achtergrond

Geenstijl

DIPLOMATIEKE REL. ME vecht met voorzitter Legia Warschau, 2 spelers gearresteerd om mishandeling beveiliger, Poolse premier PiSwoest

Last night in Alkmaar

AZ won gisteren in de Conference League met 1-0 van Legia Warschau, maar de Polen pakten, zoals dat heet, de derde helft. De beruchte hooligans van de club raakten slaags met de politie en spelers Radovan Pankov Josué Pesqueira zijn gearresteerd omdat ze een beveiliger van de Alkmaarders een gebroken elleboog en een hersenschudding hebben bezorgd, nadat ze door een gesloten uitgang naar de spelersbus wilden. Boven ziet u de voorzitter van Legia Warschau die zijn onbegrip over de coronamaatregelen situatie uitvecht met de Mobiele Eenheid. En wat denkt u? Schaamt de Poolse regering zich kapot voor dit gajes? Natuurlijk niet! De Poolse premier (!) is PiSwoest (zondag verkiezingen) omdat de rechten van zijn burgers (tuig, red.) geschonden zouden zijn. Hoe dan?

UPDATE - Mark Rutte has entered the chat

Rutte en zijn Poolse collega Morawiecki in gesprek over Alkmaar. De Pool sprak "krachtig protest uit over het brute gedrag van de Nederlandse politie". Rutte maakte hem duidelijk dat dit soort zaken in Nederland via politie en justitie lopen en niet via politici.

Image
22
Reply

Deze voor je, Polen

Deze voor je, Polen

KIJK NAAR JE EIGE!

KIJK NAAR JE EIGE!

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.