achtergrond

Geenstijl

Tesla-vrachtwagen komt er aan. Elon Musk gaat alle truckers werkloos maken

Elon Musk gaat heel veel mensen werkloos maken. Niet meteen. Maar binnen anderhalf decennium of zo. Deze week komt de langverwachte Tesla Semi Truck. Een elektrische vrachtwagen. Met autopilot. Doei truckersbaantjes.

De transportsector is gigantisch. In Nederland 4,4 procent van de economie, waarvan ruim 51.000 vrachtwagenchauffeurs (en groeiende). In de VS zijn het er meer dan 3,5 miljoen en dat groeit hard. Allemaal laaggeschoolde big riggers die straks werkloos thuis komen te zitten (hallo basisinkomen!) omdat Ome Elon al je levensmiddelen, kleding en consumer electronics per elektrische, zelfrijdende Teslatruck over de Westerse continenten gaat slepen. Disruptive! Tesla is uiteraard niet de enige die aan stekkercombinaties aan het schroeven is. Zie hieronder de vorderingen van Toyota, die hun Hydrogen Fuel Cell trucks sinds kort al in Los Angeles hebben rondrijden. Nog niet zelfstandig dus nu gewoon nog emissieloze werkgelegenheid op wielen. Maar moet je kijken wat een dronken Poolse trucker zou kunnen aanrichten met lineair koppel en een traploze versnelling:

Nu kunnen we nog lollen @ top comment: "Fantastic... 300 meters race. Now ask them to drive from NYC to Miami using the regular gas stations and tell me who is going to win?" Maar dat radiusding lossen ze echt wel op en binnen nu en X jaar is het dus een enkeltje UWV voor het Truckstar lezende, ballen gehakt met mayo bij Routiertjes kanende contingent transportridders van de weg. Technologische ontwikkelingen zijn awesome, maar wie vooruitgang dicteert, schrijft ook mee aan de wetten van de remmende voorsprong.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.