achtergrond

Geenstijl

LIVE DEEL 2 DIVIDENDDEBAT. Rutte moet zijn 'onwaarheid' verdedigen in Tweede Kamer

Nu gaat het echt beginnen.

We gaan hier verder met de berichtgeving over het #dividenddebat (DAARRR deel 1). Tot nu toe hebben we eigenlijk alleen nog maar wat inleidende beschietingen gezien en naar gezwabber en kul geluisterd over herinneringen, memo's die geen memo's waren maar fractiestukken en/of partijstukken maar in ieder geval geen memo's, ook al stond er 'memo' op. Één ding is duidelijk: de oppositie is getergd. En het heeft er alle schijn van dat de 76 zetels van de coalitie elkaars handje vasthouden en dat premier Rutte dit debat overleeft, maar man man man wat staat hij, en in mindere mate Pechtold en Segers, er weer eens gekleurd op als woordenspelletjes spelende woordenspelletjesspeler. Maar ondertussen heeft Wilders wel bij Dijkhoff losgepeuterd dat Rutte een 'onwaarheid' sprak. Benieuwd hoe de hoofdmarketeer van de BV Nederland zich daar uit gaat redden en benieuwd of hij daarbij zijn trouwe minister Wiebes onder de dividendbus gooit. Kijken kan nog steeds via OPTAFEL24 of via HERINNERINGEN24. Boos worden kan gewoon hier in de comments. 
UPDATE: Rutte is begonnen met zijn antwoorden. Hij vindt dat de memo, waar 'memo' op staat, geen memo is maar een partijstuk.

Kijk, daar staat 'memo'

Kijk, daar staat 'memo'

UPDATE: Rutte heeft in februari met staatssecretaris Snels gesproken over het Wob-verzoek, waardoor het bestaan van de memo's bekend werd. Maar hij claimt dat hij daaruit niet kon concluderen dat zijn uitspraak van 15 november niet klopte, omdat het verzoek 'over meerdere jaren' zou gaan.
UPDATE: Volgens de NOS werkt de oppositie nu aan een motie met een 'zwaar politiek oordeel' over Rutte.
UPDATE: Einde eerste termijn Rutte. Vooral Klaver was erg scherp, maar Rutte gaf geen krimp en bleef om de hete brij heen bazelen. Nu moet minister Wiebes nog even wat strafregels voorlezen.
UPDATE: Er wordt drie kwartier geschorst. Die tijd heeft de oppositie nodig om over een motie te vergaderen. Wij benutten de gelegenheid om ons te bedrinken.
UPDATE: Klaver dient namens Wilders, Asscher, Marijnissen, Ouwehand, Krol, Azarkan en Baudet een motie van afkeuring in. Afkeuring dus. Dat is geen wantrouwen. En aangezien de coalitiepartijen dikke plakken boter op hun hoofd hebben gaat die motie het never nooit niet halen. Een rommeltje, een onwaarheid, en dat was het dan.
UPDATE: Ho, er komt nog een motie van Baudet. Die wil de dividendbelasting behouden. Super spannend wel.
UPDATE: Ja hoor. Gaat Baudet ook nog eens hoofdelijke stemming aanvragen. Poeh poeh.
UPDATE: En er is gestemd. U raadt het nooit. De motie van afkeuring heeft het niet gehaald. En de motie van Baudet ook niet. Glas. Plas. Alles blijft zoals het in de plannetjes van Unilever en Shell bedoeld was. (oh kut hebben we deze update al geplaatst voordat er gestemd is, nou ja #iswelzo)

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.