Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Feynman en/of Feiten – Erdogans campagne

onze eigen erdogan

Honderd jaar geleden versloegen de Ottomanen aan het einde van de Eerste Wereldoorlog de geallieerden. De herdenking daarvan is in Duitsland een beetje uit de hand gelopen. 

Het werd een viering van overheersing door kleine jongetjes die in volledig militair uniform met nepwapens en rode vlaggen marcheerden. 

Later mochten die jongetjes op de grond gaan liggen zodat de kleine meisjes met hoofddoek de rode vlag over hun speelkameraadje mochten leggen, om daarna te rouwen om hun dood en hun te verheerlijken als martelaar. Dit is militarisering van de Turkse cultuur en het islamitisch geloof. 

De ouders stonden trots te filmen en daarom lekte dit uit. Eerst zou het een incident zijn van een paar imams die het spoor bijster waren. Maar toen doken meer video's op. Uit Herford, Mönchengladbach, Wiener en Gladbeck (die laatste is gecensureerd door Facebook). De teller bij het Duitse Tagesschau staat reeds op 80

Dit zijn deels "moskeeën" van Ditib, onder directe leiding van Erdogan. In Nederland kennen we hetzelfde principe met de Diyanet. Zijn strategie is simpel, de Turken in Europa worden in Turkije als succesvol gezien. Als Europese voorhoede, aanwezig op sociale media, als ambassadeurs van de AKP. Via hun voert hij campagne.

Aan de ene kant is het motief de islam gesubsidieerd uit te rollen in Europa als een Jehovagetuige, aan de andere kant is het een methode om controle te houden over zijn Turken in Europa. Die moeten natuurlijk wel de partijlijn blijven volgen, hun netwerk in Turkije bijsturen en chantabel blijven door hun achtergebleven familie.

Om te voorkomen dat een verkeerd geluid deze propaganda verstoort werden jarenlange celstraffen uitgedeeld aan de hogere medewerkers van de krant Cumhuriyet. Dit is de oudste krant van Turkije, de helft van de medewerkers zitten vast. Iets minder plezierig dan de verlengde vakantie van Ebru Umar.

Facebook assisteert met censuur: zelfs het onthullen van infiltranten in de eigen organisatie is verboden. De strijd tegen een krant is onderdeel van de purge. Erdogan is aan de macht gekomen dankzij mede-islamist Fethullah Gülen, en wil deze en zijn volgelingen niet meer als mogelijke concurrentie.

Veertien eeuwen van geweld binnen het Midden-Oosten en binnen de islam geven een cultuur die veel meer gericht is op militante stammenstrijd, een dwang om sterker, groter en strenger in de leer te zijn dan de buurman. De gematigde versies liggen op het kerkhof, dit is Charles Darwin, de sterkste overleeft.

Alleen de religieuze soldaat staat rechtop dankzij nurture and nature. Het product daarvan wordt door Europa ongecontroleerd geïmporteerd, maar staat onder directe controle van buitenlandse mogendheden, die op papier onze bondgenoten zijn, maar in de praktijk hun loyaliteit bij een boekje en zichzelf hebben.

Turkije is NAVO-lid en EU-kandidaat. Qua aantal militairen zelfs het tweede NAVO-lid (inclusief en exclusief reserves). Toen de Noord-Syrische alliantie het gebied rond Manbij innam, viel Turkije met Duitse tanks Syrië binnen. Erdogan noemde de inval eentje op terroristen. 

Beetje vreemd verhaal omdat jarenlang IS daar zat en hun Syriëgangers ontving. Pas toen IS verslagen werd door de Noord-Syrische alliantie, vond Erdogan het veilig genoeg de Koerden aan te vallen. De IS-terroristen waren net weg. Later volgde de tweede inval rond Afrin, een regio waar tot dan toe nauwelijks oorlog was geweest.

Net zoals na Cyprus blijft een adequate reactie uit. Turkije is het tweede NAVO-lid dat zijn militaire macht verzilvert met nieuw grondgebied. Blijkbaar is landjepik en etnische zuivering de nieuwe norm. Daarmee wordt de druk op Poetin om de Krim en Donbass met rust te laten volledig hypocriet en kansloos.

Vreemd dat de financiering van moskeeën vanuit golfstaten wantrouwend wordt gevolgd door het kabinet, zelfs tot Kamervragen leidt, maar financiering en invloed door Erdogan blind worden geaccepteerd. Terwijl ons onderwijs alleen blinde tolerantie en verdraagzaamheid predikt, vieren Turkse peuters een veldslag.

Ons kabinet komt niet verder dan het weren van kabinetsleden die voor de Turkse wet hier illegaal actief zijn. Een symbolische daad die de VVD en de AKP veel stemmen opleverde. Het lijkt wel alsof beide partijen op rellen in Rotterdam aanstuurden, om die confrontatie uit te melken.

In de strijd tegen het communisme trok men alle registers open, nu wil men deugen en gaat als een golden retriever puppy kwispelend op de rug liggen. Rutte zou met zijn handen in het haar moeten zitten nu NederTurken na ruim vijftien jaar onderwijs vatbaar zijn voor buitenlands fascisme en religieus fanatisme. 

Dit is geen verkiezingscampagne, maar een veroveringscampagne.

Reaguursels

Inloggen

citaat Feynman: De gematigde versies liggen op het kerkhof, dit is Charles Darwin, de sterkste overleeft.
----
Dit is geen Charles Darwin waar niet de sterkste overleeft, maar het organisme die zich het beste aanpast aan veranderende omstandigheden volgens natuurlijke selectie.... Daarom werden bruine beren witte beren als aanpassing in sneeuwomstandigheden... De genen die de witte mutatie veroorzaakten gaven een voordeel bij de jacht waardoor de witte genen zich snel konden verspreiden en wit dominant werd.
De blanke mens heeft een genetisch voordeel op donkere mensen door de blanke aanpassing is er een beter vitamine opname bij minder zonlicht... Waardoor blank dominant werd in gebieden waar meer regen dan zonneschijn de norm is.
Grappig in dit verband zijn de mutanten films en series waar mutanten dan weer bijzondere gaven hebben die "normale" mensen niet hebben.
De grap is: alles wat nu leeft zijn mutaties. Incl. elk mens. Mutaties zijn een vast onderdeel van natuurlijke selectie zoals ik al eerder betoogde... Het gaat maar door en houdt niet op. Waarbij de eerste mutatie: van anorganische naar organische materie de meest opzienbarende is en op een goede tweede plaats die van eencellig naar meercellig... Waarna het leven zich verder uitrolde over dit planeetje waar alles en iedereen probeert te overleven en voor te planten tijdens de korte periode die ze gegeven is... En er wordt wat tijd en levens verspeeld met al die religie onzin.... Niet elke mutatie geeft een voordeel moet de conclusie zijn.

dijkbewaker | 29-04-18 | 14:25 | 1

Het organisme wat zich het beste aanpast op continue oorlogsdreiging, een situatie waar het recht van de sterkste geldt, geeft een bepaalde overlap tussen de fitste en de sterkste. Qua nature and nurture. Een paar eeuwen van aristocratische inteelt gaf al monarchen met ernstige kwalen, 14 eeuwen aan selectie en vorming door geweld geeft een veel ongunstiger effect. De vraag is of volkeren die dat hebben overleefd wel makkelijk mee kunnen draaien in een maatschappij waar rust, vrede, vertrouwen en emancipatie bovenaanstaan. Kunnen ze hun eigen cultuur genoeg verloochenen om zichzelf kwetsbaar op te stellen?!?

Feynman | 29-04-18 | 18:00

Vorige week wandelden we in een record warm Wenen. Er heerste een soort Koningsdag-sfeer maar dan op z'n Weens. Ons viel echter op, dat er op de strategische plek van de kruising Schwarzenbergplatz - Wiener Ring een grote Turkse vlag uithing bij een van de luxe appartementen aldaar. Ook de vlag van hun ambassade is supersize groot. De Turken staan niet voor, maar in Wenen.
Aan de andere kant: we reden ten noorden van Wenen en passeerden een pas aangelegde rotonde. In het midden van die rotonde: een compleet opgetuigde joekel van een kruisbeeld. En dat is duidelijk openbare weg, niet zoals gebruikelijk langs de rand van een boerenakker, die eigendom is van een particulier. Er is duidelijk een verandering gaande in het Oostenrijk van Sebastian Kurz. De vorige keer (vier jaar geleden) was de hoofdstraat 'Graben' vergeven van de boerka's; ditmaal zagen we ze nergens.

