achtergrond

Geenstijl

Ollongren: 'EUvsDisinfo blijft bestaan, doei'

Daar viel gisteravond even een stiekem Kamerbriefje op de digitale deurmat. Zo stiekem dat we het bijna hadden gemist.

Maar kijk eens aan. Minister Kajsa Ollongren, die eerst de door een ruime Kamermeerderheid aangenomen motie om EUvsDisinfo af te schaffen niet wilde uitvoeren en toen toch wel, meldt hoe het er mee staat. U raadt het al en wij gaven het ook al een beetje weg in de kop van dit topic: EUvsDisinfo is een blijvertje. Of zoals dat op zijn Kamerbriefs wordt opgeschreven:

*"Vooralsnog staat Nederland binnen de EU echter alleen in de wens om de website EUvsDisinfo op te heffen." *

Ollongren belooft dat ze er alles aan zal doen om dat te veranderen, maar wij hopen dat u het ons vergeeft als wij daar niet zo veel vertrouwen in hebben. Tegelijkertijd stuurde haar collega Blok namelijk een 'fiche' aan de Kamer met het Nederlandse standpunt over de Europese aanpak van desinformatie. U weet wel, dat is van die mevrouw die aan de NOS had beloofd om EUvsDisinfo af te schaffen en toen met geen woord repte over EUvsDisinfo. Wij hebben de fiche ook nog even ge-ctrl-f't maar EUvsDisinfo komt er niet in voor. 

De Kamer wordt dus zoetgehouden met een briefje terwijl in de echte reactie het probleem van een EU-instelling die websites onterecht beticht van het verspreiden van nepnieuws, hooghartig reageert op klachten en pas inbindt als een rechtszaak op het punt van beginnen staat, volledig wordt genegeerd. Hop Tweede Kamer. Die motie was prima. Nu graag even toezien op de uitvoering ervan.

HEE KOMT DAT EVEN MOOI UIT INSTANT UPDATE: nu live een Kamerdebat met oa Baudet, Yesilgoz, Kwint & Bosma over De Aanval Op De vrijheid Van Meningsuiting En De Vrije Pers.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Nieuwsuur rectificeert rectificatie over nepnieuws in HEKS HOER BEZEMSTEEL Sigrid Kaag plaatje

Wij onderbreken de klimaatthema-avond van GeenStijl om even allemaal NOU HÈ HÈ te zeggen in het Stamcafé

@Ronaldo | 17-07-23 | 22:00 | 784 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.