Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

DOE MEE. TEKEN VOOR EEN EU REFERENDUM [+FAQ]

WTFAQ!

geenpeiltweepuntnulklein.pngBoem. Dikke vette aankondiging vorige week: GeenPeil gaat EU Referendum! We willen een referendum. Want we willen meer democratie.
STEUN GEENPEIL, DOE MEE, VUL DIT FORMULIER IN, PRINT HET UIT, ONDERTEKEN HET, STUUR HET PER POST NAAR DE KIESRAAD (Postbus 2700, 6401DE Heerlen) EN WIN EEN EU REFERENDUM!
U WILT TEVENS WAT GELD AAN DE CAMPAGNEKAS DONEREN? TUURLIJK MAG DAT: OP ONZE DONATIEPAGINA. DANK U WEL!

Zo zo, dus GeenStijl en het Burgercomité EU denken dat ze daar de benodigde 300.000 handtekeningen voor bij elkaar kunnen krijgen?
Jazeker denken wij dat! Wij van de GeenPeil denken dat er zeker weten nog genoeg mensen in Nederland rondlopen die de democratie een warm hart toedragen. Want daar gaat het om: democratie. Daar ontbreekt het nogal eens aan in het bestuur van de Europese Unie.
Right. Nobel hoor. Maarreh.. we hebben een paar vragen.
Hartstikke leuk! Dan maken we toch een fijne GeenPeil EU Referendum FAQ. Knal je vraag maar deze kant op.

OK. Wat is de bedoeling?
Genoeg handtekeningen verzamelen om een EU referendum in Nederland af te dwingen.

Waarom wil GeenPeil een referendum?
Omdat de EU volstrekt ondemocratisch is. In Brussel luistert niemand naar de kiezer. Jeroen Dijsselbloem is zelfs apetrots op zijn afkeer van democratisch bestuur. We willen een referendum afdwingen om een signaal te laten horen.

Fair enough. Hoe dan?
Op 1 juli is de Wet raadgevend referendum (Wrr) van kracht geworden. Daarmee kunnen burgers een referendum aanvragen over aangenomen wetten of verdragen.

Hoe werkt de Wrr in de praktijk?
We moeten het volgende stappenplan doorlopen:

STAP 1: KIES EEN REFERENDABEL ONDERWERP
Niet alle wetten en verdragen zijn referendabel. De overheid bepaalt welke wetten wel of niet onder de Wrr vallen. Als je een EU referendum wil, moet je dus wachten tot een wet of verdrag over een EU-onderwerp wordt aangenomen. Dat gebeurt niet wekelijks, dus daarom hebben we gekozen voor de associatieverdragen met Oekraïne, Georgië en Moldavië. Die zijn namelijk op 9 juli van kracht geworden.

STAP 2: 10.000 HANDTEKENINGEN IN 4 WEKEN
Vanaf dat moment - 9 juli - hebben we vier weken om 10.000 handtekeningen in te zamelen voor een inleidend verzoek. Die teller loopt en de deadline is op 6 augustus. Het formulier voor het inleidende verzoek staat HIER en moet ondertekend en per papieren post naar de Kiesraad worden gestuurd.
DEZE STAP IS NU IN WERKING. HELP GEENPEIL EN DOE MEE! Je kan ons helpen om de 10.000 op te halen. Hoe? Door zo veel mogelijk mensen het formulier te laten tekenen en op laten te sturen naar de Kiesraad.
LET OP: Op het formulier staat alleen Oekraïne. Om te voorkomen dat iedereen 3 formulieren moet tekenen en het proces nog ingewikkelder wordt dan het al is, hebben we dat land als 'mikpunt' van het referendum gekozen.

STAP 3: 300.000 HANDTEKENINGEN IN 6 WEKEN
Als we die 10k halen, begint het échte werk pas. We hebben dan zes weken om 300.000 papieren handtekeningen in te zamelen. OOK IEDEREEN DIE AL MEEDEED AAN DE 10K KRABBELS, MOET DAN NOG EEN KEER Z'N HANENPOOT OP PAPIER ZETTEN. Dat wordt heel, heel hard werken met heel, heel veel vrijwilligers die willen helpen. Zonder vrijwilligers is het sowieso onbegonnen werk. Maar als het lukt, winnen we een paar maanden later een écht nationaal EU Referendum. Dat is het proberen waard toch?

Uitprinten? Op papiér? En dan in een envelóp, mét postzegel!?
Jup. Zo staat het in de Wrr. Het mag natuurlijk niet te makkelijk worden om de referendumdrempel te halen, dus digitale ondertekening is niet mogelijk. Je kan het verzoek wel digitaal invullen. Maar daarna dus uitprinten, ondertekenen en op de post doen. Mét postzegel. Lastig, we weten het. Maar kom op, je laat je toch niet tegenhouden door zo'n horde van de overheid?

Het is 2015 man. Brievenpost, hoe moet dat ook alweer?
Het is niet zo moeilijk. Zelfs Van Leeuwen kan het. In de video hieronder laat hij zien hoe het moet.


Ik heb geen printer. Wat nu?
Even bellen of mailen met de Kiesraad, dan sturen ze een formulier toe.

Ik woon in het buitenland. Wat nu?
Nederlandse stemgerechtigden die in het buitenland wonen moeten een kopie van hun paspoort meesturen.

En dan moet het naar de Kiesraad. Is dat wel te vertrouwen?
De inleidende 10.000 stemmen worden door de Kiesraad geteld. Die hebben al laten weten dat ze deze GeenPeil-campagne helemaal mooi vinden. Wij vertrouwen zelf ook op de Kiesraad: het zijn democratiebeschermers, geen politiek orgaan. De 300.000 handtekeningen die we moeten hebben na de indiening van het inleidende verzoek, gaan we overigens wél zelf inzamelen.

Geeft de Kiesraad wel tussenstanden?
Nope. Helaas niet. Dus of we de 10.000 gehaald hebben, blijft tot de laatste dag spannend. Spannend hè?

Stel dat het lukt. Hoe gaan we daarna de 300.000 halen?
Wederom door zo veel mogelijk mensen op te roepen om te tekenen en het formulier naar GeenPeil op te sturen. Maar dan gaan we er harder actie op voeren. Door iedereen te vragen zo veel mogelijk formulieren te printen en te laten tekenen door familie, collega's, bezoekers van je stamkroeg of de leden van je sportclub. Zelf gaan we hopelijk zo veel mogelijk vrijwilligers mobiliseren die op handtekeningenjacht willen op de stranden, campings, festivals en winkelstraten van Nederland. Daarnaast gaan we promomeisjes inzetten, VanLeeuwen en Jan Roos er op uit sturen, flyers uitdelen en misschien zelfs wel adverteren in andere media.

GeenStijl en iets doen met andere media?
Ja. We hopen openlijk dat andere media aandacht aan deze actie willen geven. Het is ook hún democratie. Hetzelfde geldt overigens voor politieke partijen, maatschappelijke organisaties, onderwijsverenigingen en vakbonden. Democratie is niet alleen van GeenPeil. Bovendien willen we een EU Referendum waarin iedereen zijn stem kan uitbrengen - ook als je vóór de associatieverdragen bent.

Promomeisjes, flyers, reclame. Dat kost toch een heleboel geld?
Inderdaad. Daarom is iedere piek die je kunt missen om ons te helpen welkom op deze crowdfundpagina. Alvast bedankt!

OK. Ik heb er zin an. Hoe meld ik me aan als vrijwilliger?
Je kan altijd mailen naar democratie@geenstijl.nl, maar een officiële oproep voor vrijwilligers doen we pas als we de 10.000 handtekeningen voor het inleidende verzoek hebben gehaald.

300.000 is wel echt heel erg veel!
Jup. Dat er een wettelijke basis is gelegd om een referendum te kunnen afdwingen, wil nog niet zeggen dat de overheid het de burger makkelijk maakt.

Maar gaat het lukken?
Dat gaan we testen. Iemand moet het doen, nietwaar? We denken wel: als het ons niet lukt, wie in Nederland kan het dan wel. Precies: niemand. Dus nogmaals: alle hulp, adviezen en natuurlijk handtekeningen zijn welkom!

Dan nog even over die drie landen Oekraïne, Moldavië en Georgië. Waarom die landen tot onderwerp van een referendum maken?
De Wrr ging op 1 juli in. Een week later werd met deze landen een associatieverdrag getekend. Dat is referendabel verklaard, en toen ging de klok dus lopen (4 weken voor 10k, daarna 6 weken voor 300k). Daarom zijn we op deze verdragen gedoken als handvat om een discussie over (het gebrek aan) democratie in Europa op gang te krijgen en daar hopelijk een referendum uit te slepen. Zodat een schuldencrisis van Griekse proporties aan de oostkant van Europa voorkomen kan worden.

geenpeil2015kaartje.jpg
Maar wat mankeert er aan Oekraïne?
Best veel. Oekraïne is het land waar MH17 werd neergehaald. Er woedt een burgeroorlog en dat komt dus mede door de drammerigheid van de EU. Die proberen al jaren om Oekraïne los te weken van buurland Rusland, en in de invloedssfeer van de EU te krijgen. Verhofstad en Van Baalen weten er van. Dat heeft geleid tot de verdeeldheid in Oekraïne waaruit de afscheidingsoorlog is ontstaan. Rusland steunt de separatisten in het oosten van Oekraïne, want Poetin wil de buffer tussen zijn land en de EU niet verliezen. Ook de "Europese" zijde van Oekraïne is niet fris: het land kent talloze groeperingen van ultranationalisten en neo-nazi's met bloedlust. Dat Poetin ons vijandig gezind is, maakt de regering in Kiev niet automatisch onze vriend. Kortom: genoeg redenen om geen open (handels-) grenzen met oorlogsgebied te willen. Maar de EU doet het toch.

Maar wat mankeert er aan Georgië?
Georgië is ook een buurland van Rusland, en ook daar is sinds 2008 een oorlogssfeer. Rusland bezet delen van Georgië, zoals Zuid-Ossetië, en heeft daar deze week nog de grens een stukje verlegd. De geopolitieke belangen in de regio zijn enorm, ook voor Rusland. De EU ruikt (gas-)geld, maar Georgië is een pion op een schaakbord van veel grotere belangen. Bovendien is het land een kraamkamer voor ISIS-strijders. Lekker buiten de EU houden, want we zouden onze fikken wel eens lelijk kunnen branden aan Georgië. Wist je trouwens dat Georgië dichter bij China ligt dan bij Nederland?

Maar wat mankeert er aan Moldavië?
Moldavië is een maffiose oligarchie in Oost-Europa. En heb je wel eens van Transnistrië gehoord? Dat is een soort ministaatje binnen Moldavië dat internationaal niet wordt erkend. Het is het loepzuivere voorbeeld van de term 'boevenstaat'. Wapen- en vrouwenhandel vieren er hoogtij, de munteenheid is de roebel, en Poetin wil het staatje hebben. Naar verluidt worden de meeste wapens voor het Kalifaat via of vanuit Transnistrië verzonden. En dan is er nog de dubieuze dubbelrol van Guy Verhofstadt, die schaliegas-smeergeld krijgt van Moldavische maffiabankiers. Nope, wij hoeven niet per se met Moldavië in één EU.

OK, OK. Het zijn echt kudtlanden. Maar een associatieverdrag is toch nog helemaal geen EU-lidmaatschap?
Klopt. Maar het doel van de EU is wel verdere uitbreiding. Er staat een compleet kantoorgebouw in Brussel dat alleen maar bezig is met het beleid maken dat gericht is op verdere kolonisatie van Europese landen - en zelfs daarbuiten. Turkije bijvoorbeeld. EU-"president" Donald Tusk drinkt ook zoete thee in landen als Azerbeidzjan en Armenië. Kijk maar in z'n agenda.

Praten kan altijd, toch?
Tuurlijk. Maar het zijn allemaal perifere landen die ons - het rijke Noord/Westen van Europa - alleen maar geld zullen kosten, maar nooit zullen opleveren. Bovendien is hun goedkope arbeid een bedreiging voor onze werkgelegenheid, zeker in sectoren als transport, constructie en land- en tuinbouw. Kroatië kreeg in 2001 een associatieverdrag, trad in 2013 toe als EU-lidstaat, en krijgt ± 2019 ook de euro. Dat soort ontwikkelingen in semi-dictaturen als Straatarmenië, Azerbedelzjan en Maffioldavië moet echt onderwerp van een referendum zijn, om aan EU-burgers te vragen of ze dit wel willen.

Maar ik heb geen hekel aan de EU
Wij ook niet. Europese samenwerking is hartstikke mooi. Maar samenwerking betekent ook dat alle burgers mee zouden moeten kunnen praten. De EU mag niet zomaar dingen zelf beslissen zonder democratisch mandaat. Daarom willen we een EU referendum: om luidkeels te laten horen dat we óók wat te zeggen hebben. Juist nu de Europese leiders er zo'n puinhoop van maken, is dat belangrijker dan ooit. Dus nogmaals: help ons, vul dat formulier in en stuur het op naar de Kiesraad.

OK waar moet ik tekenen?
HIER TEKENEN SVP.

flyerbijgesneden.png Ook zin om flyers te maken? Graag! Mail je ontwerp naar democratie@geenstijl.nl.

Reaguursels

Inloggen

Maar, je kunt dus NOG een naam op het formulier invullen dan alleen je eigen naam? ('verzoeker 2'). Lijkt me wel dat iedereen dat dan ook doet, toch?

CrapoTheGreat | 22-07-15 | 11:52

Hummm... het zou ook te simpel zijn als je het gewoon digitaal zou kunnen indienen EN ondertekenen met je DigiD... of is dit verkapte staatssteun aan de PostNL?

oh no | 22-07-15 | 11:46

@Asmodean, misschien kansloos. Maar wel noodzakelijk om te proberen.
Mijn handtekening is onderweg.

me | 22-07-15 | 10:46

Wat een totaal kansloos initiatief dit. Echt helemaal 0 inhoudelijke argumenten over en tegen het associatieverdrag. De landenbeschrijving is al helemaal treurig. Heel fijn dat we even op regel 1 worden herinnerd aan MH17, maar het inhoudelijk verband ontbreekt geheel. Ik ben heel benieuwd naar het aantal stemmen dat er binnengehaald gaat worden. Ik gok op max. 5000.

Asmodean | 21-07-15 | 14:42

-weggejorist-

frotje | 21-07-15 | 13:44

Woon in BE wil graag steunen maar een kopie paspoort gaat me te ver.Dit soort kopietjes kan in verkeerde handen raken.veel succes overigens.Die Verhofstadt lijkt de clown van dat parlement te zijn.Verhof-nar-dt.De grieken hebben het goed begrepen lekker grabbelen in de Brusselse pot.Helaas staan we vrij machteloos en gelukkig neemt Geenstijl op het juiste moment dit geweldige initiatief.DIT GAAT LUKKEN.Lekker roeren in die stinkende geld wegsmijtende pot .De zomer kan niet meer stuk.

varkensvleesje | 20-07-15 | 09:43

Dat de overheid bepaald wat referendabel is maakt dat het me aardig tegen de borst stuit.

Gewinflipt | 20-07-15 | 09:35

Mooi initiatief maar aan zoveel beperkingen gebonden door de overheid, en er zullen ongetwijfeld zoveel nieuwe beperkingen boven komen drijven als het lukt, dat ik me afvraag of dit werkt. De overheid is goed in de indruk wekken van inspraak maar in werkelijkheid loop je gegarandeerd zelfs bij een raadgevend referendum al tegen vele muren aan. Maar goed, ik ga er wel serieus over denken hier aan mee te doen.

Gewinflipt | 20-07-15 | 09:34

Oh, en dat Raadgevend referendum, was dat geen D66 ideetje?

TheStef | 20-07-15 | 08:45

Ik ben tegen een verdere uitbreiding van de EU, maar ik ben bang dat dit referendum op een verkeerde manier misbruikt gaat worden.

TheStef | 20-07-15 | 08:44

Kunnen we ook een referendum houden om die Verhofstad eruit te bonjouren?

Vini_Q | 19-07-15 | 12:53

Het printen, invullen en ondertekenen is gelukt. Ook vouwen, enveloppen en postzegel plakken was goed te doen. Er stonden weinig instructies op de brievenbus, maar volgens mij ging het zorgvuldig geprepareerde documentje de goede gleuf in.

meervoudig complex | 18-07-15 | 19:37

Nu op 1Vandaag: de zetbaas van Verhofstadt die de zegeningen van de euro en de EU weer eens gaat uitleggen. Het lukt hem niet echt.

Stormageddon | 18-07-15 | 18:41

Ach Meneer van Rossem, hou toch op met in het veld plassen vanaf de zijlijn.
U woont in een enigste land ter wereld waar een koning de regeringsleider is en burgemeesters worden benoemd.
Uw woont in het enige land ter wereld waar een vaste ouderdoms uitkering bestaat. Iedereen krijgt even veel. Ongeacht de betaalde premie.
U woont in het enige land ter wereld waar het kopen van een huis door de gemeenschap wordt gefinancierd
U woont in een land het huwelijk gelegaliseerde diefstal is. (samen met Suriname en zuid Afrika is NL het enige land.
U woont in een land, waar een gerechtelijke uitspraak gewoon niet aan voldaan hoeft te worden als een ex-vrouw dat niet bevalt.
En U gaat tegen de EU tekeer? Houdt op, Schei uit.

Henk1955 | 18-07-15 | 17:38

Wilders maakt er op twitter ook reclame voor.

fuckje | 18-07-15 | 17:23

-weggejorist-

BlowingBubbles | 18-07-15 | 17:21

Formuliertjes onder bekenden verspreid. Voor het goede doel.

BlowingBubbles | 18-07-15 | 17:21

Getekend. Voor alle 3 de landen 2 handtekeningen.

HJDB | 18-07-15 | 16:50

Als je alle medewerkers die bij normale verkiezingen op een stembureau zitten zou vragen te tekenen, dan zit je gemakkelijk op 10.000 handtekeningen. Ongeacht of zij nu voor of tegen EU zijn, of 'n importe quoi welk onderwerp: zij zullen de stembureaus gaan bemannen en krijgen daar een leuke vergoeding voor. Dus stembureauleden hebben een belang bij een referendum: die 10K heb je dus zo bij elkaar.

Stormageddon | 18-07-15 | 16:33

@Oblong: in je vele plempsels voorgaand aan deze discussie.

Engelandspieler | 18-07-15 | 16:27

OK, stel: Oekraine, Moldavië en Georgië worden geen lid. Wat is er dan bereikt t.a.v. de EU, behalve dat Poetin in zijn vuistje lacht?

Wim Denkbaar | 18-07-15 | 15:58

Engelandspieler | 18-07-15 | 14:35

Waar in mijn betoog praat ik over de voor dan wel nadelen van een Nexit?
En ondertussen beweren dat je wel leest en begrijpt. Wat je wel doet is met klem mijn punt illustreren. Sommige mensen zijn te dom voor een referendum.

Mike Oxlong | 18-07-15 | 15:38

@necrosis | 18-07-15 | 12:11
@Waar zijn je bewijzen?
Zoals ik het zie, zijn met name arme Euro-landen een stuk rijker geworden dankzij de Euro.
Leg me eens uit waar Nederland precies geprofiteerd heeft....

www.gemiddeld-inkomen.nl/inkomens-vana...

Dutch_Holland | 18-07-15 | 15:20

Engelandspieler | 18-07-15 | 14:35 Ben het met je eens en heb mijn handtekening gepost. Ik vind deze actie dan ook toe te juichen en nuttig. Wel denk ik dat het mission impossible is, de drempel is met eerst 10.000 en dan 300.000 te hoog. Mijn defaitistisch reaguursel van eerder is verder naast realistisch een poging om de wat gemakszuchtigere reaguurders alhier een beetje uit te dagen. In dit geval gaat het namelijk echt nog meer om het meedoen dan om het winnen: de actie is wat telt.

Ramsesz | 18-07-15 | 15:17

Al gepost.

Raider Twix | 18-07-15 | 14:57

@Nonkel Frituur

Het Europees Parlement is een fopinstituut zonder wetgevende macht. Wetten worden geschreven door ondemocratisch benoemde eurocommissarissen als Timmerfrans. Dat is dus (onder andere) precies wat er mis is met de EU: wij mogen stemmen op een NL-partij die vervolgens in het EP weer deel uitmaakt van een internationale fractie en vervolgens slechts ja en amen mag en kan zeggen wat de dictatoriale commissie verzint. Ja, het recht van amendement, dat heeft het EP. Deze totale faalconstructie noemen Dijsselbloem, Verhofstad, Schulz en Juncker (en Rutte, Pechtold, Samsom) 'democratie'.
.
Sinds de val van de USSR heeft het Europees continent niet zo een dictatoriaal gedrocht gekend als de EU.

Terence Hill | 18-07-15 | 14:49

Is er nou echt niemand op GS die een serieuze smak geld heeft om een miljoen van die formulieren af te drukken en te verspreiden onder de nog steeds onwetende bevolking?
Kaas de Vies of zo????
Mag ook een familielid zijn!

lanexx | 18-07-15 | 14:47

@al die mensen die zeuren over 'geen printer': genoeg opties bij (werkende) vrienden of familie of rij ff naar de bieb.
@degene die zeggen dat het niks gaat uithalen: aan defaitisme hebben we niks.
Gas erop en doen!
@Oxlong: lul niet zo, de meeste mensen lezen wél goed en hebben wél in gaten waar het over gaat. De Nederlandse belastingbetalende burger is alleen maar armer van de eu geworden.
Een nexit is voor deze burger het beste.
De tiefus met de eu! (geen hoofdletters)
@Nonkel: beetje zuur omdat je niet mee mag doen? Kom op joh!

Engelandspieler | 18-07-15 | 14:35

Hoe oud moet je zijn om mee te mogen doen? Mag mijn 11-jarige kind ook een handtekening opsturen?

J. Jarig | 18-07-15 | 14:21

@Abject en Infaam | 18-07-15 | 10:46
Waarom zijn ze uberhaupt opgesplitst?

Martinspire | 18-07-15 | 14:19

Psst! Dat logootje bij 7 juli 2015 lijkt wel heul veul op het beeldmerk van Archive.org... vermijdt copyright gezeik!

F. von Zeikhoven | 18-07-15 | 14:13

Als de banden van Verhofstadt in die regio's echt zo obscuur blijken kan daar niet ook wat aan gedaan worden? Naast een referendumsuitslag is dat ook wel een mooi wapenfeit in de volgende verkiezingsdebatten met Kereltje en Rutte.
Zo'n anti-VVD666 topic reeks of tie al weg is? Met telkens nieuwe feiten, hulp van oppositie, justitie, mainstream media etc. Hoeveel EP-stemmen zijn er nodig voor een moreel-ethisch onderzoek naar een medeparlementslid? Waarom krijgt die man nog steeds zo'n groot podium?

de Voorzittert | 18-07-15 | 14:10

Dutch_Holland | 18-07-15 | 12:04
Nu beter? Dat is maar de vraag. En wat veel belangrijker is, wat is het toekomst perspectief. En dan ziet het er voor heel veel EU landen toch zonniger uit zonder de Euro.

Harry Turtle | 18-07-15 | 13:53

"Niet alle wetten en verdragen zijn referendabel. De overheid bepaalt welke wetten wel of niet onder de Wrr vallen."


Dit zegt wel weer genoeg over de schijndemocratie (fluwelen dictatuur) en de vrijheid van het volk. Verder zou GS zich eerst hard moeten maken voor een geldig digitaal referendum en daarvoor een actie opzetten. Papier gaat niet werken in 2015.

XaleX_2 | 18-07-15 | 13:34

Is deze eigenlijk al voorbijgekomen? IJsland heeft in 2007-2014 MEER economische groei gekend dan Nederland, ondanks faillissement:
www.washingtonpost.com/blogs/wonkblog/...

Pierke Smulders | 18-07-15 | 13:33

necrosis | 18-07-15 | 11:59

Je illustreert precies mijn punt.
Wat er al dan niet mis zou zijn met een Nexit is niet waar dit over gaat.
Al denken sommigen van wel.
Mede daarom is een referendum een stompzinnig middel.

Mike Oxlong | 18-07-15 | 13:07

Kans-loos

wapster | 18-07-15 | 13:07

von Amsberg | 18-07-15 | 12:36
doe eens een boek lezen. Dat staat namelijk allemaal keurig vastgelegd en is allemaal te controleren.

--sql error-- | 18-07-15 | 13:04

Wat @Anoguurder zegt. Goedverdoemme, Ginger!
.
En ik mag zeker geen nickname gebruiken?
.
*Dotmatrixprinter van zolder halen doet.

pietvanvliet | 18-07-15 | 13:00

Leuke aktie. Jammer dat dit niet tegen de TTIP is dat heeft meer impact. (don't look overhere! look overthere!)
100monkeys | 18-07-15 | 12:35

eens.. meer openheid en meer democratie, daar teken ik voor, niet voor/tegen EU dictators die falliete landjes inlijven om de Russen verder op te naaien in opdracht van die stinkyanks, daar helpt geen postzegel tegen.

(c)ZWITSUL | 18-07-15 | 12:56

Een Nexit is slecht voor Nederland, bijna alle Nederlanders hebben het nu beter dan voor de Euro. Maar er moet wel meer democratie komen.
Dutch_Holland | 18-07-15 | 12:04

wat een BS

(c)ZWITSUL | 18-07-15 | 12:52

@necrosis | 18-07-15 | 11:36

Hoe geloofwaardig is iemand wiens bestaansrecht afhangt van het aantal aan hem bestede top-iks!

Skunk57 | 18-07-15 | 12:42

dus GS wil een referendum, maar weet niet waarvoor?
en het domme reaguurdersvolk zegt dan 'jjuuuh wil ik oook!' ?
(maar weet dus niet wat ze vragen).

Wat een onzin.

--sql error-- | 18-07-15 | 12:41

Vraagje.

Wie controleert de KIESRAAD, ook Nederland hangt van list en bedrog aan elkaar en diegene die denken dat Nederland een betrouwbare democratie is, kan nog wel eens van een koude kermis thuiskomen.

von Amsberg | 18-07-15 | 12:36

Leuke aktie. Jammer dat dit niet tegen de TTIP is dat heeft meer impact. (don't look overhere! look overthere!)

100monkeys | 18-07-15 | 12:35

Sympathiek initiatief, maar dit gaat 'm niet worden. De anonieme toetsenbordhelden van het roze leger gaan echt geen gegevens plus handtekening op een overheidsformulier zetten. En wie heeft er nog een werkende printer én papier én volle cardridges én een envelop én een postzegel binnen handbereik? Bovendien is de post te lang en het feitelijke onderwerp te vaag, ook al gaat het om de achterliggende gedachte. De crowdfunding gaat ook niet werken in dit geval: doel te ingewikkeld uit te leggen, te weinig onderbuik en te recent al een crowdfunding gedaan. Te moeilijk allemaal. Maar toch: goeie actie.

Ramsesz | 18-07-15 | 12:33

Is er ook een manier om te zien hoeveel stemmen er momenteel zijn? Zal wel niet?

ReD123NaX | 18-07-15 | 12:28

aankomende weken zijn redelijk drukke weken voor mij, maar ik ga zeker weten een middagje of twee de straten op voor die handtekeningen. echt top GS!

trenthopper | 18-07-15 | 12:27

Check. Getekend en op de bus. Goeie actie. Dit is het minste wat ik persoonlijk kan doen om het gevoel in een democratie te leven terug te krijgen.

BUZ | 18-07-15 | 12:26

Het Nederlandse volk: kikkers in de pan, die het best wel lekker vinden, dat warme water.
Never nooit niet komt er hier revolutie, daar is het volk te verdeeld voor, rijk en arm, jong en oud, allochtoon en autochtoon.
Wij hobbelen gewoon achter de VS en Duitsland aan, tot de wal het schip moet keren, en dan passen wij ons weer aan.

King of the Oneliner | 18-07-15 | 12:24

Kansloos. Prutte en Samsam lachen zich een krul in de lul om een raadgevend referendum. Kansloos.

deEerlijkeLeugenaar | 18-07-15 | 12:23

@necrosis | 18-07-15 | 11:48

In welk dorp woon jij dan dat er geen brievenbus meer in de wijde omtrek staat?

Ohw ja... De "euro" is "welvaartsverlies". Dat je het goed hebt is geen indicatie dat ons land in de laatste 10 jaar gedaald is qua welvaart. Alles is duurder geworden. Noem je dat een belangrijk punt van wat de euro heeft gebracht?

Zo moeilijk was het vroeger ook niet om in andere landen met een andere valuta te betalen. Gewoon met Maestro of Credit card. Wereldwijd geaccepteerde betaalmiddelen. En anders had je nog wel cheques of wisselkantoren waar je je valuta kon inwisselen tegen gering tarief.

Anoguurder | 18-07-15 | 12:23

Mr. and Ms. Bigglesworth hebben de lijst opgestuurd in ieder geval. Hoop dat jullie het halen !

Mr. Bigglesworth | 18-07-15 | 12:22

necrosis | 18-07-15 | 12:11

Geen energie in steken. Lamaarlullen.

kwark001 | 18-07-15 | 12:15

@JackHair | 18-07-15 | 11:15
Beter meteen opgeven, bedoel je?

MaisNon | 18-07-15 | 12:15

Dutch_Holland 12:04
Een Nexit is goed voor Nederland, want dan wordt dit land het Zwitserland aan de Noordzee.

Een direct gekozen EU-leider, zal altijd een Italiaan of Fransman worden, gezien de hoeveelheid Fransen en Italianen. Dan wordt Nederland een soort Sicilië aan de Noordzee. Slecht plan, als je van welvaart houdt.

tipo | 18-07-15 | 12:14

1)Ik vind het goed dat GeenStijl dit initiatief begint. Vechten voor de democratie en zo.
2)De meerderheid van de Nederlanders interesseert het geen f*ck. Sorry, maar helaas. SBS, voetbal, Boer Zoekt Vrouw, vakantie, allemaal veel belangrijker.
3) Ook al lukt het plan (2/3 van een miljoen mensen moeten een handtekening zetten , printen en een postzegel spenderen? 17 miljoen Nederlanders, waarvan 1 miljoen minstens allochtoon, waarvan slechts 4 miljoen in de volwassen, maatschappelijk actieve kant zitten, wordt moeilijk, is mogelijk.
4) en dan is alles gelukt, komt dat Referendum, opkomstpercentage een whopping 31 %, en de resultaten worden gewoon keihard GENEGEERD.
Dus.
*ben niet per se negatieveling, maar gewoon realist*

King of the Oneliner | 18-07-15 | 12:13

bijna alle Nederlanders hebben het nu beter dan voor de Euro.
@Dutch_Holland | 18-07-15 | 12:04

Waar zijn je bewijzen?
Zoals ik het zie, zijn met name arme Euro-landen een stuk rijker geworden dankzij de Euro.
Leg me eens uit waar Nederland precies geprofiteerd heeft....

necrosis | 18-07-15 | 12:11

Ik denk niet dat de EU nog zoveel op heeft met referenda of democratie. Lijkt me een gepasseerd station. Het volk zit ze teveel in de weg. Een correctie van buitenaf, extern en iets dat men niet in de hand heeft of nog kan manipuleren, is wat er zal gaan gebeuren.

SapperDeFlap2166 | 18-07-15 | 12:09

Een Nexit is slecht voor Nederland, bijna alle Nederlanders hebben het nu beter dan voor de Euro. Maar er moet wel meer democratie komen.

Een direct gekozen Minister president met meer macht
Een direct gekozen Burgemeester met meer macht.
Een kiesdrempel: goede partijen komen uiteindelijk toch wel over deze drempel.
Laat de leiders van de EU direct kiezen en geef ze meer macht. Als meer dan 50% van de nationale parlementen tegen is, dan pas kan iets tegengehouden worden.

Dutch_Holland | 18-07-15 | 12:04

@Mike Oxlong 11:51
Of je een (handels-)oorlog tussen de EU en Rusland wilt, kan met een eenvoudig ja of nee beantwoord worden.

Ben je voor een handelsoorlog tussen de EU en Rusland: stem dan voor de drie voorliggende associatieverdragen.

Ben je tegen een handelsoorlog tussen de EU en Rusland: stem dan tegen de drie voorliggende associatieverdragen.

Maar eerst: Zorg er voor dat je uberhaupt mag stemmen, door dire brieven naar Heerlen te sturen.

Elke varkensboer weet maar al te goed waar de Russische sancties toe geleid hebben: Heel veel lege stallen en failliete varkensboeren. Daar kun je voor of tegen zijn, maar via een raadgevend referendum kun je het wat democratisch gewicht meegeven. Je kan het de oorlogshitsers binnen de EU in ieder geval iets moeilijker maken.

tipo | 18-07-15 | 12:01
-weggejorist-
frank4444 | 18-07-15 | 12:01

Wat flauw om tegengeluid 'weg te jorissen'. En jullie zijn zo begaan met privacy, vrijheid van meningsuiting, en tegen censuur? Hou toch op.

yade | 18-07-15 | 12:00

@Mike Oxlong | 18-07-15 | 11:51
Wat is er mis met een Nexit?
Gaat het licht dan uit in heel Nederland?
Je praat peop!
Het merendeel van de Europese maatregelen kan niet steunen op een meerderheid van de bevolking.
Sterker nog, die zelfverrijkende kliek gaat als eerste het schavot op als de democratie het weer voor het zeggen heeft.

necrosis | 18-07-15 | 11:59

Met welke websites werken jullie nu al samen in binnen en buitenland? Anders is die 300.000 zwaar kansloos.

Inferi0r | 18-07-15 | 11:58

@Moeki de Meeuw | 18-07-15 | 11:46
Moldavië is een toekomstige netto-ontvanger en dus NEE!

necrosis | 18-07-15 | 11:53

Ik ben voor meer democratie maar referenda over deze materie zijn stompzinnig.
Het is schijn inspraak waarbij de meeste vraagstukken ook nog eens veel te complex zijn voor een ja of nee.
Daarbij is het een probaat middel om frustratie op te wekken bij het minder verlichte deel van de stemmers.

Zo ook hier waar uit reacties van sommige reaguurders blijkt dat ze in de veronderstelling zijn dat GS een referendum over een Nexit wil organiseren.
Slecht plan.

Mike Oxlong | 18-07-15 | 11:51

@Ik heb geen printer meer. Pech gehad.
@mallekater| 18-07-15 | 10:51

Bovenstaande zin geeft perfect weer waarom de Nederlandse democratie naar de klote is: luiheid.

Dutch_Holland | 18-07-15 | 11:50

@Anoguurder | 18-07-15 | 11:40
In mijn buurt staan geen brievenbussen meer.
De post kan je afhandelen via het serviceloket van de plaatselijke supermarkt.

necrosis | 18-07-15 | 11:48

@Ik heb geen printer meer. Pech gehad.
@ mallekater | 18-07-15 | 10:51

Wat ben jij een Lutser, op je werk, school, familie, vrienden, buurman, bibliotheek, copyshop.

Dutch_Holland | 18-07-15 | 11:47

-weggejorist-

Moeki de Meeuw | 18-07-15 | 11:46

-weggejorist-

Moeki de Meeuw | 18-07-15 | 11:44

+1 goed iniatief.

Laten we aub dat geventileer over GS nu eens omzetten in daden, te beginnen met het invullen, printen en versturen van een brief.

De kleur is overigens niet rood (vroeger) maar oranje, die brievenbus.

Anoguurder | 18-07-15 | 11:40

@redactie reageerders.

Ik ben al sinds dag 1 dat ik het geenpeil referendum actie zag bezig met verzamelen van handtekeningen, ik heb meer dan 40!! Handtekeningen al voor de wet 34116 associatieoveenkomst Europese unie en bla bla gemeenschap atoomenergie lidstaten enerzijds en Oekraïne. Zoals jullie bij de eerste topic hadden geüpload,

Maar nu zie ik dat er dus 3 verschillende onderwerpen zijn waar je voor moet verzamelen?
Ik heb bij die agent actie gedoneerd, je kon er toen wat bijzetten, heb ik mensen opgeroepen handtekeningen te verzamelen, mark Rutte en Pechtold geschoffeerd.

Kortom ik ben al keihard bezig, ik snap het niet zo goed meer kan iemand mij uitleggen of er nou wel 3 verschillende verdragen hand tekeningen voor moet verzamelen of dat ik wel de goede had. Dan kan ik door verzamelen tot de 100 handtekeningen. Excuses voor de spelling en het ontbreken van komma's en punten, redbull en koffie is de dader

Hunt505 | 18-07-15 | 11:39

@Skunk57 | 18-07-15 | 11:28
Commerciële bedrijven hebben meer baat bij een EEG.
En gezien je manier van schrijven ben je niet commercieel, maar juist een kostenpost.

necrosis | 18-07-15 | 11:36

Ik vond weggaan uit Nederland logischer. Had ik eerder moeten doen. Woon nu wel democratisch en vooral in een vrij land. Een echt vrij land.

duitse herder | 18-07-15 | 11:32

Deze keer is het nog een test begrijp ik van Van Rossem. Super.

Maar nu ik het een beetje begrijp, moet die papieren drempel in de toekomst beter getackeld worden.

Wat er mijns inziens moet komen is een Geenpeil-bunker met een printer er in, naast een brievenbus.
Wat er ook moet komen is een app waarop je je kan abonneren.
Als je je op die app abonneert, dan verklaar je, dat alle EU-gerelateerde wetgeving die de kiesraad referendabel acht, automatisch met een brief vanuit de Geenpeil-bunker met jou gegevens er op referendabel wordt gemaakt.

Geenpeil gaat dan eerst proberen 10 duizend abonnementen voor die app werven en vervolgens 300 duizend.

Als er na verloop van tijd een kritische massa van 300.000 mensen is die op die app is geaboneerd, dan is alle EU-wetgeving in Nederland automatisch referendabel.

Tuurlijk is dat een hele klus, maar het zou een heel krachtig signaal zijn als deze papieren drempel door een slimme kritische massa volautomatisch weggeblazen wordt, met een continue papierstroom richting Heerlen en een slimme automatisering er achter. De poging daartoe zal de politici in Den Haag sowieso al flink laten schrikken. Het project stop dan niet na deze bewonnderenswaardige test, maar kan blijven groeien, totdat het een volcontinu proces is, wat elke EU-gerelateerde wet referendabel maakt. (En Heerlen met heel veel papier opzadelt)

tipo | 18-07-15 | 11:31

Nonkel Frituur | 18-07-15 | 10:59
Ik krijg er ook een erg nare bijsmaak bij. Enerzijds wordt het als quasi-willekeurig onderwerp gebracht, anderzijds wordt Georgië om mij compleet onduidelijke reden de grond in geboord en wordt er een wel heel inschikkelijk Russisch-lievend standpunt ingenomen. En op mijn eigen goede GeenStijl termen als 'ultranationalisten en neo-nazi's' tegenkomen om je punt te maken (met verdikkieme nog me een link de Volkskrant ook): Nee.

Ik doe wel mee als het onderwerp écht de EU is in plaats van dit veel te gepolitiseerd onderwerp. Want begrijp me niet verkeerd: ik ben vóór Europa en dus voor een EEG. En niets meer dan een EEG. Weg met Brussel.

Rest In Privacy | 18-07-15 | 11:30

Nonkel Frituur | 18-07-15 | 10:59
Ik krijg er ook een erg nare bijsmaak bij. Enerzijds wordt het als quasi-willekeurig onderwerp gebracht, anderzijds wordt Georgië om mij compleet onduidelijke reden de grond in geboord en wordt er een wel heel inschikkelijk Russisch-lievend standpunt ingenomen. En op mijn eigen goede GeenStijl termen als 'ultranationalisten en neo-nazi's' tegenkomen om je punt te maken (met verdikkieme nog me een link de Volkskrant ook): Nee.

Ik doe wel mee als het onderwerp écht de EU is in plaats van dit veel te gepolitiseerd onderwerp. Want begrijp me niet verkeerd: ik ben vóór Europa en dus voor een EEG. En niets meer dan een EEG. Weg met Brussel.

Rest In Privacy | 18-07-15 | 11:30

frank4444 | 18-07-15 | 11:20

Creatief zijn, je hebt altijd rode inkt bij je:)

Voor volk en vaderland.

pinokkio11 | 18-07-15 | 11:30

Het zal toch wel zeer opmerkelijk zijn als er verantwoordelijke Nederlanders zijn die aan de oproep, van een commercieel bedrijf, tot een referendum gehoor geven.

Skunk57 | 18-07-15 | 11:28

@Reinaert | 18-07-15 | 10:59
Didi is waarschijnlijk op zoek naar de Vrouw Van de anDer...

necrosis | 18-07-15 | 11:21

@Abject en Infaam | 18-07-15 | 10:46
Ik vond het al vreemd dat dit niet genoemd werd.

Ik heb net alle 3 ingevuld, ik gooi ze morgen (of overmorgen, ik weet niet zeker of ik nog genoeg postzegels heb) pas op de post omdat ik het vandaag te druk heb.

Min-of-meer | 18-07-15 | 11:21

@Vonkentrekker | 18-07-15 | 10:48
Er zijn ook reaguurders zonder kinderen die tijdens de 'grote verkansie' geen vrij kunnen krijgen aangezien collega's met kinderen altijd voorrang krijgen....

necrosis | 18-07-15 | 11:20
-weggejorist-
frank4444 | 18-07-15 | 11:20

Een crowdfunding campagne voor een paar joegoslavische hitmannen lijkt me effectiever.
Dan kan je met een pol de targets bepalen.

(c)ZWITSUL | 18-07-15 | 11:16

Wel grappig dat jullie denken dat dit zin heeft. Even een reality check: Er is al eerder een referendum geweest over de EU. Wat deden ze toen? Juist, zich helemaal niets aantrekken van de uitslag. Nederland is dus duidelijk geen democratie. Verspilde moeite dus. Droom lekker verder!

JackHair | 18-07-15 | 11:15

@Karmasutrant | 18-07-15 | 11:03
Het grootste deel van Turkije ligt niet in Europa.
Bovendien zit ik niet te wachten op toetreding van een islamitisch land met bijna 80 miljoen inwoners.
Die zouden, na Duitsland, teveel in de geitenmelk te brokkelen hebben.

necrosis | 18-07-15 | 11:14

Ja verdoeme.. Deze actie starten als ik op verkansie ben in nota bene Kroatië. Mensen hier maar eens gevraagd of ze blij zijn met de EU. Nou de groentjes en vliesjes smaken er toch een stuk minder om (gelukkig hebben ze buurland BiH nog waar ze lekkere dingen vandaan kunnen smokkelen)

Nobeltje | 18-07-15 | 11:06

Maar ik heb geen hekel aan de EU

Nou, ik wel en zelfs heel veel , ik verafschuw de EU.

edelweiss | 18-07-15 | 11:03

Kan GEENSTIJL geen referendum starten om de Turken ommiddelijk bij de EU te voegen? (wachten op "zwarte gal" van reaguurders doet)

Karmasutrant | 18-07-15 | 11:03

Even wat kritiek jùllie kant op GS. Als je je zo graag wilt onderscheiden van de EU vanwege haar democratisch tekort. “Maarreh.. we hebben een paar vragen. Hartstikke leuk! Dan maken we toch een fijne GeenPeil EU Referendum FAQ. Knal je vraag maar deze kant op.” En dan heel EU-like komen met zélfgemaakte vragen én antwoorden – niet een béétje Marietje Schaake like zeg maar. En dan nog “even” de verdediging van waarom nu juist de verzoeken tot een associatieverdrag van de drie genoemde landen genomen…. Als je dus vindt dat de soevereiniteit van Europese volken in het geding is, doordat deze democratisch gepasseerd wordt door de EU, dan moet je júíst ook niet zélf een verzoek van soevereine volken willen passeren, in dit geval van een verzoek tot een associatieverdrag. Het gaat er dan alleen om of er andersom dan ook inspraak is op het al dan niet aannemen of afwijzen daarvan door de EU-bevolkingen. Iets wat overigens in geval van een verzoek tot een associatieverdrag, wat ondanks haar hoge eisen en dus niet zomaar ingewilligd wordt, nog láng geen EU-lidmaatschap inhoudt. Alleen over een dergelijk EU-lidmaatschap zou je als volk inspraak moeten willen. Niet over ieder douaneverdrag en dus ook niet over een associatieverdrag als in casu. (Wél weer over een verregaand verdrag als dat van de TTIP b.v.) De bezwaren tegen b.v. het verzoek tot een associatieverdrag van de Oekraïne zijn met die opmerking over het neergehaalde MH17 vliegtuig bizar. Heeft voor GS de Oekraïne het vliegtuig neergehaald of haar bevolking als geheel? Dan ook maar geen betrekkingen met Maleisië meer omdat hún vliegmaatschappij over het gebied vloog waar anderen dat niet deden? Zeg eens eerlijk: Is het niet omdat de GS-redactie het niet verstandig lijkt de boze ome Putin tegen de weinige haren in te strijken omdat deze genoemde drie landen als Russische invloedssfeer ziet? Bye bye soevereiniteit en democratie.

GingerTed | 18-07-15 | 11:03

Voor mij maakt het specifieke onderwerp niet zo uit. Wat mij betreft. De EU hervormt naar een democratie of is de vijand van iedere burger.
.
"The Eurocrats must be stopped, no matter the cost!"

Parel van het Zuiden | 18-07-15 | 11:02

Hierna andere bankiers, ander toezicht, ander systeem, en alle bankiers levenslange taakstraf in de zorg.. gratis bejaarden verschonen tot het einde.2 vliegen 1klap! :-)

baard van troje | 18-07-15 | 11:01

@Abject en Infaam | 18-07-15 | 10:52
GeenStijl is een open platform waar iedereen zijn zegje mag doen binnen de gestelde kaders.
Al jaren trek ik ten strijde tegen de infiltratie van de Jopers en de blote Peters.
Ik heb er een zwaaipols© van opgelopen....

necrosis | 18-07-15 | 11:00

@necrosis | 18-07-15 | 10:52

Didi is al een hele tijd behoorlijk stil. Beter zo.

En mijn stem: die is nog nooit naar de PvdA gegaan. En dat blijft zo.
Totaal onberekenbare club, net als de VVD overigens.

Reinaert | 18-07-15 | 10:59

En verder slaat het totaal nergens op wat Van Rossem over Ukraïne schrijft. Zoekt Geenstijl sponsoring vanwege dictator Putin? Of komt er reeds een bak met geld jullie kant uit? Een beetje vriendjes worden met een invasieleger dat een heel vliegtuig met Nederlanders uit de lucht schoot. Wees er maar fier op.

Nonkel Frituur | 18-07-15 | 10:59

Als je zo nodig een EU referendum wilt afdwingen neem dan in ieder geval een wet die ergens over gaat. Bovendien met niet veel meer dan "Dat land is kudt" kom je ook niet ver. Ik ga er in ieder geval mijn tijd niet aan verspillen.

eklipse | 18-07-15 | 10:57

Volgens mij waren er toch écht Europese Verkiezingen en hebben jullie zélf, op geheel democratische wijze, deze afgevaardigden naar het Parlement gestuurd.
www.europarl.europa.eu/meps/en/search....
Als ze niet doen wat ze moeten doen, zeg het ze dan, of kies de volgende keer andere mensen. Maar hou op met zeuren.

Nonkel Frituur | 18-07-15 | 10:56

Okee okee, i got the message; ik ga op zoek naar iemand met een printer.
Kan wel effe duren trouwens, want a) volgende week ben ik weg en b) ik heb geen vrienden (met een printer.)

VanBukkem | 18-07-15 | 10:56

Ik hou van jullie. Fuck dat ondemocratisch gedrocht van en voor die zonnekoningen in Brussel.

Snackbar van Allah | 18-07-15 | 10:56

@Abject en Infaam | 18-07-15 | 10:46
Je was me net voor, maar liever 2 keer onder de aandacht gebracht dan helemaal niet.

taxhond | 18-07-15 | 10:54

Gedaan, weer 2 stuks!

old shaterhand | 18-07-15 | 10:53

Toch nog maar eens die kanttekening over dit voorgenomen referendum:
Dit gaat - afgaande op het in te vullen formulier - dus enkel en alleen over Oekraïne en expliciet niet over de toetreding van Georgië en Moldavië. Zoals op www.referendumovereenwet.nl staat zijn daar andere inleidingsverzoeken voor en die worden niet voor invulling in deze aktie meegenomen. Waar GS voor gaat is dus enkel en alleen inzake de toetreding van Oekraïne en niets meer dan dat (hoe graag ik het ook anders had gezien, maar het is niet zo).

taxhond | 18-07-15 | 10:53

@wakkere_nederlander | 18-07-15 | 10:49
Maar zolang we nog niet #nexit zijn doe ik trouwens wel mee, en bij ieder ander referendabel referendum.

Referenda 4 life! Power to the people!

wakkere_nederlander | 18-07-15 | 10:52

@Reinaert | 18-07-15 | 10:45
Ik hoor de laatste weken vrij weinig over Samsom.
En tijdens nieuwe verkiezingen hoeft die kale milieu-terrorist hopelijk niet te rekenen op een nieuwe kabinetsperiode.
Mijn stem krijgt hij in ieder geval niet!
Toen niet, nu niet en nooit niet!

necrosis | 18-07-15 | 10:52

Dus als geenstijl nou even een invul/teldingetje in elkaar zet waar je kan invullen voor welk(e) onderwerp(en) jij een verzoek hebt ingediend dan kan iedereen zien welke onderwerpen al 10000 verzoeken hebben en welke onderwerpen er nog wat nodig hebben.
Als iedereen het eerlijk invult natuurlijk :)

Abject en Infaam | 18-07-15 | 10:52

Ik heb geen printer meer. Pech gehad.

mallekater | 18-07-15 | 10:51

Ingestuurd. De EU laat de Eurofiele lemmingen in gestrekte draf draven naar de rand van de klip.
Hoog tijd voor Grexit en NLxit, voor de onvermijdelijke EUxit. Een uiterst gewelddadige & catastrofale ramp die boven de toekomst van onze kinderen hangt als een zwaar kaliber donderwolk.

Jan Passant mk2 | 18-07-15 | 10:49

'Maar ik heb geen hekel aan de EU'

Daar ben je me kwijt sorry...

Ik heb een beter idee:
Alle knoflook- en wodkalanden IN de EU en wij ER UIT!

wakkere_nederlander | 18-07-15 | 10:49

Misschien handiger geweest om dit na de vakantie periode te doen? Oh is ook weer zo reaguurders zitten thuis. Beetje F5 drukken beetje fappen enzo.

Vonkentrekker | 18-07-15 | 10:48

@i-Wonder | 18-07-15 | 10:40
Ik wil eerst het geld terug wat de EU aan Rusland betaalde om de gasrekening te kunnen voldoen aan Gazprom.
En Oekraïne bij de EU?
NOOIT!

necrosis | 18-07-15 | 10:46

Jullie snappen wel dat je dan per onderwerp 10000 handtekeningen moet verzamelen toch?
dus 10000 keer deze: www.referendumovereenwet.nl/wetten/34...
en 10000 keer deze: www.referendumovereenwet.nl/wetten/34...
en dan ook 10000 keer deze: www.referendumovereenwet.nl/wetten/34...

Als er nu 5000 verzoeken komen voor het onderwerp Oekraïne en 2000 voor het onderwerp Moldalvië en 3000 voor het onderwerp Georgië dan gaat er niets gebeuren.
Ook als er 10000 verzoeken zijn voor het onderwerp Oekraïne dan heeft dat geen invloed op de onderwerpen Moldalvië en Georgië

Abject en Infaam | 18-07-15 | 10:46

Strakke actie. Met dien verstande dat we het wel over een *raadgevend* referendum hebben. De zittende politieke kaste, onder aanvoering van Mark '€1000' Rutte en Diederik 'Sterker en socialer' Samsom zal daar dus maling aan hebben. Qua democratisch gehalte is Nederland helaas afgezakt naar een uitermate bedenkelijk niveau en dáár moeten we ook maar eens iets aan doen.

Verkiezingen of zo.

Reinaert | 18-07-15 | 10:45

de EU expansie stoppen met een postzegel ? .. dacht het niet.

(c)ZWITSUL | 18-07-15 | 10:44

Crowdfund pagina werkt niet!

kwark001 | 18-07-15 | 10:42

Allang op de post gedaan. Mezelf wild gezocht naar de brievenbus. Overal worden die dingen verwijderd.

Rest In Privacy | 18-07-15 | 10:42

-weggejorist-

Mr. Que? | 18-07-15 | 10:42

Een associatieverdrag met de Oekraïne is het verkeerde onderwerp. De Oekraïne wordt vermorzeld door Putin en verdient steun. Niet door lid te worden maar wel met handelsverdragen.

i-Wonder | 18-07-15 | 10:40

-weggejorist-

Carpe@diem | 18-07-15 | 10:39

Damn. Dubbelpost en toevoeging vergeten: Nexit en terug naar de EEG.

vraagstaart | 18-07-15 | 10:37

-weggejorist-

yade | 18-07-15 | 10:37

-weggejorist-

vraagstaart | 18-07-15 | 10:36

Goeie actie. Nexit, zo snel mogelijk.

vraagstaart | 18-07-15 | 10:35

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl