achtergrond

Geenstijl

50+ doden en 200+ gewonden bij terreur in Las Vegas

Hier verder met de berichtgeving over Las Vegas, waar een schutter vanaf een balkon op de 32e verdieping van het Mandalay Bay casinohotel meerdere magazijnen leegschoot op bezoekers van countryfestival Route 91.

50+ gedood, 200+ gewond. Dodelijkste schietpartij in geschiedenis VS

De politie heeft de naam van de dader nog niet bekend gemaakt vrijgegeven en hij heet Stephen Paddock, 64 jaar, blank [update 12u39]. De politie is tevens op zoek naar zijn partner, een Aziatische vrouw die Marilou Danley heet (mogelijk deze) en in een Hyundai Tuscon of een Chrysler Pacifica rijdt. Beiden zijn inwoners van Las Vegas. Over het motief van de daad (of de overtuigingen van de dader) kan de politie nog geen uitspraken doen. De uitstekende lokale zender KTNV heeft een livestream. Updates op deze pagina.
Update: Zanger Jason Aldean, op het podium tijdens de shooting, laat weten dat hij en crew veilig zijn.
UPDATE: Politie Vegas zegt dat in ieder geval "geen terreurgerelateerd incident" is geweest. Lees: geen moslim.
Update 11u43: 'Voortvluchtige vrouw is werkneemster bij Mandalay Bay hotel’ in Las Vegas (Bron: KTNV livestream)
UPDATE 12u13: "Las Vegas shooting suspect is Stephen Paddock, 64, of Mesquite, NV; no known terror connection." (NBC News)
UPDATE 12u39: MEER DAN 50 DODEN, MEER DAN 200 GEWONDEN (Sheriff). Dodelijkste schietpartij in de geschiedenis van de VS (overzicht). Dader heet Stephen Paddock (64, blank). Marilou is ook (bijna) gevonden.
UPDATE 14u00: Marilou Danley gevonden, is volgens politie niet betrokken bij de schietpartij.
Update 14u25: Dader heeft 4,5 minuut geschoten vanaf twee posities. Hij had 200 gevulde magazijnen voor minstens 8 wapens en een camerasysteem om de gang te bewaken. Er zijn vermoedelijk 'duizenden' kogels afgeschoten.
UPDATE 14u45: Persverklaring politie (pdf). In totaal 406 mensen naar ziekenhuis vervoerd. 50 mensen overleden.
UPDATE 14u59: Dader heeft zichzelf doodgeschoten. Had meer dan tien wapens. Geen strafblad, alleen een kleinigheidje jaren geleden. (Politie) Hier alles wat er tot dusver bekend is over de bejaarde blanke dader uit Mesquite, Nevada (150 km van Las Vegas).

Bizarro Update: Heeft de partner van de schutter gewaarschuwd?

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.