achtergrond

Geenstijl

Damn. Streepjes-Nederlanders kopschoppen ober

De parasols zitten een beetje in de weg maar je ziet de groep wel duidelijk snoeihard en zonder remming inbeuken op een Praagse ober die alleen maar zei dat ze hun elders gekochte alcohol niet mee naar binnen mochten nemen.

Niet (meer) beschikbaar

Volgens de berichten gaat het om Nederlanders met boks-ervaring en dat zal gezien de beelden niet verbazen. Het schuim was een weekendje in Praag en werd vlak voor de terugvlucht aangehouden op verdenking van deze mishandeling, en nog een kwestie waarbij een meisje sexually werd harassed en haar tussenbeide komende vriend stompen kreeg. Het groepje toonde zich echter bij aanhouding van geen kwaad bewust, maar riskeert nu wel tien jaar Tsjechische cel en dat noemen we een prima voorstel. Als we dat in Nederland ook wat vaker zouden doen bij zulk hyperagressief hordegedrag, zouden we misschien niet met het schaamrood op de kaken hoeven toekijken hoe onze toeristen een argeloze ober (die zich overigens met een collega nog kranig weert) helemaal de touwtiefus wordt gekopschopt en nu op de intensive care ligt. Sorry, Tsjechië...
UPDATE: Well waddayano. "Asi tři z nich chtěli hned odejít, čtyři ale začali mluvit o rasismu a hádat se." Oftewel: toen de ober zei dat het stel moest vertrekken, trokken de Nederlanders de racismejoker.
UPDATE: We hebben namen van betrokkenen, want personal trainer Armin heeft de hele squad op een Praags vakantiekiekje getagd.

Meer video: Perp walks en beelden uit andere hoek

Niet (meer) beschikbaar

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.