achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Brief: 'Bestuurslid Quintus randt meisjes aan'

MeToo-misère bij Leidse studentenvereniging Quintus. Een student-lid en Penningmeester II van het bestuur wordt genoemd als een aanrander van diverse meisjes die "dronken gevoerd, opgesloten in de commissiegangen, en aangerand zouden zijn."

Het begon met een aantal anonieme linktips, maar al snel plofte het gehele, ongecensureerde (en helaas ongedateerde) verhaal in de mailbox. Het is een brief van de voorzitters van vijf (!) Quintus-disputen (te weten JoJo, de boefjes van Sjap Eisjedies, Olympus, Amigos en Vampierelles), waarin ze hun beklag doen over een kennelijk al eerder ingediende aanklacht van "seksueel wangedrag" tegen penningmeester Ysbrand, waar het Quintusbestuur niets mee gedaan zou hebben. De brief spreekt van "een hele hoop namen van vrouwen" die "dronken gevoerd, opgesloten in de commissiegangen, en aangerand zouden zijn" door de tweede penismeester penningmeester van de vereniging.

De brief citeert bovendien één getuigenis van een meisje: "Hij begon mij te regelen, wat ik niet wou, maar ik kon er niet zo veel tegen doen, want hij duwde me de hele tijd daar tegen de muur zodat ik niet weg kon. Hij zat ook de hele tijd aan mijn billen en borsten en probeerde onder mijn rokje te komen. Uiteindelijk heb ik maar mijn nummer gegeven om van hem af te komen en toen ben ik door de nooduitgang daar weggevlucht." Het meisje deed in eerste instantie niets ("Wat mij gebeurd is, is misschien niet het allerheftigste wat kan gebeuren"), maar bedacht zich toen Ysbrand bestuurslid werd: "Het feit dat wij als vereniging gerepresenteerd worden door iemand die ongewenste intimiteiten bij verenigingsleden uitvoert is beschamend en ronduit walgelijk.”

De briefschrijvers willen uitleg over de aanklacht, of die door het bestuur geheim is gehouden en "wat de sancties waren die Ysbrand heeft gekregen". Verder willen ze "bespreekbaar maken of Ysbrand uit zijn bestuursfunctie gezet moet worden." Hele brief hier in pdf. Bestuurspagina Quintus is offline maar niet bij google cache + mirror.

UPDATE: PERSBERICHT (mirror): er komt onafhankelijk onderzoek, penismeester op non-actief.
UPDATE: Foto verwijderd wegens auteursrechten claimende copyrightknor (hoewel satirische herberwerking altijd is toegestaan maar we hebben ff geen zin in het gedoe.)

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Feynman en/of Feiten – Kinderrechten

Hoe vaak moeten kinderen onze naïviteit en experimenten nog dulden?

@Feynman | 23-03-24 | 19:01 | 203 reacties

INTERVIEW: Oud-politicus Ehsan Jami promoveert op etnisch registreren: meten is weten.

Het was even stil rond Ehsan Jami. Bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 werd hij in Rotterdam verkozen voor Leefbaar Rotterdam als hoogste nieuwkomer op plek 5. Met ingang van 30 april 2021 stopte Jami als gemeenteraadslid vanwege zijn nieuwe functie als griffier op Sint-Eustatius en nu is hij terug in Nederland om te promoveren aan de Universiteit van Leiden.

@Arthur van Amerongen | 03-02-24 | 22:02 | 618 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.