achtergrond

Geenstijl

Tofik Dibi "serieus genomen". Pride bekijkt anti-Israëlische petitie tegen sponsor Booking.com

Booking, verkopen die boeken?

Booking, al jaren hoofdsponsor van de Canal Pride Amsterdam, maar dit jaar dus onder het vergrootglas van Tofik Dibi. En wel omdat het "accommodaties aanbiedt in illegale Israëlische nederzettingen op de bezette Westelijke Jordaanoever, Oost-Jeruzalem en de Golanhoogten." Daarbij wordt overigens geen onderscheid gemaakt tussen Israëlische en Palestijnse aanbieders, dus wie weet hoeveel Palestijnse B&B's hier geslachtofferd worden!

De beste schrijvers van Queer Nederland kwamen bijeen en produceerden deze zin: "We kennen allemaal de horrorfilms over huizen boven een kerkhof of waar een kwaadaardige geest rondwaart. Booking prijst accomodaties aan die zijn voortgekomen uit angstaanjagende trauma’s maar dan zonder fictie." Knap werk en van harte, we zien het Prometheus-contract voor dit schrijverscollectief tegemoet.

Inhoudelijk is het euvel dat "Hoewel Booking in 2022 bekend maakte bij accomodaties in de bezette Palestijnse gebieden de aanduiding ‘Israeli settlement’ te gebruiken was het bedrijf niet bestand tegen de gebruikelijke kritiek van de Israëlische regering. De aanduiding werd afgezwakt tot  “conflict-affected”. In sommige gevallen."

En de solidariteitsverklaring luidt als volgt: "Als queer en trans mensen weten wij als geen ander hoe wezenlijk het is dat anderen solidair zijn in de strijd voor gelijke rechten. Daarom is verbinding met bondgenoten onmisbaar." Ja ja, bondgenoten.

Inmiddels staan er 600 handtekeningen onder de petitie, wordt de oproep "zeer serieus genomen" door de Pride-organisatie en hebben belangenorganisatie COC en oud-Pride-directeur Irene Hemelaar ook getekend.

Enfin, wist u allang, maar Pride is al jaren een intersectionele kettingbotsing waar niemand aan ontsnapt. 

Waar we wel benieuwd naar blijven: wat doet dierentuin Artis dit jaar?

De aanstichtnicht

Comment-opdracht: verzin de ZIONISTISCHE VERGRIJPEN van de overige sponsoren

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.