voor ... een club terrorstranten komt dreigend op je gezin af gelopen en begint jou en je kinderen gillend en schreeuwend voor Racist uit te schelden .... !!! Geloof me, menig normaal denkende ouder zou dan op zo'n moment in reactie op dat gedrag zo'n persoon graag over de reling van de brug, zo hop! in het water, willen gooien!! Dat is allemaal niet gebeurd, en gelukkig maar, maar dat is wel waarom ik de reactie van de Rotterdammers begrijpelijk en proportioneel vind.

Kijk, al vrij vroeg in de ochtend ging het op Twitter al rond dat ouders en kinderen door die agressievelingen werden uitgescholden. Dat heeft velen die dat lazen boos gemaakt. Dat nieuws ging als een lopend vuurtje, met alle gevolgen van dien en de rest is geschiedenis.


Maar denk niet van "waar twee kijven, hebben er twee schuld". Ik begrijp dat velen dat obv de linkse leugenpers geloven, maar dat staat haaks op de feiten, de mening van en hoe vele Rotterdammers het beleefd hebben.
Nee, in dit geval heeft er maar 1 de schuld, en dat is KOZP.

Als KOZP in hun demovak was gebleven, en zich niet zo agressief had gedragen, was dit allemaal niet gebeurd. Maar het was KOZP hier precies om te doen, boosheid en geweld uitlokken, zodat ze daarna kunnen zeggen: "zie je wel".

gaffelbaard | 18-11-18 | 17:06
▼ 9 antwoorden verborgen

Als je al die reacties zo leest over de Burgemeester van Eindhoven op twitter leest ---> twitter.com/JJorritsma040/status/1063...

mag er wel eens een onderzoek door de KrooN en BZ naar zijn optreden en hoe die zijn stad leidt en kinderen hun feestje verziekt .

liegende lippen | 18-11-18 | 09:31

Het is verbijsterend dat de NPO ook weer de laatste film van Arnold -Jan Scheer, "Wild geraas 2.0" niet uitzendt. We mogen blijkbaar vooral niet weten dat de traditie van je gezicht zwart maken rond de jaarwisseling een gebruik is dat in heel Europa al duizenden jaren bestaat, en dus niets met racisme te maken heeft. De film geeft een prachtig beeld van Europese volksculturen waar we zelden over te horen krijgen. Ik vermoed kwaadaardige opzet bij de NPO, want dit past natuurlijk niet in hun linkse frame. Kijken dus!

Rest In Privacy | 18-11-18 | 09:24 | 1

Ik wacht ook nog op NPO tot ze het uitzenden. Had volgens mij al 1 November moeten gebeuren.

Dutch-Super-Evil | 18-11-18 | 10:36
-weggejorist-
MINDER | 18-11-18 | 09:10

voetbalsupporters moeten lekker naar het stadion, anti zwarte piet lekker naar hun kraakpandjes en de politie boeven vangen. Kan ik met mijn kinderen fijn naar sinterklaas. daag

V-styn | 18-11-18 | 08:40 | 3

Zo simpel is het

Nouwske | 18-11-18 | 09:23

Helemaal gelijk. Alleen doordat 1 partij niet luistert zijn de anderen gedwongen actie te ondernemen.

poiuytrewq | 18-11-18 | 10:55

... naar hun kraakpandjes en vervolgens opgepakt worden en de gevangenis in (voor niet minder dan een jaar)... Zou ik er graag aan willen toevoegen.

Voor de rest, helemaal mee eens! Zo simpel is het inderdaad.

_Roy_ | 18-11-18 | 11:02

Wat een enorm gezeik met die KOZP.
Er is 1 doeltreffende maatregel die alle KOZP geluiden en vooral de demonstraties doet stoppen:
Gewoon de oetkerung stopzetten / intrekken.
Een normaal werkend mens heeft helemaal geen tijd voor die onzin, bah!

Rdock | 18-11-18 | 08:27 | 1

Werk je in het weekend? Verder ben ik het met je eens hoor. Ze zullen verder ook wel subsidie krijgen, zijn heeeeeel veel subsidies die gestopt moeten worden

Bokito ergo sum | 18-11-18 | 09:03

We moeten ons één ding afvragen....... HOE is het toch mogelijk dat een klein groepje drammers, een complete maatschappij ZO kunnen ontwrichten?

SoepKip | 18-11-18 | 08:23 | 2

Precies.. Negeren die handel..
Die "Affryekaan" van wat ik hierboven zie, kan niet eens normaal praten.

Nederlandop1 | 18-11-18 | 08:27
-weggejorist-
_Roy_ | 18-11-18 | 11:06

Alle leden van "KOZP" zijn dit jaar erg stout geweest, en kunnen in de zak van de Sint terug naar Spanje (Zijn wij in Nederland, er gelijk van af).

Nederlandop1 | 18-11-18 | 08:20

Nederlanders hebben een racistisch verleden. Volgens Kaan78.
Laten we voor de lol eens aannemen dat dat zo is.
Mijn voorouders hadden nog nooit iemand gezien die anders dan blank was. Zij maakten geen deel uit van de zogenaamde elite van Nederland die reisde en handelde. Zij waren harde werkers, hadden het moeilijk, leefden over het algemeen niet lang.
Ik kan proberen te bewijzen dat zij racistisch waren. Maar het is moeilijk. Daar hadden zij geen tijd voor. Hun tijd werd gebruikt om te overleven. Om te werken, echt te werken.
Nederlanders die handelden en bijvoorbeeld slaven versleepten naar Amerika zagen het als handel. Het woord racisme kenden ze niet, in vroegere tijden. Handelaars waren ze. Buit kregen ze aangeboden van Arabieren en Afrikaanse stammen. Oorlogsbuit.
Laten we aannemen dat Nederlanders racistisch zijn.
Buitenlanders met een ander kleurtje zijn met open armen ontvangen in Nederland. Zij kregen bijstand, uitkeringen, huizen. Ze werden en worden beter behandeld dan de Nederlanders zelf.
Jusititie deelt aan hen mildere straffen uit als ze het wetboek overtreden dan aan de Nederlanders zelf.
Hoe zit dat dan met het Nederlandse racisme.
Nederlanders verdedigen hun eigen cultuur, hun eigen gewoontes. Veel te weinig eigenlijk. Veel, veel minder dan mensen in andere landen. De Nederlandse cultuur dreigt te verdwijnen.
Is dat racisme?
Laten we eens naar andere landen kijken. Zouden we naar arabische landen kunnen gaan en daar verwachten dat we gepamperd worden. Dat we uitkeringen ontvangen omdat we geen zin hebben om te werken. Dat we subsidies ontvangen om onze cultuur, onze religie, in dat land te promoten. Dat we zelfs gesubsidieerd in het parlement komen om onze Nederlandse cultuur in dat andere land te implementeren.
Kan dat in Japan, in China. Kan dat in Afrikaanse landen. Kan dat in Zuid-Amerikaanse landen?
Elk land behoudt zijn eigen taal, zijn eigen cultuur, zijn eigen gewoontes, zijn eigen tradities. Uitstekend.
Alleen in Nederland zijn mensen die dat doen racisten. De aanklagers, degenen die het woord racisme gebruiken, worden zelfs gesubsidieerd door de Nederlandse staat. Dat kan alleen hier. Dat kan alleen in Nederland.
Unesco, bescherm de Nederlanders. Dat zou een mooi cadeau zijn van Sinterklaas en Zwarte Piet.

onnosel | 18-11-18 | 08:17 | 15

Probleem blijft dat het geen feest is voor alle kinderen. Als volwassen mensen kunnen wij toch een feest organiseren wat leuk is voor alle kinderen?

Kaan78 | 18-11-18 | 14:21

Kaan78 | 18-11-18 | 14:21
Dat is een leugen. Het is zeer zeker een feest voor alle kinderen.
Ik vertel niet vaak iets persoonlijks, maar maak deze keer een uitzondering.


Ik heb een neefje en nichtje die halfbloed zijn, nog in de Sint en Piet geloven, en jaarlijks naar de intocht in 010 gaan.

Het komt door KOZP dat ze nu leren dat hun moeder een zwarte Piet en nazaat van slaven is (wat ze absoluut niet is en niemand in de familie heeft haar ooit zo beschouwd), en hun vader is (volgens KOZP racisten) een nazaat van koloniale slavenhandelaren en een vieze blanke Racist die ze moeten haten.

Ja, Kaan... Mijn neefje en nichtje komen voort uit een "gemengd huwelijk". Daar had je niet aan gedacht, niet verwacht, en ook niet bij stil gestaan he????

Maar kijk .. Dit is dus exact wat KOZP doet. Of probeert te doen.
Opruiing. Stoken en daarmee oproepen / uitlokken van geweld. Haat zaaien.

Niet alleen dus tussen blanke mensen en mensen met een kleurtje. Maar dus ook tussen echtelieden met ieder een andere huiskleur. En dus ook tussen kinderen en hun "gemengde" ouders.

Het is wel degelijk een feest voor alle kinderen. Ook voor mijn halfbloed neefje en nichtje. En dat zal ik nooit laten verpesten. Niet door jou, niet door KOZP haat, door niemand.

P.s. "Probleem blijft dat het geen feest is voor alle kinderen." = een door KOZP bedachte leugen, uiting van virulente (anti witte) rassenhaat, opruiing en haatzaaierij!

gaffelbaard | 18-11-18 | 17:25

Kaan78
Helaas heeft u gelijk dat het geen feest is voor alle kinderen. Vele Nederlanders leven in armoede, maken gebruik van de voedselbank en kunnen geen kadootjes voor hun spruiten betalen. Het zou mooi als er ook voor deze kinderen een schitterend Sint en Piet feest georganiseerd zou kunnen worden.

onnosel | 18-11-18 | 18:53
▼ 12 antwoorden verborgen

Ik vind het filmpje van Airfryer wel typerend.
Eenzame man die zich noemloos verveelt en contact zoekt door een dialoog te provoceren te forceren over iets wat voor normale mensen een non-issue is.

Rommelende Onderbuik | 18-11-18 | 08:12 | 1

Hij loopt zich al warm voor een eveneens gesubsidieerde carriere in de politiek. Daar kan hij zijn wrokgevoelens nog verder uitleven. Pvda of GL nemen hem zo op.

Rest In Privacy | 18-11-18 | 10:20

Hahaha wat een randdebielen. Tsja ook dat is Nederland. Je schaamt je toch rot als je dat zo ziet. Plaatsvervangende schaamte dat is.

De Koreaanse Slet | 18-11-18 | 08:05 | 4

Eindelijk eens een normale reactie, zie je wel dat je het kunt! Ik schaam me ook rot voor de kozp

Nouwske | 18-11-18 | 08:28

@De Koreaanse Slet | 18-11-18 | 08:05
Het siert je dat je dit keer geen onderscheid maakt tussen pro en anti, maar ze allemaal randdebielen noemt. Verrassend. Hulde, lieverd!

DankeSchon | 18-11-18 | 08:37

vergeet het woord stad niet tussen rand en debielen

brie-de-penis | 18-11-18 | 11:55
▼ 1 antwoord verborgen

Het heeft voor mij iets waanzinnig hilarisch, en een beetje rijdende rechter achtig....
Volwassen mensen die Sinterklaasliedjes zingen ter protest.
Even afgezien wat we er allemaal van vinden.

Lampelul | 18-11-18 | 08:01

De proffessor heeft het verkeerd. Het probleem is dat Nederlanders ondanks hun racistische verleden zoals slavenhandel, zuid afrika, steun aan apartheidregimes in het midden oosten helemaal niet kunnen indenken dat zij racistisch zijn. Dus als we een oefening doen dat we voor het gemak aannemen dat Nederlanders dat wel zijn en dan kijken naar het handelen, dan zou je pas mogelijk andere zaken kunnen waarnemen. Het ziet eruit als racisme, gedraagt zich racistisch, wordt racistisch bezongen en er mag niet van afgeweken worden. Misschien is het dan ook racistisch?

Kaan78 | 18-11-18 | 07:21 | 7

Was is een proffessor?
Ga je inburgeringscursus eens afmaken domkop.

Rest In Privacy | 18-11-18 | 09:20

Het probleem vind ik dat iemand een halvegare diagnose stelt over alle Nederlanders en wil dat iedereen verandert. Dat je met een megafoon naar kleine kinderen brult hoort daar schijnbaar bij, in donkere kleren met baretten lopen ook, rot toch op.
Succes ermee, de meeste mensen hebben het te druk met andere dingen om te veranderen. Maar gelukkig niet te druk om te zorgen dat die idioten uit de buurt van kinderen blijven. Er lopen echt gekken tussen, als je dat niet ziet hoop ik dat je niet op iemands kinderen moet passen.

frads | 18-11-18 | 10:20

U bedoelt zoiets als dat de gemiddelde turk zich niet kan voorstellen dat zijn volk genocide op de armeniers gepleegd heeft?

Roadblock | 18-11-18 | 10:22
▼ 4 antwoorden verborgen

Heeft iemand meegekregen dat een hoogleraar gisteren uitlegde op de NPO dat de volkswoede op de kritiek op zwarte Piet een uiting is van vermoeidheid omtrent de influx van buitenlanders en hun werking op onze cultuur? Zijn naam is Henri Beunders en hij is geen hoogleraar maar een professor aan het Erasmus.
'Professor of development in public opinion'
Kortom, populisme is de schuld aan de publieke verontwaardiging. En niet het feit dat een heel volk racisme in de schoenen geschoven wordt dat duidelijk een leugen is. Een leugen, omdat je voor racisme een intellectuele attitude nodig hebt. Dat is een vereiste; je hebt vooraf een set nodig aan sententies die samen een ideologie vormen op basis van raciale veronderstellingen. Zonder een intellectuele attitude bestaat racisme niet en moet je anders noemen. Nederland kent een dergelijke traditie niet. Veel historische culturele lijntjes tot en met onze tolerantie zijn terug te voeren op een utilitaire houding, het moet nut hebben. Dat zit breed in onze volksaard. Volkswoede vanwege kritiek op zwarte Piet in elkaar schuiven met volkswoede omtrent massale influx van apothekers die onder het mom van religieuze beleving ons vervloeken onder het bidden is een compleet andere.

Zoltan | 18-11-18 | 06:28 | 1

Dank u!

letopuwzaak | 18-11-18 | 11:23

Er word steeds geopperd voor de dialoog maar aan het eind word toch maar kenbaar gemaakt via een omweg dat de pro pieten afstand moeten doen van zwarte piet. Dus een paar uur slap lullen maar de uitkomst is al bepaald, weg met zwarte piet.

taylor 1000 | 18-11-18 | 06:18 | 1

Hoe noem je ook weer een dialoog waarbij een van de partijen bij voorbaat weet dat hij zijn standpunt moet opgeven? Oh ja inspraak.

Roadblock | 18-11-18 | 10:24

Op dit moment zijn er museale collecties negrophilia die binnenkort (tijdsbestek van jaren, gaat allemaal niet zo snel) in stelling worden gebracht om groots gepresenteerd te worden en die hun uitwerking op het publiek niet zullen missen. Er is bijna geen verweer tegen de karikaturale beeldcultuur die de zwarte mens geridiculiseerd heeft. Deze traditie is 160 jaar oud en het begin valt samen met de bevrijding van de zwarte slaaf op westerse plantages. Zwarte Piet heeft het grote nadeel een gestileerde page te zijn en valt op deze manier binnen het gekunstelde idee gesublimeerde machtsverhouding te zijn. Dat zwarte Piet een Hollander is die zwart gemaakt wordt en niet zwarte Mkeke heet, is blijkbaar niet van belang. Dat blanke kindertjes zwarte Piet niet wordt voorgehouden als rolmodel voor toekomstige machtsverhoudingen tussen het blanke en donkere ras, is blijkbaar niet van belang. Het is het gebrek aan vermogen van ons, als dragers van de Hollandse cultuur, om uit te leggen hoe onze onzichtbare cultuur zich verhoudt tot de beeldcultuur dat ons de troep gegeven heeft waar wij nu mee zitten.

Zoltan | 18-11-18 | 05:41

Dat zwarte Piet een issue kon worden hebben 'wij' aan ons zelf te danken. Al zo'n 30 jaar, met dank aan het tropeninstituut en andere instellingen, worden collecties op basis van blanke beeldcultuur over zwarte mensen tentoon gesteld. Het is met name de koppeling black-face en zwarte Piet dat hierin het sterkst is en als argument tegen ons wordt gebruikt. Het zijn niet 'wij', de tokkies, die deze zogenaamd beschamende vertoning tot ons genomen hebben waardoor een geleidelijke verandering in ons bewustzijn kon plaats vinden. Het is de culturele bovenbouw, de NPO bazen, de vergadertijgers met een museum jaarkaart die meegaan in de geschiedvervalsing. Maar zelfs al zou je toegeven dat zwarte Piet black-facing is, dan nog is Nederland het enige land ter wereld die dat dragen kan. Zwarte Piet is namelijk nooit en te nimmer gesublimeerde machtsverhouding tussen rassen geweest.

Zoltan | 18-11-18 | 05:12 | 4

@drs.Nee | 18-11-18 | 06:16
Logisch. Hij wordt daar voor zoiets niet als held gezien. Hier hoopt onze megalomaan dat dit wel gebeurd. Hij denkt in hetzelfde rijtje als Malcolm X te worden genoemd. Echter, die had wél gelijk.

DankeSchon | 18-11-18 | 08:53

Dr. Nee +++

NeedIsaymore? | 18-11-18 | 09:22

drs.Nee | 18-11-18 | 06:16 |
Keurig verwoord. Hulde.

Alco-de-Holist | 18-11-18 | 11:40
▼ 1 antwoord verborgen

Via het uitzendbureau heeft onze dochter vandaag voor Zwarte Piet gespeeld in Diemen, jaaa hélemaal zwart! Als moeder vond ik het doodeng maar ik wilde het haar ook niet verbieden want ik sta achter Zwarte Piet die helemaal zwart is. In Diemen ging alles hartstikke goed, geen Anti-Pieten demonstranten en alleen maar leuke reacties, overigens ook van véél allochtonen waaronder donkere mensen. Het is een handjevol getraumatiseerde psychoten die stennis schoppen want de meeste allochtonen vieren Sinterklaas net zo hard mee en dat mag ook weleens gezegd worden! Turkse jongeren wilden zelfs met haar op de foto dus dat zegt toch wel genoeg. Die Anti-Pieten moeten zich nu er maar eens bij neerleggen dat het voor hen een verloren strijd is, Nederland gaat never nooit niet Zwarte Piet opgeven. Rutte zegt vooral wél naar de intocht te gaan maar dat zegt hij alleen maar om een wit voetje te halen bij de bevolking omdat hij wéét dat het merendeel achter Zwarte Piet staat dus hij wilt hier alleen maar zieltjes winnen, niet intrappen mensen....!! Mede door hem is het één grote zooi in den landen.

pino2 | 18-11-18 | 04:06 | 1

voor de moslim allochtonen is een zwarte piet een soort sluier, je weet dat er blank onder kan zitten, maar ziet het niet. dus win win hier

helmholtz | 18-11-18 | 08:05

Hoort wie zeikt daar kinderen, hoort wie zeikt daar kinderen, hoort wie zeikt er weer dit jaar, tis een vreemde zeker die verdwaald is zeker, kzal eens vragen naar zijn naam.
Anti-Pieten Anti-Pieten, breng ons vandaag beter geen bezoek, Anti-Pieten Anti-Pieten, neem je verlies of donder dan op.

pino2 | 18-11-18 | 03:51

Er is op "hoerenjong, viezerikken" en nog wat "werkloos tuig" krachttermen na in het filmpje van 18 minuten op YT, niks geen racistische kreet of term te horen.

De NRC misbruikt dit puur om de racismekaart te trekken.
En het eieren gooien kan je niet eens geweld noemen.
Waren het stenen geweest, dan was het anders.
Was een mooie ludieke actie met de kleine mini Zwarte Piet, die de mannen liet scanderen.

De-Glijdende-Rechter | 18-11-18 | 03:43 | 2

Haha ja precies! Het racisme roepen van de NRC is spijkers zoeken op laag water, de kleine jongen die in Wechselsang “White boys, White Boys” scandeerde samen met een groep volwassen mannen wordt gewoon ingewijd in de fancultuur. Net zoals antijoden liedjes mogen omdat de ajacieden zich joden noemen, mag dit ook wel toch? Zij noemen zichzelf toch ook zwart? Dan mogen wij trots zijn op onze white power.

Maar racisme? Gekke NRC is het ook.

ReaguurderRupert | 18-11-18 | 08:27

ReaguurderRupert | 18-11-18 | 08:27 |
White powder in je neusgaten zal je bedoelen. Het is nu we duidelijk dat marginale linkse dwazen overal het ‘nazi-spook’ menen te zien. Je herkend slechts de door jezelf gecreëerde projecties in anderen, dus breek die spiegel en kijk wie er achter staat: jijzelf. Of zoek hulp.

Veluwse-Eikel | 18-11-18 | 13:45

-weggejorist-
GroetenVanUrk | 17-11-18 | 23:52 |

Mag ik vragen waarom mijn reacties nu al de hele week verwijderd worden? Ik schrijf namelijk geen scheldwoorden, vloeken, -istische zaken of anderszins onbetamelijkheden die tegen de huisregels ingaan.

Wat is er mis met een onderbouwde reactie over Kick Out Zwarte Piet die deze relletjes aangrijpt om op sociale media in de slachtofferrol te kruipen en zo de media en publieke opinie te beïnvloeden.

Van de week ook al een reactie over Sylvana Simons -weggejorist- nadat ik had gezegd dat Femke Halsema haar niet niet in Amsterdam wonen gedoogt terwijl een gemeenteraadslid moet wonen in de stad waar hij/zij is geïnstalleerd. Feitelijk juist en te controleren.

Een reden waarom -weggejorist- zou handig zijn om het in de toekomst zelf te voorkomen. Ik kan vooralsnog geen touw aan dit moderatiebeleid vast knopen.

GroetenVanUrk | 18-11-18 | 03:36 | 2

Eens. Heb al vaker reacties gejorist zien worden waar niks onbetamelijks in stond.

Braboblanke | 18-11-18 | 07:53

Een artikel over het gedogen van de strapatsen van Sylvana zou de moeite waard zijn, met uiteraard een reactie van de burgemeester.

Frau Merkel | 18-11-18 | 10:51

En daarom werkt globalisering niet. De mensen die vroeger gingen immigreren wilden heel graag in dat specifieke land zijn, dus zij paste zich aan. Of je maakt de hele wereld een a level playing field of we stoppen deze waanzin en geven alleen de mensen die daadwerkelijk de cultuur en geschiedenis van een land onderschrijven een green card.

Bill Cosby | 18-11-18 | 02:40

de nieuwe tegenstander van de terroristische organisatie KOZP is uitgeroepen door onze vooringenomen MSM. de hooligan!

Rest In Privacy | 18-11-18 | 02:28

Het hele verhaal in de NRC: tendentieus, ongenuanceerd en nodeloos kwetsend:
www.nrc.nl/nieuws/2018/11/17/in-eindh...
Docente Saskia Blom ziet haar maakbare wereld verdampen.
Wat doet zo'n ongenuanceerde muts daar?
De schrijver heeft het over een oorlogssituatie vanwege het gooien met pepernoten en rijgt de overdrijvingen aan elkaar.
Goeie journalistiek NRC (?), overdrijven is een kunst, vandaag noemt KOZP de schrijver net geen racist, maar morgen kan alles weer anders zijn.

Jan Dribbel | 18-11-18 | 02:19 | 1

Bij de NRC werken dan ook geen journalisten, maar propagandisten. Net als bij de publieke omroep.

MAD1950 | 18-11-18 | 09:24

grinnik.... zou pas racistisch zijn als ze net als KOZP tussen kinderen... het in het stadion gaan roepen op NPO 1 samenvatting... No more Blackface.... dan word de wereld echt te klein.

kereltie_ut_drenthe | 18-11-18 | 01:42 | 2

Alles in het Engels, ook dat is best discriminerend.

Toninhocerezo | 18-11-18 | 01:48

Google vertalen helpt soms wel eens.... maarr, zou die donkere gezichten wel gaan missen in de straten waar ze zo hard om roepen.... zijn veel leuke donkere dames, waar je voor om draait...... dat wii je het land niet uit........

kereltie_ut_drenthe | 18-11-18 | 01:55

Is that all you got sir ?

sprietatoom | 18-11-18 | 00:51

Heb maar even gereaguurd onder dat filmpje:

MacMeep
3 minuten geleden (bewerkt)
Sinds wanneer moet de meerderheid zich aan een minieme minderheid aanpassen? Als het iets je niet bevalt: je bent niet verplicht om het te vieren: blijf lekker thuis. Ik ben het ook niet eens met een heleboel dingen, maar ik ga er niet over janken. Want ik weet dat ik in een democratie leef. Daar is het meeste stemmen gelden. Minderheid heeft pech.
Wat jullie willen is de minderheid toestaan hun wil op te leggen aan de rest van Nederland.
Stel je eens voor dat we dat gaan doen:
Mogen we geen auto meer rijden want vervuilend - volgens strenge milieu-activisten.
Mogen er geen dieren meer geslacht worden - want zielig volgens een paar veganisten.
Moeten alle buitenlanders, Joden en kleurlingen weg uit Nederland - volgens Neo-Nazi's.
Mogen vrouwen weer thuis op de kinderen gaan passen en hun man gehoorzamen - volgens de fundi gristenen.
Kunnen we de doodstraf weer gaan invoeren.
Denk daar maar eens over na.

Rest In Privacy | 18-11-18 | 00:39

Niet lang geleden mepten hooligans extreem rechts de steden uit. Zo de wind waait, waait zijn jasje.

Ggroengras | 18-11-18 | 00:28 | 7

Allebei eng.

letopuwzaak | 18-11-18 | 01:51

Groen gas is weer aan het trollen.

Trumme | 18-11-18 | 02:03

De WiFi account van Groengas doet het plotseling niet meer... Dit komt vaker voor zodra de buren v.h. kraakpand het ww hebben gewijzigd. We wachten geduldig op een nieuwe verbinding zodat Groengas ons kan vertellen van waaruit hij zijn stellingen poneert.

Veluwse-Eikel | 18-11-18 | 14:00
▼ 4 antwoorden verborgen

Lang geleden nam ik kennis van het begrip contrapunt. Als cultureel verschijnsel. was het een altijd leeg begrip zonder lading. Tot vandaag. Vanmiddag onder de Erasmusbrug kwam het verschijnsel scherp in beeld en was het direct voelbaar. Op het Willemsplein voor de brug galmden de verwrongen leuzen door de vrolijke liedjes van het podium. Alleen de demonstranten misten het momentum. Alle Zwarte Pieten hadden roetvegen en de inclusiviteit van het feest werd gewaarborgd door de afspiegeling van allerlei verschillende mensen die de stad kent. Waar de demonstranten naar streven, was reeds de praktijk van de straat. Toen het Sinterklaasfeest 20 jaar geleden bijna uit het beeld verdwenen was, had ik nooit kunnen bedenken zo'n surrealistische ervaring mee te zullen maken.

masahide | 18-11-18 | 00:12 | 5

Ik denk dat het punt is dat de demonstranten niet doorhadden dat ze hun overwinning al reeds behaald hadden. Terwijl zij demonstreerden marcheerden de roetveegpieten voorbij.
Frappante gewaarwording moet dat zijn inderdaad.
En dan nog een laatste alinea.

letopuwzaak | 18-11-18 | 01:49

Ja, je kunt maar aan je dogma gehecht zijn. Het blijven sneu-neuzen.

schijtzat | 18-11-18 | 06:16

Als het al een overwinning was, dan was het een Pyrrusoverwinning. Mogelijk lopen er de komende jaren nog roetveegpieten mee, maar dat wordt slechts gedoogd. Volgend jaar gaat het nog extremer. De terroristen (op het lijstje van de AIVD, dus geen activisten) gaan het nog een paar keer proberen, de policore burgemeesters gaan verdere maatregelen nemen en uiteindelijk worden de zeurnegers de Maas in geflikkerd. Met die dynamiek zou het best wel eens kunnen zijn dat de massa gelijk even doorloopt naar Den Haag en veertig jaar diefstal en indoctrinatie recht gaat zetten, al dan niet met een kleine ronde door de Schilderwijk. De massa begint zich nu te organiseren en is al bijna niet meer te stoppen. Dat verklaart ook het Amsterdamse grachtengeleuter van NRC. Zo overduidelijk onjuist dat Mohammed Saïd al-Sahaf zich er voor geschaamd zou hebben.

Frau Merkel | 18-11-18 | 11:01
▼ 2 antwoorden verborgen

ach ja, hooligans zijn normaal gesproken kut maar vandaag zijn het ineens helden.... als je die kronkel goed kan praten dan zijn we weer een verward persoon rijker....

Satria | 18-11-18 | 00:03
-weggejorist-
GroetenVanUrk | 17-11-18 | 23:52 | 1
-weggejorist-
ja-nee-misschien | 17-11-18 | 23:48
-weggejorist-
Sans Comique | 17-11-18 | 23:43 | 2

Wat is eigenlijk de reden dat de zwarte mens de blanke mens, nadat ze vertrokken, achterna reisden?

demaup | 17-11-18 | 23:37 | 1

Om terug te plukken. (Ooh, ben niet eens PVV'r).

Dr. Blechtrummel | 18-11-18 | 00:32

's Lands wijs, 's lands eer.
Waarom heeft de rechter de "gekwetsten" daarmee niet om de oren geslagen, en, wanneer zij het daarmee niet eens zijn, hen gewezen op het recht dit land te verlaten.

de honden blaffen... | 17-11-18 | 23:36

Het was de politie Brabant die deze claim maakte, 1 op 1 overgenomen door NRC. Wat heb je aan media die de macht niet meer controleert?

LibertyCity | 17-11-18 | 23:35

Een volk dat voor tirannen zwicht,
zal meer dan lijf en goed verliezen,
dan dooft het licht.

Shareholder II | 17-11-18 | 23:32 | 1

Misschien is het een idee voor iedereen die te pas en te onpas deze tekst aanhaalt om even te googlen waarvoor het staat.

Ggroengras | 18-11-18 | 00:05

Ben benieuwd wanneer die kozp lieden racistische elementen in het carnavalgebeuren gaan ontdekken. Op de manier waarop zij denken en redeneren is er vast wel iets op aan te merken.

watazooi | 17-11-18 | 23:28 | 3

Carnaval is voor boeren in het zuiden daar maken ze zich in de Amsterdamse kraakpanden niet druk over.

Rest In Privacy | 17-11-18 | 23:36

Is al gebeurd, was iemand die had een chinees restaurant voor carnaval gemaakt. Grauwe eeuw ging vervolgens dreigen.

timmey | 17-11-18 | 23:41

U vraagt, wij draaien.
Bedreigingen door graue eeuw cafe carnaval.
www.youtube.com/watch?v=bPL2m-M1LmY
Als iemand ook maar het idee heeft dat zij stoppen als zwarte piet verdwijnt, think again.

Roadblock | 18-11-18 | 10:36
-weggejorist-
SergeantPierlala | 17-11-18 | 23:27 | 2

Maar laten we niet vergeten wie begonnen is met al deze ellende. DE HEER VAN NIEUWKERK VAN DE WERELD DRAAIT DOOR. Die ze maar wat graag een podium gaf en nu nog steeds zout op de wondes gooit door iedere avond om 7 uur te stoken met weg met ons. Ik zeg ruimen dat programma door massaal niet meer te kijken. Want dit programma veroorzaakt juist de haat in onze samenleving. En daarbij doen ze dat zelfs over de rug van alle nederlandse kinderen. Ik zeg oprotten met dat klote programma. Kom maar terug met man bijt hond.En laat dat enge kutvrntje van nieuwkerk lekker links liggen. Zoals hij graag pretendeert te zijn.Die kudtsalonsocialist.

tweetybird | 17-11-18 | 23:22 | 9

Binnenstebuiten. Bijvoorbeeld. Ggroengras

tweetybird | 18-11-18 | 01:06

Maandag zit kozp weer bij DWDD.
Kunnen ze hun slachtofferrol weer aannemen.
En zeggen dat ze racistisch bejegend zijn in Eindhoven.
Wat niet zo is, aangezien je dat op het youtube filmpje van 18 minuten, totaal niet hoort.

De-Glijdende-Rechter | 18-11-18 | 03:49

Ggroengras | 18-11-18 | 00:34 |
a. DWDD is niet een mooi 'verbindend' programma.
b.Als je goed leest noemt hij 'man bijt hond'.

Roadblock | 18-11-18 | 10:40
▼ 6 antwoorden verborgen

Zal mij niet verbazen of ook wij krijgen net als Engeland een Tommy Robinson, dat begon ook met hooligans wel tegen islam dat dan weet wel...

Dutch-Super-Evil | 17-11-18 | 23:20

Protesteren op een kinderfeest, ga je gvd kapotschamen.
Ik vind dat die Eindhoven supporters zich aardig hebben ingehouden. Wat dat betreft kunnen die zeurpieten blij zijn dat er kindern bij waren denk ik. Ik ga geweld niet goedpraten, maar KOZP is natuurlijk wel om klappen vragen.
Ik neem aan dat de politie met veel plezier deze idioten "voor hun eigen veiligheid" heeft weggeleid.

lieverdeauddanreaud | 17-11-18 | 23:19 | 2

Voorzeker. Irritant blijft het. Chapeux voor de tegendemonstranten, wat een non sense dit, Nederland op z’n smalst. En maar blijven uitdagen die intolerante, ongeduldige en haatzaaiende kloothommels. BÀH.

zijvanhiernaast | 17-11-18 | 23:39

.. kwebbels, zo achterlijk en intolerant.

zijvanhiernaast | 17-11-18 | 23:43

Ach ja, nu zijn er ook al BlokkeerBrabanders.
Het OM gaat een diepgaand onderzoek instellen naar de BlokkeerBrabanders.
In iedere straat in Brabant is een wietplantage of een XTC-lab, het OM is overbelast en onderbemand maar tijd om achter een paar relschoppers aan te gaan is er genoeg.
Het zegt veel over de prioriteiten in dit land.

Jan Dribbel | 17-11-18 | 23:18 | 1
-weggejorist-
Maris v.d Hof5393 | 18-11-18 | 00:05

Gemoedelijk een bietje bakkesen. En de zon scheen. Pilske dr bij. Op z’n Eindhoovens. Wel jammer dat het zo ver moest komen.

perdelul | 17-11-18 | 23:16 | 1

Precies, niks aan de hand verder. We vatten er nog één

Arietjuh | 18-11-18 | 08:05

Ik ben bepaald geen hooliganfan, want ze breken de halve stad af als hun cluppie eens een keer heeft verloren. Of gewonnen. Dan ook, gewoon omdat het kan. Maar nu hebben ze een 'rechtvaardiger' doel gevonden waar tevens een aanzienlijk deel van de bevolking zich achter schaart: het aanpakken van een bijna militante groep linkse uitvreters uit de randstad, vaak ook nog eens van buitenlandse komaf die ons op een nogal dwingelandige manier de les komt lezen over onze tradities. En dat wordt vervolgens goedgepraat door de bekende landelijke media en gefaciliteerd door lokale autoriteiten. Ik keur geweld niet goed, maar ik voorspel dat als er volgend jaar geen afscheid wordt genomen van demonstratierecht bij een onschuldig kinderfeest we wat meer gaan zien dan louter wat rondvliegende eieren en bierblikjes.

Crusher | 17-11-18 | 23:16 | 1

De PSV-supporters hebben vandaag het duel met KOZP gewonnen, maar ze speelden natuurlijk wel thuis.

JackStick | 17-11-18 | 23:20

Nou Berbaar wat gaan we doen , binnenkort Sinterklaas en je gaat hier voor zwarte piet spelen, je baas mark heeft die 1000 nog openstaan :D Dus regel maar een pak voor 5 december.. De VVD (mijn belastingeld) .. zie je he groetjes!!

Millwall | 17-11-18 | 22:58 | 1

Berbaar is toch kapitein van een Pieten bootje?

schijtzat | 18-11-18 | 06:22

Ach, racisme. We weten dat linkse msm erg gevoelig voor dat woord zijn. Door dit tuig wordt daar dan ook handig gebruik van gemaakt.

BozePaarseMan | 17-11-18 | 22:54

Las op nos.nl ja ik weet het maar dit was bij hoge uitzondering wel ok, in Curacao welgeteld 1 Demonstrant en de pieten waren er zwarter dan zwart en geen kleur of roetveegpiet te vinden... een goed voorbeeld voor onze landelijke intocht

ja-nee-misschien | 17-11-18 | 22:51 | 3

De huidige strijd om ZP is dan ook voornamelijk een blank autochtoon dingetje, waar notabene wij “zwarten” de schuld van krijgen. Hoe wrang is dat?

Bigi Bana Boy | 17-11-18 | 23:10

Is er een strijd? Om ZP?
Haat, nijd & intolerantie in de marge. Om mensen af te dwingen. Ongeduldig, agressief en egocentrisch. Wie? Wat? Waar?

zijvanhiernaast | 17-11-18 | 23:50

Bigi Bana Boy
Klopt, de meeste anti zwarte Piet demonstranten zijn blank.

de honden blaffen... | 18-11-18 | 00:20
-weggejorist-
gelachewoar | 17-11-18 | 22:47 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

Iemand de godwin cartoon al gezien van vrij nederland? Geen wonder dat VN abonnee’s verliest

timmey | 17-11-18 | 22:37 | 3

Ach, het is alleen maar een beledigde cartoon. Kunnen we wel tegen toch? Ze noemen iedereen een racist, een nazi of extreem rechts. Kan mij die lui schelen.

osolemio | 17-11-18 | 22:41

Heb je een linkje? Ik kan 'm niet vinden.

MAD1950 | 18-11-18 | 09:31

Valt me alleszins mee, die politiek correcte Filosofe Marli Huijer geeft bij Nieuwsuur niet de schuld aan 1 kant.

Rest In Privacy | 17-11-18 | 22:36 | 5

Aan één kant. Als KOZP er niet was en de rechter legde geen belachelijke straffen op was er niets aan de hand
Ik zie ineens de oplossing.....

Mart6037 | 17-11-18 | 22:41

Daar denk ik anders over beste berbaar. KOZP heeft de afgelopen jaren allesbehalve ludiek geprotesteerd. Dat er dan maatschappelijke tegenreacties worden gemobiliseerd is niet zo vreemd. Ik heb absoluut geen behoefte om het gedrag van dergelijke lieden goed te praten maar vreemd vind ik dergelijke tegenreacties niet. Het gaat hier over een kinderfeest.. En waarom laten zoveel burgemeesters KOZP aanhangers demonstreren op
A1 locaties bij de diverse intochten? Ik twijfel ten stelligste aan de motieven van KOZP, wanneer zij daardwerkelijk van zwarte piet af willen hadden zij dit geheel anders kunnen aanpakken.

therealbraindump | 17-11-18 | 22:47

Dat zou ze wel moeten doen, de schuld lig bij drammers aan de linkse kant. Als die de dialoog waren aangegaan was er niets aan de hand geweest, zij hadden immers een probleem.

BozePaarseMan | 17-11-18 | 22:48
▼ 2 antwoorden verborgen

Beetje zielig groepje stumpers daar in Eindhoven. Met hun gesubsidieerde door sweatshoppende peuters met hongerbuikjes gefabriceerde protestboorden. Maar ze zien er niet uit als botversplinterende grauwe eeuwers.

Gaat een mooie docu worden. Een paar closeups van schreeuwende Eindhovenaren, vliegende eieren, gescheld... stemmige muziek eronder en kozp is helemáál de morele winnaar van de dag.
Maar goed, supporters, doe dit de volgende keer bij Antifa-mensjes in ninja-pakken, dan vind ik jullie wel dapper.

RickTheDick | 17-11-18 | 22:28 | 6

Kijk hooligans misdragen zich altijd en zijn nooit advocaten voor het goede doel, maar daar waar extreem rechts alleen mag demonstreren op verlaten industrieterreinen, worden deze extreem linkse irritantjes aan alle kanten gefaciliteerd en geknuffeld.

Rest In Privacy | 17-11-18 | 22:38

@Mart
Ik weet niet hoe kozp zich dichter bij Amsterdam heeft gedragen. Ze zijn lui. Naar Eindhoven sturen ze In iedere geval de plaatselijke korfbalvereniging.

RickTheDick | 17-11-18 | 22:45

Ow wist niet dan de KOZP kopstukken daar op korfbal zaten. Leuk.

Mart6037 | 17-11-18 | 22:48
▼ 3 antwoorden verborgen

De partijen doen niet voor elkaar onder qua triestheid.
Qua geweld en strafbaarheid lijken de pro-Pieters weer de overhand te hebben.
Straffen incoming!
Berbaar | 17-11-18 | 20:32

De geilheid waarmee je, door deze hele draad heen trouwens, wenst straffen te zien voor de Pro-Pieters...

Sjeumig, Kim Holland mocht willen dat ze zo urenlang nat ging.
Op bepaalde voorkeuren hè.

Kudtkip | 17-11-18 | 22:23 | 3

Zit je weer te flirten met Ali Berbari?

RickTheDick | 17-11-18 | 22:29

@RickTheDick | 17-11-18 | 22:29
Brrrrrrrrr........

Berbaar | 17-11-18 | 22:34

RickTheDick | 17-11-18 | 22:29
Ja, natuurlijk.
Je weet toch hoe dat gaat - fuck you very much.

Berbaar | 17-11-18 | 22:34
Naah, gevoelig over Rick de Bliksem?
Jij weet precies welke flirts je aan dek hebt.
Gek ergens dat het zo koud voelt.

Of wil je wel nog wat zeggen?

Kudtkip | 17-11-18 | 22:51

Factcheck NRC beweert: onwaar!

Rest In Privacy | 17-11-18 | 22:06
-weggejorist-
jip_86 | 17-11-18 | 22:04
-weggejorist-
tragic1911 | 17-11-18 | 22:02 | 3
-weggejorist-
eyolas | 17-11-18 | 21:42 | 1

Jenny Douwes bij Cafe Weltschmertz, het roze leger wordt ook nog even genoemd haha. Ze 'houdt van de humor van GeenStijl'

youtu.be/eVVzmjIhmaU?t=1721

Kop Kaaz | 17-11-18 | 21:37 | 2

Dank voor de link. Esther van Fenema en Jenny Douwes. Prima combi!

Frau Merkel | 17-11-18 | 22:05

Graag gedaan!

Kop Kaaz | 17-11-18 | 22:16

Dat deze terreurgroep wordt toegestaan. Grof schandaal dat onze kinderen met die rascistische gewelddadige anti Piet maloten worden geconfronteerd. Kennelijk normaal dat die gasten met geweld opgroeien maar laat onze kinderen met rust. Hoe creëer je een nog grotere kloof.

Ron101 | 17-11-18 | 21:37 | 9

@Rechts door zee | 17-11-18 | 22:33
Is iets geheel anders dan terreurlijst.
Ergo fantast.

Berbaar | 17-11-18 | 22:36

Berbaar | 17-11-18 | 22:36
"Kick Out Zwarte Piet (KOZP) wordt in de gaten gehouden door de Nederlandse terrorismebestrijding. Dat blijkt uit het meest recente rapport van de Nationale Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid, die zich baseert op inlichtingen van onder andere de AIVD." cultuurondervuur.nu/zwarte-piet-terro...
Daar heeft u natuurlijk ook wel weer een weerwoord op en nee, het zal vast geen fysiek papieren lijstje zijn. Volgende keer rammel ik weer met de pispot voor uw mening.

Ruikbaard | 17-11-18 | 22:41

@ ruikbaard
U hebt toch niet werkelijk gedacht dat onze brabbelaar een serieuze inbreng zou hebben? Zodra de argumentatie maar even serieus wordt haakt hij af om ergens anders, net als een veenbrandje, weer op te duiken met zijn gebrabbel.

F. Jacobse | 17-11-18 | 23:50
▼ 6 antwoorden verborgen

De hooligans waren de 'bad guys' volgens NOS en een ongekozen burgemeester, en een lieve, inclusieve mevrouw van KOZP kwam ons vertellen dat de agressie van één kant kwam – namelijk die van de hooligans.
Dus botsplinter- en bloedspetterroepers zijn geen 'bad guys'.
Dat u het maar weet.

Slogra | 17-11-18 | 21:35 | 8

Berbaar je pist wederom naast de pot. Antifa en jerry zijn luidruchtig en geweldadig begonnen

timmey | 17-11-18 | 22:15

@timmey | 17-11-18 | 22:15
Ja maar hullie deden het eerst juf.
Kleuterschool niveau.

Berbaar | 17-11-18 | 22:23

En jij maar roepen: straf ze juf, straf ze. Sneuneus.

Mart6037 | 17-11-18 | 22:28
▼ 5 antwoorden verborgen
-weggejorist-
MickDjekker | 17-11-18 | 21:33 | 2

Het lijkt me handiger om volgend jaar de kozp groepjes te infiltreren en gewoon mee te gaan. Moet niet zo moeilijk zijn. Als blanke val je iig niet op!

Eierbal-is-fijn | 17-11-18 | 21:32 | 1

Kan je vergeten Eierbal, ik heb dat al eens onderzocht.
Het zijn allemaal ons kent ons gevallen die allang actief zijn in dat circuit.
Zonder actieverleden kom je er niet in.

Roadblock | 18-11-18 | 10:56

Zo, en nou gaan we Sinterklaas vieren. Op naar 5 december. De mazzel, Pietenhaters

MoonBeebe | 17-11-18 | 21:31

NRC is tegenwoordig het grootste propagandavod met de Volkskrant als goede tweede. Wat een bagger produceren die.

ardeverb | 17-11-18 | 21:24 | 5

Komt de bagger van de genoemde kranten niet uit dezelfde verrotte koker?

Maris v.d Hof5393 | 17-11-18 | 22:22
-weggejorist-
ardeverb | 17-11-18 | 23:01

Inderdaad nu.nl maar die produceren geen papieren vod . De NRC is echt evil de laatste tijd

ardeverb | 17-11-18 | 23:02
▼ 2 antwoorden verborgen

Kun je trots mee thuiskomen, heb je als volwassen man een kind laten huilen. In een normaal land mag je dat aan een langslopende agent uitleggen. Hier moet een Piet mee met de agent.

frads | 17-11-18 | 21:45

Afgrijselijk volk, gelukkig zijn dit wel de goeien. Anders was hij het bokje geweest, nu wordt hij op de zegekar gehesen. Hoezo is iedereen gelijk voor de wet?

Maris v.d Hof5393 | 17-11-18 | 22:27

En dit stel droeftoeters zijn dan de grote helden voor de linkse partijen en de publieke omroep...

MAD1950 | 17-11-18 | 23:22

www.facebook.com/zwartepietisblackfac...
15 min legt kozp er dat ze gewoon niet in het aangewezen vakje gaan staan. Politie vind het best, zegt niets, geen waarschuwing niets. Vast leuk materiaal voor Anker en Anker om nogmaals te onderstrepen dat KOZP niet kwam om het spel volgens de regels te spelen bij het hoger beroep.

jip_86 | 17-11-18 | 21:14

KOZP heeft deze weerstand voor een gedeelte over zichzelf afgeroepen. Ga maar na, Nederlanders die de traditie van zwarte piet in ere willen houden krijgen het label racist opgeplakt en men gaat stennis lopen trappen bij een kinderfeest. Een kinderfeest waar veel volwassen Nederlanders met plezier aan terug denken. Ik vraag mij af wat het werkelijke doel is van KOZP? Men is frontaal in de aanval gegaan maar met welk doel? Juist in Nederland is veel bespreekbaar zolang de ander maar wordt gerespecteerd.

therealbraindump | 17-11-18 | 21:08 | 5

Mark_D_NL | 17-11-18 | 21:13
Dat gelul van jou beginnen we behoorlijk beu te worden hier, sippe badmuts.

Ongeblustekalk | 17-11-18 | 21:21

Ongeblustekalk | 17-11-18 | 21:21
Spreek voor jezelf. Markie is mijn persoonlijke favoriet.

Superior Bastard | 17-11-18 | 21:31

Als je dit toegeeft hebben ze weer wat anders

Mart6037 | 17-11-18 | 21:31
▼ 2 antwoorden verborgen

Is jeugdzorg al gebeld om dat menneke bij zijn ouders weg te halen? Tokkie meuk.

Ongeblustekalk | 17-11-18 | 21:06 | 8

Weet je wie zich ook superieur voelde...?

vic_typh | 17-11-18 | 22:46

@vic_typh
Marga Waanders! Wat heb ik nou gewonnen?

MAD1950 | 17-11-18 | 23:26

Een wortel in de schoen MAD. Wel als troostprijs, ik bedoelde uiteraard Raymond van Barneveld.

vic_typh | 17-11-18 | 23:51
▼ 5 antwoorden verborgen

Ik heb helemaal 1 neger geteld bij de Eindhoven kozp groep. In 050 kan ik me helemaal niet meer herinneren, maar ook borrel op. Die bus naar Den Helder was ook nogal bleekjes.

Eierbal-is-fijn | 17-11-18 | 21:04 | 1

Nee, toch 3 ziet ik nu.

Eierbal-is-fijn | 17-11-18 | 21:07

Het RTL nieuws opende met "Intocht in Zaanstad rustig verlopen". Dat dít tegenwoordig nieuws moet zijn. Alsof de standaard is dat het onrustig verloopt, hoewel je het wel zou denken tegenwoordig.

LaatsteAvondmaal | 17-11-18 | 21:02

Dit lijkt steeds meer op een cultuurstrijd tussen de gewone, fatsoenlijke Nederlander (waaronder ook veel allochtonen) en een machthebbende antibeweging van gevestigde media, extreemlinkse activisten, publieke omroep, kartelpartijen, NGOs en kennelijk het OM als ik hun woorden goed interpreteer. Wij tegen Zij. Dit terwijl de gewone fatsoenlijke Nederlander hier eigenlijk helemaal niet op zit te wachten.

GeorgeSjores | 17-11-18 | 20:55 | 6

is het ook, de zwarte piet/sinterklaas traditie is een rode lijn geworden, een lijn die niet gepasseerd dient te worden. De blanke, autochtone burger is het zat na 30 jaar pappen en nathouden, integratie en policor om te moeten horen dat we moeten samenleven maar wel altijd ten koste van nationale tradities. We hebben ook te maken met een stel gesubsidieerde terroristen uit linkse hoek. Wat is het volgende als we uiteindelijk roetveegpieten krijgen? het afschaffen van 4 mei,? Kerst? stroopwafels, alle straatnaamborden die ''gevoelig'' liggen?

gelachewoar | 17-11-18 | 21:29

Ik was in een middelgrote stad in N-H en ik heb alleen maar vrolijke, fatsoenlijke mensen gezien die een leuke tijd hadden met de intocht. Het gajes zijn KOZP en mensen die selectief verontwaardigd zijn over de zeer nuttige demonstranten tegen KOZP

GeorgeSjores | 17-11-18 | 21:30

Hear! Hear!

Ledzep67 | 17-11-18 | 23:20
▼ 3 antwoorden verborgen

Nog geen 20.000 mensen. Spectaculair hoor.

Superior Bastard | 17-11-18 | 21:16

@ Superior Bastard [/pessimism]
Ja want er werd inderdaad op alle mediakanalen reclame gemaakt voor deze donatiewebsite, dus ik had ook veel meer verwacht! [/sarcasm]

JackStick | 17-11-18 | 23:09

Superior Bastard | 17-11-18 | 21:16 |
Waarom heb ik nou het idee, dat als het er 200.000 zouden zijn, dat je dat nog steeds zou zeggen?

Roadblock | 18-11-18 | 11:05
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
squadra | 17-11-18 | 20:51 | 1

Is die burgemeester soms een zus van Annemarie?
Wat een spons.

Gele Beer | 17-11-18 | 20:50 | 1

Volgens Wikipedia zijn ze geen familie van elkaar.

MAD1950 | 17-11-18 | 23:33

Het is in bepaalde kringen mode om alles wat met gezond verstand of behouden van normen en waarden te maken heeft, voor racisme uit te maken.
Ik zou me er niet te veel van aantrekken.
Is net zoiets als "vet" . IN het begin denk je, maar dat heeft toch niets met obesitas te maken. Later leer je: het betekent gewoon zoiets als "cool" .
Racistisch goede actie van die PSV-racisten! Ik sta er helemaal achter!

Rommelende Onderbuik | 17-11-18 | 20:49

Dit is precies de reden waarom Trump sommige media de "fake news media" noemt.

Kaskensj | 17-11-18 | 20:49

Ik heb het idee dat de grens inmiddels is bereikt. Het gros van de bevolking wil zwarte piet. Maar het is de media en de commerciële die steeds maar weer de olie op het vuur gooien.

Wasbakplasser | 17-11-18 | 20:48 | 10

Het gros van de bevolking wil een leuk feestje en is het misplaatste gedram zat van een paar volidioten die een traditie die niets met hun huidskleur of afkomst te maken heeft, zo op hun egocentrische, gevoelige, kleinzielige zelfje betrekken dat het feestje voor iedereen willen verbieden en verpesten.

Rommelende Onderbuik | 17-11-18 | 21:03

VanBukkem | 17-11-18 | 20:57
Hoe weet jij nou wat kinderen denken...

Mark_D_NL | 17-11-18 | 21:09

Van Bukkem
Als het aan u ligt laten we nederland geheel vrijwillig aan de minderheid begrijp ik. Mss kunnen we dat ook maar beter doen, scheelt een burgeroorlog. U spreidt lafheid of domheid ten toon. Ik kan het niet anders vertalen het door geschrevene lezende.

SB
KOZP tokkies inderdaad! Deze keer heeft u gelijk.!

Rest In Privacy | 17-11-18 | 21:29
▼ 7 antwoorden verborgen

Ondertussen zijn de blokkeerfriezen zojuist door de 200K gegaan. Dat dan weer wel.

Allemaalvanmij | 17-11-18 | 20:47 | 6

Als ze die 2 ton inzetten voor een reclame campagne, zitten ze zo op het 10 voudige.

echtpaul | 17-11-18 | 20:54

Eric Newby | 17-11-18 | 20:53
Wat een onzin.

Superior Bastard | 17-11-18 | 20:59

14 miljoen Nederlanders?

frads | 17-11-18 | 23:08
▼ 3 antwoorden verborgen

En dan staan daar een man of veertig te protesteren, negeer ze dan zien ze vanzelf wel in dat hun protest zinloos is.
Nu hebben ze een partij reclame en kunnen genieten van hun slachtofferrol wat hun vermeende gelijk enkel maar bevestigd.

botbot | 17-11-18 | 20:42 | 1

Er is helemaal geen sprake van een slachtofferrol. Er is openlijk gedreigd met snipers en botsplinters. Dit was pure zelfverdediging tegen het dreigtuig.

echt_links | 17-11-18 | 20:51

Deze onzin heeft de belastingbetaler weer veel geld gekost. Wil voorstellen om dit te verhalen op Sinterklaas.

Mark_D_NL | 17-11-18 | 20:41

Zatefdag 17 november Tokkiefest.

Superior Bastard | 17-11-18 | 20:40 | 6

Nee, hij krijgt vandaag een nieuwe tattoo van zn moeder..

echt_links | 17-11-18 | 21:13

KOZP tokkies weten niet wat feest is. Feest verstoren, dat weer wel.

Rest In Privacy | 17-11-18 | 21:41

Wat is Zatefdag eigenlijk?

Roadblock | 17-11-18 | 21:45
▼ 3 antwoorden verborgen

NRC, niveautje CNN. Lager en vuiler kan niet.

Fijnstoffer | 17-11-18 | 20:38 | 2

NPC Handelsblad: "Orange man bad, Black Pete bad!"

Kapitein Stijlvol | 17-11-18 | 20:39

Omtzigt bad.

Eierbal-is-fijn | 17-11-18 | 20:50

Misschien gaat het onderhand tijd worden om de organen die dit oproertuig faciliteert en aansturen te boycotten met z'n allen.
Middels onze eigen sociale netwerken gewoon oproepen oproerkraaiers meer te dulden... geen clubs meer te steunen die tegen tradities ingaan in woord, daad schrijft en film.

Welles! Nietes! | 17-11-18 | 20:37 | 1

Bekijk het rijtje sponsors nog eens- En denk dan even na.
-Gemeente Amsterdam-De bakermat van elke linkse idioterie die je maar kunt bedenken-Die blijven geld geven.
-KPMG-Lijkt mij niet zo gevoelig voor acties van buitenaf.
-Opensociety/Soros- Die zijn geld is nog lang niet op, en hoe grotere rotzooi hoe meer kansen.
Michell Esajas- Zat in de bus naar Den Helder- Belt bij tegenhouden door de politie zo even een advocaat en Amnesty International dat-wonder oh wonder - ook geld van de Opensociety krijgt. Misschien wat meer de handel en wandel van het N.U.C. volgen?
Follow the money.

Roadblock | 17-11-18 | 21:56

En het wordt alleen nog maar heftiger. Op naar volgend jaar.

XIII-13 | 17-11-18 | 20:33 | 2

Het Volk pikt de dwingelandij en de dreigementen (botsplinters) niet meer en komt in opstand. Overal in Europa.

echt_links | 17-11-18 | 20:37

Juich niet te vroeg. De staat van beleg duurt nog even. Het is nog geen 6 december.

VanBukkem | 17-11-18 | 20:45
-weggejorist-
Slogra | 17-11-18 | 20:33
-weggejorist-
kunstliefhebber | 17-11-18 | 20:29

Niet.Te.Geloven.Op.De NRC.

"Verbaasd is hij over enkele PSV-hooligans met een donkere huidskleur die net zo hard meededen, onder meer door met pepernoten te smijten. „Ik vind het raar dat zij daar blijven staan, terwijl er zulke heftige, racistische dingen worden geroepen. Die zitten in een identiteitscrisis. Die willen heel graag bij de witte mensen horen”, zegt hij."

Dus hij zegt een zwarte man MAG niet met witte mensen staan en denken.

Hoe racistisch en kleindenkend wil je het hebben?

SaintNick | 17-11-18 | 20:28 | 5

Ik vond het helemaal mooi. Zag inderdaad een paar donkere en volgens mij ook mocro's. Gemengder dan de 80% whiteyhelpers aan de kant van kozp.

Repetitive Beats | 17-11-18 | 20:54

@JackStick Nee, lees het goed, want nog sterker: Oftewel als je zwart bent moet je tegen BLANK moet zijn, anders ben je psychisch gestoord?

SaintNick | 17-11-18 | 21:16

Wow zwarte mensen mogen niet met ons witte omgaan?Dat is pas discriminatie

Lilia2 | 17-11-18 | 21:21
▼ 2 antwoorden verborgen

Oud nieuws,maar nog steeds actueel.
De Iranese versie van Zwarte Piet is natuurlijk niet racistisch natuurlijk, maar omdat een kunsthistoricus Piet linkt aan pages op een schilderij uit de 17e eeuw is Piet een slaaf omdat hij een pofbroek aan heeft,en een molensteenkraag... uiteraard naar de mode uit de 17e eeuw van onze edellieden wel te verstaan! normaal klootjesvolk droeg namelijk een buis, pet en klompen als je mazzel had.... en dan zouden de rijk geklede pages als slaaf het voorbeeld zijn waar Zwarte Piet op gebaseerd zou zijn? Dan vraag ik me af of de blanke nazaten van het klootjesvolk geen discriminatie moeten gaan roepen?
www.ad.nl/binnenland/iraanse-zwarte-p...

Welles! Nietes! | 17-11-18 | 20:26 | 6

Maar de gouden oorringen verwijzen naar de slavernij. Het is algemeen bekend in linkse kring dat slaven altijd gouden oorringen droegen!

Franker | 17-11-18 | 20:48

Het is toch ook van de leipe dat in de USA die ons de morele les durven te lezen Sinterklaas dus dezelfde is als Santa Claus.. met een misschien nog wel verderfelijk wegzetten van een groep kleine mensen die hij elfen noemt en laat werken aan de Noordpool in zijn speelgoedfabriek? De dwergmens word in Hollywood sinds jaar en dag ingezet en uitgebuit in de filmindustrie over Santa Claus. Maar dat kleine landje aan de Noordzee zijn de boosdoeners. want wij zijn ook de gulle gevers van de wereld.. en als je niet genoeg krijg, ga je schoppen, zielug doen en janken? Krijg je vanzelf je zin lijkt het!

Welles! Nietes! | 17-11-18 | 20:49

Dank voor de tip.. ga ik zeker even opzoeken.
Misschien is het zinnig te zien of heren als Lubach of Jensen daar iets mee willen aan hun nieuws tafel?

Welles! Nietes! | 17-11-18 | 20:55
▼ 3 antwoorden verborgen

Een dag in het jaar wordt de zwarte man op een voetstuk gezet en dan is het weer niet goed.

skoftig | 17-11-18 | 20:24

‘Pro-Piet hooligans’ op een kinderfeestje. Racisme of niet, minstens net zo triest als de tegenpartij in deze..

seulcontretous | 17-11-18 | 20:23 | 5
-weggejorist-
echt_links | 17-11-18 | 21:02

Ligt allemaal vrij gevoelig kennelijk. Ik zei dus -met zoveel woorden- dat de gemiddelde hooligan niet bang is voor een taakstrafje.

echt_links | 17-11-18 | 21:10

Het is tijd dat er actie ondernomen werdt.
Een duidelijk signaal was nodig. Overigens precies wat de AZP wilden. Nu kunnen ze fijn racist roepen en gelijk krijgen van de NPO, het NRC etc etc ...

poiuytrewq | 17-11-18 | 21:33
▼ 2 antwoorden verborgen

Jorritsma , je bent een burgemeester van niks!
Dat wilde ik even gezegd hebben...

laurentius | 17-11-18 | 20:23 | 4

Lupuslupus | 17-11-18 | 20:28
Nee.

Superior Bastard | 17-11-18 | 20:35

Had gekund, toch?

Lupuslupus | 17-11-18 | 20:54

Lupuslupus | 17-11-18 | 20:54
Nederland is geen woonwagenkamp waar iedereen met dezelfde achternaam ook meteen familie is.

Superior Bastard | 17-11-18 | 21:01
▼ 1 antwoord verborgen

Zonder te kijken weet ik nu al wie de zwarte piet;) krijgt toegeschoven van dit alles bij de NPO en RTL... mogen ze snel de tyfus krijgen a.u.b

RedwhiteNick | 17-11-18 | 20:22

Er gaat veel te veel mis in de verslaggeving van de MSM.

Ook zo bij het staatsjournaal van 6 uur en du moment opnieuw.
Eén en al oog voor de Kick-Out-club, die ook nog eens genoemd werd als dat hun demonstratierecht beperkt was geraakt richting Den Helder.

Geen woord over zelf de politie misleiden, gemaakte afspraken fucken etc.
Hoe dan ook: de anti-klandizie, de racisme-pissers moeten gunstig bediend!

Walgelijk.
Het is net zo'n vertekening als de strepenschmink op de kop van hoofdpiet vandaag - leek wel van rugby te komen, niks van de schoorsteen.

Kudtkip | 17-11-18 | 20:21
-weggejorist-
barrypaffert | 17-11-18 | 20:21 | 1

Ach de qualiteitscourant NRC...
Wat had je dan gedacht. Vorig jaar zaten ze lekker gezellig keuvelend in de dieselbus met de KOZP linksextremisten onderweg naar Dokkum. Niet wetende wat hun nog te wachten zou staan.

leo de pejo | 17-11-18 | 20:20

@Knurfer Ja, en het bereik van hun demonstratierecht is door de Burgemeester en de PSV-fans vermiljoen-voudigd. Nu weet iedereen wat de mening van die 17 vrouwen. Als ze genegeerd waren, wist niemand er van.

tipo | 17-11-18 | 20:36

Mooi zeer inclusief filmpje. Volgens mij zag ik een paar mocro's aan de goeie kant meedoen. En ook respect voor die grote kerel die de boel terugfloot op het moment dat iemand tegen de politie tekeer wilde gaan. (nadat de KOZP-uitvreters al afgevoerd waren. Ik zag ook wat helperwitheys snel de bordjes wegmoffelen op een gegeven moment. Laffaards.

Repetitive Beats | 17-11-18 | 20:49

"Als ze genegeerd waren, wist niemand er van."
De NPO geeft ze al jaren lang het podium. Negeren gaat niet.

poiuytrewq | 17-11-18 | 21:38
▼ 1 antwoord verborgen

Geef ons iets om aan vast te houden, een luisterend oor een teken van broederschap, zegt de donkere man in filmpje op het einde.
Denk dat er al veel te veel gegeven is en je niet het onderste uit de kan moet willen door een volkstraditie voor kinderen te willen veranderen doordat een kleine groep zich gekwetst voelt.
Dat is een keuze , allen niet voor verwende mensen die gaan "hoog in hun emotie zitten", heb ik geleerd van Silvana

ger1306 | 17-11-18 | 20:19 | 1

Denk niet eens dat dit mensen zijn die gekwetst zijn. Het is gewoon een gouden gelegenheid voor wat een ieder wil, intellectueel lijken, goed lijken, of wat dan ook.

nikolaos | 17-11-18 | 20:37

Het vieze, vuile, smerige haatkrantje NRC, dat rechtstreeks verantwoordelijk is voor de haatcampagne tegen Fortuyn en dus in ieder geval indirect verantwoordelijk voor de moord op hem, blijft haatzaaien en valse beschuldigingen uiten jegens gewone burgers. Time for a change!!

echt_links | 17-11-18 | 20:18 | 6

Dit soort rekeningen blijven zelden openstaan. Zie geschiedenis. U gaat wrsch. uit van een oneindige status quo. Maar die bestaat natuurlijk niet. Dingen verschuiven, net zoals tectonische platen onder hoogspanning.

echt_links | 17-11-18 | 20:58

Zitten er roosschilfers in je toetsenbord Berbaartje of is het weer trollentijd met je respect. De man heette Pim nietwaar of is 17 jaar te veel gevraagd voor je proseccogeheugen. Je voorouders zullen waarschijnlijk verklaarbaar vooraangestaan hebben om de Witt uit ellaar te trekken als je DNA nog representatief is. Met je respect.

Moresnetunited | 17-11-18 | 21:24

Moresnetunited | 17-11-18 | 21:24 |
Hij doet dat expres Pim Fortuyn -Pin noemen.
Daarom noem ik hem ook consequent Brabbelbeer.

Roadblock | 18-11-18 | 14:47
▼ 3 antwoorden verborgen

@Nieuwsuur-vanavond: daar gaat een hoogleraar even uiteenzetten wat er mis is met ons Nederlanders. Met die KOZP-ers zal wel niets mis zijn...….
*
"Vanavond een verslag vanuit Zaanstad, waar de landelijke intocht van Sinterklaas plaatsvond. In de studio spreken we hoogleraar publieksfilosofie Marli Huier. De gemoederen lopen nog steeds hoog op. Willen mensen nog met elkaar in gesprek?"

demaup | 17-11-18 | 20:18 | 1

*diepe zucht*

schijtzat | 18-11-18 | 07:29
-weggejorist-
Rest In Privacy | 17-11-18 | 20:17 | 3

Volgens sommige groeperingen is alles racisme.
Echter racisme / discriminatie komt overal voor.
Dat begint al als je als onderklasse moet strijden tegen andere onderklasses voor de ene fel begeerde baantje uit te geven door de bovengeklasseerde respectievelijk neoliberaal.
Als je een pukkel op je neus hebt betekent dat eenvoudig weg een afwijzing.
Dus racisme / discriminatie.

ProAsfalt | 17-11-18 | 20:16

Wat ze ook allemaal gaan roepen; Ik ben trots op mijn dorpsgenoten. Gewoon, netjes en zonder gezeik. Ja, het ging mis toen er in het KOZP geveinsd werd, dat de propieten in de aanval zouden gaan. Dat was natuurlijk niet echt zo, maar ineens werd wel duidelijk hoeveel politie en aanverwanten er op de been waren. Altijd handig om te weten voor een volgende keer. Zo, nu breek ik de band met de Calimero's. Dat ze maar mogen verliezen vanavond, en anders de roe in het Johan Cruijff stadion.

lokoolokie | 17-11-18 | 20:16

Het bestuur van de steden zijn verantwoordelijk. Geen demonstranten, voor of tegen, toelaten bij een kinderfeest.

Rest In Privacy | 17-11-18 | 20:16 | 17

Hey Berbaar , nog vraagje , Ik vier Sinterklaas, kom je zwarte piet spelen bij mij thuis ?? .. Geef ik je 1000 Euro vergoeding , Mark betaalt.

Millwall | 17-11-18 | 22:47

Berbaar | 17-11-18 | 22:20
Ha, zag het nu pas. Je werd booz!

Wat maakt het uit dat het artikel over Eindhoven ging?
Je spreekt zelf ook in het algemeen over KOPZ-ers.
En maar al te graaggeil over dat het OM die paar hooligans die de uitdaging van KOPZ-ers niet konden weerstaan wel even aan zal gaan pakken.

Jouw focus zit in de tunnel gericht op de mindere goden.
En anders verklaar je iedereen wel in die fuik aan het eind.

't Heeft iets treurigs, als dat je grootste genoegen moet zijn.
Besef je dat wel?

Kudtkip | 18-11-18 | 00:21

Berbaar | 17-11-18 | 21:41
En blijft staan, dat zoals velen hier al meer dan terecht hebben opgemerkt, al jaren, kopz een podium krijgt in de msm.

schijtzat | 18-11-18 | 07:27
▼ 14 antwoorden verborgen

"Sinterklaas, Sinterklaas, wie kent hem niet?" Wat je hoorde was gewoon een beschaafde Rey van Klaerissen, geen greintje racisme aan te ontdekken.

isitsoornot | 17-11-18 | 20:14

Genoeg is genoeg.
Wij stemmen PVV en FvD. Voor onze kinderen.
Nederland is van ons, welke kleur je ook hebt, waar je voorouders ook vandaan komen... Het is ons land, met onze gebruiken en tradities.
We moeten nu paal en perk stellen.
Tot hier en niet verder.

Remus McMillan | 17-11-18 | 20:14 | 7

Dacht ik al. Geen antwoord.

Superior Bastard | 17-11-18 | 22:04

Op miese vragen geen antwoord!

Rest In Privacy | 17-11-18 | 22:20

Domme vragen bestaan wel degelijk.

Rest In Privacy | 17-11-18 | 22:29
▼ 4 antwoorden verborgen

Als wegens de slag bij EIndhoven vandaag Betaald Voetbal wordt verboden is er toch wel wat bereikt, dat dan weer wel.

skoftig | 17-11-18 | 20:13

Ik vind dit trouwens wel een goeie issue voor de NRC Ombudsman?

Ze hadden toch zo iemand? Heeft in het geval Omtzigt ook goed geholpen toen die zo vals werd aangevallen inzake MH17. O, wacht, ik bedoel, eh... Ik bedoel.

Nouja, de ombudsman, dus!

Knufter | 17-11-18 | 20:12 | 1

Voorspelling:
Ombudsman doet een tijdje over reageren (misschien daarom goed idee bij voorbaat een herinnering te sturen), vervolgens nog wat heen en weer geschrijf. En dan, indien je inderdaad een punt hebt: "Ja, maar het is nu intussen zo'n tijd geleden, daar gaan we geen aandacht meer aan besteden. Maar we zullen het voor een volgende keren meenemen......."

michelpen | 18-11-18 | 00:06

"... er is geen geweld gebruikt tegen KOZP; alleen enkele schermutselingen met de politie."
Alsof dat de normaalste zaak van de wereld is. :)

VanBukkem | 17-11-18 | 20:11 | 8

@james white | 17-11-18 | 20:42
Gezien, het is gewelddadig tuigh.
Apart dat (beschaafde) mensen alhier zich met dergelijke tokkies wensen te identificeren.

Berbaar | 17-11-18 | 21:06

Berbaar | 17-11-18 | 20:26
Ah, kijk aan.
Meneer Berbaar, met z'n "gastvrije" boot voor de pieten (liever zonder zwarte zolen, want slecht qua sporen op het dek), heeft een fraaie rondvaart gemaakt.

Hoe happig toch op delinquenten, de overtreders van de wet.
Hé, en meneer bekent kleur - heel veel kleur.

Het zijn de fysieke apen die zich, door gesnoven en al, niet konden beheersen tegen de oh zo keurige, aanjagende kick-out-kikkers.

En dat allemaal zo sec, droog, puur feitelijk op de grens van gedragingen gesteld. Voor het gemak de context buiten beschouwing gelaten.
Ja want hé, wie over de grens gaat, gaat nat.

Afijn, wel spectaculair hoezeer meneer Berbaar al de toekomst van demonstrerend volgend jaar kan voorspellen.
De cliffhanger van Game of Thrones is er een drakenscheetje bij...

Kudtkip | 17-11-18 | 21:23
-weggejorist-
Rest In Privacy | 17-11-18 | 22:00
▼ 5 antwoorden verborgen

De racisme kaart trekken moet heel erg overwogen en met terughoudenheid gedaan worden. Alleen wanneer het gerechtvaardigd is, anders verliest het haar waarde en dat is nu juist wat er momenteel en helaas gaande is.

devil13 | 17-11-18 | 20:09 | 2

Dat is al heel lang gaande. Van het begrip racisme en discriminatie is zodanig misbruik gemaakt, te pas en te onpas, en niet in de laatste plaats door media dat de eigenlijk betekenissen en de waarden die er bij horen al lang verloren zijn gegaan.

Ruikbaard | 17-11-18 | 20:20

Zo iets heet een gepasseerd station.

forecastle | 17-11-18 | 22:39

Kan die Jeffrey Airfreyr niet eens gewoon Nederlands praten?

HIj praat als zwarte Piet. Ik vind dat stigmatiserend. Praat normaal joh!

Knufter | 17-11-18 | 20:09 | 3
-weggejorist-
Mark_D_NL | 17-11-18 | 20:23

Ghanees Ashanti accent blijkbaar

Lilia2 | 17-11-18 | 21:36

Onthou z'n naam in ieder geval als zijnde de aanstichter van een hele grote clash die we nog tegoed hebben.

Rest In Privacy | 18-11-18 | 13:02

Mooi trouwens dat laatste filmpje van die amsterdammer die over de grachten loopt te zeiken en te zeuren. Is dat soms dks?

Ongeblustekalk | 17-11-18 | 20:08 | 2

Deed mij denken aan Jan van Mierlo...

VanBukkem | 17-11-18 | 20:17

De regie wordt nog steeds gedaan door d66.

Ongeblustekalk | 17-11-18 | 20:32

De racismekaart trekken is in de Randstad en zeker in Amsterdam waar de ooit Rotterdamse NRC zetelde erg "bon ton". Daar krijgen ze in hun eigen bubbel stiekem een klein stijfje van.

pibasso | 17-11-18 | 20:04 | 6

@Kalk Ten eerste, je bent weer ongesteld zo te lezen.... En ten 2e, is mijn eigenste tekst, bewijs maar eens dat het niet zo is. Jaloers?

Mark_D_NL | 17-11-18 | 20:17

Mark_D_NL | 17-11-18 | 20:17
Laat je niet zo kennen, kinderachtig figuur.

Ongeblustekalk | 17-11-18 | 20:30

@kalkje Gaat ie een beetje?

Mark_D_NL | 17-11-18 | 20:51
▼ 3 antwoorden verborgen

Wel lollig om de comments op de tweet van die Jorritsma te lezen. Wat een minkukel is die vent!

kunstliefhebber | 17-11-18 | 20:04 | 1

En het is niet eens een PvdA'er...

pissebed | 17-11-18 | 20:07

De 'elite' faciliteert gewoon deze nonsens. Alle zeurpiet demo's had je vooraf kunnen verbieden op basis van het risico voor de openbare orde. Eventueel gewoon op een industrieterrein of een andere datum laten houden. De NPO en andere media zullen de komende weken gevuld zijn met de jankverhalen van 'getraumatiseerde' kozp-droeftoeters.

faz | 17-11-18 | 20:04 | 3

Zolang we zwarte pieten, lullen we niet over salaris of arbeidsvoorwaarden. Of BTW verhogingen, inspraak ( gemeente fusies ), de EU ( grondwet, Oekraine ), kosten van gezondheidszorg of opleiding.

Nee lieve millenial SJWer : ik hoop dat je jezelf helemaal de pleuris leent.

De fokking lage BTW is verhoogd. Het is een schande.

Eierbal-is-fijn | 17-11-18 | 20:09

Reken maar van YES, zij zijn al jaren leidend in dit schijndebat.

pissebed | 17-11-18 | 20:09

Yup. Ook het journaal geeft veel aandacht aan de conflicten en niet aan het feest. Dat is veelzeggend. Maar ook GS heeft bijzonder veel aandacht voor dit fenomeen. Ach het scoort lekker zeg maar. Maar hier in deze regio maakt men zich nergens druk om.

azijnseikerT | 17-11-18 | 20:11

Wil nog even opmerken dat het genuanceerde verhaal van 2013 ( 5 jaar geleden ) is.

Eierbal-is-fijn | 17-11-18 | 20:03

Wat een ontzettende weggooier die Jorritsma. Geen enkele inleving in wat de overgrote meerderheid van zijn stad voelt en totaal geen begrip voor de woede die mafketels als KOZP (allemaal geboren en getogen in Eindhoven??) veroorzaken. Opgekudt.

Likqua | 17-11-18 | 20:03

Maar goed, het zijn de de zelfverklaarde verzetshelden van de Pro-Zwarte Piet club die voor het geweld zorgden vandaag?

Bigi Bana Boy | 17-11-18 | 20:03 | 4

Yep, doorgesnoven tokkies die bij gebrek aan rellen rondom hun clubje nu bij de intocht kwamen rellen.
Succes OM!

Berbaar | 17-11-18 | 20:18

Mwah. Escalatie galore, of zo Bigi man. U vraagt, wij draaien. De burgerman blijft angstig in zijn hokje, maar sympathiseert wel degelijk met 'het verzet'. WInd zaaien enzo. Waar geen racisme was, tiert het nu welig.

DebraCadabra | 17-11-18 | 20:19

Tja. En dat schattige kleine menneke loopt zondag waarschijnlijk ook gewoon weer "kan*****den ***kerjo***!" te schreeuwen.

VanBukkem | 17-11-18 | 20:21
▼ 1 antwoord verborgen

Kunnen we niet iets van een referendum houden ofzo. En dan einde discussie! Dit houdt nooit op, en wordt met de jaar alleen maar kutter.

guppy | 17-11-18 | 20:01 | 2

Hoe organiseer je zoiets? En wie laat je stemmen?

Bigi Bana Boy | 17-11-18 | 20:03

Misschien moet het wel nog iets erger worden. Gaat ook wel gebeuren.

Rest In Privacy | 18-11-18 | 12:56

De gekleurde man in het laatste linkje krijgt van mij 8 victim points. Volgende keer graag de vreselijk misgunde kansen en onderdrukking die je hebt ervaren bijvoegen.

horsteknots | 17-11-18 | 20:01

Verdomme, daar gaan mijn vooroordelen !
Had altijd een verschrikkelijke teringhekel aan voetbal tokkie's.
Spel dom, beoefenaars er van dom, en de aanhang ook dom.

Maar... verdomme... moet nu toch wat milder worden...
Er zitten wel wat hersenen in ieder geval de supporters .

Shit... nog even en ik word mild * bibber *

rammelbakje1 | 17-11-18 | 20:00 | 1

Een zangles zou ze niet misstaan. En ja.. en gvd. man-up.. je bent reaguurder!

horsteknots | 17-11-18 | 20:03

Laatste filmpje met jankert.
Vele mensen die niet meer de straat op durven in deze tijd?
Huhh?. de klagers die anti Piet zijn gaan juist de straat op tijdens deze dagen.
De rest viert het gezellig mee, en heb er velen vanmiddag langs de route mee zien zingen en hossen... en hun kinderen riepen Piet om het hardst.
Dus als manipulerende jankmans zich er niet druk overmaakt.. komt het allemaal goed.

Welles! Nietes! | 17-11-18 | 20:00
-weggejorist-
Vanilla | 17-11-18 | 20:00 | 1

Hitlertje in de dop dat kereltje. Ga zo door!

Eierbal-is-fijn | 17-11-18 | 20:00 | 3

Laat je nakijken.

MoonBeebe | 17-11-18 | 20:12

Hij is nu al de leider van de harde kern van PSV.

VanBukkem | 17-11-18 | 20:31

Volgens mij scandeert ie gewoon "Wollen Sie den Totalen Krieg" hoor.

Eierbal-is-fijn | 17-11-18 | 20:57

oh ja, als iemand zich afvraagt waar ze die jassen verkopen met brillen in de capuchon waar je ze mee ziet lopen... nou bij de chinees:
www.aliexpress.com/store/product/Lawr...

Kamikazepiloot | 17-11-18 | 19:58 | 1

Fout. CP Company is het merk waar jij op doelt.

barrypaffert | 17-11-18 | 20:30

Kunnen we zo kijken hoe de nos de dag heeft beleeft.

dr.Kwakzalver | 17-11-18 | 19:58 | 7

@Berbaar

Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat de NPO stelling neemt in deze discussie en hiermee inwerkt op het gemoed van de kijker.

Voor wat betreft dat huidskleurkijken van mij: dat zie ik niet direct terug in mijn vriendenkring. Die is namelijk redelijk heterogeen.

MickeyGouda | 17-11-18 | 20:43

@MickeyGouda | 17-11-18 | 20:43
Dat van Uw vriendenkring zullen we natuurlijk maar aannemen.
Maar in Uw online uitingen is het nogal opvallend de laatste tijd.

Berbaar | 17-11-18 | 21:33

Is niet zo gek Berbaar 21.33, als ik tegenwoordig een neger ontmoet wil ik ook eerst weten waar hij staat. Ben maar zo een racist in zijn ogen.

Rest In Privacy | 17-11-18 | 22:08
▼ 4 antwoorden verborgen

Waarom lopen sommige van die gasten erbij alsof het antifa figuren zijn?

JI-HAAT | 17-11-18 | 19:58 | 2

Omdat ze de bui al zien hangen met een aktivisties OM.

solcama | 17-11-18 | 20:00

Omdat ze geen haar beter zijn.

james white | 17-11-18 | 20:00

Luister en kijktip. Jenny Douwes bij Cafe Weltschmerz. Doneer dan ook even wat zodat dit onafhankelijke medium kan blijven bestaan. En voor al diegenen die verliefd op Jenny zijn, dat wordt alleen maar meer als je haar bij Weltschmerz ziet en hoort spreken.

forecastle | 17-11-18 | 19:56 | 3

WTF is Cafe Weltschmerz, op welke zender is dat te zien?

pissebed | 17-11-18 | 19:59

Dank, ga kijken!

pissebed | 17-11-18 | 20:12

Ze hebben mooi de aftocht moeten blazen die losers van KOZP.
Blijf maar fijn weg uit het zuiden, we motten hier geen zeurders zoals jullie.

LonelyWanker | 17-11-18 | 19:56 | 5

Berbaar | 17-11-18 | 20:16
Boete gehad of is er een andere reden dat je geld nodig hebt? Je valt hier weer hard door de mand.

Rusrs | 17-11-18 | 21:21

Kudtkip | 17-11-18 | 21:02
Werden ze vroeger bij de NSB ook wel warm van, lekker ongenuanceerd en zonder bewijs of proces mensen uitschelden en veroordelen.

J-van-de-Bontekoe | 17-11-18 | 21:24
-weggejorist en opgerot-
EnSnelEenBeetje | 17-11-18 | 21:25
▼ 2 antwoorden verborgen

Er zit maar 1 ding op. Allemaal (eventueel met crowdfund) naar de rechter stappen en het NRC aanklagen voor smaad. Uiteraard dikke schadevergoeding eisen.
Houd rekening met een gang tot aan de hoogste rechtbank.....

Andersdenkend | 17-11-18 | 19:56 | 1

Count me in.

Lupuslupus | 17-11-18 | 20:12

Wanneer de overheid tijdig grenzen had gesteld, had het niet zover hoeven te komen.
Maar al die rubberen pipo's durven niet, want je zou maar iemand kwetsen.
Ziehier het resultaat.

Croxifoxio | 17-11-18 | 19:56

Criminele economische vluchteling die iets wil veranderen en waarbij discussie geen zin heeft omdat hij toch niet van mening verandert. Zwarte Piet moet weg, einde discussie voor hem. Burgermeester van Eindhoven faciliteert ellende.

Rest In Privacy | 17-11-18 | 19:56

Sowieso een kansloze KOZP demonstratie in Eindhoven.
Op de beelden tel ik een mannetje of acht, nee dat is een wereldmacht.

Wijze uit het Oosten | 17-11-18 | 19:55

John Jorritsma noemde we in de oorlog een NSB-er. Met dat soort ging je niet om.

RenHoek | 17-11-18 | 19:55 | 1

Ik kan me niet aan de indruk onttrekken: familie van?

Bijtendehond | 17-11-18 | 21:09

Een slaaf in een edelmannenkostuum?

Einde van de Domheid | 17-11-18 | 19:55

Hadden Rene en Willy daar maar hun carnavalskraker gepresenteerd, dan was het vast gezellig gebleven.

Tsjernodebiel | 17-11-18 | 19:54

Die voetbalsupporter die tegen een agent 'hoerenzoon' zei, moeten we het daarvan hebben?

Einde van de Domheid | 17-11-18 | 19:53 | 2
-weggejorist-
Lupuslupus | 17-11-18 | 20:00

Misschien is die agent echt een hoerenzoon, kan toch? Ook hoeren hebben kinderen...

Mark_D_NL | 17-11-18 | 20:06

Ik geef geen kudt om voetbal maar als t collectief maatschappelijke misstanden gaat corrigeren voel ik me verplicht me ergens aan t melden.

Wat is de volgende? Ff schoon schip maken in de schilderswijk of toch maar gelijk t binnenhof?

schoon-schip-maken | 17-11-18 | 19:53

Broeva.
Haro.

De provincie meldt zich.

... al die gasten die zich “Amsterdammer” noemen, komen die niet ook uit die regionen?
Echte Amsterdammers interesseert dit geen hol.
Vieren gewoon Sinterklaas zoals ze dat zelf willen.

Kapitein Sjaak Mus | 17-11-18 | 19:53 | 2

En zo is het maar net! Vandaag weer in Amsterdam Noord, gelijk vorig jaar, traditionele intocht. Berichtje over intocht 020 van 2017: www.ravage-webzine.nl/2017/11/18/ook-...

pissebed | 17-11-18 | 19:57

Lekker in Almere of gevlucht naar Purmerend.

Ongeblustekalk | 17-11-18 | 20:02

Misschien kan Folkert Jensma van de NRC een leuk stukje typen over Sinterklaas, voordat de hersens en botsplinters van Sinterklaas in het rond vliegen?

spanarchist | 17-11-18 | 19:52

Ik hoorde daarstraks op Nederland 1 een hoogleraar van de Erasmus haarscherp uitleggen waarom Nederland groeperingen als KOZP kostbeu is: door de massale instroom van migranten hebben we simpelweg te veel van onze eigen identiteit moeten opgeven. Verder stelde hij dat Zwarte Piet voor tegenstanders een symbool is dat zij ook niet zullen accepteren met roetvegen of met welke aanpassing dan ook. Hoeveel je namelijk ook toegeeft, men wil altijd meer. Tenzij ik mij vergis, was de verkapte boodschap: grenzen stellen. Verfrissend, voor iemand uit het onderwijs.

MickeyGouda | 17-11-18 | 19:52 | 3

Die is dan binnenkort zijn onderzoekssubsidie kwijt. Logica en realiteit, dat moeten we niet willen 'met zijn allen'........

Kop Kaaz | 17-11-18 | 19:54

MickeyGouda | 17-11-18 | 19:52
Prima analyse.
Ook dat je het hier meegeeft - chocoletter G voor jou!

Kudtkip | 17-11-18 | 20:54

Lees ook even: Jan's filosofie over de Blokkeerfriezen en waarom NL het in het algemeen kotsbeu is.

Rest In Privacy | 18-11-18 | 12:43

Dat kleine mannetje :-) Geweldig!

MoonBeebe | 17-11-18 | 19:52 | 1

Het is dat al die voetbalsupporters er omheen staan, anders was ie vast opgepakt. De kleine oproerkraaier.

VanBukkem | 17-11-18 | 20:01

Het standpunt van links is weer eens duidelijk gemaakt door wc papiermerk NRC

Rest In Privacy | 17-11-18 | 19:51 | 2

Dit is een belediging aan het adres van Page toiletpapier. Zo'n NRC-schrijfjongen zat daarstraks met sterretjes in zijn ogen te vertellen dat de teruggekeerde IS-bruid van Nederlandse afkomst die hij uitgebreid had geïnterviewd oprecht dacht dat ze in Syrie in een grote, warme moslimgemeenschap terecht zou komen. Eindelijk zou ze zich ergens thuisvoelen, maar het arme schaap bleek in de hel terecht te zijn gekomen. Gelukkig deed de tv-interviewer nog wat kritische factcheck. Haar man had haar toch vooraf gevechtsfilmpjes laten zien? Ze wist toch dat er oorlog was?

MickeyGouda | 17-11-18 | 20:06

MickeyGouda | 17-11-18 | 20:06
Mogelijk dat dit wicht het wist.
Wat, naar mijn idee, veel meer naar voren kwam door deze reportage, was dat dit wicht per definitie labiel is.
Helaas voor haar moest ze op haar 15e al opgenomen in een inrichting.

Haar structuur heeft zich ontwikkeld tot afhankelijke - van wat of wie dan ook.
Nogmaals, heel sneu.

Doch wel terecht dat ze, zo beïnvloedbaar als veel zon op een blanke huid (pun intended), extra in de schijnwerpers des staatsveiligheid mocht sta... zitten.

NRC-schrijfjongens hebben duidelijk ook support voor fact-checks nodig.
Waarvan akte.

Kudtkip | 17-11-18 | 20:50

Tja, blank NRC, daar noem je ook wat... kan die Vandermeersch niet gedeporteerd worden, terug naar Belgenland? Die krant heeft, samen met de NPO en ANP, deze hele teringzooi van meet af aan (2012) moedwillig in gang gebracht. Anno nu proberen ze alsnog hun gelijk te halen.

pissebed | 17-11-18 | 19:51 | 1

Neeeeee, we proberen die linkie-winkie juist te deporteren naar Nederland.

kokenrel | 17-11-18 | 21:18

Dat gaat door het OM uitgezocht worden, 6 man al opgepakt.
"Het strafrechtelijk onderzoek richt zich op het opsporen van mensen die zich schuldig hebben gemaakt aan strafbare feiten tijdens en rond de demonstratie. Naast openlijke geweldpleging gaat het onder meer om het scanderen van discriminerende en racistische leuzen. Camerabeelden zullen worden bekeken."
Mooi, kom maar op met die taakstraffen en strafbladen voor dat tuigh.

Berbaar | 17-11-18 | 19:51 | 16

Haha berbaar. Hoeven we niet meer te schoffelen, moeten we het gevang in. Of we laten ons betuttelen en keer op keer vol in het kruis trappen door Den Haag en de NPO. Ach

Mart6037 | 17-11-18 | 21:57

@Berbaar , En hier ga je de fout in :) vooroordelen! (Ik heb een tokkie nick etc..) Maar je komt heel dom over :) Je hebt totaal geen argumenten, je roept maar wat. Geweld rascisme , het is allemaal zo makkelijk, Maar we gaan wel mensen in hokjes plaatsen. en dan 100 meter afstand houden.

Millwall | 17-11-18 | 22:13

Ik voorzie een nieuwe crowdfunding.
Ik doneer graag voor de Eindhovenaren, die net als de BlokkeerFriezen er stonden.
2 ton opgehaald vd BlokkeerFriezen al, hoger beroep kan beginnen.

De-Glijdende-Rechter | 18-11-18 | 03:53
▼ 13 antwoorden verborgen

Framen in 3,2,1..... go!

Kop Kaaz | 17-11-18 | 19:49
-weggejorist-
spanarchist | 17-11-18 | 19:49 | 1

Hey die ene gozer die ken ik.
Dat is Sinterklaas!

Oppakken die racist!

Kaas de Vies | 17-11-18 | 19:48

NRC de krant van columnist Clarice Gargard dan weet je wel hoe genuanceerd en neutraal het verslag wordt.

Rest In Privacy | 17-11-18 | 19:46 | 3

Kleine letters lingostar, nrc. De tijden van weleer van het NRC Handelsblad liggen al ver achter ons.

therealbraindump | 17-11-18 | 19:57

@therealbraindump
Inderdaad mijn beste. "nrc". Helaas niet meer het trotse, rechts liberale, chique en erudiete NRC Handelsblad van weleer. Combinatie van Rotterdam en Amsterdam. Thans helaas een Rokin pc, links bakfiets reclamepamflet olv van een Belgische charlatan. De teloorgang van de mooiste avondkrant die Nederland ooit had.

Basil Fawlty | 17-11-18 | 21:08

Die krant noem ik al sinds de moord op Pim en het fijne artikeltje van hun z.g. top-hoernalist (V-f-olkert Jensma), al 16 jaar NSB Handelsblatt. Wel fijn dat wij als nationalisten eindelijk wat tegengas geven aan dat schorremorrie (ik moet van Joris op mijn woorden passen)... de strijd tussen zogenaamd links en rechts zal na 5 december wel weer stoppen, dan hebben zij niks meer om tegen te demonstreren en mogen ze weer 10 maanden in alle stilte in hun vochtige kraakholen bivakkeren.

Keyboardspeler | 17-11-18 | 22:01

Gaap, het gaat om de nrc he? Dan is alles racisme behalve wat het nrc goedkeuringsstempeltje heeft.

ZwarteDag | 17-11-18 | 19:46

Fantastische linkse bakfiets propaganda!

Blanke_Vlaai | 17-11-18 | 19:44

Zojuist bij RTL nieuws precies hetzelfde verhaal.

Maar waarom noemen ze wel de voetbalsupporters, noem het gewoon voor- en tegenstanders.

Opco Engering. | 17-11-18 | 19:43 | 3

RTL Soros bedoel je zeker?

infidel103 | 17-11-18 | 20:06

Ze noemden het voetbal hooligans. Klinkt toch anders als supporter.

Trumme | 18-11-18 | 01:57

PSV hooligans tegen AntiPiet terroristen.

Rest In Privacy | 18-11-18 | 12:31

Zwarte Piet is toch wel een beetje racistisch. Dat moeten we niet willen.

Mark_D_NL | 17-11-18 | 19:42 | 6

Was een geintje mannen... niet zo opgefokt.

Mark_D_NL | 17-11-18 | 20:03

*101# | 17-11-18 | 19:53
Niet alleen door de Nederlandse burgers, niet alleen.

Roadblock | 17-11-18 | 20:50

Vinden ze op Curacao anders helemaal niet hoor. kijk even op NOS.nl hoe zwart ze daar zijn: zwarter dan ooit tevoren!

Rest In Privacy | 18-11-18 | 12:29
▼ 3 antwoorden verborgen

Nuance Reducerende Courant.

pontius | 17-11-18 | 19:41 | 1

Bij de NRC hebben ze moeite met Eindhovenaren die niet mee wensen te marcheren in de politiek correcte mars.
PSV supporters ftw. Hartelijk kunnen lachen om dat menneke. En om het “heeeee zwarte pietje!!!” recht voor die kinderfeestverpesters.
Dan hebben ze niet zo’n grote muil meer en dan rennen ze snel het politiebureau in.
Goed gedaan Einhoven.

kempenaer | 18-11-18 | 11:01

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl