Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Feynman en/of Feiten - NRC gooit Pieter Omtzigt in het propaganda-moeras

Dopplerdinges

NRC kopt met “Russische invloeden” en een afbeelding van een stilistisch rood Kremlin, afgedekt met een Boeing. Ik verwachte smeuïge foto's zoals destijds van Natalia Veselnitskaya en een duidelijke keten vanaf het Kremlin tot en met Pieter Omtzigt.

In de krant is de enige onderbouwing van deze stelling het namedroppen “AIVD” en de mening van Sybrand Buma van het CDA. Nu het CDA in de coalitie zit is dat samen 1 bron, zonder verdere details. 

NRC: "Op een bijeenkomst over de MH17-ramp met nabestaanden liet Kamerlid Pieter Omtzigt een nepgetuige een door hem opgestelde tekst uitspreken." Zie hier hoe Omtzigt plotseling geen lid meer is van het CDA, maar ook alles daarna wordt niet hard gemaakt. 

Het NRC schrijft in hetzelfde artikel dat Omtzigt alleen kernpunten heeft ge-sms’t, ná een gesprek met deze getuige. Of je dan aan het samenvatten bent, of aan het dicteren, blijft volkomen duister. Een getuige weet natuurlijk niet welk deel van zijn herinneringen overeenkomt met de consensus en dus onbelangrijk zijn, en welk deel afwijkt.

Het NRC beweert over een volledige opname van het voorgesprek te beschikken, maar “vergeet” punt voor punt te bespreken welke informatie spontaan door de getuige is genoemd, en welke informatie gedicteerd zou zijn. De NRC doet dat voor geen enkel punt. Er is volgens de sms’jes sowieso niet woord voor woord gedicteerd, en wat er gedicteerd zou zijn, zwijgt het NRC.

Bij een enorme beschuldiging hoort een gedetailleerde aanklacht en hard openbaar bewijs.

Hoe het NRC zichzelf verzuipt in dit dossier, vatten ze zelf netjes samen: “Over de toedracht van de MH17-ramp bestaat bij justitie, bij de regering, bij veel deskundigen en bij nagenoeg alle nabestaanden geen twijfel” Dit is ten eerste de ad populum drogreden in zijn zuiverste vorm, om daarna af te sluiten met een gebrek aan twijfel. 

Dat lijkt mooi rustgevend, zo overtuigd zijn dat je niet meer twijfelt, maar dus ook niet meer overweegt of nadenkt. Als je niet meer openstaat voor alternatieve verklaringen, ben je al lang geleden gestopt met onderzoek, met nadenken. Dan ben je alleen verklaringen aan het cherry-picken. Alleen op zoek naar bewijs wat in je straatje past.

Social

Hella Hueck was debatleidster bij de gewraakte bijeenkomst.

Tunnelvisie
Kijken we dan in de “volledige” reconstructie van het NRC, bestaande uit een half A4'tje, dan valt nog iets op. “Alexandr, … , wordt in mei dit jaar gehoord door het JIT. Zijn verhaal wordt niet relevant gevonden: … sowieso was al duidelijk dat een raket de crash had veroorzaakt, niet een ander vliegtuig.” Het JIT blijkt dus getuigenissen te selecteren omdat die niet overeenkomen met de gewenste conclusie. Los van de juistheid van die conclusie, betekent dat onherroepelijk tunnelvisie bij het JIT. Hierop ontbreekt iedere kritische noot binnen de lofzang van het NRC.

Of er wel of niet andere vliegtuigen waren, is bijvoorbeeld niet alleen belangrijk voor de vraag wie of wat geschoten heeft, maar ook belangrijk voor de vraag waarom geschoten is. We zijn niet alleen op zoek naar de dader en het wapen, maar ook naar het motief.

Status
Alexandr is een getuige verhoord door het JIT en een Duitse partij. Alleen wanneer hij spreekt in het bijzijn van Omtzigt is het plotseling een nepgetuige. Die classificatie hoort meer bij een acteur die zonder enige relatie met de ramp een stuk fictie voordraagt.

Er waren de dag na de ramp al genoeg getuigen die verklaarden over meerdere vliegtuigen. Er waren voor MH17 in totaal 16 militaire toestellen van Oekraïne neergehaald in hetzelfde gebied, maar ook Rusland vloog daar volgens het Pentagon.

Asiel
Ook de afwijzing van zijn asiel is een vreemde. Hij woonde in een actief oorlogsgebied, zijn bedrijfspand is zelfs in gebruik bij de strijdende partijen. Hoe duidelijk wil je een oorlogsvluchteling hebben? Alleen is zijn pand nu in gebruik bij de verkeerde strijdende partij, en daarom is hij geen vluchteling?

Als militairen, criminelen, separatisten of alles daartussen gebruik willen maken van een pand, is dat meestal geen vrije keuze van de eigenaar. En als het wel een vrije keuze was, is het een uitstekende reden te vluchten. Wat het allemaal te maken heeft met de integriteit van Pieter Omtzigt of het Kremlin is al helemaal wazig.

Radarbeelden
"Hoewel uit onderzoek blijkt dat in de omgeving van de MH17 geen andere vliegtuigen waren, en Rusland inmiddels zelf radarbeelden heeft vrijgegeven die dit ondersteunen" Ook hier slaat de NRC de plank volledig mis. De Russische radarbeelden zijn vanaf grotere afstand. Dan zie je door de kromming van de aarde alleen toestellen op grote hoogte. 

Dan kan je dus geen laagvliegende toestellen mee uitsluiten. En laat laagvliegende toestellen ook de enige zijn die makkelijk zichtbaar zijn voor getuigen op de grond. Het NRC probeert hier het axioma “geen andere vliegtuigen” te pushen met Russische radarbeelden die niet over de horizon kunnen kijken en dat dus absoluut niet kunnen aantonen.

Matryoshka
De informatie van het NRC klopt al niet met de informatie van het NRC. Zelfs binnen hetzelfde artikel, in beide artikelen. Dan blijft over dat het NRC hier goedkope karaktermoord probeert te plegen op basis van een detail in dit dossier, zonder zicht te houden op de grote lijnen. 

Iemand die alleen de titels leest, in plaats van het meer genuanceerde en zichzelf tegensprekende tekst, blijft met een compleet ander gevoel en conclusie achter. NRC kondigt aan een reeks van dit soort artikelen over Russische invloeden te maken. Hopelijk staat in de volgende delen überhaupt bewijs van die stelling. Dat bewijs is er, alleen niet bij Alexandr of Pieter.

Dit is geen kwaliteitskrant, dit is propaganda.

Reaguursels

Inloggen

Nooit begrepen waarom Pietertje hier zo populair is (of was), hij is een cda’er en dus per defenitie onbetrouwbaar. Hij is vooral met zijn eigen ego bezig in dit dossier (kijk mij eens actief zijn) en nu is hij in zijn drive die “populariteit” te behouden/ uit te breiden is te ver gegaan. Totaal geen reden om dingen te verzinnen als je aan waarheidsvinding zegt te doen, zoiets doe je alleen uit eigen belang.

Capt. Iglo | 12-11-17 | 16:01 | 1

Misschien moet je bovenstaande artikel eens lezen voordat je reageert ;)

Joostmochtnietsweten | 13-11-17 | 06:38

Omtzigt heeft het gewoon nijet handig gedaan. hij had zeker een paar goede punten zoals de radarbeelden. Waarom dat allemaal niet mag worden vrijgegeven is mij ook een raadsel. Al begrijp ik dat militaire geheimen meespelen dan nog zou het belang van het vrijgeven ervan in dit geval belangrijker zijn dan je technissche geheimen prijsgeven. Dat dit anders wordt gezien vind ik ook verdacht.

Edoch, een nep-getuige opvoeren om je punt te maken is gewoon ontzettend stom. Zeker als je de geloofwaardigheid van de regering ter discussie wil stellen moet je zelf geen ongeloofwaardige dingen doen.

Beste_Landgenoten | 12-11-17 | 12:16 | 1

de man was volgens eigen zeggen een getuige, en/of gaf later toe dat niet hij maar zijn vrouw getuige was. Dat is in ieder geval iets genuanceerder dan puur 'nepgetuige'. Sowieso, lees Hella Hueck: Omtzigt voerde hem niet op, de man wou zelf het woord, en het schijnt dat na een voorgesprek Omtzigt hem een samenvatting gaf welke van zijn eigen punten de man wel moest opvoeren, mede om een lange politieke tirade van de man te voorkomen.

Hemmenaar7 | 12-11-17 | 15:06

Het CDA zou de heer Omtzigt, de enige functionerende volksvertegenwoordiger die Nederland kent, maar wat graag uit het vliegtuig gooien nu men tot de coalitie behoort.
Een karretje waar MSM-hoer NRC zich uiteraard maar wat graag voor laat spannen.
Ik voorzie voor de heer Omtzigt een mooie toekomst in de kamer.
Alleen niet bij het CDA.

jemagookniksmeer | 12-11-17 | 10:35 | 1

Van mij mag het kabinet nog voor de kerst vallen. Pieter Omtzigt met z'n voorkeursstemmen naar FvD. Hoppa

Joostmochtnietsweten | 13-11-17 | 06:41

Ooit hoop ik nog eens vanuit de speakers in mijn TV te horen: ¨Wij van RTL hebben de radarbeelden¨.

squadra | 12-11-17 | 10:11

Een strafrechtelijk onderzoek instellen naar zijn handelwijze en motivatie, klaar. Ik weet dat hij de held is van Flinkrechts Nederland, maar als hij (bedoeld of onbedoeld) meelift op de leugencampagne van Poetin dan verdient hij een fikse reprimande. Iets met pek en veren.

Donkersloot | 12-11-17 | 09:03 | 3

MH17 is neergehaald boven Oekraïne, niet boven Rusland of door Russen bezet gebied.
Dat er pro Russische Oekraïners en zelfs Oekraïners met Russische roots zijn in een gebied wat economisch afhankelijk is van Russische opdrachten, al jarenlang de economische motor van dat gebied, lijkt me ook niet vreemd.
Wat er precies gebeurt is weet ik ook niet.
Nederland huurt of leased Duitse Leopard tanks, een verstandige Nederlandse militair besluit met zo'n Duits ding Rutte uit z'n torentje te knallen; zijn dan de Duitsers schuldig?

Hendrikaatje | 12-11-17 | 10:15

Hendrikaatje | 12-11-17 | 10:15
De exacte locatie is bekend, vanuit de Oekraïne door separatisten bezet gebied zelfs de makers van de Buk wezen een streek aan die door de separatisten bezet was.
Wat wilt u nu met uw betoog,.. twijfel zaaien ?

botbot | 12-11-17 | 10:39

Het hele punt van bovenstaand artikel is dat met tunnelvisie alleen de gewenste conclusies over blijven. Mark Onderstesteenboven Rutte houdt een hoop achter zijn pet. Dat omtzicht de waarheid boven wil krijgen is nobel. En zijn 'blunder' blijkt dus alles mee te vallen en wordt nu ontzettend opgeklopt. Laten we hopen dat Omtzigt hier zijn conclusies uit trekt en de coalitie laat vallen.

Joostmochtnietsweten | 13-11-17 | 06:46

Radar beelden mogen wel toegevoegd worden maar zijn niet nodig volgens de internationale experts

botbot | 12-11-17 | 08:44

Er zijn meerdere getuigen geweest, in de Oekraïne, die militaire fighterjets hebben zien vliegen toen de MH17 neerstortte. De bewering dat het dan ook Oekraïense fighterjets zijn geweest, kan wegens de grote afstand van 10 km in de lucht, nooit hard gemaakt worden. Dan blijkt achteraf dat er radar beelden beschikbaar zijn maar die mogen niet worden meegenomen in het officiële MH17 onderzoeksrapport. Sinds December 2012 hebben de Amerikanen hun F-35 fighterjet operationeel. Zo'n F-35 kan zich blijkbaar voor radar waarnemingen compleet verhullen, maar is grappig genoeg bij daglicht met het blote oog nog steeds waarneembaar, ook op 10 km hoogte. Dus zelfs bij afwezigheid op de radar beelden kan zo'n F-35 boven het rampgebied gevlogen hebben. Het is dan ook behoorlijk arrogant van de Nederlandse MH17 autoriteiten om deze Oekraïense man, die speciaal naar Nederland afreist om z'n getuigen verklaring af te leggen, te beschuldigen van het verspreiden van valse informatie in zake de MH17.

rmstock | 12-11-17 | 08:29 | 3

Ik begrijp niet waarom men zich in allerlei vage bochten wil wringen om het verreweg meest waarschijnlijike en enige scenario waarvokor een overvbloed aan steunbewijs is in te ruilen voor rare komplotverhalen. Het meest waarschijnlijk en daar duidt dus echt alles op, is dat Rusland overijverig is geweest in het steunen van de rebellen met een afweerraket, omdat destijds hun vriendjes in Oekraine op verliezen stonden wegens aanvallen door de Oekraiense luchtmacht. In alle haast is een BUK binnengereden die per ongeluk een airliner neerhaalde. Maar nee, F35's, geheime plannen, noem maar op. Get a life zou ik zeggen..

Beste_Landgenoten | 12-11-17 | 12:02

Op het bewust negeren van getuigen verklaringen uit eerste hand is belemmering van de rechtsgang en daar staat een straf op, als de man kan aantonen dat hij op de plaats was van waarneming op de aangegeven tijd in zijn getuigenverklaring.

rmstock | 12-11-17 | 14:27

Het 'waarschijnlijke' scenario is tevens het meest 'wenselijke' scenario voor de zittende macht. Dat maakt dat je het niet zonder meer mag aan nemen. Zeker niet wanneer informatie achter gehouden wordt. Met openheid van zaken zou de regering al die twijfel weg kunnen nemen (als hun verhaal klopt). In plaats daar van kiezen ze er voor om een kritische coalitiegenoot te framen als complotgekkie. Omtzigt nota bene, misschien wel de meest feitelijke volksvertegenwoordiger uit de kamer.
Als je liever je 76e zetel riskeert en dus nieuwe verkiezingen riskeert (terwijl de coalitie in de peilingen al lang dood is) dan dat je openheid geeft in een dossier waar alle Nederlanders zich bij betrokken voelen, dan heb je naar mijn idee iets te verbergen. Iets aanzienlijks...

Joostmochtnietsweten | 13-11-17 | 06:55

Wanneer er over de toedracht van de ramp met de M17 geen enkele twijfel bestaat, ook niet bij de redactie van NRC wordt het tijd dat die toedracht eens en voor al naar waarheid uit de doeken wordt gedaan.
Wordt er soms het een en ander bewust verzwegen om de geheime manipulaties van Trutte & Co inzake het associatieverdrag met boevenstaat Oekraine te verhullen?

mallekater | 12-11-17 | 07:43 | 3

nou bewust, bewust... hij komt er zelfs mee weg! het is voor eenieder niet alleen overduidelijk dat die steen vreselijk meurt en hoe dan ook via allerlei geitenpaadjes ver weg ergens in een diep en diep en diep gat is gepleurd.. zodat de zoektocht naar die meurende steen alleen alle aandacht al vraagt. Rutte is bezig met een volgende job veilig te stellen bij een grote multinational (dividendbelasting) zodat het volgend kabinet, misschien wel 1 die wel het volk vertegenwoordigt die steen op zijn nek krijgt... dan is het een meurende stinkende, ergens ver weg en diep onder de grond verstopte molensteen geworden..
Vergeet niet, wij zijn met meer... mieren in een mierenhoop

fikkieblijf! | 12-11-17 | 08:21

Die toedracht is - misschien heb je nooit opgelet - al uitentreure uit de doeken gedaan. Er is zelfs nauwelijks twijfels over geweest vanaf een half uur na het neerhalen. Maar goed, je moet wel ontvankelijk kunnen zijn voor logische argumenten natuurlijk anders houdt het een beetje op.

Beste_Landgenoten | 12-11-17 | 12:04

Beste_Landgenoten, als jij na een half uur bent gestopt met nadenken omdat de meest voor de hand liggende verklaring die zich aandroeg voor jou per definitie de juiste was. Dan begrijp ik je frustratie. Gelukkig zijn sommige mensen wel kritisch wanneer hun regering zaken achter houdt. Dat betekent niet dat de meest voor de hand liggende verklaring per definitie onjuist is. Maar het betekent dat de mogelijkheid bestaat dat we een loer gedraaid worden. En wanneer we ons realiseren dat Rutte ons met regelmaat loeren draait (#geencentmeernaargriekenland #inlegvellerje #dividentbelasting #ministerKaya), dan zou ik er niet 1 2 3 gerust op zijn dat hij dat in dit geval niet doet.

Joostmochtnietsweten | 13-11-17 | 07:04
-weggejorist-
Orakel1958 | 12-11-17 | 05:34

Omtzigt heeft tot dusver voortreffelijk werk verricht wat dan ook van dit voorval moge zijn: namelijk als politicus blijven roeren in de emmer met poep. De onderste steen is bij lange na niet boven : daar moet de focus op blijven liggen!

VP732 | 12-11-17 | 05:22

Sorry, maar in deze blijf ik lekker aan de zijlijn toe kijken. Echt.

SaintNick | 12-11-17 | 05:04

Peter Omtzigt wordt kapotstuk gemaakt net als Pim. Nederlands femen is nu alleen gefocused op #metoo. Dus blijft er niets over.

Ikbeneenzelfbouwer | 12-11-17 | 02:58

Mooi systeem is dat. Als je niet binnen de lijntjes kleurt van het partijkartel ben je al snel een Putin lover. Tijdens de strijd rond het Oekraine referendum was dit niet anders.

Drkildare | 12-11-17 | 02:39 | 1

Laten we hopen dat Omtzigt met zijn zetel en zijn voorkeursstemmen zijn conclusies trekt... Hij vind oppositie voeren toch leuk, dus laten we tot Allah bidden in de hoop dat hij het CDA verlaat en de regering laat vallen

Joostmochtnietsweten | 13-11-17 | 07:07

Mooi dat we eindelijk afrekenen met lui die de Russen inzake MH17 verdedigen, De Russen hebben dat gewoon fout gedaan. Niet over zeuren, Foute boel, Fucking Russians die een enorme inschattingsfout hebben gemaakt. Je kind zou er maar bij zitten, Shit....

wiloost | 12-11-17 | 01:09 | 3

En nu het bewijs nog.

toetssteen | 12-11-17 | 08:33

Samen met het campagne team van Trump hebben de Russen het gedaan toch?

HaatbaardKnipper | 12-11-17 | 09:14

Hahaha Wiloost, 'De Russen' waar over jij spreekt zijn een spook uit de EU propaganda machine (geleerd van de Amerikanen). Bij gebrek aan eenheid en verbondenheid tussen de Europese landen creëren ze maar al te graag een common enemy. De situatie kent aanzienlijk meer nuance.

Joostmochtnietsweten | 13-11-17 | 07:15

De schrijver van dit stukje heeft het telkens over 'het NRC', maar het is toch dé NRC? (De courant, niet het courant.) Oké, toen er ooit 'Handelsblad' achter stond, was 'het' wellicht nog te verdedigen. Maar zullen we nu gewoon 'de NRC' zeggen?

Rest In Privacy | 11-11-17 | 23:33 | 2

Oh oh oh, het ergste probleem van de dag.

Kruisruiker | 11-11-17 | 23:42

Denk toch dat 'het NRC ' correct is; het is gewoon het hele NRC gebeuren.
Voor 'courant' zet je inderdaad gewoon 'de'.

Hendrikaatje | 12-11-17 | 00:13

*verwachtTe

Majoor_Droplul | 11-11-17 | 23:32

Waarom is Feynman niet eens wat kritischer op Opzicht? Het is Opzicht die twijfelachtige figuren laat opdraven als getuige.
Opzicht wil zich profileren en prostitueert zichzelf om straks weer een hoop voorkeursstemmen te krijgen.

Zo_Zit_Dat | 11-11-17 | 23:20 | 1

"Het is Opzicht die twijfelachtige figuren laat opdraven als getuigen." Nee.
Omtzigt is niet de enige die deze getuige heeft gehoord en de betreffende getuige was er niet op uitnodiging van Omtzigt. Bovendien gaat het om één figuur, niet om meerdere figuren.
Met andere woorden, er klopt niets van wat je zegt.

Joostmochtnietsweten | 13-11-17 | 07:21

Iemand anders die het hele filmpje gezien heeft? Wie is die Pipo naast Pieter Omzigt die tegen die"getuige" zegt: meldt je maar bij het propaganda bureau van Putin?
Daar hoor je het NRC niet over.

Is dit nog nieuws? | 11-11-17 | 22:57 | 1

U heeft goede oren! Wat voor taal spraken ze?

toetssteen | 12-11-17 | 08:40

Botbot is de nieuwe dks ? Beetje schelden enzo..?

Is dit nog nieuws? | 11-11-17 | 22:52

Excuses voor de late reactie. Edoch...
1. Ik heb 2x op Omzigt gestemd en heb spijt. Veel. Sinds het CDA in de coalitie zit heeft mijn ex-held alle integriteit verloren en is verworden tot ordinaire kamervulling.
2. Dit is niet een fout ihkv foutje. Dit is echt niet best.
3. De boosheid op het NRC en verdediging op GS in 2 topics, één helaas in alle haast (alliteratie) verbazen me. Onlangs werd hier een inderdaad verschrikkelijk walgelijk misbaksel van een man volledig afgebrand op basis van een geluidsfragmentje. Enough said.

RoBD=Skullfucker | 11-11-17 | 22:32

Iedereen boos op Pieter. Maar het blijft nog steeds raar dat er beelden zijn van de plek waar mensen zeggen dat er meerdere viegtuigen hebben gezien. Usa heeft gezegd we hebben radar beelden vlak na de aanslag en oekranie die in oorlog is verwikkeld heeft hun radar systemen uitstaan. Niemand die boos wordt uit de linkse hoek. Geen enkele journalist die dit eens echt gaat uitzoeken. Die schande en dhr Rutte doet er niks aan.

franck7020 | 11-11-17 | 22:14 | 1

Rukke doet er niets aan?? Hij liegt zich iedere dag op alle gebied [dus ook bij de mh 17] vierkant in de rondte, noem dat maar niets aan doen.

gelukzoeker | 11-11-17 | 22:49

Journaliste Hella Hueck vertelde dat de spreker Alexander .... óók een asielbelang heeft.
Het ging om een afgewezen liegende Oekraïense asielzoeker.

Ella | 11-11-17 | 22:08 | 3

Ik begreep niet dat deze Aleksander was afgewezen maar kan er natuurlijk naast zitten
wel is duidelijk dat hij zijn verhaaltje zijn asielaanvraag zou willen gebruiken om zijn aanvraag te versterken, wat een mislukte actie bleek

Tobi | 11-11-17 | 22:11

@ Ella
Is dat Omzigt aan t rekenen? Me dunkt niet.

Is dit nog nieuws? | 11-11-17 | 23:01

Asiel krijg je in Nederland alleen als je de Islam aan hangt ;)

Joostmochtnietsweten | 13-11-17 | 07:23

Zodirektstraks in de Nieuwsuur,
de Omzigt rel: gaat Nieuwsuur mee met de NRC ophistcampagne vs Pieter Omzigt
of doet men gewoon z'n werk en meldt Gert-Jan Dennekamp simpelweg wat er werkelijk is gebeurd op die avond a la Hella Hueck

Tobi | 11-11-17 | 22:02 | 1

Prima Gert-Jan Dennekamp in de studio, afwegend en niet meegaand in de NRC-hetze richting Omzigt

Tobi | 11-11-17 | 22:09

Oekraïne is gewoon schuldig danwel verantwoordelijk; MH17 is neergehaald boven Oekraïne, vanaf Oekraïns grondgebied.
Ow ja, Oekraïne heeft ook zo'n 20 geladen BUK lanceer installaties... Rutte's ploegje heeft eerst een week in Kiev lopen labbekakken, omdat Kiev het gebied zonodig 'moest' beschieten,De Rutte zombies hebben in die tijd zelfs geen kans gezien iets over radarbeelden te weten te komen of dienst doende vluchtleiders te spreken.
Wel was al na anderhalf uur al bekend dat de Russen 'het' gedaan hadden.
Oekraïne kwam dus in de onderzoeksploeg; zelfs met veto recht...
Heb je ooit een slager met meer overtuiging z'n eigen vlees zien keuren?
Wij van WC-Eend....

Hendrikaatje | 11-11-17 | 21:54 | 5

@DrumPiet
Tja, was in die tijd minder bang van Poetin dan van dat oorlogshitsende Odrama geval.

Hendrikaatje | 11-11-17 | 22:58

@Hendrikaatje
Plus binnen een uur de Boycot! Was echt niet bekokstoofd.....
Lastige bijkomstigheid was dat veel kleine bedrijven wel brood zagen in het ontwikkelen van het Russische. Ik zal niet in detail treden, maar Putin trekt te dien aangaande een lange neus en met recht.

toetssteen | 12-11-17 | 00:26

Was inderdaad na anderhalf uur al bekend. De Russen klopten zich al op de bosrt op Facebook wat snel weer werd weggehaald toen er kindertjes uit de lucht waren gevallen in plaats van soldaten.

Beste_Landgenoten | 12-11-17 | 12:13
▼ 2 antwoorden verborgen

De enige persoon die hier propaganda verkondigd is Omtzigt. Hij is er zo van overtuigd dat Rutte en Nederland iets verkeerd heeft gedaan dat hij niet meer rationeel kan nadenken. Buma zou er goed aan doen hem van het dossier af te halen. Kijk vooral even terug hoe Rutte hem afdroogt in het debat. Waarom Omtzigt zich laat gebruiken voor de Russische belangen (zie ook zijn opstelling bij referendum) is mij onduidelijk.

Vula | 11-11-17 | 21:47 | 5

Rutte en Nederland? Zijn voor mij twee verschillende entiteiten. Over rationeel denken gesproken. En nee, tegen Ukraine stemmen is niet pro-rusland. Trump en Putin lopen nu weer hand in hand, kijken of jouw held Rutte nog lang de anti-rusland kaart trekt. Want wie dekt hem dan? Die dronken lor uit Brussel? Hahahaha. De hele geo-politiek as we speak is aan het veranderen, Trump betekend niet gelijk bescherming, en Rutte zit nog in de taktiek van Obama/Clinton. Hij gaat weer onsterfelijk op zijn muil.

Smarties | 11-11-17 | 22:27

Vula. Waar is de onderste steen?

Is dit nog nieuws? | 11-11-17 | 23:04

Rutte die Omtzigt af droogt?? Haha je bedoelt, Rutte die met gladde praatjes getraind om de hete brei heen draait. Mijn god, dat je na al die jaren het gehuichel nog steeds niet doorziet. Ik begin langzaam te begrijpen waar al de VVD stemmen vandaan komen. Ga je schamen Vula.

Joostmochtnietsweten | 13-11-17 | 07:28
▼ 2 antwoorden verborgen

Een onhandige actie voor een kamerlid vind ik, maar hij is het er zelf mee eens dat het een fout was en geeft bovendien toe dat hij onzorgvuldig is geweest.
Dat is oneindig véél meer dan enig ander kamerlid in zijn plaats gedaan zou hebben, het maakt Pieter Omtzigt een prima mens, zelfs al is hij van het CDA.

BosrandDirk | 11-11-17 | 21:42 | 2

Dat hij het onomwonden toegeeft, siert hem. We hebben politici gehad, die daar dagen of zelfs weken over deden.

Wraakzalzoetzijn | 11-11-17 | 21:52

Rukke geeft toch ook altijd meteen toe dat hij weer gelogen heeft of anderzinds de boel bedonderd..

gelukzoeker | 11-11-17 | 23:05

NRC = 100% Linkse kerk. Rutte maakt gemene zaak met Por(n)oshenko en zijn NL tax free chocolade-imperium in opdracht van de VS/NATO/Bilderberg. Spijtoptanten als Omtzigt moeten in een kwaad daglicht gesteld worden door onze MSM ( linkser dan voorheen de Waarheid).Botbot= een echte linkse bot die op Geenstijl niets te zoeken heeft. Rot oo naar Jiip Bot bot!

Eendragtmaaktmagt | 11-11-17 | 21:41

Correct me when I'm wrong, maar mevr Hueck heeft het over een zeer slecht Engels sprekende man. Volgens mij hoor ik best goed Nederlands. En ook best veel. Zal Omtzigt dat allemaal in die sms hebben gezet?

Sandronique | 11-11-17 | 21:32

Gewoon gruwelijk hoe Omtzigt door velen hier wordt afgebrand. Na al zijn werk m.b.t. de MH17 maakt hij - onopzettelijk - een fout. Vreselijk hoor! Want al die afbranders hebben natuurlijk nog nooit in hun eigen leven een fout gemaakt en zullen dat ook nooit doen! Het liefst zouden ze Omtzigt ergens op een dorpsplein op de brandstapel zetten. Of aan een galg hangen.
En dat Buma (nog) achter Omtzigt blijft staan, ja logisch. Die is veel te bang dat Omtzigt voor zichzelf gaat beginnen. En dan is het dag dag coalitie.

Lupuslupus | 11-11-17 | 21:28 | 8

Was bedoeld voor Hendrikaatje.

Kruisruiker | 11-11-17 | 23:16

s dit nog nieuws? | 11-11-17 | 23:06
Weet ik niet. Hij geeft geen commentaar.

Kruisruiker | 11-11-17 | 23:19

@Kruisruiker, dat is dus niet wat er is gebeurt. Hou je bij de feiten.

Joostmochtnietsweten | 13-11-17 | 07:32
▼ 5 antwoorden verborgen

Bestaat er niet een gezegde dat zegt dat, als je overleeft in New York, dan overleef je overal?
Datzelfde heb ik met GeenStijl. Het is hier zo raak, zo direct, zo zonder 'iemand te sparen', maar met zoveel humor, dat ik denk dat, als je hier overleeft, je overal overleeft. Omzigt overleeft zeker bij GeenStijl.

marjen | 11-11-17 | 21:27 | 3

Pieter Omtzigt is een hele goeie; zou hem graag bij VNL of PVV verwelkomen.

Hendrikaatje | 11-11-17 | 22:05

Eerder bij FvD als hij meer beperkt word door in zijn werkzaamheden.

steekmug | 12-11-17 | 07:51

VNL haha zijn die nog niet opgeheven? Als Omtzigt ergens heen gaat anders dan een eigen fractie, dan is het FvD.

Joostmochtnietsweten | 13-11-17 | 07:33

De Ukraïne is een dure gebleken, velen vallen erdoor. Zo ook de Podesta Group die daar lobbyde. edition.cnn.com/2017/11/11/politics/po... iemand moet eens heel goed alles aan elkaar verbinden hoe dit nou allemaal zit.

LifeCatcher | 11-11-17 | 21:26

Nope, voor mij is deze godgelovert af.

LifeCatcher | 11-11-17 | 21:22 | 1

Iedereen heeft z'n god. Je kijkt naar het gedrag, waar de energie gaat, wat men wilt opofferen voor wat en bingo! Met of zonder baard, er is altijd een Wizard in Oz.

GeenAccount | 11-11-17 | 21:29

Mooi getypt van @Feynman. Voor het graven in oorzaken van het cognitieve verval bij journalisten, intellectuelen, veilgheidsdiensten en commissies die rapporten genereren zou er meer onderzoek moeten komen naar het fenomeen "group think". Hoe subtiele emoties langzaam opbouwen in de leden van een wijd verspreide groep en dan gaan fungeren als blokkade voor bepaalde types gedachtes en richtingen. Allemaal netjes in Sync (zie ook: Strogatz).

Hoe denk je anders al de krankzinnige geschiedenisboeken te verklaren? Dat waren ook wij, ook denkend dat we vol verstand zaten en de "feiten" hadden. En dan bleek het toch weer niet helemaal, vaak veel te laat.

Het internet tovert een schijnaanwezigheid van feiten en naslagwerken ook voor allerlei niet strikt wetenschappelijke zaken. Maar dit laat ons misschien meer dan ooit negeren hoe ons gevoel, de heersende ideologie het allemaal eerst voorkauwt.

GeenAccount | 11-11-17 | 21:18 | 1

Uw verhaal heb ik al eens eerder gelezen. Heeft u een twist met de heer Feynman? En wat betreft uw verhaal. Veel dagbladen in Nederland doen toch precies hetzelfde. Suggereren en propageren in een door hen gewenste richting.
Of zie ik dat verkeerd ?

Wraakzalzoetzijn | 11-11-17 | 21:37

Wat in elk geval als een paal boven water staat is dat bepaalde lieden er als de kippen bij zijn karaktermoord op Omtzigt te plegen. Want zo kennen we onze pappenheimers.

Lewis | 11-11-17 | 21:07 | 3

Dat heeft ie zelf gedaan lijkt me.

Kruisruiker | 11-11-17 | 21:08

Haha. Hij heeft zelf toegegeven een grote fout te hebben gemaakt en jij hebt het over karaktermoord. Man man man.

DrumPiet | 11-11-17 | 21:12

Karaktermoord gebeurd wel degelijk door hem te linken aan Putin als usefull-idiot. Zelfs Baudet wordt er nog bijgehaald om te karaktermoorden. 2 voor de prijs van 1. Dat dat jou ontgaat verbaasd me niet, je tegeltjes lezende. Er ontgaat jou een hoop, vermoed ik.

Smarties | 11-11-17 | 22:10

En ander heel raar zinnetje in het stukje van Andreas Kouwenhoven en Wilmer Heck in het NRC is deze: "Over de toedracht bestaat geen twijfel ... : het vliegtuig werd vanuit Oekraïens rebellengebied neergehaald door een Boek-raket uit Rusland." Want waarom zou je dit opschrijven? Een Boek-raket komt namelijk altijd uit Rusland. Daar worden die dingen immers geproduceerd. Ook Oekraïne is in bezit van BUK's. nl.wikipedia.org/wiki/Boek_(raketsyst...)

Jan-Joris-Jaap-Joop | 11-11-17 | 21:04 | 5
▼ 2 antwoorden verborgen

Nu bij "nrc.nl" (20:50uur): Mest en fraude naast foto Omtzigt. De mest spettert bij wijze van spreken in het gezicht van Omtzigt. Onder foto Omtzigt kopje met "pretvlucht uit de lucht". Dan nog ander berichtje met "Judas"daarnaast. Zo werkt dat bij, onder andere, NRC. Beetje schenentrappen.

ridder pompompom | 11-11-17 | 21:02 | 2

Schenen(trap) foto Marokko-Ivoorkust, onder Omtzigt, nu vervangen voor andere. Bij die andere foto kon je onbewust denken dat Omtzigt tegen schenen getrapt werd. De NRC doet heel veel op deze wijze. Andere media zoals RTL en NOS kunnen het ook. Maar bij NRC zie je dit heel duidelijk. Kijk maar eens goed verder op hun website. De (onbewuste) verbanden tussen foto's en berichten liggen voor het oprapen. Als de media iemand negatief willen afbeelden, dan zorg je dat de foto's en artikelen eromheen gek, naar of negatief zijn. Bijvoorbeeld een artikel over kanker net onder foto van Trump. En naast artikel over Trump toevallig een foto met een clown. Nu dus "mest" en fraude naast "Omtzigt" .

ridder pompompom | 11-11-17 | 21:23

Nu ook andere foto bij mest artikel. NRC wisselt dat wel snel zeg.... De spetterende giertank-foto is vervangen door een landschap met donkere lucht en een boom met zeer veel schaduw. Nog wel een dreigende lucht, maar gelukkig geen stront meer in gezicht van Omtzigt.

ridder pompompom | 11-11-17 | 21:30

De NRC ziet twijfel in het proces naar waarheidsvinding in het MH17 dossier als probleem. Omtzigt ziet twijfel in het proces naar waarheidsvinding in het MH17 dossier als oplossing.

In wetenschappelijke zin is twijfel een vereiste in het proces, naast nieuwsgierigheid. De NRC wenst elke twijfel weg, wat tot een kokervisie leidt die schadelijk is voor waarheidsvinding. Omtzigt is dus goed bezig. De NRC moet genegeerd worden.

tipo | 11-11-17 | 20:58 | 6

Bot is een troll net als dks. Gewoon links laten liggen.

Is dit nog nieuws? | 11-11-17 | 22:54

DKS heeft tenminste een mening waar je het wel of niet eens kan zijn.
Botbot trolt om te trollen.

Jan Dribbel | 11-11-17 | 23:09

Jan Dribbel | 11-11-17 | 23:09
Tuurlijk,als je niet tegen argumenten opkan boksen noem je hem gewoon een troll en wellicht krijg je medestanders die de waarheid ook niet aankunnen

botbot | 12-11-17 | 00:42
▼ 3 antwoorden verborgen

Opmerkelijk. Buma blijft hem steunen. "De vraag of hij een andere portefeuille zou moeten krijgen is volgens de woordvoerder van fractieleider Sybrand Buma 'niet aan de orde'. " www.ad.nl/politiek/omtzigt-mag-mh17-w...

atheïstisch stemvee | 11-11-17 | 20:54

Geenstijl:" Bij een enorme beschuldiging hoort een gedetailleerde aanklacht en hard openbaar bewijs."

Toon mij dan maar de witte onderbroek.

Shoarmamasutra | 11-11-17 | 20:48 | 4

Ik draag alleen maar turkoise onderbroeken.

Wraakzalzoetzijn | 11-11-17 | 21:01

Is wel zo

atheïstisch stemvee | 11-11-17 | 21:10

Is een bekentenis van de persoon in kwestie ook goed? Want die is er :)

TeeJee | 11-11-17 | 21:24
▼ 1 antwoord verborgen

Zowieso wordt er bij de mh17 veel te veel op de nabestaanden geleund. Nabestaanden zijn slachtoffer en niet leidend in een onderzoek. Het onderzoek moet geen emotionele waterval worden.

Graaf van Egmont | 11-11-17 | 20:48

Grappig dat er ineens zoveel put in is. Uh input.

Shoarmamasutra | 11-11-17 | 20:46 | 1

Het kan ook OUTPUT zijn.

Wraakzalzoetzijn | 11-11-17 | 20:58

Pieter Omzigt lijkt mij een integer persoon. Eén van de beste Kamerleden. Het kan zomaar zijn dat de oppositie, die meerderheid van één persoon in de Kamer probeert ongedaan te maken.

Wraakzalzoetzijn | 11-11-17 | 20:37 | 3

Daar legt u de vinger precies op de zere plek "lijkt een integer persoon"

botbot | 11-11-17 | 20:46

Ik las Kameraden. Toeval?

DrumPiet | 11-11-17 | 20:56

@Drumpiet
Zo onduidelijk is mijn typemachine toch niet. Of zal ik toch maar het lint vervangen ?

Wraakzalzoetzijn | 11-11-17 | 21:06

Hoofdredacteur Peter Vandermeersch NRC zit regelmatig net als Peter R aan de tafel van DWDD , moet ik nog verdergaan?

peter van dijk1186 | 11-11-17 | 20:37 | 3

Precies.

Wraakzalzoetzijn | 11-11-17 | 20:37

U snapt het cartel.

Is dit nog nieuws? | 11-11-17 | 23:07

Bij Peter Vandermeersch moet ik altijd denken aan Tom Cruise in Mission Impossible Na afloop van DWDD zie je hem zijn masker aftrekken, en de camera zoomt vervolgens in op een vals lachende "The damage is done" Guy Verhoffstadt.

ad melkert | 12-11-17 | 07:12

"Iemand die alleen de titels leest, in plaats van het meer genuanceerde en zichzelf tegensprekende tekst, blijft met een compleet ander gevoel en conclusie achter."

Je kent je publiek Feynman.

troje1 | 11-11-17 | 20:35 | 1

Als jij alleen de titels leest, nou en?

Kruisruiker | 11-11-17 | 20:37

NRC —> CNN. Fantasten!

Ik schreef het al in het vorige topic 1 foutje en ze bedienen zich vrijelijk van allerlei ridicule associaties, overdrijvingen en leugens om de in hun ogen niet deugende met de grond gelijk te maken. Alles wat later onjuist blijkt maakt dan al weinig meer uit. Het zaadje is geplant.

Lood om oud ijzer | 11-11-17 | 20:33 | 5

Lood om oud ijzer | 11-11-17 | 20:50
Foutje daar kunnen we nog wel even over van mening verschillen.
Wel hoor je de politiek angstvallig zwijgen en terecht de coalitie en veel hebben er boter op hun hoofd.
Ziezo,. nu ga ik stappen.

botbot | 11-11-17 | 20:59

Lood om oud ijzer | 11-11-17 | 20:33

Fantasten? Nee. Gekleurd tot neiging van demonisering en het vermeend plegen van karaktermoord? Oh jazeker. CNN is een geoliede democratische machine. NRC heeft vrees ik al een angstremspoor in het ondergoed zitten en zijn op zoek naar waar die Libertas was in hun verzuurde plas!

Jan, Leiden | 11-11-17 | 22:50

Het zijn fantasten in de zin dat ze geloven in een wereldbeeld dat alleen in sprookjes bestaat. En om dat te bewerkstelligen spelen ze heel graag de boze heks.

Lood om oud ijzer | 12-11-17 | 00:06
▼ 2 antwoorden verborgen

Als ik die getuige was trouwens. Oeh. Dan zat ik onder een Oegandees pseudoniem om een Micronesisch eiland. *streept weg*

LibertasSimplex | 11-11-17 | 20:27 | 1

op punt.

LibertasSimplex | 11-11-17 | 20:28

Dit item, stuk door NRC ademt één onwelriekende zucht.

Het hijgen in de nek van Omtzigt alsof hij een vermeende dader is à la MeToo.

Kudtkip | 11-11-17 | 20:26 | 2

Me Too is natuurlijk wel een verzachtende omstandigheid voor hem.
Ik lees het al "Omzigt slachtoffer van Me Too"

botbot | 11-11-17 | 20:30

Goed lezen botbot: å la MeToo.

Je wil toelichting?
Gerommel over een getuige, Omtzigt verontschuldigt zich voor de gang van zaken, en prompt duikt NRC erop om Omtzigt als een soort foute dader in dit proces neer te zetten.

Got it?

Kudtkip | 11-11-17 | 20:59

Ik ben blij dat dit misselijk makende opzetje van NRC doorgeprikt wordt.
En aan het einde van dit walgelijke artikeltje nog even Thierry bashen.
NRC gaat steeds meer op het Staatsjournaal lijken.

Baardvansinterklaas | 11-11-17 | 20:24 | 6

Bot bot > rot op naar Joop waar je thuis hoort linkse klojo. Flikker op naar je Amerikaanse heilstaat.... vreet nog wat hamburgers botbot of vreet nog wat gmo voer. Zijn we snel van je af.

Eendragtmaaktmagt | 11-11-17 | 21:50

Was het maar zo simpel botbot. Commissies, wie zitten daar in? Vriendjes en aanverwanten. Er is nooit contact tussen commissie en parlementsleden? Hou toch op, voordat die hele commissie begon, had Rutte de russen al als dader aangewezen. Het bestuur in dit land is in en in verrot. De kranten lopen erin mee, want subsidies. Maar goed, NRC is inderdaad staats, ze ontvangen subsidie. En als ze niet schrijven wat die leugenaars willen missen ze de scoops, om hun klanten te bedienen. Dit hele systeem wat jij zo fier verdedigt is verkracht, verneukt en uitgebuit, gekomen tot een systeem van instandhouding. Er is overigens geen enkel systeem die dat overleeft, ze gaan er allemaal vroeg of laat aan onderdoor. Macht zoekt macht, om macht te behouden. En het is aan ons om het af te breken, zodra het niet meer werkt. Maar dat jij dit 'bolwerk' nog verdedigt, dat begrijp ik niet echt. Buiten je politieke standpunt om.

Smarties | 11-11-17 | 21:54

Eendragtmaaktmagt | 11-11-17 | 21:50
Uit uw reactie begrijp ik dat de waarheid voor u nogal gevoelig ligt.

botbot | 12-11-17 | 00:47
▼ 3 antwoorden verborgen

Als ik moest kiezen tussen een val van Rutte vanwege: het afschaffen van de dividend belasting of een vlucht, om in luchtvaart termen te blijven, van Omtzigt, Dan gaat mijn voorkeur uit naar de laatste, de onderste steen, de steen des aanstoots en uiteindelijk de molensteen om de nek van aardsleugenaar met een hart van steen: Rutte.
Zoals van Jole deze week in zijn eigen moeras vastliep, zo zou ik Rutte ook graag zien sneuvelen, it would make my day, big time.

Memek | 11-11-17 | 20:23 | 1

Hulde Memek! Rutte zal een keer tegen de lamp lopen: dan zal hem het lachen vergaan.

Eendragtmaaktmagt | 11-11-17 | 21:57

Omtzigt geeft zelf toe dat hij fout zat. Zie zijn tweet. En het CDA dat gered moet worden door GeenStijl. Of ze daar nou gelukkig van moeten worden.....
Snap sowieso jullie pro-rusland houding niet zo goed.

bbbachstra | 11-11-17 | 20:17 | 4

Ik ook niet. Omtzigt moet inderdaad zijn verlies nemen (wat hij ook gedaan heeft). Hij wordt door GeenStijl steeds aangehaald als der Keerlen God. De stroom publicaties van GeenStijl om het allemaal recht te praten getuigt van dezelfde tunnelvisie als die van de tegenstanders.

Erlembaldo | 11-11-17 | 21:25

Zwart-wit denken. Zo 1940.

TeeJee | 11-11-17 | 21:25

Hé stotterende Fries/Grunniger: jullie ... pro-Rusland.. houding? Moeten we dan pro Oekraïne zijn waar de fascisten met geheven rechterhand door de straten marcheren? Of pro " Fuck the EU" de yankees volgen die dit land van Rusland losgeweekt hebben? Bbbbbbbbachstra ... dacht jij nu echt dat wij geinteresseerd zijn de Gristen Democratische Appel te redden die Rutte boven water houdt? Ga lekker pitten ouwe stotteraar. Niet meer van die rare dingen schrijven..

Eendragtmaaktmagt | 11-11-17 | 22:08
▼ 1 antwoord verborgen

Alle zorgvuldig opgebouwde Sovjet-propaganda van GS valt hier in duigen. Jammer, niets meer aan te doen.

PeterD | 11-11-17 | 20:15 | 1

Dachthetnjet.

Denkhetnjet | 11-11-17 | 23:52

Tja, de dagbladen hebben het moeilijk. Ze raken een beetje uit de tijd.

Wraakzalzoetzijn | 11-11-17 | 20:15

wat leven we in een tijd met een enge, huichelachtige, verraderlijke, nietsontziende, leugenachtige, schaamteloze gevestigde orde, politiek bestel en media.

Ir. Wilhelmus | 11-11-17 | 20:13

Ik geloof niet dat hij bewust heeft zitten misleiden. Dat volgt niet uit zijn verleden.
Ik denk dat hij zich iets te veel heeft laten meeslepen, zodat ik meen dat zijn excuses gewoon oprecht zijn.
De man heeft geen geheime agenda die zou maken dat hij iedereen zou willen belazeren.

marjen | 11-11-17 | 20:11

Jammer hoor, door het ijs gezakt. Daag Omzigt, next...

Supermatthijs | 11-11-17 | 20:11 | 5

Jij zou je enige gids in de jungle nog omleggen omdat je modder op schoenen hebt of wat?

Denkhetnjet | 11-11-17 | 20:39

Hey, superdombo mag nog reageren? Jammer.

TeeJee | 11-11-17 | 21:25

Matthijs de linkse troll. Géén inhoud veel geblaat.

Is dit nog nieuws? | 11-11-17 | 23:08
▼ 2 antwoorden verborgen

Heeft Feynman nu zoveel woorden nodig om zijn BS over dit onderwerp alsnog enige geloofwaardigheid te verschaffen?

PeterD | 11-11-17 | 20:11 | 1

Het heeft er alle schijn van ja.

baggerella | 11-11-17 | 20:35

Dit riekt erg naar een werkelijke getuige en oprechte vluchteling de mond willen snoeren en een doofpotaffaire én daarop nog eens een niet onderbouwde en ongenuanceerde karaktermoord op Pieter Omtzigt. Bah, wat een ranzigheid weer. Vermeend politieke gewenste indoctrinatie door een dodebomenblad? Schande! Tijd voor het opdoeken van alle niet factcheckenfe oude MSM? En waar komt deze lijntjes uit van dit blad, misschien bij Buma zelf?! Maar de kans is groter dat eens door Europa deze blogs eerder worden verboden helaas.

Jan, Leiden | 11-11-17 | 20:07 | 5

demaup | 11-11-17 | 20:27
Rutte kwam zijn beloftes niet na, als een minister liegt zeg maar de waarheid niet verteld moet hij opstappen.

botbot | 11-11-17 | 20:34

Ik reageerde op je reactie dat liegen verboden moet zijn, en dat is het.
Echter, in de politiek (maar ook elders) is het toegeven van een leugen "not done". Draaien om, en masseren van de waarheid is (HELAAS) de gang van zaken. Omtzigt heeft m.i. zijn misstap toegegeven. Dat is in politiek Den Haag al heel wat. Hoe Omtzigt verder zal handelen, dat weet ik niet. Hij heeft m.i. diverse opties. Overigens...... toetreding tot het FvD lijkt mij persoonlijk geen begaanbare weg. Ik wacht af. Vergeet niet dat politiek een "vak" is. Weliswaar een smerig vak, maar toch!

demaup | 11-11-17 | 20:53

demaup | 11-11-17 | 20:53

2x prachtig, kan er niks aan toevoegen!

Jan, Leiden | 11-11-17 | 22:45
▼ 2 antwoorden verborgen

Wat een ongebruikelijk gedetailleerd artikel voor GeenStijl. Moeten we daar niet iets achter zoeken? Overigens (en dat past dan weer niet helemaal in dit verhaal en wordt hier dus ook niet gemeld) heeft Pieter Omtzigt inmiddels toegegeven dat hij wel wat omzichtiger te werk had kunnen gaan. Maar ga zo voort Geenstijl. We houden wel van genuanceerde berichtgeving.

Michael03 | 11-11-17 | 20:06

Erger is dat dit circus wordt uitgespeeld over de ruggen van de nabestaanden. Die worden belazerd en zoet gehouden met herdenkingen en een gedenkbos en wat er allemaal nog voor onzin volgt. De verantwoordelijken moeten zich kapot schamen

beau van rtl | 11-11-17 | 20:06

Toch is het wel beetje gek. Als dit zo ging. Als je overtuigd bent ga je niet getuigen iets laten roepen. Sowieso waarom partij kiezen en niet t met echte bewijzen doen. Het is al snel roeren in de stront in zo n dossier.

Shoarmamasutra | 11-11-17 | 20:03 | 1

Dit klopt van geen kant. Zal ie een bankrekeningetje in Moskou Hebben?

Kruisruiker | 11-11-17 | 20:07

Ik wil alleen even zeker weten: Is Peter Omtzigt nu wel of niet een held ?
Zodat ik bij feestjes niet buiten de boot val...
Just asking for a friend...

King of the Oneliner | 11-11-17 | 20:03

MH17 is voldoende uitgemolken, zullen de gebruikelijke verdachten wel denken. Krachtig- lege woorden zijn gesproken, onderste stenen gebakken en verstopt, indrukwekkende tranen werden geplengd voor het wereldtoneel, Timmermans heeft er een promotie mee verdiend. Dan kan nu het dossier dicht, behalve de nabestaanden is iedereen toch al lang kwijt waar het over ging. De nabestaanden mogen nog wel een keer bij meneer Rutte op de thee komen, als het niet anders kan.

Maar nu nog meneer Omtzigt.

Jan Passant mk2 | 11-11-17 | 20:02 | 2

Dat u dat niet weet! er is genoeg gepubliceerd over de onderzoeken,echter tijdens een strafrechtelijk onderzoek worden er nooit mededelingen gedaan de reden zullen u duidelijk zijn.

botbot | 11-11-17 | 20:08

Goed verwoord. Ik word nog misselijk als ik aan dat ingestudeerde verhaal van die dikke Timmermans denk met zijn mondkapje.

beau van rtl | 11-11-17 | 20:10

Man. Man. Man. Over 'cherry-picken' gesproken. De splinter in andermans oog...

Enter Yeti | 11-11-17 | 19:59

Omtzigt is heel fout. Punt.

DrumPiet | 11-11-17 | 19:59 | 3

Hey Drumstick, ouwe trol.... onderbouw dat eens

Fatwabuster | 11-11-17 | 20:59

@fatwa
Drum is een troll. Geen aandacht aan besteden. Onderbouwen kan hij niet.

Is dit nog nieuws? | 11-11-17 | 23:09

Je kunt dit ook anders opvatten. In de trend van dat Omtzigt een foute stouterik is.

Jostifiel | 12-11-17 | 22:42

Erg vermakelijk om geregeld NRC even te bellen, na te vragen of ik nog een abo heb, even laten zoeken en dan met de mededeling "Dat is maar goed ook, omdat ik anders op zou moeten zeggen" ophangen. Drukken waar het pijn doet: in de geldbuidel.

Frau Merkel | 11-11-17 | 19:59 | 6

niks beters te doen met je tijd?

Michael03 | 11-11-17 | 21:03

Nee Presidente, dat is Rutte

BosrandDirk | 11-11-17 | 21:11

Do ist der bahnhoff!

zwellevertje | 12-11-17 | 00:32
▼ 3 antwoorden verborgen

Als Omzicht geen steun gaat krijgen van zijn eigen CDA bestaat de kans dat hij ze de rug toekeert, en dat is de meerderheid in 2de kamer weg. En kunnen we weer naar de stembus.
Dat het CDA maar op zijn tellen gaat passen. Ik zie Omzicht binnen het CDA hetzelfde als Wilders destijds bij de VVD.

shimanski | 11-11-17 | 19:58 | 1

Hoezo naar de stembus. Als het kabinet valt hoeven we volgens de grondwet helemaal niet naar de stembus. Men kan gewoon opnieuw formeren zonder verkiezingen. Ik mag hopen als het CDA het vuur aan de schenen van één hunner eigen parlementariërs legt diegene zo wijs is om over te stappen naar FvD. Sowieso wordt er een vies spelletje gespeeld met Omtzigt met als doel de coalitie te splijten. Voor Omtzigt geldt hij heeft een fout gemaakt en bij de eerste gelegenheid toegegeven daar is niets verkeerd aan.

De oorlog met Irak waarvan beweerd werd dat zij chemische wapens bezaten, bleek achteraf ook op basis van een valse getuige.

Beroep = Boerenlul | 11-11-17 | 20:17

Aangezien het duidelijk bedoeld is om hem te beschadigen zou ik eens kijken naar de dossiers waar Pieter zich in aan het vastbijten is. Daar zit dus kennelijk iets tussen waar men erg bang voor is.

Doe_eens_normaal_man | 11-11-17 | 19:54 | 2

ik denk dat de internationale deskundigen op dit vlak dat al gedaan hebben wil men dit weerleggen dan zal men zich zoals nu blijkt zich van leugens moeten voorzien.

botbot | 11-11-17 | 20:00

Wraak is niet rendabel. Dit spel heeft volgens mij niets met de MH17 te maken maar met wat Pieter nog op de rol heeft staan. Dit ruikt als preventief beschadigen. Zeker omdat het CDA nu in de coalitie zit zou de VVD dit alleen maar doen als het echt nodig is.

Doe_eens_normaal_man | 11-11-17 | 20:04

De NRC is het Nederlandse equivalent van de corporatistische propagandakrant Washington Post, eigendom van Jeff Bezos van Amazon. Hetzelfde Amazon dat cloudservices voor de CIA verzorgt.
.
Vergis je niet in de facade, dit is geen journalistiek product maar een propagandakanaal, een public relations machine ten behoeve van the powers that be.
.
In de VS probeert de WaPo de verkiezingen in Alabama te beinvloeden door de Republikeinse kandidaat Moore in de #himToo te duwen. Jammer dat nu uitlekt dat de geruchten worden verspreid door voormalige camoagnemedewerksters van de democraten en door WaPo vrouwen worden benaderd met duizenden dollars in het verschiet voor een verzonnen verhaal.
.
Pijnlijk dat de NRC zich laat misbruiken voor een rondje onderste-steen-onderduwen. In plaats van onderzoek te doen naar de omstandigheden rondom de grootste moordaanslag op Nederlandse burgers tot nu toe. De NRC toont wederom aan meer geinteresseerd te zijn in het dienen van de macht dan in waarheidsvinding. Niet nieuw, niet minder pijnlijk.
.
Wat wel pijnlijk is, is dat de NRC op deze manier een van de weinige parlementariers die nog zijn vak uitoefent en geen Ybeltje speelt, in een brisant dossier als dat van MH17 opzichtig beentje licht. Met als gevolg dat meer en meer politici worden gemuilkorfd en - anderzijds - het kritisch en onbevooroordeeld MH17 onderzoek ommogelijk wordt. Alles voor het officiele verhaal, alles moet wijken voor de geopolitiek, de economie en de europese uitbreiding. 198 Nederlanders zijn niet meer dan collateral damage. Een bittere nagedachtenis.

Glasgow Argus | 11-11-17 | 19:53 | 3

Pijnlijk dat de NRC zich laat misbruiken.
Wie sprak er ook alweer de waarheid niet? wie misbruikt zijn eed?

botbot | 11-11-17 | 19:55

NRC moet wat om aan geld te komen. Hun verdienmodel is dood. Al jaren.

PresidenteDeConjovia | 11-11-17 | 20:10

Dus omdat er in Amerika een krant is waarvan mensen zeggen dat ie stuurt is de NRC dat in Nl? Wat voor logica is dat?

Shoarmamasutra | 11-11-17 | 20:36

Duidelijk. Helder. #teamomtzigt al ergens gezien?

Hem | 11-11-17 | 19:52

Ik snap de woede. Maar come on, het is de NRC. Die krant leest niemand. Die wordt kunstmatig in leven gehouden.

Rollins | 11-11-17 | 19:52

Hoewel je het nooit zeker kan weten is pieter omzigt volgens mij een integer persoon.

manke_ooievaar | 11-11-17 | 19:51 | 3

Veermoedelijk loopt er in uw hersenen ook iets mank.

botbot | 11-11-17 | 19:53

@botbot,
Iemands mening als gemankeerd betuttelen, wederom siert het u niet.

MarcS | 11-11-17 | 20:04

Suggesties als waarheid betitelen, het siert u.
botbot | 11-11-17 | 19:51
Jij blijft aan de gang....

gemeentereiniging | 11-11-17 | 21:12

Omtzigt moet oppassen dat ie niet met betonnen schoenen in een bak gesmolten chocola valt.

Harry Turtle | 11-11-17 | 19:49 | 1

Subtiel. Maar die Porosjembek is inderdaad een linkmiegel eerste klas.

PresidenteDeConjovia | 11-11-17 | 20:09

Gewoon weer het zoveelste vuile spelletje van Rutte en consorten. Fotorolletje, Teevendeal, Demmink, dividendbelasting, etc. etc.

watazooi | 11-11-17 | 19:49 | 2

Rutte heeft natuurlijk opdracht aan hem gegeven om te liegen.

botbot | 11-11-17 | 19:52

En dan is het kiezen of delen.

beau van rtl | 11-11-17 | 19:54

Pieter stap aub over naar FvD.

Drkildare | 11-11-17 | 19:48 | 1

Daar is hij veel te slim voor.

beau van rtl | 11-11-17 | 19:56

RTLnieuws doet ook nog een duit in het zakje. En Frits Zuidwester knijpt nog eens extra met z'n oogjes..

rondjesrijder | 11-11-17 | 19:46

Bij RTL Unilever wordt de karaktermoord nog evn voortgezet door Frits Wester

Drkildare | 11-11-17 | 19:46

Het fake news krantje NRC is al jaren een vodje welke men niet meer serieus kan nemen. Ik zou me rot schamen daar te werken. Gaat een beetje CNN achtig worden. In plaats van nieuws en feiten te verslaan, maakt men maar zelf
" nieuws ". Op sterven na dood. Beiden.

070 | 11-11-17 | 19:46

Wat weten we nu:

Het NRC is een kutkrant.
En Omtzigt zwijgt in alle talen zie ik op het RTL nieuws.
Volgens Frits Wester is zn geloofwaardigheid verschwunden.

Kruisruiker | 11-11-17 | 19:45 | 12

Frits Wester ziet eruit als een pratende dildo, waarop menig kamerlid plaats op heeft genomen.

Smarties | 11-11-17 | 20:59

Tsssssk, Frits Wester? Frits Wester herkent geloofwaardigheid nog niet als het recht in z'n dikke kale papharses vliegt.

Gen. Maximus | 11-11-17 | 21:13

Haha, er zijn weinig fans van Wester.

Kruisruiker | 11-11-17 | 21:17
▼ 9 antwoorden verborgen

Het zou voor de openheid ook wel fijn zijn als NRC bekend maakt hoeveel dollars ze van Soros heeft gekregen voor dit stuk.

2voor12 | 11-11-17 | 19:44 | 3

Suggesties als waarheid betitelen, het siert u.

botbot | 11-11-17 | 19:51

De banden tussen Soros en het hele gebeuren in Oekraïne zijn als vaststaande feiten bekend. Dus is het heel normaal om ook hier navraag over te doen.

2voor12 | 11-11-17 | 21:04

Omzigt en slim hoe verzin je het.
botbot | 11-11-17 | 19:49
Joh!

gemeentereiniging | 11-11-17 | 21:10

Als Omtzigt slim is, neemt ie zijn zetel mee naar FvD... ( kan dat trouwens? )

Kamikazepiloot | 11-11-17 | 19:43 | 4

Omzigt en slim hoe verzin je het.

botbot | 11-11-17 | 19:49

@botbot,
Meningen als waardeoordeel gebruiken, het siert u niet.

MarcS | 11-11-17 | 20:02

Hij kan oor zichzelf beginnen EN met FvD mee doen en stemmen.

Graaf van Egmont | 11-11-17 | 20:40
▼ 1 antwoord verborgen

Tijd voor Pieter om naar de ware vrienden van FvD over te stappen.

Rest In Privacy | 11-11-17 | 19:43

O O... zetel nummer 76 van Rutte III gaat onderuit.

Rest In Privacy | 11-11-17 | 19:40

Mr Pieter vinden ze sowieso iets te bijdehand ben ik bang, nu is de kans om 'm geheel af te branden of uit de 2e kamer te laten verdwijnen.

Wienerschnitzel mit | 11-11-17 | 19:38 | 3

Dan verliest, als Pieter voor zichzelf gaat beginnen, de coalitie die ene zetel meerderheid.

Memek | 11-11-17 | 19:41

Als Pieter verstandig is stapt ie er zelf uit. Van de elite kun je niet winnen en voor je het weet trap je ergens door je remmen en is het gedaan met je.

beau van rtl | 11-11-17 | 19:49

Ik denk dat mr. Pieter ietsje te populair is hier op GS. Dat alleen al is waarschijnlijk reden genoeg om hem af te branden. Wij zijn tenslotte de slechte mensen in deze samenleving: de racisten, de guur-rechtse klootzakken, de kapitalisten, de nazi's, de boze blanke mannen.

Komt er vanmiddag nog iemand naar de neonazi-KKK meetup? Ik wil graag weten of ik mijn nazi armbandje boven of onder mijn tafellaken moet dragen...

Opslag Medium | 12-11-17 | 08:24

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Batavia Casino. Hét online casino van Nederland
Online Casino | Online Casino | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland