BELANGRIJKE FOTOSERIE. De Zeeuwse ui heeft snel water nodig
Zeeuwse uien hebben dringend water nodig - ANP levert weer een prachtige fotoserie aan - BEDANKT ANP
Sjonge jonge wat vervelend voor de Zeeuwse uien. Gelukkig zit Huib Uitdenhage op de uienrooier. Is het toeval dat er 'ui' zit in zowel 'Huib' als 'Uitendenhage'? Natuurlijk niet! Huib is een geboren uienrooier. Zijn vader Uiltje was een uienrooier en zijn moeder Uivonne was een uiensnijder. Zij was altijd erg verdrietig, maar niemand wist hoe dat kwam.
Kijk hier worden de uien van Huib gerooid
Het gaat dus om deze uien
Deze uien dus
Ja pleur ze daar maar neer
Dan kan Uiltje ze weer terug in de grond proppen
Vele jaren later...
Reaguursels
InloggenVan welke plant is dit de bloem?
flickr.com/photos/126031411@N06/19507...
Laat me raden... Van de ui?
Cheyenne Wiskerke is de uienkoningin van Zeeland. Het redden waard!
Het ANP levert prachtige fotoserie, klopt het tijdstempel wel?
Voorts mooie foto’s van mooi wark. Succes met rooien, Huib!
Wat schepen en pramen met zoetwater naar de aardappel telers sturen
is niet erg moeilijk. maar ze willen dat niet!! 't Zijn boeren en NL burgers
en de elite zergt dat die niet bestaan.!! De daders van dit daverende drama
zijn druk met "cruise" schepen... De aardappel telers krijgen geen empathie
laat staan steun! Vergeet dit nevernooit!
Als ze nou niet al die zeearmen brak hadden gelaten, was er meer dan genoeg zoetwater in de buurt geweest...
Zoek eens op 'membrame desaliantion' (reverse osmosis).
Die apparaten gebruiken ze ook in de Amerikaanse marine. Of dacht je soms dat ze zout water aan boord van zo'n vliegdekschip dronken? Ook in Irak zijn diverse desalination unit met aggregaat (stroom) geplaatst en zorgt voor lokaal schoon drinkwater vanuit rivieren en ander (zout water)...
Oplossingen bestaan al lang!
Dit hoort bij het boerenbestaan, is geen geklaag, ze praten alleen maar over het werk. Het is of te nat, of te droog of weet ik veel wat. Ze dealen er gewoon mee. Ik kom uit "Het Westen", heb ook in Dokkum (Friesland) gewoond. Mijn oom was veearts in Noord-Holland, ik ging vroeger soms mee als hij dienst had bij een "paniekgeval". Ik woon in "de polder", maat van me is boswachter. We hebben hier veel te maken met boeren, waterstanden, vee, kunstmest, tractoren enz. Momenteel hebben we te maken met een lagere waterkwaliteit, fosfaten uit kunstmest komen in het oppervlaktewater terecht, organismen in het water groeien te hard en zorgen voor zuurstoftekort. Er is nu bijna geen neerslag, er is dus geen mogelijkheid het water weg te pompen naar het noordzeekanaal. Ik woon trouwens op een dijk aan een vaart. Het water ziet er bruin uit en er drijft groen alg op het water. Waterstand is wat lager maar valt het nog mee.
Wat een dom geblaat over fosfaten in het water. Dat was in de jaren 80 en die kwamen uit wasmiddelen. Fosfaat in de bodem is een stabiel element wat nagenoeg niet uitspoelt.
@prutsclown | 10-08-22 | 15:22: Fosfaten zijn een belangrijk bestanddeel van kunstmest. Worden uit fosfaatmijnen gewonnen.
Ja leuk die wiki-wijsheden, maar fosfaat is nog nooit zo laag geweest in het water... Dus waarm trekt u het verband met boeren in dezer?
@prutsclown | 10-08-22 | 15:49: Beste prutsclown, lees mijn topic nog een keer, ik ben niet voor of tegen boeren. Het is niets anders dan een vraagstuk voor onze gebiedsbeheerders. Heb je belangen in de agri-industrie in NH? We komen er wel uit.
Nee geen belangen, wil u ook nergens van betichten. De informatie is onjuist, waar vervolgens een onjuiste conclusie uit voortvloeit. En daar wil ik u graag op wijzen.
Doe niet zo uiig.
Weer een Nederlandse traditie die niet meer mag: de frikandel speciaal.
Want frikandel is vlees, dat kan echt niet meer (tenzij gemaakt van insecten) uitje verspillen mag niet meer, want weet je wel hoeveel water nodig is om 1 ui te telen...?
Kom maar door met de insectendel met gesnipperde tulpenbollen...
i2.wp.com/bigpinekey.com/wp-content/u...
Nou, vlees, vlees.. Frikadellen zijn het resultaat van de 'no-waste policy' van de vleesverwerkende industrie. De frikadel bestaat wat rest als je de wel consumeerbare stukken hebt versneden. Maar dat kun je alleen maar toejuichen en het is ook nog eens razend voedzaam.
Ik pink ff een traantje weg…
Ik hoop niet dat er een tekort aan uienleer ontstaat.
Laatste foto, frikandel speciaal in een 'plastic' bakje met een 'plastic' vorkje. Foei gs.
Ben ik hier bij de zaaduientelers?
Moet u aan Appie Happie vragen.
@pa_niek | 10-08-22 | 14:42:
Ha!
Een kennerT!
Als Huib klaar is met rooien zal ie wel toe zijn aan een uitje.
Ajuin.
Prachtige foto's van ajuin.
Heeft u al ajuin in de tuin?
Zou ik niet doen stinkt behoorlijk.
Nee, wel radijs. Gaan elke dag op vers bruin bolletje met wat roomboter, peper en snufje zout. Je moet er van houden, maar wij aten vroeger alles v.d. koude grond, dus ik kan dat. bijna_raak, klopt, het loof ruikt nogal naar ui, hoe zou dat kunnen denkt u?
Schuld van Trump.
Ik weet nooit of ik eerst de uitjes moet fruiten en dan het vlees bakken, of eerst het vlees bakken en dan de uitjes erbij.
Uitjes op licht vuur fruiten, zodat smaak los komt en ze karamelliseren, dan het vlees er in en vuur iets hoger zetten, dan de knoflook erbij.
Je moet ook Amsterdamse uitjes eten.
Die staan altijd goed in het water.
Tenzij je de pot hebt leeggedronken tegen de kater.
Wel alleen Amsterdamse uien die niet uit Amsterdam komen. Die ransbakken van Kesbeke flikkeren er zoetstof in plaats van fatsoenlijke suiker in.
Een echte amsterdammer pist die pot dan gewoon weer vol, voor de volgende keer.
@LangeNeus51 | 10-08-22 | 14:27: Juist! Ranzige zoetstof.
Siepel. Plat Nederlands. Chipolla. Hoog Italiaans.
-Ui-snack-
Ik heb eens per ongeluk een gesnipperde ui in een koekepan op een zeer klein gaspitje urenlang laten uitdrogen zonder olie.
En het smaakte heerlijk en verfijnd.
Pure ui zonder zout of andere toevoeging.
Uitermate mooi recept.
Ooit hetzelfde gedaan met hoog vuur.
Stank is nooit meer uit de kombuis gegaan.
.. eindelijk weer eens een post met humor voor te lachen en zo .. waarvoor hulde!
Er op UIt met de rooier! Dat interesseert me enorm al tUInder
Uien!
*pfffrrrrt*
@UnderTheDevil | 10-08-22 | 14:25:
Past u een beetje op uw uitgang?
Als je veel uien draagt dan ben je een uienkruier.
Niks aan de hand. Natuurlijke variatie. Stand van de aardas. Er is geen stikstofprobleem en er is geen waterprobleem.
En trouwens, er zijn geen problemen, alleen uitdagingen!
Het lijkt verdorie wel zomer!
Het stikstofprobleem is inderdaad al opgelost: gisteren op Scientias mooi nieuws en vandaag in de Telebelg. (Als de GroenLinks-D66 Milieu-Taliban er tenminste niet voor gaat liggen met hun huichelachtige, fake-argumentaties.)
scientias.nl/nieuwe-uitvinding-vermin...
www.telegraaf.nl/nieuws/1818929081/ni...
@Aristotalloss | 10-08-22 | 14:28: Waterprobleem ook hoor. Henk53 uit Alblasserdam heeft het gisteren uit de doeken gedaan op de Telegraaf reaguurders pagina. Den Haag zit vol prutsers en Rijkswaterstaat, de drinkwaterbedrijven en de waterschappen snappen er ook niks van. Henk53 wel.
@Bigi Bana Boy | 10-08-22 | 14:36:
Die fictieve Henk53 maakt wel een hoop bij je los. Je hebt het er al weken over.
Concreet uitleggen waar Henk53 zich vergist en waarom kun je dan weer niet. Ook op wat @Aristotalloss zegt ga je niet in.
@Aristotalloss | 10-08-22 | 14:28:
“ Zijn team heeft chemische screening en genomica toegepast om uit te vinden op welke manier de stikstoffixerende bacteriën het actiefst worden in de symbiose met rijstplanten. Ze identificeerden transportkanalen voor chemische stoffen in de plant en pasten genbewerkende technieken toe. Het lukte zo om de productie van deze verbindingen op te krikken en ‘biofilms’ te creëren waar de bacteriën in leven. Dit resulteerde in meer stikstoffixatie door de bacteriën en dus meer ammonium voor de rijstplant.”
Genbewerkende technieken??? Dat mag in de EU helemaal niet! Alles wat genetisch gemodificeerd is is de duivel.
UI, veel beter alsdan EU.
Zelfs beter huilbui alsdan heulbeu.
Het zie niks me toontje ook weer van huiscondiment.
Mens niet kwalijk nemen, 't is heet kledingweer.
10 tegen 1 dat het in de traktort met uirco prima is uit te huiden.
Kwestie die resteert, waar gaat de peen heen?
Niet kijken op een rotte ui, kent u die uitdrukking?
Was het niet "geen rotte kameel in de bek schijten"?
Toen ik nog behoorlijk jong was bestelde ik altijd een frikandel speciaal met ketchup. Voor zover ik mij kan herinneren lieten de frituurmeisjes dan vanzelf de curry achterwege zonder dat ik daar om had gevraagd. Het was trouwens wel precies de bedoeling. Eigenlijk is een frikandel speciaal met ketchup een frikandel met mayo, curry, uitjes en ketchup bedenk ik mij nu.
Dit gaat zeer diep....
Ooit is er die gore curry voor in de plaats gekomen. Je moet nu expliciet vragen om tomatenketchup. Omvolking inderdaad. Curry hoort hier niet.
Potverdomme zeg. Wat hebben wij dan al die tijd onszelf aangedaan.
Dacht dat ik de enige was met een pesthekel aan curry.
Curry is er volgens mij via Duitsland in gekomen. Daar zweren ze nog altijd bij curryketchup. Eigenlijk horen de kruiden vooral in de frikandel te zitten. Die moet scherper smaken dan de saus die eroverheen gaat.
@Normpje | 10-08-22 | 13:56: Zijn de Duitsers nu ook al niet meer welkom? Dacht dat we daar toch wel een beetje overheen waren.
Ja, het is ergens goed misgegaan. Die curry sloop overal er vanzelf ineens in. Ik heb dat nooit begrepen.
@Linke Soep | 10-08-22 | 13:55:
Ja de smaak van de frikandel moet goed verborgen worden.
@Normpje | 10-08-22 | 13:56: Is ketchup ook niet iets Aziatisch?
@Kopieerapparaat | 10-08-22 | 14:15: Nope, Murica zegt Wiki.
Siepelneis.
Ah, het huis-aan-huis blad van Dwingeloo en omstreken. Vernoemd naar de kerk van Dwingeloo, in de volksmond de siepel geheten.
@PaulusdeBosrouter | 10-08-22 | 14:07: Misschien, maar nieuws uit de regio Drenthe heet gewoon zo. Het ‘onbelangrijke’ nieuws, zeg maar.
@Normpje | 10-08-22 | 14:15:
Ah!
De komkommer is in die contreien nog niet doorgedrongen?
@Kapitein Sjaak Mus | 10-08-22 | 14:29: komkommer en doordringen in eén zin.
Ik ga je cancelen!
Onze uien gaan toch naar Polen?
Komen de Polen niet naar de uien?
Ik sprak vorige week nog een boer. Ik vroeg de beste man waarom het loof van de uien er zo beroerd bij lag. Hij wist mij te vertellen dat dat rond deze tijd nu juist de bedoeling is. De ui zuigt het laatste restje vocht uit het loof -en wordt dus niet meer beregent- en binnen een paar weken wordt de boel gerooid.
Idd, anders gaan ze bloeien en zuigen ze de ui weer leeg.
@redthehaghue | 10-08-22 | 13:49: Wat loopt Hendrik Jan ten Cate, akkerbouwer, waterkenner en bestuurslid van boerenorganisatie ZLTO dan te blaten?
@Lochos | 10-08-22 | 13:54: Boeren klagen altijd.
@ @PaulusdeBosrouter. Juist ja. Hiero luidt een gezegde: een boer en een zogt hebben nooit genogt.
@Bull-Sunnyboy | 10-08-22 | 14:33: uit de Achterhoek: "zolang de pastores nog vragen, de boeren nog klagen, is niet bereikt het einde der dag"
Leptob | 10-08-22 | 13:45 | 2 | reageer
Kent U die mop van die Joodse zakenman die met een zak uien naar het miden-oosten ging?
Weet je hoe veel vocht er in een doos frikadellen zit?
Laten we nieuws maken als er ergens geen te kort is in Nederland. Het Beirut aan de Noordzee van E.U. Rutte & V.N. Kaag.
Bedankt jongens! Lekker gewerkt om de boel hier te slopen naar jullie wens.
Gebruik eigenlijk alleen Charlotjes, hoorde van een Fransman dat de Nederlandse charlotten inferieur zijn want het foute ras wat alleen op volume produceert en niet op smaak is geselecteerd.. weer een voorbeeld hoe we in dit fantastische land dom worden gehouden.
Ik zal ook wel dom zijn, maar bij mijn weten bestaan charlotjes niet.
Het zijn sjalotten .. man van de werld
Alsof dat nieuws is. Zo ongeveer alles wat in NL qua voedsel geproduceerd wordt is in de meest onsmakelijke versie. Nederlanders hebben geen smaak want t moet goedkoop
Dus je hoort iets van iemand en verbind er gelijk een enorme conclusie aan. Hoezo was de beste man gekwalificeerd om iets over onze sjalotjes te zeggen? Dat hij Fransman was? Want die Fransen zijn nogal vol van zichzelf en denken dat zij het enige volk zijn dat kan koken, en dat dus iedere Fransman altijd lekker eet en er verstand van heeft en dat ieder Frans restaurant perfect is. Pfff hou op hoor, Het woord charlatan komt niet voor niets uit het Frans. En wij hebben vele soorten sjalotjes in de schappen bij onze groentevoorzieners, dus ook deze charlatan sprak weer gewoon onzin. Ja sorrie, sjalotjes gaan me aan het hart, ik word daar heel emotioneel van altijd.
@Drembil | 10-08-22 | 14:07: man man man, wat een enorme onzin.
@sjengster | 10-08-22 | 13:55:
Jaja, eigenlijk heet u in wekelijkheid Chengster, maar u post hiet onder alias?
@Spring Bruissteen | 10-08-22 | 13:52:
Het zijn Salotjes, maar Smoelensmit slisjt een beetje.
(Lees Asterix er maar op na - Ronde van Gallië)
Het is maar waar je ze voor gebruikt.
Zo is Zeeuwse tarwe uitermate geschikt voor typisch Nederlandse koeken.
youtu.be/Z5X664azRJU
Charlotte is een Franse aardappel soort.
John McClane, denk eens aan de waterbommen in het verleden, het toevoegen van palmolie in zo ongeveer alles, veel teveel zout in brood (als die watten zo genoemd mogen worden). Of vindt u de cuisine toonaangevend?
Bier met conserveermiddel, kruiden die met gammastraling bestraald worden, eieren van kippen die vismeel te eten krijgen nou toppertje hoor
@Drembil | 10-08-22 | 14:26: ok dus als er slechte voorbeelden te noemen zijn is alles slecht? Brood, welk brood? Van welke bakker dan? De cuisine hier kan werkelijk subliem zijn (die Michelinsterren vallen niet uit de lucht), erbarmelijk slecht en alle gradaties daar tussenin. Net als in Frankrijk eigenlijk of ieder ander land in de beschaafde wereld.
@Kapitein Sjaak Mus | 10-08-22 | 14:16: Dat klopt met een halve tong is ook heel moeilijk praten, maar dat ik het woord fout schreef kan ik mezelf niet vergeven;)
Niet alles maar wel veel zaken die zo goedkoop mogelijk gemaakt worden. Het mag over t algmeen weinig kosten en moet een hoop opbrengen.
Hoofdoorzaak is t succes van AH en Jumbo. Dat zijn voor velen de hoofdleveranciers van voedsel. Tevens ook “de bakker” in veel steden
@Smoelensmid | 10-08-22 | 14:40:
Sorry, Smit.
Dat was mij ontgaan. Niet de bedoeling om daar grappen over te maken.
Onschuldig bedoelde verwijzing naar een populair stripverhaal...
My bad.
Mooi zo, dan hoeft Lidl de uien niet meer te importeren uit Nieuw Zeeland,
en ondertussen maar bijdehand doen met planetproof.
Huib zou een bloedbad kunnen aanrichten in de panelen...
Rooien = weghalen. Rooien = Links.
VS heeft nog meer NL technologie nodig om BV New York droog te houden.
Leren we ook zo snel om met droogte om te gaan?
Ja, daarvoor halen we de halve Arabische wereld hier naartoe.
@Kopieerapparaat | 10-08-22 | 13:51: Israel heeft al decennia lang uitstekende oplossingen voor landbouw in de woestijn (of voormalige woestijn).
Nederlandse uitvinding: www.groasis.com/nl/producten/stop-met...
De Zeeuwse vrouwen met die achteruitkijkspiegeltjes aan hun hoofd zagen het niet aankomen.
Misschien moeten ze terug overschakelen naar de kruisbessenteelt. Dat was vroeger een Zeeuws exportproduct. Kruisbessen hebben genoeg aan zandige grond met weinig water.
Lekker man, uien. Polen eten die dingen als appels, gewoon: hap hap hap. Dat gaat mij wat ver, maar begin te bakken met knoflook en uitjes en het kan al haast niet meer misgaan.
100 Punten voor degene die de stomste grap die ik in mijn hoofd heb ook daadwerkelijk maakt in de comments.
De ui van Minerva?
Wat een UItdaging.
Gelukkig kopen we in 020 onze eigen uien?
Uitje derbij?
Ben net van mijn ui af.
Er uithalen?
Ik ga eerst wel een uitje knappen.
Ik laat mij hier niet over UIt
uiteraard
Daar hebben wij geen verstand van, wij zeelui.
Uitkijken naar een uiterst geslaagde grap dus.
Wanneer kunnen we trouwens de uitslag verwachten en hoelang blijven die punten geldig? * ongeduldig wiebelen doet*
@LoesjeP | 10-08-22 | 15:07: Okay. Ik dacht ik ga niet degene zijn die hier plempt: 'de oogst wordt om te huilen'. Einde quizz.
@Leptob | 10-08-22 |
Uw eigen quizz gewonnen wat mij betreft!
Ze willen Zeeland toch onder laten lopen met zout water?
Dompelpompje in de Westerschelde dan maar?
voor wat? sproeien met zout water?
Ik las gisteren dat Spanje een Nederlands tankschip in gaat zetten om dagelijks 2300 kubieke meter drinkwater af te leveren aan Spaans Baskenland. Als zij dat kunnen, dan kan dat hier toch ook?
Nederland chartert Letse cruiseschepen om als woonboot te gaan fungeren, vanwege een andersoortige kraan die maar open blijft staan.
@Lu_Tze | 10-08-22 | 13:47: Die staat niet open, die hebben ze afgezaagd.
Nee, we hebben zojuist ons watertankschip uitgeleend.
Zelfjoris.
en waar tappen ze dat water? Bij ons?
Om te huilen, die uien.
De eerste doden door de droogte en watertekorten liggen in het verschiet (…).
Er liggen plannen - Tristate City Nederland - om de Nederlandse bevolking op te schroeven naar zo’n dertigmiljoen mensen. Hoe wil je die in godsnaam van drinkwater voorzien in de zomer als je nou al problemen hebt om genoeg drinkwater te organiseren voor vijftienmiljoen mensen!? Het is al lang tijd om drastische maatregelen te nemen en nieuwe buffers te creëren.
Het wordt tijd om de Oosterschelde en/of Grevelingen en/of Haringvliet af te sluiten en er zoetwatermeren van te maken. (De Oosterschelde was vroeger blijkbaar al een zoetwater-arm van de Schelde. Terug naar de natuur dus…)
In het oosten van het land (Twente en Achterhoek) kun je een aantal kunstmatige meren aanleggen die water krijgen via het Twentekanaal en aftakkingen. Het noorden kan dan meer water uit het IJsselmeer halen. En dat IJsselmeer moet je dus ook niet meer verder inpolderen 'voor de natuurontwikkeling'.
Er is zoet water zat in Nederland maar je moet het veel beter beheren. En dat rigoureus beginnen aan te pakken had twintig of dertig jaar geleden al gekund.
Deed onze Koning niet eens iets met water? Iets van watermanagement of zo…
@Tollebol | 10-08-22 | 13:42: Klopt. Hij dobberd graag rond in de middenlandse zee bij zijn villa in Griekenland. Drinkwater koopt hij daar flessen gevuld door nestle.
En het zuid-oosten? Heeft u daar ook een oplossing voor? Ik lust -met name 's ochtends- best een glaasje water.
@Lochos | 10-08-22 | 13:45: Ik meende dat daar een grote rivier liep dan wel stroomde.
Overigens hebben we al bijna achttien miljoen mensen en niet vijftien zoals ik boven schreef.
@Aristotalloss | 10-08-22 | 13:47: Ik moet het hier doen met de "Keersop", dat is niet bepaald een grote rivier. Meer een slootje.
Met 30 miljoen in Nederland zonder voorzieningen. Dat heeft Kaag in Afrika gezien hoe dat moet.
Eens beginnen met de waterschappen en rioolbeheerders een flinke schop onder hun hol te geven.
Een te groot deel van het hemelwater verdwijnt door riolen, waar niks mee gedaan wordt, behalve dat de waterzuiveringsinstallatie er meer werk mee hebben om te verwerken.
Hemelwater moet zo snel mogelijk in de bodem verdwijnen om de grondwaterstand te verhogen, of opgevangen worden voor later gebruik, in tanks bassins, etc.
Hemelwater is voor tig doeleinden te gebruiken, waar we nu leidingwater voor gebruiken.
die waterschappen hebben 30 jaar het water bestreden.... nwe waterschapsverkiezingen graag, ja, die hebben ze echt... baantjes voor gesjeesde ambtenaren
@VW, alles ist vorbei | 10-08-22 | 13:54: Je zou toch denken dat er genoeg kennis is van de Nederlandse bodem zodat je met name in het oosten van het land op strategische plaatsen - desnoods vele tientallen - water in de bodem kunt laten lopen zodat het uiteindelijk ten goede komt aan het hele land.
Ze slapen daar gewoon in Den Haag en zoals jij zegt: bij de waterschappen.
kletsverhaal, er is geen drinkwater tekort en er komen geen 30 miljoen mensen
Het waterschap zou daar zonder dralen een persleiding vanuit de Krammer naar Schouwen-Duiveland moeten aanleggen. Dit moet in een week kunnen. Dat rijden met tankwagens is volkomen gestoord. Op het eiland moet een distributienet komen, de sloten zijn te zout.
Naar Beveland en Walcheren kan ook een leiding gemaakt worden. Als he in Libië kan dan kan het hier ook.
Als je een enorme leiding kunt leggen van Rusland naar Duitsland, dan moet dit ook kunnen zou je zeggen. Het IJsselmeer zit tjokvol zoet water, tijd om dat aan te wenden voor het beregenen van onze gewassen. In het najaar loopt dat meer wel weer vol hoor, kwestie van water uit de rivieren de omgekeerde richting in stuwen.
Als de overheid een bedrijf was, was dit al lang gebeurd, decennia geleden al. Maar helaas, onze overheid is een verzwakt musje, een debiel verzwakt musje dat van het dak valt.
@Bakkeleures | 10-08-22 | 14:07: Dit is een doelfunctie bij het ontwerp en het gebeurt dan ook al 80 jaar. Zonder IJsselmeer waren de rapen al lang gaar geweest. Het IJsselmeer wordt nog steeds aangevuld met water uit de Rijn-IJssel. Zeeland is te ver en moet uit de Waal-Merwede-Hollandsch diep Krammer voorzien worden. Dit kan goed.
Laat die uientelers dat lekker zelf organiseren en betalen! Droogte is voor een akkerbouwer een normaal bedrijfsrisico
Waar liggen de zilveruitjes?
In de pot?
Zin om aan een paar uiers te hangen nu.
Grappig dat je het zegt. Zat net in de auto ook te staren naar een paar borsten die zich in een vrolijk zomerjurkje gedroegen als spelende puppies.
Vandaag maar een beetje op tijd naar huis…
@Tollebol | 10-08-22 | 13:43: De konijnen los in de ren, dat is toch fijn om naar te kijken. En als het wat strakker zit dan is 't net alsof de konijntjes met de snuitjes door de draad steken. Mooi man.
Ui(t)stekend onderwerp!
REAGEER OOK