achtergrond

Geenstijl

LIVE. Uitspraak in het A12 tribunaal

Opruiende XR-rebellen Sieger Sloot en Kastanjer cum suis horen oordeel rechter

Schakelen we nu over naar de rechtbank in Den Haag waar 8 Extinction Rebellion-opruiers (tenzij Sieger Sloot op wintersport is, dan zijn het er 7. Medeverdachte Joke Kaviaar drukt d'r snor in ieder geval niet) vanmiddag hun straf horen uitspreken. Deze Kastanjer van een verdachte legt hier uit wat er volgens XR allemaal op het spel staat. De acht worden ervan verdacht opgeroepen te hebben tot de blokkades van de A12 in Den Haag op de zaterdagen van 26 november 2022 en 28 januari dit jaar. Het Openbaar Ministerie wil in tegenstelling tot die keer op Schiphol deze keer wel doorpakken en eist taakstraffen voor opruiing en vernieling. Updates volgen, later meerrrr.

Update 13.41: Dat ging lekker snel. Vijf verdachten  voor opruiing veroordeeld tot een taakstraf van 30 uur. Voor twee verdachten die daarnaast worden veroordeeld voor vernieling, vindt de rechtbank een taakstraf van 60 uur passend. "Zij hebben risico’s genomen voor zichzelf en andere weggebruikers door zich als voetganger op de A12 te begeven en zich niet te bekommeren om de aanzienlijke kosten die het verwijderen van de teksten met zich brengt." Want die zogenaamde afwasbare krijtverf heeft de gemeente Den Haag dus 9000 euro gekost. Eén vrijspraak omdat die persoon (dat was dus Kastanjer red.) louter aan het opruien was in een groepschat met deelnemers die al hadden besloten dat ze zouden meedoen aan de A12-blokkade. Wel kritische opmerking van de rechter: "De rechtbank heeft ernstige twijfels over de noodzaak en proportionaliteit van de manier waarop de verdachten zijn aangehouden. Dit weegt de rechtbank mee in de bepaling van de straf."

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Bassiehof – XR Pogrom

Tegen uitroeiing van de aarde, voor die van Israël

@Bas Paternotte | 22-10-23 | 11:11 | 410 reacties

XR-rapaille loopt wéér ongemoeid A12 op en #Dilandoetniets

Hofstad moet dankzij XR politiebureaus sluiten, Jan van Zanen is het zat

@Bas Paternotte | 28-09-23 | 17:01 | 175 reacties

Nee "klimaatfilosoof" en @NLRebellion-woordvoerder @ChrisJulien. Je bedoelde wel degelijk geweld tegen Nederlanders

Nee meneer de "huisintellectueel", "klimaatfilosoof", " PhD ecological governance&collapse " [kalm aan in je Twitter-bio maat, je bent kandidaat] en "promovendus wetenschapsfilosofie" (41), zo werkt dit dus niet.

@Spartacus | 19-09-23 | 10:02 | 308 reacties

Veilig Thuis! De A12-jeugd aan het woord: "Straks ga ik dood omdat de wereld niet meer bestaat"

Onverbiddelijke noot vooraf: het betreft hier jonge kinderen en elke ad hominem wordt per direct verwijderd met risico op een ban. Beperk u tot fenomeenbeschouwing en de rol van ouders, school en bredere omgeving.

@Spartacus | 18-09-23 | 13:00 | 386 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.