achtergrond

Geenstijl

LIVE! Rechtszaak tegen Doodrijder van het Jaar Omar 'ik had voorrang' Elmekkawi

EIS: ACHT JAAR CEL

Doodrijder van het Jaar 2022 en zonnestraaltje Omar Elmekkawi staat vandaag voor de rechter om het uit het leven halen van vier mensen: Regina (39), Wieteke (42), Anke (10) en Erik (8). Omar de debiel reed in z'n gehuurde schooierbak dik 100 km/h te hard, als een mafketel, negeerde eerder al een rijontzegging en was ook al betrokken bij ongelukken in Marokko en Spanje. Daarna werd die gek - meteen weer vrijgelaten natuurlijk - nog eens opgepakt voor drugshandel. Pareltje deze vent! Kom er maar in Saskia: "De officier van justitie vervolgt Omar E. voor dood door schuld in de zwaarste variant: roekeloosheid. Geen doodslag. Ik kan u nu al waarschuwen dat dat onbegrip gaat opleveren over de strafeis die eruit zal rollen. Dat is vrijwel altijd zo in verkeerszaken." Dat wordt lachen. Hier LIVE, later meer.
UPDATE - "Opa Ad verwijt Omar E. ook dat hij na de klap geen eerste hulp verleende aan de slachtoffers, maar vooral bezig was met zijn telefoon, en met het regelen dat spullen uit de auto zouden worden opgehaald."
UPDATE - "Het verkeersgedrag van Omar E. in de afgelopen jaren is een opeenstapeling van overtredingen, zegt de OvJ. Hij reed geregeld veel te hard, haalde rechts in, reed door rood om aan een aanhouding te ontkomen, en telefoneerde achter het stuur."
UPDATE - "De OvJ eist een gevangenisstraf van 8 jaar tegen Omar E."

UPDATE 26-04 - Omar Elmekkawi krijgt vier jaar cel voor het doodrijden van vier personen. "De straf is geen acht, maar vier jaar geworden en dat leidde tot veel verbazing en verdriet bij de nabestaanden. Dat komt volgens de rechtbank doordat justitie Omar E. twee feiten verweet: het doodrijden van vier mensen én het verwonden van het meisje. De rechtbank legde de nabestaanden uitgebreid uit dat justitie hierdoor een hogere straf kon eisen. Maar, de rechtbank ziet de doden en gewonde als het gevolg van een en het zelfde ongeluk. En daarom valt de straf flink lager uit."

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.