achtergrond

Geenstijl

Ook de Volkskrant zegt nu VOL = VOL

Sombere Martin Sommer calls it. 20 miljoen mensen, op dat hele kleine stukje aarde

Kaartje van Nederland in het jaar 2000, uit 1963 wel te verstaan. Heel Holland zoop & naaide destijds en Nederland werd overspoeld door geboortegolf na geboortegolf. Er werden commissies ingesteld om te onderzoeken of dat allemaal wel ging passen in Het Kikkerlandje aan den Noordzee. Men vreesde dat Nederland in het jaar 2000 het inwonertal van 20 miljoen zou aantikken, en er werden landkaartjes gemaakt om al die miljoenen mensen een plekkie te geven, en Schiphol II moest naar de ingepolderde Waddenzee, lol. (Voor meer uitleg bij het 1963 kaartje, klik hierrr.)

Die geboortegolven bleken reuze mee te vallen, want iedereen ging opeens aan de pil & kapotje en copuleerde vrolijk verder. Maar toen kwamen de arbeidsmigratiërs, de invasiërs, de asiel- en gelukszoekers, de bedbadbroodiërs en verder alles wat daar via uiterst soepele gezinsherenigingsregelings nog bijkomt. Nederland is weer vol, overvol.

Daarover gaat deze week de column van Martin Sommer, berucht rechts houwdegen op de extreemlinkse Omvolkskrant-wegkijkburelen. Aanleiding is het getwitter van hoogleraar Jan Latten, die sinds zijn pensionering bij het CBS nu eens zegt wat hij denkt, en doet wat hij zegt. Nederland groeit te snel en nietsdoen is geen optie. Lezen.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.