Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Orwellistan. Snel maatregelen tegen fake news uit EU om "mediapluralisme te beschermen"

Bizar. Bizar bizar bizar. Prof. Madeleine de Cock Buning is nog nauwelijks een weekje Fake News-tsaar van de EU en roept nu al dat er "geen tijd te verliezen" is om maatregelen te nemen tegen fake news. 

Kortom, het Politbureau in Brussel heeft al lang bepaald wat de wenselijke uitingen in de media zijn (moslims goed, traditionele partijen toppie, EU goed, expansie=leven, populisten fout, Rusland eng) en roept dus een soort schijncommissie in het leven om zo snel mogelijk de wetten op te stellen die "fake news gaan bestrijden om het pluralisme in de media te waarborgen". Krankzinnig dit. 

Dat commissielid dat zegt dat internet een geweldige kans is voor de VvMU, maar dat het dus niet de bedoeling is dat er onwelgevallige geluiden op staan en dat "valse geluiden" moeten worden gestopt. Bi-zar. Want wie moet nu gaan bepalen wat vals is en wat niet? Een paar pennenlikkers in een Brusselse bunker? Kijk eens naar bovenstaand filmpje: het Grote Slopen van onze vrijheden wordt verpakt in de dodelijke taal van deze tijd: dialoog, ronde tafel, meningen van experts - maar de lijn is duidelijk. De laarzen moeten op de nekken om de Europese trein door te laten denderen. 

Praten over "het beschermen van de Europese waarden en het beschermen van de burger tegen valse informatie" is Frans en Duits voor censuur, wurgafspraken met de Amerikaanse socialmediaboeren en ruim baan voor overheidssteun voor politiek correcte media. Maar goed, van een Duits Europa kunnen we natuurlijk niets anders verwachten. 

Er dreigt hier echt een pijler onder de Westerse democratie weg te vallen. Het grote probleem is dat "listening to each other" aan de dialoogtafel over the "wicked problem" niet belangrijk is bij de vrijheid van meningsuiting. Vrijheid van meningsuiting is een heldere ideologische keuze, die we zo ergens in de 18e eeuw hebben verzonnen - niet iets dat je in een kamertje vol grijze apparatchicks kan onderhandelen. Ook niet als je doet alsof het een diverse groep is van academici en journalisten: grijze muizen die niet consequent de gevolgen van de keuze voor een open samenleving kunnen dragen zijn de titel academicus of journalist niet waard. Hier het hele lijstje, trouwens. De EU heeft besloten dat vrijheid wel degelijk aan marchandages onderhevig is: De Cock Buning heeft het over het balanceren van de vrijheid van meningsuiting en het recht op "transparante en gecheckte informatie". Dat worden dus bureautjes waar kleine Timmerfransjes en Vandermeerschjes hun subjectieve blik laten gaan over de media, met alle groepdruk en ideologische dwang die daar vanuit gaat. Orwell. Orwell. Orwell.

Het is schokkend om te zien, de manier waarop de krampachtige mandarijnen in Brussel om gaan met de vrije pers. De Cock Buning stelt dat er haast gemaakt moet worden: verwacht de eerste censuurwetten dus nog voor de zomer. Logisch, na de Brexit en de teleurstellende verkiezingsuitslagen in Nederland, Oostenrijk en Duitsland - men verliest de grip en raakt in paniek. Als u dan niets meer van ons hoort zitten we in een keldertje onder het Binnenhof met een tuinslang in onze reedt te luisteren naar de wonderen van de verbinding en diversiteit.

Oh,  mevrouw De Cock Buning, mogen wij trouwens u van harte het boekje "you can't read this book" van Nick Cohen aanbevelen? Daarin staat precies wat voor vreselijk enge plutocraat u bent. 

Reaguursels

Inloggen

The revolutionary speech uit de film V for Vendetta is hier zeer op van toepassing. Ik raad iedereen aan deze film te kijken en de tekst uit deze speech tot je door te laten dringen.

 Good evening, London. Allow me first to apologise for this interruption. I do, like many of you, appreciate the comforts of everyday routine, the security of the familiar, the tranquility of repetition, the totality of television. I enjoy them as much as any bloke. But in the spirit of commemoration, where upon important events of the past, usually associated with someone's death or the end of some awful bloody struggle, are celebrated with a nice holiday, I thought we could mark this November the 5th, a day that is sadly no longer remembered, by taking some time out of our daily lives to sit down and have a little chat. There are, of course, those who do not want us to speak. I suspect even now, orders are being shouted into telephones, and men with guns will soon be on their way. Why? Because while the truncheon may be used in lieu of conversation, words will always retain their power. Words offer the means to meaning, and for those who will listen, the enunciation of truth. And the truth is, there is something terribly wrong with this country, isn't there? Cruelty and injustice, intolerance and oppression. And where once you had the freedom to object, to think and speak as you saw fit, you now have censors and systems of surveillance coercing your conformity and soliciting your submission. How did this happen? Who's to blame? Well, certainly, there are those who are more responsible than others, and they will be held accountable. But again, truth be told, if you're looking for the guilty, you need only look into a mirror. I know why you did it. I know you were afraid. Who wouldn't be? War, terror, disease. They were a myriad of problems which conspired to corrupt your reason and rob you of your common sense. Fear got the best of you, and in your panic, you turned to the now high chancellor, Adam Sutler. He promised you order, he promised you peace, and all he demanded in return was your silent, obedient consent. Last night, I sought to end that silence. Last night, I destroyed the Old Bailey to remind this country of what it has forgotten. More than four hundred years ago, a great citizen wished to embed the fifth of November forever in our memory. His hope was to remind the world that fairness, justice, and freedom are more than words; they are perspectives. So if you've seen nothing, if the crimes of this government remain unknown to you, then I would suggest that you allow the fifth of November to pass unmarked. But if you see what I see, if you feel as I feel, and if you would seek as I seek, then I ask you to stand beside me, one year from tonight, outside the gates of Parliament, and together we shall give them a fifth of November that shall never, ever be forgotten.

youtu.be/z1ikQQk8cJQ

Re:Kniftig | 16-01-18 | 13:25

Oh, wat hebben wij het goed. Oh, wat word er weer fijn voor ons gezorgd.
We krijgen worst-news van het merk eenheid uit de fabriek propaganda. Hoi.Hoi.Hoi.
Voorgeproefd. Voorgekauwd en weer policolor uitgebraakt door de wijzen uit dit land.
Dat word fijn mentaal slobberen en genieten van de vrijheid om een poezenplaatje naar keuze op facebook te plaatsen of een variatie van diversiteit- zwijmel en EU-Dogma te twitteren.
Wat een geluk en welde.

MistaRazista | 16-01-18 | 07:08

En ineens was het er, Google, het algoritme wat alles wat je zocht tevoorschijn toverde. Mooi dat een paar studenten een efficiënt algoritme bedachten dat redelijk wat goede zoek resultaten gaf. Maar hoe is het in god's naam mogelijk dat Bing van Microsoft of wie dan ook geen zoekmachine kon bouwen die ook net zo goed was in het scannen van het web, waar blijven de Russen in deze. Duckduckgo alles is beter dan een monopolist alle macht geven. Vergeet Facebook, dat is aflopend maar Google is zeer eng in zijn macht.

Roze_bril_drager | 16-01-18 | 06:51

De kenmerken van een totalitaire dictatuur worden steeds zichtbaarder!

Mastermattie | 15-01-18 | 22:01

Ik denk dat ik nog liever de islam zie winnen dan deze broeders en zusters. Houellebecq kan zich met recht een visionair noemen!

HoogToontje | 15-01-18 | 20:45 | 5

Excuses ik was niet klaar met typen. Wij mannen hebben eigenlijk alleen te winnen bij de islam in zijn zuivere vorm. Meerdere vrouwen per man die allemaal hebben te luisteren naar de man en voor de rest moeten ze zich maar helemaal inpakken op straat en in publieke gebouwen. We hebben er zin an vrouwen, over 10 jaar niet beginnen met zeuren he.

Roze_bril_drager | 16-01-18 | 06:07

Ik kan eigenlijk niet wachten op een door mijn nieuwe geloof geoorloofde omgang met vrouwen. Ik overweeg om Denk te stemmen als man. ..... Eigenlijk snap ik de vrouwen niet, ze zouden als ze graag de vrouw die ze nu zijn willen blijven in de toekomst toch eens een stem op PVV of FVD moeten overwegen. Vooral Baudet wordt door vrouwen afgemaakt, kom op vrouwen of je kiest voor islam en alles wat er bij hoort of niet. Als de Nederlandse vrouwen echt denken dat ze sterker zullen zijn dan de islam, vergeet het, wij mannen zijn de baas en jullie onderworpen.

Roze_bril_drager | 16-01-18 | 06:30

Roze_bril_drager | 16-01-18 | 06:30
Mannen zijn biologisch gezien altijd de baas geweest. We slopen onszelf door dit te ontkennen. Tegen de 'natuur' ingaan is dwaas. Daar win je 't nooit van.

VeelTeSteil | 16-01-18 | 07:36
▼ 2 antwoorden verborgen

De Cock Burning op de dam lijkt mij wel wat, attenoje wat een stelletje creeps.

bwanabanjo | 15-01-18 | 19:57

De EU heeft van alles verboden, een staatsschuld van meer dan 60%, landen en banken financieel overeind houden, meer dan 3% begrotingstekort, corruptie, belastingontduiking, zwartepiet en nu ook nog fake nieuws. Ze zullen voor altijd blijven.
De hele EU gedachte en propaganda drijft op fake nieuws. Zonder fake nieuws geen EU.

W_F | 15-01-18 | 19:33

'Ook in Duitsland is de jaarwisseling zonder noemenswaardige incidenten verlopen. In Keulen wordt gesproken van een rustige jaarwisseling.' (alle main stream media (alle overheden, januari 2016), januari 2016)

Fuck you, Brussel en Den Haag.

LibertasSimplex | 15-01-18 | 19:08 | 1

Dat was het eerste dat ik zei toen faceboek en twitter ruim een jaar geleden besloten strenge censuur in te voeren. Het was uitsluitend aan de ophef op social media te danken dat we te weten kwamen hoe zwaar Keulen en enkele tientallen andere steden hadden geleden onder "wir schaffen dass".

Leuk toeval, ik lees je reactie en kijk eens waar de "vroegah randomizer" naar linkt. www.geenstijl.nl/4736191/het_stond_al...

Dandruff | 15-01-18 | 19:45

2018 is al bijna het nieuwe "1984" geworden. Overal camera's; afbraak van VVMU; valse persvoorlichting om het volk dom te houden, afschaffen van referenda; het volk verslaafd maken aan "brood en spelen" zodat ze hun bek houden.
En de kaviaar en champagne zwelgende dictators van het Brusselse Presidium zagen vauit hun Politburo dat het goed was

telelezer | 15-01-18 | 19:06 | 2

vergeet ook niet het stelselmatig uitbannen van contant geld zodat elke beweging gecontrolerd kan worden. Bedrijven mogen nu al niet meer dan E.3000 in cash betalen anders strafbaar! Als je als particulier E.2000 in je auto hebt word je ondervraagd door de popo en moet uit zien te leggen hoe je er aan komt.
2018=1984

telelezer | 15-01-18 | 19:10

2018 wordt ook het jaar van "Het Grote Afluisteren en meekijken". Met hartelijke groeten van uw fijne regering, die dit bij het volk door de strot heeft geramd en na het fop-referendum een grote middelvinger opsteekt en schaterlachend "fuck you all" roept, om vervolgens lekker door te gaan met meekijken op UW computer en IN uw huiskamer via alle webcams. En ja, hier heeft U op gestemd!

prakkie | 16-01-18 | 01:39

Ik bepaal zelf wel welk nieuws ik wil geloven daar heb ik de overheid niet voor nodig.

priks | 15-01-18 | 18:49

Wij maken zelf wel uit wat we zien, lezen, horen, zeggen en schrijven. Godverdomme.

LibertasSimplex | 15-01-18 | 18:47

Korea aan de Noordzee

priks | 15-01-18 | 18:44

Who the Cock is Bruning?

knerf | 15-01-18 | 18:40

Hou je mond, Cock! (Cor van der Laak)

Here's Freddy | 15-01-18 | 18:38

Het wordt vechten of bukken.

Rest In Privacy | 15-01-18 | 18:16

Ik vernam laatst fakenews oei oei oei! Een heel corpulent heerschap orakelde dat de EU een groot succes is. Binnen en buiten de EU. Nou, ik had hem door.

Dagdief | 15-01-18 | 17:25

Chair of the High-Level Export Group on Fake-News. Vooral dat High-Level maakt het echt volkomen bespottelijk. Putten ze bij de EU uit het werk van Jack Vance?.

DebraCadabra | 15-01-18 | 17:17

Het enige relevante wapen tegen nepnieuws is goed onderwijs. Leren kritisch na te denken. Een breed spectrum van bronnen leren raadplegen en dan je eigen mening kunnen EN MOGEN vormen.

Maar ja, het onderwijs is stuk. Dat repareren maakt het volk alleen maar mondiger - en dat is nou net niet wat de bedoeling is. Bah.

algoritmos | 15-01-18 | 17:12 | 4

Er zijn problemen zat, maar nepnieuws is daar niet één van. Het onderwijs wel. Het gebrek aan denkvermogen bij velen is er ook één. Het afstraffen van mensen die dat wel hebben ook.

algoritmos | 15-01-18 | 20:22

Dat is de spijker op zijn kop .
Gisteren zei mijn schoonzus (schoolfrik) dat ze een prachtig boek over Merkel en EU had gelezen .Ze was blij dat Europa nu een eenheid was
Toen ik opmerkte dat een Duitser 80 jaar terug ook droomde van één Europa werd ze boos.

berg545 | 15-01-18 | 23:02

Inderdaad, school doet niets. Hoef je ook niets van te verwachten. Wat het nieuws en de wereld betreft, voed ik zelf mijn kinderen hierin op. Mijn zoon, bijna 18, heeft het nu wel aardig door hoe dit alles werkt, min dochter, 14, is nog niet zover, maar dat komt wel. Ik breng ze vooral bij hoe ze het gekleurde NPO-nieuws moeten interpreteren, vertel erbij hoe de maker van het nieuws denken, gevolgd door de opmerking dat ze vooral op internet andere bronnen moeten raadplegen. Ik krijg altijd gelijk, want steeds weer blijkt NPO maar een halve waarheid op TV te tonen. Triest wel.

prakkie | 16-01-18 | 01:45
▼ 1 antwoord verborgen

Hoe meer regels , hoe meer de vvm in het geding komt.

Schepvogel | 15-01-18 | 16:44

Ach, zoals u inmiddels gemerkt zult hebben, zijn ze in Brussel nog niet eens in staat (met buitensporig veel geld) een press-conference goed op de band te krijgen.
Deze verschrikkelijke nep-prof. Cock is "living like a fighting Cock, in Brussels, vrij vertaald: ze zal een zeer goed leventje hebben in Brussel.
Onze gezellige knappe gay-buurman Bunk, mompelde tussendoor; I like Cock, ha ha.

mevr.Kribo | 15-01-18 | 16:35

Jeeez, wat gaat het verschrikkelijk fout. Dit had je een jaar of tien geleden geleden toch echt niet gedacht. Straks alleen nog maar lachen om staatsgekeurde grapjes van Youp van t Hek en Dolf Jansen. Urenlange emo-toespraken van Frenske op tv, VI en Geenstijl ondergronds. Don Arturito kaltgestelt. W.F. Hermans van boekenlijsten verwijderd. Houellebecq alleen van onder de toonbank. Grunberg verplicht. The horror.

Vod Kanockers | 15-01-18 | 16:20 | 2

Dat gejammer over een fantasie toekomst als dit. Werkelijk, in het meest vrije deel van de wereld, waar je echt ALLES kunt publiceren wat je wil, waar je alles kan zeggen tegen iedereen en dan zo'n ophef maken over helemaal niks. Ik begrijp er niets van. Ga een tijdje in Bolivia wonen, Panama, Etritea. Kom dan terug en probeer het nog eens. Echt....

Beste_Landgenoten | 15-01-18 | 21:04

De bandbreedte waarin mensen vrij kunnen bewegen en hun mening kunnen geven wordt, stukje bij beetje, steeds verder ingeperkt (zie Dld, zie Frankrijk, Facebook, Twitter). Onwelvallige meningen (voor het regime, that is) kunnen worden aangemerkt als staatsgevaarlijk waardoor je zelf ook, door veiligheidsdiensten, als staatsgevaarlijk beschouwd wordt. Edward Snowden waarschuwde hier al voor. Is dat wat jij verstaat onder vrijheid?

Voorjaarsmoe | 15-01-18 | 21:57

Wout van Wijk, die ook in het lijstje van EU experts over fakenews staat retweet op 30 januari 2017 een interessante zin: Fake news is bad but the ministry of truth is even worse.

Wat is er in minder dan een jaar gebeurt met deze Trump hater Wout van Wijk ?

Roze_bril_drager | 15-01-18 | 16:19 | 1

gebeurd !

Roze_bril_drager | 15-01-18 | 16:21

Heel goed dat er maatregelen opgelegd worden om desinformatie tegen te gaan. Die micro-cent mouseclicks en seconden gebruikerstijd waar men allemaal naar op jacht is kunnen geen reden zijn om er niets aan te doen. Genoeg mensen hier te lande die zich er ook medeschuldig aan maken. Denk maar aan het repliceren van de bedrogberichten van Gordon Nelson zoals als bij Nieuwsuur gepubliceerd en net in de Volkskrant nog eens uitgediept.

VerderLezert | 15-01-18 | 16:18 | 5

Dandruff | 15-01-18 | 19:20
Censuur, wie heeft het daarover? Zie het als de internationale vorm van smaad en laster. Want dat is het waar het om gaat in dit stuk, niks meer en niks minder. De doelbewuste propaganda om je land kapot te maken, de mensen ontevreden te maken, angst aan te jagen over niks, DAT is waartegen mag worden opgetrden. Het gaat niet om Pietje die op GeenStijl zijn hartje wil luchten over bruine negers en feministen, het gaat om iets veel groters dan dat. Het gaat om het welbewust kapot trollen, zieken en faken van de discussie over zaken die ertoe doen.

Beste_Landgenoten | 15-01-18 | 21:09

@bestelandgenoten,

In een rechtsstaat wordt voor de rechter achteraf bepaald wat smaad of laster is, aan de hand van concrete bewijslast. Echte lasteraars, zoals de NPO, kunnen dan worden bestraft. Al ben ik het met je eens dat de NPO overal mee wegkomt.

Het aanstellen van een partijcommissie die andere meningen *vooraf* monddood maakt heeft niks met "laster tegengaan" te maken.
Dat is echt censuur.
En het is geen toeval dat dat idee uit een clubje komt dat naast censuur ook dictatuur en totalitarisme predikt, grootschalig seksueel geweld gedoogt en geweld tegen joden stimuleert. De EU dus ja; die club die referenda negeert, gekozen regeringen in Italië, Griekenland, Portugal en Oekraïne buiten spel zet, een burgeroorlog in Oekraïne begon en diverse burgeroorlogen in het Midden Oosten verergerde; etc.
Zoals ik al zei; censuur komt nooit van goed bedoelende democraten af.

Lees je in, in plaats van holle slogans na te papegaaien.
Je kunt 0 voorbeelden geven van dat "Russische nepnieuws" dat de EU wil gaan verbieden. De EU, de NPO en andere voorstanders van censuur hebben hebben die voorbeelden ook niet. Ondertussen zijn er wel vele honderden voorbeelden van nepnieuws van de NPO op te dreunen; "islam = vrede", "EU = welvaart", "blank zijn = racisme", "sharia afwijzen = fascisme", "(seksueel) geweld bestraffen werkt niet", "andere meningen bestraffen werkt wel", "islamitische terreur = verrijking", etc.
Niemand vraagt om een verbod op die onzin, omdat "rechts" wèl democratisch is. Wij kunnen jullie leugens immers weerleggen.
Jullie kunnen de controleerbare feiten echter niet weerleggen.
En dat is de reden dat de linkse kerk (de tot het doden van Wilders oproepende VVD incluis) nu censuur predikt.

Dandruff | 15-01-18 | 21:47

Beste_Landgenoten | 15-01-18 | 21:09
Het gaat om het welbewust kapot trollen, zieken en faken van de discussie over zaken die ertoe doen.

Waar heeft u het over? Er is helemaal niet een discussie op gang over dergelijke zaken. Wat ik zie is de oprichting van een ministerie van waarheid. De opgang naar censuur en de eerste stappen richting een totalitaire staat. Een beetje analoog aan het Rusland waarvoor u doodsangsten uit staat dus eigenlijk. Ik zou daarom verwachten dat u het gevaar van dergelijke initiatieven (zelfs al zou de intentie goed zijn) zou in kunnen zien.

O2Neutraal | 15-01-18 | 23:20
▼ 2 antwoorden verborgen

Gelukkig Nieuwsuur maakt den burger weerbaar tegen het nepnieuwskwaad
''Les in het maken van nepnieuws
Een workshop 'nepnieuws maken' moet
jongeren weerbaarder maken tegen online
misleiding.En een gesprek met een
'twittertrol' die met zijn
controversiële berichten meerdere keren
de media heeft gehaald. ''
teletekst-data.nos.nl/webplus?p=221-1

pga | 15-01-18 | 16:15 | 1

Twittertrol van het jaar DKS ?

Roze_bril_drager | 16-01-18 | 01:40

Af en toe checken wat de beweerde vijand zoal te vertellen heeft.
Op de tube bijvoorbeeld.
propaganda a north korean documentary about western propaganda.
Dooie Elvis de revue laten passeren en tòch nog een relevante boodschap weten uit te dragen.
Hoe dóet die Kim dat?

hallevvezool | 15-01-18 | 16:13

Hoe lang zal het duren tot Geenstijl de keuze zal moeten maken: of aanpassen en invoegen in de politiek correcte lijn of verboden worden dan wel kapot gemaakt?

D. G. Narrator | 15-01-18 | 16:13 | 4

Zolang men in de buurt van de waarheid blijft, of overduidelijk een grapje uithaalt zal het wel meevallen. Maar mocht dit toch ooit gebeuren dan denk ik dat 1% van de vaste bezoekers wel bereid is om ook een gepaste tegenreactie te geven in woord en daad.

Roze_bril_drager | 16-01-18 | 01:47

@Beste_Landgenoten | 15-01-18 | 21:10: Nou, dat kan wel eens tegenvallen. Ook GS wordt betaald door een uitgeverij en die kan, als eindverantwoordelijke, aangepakt worden. Gecontroleerd worden ze al. En precies hierom heeft GS het wegjorissen uitgevonden, om mensen met een te scherpe mening de mond te snoeren. Echter: dit is puur eigenbelang van GS, want te exteem = site op zwart.
Mocht de mores in de wereld veranderen, dan zal GS dus mee moeten. Of ze willen of niet. En ja, dat kan wel eens het einde van GS inhouden...

prakkie | 16-01-18 | 01:56

@ prakkie | 16-01-18 | 01:56

Bedoelt u de gewenste mores of de daadwerkelijke mores want het lijkt erop dat deze steeds meer naast elkaar bestaan in parallelle werelden.

Roze_bril_drager | 16-01-18 | 02:52
▼ 1 antwoord verborgen

Vroeger was de EU een bureaucratie met wat uitvoerende taken op economisch vlak. Nu is de EU een almachtige wetgevingsmachine met militaire ambities.
==================
Het enige dat niet is veranderd, is dat de EU volstrekt ondemocratisch en ontransparant is. Laat het ons geen zorgen baren dat een ongekozen zuipschuit met onbegrensde machtsgeilheid aan het knopje zit van onze VVMU en de vrije pers.

Zeddegeizot | 15-01-18 | 16:08 | 1

Het echte enge is dat Mark Rutte, een bloedfanatieke uitleveraar, rasleugenaar, EU tiran en Merkeldweper die zuiplap gaat opvolgen. Berg je maar voor deze judas.

HaatbaardKnipper | 15-01-18 | 18:50

Het echt probleem is de passiviteit van de Europese burgers. We laten ons een fuik in drijven, zijn er allemaal bewust van maar laten het toch gebeuren. Eenmaal in de fuik is er weinig rationeels wat je nog kan doen om je er uit te bevrijden behalve de hele fuik te vernietigen. Is dat waar we op wachten? Dat het hierook zo’n shithole wordt? Daar gaan we echt spijt van krijgen verzeker ik je. Het is nu of nooit mensen.

Re:Kniftig | 15-01-18 | 16:03 | 2

De passiviteit is opgelegd: het volk is namelijk doelbewust monddood gemaakt. De regering heeft het wapen-monopolie en het volk moet zijn bek houden. DAT is de situatie in Nederland. En niemand durft de barricaden op, want 1: we hebben het te goed, en 2: iedereen denkt aan zijn baan, huis en hypotheek. De barricaden op is in Nederland killing voor alle 3. Dus niemand trekt zijn/haar kop open en iedereen laat alles maar gelaten over zich heen komen, want de rekeningen moeten wel betaald worden. En zo heeft onze regering _letterlijk!_ totaal vrij spel. Ze kunnen alles maken en doen dat ook. Ab-so-lu-te macht.

prakkie | 16-01-18 | 02:03

Een variant op het klassieke: geef ze brood en spelen en het volk houdt zich rustig. Daar zit dan ook de sleutel wilje de burgers wakker maken. Ontneem ze hun brood en spelen en ze zullen zaken helder inzien

Re:Kniftig | 16-01-18 | 13:14

Daar in Brussel denken ze zeker dat niemand in de gaten heeft hoe nep ze daar zijn..... dus maar een gordijntje opwerpen en fake news als echt news proberen te brengen. Tijd dat ze gefuckt en gejorist worden.. maar goed, met een grotendeels nep volk zal dat moeilijk gaan....

PijlVader | 15-01-18 | 16:02

Wel grappig dat ze vanmiddag op de radio geen 1 voorbeeld van fakenews in Nederland op wist te noemen! Maar ze hebben wel haast. Dan weet je al dat er een luchtje aan zit: onnatuurlijk gedrag.

Mart6037 | 15-01-18 | 15:54 | 1

Ik heb ook al zo'n beetje elke trol op GS gevraagd; noem eens één (1) concreet voorbeeld van Russisch nepnieuws.
Nooit antwoord op gehad.

Ja, nepnieews van de NPO is er zat, zie vandaag weer de hype rond dat terroristenkind. Als ze een soldaat in een islamitisch land naar keuze een schop had gegeven was ze nu dood geweest. Hoogstwaarschijnlijk zelfs na een flinke groepsverkrachting ten behoeve van "maagdelijkheidsonderzoek", zo gaat dat daar. Maar dan hadden we er niks meer over gehoord want "cultuur".
Maar owee als een joodse rechtbank geweld tegen joden wil tegengaan.

Dandruff | 15-01-18 | 19:27

@ o.a. Ruikbaard | 15-01-18 | 14:34 De EU is een verzinsel van iemand uit de VS kort na 1900. het gaat om het voorkomen van oorlog tussen de oude vijanden Frankrijk en Duitsland. Inmiddels is daar een status quo omdat ze elkaar nodig hebben. De rest van de EU mag enkel inbrengen en wat leuke baantjes innemen zodat het lijkt of ze mee mogen doen. Onlangs werd duidelijk dat Duitsland te machtig werd. Er zou een geheim Bilderberg-document uit 2012 zijn gevonden wat zou bewijzen dat de vernietiging van Duitsland te allen tijde het programma is. Dat gaat o.a. via de omvolking. Op termijn zullen we als volgers van Duitsland allemaal goedkope slaven van de EU zijn. De weinigen die er tegen in gaan o.a. Afd en hier te lande PVV en FvD worden kaltgestellt. Zo laten we toch nog een belaste erfenis na aan onze kinds-kinderen.

gnor | 15-01-18 | 15:52 | 1

Kom maar door met dat "geheime" Bilderberg document dan...

Beste_Landgenoten | 15-01-18 | 16:16

Heel triest dat er weer gebouwd wordt aan een muur die kritisch nadenken van de burger tegengaat. Tenslotte bepaal ik zelf wel wat nepnieuws is. Wie heeft ooit bedacht dat er een ministerie is die bepaald wat nepnieuws is of niet.

loser | 15-01-18 | 15:52

Alex Jones op Infowars, jaren geleden al:
"Chinese style censorship is coming to the web."
Maar Infowars moet u volgens de MSM niet serieus nemen.

Angel_eyes | 15-01-18 | 15:43 | 4

Alex Jones is een schreeuwer die ik totaal niet serieus neem. Paul Joseph Watson daarentegen...

Hem | 15-01-18 | 16:23

Beste Landgenoten, hoeveel betaalt jouw EU trolljob? Het is maar dat ik nu bij de concurrent werk in Sint Petersburg en het is mij daar te nat en te fris.

Benesha | 15-01-18 | 17:02

Benesha | 15-01-18 | 17:02
Zou ik nijet te snel zeggen, het regent hier aan 1 stuhk en er schijnt een storm code pikzwart op komst te zijn.

Beste_Landgenoten | 15-01-18 | 20:34
▼ 1 antwoord verborgen

Heb een mening: Ja
Heb een velig land en de vrijheid de mening te uiten: Nee.
EU = onheil
EU = onheil
EU = onheil

hallevvezool | 15-01-18 | 15:42

e EUSSR is bezig met het opzetten van een censuur-apparaat dat zijn weerga in de geschiedenis niet kent. We mogen binnenkort onze mening niet meer uiten, onze woede in woorden niet meer opschrijven, kortom, we gaan eeuwen terug in de tijd terwijl de EUSSR ons vooruitgang, voorspoed en vrede (geen oorlog meer) beloven. Dit was/is dus fakenews want binnenkort komen er burgeroorlogen tegen deze communistische dictatuur.

Frans Bierings | 15-01-18 | 15:39 | 2

De totale controle van de meningsuiting in het communistische Rusland vroeger en die in de islamitische staten komt er aardig dicht bij, roeiend met de riemen die ze hadden/hebben

D. G. Narrator | 15-01-18 | 16:11

Streep die eerste E maar weg uit de EUSSR..

Beste_Landgenoten | 15-01-18 | 16:17

Door niemand gekozen Europese apparatsjiks gaan de democratie weer eens redden van het volk. Want democratie is alleen mooi als het democratische proces ten allen tijde tot de gewenste uitkomsten leidt.

Mike_DB | 15-01-18 | 15:22

RIP Geenstijl 2003-2018

ahlmannn | 15-01-18 | 15:20 | 1

tpb werd pas groot nadat het verboden was. De EU kent Geenstijl nog van het Oekraïne referendum dus die durven niet. Jammer want het zou echt genieten worden.

W_F | 15-01-18 | 19:51

Kijk naar Griekenland, daar is het recht van demonstreren helemaal gesloopt.
En Brussel vindt het prima, hoezo EU staat voor mensen rechten?

boerk | 15-01-18 | 15:17 | 1

Het is ook een compleet nutteloos recht. Als je het ergens niet mee eens bent dan mag je door een straat lopen en dat was het dan. De EU zou het verzonnen kunnen hebben.

W_F | 15-01-18 | 19:57

Je had het kunnen weten dat het vierde rijk te Brussel hun eigen mein kampf exemplaar hebben om hun dictatuur uit te breiden.
En de gutmenschen vinden het allemaal prachtig want hun zijn immers geen Jood....,totdat ze zelf aan de beurt zijn.

komtdatschot | 15-01-18 | 15:15

fakenews? zoals die vrouw die in opdracht van het EU stasiburo en de britse elite tegen de Ukip leider aangeilde en via prefab racistische anti markle opmerkingen op het anti brexit knopje drukte?

sjarrel195 | 15-01-18 | 15:07

Even rechtzetten.
Het gaat hier niet zozeer om vrijheid van meningsuiting.
Het gaat om
Vrijheid van informatiewinning.
Het recht om je te mogen informeren en dingen te mogen weten.
Het gaat daarbij dus niet alleen om mensen de mond snoeren maar ook het publiek afschermen van die info. Het gaat daarbij ook om informatie achterhouden. Om mensen onwetend houden tegen hun belang en rechten in.

Premier Trutte | 15-01-18 | 15:07 | 14

Beste_Landgenoten | 15-01-18 | 21:51
Als iets overduidelijk niet klopt dan zou er voldoende kritiek moeten kunnen worden geleverd om aan te tonen dat het overduidelijk niet klopt. Daarvoor dient de vrijheid van meningsuiting. Zo is er geen enkel nieuwsmedium dat niet van tijd tot tijd in de fout gaat en, als ze dat zelf niet rectificeert, dan moet dat vanuit andere media kunnen komen. Het zijn dus de andere media, gesteund door de vrijheid van meningsuiting, die bepaalde informatie, geleverd door andere media, ter discussie kunnen stellen. Vervolgens is het aan de kennisnemers van de informatie om te bepalen wat ze geloven; niet aan een EU-commissie en al zeker niet aan de staat, want dat is per definitie anti-democratisch.

radiatorknopje | 15-01-18 | 22:06

Beste_Landgenoten | 15-01-18 | 21:51,

Je herhaalt steeds die EU-slogans over "buitenlandse mogendheden die schade aan willen richten", maar je hebt daar 0 concrete voorbeelden van. Ook alle andere voorstanders van censuur en dictatuur komen met ten hoogste 0 concrete voorbeelden.

Net als die trol Ollengren die in de kamer fantaseerde over een "geheime, maar zeer invloedrijke" (?!?) website die ze vervolgens niet wilde noemen. Ja logisch; als ze een naam van een website had genoemd, had ze waarschijnlijk aangeklaagd kunnen worden wegens smaad.

Die hele hype over Russisch nepnieuws is van zichzelf al nepnieuws.

Dandruff | 15-01-18 | 22:20

Beste_Landgenoten | 15-01-18 | 21:51
Waar gaat dit over? Of u heeft aanwijzingen of u werkt voor of bent Orwellongren zelf. U komt nu over als een verwarde man met een insuline tekort met het roepen over buitenlandse mogendheden, tenzij u de EU bedoeld, maar daar zit NL zelf bij.

O2Neutraal | 15-01-18 | 23:26
▼ 11 antwoorden verborgen

Het idee zelf is niet verkeerd. Wat het plan onuitvoerbaar maakt is dat het zo goed als onmogelijk is om snel te achterhalen of iets voor 100% fake news is. Vooral op wetenschappelijk niveau zijn er genoeg conclusies getrokken die later niet waar bleken te zijn. Door te snel bv censuur toe te passen loop je juist de kans hier niet meer achter te komen.

Wat daarbij komt is de mogelijke subjectiviteit van de mensen die gaan beoordelen of iets fake is. De berichtgeving over Trump, Poetin en de Brexit in de populaire media is eenrichtingsverkeer. Op de lijst van ''high-level experts'' staat een rits van mensen die werken voor populaire media bedrijven (SKY,RTL,ARD,Twitter,Facebook etc.). Het is dus maar de vraag in hoeverre ze met dit project meer macht kunnen krijgen om hun agenda te promoten.

Had dit project ook maar enige credit willen krijgen dan had het een wereldwijde commissie moeten instellen, of op zijn minst Amerika en Rusland moeten toevoegen. Het frame is al gezet, fake news = Russisch fake news. Ik verwacht dan ook dat het resultaat van deze commissie zal zijn dat de relatie tussen Europa en Rusland nog minder wordt, en dat de enige mogelijkheid is om dit (niet bestaande) kwaad te bestrijden is om Europa meer macht te geven.

Als je Russisch fake news wil bestrijden dan achterhaal je de bron(ip) en klop je bij het desbetreffende land aan met wat diplomaten om het probleem op te lossen.

Luckystriker | 15-01-18 | 15:06 | 7

Een conflict is niet in een dag opgelost. En wat jullie aannemen als absolute waarheid wordt in andere gevallen gezien als een conspiracy. Er zijn namelijk geen stapels bewijzen dat de Russische regering erachter zit. En vertel mij is wanneer er tegenwoordig nog negatief nieuws is over azielzoekers in de populaire media. Nieuws dat opzettelijk onderbelicht wordt is naar mijn mening nog kwalijker als fake news. Fake news kan namelijk ontkracht worden, terwijl het grootste deel verzwegen nieuws nooit tot zich zal nemen.

Niet iedereen heeft dezelfde principes in Europa. In een democratie is het de bedoeling om beide kanten van het verhaal te belichten, zodat er een overwogen stem kan worden gegeven, en dan is het meeste stemmen gelden. Een groepje Gutmenschen denken tegenwoordig de rest de les te kunnen lezen.

Luckystriker | 15-01-18 | 17:06

Landgenoten. Russische burgers hoeven geen fake news voorgeschoteld te krijgen om te weten te komen hoe de gendertwijfelende en andere waanzin in Europa regeert. Afstemmen op het Europese niet fake news en ze weten genoeg. Verder nodig ik je uit mij die abominabele gebieden in Rusland te komen tonen of mij behalve nitwit Navalny, die trouwens ontevreden was omdat de 14e zijn loon nog niet was gestort vanuit de VS ambassade, al die ontevreden Russen aan te wijzen. Misschien moet je je wat meer onder de Europese burgers begeven om te beseffen dat ze geen fake news nodig hebben om ontevreden te zijn over het Europa vernietigende EU gedrocht. Groetjes uit Sint Petersburg.

Benesha | 15-01-18 | 17:18

Benesha | 15-01-18 | 17:18
Ja natuurlijk, in Rusland is alles op en top. En hier zijn we allemaal gendertwijfelende homo's die niet meer weten dat een echte man zijn vrouw stomdronklen van de wodka hoort te slaan, 3 keer per maand. Of was dat nou sex? Het is zo verwarrend ook allemaal, regeerde hier maar een sterke man.

Beste_Landgenoten | 15-01-18 | 20:38
▼ 4 antwoorden verborgen

Aha, de posities bij de EU's eigen Departement voor Agitatie en Propaganda, agritprop, zijn vervuld.

Zzzzooooffff | 15-01-18 | 14:52

In een notendop: de NPO redden door GS te verbieden. Wat een klotendop.

dr Rechts | 15-01-18 | 14:47

"Er dreigt hier echt een pijler onder de Westerse democratie weg te vallen."

Wat een ongelofelijke onzinnge overdrijving. Alsof ook maar 1 momnet getrornd gaat worden aan de vrijheid van meningsuiting. Er zullen geen websites op zwart gaan, er zal geen censuur komen, er zal geen haar gekrenkt worden van al die zogenaamd begane mensen met de "vrije meningsuiting".

Als die vrije meningsuiting doelbewust wordt ingezet om leugens te verspreiden met als enige doel om hier verwaaring te stichten, onvrede aan te wakkeren en chaos te veroorzaken, dan vind ik het HEEL GOED dat dit wordt gemonitord, daar waar nodig wordt voorzien van kritisch commentaar en eventueel tegeninformatie, maar dan in de vorm van feiten, analyses en fact-checks.

Wat een onnodige paniek zeg. En dat terwijl men er geen enkel probleem mee heeft wanneer die controle - bijvoorbeeld door de AIVD - gaat over het in de gaten houden van misdadigers, verdachten, immigranten en buitenlanders. Dan mag opeens weer alles. Dan is de wereld te klein als er weer eens een TBS - er op proefverlof een blond meisje de bosjes intrekt.

Beste_Landgenoten | 15-01-18 | 14:43 | 19

Stormageddon | 15-01-18 | 17:12
En dus? Zijn schulden dan de oorzaak van oorlog en wat zegt dat dan over nu? Ik zie daarin niet echt een lijn en als die er wel is mag je mij dat gaan uitleggen. Of vermoed je een Amerikaanse oorlog wegens de schuldenberg? Wag the Dog maar dan erder? De petrodollar? De schuld in China?

En wat is daarvan dan de connectie met fake-news?

Beste_Landgenoten | 15-01-18 | 20:44

De laatste alinea van uw orignele bijdrage, grotendeels mee eens. Hier heeft men de neiging om allerlei extreem gevaarlijke inperkingen op de individuele vrijheid te vragen voor allerlei zaken. Uiteindelijk zullen die tegen iedereen worden gebruikt. Dat moeten we allemaal niet willen. A) omdat het toch meestal niet goed werkt, B) omdat het enorm veel geld kost en C) omdat het tegen ons burgers gebruikt kan worden in de toekomst.

Voor de rest verschillen we wel van inzicht, ik wil al die controles en 'bescherming' niet hebben, het is de opmaat voor censuur en maakt uiteindelijk een totalitair regime mogelijk. Precies hetzelfde soort regime als men nu heeft in China, Rusland en Noord-Korea. Ik heb collega's uit dat soort landen (niet NK, maar ok) en dat is echt vreselijk.

O2Neutraal | 15-01-18 | 23:33

@Beste_Landgenoten | 15-01-18 | 20:41:
Kom nou n's met concrete voorbeelden. Je roept her en der over zogenaamd russisch nepnieuws, veel mensen vragen om voorbeelden, maar over de brug komen hiermee ho maar. Verspreid je zelf geen nepnieuws hier? Dat heet trollen. Kun je een ban voor krijgen.

prakkie | 16-01-18 | 02:16
▼ 16 antwoorden verborgen

Een moderne boekverbranding is het.

Oepsie1234 | 15-01-18 | 14:41

Gaat zij, diegene die niet kan weten wat fake news is, ons nu voorschrijven wat fake news is? Dat riekt naar censuur.

BozePaarseMan | 15-01-18 | 14:34 | 11

Beste_Landgenoten | 15-01-18 | 16:07
Je houdt er een beetje selectieve eigen versie van de realiteit op na. Het beeld wat de gemiddelde NPO kijker zeg maar van van de wereld heeft. Je laat het vooral overkomen dat je geen flauw benul hebt van het machtsspel achter de schermen en dat je de westerse propaganda voor zoete koek slikt. Een EU woordvoerder zou met de zelfde kolderargumenten aankomen als jij.

XaleX_2 | 15-01-18 | 19:22

Benesha | 15-01-18 | 17:31
Heee je bent ECHT een trol. We weten allemaal dat het houden van een referendum gebeurt op last van de wettige regering. Niet na een militiare machtovername in een vreemd land. Ik maak me hier echt kwaad om, dat je net doet alsof het allemaal maar vrijwillig was. Het was een oorlog en die oorlog is er nog steeds, wegens je Russische vrienden die hun poten niet van het buurland Oekraine kunnen afhouden.

Beste_Landgenoten | 15-01-18 | 20:46

XaleX_2 | 15-01-18 | 19:22
Leg het me maar uit dan want tot nog toe ben je met geen enkel concreet verhaal gekomen. Niets. Dat komt omdat je ook niks weet, sowieso niet van waar je het over hebt. Tenminste ik lees niets waaruit ik kan opmaken dat je concreet een verhaal hebt over de NAVO agressie. Die er niet is.

Beste_Landgenoten | 15-01-18 | 20:48
▼ 8 antwoorden verborgen

Ben benieuwd welke burgers uit welk land het eerst helemaal schijt-kots-beu zijn van Europa. De Fransen zullen et wel niet worden, maar het principe van al die arrogante, zelfvoldane speknekken onder de guillotine spreekt nog steeds tot de verbeelding. Ik heb er zin in.

Ruikbaard | 15-01-18 | 14:34

Beste mevrouw Lul-Zonder Talent ( chinese.yabla.com/chinese-english-pin... )
Informatie checken doe ik zelf wel, trut! Of niet, maar ook daar heb jij niets mee te maken. En als er iets NIET transparant is, dan is het wel een censuurbureau van de overheid die voor mij bepaalt wat wel of niet mag. Informatie die wordt afgewezen en dus niet meer gepubliceerd wordt, kan dus ook niet meer door mij worden onderzocht.
Is er bij de EU soms een poortje waar je doorheen moet die automatisch een lobotomie uitvoert? Gotsamme wat komt er toch een achterlijke nonsens uit Brussel.

Brand! brand!
www.youtube.com/watch?v=jyoOfRog1EM

Stormageddon | 15-01-18 | 14:34 | 1

jij bent een uitzondering, jij beweert dat jij zelfs kan bepalen wat wel of niet mag,

adjudant | 15-01-18 | 15:17

Met 'n beetje mazzel sterf ik voordat die EU fascisten hun hel geïmplementeerd hebben.

Van Zessen Klaar. | 15-01-18 | 14:33

Straks krijgen we allemaal een pilletje vanwege onze kartelfobie

Abu Bachouca | 15-01-18 | 14:32

"Grote Slopen van onze vrijheden wordt verpakt in de dodelijke taal van deze tijd"

Dit doen ze zo'n beetje met alles dat naar buiten wordt gebracht richting 'de onderdanen'. Zo hebben ze een campagne over 'social rights' dat hartstikke positief in de oren klinkt voor de slaafse EU leek. Blader je alle pagina's door dan zie je verpakte alinea's die de miljoenen migranten die zijn komen aanwaaien met de EU ferry labelen als 'workers with equal rights'. Migranten worden 'workers' genoemd met de 'equal right' to 'unemployment wages', oftewel, migranten gaan per EU wet recht krijgen op gratis geld. En vrijwel iedereen trapt er in, 99% leest het niet eens wat de boeven in Brussel bekokstoven.

XaleX_2 | 15-01-18 | 14:30 | 1

Fakenews klinkt inderdaad charmant voor ordinaire censuur.

miss error | 15-01-18 | 14:51

Dit is pas echt gevaarlijk. Ik heb nog liever dat de overheden mijn Whatsappjes lezen dan dat zij bepalen wat wel en niet waar is. Ik heb nog steeds geen goed voorbeeld gekregen van een fakenews bericht waarin ik word gemanipuleerd.

Fakenews bestrijd je met real news. Zodat het duidelijk wordt dat Medium A iets vind van Medium B. Omdat men zo diep bij elkaar in de aars zit en elkaar niet durft te bekritiseren. Fakenews moet je ontkrachten. Zowel aans links als rechtszijde heb je fakenews. Maar wat te denken van NON-News? Een Joop die met een boog om Jealeaux-gate heen loopt, maar Terry fileert? Is dat niet net zo kwalijk als het berichten over iets wat aantoonbaar niet klopt. Bijvoorbeeld een Marokkaan die met z'n lage bloedsuiker inrijdt op een stel Israeliers. Zonder dat er camerabeelden zijn. Fakenews? Ollongren, roept u maar.

BBRDWR | 15-01-18 | 14:29 | 4

Mmh, 'Frans Timmermans is een lul' is dus fakenews?

Ik ben de harde en controleerbare feiten die het tegendeel bewijzen nog niet tegengekomen.

Voorjaarsmoe | 15-01-18 | 15:15

is de taal Engels gaat het voor 95 % over fake /nep

adjudant | 15-01-18 | 15:19

Beste_Landgenoten | 15-01-18 | 14:47
Ik mis alle bewijs hiervoor, bewijs waar volgens u de EU (van alle instituten, je kunt het bijna niet verzinnen) borg voor zal staan dat het de basis zal zijn van onze nieuwsvoorziening.

O2Neutraal | 15-01-18 | 23:39
▼ 1 antwoord verborgen

In de jaren '60 zeiden ze al listen to the dormouse en feed your head.

steekmug | 15-01-18 | 14:27 | 1

Eerst orwell 1984 en daarna in 1983 uitgebrachte filmklassiekers worden (semi-)werkelijkheid.
Kijk maar naar de teller in kate perry's clip:
youtu.be/GwKzBwcYewg

steekmug | 15-01-18 | 14:31

Tsja, daar gaan we weer, en de week is nauwelijks begonnen, en dat geldt reeds voor al de items van vandaag.

watmagjenogwel | 15-01-18 | 14:22

En als straks FvD, PVV en wat christelijk splinter spul hier de dienst uitmaken, is dat instrument ook in hun handen. Je importeert conflicten, en gaat het bestrijden met good old Censuur. Ik zou Assad een uitnodigen, die heeft wel ervaring met dit model.

Chemokar | 15-01-18 | 14:17 | 1

Wat te denken als SP D’66 en PvdA een coalitie zouden vormen?

Trumme | 15-01-18 | 14:35

Per saldo zijn de technieken voorhanden om gewoon peer-to-peer informatie uit te wisselen, op een encrypted manier waardoor er niet gemodereerd kan worden. Het wachten is op het moment dat een alternatieve techniek de leiding neemt. Dat er een bomaanslag is of een afgezette allatolah of zo, en dat opeens blijkt dat de snelle berichten niet meer via Twitter maar via xyz gaan. Geen idee wat die xyz is maar ik hoor graag van anderen wat er allemaal voorhanden is.

Hufterst | 15-01-18 | 14:14 | 4

NV_2017 | 15-01-18 | 14:24 Tnx

Hufterst | 15-01-18 | 14:56

In China is de censuur zeer effectief. Onderschat nooit de hoeveelheid gemeenschapsgeld die een overheid kan uitgeven, ze drukken gewoon bij om hun zin te kunnen krijgen.

O2Neutraal | 15-01-18 | 18:54

@O2Neutraal | 15-01-18 | 18:54: Klopt. De Great Firewall van China houdt enorm veel tegen. Daarnaast is het gebruik van VPN in China verboden. Maar toch zijn er lieden in China die er in slagen met een VPN door de Great Firewall te komen, maar dat zijn uitzonderingen helaas.

prakkie | 16-01-18 | 02:24
▼ 1 antwoord verborgen

Dat gezamenlijke Europese leger wordt waarschijnlijk goed getraind in binnenlandse onlusten.

bisbisbis | 15-01-18 | 14:14 | 1

bang voor je eigen worden en daden ?

adjudant | 15-01-18 | 15:23

Is GS al aan het zoeken naar een underground bunker? En is het slim om GS voortaan via VPN te bezoeken? Voor je het weet staat de Gestapo hier voor de deur...

denhaagvandaag | 15-01-18 | 14:13 | 1

Haha...EU-gestapo met blauwe laarzen en gele sterren.
Overigens, gele sterren in de EU-vlag???
Zijn gele sterren in het verleden ook al niet eens gebruikt?

meneer Q | 15-01-18 | 14:22

Verkiezingen zullen ook wel afgeschaft worden dan. Een ding is zeker, we gaan zonder bloedverlies niet van dat regime in Brussel afkomen.

Arnold9638 | 15-01-18 | 14:09 | 1

is ook niet nodig, probeer het met de Nederlandse politiek, VVD/CDA hebben Nederland verkocht maar niet aan Brussel

adjudant | 15-01-18 | 15:25

De tegels die hier gebakken worden duiden voor het merendeel op een hoger dan gemiddeld IQ. Maar laten we ons wel realiseren dat alles wat of namens GeenStijl verkondigd wordt door de MSN in het vakje 'fakenews' cq 'onzin' gestopt wordt. Hoe dat werkt wordt hier feilloos uitgelegd: www.youtube.com/watch?v=agjGFwpTFaM

Geneeskrachtig Kruit | 15-01-18 | 14:08 | 1

de vermeende waarheden op GS zijn zeldzaam dun gezaaid

adjudant | 15-01-18 | 15:28

Sites als GS staan bovenaan de lijst om "Verboten" te worden.

meneer Q | 15-01-18 | 14:08 | 2

De site boeit hen niet, het gaat hen om de mensen. Dus de schrijvers van GS, maar zeker ook diverse reaguurders. Die gaan ze proberen te elimineren, monddood te maken. Vermoed dat er aardig wat oud Stasi medewerkers inde EU aan de slag zijn gegaan de afgelopen maanden en weken. De EU bedient zich van dezelfde technieken.

Mark_D_NL | 15-01-18 | 14:23

@Mark_D_NL | 15-01-18 | 14:23: Tja, die oude technieken waren zeer effectief: bezoekje aan huis, bezoekje aan familie, werkgever, enz. Gevolg: totale isolatie, niet zelden gevolgd door plotselinge "verdwijning"...

prakkie | 16-01-18 | 02:30

NEPNIEUWSJE SPELEN

Pip en Anneke vervelen
zich een gaan nepnieuwsje spelen
kijk dát is de radio
dan ben IK de NPO
en Moortje doet ook mee
want hij is de NRC

Nou zegt Pip ik start meteen
met de meest onderste steen
wat ik hoorde van de Russen
Anneke die Pip wil kussen!

Anneke staat op. Nou zeg!
Kwispelend loopt ook Moortje weg

Hufterst | 15-01-18 | 14:08

Dutchbeaurouge | 15-01-18 | 13:59
Kort en bondig, +veel

mom van avezaath | 15-01-18 | 14:06

Alles wat @Glasgow Argus | 15-01-18 | 13:20 zegt.
Wie checkt wie.
Zie ze staan, met dat EU vlaggetje achter hun smalle kontjes. Bleekgezichtjes. Amper Engels kunnen (of zelfs helemaal niet), dank U Tolk.
Ongehoord dat dit bestuursrecht heeft.

chicago river | 15-01-18 | 14:05

Hier past maar één godwin: heil !

drs. P | 15-01-18 | 14:04

Waar de Duitsers al sinds Hitler van dromen:
Een Groot Duitsches Reich met als vasal Frankrijk.

meneer Q | 15-01-18 | 14:03 | 1

Zeg meneer Q,is natuurlijk niks mis mee,want NL is hofleverancier van Duitsland en Frankrijk.Een kleine € 130 miljard > DE en een kleine € 70 miljard > F.
Wij zullen wel moeten; de Engelsen vallen voor een groot gedeelte weg en daarvoor komt verdere integratie van WEST-EUROPA voorin de plaats. Oost-Europa gaan we afschudden. Kost ons klauwen met geld elk jaar ( Polen) en levert helemaal NIETS op.

Eendragtmaaktmagt | 15-01-18 | 14:28

Je wist al dat dit ging komen, na het fake nieuws dat Nederland de meest objectieve nieuwsbronnen heeft. Wat een ongelofelijk smerig spelletje.

mom van avezaath | 15-01-18 | 14:01 | 1

Nederland objectief nieuws? *Proest*

prakkie | 16-01-18 | 02:31

Rare gewaarwording ook trouwens dat de meeste mensen bij het kijken van films of horen van verhalen van de Tweede Wereldoorlog een gevoel van trots hebben over het verzet, gezamelijk de walging voelen over wat de nazi’s deden en hier vooral in mei even bij stil te staan en te wensen dat zoiets niet meer gebeurd.

Ik zie al deze toestanden als voorloper van een nieuwe oorlog, maar niemand wordt echt wakker. Niemand die verzet hiertegen organiseert, het verzet wat toen zo nodig was, is nu ook weer nodig.

We leven aan het einde van een interbellum, zoveel is zeker.

Rest In Privacy | 15-01-18 | 14:00 | 1

Ik voel precies hetzelfde. Als het te laat is zullen deze (linkse) landverraders weer zeggen "ich habe es nicht gewusst",

petgerrit53 | 15-01-18 | 14:26

Voor de bühne wordt er wat kritiek geleverd op Erdoğan, maar in werkelijkheid is onze elite stinkend jaloers op zijn macht.

Peter_K | 15-01-18 | 13:57

Is altijd operationele tactiek van de EU geweest. Crises gebruiken of maken om verregaande maatregelen en wetten in te voeren die de macht van Brussel vergroten. Met dat z.g. Fake News is het niet anders

batvoca2 | 15-01-18 | 13:57

Geld die fakenews wetgeving ook voor religieuze geschriften?
En hebben de geniale Europese leiders ook nagedacht hoe de wetgeving gebruikt kan worden door toekomstige leiders die wellicht wat minder op hebben met democratie? Of een andere politieke kleur dan de hunne.
Worden schotelzenders uit het midden oosten ook gefilterd op fake-news? Of mag daar wel gewoon anti-Semitische/westerse propaganda op uitgezonden worden?
Krijgen we binnenkort een EU minister van informatie, net zoals ze in Gaza en Iran hebben?
Welk democratisch machtsmiddel heb ik als burger om deze nachtmerrie tegen te gaan?
Vraag ik me af

Rest In Privacy | 15-01-18 | 13:56

@ Beste_Landgenoten | 15-01-18 | 14:51

De NAVO had in 2008 nooit het lidmaatschap moeten toezeggen aan Oekraïne en Georgië. Dat zegt toenmalig NAVO-chef Jaap de Hoop Scheffer tegen Nieuwsuur. "Het is niet verwonderlijk dat Poetin daar een rode lijn trok."

Roze_bril_drager | 15-01-18 | 17:32

Roze_bril_drager | 15-01-18 | 17:32
Aan Oekraine is nooit het NAVO lidmaatschap toegezegd.

Beste_Landgenoten | 15-01-18 | 20:52

Beste_Landgenoten | 15-01-18 | 20:52

Dan liegt toenmalig NAVO-chef Jaap de Hoop Scheffer. Samen komen we er wel uit wat fakenews is.

Roze_bril_drager | 15-01-18 | 23:52
▼ 6 antwoorden verborgen

Deze fout is van alle tijden, al zo vaak gemaakt en toch stinken de zogenaamde "slimmeriken" er telkens en telkens opnieuw in: repressie van vrije pers is het beste recept voor serieuze opstand op termijn. Mensen gaan zich afvragen waarom die repressie toch zo nodig is. Kortom de focus, de aandacht, van de mensen word juist hierdoor gevestigd op het feit dat nieuws (blijkbaar) gemanipuleerd word of op zn minst aan vormen van (overheids)manipulatie onderhevig is. Dat wilde men vroeger niet, en dat wil men nu niet. Dus gaat men andere kanalen zoeken, die, doordat er censuurwetten actief zijn, oncontroleerbaar, want onzichtbaar zijn, en daarom ten eerste aantrekkelijk zijn, en veel gemakkelijker nepnieuws kunnen verspreiden. Want zij hoeven niet meer eerlijk te zijn. En kunnen dus heerlijk los op alles wat ze willen. Er zitten zo ontzettend veel intens gevaarlijke kanten aan een centrale overheid die 500 miljoen mensen wil voorliegen. Ik vind het vreselijk om nog in de EU te moeten wonen, het begint steeds meer als een Oostblokland in de jaren 80 te voelen. Verplicht genieten van kansloze immigratie, de verplichte transferunie staat voor mij gelijk aan een vorm van socialisme waar ik absoluut een principieel tegen ben, dan de tamelijk agressieve manier van expansie die de EU wil, ik voel alleen maar druk en een Zwaard van Damocles. Dit kán niet goed blijven gaan, dat is gewoon onmogelijk. En voor die tijd wil ik echt weg hier. Heb het al eerder gezegd, nog een paar jaar en wij vertrekken uit de EU. Vrijheid verdwijnt zo rap dat ik me intussen af begin te vragen of we over enkele jaren nog wel weg mógen uit de EU. Of dat je dan eerst een visum aan moet vragen en maximaal 2 maanden per 2 jaar weg mag. Ofzo.

Dutchbeaurouge | 15-01-18 | 13:55 | 1

idd. Je ziet het aan alles. Alle vrijheden worden afgenomen. De overheid bepaalt. Roken mag niet meer. Drinken mag ook bijna niet meer. (en wel er van profiteren met torenhoge accijnzen). In het verkeer word je gefilmd. Je moet bepaalde denkbeelden omarmen. Je moet dit, je moet dat. Allemaal repressie.

Jos9595 | 15-01-18 | 15:05

Enge mensen, die EU kleptocraten.

Watching the Wheels | 15-01-18 | 13:51

Eindelijk wordt de NPO en alle vluchtelingenorganisaties aangepakt vanwege onjuiste berichtgeving

Eddy67 | 15-01-18 | 13:51 | 1

Ja. ik herinner me die geanceneerde foto van dat dode jongetje op het strand, die ergens anders aangespoeld was. En dat er constant foto's van vrouwen en kinderen op de achtergrond waren als het over "vluchtelingen" (ook fake) ging. Terwijl 90% jonge mannen waren.
Of dat het wel leek of er in Aleppo alleen leuke Twittermeisjes woonden.
En hoeveel van die hoogopgeleide Syriërs zijn er nu daadwerkelijk aan het werk? Want dat zou ook geen enkel probleem zijn.

Rest In Privacy | 15-01-18 | 14:06

Laat maar komen die censuurwetten! Dat wordt hier in Europa niet gepikt, het is hier geen Amerika wat alles op alles censureert, Al zouden ze dat in Brussel wel heel graag willen natuurlijk. ik ben er vanovertuigd dat wij hier wel opstaan voor zaken als netneutraliteit, Iets wat in Amerika zonder al te veel weerstand doorgevoerd kan worden. Kom maar op Brussel.

TyrionLannister | 15-01-18 | 13:50 | 1

Ik ben bang dat realiteit anders word als U doet voorspellen. Weet nog dat ik op de middelbare school zat in ‘81 en dat er een kamerlid het plan had geopperd om iedereen een identificatie plicht te geven;) hij werd met pek en veren overgoten. 25 jaar later was het verplicht en op enkele organisatie na kraaide er geen haan meer om.

Trumme | 15-01-18 | 14:42

Ik kan er met mijn verstand niet bij dat de gemiddelde Nederlander niet doorheeft wat er gaande is. Ben ik nou zo slim, of zijn zij zo dom?

Jos9595 | 15-01-18 | 13:49 | 5

De helft is dom. Van de andere helft vind eenvierde het niet erg, omdat het in hun politiek straatje past. Dit kwart beheerst ook de msm die de eerder genoemde helft dom laat.

Rest In Privacy | 15-01-18 | 14:11

Vandaar die massale import van achterlijkheid via dobbernegers, verdunning van de slimheid van het volk

petgerrit53 | 15-01-18 | 14:29

@Mark_D_NL | 15-01-18 | 13:55:
Of niet dom, maar te druk met werken, kinderen opvoeden en hypotheek en rekeningen betalen. Vastgebonden en monddood gemaakt dus. En zo hebben ze het graag.

prakkie | 16-01-18 | 02:36
▼ 2 antwoorden verborgen

Alle ingrediënten zijn op dit moment aanwezig om dit fijn door te laten gaan. Dit is de nagel aan de kist voor Geenstijl, ik geef ons nog maximaal 1 jaartje.

Kunnen jullie misschien niet al eens gaan kijken om een sever in bijvoorbeeld Equador te huren, zodat we via onze VPN voortaan op geenstijl.eq elkaar op de hoogte houden van de bizarre EU met hun clowns en giftige retoriek?

Rest In Privacy | 15-01-18 | 13:48 | 6

Beste_Landgenoten | 15-01-18 | 14:52
Als mensen niet meer mogen schrijven wat ze willen, waarom zou je dan nog van gedachten wisselen met ze op GS? Dan kun je net zo goed NPO kijken, daar betaal je toch al veel te fors voor (800 miljoen per jaar).

O2Neutraal | 15-01-18 | 18:58

O2Neutraal | 15-01-18 | 18:58
Maar mensen mogen schrijven wat ze willen. Zo veel onzin dat het je neus uitkomt. Aan die vrijheid zal niet snel een eind gemaakt worden. Maar als jij doelbewust steeds schrijft dat je buurman kleine meisjes verkracht terwijl het niet zo is, kan je desondanks een probleem krijgen met je vrije meningsuiting. En zo is het ook internationaal, als je maar kwalijke onzin blijft verkopen over een land dan mag je een tegenreactie verwachten.

Beste_Landgenoten | 15-01-18 | 20:54

Beste_Landgenoten | 15-01-18 | 20:54
Waarom zou iemand zulke onzin geloven, we zijn hier niet op de middelbare school, goed het is een voorbeeld, ok.

Gaat dit over internationaal? En is het echt zo dat het door Rusland komt? Stekker uit de kabels bij die lui dan, dat is makkelijk, die kabels zijn bekend, kan zo de stekker eruit. Waarom moet de burger de dupe worden van een verzonnen informatie-oorlog? En erger, waarom moet ik en mijn nageslacht daarvan de nadelen ondervinden en daarvoor betalen? Nee dank u, u mag doneren aan deze beweging, als het waar is, dan help ik u, met betere oplossingen zelfs, maar voorlopig is het totale bangmakerij en met de verkeerde oplossingen.

O2Neutraal | 15-01-18 | 23:46
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik las "het beschermen van de Europese waarden" en dacht; goed initiatief de EU gaat eindelijk stappen ondernemen tegen de geïmporteerde islam-achterlijkheid. Maar helaas, men bedoelt EU-waarden dus het is niet meer dan de volgende stap richting de EU-dictatuur.

Franker | 15-01-18 | 13:46

Dit is zo'n voorbeeld van #FakeNews, tijdens de Duitse verkiezingen "In January 2016, Russian state television began airing alarming reports about an ethnic Russian girl named Lisa, who had allegedly been kidnapped and gang raped by a group of Muslim refugees in Berlin. The reports were quickly debunked as inaccurate by German police and other officials, who found evidence that the girl had concocted the story." [..] "But senior Russian diplomats continued to accuse the Berlin authorities of staging a cover-up. Referring to the alleged rape victim as “our Lisa,” Russian Foreign Minister Sergei Lavrov told reporters in Moscow at the end of January 2016 that such cases must not be “swept under the carpet.” The Russian embassy in London chimed in a few days later, posting this remark in English on its official Twitter account: “German government threw their country under feet of migrants like a rug, now try wipe their crimes under carpet. [..]"
[..]
"No less important for the Russian wing of the party are the direct contacts that AfD leadership developed with powerful figures in Moscow. In the fall of 2015, Alexander Gauland, who led the AfD ticket in Sunday’s elections, met in St. Petersburg with members of Putin’s political party, United Russia. He also sat down during that visit with the pro-Kremlin billionaire Konstantin Malofeev, who has been known to advance Moscow’s foreign policy interests in Europe. “The idea was to listen to Russian interests, Russian complaints about Western policy, to follow their thinking,” Gauland told the Bloomberg news agency at the time." time.com/4955503/germany-elections-201...
Die oligarch Konstantin Malofeev is een belangrijke naam (mag trouwens al een paar jaar niet meer naar de EU reizen, vanwege zijn rol bij het geweld in de Ukraine). "The Russian billionaire carrying out Putin’s will across Europe
Konstantin Malofeev finances what the Kremlin can’t." thinkprogress.org/putins-man-in-europ...
De context van inmenging in de Westerse politiek door dus Rusland, wordt oa hier goed uitgelegd "Putinism and the European Far Right " imrussia.org/en/world/2500-putinism-a...

nickolaas | 15-01-18 | 13:45 | 14

Bijvoorbeeld in de link van
nickolaas | 15-01-18 | 13:48
Zoek maar even, lees het stuk O2 en kom dan terug met een verhaal over dat het allemaal niks voorstelt en de moslim jongens in Keulen die zoveel gevaarlijker zijn voor ons. Omdat ze bruin zijn en van Allah houden. En jouw blonde vriendin in haar billen knijpen.

Beste_Landgenoten | 15-01-18 | 21:00

Beste_Landgenoten | 15-01-18 | 21:00
Ik heb de link van nickolaas gelezen. Een verhaal over een spion uit Rusland. Deze spion beinvloede belangrijke mensen (of semi-belangrijke mensen), niet gewone burgers. Waarom moeten we dan maatregelen nemen die gericht zijn tegen burgers. Bovendien beloofde u een complot tegen een land, dit ging over geopolitiek en eigenlijk vooral over de EU/NATO en Rusland. Als dit het is, dan ben ik niet overtuigt, maar ik wel best een keer serieus meedenken, want het alternatief richting wat Orwellongren wil staat mij niet aan en kan gewoon geen goed idee zijn voor een goede toekomst.

O2Neutraal | 16-01-18 | 00:16

Beste_Landgenoten | 15-01-18 | 21:00
Vriendin word redelijk met rust gelaten gelukkig, in de buurt kennen ze ons. Veiligheid van familie gaat gewoon voor alles. Dat is bij u vast ook zo, dus aub niet net doen of spionen en hun fratsen net zo belangrijk zijn. En ja, die onderklasse die we zelf creeeren is een enorm probleem dat niet word opgelost met erger maken, deze jongeren hebben geen toekomst en door er meer van te importeren word het erger, zelfs voor de derde generatie die hier opgroeien, het is gewoonweg niet humaan en dat Keulen en weet ik wat voor nieuws nog meer is een afgeleide daarvan en ja, de EU, die blijkbaar zo druk zijn met Rusland, kan dat dus simpel minder erg maken, maar doet dat niet.

O2Neutraal | 16-01-18 | 00:33
▼ 11 antwoorden verborgen

Sommigen mensen stellen dat WO-3 een tijdje geleden als is begonnen en deze onzichtbaar is omdat deze niet met bommen en granaten wordt gevoerd. Zou best kunnen, ik houdt die mogelijkheid in elk geval open. Duidelijk is wel dat er een informatieoorlog plaats vindt en dat het manipuleren van informatie middels desinformatie altijd deel uitmaakt van een heuse oorlog. Wie het weet mag het zeggen.

spinselsinjehoofd | 15-01-18 | 13:45 | 2

De kogels en granaten zijn al jaren veranderd in geld. Het is een oorlog die met geld word gestreden.

Dutchbeaurouge | 15-01-18 | 13:58

... en dat spel wordt door Rusland als geen ander heel erg goed begrepen.

Beste_Landgenoten | 15-01-18 | 15:02

Dit gaat ze never nooit niet lukken. Hoe meer repressie hoe groter de opstand ertegen. Iedereen met een beetje fatsoen in z´n flikker wil een open nieuwsgaring.

gespierdespijkertje | 15-01-18 | 13:42 | 2

Ook een goed artikel (in het Duitse Zeit): "Caught in the web of the Russian ideologues
Powerful Russians want to drive a wedge into the EU and are fighting for Moscow’s dominance. Confidential emails reveal how they are influencing the Greek government." www.zeit.de/politik/ausland/2015-02/ru...

nickolaas | 15-01-18 | 13:48

oh - verkeerde sub-draadje.. zie hieronder! (over Griekenland)

nickolaas | 15-01-18 | 13:49

Oproep aan alle reaguurders, GS en misschien andere media. Vandaag vindt er een landelijke staking plaats in Griekenland.

Na
- de 1000 euro van Rutte
- het afschaffen van het referendum
- het negeren van Oekraïne referendum
- het accepteren van het openlijk corrupte gedrag van Pechtold
- het toneelstukje met Erdogan over onze rug
- het kapotbezuinigen van defensie, politie, zorg en onderwijs maar gratis weggeven van Mieles.
- het schrappen van de dividendbelasting
- de verhoging van de BTW van 6% naar 9%
- het invoeren van censuurwetten
- het invoeren van sleepwetten
moet er toch een punt komen dat wij burgers zeggen: tot hier en niet verder. Het is klaar? En dan zijn er nog tal van redenen te bedenken die ik niet in dit lijstje heb geplempt (MH-17, Friezen vs KOZP, etc etc).

Ik ben van mening dat het echt eens tijd wordt om te laten zien dat we dit weg-met-ons beleid helemaal zat zijn. Het wordt eens tijd dat de Nederlandse regering, die gekozen wordt door Nederlandse burgers en betaald wordt door Nederlandse burgers weer eens de belangen gaat behartigen van Nederlandse burgers, hun zorg, hun veiligheid en hun educatie.

Ik stel voor dat we met z'n allen een landelijke staking plannen. Radicaal, iedereen een dag niet werken maar allemaal naar Den Haag om ons ongenoegen te uiten. Geen reactie? Plakken we er een dag bij aan. Nog geen reactie? Nog een dag staken.

Ik heb 0,0 ervaring in dergelijke vorm van activisme dus ik zou niet weten hoe ik het zou moeten beginnen en hoe ik het zou moeten organiseren maar 1 ding is me wel duidelijk: tot hier en niet verder! Het kan toch niet zo zijn dat we dit allemaal laten gebeuren? Kunnen we een groep mensen bij elkaar vinden die zich hier ook hard voor willen maken?

(of ben ik nu aan het opruiien/haatzaaien?).

Hem | 15-01-18 | 13:42 | 10

En de Chinezen hebben ook buiten China meer bezittingen dan erbinnen. Wat wil je nou precies zeggen dan? Ik begrijp niet waar je naar toe wil? Wil je gewoon Rusland bashen? Waarom dan hier? De enige reden waarom ik de Grieken aanhaal is omdat ze wél opstaan als ze voelen dat ze genaaid worden. Net als de Spanjaarden en Fransen dat doen. Maar wij slikken alles en zeuren dan dat het met debat opgelost moet worden. Dat stadium zijn we in deze voorbij, want Trollongren draait elke vorm van open debat de nek om. Dan maar zorgen dat er geen belasting binnenkomt gedurende een dag. Of 2. Dat doet ze wel pijn. En jij reageert daarop met hele conspiracy's omtrent Rusland en Grieken etc. etc. Dafuq?

Hem | 15-01-18 | 14:49

Dat is het verdrietige (en het domme), dat rechts hier denkt dat men niets te vrezen heeft van de invloed van Rusland. Terwijl overduidelijk is dat de elite in dat land heel erg hard bezig is om alle controle op de macht uit te schakelen, zodat men naar hartelust kan blijven stelen, graaien en verkopen van grondstoffen, ten koste van de gewone Rus en als het even kan binnenkort, ten koste van de gewone EU-burger.

Maar rechts is hier blind gefixeerd op de EU als enige "vijand". Ik zeg: Wat een domheid. Wat een domheid.

Beste_Landgenoten | 15-01-18 | 15:05

In landen als China en India worden nog steeds tientallen miljoenen mensen per jaar uit de armoede gehaald - in Rusland geven ze echt 0-fuck is mijn indruk.. (daar is de ongelijkheid steeds groter geworden.. ). En ook bedrijven die ze hier overnemen, worden over het algemeen zelfs beter gerund dan met Westerse eigenaren is mijn indruk (toch iets meer op winstgevendheid op lange termijn gericht bijvoorbeeld - en gedegen bedrijfsvoering, hier is geld maken met geld, 'shareholder value' etc toch wel een beetje in de plaats gekomen van gewoon goed je werk doen als ondernemer en concurrerend [beter of net zo goed zijn] zijn in een eerlijke markt - gedonder met lobby's, kartels, etc heeft toch wel veel stuk gemaakt tov van bijvoorbeeld de jaren '80).
Maar ik heb een omwenteling in Bolivia meegemaakt, waarbij het halve land werd geblokkeerd en uiteindelijk toch de elite een stapje terug deed - dat land heeft daarna 10 jaar groei doorgemaakt (en dus ook miljoenen uit de armoede gehaald). Ja, ik zie hier ook wel dingen die sectoren en soms zelfs steden waarin het onderling iets teveel geregeld wordt, als een kurk onder water worden gehouden. Maar dat is dus net als met aristocratie (geen open elite - men is aangewezen op trucs om het gesloten te houden, en na verloop van tijd moet men steeds extremere trucs gaan toepassen om zo'n kunstmatige elite in stand proberen te houden.. wat men in Rusland wil, zit dan ook geen enkele toekomst in denk ik.. net als trucs hier - stel ze aan de kaak als je ze vind zou ik zeggen en ik doe waarschijnlijk nog met je mee ook!).

nickolaas | 15-01-18 | 15:16
▼ 7 antwoorden verborgen

Gisteren Das leben der anderen even via m'n piratenschip met VPN geënterd op aanbevelen van een der reagluurders. Aanrader. Wat een film is dat zeg. Schokkend hoe de Stasi destijds te keer ging met hele primitieve technologie. Pak even een paar seconden de tijd om te bedenken wat overheden nu kunnen en ongetwijfeld doen om gericht en ingericht mensen in de gaten te houden. U en ik! De EU gaat de totalitaire macht heel snel grijpen...

VeelTeSteil | 15-01-18 | 13:40 | 1

Ongericht*

VeelTeSteil | 15-01-18 | 14:02

Hoe kunnen we dit in godesnaam nog stoppen?

Foolonthehill | 15-01-18 | 13:40 | 2

Eerlijk? U moet echt uitgaan van het ergste... Ik ben bang dat er bloed moet vloeien wil je dit echt keren. En dat wordt nog best een aardige uitdaging. De gemiddelde Nederlander kan amper een ei bakken laat staan fatsoenlijk weerstand bieden.

VeelTeSteil | 15-01-18 | 13:43

Oog om Oog, Tand om Tand , Zoiets ?
Take care.

PopeyeKamper | 15-01-18 | 13:51

"De Cock" Wat zullen de Engelse tabloids daar weer veel plezier aan beleven. :-)))
.
Voor de rest een heel erg enge ontwikkeling. Daarom draait mijn vpn al 24/7.

Basil Fawlty | 15-01-18 | 13:40

De paradox van MSM-nieuws enerzijds en fake news anderzijds zou vermakelijk geweest zijn als ik George Orwell's 1984 niet had gelezen. De Cock Bouncer, Ollongren... uit het niets naar voren geschoven leden van het hogere Partijkartel, maar feitelijk de vleesgeworden O'Briens van de elite. En er is nix tegen te doen..

Daarom een stukje Revolution Action! Om af te koelen.

m.youtube.com/watch?v=i8JBUktSxvQ

Voorjaarsmoe | 15-01-18 | 13:38

de ik-weet-het-beter-ambtenaar in volle glorie. Geweldig. Eerst weten ze beter hoe mijn geld te besteden is en bij deze weten ze ook beter wat waar is. Geweldig.

omineuze omnipotent | 15-01-18 | 13:37

Ach in een land waar mensen om een mening worden bezocht weet je toch genoeg. Dat had al voor een halve oorlog moeten zorgen. maar Nederlanders, Duitser etc. zijn dom volk geworden. In slaap gesust, wan WE (kots) hebben et toch zo goed.. Wat is goed? heb je daar wel eens bij stilgestaan... en de meeste niet want, inderdaad, in slaap gesust of een schuld slaaf gemaakt.

Mark_D_NL | 15-01-18 | 13:36 | 1

Verwend geklets dit. We hebben het namelijk werkelijk heel erg goed.

Beste_Landgenoten | 15-01-18 | 16:29

Volgens mij was het fake nieuws, dat Sylvana Simons bij Buitenhof (NPO) mocht verklaren dat Calin Kuijt gewoon psychiater was en dat GS zijn bek moest houden. Laat de overheid daar eens wat aan doen.

Beroep = Boerenlul | 15-01-18 | 13:36

Misbruik voor politieke doeleinden ligt natuurlijk wel op de loer, maar een mening onderdrukken dat zal ze nooit lukken.

van Oeffelen | 15-01-18 | 13:36

De Cock Buning, het klinkt elitair en zelfs een tikkeltje royalty. Maar De Cock Buning is niets anders dan een vrouwelijke Goebels en de EU niets anders dan de NSDAP. Ordnung muss sein! Sieg Heil Sieg Heil! Sieg Heil De Cock Buning!

Indoneesje | 15-01-18 | 13:35 | 1

Buning, Buning, wat was dat ook al weer met die naam... ach ja!
J.W.F. Werumeus Buning een Kulturkammer-adept met na de oorlog (de 2e Wereldoorlog) een publicatieverbod van één heel jaar.

Maartenalsoptwitter | 15-01-18 | 16:00

Foutmelding, m'n beste.

VeelTeSteil | 15-01-18 | 13:46

Bij mij opent ie gewoon. Ik zou als ik nou was Ollonkreng even bellen.... Inhoud vh filmpje gaat over "How Russia Hacked America—And Why It Will Happen Again" waarin Wikeleaks de das van het kwaad is.

Premier Trutte | 15-01-18 | 14:56

Premier Trutte | 15-01-18 | 14:56
Oké dan heeft het ermee te maken dat ik op mobiel zit. Excuus.

VeelTeSteil | 15-01-18 | 15:45

Het boek 1984 was een waarschuwing, geen handleiding!

James Lastig | 15-01-18 | 13:34 | 3

Gefeliciteerd!!
U bent de 13.453ste die dit hier plempt.
Voorwaar een presetatie!

Berbaar | 15-01-18 | 13:52

@berbaartje Dan zal het dus wel nodig zijn...

Mark_D_NL | 15-01-18 | 13:54

Berbaar | 15-01-18 | 13:52
Altijd vele malen beter dan die staatsproza die u uitspuugt.

VeelTeSteil | 15-01-18 | 14:04

De vrijheid van meningsuiting moet vrijwel onbeperkt zijn.
De enige beperking is oproepen tot geweld (er zijn overigens gevallen te bedenken waarbij dat niet strafbaar moet zijn, bijvoorbeeld bij een grote bedreiging jegens Nederland en het volk, maar in algemene zin is het een goed uitgangspunt).
De overheid neigt altijd naar bemoeizucht en totalitarisme.
De overheid moet dus per definitie met het grootste wantrouwen en uiterst kritisch benaderd en bejegend worden.
Dat is common sense gebaseerd op de geschiedenis en de realiteit.

kempenaer | 15-01-18 | 13:34

Ik keek toch al nooit naar de NPO
Opgeruimd staat netjes!

BosrandDirk | 15-01-18 | 13:34 | 1

Dit. Sowieso dit. Al jaren.

prakkie | 16-01-18 | 02:43

what could possibly go wrong

Bert Konterman | 15-01-18 | 13:33

We moeten de betreffende "volksvertegenwoordigers" even vragen wat ze zouden vinden als de populistische stromingen in Europa de macht zouden krijgen en dergelijke wetgeving zou worden gebruikt om wat politie agenten bij Gerrit Hiemstra langs te sturen als premier Baudet heeft gesleepnet heeft dat hij naar website van klimaathoaxers heeft gesurft, als Minister Wilders al de satellietschotels van de flats laat plukken die iets te veel in de richting van Ankara, Riaad of Mekka staan gericht.

down | 15-01-18 | 13:32

Het zou de hooggeleerde vrouwe De Cock Buning sieren wanneer ze de werken van alexander Solzenytsin nog eens tevoorschijn zou halen.

De Russische partijkrant heette Pravda, hetgeen zoveel betekent als “De Waarheid”. Het succes op de meningsvorming en de overdracht van juiste, onbevooroordeelde en objectieve informatie mag vooral niet overdreven worden.

Hoe harder de overheid gaat roepen dat nepnieuws in omloop is, gevaarlijk is en bestreden moet worden, hoe minder de nieuwsconsumenten het gaan geloven.
Vooral vanwege de steeds doorzichtiger wordende leugens waarvan men zich bedient.

Zo organiseert de EU zijn eigen tegenbeweging. En zijn eigen ondergang. Ik kan niet wachten.

Glasgow Argus | 15-01-18 | 13:31

Wanneer krijgen de Nederlanders hun referendum om uit de EU te kunnen stappen?

Der Paulie | 15-01-18 | 13:31 | 4

Nooit!

Berbaar | 15-01-18 | 13:50

@Berbaar: wat bedoeld jij met "nooit " ?

PopeyeKamper | 15-01-18 | 13:57

Er is ook nog zo iets als Catalonie-scenario.

NV_2017 | 15-01-18 | 14:07
▼ 1 antwoord verborgen

Mijn moeder (bijna 100) vertelde vroeger dat Russen, als ze lopen, hun rechterarm en rechterbeen tegelijk naar voren bewegen. En aan de linkerkant ook natuurlijk. Mijn kinderen werden daar heel erg door beïnvloed. 'Kom, we gaan als Russen naar de bakker', riepen ze soms.
Dit moet toch eens onderzocht worden.

Poesmobiel | 15-01-18 | 13:31

We moeten allemaal verplicht en braaf naar het nieuws luisteren en lezen wat de Staatsomroep uitzendt en media schrijft. Een eigen mening, mag niet. Alleen als het binnen het deugkader past van Brussel. Soevereiniteit weg er mee. Toch zal het ze nooit lukken om de plannen waar te maken. Landen en politieke partijen die staan voor hun eigen soevereiniteit zullen aan het langste eind trekken. Het volk, heeft altijd het laatste woord. Forum voor Democratie.

De Evangelist | 15-01-18 | 13:30

het nieuws gaat ondergronds, discussiekanalen gaan ondergronds.

Mesmer | 15-01-18 | 13:30 | 4

Mooi hé... Heerlijk al die tech/ideeën die nu bedacht worden om de overheden de verkeerde richting uit te sturen, te voorkomen dat ze ook maar een 0 of een 1 van je kunnen krijgen. We geven geen kut om dit soort acties, de vastberadenheid om die zieke kut EU losers omver te schoppen wordt alleen maar groter.

Mark_D_NL | 15-01-18 | 13:46

Ah, we gaan eindelijk weer eens naar het café

Tobi | 15-01-18 | 13:46

@tobi Hoe laat, en waar?

Mark_D_NL | 15-01-18 | 13:57
▼ 1 antwoord verborgen

Sylvia Witteman dan ook maar achter een slotje zetten?
"Zeker, ik doe heel veel aan zelfcensuur. Vroeger gebruikte ik bijvoorbeeld argeloos het woord ‘neger’, maar dat schrijf ik al een paar jaar niet meer omdat dat een beladen woord is geworden – en ik niemand wil kwetsen. Maar het gaat veel verder dan dat. Als ik op straat iets zie waarbij een zwart, Turks of Marokkaans iemand iets rottigs doet, dan verander ik hem vaak naar een blanke Nederlander. Want anders word ik uitgescholden voor racist. Ik heb een keer geschreven over een vervelende Marokkaanse vrouw op een scooter met een dik jongetje achterop met een iPad. Ik moest remmen voor een duif, waardoor zij ook moest remmen en toen kreeg ik toch een hoop shit over me heen. Ik heb dat opgeschreven plus een omschrijving van hoe ze eruitzag: een vrouw met een hoofddoek en een dik jongetje. Daar kreeg ik zoveel boze post over! Over iemand die zwart is, zou ik nu nooit meer schrijven dat hij vet of lelijk is, want dan ben ik een racist. Terwijl ik bij een blanke vrouw gewoon opschrijf dat ze een figuur als een druipkaars heeft, dat kan wél. Die zelfcensuur gaat best ver, maar ja, zo zijn de tijden."
joostniemoller.nl

Abject | 15-01-18 | 13:30 | 1

Ach, Witteman behoort net als mensen als Teeuwen en Maassen dan nog bij hen die eerlijk toegeven dat ze af en toe met meel in de mond praten. Politici, journalisten , cabaretiers en al die opiniekruiers die net doen alsof er niks aan de hand is ( samen lekker thee drinken in dit gezellige , fatsoenlijke lieve land/stad ) zijn natuurlijk het werkelijke probleem. Wegkijken gaat nog veel groter worden.

drs kwenie | 15-01-18 | 13:53

GS wordt pas echt groot als alles op zwart gaat. De items zitten dan op onze hooivorken en drietanders geprikt.

Rest In Privacy | 15-01-18 | 13:30

“All animals are equal, but some animals are more equal than others.”

benjeallanggek | 15-01-18 | 13:30

En het nep-linkse smaldeel van de bevolking kraait de victorie. Dejoop, vk.nrc,trouw,d66,pvda,gl, ja zelfs de sp. Fantastisch: eindelijk dat 'rechtse' geluid de mond gesnoerd. Ze vergeten alleen, dat ze uiteindelijk ook zelf slachtoffer zullen worden van deze aankomende censuur. Gelul over Shell/kapitaal etc? Shell stapt ff naar Brussel en het is afgelopen.....

echt_links | 15-01-18 | 13:28

Iedere week een paar red pill artikelen over EU, kartelpartijen, Staatsomroep, banencarrousel. Trump achievements, etc bundelen en uit vliegtuigjes boven de grote steden gooien. Geen twitter, FB, YT, Instagram filter mogelijk. Analoog verzet!

Non_Smoking_Gun | 15-01-18 | 13:28 | 1

Heeft Baudet geen vliegbrevet ?

Roze_bril_drager | 15-01-18 | 13:30

Het enge is, heel veel kortzichtige mensen vinden dit een goed idee. Want fatsoenlijk en kwetsen enzo is niet leuk. Dank u, gij hoogopgeleide D66 stemmer.

Harry Turtle | 15-01-18 | 13:28

Heksje de Cock Burning.

koosnaam | 15-01-18 | 13:28

Voor eeniegelijks gemak of opzoekdrift. Hieronder nog eens mijn bijdrage van tijdje terug
www.geenstijl.nl/5140254/alons-enfant...

De HLG of de HLEG [High Level (Expert) Group) die zich gaat buigen over echt en niet echt nieuws

Markovski, Veni; ICANN
Bechmann, Anja; Digital Footprints / Digital society
Nielsen, Rasmus; Reuters Institute for Journalism Oxford
Raag, Ilmar; Media executive
Jimenez Cruz, Clara; El Objetivo de Ana Pastor
Frau-Meigs, Divina; Sorbonne Nouvelle University
Pollicino, Oreste; Bocconi University
Vaisbrode, Neringa; Communications
Rozukalne, Anda: Riga Stradings University
Bargaoanu, Alina; University of Bucharest
Turk, Ziga; University of Ljubljana
Curran, Noel; EBU
Gniffke, Kai; ARD
Schwetje, Sonja; RTL Group
Nieri, Gina; Mediaset
Stjarne, Hanna; Sveriges Television
Polák, Juraj; RTVS
Whitehead, Sarah; Sky News
Goyens, Monique; BEUC
Steenfadt, Olaf; Reporters sans frontières
Sundermann, Marc; Bertelsmann & Co
Von Reppert-Bismarck, Juliane; Lie Detectors
Mantzarlis, Alexios; IFCN Poynter
Salo, Mikko; Faktabaari
Dzsinich, Gergely; ICT law
Riotta, Gianni; Journalist
Niklewicz, Konrad; Civic Institute
Wardle, Claire; First draft
Dimitrov, Dimitar; Wikimedia
MacDonald, Raegan: Mozilla Firefox
Lundblad, Nicklas; Google
Stephen Turner; Twitter
Richard Allan: Facebook
Gutierrez, Ricardo; European Federation for Journalists
Leclercq, Christophe; EurActiv
Lemarchand, Grégoire; AFP
Rae, Stephen; Independent News and Media
Fubini, Federico; Journalist
van Wijk, Wout; News Media Europe

Dit zijn dus de mensen die wij met een gezonde argwaan dienen te volgen.
*Werpt wantrouwige blik op lijst* Evocatus
Evocatus | 12-01-18 | 16:49

Heb wat korte commentaren die ik bij sommige personen had geschreven even weggelaten, want anders komt daar misschien weer commentaar op en ik heb weinig tijd om daar op te reageren.
Doet er uw voordeel mee.
Zoek uit wie dit allen zijn en waarvoor zij staan in dit debat
Tschüß, Evocatus

Evocatus | 15-01-18 | 13:28 | 4

Die Kai Gniffke ken ik ais een absoluut lekkertje: gaat over de aktualiteiten bij de ARD - laat geen gelegenheid voorbij gaan om in zijn e i g e n 'praat'- programma's de AfD te verketteren als nazi's - en iedere journalist die ze ook maar een seconde ziet als vrij normale politieke partij áf te branden. onbegrijpelijk dat zoiets rabiaat-bevooroordeelds in zo'n commissie terecht komt.

bisbisbis | 15-01-18 | 13:54

Gelukkig zitten er ook Zweden in, dan komt het helemaal in orde.

Roze_bril_drager | 15-01-18 | 15:11

Wout van Wijk‏
@woutvanwijk

Wout van Wijk op twitter 2 juli 2017:
#sad. Seems @realDonaldTrump has lost it completely.

Ook al pro Obama tweets gezien. Dus alvast 1 Trump hater en Obama aanbidder in het rijtje, weten we alvast welke kant we op moeten denken qua fake news definitie.

Roze_bril_drager | 15-01-18 | 15:48
▼ 1 antwoord verborgen

Wat is het .onion adres van Geenstijl?

Johanvb | 15-01-18 | 13:25 | 4

VeelTeSteil | 15-01-18 | 13:55 Voor mijn beeld: ben jij expert? Ik ben een artikel aan 't schrijven en boom graag eens met wat techneuten.

Hufterst | 15-01-18 | 14:08

Hufterst | 15-01-18 | 14:08
Nee geen expert. Weet er wel iets van.

VeelTeSteil | 15-01-18 | 15:46

VeelTeSteil | 15-01-18 | 15:46 thnx, artikel is al af

Hufterst | 15-01-18 | 19:21
▼ 1 antwoord verborgen

Inderdaad doodeng dit. Zullen voorlopig wel alleen particuleren pakken: die krijgen al de wijkagent aan de deur. Onwelgevallige meningen als die van GeenStijl zullen ze voorlopig niet durven aan te pakken.Dan wordt de daaropvolgende rel te groot. Maar wat niet is kan altijd nog komen. Enfin, als jullie afgevoerd worden zet ik maar voorgoed de computer uit....

drs kwenie | 15-01-18 | 13:23

Wie heeft er harde voorbeelden van "fake news"?
[Anders dan ieder willekeurig persbericht van de EU over haar successen.]

Zeddegeizot | 15-01-18 | 13:22 | 2

iets met NRC en Omzigt

OetSodom | 15-01-18 | 16:33

Het beste wapen tegen desinformatie is informatie! Als je zulke basale feiten niet snapt, dan heb je niets te zoeken in politiek of bestuur.

Trekhaas | 15-01-18 | 13:21

Dus de NOS gaat uit de lucht? Mooi.

KutFilosoof | 15-01-18 | 13:21

Ik heb nog ergens een stencilmachine staan. En ergens verderop heeft iemand nog een Heidelberger degelpers.

hotnot | 15-01-18 | 13:20 | 2

HAM radio gaat het helemaal worden

Eigenaar_IJsland | 15-01-18 | 13:40

Heb een radio ingebouwd in de oven. Zet je de oven op 180 graden dan krijg je "Radio Free Europe".

Mark_D_NL | 15-01-18 | 13:59

Snappen ze niet dat ze op deze manier EU-kritische partijen in de kaart spelen?

zwarte_weduwe | 15-01-18 | 13:20 | 1

90% van de bevolking slaapt. Niemand die er wat tegen gaat doen en niemand wordt in de kaart gespeeld.

VreterRdePies. | 15-01-18 | 13:21

"wurgafspraken met de Amerikaanse socialmediaboeren"

Nou, Twitter wurgt anders zelf al aardig met het "shadowbannen" Maar goed het kan natuurlijk veel beter, beter en beter, aldus de EU.
Gadverdamme, Evocatus

Evocatus | 15-01-18 | 13:18

Ze zijn niet in paniek. Ze gebruiken zogenaamde nepnieuws om nu de burger bijna te wurgen in hun EU zucht naar totale macht. Ik kijk er niet van op als er straks een ondergrondse tegenbeweging gaat opstaan. Dit is zeer, zeer verontrustend!

lanexx | 15-01-18 | 13:18

Geen woorden meer............

rein9576 | 15-01-18 | 13:20

Duitsers zijn een heel fout volk. Bewijs is weer geleverd.

VeelTeSteil | 15-01-18 | 13:24

VeelTeSteil | 15-01-18 | 13:24
Denk je dat dit de mening is van de doorsnee duitser?
Guess again. Dit is de policor 0,1 procent van de media. Ook daar.

Cobalt bomb | 15-01-18 | 15:03

Hoe absurd het ook klinkt maar enkel massa islam zal het tij keren,maar niet leuker worden,

rein9576 | 15-01-18 | 13:17 | 2

Dat klinkt inderdaad tamelijk absurd
en daar wil ik graag bij laten

Tobi | 15-01-18 | 13:43

Absurd is niet het juiste woord

BosrandDirk | 15-01-18 | 14:11

Ik overweeg te emigreren naar een land met meer vrijheden, Noord-Korea lijkt me een leuke bestemming.

Croxifoxio | 15-01-18 | 13:16

Ik vind het bijzonder fijn als de EU me vertelt wat het beste is om te vinden en te zeggen. Van nadenken wordt ik bijzonder moe. /sarcasme

VeelTeSteil | 15-01-18 | 13:16

39 experts! Nou nou, De Cock is on fire.

RickTheDick | 15-01-18 | 13:15

Tom Poes verzin een plan, anders kunnen jullie rap andere banen gaan zoeken.
Wat erg jammer zo zijn. Een doodsteek voor de democratie. Begin eens met Rutte te vragen of hij voor een verbod v Geenstijl is....
Vond het ook al zo vreemd dat reacties op nu.nl ook niet meer konden.....

ger1306 | 15-01-18 | 13:15

Dat is wat je noemt een major Cock-up van de EU

Word er zo moe van.. | 15-01-18 | 13:14

Dat Turkije voor loopt op Europa met persvrijheid kan dan nog wel uit gaan komen ook. Of op z'n minst wordt het close.

Gerf | 15-01-18 | 13:14

Als je gefactcheckt nieuws wil, laat dan de artikelen die ergens worden gedeeld voorzien worden van een 'waarheidslabel'. Een soort vinkje voor nieuws dus. Dan kan jan-met-de-pet meteen zien dat het artikel volgens de geldende concensus WAAR is. Heeft een artikel dat vinkje niet, dan is het OF niet gecheckt, OF het is (mogelijke) fake. Geen censuur, maar wel informatie.

Hoe moeilijk kan het zijn?

robskedebobske | 15-01-18 | 13:14 | 4

@Glasgow Argus
De 'onafhankelijke, geodgekeurde nieuwschecker' checkt het nieuws. Dat weet je dan. "Dit nieuwsitem is gefactcheckt op waarheid door de EU". En als dat er bij staat is het prima. Als het er niet bij staat is het OOK prima. Dit zegt helemaal niets over het feit dat het wel of niet waar is en welke nuance daar aan ligt. Het zegt alleen iets over het feit dat het gecontroleerd is. Voordeel: censuur is niet nodig.

robskedebobske | 15-01-18 | 14:06

robskedebobske
Optimist

BosrandDirk | 15-01-18 | 14:08

@robskedebobske | 15-01-18 | 14:06: "dort wo man Bücher verbrennt, verbrennt man auch am Ende Menschen"

OetSodom | 15-01-18 | 16:31
▼ 1 antwoord verborgen

Kan iemand mij vertellen waarom ze dit in hemelsnaam zouden doen?!
Wat is het doel wat ze voor ogen hebben? Waar willen ze naartoe?

nemoj me jebat | 15-01-18 | 13:13 | 4

Vierte reich. Totalitaire macht.

VeelTeSteil | 15-01-18 | 13:21

meer schapen = meer makkelijk geld

BosrandDirk | 15-01-18 | 14:13

toch niet meer normaal, straks zijn we nog jaloers op Rusland..
In ieder geval zeker op Polen,

Rene046 | 15-01-18 | 19:25
▼ 1 antwoord verborgen

De enige die Europese waarde beschermd is de heer Orban en zijn oostblokvrienden.

Johan_Voorhaar | 15-01-18 | 13:13

"High-level Expert Group", dat is Orwelliaans voor het Ministry of Truth.
In de naoorlogse periode is de democratie in Europa volgens mij nog nooit zo in gevaar geweest als de laatste jaren. De mainstreampolitiek háát de democratie, háát het eigen land, háát de eigen bevolking, háát vrijheid van meningsuiting. We worden met zijn allen in het pak genaaid door D66 en consorten.
En het ergste is dat er nauwelijks een politiek alternatief voorhanden is. Baudet gaat het ook niet redden, cq. waarmaken, maar de volgende keer ga ik toch maar op hem stemmen, ook al is-ie me te rechts en te ijdel. Er MOET tegengas komen, anders gaan Europa, Nederland, vrijheid en democratie allemaal naar de haaien.

KeesBruin | 15-01-18 | 13:12 | 1

En nu maar hopen dat er nog een volgende keer komt, om te stemmen.

Petrus Poortwachter | 15-01-18 | 14:01

Tjerrie ? Waar ben je ? Hebben je nodig ! (poll GS 53%)
En direct een NEXIT. Vandaag nog !

Kamervraag | 15-01-18 | 13:11

de linkse truc om geld van het noorden naar het zuiden te sluizen en tegelijkertijd miljoenen kanslozen naar binnen te halen was niet goed genoeg gecamoufleerd.
dus moet de eu doorpakken en andere meningen verbieden.
ik heb niks tegen samenwerken met andere landen maar wat Brussel wil is ziek.

pejoar | 15-01-18 | 13:10 | 2

Duitse banken in het zuiden van Europa?

Promedio | 15-01-18 | 13:59

Prome... Inderdaad zaten Duitse en Franse banken tot hun nek in Zuid-Europese schulden. De reddingsoperaties hebben vooral die banken van grote verliezen gered.

VerderLezert | 15-01-18 | 16:31

Dom paniekvoetbal, maar je kunt ook niet verwachten dat die jeneverneus iemand daar neerzet die in staat is op nuchtere wijze de zaak in de hand te houden.

Panos88 | 15-01-18 | 13:10

Eigenlijk verschilt dit niet heel veel van een land als China of Iran dat gemakshalve Twitter of Faceboek op zwart gooit. Staatscensuur. Ze kunnen het geld beter spenderen aan onderwijs zodat mensen kritisch leren nadenken en zelf kunnen bepalen wat fake is...

Snoorderlag | 15-01-18 | 13:10 | 4

Liever geen meningen dan gecensureerde meningen.

Roze_bril_drager | 15-01-18 | 13:32

Dat is juist de huidige opbouw van het onderwijs: vooral niet kritisch denken

Eigenaar_IJsland | 15-01-18 | 13:36

Onder welke steen heb jij gelegen?
De staat is helemaal niet gediend van mensen die kritisch leren nadenken. Dat is de staat overigens nooit geweest.

Rest In Privacy | 15-01-18 | 15:38
▼ 1 antwoord verborgen

Onze hele samenleving is gefundeerd op fake news.
De Bijbel: fake news.
Das Kapital: fake news.
De Koran: fake news.
Het wetboek: fake news.

keestelpro | 15-01-18 | 13:06 | 2

Het enige boek waar geen fake news in stond was het telefoonboek. En uitgerekend dat wordt niet meer in herdruk genomen. Wees zuinig op uw exemplaar.

spinselsinjehoofd | 15-01-18 | 13:39

spinselsinjehoofd | 15-01-18 | 13:39
hahaha,inderdaad!

miko | 15-01-18 | 14:14

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen