Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Annus Horribilis 2023 – De laatste stuiptrekking van de schrijvende aap Don Arturo (24)

Van Amerongen, voor jouw handelwijze is maar één woord: verachtelijk.

Het morele gehalte kennende van het verdienmodel dat je deelt met GeenStijl, heb ik geen enkele illusie dat mijn reactie zal leiden tot een rectificatie, laat staan een excuus.

Ik wilde je alleen laten weten:

Het is gezien, het is niet onopgemerkt gebleven.

Bert Vuijsje,

Rosa Spierhuis
zaal 3
Hector Treublaan 97
1251 CG Laren 

Donderdag 15 juni

Kijk, dit vind ik nou een geestig begin van een donderpreek (de volledige brief van fascistenjager Vuijsje vindt u in verderop in mijn lief dagboek, see you in court): 

Ik heb er vrede mee als mensen mij voor ‘boomer’ uitschelden want dat ben ik niet. Gisteravond ook weer. Deel 23 van mijn opus magnum ‘Annus horribilis 2023 – De laatste stuiptrekking van de schrijvende aap Don Arturo‘ ging viraal, een longread van 4500 woorden over mijn favoriete schrijvers Jan Arends, A. Moonen, Maarten Biesheuvel, Robert Loesberg en Richard Klinkhamer. Ik had eigenlijk een waarschuwing aan het mopje bekentenisliteratuur vol diepe zieleroerselen moeten hangen: pas op! Leestijd drie uur! Maar het was al te laat: een reaguurder schreef heel geestig: ‘O.K. Boomer’. Kennelijk was deze meneer niet heel hoog opgeleid want anders had hij ‘TLDR’ getikt: Too Long; Didn’t Read. Ik had dan weer kunnen reageren met een mooie oneliner van Mark Twain: ‘I apologize for such a long letter – I didn’t have time to write a short one.’

Ik lees alle reacties onder mijn stukken op GeenStijl en vaak zijn die heel betrokken. Zo schreef Duwbak_Linda vorige week: Ben wel benieuwd naar die inner Hitler. Misschien eens interviewen? Serieus bedoeld. Waar haal je de kracht vandaan om zo rigoureus je leven om te gooien en dat vast te houden? Is het boosheid, of inzicht, acceptatie, levenservaring? Of een combinatie van. Interessant wel. 

Kijk, dan sta ik even met de mond vol tanden, want liever houd ik mijn dagboek oppervlakkig, vrolijk en onbekommerd. Waar zal ik beginnen, Duwbak_Linda? Ik dacht overigens eerst dat u een aanstootgevend, hoogopgeleid meisje was met cup DD maar daar ben ik dus mooi ingestonken.

Ik meen dat u uit Groningen komt, of daar in ieder geval gestudeerd hebt, en dat kunt u bij mij al geen kwaad meer doen. De gouden jaren van Herman Brood, Jan Rot & The Streetbeats, White Honey, The Meteors, AA & The Doctors, Subway, New Adventures, Boozy, Phoney & The Hardcore, I Spy

Ik woonde in de tweede helft van de jaren zeventig enige tijd op een wietboerderij in Bergum in Friesland en reisde dan met de kweker regelmatig, zo niet dagelijks, naar de Bunker, ook wel het Viadukt genoemd, aan de H.L. Wichersstraat. Officieel was het een Surinaamse gezelligheidsvereniging, maar als je daar binnen kwam, stonden er zo’n twintig tafeltjes met daarachter mooie meneren van kleur die alle mogelijke harddrugs hadden uitgestald. Het was een soort keti koti, maar dan anders. Ik heb een hekel aan wiet en als dat niet zo was, had ik net zo goed op die boerderij kunnen blijven en me helemaal aap gerookt met dikke chillums, bongs, waterpijpen en wat dies meer zij. 

De barkeeper van de Bunker verkocht zilvertjes voor een gulden, keurig geknipte stukjes aluminiumfolie waarmee je kon chinezen. Chasing the dragon dus. De heroïne, blaka of doengroe in het takkietakkie, was zo sterk dat je moest oppassen niet te gaan kotsen in de keurige Bunker, want dan werd je er meteen uitgesmeten. Ordnung muss sein

Ik ben het contact met Groningen sedertdien nooit echt verloren. Zo had ik nog enige tijd vleselijke kennis aan een voluptueuze studente die in De Drie Gezusters achter de bar stond (Hubertien heette ze volgens mij), deed ik vaak het licht uit in de Benzine Bar en ging ook nog om met de toenmalige praeses van het Groninger Studenten Corps Vindicat atque Polit ('Handhaaft en Beschaaft'), kortweg Vindicat, maar daar werd ik tot persona non grata verklaard, voor het leven, nadat ik daar in de open haard had staan plassen. 

Jaren later kreeg ik kennis aan de Groningse held Nanko van Buuren, die baas van IBISS was en de blanke koning van de favela’s. Ik deed de pr voor hem. Het NRC heeft hem na zijn dood geprobeerd te cancelen, de smeerlappen, met een smeercampagne waarin hij beschuldigd werd van pedofilie, en ik heb daar een woedend stuk over geschreven. Hier ontroerende beelden van zijn begrafenis in Rio de Janeiro, en in deze docu die ik met Rob Muntz maakte over carnaval in de Cidade Maravilhosa, komt Nanko ook aan het woord. 

Tsja, waar haal ik de kracht vandaan om zo rigoureus mijn leven om te gooien en dat vast te houden? Is het boosheid, of inzicht, acceptatie, levenservaring?  Heeft u even, Duwbak_Linda?

Ik heb vanaf mijn 15e intensief gerookt, gedronken en drugs gebruikt. Bijna een halve eeuw dus. Op de een of andere manier zou ik een genetische mazzelaar kunnen zijn, maar mijn moeder en mijn vader - beiden geheelonthouder - zijn jong gestorven, dus de genetische mazzel is onzin. Mijn broertje Gerard overleed aan jeugdkanker, zelfs mijn eerste hondje Blackie ging dood aan kanker, en mijn honden Raya en Jamba ook. De kans dat ik K krijg of heb, is groot. Vandaar de docu Lachen met Kanker

Ik ben wel vaker radicaal gestopt: tijdens mijn verblijf tussen de mohammedanen van Brussel en tijdens een rondreis van een paar maanden door Zuid-Amerika met mijn verloofde, nu negen jaar geleden. 

Ik heb overigens veel prettige herinneringen aan de bacchanalen, de duizenden drinkebroeders en dronken seks met volslagen vreemden. De zucht naar drugs leidde mij altijd naar fantastische plekken waar een verstandig mens nooit komt. Je hebt een bord voor je kop, zei mijn grote liefde altijd. ‘Het is vluchtgedrag. Je houdt jezelf voor de gek. Ga toch eens in de werkelijkheid leven, slappeling.’ Toch bleef ze bijna twintig jaar bij me. Ze wilde dat ik in psychotherapie ging. Dat weigerde ik, want ik vond mezelf niet gek. Mijn moeder, die was pas gek. Dat beaamde mijn ex volmondig. Mijn recreatief drugsgebruik, zoals ik het altijd vergoelijkend noemde, liep begin jaren negentig pas echt uit de hand. Daarvoor was er de honeymoon, zoals dat in drugsjargon heet. De wittebroodsweken waarin heroïne en cocaïne de perfecte bruid zijn. De verslaving sloop er in, zoals de rot in een relatie. Toen ik aan de heroïne verslaafd was, ging ik regelmatig in de bergen wandelen om af te kicken. Dan heb ik het niet over een wissewasje als de Via Algarviana of over kuieren door Umbrië in de voetsporen van Franciscus van Assisi, maar over dodenmarsen. Bij voorkeur beulde ik mijzelf af in de Pyreneeën en de Schotse Hooglanden, geteisterd door een gruwelijke cold turkey, herfststormen en lekkende wandelschoenen. Het is een radicale manier om te ontgiften en als ik destijds een zelfhulpboek had uitgegeven, was ik nu een man in bonis en had ik nooit meer hoeven broodschrijven en inkthoereren.

Ik voelde me eind vorig jaar hondsberoerd en doodziek. Dat was een van de redenen dat ik met Annus Horribilis begon. The end is near! Ik had eerder mijn rechterschouder gebroken omdat ik aan een hondenriem was meegesleurd in een dogfight in de zoutpannen voor mijn deur, en in de nazomer werd ik op de fiets aangereden door een dronken Portugees en brak ik de thoracale 12 in mijn wervelkolom

Ik kan goed tegen pijn, dat leer je wel van al die gekmakende cold turkeys, maar die rug en die schouder werd me nét iets te veel van het goede. Ik heb heel lang fysiotherapie gehad en dat hielp amper. Ik had flink overgewicht en dat is ook niet echt goed voor het herstel van die twee breuken. Afvallen dus, minimaal 10 kilo. 

Ken je het fenomeen katervreten, Duwbak? C’ est moi. Niet meer drinken = geen katers meer = geen katervreten zoals 4 bakken vet voer van de Chinees en dan nog een bak ijs, een puntzak drop, 3 pakken koekjes en 2 repen chocola, weggespoeld met liters cola.   

Het voordeel van niet drinken is dat ik niet meer rook. Ik pafte zo 2 tot 3 pakjes weg op een avond, tijdens binge drinken. Ik vind roken echt heel smerig, al mijn hele leven. Ik had 1 voordeel: ik rookte niet als ik niet dronk. Niets smeriger dan mensen die meteen na het opstaan een peuk opsteken. Gadverdamme. Mijn ex Edith (dat haar herinnering tot een zegen mag zijn), was kettingroker en pafte ook in de slaapkamer, met de c.v. in de hoogste stand en de ramen potdicht. Ik slaap het hele jaar met de ramen open, overal ter wereld,  waar ik ook woonde. Roken in de slaapkamer is een echte nono

Mijn laatste drankje was in een pub in Londen, drie maanden geleden, met Volkskrant-correspondent Patrick van IJzendoorn en mijn mattie Neil Syson, ex-sterverslaggever van The Sun met wie ik in Irak en Afghanistan heb gereisd tijdens de oorlogen daar. Dat waren meteen vijftien pinten, en drie pakjes peuken en toen dacht ik die nacht: ik ga dood. Toen ik thuis kwam van die reis door het VK en Ierland, moest ik meteen met mijn lievelingshond Jamba naar de dokter. Die had terminale kanker, twee dagen later heb ik haar in laten slapen. Dat zag ik niet aankomen, ik dacht dat ze nog zeker 3 jaar onder ons zou zijn. Gruwelijk. Jamba ligt in de tuin begraven naast haar zus Raya en ik pink iedere ochtend een traantje weg als ik de rozen op hun graven bewater. Ik ben blij dat ik het rouwproces in totale nuchterheid hebben kunnen doorstaan. Dronken rouwen is dubbele ellende, zo weet ik, want ik was dronken op de begrafenissen van mijn pa en mijn ma en de periode daarna. Ik lees mezelf suf over mensen die met roken en drinken zijn gestopt, dat is een hele wereld op zich. Vaak strontvervelende, slecht geschreven lectuur, tranentrekkend en pathetisch, maar de verhalen van Rob Lowe, Robert Downey jr, Eminem, Elton John etc. zijn hoopgevend. 

Ik hoop dat deze totale nuchterheid, inmiddels 3 maanden dus, mij qua schrijven iets gaat opleveren. Zo berekend ben ik dan ook wel weer: voor wat hoort wat. 

Nou, dat valt vooralsnog vies tegen hoor, want juist tijdens katers kreeg ik vaak goede ingevingen (in de regel niet bruikbaar voor coherente teksten, maar toch). Wel is het zo dat ik nu veel georganiseerd en meer gedisciplineerd ben, dat is nodig met deze rubriek,  en vooral met Europese Patriotten: projecten van de lange adem. En ik heb nog meer boeken in de pen zitten, en schrijven is vooral een kwestie van discipline en veel minder een kwestie van talent en goddelijke ingevingen. En daarmee ben ik mijn innerlijke Hitler aangeland. Dat naargeestige kereltje heb ik nodig om dit vol te houden. Zonder my inner Adolf was het nooit gelukt om uitgerekend in deze zware tijd (lichamelijke ellende, hond dood etc) overeind te blijven. Zo genoeg, Linda. Ik sluit af met een fijn plaatje van geheelonthouder Elton John

Twiet van de dag: 

Vrijdag 16 juni

Hittegolf. Ik zit te tikken  tussen twee loeiende ventilatoren. Tita -de enige overlevende van mijn Paraguayaanse roedel - kan goed tegen de hitte maar ook haar wordt het bijna te veel. Paraguay ligt op dezelfde breedtegraad als de Kalahari-woestijn en 47 graden vinden de inheemsen daar gewoon. Met mijn  lieve Tiet ga ik een paar keer per dag naar de zee voor mijn deur. Ze is dol op zwemmen en dan kan ze afkoelen. 

Als Tita dood is, is mijn laatste fysieke band met Paraguay verdwenen. Het leven glipt als zand door mijn vingers. 

Paraguay, Israël, Libanon, Rio de Janeiro, alles vervaagt. Hupsakee, even een mopje Bloem voor de gevoelige noot. 

Niet te verzoenen is het leven.
Ten einde is dit wellicht nog 't meest:
Te kunnen zeggen: het is even
Tusschen twee stilten luid geweest.

Door mijn chaotische leven was ik nooit in staat geweest om huisdieren te houden. Toch was er altijd die zeurende, bijna bovennormale drang om mij te settelen, een hunkering die voelde als een steentje in je schoen. Tot ik naar Paraguay emigreerde en Jagua zag, de vader van Raya, Jamba en Tita. 

‘Neem nooit je wijf mee naar een dierenwinkel, want dan hang je,’ vertelde een Amsterdamse kroegbaas mij ooit. Door zijn café renden een terriër, een poedel en een non-descripte kuttenlikker. Tafelkleedjes werden meegesleurd, alle tafel- en stoelpoten waren aangevreten, overal lagen snippers van bierviltjes. Als de monsters waren uitgeraasd, bedelden ze bij klanten om leverworst en kaas. De hooggeblondeerde  vriendin van de uitbater zat zich op te maken naast de gokkast, op de tafel stond een beautycase. Ik ken geen vrouwen met beautycases - die komen kennelijk van een andere planeet. Enfin, ik zag een nest puppies bij een Indiaan en ik was verkocht. Dat was Jagua.

Arturo & Jagua

Social

Zaterdag 17 juni

Off-day. Zin in booze & dope. Het wordt muntthee. Verse munt uit eigen tuin, dat dan weer wel. Noblesse oblige. 

Social

Zondag 18 juni

Mooi is dat: Negentien reacties onder mijn bloedstollende reisverslag naar het Rome van Mussolini. Nu weet ik hoe Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman zich moeten voelen als ze iedere ochtend naar de kijkcijfers van hun show koekeloeren. Buurman Bart komt langs om mij te troosten. Terwijl wij genieten van een Indische rijsttafel - mijn verloofde is kok - zie ik ineens dat ik post heb van Bert Vuijsje. Dat verbaast mij enigszins, want de beste man twittert al sinds mensenheugenis dat ik een Berufsverbot moet krijgen omdat ik een fascist ben. Hij was in grijs verleden adjunct bij de Volkskrant en hoofdredacteur bij HP/De Tijd en laat ik nu uitgerekend bij zijn twee love babies furore hebben gemaakt als de Nederlandse Julius Streicher. 

Ik vond het eigenlijk wel wat hebben dat deze goedmoedige octogenarius in de recreatieruimte van het Rosa Spierhuis, het geriatrisch verzorgtehuis voor variété-artiesten en andere bohemiens, met een hoedje van papier op het hoofd en een roltoeter in de mond,  mijn geschriften aandachtig bestudeert. Mijn trouwste fan! 

Toen ik succesvol ging samenwerken met Rob Hoogland, draaide ome Bert pas echt door. Te pas en te onpas noemde hij oom Rob een fascist. Een grove belediging, want iedereen weet dat Hoogland een keurige, onberispelijke gentle giant is, uit wiens mond nog nooit een onvertogen woord is gerold. Vuijsje wist natuurlijk dat het weinig zin had om de Telegraaf te bestoken met haat-tweets, want Hoogland is de vleesgeworden Telegraaf dus richtte hij alle pijlen op mij en mijn opdrachtgevers. Slechts 1 keer twiette Hoogland iets ironisch over Vuijsje en toen waren de rapen gaar. Maar goed, net als Sybren Kooistra - dat zijn herinnering tot een zegen mag zijn - maakte oom Bert er in de recreatieruimte van het Spierhuis een dagtaak van om mij proberen te cancelen bij de Volkskrant en de Telegraaf. @Bertvuijsje, die overigens een hele sympathieke en vooral geleerde broer heeft, voert oorlog met een piepklein trollenlegertje, bestaande uit Piet Lekkerkerk, Henk Spaan, mr. Cindy Smeets, hoofdpiet Erik van Muiswinkel, gediplomeerd heks Natasha Gerson, Sander Schimmelpenninck, Hans Laroes, Peter Breedveld en Joshua Livestro. Dus dan weet u wel hoe laat het is. Maar laat ik ter zake komen. In de Annus Horribilis - Vuijsje noemt het een column maar het is een licht ironisch dagboek -  staat een geestig fragment met de heerlijke titel Nimby’s in Oud-Zuid. Opa Vuijsje tegen asielzoekers. 

“Eigenlijk is deze buurt veel meer wat mensen bedoelen als ze het over ‘de grachtengordel’ hebben dan de grachtengordel zelf, als je bedenkt wie hier allemaal zit. Als Henk en Ingrid van de PVV dat ooit in de gaten krijgen, laten ze er meteen een fragmentatiebom op vallen”, aldus Bert Vuijsje, oud adjunct-hoofdredacteur van De Volkskrant een paar jaar geleden in zijn column Dit is de echte grachtengordel, in Samen, het blad van de coöperatie (juni 2011, pdf).

Als fascistenjager Bert Vuijsje het over Henk en Ingrid heeft, weet de oplettende lezer wel uit welke hoek de wind waait. Tijdens mijn stage bij Propria Cures, ik werd daar aangenomen door Hugo Brandt Corstius en Joop van Tijn, heb ik geleerd om met teksten te knutselen. Het leukste was om citaten te bewerken. Het hoogtepunt van deze helaas in onbruik geraakte vorm van satire was het zogenaamde interview van Theo van Gogh met zijn aartsvijand Hugo Brandt Corstius. Martin van Amerongen, hoofdredacteur van de Groene Amsterdammer, gooide alle uitspraken en citaten van Van Gogh en HBC alias Malle Hugo in een hoed en dat resulteerde dus in dat hilarische interview. Het boek Alleen maar Nette Mensen van Robert Vuijsje gaat natuurlijk helemaal over zijn vader en de nimby’s van Oud-Zuid, dus ik vond het geestig om Bert in een rijtje notabelen te schuiven in een citaat van mijn goede vriend Meindert Fennema, de lieve anarcho-liberaal  was zacht gezegd geen grote fan was van bobo Bert Vuijsje. En toen ontplofte oom Bert, als een confettibom in de recreatiezaal van het Rosa Spierhuis, en dicteerde hij deze brief aan zijn mattie Henk Spaan: 

Aan: A. van Amerongen

18-06-2023

Dat je in je GeenStijl-column van 5 juni een valse voorstelling van zaken geeft over de kwestie van Samenwerking en de Syrische asielzoekers, wekt geen verbazing. Agitprop is as agitprop does.

De ware feiten zijn als volgt:

Vanuit de vereniging kwam spontaan het idee op om een paar woningen beschikbaar te stellen voor Syrische vluchtelingen. Het voorstel werd met ruime meerderheid door bestuur en ledenraad aangenomen. Daarop kwam kritiek van een klein aantal leden, en daarop besloot het bestuur ook nog een meningspeiling onder alle leden te houden. Daaruit kwam, bij een zeer hoge participatie, een meerderheid van 72 procent vóór, en vervolgens is het plan uitgevoerd.

Samenvattend: een ongewone daad van solidariteit, waaraan menige Nederlandse gemeente of buurt een voorbeeld mag nemen. Want Samenwerking was door geen enkele instantie benaderd met het verzoek, laat staan de aandrang, om Syrische asielzoekers te huisvesten.

Maar dit alles belemmert jou, en je mededenkers bij GeenStijl en elders, natuurlijk niet om in jullie agitprop precies het tegenovergestelde beeld te schetsen.

In jouw column van 5 juni ga je echter nog een stap verder. Je haalt, zogenaamd letterlijk, de kortgeleden overleden Meindert Fennema aan, uit een column die hij in 2016 bij TPO publiceerde.

Dit schreef Fennema volgens jou (onder jouw tussenkop: Nimby’s in Oud-Zuid. Opa Vuijsje tegen asielzoekers):

Het verbaast me dus helemaal niet dat de oud-bestuurder van de VPRO, Arend-Jan Heerma van Voss, Bert Vuijsje, de oud-Maagdenhuisbezetter en oud-PvdA wethouder Pitt Treumann en de oud-assistent van de PvdA burgemeester van Amsterdam, Philip van Tijn (broer van de oud-hoofdredacteur van Vrij Nederland Joop van Tijn) geen vluchtelingen willen opnemen vlak bij hun Harmoniehof in Amsterdam-Zuid.

Wie, zoals ik, de moeite neemt om Fennema’s originele tekst op te zoeken, vindt deze tekst:

Het verbaast me dus helemaal niet dat de oud-bestuurder van de VPRO, Arend-Jan Heerma van Voss, de oud-Maagdenhuisbezetter en oud-PvdA wethouder Pitt Treumann en de oud-assistent van de PvdA burgemeester van Amsterdam, Philip van Tijn (broer van de oud-hoofdredacteur van Vrij Nederland Joop van Tijn) geen vluchtelingen willen opnemen in hun Harmoniehof in Amsterdam-Zuid.

Je hebt het dus bestaan om de nagedachtenis van Meindert Fennema te besmeuren door pure tekstvervalsing: het toevoegen van een flagrante onjuistheid aan zijn door jou geciteerde tekst.

Want in werkelijkheid behoorde ik vanaf het begin tot de warme voorstanders van het plan om Syrische asielzoekers woningen van Samenwerking aan te bieden. Ik ben zelfs lid geweest van de commissie die hun verwelkoming in de buurt begeleidde.

Voor jouw handelwijze is maar één woord: verachtelijk.

Het morele gehalte kennende van het verdienmodel dat je deelt met GeenStijl, heb ik geen enkele illusie dat mijn reactie zal leiden tot een rectificatie, laat staan een excuus.

Ik wilde je alleen laten weten:

Het is gezien, het is niet onopgemerkt gebleven.

Het is zeker niet onopgemerkt gebleven, oom Bert, en daarom gaf ik u dit schitterende podium, de GeenStijl, gratis en voor niks! Ik zie u bij wel bij de Bloedraad voor de Journalistiek. Mr. Theo Hiddema lust u rauw. Een rectificatie eisen voor een hilarische passage in een ironische rubriek met een lachwekkende titel op een satirisch jongerenblog: ik wens u veel succes en personeel, maar dat heeft u al in het Rosa Spier. Over dat verdienmodel moeten we het nog eens een keer hebben, want ik ben daar niet van op de hoogte en mijn boekhouder ook niet. Wel weet ik dat Henk Spaan, Sidney Smeets, hoofdpiet Erik van Muiswinkel, gediplomeerd heks Natasha Gerson, Sander Schimmelpenninck, Hans Laroes, Peter Breedveld en Joshua Livestro een verdienmodel hebben gemaakt van het jagen op fascisten zoals Rob Hoogland en ik. 

Dit schreef mijn mattie Hoogland mij in het kader van onze Foute Jongens-briefwisseling: 

Weet u wat mij opvalt, mijnheer Van Amerongen? Dat steeds meer maatschappelijk zogenaamd zo intens bevlogen types een voorwaarde verbinden aan de vrijheid van meningsuiting die zij als 'een groot goed' beschouwen: de mening mag niet botsen met de hunne. Is dat wel het geval, dan schreeuwen zij van de daken - hoe minder argumenten, des te luider het gekrijs - dat de persoon die haar uitte een extreemrechtse agitpropper dan wel een fascist is, die de mond zou moeten worden gesnoerd.

Soms, wanneer de betrokkene zijn brood in de journalistiek verdient, dringen zij ook daadwerkelijk op zijn ontslag aan.

Dat is heel eng, mijnheer Van Amerongen.

Ongetwijfeld kent u deze woorden van de grote Noam Chomsky: "Goebbels was een voorstander van de vrijheid van meningsuiting zolang die mening hem aanstond. Voor Stalin gold hetzelfde. Als je echt een voorstander van de vrijheid van meningsuiting bent, dan juich je ook de vrijheid van meningsuiting toe van degenen wier standpunten je verafschuwt."

Aangezien ik u, puur uit lijfsbehoud, nauwlettend volg, ben ik ervan op de hoogte dat u zelf regelmatig geconfronteerd wordt met lieden die met dit citaat van Chomsky hun gat afvegen. Ik herinner mij een naam: Sybren Kooistra. Hij is iets groens en iets links en verspreidde onlangs deze tweet: "Iemand huilt. Ik ben de baas. Mag ik haar een knuffel / hand op de schouder geven? Serieuze vraag." Die voorzet voor open doel kopte u genadeloos in, en als u het niet gedaan had, dan had ik het gedaan. Meneer reageerde zoals hij al eerder reageerde: hij vroeg de hoofdredacties van de bladen waarin u publiceert briesend om uw ontslag.

Joshua Livestro, ook zo'n type. Op zijn Wikipedia-pagina presenteert hij zichzelf nog steeds als 'rechts, conservatief'. Daarnaast fungeerde hij maar wat graag als medewerker van de uiterst conservatieve Sarah Palin toen zij vice-president van de VS wilde worden. Inmiddels likt de opportunist pur-sang Livestro zich -wellicht speurend naar extra financiële bronnen omdat al zijn journalistieke projecten plegen te mislukken - ongegeneerd in bij het hautaine volk dat ik in de eerste alinea beschrijf. Overal werd hij er in de loop der jaren als columnist uitgegooid: de Telegraaf, Buitenhof en recentelijk NRC/Handelsblad. Verder leidt zijn opiniesite Jalta een zieltogend bestaan. Mij zou het nogal nederig maken, maar hij pleit gewoon glashard voor het ontslag van Wierd Duk bij de Telegraaf, omdat Duk soms mensen interviewt wier meningen Livestro onwelgevallig zijn. Ook hij neemt daarbij achteloos termen als 'het nieuwe fascisme' in de mond.

Andere voorbeelden: Dirk-Jan van Baar en Bert Vuijsje, nota bene allebei heren die ooit aan HP/De Tijd verbonden waren. U maakte op de sociale media enkele grappen over Van Baar nadat hij een aantal tweets had gepubliceerd die op z'n vriendelijkst gezegd een tijdelijke stoornis deden vermoeden. U was direct een fascist. En ik was in de ogen van Vuijsje een extreemrechtse agitpropper. Toen ik hem om voorbeelden vroeg waaruit dat bleek, antwoordde hij na langdurig aandringen hooghartig: "Je hoort nog van mij." Niks gehoord natuurlijk. Van Baar noemde de brave sociaal-democraat Bas van Putten, een begenadigd schrijver, ook meteen maar een fascist (want een 'fellow-traveller') toen die het waagde om zich openlijk te vermaken met uw spotternijen. Tegelijk met Van Putten noemde hij een hele rij anderen, onder wie mij.

Social

Een lieve vrouw. Ze interviewde me ooit in Kunststof

Descanse em paz, Jellie

Maandag 19 juni 

Van ome Syp Wynia kreeg ik vandaag een vrolijk boekje toegestuurd: Deugen voor de bühne, van Sander van Dam. Mijn twittervrienden kennen de vaak hilarische vierluikjes van @Sandervandam2 wel. 

Dit is zijn voorwoord: 

Twitter is een bijzonder medium. Omdat de boodschappen die je erop kunt  plaatsen per definitie kort moeten zijn, nodigt het uit om zonder goed na te denken je twittersnavel open te trekken. Dit resulteert in een oneindige stroom van wild gekwetter van alle kanten. Het lijkt erop dat veel twitteraars de wereld willen laten zien dat zij – in tegenstelling tot de ander – wél deugen en de gemakkelijkste manier om dat te doen is die ander proberen op zijn plaats te zetten. En dáár gaat het vaak mis, want ‘de pot verwijt de ketel’ komt regelmatig om de hoek kijken. Het zijn deze inconsequenties waarin ik veel humor kan ontdekken. Drie jaar geleden plaatste ik mijn eerste luikjes, bedoeld om mensen op ludieke wijze een spiegel voor te houden. Het leverde me een groot aantal twittervolgers op, die net als ik de humor van de luikjes inzien.In dit boekje vind je de honderd leukste luikjes, bedoeld om niet alleen twitteraars, maar ook mensen die niet op Twitter actief zijn mee te laten genieten. Er is een clubje mensen dat soms woedend op mijn luikjes reageert. Tegen hen zou ik willen zeggen: ‘Kom, neem het alsjeblieft allemaal niet zo serieus.’

Sander van Dam

Hieronder nog wat hoogtepunten uit Deugen voor de Bühne

Twiet van de dag

Reaguursels

Inloggen

"maar daar werd ik tot persona non grata verklaard, voor het leven, nadat ik daar in de open haard had staan plassen."

Dank voor deze uiterst vermakelijke beschrijving van het alledaagse leven in Stad, Arthur! En voor het beantwoorden van mijn vraag. Vind het interessant waarom sommigen het wel lukt, maar bij velen een strijd blijft.

Duwbak_Linda | 22-06-23 | 09:48

Wat een heerlijke man!

MickeyGouda | 22-06-23 | 09:06

Hahaha..!!!

Arm kind...

neonreclame | 22-06-23 | 09:11

Die foto's van Timmermans op Barbados! Niet te geloven, wat is dat een kamerolifant geworden.
Vooral die foto linksonder is fantastisch. Het lijkt erop, dat-ie nog x-benen heeft ook.
Maar ondertussen, dat menneke is via allerlei achterkamertjes op een positie met veel macht terecht gekomen, en naait ons allemaal een oor aan.

KeesBruin | 22-06-23 | 08:51 | 1

Wat 25.000 euro ex vergoedingen met de slanke lijn kan doen.

Lorejas | 22-06-23 | 09:26

Van die hippe oordopjes passen met gemak in de wasmachine... Ze kunnen er alleen niet tegen....

Hup super grote koptelefoon...!!!

neonreclame | 22-06-23 | 08:41

Fittie uitgevochten voor de bühne. Precies daarom ga ik nooit naar Twitter, Sjakie zegt dit, Pietje boos, Sjakie legt uit, Willem wordt ook betrokken etc. Boeiuh!
Nu hier ook al. Nou ja, er is blijkbaar een publiek voor

Miyagi | 22-06-23 | 08:39 | 2

“Nu hier ook al”. Dus ook nooit meer op GS begrijp ik ?

Peter-Rissing | 22-06-23 | 08:43

Conclusie: Ons kuis verrotte duwbakje is ene Jacob H ?

Peter-Rissing | 22-06-23 | 08:13 | 1

Kuis verrot? Zo heb ik duwbak niet op mijn netvlies. Uitgesproken misschien, maar altijd onderbouwd.

MickeyGouda | 22-06-23 | 09:03

Arthur, ik heb vaak moeite om je stukjes uit te lezen, terwijl ik sommige alinea’s echt opvreet. Ik weet nu waaraan dat ligt: ik vind je veel pakkender wanneer je over jezelf praat en je ziel blootlegt dan wanneer je anekdotes schrijft over anderen. Je schrijft veel anekdotes over anderen, feiten, gebeurtenissen, maar blijft dan vrij oppervlakkig. Daarbij voel ik een afstand en haak af.

Trekhaas | 22-06-23 | 08:02

Zojuist de grote baas gebeld. Dat ik me vandaag identificeer als een blauwharige asfaltplakster en vandaag onmogelijk kan komen werken. Resultaat: Ik ga me snel douchen en dan als de wiedeweerga met de auto naar de zaak.

goedverstaander | 22-06-23 | 08:01 | 1

Kudos voor de dappere poging om weg te komen met de gedragingen van het gesubsidieerde deel der natie. Werk ze!

MickeyGouda | 22-06-23 | 08:40

Bed uit, koffie, tv aan op WNL. Ja ja ze zit er weer, Marjet Winsemius,de dochter van en directeur stichting voor werkende ouders. Benieuwd wat dat erebaantje betaald.

Cornelis12 | 22-06-23 | 07:59 | 1

Oh, maar dat is een eenvoudige vraag; het betaald te veel voor wat er gedaan wordt en het is zeker weten ver boven dat wat een modaal inkomen opbrengt.

EEnzame SchizofrEEN | 22-06-23 | 08:04

Goedemorgen nachtploeg!

Dat zijn in een boel lettertjes voor bij het ontbijt…

*Koffie zetten doet…*

Wijze uit het Oosten | 22-06-23 | 07:44 | 1

Ik las ergens Duwbak_Linda maar verder inderdaad teveel letters. Oh jongens, het is één van die dagen. Dat er écht dingen gedaan moeten worden. Dus koffie is nodig. Dank je voor het koffiezetten, Wijze, fijne dag gewenst en even kijken of ik beneden nog het nieuws kan scoren..

anja | 22-06-23 | 08:37

Deze fittie tussen intellectuelen brengt mij meteen terug naar de collegezaal, waar ik ten tijde van mijn talenstudie keer op keer werd geconfronteerd met het feit dat ik gespeend ben van literaire aspiraties en aanleg. Achteraf bezien was het misschien niet slim om mijn studiekeuze puur te baseren op mijn eindexamencijfers, met Frans en Engels als enige lichtpuntjes in een zee van middelmatigheid. Na het eerste jaar stoppen en met hangende pootjes naar huis gaan was mijn eer te na, dus daar zat ik, tussen al die andere talenmeisjes en een paar talenhomo's, te luisteren oeverloze boekanalyses. Daarbij werden schrijvers in mijn ogen bovenmenselijke gedachtenprocessen toegedicht. Of het nu ging over de lange innerlijke strijd van Anna Karenina of de aseksualiteit van Katrien Duck, steeds weer vroeg ik mij af: 'Wat koop ik hiervoor?' Onnodig te zeggen dat ik met mijn praktische inslag nogal detoneerde tussen alle liefhebbers van literair geknutsel en lyrische poëzie. Mij fascineert taal als communicatiemiddel, het gebruik van woorden om informatie, instructies en ideeën over te brengen. Het taalregister maakt me niet uit. Vaktaal kan ook mooi zijn. Bij het schrijven van doelgroepgerichte teksten (zakelijke correspondentie, krantenartikelen, etc.) bloeide ik dan ook helemaal op. Ik mocht dan niet 'à la hauteur' zijn, mijn docenten leefden wat mij betreft in een bubbel die niets te maken had met de echte wereld. De eerste conclusie die zich in retrospectief opdringt is dat geboren HBO'ers niets te zoeken hebben op een universiteit. De tweede is dat er ook zoiets bestaat als omgekeerd snobisme. Als ik het Nederlandse schrijversgilde bezie, zie ik een groep neuzelaars die zich in kliekjes bezighouden met rugstekerij. Dit alles onder het mom van 'hoge kunst'. Je zou haast denken dat ze een universitaire talenstudie hebben gevolgd.

MickeyGouda | 22-06-23 | 07:35 | 18

@Mickey: nee, maar het mag wel wat vaker gezegd worden. Ook Lorejas is gevoelig. Ben net een echt mens.

Lorejas | 22-06-23 | 09:31

@MickeyGouda | 22-06-23 | 08:44: Ik deed mijn mond al open om te roepen: blijf WEG met welke warmte dan ook... maar jij bedoelde het ook figuratief. Dat mag altijd. veel liefs terug aan jou en jouw studiegenootje Roos, en meneer Lorejas, gaat u maar weer zitten, u mag nablijven en mij vertellen waarom u denkt dat u slimmer bent dan de lerares *kijkt streng richting Lorejas*. En de driehoek Roos, MG en Lorejas praat sowieso teveel! Volgende les zet ik jullie uit elkaar, dat jullie dat alvast weten! En nu gaan we allemaal bladzijde 1 open slaan..

anja | 22-06-23 | 09:42
▼ 15 antwoorden verborgen

Eigen bezit, maar de Staat bemoeit zich met de verkoop..... Wat zijn dit voor Sovjet praktijken?

Huis mag niet meer aan iedereen worden verkocht
www.gelderlander.nl/wonen/huis-mag-ni...

Roos | 22-06-23 | 07:20 | 28

@Papa Jones | 22-06-23 | 09:36: ook dat punt ben ik met je eens. Alleen moet een particuliere verkoper er niet bij inschieten.

Roos | 22-06-23 | 09:44

@Roos | 22-06-23 | 09:44: Tja, kweenie... de particuliere verkopers profiteren momenteel ook van de almaar verergerende woningnood. Deze prijsklasse is daardoor enórm gewild.

Maar goed.

Als er iets gedaan was aan de asielinstroom, was deze bedenkelijke maatregel ook niet nodig geweest.

Papa Jones | 22-06-23 | 09:56

@Papa Jones | 22-06-23 | 09:36:
Waarom mag ik niet voor mijn nageslacht zorgen? Ook zij zijn jong en starters.

Louter Leuter | 22-06-23 | 10:01
▼ 25 antwoorden verborgen

Arthur is van mijn tijd. Herkenbaar. En ik schroom niet te zeggen dat een zekere nostalgie mij bekruipt bij het lezen van zijn artikelen hier bij GS. Ook wel eens fijn.

forecastle | 22-06-23 | 07:15

En ja hoor, een volgend plannetje van Vriend van de show Hugo: www.ad.nl/wonen/huis-mag-niet-meer-aa...

En het is ook nog aangenomen ook. Wat een debielen daar in Den Haag.

Timide_Aso | 22-06-23 | 07:11 | 3

Vbd en d66 zijn tegen, maar stemmen wel voor.

Beter kun je het faillissement van de NLse politiek niet samenvatten. Hoewel Wiersma ook goed zijn best doet!

Als_je_me_nou | 22-06-23 | 07:47

Mijn hersenen kraken hiervan. Omas appartement gaat dus voor weinig weg zodat een gescheiden vrouwtje toch nog ergens kan wonen. Bink (28m) en Sterre (27v) moeten maar even wachten. Bizar zeg.

sjef-van-iekel | 22-06-23 | 08:32

De overheid creëert een probleem door marktverstorend aan te rommelen en komt dan met een marxistische 'oplossing'. Zit je dan met je huis.
Man man man.

Basil Fawlty | 22-06-23 | 09:55

Van Amerongen forever

Rene strijland260746 | 22-06-23 | 07:00

Als one-day hero, lacht Bert vandaag ongetwijfeld in zijn Vuijsje. Een licht dement applaus door zijn, veelal linksom gedraaide, Spierhuis buren zal hij waarschijnlijk als aansporing tegen 'vrije' meningsuiting zien.... zo komen wij nooit van dit soort types af. Where's Theo when you need him?

NotWoke | 22-06-23 | 07:00

Vaak neem ik de moeite om Tuur’s columns te lezen. Mooi en goed geschreven. Helaas niet altijd de tijd en het geduld om te lezen.
De reden van deze tegel? Tuur vind ik een grote aanwinst voor GS. Dat wilde ik even gezegd hebben.

ratelaar | 22-06-23 | 06:37 | 3
-weggejorist-
GrandMechantLoup | 22-06-23 | 07:33

oud Nieuws.

* Online huisarts 'enige optie' voor groeiend aantal patiënten.
* Oud-president Bolsonaro voor rechter om machtsmisbruik
* Nieuwe wet laat gemeente meebeslissen aan wie huis wordt verkocht.
* Akkoord bereikt voor verbeterde cao deel zorgpersoneel.
* Huizenprijzen dalen met 6% in mei.
* 2-jarige schiet per ongeluk zwangere moeder dood.
* Archeologen ontdekken eigen ‘Stonehenge’ in Nederland, bij Tiel.

Een Editie NL itempje deed ons lachen; revolutionair idee voor vervanging containervaart! Houd u vast, komt'ie: Zeilen! Een jonge ingenieur gaat met een zeilschip (!) vracht vervoeren, nog nooit eerder vertoond! Nadat hij vertelt dat het grootste containerschip 24.000 containers vervoert, geeft hij aan hoeveel hij er nu naar Portugal gaat brengen (als de wind goed staat...): twee. Nou ja, idealist.

Weer: vanochtend zon, zuidoosten straks regen. Tot 25 graden.

Koffie: Er was wat onrust over onze croissant met jam, kaas en grillworst?! Ik heb Wiersma even om raad gevraagd en 'ik besef dat ik een fout heb gemaakt' en wil met iedereen in gesprek. Het thee-advies nemen we dan weer wel over dus is er keuze. Koffie of thee.

EEnzame SchizofrEEN | 22-06-23 | 06:35 | 4

Er is vast wel een milieu-ambtenaar die het idee van de zeiler beloont met een subsidie. Maar ik vermoed dat deze zeiler de subsidie gebruikt om met twee containerwoningen op z'n boot naar Portugal te emigreren (en gelijk heeft 'ie).

Sneerpoets | 22-06-23 | 08:21

Zeilen met vracht, de historie herleeft. Môge!

MickeyGouda | 22-06-23 | 08:37

Ik zie al, hier moet wat hulp ingeroepen worden... *draait zich om, roept een schare kleine boskabouters erbij, die meteen ijlvaardig en goedgemutst een aantal tafels en stoelen buiten opstellen, vlugs een mini-keuken bouwen van waaruit er in een mom van tijd pannekoeken, croissants, spek, roerei, gebakken spek, divers beleg, waaronder grillworst, en vers geperste jus als ook vers fruit uitgestald worden* Grijp toe mensen, we maken er een gezellige brunch van!

anja | 22-06-23 | 08:44
▼ 1 antwoord verborgen

Boeren. Vroeger was het een werkwoord, tegenwoordig een meervoudig zelfstandig naamwoord met tal van lieden die de hele hollandse hoerenbodem naar de ecologische klote willen kutten door kunstmest in kikkerpoelen te dumpen. Shame on you. Shame on you A L LLLLLLL!

Boris Poepnagel | 22-06-23 | 04:55 | 1

Oh ja,
en verder moet u Annemarie Jorritsma-Lebbink maar eens vragen hoe het één en het ander mis heeft kunnen lopen. Deze smerige kut schijnt de schaduwpremier van ons land te zijn, dus wellicht...

Boris Poepnagel | 22-06-23 | 05:09

Altijd al een hekel aan gehad als ze in de kroeg het licht aan doen!

Oh wacht, it's nature

wilderst | 22-06-23 | 04:39

Eigenlijk best wel prachtig dat je wordt weg ge-jorist als je deze Antiliaanse kansenparel koppelt aan Claudia de Breij en d'r eventueel geschikte woonfaciliteiten.

Afijn, nodeloos kwetsend, zinloos vertonend en onnodig tekstueel. Ofzoiets, nietwaar?

Boris Poepnagel | 22-06-23 | 04:34 | 1

We hebben het natuurlijk over de AH-prikkende lul de Lomp.

Boris Poepnagel | 22-06-23 | 04:35

Mail van ABN:

Samen maken we het oplichters moeilijker:

U moet dit dit dat dat. Wij zijn sukkels en kunnen niks

wilderst | 22-06-23 | 04:33 | 1

U moet vooral de -ineens vernieuwde- algemene voorwaarden lezen en u afvragen of u de daarin gepresenteerde nieuwe shitzooi wel begrijpt. Zo niet: des te beter (voor de betreffende bancaire instelling).

Boris Poepnagel | 22-06-23 | 04:47

Slaap lekker TheO!
Complimenten voor de muziek! ;-)

keestelpro | 22-06-23 | 04:33

Net thuis van een prachtige golfdag op het Rijk van Margraten, wat een mooie baan en hij lag er goed bij!

Na afloop zijn Kees en ik hartelijk ontvangen bij resort Smoelensmid, wat vlak bij ligt, met een lekker diner en veel gezelligheid!

Nogmaals bedankt lieve mensen!

wilderst | 22-06-23 | 03:43 | 5

Mooi. Leuk om te weten dat het een geslaagde dag was!!

Louter Leuter | 22-06-23 | 07:03
▼ 2 antwoorden verborgen

Straks gaan ze ook nog de verkoop van tweedehands autos reguleren.

Hadena | 22-06-23 | 04:25

Je mag als eigenaar ook niet zomaar verhuren. Het wordt met de dag stalinistischer in dit land.

Louter Leuter | 22-06-23 | 07:13

@Louter Leuter | 22-06-23 | 07:13:
Oh en natuurlijk moeten daarvoor wel meer ambtenaren aangenomen worden want het moet wel goed en zorgvuldig gedaan worden.

Louter Leuter | 22-06-23 | 07:18

Zijn wie je bent en wie je wilt zijn, Arthur kan ‘t en Arthur doet het.
Geen geheimen, geen komedie, Arthur is eerlijk.
Like it or not.
Het mooie van ouder worden.
Tuur krijgt dikwijls een bak stront over zich heen, maar blijft stoïcijns.
Genoeg zelfspot, zelfreflectie, introspectie zo u wilt.
Tuur wordt graag verkeerd uitgelegd, maar geeft meestal een eerlijk, realistisch beeld van wat zijn ervaringen zijn.
Die gast heeft de halve wereld gezien en spreekt de meest ingewikkelde talen.
Maakt geen geheim van z’n eigen “mankementen”.
“Mankementen”, ja die hebben we allemaal, niemand is perfect en/of voorbeeldig.
Maar ja, die mankementen worden graag gebruikt om mensen de grond in te boren.
Muzikanten en kunstenaars worden bejubeld om hun creatieve geest, terwijl zij gewoon junkie zijn.
Het gitaarspel van Jimmy H, de gedichten van Vinkenoog en Deelder.
Tuur is ook zo’n talent,
Maar dan met een afwijkende mening.
Afbranden dus.
Critici zien het zelf niet, bekrompen en hypocriet.
Het mooie van ouder worden….ik ken geen schaamte, ze kunnen m’n reedt likken.
Niet geïnteresseerd in mijn uitleg? Oké dan niet.
Oordeel je toch lekker..
Diep in hun hart……

Ruimedenker | 22-06-23 | 03:16 | 3

Mooie samenvatting ook, al zou Tuur denken dat ie te kort is. Kunst van het weglaten is hem niet vergeven. Maar goed, daar heb ikzelf ook wel last van. Heerlijke vrije geest. Benieuwd of hij ook Estland gaat aandoen in zijn Europese tour over rechts. Hoop het wel.

Kaitseliit | 22-06-23 | 06:31

Stelletje grootheden bij mekaar, altijd goed!

TheOne48 | 22-06-23 | 03:05

Ga met mij mee in mijn submarine
Dan laat ik jou mooie visjes zien

Frans Bauer zijn nieuwe hit, (geinspireerd door het Titan verhaal)

Patje | 22-06-23 | 02:50 | 4
▼ 1 antwoord verborgen

Trusten.

K1100 | 22-06-23 | 02:40 | 2

Welterusten beste mensen, het ga jullie goed. Ja kom morgen wel weer ergens aan de oppervlakte.

Zalwelweer | 22-06-23 | 02:49

Trust K.
300 km voor de boeg, yeah!

TheOne48 | 22-06-23 | 02:51

Het wordt echt tijd dat het CDA zichzelf opheft. Een zwalkend partijtje zonder richting moet je niet meer als machtsfactor willen hebben. Gelukkig werken ze zelf heel goed mee aan het opheffen.

Wattman | 22-06-23 | 02:22 | 4

Alsof het opheffen van het CDA ook maar iets uitmaakt.
Bruxelles heeft allang besloten, dus ons parlement volgt de dictator, met of zonder CDA.

Theodorik1 | 22-06-23 | 02:35
▼ 1 antwoord verborgen

Hartje

wilderst | 22-06-23 | 04:34

Oh ja, de Dennis Wiersma.
Toen hij minister werd vond hij het toch wel belangrijk om even te benadrukken hoe goed hij was, want zijn ouders waren maar laagopgeleid, runden een cafeetje en snapten niks van politiek.
Zal je zoon maar zijn.
(Kan tv fragmentje helaas niet terugvinden)

TheOne48 | 22-06-23 | 02:17 | 2

Ach die gast is knettergek. Geen aandacht aan besteden.

Zalwelweer | 22-06-23 | 02:24

Batman vliegt in mijn huis. Even op jacht beest is verdwaald of kijkt graag tv.

Zalwelweer | 22-06-23 | 01:54 | 3

Gelukt. Maffert had zich vergist en schrok van plotseling licht aan. Snel naar de buitendeur kunnen jagen. Ben wel spontaan van de muggen af.

Zalwelweer | 22-06-23 | 02:02

@TheOne48 | 22-06-23 | 02:03: Het is dat de hond het zag. Yo geenstijler Batman is verdwaald. Zo'n vleermuis is nuttig, want vreet de overlast insecten op.

Zalwelweer | 22-06-23 | 02:16

Heb ik nog even mijn AH bonuskaart voor u getrokken.
youtu.be/oi74n-LCW3o

Theodorik1 | 22-06-23 | 01:52

@Theodorik1 | 22-06-23 | 01:41: Ik heb Phil Lynnott wel eens ontmoet, in New York ! Echt waar. Hij was hartstikke aardig.

Asteroid-B612 | 22-06-23 | 06:09
▼ 2 antwoorden verborgen
-weggejorist-
K1100 | 22-06-23 | 01:23 | 14
▼ 14 antwoorden verborgen

Oh ja, en natuurlijk.

Honden. Men vindt altijd dat honden beter zijn en dat we ze niet verdienen.

Maar dat is niet zo. Vraag maar aan Blondie. Honden passen zich vaak/meestal aan aan de eigenaar. Dus je kan gewoon Hitler zijn en je hond past zich wel aan.

Hoewel ik van mening ben dat we honden niet verdienen kan ik ook prima zien dat sommige honden verpest worden door hun baasjes. Je ziet het in de ogen van de hond. Zijn ze levenloos en koud? Slecht. Zijn ze passievol en Liefdevol dan goed.

Ndranghitiari | 22-06-23 | 01:02 | 14

Laters Patje!

Lorejas | 22-06-23 | 01:31

Ik heb Duitse herders en een langharige Canadese herder gehad.
Sinds ik alleen woon en mijn vriendin far away begin ik er niet meer aan. Het brengt teveel verplichtingen met zich mee die ik nu niet kan nakomen.

Theodorik1 | 22-06-23 | 02:03
▼ 11 antwoorden verborgen

Kees!
Sterke en vermakele nesneJ show vandaag :)

TheOne48 | 22-06-23 | 01:01 | 5

Dank voor de tip. Robert kan af en toe echt je oren doen wapperen van wtf-isme maar het is altijd s-u-p-e-r vermakelijk. Echt stijlloos v2.0!

keestelpro | 22-06-23 | 03:38
▼ 2 antwoorden verborgen

Ocean Oddity

For here am I sitting in a tin can
Far below the surface
Planet Earth is blue
And there's nothing I can do

Patje | 22-06-23 | 00:58 | 2

Voor hun is Planet Earth pitch black.

Louter Leuter | 22-06-23 | 01:07

@Louter Leuter | 22-06-23 | 01:07:
Klopt maar dan rijmde het niet meer ;)
Proost!

Patje | 22-06-23 | 01:13

Puik stuk onderzoeksjournalistiek van inmiddels wijlen journaliste Elma Verheij op TPO. Zo woont de asielzoekers weigerende Amsterdamse stadsadel, uiteraard bijna voor niks: ‘Als Henk en Ingrid van de PVV dit ooit in de gaten krijgen, laten ze er meteen een fragmentatiebom op vallen’ (Bert Vuijsje, ex-hoofdredacteur HP/DeTijd, medebewoner).
Drie (DRIE!) vluchtelingen wilde het bestuur van de Amsterdamsche Coöperatieve Woningvereeniging Samenwerking opnemen in hun sjieke woon-enclave in Oud-Zuid. De rapen waren gaar. “Geef je eigen huis maar”, was nog de meest beschaafde reactie. Asielzoekers in onze buurt? Ben je belazerd! Geen denken aan!
Wie en wat is de Samenwerking? En wie wonen er? Elma Verhey ging voor TPO op onderzoek uit.
Als we Lodewijk Asscher mogen geloven staan de woningen van de Samenwerking symbool voor de “betekenis en de kracht van de Amsterdamse sociaaldemocratie.” ( Jan Schuurman Hess, Voettocht naar het hart van het land – hoe sociaal en democratisch zijn wij nog?, Amsterdam 2014, pag. 183).
Kijk toch eens naar die schitterende, fantastisch onderhouden huizen in Amsterdamse schoolstijl, jubelde hij te midden van de Harmoniehof, meer dan eens uitgeroepen tot mooiste buurt van Amsterdam. En dan ook nog met “betaalbare” huren! “Onze idealen zijn hier niet verkocht, zoals elders”, snotterde Asscher, doelend op menige voorheen sociaaldemocratische woningbouwvereniging waarvan de dik betaalde bestuursleden in peperdure sportwagens rondrijden (reden) en die hun woningbezit hebben verpatst. Ach, had men een voorbeeld genomen aan de Samenwerking! Altijd eenvoudig gebleven! Altijd bestuurd door ‘vrijwilligers’!
De vraag is of Asscher een potje stond te liegen of dat hij écht niet beter weet. Als het laatste het geval is, dan is met de werkelijkheidszin van de top van de PvdA nog veel erger gesteld dan ik al vreesde. Op de Harmoniehof (net als in alle andere Samenwerkingswoningen) heeft namelijk nog nooit één arbeider gewoond. Toen niet. Nu niet. En nooit niet. Sterker: dat is nooit de bedoeling geweest en het zal – als het aan de huidige bewoners ligt – ook nooit de bedoeling worden...
Samenwerking heeft voor de gelukkigen zelfs woningen voor minder dan 250 euro huur in de aanbieding. Echt waar! En om ervoor te zorgen dat u absoluut geen last van tokkies zult krijgen geldt een inkomenseis van vijf keer de bruto maandhuur. En u moet ook een aandeel nemen in de coöperatie. Oftewel: om voor de lage huren van de Samenwerking in aanmerking te komen, moet u een hoog inkomen hebben.

Nu vraagt u zich misschien af hoe het mogelijk is dat door de overheid gesubsidieerde huizen door een Amsterdamse stadsadel worden beheerd als gold het hun privébezit. Nee, het is beslist niet zo dat dit vanaf het begin zo is geregeld. Uiteraard eiste de gemeente Amsterdam een vinger in de pap bij de toewijzing van de woningen en de hoogte van de huren. Ook voorziet de toenmalige erfpachtregeling erin dat de huizen na 75 jaar aan de gemeente zullen toevallen. En een mogelijk exploitatie-overschot gaat naar de subsidiegevers...'
tpo.nl/2016/03/27/zo-woont-asielzoeke...

drs.Nee | 22-06-23 | 00:52 | 2

I know. Dank en heb het artikel al jaren geleden geplempt hier maar blijft actueel die hypocrisie en is nog steeds zo daar. Beklemmend eng jaren '30 bruine bakstenen buurtje waar iedereen elkaar 'vriendelijk en ons soort mensen' beloerd, hoopt dat een oude dame of heer sterft en daarna als een bende hyena's erop kunnen springen om zo'n huis voor weinig over te kunnen nemen. Wil je echt niet tussen wonen. Diep zurige salonsocialistische calvinistisch/protestantse inborst buurt (7.50 was het tarief daar maar wel nu een groot huilie huilie plakkaat met al die namen die niet zijn teruggekeerd als afkoop voor huidige bewoners). Maw typisch oud ranzig Amsterdams. Brrrr.

Basil Fawlty | 22-06-23 | 01:51

De term "scheefwonen", wie had dat ook alweer verzonnen? Hoeveel zijn er inmiddels al hun huis uit-belast voor mensen die hier helemaal niets te zoeken hebben? Schuinmarcheerders zijn het, allemaal.

Sneerpoets | 22-06-23 | 08:11

Toch mensen.

Hunter Biden schuldig aan belastingfraude en verboden wapenbezit.
Joe Biden noemt Xi een dictator net nadat Blinken zijn best deed om de relaties na Trump te normaliseren.
Taiwan op Red Alert want ze hebben geen zin om te bukken voor China.
Kiev houdt vol, er komt pas een tegenoffensief als ze klaar zijn. Wat is klaar dan?
In Wit-Rusland rommelt het al. Niemand geeft daar aandacht aan.

Maar natuurlijk is een liedje leuker.

Ndranghitiari | 22-06-23 | 00:45 | 1

Irish Rebel Song- Come Out ye Black and Tans

Ndranghitiari | 22-06-23 | 00:52

Normaal gesproken lees ik Don de ochtend erna. Nu wat oppervlakking.
Maar zie nu al, dat het het weekend gaat worden.
Mooie invuling ook.

vanvandaag | 22-06-23 | 00:45

PVV is vandaag ook door de mand gevallen.

Ze zijn voor het nieuwe wetsvoorstel dat je een huis onder de 355.000 alleen nog maar mag verkopen aan een door de gemeente goedgekeurde kopers; Eigen inwoners, en mensen in cruciale beroepen.

Dit is een absurd idee en lost de woningnood uiteraard niet op.

Ben een keer voor D66 en VVD die dit ook niet willen en hopelijk torpedeert BBB samen met VVD/D66 en JA21 de wet in de eerste kamer.

Wat een totale prutser die Hugo de Jonge, het eigendomsrecht is ook niets meer waard. Hij krijgt geen huis gebouwd en verzint dan zo'n idioot plan.

Wattman | 22-06-23 | 00:44 | 22

Hopelijk neemt BBB in de eerste kamer de juiste beslissing want anders zou het voor deze wet stemmen ze wel eens veel kiezers kunnen kosten. PVV is klaar nu voor mij, ook de antwoorden van Kops sloegen nergens op.

SP, normaal veel sympathie voor ze maar ook dit is een blunder van ze.

Want het levert geen huis extra op.

En dan een Hugo de Jonge die naar het EVRM blijft verwijzen.

Wattman | 22-06-23 | 02:05

Ohw, dus westerlingen die rustiger willen wonen in bijvoorbeeld Drenthe of Overijssel kunnen zo geweerd worden in woningen onder de 355.000 euro.

steekmug | 22-06-23 | 05:10

Helemaal met je eens, Wattman. Werkelijk te krankzinnig voor woorden, zeker als het ook om bestaande bouw gaat.
Die Hugo kan echt helemaal, maar dan ook helemaal niets.
Laat-ie maar in een leeg zaaltje op z'n clownsschoenen een verhaaltje gaan afsteken over iets waar-ie wel wat van weet of begrijpt. Issie in een halve minuut klaar.
Je krijgt dit toch niet verzonnen, werkelijk niet te geloven.

Ichneumonidae | 22-06-23 | 08:29
▼ 19 antwoorden verborgen

Oeffff. ‘Ik kijk en luister geen nieuws dus ik wist niet dat trump de door de Russen gelekte emails in zijn campagne gebruikte’. Aldus de man die zou hebben bewezen dat de verdenking van collusie ongegrond zou zijn geweest.

En telefoontjes naar de zoon van een presidentskandidaat waarin een vreemde mogendheid (Rusland) aanbiedt ‘dirt’ te hebben over een tegenkandidaat is niet heel ongebruikelijk.

Wat een onderzoeker die man.

BobDobalina | 22-06-23 | 00:44

Trump heeft dat zichzelf goed ingeprent na gesprekken met zijn advocaten. Er was geen bewijs voor "collusion" dat heet ook wel gooi "collision stront" tegen de muur en alles lijkt prima.

Maar Trump werkte wel het onderzoek tegen. Was hij niet president geweest dan had hij nu in de bak gezeten vechten met "toss-the-salad" guy voor het beste bed in zijn cel.

Ndranghitiari | 22-06-23 | 00:49

@Ndranghitiari | 22-06-23 | 00:49:
Het is allemaal zo duidelijk als wat. UIteraard hielpen de Russen mee met de campagne. Het lag zo ongeveer op straat. Het enige dat niet bewezen is dat Trump zelf daarin een persoonlijke en leidende rol had. Nee dat deden zijn zoon en anderen voor hem. En Durham moest achteraf de FBI in diskrediet brengen, alsof de FBI onterecht onderzoek zou hebben ingesteld. Niets van Durhams 4 jaar aan onderzoek bleef overeind. De Reps ondertussen brachten het als een grote overwinning.
twitter.com/Acyn/status/1671514389504...

Beste_Landgenoten | 22-06-23 | 00:59
▼ 1 antwoord verborgen

Persoonlijk vind ik het wel tof dat GeenStijl aandacht besteed aan deze klaagzang.

Laten we eerlijk zijn. Reaguurders lezen vrijwel nooit verder dan de titel van het stuk en leren nooit wat, god of fout wat ze geloven is zoals het is.

Het blijft wachten op de persoon die je stukje echt heeft gelezen Arthur. The time has come alas.

Schout-bij-Nacht-J | 22-06-23 | 00:33 | 1
-weggejorist-
Unsinkable-Sam | 22-06-23 | 01:40

Ik heb weer genoten. Heerlijk. Dank meneer Tuur!

Zomaarwat | 22-06-23 | 00:27

Rosa... dat huis... dat vraagt om:

Spider Murphy Gang - Skandal Im Sperrbezirk

www.youtube.com/watch?v=oESfa8jt0p8

In München steht ein Hofbräuhaus
Doch Freudenhäuser müssen raus
Damit in dieser schönen Stadt
Das Laster keine Chance hat
Doch jeder ist gut informiert
Weil Rosi täglich inseriert
Und wenn dich deine Frau nicht liebt
Wie gut, dass es die Rosi gibt
Und draußen vor der großen Stadt
Steh'n die Nutten sich die Füße platt
Skandal (Skandal)
Im Sperrbezirk
Skandal
Skandal um Rosi

Ik heb ze destijds zien staan, net buiten de stad, met campers op de B11.

Mir san a bayrische Band

www.youtube.com/watch?v=Iq7A_UMNx6Y

Louter Leuter | 22-06-23 | 00:25

Naarmate vadertje dood nadert krijg je meer vragen in je leven. Je wordt ergens bang en anderzijds wil je de wereld tonen dat je niet onzichtbaar was. Je zoekt, je neemt "maatregelen" je ziet delen van je leven sterven en verdwijnen. Het is je hond, je relatie. Je grijpt naar houvast. Want terwijl je valt wil je niet alleen vallen.

Je durft niet. Je bent bang. Wat als er geen leven na de dood is? Hoe met jouw ego? Je gevoel van eigenwaarde? Maar je wordt angstiger. Alles wat je doet staat niet meer in de sleutel van leven maar overleven, zolang mogelijk nog doorgaan om dat momentje te zien. Kennen. Begrijpen.

Dat als je een goed mens was, ooit, op ook maar 1 enkel moment dat je dat moment al hebt gehad.

Was het de ogen van je pup, die je nooit zou verlaten want liefde is liefde?

Was een vrouw die echt van je hield, en nog steeds van je houdt hoe onmogelijk jij ook bleef?

Waren het echte vrienden. De mannen die hun arm om je heen sloegen wanneer je moest huilen.

Het is er allemaal. Je hoeft het niet op te schrijven. Je moet het weten in je achterhoofd.

Ndranghitiari | 22-06-23 | 00:18 | 3

Wat een sentimenteel gedoe. Is het alweer tijd voor Jan van Veen met Candlelight Radio? Tijd om te gaan slapen dus.

TurpinDick | 22-06-23 | 00:50

Lastig verhaal. Doe ik niets mee. Omdat ik nog wel even de tijd heb. Ben pas halverwege.

Zalwelweer | 22-06-23 | 01:47

@Zalwelweer | 22-06-23 | 01:47: Dat weet jij helemaal niet hè. Je kan zomaar over een handtas struikelen en je nek breken… of van een keukentrapje vallen, dat kan ook.Dus het motto is; leef nu want in een knip van een handtas kan het zomaar voorbij zijn…:-)

Miss_Pinky | 22-06-23 | 08:09

Wat een gezeik. Nederlandse schrijvers die er niet toedoen en hun vetes.
Nobody cares.

Asteroid-B612 | 22-06-23 | 00:15 | 3

Ach, vetes ... ledigheid is des duivels oorkussen.

funda | 22-06-23 | 00:22

Inderdaad. Ik ken het uit de Nederlandse 'literatuur' wereld, types met grote ego's en interesseert mij eigenlijk ook niet net zoals Twitter fitties oid (heb zelf nooit een Twitter account gehad en wil ik zo houden). Who cares? Wat onderling geneuzel die uiteindelijk het niveau van Appy Happy of Hagar cartoons niet ontstijgt. Ga met elkaar aan de bar zitten, kijk moeilijk, rook een pijp en praat het uit maar val ons er niet mee lastig.

Basil Fawlty | 22-06-23 | 00:27

@Basil Fawlty | 22-06-23 | 00:27: Me baserend op zijn schrijfsels hier is mijn mening over van Amerongen redelijk positief. Dat is omdat hij er doorgaans wel met gestrekt been ingaat, en daar houd ik van. Net zoals rocknroll confronterend moet zijn op 1 of andere manier. Ik moet die gast zeker tegen het lijf gelopen zijn ooit in 020 back in the 80-er jaren want hij woonde bij me aan de overkant. De stukjes over Mussolini, reconquista e.d. sluiten goed aan bij mijn interesses. Wat ik alleen niet begrijp is waarom het steeds over kanker moet gaan als je het zelf niet hebt. Mijn kanker is wel echt. Dat heb ik ironisch genoeg niet van roken en drinken of mijn crazy wild guy rocknroll lifestyle maar van een doodgewoon virus. En daar zit je dan, volgeplakt met fentanyl pleisters, en je kan opeens geeneens een biertje meer drinken omdat zelfs de bubbels teveel pijn doen aan je met tumoren bezaaide keel want je speekselklieren doen het niet meer : the message is PARTY IS OVER.
De reisverslagen vind ik wel grappig. Doen me ook denken aan mijn eigen avonturen op toer met mijn band, al waren die beduidend krankzinniger. Maar wij moesten iedere dag spelen. De Nederlandse 'literaire wereld' is zoals zoveel Nederlandse 'werelden' een goudvissenkom en volstrekt irrelevant voor iedereen buiten die goudvissenkom. Op internationaal gebied stelt het al helemaal geen reet voor. Ik weet niet eens wie Bert Vuisje is, maar stel me voor dat de in het artikel genoemde schrijvers een stelletje vermoeiende fatsoenlijke deugmensen zijn die met zekere regelmaat bijeen komen op boekenbals in de Balie, bij elkaar in jury's zitten en literaire prijzen aan elkaar mogen uitdelen. Ze doen maar. Het zal allemaal wel.

Asteroid-B612 | 22-06-23 | 05:53

Derajah meets the 18'th parallel - Babylon a Quake,
youtu.be/vyeW-hfMLNs

steekmug | 22-06-23 | 00:06

Over laatste stuiptrekkingen gesproken: Wiersma bleek wederom niet in staat om de drang om een onuitstaanbare schreeuwende potentaat ui mt te hangen te onderdrukken. Tabee, paardenlul.

de IJsman | 22-06-23 | 00:01 | 6

@Après toi | 22-06-23 | 00:21:
Heb het zeker gevolgd en weinig indrukwekkend wat daar uit voortkomt. Kom zelf uit de financiële trading wereld zoals je weet en daar was het normaal dat je echt bikkelhard was, de meest diverse, inclusieve wereld ooit al ver voor dit woke rubbertegel gemiemel die je ooit zult zien want daar ging het om kunde en niet om kleurtje, geslacht of religie en gedurende de dag waren we onderling bikkelhard, we waren onderling racistisch (iedere kleur denkbaar) en grof maar 's avonds en buiten werk de beste vrienden aan de bar en we waren gelijken. Maw men kon relativeren. ik heb 'onplezierige' gesprekken vele malen ondervonden en heb ik ze vele malen moeten geven. Such is life. Kun je er niet tegen moet je een ander beroep zoeken. Zeikt iemand je af dan trek je je muil open. Simple as that. Ben je bang voor je baan, vinex hypo en lease bak en durf je je muil niet open te trekken? Dan heb je er niks te zoeken.
Maw wederom: Grow a pair en bijt van je af. Ja maar Hypo, kinderen en kinderen. Not a fuck given. Als je goed genoeg bent en je weet wat je doet krijg je altijd een baan. Ben je een watje en je weet diep in je hart dat je eigenlijk een raamambtenaar prutser bent dan hou je inderdaad je mond en ben een schaap maar ga dan ook niet zeiken.

Basil Fawlty | 22-06-23 | 01:27

@BobDobalina | 22-06-23 | 00:32:
Gaat vaak niet om afreageren maar gaat erom dat je een totale numbnut ambtenaar tegenover je hebt zitten die zo vast in zijn jargon en wereld zit dat hij het gewoon niet meer begrijpt. Heb je daar als eens over nagedacht? The bureaucratic blob noemen ze dat op z'n Engels. In een privaat bedrijf wordt men ontslagen maar zo ver ik weet ken ik geen enkele ambtenaar bij de rijksoverheid die ooit is ontslagen. Oh wacht, Vervroegd mooi 100% pensioen op kosten van de belastingbetaler.

Basil Fawlty | 22-06-23 | 01:31

@Basil Fawlty | 22-06-23 | 00:12:

Daar gaat het niet om. Ik heb helemaal niets met OCW te maken, maar hecht wel aan een gezonde organisatiecultuur. Ik laat de hoffelijkheden ook voor wat ze zijn als de druk hoog is. Dat weet ik van mezelf, daar bereid ik menden op voor en ik zorg voor voldoende goodwill bij de mensen die hier het lijdend voorwerp van kunnen zijn. De meeste mensen vinden het fijn om oprecht gewaardeerd en erkend te worden. Dat gedrag past ook bij de persoon die ik wil zijn. Dale Carnegie is niet van de rubbertegelgeneratie.

En Wiersma zo'n stoere kerel is, trakteert hij ook Rutte op zijn grote bek. Maar dan heeft hij ineens wonderwel geen problemen met zijn anger management.

de IJsman | 22-06-23 | 06:43
▼ 3 antwoorden verborgen

@ Beste Landgenoten.

Het lijkt er inderdaad op dat WarGonzo kogels heeft mogen ontvangen van Outraise Spetnazs. Dit moet je niets verbazen want Kiev zegt niets maar ze praten over "cotton" of voor mensen die de taal spreken en kennen "bavovna". En "bavovna" is niets meer dan hele kleine, nietszeggende precisieaanvallen uitvoeren.

De grote vraag voor iedereen, zelfs de Amerikanen is... Wat is "bavovna" dan?

Oekraïense speciale eenheden?
Partizanen?
Russen die hun kans schoon zien om van Poetin af te komen?
Poolse SOF?
NAVO SOF?

We weten het echt niet. Maar ze blijven dingen flikken die je niet dacht dat ooit zal gebeuren. En Wargonzo is niet de eerste die een Oekraïense kogel kopt.

Psoglav | 22-06-23 | 00:00 | 3

Was dit een speciale eenheid? Was me niet opgevallen. Maar wat denk je ervan dan, was hij het doelwit van deze actie? Zo lijkt het niet echt, uit de video.

Beste_Landgenoten | 22-06-23 | 00:11

@Beste_Landgenoten | 22-06-23 | 00:11:

Ja was SOF van de Oekraïense "Naval Infantery" zeg maar MARSOF.

We kunnen speculeren of het een "ongelukje" was dat hij daar toevallig wast met een AK-74 of dat het een gerichte aanval was.

Maar, het is verre van ondenkbaar dat hij het doelwit was.

In tegenstelling tot wat jij denkt zijn ze vanuit Kiev al heel lang bezig om te gaan winnen. Dus belangrijke zaken zoals spionage, logistiek hebben ze ongelooflijk goed in orde.

We zullen het nooit weten maar ik denk dat Oekraïne heel goed doet aan "sssssttt" in plaats van grootpraat.

Psoglav | 22-06-23 | 00:28

@Psoglav | 22-06-23 | 00:28:
Tsja ik weet dat je de Oekraïners grote kwaliteiten toedicht. Maar ze kunnen geen ijzer met handen breken. De goed ingegraven Russen bieden ditmaal stevige tegenstand en volgen nu ook hun militaire doctrine. Van de chaos van het begin van de oorlog is allang geen sprake meer. De Russen hebben bijgeleerd. Al hoop ik van harte dat ze aan het kortste eind trekken.

Beste_Landgenoten | 22-06-23 | 01:03

talk about it....

Après toi | 22-06-23 | 00:05

Je zult maar
aan boord van een duikboot
met een dansje vieren willen,
dat je een succesvol leven
afsluit met een zeemansgraf.

Maakt pas op de plaats.

Dave Matthews Band - Two Step
(from the Central Park Concert)
youtu.be/NTC__g12xPs

Milton_Styx | 21-06-23 | 23:59 | 3

Milton.) Misschien hebben ze daar een mp3 playertje
https://youtu.be/d-diB65scQU
Bobby McFerrin - Don't Worry Be Happy

funda | 22-06-23 | 00:09

Voor een laatste stuiptrekking begint dit wel heel erg lang te duren.

nick666 | 21-06-23 | 23:53 | 1

Ik vind het erg lang scrollen naar de reaguursels.

de IJsman | 22-06-23 | 00:02

Eigenlijk besteed ik liever geen aandacht aan dit soort topics en opinie verhaaltjes.

Maar Arthur heeft natuurlijk wel een tussen de regels doorgelezen belangrijk punt. Er is een grote groep van mannen die niet een ideaal leven hebben kunnen realiseren. Ze zijn ouder, meestal blank en leven alleen of in een ongelukkig huwelijk/relatie. Ze haten de wereld en vooral zichzelf. En alles wordt dan ook vervloekt.

Nu is het Kaag en Rutte. Straks is het weer eens vult u maar poppetjes in. Het haat want ik faal altijd volk vult de rest in.

Het zal ook nooit wat worden.

Maar ach. Als je wat boekjes kan verkopen en de domme amper kunnen lezende aap zichzelf een geïsoleerd maar woest zelfbesef kan bieden? Wie stopt jou?

Niemand dus. Welkom in de westerse wereld die je haat.

GrandMechantLoup | 21-06-23 | 23:52 | 10

@Lorejas | 22-06-23 | 00:24:
Woon in Zwitserland zoals je weet dus kende de reclame niet maar effe opgezocht. Wholy fuck. Het is zo ver bezijden de waarheid, buiten het feit dat dat spul niet te vreten is. probleem is. Ieder bedrijf denkt dat dus je krijgt reclame na reclame na reclame na reclame met die fake gezinnetjes en denkt men ach 100% van de families hebben een zwarte blije zingende middenklasse goed verdienende papa, schoonzoon, schoondochter of moeder. Yeah right. Toon het mij in het echte leven.
Ander probleem is ook dat die advertentiewereld zo'n inteelt bende is dat ze van gekkigheid niet weten wat te doen en aan de andere kant emo bedrijven die doodsbang zijn voor slechte reclame dat het doorslaat. Zie Bud Light.
Nu heb ik altijd al een hekel gehad aan reclame maar dit wordt wel heel erg triest.

Basil Fawlty | 22-06-23 | 01:06

@Basil: haha; overtreffende trap "erg" deze reclame ;-)

Lorejas | 22-06-23 | 01:12

@Basil Fawlty | 22-06-23 | 01:06: Reclames, breek me de bek niet open, vroeger hadden we twee reclameblokjes, voor en na het nieuws met Loeki om het hoofd erbij te houden (nou ja, en Fa dan..). Tegenwoordig is het bijna avondvullend, ik verlang bijna terug naar de luiers met hun blauw-bloed-reclames. Ik ben inmiddels zo verzuurd dat als ik tijdens het wegzappen toch wat meekrijg, ik het betreffende merk vooral NIET koop, hoogstens per ongeluk 2e hands.

Sneerpoets | 22-06-23 | 07:59
▼ 7 antwoorden verborgen

Tsja, ik ben een fan van Arthur, en lees zijn schrijfsels hier altijd graag, maar ik vind de klacht van Vuijsje eigenlijk wel terecht. Als je Meindert Fennema - vzmh - citeert moet je dat wel correct doen, en er niet sneaky de naam van Bert Vuijsje in zetten als die er nooit gestaan heeft.

Niet iedereen - ik in ieder geval niet - heeft door dat het om satire oid handelt. Als je iemand citeert moet dat letterlijk kloppen, mag je daar niet iets van jezelf aan toe voegen, tenzij je heel expliciet zoiets zegt als: zelf zou ik daar nog de naam van Vuijsje aan toe kunnen voegen.

Hier geldt de m.i. de gouden regel van de journalistiek: ''Feiten zijn heilig, commentaar is vrij.'' Die heeft Arthur m.i. overtreden, en het zou hem sieren daarvoor excuses ta maken.

Dr_Johnson | 21-06-23 | 23:47 | 7

@Dr_Johnson | 21-06-23 | 23:58: Ik ben het wel met je eens. Het is voor het grote publiek niet duidelijk dat Arthur 'satire' bedreef. Dus dat leidt tot misverstanden, waar Vuijsje de dupe van wordt.

Après toi | 22-06-23 | 00:02

@Après toi | 22-06-23 | 00:02:
Weet niet of dit wel zo bedoeld was als satire. Het was een aardig vileine streek. Zou er ook niet blij mee zijn.

Beste_Landgenoten | 22-06-23 | 00:03

@Beste_Landgenoten | 22-06-23 | 00:03: Wat voor Arthur spreekt is dat hij wel kan incasseren, in tegenstellig tot sommige andere 'professionele' scribenten wier naam ik maar niet zal noemen.

Après toi | 22-06-23 | 00:06
▼ 4 antwoorden verborgen

De Benzinebar. Bijna vergeten. Zo lang geleden. Veel trips on memory lane met Arthurs epistels. Dank daarvoor.

shoarma4belgium | 21-06-23 | 23:47 | 7

shoarma4belgium | 21-06-23 | 23:47 | 3 | reageer
Als je dan toch teruggaat in de tijd ... nog wat verder, dan kwam je in De Clown, stuff op het Boterdiep, naast de melkfabriek. Nachtelijk vertier in de Koffer.
Voor meer muziek naar Chappaqua, op je bordeelsluipers. Blonde on Blonde onder de arm.

vanvandaag | 22-06-23 | 00:35
▼ 4 antwoorden verborgen

AI Michael Jackson - Wicked Games ( The Weeknd cover),
youtu.be/tnPFcl3RAsM

steekmug | 21-06-23 | 23:44 | 1

Geweldig dat AI al zo ver is en ik ben erg benieuwd wat de toekomst gaat brengen! Maar toch hoor je dat het koud is, Michael Jackson zonder bijgeluidjes is geen Michael Jackson.

Patje | 21-06-23 | 23:53

Ik vond het vorige stukje van de Europese Patriotten serie best leuk en informatief, maar eerlijkheidshalve had ik erna geen puf meer voor een grappige opmerking. We zijn immers wel een jongerenblog dus alleen een bedankje is niet genoeg. Overigens ben ik wel benieuwd hoeveel van de oorspronkelijke garde van GSers nog actief zijn!

Kartelmaster2000 | 21-06-23 | 23:43

Mensen in de Titan heb ongeveer nog 13 uur om gevonden en geborgen te worden. Gaat niet lukken.

Patje | 21-06-23 | 23:39 | 19

@snapal | 22-06-23 | 00:39: Misschien was er een probleem met het toilet.
https://youtu.be/Kqi40zftgaM
The Tragic End of U-1206: How a Toilet Malfunction Sank a German Submarine

funda | 22-06-23 | 00:44

@Louter Leuter | 22-06-23 | 00:41: Ook al is er gps, dat zegt niet gelijk dat die onderzeeer zelf ook gps signalen uitzendt.
Nogmaals, ik weet het niet, maar als ze in nood zijn en ze zouden gps signalen kunnen uitzenden, dan zouden ze dat zeker doen, helemaal als dat hun laatste optie is.

snapal | 22-06-23 | 01:03
▼ 16 antwoorden verborgen

Zomer, en het meest stijlloos roze intro ooit!
https://youtu.be/yrW3r5vCdhU
Debbie - I love you more and more (1980)

TurpinDick | 21-06-23 | 23:38

Dit epistel had ik niet van jouw verwacht Don Arturo een beetje een huisadres noemen bah. Ga van twitter af kerel het voegt niks toe of oja nog meer bekend worden geeft niet ,maar zeik er dan ook niet over.

www.youtube.com/watch?v=a3ir9HC9vYg&a...

Het gras is altijd groener bij de buren.

pegaje | 21-06-23 | 23:37

Er zijn dagen dat ik niet zulke lieve complimentjes krijg.
Verder vind ik het dapper zo zonder alle geneugten des levens. Moderatie is alles maak ik mezelf wijs, en dat werkt wel, soort van.
Hij is gezien, ghe.

elfenstein | 21-06-23 | 23:35

Maar eh, AvA. Waarom dan een citaat bijna exact kopiëren, maar net het cruciale "in" veranderen naar "in de buurt", zodat de betekenis nou juist negatief uitgelegd kan worden? Dat zal dus je bedoeling geweest zijn of je hebt een heel aparte copy- paste op je laptop. Dat heb je toch niet nodig, deze "vergissingen"? Valt me dan toch een beetje tegen.

Beste_Landgenoten | 21-06-23 | 23:33

Die stukken van Arthur doen me altijd denken aan IK, Jan Cremer. Lekker losjes, en als je van de eerste 20 alinea's er 13 begint met 'Ik' of 'Mijn' dan kun je bij mij niet meer stuk. Ik had eigenlijk niet anders verwacht.

TurpinDick | 21-06-23 | 23:32

Dus toch!
Belangrijke Russische oorlogspropagandist WarGonzo mogelijk gesneuveld in loopgraaf - nos.nl/l/2479807
Hij leek ook al, als twee druppels water. In het harnas gestorven! Heel apart.

Beste_Landgenoten | 21-06-23 | 23:28 | 4

@funda | 21-06-23 | 23:45:
"In januari 2022 maakte Pegov een reportage over de Oekraïense Territoriale Verdedigingsmacht, die bewapend zou worden om slachtpartijen aan te richten in de Donbas. Pegov, die werd verdacht van banden met de Russische geheime dienst, leek hier bezig om Oekraïne en Rusland tegen elkaar op te hitsen. Een maand later brak de oorlog uit.

In Marioepol 'ontdekte' hij na de inname door de Russen een zogenaamd biolaboratorium van de NAVO. Het bondgenootschap zou daar verboden biologische wapens hebben laten ontwikkelen."

Hij was wel een klootzak eerste klas, dus zal inderdaad niet rouwen om zijn verscheiden. Good riddance!

Beste_Landgenoten | 21-06-23 | 23:50

Hij werd eergisteren nog op CNN genoemd, zag ik.

Après toi | 21-06-23 | 23:57
▼ 1 antwoord verborgen

Ik vind de stukkenninformatief hoor, maar het is echt belachelijk om het bejaardenhuisadres van een oude halfbekende boomer zomaar online te knallen.

Shoarmamasutra | 21-06-23 | 23:22

GS een jongerenblog. Voel me in één klap 20 jaar jonger. Dank Arthur! Blijf het jammer vinden dat je niet mijn buurman bent.

de Voorzittert | 21-06-23 | 23:16 | 6

@Milton_Styx | 21-06-23 | 23:25: Nou het ziet er nog redelijk uit, belicht van alle kanten. Ben echt 20 jaar jonger. Beetje gerimpelde kop maar dan moet ik meer eten ofzo. Is een zon dingetje. Het valt wel mee. Nu in de tuin gaat dansen van geluk. Op 4 hoog is wel een dingetje

Zalwelweer | 21-06-23 | 23:31

@Zalwelweer | 21-06-23 | 23:31:

Een two-step,
zal nog beklijven op 4-hoog.
Bij andere,
uitbundig ritmische opschop-, zwabber- of hak-tik-sprongbewegingen,
vrees ik voor een snelle gang
naar kindsheid,
bij het aftellen
naar een niet meer te consumeren
nieuw levensjaar.

Wie gaat er tenslotte
dan nog,
na één,
"HOERA" roepen.
(voor die massa moet je uitkijken)

Milton_Styx | 21-06-23 | 23:48
▼ 3 antwoorden verborgen

The name is Croquet!

funda | 21-06-23 | 23:47

@funda | 21-06-23 | 23:47:
I would be very pleased if you would accept my invitation to one my candlelight suppers.

Louter Leuter | 22-06-23 | 00:35

Stiekem hopen of hoopten er wel meerdere denk ik dat de reaguurder in kwastie (m/v) "een aanstootgevend, hoogopgeleid meisje was met cup DD". Puur ter diversiteit uiteraard.

Baksteenbakker | 21-06-23 | 23:02 | 5

Ik stonk er ook in op een *kuch* soms voorkomend dom moment, maar vrij snel gecorrigeerd.
KiJk NoU wAt Je AaNrIcHt, @Duwbak_Linda !!

Kouwe Kees | 21-06-23 | 23:57

Had t al eens eerder opgezocht, maar het is een arrest van de HR.

Beste_Landgenoten | 21-06-23 | 23:59

De naam doet suggereren aan een bijnaam van een te goedkope sexwerker dat bij de Amsterdamse studentenvereniging A.S.C./A.V.S.V de emmers deed overlopen. In ieder geval is de boot minder diep gezonken dan deze studentenvereniging.

I.P standing up | 22-06-23 | 00:28
▼ 2 antwoorden verborgen

Een hoop geoudehoer over oude mannen die ruzie met elkaar maken op Twieter om relevant te blijven. Doet me denken aan een verhaal van mijn oma die als vrijwilligster werkte in een bejaardentehuis en daar bewoners zag die hun rollator expres in het pad duwden als er iemand aankwam die ze niet mochten. Of deden alsof ze het niet hoorden als er gevraagd werd de koffiemelk door te geven. Ja die vergankelijkheid van het leven komt zo wel binnen hier.

JJMS | 21-06-23 | 22:59 | 3

Was dat toevallig in het Rosa Spierhuis?

Roos | 21-06-23 | 23:04

Twitter is sowieso bagger, snap niet helemaal waarom mensen daar nog kijken.

Koppig | 21-06-23 | 22:59 | 1

En Geenstijl is zeker ook niet meer wat het geweest is he?
Het zijn goddeloze tijden vrind, wen d'r maar an.

elfenstein | 21-06-23 | 23:37

Is dit het stamcafé? Zo nee, excuses op voorhand.
Zit de discussie bij Jinek te kijken, die Fleur “ er ligt 14 miljard op tafel”. Op 52000 boeren, volgens die LTO voorzitter is dat dus 270.000 euro per boer. Zelfs als het voor een kwart van dat aantal is, dan zal dat m.i. de gedane investeringen niet dekken, laat staan dat die mensen een nieuw bestaan kunnen starten van dat geld. Enkel interessant als je weinig leningen hebt, richting pensioengerechtigde leeftijd loopt en geen opvolging hebt. Hallucinant hoe het kabinet zich keer op keer schaakmat laat zetten omdat we ooit hebben bepaald dat we het beste jongetje van de klas willen zijn in de EU.

JP B. | 21-06-23 | 22:58 | 9

Er zijn geen 52.000 die worden uitgekocht. Dit zijn alle boeren, ook akkerbouwers. Je moet kijken naar de veehouders alleen en dan ook nog een kleiner deel daarvan en dan komt de som per boer heel aardig uit.

Beste_Landgenoten | 22-06-23 | 00:00

@Zalwelweer | 21-06-23 | 23:42:
Vraag je dat ook aan een familie van koekenbakkers? Hebben die ook het eeuwig recht op erfopvolging van de baan van hun ouders? Boeren blijkbaar wel. Dat zijn burgers met heel speciale privileges kennelijk.

Beste_Landgenoten | 22-06-23 | 00:02

@Beste_Landgenoten | 22-06-23 | 00:02: Dat zeg ik niet BL. En de meeste koekenbakkers zitten niet minimaal 3 generaties op hun bakkerijtje. Wat ik ermee wil zeggen is dat je 1) een voedselboer kwijt raakt, 2) Die er soms 4 generaties op dat gebied zitten en 3) We langzaam maar zeker afhankelijk worden van het buitenland.
Niet meteen. Kettingreactie dat wel.

Zalwelweer | 22-06-23 | 01:12
▼ 6 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Koppig | 21-06-23 | 22:52

Om die hypocriete twitteraars moet ik ook altijd lachen. twitter.com/DefiantLs ontmaskert ook die kromdenkers.

BrutusBosch | 21-06-23 | 22:49

Arthur, behalve het herkenbare deel, been there done that, zijn je schrijfsels wel beter te behapstukken. En hou vol.

Zalwelweer | 21-06-23 | 22:44

Voor een fascist ben je best wel genuanceerd, Arthur. Dus trek het je niet aan.

Après toi | 21-06-23 | 22:37 | 3

Nou nou nou, moet dat nu. Een Mussolini bedengangvaarder direct zo'n titel attribueren. Er gaan nu heel veel snowflakes huilen hoor.

Ndranghitiari | 21-06-23 | 22:44

Ook onder fascisten moeten de goeden onder de kwaden lijden. Klein leed.

funda | 21-06-23 | 23:34

De avonturen van onze Don lees ik met een mengeling van bewondering en medelijden. Een beetje het gevoel dat ik ook bij Satyricon van Petronius krijg. Een schelm, maar soms mag het iets meer volwassen.

SterF... | 21-06-23 | 22:35 | 2

Gut... en de wereld hier loopt al zo vol met intens oninteressante volwassenen, sommige dagen ben ik er zelfs zelf een.

funda | 21-06-23 | 23:37

Medelijden heb ik vooral bij de stukjes van Bert Brussen, die al enige tijd van de radar verdwenen lijkt te zijn. Op een vreemde manier wellicht zorgwekkend. Deze saga van Don Arturo volg ik minder actief, toevallig deze bijdrage integraal gelezen en ik kan er wel aan relateren, voornamelijk op het gebied van huisdierenbezit. Het zelfverdedigingsmechanisme jegens hoogbejaarde boomers wat minder, ik zit in een andere (31) levensfase, maar de argumenten van Uncle Tuur zijn in ieder geval gedegen onderbouwd.

SunKilMoon | 21-06-23 | 23:38

Zal ik dan ook maar stoppen?

bitterpete | 21-06-23 | 22:33 | 1

Waarmee?

UnderTheDevil | 21-06-23 | 22:57

Over dat afkicken... Dat is echt kut. Lag gisteren ook weer spastisch te zijn in mijn nest. Ik sta op een wachtlijst voor een detox maar dat duurt tegenwoordig een halve eeuw. Toch maar weer een pilsje naar binnen gieten en dan kalmeer ik weer. Stom gedoe. Zet ik weer een muziekje op. Ik had 'm al eerder gepost vandaag. Zusje gesproken aan de telefoon (zij was vroeger fan) en samen gelachen. Het leven kan toch nog leuk zijn soms.

UnderTheDevil | 21-06-23 | 22:32 | 53

@Après toi | 22-06-23 | 00:24: Een verslaving is meer dan een gewoonte.
Veel meer, maar alleen exverslaafde begrijpt dat.

snapal | 22-06-23 | 01:18

@snapal | 22-06-23 | 01:18: alleen een exverslaafde snapt dat..
Ga naar bed, zat mijn zin vooraf na te lezen en zag niet dat...
Tijd om te stoppen, welterusten allemaal.

snapal | 22-06-23 | 01:21
▼ 50 antwoorden verborgen

Meneer Vuijsje resideert met recht in het Rosa Spier huis, waar hij zich Gerard Reve waant

In huize Roos is het Rosa Spier huis een graag aangehaalde verwijzing. Wanneer artiesten ver over de datum zijn, wordt hardop geconstateerd dat het tijdstip daar is om te verkassen naar het Rosa Spier huis. Met stip op één staat is al jaren de nominatie voor Freak de Jonge, mocht er een plekje vrij komen.

Roos | 21-06-23 | 22:31

Dat Mussolini-verhaal was ook niet om doorheen te komen dus 19 comments is feitelijk een stille vorm van genegenheid en waardering, anders was u wel afgemaakt in de reaguursels.

Verder kan dit artikel worden samengevat met ‘de nieuwe fascisten zullen de antifascisten zijn’.

_pacman_ | 21-06-23 | 22:31 | 1

Ergens wel ironisch. Churchill heeft dat nooit gezegd, maar hij had, als hij dat gezegd had, wel gelijk gekregen. Als je de lichting "nieuw rechts" neofascisten de kast wil injagen moet je ze fascisten noemen. Beestje bij de naam. Niets vinden ze erger dan het outen van wat ze zijn, racisten, fascisten en nare mensen. Heel gevoelig zijn ze. En uiteraard noemen ze zich anti-fascisten want de echte fascisten zijn links zeggen ze. Maar ja, de nazi's vonden zichzelf ook helden die vochten tegen de globalistische elite en marxisten?

Klinkt bekend?

Komt omdat de nieuwe fascisten stiekem doen alsof ze anti-fascisten zijn maar ze zijn geen haar beter dan Hitler of Mussolini.

Ndranghitiari | 21-06-23 | 23:06

Hilarisch!

Roos | 21-06-23 | 22:40

Stijlvol, echt stijlvol. Bedankt voor alles. Bijna echt 5 voor 12, tijd voor gebed.

funda | 21-06-23 | 23:41
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik begin wat amechtig te worden van de stukjes van van Amerongen. Is dat erg?

de Jager59 | 21-06-23 | 22:27 | 1

Nee, sla de volgende twee keer over en dan kun je het weer een keer lezen.

SterF... | 21-06-23 | 22:37

Het “verdienmodel van GS”? Al die linkse journalisten en columnisten doen hun werk natuurlijk vooral uit idealisme; het salaris is secundair. Maar bij GS wordt er (gadverdamme) geld mee verdiend.

Muxje | 21-06-23 | 22:26

Toch kan mij het gevoel bekruipen dat lieden zoals Sander van Dam en Jan Bennink en Jan "buttkicker" Dijkgraaf gewoon een vrijstaatje ergens in Portugal moeten oprichten, zo niet daar dan is Goa, India altijd een optie. En als zelfs dat niet lukt is er altijd Siberië dat ruimte geeft voor zaken die bekrompen burgers zoals ik liever niet meer zie hier.

Dus. Vooruit plannen is altijd goed. Sterkte boys! Het land kotste jullie uit en met goede redenen. Nu ligt de wereld voor jullie open. Je bent zelfs "gewild" in Rusland, maar kniesoor die daarover begint.

Ndranghitiari | 21-06-23 | 22:21 | 1

ja, met een eigen begroting en voorzieningen uit eigen opbrengst.

AntiZanicz | 21-06-23 | 22:52

En toch blijft @Duwbak_Linda voor mij een soort heel lieve oma.

Lorejas | 21-06-23 | 22:16 | 25

@Patje | 21-06-23 | 23:07: was voor internet.
Toen kon je smsen met je telefoon op RTL.
Was toen razend populair, voor het eerst kon je live corresponderen.
Wat in de praktijk daten betekende, de slogan van rtl om leuke mensen te ontmoeten was flauwekul.

snapal | 22-06-23 | 00:51

Daarom moet er ook een hek om jullie.

Duwbak_Linda | 22-06-23 | 09:49
▼ 22 antwoorden verborgen

Nou ja, beste Arturo, u kent Groningers, ik ben er één, en die zijn nogal kort van stof.

Uw epistel echter niet.

GKJP | 21-06-23 | 22:15 | 11

@Après toi | 21-06-23 | 22:57:

Altied.

Gaint kriegt mie d'r onder.

GKJP | 21-06-23 | 23:01

@GKJP | 21-06-23 | 23:01: t Het nog nooit, nog nooit zo donker west,
of t wer altied wel weer licht...

Après toi | 21-06-23 | 23:35
▼ 8 antwoorden verborgen

Ik vind het allemaal geweldig. Je nek uitsteken terwijl je geen nek hebt. Dat is gewoon stoer. En ach, dit verzamelwerk koop ik wel een keertje op een vlooienmarkt als gift voor iemand die ik haat. Gewoon omdat zoiets kan en mag.

Ndranghitiari | 21-06-23 | 22:15 | 4
▼ 1 antwoord verborgen

het is even doorpakken

AntiZanicz | 21-06-23 | 22:10

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland