achtergrond

Geenstijl

Daar is 's lands eerste genderneutrale basisschool: "Leerlingen met penis voortaan zittend plassen, ideologie verspreiden over middelbare scholen"

\

Nu zijn we echt vrij mild in het trans- en genderdebat, met een begaan en genadig oog voor de werkelijkheid die genderdysforie voor sommige mensen echt is. Maar de taal, toon en boodschap waarmee Nederlands eerste "genderneutrale basisschool" zichzelf profileert valt maar op een manier te beschrijven: op het zieke af. We citeren integraal uit de Nationale Onderwijsgids.

"Basisschool De Verbinding uit Nijmegen is volledig genderneutraal. “Wij willen proberen te voorkomen dat het vanzelfsprekend is dat je onderscheid maakt tussen jongens en meisjes”, geeft schoolleider Manon Prévoo aan. De bedoeling van De Verbinding is dat de leerlingen later genderneutraliteit gaan verspreiden over de middelbare scholen*. (...) Prévoo denkt dat de kinderen van een genderneutrale school zich op deze manier meer kunnen wapenen tegen taal die ze niet leuk vinden. Het genderneutrale karakter komt naar voren in taalgebruik. Er wordt niet meer gesproken over jongens en meisjes, maar over kinderen. Juffen en meesters zijn geen juffen en meesters meer maar mentoren. Ook zijn er genderneutrale wc’s op de school. Daar zitten geen plasbakken bij. Er wordt verwacht van* deleerlingen met een penisdat ze voortaan zittend plassen*. De wanden van de toiletten zijn wel tot bovenaan de muur dichtgetrokken, dit in verbrand met de veiligheid van iedere leerling. Er kan dus niet meegekeken worden bij het plassen.*"

Hun motto: "Samen leren ontdekken wie je eigenlijk al bent." Lees: samen leren ontdekken wie ideologisch bezeten vrouwen willen dat je wordt. *Mompelt iets met vroeger had je het klooster.* 

Maar even; waarom wordt er verwacht dat "LEERLINGEN MET EEN PENIS" zittend plassen, als dat toch ook gewoon staand kan bij een gewone wc? En dan is het ook nog "de bedoeling" dat leerlingen de ideologie verspreiden naar middelbare scholen. Wat is het toch met die missionarisdrang van dit gesublimeerde christendom. 

We snappen ergens wel dat de onderstaande oprichtster Manon Prevoo zich geroepen voelde door haar dochter met genderverwarring (verhaal  na breek), maar moet het nou echt altijd ontaarden in debiliteit?

De oprichtster

De oprichtster

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.