achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Defensie jorist nucleaire paddenstoelwolk van helm (en de SP ontdekt nieuwe atoombommen op Volkel)

OSINTen met SP en GS

Op luchtmachtbasis Volkel liggen onofficieel ruim 60 jaar oude B61-atoombommen, een type dat inmiddels is gereherfurbished tot B61-12's die je onder een B2-bommenwerper kan hangen en straks ook de JSF. Maar nu hebben SP'ers Bart van Kent en Sarah Dobbe via modelbrouwers.nl (geen spelfout, dat is de url van hét forum voor modelbouwers) en Director of the Nuclear Information Project at the Federation of American Scientists Hans Kristensen (die kent u nog van deze) ontdekt dat ook Nederlandse F16's hebben geoefend met de nieuwe oude bom. Kamervragen voor Kajsa dus waar zoals gebruikelijk ontwijkende antwoorden op zullen komen. De socialisten willen ook van Ollongren weten of 'een of meerdere piloten van het 312e squadron een afbeelding van een atoomontploffing op hun helm hebben'. Die paddenstoelwolkhelm is vorige maand ontdekt door eerdergenoemde Kristenen tijdens de laatste elephant walk van F16's op Volkel. Met die helm is iets geinigs aan de hand; Defensie wil schijnbaar niet dat u hem ziet.

Nieuw is de ontdekking van de nuclear mushroom helmet niet, deze dude vond 'm vijf jaar geleden al terug op een foto uit 2011. Ene Aleksander Ermakov twittert begin december nog scherpere foto's naar Kristensen.

Wij stellen alleen maar vragen

Laten we die rechter foto nou herkennen, die werd eind vorig jaar ook gebruikt voor een artikel in een Defensieblaadje over de allerlaatste internationale oefening van de Nederlandse F16's. Maar op die plaat is de nucleaire ontploffing van de helm gejorist. Kijk maar:

In dat artikel wordt trouwens ook niet genoemd dat het om de nucleaire NAVO-oefening Steadfast Noon ging. Wij stellen alleen maar vragen; vreemd nietwaar

Update 10/1/24 - De kroonprinses vloog ook met Mr. Mushroom.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.