Eeuwig..Op..Vakantie | 29-04-18 | 13:04 | 1

Die vele boerka's in de middeneuropse steden ( groepjes van drie of vier piepjonge dames met een dikke baardmans in bermuda en een NY- yankees cap drie meter er vóór, met de oudste zoontjes) zijn voornamelijk te zien rondom ramadan, als de Golfstaten en Saudia leeg lopen. Islam is nogal van de katjes in het donker knijpen en vooral de buren laten zien hoé vroom je bezig bent. En in Wenen, Zürich of München hoef je je daar niet druk om te maken. Ook op plekken als Marbella en Londen zijn rond die tijd vergeven van de brievenbussen.
-
In sommige wijken van Wenen struikelt u over de Turkse variant: de enkellange saaie regenjassen met de puntig om het hoofd naar boven gestoken sjaals. ( overigens een vaak over het hoofd gezien AKParti- signaal)

bisbisbis | 29-04-18 | 13:45

Mooie beschrijving van de manier waarop de Nederlandse/Europese cultuur, normen en waarden worden verdunt door een agressieve, door religie gedomineerde islamitische cultuur op democratische wijze wordt verdunt.
Een slimme doorzetter die Erdogan. Ik mag hem wel. Op democratische wijze zet hij Turkije naar zijn hand. Dat allemaal met medewerking van de EU. Hoe blij waren ze dat het Turkse leger werd uitgeschakeld als politieke macht. Over 25jaar zijn de scholen overwegend islamitisch/turks/marokaans, Denk met 20 zetels in de kamer. Ook de elite zal beinvloed worden door islamitisch religieus gedachte goed. Die goeie, ouwe SGP/CU/CDA krijgen concurrentie. De huidige mindset is: "ik stond erbij en keek erna" want het zal toch wel meevallen.

Goedzo | 29-04-18 | 13:02 | 1

Het zijn langzame geleidelijke ontwikkelingen. Turkije was vroeger helemaal christelijk gebied. Wat kunnen we van Merkel c.s. verwachten.?

Henk Zult | 29-04-18 | 13:49

Eindelijk eens dat dubbele paspoort afschaffen. Of Turks of Nederlands maar niet beide. Dat dwingt om niet alleen in woord loyaal te kunnen zijn aan Turkije maar ook in daad. Ofwel dan kost die loyaliteit iets, namelijk afstand doen van de Nederlandse welvaartsstaat en onze rechtsstaat.

Kijken wat zwaarder weegt. Ik denk als puntje bij paaltje komt het laatste.

Beste_Landgenoten | 29-04-18 | 12:49

Ach und wee, riepen de duitse generaals dahmahls(1914-1918), maar nog steeds wel of geen ocide, had Churchill maar beter zijn werk gedaan in de Dardanellen, dan hadden we nu niet met de gebakken peren gezeten, maar ja , dat mag niet, dat noemen we revisionisme. (oftewel, de geschiedenis van bv een koningshuis ergens in europa)

cat22 | 29-04-18 | 11:11

Is het mogelijk om dit stuk door te sturen naar de redacties van Nieuwsuur en het NRC? In Outlook is het mogelijk om het uitgesteld te versturen, dus als je zorgt dat het 2028 aankomt hebben ze ook weer een primeur, net als met de geldstromen in diverse moskeeën.
-
Mogelijk een gekke vraag, maar toen al die Yezidi werden belaagd door de Islamitische Staat stond het Turkse leger door de verrekijker te gluren (natuurlijk beschermd door het Nederlandse leger middels Patriot rakketten). Maar ze konden niets doen, want? Nu is IS weg en kunnen ze wel wat doen? Hoe zit dat?
Waar is die karavaan met olie eigenlijk naar toe gereden en wie heeft dat gekocht, doorverkocht of zelf opgemaakt?
Nou dat lijken me nou een paar mooie journalistieke vragen voor Nieuwsuur en het NRC, hebben ze dan echt een keer een primeur?

bananabanana | 29-04-18 | 10:59

"L'islam, cette theologie absurde d'un bedouin immoral, est un cadavre putrefie qui empoisonne nos vies." (Islam, this absurd theology of an immoral Bedouin, is a rotting corpse which poisons our lives) - Mustapha Kémal Atatürk

Statement recorded in Mustapha Kemal : La mort d’un Empire (1954) by Jacques Benoist-Méchin, as quoted in Jihad in the West : Muslim Conquests from the 7th to the 21st Centuries (1998) by Paul Fregosi, p. 407
(Mustafa Kemal Atatúrk: ‘De islam, deze absurde theologie van een immorele bedoeïen, is een rottend kadaver dat onze levens vergiftigd!’)

Mazoeza | 29-04-18 | 10:45

Staat zo vies als een turk nog in de Dikke van Dale.....????

Mazoeza | 29-04-18 | 10:42

Hoe maak je van verschillende groepen één groep? Kies een gezamelijke vijand. Ik kijk al een paar jaar naar de politiek en kon, net als de gemiddelde reaguurder hier, toen al bevroeden dat deze massa-immigratie de situatie alleen maar erger kon maken. Dat politici dat niet zagen of wilde zien kan zijn omdat daar gewoon echt hele domme mensen zitten zonder enige vorm van gezond verstand OF dat het moetwillig zo gaat. Mocht het optie 1 zijn dan moeten we zsm het hele zooitje van het pluche gaan halen en mocht het optie 2 zijn.. Bereid je dan maar voor want dan sta je binnenkort met Jean de Fransman en Hubo de Duitser in een schuttersputje nabij Brussel om de eerste grote Europese oorlog te winnen.

Bobdesloper | 29-04-18 | 10:37

L,'enfer, c'est les Muselman.

(Vrij naar Sartre, maar wat hij ongetwijfeld zou hebben gezegd als hij het hedendaagse Europa had gekend.)

MickeyGouda | 29-04-18 | 09:58 | 3

Helemaal als hij had geweten dat in de vervloekte regio de moslim in 50 jaar zouden verviervoudigen. Turkijk en Iran van 20 naar 80 miljoen. Syrie van 4 naar 23 miljoen. De Saudies doen het nog wat sneller. Afgezien van de enorme milieuvervuiling heeft dat ervoor gezorgd dat er overbevolking is die voor een groot gedeelte uit jongeren bestaat waarvoor weinig perspectief is. Alle grondstoffen voor een grote oorlog langs etnische, economische, geloofs- en stamlijnen aanwezig. De vorige eeuw hebben we daarvan een aantal gehad in een Europa. Nu mogen de geloofsgekkies aldaar aan de bak. Ik wens u allen een prettige 21 ste eeuw toe. Moge hij iets minder bloedig zijn dan de vorige. Weinig kans overigens daarop.

Graaier | 29-04-18 | 10:22

@Graaier

Ik ga maar even hardlopen om mijn bloeddruk te reguleren, want deze informatie hakt erin.

MickeyGouda | 29-04-18 | 10:27

Geen idee Mickey, maar iets zegt me dat Sartre een soort Grunberg zou zijn.

nikolaos | 29-04-18 | 11:28

Turkije zakt weg in een moeras, kijk naar de groeicijfers van de economie en de koers van de Turkse lira. Hoogwaardige technologie is er trouwens nauwelijks. Bovendien blijven buitenlandse investeerders weg. Deze wolf in schaapskleren zo snel mogelijk uit de Navo knikkeren en nooit toegang geven tot de EU aub.

Paintertje | 29-04-18 | 09:52 | 2

Kijk eens naar zo’n internetfilmpje waarop Turks legermateriaal is te zien.

Henk Zult | 29-04-18 | 13:44

En dan de Russen daar bases laten vestigen en raketten laten plaatsen...

bisbisbis | 29-04-18 | 13:53

Je moet maar zo denken; Moslims hebben nog nooit een oorlog tegen het Westen kunnen winnen..... de volgende gaan ze ook verliezen. Het winnen zit gewoon niet in ze.

Oepsie1234 | 29-04-18 | 00:47 | reageer | favorietblock
Dat ligt eraan hoe je ertegen aan kijkt. Als je gristendom onderdeel van het westen ziet, dan hebben de Omayyaden, Abbasiden, Mamlukken, Seltjsjoek Turken en Ottomaanse Turken grote overwinningen geboekt. Heel Noord-Afrika, grote delen van het nabij oosten, Anatolië, Kaukasus, pockets in de Balken en centraal Azië zijn 99% soenni moslim. Terwijl Afrika, Anatolië, Kaukasus en delen van de Balkan 99% gristen voordat de Arabs van hun schiereiland afkwamen.

Dus ja moslims hebben enorme overwinningen geboekt tegen het gristelijk westen. En ze hunkeren weer om ten oorlog te gaan tegen het westen (een deel is alvast begonnen maar de meerderheid moet nog even volgen maar komt goed).

Dat een verkeerd genomen terugweg de aanleiding zou geven tot een catastrofe waarbij miljoenen doden vielen..

Oprisp | 29-04-18 | 03:59 | favorietblock
WOI was onvermijdelijk gezien dat een flink deel van onze beteren in Europa oorlog wilden. Het had namelijk eerder kunnen starten, bijv. bij de Agadir crisis. Maar door diplomatie werd de oorlog uitgesteld. Wel is de aanslag op Frans Ferdinand op miraculeuze wijze alsnog gelukt want het was eigenlijk eerder mislukt, maar door een verkeerd genomen route kreeg die Serviër alsnog zijn kans. Maar de moord was slechts een vonk in een kruitvat wat al lang was klaargezet door onze meerderen.

Alleen hadden onze ruling elite niet verwacht dat het een oorlog van 4 jaar zou worden waarbij een generatie van Europese mannen door de industriële gehaktmolen zouden gaan. Foutje bedankt. Overigens mogen we onze lokale beteren bedanken dat ze via Wilhelmina Wilhelm zo ver kregen ons maar niet binnen te vallen. Anders waren we al eens eerder bezet.

Graaf_van_Hogendorp | 29-04-18 | 09:08 | 1

Bedankt voor de uitleg, hoewel misschien enige correctie: Gavrilo Prinzip was Bosniër en ik meende dat een veranderd Schlieffen plan ten grondslag lag dat Nederland gevrijwaard bleef van WO1.
nl.wikipedia.org/wiki/Schlieffenplan

Oprisp | 29-04-18 | 10:40

Het is een totalen toekomstige bezettingsideologie van het gehele westen zonder kogels. de kogels komen pas als ze politieke meerderheden en politieke kraaiennesten kunnen vormen. Dan is het voor de Nederlandse Nederlanders al te laat, dat islam geen religie is maar een wrede kanker is het gehele westen, Afrika, Azie..... uiteindelijk wereldheerschappij. de "goeie" moslims weten dat en nemen geen afstand. Ze blijven zich bij hun onbuigzame tumoren aansluiten, ondersteunen, geestelijk verenigen, en zijn passief medehelers van de misdaad die zich voor onze ogen aan het uitrollen is...... wie to blaim?
De totaal perverse mislukt EU (de EMU zeker) op de eerste plaats en mijn eigen politieke volksvertegenwoordigers op de directe tweede plaats...... direct volgende is de paranoia NATO, welk een eeuwig probleem met Rusland heeft, en waarmede nu Turkije en Griekenland met ALLES weg kunnen komen wat slecht is voor de EU belastingbetalers, voor het hele westen.
Volkstribunalen voor (tegen) onze eigen beroepsliegende politici met vele ongeschreven agenda's komen langzaam op hun plaats..... de guillotines zijn ze voor zichzelf flink aan het slijpen. Nu nog de in het onderwijssysteem gehersenspoelde, geïndoctrineerde en gemanipuleerde naïeve domme student-kiezers overtuigen van de enige echte waarheid, die ook op onze scholen nooit gegeven zal worden, en waar de basis word gelegd voor al het kwaad.
Houd ze dom en houd ze arm staat in politiek Nederland nog VOL aan.....

Katoentje | 29-04-18 | 09:06

Europa zit weer eens opgescheept met een criminele pyschopaat die z'n land weer eens gezellig naar de afgrond leidt.

Alweer een besnorde gek die lult dat Syrisch Sudetenland toch vooral Turks is dat 'Afrin auch Heimat ist'.

Al-Dente | 29-04-18 | 09:02 | 1

Turkije hoort niet bij Europa! Zouden ze wel willen maar wij niet.

Wilhelm-Wessie | 29-04-18 | 10:51

Idioot Erdogan is door een nog grotere randdebiel Merkel in het zadel geholpen.
(bezoek van haar tijdens verkiezingstijd)
Duitsland herbergt nu reeds 3 miljoen Erdogan aanhangers, gaat dus gezellig worden.

joppo0 | 29-04-18 | 09:00 | 2

Duitsland herbergt daarnaat 81 miljoen niet-Erdogan aanhangers.
-
En van die 81 miljoen niet-Erdogan aanhangers verliezen er een heleboel inmiddels hun geduld met de Duitse Turken en met de Duitse overheid.
-
En die zitten niet op een zondagmiddag te pruttelen op een weblog als GS in de hoop dat het dan beter wordt...

bisbisbis | 29-04-18 | 13:58
-weggejorist en opgerot-
Hollanderinhart | 29-04-18 | 16:45

Als Erdogan dit nu heimelijk zou doen, maar heeft in het verleden vele uitspraken gedaan die niets aan de verbeelding overlaten. Hij wil de Turkse diaspora in W-Europa instrumentaliseren en beschouwt de aanwezige landgenoten als kwartiermakers. Via organisaties als Diyanet en andere Turks nationalistische organisaties worden de geesten rijp gemaakt voor het vergroten van de invloed in ons werelddeel.
Onze politici kijken de andere kant uit. Bang dat de Turkije-deal klapt en dat een Turks lidmaatschap van de EU, een worst die Erdogan lange tijd wordt voorgehouden, definitief uit het zicht verdwijnt.

Luchtbakfietser | 29-04-18 | 08:59

De mensen die hier al 25 jaar voor waarschuwen werden en worden niet voor vol aangezien, blijf slapen.

hagelkruis | 29-04-18 | 08:41

Laatst zag Erdogan zijn machtsbasis nog verbreed door de fijne samenwerking met de VS. Deels waarschijnlijk door de ongezonde fascinatie van Trump voor Sterke Mannen. Als Erdogan zijn hand niet overspeeld, dan kan hij zich binnenkort kronen tot Keizer Voor Het Leven (of iets van die strekking) en hebben we een nieuwe gevaarlijke factor naast Poetin en Trump aan het roer.

Donkersloot | 29-04-18 | 08:40

Rutte, D66, CU en CDA maakt het allemaal niets uit. Hun tijdshorizon is maximaal 4 jaar. Als de Turken de komende vier niet agressief naar buiten treden, laten ze hen geworden. De Turken en andere Islamofascisten weten dat. Rutte c.s. willen geen gedoe. Die willen dividendbelasting afschaffen anders geeft dat gedoe met de multinationals. Die willen referenda afschaffen want dat geeft gedoe met het volk. Die willen de EU tegemoet komen want anders geeft dat gedoe in Brussel. Maar Turken en andere fascisten weten dat en doen het stiekem en stapje voor stapje. Want hun tijdshorizon gaat over generaties. O ja en Rutte heeft niet eens een volgende generatie. Niet eens een relatie. Jammer, het Nederlands volk bestaat voor iets meer dan de helft uit apatische burgers en moslims. Weg met Nederland en weg met de Nederlanders is inmiddels al heel groot geworden. Wat we nodig hebben is lef. Kijk naar de mannen en vrouwen van de coalitiepartijen. Helaas zult u daar geen ijzervreters onder ontdekken.

Graaier | 29-04-18 | 08:33 | 1

Helemaal waar

fred1434 | 29-04-18 | 10:01

' Om ieder uur, van iedere dag, alleen te denken aan Turkije, van onze Turkse natie en het Turkse volk. Allahu Akbar! '
-Vrij naar ...

atheïstisch stemvee | 29-04-18 | 06:59

Laffe politici die geen beleid durven te schrijven omwille van de kiezers. Geldstromen vanuit dubieuze landen stromen naar de salafistische moskeen. Turkije die een dictator heeft die in een paleis woont met 1000 kamers en tegenstanders uit de weg ruimt. De Nederlandse politici zijn goed in theoretisch gezwam maar spelen weinig klaar in de praktijk. Ik spuug op dit kabinet, op de oppositie die symboolpolitiek voert.
De echte discussie wordt niet gevoerd: in hoeverre is de politieke salafisme in de grote steden ingeslopen en bepalen wat er - met name negatief voor de vrouwen en ongelovigen- gebeurt.
In de wijk Overvecht in Utrecht, waar opvallend weinig politie aanwezig is, lijkt dit net een klein M.O. te zijn met een overkill aan uitkeringsgerechtigden die nooit aan het werk komen. Een naargeestige sfeer hangt daar. Tussen de grote lelike flats heeft de gemeente wel state- of-the-art speelparkjes neergezet.
De politici die maar aan het pamperen blijven is weerzinwekkend en laf. Dit zien de extreme versie van de moslimmannen ook en hebben per definitie geen respect voor de zwakkere Nederlandse blanke ‘broeder’. De politici creeren bewust tegenstellingen en onverdraagzaamheid. Vertellen leugens na leugens.
Retorische.vraag en antwoord: waarom het huidig politieke systeem niet meer werkt komt omdat de kiezer- sinds kort- over meer, beter en sneller tot hun beschikking hebbende informatie beschikt dan de huidige politici.
Zelfzuchtige ego’s: FY!

Taartmoment | 29-04-18 | 06:27 | 1

Die state-of-the-art speelparkjes zijn net als de opmerkelijk goede woningrenovatie een gevolg van de buitensporige en compleet doorgeslagen hoeveelheid geld, tijd en capaciteit die gemeenten en woningbouwverenigingen in Turken- en Marokkanenwijken pompen. En nog steeds ligt het vuil gewoon onder die veel te duur verbouwde flats.

bisbisbis | 29-04-18 | 14:03

Het mooiste ABBA lied, vol nostalgie: Agneta:
www.youtube.com/watch?v=1HnOFwqpLRQ
De tekst past goed bij de treurigheid van het Zweden van nu.

Jan Dribbel | 29-04-18 | 03:58

In Wiener?
Misschien moet je eens Duits leren.

Tapu | 29-04-18 | 03:51

Raar is het dat we weer zien dat Duitsland de hoofdrol speelt in Europa. Het was toch de bedoeling dat dit niet weer zou gebeuren?
Dat het monetair sterk zou staan na de muur en dat het (weer) een industriemacht zou worden, was wel duidelijk.
Maar we moeten ons afvragen of dat het vreemde Volksempfinden wat ze nu hebben met allerlei volk ohne Grenzen wel zo gezond is.

Oprisp | 29-04-18 | 03:17 | 2

Heel noordwest Europa is gek geworden.
Alleen Denemarken zet kanttekeningen bij die hele instroom (voor zover ik er kennis van heb).

LuckyGirl | 29-04-18 | 03:28

Die Duitsers laten een Ditib toe omdat ze dat grondwettelijk gezien moeten toestaan.
Erdogan zit ook onder religieuze noemer in de Duitse 'samenleving', en met gasleidingen, de Navo en in de EU met Hilflose Merkel.

Oprisp | 29-04-18 | 04:23

De recent gelekte foto’s op bento.de - kindertjes trainen in moskee – laten overduidelijk de koppeling tussen islam >>> nationalisme >>> en militairisme zien. Overigens vindt ik het prima hoor, wat deze Ottomaanse nationalisten doen… We wachten nl. nog even op de foto’s van autochtone kinderen welke binnenkort in de kerk getraind worden voor de aankomende ‘heilige strijd’, incluis Hollandse vlaggen en nep-wapens. Links is helemaal ok heb ik begrepen, want dat zijn ze al jaren als het om allochtoon rechts nationalisme en islamisme gaat.

Man, man, je zal dit toch maar eens 20jr. lang ontkent of ondersteund hebben…

Veluwse-Eikel | 29-04-18 | 03:14 | 5

Dit gaan ze niet doen gezien de halsstarrigheid op links, het is sektarisch denken haast. Liever sterven ze al gorgelend, dan dat ze erkennen dat hun wereldbeeld en verkettering niet met de realiteit klopte. Het is tevens naïef om erkenning van dwazen te verwachten.

Veluwse-Eikel | 29-04-18 | 03:47

Veluwse-Eikel | 29-04-18 | 03:47 |:
Het ís sektarisch virulent antisemitisme voortgekomen uit massahypnose.
Alleen de kerk ontbreekt maar dat maakt het niet minder sektarisch.

LuckyGirl | 29-04-18 | 04:12

Is het niet mogelijk iets soortgelijks in scene te zetten? Dus een paar kinderen in een kerk, die een leuk stukje 'kruisriddertje' spelen?
Onder de noemen van een sociaal experiment zou dit wat mij betreft kunnen, ik ben benieuwd naar de gevolgen in NL... Ik gok op:
- Links gaat volledig in de foei-mode,
- De religieuzen gaan vol op het 'is niet zo' orgel,
- De islammers gaan vol op het 'racisme' orgel.
Ben ik nog een groep vergeten?

EEnzame SchizofrEEN | 29-04-18 | 08:50
▼ 2 antwoorden verborgen

Als je maar klein genoeg wordt, pas je in een koekblik.

Jan Dribbel | 29-04-18 | 03:04 | 1

Het Nederlands verzet.

Jan Dribbel | 29-04-18 | 03:40

Al paar keer gezegd hier, maar de Ottomanen zijn over het algemeen compleet de spreekwoordelijke pan in gehakt door de geallieerden aan het eind van de Eerste Wereld Oorlog. Een enkele gewonnen veldslag maakt ze geen overwinnaars.
Iets minder bekend is een van de 'echte' en grotere oorzaken van de enorme clash tussen de koloniale machten in 1914-1918 is de Baghdad-Berlijn treinverbinding dwars door hedendaags Irak, Syrië en Turkije die door de Duitsers was onderhandeld (afgedwongen) met een nagenoeg failliet Ottomaans rijk.
Niet alleen gaf dit een directe verbinding met de olievelden in Mesopotamië maar ze hadden ook afgedwongen dat ze de rechten hadden op alle grondstoffen die (even uit mijn hoofd) binnen 20km rondom de spoorlijn werden gevonden, wetende dat er veel olie nodig zou zijn om Duitsland een voorsprong te geven op Engeland na de sterke industriele revolutie daar. Je moet even zoeken maar er is veel informatie over te vinden en met een beetje kennis over het begin en eind van de Eerste Wereld Oorlog kom je een hoop te weten over de hedendaagse spanningen in Europa en het Midden Oosten, onder andere.

En he... laat de chaos en ellende in Syrie en Irak precies 100 jaar later nou ook om diezelfde velden met grondstoffen gaan. Dit keer zijn het olieleidingen en geen trein rails, maar hetzelfde spelletje wordt ook nu weer gespeeld.

flying dutchman | 29-04-18 | 02:52 | 11

Je hoeft helemaal niet ver te zoeken:
-
Eugene Rogan: 'The fall of the Ottomans' (verplichte kost, moét je gelezen hebben)
-
Sean Mc Meekin: 'the Berlin-Baghdad express'
-
Jeremy Seal: 'A fez of the heart' (een van de grappigste geschiedschrijvingen ooit)
-
Peter Hopkirk: 'On secret service east of Constantinople - the plot to bring down the British empire' (absolute eye-opener)

bisbisbis | 29-04-18 | 10:12

Oh ja: nog een keiharde aanrader: de recente Spiegel -bestseller: Hülya Özkan: 'In Erdogans Visier - Warum er die Deutschtürken radikalisieren will und was das für uns bedeutet'.
-
Perfecte analyse. Deze Duitsturkse journaliste weet écht waar ze het over heeft.

bisbisbis | 29-04-18 | 10:20

@sjefke
-
Nee, hoor, dat wordt gewoon in de media gegild. In de harde praktijk van alledag kijken alle Aisha's, Jesses, Alexanders, witte onderbroeken, NRC - en Volkskrant 'journalisten, alle politici en bestuurders een keer of twee, drie per week met angst en beven op GS. En er wordt bepaald de schouders niet opgehaald over sommige reaguurselen. Dit blog maakt heel veel meer los dan je zou denken, bij vriend zowel als bij vijand.

bisbisbis | 29-04-18 | 14:11
▼ 8 antwoorden verborgen

Kan Nieuwsuur daar geen reportage over maken? Dan begrijpen politiek correcte ideale schoonzonen en bloemenmeisjes van groen links ook wat er op het spel staat.

Rest In Privacy | 29-04-18 | 02:07

Het is alles best ingewikkeld een beeld te vormen. De afzijdigheid en de afwezige mondigheid van de overheid. De leugens van het kabinet en desondanks denk je toch dat het een soort schaakspel is.

OR-lid | 29-04-18 | 01:38

Is die aanhef cynisch bedoeld?
-
Of zou het héél misschien kunnen zijn dat de Turkse jongens en meisjes de mislukte geallieerde landingen op Gallipoli (1915 -1916) aan het 'vieren' zijn?
-
Het Ottomaanse rijk verloor de 1e wereldoorlog op gruwelijke wijze, al was het maar door het jammerlijk slechte leiderschap van idioten zoals Enver Pasha, die er in slaagde om midden in de winter van 1914 z'n troepen in te zetten tegen de Russen ter hoogte van Kars. Hij vergat alleen even, dat ze geen enkele vorm van winteruitrusting hadden. In tien dagen tijd verloren de Ottomanen rond de plaats Sarikamish 76.000 man, waarvan 30.000 aan bevriezing. De Russen hoefden nauwelijks een schot te lossen. Enver schoof de schuld op 'verraad' van de Armeniërs - en dat werd uiteindelijk de aanleiding voor de Armeense genocide.
-
Het Ottomaanse leger verloor door slechte gezondheidszorg 460.000 man aan ziekten.
-
Het Ottomaanse leger werd overigens in de praktijk geleid en gemoderniseerd door Duitse officieren en er vochten 25.000 Duitsers binnen het Ottomaanse rijk. www.mwme.eu/essays/german-ottoman/_Ste...

bisbisbis | 29-04-18 | 01:20 | 1

Een guurder schreef al dat islamieten moeite hebben met geschiedenis, ze kunnen niet toegeven verloren te hebben.

LuckyGirl | 29-04-18 | 01:29

Effe voor de afwisseling een geinige Turkse anekdote, weet niet of ik deze al eerder heb verteld maar hij blijft grappig. Na de mislukte coup werden er een berg mensen opgepakt onder het mom van terrorisme zo ook een straatverkoper, klein miezerig mannetje met slecht zittend streepjes pak die toeristische rommel verkocht. Hij viel politiek niemand lastig maar "Wrong time, wrong place". Echter zijn vrouw hoorde dat en dacht dat gaat me verdomme niet gebeuren en ging dus verhaal halen met haar 5 kinderen in het kielzog. Een dikkige. kleine vrouw met hoofddoek (Egeische manier dus niet Moslim. Maw je kunt gewoon de haren zien) en ging naar een politiebureau in Istanbul om haar man vrij te krijgen. Laat daar nou net TV crew staan. Nou ze ging volledig los. "Waarom zit mijn man vast op verdenking Terrorisme? Coup? Gulen? IS? Wil je weten wat terrorisme is?" Ze draaide zich om en wees op haar kinderen. "Dat is terrorisme, Dat is een terroristische groep". En die kinderen, 10 jaar en jonger keken echt van wat hebben wij nou weer gedaan?
Zelfs de politie begreep het en kon er om lachen en hebben hem toen vrijgelaten.

Basil Fawlty | 29-04-18 | 00:48

Je moet maar zo denken; Moslims hebben nog nooit een oorlog tegen het Westen kunnen winnen..... de volgende gaan ze ook verliezen. Het winnen zit gewoon niet in ze.

Oepsie1234 | 29-04-18 | 00:47
-weggejorist-
Ongeblustekalk | 29-04-18 | 00:34 | 2

'De gematigde versies liggen op het kerkhof, dit is Charles Darwin, de sterkste overleeft'
Sociaal Darwinisme heeft niks met de evolutie theorie vandoen. Maar dat weet je zelf ook wel toch? Feynman?

miko | 28-04-18 | 23:51

Erdogan zal hoe dan ook "winnen" al moet hij 1, 2, 3 ,4 miljoen stemmen vervalsen, hij zal en moet winnen want 1 ding mag niet gebeuren dat de BV Erdogan valt. Op Joop.nl (I know, I know, niet meteen schuimbekken aub ;-) ) stond nota bene een geen slecht artikel van Arsan. joop.bnnvara.nl/opinies/trap-provocat... Gewoon effe lezen en ik hoop dat die link niet auto-Gejorist wordt. Ghehehe.

Basil Fawlty | 28-04-18 | 23:29 | 7

Je uitleg kon niet helderder, Basil, dank.

LuckyGirl | 29-04-18 | 02:25

@Lucky
Schoot me net te binnen. D'r is eigenlijk nog maar 1 invloedrijke persoon in Turkije die weigert mee te doen met de afbraak van zijn land en dat is de voorzitter van de centrale bank. Erdo wil nml dat hij de rente verlaagt want die mafkees denkt dat hij met een lage rente en hoge inflatie zijn land uit het slop trekt. Alleen iedere economische wet vertelt het tegendeel en dus weigert die man, Murat Çetinkaya, dat te doen. En wat deed Çetinkaya? Hij verhoogde de rente want hij moest wel. www.wsj.com/articles/turkey-raises-ke... Erdo zal ongetwijfeld schuimbekkend door zijn kantoor hebben gerend want dat is exact wat hij niet wil. En dat is ook een reden voor Erdo voor die vervroegde verkiezingen gaat. Hij krijgt dan ongebreidelde macht (presidentieel systeem) en kan dan dus die voorzitter wegwerken.

Basil Fawlty | 29-04-18 | 03:15
▼ 4 antwoorden verborgen

Ik roep dit al jaren. Helaas aan doveman oren gericht. Geert Wilders en zijn voorganger, Pim Fortuyn roep/riep dit ook. Het is zo doorzichtig maar als de deugende het niet willen zien, zien zij het ook niet. Het Islamtisch Paard is al lang binnen. Hoelang duurt het nog tot dat van binnenuit de oorlog uitbreekt. De Politici, de bestuurder en de deugende van nu, zullen zoals Pilatus, hun handen in onschuld wassen en besluiten met de historici zin "Wir habben es nicht gewusst.

De Evangelist | 28-04-18 | 23:28

Unilever en Shell zullen ook wel investeringen in Turkije hebben, dus van onze regering niets te verwachten.

Febofiel | 28-04-18 | 23:27

@Feynman:
hun is een bezittelijk voornaamwoord.
Is dit NIET als zodanig bedoeld: gebruik dan -voor de zekerheid- hen !

Mazoeza | 28-04-18 | 23:10 | 1

Goed opgemerkt.
Een fout die héél vaak gemaakt wordt, ook op tv.

fred1434 | 29-04-18 | 10:09

Er is hier geen olifant

Rest In Privacy | 28-04-18 | 23:09

Zet maar ff een lekker erdokannetje.

schoon-schip-maken | 28-04-18 | 23:04 | 1

Een kalief karafje.

LuckyGirl | 29-04-18 | 00:26

Jezus, waar te beginnen bij dit? Ten eerste was de Turkse inval in Noord-Syrie bedoeld om te voorkomen dat de Koerden, die het gebied op dat moment in bezit hadden, daar een eigen staat kunnen stichten. Dat laat Turkije aan haar zuid-grens nooit gebeuren. IS was daar op dat moment al lang weg.

De inval van Turkije op Cyprus was er één na lange provocaties van/met Griekenland. Beide NATO(!) partners gingen daar elkaar te lijf en moesten door de VS dringend aan hun lidmaatschap worden herinnerd. Daarnaast kon de VS weinig doen aangezien het Watergate schandaal zijn hoogtepunt naderde. Ergo de Turken wisten precies wat ze deden en wanneer.

Ergo, ik mis weer de pointe van het verhaal, de achterliggende agenda's, de werkelijke verhoudingen etc etc. Oftewel: www.americanprogress.org/issues/secur...

RenHoek | 28-04-18 | 22:54

Heeft Rutte nog gelogen vandaag?

Mark_D_NL | 28-04-18 | 22:44 | 1

Houd een spiegeltje bij zijn mond, als het bewasemd: Ja!

LuckyGirl | 28-04-18 | 22:51

Engage them militarily,
Jaag ze over de kling of
Jaag ze over de grens.

Tjechoslowakije had ook geen Sudetenduitsers meer. Dat ging vrij vlot post-1945

Hemmenaar7 | 28-04-18 | 22:38 | 5

Na 1945 zijn veel Duitsers in Oost-Europa gewoon vermoord. En daar kraait(de) geen haan naar.

Arachne | 29-04-18 | 01:17

@Graaf_van_Hogendorp | 28-04-18 | 22:43

Patton wilde na WW2 uit de restanten van het Duitse leger eenheden maken, deze toevoegen aan de Geallieerden en optrekken naar Moskou. Hij wilde de communisten verslaan. Hij mocht niet van Eisenhower. Oost-Europa was aan Stalin beloofd.

Arachne | 29-04-18 | 01:21

Arachne | 29-04-18 | 01:17
-
Daar kraaiden wel degelijk hanen naar, óók in die dagen.
-
Leesvoer:
-
Keith Lowe: 'the savage continent'
-
en
-
R.M. Douglas: 'Orderly and humane'

bisbisbis | 29-04-18 | 14:37
▼ 2 antwoorden verborgen

Snap al heel lang niet waarom dat rabiate nationalisme en fascisme in de Turkse gemeenschap altijd zo'n free pass krijgt in de Nederlandse media. Een vleugje van Nederlands nationalisme wordt meteen afgebrand als 'extreem-rechts' en 'fascistisch', maar een hysterisch nationalistische mars op de Erasmusbrug wordt met de mantel der liefde bedekt. Ook Kuzu, die bij die mars aanwezig was, krijgt geen kritische vragen daarover. Erdogan mag ongebreideld moskeeen neerplempen in Nederlands, zelfs op heel duur grondgebied (Amsterdam-noord). 0 kritische vragen, 0 weerwoord, 0 blokkades. Het mag allemaal, kan allemaal, en gebeurt allemaal.

martymcfly | 28-04-18 | 22:37 | 3

Dat alles, inclusief de Islam wordt wellicht gezien als 'iets van hullie', zoals ook msemmen bakken of pogubroodjes. Het is ons vreemd.

Carmelita | 29-04-18 | 00:16

Heb met veel Turken gewerkt in het verleden. Bij graaf en leg werkzaamheden had je de ene week 6 man en bij capaciteit problemen een week later er 16. Die waren in Turkije zo onder een geit vandaan getrokken. Kwamen uit achtergebleven gebieden, analfabeet en vaak misbruikt door slimmere Turken. De slimmere Turken kwamen uit Istanbul en Ankara. Dit gebeurde met toestemming en wegkijken van de opdrachtgevers (lees de grote kabel providers). Al deze analfabete kanslozen zijn gebleven, hun illegale status rechtgezet door de useful idiots (PVDA en FNV mafklappers) want zielug. De misbruikte werkezels wonen nu 3hoog in de voormalige arbeiderswijken, met hun schotels gericht op de opper geitenneuker Erdogan. Dit alles gefaciliteerd door de partij van de vrijheid, immers, winst, winst.

paulisimo | 29-04-18 | 00:36

Dat komt omdat wij er geen enkel antwoord op hebben. Niets. Zilch. Nada. Hooguit rijden wij een Turkse minister klem die zich achterbaks het land in wurmt ( en en passant lachende liegmans aan een verkiezingsoverwinning helpt...)

bisbisbis | 29-04-18 | 14:23

Feynman, bij Darwin overwint niet de sterkste, maar de best aangepaste (the fittest). Dus dat stukje moet je even herschrijven. Met 'best aangepaste' is wellicht ook iets leuks te maken over de Turken.

piloot47 | 28-04-18 | 22:37

Hans Janmaat waarschuwde 35 jaar geleden al voor de multiculti samenleving, daarna Pim Fortuyn en nu Geert Wilders, maar het is alleen maar erger geworden.

Mo het varken | 28-04-18 | 22:30 | 1

Stemmende op Pim en Geert zie ik ook met lede ogen aan hoe de meeste NLse stemmers NL laten uitwonen en verkankeren, onder het wegkijkmotto: we hebben
het toch goed ? Door dat laffe wegkijken is NL een claustrofobische onleefbare hogedrukketel vol met bagger geworden,

fred1434 | 29-04-18 | 10:16

Turkije ligt strategisch heel gunstig, dat zal altijd voorgaan, hoop dat verandering uit de Turken zelf komt, ze zijn daar echt niet allemaal zo dol op de Erdo Khan

Bokito ergo sum | 28-04-18 | 22:26

Daarnaast hebben we nog de geldstroom uit Saoedi Arabië om de Islam verder de verspreiden. Europa moet koste wat kost islamitisch worden.

BozePaarseMan | 28-04-18 | 22:21 | 1

Vergis je niet, het Huis van Saoud heeft zo'n totaal vermogen van 6 triljoen om weg te pissen... lijkt genoeg om de hele wereld te veranderen in een armoedige woestijn maar gelukkig inclusief een bloeddorstige afgod als leidraad. Dat is alleen niet genoeg, ze hebben ook kruiwagens nodig die dat onbelemmerd een cultuur ermee injecteren. Wat een feest dat wij die kruiwagens hebben, we noemen ze "politici", "overheden" en "bankiers". Dus het gaat ze nog lukken ook.

Acar_ketimun | 28-04-18 | 22:57

Het Ottomaanse rijk overwon niet in 1918, maar verloor en stortte in elkaar. Dat de Turken het als een overwinning vieren is niet vreemd, hoort bij de cultuur in die regio. Zag ooit op de Egyptische TV overwinningsparades ter herdenking van de glorierijke slag om de Sinaï (1973), een oorlog waarbij het Egyptische leger bijna volledig in de pan is gehakt.

wittedewith | 28-04-18 | 22:20 | 3

Ach ja, de golan hoogvlakte was na de aanval op Israël ook veroverd door falen. En nu hebben de agressors van die oorlog het over onrechtmatig ingepikt gebied door Israël. Eh, hadden ze Israël maar niet aan moeten vallen?
Punt is: verliezen is toegeven dat je faalbaar bent. En de islam kan niet falen. Kan gewoon niet. Islam is perfect. Dat idee.
Kijk naar Iran-Irak oorlog, bijvoorbeeld:
en.m.wikipedia.org/wiki/Iran%E2%80%93...
Result
Stalemate; both sides claim victory.

Verliezen kan gewoon niet.

Is dit nog nieuws? | 28-04-18 | 22:25

De enige reden waarom het grote Egypte niet werd overlopen door het kleine Israel is door Amerikaanse interventie, die roken dat er van Egypte een bondgenoot kon worden gemaakt en los kon worden geweekt uit Sovjet invloedsfeer. Uiteindelijk sloot Egypte vrede met Israel, als eerste Arabische land, en dat werd het land niet bepaald in dank afgenomen door de rest van hun Arabische broeders.

Graaf_van_Hogendorp | 28-04-18 | 22:29

Lekker belangrijk die geschiedenis. Probeer maar te voorzien wat de toekomst brengt en bereidt je erop voor.
In de toekomstige geschiedenisboeken worden deze schermutselingen niet genoemd.

Ongeblustekalk | 28-04-18 | 22:43

Ga met God, dan ontmoet je geen Turken, zei mijn moeder vroeger.

oab | 28-04-18 | 22:16 | 1

Ah, schone nostalgie... in welk deel van de Balkan van de negentiende eeuw bent u opgegroeid?

bisbisbis | 29-04-18 | 14:53

Het Westen is totaal verlamd, heeft geen controle over wie er allemaal binnenkomt, en laat het maar gebeuren. Als de toestroom maar doorgaat, en dat zal zeker gebeuren bij ongewijzigd beleid, staat ons geheid een onaangename toekomst te wachten. Want er zijn er nog miljoenen en miljoenen die de oversteek naar Europa gaan maken, jaar in jaar uit blijven ze maar komen.
Een kind kan zien dat dit niet goed kan gaan, dat het allemaal hoogst onaangenaam en ook gevaarlijk gaat worden. Dus waarom laat de politiek dit dan gewoon gebeuren? Is het ideologische verblinding? Zijn het economische belangen, zijn het geopolitieke belangen? Wat het ook is, bij ongewijzigd beleid wacht ons een ramp. Ik begrijp werkelijk niet waarom de politiek niet ingrijpt, nationaal en Europees. Want de politiek begrijpt toch ook wel dat het zo niet langer kan. En als ze dat begrijpen, en ze begrijpen het want ze zijn niet achterlijk, dan is de vraag waarom ze dan toch op de weg doorgaan van open grenzen. Of het is machteloosheid, de stormloop is niet te stuiten, en wil de politiek niet toegeven dat ze machteloos is.
Is het zo dat de politiek willens en wetens de toekomst van het land te grabbel gooit? Je kunt nog zo ideologisch verblind zijn door multiculturele staar, maar om daarvoor de toekomst op het spel te zetten, dat is toch waanzin.

Rest In Privacy | 28-04-18 | 22:14 | 14

hoogstetijd | 28-04-18 | 23:02
Geen enkel belang is gediend bij een burgeroorlog in Nederland, dat denk ik ook.
Dan is het inderdaad eigenbelang, en de gedachte dat ongecontroleerde immigratie van niet te integreren volksstammen niet tot een burgeroorlog zal leiden. Met andere woorden: dan zijn er nog veel mensen die denken dat zelfs langdurige, decennia lange grote instroom niet tot een gigantische boem zal leiden.

Soms vraag ik me af of de apathie t.a.v. de instroom niet heeft te maken met de financiële situatie van een hoop mensen. We hebben een financieel systeem dat gebaseerd is op schuld. Welnu, veel mensen zijn bezig met het aangaan van schulden en het afbetalen ervan, en zij bevinden zich in een tredmolen van schuldslavernij. Daardoor zijn zij alleen geïnteresseerd in hun eigen situatie.
Totdat die onhoudbaar wordt, en gevolgd wordt door zelfmoord of opstand.

Rest In Privacy | 28-04-18 | 23:10

Van Duyvenbode | 28-04-18 | 23:10
Het is onvoorstelbaar en zelfs crimineel, dat eigenbelang bij gezagshebbers prevaleert boven het belang van Nederland.

Rechts Nederland is inderdaad geen eenheid, in tegenstelling tot links. Kijk maar naar de Volkskrant, NPO, GroenLinks, D66, PvdA, VVD (die ook) en al dat andere linkse tuig. Noem maar op. Neem als voorbeeld de gekraakte woningen in Amsterdam. Dat gebeurt door radicaal linkse lieden, die niets te doen hebben en van een uitkering genieten.

Die lieden hebben alle tijd van de wereld. Wij niet. De meesten hebben een baan en moeten voor hun gezin zorgen, ik ben een hardwerkende ZZP'er. En zo wordt rechts, desnoods met geweld, bedreigd. De burgeroorlog sluimert, maar voor mij is die allang begonnen. Twee goede vrienden zijn al hardhandig en zonder enige reden mishandeld door, laat ik het zo zeggen, 'outsiders'.

hoogstetijd | 29-04-18 | 00:04

Rutte, de narcistische nihilist is daar toe in staat. Dat met ondersteuning van zijn in en in corrupte achterban. Ken een aantal van zijn ondersteuners, zonder uitzondering ondernemers. Gericht op de snelle Buck, scheid aan de gevolgen voor de samenleving. Bij het zien van tweede kamer debatten denk ik steeds vaker, dat Rutte een gestoorde narcistischte lijpo is.

paulisimo | 29-04-18 | 01:02
▼ 11 antwoorden verborgen

Het moskee-netwerk viert de overwinning in deze veldslag. nl.m.wikipedia.org/wiki/Slag_om_Galli... Uiteraard in volledige afwezigheid van iedere andere tegenslag. Het lijkt wel alsof het Turkse volk moet worden voorbereid op een nieuwe golf van gesneuvelde militairen.

Feynman | 28-04-18 | 21:42 | favorietblock
Ze hadden beter hun vernietiging van het Romeinse rijk kunnen vieren, Gallipoli was een overwinning ja maar tegen hoge verliezen en uiteindelijk verloren de Turken de oorlog. Gallipoli is vooral beroemd door het optreden van Kemal Ataturk de seculiere hervormer, en die lijkt me nou juist niet een vriend/voorbeeld voor een Ottomaanse sultan, caesar en kalief als Erdogan.

Graaf_van_Hogendorp | 28-04-18 | 22:13 | 11

@Basil Fawlty | 28-04-18 | 23:09
-
Kom, kom, Mustafa Kemal stierf in 1938. Tot 1970 had de politieke islam een bijrolletje in de rechtse politiek partijen. Dat veranderde pas met de opkomst van Necmettin Erbakan, de stichter van Milli Gürüs en van ettelijke religieuze partijen. Hij werd uit z'n ambt gezet, gevangen gezet, kreeg spreekverboden - en kwam tot ieders verrassing in 1995 bovendrijven met de DYP van Tacu Ciller. Hij werd premier, maar werd mede door toedoen van het leger (en een affaire over wat verdwenen staatsgeld) in 1997 afgezet.
-
Met Erbakan is de ellende begonnen. Turkije is ruim zestig jaar (vanaf 1923) een seculiere staat geweest - maar wél een opgelegde seculiere staat.
-
En daar plukt Turkije nu de wrange vruchten van - en West-Europa ook.

bisbisbis | 29-04-18 | 02:00

@bisbisbis
Klopt maar je onderschrijft dus wat ik al schreef. Juist types al Erbakan konden gedijen omdat Ataturk zijn werk niet kon afmaken. Of dat goed of slecht was geweest weet ik ook niet. Ik denk overigens de beste seculiere president die ze na Ataturk hebben gehad Özal was. Super seculier en een man met veel humor. Had zijn kantoor volhangen met spotprenten van hemzelf dat zie ik Erdo niet doen want die man kent geen humor.
Overigens naam is Tansu Çiller en zij is een vrouw. Maar dat terzijde. Echter zelfs de seculieren zien haar als een zeer corrupte vrouw en is niet geliefd.

Basil Fawlty | 29-04-18 | 02:16

@Basil Fawlty | 29-04-18 | 02:16
-
Met excuses voor een late reacte (ik zit -zowaar- niet altijd op GS): en tikfout inde naam, waarvoor excuus, en dat 'hij' sloeg uiteraard op meneer Erbakan en niet op mevrouw Ciller.

bisbisbis | 29-04-18 | 14:31
▼ 8 antwoorden verborgen

Wauw Feynman, dit is excellent. Wat een kennis en inzicht weer. De Telegraaf hield vandaag in de rubriek 'Wat u zegt' een enquête over wat mensen van Donald Trump vinden. Verreweg de meesten willen graag een sterke persoonlijkheid als Trump in plaats van Rutte. Was dat maar werkelijkheid!

hoogstetijd | 28-04-18 | 21:56 | 2

Een sterke persoonlijkheid. Als je denkt dat je daar de problemen van een volk mee oplost heb je nog nooit een geschiedenisboek gelezen.

Koos Knak | 28-04-18 | 22:37

Beste Koos, je slaat de plank in dit geval mis. Ik weet denk ik meer van WO II waar je op doelt dan jij. Lees het artikel op telegraaf.nl maar, dan weet je waar ik het over heb.

hoogstetijd | 28-04-18 | 22:47

Wordt het niet eens tijd om Turkije uit de NAVO te zetten? Ze kopen immers al wapens bij de Russen en voeren een agressieve politiek tegen West-Europa. Als ze niet langer deel van de NAVO zijn kunnen wij ze eindelijk behandelen zoals het feitelijk al het geval is: een vijandige mogendheid.

Irnerius | 28-04-18 | 21:55

Wie de jeugd heeft,heeft de toekomst.
Van HitlerJugend naar ErdoJugend?

De Profundus | 28-04-18 | 21:53

Ruim een vierde van de turken in NL is van koerdische komaf. Er is weinig voor nodig om het geweld tussen hen te laten escaleren. Die religieuze soldaat kan zich beter gedeisd houden.

gespierdespijkertje | 28-04-18 | 21:49

Of n Pot koffie...

Gladiator Fap | 28-04-18 | 21:46

¨Rivers of blood¨, terreur, binnenlandse onlusten, binnenlandse gwapende conflicten, burgeroorlog. Een kwestie van tijd. Nu eerst even de dividendbelasting...

squadra | 28-04-18 | 21:39

Turkije ondergaat hetzelfde lot als alle dictaturen in die regio, ideaal om de controle te krijgen over de gaspijpleidingen. Als we dat al nodig hebben gezien de evolutie die kernfusie doormaakt.
www.youtube.com/watch?v=UlYClniDFkM

Ongeblustekalk | 28-04-18 | 21:39

En we mopperden/reaguurden wat en gingen over tot de orde van de dag.

CheLives | 28-04-18 | 21:36 | 2

Piet.... Kippenvel! De tekst is ijzer sterk.

EEnzame SchizofrEEN | 29-04-18 | 09:38

"Honderd jaar geleden versloegen de Ottomanen aan het einde van de Eerste Wereldoorlog de geallieerden." Eh . . . . . waren het niet andersom de Geallieerden Engeland, Frankrijk, Rusland en tenslotte ook de Yankees die de Centralen versloegen? En hoorden de Ottomanen niet juist bij de Centralen, waarna het Ottomaanse Rijk uiteenviel en we mandaat-machten in het MO kregen en enzovoort? Just saying.

Rest In Privacy | 28-04-18 | 21:35 | 4

Het moskee-netwerk viert de overwinning in deze veldslag. nl.m.wikipedia.org/wiki/Slag_om_Galli... Uiteraard in volledige afwezigheid van iedere andere tegenslag. Het lijkt wel alsof het Turkse volk moet worden voorbereid op een nieuwe golf van gesneuvelde militairen.

Feynman | 28-04-18 | 21:42

Anzac-day 25 april.
The ANZAC force landed at Gallipoli on 25 April, meeting fierce resistance from the Ottoman Army commanded by Mustafa Kemal (later known as Atatürk). What had been planned as a bold strike to knock the Ottomans out of the war quickly became a stalemate, and the campaign dragged on for eight months. At the end of 1915, the Allied forces were evacuated after both sides had suffered heavy casualties and endured great hardships. The Allied deaths totalled over 56,000, including 8,709 from Australia and 2,721 from New Zealand.

Vandaar ook Erdogan, Attaturk, Turkije, Turkse Nationalisten enzovoort.
Duidelijk dat die trots zijn op hun overwinning. De manier om dit te vieren is wel discutabel.

Is dit nog nieuws? | 28-04-18 | 22:18

Is dit nog nieuws? | 28-04-18 | 22:18
Erdogan haat Ataturk maar omhelst zijn nationalisme

miko | 28-04-18 | 23:59
▼ 1 antwoord verborgen

Wat is +31 toch een vreselijk racistisch land. Mocro's die het integratie debat zat zijn, gezeik over oom Erdogeit, gezanik als er eens een meisje kech genoemd wordt. En toch blijven ze komen. Ik snap het wel, maar wanneer dringt dat door bij onze volksverlakkers? Of denken die soms dat wij net zo hard liegen als zijzelf?

ScumbaggusMaximus | 28-04-18 | 21:34 | 1

Volgens de politiek zijn wij het probleem.

LuckyGirl | 28-04-18 | 22:35

De dag dat mannen met een rechte rug ten strijde trekken tegen de buigende schapen nadert. Vrees dat ik zo langzamerhand het contact met een hoop kennissen op een zachter vuur moet zetten....

Destructx | 28-04-18 | 21:29

Wat vinden die Duitsers er intussen zelf van?

LuckyGirl | 28-04-18 | 21:29 | 2

Er is geen enkel bewijs dat dit in Nederland ook gebeurt. Is hysterie!

BarryONine | 28-04-18 | 21:39

BarryONine | 28-04-18 | 21:39 |:
Ik neem nog een lekker kopje Sargentini.

LuckyGirl | 28-04-18 | 22:31

Face it we moeten stoppen met klagen en beginnen met emigreren.
T is een beetje als op de Titanic klagen over al het water

IkWilOokWatZeggen | 28-04-18 | 21:23 | 4

@ger1306 pick your fights. Wat wil je nog doen dan? Onze eigen overheid is tegen ons blanken worden harder bestraft dan allochtonen. T is jammer dat ik geen jood ben, dan kon ik tenminste emigreren naar Israël. Ik zie het hier al 30 jaar lang elke dag stukje slechter worden. Na 30 jaar kun je niet meer praten over makkelijk opgeven.

IkWilOokWatZeggen | 28-04-18 | 22:04

Emigreren naar? Weet je hoeveel mazzel je hebt gehad dat je wieg in dit landje stond?

JamesMurphy | 28-04-18 | 22:16

Stond ja.... je kunt nu beter richting Polen of Hongarije verkassen, is nog wat te verdienen ook als je niet lui bent.

J-van-de-Bontekoe | 29-04-18 | 09:21
▼ 1 antwoord verborgen

Ik schreef het in een eerder topic al, maar dan voor een journalist. Maar het geldt natuurlijk net zo goed voor een politicus :
Als een politicus nu nog niet begrijpt hoe de islamitische hazen lopen kan dat nog maar één oorzaak hebben : Vrijwillig en moedwillig met je hoofd zover in je eigen reedt zitten dat je de werkelijkheid en waarheid niet meer kan horen.
En, beste politici : Wanneer gaan we nou eens zien dat die integratie mislukt is, en nooit zal gaan lukken ?

Wijze uit het Oosten | 28-04-18 | 21:22 | 1

Ze gaan het pas inzien wanneer de laatste allochtone stemmer is overgelopen naar nida, denk of bij1 en de sukkels vervolgens moeten proberen de groep autochtone kiezers terug te winnen.

gespierdespijkertje | 28-04-18 | 21:33

Daarom de-islamiseren !

Jimmy Mc Clure | 28-04-18 | 21:22 | 1

Tolerantie en verdraagzaamheid moeten het raam uit. werkt al 30 jaar niet. Het moet harder: aanpassen of oprotten is een beter credo en wordt veel beter gesnapt door bergmensen: recht van de sterkste, cq meerderheid.

ger1306 | 28-04-18 | 21:36

Morgen klusdag. Maar eens even langs de Gamma om wat balken en een ijzeren plaat te kopen voor mijn guillotine. Dan hoop ik maar dat ze die van Allah ook mogen gebruiken zodat ik niet met een roestige lepel op straat onthoofd hoef te worden.

BarryONine | 28-04-18 | 21:22

Erdogan wint.
Want hier hebben we alleen slappe sukkels. Type onze PM kloothommel.
Zie insectenweb.nl. En zoek: kloothommel.

ZZP-er | 28-04-18 | 21:21

Het paard van Troje is al eeuwenoud maar de tactiek werkt nog uitstekend!

BozePaarseMan | 28-04-18 | 21:20

"Veertien eeuwen van geweld binnen het Midden-Oosten en binnen de islam geven een cultuur die veel meer gericht is op militante stammenstrijd, een dwang om sterker, groter en strenger in de leer te zijn dan de buurman. De gematigde versies liggen op het kerkhof, dit is Charles Darwin, de sterkste overleeft."

De islam is *niet* de oorzaak van de stammenstrijd, het militante tribalisme is de oorzaak van de Islam, een godsdienst die geheel gebuwd is rondom het Arabische tribalisme.

omanders | 28-04-18 | 21:20

Vraag mij weleens af wanneer worden ze in den haag wakker. Leuke dag zo alleen maar items over de islam.

franck7020 | 28-04-18 | 21:20

Beste Feynman, sterk stuk zoals vrijwel altijd. Ook jij echter geen oplossingsrichtingen als kaders met daarin bovenstaand verhaal vervlochten. Bovendien is die waarschijnlijk onbedoeld villeine verwijzing naar Ebru niet echt kies. Zij is ook een Nederlands staatsburger en daarbij naar verhouding wellicht nog sterker aangepakt zelfs. Dat doet haar geen recht.

Nick_Star | 28-04-18 | 21:18 | 3

Ik zal nooit vergeten hoe een gewaardeerde schrijver werd vervolgd om haar mening. Het is niet vilein naar haar, ze deed niets verkeerd.

Dat ze vervolgd werd, toont aan hoe ver de gedachtenpolitie gaat. Zo lang zijn de tenen van de sultan, zo kort is zijn.....

Feynman | 28-04-18 | 21:24

Dat is het eeuwenoude schieten van de boodschapper. Want problemen die we niet zien, die zijn er niet.....

Destructx | 28-04-18 | 21:35

Haha, dacht geef je even de kans om dat onbedoelde uitglijdertje helder te hebben hier voor allen. Verders slechts waardering voor je feitenkennis, verhaalopbouw en toon. Klassereactie.

Nick_Star | 28-04-18 | 22:07


“De moskeeën zijn onze kazernes, de koepels zijn onze helmen, de minaretten onze bajonetten en de gelovigen onze soldaten… Er bestaat geen gematigde of niet-gematigde islam. Islam is islam en dat is het.”

Recep Tayyip Erdoğan. 2015. Het was al duidelijk dacht ik zo.

Deksmaat | 28-04-18 | 21:11

En zo is het.

grep | 28-04-18 | 21:10

Kleine correctie: niet in Wiener maar in Wien = Wenen (Oostenrijk). Misschien in Weener aan de Nederlandse grens ook wel, daar niet van.
Heel verontrustend. Maar eens beginnen met de dubbele paspoorten in te nemen en de daardoor bewust kiezende buitenlanders vervallen verklaren van Nederlandse sociale voorzieningen?

Synecdoche | 28-04-18 | 21:10

Hoogste tijd om een potje thee te zetten.

Moeki de Meeuw | 28-04-18 | 21:09

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl