achtergrond

Geenstijl

GeenStijl reanimeert Deltaplan GeenStijlland

Het Mauritshuis jorist Maurits' buste uit de hal, de Amsterdamse J.P. Coenschool wijzigt haar koloniale haatnaam, Leeuwarden verwart zichzelf met een exotisch gebied en de EU wil de DDR nieuw leven inblazen. Het wordt tijd om een oud plan op te graven.

Een kleine tien jaar geleden droomden wij al eens weg bij het idee van GeenStijlland, een anarcholiberale oase en fantastische fata morgana ineen. Anno 2018 is de drang om daad bij droom alleen maar gegroeid. De EU breekt de laatste soevereiniteit af, de cultuurmarxisten slopen het nationale culturele erfgoed, zowel fysiek als geestelijk, en de overheid wil een doodeng keurmerk aan de vrijheid van meningsuiting koppelen. In fakkels, hooivorken en een woedend Malieveld geloven we al lang niet meer. In voor onszelf beginnen wel. We deden het al eerder, we kunnen het best nog eens.

**Welkom op GeenStijland
**GeenStijland is een soeverein stukje Nederland dat door een Hollands baggerbedrijf voor de kust opgespoten moet worden in een nader te bepalen vorm (suggesties welkom). De voertaal is Gewoon Nederlands en wie dat na een jaar niet beheerst, gaat enkele reis Vasteland. Wie kan, die zal en dat geldt voor alles van onderwijs tot arbeidsparticipatie. Luie flikkers moeten we niet, kraken = moord en voor arbeidsongeschikten bedenken we passende Functies van Algemeen Nut met een basisinkomen (geen uitkering), op basis van hetzelfde meritocratische ideaal als de rest van het eiland: voor elke man/vrouw (je MOET kiezen, gender-extremistisch uitzonderingsgezeik is Vastelandsgedram) een passende baan naar kennis, kunde & comfort. Werken moet lonen, zowel financieel als geestelijk.

Geen SJW's&geen islam
Een meritocratie betekent ook dat GeenStijlLand geen onderscheid maakt op afkomst, huidskleur of politiek/religieuze overtuigingen, op drie uitzonderingen na: SJW’s, beroepsgekwetsen en de islam komen er niet in en de grenzen gaan inderdaad als ook uiteraard stijf dicht. GeenStijlLand is geen Randstad, en al helemaal geen Amsterdam, en blijft dus sneeuwvlok- en salafismevrij.

Overige gebedshuizen komen er alleen om te zorgen dat religie achter de eigen deur blijft. Universiteiten worden gesticht rond alpha- en bèta-wetenschappen. Gammawetenschappen worden niet verboden in de stijlloze vrijstaat, maar zeer zeker ook niet aangemoedigd en krijgen bovendien een homeopathisch keurmerk om sociale wensdenkstudies als sociologie, genderstudies en antropologie te kunnen onderscheiden van serieuze wetenschap. De corporaal Zentgraaff zal hierop toezien.

Alle kinderen kunnen terecht op scholen die hun historische namen fier dragen en alwaar de Nederlandse geschiedenis met brede historische context (dus ook de Zwarte Bladzijden), maar ook met nationale trots wordt onderwezen, tezamen met het belang van de allergrootste vrijheid die de mensheid ooit bereikt heeft, namelijk de vrijheid van meningsuiting.

Guldens&GeenPeil
Dagelijks bestuur is soeverein, dus buiten de Europese Unie, en geschiedt op basis van transparante moderne technologische middelen. Het Plan GeenPeil dus - FAQ. De munteenheid wordt de crypto-Gulden (gekoppeld aan de US Dollar of de Chinese Yuan, maar niet aan de euro) en het minimumloon zal belastingvrij zijn. Belasting wordt sowieso een vlaktaks, want werken moet lonen en jaloezie is voor luie flikkers die we, zoals gezegd, überhaupt al niet moeten. Het ministerie van DasKapital zal de geldzaken regelen.

Op GeenStijland zijn nutsvoorzieningen gratis, inclusief gezondheidszorg, je mag zo veel tegels in je voortuin plempen als je maar wilt en er is een vrije keuze in energievoorziening (van zon & wind tot haardhout) maar met een progressief programma om de energie-toekomst veilig te stellen. Fossiel autorijden blijft legaal tot de olie op is (wat we niet snel verwachten) en er komen een gecombineerd solar- en windpark op zee, maar buiten zicht om het uitzicht vanaf het strand niet te verzieken.

Er geldt een adviessnelheid op alle wegen, flitskasten komen er niet maar wel een door Autobahn beheerde vrije racebaan. Pulsvisserij wordt aangemoedigd en consumptievlees wordt zo diervriendelijk mogelijk gekweekt. Hersluitbare vleeswarenverpakkingen zijn uit den boze, supermarkten zullen gratis vleeswarendozen verstrekken. Sport, spel & ontspanning worden als dienstverlening door Team Dumpert aangeboden, inclusief kartbaan, paintball en natuurlijk een echte gun range die onder leiding komt van Schout-bij-nacht Spartacus. Op verzoek van Ereburger Joris von Loghausen komen er ook gratis arcadehallen, met games van Pong tot de nieuwste VR. Frisdrank en A-klasse koffie worden overal gratis verstrekt dankzij de goeie saleskwaliteiten van de Paarse Broeken, en een biertje kost een piek voor de gezamenlijke pot, dus het is altijd happy hour.

Toestroom&Toegang
Interesse? Toegang tot GeenStijlland geschiedt op basis van extreme vetting op Trumpiaans-Amerikaanse leest, en vereist een taaltoets, een inburgeringstest en een verplichte basiscursus Ironie & Sarcasme. Een internetrijbewijs ligt nog ter overweging. Er is op GeenStijlland plek voor 100.000 Premium Pioniers & Kwartiermakers en die worden met de hand geselecteerd door maatschappijfilosoof P. Stift. Mensen die reeds lid zijn van GeenStijl krijgen sowieso een voorrangsvoucher op naam toegestuurd. Wilt u ook tot de Gelukkige Weinigen behoren? Registreer & ga voor de kans van je leven. Tot ziens. Aan de overkant...

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.