achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Eng. NRC & Corrie roepen om BEELDENSTORM

Twee keer een plaatje. Boven: NSB Handelsblad vraagt zich per vraagteken af of we niet een gum door de vaderlandse geschiedenis moeten halen.

Want De Ruyter was een slavenverscheper en Stuyvesant een antisemiet. Onder: de Correspedant pleit openlijk - zonder vraagteken - voor een beeldenstorm in Nederland en België. Want J.P. Coen en het kolonialisme in Congo. Twee "serieuze media" die niet pleiten voor meer en beter geschiedenisonderwijs om kennis te bieden die context kan verschaffen aan onze historie, maar openlijk de Taliban-methode van totaalvernietiging propageren. Proberen ze nationale identiteiten uit te gummen? De collectieve identificatie met de natiestaat te vernietigen? De nationale identiteit is toch ook een onderdeel van de sociale identiteit? Mag dat niet meer? Moeten de fysieke sporen van de vaderlandse geschiedenis worden uitgewist om ze te vervangen door een door postmoderne identiteitspolitiek gedreven collectivisme? De wrange grap is dus dat dit een omkering is van het motto 'de winnaar schrijft de geschiedenis' want geschiedenis is tegenwoordig geen geschiedenis meer als de losers van weleer 'm niet met hysterie & kwetsdwang dicteren aan "HET PATRIARCHAAT". Niet op inhoud. Maar gewoon puur op zelfverzonnen entitlement.

En als die beelden weg zijn, dan is al het vermeende racisme ook weg, en het culturele kastestelsel, en de maatschappelijk hiërarchie. Dan heeft onderop net zoveel kans als hogerop. Ook al is dat niet waar, want dat staat of valt niet bij een paar staande of vallende standbeelden. Dus als die beelden weg zijn, wie of wat is dan als volgende aan de beurt? Hebben deze zieke krantengeesten zelf nooit geschiedenisles gehad? Of zitten historici in het complot? In De Proleet pleit een docent geschiedenis (!!!) van het Barrrjleus namelijk ook nog eens voor het wegdraaien van het Wilhelmus, omdat het een 'terroristenlied' is. Het enige dat we straks nog in koor mogen roepen, op de maat van stampende laarzen en in het marmer bikkende beitels, is WEG MET ONS! WEG MET ONS! WEG MET ONS! Vrij naar Arthur van Amerongen die weer vrij naar Leo Ferré verwijst: Links is de wachtkamer van het fascisme. En Orwell had het ook al voorspellend voor ons samengevat:

Update: Staatsomroep gaat ook Stürmer

Tags: msm, sjw, hitler

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.