Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Feynman en/of Feiten – The land of the free?!

"Alleen mensen die niets doen, maken geen fouten."

Megyn Kelly krijgt 69 miljoen dollar mee. Ze vroeg zich iets af, verontschuldigde zich voor die vraag, ging nog een keertje door het stof en het maakte allemaal niet meer uit. Ze gaf het zelf al aan, de wonden uit het verre verleden zijn te diep. Zij betaalt voor fouten van voor haar geboorte. De verborgen boodschap naar al haar collega's is duidelijk: Loop op eieren, deel je twijfels niet, ontwikkel geen eigen mening en accepteer gelaten iedere eis van iemand met lange tenen. 

De vraag van (toen nog) Megyn Kelly was simpel. Waarom is er tijdens de jaarlijkse viering van Halloween opgelegde segregatie? Waarom zou iemand zich niet mogen schminken om een nacht een ode te brengen aan Diana Ross? (die ooit doorbrak met een gigantisch kapsel) Zoals Luann de Lesseps deed, je ziet op de foto van haar instagrampost haar eigen huidskleur.

Nu “mag” dat niet meer, (zie alle reacties op dezelfde instagrampost). Maar in de jeugd van Megyn Kelly was het normaal dat mensen zich gingen verkleden, meestal andere kleding, soms ook andere huidskleur. Toen nog met alle respect. Mensen zouden zich weleens beledigd kunnen voelen, en dat moet we gaan voorkomen. Dat is echt een onhaalbaar doel, zoals kort uitgelegd door Rowan Atkinson en Stephen Fry.

Het is een beetje een herhaling van Roseanne Barr. Een dame die groot geworden is met hele zwarte schreeuwerige humor en haar carrière kon beëindigen met een enkele tweet. 1 fout. Haar staat van dienst is lang genoeg om de maatschappij te zien veranderen. Waar haar harde uitspraken eerst werden ontvangen als humor, wordt er nu gedacht in mensen die goed of fout zijn.

De Verenigde Staten hebben een verzuilde tijd gekend waar blanken alleen naar blanke artiesten luisterden, en vice versa. Is het niet mooi dat die pijlers in de samenleving zijn afgebroken? Met als kers op de taart fans die zich willen verkleden als hun favoriete artiest? Maar dat mag dan alleen een artiest zijn met je eigen huidskleur, anders ga je over een harde grens.

Bang dat adverteerders gebeld gaan worden neemt NBC prematuur afscheid om het businessmodel te beschermen. Beetje laat, want Megyn noemde in haar eerste uitzending voor NBC een zwart deel van Chicago een oorlogsgebied. Zo'n uitspraak kan je zoals The New Yorker hautain veroordelen, of kijken naar de onderliggende cijfers:

Dit jaar zijn daar al 435 mensen vermoord. In de afgelopen 365 dagen waren 377 slachtoffers zwart, 91 onbekend, 47 wit en 30 latino`s en twee Aziaten. De bevolking van Chicago is voor een derde zwart, maar in het mortuarium het dubbele. Volgens de FBI worden moorden op zwarten voor 89,3% gepleegd door andere zwarten. Allemaal ongewenste cijfers met een racistische lading.

Redenen om dat soort gevoelige cijfers hier maar niet te verzamelen. Laat maar liggen onder het tapijt, dan hoeft het niet in de doofpot. In plaats van kritiek op die geweldsexplosie, is er ruimte voor kritiek op de documentatie ervan. Achter het gordijn draait de gehaktmolen van drugsoorlogen voor kansarme jongeren rustig door. Vele “echte” oorlogen maken minder slachtoffers.

Jordan Peterson

Het is dezelfde week dat tachtig UvA medewerkers opriepen om Jordan Peterson niet uit te laten praten. Nota bene, dat is dezelfde instelling die een kwart eeuw stond te applaudisseren als Diederik Stapel weer een scheet gelaten had. Sommige ideeën van Peterson zijn jaren geleden al bevestigd door het CBS: jonge vrouwen verdienen meer dan jonge mannen.

Kennelijk is een universiteit geen ruimte meer om een keer goed te luisteren naar een andere mening. Nee, zo iemand moet gepareerd worden in een schreeuwdebat in de hoop dat hij zijn punt niet kan maken. Politieke correctheid moet worden geassocieerd met vredig en braaf knikken, andere meningen gaarne met ruzie.

Social

Oxford liet met enfant terrible Tommy Robinson al zien dat praten leidt tot nieuwe inzichten, zelfs als je het a priori compleet met die persoon oneens bent. Het is een manier om uit je eigen infobubbel te komen, je eigen denkbeelden ook op afstand te kunnen zien en out-of-the-box te denken. Je leert meer van andermans “fouten”, dan als mantra je eigen gedachten te herhalen.

Zelfs een foute mening heeft functie binnen een samenleving. Het ontmaskert mensen die nooit aan de macht moeten komen. Of geeft in ieder geval inzicht in andere gevoelens binnen de samenleving. Iets minder extreem geeft het mensen de kans hun gedachten aan peer review te onderwerpen en van elkaar te leren. 

Alleen mensen die niets doen, maken geen fouten. Deze censuur vanuit politieke correctheid of zelfcensuur vanuit angst gaat steeds meer leiden tot risicoloze praatprogramma's over koetjes en kalfjes. TV-diarree. Of verslaglegging die details weglaat om minderheden te beschermen, en daarmee politici de kans geven problemen niet meer te benoemen of na te denken over oplossingen.

Mensen die zich niet aan deze mores houden worden de deur gewezen. Of het nu Megyn Kelly, Rosanne Barr of over enkele dagen dit complete weblog is. De ruimte voor een eigen mening wordt steeds kleiner. Het doet mij verdriet dat Ebru Umar & Bas Paternotte hun congé kregen. Niet alleen een verlies van mensen, maar ook eentje van vrijheid.

U betaalt. Of in euro's, of in principes.

lol

Reaguursels

Inloggen

Trieste constateringen. Goed om te lezen dat jij je bijdrage blijft geven Feynman.

bwanabanjo | 28-10-18 | 14:30

Let op.
Halloween zal binnenkort als racistisch feest worden gezien, en het SJW-leger zal roepen dat het moet verdwijnen. Zo zal ook hier in Europa het Carnaval vernietigd moeten worden. Juist de feesten die ons de gelegenheid geven om even uit het burgerlijke keurslijf te stappen en onszelf en elkaar, of liever gezegd wat we van onszelf en van elkaar gemaakt hebben, voor een kort moment belachelijk te mogen maken wordt de nek omgedraaid. Het zal verboden worden om, al is het maar voor heel eventjes, het strak aangemeten culturele harnas af te leggen, een harnas waarvan materiaal, vorm en kleur tot in de kleinste details worden voorgeschreven, vanuit een almaar toenemend aantal door dat SJW-leger uitgeschreven fatsoensregels.

Schoorsteenveger | 28-10-18 | 12:23 | 1

Vrees dat dit alles wordt gedaan als voorloper van iets waar ik geen deel van uit wil gaan maken straks, maar wat wel gaat komen. Niet linksom of rechtsom maar wél alleen linksom.

Jan, Leiden | 28-10-18 | 20:57

Ik begin langzamerhand het idee te krijgen dat ik in mijn jeugd racistisch ben opgevoed en DUS racistisch ben. Het rare is dat ik dat helemaal niet ben. Is er iets mis met mij? #metoo

salsaparilla | 28-10-18 | 12:06 | 2

'Is er iets mis met mij?' Die vraag moeten ook veel joden zich hebben gesteld, jaren '30 20e eeuw, Duitsland.

Zenzeo | 28-10-18 | 12:09

@Zenzeo. Ja, daar hebben de joden inderdaad last van gehad/gekregen.
Kampoverlevende psychiater Louis Tas heeft daar artikelen over geschreven.
Over 'de schaamte' van veel joden. Hij had daar ook zelf last van.

Carmelita | 28-10-18 | 12:42

Megyn Kelly is gedumpt door NBC omdat haar kijkcijfers tegenvielen. Verder zwermt het van geruchten van 'metoo' aard bij NBC en Kelly was nou juist zo eentje die graag en gretig viespeuken als Weinstein aan het kruis (haha) nagelde. Zo zou ze ook de smeerlapperij bij NBC aan de kaak hebben willen stellen, want ja, zelfs linksgeöriënteerde zenders hebben viespeuken (hallo Francisco!).
Het bruggetje naar Jordan Peterson is in dit licht bekeken een verkeerde. En het is inmiddels wel duidelijk dat het 'weldenkende deel van de samenleving' (rabiaat linkse cultuurmarxisten) niet van plan is in debat te gaan of dialoog op te starten met andersdenkenden. Het is moeilijk praten met iemand die met een megafoon in je gezicht staat te schreeuwen dat je een nazi bent.
Mr. Peterson heeft al een uitgebreide brief laten verspreiden omtrent deze zoveelste SJW coup, en is niet van plan zich te laten afschrikken. Ik denk dat wij allen ons niets meer moeten laten welgevallen door dit schreeuwtuig.

Datsun_Cherry | 28-10-18 | 12:01

Zoals Candace Owens verwoorde: we leven in een ideologische burgeroorlog. Alles lijkt geoorloofd. Heel triest dit. Waar is het fout gegaan? Maar vooral, wat gaan wij doen om het tij te keren?

LibertyCity | 28-10-18 | 11:54

Wat ik niet begrijp is dat de linkskijkers het maar goed vinden dat er links wordt overscheeuwd of overstemd, maar dat er niet meer naar redelijkheid, analyse en keiharde statistische cijfers of werkelijkheid wordt gekeken. Zover wegzakken. Soort van vingers in de oren stoppen en hard lallalalaaa zingen.

Jan, Leiden | 28-10-18 | 11:52

Ik probeer het te begrijpen, maar zie nog steeds niet waar ze eigenlijk 'fout´ gedaan heeft! De enige fout was, mijn inziens, het aanbieden van excuses. Die waren nergens voor nodig...

Stijlloze bezoeker | 28-10-18 | 11:04

Het is volgens mij het gevolg van hoe de nieuwe generatie is opgevoed. Elke scheet van ze is geweldig, voor elke wedstrijd die ze verliezen krijgen ze een beloning en hun mening is altijd goed en wordt zelfs opgehemeld. Maar er is nog hoop. Steeds meer allochtonen die thuis geen flikker te vertellen hebben, gaan naar het hogere onderwijs. Misschien kunnen die de zaak nog rechttrekken. Ze zouden een begin kunnen maken door elke vent met een knotje van de trappen van de universiteit te schoppen. Kom op, allochtonen, red ons van het doorgeslagen feminisme en wensdenken.

BrabantsVerzet | 28-10-18 | 10:55

Alles waar je als mens, of als collectief, op focust, dat groeit in de beleving. Ga je je dus steeds meer focussen op (een uitgehold containerbegrip als) "racisme", dan gaat men als mens, of als samenleving, steeds méér racisme detecteren. Dat uit zich weer in, inmiddels, een ongezonde hyperfocus op "racisme". Het is inmiddels ronduit lachwekkend, en best meelijwekkend, om te zien hoe hele bevolkingsgroepen die voorheen goed met elkaar konden samenleven door deze hyperfocus lijnrecht tegenover elkaar zijn komen te staan. Segregatie op ras, geslacht, huidskleur en afkomst in de puurste, zelfverkozen vorm. Omdat je alsmaar verteld word dat je perse(!) niet mág letten op huidskleur, afkomst, ras enz, ga je er dús op letten. Dat kan niet anders. Het is die stelling van psychologen "probeer NIET te denken aan een roze olifant". Om er niet aan te denken moet je je éérst een voorstelling maken van een roze olifant. En dus denk je eraan. Een onmogelijke opgave voor ieder mens. Datzelfde geldt ook voor de absurde racisme discussie.

Dutchbeaurouge | 28-10-18 | 10:17

Tja, een groep mensen denkt het patent te hebben op bruin/zwart en wil dit schaamteloos uitbuiten.

Wekkertje | 28-10-18 | 10:12

Komt het straatbeeld nu weer vol met kroeskoppen? Want zwarten mogen hun haar natuurlijk niet meer ontkroesen, dat lijkt mij duidelijk.

Guido | 28-10-18 | 10:01

Kijk naar de lijst van klagers onder de alumni en je zult zien waarom deze absurde linkse ophef!

lanexx | 28-10-18 | 09:32

Dit is een zeer zorgelijke ontwikkeling. Ik ben tegen racisme en discriminatie, maar dan wel alleen wanneer het echt is. Niet de neppe zooi waarmee regelmatig misbruik wordt gemaakt.

Het wij/zij-gevoel wordt alleen maar groter. Leuke wereld straks voor de kinderen. We moeten ons met zijn allen schamen!

DankeSchon | 28-10-18 | 09:25

We leven in het decennium van de langtenigen, boos op de Samenleving want teleurgesteld dat iedereen de smid van zijn eigen geluk is en men dus zelf aan de slag moet. Wat is geluk, volgens de Beatles een warme pipa, volgens gerard cox heel gewoon. Het geluk ligt voor het grijpen, tenzij je je een geborneerde beroepsjankert bent, ik noem geen namen. De verwachting dat witmans het wel even voor je opknapt en aanreikt is de ware slavernij van de geest, in de woorden van Bootsy: free your mind and your ass will follow. Iedere jankende lul uit een minderheidsgroepering die dat niet snapt is een beklagenswaardige eikel die bij iedere klaagsessie de punt van een schoen onder zijn sorry anus verdient. Prettige zondag mensen!

De Briemusketier | 28-10-18 | 09:12 | 3

Fraai stukje tekst, dank! En u is een kenner van fraaie zwarte muziek. Hulde!

EefjeWentelteefje | 28-10-18 | 10:10

Maggot brain-achtigen zou in deze een goede benaming zijn.

luctor.et.emergo | 28-10-18 | 22:10

'Geven' moet 'geeft' zijn ('verslaglegging' is onderwerp), maar verder zie ik geen taalfouten.
Ook nog eens een goed stuk.

Carmelita | 28-10-18 | 09:09

Goed stuk, spijker en kop.
-
De Telegraaf (nu helaas onderdeel van een Vlaamse eenheidsworst mediagroep) zou zo'n stuk moeten koesteren en eigenlijk als column moeten hebben. Overigens is dat nog steeds de krant die enige kritiek niet schuwt en wat vrijdenkende columnisten hebben, anders dan het AD dat 100% selecteert op afkomst en daarmee wil scoren (en iedere vorm van andere kwaliteiten achterwege laat).

bananabanana | 28-10-18 | 09:02 | 1

Die Belgen hebben volgens mij de complete krantenwereld in handen, in ons land. Het ED is een copie van het AD. Dan ga je naar het Brabants Dagblad. Krijg je weer het AD in een ander kleurtje. Ik ben maar naar twitter gevlucht om het ware wereldnieuws te consumeren.

lokoolokie | 28-10-18 | 19:25

Geef mij 69 miljoen USD en ik reaguur nooit meer..........

Blonde Nel | 28-10-18 | 09:00

Het tempo waarin de westerse samenleving racistischer wordt neemt wel echt zorgwekkende vormen aan: nog een paar jaar en alles draait om ras. Waar is de meritocratie gebleven, waar mensen niet op basis van hun ras maar op basis van hun karakter worden beoordeeld.

Dr. Vigilante | 28-10-18 | 08:57 | 1

Die tijd heeft nooit bestaan. Nou, misschien heel even maar dan nog.

Beste_Landgenoten | 28-10-18 | 09:04

USO. Land of the free. Land of the policors and the hypocrites. Sorry that I am white.

ljcoster | 28-10-18 | 08:25

Dit is ook een foute casting van een talkshow host bij een ander network.
Wij hebben dat ook. Twan.

ristretto | 28-10-18 | 08:09 | 6

Pauw heeft hetzelfde format maar scoort goed. Het is een samenspel van de redactie en de x factor van een presentator.

BozePaarseMan | 28-10-18 | 09:38

Het blijft me een volstrekt raadsel waarom mensen (die, naar ik maar aanneem, nog niet volstrekt dement zijn) maar blijven kijken naar die pratende hoofden.

EefjeWentelteefje | 28-10-18 | 10:12

EefjeWentelteefje | 28-10-18 | 10: Ken uw vijand. Meer niet. Zo laat ik me elke werkdag vanaf 6 uur martelen door radio 1. Wat er in de wereld gebeurt, krijg je niet te horen, maar binnen een uur weet je wat er op de TV was, gisteravond. Toch moet iemand zich opofferen voor het hogere doel. In mijn geval is dat Radio 1 ondergaan.

lokoolokie | 28-10-18 | 19:48
▼ 3 antwoorden verborgen

Volgens mij pleegt de mainstream media op het moment gewoon collectief zelfmoord. Door die politieke correctheid jagen ze steeds meer van de kijkers die nog naar ze keken ook naar het internet met youtube, podcasts etc. waar mensen wel goede gesprekken kunnen houden en waar je ook wel eens iets nieuws kunt zeggen omdat je het helder kunt embedden zonder dat het losgeknipt wordt en als soundbite wordt gebruikt om de outrage culture en de gestoorde zielen die daar van uitmaken verder te voeden.

Telkens meer mensen zeggen de krant op, doen de TV weg en gebruiken gewoon lekker hun eigen computer eventueel met een projector voor wat series en films op de muur.

Als de mainstream media haar eigen noodlot wil versnellen kan ik dat eerlijk gezegd alleen maar toejuichen.

Vero Legata | 28-10-18 | 08:08 | 1

Politieke correctheid is waar ons land de laatste jaren steeds sterker in is geworden.
We beginnen onderhand een rubberentegel land te worden, we gaan massaal “moeilijke” onderwerpen uit de weg omdat het ergens iemand misschien wel is zou kunnen beledigen.
Je ziet het in alles terug, neem bijvoorbeeld de campagnes rondom het smartphone gebruik achter het stuur; er wordt een of ander sketchy reclamecampagne opgezet met de naam mono (what’s in a name) en bijbehorende hippy stijl bord.
Als ik zie hoe ze dat in Duitsland doen is er een wereld van verschil daar hebben ze op dit moment een campagne die heel simpel maar toch, mijn inziens, doeltreffend is; tipp tipp tot .

boerenvla | 28-10-18 | 08:38

@feynman;
“Laat maar liggen onder het tapijt, dan hoeft het niet in de doofpot.”
Schitterende zin.

Franque | 28-10-18 | 07:53

Ik mag verdorie geen erectie meer krijgen. Hij is te lang voor een blanke.

Rest In Privacy | 28-10-18 | 07:52 | 1

Fakenews. Erectie mag nog wel; u dient er echter niets mee te doen zolang de ontvangende partij tot het roomblanke ras toebehoort. Omvolking mag dan wel 200 jaar vooruit lopen op Kalergi’s doelstelling; het kan natuurlijk nooit snel genoeg gaan.

de Voorzittert | 28-10-18 | 08:18
-weggejorist-
swebe | 28-10-18 | 07:31 | 1

Inderdaad. Heb zonet mijn steentje bijgedragen.

EefjeWentelteefje | 28-10-18 | 10:16

Ook op gereageerd, en verdomd het is geplaatst, de durven nu niet anders,

lanexx | 28-10-18 | 11:32

Het was een ergerlijke haatzaaiende trut die voor een NSB-zender werkte. Maar één keer in haar miezerige geblondeerde nutteloze leven zegt ze iets zinnigs, krijg je dit...

Fantabulosa | 28-10-18 | 07:06

TPO doet aan crowd funding wat betreft columnisten. Wat gaat het ons kosten als we Ebru en, vooruit dan maar, Bas TPO willen houden? 1 column per week zal toch geen kapitalen opbrengen.

Misschien een idee voor Geenstijl om geld binnen te krijgen, gewoon gericht op buitengeenstijlse columnisten (whoever). Met alle respect, voor mosterd betaal ik in de winkel een paar kwartjes, hier zeker niet meer (zal ik voor de zekerheid er maar bij schrijven dat dit niet kwetsend bedoeld is?), voor Ebru daarentegen ....... .

bergsbeklimmer | 28-10-18 | 06:49

Steeds meer mensen krijgen een bloedhekel aan policor.
Vooral hypocriet, corrupt policor.
Dat gaan we vandaag ook bevestigd zien in Brazilië.
MBGA!!

Gajus | 28-10-18 | 06:44

De VS word door de SJW beweging en hun vriendjes in de media steeds politiek correcter.

Een andere mening word niet meer getolereerd. Je ziet het zelfs op de universiteit. Niet alleen in de VS maar ook in Europa ( Nederland)

Als je in de politiek actief bent en je bent blank word het "gevaarlijk"

Kaskensj | 28-10-18 | 06:23 | 1

Als je in de politiek actief bent en je bent blank word het "gevaarlijk" als je tegenstander zwart is. Want kritiek op de zwarte tegenstanders word dan gezien als "racisme" door de media. Tenminste als je zwarte tegenstanders links is. Want kritiek op een rechtse zwarte tegenstander word de media niet gezien als "racisme".

De affaire met Kelly is wel bizar. Ze probeerde Trump onderuit te halen tijdens de verkiezingen en zich in te smeren bij de linkse gevestigde media. Dat is dus niet gelukt.

Nolte: NBC Closes the Trap on Megyn Kelly
www.breitbart.com/the-media/2018/10/2...

Kaskensj | 28-10-18 | 06:29

Een fijne Feynman. Hopelijk dat de onderzoekscomponent in je epistels verder toeneemt en dat Magenta dat dan meer beloont. En dan in de nabije toekomst een aantal scherpe columnkittens er bij voor de uiteindelijke doorbraak van GS als realiteitsmediafabriek.

Nick_Star | 28-10-18 | 05:38

‘Alleen mensen die niets doen, maken geen fouten.’ Een oud oosters gezegde gaat dat alles wat je doet gevolgen heeft, ook niets doen.
Dit artikel gelezen hebbende vraag ik mij weer af; wat is dat populisme waar iedereen voor waarschuwt? Een retorische vraag.
In een wereld waarin een ‘foute’ mening een verkeer idee wordt gestraft is ook de afwezigheid van een mening gevaarlijk. Ook mensen die zich in extreem progressief policor- land onvoldoende uitspreken tegen ‘foute’ mensen zullen gestraft worden, als dat niet al gebeurd. Let maar op, het wordt steeds gekker en hysterischer, totdat mensen elkaar de kop gaan inslaan.
Waanzin.

ratelaar | 28-10-18 | 05:37

Er is meer aan de hand dan alleen maar haar black face opmerking. Ze is een ex Fox news bimbo die na jaren uit de school klapte dat haar baas zijn handjes niet had thuis gehouden. Ze heeft een verleden van racistische opmerkingen net zoals de meeste van haar fijne collega's bij Fox news. Bij NBC heeft ze enorm lopen flateren, joeg ze iedereen in het harnas tot en met de make up dame en liepen haar kijkcijfers enorm terug. Haar black face opmerking werkt niet gesmaakt door het publiek en daarom haakten de adverteerders af. In de V.S. ben je dan als show host dood. De hele black face discussie is trouwens van een andere aard dan de zwarte Piet discussie, in een land waar racisme een feit is en je als afro tegen een politiekogel aan kan lopen, gewoon omdat het kan. Getuige vandaag weer dan een blanke 11 Joden vermoord en gewoon gearresteerd werd. Als hij een kleurtje had gehad dan lag hij nu dood op de snijtafel van een of andere lijkschouwer. Ik vind trouwens dat men in het algemeen moet ophouden de V.S. met EU te vergelijken. Politiek en cultureel zijn er helemaal geen overeenkomsten, behalve dat er wat blanken rondlopen.

PedroN | 28-10-18 | 05:33 | 3

Gaat het weer een beetje meneer Deuger?

Heppie-even-voor-mij | 28-10-18 | 07:35

Appels met peren en drogredeneringen. De politie in de VS heeft niet zo’n zin om afgeknald te worden. Aangezien het risico daarop bij een kleurtje ongelooflijk veel groter is dan bij een blanke is deze manier van reageren volkomen logisch. Ook in Atlanta, bijna alle pliesie is zwart, knallen ze arrestanten af, die bijna allemaal zwart zijn.

ristretto | 28-10-18 | 07:59

@ Pedro
"Ik vind trouwens dat men in het algemeen moet ophouden de V.S. met EU te vergelijken."

Soms denk dat als we beter Chinees en Frans spraken dan Engels, we ons met die landen zouden vergelijken, en dat journalisten daar dan nieuwsitems oppikken, ipv VS/Engeland.

Diotima | 28-10-18 | 09:02

Was niet in de kroeg vannacht maar op zoek naar witte privileges en deze is er een:
www.youtube.com/watch?v=p4QqMKe3rwY&a...
ABBA, je merkt pas hoe goed deze muziek is nu ze al bijna 40 jaar weg zijn, maar nog lang niet vergeten.

Jan Dribbel | 28-10-18 | 04:35 | 3

Jan, inderdaad.

HoerieHarry | 28-10-18 | 04:37

Ze komen terug met 2 nieuwe nummers.

Rest In Privacy | 28-10-18 | 05:12

Twee geweldige componisten en dito zangeressen... prachtig inderdaad.
Enne, gewoon blank.

Als ABBA anno 2018 had bestaan (sorry, ik heb niet zoveel vertrouwen in die come-back) dan waren ze vrees ik verplicht geweest een andersgetintiër in de band op te nemen op straffe van uitsluiting.

EefjeWentelteefje | 28-10-18 | 08:17

Was leuk in de kroeg vanavond/ vannacht.
Ik heb er misschien een huwelijks kandidate aan overgehouden.
Maar goed, dat valt in het niet bij de problemen die hier besproken worden.

HoerieHarry | 28-10-18 | 04:23 | 9

Ik bedoel smeerpijpen.

HoerieHarry | 28-10-18 | 08:39

Gefeliciteerd @HoerieHarry.

kleurdoosje | 28-10-18 | 09:02

kleurdoosje | 28-10-18 | 09:02
Bedankt lieverd!

HoerieHarry | 28-10-18 | 09:13
▼ 6 antwoorden verborgen

Al dat gezeur verdwijnt binnen twee weken in het niks wanneer WO1 moet worden herdacht op 11 november om 11.00 uur. Ik vroeg me af of dat uur ook voor de Engelsen geldt, en of de carnavalisten er ook rekening mee zouden houden.

Oprisp | 28-10-18 | 02:42

Waarom? Anti- Anti-fragiele mensen die zich inlaten met identitypolitics.

Lees:
The Coddling of the American Mind: How Good Intentions and Bad Ideas Are Setting Up a Generation for Failure

Voor meer details.

Trans_Fimmermans | 28-10-18 | 02:33 | 1

Dit is een bericht uit de toekomst!?

Jan Dribbel | 28-10-18 | 02:11

Die heb ik. Met harde kaft en omslag. Ergens.

Oprisp | 28-10-18 | 02:55

'Wat een onzinartikel, de shows van Megyn Kelly zijn geschrapt omdat er geen hond naar keek.

* Il Principe * | 28-10-18 | 02:10 | 1

@ * Il Principe * | 28-10-18 | 02:10
Iemand moet haar uitspraak toch opgevallen zijn, of zou ze dan toch zelf dit de (sociale media) wereld in geholpen hebben?

Sowieso gek volk, die Amerikanen.

Kompromat | 28-10-18 | 03:38

Mooie pruik trouwens. Er zijn nog genoeg te koop in alle soorten maten. Bij bol een lelijke grote ronde inclusief baard. Geweldig!

BozePaarseMan | 28-10-18 | 01:27 | 1

Zal er wel niet één zijn van echt haar zoals de pruik van Sylvana. Die is gemaakt van 100% Sudanees schaamhaar. Hangt een behoorlijk prijskaartje aan hoor. Moet je een rijke vriend voor hebben.

RickTheDick | 28-10-18 | 01:59

Ik hoor iemand met naar ik aanneem aanzien zeggen 'jesus was white too'.. Dan leef je toch echt een keiharde leugen, en weet je hef zelf niet eens. Ze verdedigen die 'waarheid' zelfs. Als de beste man al geleefd zou hebben was ie kennelijk de enige witte in die tijd op die plek op de wereld. Maar ga dat maar eenx een paar miljoen keer uitleggen..

NiCeY | 28-10-18 | 01:00 | 4

@NiCev | 28-10-18 | 01:00
Misschien had de man wel een huidziekte, of was hij een albino.

Weet jij veel, er is wel meer in dat geloof verzonnen om er maar een “kloppend verhaal” van te kunnen maken.

Kompromat | 28-10-18 | 03:35

Haarbaardknipper, mooi gebod. Het W woord mag je alleen gebruiken als je een neger of NPO'er bent.

Graaier | 28-10-18 | 09:00
▼ 1 antwoord verborgen

Met carnaval verkleed ik me ieder jaar weer als Morpheus uit de Matrix, met Halloween loop ik rond als mens-etende inboorling, compleet met botje door mijn neus. En in Sinterklaastijd ben ik op diverse scholen, verenigingen en bij mensen thuis, als zwarte Piet een graag geziene gast. De rest van het jaar ben ik een saaie blanke kantoorlullo, mezelf dus.

B.Bloedworst | 28-10-18 | 00:35 | 2

Heb net een Halloweenfeestje gehad. Ik was vanavond een wereldberoemd acteur. Mandingo. Heb heel de avond vrouwen tikjes in het gezicht gegeven met een latex lul van 30 centimeter. Veel gemetoo van de vrouwtjes gehoord. Sommigen helaas moeten overslaan wegens tijdgebrek. Klote voor ze, maar ben superman niet. Robbert de Waal was superman.

RickTheDick | 28-10-18 | 02:11

@RickTheDick | 28-10-18 | 02:11
Dus u moet een nepper van dat formaat aanschaffen?

Ik mag voor u hopen dat u uw nickname niet “ter comensatie” heeft verzonnen om de trieste werkelijkheid te verhullen.

Zo ja, neem er dan gewoon een borreltje extra vannacht. Er zijn ergere dingen in het leven, alhoewel ik uiteraard niet uit eigen ervaring spreek.

Kompromat | 28-10-18 | 03:31

Ik leer veel van GeenStijl en vooral van haar reaguurders.

frisenfruitig | 28-10-18 | 00:34 | 1

Veel humor op GS

Angelina-a | 28-10-18 | 13:23

Of vraag anders aan Bill 'House n-----r' Maher, Jimmy 'Karl Malone' Kimmel, Sarah 'Blackface' Silverman en Jimmy 'Chris Rock' Fallon of een racistische uitschieter voldoende grond is voor ontslag op staande voet.

Hoen | 28-10-18 | 00:31

Hoe moet ik nu mijn koffie drinken en dat zwarte polo shirt wat heb ik, heb ik ook maar weggegooid en mijn zwarte em bruine kantoorslippers ook. Ik draag alleen maar witte schoenen en koffie en thee alleen nog thuis.met de gordijnen dicht. Mijn zwarte buurjongen koopt de koffie trouwens, stel dat iemand me ziet met koffie. Ik ben blank, wit cq niet gekleurd vandaar dit probleem.

EmilioEsteves | 28-10-18 | 00:19 | 1

@EmilioEsteves
Gewoon melk in je koffie.

En tussen ons gesproken: die Latte Macchiato’s zijn best lekker hoor.

Kompromat | 28-10-18 | 03:25

Megyn Kelly krijgt helemaal geen 69 miljoen dollar mee. ‘Volgens bronnen onderhandelt Kelly over ontbinding van haar miljoenencontract. Ze zou 20 miljoen dollar per jaar krijgen voor haar werk bij NBC. Kelly had een contract voor drie jaar. Dat was nu ongeveer op de helft.’ Ze krijgt dus maximaal 30 miljoen maar daar moet dus nog over onderhandeld worden.

dapperebobo | 28-10-18 | 00:14 | 3

Ik doe het voor de helft! Stoppen met werken.

Winter_is_coming | 28-10-18 | 01:46

@dappereboto | 28-10-18
Weet je niet. Wat dacht je van de publieke schade die zij heeft opgelopen, en wat dat voor haar vervolgcarriere doet?

Misschien kan de NBC wel niet zo gemakkelijk van haar af (weet jij wat contractueel is afgesproken?) en kan ze daarom wel wat extra’s meekrijgen indien ze de boel onder druk zet.

Ik zou het ook geprobeerd hebben, alleen al om tegen die lafbekken een principieel punt te kunnen maken.

Kompromat | 28-10-18 | 03:23

In Nederland doe je alles sowieso voor de helft.
De puinhopen van Paars moeten ergens van onderhouden worden.

Rommelende Onderbuik | 28-10-18 | 08:53

Ik zou haar toch doen ook al is ze niet meer welkom bij de linkse luitjes. Anyway, Als je M. Jackson na wilt doen. Hoe zit dat dan? Die gozer was witter dan wit aan het einde...... Mag je dan als zwarte alleen hem nadoen in zijn zwarte periode? Get a life mensen.

Omebert | 28-10-18 | 00:09 | 1

Hij was een afro Amerikaan dus technisch gezien mag hij alleen nagedaan worden door iemand van zijn eigen ras.

BozePaarseMan | 28-10-18 | 01:08

Nu worden alle NPO medewerkers die vroeger ooit wel eens thuis, voor hun kinderen, het Sinterklaasfeest met een Zwarte Piet gevierd hebben ook ontslagen, mag ik hopen.

de honden blaffen... | 28-10-18 | 00:07 | 1

Ja, hopen mag je. Gaat helaas niet gebeuren. Het zouden er wel heel wat zijn. Inmiddels politiek correct geworden huichelaars. Matthijs van Nieuwkerk voorop dunkt mij.

Butters | 28-10-18 | 01:09

Voor 68 miljoen wil ik ook wel publiekelijk mijn mening duidelijk laten horen dat Zwart Piet geen discriminatie is maar hoe dan ook.. het is belachelijk en het zoveelste teken dat het helemaal misgaat met de samenleving. Maar dit is dan waarschijnlijk ook de bedoeling van bepaalde mensen.

Halloween.. ongelofelijk dat dit bizare/gore/misselijke ''feest'' in zo'n ongelofelijk snel tempo een volksfeest aan het worden is... niemand die ook maar de vraag stelt how the fuck en door wie dit is geflikt? Winkels liggen dit jaar al maanden vol met Halloween troep.... net als de discussie rondom Zwarte Piet 10 jaar geleden nauwelijks / niet bestond was dit ook zo met Halloween... toeval? Ja sluit maar lekker jullie oogjes zowel Links alsook Rechts liberaal/progressief dom dom dom stemvee. Alle Nederlandse tradities eruit en welkom alles wat niet Nederlands is.. nog een paar jaar en Sinterklaas wordt niet eens meer gevierd... en paasontbijt op basisscholen worden over een paar jaar niet meer bij uitzondering een suikerfeestontbijt en nog weer een paar jaar later wordt je als asociaal en gestoord beschouwd als je vader- en moederdag nog viert ipv jij-dag en nog iets verder in de tijd zeg 25 jaar verder en 2e paasdag wordt ingeruild voor eens islam feestdag en 2e pinksterdag wordt de nationale lhbt feestdag... mits landen niet al voor die tijd al hun autoriteit hebben afgestaan aan Brussel want dan gaat het nog sneller.

ja-nee-misschien | 27-10-18 | 23:51 | 2

Jij lijkt me het type dat de zorgverzekering "ript" voor de belastingbetaler.

Horror voor een ieder die ermee te maken heeft.
Als ik er naast zit, moet je het even zeggen ;)

Ongeblustekalk | 28-10-18 | 00:10

Niet om het een of ander maar Halloween (als zijnde een Keltische oudjaarsavond waarbij men maskers droeg) is ontstaan in Europa, overgewaaid naar de US. Aldaar ontdaan van de originele Keltische lading en verworden tot wat het nu is om vervolgens als verdienmodel weer terug te waaien naar Europa.

normanius | 28-10-18 | 08:16

Goede opsomming van het probleem Feynman.

Ik heb zelf als student de opkomst van het politiekcorrecte denken in de Nijmeegse Filosofie faculteit meegemaakt. Ze hadden net het Marxisme begraven en de spijt daarover en toen kwam dit.

De Treinende Rechter | 27-10-18 | 23:35 | 5

Epistulae_Morales, ik was op zoek naar een filosofische vraag als 'Moeten de zwarten zich ontworstelen van de blanken', of zo.

Oprisp | 28-10-18 | 01:07

De Treinende Rechter | 27-10-18 | 23:35
Tja. Als je als faculteit Filosofie blijft hangen in het Marxisme ben je wat mij betreft sowieso je bestaansrecht kwijt. Maar dat is misschien een andere discussie.

Eric Newby | 28-10-18 | 01:29

@De Treinende Rechter 27-10-18 | 23:35
Tja, wanneer je in je arrogantie en zelfoverschatting de kip met de gouden eieren slacht kom je er snel genoeg achter dat niemand jouw zweverige gelul meer interessant vindt.

Dus dan moet je vliegensvlug een nieuw verdienmodel ontwikkelen, anders is het levenslang bijstand.

Aangezien de lessen van het verleden zeer leerzaam zijn geweest, zien we hier dus een voortzetting van hetzelfde soort gelul in een nieuw jasje.

Oude wijn in nieuwe kruiken enzo.

Kompromat | 28-10-18 | 03:16
▼ 2 antwoorden verborgen

Dit is allemaal media bullshit. Sinds wanneer laten we ons leiden door de media.

Tempolier | 27-10-18 | 23:32 | 1

90% van het publiek, dat zijn wij nl. laten zich door de media in de luren leggen. Een perfect voorbeeld is dat van het aangespoelde verdronken vluchtelingjongetje van 2 jaar. In de media o.a. deze zinnen zijn veelzeggend:

'Als deze buitengewoon krachtige foto's van een dood Syrisch kind, aangespoeld op een strand, Europa's houding tegenover vluchtelingen niet zal veranderen, wat dan wel?'

en

'Misschien legt de foto populisten voor even het zwijgen op, dat zou erg welkom zijn.'

Hele volkstammen pasten hun mening aan en werden het eens werden met bijv. Klaver om iedereen maar binnen te laten

ja-nee-misschien | 28-10-18 | 00:04

er was een tijd dat wij hier ten lande geen enkel kritisch woord mochten uiten over de import-arbeiders en alles daaromheen. Dat was de tijd van de PvdA. den Uyl, Kok en anderen.
Frits Bolkenstein heeft aan die manische situatie een eind gemaakt.
Nu is er een tijd waarin er weer gedemoniseerd wordt, nu vanwege "zwart-", vanwege "vluchteling-" vanwege wat-dan-ook - bashen. Frits, waar ben je?

langzullenweleven | 27-10-18 | 23:29 | 1

@langzullenweleven | 27-10-18 | 23:29
Frits was op de begrafenis van Wim Kok aanwezig. Symbolischer kan haast niet..

Kompromat | 28-10-18 | 03:10

And I was wrong ;zegt ze. Daar meent ze helemaal niets van want het is een opgedrongen excuus. Voor dit soort opmerkingen kan je dus je baan kwijt raken?
Laat me raden, wordt ze vervangen door iemand die deugt ?Net als op de Nederlandse TV?
Net als in Nederland/EU is het propaganda/ indoctrinatie van Politiek en MSM in volle gang om uw VVMU de nek om te draaien en u alleen maar het “ware “ nieuws te laten zien.

Datgingniegoed | 27-10-18 | 23:27

Triest verhaal. Amerika is een beetje ziek. Een beetje heel erg ziek. Dat hele op tenen moeten lopen om de vele lange tenen te vermijden. Woorden kunnen niet meer, Verkleedpartijtjes zijn niet meer onschuldig. Mensen kunnen zomaar beledigd zijn. Newspeak. Orwell. Zinloos en contraproductief. Door slaat als een boomerang terug in het gezicht van de taalpuriteinen.

Beste_Landgenoten | 27-10-18 | 23:07 | 7

Beste_Landgenoten | 27-10-18 | 23:35
Geen standpunt innemen wordt hopelijk geen norm hier. wat een gelul.

Ongeblustekalk | 27-10-18 | 23:44

Ongeblustekalk | 27-10-18 | 23:44 |
Dat is mijn standpunt jongen. Dat beide kanten zeiken als kleuters, dat ze slachtoffer zijn van de ander. Dat is precies het zieke aan dat land. Niks kan meer, iedereen is slachtoffer van iets. Of beledigd, wat de excuses hol maakt en de verwijdering alleen maar groter. Maar jij vindt het probleem kennelijk eenzijdig ergens liggen. Dat is nou precies wat de ellende veroorzaakt.

Beste_Landgenoten | 27-10-18 | 23:47

Beste_Landgenoten | 27-10-18 | 23:47
Jij neemt geen standpunt in, dat zeg je zelf in je post, en dan met name de laatste twee zinnen.
Mensen met jouw instelling veroorzaken ellende in ons land. Zogenaamde kunstenaar.

Ongeblustekalk | 28-10-18 | 00:05
▼ 4 antwoorden verborgen

Sinéad O'Connor heeft nu ook een nieuwe "me".
De chemtrails doen de mens geen goed.

wiener mit pommes | 27-10-18 | 23:05 | 3

Chineed is echt debiel. Al een tijdje hoor.

Omebert | 28-10-18 | 00:11

"Allah, I love you
I'd kill a dragon for you
I'll die
But I will rise
And I will return"
Its easy to fix.

Bill Cosby | 28-10-18 | 02:16

Het Blank, Feynman, niet wit.

B75sinds2007 | 27-10-18 | 23:02 | 2

Het NOS journaal had het deze week over ‘de witte’ man die de zwarte vrouw in het vliegtuig beledigde.

Trumme | 28-10-18 | 00:17

Daarom juistmTrumme: ‘witte’ is NPO deugspeak.

HaatbaardKnipper | 28-10-18 | 01:33

Hoe kan het trouwens dat ik wekelijks lees over gekwetste huilstruiken die op hun lange tenen getrapt zijn, maar bijna nooit iets hoor over de situatie van de blanke boeren in Zuid-Afrika? Ik hoor over Zwarte Piet, geslachtsaanduidinkjes op paspoorten, het nikabverbod en het aantal excuusgepigmenteerden op TV en in politieke fracties. Tot en met organisaties als de VN aan toe, lijkt het alsof de aandacht verschoven is naar makkelijk scorend microgeneuk.

Vage_eddie | 27-10-18 | 22:57 | 5

Lauren southren heeft daar een Docu over gemaakt. Aanrader.

Omebert | 28-10-18 | 00:30

@radioatorknopje. dank voor de link naar deze indrukwekkende docu

Baardvansinterklaas | 28-10-18 | 09:21
▼ 2 antwoorden verborgen

feijnman .. de hele redactie zit piper perry te kijken.

newray | 27-10-18 | 22:51

Als ik een creool of bosneger tegenkom voel ik me op zijn zachts gezegd droevig.. dan denk ik.. kijk de stumper nou.. wat zielig.

deechteprins | 27-10-18 | 22:48 | 1

In de middeleeuwen werden in €uropa al geweldigen gebouwen en steden gemaakt. Complexe muziekinstrumenten en voortdurende ontwikkelingen gemaakt. Kijk eens naar Afrika. Zelfs voor een waterput moet een blanke komen opdraven en uitvoeren. En een jaar later weer terugkomen voor onderhoud aan dezelfde waterput. De zelfredzaamheid is niet zo groot daar in Afrika. Het gaat nooit wat worden daar.

ja,diedus! | 27-10-18 | 23:15

Als volgens de FBI moorden op zwarten voor 89,3% gepleegd worden door andere zwarten is het dan niet zinnig om 'black lives matter' te vervangen door 'black killers matter'?

Oja, en ik wil me even uitspreken tegen gebruik van 'wit'. Ik ben niet wit, ik ben blank.

Knufter | 27-10-18 | 22:38 | 5

Wasbakplasser , neger mag ook al niet meer. Wat nu dan voor duiding ? Asfaltkleurige medemens ?

ja,diedus! | 27-10-18 | 23:17

We moeten wit zeggen en zwart mag niet meer?

BozePaarseMan | 27-10-18 | 23:34

ja,diedus! | 27-10-18 | 23:17 |
Donker getint, donkere huidskleur..? Wellicht (licht/donker)bruin?

Wasbakplasser | 28-10-18 | 00:00
▼ 2 antwoorden verborgen

Geld regeert, blijkbaar willen miljoenen mensen die geld kunnen uitgeven, dit.
Ik denk niet dat het om een marginale groep van 20 blackfaces gaat zoals de doctrine in nederland.
Het gaat om miljoenen mensen die dit soort feelgood hersendood afdwingen en kost wat het kost moet de feelgood verslaving worden gevoed.

28 | 27-10-18 | 22:37 | 1

Totale angst voor de realiteit van het leven, met als gevolg dat het ego gaat vluchten in feelgood, thrills en kicks. Als junks rennen de meeste mensen achter hun volgende fix aan. Consumeren consumeren... blind voor alles wat er om hun heen gebeurt. Kijk op straat maar om je heen. Geluksverslaafden.. dopamine junks.. en ze praten zelfs als junks.. YOLO

Ton8695 | 27-10-18 | 23:02

Wat mij opviel vandaag op Teletekst (ja, toch wel on-topic): in eerste instantie werd over de schutter in een synagoge in de VS gemeld dat het om een 'witte man' ging. Later was dat veranderd in: een 'man van 46'...

Zenzeo | 27-10-18 | 22:36 | 5

Waarschijnlijk een Arabier oid. Die ogen in eerste instantie wit, maar de bedoelde framing blijkt dan toch ineens wat minder dan gewenst uit te pakken.

Vage_eddie | 27-10-18 | 23:01

Racisten bij de NOS.

Trumme | 28-10-18 | 00:18

@Trumme
Dat denk ik nou de hele tijd: wie zó verschrikkelijk gefixeerd is op de concentratie melanine in het velletje van personen, dat IS toch gewoon een racist?!
Waarom wijst hier niemand op, waarom blijft het zo oorverdovend stil?

EefjeWentelteefje | 28-10-18 | 08:26
▼ 2 antwoorden verborgen

Het gaat die SJW's helemaal niet over blackface, zwarte piet of cultural appropriation. Waar het hen omgaat is dat zij het debat willen bepalen. Zij willen bepalen wat goed of fout is en de 'schuldigen'straffen. Dat er geen duidelijke regels zijn om precies te bepalen wat nu juist goed of fout is, is net by design. Ze willen namelijk net willekeur, want dan kunnen ze straffen wie ze willen. En daar gaat het hen net om. Wie met willekeur kan straffen (of belonen) is namelijk oppermachtig. Zo kan het dat een pruik opzetten plotseling ook al black face is. Zelfs nog maar de vraag opperen of dit nu wel of niet mag wordt al bestraft want die vraag impliceert dat er duidelijke regels zijn die gevolgd kunnen worden. En duidelijke regels is het laatste wat de SJW's willen.
Een duidelijk voorbeeld hiervan is de ganse genderkwestie die zij plotseling vernauwen tot het gebruik van de juiste aanspreektitel. Wat de juiste aanspreektitel is wordt bepaald door de persoon die je aanspreekt. 'Juist' is afhankelijk van de complete willekeur van de andere persoon en o wee als je die willekeur niet respecteert! Dan bega je een grove overtreding en kun je gestraft worden!

Nou rot toch eens op!! Mijn interesse in andere mensen is zo klein dat je al lang mag blij zijn dat ik me jou nog herinner. Bonus punten voor jou als ik me ook nog je naam correct herinner! Maar naast je gezicht en je naam ook nog eens je hoogstpersoonlijke aanspreektitel onthouden?! Ben je nou helemaal van het padje af? 'Hij' en 'zij' zijn meestal duidelijk genoeg dus daar wil ik nog in meegaan (alhoewel ik in mijn leven toch ook al een paar randgevallen ben tegengekomen waar ik het veiligheidshalve dan maar bij een 'hey, jij daar' heb gehouden). Maar 12 verschillende aanspreekvormen? Not going to happen. Ik heb 'hij', 'zij' en 'lullo' in de aanbieding. Daar kun je uit kiezen en moet je het mee doen. Wie zich daarin niet kan vinden catalogeer ik default in de lullo categorie.

Jordan Peterson doorprikt dit. Die ziet het ook en spreekt hen erop aan. Want die totale willekeur herkent hij natuurlijk van de talloze dictatoriale regimes die hij bestudeert heeft. Hij doorprikt hun ballon en toont hen wat ze echt zijn, kleine machtswellustelingen die elke maatschappelijk debat willen stil leggen en met totale willekeur willen kunnen straffen. En daarom haten ze hem zo.

nog-eenbelg | 27-10-18 | 22:36 | 3

Die willekeur die ze hanteren, is in het leven geroepen om veilig te stellen dat hun kruistocht nooit ten einde loopt. Zie je alle Sunny Bergmansen van deze wereld al gewoon in vergetelheid achter de kassa belanden? Daar vinden ze zichzelf veel te belangrijk voor, en daar dienen u en ik dagelijks aan herinnerd te worden. Het laatste waar een bakker bij gediend is, is dat de vraag naar brood ophoudt. Het laatste waar een beroepsdemonstrant baat bij heeft, is dat de vraag naar hysterie ophoudt.

Vage_eddie | 27-10-18 | 23:05

Amen!

benjeallanggek | 27-10-18 | 23:09

Het gaat allemaal om macht. Wie bepaalt wat een ander moet vinden en mag zeggen. Maar het punt is: Het werkt niet. Het is contraproductief. Woorden verbieden, anderen de wil opleggen middels jargon werkt uiteindelijk in het eigen nadeel.

Beste_Landgenoten | 27-10-18 | 23:20

De donkere tijden van cencuur en de cultuur kamer komen terug.

Jacktheflipper | 27-10-18 | 22:33

Veel SJW’ers (of misschien zelfs alle SWJ’ers) zijn egocentrische, narcistische en manipulerende (zielige) typetjes die alle aandacht naar zich toe willen trekken.

Om die aandacht te genereren moeten zij uiteraard een “maatschappelijk relevant” en “zeer onrechtvaardig” onderwerp aankaarten.

Zoals ik het voor me zie is dat dit soort zielepoten bekende/beroemde mensen 24/7 stalken teneinde hen op een (mondelinge dan wel schriftelijke) uitspraak te kunnen betrappen die zij dan vervolgens kunnen verdraaien/framen, om het uiteindelijk als RACISME uit te kunnen leggen.

En dan meteen zorgen dat zij de eersten zijn die de geframde melding publiekelijk maakt, zodat zij op deze smerige manier kunnen parasiteren op de beroemdheid/bekendheid van hun slachtoffer om daarmee zelf bekend (of nog bekender) te kunnen worden.

Kortom.: zeer sneue, in de echte wereld mislukte typetjes, die op meedogenloze wijze over lijken gaan.

Net zo goed als dat in de jaren ‘60/‘70 velen in de sfeer van “flower power” en links activisme zaten, heb je dus nu ook een categorie van dit soort droeftoeters die zich via sociale media fanatiek van zich laten horen, met in hun kielzog een hele bak ellende aan medestanders, groepies en slaafs volgende geen-eigen-leven-hebbende meelopers.

En net zo goed als de jaren ‘80 (Reagan tijdperk) het antwoord was op al dat zweverige en activistische gedoe, zal er ook op deze idioterie een (kei)harde tegenreactie komen.

Trump is het eerste symptoom van dat beginnende tijdperk, vele andere symptomen zullen nog volgen.

Veel blanken hebben er genoeg van.

Kompromat | 27-10-18 | 22:28 | 2

Jij lijkt me wel het type dat op het uitroep-teken drukt.
Gewoon mensenkennis.

Ongeblustekalk | 27-10-18 | 22:36

@ongeblustekalk | 27-10-2018 | 22:36

Zoals u hierboven kunt teruglezen bevat mijn reaguursel geen enkel uitroepteken. Maar speciaal voor u op deze late avond krijgt u er nu een gratis en voor niets cadeau:

!

Kompromat | 27-10-18 | 23:24

Dit was de code voor journalistiek anno 2008
www.nvj.nl/ethiek/ethiek/code-journal...
Anno 2018 is het met twee woorden gezegd: kleur bekennen.
Kunnen we even rewinden naar 2008?

JamesMurphy | 27-10-18 | 22:24

Nog een analogie: roodharigen. Verbod op clowns, heel veel -teken-filmsverbieden, reclames e.d. De roodharigen worden vrijwel altijd negatief verbeeld. Sterker nog, ga voor de lol eens turven. De gingers hebben het pas echt zwaar. Eeuwenlange vernederingen...

Dombo65 | 27-10-18 | 22:22 | 2

Dieren zijn ook al verboden in circussen.

Wasbakplasser | 27-10-18 | 22:28

Lol. Yeah gingers have the blues, but the don't have the soul.

Shareholder II | 27-10-18 | 22:31

Rowan atskinson zegt in die speech ook iets moois over de tolerantie paradox. Komt er op neer dat veel mensen intolerantie niet meer willen tolereren. Tis wat, als je jezelf niet meer wil tolereren.

Balgesjaakt | 27-10-18 | 22:22

"Alleen mensen die niets doen, maken geen fouten." Is Mark Rutte een mens? Doet hij iets? Ergo: Maakt Mark Rutte fouten? En Rob Jetten dan; doet hij iets? De uitspraak "Alleen mensen die niets doen, maken geen fouten" roept een dialectische tegenstelling op met 'mensen die wel iets doen', mensen die wel fouten maken. Maar er bestaan ook mensen die zichzelf hebben omgetokkied tot iets anders dan mens, namelijk tot robots. Ze hebben oren maar horen niet, ze hebben een mond maar hun lippen verkondigen een en hetzelfde mp3-tje dat vooraf is ingesproken. Robots kunnen geen fouten maken. Daarom is het zichzelf omturnen tot robot een aantrekkelijke optie.

Eeuwig..Op..Vakantie | 27-10-18 | 22:22

Nu wordt nog enkel je carriére en je privé-leven kapot gemaakt. Als het zo door gaat kom je over 10 jaar bij een extreem-links onwelgevallige uitspraak in de gevangenis.
Het is een soort religie, net als de islam. Tegen de leer ingaan is de enige ware doodzonde.

du Roi Soleil | 27-10-18 | 22:21 | 2

Die kant gaat het wel uit.
Extreem linkt maak gebruik van de aard van de mens, leven in een groep.
Dat zit in ons. Jij bent net zo.

Ongeblustekalk | 27-10-18 | 22:32

Dat is niet pas over 10 jaar, maar is nu al aan de orde van de dag. Eventjes een voorbeeld uit mijn stad. Gast is een probleemgeval, die rovend en stelend door het leven gaat. De klassieke draaideurcrimineel. Staat voor de tigste keer voor de Rechter. OM is klaar met het pappen en nathouden en eist 4 jaar onvoorwaardelijk. Uitspraak Rechter: 2 jaar in het kader van veelplegerij, of hoe het ook heet. Dader ging juichend de rechtzaal uit en beging zijn volgende roof. Mijn visie voor over een aantal jaren: Shariarechtbanken en eigen richting, omdat er alleen tegen autochtonen "krachtig" wordt opgetreden. We hebben in dit land een megaprobleem met de Rechters, die voor het leven benoemd zijn. Wat dat betreft is het Amerikaanse systeem meer iets waar ik achter zou staan. Om de paar jaar kiezen wie de nieuwe Rechter gaat zijn. (Even eenvoudig verwoord.)

lokoolokie | 28-10-18 | 08:10
-weggejorist-
newray | 27-10-18 | 22:07

Ondertussen in het land of the free: 10 doden bij een haatcrime tegen joodse Amerikanen.

Jan Dribbel | 27-10-18 | 22:05 | 2

Gaat weer lekker daar.

Omebert | 28-10-18 | 00:12

De religie wordt niet genoemd als het om baptisten gaat, katholieken of anglicanen. Waarom hebben joden zelfs hun eigen woord, antisemitisch?
Omdat ze zielig zijn? Ik hoor ook de familie Moszkowicz voortdurend doorzagen over iemand die vond dat die familie het holocaustverleden exploiteert. En door dat telkens ter sprake te brengen, doe je dat feitelijk ook. Past in hetzelfde straatje: wij zijn zielig, jij niet, dus dat wordt dokken.

Bakkeleures | 28-10-18 | 08:38

Ik ga morgen eerst maar eens een flinke voorraad Blanke vla inslaan, daarna wat Jodenkoeken en Negerzoenen, en op 31 december weer wat Gillende Keukenmeiden. Dat doe ik natuurlijk met mijn Mercedes 1945 want dan heb ik ruimte zat. In de trein of in het vliegtuig ga ik voortaan uitgebreid ruzie zoeken met een Rijksgenoot uit de West, zodat ik hopelijk gefilmd word en zelfs op Het 8 uur Journaal komt als een echte racist zie weerzinwekkend schokkend gedrag vertoont. Heb ik eindelijk ook eens mijn 2 minutes of fame.

O ja, ik droomde gisteren dat ik 36 jaar geleden nog een keer bedreigd met blote borsten in mijn gezicht, ik sluit het niet helemaal uit dat het echt gebeurd is en die vrouwspersoon, die trouwens onlangs genomineerd werd voor rectrix van een grote middelbare school, die ga ik natuurlijk alsnog aanklagen wegens sexuele intimigratie

En Koot en Bie ga ik ook aanklagen want die hebben met typetjes als Jacobse en Van Es een karikatuur gemaakt van Hofstadbewoners waarvan ik als Hagenees thans nog steeds schade ondervind en ik voel mij daarom behoorlijk op mijn pik getrapt en daar komp ook een end an.

En dan dat gezever dat de blanke man, net als ik, in vergelijking met de zwarte man, een klein je-weet-welletje zou hebben, dat vooroordeel, daar heb ik dus ook zo'n last van. Geen een blank meisje wil mij nog.

Voorts heb ik ondraaglijk veel geleden überhaupt, want het regent zo vaak in NL en in Afrika zo vaak niet en ook dat vind ik een afschuwelijke vorm van discriminatie

Heppie-even-voor-mij | 27-10-18 | 22:03

Ik teken dan maar voor de gulden middenweg.
Iedereen wordt elke dag geschminkt als zijn favoriete KISS artiest.

Rest In Privacy | 27-10-18 | 22:03

Hilarisch, die eerste.

schijtzat | 27-10-18 | 22:29

Wat er op dit continent gebeurt is veel interessanter, dit is niets meer dan een loyaliteits verklaring.

Ongeblustekalk | 27-10-18 | 21:58

Mijn kind die met een foute blonde pruik en dito outfit naar het schoolcarnaval gaat. Ik: Wie moet je voorstellen dan? Zij: Nou gewoon, jou! Het belang van humor en zelfspot wordt zo onderschat.

MickeyGouda | 27-10-18 | 21:56 | 1

Lol!! Geweldig!
Moest er hardop van lachen, bedankt!

letopuwzaak | 27-10-18 | 22:04

Ik zit op de Koreaanse slet en beste_landgenoten te wachten voor hun bijdrage aan dit goede journalistieke werk.

ardeverb | 27-10-18 | 21:52 | 4

Je zult wel heel eenzaam zijn, wil je er over praten?

Analia von Solmsch | 27-10-18 | 21:59

Het is gewoon het nadeel van het internet. Elke gek met een gebrek heeft een publiek nodig. En dus gaat het om de kijkcijfers/geld en macht.
Niets nieuws onder de zon.

Rest In Privacy | 27-10-18 | 21:59

Het ligt natuurlijk ook allemaal aan Trump.
Zo.

Beste_Landgenoten | 27-10-18 | 23:22
▼ 1 antwoord verborgen

hear hear!

fhn | 27-10-18 | 21:51

Hoe zat dat nou met Michael Jackson? Mocht hij wel gewoon een beetje lichter?

Dombo65 | 27-10-18 | 21:43 | 4

Hij kreeg er zelfs een Caucasisch ogende neus van.
Tot die eraf viel, zegmaar.

Vage_eddie | 27-10-18 | 21:58

@Dombo65,
LOL, witte mensuh belachelijk maken met rare dans bewegingen, T is een schande.

Datgingniegoed | 27-10-18 | 21:59

Een beetje? Google of beter DuckDuckGo het hoesje van Ben (plaatje over een ratje) maar eens. Heeft ie nog z'n originele kleurtje en een jong onbedorven neusje.

Kinkfactor | 27-10-18 | 22:16
▼ 1 antwoord verborgen

Ik ben vooral klaar met de eenzijdigheid waarmee die hele "cultural appropriation"-onzin wordt benaderd. Ik vang tegenwoordig vaker signalen op die stellen dat je als blanke af moet blijven van bepaalde muziek, haardracht subcultuur, of eten, omdat het zoiets als "pronken met de veren van zwarte mensen" zou zijn. OK. Zullen we die lijn dan even doortrekken?
Lever je stromende water, electriciteit, medicijnen, etc maar in.
Zelfs je rap en je blues mag je inleveren, want zonder al die afschuwelijke witte racisten, had je niet eens stroom voor je microfoon. Gaan we allemaal doen waar we zelf goed in zijn. Oh, wacht. Andersóm is het natuurlijk helemaal geen punt.

Vage_eddie | 27-10-18 | 21:40 | 4

Maar het is altijd eenrichtingverkeer. U mag betalen en zij bepalen.

Irnerius | 27-10-18 | 21:46

De ziekelijke fixatie op huidskleur die we in deze tijden zien bij bepaalde delen van de populatie is een massapsychose waarvan ik me afvraag hoe lang het nog duurt voor dat het genezingsproces in werking treed.

Crusher | 27-10-18 | 22:04

@Crusher
Dat genezingsproces komt niet, omdat er mensen zijn die er baat bij hebben om eraan ziek te zijn. Het is net het syndroom van Munchausen, waarbij mensen zichzelf verwonden, of ziek maken, vanwege de aandacht die ze daar vervolgens mee kunnen oogsten.
Als ik kijk naar de grootste morele roeptoeters op Twitter, etc, zie ik beroepsdemonstranten die hun hele identiteit uit het gekwetst zijn halen en verder niks kunnen. Hoeveel Sylvana's, Sunny Bergmans, Anne-Fleurtjes, etc zijn er wel niet bekend geworden door het luidruchtig hebben van een deugdelijke mening? Stel je nu eens voor dat hetgeen ze hopen te "bereiken" in één klap wordt ingewilligd. Ze zouden compleet gemarginaliseerd in een of ander kutbaantje belanden. Geen talkshows, geen subsidie, geen complimenten, niks meer.

Vage_eddie | 27-10-18 | 22:14
▼ 1 antwoord verborgen

Voor 69 miljoen mogen ze mij wel twee keer ontslaan.

Jan Dribbel | 27-10-18 | 21:40

het is een hypocriet rotland. Dit mag ze niet zeggen, maar ondertussen lopen er groeperingen door Amerika met beige overhemden met hun rechterarm omhoog met hakenkruizen op hun schouder, en dat mag allemaal..... raarrrrrrr land.

Marvin_NL | 27-10-18 | 21:38 | 8

@ Sjefke7807 | 27-10-18 | 22:37
Ik weet het. Ik heb er zelf 3 jaar gewoond.
Juist daarom is deze rel zo apart.

Rest In Privacy | 27-10-18 | 23:00

Meestal in het Zuiden dus. Lekker specifiek, maar goed. Die figuren lopen in diverse Europese landen rond. Niet een puur Us dingetje.

HaatbaardKnipper | 27-10-18 | 23:21

@HaatbaardKnipper | 27-10-18 | 23:21: Nee, dat is het niet. In de USA staat vrijheid van meningsuiting op 1. Hier is het artikel 7 en ondergeschikt aan potentieel gekwetste zielepoten uit artikel 1. In een gezonde samenleving kan men ook hier met artikel 7 goed uit de voeten. Ik zou 20 jaar geleden zonder gedonder met mijn witte gewaad en puntmuts door de straten kunnen marcheren. Moet je nu eens proberen. En weet u, de grondwet is niet veranderd in de tussentijd. Van Gogh snapte dat als de beste. Nadat hij was afgeslacht door een boze mosselman, gleed dit land af, en daar zijn we nog steeds mee bezig. Ooit houdt die glijbaan op, en wacht alleen de keiharde grond.

lokoolokie | 28-10-18 | 08:41
▼ 5 antwoorden verborgen

*belt Megyn Kelly voor interesse, in investering van roze weblog*

Rest In Privacy | 27-10-18 | 21:33 | 2
-weggejorist-
KiptinKurk | 27-10-18 | 21:39

Niet willen. Zij is een vals en berekenend wezen. Dat wil je niet in je gelederen hebben.

lokoolokie | 28-10-18 | 09:31

Zwarten scheppen er een satanisch genoegen in om blanken te laten kruipen in schuldgevoel. Die slappe blanke hap van media en politiek hebben nog steeds niet de moed om te zeggen dat het eens afgelopen moet zijn met die zwarte slachtoffer cultuur.

Jackson | 27-10-18 | 21:31 | 3

Het probleem ligt bij de laag blanke, masochistische deugers die voor niks meer dan de bühne de "boodschap" voort schreeuwen. Het zijn het soort mensen die de krokodillen bijvoeren in de hoop dat ze zelf het laatst worden opgegeten.

Vage_eddie | 27-10-18 | 21:44

Eddie doelt op de berbaren en kuifjes, terecht...

Bill le Koek | 27-10-18 | 22:11

Weet je hoeveel schuldgevoel wel niet oplevert?

Epistulae_Morales | 28-10-18 | 00:54

Bubbels en in hokjes plaatsen zijn ondermeer een verdienmodel die hoe dan ook in stand moeten worden worden gehouden om nog iets aan millenials te verdienen want wie wil er niet bijhoren tegenwoordig(en op de koop toe ongelukkig wezen).
yourconnector.nl/carrieretips/en-mille...

steekmug | 27-10-18 | 21:25

Hebben we ook yellow-face of tinted-face?

Rest In Privacy | 27-10-18 | 21:23 | 4

Simpsons

BrutusBosch | 27-10-18 | 22:00

Simpsons hebben toch een probleem met hun lever?

Epistulae_Morales | 28-10-18 | 00:55
▼ 1 antwoord verborgen

De reden mag duidelijk zijn. Hier komt één of andere Oprah voor terug.

Geen01 | 27-10-18 | 21:23

Die chinees of dat domme blondje?

JamesMurphy | 27-10-18 | 21:36

De juridisering van de maatschappij. Met NSBers als Ggroenlinksgras, landgenoten, drugspiet cs om je aan geven voor je foute mening bij je werkgever.

kaasfondue | 27-10-18 | 21:16 | 11

Ja, ik zal wel weer in een trolfuik gevallen zijn ofzo. Snap er niks van. Mijn leven was zo simpel. Zaterdag 23 uur dronken in bed. De thuistrol is weg dus ik ga het halen ook verdomme.

Geen01 | 27-10-18 | 21:41

@ Geen01 | 27-10-18 | 21:41
LOL, kom op joh, je kan het.
Verder was het een makkie, als zwitsal alleen gaan schelden in slecht Nederlands.

Rest In Privacy | 27-10-18 | 21:55

Ik kan meer dan ik hoef. Het is genoeg zo und deux croissant. Misschien morgen.

Geen01 | 27-10-18 | 22:13
▼ 8 antwoorden verborgen

Dat raciale SJW gedoe in de You Naait Me Steeds is echt volledig doorgeslagen, waar gaat het nou eigenlijk om ?
Elk individu, van elke kleur, gender of afkomst heeft daar elke kans die hij zelf kan grijpen.
Kijk naar de CEO van Microsoft, hoor je die zeuren dat zijn achtergrond er voor zorgt dat hij gediscrimineerd wordt ?
In de grootste maatschappij ter wereld waar je wél van een dubbeltje een kwartje kunt worden zeuren de kwartjes over de onderdrukking van de dubbeltjes.
Dit is de omgekeerde wereld.

Wijze uit het Oosten | 27-10-18 | 21:16 | 3

Weet je, ze kunnen dat alleen omdat we ze dat laten doen. Schijt aan hebben. Dit is mijn mening. Ben je het er niet mee eens of sta ik daarmee op jouw zieltje, deal with it.
Het probleem is al die mensen die erover klagen, maar er niets aan doen. Al was het maar in het stemhokje.

TheEgg | 27-10-18 | 21:22

TheEgg
U heeft deels gelijk: Als iedereen er schijt aan zou hebben, zou het probleem inderdaad niet bestaan. Helaas is de realiteit momenteel echter dat mensen die er zelf schijt aan hebben, toch compleet kapot gemaakt kunnen worden.
Denk aan adverteerdersboycots, heksenjachten op social media, ontslag, etc.
Het probleem zit hem niet in het epicentrum van de beving (de zeurkousen), maar in de kringen net buiten dat epicentrum. Dat zijn de adverteerders die erin meegaan, de talkshowhosts die bepaalde gasten niet meer uitnodigen, etc.

Vage_eddie | 27-10-18 | 21:53

Als Amerikaan zijnde die al veel te lang hier woont, maar veel daar is, kan ik melden dat 99% van de bevolking, net als hier, geen boodschap heeft aan die sjw nonsens. Alleen, net als hier, de grootste schreeuwers worden gehoord.

Mather | 27-10-18 | 21:56

Wacht even: het hele 'identiteitsgebeuren'is niet meer dan een Anglosaksische modetrend. Voor mij is het hele 'links-rechts-verhaal' een kwestie van 'klassestrijd'. Anders niet. Dat hele 'identiteits-gebeuren' is een en al middenklasse-struggle, en dus niet relevant.

www.youtube.com/watch?v=sgpa7wEAz7I

m@rkus | 27-10-18 | 21:16 | 2

klasse = klassen

m@rkus | 27-10-18 | 21:21

Een hobby van overwegend gefortuneerde blanke universiteitskindjes (upper class) die zich opwerpen als messias voor de onderdrukten (lower class). En jij maakt daar een middenklasse-struggle van?

atheïstisch stemvee | 27-10-18 | 21:53

Links staat voor 'bruggen bouwen' en 'inclusivitiet'. Maar dat is met uitsluiting van de rechtse mens. Die hoort er gewoon niet bij en is een brug te ver.

Premier Trutte | 27-10-18 | 21:15 | 5

"inclusivitiet". Daar ben ik ook wel voor. Wanneer kan ik erop stemmen?

vrijstijler | 27-10-18 | 21:58

Precies, een brug bouwen en dan een slagboom ervoor en zij bepalen wie er over die brug mag...

Bill le Koek | 27-10-18 | 22:15

@vrijstijler, , tieten moet je niet op stemmen heh, daar moet je weer andere dingen mee doen.

Premier Trutte | 28-10-18 | 00:10
▼ 2 antwoorden verborgen

Het gezeik gaat ook maar door hè? Heb je net de ene groep fanatici overwonnen en dan dient de volgende groep zich al weer aan, en dat al honderden jaren lang. Het leven zou zoveel leuker kunnen zijn zonder al die megalomanen.

sarcastro | 27-10-18 | 21:13 | 5

Niet in jouw echte wereld berbaar, maar wel in de wereld van mensen die er wel toe doen...

Bill le Koek | 27-10-18 | 22:17

Eens lupuslupus, de politiek en media doen al decennia lang alsof de bezorgde burger niet bestaat, waarom zou deze bezorgde burger dan wel ineens allerlei sentimenten moeten ontwikkelen voor marginale groepjes drammers met hun kleutergezeik! Neem bijvoorbeeld KOZP, of de islam. Lekker negeren, niks van aantrekken. Zodra dit soort loserclubjes merken dat er in onze maatschappij iets te veranderen valt door te zeiken zullen ze nooit meer stoppen.

Binkoo | 27-10-18 | 22:38

@Berbaar | 27-10-18 | 22:01
Jij doet niets anders treurwilg!
Als men last heeft van asielzoekers ..... onzin, want jij hebt geen las.
Als men criminaliteit ziet stijgen .... onzin, in jouw bubbel niet erg.
Man man man, wat kun jij jezelf tegenspreken.

MarcS | 28-10-18 | 08:18
▼ 2 antwoorden verborgen

Sinds we de problemen niet meer benoemen, zijn ze veel erger geworden.

Mr.Crowley | 27-10-18 | 21:12 | 1

Inderdaad. Meningsverschillen worden 'opgelost' door het er niet over te hebben.
Zodra er iemand "offended" is, wordt de boel lamgelegd. In geval van twijfel wordt er steevast partij gekozen voor "de minderheid", of "de underdog", want die zal wel het minst schuldig aan vanalles en nogwat zijn.

Vage_eddie | 27-10-18 | 22:05

Het doel van socialisme is communisme. En daar wordt niet het economische model van communisme mee bedoeld, eerder politieke communisme : een ieder die afwijkt van de algemene standaard wordt karakter moord op gepleegd, verstoten of afgemaakt. Waarom denk je dat de liberale elite de islam zo omarmt? Dan wordt het afmaken van een afwijkende niet gedaan door hun, maar door de bevolking zelf. Islam is een zelf instant houdende politiestaat.

Suncatcher | 27-10-18 | 21:10 | 5

Gelijkheid zie ik als een vorm van maatschappelijke communisme, het is een heroïne voor het volk om te verlangen naar een utopia terwijl in het dna van de mens geschreven staat dat we iedereen die afwijkt van onze groep letterlijk en figuurlijk af moeten maken. Dit is ook de reden waarom in potentie in een ieder een goeie concentratie kamp medewerker schuilt. Vanuit dit verlangen gaan mensen radicaliseren. De zaadjes van deze bloem des doods zijn in e jaren 60 gepland en het resultaat kan je nu overal zien waar je maar wilt kijken. Overal zie je groepjes ontstaan die elkaar proberen te domineren en andere groepjes proberen te helpen als het ze even goed uitkomt.

Als jij de link niet ziet dat links altijd begint met een gelijkheid beweging, de eerste liberalen in de jaren 60, naar ene uiteindelijke totale autoritaire bewind dat alles en iedereen met andere ideeën af wilt maken, dan raad ik je aan om eens die bananen uit je oren te halen en je ogen te openen.

Suncatcher | 27-10-18 | 22:02

Suncatcher, was die voor mij over die bananen? Ik heb mijn ogen juist open en ik dat ons land steeds rechtser en steeds neo-liberaler wordt. Links doet al jaren niet mee, want kiezers hebben liever liberalen aan de macht die ons land weggeven aan graaiers, multinationals en de EU. Groei in koopkracht is al decennia gestagneerd voor heel veel mensen, terwijl aan de top steeds meer gegraaid wordt. Basisbehoeften zoals woningen komen steeds meer in handen van zeer vermogenden en worden onbereikbaarder voor minder vermogenden. De verzorgingsstaat (opgebouwd door samenwerking conservatieve christenen, klassiek-liberalen en sociaal-democraten) wordt beetje bij beetje afgebroken. Met de import van moslims komen er ook nog eens een horde extreem conservatieve mensen bij die vervolgens gebruik mogen maken van voorzieningen die toch al onder druk staan. Ik zie genoeg maatschappelijke problemen waar je je druk om kan maken. En jij maakt je blijkbaar druk om communisme, een ideologie die hier nooit echt voet aan de grond heeft gekregen. En je gooit de meest uiteenlopende ideologieën op 1 hoop omdat dat blijkbaar beter in jouw wereldbeeld past.

vrijstijler | 27-10-18 | 23:32

"Waarom denk je dat de liberale elite de islam zo omarmt?"
Paranoide gezwatel mijn beste. De elite (wat is dat?) omarmt de islam totaal niet, heeft er de gruwelijke pest aan volgens mij. Maar nog meer de pest aan ongenuanceerde zwartmakerij van een groep mensen, die toevallig allemaal moslims zijn als gemeenschappelijk kenmerk. Dat laatste stinkt naar totalitaire verledens die uitsluitend ellende brachten. Maar dat de islam wordt omarmd? No way. Ik ken niemand die enthousiast wordt van de islam.

Beste_Landgenoten | 27-10-18 | 23:41
▼ 2 antwoorden verborgen

Megyn Kelly, Rosanne Barr kregen toch wel om heel andere redenen hun congé dan Ebru Umar & Bas Paternotte. Of weet jij iets van het aanstaande, vrije GS wat wij niet weten? Het is het een curieuze alinea.

eastender | 27-10-18 | 21:09 | 5

Wss een klatergouden handdruk dan. GS is nu eenmaal niet de NPO.

eastender | 27-10-18 | 21:16

GS kreeg zijn congé van de Telebelg, als gevolg daarvan...
Het effect ervan is er niet minder om.

Feynman | 27-10-18 | 21:16

De oorzaak is hetzelfde: Deugers die adverteerders bellen. Alleen gaat GS onafhankelijk verder, maar vanwege dus minder centen, geen Ebru en Bas.
De TV maatschappijen hebben geen ruggegraat, zeggen niet: we gaan onafhankelijk verder, en dumpen de "columnisten" zelf. Ik ga er vanuit dat GS de betreffende columnisten weer in dienst neemt als het financieel een succes wordt.

TheEgg | 27-10-18 | 21:18
▼ 2 antwoorden verborgen

Ergo: na een aantal decennia van toenadering én goede muziek, zijn we nu aanbeland in een kuttijdperk van verwijdering én slechte muziek.

atheïstisch stemvee | 27-10-18 | 21:08 | 4

Ehhh..., of zwarte platen.

J-van-de-Bontekoe | 27-10-18 | 21:17

Cultural appropriation. Public Enemy heeft daar in hun begintijd ook het nodige over gezegd; nieuwe muziekstijlen van zwarte muzikanten waar blanke muzikanten vervolgens sier mee maakten. Oké, fair. Vandaar ook dat hiphop strikt black gehouden werd, tenzij je support had van... Zie bv Eminem.
Nu is de entertainmentindustrie een PC mijnenveld geworden. Muziek wordt gedomineerd door Beyonceetjes voor Barbies en Hollywood hiphop. Allemaal "Gangstah". Het is saai geworden. Een scriptje.
Daarnaast loont het natuurlijk ook niet meer om een album uit te brengen. Laat staan drie voordat je als band gerijpt bent en volle zalen trekt.

atheïstisch stemvee | 27-10-18 | 21:35

Lan of the Free wed al snel Land of the Fucked

lovekila | 28-10-18 | 09:05
▼ 1 antwoord verborgen

Racisme. Dat gaat nog eens heel groot worden.

kaasfondue | 27-10-18 | 21:06 | 1

Snel aandelen doet kopen

AntonJensen | 27-10-18 | 21:08

n dit zijn niet eens pepernoten. Kruidnoten!
Synecdoche | 27-10-18 | 22:46
Alsof pepers geen kruiden zijn?

Gele Beer | 27-10-18 | 23:36

@AntonJensen
Las het stuk en woede maakte zich van mij meester. Het zijn dit soort kwesties die mij een steeds grotere hekel doet krijgen aan alles wat gekoppeld kan worden aan de multiculturele verrijking. Nog even en het gemekker begint over de Nederlandse haringvlaggetjes.

van der g | 27-10-18 | 23:40

Goh, ik heb ook Indische familieleden, maar die hoor ik er niet over, ze doen gewoon aan Zwarte Piet en pepernoten. Trouwens hebben Indo's ook Europees bloed en worden ze in Indonesië door de volbloed Indonesiërs destijds voor Europeaan aangezien en na de onafhankelijkheid gediscrimineerd. Dus beter dat ze hierheen konden komen, wat dat betreft.
Ik snap dat VOC kruiden nergens op slaat: zijn die kruiden al zò oud en smakeloos inmiddels? De kruiden worden nu toch gewoon ingekocht, we hebben daar toch geen plantages meer? Dus dat kan er wel af, maar erover gaan jankeballen, om het eens op zijn Indische te zeggen: anstiel. Aanstelleritis!

kleurdoosje | 28-10-18 | 06:03
▼ 5 antwoorden verborgen

Mijn Indiase vriendin Ranu hoopt dat je geen gebruik meer maakt van de uitdrukking 'koetjes en kalfjes'. De reden is een religieuze. Die uitdrukking toch gebruiken is het veroorzaken van een boel onnodige geestelijke pijn.

RickTheDick | 27-10-18 | 21:05 | 3

Ah ok, kwartje valt ;-)

LiniaalRectaal | 27-10-18 | 21:18

Mag "kalfjes en koetjes" wel?

Jan Dribbel | 27-10-18 | 21:35

En als er nou een oude koe in de sloot (bijna) ligt te verzuipen, mag je die dan wel redden door haar uit de sloot te halen?

Bijtendehond | 27-10-18 | 21:57

Je haar ontkroezen, dat mag dan zeker ook niet meer?

Schoorsteenveger | 27-10-18 | 21:05 | 3

Niet doen, het staat je beeldig, Oboema.

Eric Newby | 27-10-18 | 21:27

Is dat een dingetje voor je dan?
Lijkt me juist wel handig, zo'n ragebol voor in de pijp!

(en weet je wel zeker dat je niet per ongeluk schoorsteenneger had willen heten?).

Gazzerop | 27-10-18 | 21:32

Ontkroezen , blonderen , huid bleken is allemaal geen probleem .

Castor12 | 27-10-18 | 23:50

Als ik ooit mocht reïncarneren, dan wil ik ook zo'n bos met haar. God, wat is de wereld toch oneerlijk verdeeld.

lokoolokie | 27-10-18 | 21:03 | 5

@RickTheDick
Waarom? Niet-Indiase mensen reïncarneren niet?

LiniaalRectaal | 27-10-18 | 21:17

@lokoolokie | 27-10-18 | 21:03
Waar? onder je oksels, tussen je benen of in je naad?

Osdorpertje | 27-10-18 | 21:21

@RickTheDick
En wat zei je? 'Ligt eraan hoe goed je pijpt'?

obominotie | 28-10-18 | 02:36
▼ 2 antwoorden verborgen

Voor wie wil klikken: Chocoladereclame op het nivo van kattenfilmjes.

kaasfondue | 27-10-18 | 21:09

"47 wit"? Wat is dat voor nieuw ras? Of bedoel je blanken?

Fijnstoffer | 27-10-18 | 20:57 | 2

"47 wit". Das net zoiets als RAL 9010 zeg maar.

Braboblanke | 27-10-18 | 21:09

Blank, het nieuwe wit

AntonJensen | 27-10-18 | 21:11

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl