achtergrond

Geenstijl

Voedselbanken, energie-armoede en inflatie, maar "Ahold boekt recordwinst van 2,5 miljard euro"

Wel ja

Huiseigenaren en tweeverdieners bij de voedselbank

Zeg, het lijken Shell en Unilever wel! "Supermarktconcern Ahold Delhaize heeft vorig jaar 2,5 miljard euro winst geboekt. Met een winststijging van 13 procent schreef Albert Heijns moederbedrijf de hoogste nettowinst bij in zeker tien jaar tijd. (...) Ahold zegt ondanks de winst ook last te hebben gehad van de inflatie. De gestegen productprijzen kon het naar eigen zeggen in Europa niet helemaal doorrekenen aan klanten, waardoor de marges bijvoorbeeld in het laatste kwartaal afnamen."

Ja even over dat 'inflatie niet helemaal doorrekenen aan klanten' hè. Als Ahold nou gewoon nog iets minder inflatie door had gerekend aan klanten en alsnog een zeer gedegen winst maakte, dan zat oma er een stuk warmer bij deze winter toch? Of snappen we shareholder capitalism weer eens niet? (nee). 

Hoogste toplul Frans Muller nuanceert de winst overigens: "Het is een relatief hoog cijfer in de historie, maar het is een cijfer wat inclusief wisselkoerseffecten is. Zonder dat effect is de winst 3,5 procent omhooggegaan en dat ziet er toch weer anders uit."

rigged from the start

rigged from the start

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.